Funksjoner av kirurgi for tromboflebitt i nedre ekstremiteter

I dag er spørsmålet om metodikk og behandlingsregimer for pasienter med etablert diagnose - dyp venetrombose i underdelene - satt med særlig alvorlighetsgrad. Dette skyldes hyppig utvikling av sykdommen i aktiv arbeidsalder.

Av spesiell bekymring er medisinsk uførhet stor del av pasientene etter sykdommen og påfølgende utvikling av post-trombotisk syndrom, progresjon av kronisk venøs insuffisiens, og aller viktigst - en høy risiko for død av pasienten i tilfelle av akutt pulmonær emboli.

Tilnærming til terapi

Hovedoppgavene som løses ved aktiv terapi for dyp venetrombose er som følger:

 • forebygging av lungeemboli, iskemisk berøring og infarkt-lungebetennelse med en embolus;
 • avbrudd av prosessen med dannelse av patologiske blodpropper;
 • redusert blodkoagulasjon;
 • restaurering av rekanalisering og vaskulær patency;
 • eliminering av koagulasjonsdannelsesfaktorer;
 • forebygging av posttrombotisk syndrom.

Konservativ terapi

Den viktigste metoden for behandling av akutt trombotisk prosess er konservativ terapi, utført i kirurgisk avdeling, hvor pasienten går inn. Pasient med blodige tykke masser i den venøse sengen fra øyeblikk av inntak til medisinsk institusjon betraktes som en potensiell pasient med risiko for å utvikle lungeemboli.

Hvis diagnosen er etablert, startes behandlingen umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, sykdomsstadiet, det utføres enten på et sykehus (i første fase) eller ambulant (i stabiliseringsperioden).

regime

før testmodus:

Før ultralydsundersøkelsen og bestemmelse av form og lokalisering av trombus, og før detekteringen av trusselen om emboli i de første 5 dagene, blir pasienten tildelt streng sengestøtte.

Samtidig er obligatorisk komprimering av den berørte lemmen med en elastisk bandasje nødvendig. For normalisering av venøs utstrømning Enden av sengen heves ved 20 ° eller fikser benet i en spesiell leder for immobilisering.

Behovet for fysisk hvile og tilstanden til psykologisk komfort for pasienten i denne perioden er bestemt av:

 • trusselen om løsrivelse av en tett blodpropp og rask overføring med blod til et hvilket som helst organ;
 • Muligheten for utvikling av pulmonal tromboembolisme med et etterfølgende dødelig utfall.

Modus etter undersøkelse:

Pasienten får lov til å stå opp og flytte, hvis under ultrasonisk angioskanning diagnostisere trombose av følgende former:

 • parietal form, når trombosens kropp tetter tilstøtende til fartøyets vegg;
 • okklusiv, når trombotiske massene overlapper lumen i venen.

Dette betyr at flotasjon (bevegelse) av tromben i venøs sengen er fraværende. Imidlertid, selv under disse forholdene, hvis det er smerte og hevelse i beinet, vises hvilemodus.

Etter hvert som manifestasjonene av disse symptomene reduseres, tillater pasienter aktivitet med overholdelse av bandasje av lemmen til lysken i en periode på opptil 10 dager. Denne gangen er vanligvis nok at trusselen mot lungeemboli er redusert, og trombusen er festet på blodvegen. Pasienter kan komme opp for å stimulere blodstrømmen i blodårene, gå litt.

Pasienter kan stå opp og flytte seg rundt først etter aktiv terapi og fullføre fjerning av trusselen mot deres liv.

Narkotika og behandlingsregimer

Terapi for trombose innebærer, først av alt, bruk av antikoagulanter til direkte virkning, i første omgang - heparin, noe som raskt reduserer blodlevring, deaktivering av enzymet trombin, og hemmer dannelsen av nye patologiske propper.

Heparinoterapi pasient

Først og fremst blir pasienten administrert engangsdose av heparin - 5 tusen enheter intravenøst.

Drep brukes til administrasjon av legemidlet per time (administreringshastigheten er opp til 1200 enheter i timen). I de neste behandlingsdagene, opptil 6 ganger daglig, injiseres heparin subkutant i bukregionen i en dose på 5000 enheter. Bruken av heparin i ren form er bare mulig på et sykehus, på grunn av mulige komplikasjoner når de brukes i riktig dosering og behovet for kontinuerlig overvåkning.

Effektiviteten av heparinbehandling er bekreftet av indikatoren for varigheten av blodkoagulasjon, som skal være 1,5 til 3 ganger høyere enn den primære indikatoren.

Generelt gir adekvat terapi med heparin et daglig inntak på 30.000 - 40.000 enheter av legemidlet. Med slik behandling risikoen for gjentatt trombose reduseres til 2 - 1,5%.

Med positiv dynamikk i 4 - 7 dager i denne behandlingsskjema, i stedet for den vanlige formen av heparin, lavmolekylær fraktiprorin i ferdige sprøyter, som injiseres i magen bare subkutant 1-2 ganger om dagen.

Rheologisk terapi

Det tar opptil 15 dager, er rettet:

 • endringer i viskositeten til blod og plasma;
 • på korreksjonen av hematokrit (antall røde blodlegemer i blodet, som er i stand til å bære oksygen);
 • for å motvirke aggregering (klumping) av erytrocytter.

Det er planlagt intravenøs eller dryppsadministrasjon av slike legemidler som:

 • reopoligljukin (drypp, i en daglig dose på 400 - 800 ml). Plazmozameshchath anordning som driver hemodynamikk hastigheten, forbedrer sirkulasjonen av blod i blodårene, øker volumet av væsken i sirkulasjonssystemet, forhindrer adhesjon av trombocytter og erytrocytter.
 • pentoxifylline - Antiaggregant stoff som reduserer blodviskositet, aktiverer mikrosirkulasjon i områder hvor blodtilførselen er svekket. Legemidlet injiseres intravenøst ​​eller dryppes med en oppløsning av natriumklorid (0,9%) og en varighet på opptil 180 minutter.
 • Nikotinsyre, som administreres intramuskulært 4 - 6 ml per dag, og har en vasodilaterende og svak antikoagulerende effekt.

antibiotika

Behandling vist med alvorlige inflammatoriske symptomer trombose av dype vener i nedre ekstremiteter, varighet - 5 - 7 dager. Antibiotika brukes: ciprofloxacin - i tabletter; cefazolin, lincomycin, cefotaxim - i form av intramuskulære injeksjoner.

