Hvorfor det er smerte i brystet og hvordan bli kvitt det

Nesten hver person var minst en gang i sitt liv bekymret for brystsmerter i buret. I medisin er denne tilstanden definert som thorakalgi. Nesten alltid smertefulle opplevelser er forbundet med nederlaget i indre organer eller i løpet av psykogene patologiske prosesser.

Generell informasjon

Thorakalgi er på andre plass etter magesmerter ved å henvise til en lege. Hyppigheten av diagnose av denne patologiske tilstanden er ca. 25 prosent for hundre intervjuede pasienter.

I alt skiller legene uendret og vertebrogen smertefulle opplevelser. Årsakene til smerte syndrom er vanligvis forbundet med sykdomsforløpet i ryggraden.

Utseende av helvetesild

En ubehagelig kvelende smerte i brystet og bakområdet vises vanligvis i løpet av:

 1. Pankreatitt.
 2. Magesår.
 3. En av sykdommene i milten.

Også utseendet av smerte kan utløses av veksten av bukspyttkjerteltumoren.

Vi anbefaler også at du leser:

Hvis det er et sprengningssmertsyndrom i bukspyttkjertelen, kan dette tyde på at orgelet snart vil dø. Det kan også snakke om spiring av ny vekst til omgivende vev.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes antivarikoznye gel "VariStop", fylt med planteekstrakter og oljer, skånsomt og effektivt fjerner det symptomene på sykdommen, forbedre symptomer, toner og styrker blodkar.
Uttalelse fra leger.

På bakgrunn av strekk av nervefibre er det et akutt smertefullt smertesyndrom. Pasientens tilstand er lett lettet etter bruk av antiinflammatoriske medisiner eller muskelavslappende midler.

Utseende av smerte til høyre

Når et smertefullt syndrom angriper en person til høyre, kan dette indikere forekomsten av smittsomme eller virussykdommer. Disse sykdommene inkluderer lungebetennelse og pleurisy.

Lungebetennelse er den mest alvorlige lungeskade. Betennelse som påvirker lungene påvirker ofte begge sider av dette organet. Med lungebetennelse er det vanligvis tegn som feber, hoste og spesifikk hvesning.

Pleuritt er preget av betennelse i lungemembranen. Dette forårsaker ofte smerte ved hoste. I tillegg klager pasienten at det er vanskelig for ham å puste. Svært ofte dette symptomet er ledsaget av kvelning.

Vanlig pleurisy oppstår etter lungebetennelse.

I tillegg kan spesifikk symptomatologi følge hjerte-, vaskulære sykdommer, samt tuberkulose.

Det smerte syndromet som trekker og smerter, kan indikere altfor sterk fysisk anstrengelse. I fravær av patologi går smerten i seg selv innen 24 timer.

Men ofte har smerten en piercing natur. Avhengig av skadene kan det oppstå smerte ved innånding, så vel som ved svelging.

Utseende av smerte i midten

I livet til en person som klager over smerte i midten, kan det være en sterk fysisk belastning. Tilstedeværelsen av smerte syndrom i midten av brystet kan også skyldes løpet av den kardielle eller vaskulære patologiske prosessen.

Hvis pasienten klager over et kontinuerlig smertefullt syndrom i øvre bryst, kan dette indikere en aorta-aneurisme. Det er mulig å eliminere denne sykdommen bare på en operativ måte.

Ofte snakker smerten i midten av brystbenet om tilstedeværelsen av tromboembolisme i lungearterien. Smerten er sterk. Samtidig er retur til andre områder utelukket. Hovedtrinnet på tromboembolisme er intensiveringen av smertsyndromet. Hvis dette symptomet er tilstede i flere timer, må du søke hjelp fra en lege så snart som mulig.

I tillegg kan dette symptomet indikere tilstedeværelse av angina pectoris. Smertefulle opplevelser preges av korte angrep. Vanligvis er de til stede når en person er i ro. Etter å ha gått og andre fysiske aktiviteter, oppstår ubehag.

