Drift med varicocele testikler: typer inngrep, plusser og minuser

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor med varicocele kirurgi er den eneste metoden for behandling, typer kirurgiske inngrep for denne sykdommen. Indikasjoner og kontraindikasjoner til dem, deres fordeler og ulemper.

Varicocele er en patologi der vene i testikkelen ekspanderer i form av noder, vri og overvelde blod. Årsaken til dette er en økning i trykket i systemet med testulære vener på grunn av en revers tilbakestrømning av de større venene (nyre, dårligere hul) i hvilken de strømmer.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen lar deg avbryte denne tilbakestrømmingen ved å kle seg, krysse eller fjerne de dilaterte venene. Slike intervensjoner eliminerer helt de problemer og konsekvenser som er forbundet med varicocele, gjenoppretter mannen full helse. Behandling er ikke komplisert og utføres av urologer eller kirurger på alle urologiske og kirurgiske sykehus.

Hvorfor operasjonen er den eneste veien ut

Årsakene og mekanismene til varicocele utvikling er rent mekanisk av natur: den berørte testikel (frø) venen er ikke i stand til å forsyne venøs blodutstrømning fra testiklene på grunn av:

 • Skader på ventiler plassert i lumen og ansvarlig for at blodet beveger seg i bare én retning - fra testikkel oppover til større vener;
 • Tilstedeværelse av en obstruksjon eller økning i trykk (venøs hypertensjon) i de store årene som partinalcellene flyter, noe som kompliserer blodstrømmen i dem og forårsaker venøs overbelastning;
 • svakhet og flaskighet av veggene på fartøyene.

Alt dette fører til det faktum at blodet ikke bare flyter bort fra testiklen, men akkumuleres i dets venøse plexuser på grunn av revers reflux fra store vaskulære trunks. Ved venøs trang, taper følsomt kjønsvev sin normale struktur, evnen til å produsere fullverdig seminalvæske og hormoner.

Mekanismen for blodsirkulasjon i friske og åreknuter. Klikk på bildet for å forstørre

Etikkene i testiklene blir ikke blodkar, men et patologisk depot for det. Den eneste måten å løse problemet på er å forstyrre den onde forbindelsen mellom dem, som vil eliminere tilbakestrømning og stagnasjon av blodet. Dette er formålet med varicocele operasjonen. Det innebærer tildeling, dressing, kryssing eller fullstendig fjerning av hovedstammen til de seminiferøse venene over nivået av deres forgrening i små grener som danner sammenflettede plexuser.

Dermed vil den patologiske stagnasjonen av blod i karene og testiklene elimineres uten å gå på blodsirkulasjon. Venøs utstrømning fra skrotet vil skje gjennom systemet av andre fartøy, siden spermatisk åre er den viktigste, men ikke den eneste måten for blodstrøm. Videre, under stagnasjonsforhold og økt trykk i spermatene, er ytterligere utstrømningsbaner ved kirurgi allerede godt dannet og vil fortsette å danne seg i den postoperative perioden.

Kirurgisk behandling i 80-85% utføres på venstre varicocele. Dette skyldes det faktum at venstre eggstokkåre faller inn i nyrene, og til høyre - inn i nedre hul. På grunn av den anatomiske beliggenheten, forgreningsvinkelen og andre egenskaper i venstre nyreskar, øker trykket i dem. Derfor hersker den venstre sidede lokalisering av varicocele over høyre side.

Sammenligning av strukturen av sunn testikkelvein og berørt varicocele

Typer av operasjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner til dem

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep for varicocele:

 1. Klassisk - gjennom kuttet (operasjon Ivanissevich). Drift Ivanissevich. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Minimalt invasiv - gjennom punkteringer (endoskopisk, mikrokirurgisk og endovaskulær).

Endovaskulær kirurgi for å fjerne varicocele. Klikk på bildet for å forstørre

Målet med alle metoder er det samme - for å eliminere utslipp av testikelvenen, som overlapper dens lumen. Det er måter å oppnå dette målet på.

Tabellen beskriver funksjonene i klassisk og minimal invasiv (mild) operasjoner:

Sammenligning av varicocele fjerning metoder

Varicocele kan bare behandles med en av de eksisterende metodene for kirurgisk inngrep. Den utbredte oppfatningen om at det er mulig å kvitte seg med sykdommen hjemme er urimelig. Anbefalinger for å bruke tette klær, redusere fysisk aktivitet og ta medisiner kan bidra til å lindre noen symptomer, men ikke kurere selve sykdommen. Den irreversible ekspansjonen av venene i spermatiske ledninger kan bare herdes kirurgisk. Utsette operasjonen kan føre til infertilitet og andre konsekvenser av varicocele.

Trenger jeg operasjon for alle pasienter med varicocele?

Legene anbefaler kirurgisk inngrep dersom følgende symptomer og problemer er tilstede:

 • Ufruktbarhet med nedsatt spermatogenese (i henhold til resultatene av spermatogrammet)
 • Utseendet av smerte
 • Ved tilbakefall av sykdommen
 • For å forhindre utvikling av hypotrofi eller testikulær atrofi
 • Kosmetisk defekt (i sjeldne tilfeller med uttalt varicocele).

Den vanligste indikasjonen for operasjonen er infertilitet (ca. 40% av menn med diagnosen infertilitet, lider av varicocele). Kirurgisk inngrep i dette tilfellet foreskrives uavhengig av graden av utvikling av venøs vaskulær sykdom. For å unngå utvikling av dette problemet, utføres behandling noen ganger i ungdomsårene.

Operasjonen for å fjerne de dilaterte venene i spermatikkledningen er klassifisert som enkel og sikker. Men nylig er mange leger i stigende grad tilbøyelig til denne profylakseforløpet og tror at det er nok å besøke urologen en gang hvert halvår for å sikre at sykdommen utvikler seg. I tilfelle av rask utvikling varikotsele, forverring av spermatogrammet og utseendet av smerte symptomer, vil legen foreskrive kirurgisk behandling.

Smertsyndrom indikerer utbruddet av mulige inflammatoriske prosesser og utseendet av mikrothrombi. Graden av utvikling av varicocele kan påvirke deres intensitet og generelle ubehag.

Hvilke typer kirurgiske teknikker brukes i behandlingen?

Operasjonen utføres med det formål å krysse de forstørrede venøse karene som deltar i den omvendte utstrømningen av blod. Nylig har følgende metoder for behandling av varicocele vært brukt:

Den tradisjonelle metoden for åpen tilgang (metoden til Ivanissevich og Palomo)

Drift Ivanissevich er en universelt anerkjent effektiv behandlingsmetode på et hvilket som helst stadium av varicocele og involverer bandasje av de berørte testiklene på nivået av retroperitoneale avdelingen. Under operasjonen gjør kirurgen et lite snitt (4-5 centimeter) i venstre ilealregion og utfører bandasje av sykefartøyene.

Palomo metode er iboende identisk med Ivanissevichs operative metode. Forskjellen mellom dem ligger i valget av siden av snittet, som Palomo plasserer høyere.

Mikrokirurgisk metode (Marmara)

Marmara teknikk tar et lite snitt på huden (ca 2-3 centimeter) ved utgangen av spermatisk ledning. Intervensjonen utføres ved hjelp av spesialverktøy og et mikroskop, noe som muliggjør mer nøyaktig gjenbinding uten å berøre den nærliggende arterien, nerver og lymfekar. Leger gir denne teknikken den mest positive tilbakemeldingen, siden graden av skade og frekvensen av tilbakefall er den laveste.