Komprimering undertøy og bandasjer

Elastisk kompresjon er inkludert som et uunnværlig element i terapi for trombose. For dette brukes elastiske bandasjer, som dekker smertestillende lemmer fra fingrene til lyskefellen. Med denne typen terapi:

 • venøs utstrømning forbedrer;
 • aktivt utvikle et nettverk av bypass-fartøy som gir en utstrømning av venøst ​​blod i stedet for hovedvenen (såkalte collaterals);
 • hindrer ødeleggelse av venøse ventiler;
 • hastigheten på blodstrømmen gjennom dype vener øker;
 • forbedre funksjonen av lymfatisk drenering.

Om utvalg av kompresjonslinne du kan lære av denne artikkelen.

Enn å behandle: de grunnleggende medisinske produktene

antikoagulanter

omtrent på 6 - 10 dager etter utbruddet av heparinbehandling Behandlingsordningen sørger for bytte til tabletterte antikoagulanter av indirekte virkninger og disaggreganter - betyr at blodplater ikke holder sammen.

warfarin refereres til langsiktige antikoagulanter som hemmer syntesen av vitamin K, som er en sterk koagulant.

Det tas en gang om dagen på et bestemt tidspunkt. Ved bruk av warfarin er kontrollen av INR-indikatoren obligatorisk for bestemmelse av hvilken blodprøven er utført hver 10. dag. Warfarin har mange kontraindikasjoner, så Det påføres bare etter valg av lege av en konkret dose og under streng laboratoriekontroll.

For tiden undersøker vestlige farmasøytiske selskaper narkotika med en enda smalere fokusert antikoagulant virkning, som ikke krever kontinuerlig testing. Dette gjør det mulig Bruk hepariner med lav molekylvekt for behandling i ambulante innstillinger.

platehemmere

Acetylsalisylsyre, tatt ved 50 mg per dag, bidrar til å holde blodviskositeten lav nok til å forhindre dannelse av patologiske blodpropper. Med problemer med mage-tarmkanalen, er det tilrådelig å ta belagte tabletter i 4 til 8 uker, avhengig av sykdommens dynamikk.

anbefales mottak av venotoniske midler, bidrar til økt tone i blodårene, styrker blodkarets vegger, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer blodstrømmen: escusan, detralex, phlebodia.

Flebotoniki

Resultatene av kompresjonsterapi, som fortsetter poliklinisk, er mer uttalt hvis stedet for den inflammatoriske prosessen smøres med spesielle flebotrofiske salver og geler: Troxevasin, Venoruton, Venitane, Escuzane, Lyoton-gel, Reparil-gel. Disse midlene har gode venotoniske og antiinflammatoriske virkninger.

Operativ inngripen

Valget av terapi for trombose er direkte avhengig av graden av hans "embologenic", det vil si muligheten for flytende trombe av veggen og inn i blodstrømmen til lungene, hjertet eller hjernen, noe som emboli.

Operativ behandling, som regel, vist i to tilfeller:

 • med flotasjonstromb og livstruende pasient
 • med segmentert form av trombose og det siste tidspunktet for koagulasjonsdannelse i fravær av alvorlige patologier i pasienten.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av trombuset, som lukker fartøyet. gjelder:

 • Operasjoner for å fjerne blodpropper eller kirurgisk trombektomi med ekstraksjon av tette blodmasser fra venen gjennom et lite snitt. Prosedyren brukes kun til alvorlige former for sykdommen, når sannsynligheten for vevnekrose er fastslått.

Imidlertid mener eksperter at trombektomi utført etter 10 dager med trombusdannelse er ineffektiv på grunn av sin tette fusjon med vaskulasjonen og ødeleggelsen av ventilene.

 • Vein ligation.
 • Påføring av en arterio venøs shunt. Det er nå brukt meget sjelden på grunn av fremgangsmåten under generell anestesi, umuligheten av gjennomføringen ved de uttrykte trofiske forandringer i vevene og vanskeligheten med å re-tilgang på grunn av utvikling av arrvev.
 • Installasjon av selvlåsende "cava filter". Denne enheten for å forsinke bevegelse av blodpropp (emboli) på vei til viktige organer (lunge, hjerte, hjerne). Det er implantert i venen gjennom endovaskulær metode (gjennom fartøyet). Metoden brukes kun dersom antikoagulantia ikke kan brukes.
 • Sying eller plikering av et fartøy. Gjelder ved manglende evne til å bruke et cava filter. I denne prosedyren er veggen til den hule venen sydd med metallklemmer.
 • Oppløsning av trombotiske masser, eller trombolyse.
 • Trombolyse er Prosedyre for oppløsning av trombi. Vaskulær kirurg legger seg inn i en blodåre, dekket med en tett blodpropp, hvori en spesiell oppløsningsmiddel-trombolytisk inngår ved hjelp av et kateter.

  Om det er nødvendig å ta kontakt med nasjonalmedisin?

  Behandling av sykdommen kan suppleres med oppskrifter av tradisjonell medisin, men bare på anbefaling av en phlebologist.

  • Fiskeolje. Sammensetningen av fiskeolje inkluderer glyserider og spesielle fettsyrer, som har egenskapene til å ødelegge fibrin - et protein som deltar i dannelsen av en trombose. I tillegg bidrar de til fortynning av blod.

  For å hindre fiskeolje drikke 1 spiseskje to til tre ganger om dagen. Men en mer rasjonell måte er å bruke fiskeolje i kapsler som ikke har en ubehagelig lukt og er mye mer praktisk å bruke. Vanlig dose 1 - 2 kapsler opptil 3 ganger daglig med måltider. Kontraindikasjoner: allergiske reaksjoner, kolelithiasis og urolithiasis, patologi av skjoldbruskkjertelen.