Den farligste sykdommen med dette symptomet kan være hjerteinfarkt.

Hvis ubehag intensiverer i flere timer og er ledsaget av en følelse av intens frykt, må du ringe en ambulanse så snart som mulig.

Utseende av smerte til venstre

Hvis en person har smertefullt syndrom i venstre side av brystet, kan dette indikere tilstedeværelsen av:

 • perikarditt;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati;
 • prolaps av mitralventilen;
 • arteriell hypertensjon.

Perikarditt er en ikke-koronar patologisk prosess. Med denne sykdommen oppstår betennelse i perikardiet eller bindemembranen i hjertet. Tilstedeværelsen av denne sykdommen er indikert av smertesyndrom. Det øker når en person gjør skarpe bevegelser i kroppen. En karakteristisk funksjon er intensiveringen av smertesyndrom når en person ligger på ryggen. Når en person lener seg fremover, svinder det smertefulle syndromet.

Myokarditt utvikler seg vanligvis hos en person som har hatt ondt i halsen, influensa og annen alvorlig sykdom. Denne anomali karakteriseres av et sterkt smertefullt syndrom som ikke reagerer på nitroglyserin. Fysisk stress på det påvirker ikke.

Personer som er profesjonelt involvert i sport, har ofte symptomer på kardiomyopati. I dette tilfellet påvirkes hjertemuskelen. Smerten som oppstår på venstre side av brystet gir også øvre lemmer til skulderen.

Når du bærer fosteret

Ofte forstyrrer smerte i brystet kvinner under graviditeten. Dette skyldes vanligvis:

 1. Strekning av ledbånd.
 2. Intercostal neuralgi.
 3. Halsbrann.

Noen fremtidige mødre utvikler alvorlig hjertesykdom.

Hovedårsaken, som provoserte forankringen, er hormonelle forandringer. Relaxin, produsert av moderkaken, har en mild effekt på bekkenben, sener og ledbånd. I tillegg påvirker relaxin bein og ledbånd i brystet. På denne bakgrunn klager en kvinne ofte på et smertefullt syndrom.

Dette er en fysiologisk tilstand. Det utgjør ingen fare for menneskers helse.

Etter normalisering av hormonell bakgrunn forsvinner ubehag.

På grunn av kompresjonen av nerveverdenen oppstår en ekstremt ubehagelig tilstand som kalles intercostal neuralgi. Utbruddet av denne sykdommen skyldes press på ryggraden. Mot denne bakgrunnen er det en innsnevring av de mellomliggende mellomrom og klemning av nerver som passerer gjennom dem.

Med intercostal neuralgi, er det spesifikke tegn. Det er en presserende smerte i brystet, kvinnen klager på at det er vanskelig for henne å puste inn. Det smertefulle syndromet blir sterkere selv med mindre bevegelser. Vanligvis er det svært vanskelig for en fremtidig mor å stå opp om morgenen fra sengen.

En annen faktor som provoserer utviklingen av intercostal neuralgi er osteokondrose. Vanligvis er denne sykdommen diagnostisert hos kvinner som har krysset tretti og femårig grense.

Gitt at å ta medisiner med intercostal neuralgi kan skade helsen til både den forventende moren og hennes baby, anbefales det å være oppmerksom på forebygging før unnfangelsen. Først og fremst bør kvinner i fare oppfordres til å styrke muskelrammen. Risikoen for å utvikle sykdommen vil redusere flere ganger.

Hvem skal jeg kontakte?

Hvis en person har så ubehagelige opplevelser som smerte og brennende i brystet, må han raskt søke hjelp fra en god nevrolog, kardiolog eller ortopedist.

Behandlingen utnevnes først etter en nøyaktig diagnose. Uavhengig å ta sterke stoffer er strengt forbudt. Spesielt gjelder det fremtidige mødre.