Endoskopisk metode (laparoskopisk)

Denne metoden er anvendelig på et hvilket som helst stadium av sykdommen. Hjertet i behandlingen er eliminering av problemet ved å blokkere blodstrømmen gjennom vene i testiklen. På huden blir tre punkteringer laget (i navle og i høyre og venstre ileal-regioner) for å sette inn videokameraet og de nødvendige instrumentene. Dette lar deg undersøke hele venen under forstørrelsen (6-10 ganger), isolere de berørte områdene, pålegge titanbraketter på grenene og krysse fartøyene.

embolisering

Denne metoden, som embolisering, er basert på innføring av et stoff eller en spiral i den berørte venen, som tetter opp lumen. Prosedyren utføres gjennom en punktering i lårbenen på høyre side, der et 1 mm tykt kateter er plassert, som fører til venstre renalven.

sclerotherapy

Metoden består i å introdusere en sklerosant substans inn i testikkvenen, som blokkerer fartøyets lumen og forhindrer utstrømning av blod til testiklen. Denne metoden for behandling er ofte foreskrevet for pasienter med fysiske sykdommer eller i tilfeller der andre metoder ikke er anvendelige. Gjennom et lite snitt legges et kateter inn, og vaskulær undersøkelse utføres ved hjelp av radioaktive stoffer. På grunnlag av det oppnådde bildet er et sklerosant satt inn i de berørte områdene, som lodd lumen i venen.

Sammenligningsanalyse av behandlingsmetoder

Nedenfor er en oppsummering av detaljer og detaljer som mest angår pasienter og bidrar til å bestemme styrken og bivirkningene til de foreslåtte behandlingene:

Drift med varicocele: metoder, indikasjoner, oppførsel, rehabilitering

Varicocele er en utvidelse av venene i skrotet eller seminiferous tubule hos menn. Sykdommen oppstår ofte hos ungdom og kan ikke manifestere seg i løpet av livet. I noen tilfeller utviser pasienten symptomer som testikulær smerte, infertilitet, utseendet av hunder på skrotet.

Den eneste måten å behandle varicocele på er kirurgi. Spørsmålet om nødvendigheten i fravær av kliniske manifestasjoner er diskutabelt. Drift med varicocele, som regel, tolereres lett og forårsaker sjelden komplikasjoner.

Stages av sykdommen og indikasjoner på kirurgi

Det er 4 stadier av varicocele utvikling:

 • Spredning av varicose er kun bestemt ved hjelp av ultralyd.
 • Venene til lobate plexus er probet i stående stilling.
 • Ved palpasjon i en hvilken som helst stilling kan legen diagnostisere sykdommen.
 • Årene er synlige for det blotte øye.

Reduksjon av spermatogen funksjon, som til slutt kan føre til infertilitet, begynner vanligvis bare i de siste stadiene av sykdommen.

Operasjonen kan utføres i følgende tilfeller:

 1. Brudd på spermedannelse er avslørt. I løpet av studien ble det funnet at i sædvæsken er mengden spermatozoer redusert, deres mobilitet er redusert, det er blod eller pus.
 2. Pasienten er bekymret for smerte. De begynner å manifestere i 2-3 stadier av sykdommen, i begynnelsen ubetydelig. Ubehagelige opplevelser øker med å gå, etter fysisk anstrengelse. Merk. I de aller fleste tilfeller utvikles varikocelen til venstre testikkel, så smerten har oftest samme lokalisering.
 3. Pasienten liker ikke skrotets utseende.
 4. Testiklene begynner å synke i størrelse.

I fravær av symptomer, kan kirurgi også anbefales for. Noen leger mener at kirurgisk inngrep, utført i tide, unngår infertilitet. Andre mener at dette er en uberettiget risiko, og det anbefales å begrense observasjon til periodiske undersøkelser og ultralyd.

Viktig! Drift opp til 18 år utføres vanligvis ikke. Ifølge statistiske data, i voksen alder etter kirurgi, er relapses mye mindre sannsynlig - re-utviklingen av varicocele. Derfor er det bedre å implementere det etter puberteten.

Vene komprimering kan føre til utvikling av den såkalte "sekundære varicocele". Det oppstår som et resultat av en svulst, cyste eller annen formasjon. I dette tilfellet er pasienten bekymret for feber, blod i urinen, kjedelig eller stikkende smerte i lumbalområdet. Med sekundær varicocele må årsaken til sykdommen elimineres, Det er ikke nødvendig å operere på venetrekning før manifestasjonen av resultatene av terapi av den underliggende patologien.

Kontra

Ulike metoder for å gjennomføre en operasjon kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Åpne kirurgiske prosedyrer utføres ikke når:

 • Tilstedeværelsen av sykdommer i dekompensasjonsstadiet (brudd på kroppens funksjoner som ikke kan gjenopprettes uten behandling) - diabetes, levercirrhose, etc.
 • Betennelse i aktiv fase.

Endoskopiske operasjoner i tillegg til de beskrevne kontraindikasjoner utføres ikke med kirurgiske inngrep på bukhulen utført tidligere. Dette skyldes et brudd på klinisk bilde og økt sannsynlighet for feil hos legen.

Skleroterapi utføres ikke med følgende kontraindikasjoner:

 1. Store anastomoser (linteller) mellom karene, noe som kan føre til inntak av stoffet som brukes til liming i friske årer eller arterier;
 2. Forhøyet trykk i nærliggende årer (f.eks. Nyre);
 3. Strukturen på fartøyene tillater ikke innføring av sonden (blodig karakter av vener).

Forbereder for en operasjon

10 dager før den foreslåtte prosedyren, må pasientene gjennomgå noen undersøkelser:

 • Blodtest (totalt, per gruppe og Rh-faktor, koagulerbarhet, sukkerinnhold).
 • Generell analyse av urin.
 • Røntgen i lungene.
 • Elektrokardiogram (kan gis til alle pasienter eller bare hos menn over 30 år).
 • Analyse for virus av hepatitt B og C, HIV.

I tillegg foreskriver legen vanligvis scrotal ultralyd eller ultralyd ved bruk av Doppler (ved bruk av kontrastmedium) for å få et mer komplett klinisk bilde. Ytterligere studier er mulige avhengig av pasientens tilstand.

Siden morgen før drift er det nødvendig å nekte mat og vann, for å ta en hygienisk dusj. Den pubis og magen må være ren barbert. Ta medisiner for kroniske sykdommer (diabetes, hypertensjon, bronkitt, etc.) bør avtales med legen.

Fremgangsmåter for å utføre operasjonen

Klassifisering av kirurgiske behandlingsmetoder kan være basert på tilgangsmåten og teknologien til å gjennomføre. Basert på den andre karakteristikken er to store grupper av operasjoner preget:

 1. Med bevaring av rekoagulerende anastomose;
 2. Med sin excision.

Merk. En renal kaval shunt (anastamose) er en jumper-en kommunikasjon mellom to blodårer i testiklen. Det oppstår som en patologi på grunn av varicocele og fremmer stagnasjon av blod.

Den andre metoden er for tiden anerkjent som den mest effektive og brukes oftest.

Med teknologi er det vanlig å skille tre hovedtyper av operasjon:

 • Laparoskopi (minimal invasiv metode);
 • Endovaskulær skleroterapi;
 • Åpen drift (kan utføres i ulike modifikasjoner - ifølge Marmara, Ivanissevich, Palomo).

Viktig! Fjerningsoperasjoner med varicocele utføres ikke. Alle fartøyene forblir inne i kroppen, de er enten limt (sclerized) eller bandaged.

sclerotherapy

Denne operasjonen er minst invasiv. Det reduserer til skleroserende (liming) varicose vessels. Det store pluss av skleroterapi er at det ikke krever sykehusinnleggelse for det. Det utføres under forhold av et angiografisk rom under lokalbedøvelse. Etter anestesiutbrudd punkterer kirurgen den perkutane veggen til høyre femorale venen. Der innføres en sonde, ved hjelp av hvilken tilstanden til problemkarrene blir evaluert og det terapeutiske stoffet blir levert.

Som en skleroserende forbindelse brukes en 3% trombovar løsning. Kontraststoffer blir introdusert i karene, og dermed er suksessen til operasjonen bestemt. Hvis åreknussen ikke visualiseres, betyr det at den fargede ledd ikke kommer inn i den, og det kirurgiske inngrep var effektivt. I dette tilfellet blir sonden fjernet, en bandasje påføres på punkteringsstedet. På samme dag kan pasienten reise hjem.