 • Bad laget av myrsvin. Tørk gressklut i en mengde på 150 g kokende vann i et volum på 10 liter. Insister 60 minutter. For en halv time før du går til sengs, hold føttene varme.
 • Curd eller ler komprimerer. Daglig massasje av hæler ved hjelp av stearinlys eller leire påvirker meget venøs blodstrøm. På steder med betennelse og smertefulle områder blir føttene ikke masset, men bare bruk en varm ostemasse eller leire i form av kompresjon i 2 til 3 timer.
 • Hva kan ikke gjøres?

  Ikke krenk den tilordnede modusen. Tidlig oppstigning og vandring med en flytende trombus i benen på underbenet kan føre til frigjøring og rask utvikling av lungeemboli.

  Det er ikke tillatt å ta medisiner og urteinfusjoner uten å konsultere lege. Inntak av antikoagulantia, blodets evne til raskt å kaste sammen og danne koagulater stiller visse restriksjoner på noen prosedyrer og tar medisiner.

  For eksempel, mange stoffer reduserer effekten av warfarin eller omvendt økning, noe som betyr en høy sannsynlighet for blødning, hemorragisk slag eller omvendt - fortykkelse av blod og omdannelse av blodpropper. Det samme gjelder for folkemessige rettsmidler. Så, en veldig nyttig nettle inneholder mye vitamin K, og ukontrollert drikking av buljonger kan fremme sterk blodtykkelse.

  forebygging

  Det bør huskes på at i en lengre periode mulig gjentakelse av trombose (fra 1 år til 9 år). Ifølge statistikken kommer 40-65% av pasientene med manglende overholdelse av forebyggende tiltak og foreskrevet behandling etter 3 år å bli funksjonshemmet på bakgrunn av kronisk venøs insuffisiens.

  I denne forbindelse, vær sikker på:

  • Overholdelse av alle medisinske forskrifter og bruk av medisiner
  • bruk av kompresjon jersey;
  • screening for blodpropp mot orale prevensiver (for kvinner av reproduktiv alder);
  • Vanlige laboratorietester for blodpropp MNO;
  • nekte å røyke
  • Overholdelse av riktig fysisk aktivitet, ikke tillatt: lange opphold på føttene, sittestilling, en skarp overgang fra intens trening i lang fiksering lemmer (for eksempel etter sport trening - en lang tur i bilen, når beina er praktisk talt immobile);
  • bruk av visse produkter (løk, epler, grønn te, appelsiner, naturlig rødvin i små doser), der det finnes kjemikalier som hindrer dannelsen av trombotiske formasjoner.

  Hovedoppgaven til moderne medisin innen behandling og forebygging av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (shin, hip eller annet fartøy) hindre eller kort stoppe utviklingen av denne farlige sykdommen, som oppstår i forhold til langvarig sengeleie i sengeliggende eldre, unge kvinner tar prevensjon, gravide kvinner, gravide og selv blant studenter som misbruker tobakk.

  Forebygging av dannelse og vekst av blodpropp i dype årer reduserer risikoen for hjerteinfarkt, emboli, hjerneslag og dermed - sparer liv og helse.

  Nyttig video

  Se en video om hvordan du gjenkjenner sykdommen og hva du skal gjøre for å redde livet:

  tromboflebitt

  tromboflebitt - en vaskulær patologi, som er karakterisert ved en inflammatorisk prosess av venøs veggen med dannelse av en trombus som delvis og helt blokkerer venetens lumen. I utgangspunktet ligger tromboflebitt i regionen av nedre ekstremiteter og påvirker som regel venene som er under huden og dypt i muskelvevet. Tromboflebitt er en følge av komplikasjonen av den infeksiøse patologiske prosessen, som passerer til venøs fartøy fra såret, samt som et resultat av hyperkoagulasjon og den ødelagte strukturen i venøs veggen. Imidlertid er utviklingen av tromboflebitt ofte påvirket av patologi av dilaterte vener på grunn av åreknuter.

  Videre er slike klumper som dannes i løpet av den patologiske prosess er ikke bare tilstoppe venen, og derved forstyrre blodstrøm, men i tilfelle av separasjon, forårsake alvorlige komplikasjoner og død.

  Tenk på flere varianter av tromboflebitt. Det kan preges av symptomene på akutt kurs, så vel som subakutt og kronisk. I tillegg fortsetter du i en purulent og ikke-purulent form.

  Sykdommen regnes som svært farlig, og krever umiddelbar profesjonell undersøkelse og oppnevning av adekvat behandling for å forebygge komplikasjoner som trombose, dyptliggende årer, lungeemboli og sepsis.

  Tromboflebitt i ekstremiteter

  For denne sykdommen er preget av flebitt (inflammatorisk prosess av venøs veggen) og perifelbitt med dannelsen i blodkarets blodkar eller blodpropper. De fleste pasienter lider av tromboflebitt i ekstremiteter, og hovedsakelig de nedre. Benene på bena er overfladiske, ligger under huden og dypt, som forbinder med hverandre ved hjelp av anastomoser, det vil si perforerende vener. Alle disse venene har ventiler som bare gir blodstrømmen i en retning og kontinuerlig langs hovedårene fra perifer til sentrum, og perforeres fra subkutane årer til dype vener.

  Tromboflebitt i ekstremiteterne refererer til polytypisk patologi. Utseendet er berørt av ødelagt integritet av venen og faktorer av en smittsom natur. Den venøse veggen kan bli smittet med nærliggende vev eller få infeksjon gjennom lymfesystemet, så vel som gjennom blodet. I utviklingen av tromboflebitt i ekstremiteter spiller de eksisterende karies, lungebetennelse, tuberkulose, tonsillitt, det vil si den patologiske infeksjonen som er tilstede i kroppen, en viktig rolle. Selvfølgelig tilskrives en viktig rolle i forekomsten av denne sykdommen åreknuter, svak hjertefunksjon, langvarig overholdelse av sengeresten, dvs. en forsinket prosess av blodstrøm; endringer i blodsammensetningen og dens økte koagulasjonsegenskaper. Og predisponerende faktorer for tromboflebitt inkluderer nedsatt reaktivitet av organismen og nedsatt aktivitet av de nervøse og endokrine systemene.