Hvorfor er brystet skadet sterkt under bevegelse og i ro?

Smerte i brystet vises i sykdommer i lungene, hjertet, det osteoartikulære systemets patologi. Thorakalgi etter magesmerter er den nest vanligste årsaken til å kontakte leger om smertesyndromet. Kliniske eksperimenter har vist at hyppigheten av thoracology er ca 25% per 100 personer intervjuet.

Det er følgende typer brystsmerter:

Vertebrogen thoracology er forårsaket av problemer med ryggraden. Det fremgår av følgende sykdommer:

 • osteokondrose på 2-4 grader;
 • skoliose (sidekrumming i ryggraden);
 • intervertebral brokk;
 • kalsifisering av ledbånd;
 • ustabilitet i vertebrae;
 • degenerativ-dystrofisk lesjon av intervertebrale ledd.

Graden av smerte i disse sykdommene er forskjellig. Så, med intervertebral brokk oppstår smertefølelser på grunn av ryggmargens stenose eller brudd på nerverøttene.

Med osteokondrose reduseres høyden på intervertebrale skiver. Tilstanden fremmer brudd på nervefibrene som forlater ryggraden gjennom vertebrale sprekker. Avhengig av graden av nervebrudd, er det en sprengning eller smerte i brystet.

Med ustabilitet i ryggvirvlene kan akutt smerte lokaliseres ikke bare i skadeområdet. Den strekker seg til omkringliggende områder og er innhyllet. Den oppstår selv med bagasjerens minste bevegelighet, kroppens hjørner. Bare rettidig behandling av patologi kan eliminere ubehag.

Tegnsmerter i brystet vises i skoliose. Sykdommen danner en vedvarende overtredelse av nerverøttene, som ikke kan helbredes av narkotika.

Skarp smerte i lommen som lumbago kan observeres med intervertebral brokk. Sterk kompresjon av nerve rot i patologi kan kombineres med en smalring av ryggmargen. I en slik situasjon blir smertefølelser ikke eliminert av antiinflammatoriske og smertestillende medisiner. Behandling av "lumbago" utføres med Novocain blokkater.

Brystsmerter under bevegelse

Bestemme hvorfor brystet gjør vondt ved flytting, ekskluderer leger primært ikke-aboriginale årsaker til sykdommen. Blant dem er det ofte:

 • hjertesykdom;
 • intercostal neuralgi;
 • traumatisk skade på ribbeina;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • myofasciale syndromer.

Helvedesild i brystet vises i sykdommer i bukspyttkjertelen og magen. Disse organene er lokalisert i venstre hypokondriumregion. Med deres inflammatoriske eller neoplastiske lesjoner oppstår smertefulle opplevelser etter å ha spist. De forsterkes av bevegelse og reduksjon i hvilestilstand.

Akutt smerte i brystet i midten fremkommer med hjerteinfarkt og hjerteinfarkt. Begge sykdommene er farlige. Uten tilstrekkelig behandling fører patologiske forhold til døden til en person.

Det er sant at det er nødvendig å skille mellom smerte syndrom i brystet i midten med intercostal neuralgia eller thoracology av vertebrogen etiologi. Ofte er smerten bak sternum forårsaket av brudd på nerverøttene. I en slik situasjon, smertefull, kutting, søm, men ikke skarp.

Når de beveger seg, jobber de interkostale musklene som deltar i åndedrettsarbeidet aktivt. Hvis det gjør vondt i brystet til høyre og venstre, kan du anta myositis (inflammatoriske endringer i musklene). Det ser ut etter alvorlig hypotermi og intensiverer med puste.

Sterke helvetesild under ribbenene

Sterk shingling smerte under ribbenene oppstår med følgende sykdommer:

 • Magesår
 • pankreatitt;
 • en bukspyttkjertel svulst;
 • en sterk økning i milten.