Det er generelt akseptert at med skleroterapi er risikoen for tilbakefall høyere enn i en klassisk operasjon, men leger sier bare en litt økt sannsynlighet. På grunn av redusert effektivitet utføres slike kirurgiske prosedyrer sjelden. De er vanligvis anbefaler på begynnelsen av sykdommen, når det fortsatt ikke er noen klager fra pasienten.

Laparoskopisk kirurgi

Generell eller lokal (oftere) anestesi brukes. Også, epidural anestesi er noen ganger brukt (bedøvelse injiseres i ryggraden). Etter anestesiutbrudd utfører kirurgen en punktering i nålens område med en diameter på ca. 5 mm. Det introduserer en trocar - en trekantet nål koblet til røret. Gassen injiseres i bukhulen for å frigjøre plass til kirurgisk manipulasjon.

Et laparoskop er satt inn i åpningen-et rør, koblet til en belysningsenhet og et kamera. Det lar doktoren følge utviklingen av operasjonen. Under laparoskopet kontrolleres to fem millimeter punkteringer i ileum og over livmor, og trokere blir introdusert i dem. Pasienten vippes til høyre ved 15-20 ° for bedre visualisering. Legen kutter bukhinnen med saksene satt inn i punkteringen.

Videre isoleres arterier og lymfatiske kar. Dette er nødvendig slik at de ikke blir påvirket under operasjonen. De dilaterte venene er bandasjert. Brystbenet er sydd. En aseptisk dressing påføres punkteringene. Institusjonsperioden er avhengig av valgt anestesi. Etter lokalbedøvelse kan du gå hjem på operasjonsdagen eller den neste. Etter generell anestesi kommer utslippet 3-7 dager etter intervensjonen. Effektiviteten av operasjonen vurderes ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi.

Operasjon Marmara

Denne typen intervensjon innebærer mikrotilgang og lav grad av invasivitet. Det utføres under kontroll av et mikroskop. Valget av anestesi er i stor grad avhengig av pasientens ønske, i de fleste tilfeller nok lokal anestesi, ved hvilke små smertefornemmelser eller følelse av prikking, varme er mulig.

Kirurgen gjør et snitt i kjønnsområdet, så nær ileum, som gjør sømmen etter operasjonen usynlig (den ligger under den øvre kanten av vasken). Legen kutter slørene og subkutan vev, utskiller kanalen og binder venen. Stoffer er sydd. Suturer fjernes på syvende dagen. Drift på Marmara er svært nøyaktig, noe som reduserer risikoen for skade på arteriene eller lymfekarrene.

Operasjon på Ivanissevich

Operasjon på Ivanissevich

Generell anestesi med denne type intervensjon brukes oftest, men det er også mulig å bruke lokal eller epidural anestesi. Essensen av operasjonen ligger i ligering av venene med varicose forstørrelse mens konservering av lymfekarrene.

Kirurgen gjør et snitt i skjønnhetsområdet opp til 10 cm i lengden. Vanligvis er størrelsen mindre enn 5-6 cm. Ved hjelp av en skalpell og kroker, kutter han og skyver alle underliggende muskler opp til den direkte vaskulære pleksus i testiklen. Her er det nødvendig å skille lymfekar. Ved hjelp av en dissektor (dum, buet saks) blir venene beslaglagt og bandasert. Muskler og vev sutureres.

Operasjon Palomo

Denne typen intervensjon ligner den forrige. Imidlertid blir snittet høyere, noe som gir et bedre overblikk for kirurgen. Med denne tilnærmingen er risikoen for tilbakefall lavere, men det er en høyere sannsynlighet for å kutte arterien som forsyner den seminale kanalen med blod.

Det er et lite fartøy som nærmer seg lobar plexus, og er derfor ofte skadet under operasjonen. Det er også risiko for lymfatiske anfall, spesielt i barndommen. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Drift prognose

Prognosen er vanligvis gunstig. Ved bruk av minimalt invasive metoder er sannsynligheten for tilbakefall nær 2%, mens operasjonen for Ivanissevich er ca 9%. I enkelte kilder er andre tall indikert, private klinikker rapporterer data om re-utvikling av varicocele med åpne inngrep på 30%.

I 45% av tilfellene er pasienten etter operasjon bestemt normal spermogram, i 90% tilfeller er det en statistisk signifikant forbedring i indeksene. I eldre aldersgruppen, når varicocele blir forsømt, er alle verdier verre enn hos unge pasienter.

Gjenopprettingstid

Pasienten kan bli foreskrevet følgende stoffer for å gjenopprette spermatogenese:

 1. Vitaminkomplekser.
 2. Biologisk aktive tilsetningsstoffer med selen og sink.
 3. hormoner. Viktig!Deres opptak utføres strengt ved kurs under tilsyn av en lege og i forbindelse med konstant laboratorieforskning.
 4. Salve som inneholder et antibiotikum. Det er nødvendig å forhindre infeksjon av såret.
 5. Smertestillende. I noen pasienter kan ubehag i den opererte testikelen vedvare lenge. Vanligvis ordinerer legen ketonal eller lignende medisiner.

I de første 1-2 dagene etter operasjonen er det nødvendig:

 • Hold såret tørt. Kanskje anvendelsen av is for å lindre smerte. En plastflaske med frosset vann, innpakket i et håndkle, er egnet.
 • Minimer all aktivitet, prøv å hvile mer.
 • Det er ønskelig å bære en bandasje som støtter testiklene.

Innen 1-2 uker etter at operasjonen ikke anbefales:

 1. Gjør fysiske øvelser som krever økt innsats.
 2. Ta et bad.
 3. Ha sex

Etter den angitte perioden er seksuelt liv mulig, hvis pasienten ikke føler smerte, ubehag, ubehagelige trekkfølelser i løpet av prosessen eller etter handling. Ereksjonsfunksjon etter operasjonen lider ikke. Rehabiliteringsperioden er avhengig av type operasjon, anestesi, pasientens generelle tilstand.

Mange pasienter er redd for at venen etter operasjonen er igjen. Det synes for dem at dette er et tegn på mislykket kirurgisk inngrep.

Viktig! Det er nødvendig å forstå at karene ikke blir hentet fra pungen, men bare slutte å bli forsynt med blod. Årene kan bli palpert eller synlig opptil seks måneder.

Komplikasjoner etter operasjon

Etter operasjon kan følgende syndrom og sykdommer oppstå:

 • Betennelse. Det bestemmes av passende symptomer og resultater av ultralyd, vellykket behandlet med medisinering.
 • Neuralgisk smerte.Det oppstår som et resultat av skade på nerveenden og er vanskelig å behandle (nål og fysioterapi er vanligvis indikert).
 • Lymfatisk ødem. Den utvikler seg som følge av skade på lymfekar under operasjonen, den kan passere seg selv eller gjennom påføring av et bandasje som støtter skrotet, spesielle truser.
 • Dropsy av testis (hydrocele). Årsaken er uaktsom lymfekar, behandling er lik.
 • Nedgang i testikkelstørrelse - En farlig komplikasjon som oppstår som følge av skade på den spermatiske arterien. Dette er en av de mest ubehagelige konsekvensene av operasjonen, siden det er ganske vanskelig å stoppe det.
 • tilbakefall - re-utvikling av varicocele Behandling er bare kirurgisk.
 • Skader på tarmen eller urineren. Disse komplikasjonene etter operasjonen skjer med laparoskopi, oftere hos uerfarne unge kirurger.
 • Trombose (blokkering) av dype vener. Det oppstår som en reaksjon på innføring av kontrastmedium i karene, som et resultat av et hematom (indre blødning) på punkteringsstedet.

Prisen på en operasjon

Drift med varicocele er ikke inkludert i listen over tjenester som "høyteknologisk omsorg", for hvilken midler er tildelt. Nettstedet til noen klinikker indikerer at de jobber med OMS og LCA, men i det første tilfellet er det bare en rabatt at en kunde kan søke på dem, eller returnere noen av de brukte midler.