  Generelt er blodpropp som dannes i venen, hovedsakelig oppløses og åpenheten av fartøyet gradvis restaurert, men dette kan ikke skje, så dannet flebolity (venøse steiner). I tillegg, i noen tilfeller, er det purulent fusjon av en blodpropp eller gjør det bryte, og til og med overføringen, for eksempel til lungene. Dermed utvikler tromboembolismen av LA med dannelsen av et hjerteinfarkt.

  Tromboflebitt er smittsom og aseptisk etiologi. I det første tilfellet utvikles denne patologiske prosessen i postpartumperioden eller etter abortet; tyfus, erysipelas, influensa, abscess; med tuberkulose og septikopyemi. Aseptisk tromboflebitt dannes med varicose, migrerende flebitt, med komprimering av blodårer, sår og patologier i hjertet, samt kar.

  Tromboflebitt i ekstremiteter kan skje i akutt (purulent og ikke-aggressiv natur), subakut og kronisk form både med lesjoner av vener på overflaten og dyptliggende. I tillegg er det en prosess for dannelse av tilbakefall med kronisk tromboflebitt.

  Tromboflebitt i blodårene under huden i akutt form er preget av en plutselig inntreden ledsaget av en liten temperaturstigning. Pasienter har smerte i det berørte området av venen, som forverres av visse bevegelser i lemmen, pasienter opplever generell ubehag. I dette tilfellet kjøper lemmer hevelse, og venene er preget av dens tetthet, sårhet med ledningsinfiltrater. Hud over dem blir hyperemisk, cyanotisk nyanse, de er smertefulle på palpasjon. Den patologiske prosessen varer opptil fire uker.

  Symptomer på subakutte og kroniske stadier er ofte nok. Med et betydelig ødem i lemmen kan vi anta at tromboflebitt har beveget seg til dypårene i musklene. Denne typen tromboflebitt eller flebotrombose utvikler seg som følge av komplikasjonen til den forrige. Samtidig stiger temperaturen kraftig til høy temperatur hos pasientene, de begynner å rive. Sykdommen er preget av alvorlig smerte i ekstremiteter, som er spesielt verre når hoste, takykardi og Mahlers symptom vises. Den berørte lemmen tørker skarpt, blir gradvis blek, blir en cyanotisk-marmor nyanse, mens den er kald til berøring og definitivt spent. Med palpasjon er karakteristisk smerte i hælområdet notert. Og når du klemmer musklene i underbenet og bøyer på baksiden av foten, vises en sterk smerte karakter. På den berørte siden av lemmen er pulsen betydelig svekket eller helt fraværende. Lymfeknuter av regional karakter øker i størrelse, og forårsaker ømhet. I gjennomsnitt varer slike tromboflebitt fra to til tre måneder, som i noen tilfeller er kurert, men blir i utgangspunktet subakutt eller kronisk.

  Uten passende behandling akutt tromboflebitt flyter, kan sykdommen utvikle seg til purulent patologi. Som regel blir det ansett som en komplikasjon av purulent sykdomsprosessen som omgir venen vev. I dette tilfellet er septik tromber smeltet og dermed utvikle flere abscesser og appelsinhud, som fører til septicopyemia. Og under redusert immunitet dårlig behandlet eller ferdig herding tromboflebitt lem kan forårsake dermatitt, eksem, trofiske sår, flebektiziyam, vaskulære sår, flebosklerozu, tromboemboli, lymfadenitt, lymfangitt, sepsis og ischemiske nervesmerter.

  I tillegg kan tromboflebitt i utgangspunktet preges av subakut flow. Klinisk manifesterer han seg som et ubetydelig utseende av hevelse med vondt smerte, som forverres av belastningen av den berørte lemmen. Samtidig øker temperaturen ikke, og venene blir tette med små infiltrater i separate områder. I tillegg er de nesten smertefri med en blåaktig brun farge. I dette stadiet av tromboflebitt, som varer opp til fire måneder, kan pasienter utføre ubetydelig arbeid uten spesiell fysisk anstrengelse.

  Tromboflebitt i ekstremiteter passerer inn i kronisk flytende stadium med sykdommen i de dilaterte årene, dvs. med åreknuter. Dette stadiet er preget av alvorlig tretthet i underekstremitetene selv etter turgåing. I løpet av den berørte venen, med palpasjon, defineres et tett sår med klare knuter. Deretter kjøper lemmen et pasty og sterkt ødem som ikke forsvinner etter en hvilepause. I tilfelle av langvarig strømning av tromboflebitt, er det mulig å observere på lemforstyrrelser av trofisk karakter, hudinducerende og sår.

  Hos pasienter med tromboflebitt, som påvirker dype åre, er det alltid en tyngde i smertene i benen og smertens smerte med en viss hevelse.

  Forekomsten av tilbakefall i kronisk tromboflebitt kan være assosiert med traumer til underbenet, infeksjoner eller andre bivirkninger. Dette manifesteres av alle de lokale symptomene som følge av inflammatorisk prosess og endringer i pasientens generelle tilstand.

  Etter utilstrekkelig behandling av tromboflebitt, kollapser og ventilenheten er forstyrret blodstrømmen, noe som fører til utvikling av post-trombotisk syndrom, i nærvær av CVD, som er karakterisert kompenseres, dekompensert subcompensated og stadier av strømningen.

  Overflate tromboflebitt

  Inflammatorisk prosess av venøs veggen i nærvær av infeksjon nær overfladisk vene, som er ledsaget av dannelse av en trombose i den og presenterer en slik patologisk sykdom som overfladisk tromboflebitt. Denne vaskulære patologien kan utvikle seg som følge av ulike sykdommer i infeksjonsgenesis, skader, kirurgiske inngrep, ondartede neoplasmer (paraneoplastisk syndrom) og allergiske patologier. Svært ofte utvikler overfladisk tromboflebitt mot bakgrunnen til åreknuter. Men dupleks ultralyd viser at nesten 20% av pasientene lider av overfladisk tromboflebitt i kombinasjon med flebotrombose.