Med magesår er det en slimhinnefeil. Vanligvis lider en person av et sår i lokaliseringen. Hvis det er flere sår på den store og små krumningen i orgelet, kan det være alvorlige helvedesild i lokaliseringen av sårdefekten. Likevel er et slikt symptom mer typisk for kreft, når svulsten passerer gjennom hele hulrommet i magen.

Inflammatoriske og tumorprosesser i bukspyttkjertelen provoserer en skarp skarp smerte. Det indikerer ødeleggelsen av orgelet eller spiring av patologisk dannelse i omgivende vev.

Bestemme hvorfor brystet gjør vondt, man bør separat identifisere en gruppe reflekterte smertefulle opplevelser. De er fjernt fra den primære kilden, så behandling av denne typen patologi er sjelden effektiv. Det er ikke alltid mulig å etablere et primært område av smerte. Ikke desto mindre kan nevropatologer påta seg en diagnose, siden ryggnerven har utgangspunkter på kroppsoverflaten (dermatom).

Årsakene til de reflekterte smertefulle opplevelsene er ikke etablert av forskere. Det er en antagelse at de er relatert til samspillet mellom aksene i nervefibrene. Men i praksis er det fastslått at med iskemisk hjertesykdom er smertsyndromet ikke alltid lokalisert i brystveggen. De kan reflekteres i bukhulen og venstre arm.

Akutt smerte kan oppstå når du strekker nervfibrene eller klemmer rotletten i tykkelsen av den betente muskelen. I denne situasjonen forenkles tilstanden ved bruk av muskelavslappende midler og antiinflammatoriske legemidler.

Aching og rødme smerte

Hevelse og smerte i thoraxhulen skyldes hjertesykdom og lunger. Blant årsakene til dødeligheten er smerten bak sternum blant lederne.

Når nysing, hoste og fysisk anstrengelse i iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarkt, er smerte smerte forbigående.

Cardialgia skyldes ikke alltid iskemisk skade på myokardiet. Det kan være et resultat av eksistensen av følgende patologiske forhold i thoracic hule:

 • perikarditt - betennelse i perikardial sac;
 • Pleuritt - betennelse i lungens pleura;
 • misdannelser og utvidelse av hjertet;
 • sykdommer i kranspulsårene og hjertet;
 • nevrologiske og psykiske sykdommer.

Separat, nevrologiske årsaker til cardialgi bør utheves. Kliniske studier har vist at fjernt dumt, søm, vond smerte bak brystbenet, blir ofte observert hos personer som ofte er nervøse.

Hvorfor det er en skarp stikkende smerte

Skarp sysende smerte bak brystbenet med angina er så sterk at en person ikke kan gå. Ethvert forsøk på å gjøre et trekk får ham smertefulle følelser. Eliminere angina pectoris angrep kan bare preparater av nitroglyserin i gruppen.

Pasienter med angina vet klart at når det er smerte i brystbenet, bør du legge en pille av legemidlet under tungen. Legemidlet utvider blodårene og forbedrer blodstrømmen til hjertet.

Differensielle symptomer, som tillater å skille smertefulle opplevelser av hjerte og annen etiologi:

 • hjerteskade øker med fysisk aktivitet;
 • Vertebrale sykdommer elimineres ikke ved inntak av nitroglyserin;
 • Tarmpatologi forverres umiddelbart eller etter en stund etter å ha spist.

Sensasjonens natur kan indikere alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis hans ytre symptomer ikke blir uttrykt, og bare kjedelig smerte blir følt inne i brystet, indikerer dette sannsynligvis starten på iskemiske forandringer i myokardiet eller utviklingen av osteokondrose i ryggraden i 2-3-graden.

For å utelukke patologiske endringer er det nødvendig å utføre en rekke kliniske og laboratorieundersøkelser:

 • EKG;
 • generell analyse av blod og urin;
 • biokjemisk blodprøve;
 • Ultralyd i hjertet og blodkarene;
 • bryst røntgen.