Kostnaden for operasjonen avhenger av den valgte metoden og regionen. I provinsbyene i Sentral-Russland starter prisen for åpen kirurgi fra 5.000 rubler, i Moskva fra 8 000 til 10 000 rubler. Omtrent samme beløp vil koste skleroserende. Mikrokirurgisk inngrep (ifølge Marmara) vil koste minst 20 000 - 30 000 rubler. Litt billigere vil koste laparoskopisk kirurgi - 15 000 - 25 000 rubler. Prisene er basert på lokalbedøvelse, hvis pasienten foretrekker generell anestesi, må han betale det separat - 7 000 - 10 000 rubler.

Pasientanmeldelser

De fleste pasientene er ganske en operasjon, spesielt hvis denne måten er mulig å bli kvitt infertilitet. Når en mann lærer at nå kan han få barn, øker dette betydelig selvtillit, selv om han ikke hadde slike planer i nær fremtid.

Operasjonen tolereres godt. Mange foretrekker generell anestesi. Gjenopprettingsperioden for alle passerer annerledes. Noen vender straks tilbake til normale aktiviteter, andre - selv med minimalt invasive inngrep, føler de seg alvorlig smerte og de går nesten ikke rundt i huset om noen dager.

Som vitnesbyrdene vitner om, viser et dårlig slag for familier seg å være dårlige indikatorer for spermogram og vanskeligheter med å tenke på et barn, selv etter operasjonen og medisinen. Noen ganger i begynnelsen er det en skarp positiv dynamikk, som forverres med tiden. Hjelp i denne saken kan bare være en spesialist på høyt nivå. Noen pasienter endrer 5 eller flere urologer før de finner en god diagnostiker. Teknikken til selve operasjonen, som praksis viser, er av sekundær betydning.

Kirurgisk inngrep med varicocele bidrar til å kvitte seg med sykdommen og de tilhørende symptomene. Det øker signifikant sannsynligheten for unnfangelse og forbedrer pasientens livskvalitet.

Hvilke operasjoner utføres for å eliminere varicocele, en oversikt over alternativer og metoder

Varicocele er en ren mannlig sykdom forbundet med nedbrytning av venøs plexus i pungen, hvorved normal blodsirkulasjon i testiklen sikres.

Det kan være ensidig eller bilateral, avhengig av sykdommens etiologi og det generelle kliniske bildet av pasienten. Det behandles med konservative og kirurgiske metoder.

Hvordan går det med varicocele kirurgi? Hvorfor anbefaler legene kirurgi og hvordan kan fjerning av varicocele utføres? Vurder i vårt materiale.

Drift er den beste løsningen på problemet

Hva er varicocele? Dette brudd på patogen til venøs knutepunkt.

I enklere ord, testikulære åreknuter. Det vil si deformasjon av vener og forstyrrelser av transport av mikronæringsstoffer i pungen.

I det alvorlige stadiet (3-4) kan det provosere infertilitet, og forårsaker også fysisk og psykologisk ubehag for en mann under samleie.

Er det nødvendig å operere varicocele? Denne sykdommen kan behandles med konservative metoder, men etter dem, som praksis viser, er sannsynligheten for tilbakefall fortsatt på et høyt nivå, da skadede og deformerte fartøy ikke lenger kan gjenopprette til sin opprinnelige tilstand. Det vil si at blodstrømmen i pungen og matningen av testikler vil bli permanent forstyrret.

For behandling er varicocele operasjonsmetoder som følger:

Det skal bemerkes at kirurgisk inngrep kan utføres med forskjellige metoder. I ett tilfelle utføres en spike av spermatisk ledning, i andre - en hel vaskulær struktur fjernes uten at den eventuelt gjenopprettes.

Mer moderne variasjoner er mikrokirurgi, så vel som restaurering av blodstrømmen på grunn av forbindelsen til epigastrisk vene (eggstokken blir deretter fjernet helt). Dette er den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicocele, men slike operasjoner utføres ikke i alle klinikker.

Hvilke operasjoner er mulig med en varicocele?

Helt siden eksistensen av Sovjetunionen i statsklinikker har operasjoner for å eliminere varicocele blitt utført i henhold til Ivanissevichs metode.

For øyeblikket anses en slik operasjon for å være en av de verste behandlingsalternativene, siden sannsynligheten for tilbakefall er nesten 40%. Og fortsatt mulig ulike komplikasjoner, opp til infertilitet (med bilateral varicocele).

Hvordan utføres denne operasjonen? Et tilstrekkelig stort snitt er laget i iliac regionen, hvoretter alle skadede eggstokkene er bandasert. Dette er den viktigste ulempen ved operasjonen.

Med et slikt kutt og i et slikt felt har kirurgen ikke full tilgang til venøs ligament, derfor er det praktisk talt umulig å binde absolutt alle deformerte og skadede årene (deres prosesser).

Derfor fortsetter en tendens til tilbakefall. Resultatet avhenger direkte av sykdomsstadiet, der pasienten søkte om kvalifisert medisinsk behandling.

Operasjon Palomo utføres på lignende måte, men bare snittet utføres allerede over frontalområdet under brystbenet. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å binde hvert ben av eggstokken - hele ligamentet er blokkert av en stramming.

Sannsynligheten for tilbakefall fortsetter (siden klemmene for blodkar kan strekke seg over tid), men mye lavere enn når man bruker Ivanissevichs metode. Til dags dato utføres Palomo-operasjonen ganske sjelden på grunn av kompleksiteten av utførelsen.

Kirurgisk inngrep i henhold til Marmara-metoden anses å være den mest progressive variasjonen av varicocelebehandling, der Ivanissevich-operasjonen er basert.

Det vil si at en lignende dressing av eggstokkene blir utført, men snittet er allerede gjort i pubic-regionen, nemlig fra skrotumet. I dette tilfellet får legen tilgang til hele det vaskulære leddet (derfor utføres prosedyren av en vaskulær kirurg eller under hans direkte kontroll).

Etter å ha gjort alle manipulasjonene, er huden sydd med en kosmetisk sutur, så bare et arr er synlig.

Du kan se fremdriften av de ovennevnte prosedyrene på følgende videoer:

Forløpet av Marmara-operasjonen med varicocele:

Drift med Ivanissevich med en venstre sidet ortostatisk varicocele:

Endoskopi og laparoskopi

Drift med en ligering av eggstokkene gjennom et snitt skjønt blir brukt oftere, ikke tillat å kurere en bilateral varicocele for en prosedyre.

Det vil si at hvis åreknuter påvirker to testikler samtidig, må du utføre to operasjoner (på venstre og høyre side). Legene anbefaler at de utføres med en pause på flere måneder (før slutten av foreskrevet rehabilitering).

Imidlertid bør man nevne endoskopisk operasjon med varicocele. Med denne metoden for behandling er snittet ikke nødvendig. I peritoneum er det gjort flere punkteringer, der et endoskop og alle nødvendige instrumenter settes inn. Gjennom ham mottar legen et bilde på en ekstern skjerm og kan utføre en sammenblanding av vener med titanklammer, etterfulgt av kutting, praktisk talt uten å skade pasienten.

Gjenoppretting etter denne operasjonen tar bare noen få uker, hvoretter pasienten tillates selv fysisk anstrengelse. Og forresten, endoskopisk mikrokirurgi er den eneste metoden som muliggjør samtidig kutting av to årer, det vil si behandling av bilaterale varicocele.

Mikrokirurgi med halvkule

vel, Den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicose utvidelse av eggstokkene - er fjerning av hele deformert fartøy og arkivering i stedet en epigastrisk vene.

Organismen raskt nok etter det gjenoppretter den nominelle blodstrømmen i testiklene og pungen, derfor er genitalfunksjonen på ingen måte brutt. Men slike operasjoner utføres kun av de mest erfarne vaskulære kirurger.