  Den akutte sykdommen av denne sykdommen er ekstremt sjelden og betraktes som en patologi av mekanisk skade på årer som følge av intravenøs administrering av legemidler og kateterisering; purulent fokus på overflaten; traumer; dannelsen av mindre sprekker mellom tærne.

  For patogenesen av trombusdannelse er forstyrrelser i venstrukturen, forsinket blodstrøm og hyperkoagulering (Virchov-triaden) av stor betydning.

  Grunnlaget for overflatisk tromboflebitt symptomer er smerte, hyperemi utseende, trådformete tetning karakteristisk sykelighet i hele den berørte vene trombe, liten forekomst av ødem i det betente vev området.

  Pasientene føler seg tilfredsstillende med en liten subfebril tilstand. Svært sjelden blir det observert en tilstand som preges av purulent smelting av tromben og dannelsen av cellulitt.

  Når overfladisk tromboflebitt sprer seg opp til lyskeområdet, langs en stor vene under huden, utvikler tromboflebitt av en stigende natur. Samme spredning av sykdommen i iliac venous vessel fører til dannelsen av en mobil eller flytende trombus, noe som er en reell trussel om løsrivelsen og PE. Lignende komplikasjoner utvikler seg med tromboflebitt i en liten vene under huden, som et resultat av at en trombose kommer inn i en popliteal vaskulær krukke.

  Det karakteristiske alvorlighetsgraden av sykdommen manifesterer seg septisk tromboflebitt purulent karakter, som kan settes sammen komplikasjoner slik som cellulitt lemmer, sepsis, metastatisk svulst i enkelte organer slik som lungene, nyrene og hjernen.

  Som regel er diagnosen overfladisk tromboflebitt ikke et problem. For å klargjøre de proksimale grensene for trombose, foreskrives dupleksskanning. Dette gjør at du kan finne ut de sanne grensene til tromben, da de kanskje ikke samsvarer med håndgripelige grenser. Nettstedet til venøs fartøy med nærvær av en trombose er karakterisert ved stivhet, heterogenitet av lumen uten tilgjengelig blodstrøm. Det er veldig viktig å kunne skille denne sykdommen med lymphangitt.

  Ambulant behandling av overfladisk tromboflebitt ved bruk av konservativ terapi er kun mulig ved trombos proksimale grense, som ikke går utover skinnen. I dette tilfellet foreskrive stoffer som forbedrer blodets egenskaper, påvirker blodplater (Trental, Acetylsalicylsyre, Troxevasin og Curantil). Så vel som de som reduserer inflammasjon veneveggen (Ibuprofen Reopirin, Ortofen og fenylbutazon) og allergenpreparater handling (difenhydramin, Tavegil, Suprastin). Bruk om nødvendig antibiotika. Dessuten, når de administreres overfladisk tromboflebitt heparin salve, salve og ikke-spesifikke ikke-steroide antiinflammatoriske medikamenter (Ortofen, fenylbutazon, indomethacin). Obligatorisk på den berørte nedre lemmen påkaller elastiske bandasjer. I tillegg anbefales det å gå i en bestemt dosering.

  Ved alvorlig overflate tromboflebitt utføres behandling på sykehuset med tilleggsavtalen av heparin og antibiotika ved infeksjon.

  Etter nedsettelse av den inflammatoriske prosessen foreskrives elektroforese med heparin, kaliumjodid, trypsin og diatermi. Og kirurgiske behandlingsmetoder begynner med stigende tromboflebitt.

  Tromboflebitt forårsaker

  I utgangspunktet er det tromboflebitt påvirker åreknuter under huden på de nedre ekstremiteter (varikozotromboflebit) og er en komplikasjon av en sykdom eller varicose postthrombophlebitic patologi.

  I tillegg kan tromboflebitt også dannes i blodårer som er på overflaten, som visuelt ikke har noen karakteristiske endringer. I dette tilfellet, spesielt hvis det er et tilbakefall av sykdommen, er paraneoplastisk syndrom primært utelukket. Blant prosessene med blastomatøs natur er det ledende stedet okkupert av kreft i bukspyttkjertelen.

  Tromboflebitt kan også karakteriseres ved den utseende som et resultat av iatrogene faktorer som for eksempel den terapeutiske kateteret og til og med enkelt punktering av venen når det administreres på samme irriterende eller konsentrert oppløsning, for eksempel 40% løsning av glukose.

  Åreknuter er fruktbar grunn for dannelse av trombose på grunn av degenerative endringer i karveggen og forsinkede blodstrømsprosesser, som er blant de viktigste årsakene til tromboflebitt. Saphenous årer, som ligger i de nedre ekstremiteter, er det en hel rekke betingelser for dannelse prosessen med trombedannelse som bidrar sårbar tilstand av den vaskulære vegg, den statistiske natur av overbelastning, utvidelse og deformasjon av venen, utilstrekkelig fungerende ventiler. Med en tilsvarende endring i sammensetningen av blod og plasma mot bakgrunnen av stagnasjon og forstyrrelse av blodstrømmen, danner vener enkelt blodpropper.

  Den umiddelbare årsaken til utviklingen av tromboflebitt er aktivitetsbalansen mellom de to systemene, for eksempel koagulering og antikoagulant, så vel som tilstanden til endotelet og den aktive laminære blodstrømmen. Derfor er det mange faktorer som kan krenke denne balansen. Et signifikant sted er gitt til tilstandene av den trombofile karakteren av både medfødt og oppkjøpt etiologi, som er forårsaket av mangel på koagulasjonsinhibitorer eller defekter i arbeidet med det fibrinolytiske systemet. Og disse "feilene" eller defekter i hemostasen med alder samler bare. Derfor øker sannsynligheten for tromboflebitt hos personer etter førtifem år.