Om nødvendig foreskriver legene noen ekstra tester som mer nøyaktig kan diagnostisere årsakene til smerte inne i brystet.

behandling

Behandling av smertefulle opplevelser inne i brysthulen er basert på å bestemme årsaken til patologien. Etiologisk behandling vil ikke bare eliminere symptomene på sykdommen, men forhindrer også utviklingen av sykdommen.

Likevel er det ikke alltid mulig å eliminere årsaken til sykdommen. For eksempel oppstår degenerative dystrofiske sykdommer i ryggraden fra forstyrrelsen av mikrosirkulasjon og tilførsel av næringsstoffer til ryggraden. I denne situasjonen kan du bare eliminere symptomene på sykdommen.

Wandering smerte i hjertesykdommer setter spesialister i en blindgyde. Det kan migrere over en kort periode. I en slik situasjon er det svært vanskelig å diagnostisere i tide, men som du vet, lider hjertesykdommer ikke utsatt.

Den hylte bestrålingen i betennelse i bukspyttkjertelen krever utnevnelse av preparater for fordøyelse av mat og diett nr. 9.

På denne måten kan det oppstå sprekker, vondt, akutt og kronisk brystsmerter med en rekke sykdommer. I de fleste tilfeller kan tidlig påvisning av sykdommen forhindre alvorlige konsekvenser.

Smerter i brystet.
Årsakene er ikke-kardial patologi.

Refleksogen smerte i brystet, årsakene til hvilke er ikke-kardiologisk patologi, simulerer ofte angina pectoris. Dette gjør det vanskelig å etablere en korrekt diagnose og behandling.

Ikke-kardiale smerter i brystet.

Smerte i brystet på grunn av sykdommer i bronkopulmonale apparatet og pleura.

Skarp, sømmer, oftere i thoraxens nedre thoraxdeler.

Frysninger, kroppstemperatur opp til ca. 39-40 C, Strong tørr hoste (fra den andre dagen smerte karakteristiske "rusten" sputum av hoste) dyspné (respirasjonsfrekvens på 30-40 min.) Symptomer CNS eksitasjon.

Langvarig smerte i venstre side av brystet. Styrker med dyp pusting, hoste. Vises etter en kald, hypotermi.

Hoste, kortpustethet, feber.
Svakhet, svette, tap av appetitt, tørst.
På den tredje og fjerde dagen av sykdommen opptrer raler i lungene.

- opphopning av luft i pleurhulen (omkringliggende lunge).

Plutselig, svært alvorlig smerte i brystet.

Økende dyspnø, blåaktig blek av huden.

På grunn av det reduserte oksygeninnholdet i blodet, er det brystsmerter i hjertet.

Nattapné (kortvarig åndedrettsstanse). Angrep av angina pectoris.

Smerte i brystet, årsaken - sykdommer i fordøyelseskanalen

(achalasia of the cardia, esophageal spasm, esophagitis, esophagus ulcer, kreft, brokk i esophagus av membranen).

Presser, brenner, vondt smerte bak brystbenet. Noen ganger gir smerten i ryggen. Oppstår når du spiser.

Vedvarende halsbrann, nervøs spenning.

Dysfagi - et brudd på svelging - forekommer ofte ved inntak av tett tørr mat. Alvorlig retrosternal smerte avtar etter noen få sipper av vann, etter erctation.

(brenner esophagus med surt innhold i magen), blir ofte kombinert med avspenning av hjertefinkteren, med brokk i slimhinneåpningen i membranen.

Smerte i den nedre tredjedel av fyllingsområdet styrkes i liggende stilling.

Halsbrann, oppkast. (Røntgen i spiserøret utføres i liggende stilling).

(ofte med høy surhet).

Zapadinnaya, i nedre del av brystet, i nærheten av solar plexus (epigastrium).