Selvfølgelig det vil koste mye mer enn andre, mer radikale behandlingsmetoder. Men sannsynligheten for et tilbakefall er null.

Og den største fordelen med denne metoden for behandling varicocele er at rehabiliteringsperioden tar bare 3 uker (underlagt medisinsk kontroll). Men testiklernes funksjon og produksjon av spermatozoa gjenopprettes etter 1-2 dager etter operasjonen.

Varicocele: bilder før og etter operasjonen

Indikasjoner for formålet med metoden

Hovedindikasjonen for varicocele kirurgi for å velge metoden for kirurgisk inngrep er pasientens alder, så vel som stadiet av hans sykdom.

Med en bilateral varicocele fører en komplett ligering av venøse og seminale spoler til nedbrytning av testiklene. Som en konsekvens blir en mann steril.

Den hormonelle bakgrunnen er også delvis ødelagt, produksjonen av testosteron minker. Alt dette samlet reduserer sin tiltrekning for kvinner. Og noen menn har komplekser på bakgrunn av alt dette.

Hvem bestemmer hvilken operasjon pasienten skal utføre? Selvfølgelig er beslutningen for pasienten selv, men det bør forstås at i statsklinikker er den eneste operasjonen gratis for Ivanissevich.

For mer moderne og optimale behandlingsmetoder må du sette en viss sum penger. Enda bedre - uten å kaste bort tid til å gå til private klinikker. Det vil koste mer, men den reproduktive funksjonen til mannen etter operasjonen vil på ingen måte bli brutt.

Er det mulig å gjennomføre en operasjon på MHI-politikken?

MHI-politikken omfatter et bredt spekter av gratis operasjoner, men kun i henhold til Ivanissevich-metoden og laparoskopi (punktering i brystkjernen).

Det vil si at politikken for tvungen sykeforsikring dekker bare de mest radikale behandlingsmetoder varicocele. Dette er bare egnet i tilfeller hvor pasienten i fremtiden ikke lenger har planer om å få barn eller hvis varicose er ensidig.

I andre tilfeller er det tilrådelig å kontakte private klinikker eller utføre mikrokirurgi.

Opplever pasienten smerte under prosedyren?

Operasjoner for å eliminere varicocele utføres under lokalbedøvelse, siden det ikke er behov for generell anestesi. Og legen må overvåke pasientens tilstand under prosedyren. Føler han noe i ferd med kirurgisk inngrep?

Den mest smertefulle tingen er ytelsen til primær snitt eller punktering. Men operasjonen utføres raskt nok, så ingen komplikasjoner etter det kan ikke oppstå. Det viktigste er å observere regler for sømbehandling, for å unngå infeksjon, ellers vil snittet bli gjenåpnet.

Men stedet der operasjonen ble utført vil være syk, etter at anestesien slutter å virke. Og til og med da - neste dag kan pasienten slippes ut fra sykehuset.

Lengre rehabilitering og sykehusopphold vil bare være nødvendig dersom kirurgisk prosedyre ble utført i henhold til Ivanissevich, eller pasienten har følgende komplikasjoner:

 • økt kroppstemperatur;
 • tegn på smittsom infeksjon i suturen;
 • redusert hemoglobin;
 • tilbakefall varikotsele.

Hvordan håndteres sømmen?

Behandling av postoperativ sutur innebærer å utføre 2 ganger om dagen med obligatorisk dressing.

Først av alt behandles det med en oppløsning av furatsilina for desinfeksjon, og deretter påføres det salve Levomekol. Fremfor alt er dekket av bomullsull og pakket inn i bandasje.

Etter 3-5 dager, i stedet for Levomecol, utnevner du noen sårhelingsalve, noe som også bidrar til vevlæring.

I gjennomsnitt utføres behandlingen av leddene ca 7-10 dager etter operasjonen, hvoretter leddene eller stiftene fjernes (avhengig av behandlingsmetode som brukes).

På 5.-6. Dag utføres en annen undersøkelse hos den behandlende legen (kirurg). Om nødvendig vil legen utnevne tilleggsprosedyrer for behandling av sømmen.

Rehabiliteringsperiode

Full rehabilitering tar 3 uker (21 dager) fra operasjonstidspunktet. Hvis en person er engasjert i motorsport, kan du bare gjenopprette skjemaet ditt etter 30 dager, samtidig som du starter med minimal belastning.

Det skal bemerkes at helbredelsen av fartøyene skjer mye raskere enn epitelet. Det vil si når sømmen allerede forsvinner - venene er garantert å gjenopprette den nominelle blodstrømmen. Det anbefales, etter alt dette, å bestå blodprøver for å bestemme konsentrasjonen av hormoner - dermed kontrolleres testene og prostata.

Den korteste perioden med rehabilitering er introdusert med endoskopi eller mikrokirurgi. Der, og behandling av leddene vil ikke være nødvendig (etter operasjonen blir det bare brukt en isblær for å forhindre hevelse av bløtvev og blødning).

Fysiske belastninger er tillatt fra 12 dager, men skal styres av legitimasjonen til den behandlende legen.

Sammendrag er det best å behandle varicocele med kirurgisk inngrep. På hva som skal gjennomføres, følger operasjonen i de tidlige stadiene av sykdomsdeteksjon. Den optimale metoden er en mikrokirurgi med påfølgende arkføring av en blodåre. Etter en slik operasjon blir funksjonene til testiklene fullstendig gjenopprettet, så vel som den reproduktive funksjonen hos hannen (men bare hvis det ikke var noen atrofi før). Men fra operasjonen på Ivanissevich bør forlates. Den har allerede i de fleste land i verden ikke blitt utført i lang tid på grunn av den høye traumatismen og sannsynligheten for tilbakefall.

Når å utføre en operasjon med varicocele

Varicocele er en mannlig sykdom hvor venene vokser i frøkanalen. Patologi begynner i ungdomsårene og kan ikke manifesteres hele livet. Symptomer som kan indikere en sykdom, hoder på skrotet, smerte i lysken.

Faren for sykdommen ligger i infertilitet, så det er ønskelig å kurere det. Hvis en person ikke bekymrer seg for noe, kan legen avgjøre om det er nødvendig med kirurgi i dette tilfellet, men du kan bli kvitt patologien på en operativ måte. Intervensjon tolereres godt, og komplikasjoner er sjeldne.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgi

Planlegger operasjonen, tar legen hensyn til helsetilstanden til mannen, hans alder og ønsket om å få barn. For valg av behandlingsmetoder er det viktig å bestemme scenen for varikocele av testiklen. Totalt er det 4 av dem, hvert stadium har sine egne symptomer:

 1. Utvidelsen av blodårene kan bestemmes av ultralyd.
 2. Hvis en mann står, kan legen føle venene i plexiform plexus.
 3. I en hvilken som helst stilling av pasienten kan legen føle deformerte vener.
 4. Hovne fartøy er synlige for det blotte øye.

Jo tidligere varicocele har blitt behandlet kirurgisk, desto større sjanse for å opprettholde fruktbarhet, truer ufruktbarhet den siste fasen av sykdommen.

Drift utnevnes eller nomineres under indikasjoner:

 • prosessen med spermedannelse er ødelagt - undersøkelsen indikerer at det er få spermatozoer i sædvæsken, de beveger seg ikke godt. I væsken er det blod / pus;
 • utseende av skrotum (knolls og hovne årer) passer ikke til pasienten;
 • bekymret for smertsyndromet. Smerten begynner med stadium 2-3 av sykdommen. I hvilestadiet er smerten ubetydelig, øker med turgåing og fysisk anstrengelse;
 • størrelsen på testikkelen minker.

Hvis det ikke er noen symptomer og indikasjoner, anser enkelte leger det nødvendig å utføre kirurgi som en måte å unngå infertilitet på. Hvis ingenting plager deg, kan du ikke gjøre operasjonen, men bare hold øye med legen, slik at du ikke savner en forverring av tilstanden.