  Faktorer som utløser dannelsen av trombi i begge blodårene på overflaten, under huden og i dypet, inkluderer kirurgiske operasjoner, spesielt på nedre lemmer og bekkenorganer. Og også ulike skader på bein, immobilisering, hypodynami etter operasjon, lammelse, overholdelse av sengestøtten etter hjerteinfarkt, ondartede svulster og parese, er medvirkende faktorer ved forekomsten av tromboflebitt.

  Initiering av sykdommen forenkles av preparater som inneholder østrogener, som tas som et antikonceptivt mål, og noen ganger som en erstatning. I dette tilfellet skifter hemostasen til den hyperkoagulerbare egenskapen.

  Svært ofte under svangerskapet, etter fødsel og abort komplikasjoner, karakterisert som tromboflebitt, fordi i tillegg til endringer i hormonnivåer, redusere den fibrinolytiske aktivitet av blod og økningen av fibrinogen vises utvidelse av vener, venøs stase og ut i blodet vevtromboplastin strøm etter levering av placenta. Videre er forskjellige nyresykdommer, tarmsykdommer, lever forstyrrer balansen av inaktivering, utskillelse og syntese av produkter av blodkoagulasjonssystemet.

  I tillegg utvikler tromboflebitt som følge av vevskader og insektbit som følge av overfladisk plassering av venene etter mindre traumer. Også prosessen med vener under huden, endotelskader og stasis går bare med varicose venes varighet. Et brudd på blodstrømmen, livsstil med lav aktivitet, fedme, langsiktig statistisk belastning øker kun andelen av utviklingen av sykdommen.

  Tromboflebittbehandling

  For å starte behandling av tromboflebitt er det nødvendig å bestemme hovedpoengene i terapeutisk taktikk, i forhold til pasienter med denne sykdommen.

  For det første er det nødvendig å forhindre spredning av trombose i dype årer; For det andre, på kortest mulig tid for å stoppe betennelse; For det tredje, for å hindre gjentakende prosesser.

  Ambulant behandling av tromboflebitt er bare tillatt når diagnosen er utvilsomt, og tromboflebitt strekker seg ikke helt til dype venesystemet, og pasienten overholder alle anbefalingene fra den behandlende legen.

  Men med den primære lokaliseringen av tromboflebitt i lårområdet eller i øvre del av tibia, til tross for den pågående behandlingen, gjennomføres en umiddelbar sykehusinnleggelse i kirurgisk avdeling. Som akutt sykehusinnleggelse med phlebothrombosis og kliniske manifestasjoner av PE.

  Konservativ behandling av en pasient med tromboflebitt består av et regime, elastisk kompresjon av de berørte ekstremiteter, systemisk farmakoterapi og lokale terapeutiske effekter. Alt dette bidrar til opphør av dannelsen av blodpropper og deres spredning, samt til opphør av betennelsesforandringer i venøsvegg og nærliggende vev, samtidig som smerten elimineres.

  Ved akutt tromboflebitt bør pasientens regime forblir aktiv med den vanlige livsstilen, hvor det er tillatt å gå uten begrensninger. Det er bare nødvendig å unngå lange stanser eller seter. Foreskrive ikke hvilerom, fordi det senker blodstrømmen i nedre ekstremiteter, og dette er en av grunnene til utviklingen av tromboflebitt.

  Farmakoterapi bør bestå av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som raskt lindrer betennelse, har smertestillende effekt og utøver en deaggregerende effekt på hemostase. I dette tilfellet er Parenteral Ketonal (Ketoprofen) velegnet de første tre dagene, og deretter bytter de seg til Retard-tabletter eller rektal suppositorier. En god effekt er Voltaren (Diklofenak). Nonstoids, som regel, brukes i en uke i kombinasjon med Venoruton, Routine eller Troxevasin, som virker på venøs veggen, reduserer permeabiliteten og reduserer betennelse. Når allergiske reaksjoner på denne gruppen medikamenter foreskrives mikronisert Detralex. I noen tilfeller, ta Flogenzyme eller Wobenzym strengt en halvtime før måltider, klemmet en betydelig mengde væske.

  Enzyme terapi fungerer på grunnlag av patogenesen av tromboembolisme-flebitt. Legemidler i denne gruppen påvirke homeostase, immunsystemet, i betennelsesprosessen, redusere trombose og øke fibrinolyse, er involvert i plateaggregasjonsinhibering prosesser, å forbedre kvaliteten av erytrocytter.

  Deretter antikoagulasjon utføres bare i tilfeller av samtidig dyptliggende trombose, tromboflebitt venøs postthrombophlebitic tilstedeværelsen av sykdom, i stigende form av sykdommen, da det er umulig å drive en nødssituasjon. Preferanse er gitt til lav molekylvekt hepariner egenskaper (dalteparin, nadroparin, enoksaparin), som er lettere å dosere og som ikke trenger vanlige tester for koagulering.

  På den femte dag av behandlingen går over til indirekte antikoagulanter (acenokoumarol, Sinkumar, Warfarin) med en varighet kan motta opp til tre måneder. I de tilfeller hvor det er umulig å få tak i INR tilstrekkelig til å beregne dosen eller kontraindikasjoner (cirrhose, hepatitt, graviditet) Time profylaktisk dose heparin kan bli forlenget i løpet av denne behandlingsperiode.

  For i dag har den nye antikoagulantpreparatet av Exant også vist seg å være verdt. Han har et bredt terapeutisk spekter av aktiviteter, han samhandler ikke med rusmidler, mat og alkohol, noe som gjør det mulig å ikke utføre en konstant doseovervåking.

  Behandling av lokal tromboflebitt er i tillegg til tidligere behandling. Ved begynnelsen av den patologiske prosess er brukt som et analgetikum pakkisen. Og så bruk en rekke salver, men uten å bruke komprimerer. For å stoppe dannelsen av blodpropper og betennelse sunket samme suksess nytes Lioton-gel som påføres det angrepne område, hvoretter pasienten ved å holde benet i en hevet tilstand, og deretter bandasjere lem eller slites kompresjons klær. Du kan også bruke Ketonal krem ​​og Voltarenova salve, som alternerer i applikasjonen. Men Troksevazinovaya salve, populær blant leger og pasienter, har liten effekt i tromboflebitt og CVI.