Ekspansjon, tyngde i magen, erctation, halsbrann, kvalme (noen ganger oppkast), nedsatt appetitt.
Angst, problemer med søvn.

Mange timer med intens søm i brystet i hjertet, i de nedre delene av brystet (epigastrium).

Det oppstår ofte (øker) etter å ha spist, når du slår på kroppen, når du presser på magen.

Tap av appetitt.
Halsbrann, oppkast med surt innhold.
Ansiktets ansikt er drenert, på språket av en grå plakett.

Tap av appetitt, fordøyelsesbesvær, kvalme, oppkast. Vekttap.

Aching, trykke smerter i den nedre tredjedel av brystet, i epigastrium.

De utvikler seg på tom mage, med lange forstyrrelser i ernæring om natten.

Svakhet, ubehag, kvalme, oppkast, flatulens.

(betennelse i bukspyttkjertelen). Langvarig, sterk, skjult smerte i den øvre halvdel av magen, sprer seg til den nedre tredjedel av brystet, hjerteområdet.

Flere oppkast, som ikke lindrer tilstanden.
Alvorlig motorisk angst.
Huden er blek.
På språket av hvit plakett.
Magen er hovent, smertefullt.
Blodtrykket senkes.

Aching, trekker smerter inne i brystet, langs sin nedre kant.

Diaré, forstoppelse. Forstyrrelse av fordøyelsen, flatulens.

Skarp syning, stump aching periodisk smerte i riktig hypokondrium, i hjertet av brystet.

Gi i høyre skulderblad, skulder.

Svette, hjerterytmeforstyrrelse, svakhet, hodepine, irritabilitet.
Utseendet til smerte er ofte forbundet med en nevropsykisk belastning.

Akutt smerte i nedre høyre halvdel av brystet, i den epigastriske regionen. Gir i høyre skulderblad eller arm.

Kan vare fra flere timer til flere dager. Eliminert av innføring av narkotiske analgetika, antispasmodika, antikolinergika.

Kvalme, oppkast. Noen ganger gulsott (misfarging av avføring, mørkere urin). Magen er moderat anspent.

Smerter i brystet på grunn av sykdommer i muskel- og nervesystemet.

Konstant smerte i brystet, økt kraftig med den minste bevegelsen, hoste, fysisk aktivitet.

Tidligere er brystskader mulig. Tumescence, uregelmessighet langs kantene, deres patologiske mobilitet.

Konstant vondt i venstre halvdel av brystet øker med bevegelse.

Tidligere - forkjølelse, tung fysisk anstrengelse. Økt kroppstemperatur. Smertefull komprimering av marginalbrusk ved krysset med brystbenet.

Langvarig alvorlig smerte i brystet.

Den strekker seg under skulderbladet og skulderen. Smerten endres (intensiverer, forsvinner) når kroppens stilling endres.

Sårhet i regionen av tverrgående prosesser i ryggvirvlene, intercostal nerver.

(myalgi, et syndrom av den store brystmuskelen).

Smerte simulerer et angina pectorisangrep.

Smerte i brystet på grunn av økt metabolisme eller oksygen sult i hjertemuskelen.

Syninger, trykke smerter i brystet i hjertet.

I AOC er en reduksjon i hemoglobin og endringer i røde blodtall.

Økning i nivået av skjoldbruskhormoner T3 og T4. Nedsatt nivå av TSH (skjoldbruskstimulerende hormon).

Nødvendig diagnostisk minimum.

(for pasienter med klager på smerter i brystet, årsakene til disse er ukjente).

 • Den generelle eller felles analyse av et blod av OAK.
 • Biokjemisk blodprøve.
 • EKG-diagnostikk. Lasttest (med kontraindikasjoner - farmakologiske tester).
 • Ultralyd av hjertet.
 • Ultralyd i bukhuleorganene.
 • Bryst røntgen, cervical og thoracic ryggraden.
 • MR, koronar angiografi (om nødvendig).