Operasjonen utføres i en alder av 18 år. Statistikken bekrefter at det ikke forekommer ofte tilbakefall i voksenalderen.

Hvis pasienten har en sekundær varicocele som utvikler seg på grunn av en cyste, svulst eller annen formasjon, må sykdommen elimineres, og deretter utføres operativ behandling av varicocele.

I tillegg til indikasjoner på kirurgisk inngrep, er det en rekke kontraindikasjoner. For eksempel utføres ikke åpne operasjoner hvis:

 • sykdommer i dekompensasjonsstadiet (diabetes, cirrhosis);
 • inflammatoriske prosesser i akutt stadium.

Kontraindikasjon til endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen i anamnese av en operasjon på bukhulen.

Skleroterapi utføres ikke dersom:

 • store anastomoser mellom karene, på grunn av hvilke limet kan komme inn i de friske arteriene og årene;
 • økt trykk i naboårene;
 • knuste karakter av venene, som ikke tillater bruk av sonden.

Forbereder for varicocele operasjon

Uansett hvilken kirurgisk teknikk som er valgt, skal pasienten være forberedt på kirurgi. 10 dager før planlagt dag, trenger du en diagnose:

 • OAM og blod (for koagulabilitet, gruppe, sukker og totalt);
 • fluoroskopi av lungene;
 • ECG;
 • En analyse for hepatitt og HIV blir gitt.

I tillegg til disse studiene må du gjennomgå ultralydskrotum med kontrast, slik at legen har et komplett bilde av fartøyets tilstand. Andre studier er også nødvendige.

På operasjonsdagen kan du ikke drikke og spise om morgenen, pasienten tar en dusj. Magen og pubisene bør være barbert. Hvis en pasient tar medisiner for kroniske sykdommer, bør han fortelle legen om det. Ikke bekymre deg, hvis pasienten er nødvendig, vil kirurgen fortelle deg hvordan operasjonen går, hva han skal gjøre og hvorfor, hvor lenge operasjonen og rehabiliteringsperioden varer.

Varianter av varicocele operasjon

Det finnes forskjellige metoder for å utføre operasjoner, som klassifiseringen er basert på teknikken og fremgangsmåten for tilgang til venene. Hvis vi vurderer teknologi, så skjer operasjoner med excision og med bevaring av kaveltrommelen (shunt). Denne shunt er en hopper mellom de to venene i testiklen. På grunn av ham stagnerer blodet.

En annen klassifisering er basert på hvordan varicocele utføres (hvilken type tilgang). Ut fra dette er tre typer inngrep preget:

 • endovaskulær skleroterapi;
 • laparoskopisk intervensjon;
 • åpen behandling Varikotsele, typer operasjoner - metoden til Palomo, Marmara eller Ivanissevich.

Under operasjonen blir ikke vener fjernet - fartøyene forblir på plass. De berørte årene er enten bandasert eller limt (sclerized).

Endovaskulær skleroterapi

Denne typen inngrep er klassifisert som minimal invasiv. Essensen av metoden er i liming av de dilaterte karene. Hospitalisering er ikke nødvendig, prosedyren utføres i angiografisk rommet under lokalbedøvelse. Så snart anestesi vil fungere, gjør legen en punktering i veggen av blodårene på høyre lår, det introduserer en sonde for å vurdere tilstanden av blodkar og levering av et spesielt middel til området av nederlaget av årer.

Som en spesiell substans som er i stand til å limke blodkar, bruk en 3% løsning av trombovar. Etter sklerosering injiseres en kontrast i karene, og pasienten visualiseres om den syke delen av venen vil bli visualisert. Hvis ikke visualisert, var operasjonen for å fjerne varicoceleen vellykket. På dette stadiet blir sonden fjernet, og et bandasje påføres på punkteringen.

På operasjonsdagen blir mannen utladet hjemme, gir anbefalinger. Skleroterapi utføres i begynnelsen av sykdommen, når det ikke er noen åpenbare symptomer.

laparoskopi

Under generell eller lokal anestesi. Det andre alternativet brukes ofte. Etter anestesi utfører kirurgen en punktering i navelsonen, introduserer gjennom ham en trocar - en nål med et rør. Magehulen er fylt med gass, slik at legen ikke forstyrrer manipulasjonene. Et rør med kamera og belysning er plassert i perforasjonen i peritoneum for å overvåke fremdriften av operasjonen.

Kirurgen gjør 2 punkteringer i bukhinnen, setter inn instrumentene. Lymfekar og arterier bør isoleres for ikke å skade dem som følge av prosedyren. Berørte varicocele vener er bandasje, deretter fjern instrument, sy eller lim punkteringer i bukhinnen.

Hvis operasjonen for å fjerne varicocele på testiklene ble utført under lokalbedøvelse, kan mannen slippes hjem samme dag eller neste. Etter påføring av generell anestesi slippes ut etter 3-7 dager. Suksessen til operasjonen vurderes ved hjelp av ultralyd.

Operasjon Marmara

Det er en mikrokirurgisk inngrep med lav grad av invasivitet. Operasjonen styres av et mikroskop. Denne operasjonen varicocele krever ikke generell anestesi, men hvis pasienten insisterer, kan det være generell anestesi.

Pasienten kan oppleve en følelse av varme og en liten prikkende følelse. Under prosedyren gjør kirurgen et lite snitt over pubis, kommer til kanalen og binder den skadede venen. Deretter er sømmen laget, som vil være nesten usynlig med tiden, i en uke er det nødvendig å nærme seg fjerning av tråder.

Metoden til Ivanissevich og Palomo

Begge metoder for å eliminere varicocele hos menn er praktisk talt de samme. Prosedyren for Ivanissevich utføres, både under lokal og under generell anestesi. Essensen av prosedyren reduseres til ligering av de dilaterte årene. Kirurgen gjør en kutt over puben 6-10 cm lang, skyver musklene til pleksuset i testikelen, skiller lymfekarrene. Deretter griper han og binder varicocelene påvirket av blodårene. Den endelige fasen av operasjonen er sømmen av muskler og vev.

I Palomo-operasjonen er essensen av handlingen den samme, men snittet blir gjort høyere, så kirurgen mottar en stor undersøkelse. Som et resultat av dette reduseres sannsynligheten for tilbakefall, men risikoen for skade på arterien som tilfører blod til frøkanalen øker. Dette blodkaret ligger ved siden av plexiform plexus, og det er derfor det er skadet.

outlook

Etter operasjonen gjenoppretter pasientene raskt. Med minimalt invasive operasjoner reduseres muligheten for tilbakefall til 2% av tilfellene, med metoden til Ivanissevich - til 9%.

I 45% av tilfellene etter operasjonen blir spermogram normalisert, og i 90% tilfeller blir indeksene bedre. Hos pasienter i den eldre aldersgruppen er indeksene verre, noe som er knyttet til aldersrelaterte endringer i kroppen.

Rehabilitering etter operasjon varicocele

Etter å ha utført noen form for operasjon, har pasienten en gjenopprettingstid. For normalisering av spermatogenese utnevner:

 • Kosttilskudd med sink og selen;
 • vitaminer;
 • hormonelle legemidler i korte kurser under oppsyn av en lege;
 • salver med antibiotika for behandling av postoperative sår;
 • smertestillende.
 • 1 og 2 dager etter operasjonen for å holde såret tørt. Du kan påføre is i en plastflaske for å lindre smerte;
 • mer hvile, ikke trene fysisk;
 • bære støttende testikler bandasje;
 • I løpet av 2 uker etter operasjonen, bør du ikke overarbejde og ta et bad, ha sex.

Når gjenopprettingsperioden er over, bestemmer legen muligheten til å gå tilbake til seksuelt liv. At en mann ikke opplever smerte og trekker opp følelser under og etter samleie.