  I tillegg er en obligatorisk komponent i behandlingen av sykdommen elastisk kompresjon, noe som reduserer stagnasjon i blodårene og dermed påvirker Virchow-triaden. Bruk først elastisk bandaging. Denne bandasjen er overlappet med bandasjer av medium grad av tøyelighet fra foten til halve låret. Ved manglende smerter, bruk straks komprimeringsstrikk i form av store strømper i den andre klassen.

  Ved begynnelsen av tromboflebitt i syv dager utføres elastisk kompresjon døgnet rundt, selv under søvn. Ved endring av strømpe eller bandasje under påføring av salver, bør det berørte benet være i forhøyet stilling. Og i de situasjonene hvor varicose er tilstede på to ekstremiteter, brukes elastisk kompresjon ikke bare på lembens tromboflebitt, men også på den andre, uten lesjon. Etter at de trombotiske og inflammatoriske prosessene har gått ned, nekter de ti dager senere nattlig bandasje, men foten skal være på rullen eller pute.

  Elastisk kompresjon er en god forebygging av gjentakelse av trombofleitt, så det må fortsette å brukes etter behandlingsforløpet.

  Det er derfor viktig å huske at behandling av tromboflebitt bare skal skje i et komplekst: elastisk kompresjon og systemisk medisinering. Bare en slik kombinasjon kan bidra til å stoppe den patologiske prosessen og i rask restaurering av pasientens ytelse.

  Tromboflebitt kirurgi

  Operativ intervensjon vurderes kun med varicose thrombophlebitis, som påvirker underekstremiteter. Og i andre situasjoner, som iatrogena lesjoner av overfladiske vener i øvre lemmer, nederlag av de uutviklede venøse karene i underdelene, er det tilstrekkelig å foreskrive og utføre konservative behandlingsmetoder.

  Takket være en fullskala kirurgi på benene på bena, løses de viktigste terapeutiske oppgavene: hindre dyp venetrombose, stopp raskt sykdommen og forhindrer tilbakefall. Imidlertid kan ikke alle pasientene overføre denne operasjonen, og noen ganger er det bare umulig i forbindelse med den særegne patologiske prosessen. Derfor, i slike tilfeller ty til radikale og palliative kirurgiske inngrep.

  I løpet av en radikal operasjon med tromboflebitt fjernes alle tromboserte og ikke-tromede vener fra spiserørene, samt disseksjonen av perforatorer som har klinisk betydning. Slike kirurgiske operasjoner utføres kun med åreknuter. Og med tromboflebitt kan den bare forstyrre den venøse blodstrømmen fra det berørte underbenet, så det er praktisk talt uakseptabelt.

  Bruken av radikal kirurgi hjelper ikke bare med å kurere tromboflebitt, men også for å eliminere årsaken som bidro til dannelsen, og dermed for å sikre pasienten ikke forekomst av gjentakelse og progresjon av CVI.

  Palliativ kirurgi ikke å fremskynde helbredelsesprosessen av pasienten og ikke eliminere muligheten for tilbakefall av trombose, men operasjonen gjør som hindrer spredt på inngrodde venetrombose. Og hvis dette skjer, med hjelp av palliativ kirurgi fjernet en blodpropp i venene ligger på låret eller under kneet. Noen ganger, for å redusere den periode rehabilitering av pasienter, blir denne operasjonen utført i forbindelse med thrombectomy gjennom huden.

  Absolutte indikasjoner på operasjonen med tromboflebitt er: spredning av trombus til dype vener og situasjoner av klinisk art, der det er en reell trussel mot pasientens liv. Nødoperasjon utføres med den andre, tredje og fjerde typen tromboflebitt.

  Den første typen sykdom er preget av skade på de distale delene. I dette tilfellet er ingen nødoperasjon nødvendig, og en planlagt venektomi er foreskrevet.

  I den andre typen tromboflebitt påvirkes proksimale vener. Gjør en tverrsnitt av overfladiske vener i kombinasjon med en veinektomi i lårområdet.

  Den tredje typen er spredning av sykdommen. Thrombectomy utført på inngrodde vaskulær trunk vene crossectomy venesystemet. Og også trombektomi med korsektomi og fjerning av v. saphena magna i hofteområdet. Videre thrombectomy operere fra en vene i låret og iliac vene med radikalet Venectomy eller thrombectomy fra en blodåre under kneet med et basseng Venectomy v. saphena parva.

  Med den fjerde typen tromboflebitt påvirkes venene under huden. Utfør en crossectomy med trombektomi; radikal veinektomi med trombektomi fra perforeringsvenen.

  Og med den femte typen har nederlaget en samtidig karakter. I dette tilfelle utføres en kryssektomi med samtidig administrering av antikoagulantia, så vel som en torsektomi med en vene-ligament på overflaten av låret. Implantér cava-filteret eller utfør plikasjonen av den hule venen nederst.

  Således kan den riktig valgte metoden for kirurgisk operasjon i kombinasjon med terapeutisk behandlingsteknikker behandle pasienter med en diagnose av tromboflebitt.

  Metoder for behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter og operasjon

  innhold

  Tromboflebitt i underdelene er en operasjon, som er den eneste veien ut av situasjonen med forsømte sykdomsfall. Åreknuter på bena er smertefulle og ikke-estetiske enheter som påvirker mange mennesker. Hvis du ikke tar tiltak, kan du få alvorlige problemer med blodårene.

  Det er viktig å overvåke tilstanden til sirkulasjonssystemet, fordi en sunn organisme er avhengig av disse indikatorene.

  Generelle egenskaper av sykdommen

  Tromboflebitt i nedre ekstremiteter er en ganske vanlig sykdom, i forbindelse med hvilken blodpropper dannes. På grunn av dem er den vanlige blodstrømmen forstyrret, inflammatoriske prosesser begynner, slike formasjoner påvirker ofte bena. Tromboflebit kan være en konsekvens av åreknuter, som kan av ulike årsaker.

  Behandling av tromboflebitt er en langvarig prosess som krever en integrert tilnærming. I motsatt tilfelle er komplikasjoner mulige i form av en trombusbrudd, et slikt utfall har et dødelig utfall.