Forskjeller i ikke-hjertesmerter fra angina pectorisangrep.

 • Smerten er lang, endringer i styrke med forandringen i kroppens stilling, bevegelse, fysisk aktivitet.
 • Ofte er det smertefulle områder av mykt vev i brystområdet, på magen.
 • Smerten er ikke stoppet av nitroglyserin.
 • Analgetika gir en klar analgetisk effekt.
Les også: Brystsmerter på grunn av iskemisk hjertesykdom

Føler smerten i brystet? Kontakt lege umiddelbart.
Vær oppmerksom på helsen din.

Helvedesild i brystet og ryggen

Smerte i brystet: hvorfor det oppstår og hvordan man skal behandle det

Enhver smerte er et tegn på dårlig helse. Smerte i brystet er et alvorlig symptom på den patologiske tilstanden til organer som finnes her eller et tegn på sykdommen i ryggraden og ribben, brystets muskulære korsett. Finn årsaken til denne tilstanden vil hjelpe konsultasjon og undersøkelse av en spesialist, ikke engasjere seg i selvmedisinering, fordi konsekvensene av feil behandling kan være beklagelig.

Innholdet i artikkelen:
årsaker
Hvordan legen diagnostiserer
behandling

Årsaker til smerte

Ikke nekte betydningen av tidlig behandling for medisinsk hjelp i nærvær av et slikt fenomen som smerte i brystet.

Brysthulen er beholderen av vitale organer:

 • hjerte;
 • lunger;
 • spiserør;
 • trachea;
 • bronkiene.

Sykdom hos noen av dem blir en alvorlig årsak til bekymring for pasientens helse. I tillegg til disse organene, kan utviklingen av smerte i brystet forårsake ryggradspatologi:

 • ryggsmerter;
 • skader eller blåmerker;
 • hevelse;
 • kirurgi på bein eller muskelstrukturer i denne delen av kroppen.

Føre til smerter i brystet og arten av nevrologiske sykdommer: neuritis, lammelser, parese, som kan være en følge av infeksjoner, traumer, slitasjegikt, frakturer.

Kardiovaskulære sykdommer

Den første og mest formidable grunnen som kommer til å tenke når det er smerte i brystet, er hjertets patologi. Og denne utsagnet er ikke langt fra sannheten. Faktisk, en skarp, kniv-lignende smerter i brystet, i ryggen skjer i sykdommer slik som angina, akutt hjerteinfarkt, iskemisk syndrom.

Smerte i brystet vises med disse diagnosene på grunn av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjertevævet. Dette fører til vanskeligheter med normal kardial aktivitet, noe som uttrykkes, i den endelige analysen, ved starten av smertsyndrom. Med angina er smerte plassert bak brystbenet. Smertefulle angrep er karakterisert som akutt, trekk, kan utstråle til venstre skulder, arm, under venstre skulder eller midt på ryggen.

Myokardinfarkt er en av de mest akutte forholdene som krever umiddelbar inngrep av spesialisert behandling. Smerten i brystet med denne diagnosen er så uutholdelig at pasienten ikke kan bevege seg. Huddeksler hos slike pasienter er cyanotiske farge, spesielt i nasolabial trekant. Den generelle tilstanden til pasienten er alvorlig. Et hjerteinfarkt ledsages av en skarp svakhet, svette, en brennende følelse bak brystbenet. Arterialt trykk kan falle dramatisk, til kritiske verdier.

Et særegent trekk ved smerte i brystet i hjerte-og karsykdommer er begynnelsen av lettelse etter å ha tatt øyeblikkelig hjerte-legemidler, for eksempel nitroglyserin, validol. Imidlertid kan hjerteinfarkt eller angina pectorisangrep være sterkt nok, og en skarp smerte kan ikke stoppes med disse midlene. Den emosjonelle tilstanden gjennomgår også betydelige endringer. Pasienten kan være begeistret eller alvorlig deprimert, oppleve en følelse av frykt, spenning, eller omvendt en dråpe i følelsesmessig tone.