Noen menn tror at venen igjen i pungen er et tegn på en mislykket innblanding. Faktisk er dette ikke slik. Fartøyene fjernes ikke fra pungen, men blodsirkulasjonen stoppes av dem, hvis de er skadet. Tidligere kan pasientens vene være merkbar og probed i ca 6 måneder.

komplikasjoner

Etter operasjonen oppstår en komplikasjon, fra dette er ingen immune. Og selv om risikoen ikke er så stor, må du vite at du kan vente etter intervensjonen. Legen vil informere om det, men komplikasjonene er som følger:

 • inflammatorisk prosess. Det er preget av en rekke tegn og er avslørt på kontrollen ultralyd. Fjernet av medisiner
 • neuralgisk smerte. Oppstår hvis nerveender er skadet. Disse smertene er vanskelig å stoppe, men du kan prøve. Tilordne fysioterapi og akupunktur;
 • lymfatisk ødem. Observeres om et lymfatisk fartøy er skadet som følge av operasjon. Behandlingen kan bestå av segletrykk;
 • hydrocele. En dropsy forekommer i testikkel på grunn av skade på lymfeknuter. Behandling - iført et bandasje
 • redusert testis. Denne komplikasjonen, grunnen ligger i skaden på den sene arterien, er denne situasjonen vanskelig å stoppe;
 • gjentatt varicocele. Det behandles kirurgisk;
 • skade på urinveiene eller tarmen. Denne utviklingen skjer hos uerfarne kirurger;
 • okklusjon av dype vener. Trombose skjer på grunn av reaksjon på kontrast eller fra indre blødning i punkteringssonen.

Sammendrag ovenfor, bør det bemerkes at varicocele er en patologi som kan føre til alvorlige helseproblemer. De viktigste konsekvensene av varicocele er impotens, infertilitet, kreft.

Selvmedisinering bør ikke bli forlovet, det vil føre til forverring av sykdomsforløpet. Så snart de første tegnene til varicocele vises, bør du umiddelbart registrere deg for en konsultasjon med en lege.

Typer operasjoner for varicocele hos menn: hvordan de går, hvor mye de koster, prognosen og konsekvensene

Varicocele - en patologi forbundet med åreknuter, som er i manneskrotet. Vanligvis forekommer sykdommen hos ungdommen. Det er i stand til ikke å forråde seg selv i løpet av livet. Men noen ganger er det situasjoner når varicocele fører til ømhet i testiklene og kan føre til infertilitet. Den eneste måten å bli kvitt patologien er å fjerne varicoceleen.

Når utføres operasjonen?

Det er 4 grader av varicocele:

 1. Åreknuter kan kun oppdages under ultralyd.
 2. Utvidede vener kan bli palpert når mannen står.
 1. Under palpasjon, uavhengig av pasientens stilling, undersøker legen tydelig de forstørrede årene.
 2. Symptomer varicocele (forstørrede årer) kan ses selv med det blotte øye.

På de siste stadiene av patologien begynner mannen å gradvis redusere spermatogen funksjon, noe som kan forårsake infertilitet. Drift med varicocele er foreskrevet for:

 • Identifikasjon av eventuelle brudd på sædprosessen. Spermogram kan vise en nedgang i antall spermatozoer, en reduksjon i aktivitet, tilstedeværelse av pus eller blod i ejakulatet.
 • Hvis innen 1 år eller mer, under betingelse av et vanlig seksuelt liv, har paret ikke unnfangelse og blir ikke gravid.
 • En mann klager over smerte. Dette kan forekomme i den andre eller tredje fasen av patologien. I begynnelsen er ømhet ubetydelig og oppstår fra tid til annen. Over tid øker ubehag og vises under gang eller fysisk aktivitet. Leger oftest diagnostiserer sykdommen på venstre testikkel, så smerten vises ofte til venstre.

Flere detaljer om sykdommen blir fortalt av terapeut Elena Malysheva og kardiolog Herman Shayevich Gandelman:

 • En mann kan klage på hvordan hans skrot ser ut.
 • Det er en reduksjon i testikelstørrelsen.
 • Dropsy av testis.

Noen ganger er operasjonen foreskrevet selv for menn som ikke har symptomer på sykdommen. Det er generelt antatt at rettidig kirurgisk inngrep gjør det mulig å forhindre utvikling av infertilitet. Selv om noen hevder at dette er en uberettiget risiko, og foretrekker å overvåke tilstanden til venene med ultralyd.

Prosedyren utføres som regel ikke under puberteten. Som statistikken viser, dersom intervensjonen utføres i en mer voksen alder, reduseres sannsynligheten for tilbakefall, når patologien skjer gjentatte ganger, betydelig.

Om operasjoner som utføres for å behandle sykdommen, forteller lege-urologen Iskander Ilfakovich Abdullin:

Når venene klemmes, kan det oppstå en "sekundær varicocele". Årsaken kan være cyster og andre neoplasmer. I dette tilfellet har pasienten sårhet i nedre rygg av en stump eller piercing natur, i urinen vises blod. I dette tilfellet trenger pasienten behandling av den underliggende sykdommen, noe som provoserte en sekundær varicocele.

Kontra

Hver intervensjonsteknikk har sine egne kontraindikasjoner. Åpne operasjoner kan ikke utføres når:

 1. En aktiv inflammatorisk prosess.
 2. Identifikasjon av levercirrhose, diabetes mellitus eller andre dekompenserende sykdommer.

Endoskopisk kirurgi kan ikke utføres på en mann som, i tillegg til de nevnte patologiene, hadde abdominal kirurgi tidligere. Etter slike inngrep kan det kliniske bildet av patologien endres. I tillegg øker risikoen for medisinsk feil.

Skleroterapi av vener har slike kontraindikasjoner:

 • Identifikasjon av anastomoser mellom fartøy. I dette tilfellet er det fare for at stoffet trer inn i friske kar.
 • Økt trykk i venene i det lille bekkenet.
 • Strukturen til fartøyene er sprø, noe som gjør det umulig å sette inn en sonde inn i hulrommet.

Forberedende periode

Omtrent en uke før den foreslåtte operasjonen, bør en mann gjennomgå en omfattende undersøkelse:

 1. En utvidet blodprøve.
 2. Urinalysis.
 3. HIV-test og hepatitt.
 1. Røntgen i lungene.
 2. Elektrokardiogram for pasienter over 30 år.
 3. Ultralyd av pungen.

Hvis det oppdages noen unormalitet, kan legen foreskrive ekstra diagnostiske metoder.

Umiddelbart på dagen for prosedyren, bør pasienten ikke drikke eller spise. Mannen bør gjennomføre hygieniske prosedyrer (ta en dusj, barber pubisen). Hvis pasienten har kronisk sykdom som krever medisinering, må han først diskutere dette med den behandlende legen.

Metoder for kirurgisk inngrep

Basert på tilgangsmetoden under operasjon for varicocele, utmerker seg to typer intervensjoner:

 • Med excision av recoagulent anastamose.
 • Med bevaring av dens integritet.

Den første metoden er mer effektiv.

Det er 4 måter å gjennomføre en intervensjon på:

 1. Åpen drift (ifølge Ivanissevich, Marmara eller Palomo).
 2. Embolisering av varicocele (endovaskulær skleroterapi).

Opererer på Marmara

 1. Laparoskopisk operasjon varicocele.
 2. Laserprosedyre.

Varicocele for Marmara

Teknikken til operasjonen Marmara med varicocele er ikke veldig invasiv. For å utføre det, bruker kirurgen et spesielt mikroskop. Vanligvis utføres en mikrokirurgisk operasjon med varicocele under lokalbedøvelse. I dette tilfellet vil pasienten oppleve en liten prikken eller andre følelser på operasjonsstedet. Men også å utføre en operasjon på Marmara kan forekomme under generell anestesi.

Mer informasjon om operasjonen på Marmara blir fortalt av urologen-andrologen Nikolai Konstantinovich Soloviev:

Et mikroskopisk snitt gjøres direkte nær ilium. Dermed vil postoperativ sutur være usynlig. Gjennom snittet knytter kirurgen venen. En uke senere fjernes sømmer. Drift Marmara med varicocele er den mest nøyaktige, så risikoen for utilsiktet skade på blodkar og arterier er nesten fraværende.