  Følgende årsaker kan identifiseres:

  • smittsomme sykdommer;
  • Tilstedeværelse av ondartede formasjoner;
  • hormonell restrukturering;
  • postoperativ periode;
  • deformasjon av blodårer.

  Årsakene til sykdommen kan ha en annen art, men i de fleste tilfeller kan forekomsten av tromboflebitt unngås.

  Denne sykdommen foregår av åpenbare manifestasjoner, som kan identifiseres som følger:

  • sterk smerte i bena;
  • ubehagelige opplevelser i steder for dannelse av blodpropper;
  • alvorlig smerte i nedre rygg;
  • hopp i kroppstemperatur er mulig;
  • det er hevelse og rødhet i beina;
  • det er blåmerker.

  Endringen i blodårene kan være irreversibel. For å unngå alvorlige konsekvenser er det nødvendig ved første tegn på sykdommen å henvende seg til en spesialist for en fullstendig diagnostisk undersøkelse. Til dato er mange metoder kjent for å bekjempe sykdommen.

  Drift med tromboflebitt er mulig etter en rekke indikatorer. Legen, ifølge resultatene fra undersøkelsen, tilbyr de mest effektive metodene for å forbedre tilstanden til kroppen.

  De viktigste behandlingsmetodene

  Hittil har problemene i sirkulasjonssystemet blitt studert grundig, og det er mange teknikker og praksis for behandlingen.

  Tromboflebitt i underekstremitetene oppstå lesjon og omkringliggende blodårer, så det er viktig å kjenne de grunnleggende retninger for behandling av sykdommen:

  1. Konservativ behandling er en terapi med medisiner som har et bredt spekter av handling og bekjemper symptomene og underliggende årsaken til sykdommen. Dette området er inkludert i komplekset av grunnleggende behandlingsmetoder og er obligatorisk ved behandling av blodkar.
  2. Invasiv behandling - salver og triminger i dette tilfellet praktiseres så tidlig som mulig, og også for forebyggende formål.
  3. Fysioterapi - dette området brukes også i kompleks terapi og har egne indikasjoner for bruk.
  4. Kirurgisk inngrep - er foreskrevet i alvorlige tilfeller av sykdommen.
  5. Kompresjonsundertøy - mange spesialister anbefaler denne metoden i begynnelsen av vaskulær okklusjon eller forebyggende formål.

  Behandling av blodkar består av komplisert terapi, som inkluderer mange retninger og teknikker. Bare ved hjelp av kombinerte metoder kan man kvitte seg med en slik ubehagelig sykdom. Mange pasienter bruker aktivt folkemedisiner som har sin effektivitet, men de passer ikke alle sammen. Før du starter behandling, er det viktig å få kompetent råd fra en spesialist.

  Kirurgisk metode for behandling av tromboflebitt

  Operasjoner med tromboflebitt kan ikke unngås dersom dyp vev og kar er berørt. Under slike omstendigheter kan bare kirurgisk inngrep spare pasientens helse.

  Operasjonen er utnevnt i følgende tilfeller:

  • Det er fare for trombosbrudd;
  • dannelse av blodpropper;
  • forstyrrelse av blodstrømmen.

  Problemer med blodårer kan forårsake ulike komplikasjoner som kan bringe menneskelivet i fare. I en slik situasjon er det viktig å kontakte en spesialist for kvalifisert hjelp.

  Operasjonen på skadede kar er en delikat prosedyre som har sine egne spesifikasjoner og egenskaper:

  1. Behandling under lokalbedøvelse, pasienten har en spesiell stilling på kirurgisk bord.
  2. Arbeidet utføres med en skadet vene, den må båndes og settes til side.
  3. Pasienten, etter å ha åpnet venen, bør holde pusten for en stund for å forhindre blodgennemstrømning.

  Tromboflebitt i underekstremiteter er en alvorlig sykdom, operasjonen i dette tilfellet er en effektiv behandling.

  Rettelse inkluderer mange nyanser som innebærer en forandring i vanlig liv:

  • gjennomføring av spesielle øvelser;
  • mottak av vitaminkomplekser;
  • balansert ernæring;
  • vanlig hvile.

  I noen tilfeller brukes en annen kirurgisk teknikk: installasjon av et cava filter. En slik anordning brukes til å forhindre innføring av vandrende blodpropper fra den nedre blodbanen inn i den øvre blodbanen. Denne manipulasjonen utføres under lokalbedøvelse og pasienten behøver ikke være på sykehuset.

  Sannsynligheten for normal drift av blodårene etter operasjonen er høy, hvis du følger alle reglene i den postoperative perioden.

  Funksjoner av operasjonen og den postoperative perioden

  Operasjonen har kontraindikasjoner, derfor anbefales ikke alle pasientene dette tiltaket:

  • De siste stadiene av dyp venetrombose;
  • Sterke betennelsesprosesser på nedre lemmer;
  • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
  • avansert alder;
  • graviditet.

  Den postoperative perioden er også viktig for å unngå tilbakefall. Derfor er spesialister spesielt oppmerksom på rehabiliteringsperioden og rehabilitering.

  Disse anbefalingene kan også brukes til forebyggende formål for å eliminere sykdomsforutsetningene. Bare en integrert tilnærming vil bidra til å bli kvitt problemer med sirkulasjonssystemet og forlenge arbeidskapasiteten til blodårene.

  I praksis gjelder følgende regler:

  1. Overholdelse av fothygiene. Det er nødvendig å lage spesielle bad og bruke en kontrastdusj for å slappe av, lindre tretthet.
  2. Påfør herdingsmetoder. Dette elementet inneholder mange metoder: å gå barfot, tørke med kaldt vann.
  3. Spesielle øvelser som brukes til å styrke blodkarene, forbedrer blodstrømmen.
  4. Komprimeringsstrømper, strømper - et utmerket alternativ for å forebygge problemer med blodårer og blodårer.
  5. Det er nødvendig å slutte å røyke, fordi nikotin hjelper til med å blokkere blodpropper.

  Les Mer Om Fartøyene