Driften varikotsele på Ivanissevich

Under prosedyren gjør legen en forstørret venlig ligering. Lymfeknuter påvirkes ikke. Drift Ivanissevich på varikotsele brukes hovedsakelig under generell eller vanlig narkose.

Lengden på snittet som kirurgen har gjort, er ca. 5-10 cm. Etter å ha nådd vaskulær plexus, separerer legen pent lymfekarene og griper venen med en dissektor. Etter dette blir dressingen utført.

sclerotherapy

Røntgen endovaskulær kirurgi for varicocele anses å være minst invasiv. Kjernen i prosedyren er å introdusere en spesiell substans i venen, som holder seg til veggene. Fordelen med denne metoden er at pasienten ikke trenger å ligge på sykehuset.

Under skleroterapi gjør doktoren en punktering av lårbenen, hvor en spesiell sonde settes inn, som brukes til å vurdere tilstanden til fartøyene og innføringen av et limemiddel (3% trombovarløsning).

Stadier av skleroterapi kirurgi

For å evaluere resultatet, injiseres et kontrastmiddel i karene. Hvis problemet venen ikke manifesterer seg, konkluderer legen at det ikke kommer blod inn, derfor var operasjonen vellykket. Først etter dette kan sonden trekkes ut. De benytter seg av embolisering av varicocele bare i begynnelsen av utviklingen av patologi, når endringer i venen ennå ikke er signifikante.

Laparoskopi for varicocele

I de fleste tilfeller utføres laparoskopi med varicocele under lokalbedøvelse. I utgangspunktet gjør kirurgen en punktering med en diameter på 5 mm rundt navlen, gjennom hvilken et rør med en triedralnål er satt inn. For å øke plassen for å manipulere legen, injiseres gass inn i kaviteten i bukhinnen.

Videoen viser en laparoskopisk operasjon med varicocele:

Med hjelp av et laparoskop når legen den skadede venen og binder den. Deretter suges bughulen. Hvor mye pasienten vil ligge på sykehuset etter laparoskopi, avhenger av den valgte anestesien. Hvis operasjonen ble utført under lokalbedøvelse, vil neste dag han kunne gå hjem. Hvis generell anestesi ble brukt, skulle mannen bruke på sykehuset fra 3 til 7 dager.

For å vurdere kvaliteten på prosedyren bruker doktoren Doppler ultralyd eller ultralyd.

Laser koagulasjon

Prosedyren består i å cauterizing den skadede delen av venen med en laser. For å utføre manipulasjon, brukes et intravaskulært endoskop. Etter innblandingen er venen utelukket fra total blodstrøm. Anestesi for laseroperasjon er ikke nødvendig.

Hvor lenge varer operasjonen for varicocele?

Varigheten av prosedyren avhenger av den valgte kirurgiske teknikken. Vanligvis er den gjennomsnittlige varigheten av operasjonen 30 til 60 minutter. I vanskelige tilfeller kan det vare opptil 3 timer.

Ikke-kirurgisk behandling varicocele

Behandling uten bruk av kirurgiske metoder er kun mulig dersom det er nødvendig å korrigere den hormonelle bakgrunnen eller normalisere testiklene. Ikke-kirurgisk behandling er foreskrevet for eldre og ungdom yngre enn 18 år. For å gjøre dette, velger de venetonika og antioksidanter. Hovedoppgaven for slik terapi er å forhindre fremdriften av patologi. En full behandling av varicocele hjemme er umulig.

Et foredrag om behandling av patologi uten kirurgi er lest av legeimmunolog Georgy Alexandrovich Ermakov:

outlook

I de fleste tilfeller er prognosen etter operasjonen positiv. Risikoen for tilbakefall ved bruk av minimalt invasive prosedyrer overstiger ikke 2% ved bruk av Ivanissevich-metoden - 9%.

Omtrent halvparten av mennene etter kirurgisk inngrep resulterer i at spermogrammet kommer tilbake til normal.

Rehabiliteringsperiode

For å gjenopprette spermatogenese til pasienten vil slike legemidler bli foreskrevet:

 • Vitamin-mineralske komplekser.
 • Bioadditiver som inneholder sink og selen.
 • Hormonal medisiner. Hormonbehandling kan foreskrives og administreres kun under veiledning fra behandlende lege.
 • For pleie etter kirurgi, brukes antibiotika-baserte salver på sømmen for å forhindre infeksjon av såret.
 • Anestesi ("Ketanol", etc.). Dette skyldes det faktum at mange pasienter klager over at etter at behandlingen varicocele har en venstre testikkel vondt.

I løpet av de første 2 dagene etter inngrepet, trenger pasienten:

 1. Sørg for at såret er tørt. For å lindre smerte, er det lov å påføre kaldt til dette stedet.
 2. Hold deg til sengen hvile og minimere motor aktivitet.
 3. For å støtte testiklene bruk en spesiell bandasje.

Bandasje for testiklene

I den postoperative perioden (innen 2 uker), skal mannen gi opp:

 • Sexarbeid (inkludert onani er forbudt).
 • Å gjøre sport og gjøre fysiske aktiviteter.
 • Resepsjon av badet.
 • Drikker alkohol.

Hvis en mann ikke etter 2 uker blir forstyrret av smerte og annet ubehag, er det mulig å gjenoppta seksuell aktivitet. Operasjonen fører ikke til brudd på erektil funksjon eller reduksjon i seksuell opphisselse. Tiden som kreves for utvinning fra varicocele kirurgi, avhenger av hvilken anestesi som ble brukt under prosedyren og den generelle tilstanden til mannen.

Mulige komplikasjoner

Noen ganger rapporterer menn slike komplikasjoner etter en operasjon varicocele:

 1. Betennelse, som manifesterer seg karakteristisk for prosessen med symptomer. For behandling vil legen foreskrive antiinflammatorisk behandling.
 2. Sårhet av nevrologisk natur. Årsaken til følelser er skade på nerveenden. Denne tilstanden er vanskelig å behandle.
 3. Lymphostasis eller lymfatisk ødem, som er forbundet med skade på lymfekar under kirurgi. For å rette opp situasjonen, vil legen gi råd til en mann til å bære en spesiell støtteforbindelse.
 4. Hydrocele, inkludert bilaterale. Patologi oppstår som følge av skade på lymfekarrene.

Flere detaljer om årsakene, symptomene og behandlingen av hydrocele blir fortalt av urologen og andrologen Alexei Mikhailovich Kornienko:

 1. Etter operasjon økte varicocele testikkel, eller omvendt, redusert. Denne konsekvensen betraktes som ganske alvorlig, siden den kan være forbundet med skade på den spermatiske arterien.
 2. Skader på tarmene eller urinveiene. Ifølge pasientens tilbakemelding kan dette forekomme etter laparoskopisk kirurgi, som ble utført av en uerfaren kirurg.
 3. Trombose.
 4. Tilbakefall.

Hvor mye koster varicocelen?

Kostnaden for kirurgi for å fjerne varicocele kan variere avhengig av region og klinikk valgt. I Moskva, for en åpen drift vil måtte betale fra 8 tusen rubler. I regioner vil samme operasjon koste et beløp på 5 tusen rubler.

Omtrent det samme tallet er prosedyren for sklerosering.

Les mer om den postoperative perioden på videoen:

Laparoskopisk kirurgi koster i gjennomsnitt 15-25 tusen rubler. Kostnaden for varicocele kirurgi for Marmara vil koste pasienten 20-30 tusen rubler.

Ifølge pasientens vurderinger tolereres operasjonen for å fjerne varicocele godt av dem. Er det mulig å få varicocele etter operasjonen å ha barn? Operasjonen for pasienter med denne diagnosen blir i de fleste tilfeller den eneste muligheten til å bli far.

Les Mer Om Fartøyene