Sykdommer i luftveiene

Brystsmerter oppstår med sykdommer i luftveiene. Om denne diagnostikken av diagnosen med smertefull angrep kan det indikere følgende symptomer:

 • utseendet på en hoste;
 • kortpustethet;
 • sputum er separert;
 • endring i pustens natur, dens dybde, frekvens;
 • svakhet, svette;
 • temperatur, tegn på beruselse.

Hoste i sykdommer i luftveiene er et av de ledende symptomene. Utseendet av smerte i brystet med agoniserende angrep av hoste oppstår ikke umiddelbart. Dette er som regel et resultat av overdreven spenningsmuskulatur som deltar i respiratorisk handling, som følge av tvungen hosting. Med denne tilstanden føler pasienten smerte ikke så mye i brystet som musklene som gjør brystkorsetten skadet. Hvis smerten i pusten følgelig føles som smerte inne i brysthulen, mest sannsynlig, var infeksjonsprosessen involvert lakkene i pleura - skallet dekker lungene. Følgelig utvikler smittsom pleurisol.

Symptomer på denne sykdommen er:

 • smertefull, anstrengt hoste;
 • skarp smerte i pust og hoste;
 • pusteproblemer på grunn av smertefull komponent
 • skarp restriksjon av luftveisbevegelser på den berørte siden;
 • svakhet, rikelig svette;
 • kortpustethet;
 • høy temperatur.

Ved objektiv undersøkelse etablerer legen en pleuralstøy, krepitasjon, en reduksjon i vitale lungemuligheter, fysiologisk mulighet for puste. Tilstedeværelsen av smerte i brystet i forbindelse med de beskrevne tegnene gjør det mulig å diagnostisere lungesykdom, pleura.

Formålet med riktig behandling forbedrer pasientens tilstand, smerten i brystet forsvinner.

Sykdommer i fordøyelsessystemet

I brysthulen er spiserøret. Hans patologi kan forårsake smerteutseende. For eksempel, en tilstand som refluks. Dette er retur av innholdet i magen i den nedre tredjedel av spiserøret. Siden mat inntatt i magen er utsatt for saltsyre, er tilbake til spiserøret ledsaget av smerte. Den indre overflaten av spiserøret har ikke et syrefast lag, brennende effekten av syre begynner. Derfor oppstår smerte langs spiserøret i brystet. Dermed kan det forekomme en utluftningsluft. Tilstanden for refluks oppstår med gastritt, magesårssykdom, duodenitt, nedsatt motoraktivitet i magen, regelmessig overmåling, fedme.

Sykdommer i muskuloskeletalsystemet

Dette er kanskje den største gruppen av patologier som fører til utseende av smerte i brystet. Disse inkluderer: osteokondrose i thoracal ryggraden, traumer, svulster, anomalier i skjelettet av en medfødt karakter, en persons livsstil.

Lav fysisk aktivitet, eller omvendt, hardt arbeid med tunge løft, lang i nødstilfelle eller statisk positur, føre til forstyrrelse av den normale motoraktivitet osteokondrale forbindelser. Dette provoserer utvikling av osteokondrose i ryggraden. Det begynner med ødeleggelsen av den intervertebrale bruskskiven. Deretter tar den patologiske prosessen fangene i leddene, som mister mobilitet og elastisitet.

Den gradvise forverringen av deformerende fenomener forårsaker en betydelig reduksjon i det vitale rommet for fartøyene og nerveender som går ut gjennom hullene i vertebraen. Rødder er krenket, hevelse, neuromuskulær overføring er vanskelig - smerte syndrom oppstår. Smerte i brystområdet med osteokondrose oppstår med en plutselig forandring i kroppsstilling, løfting av vekter, bøyer eller skader. En svært negativ faktor er følsomheten for vibrasjonsoscillasjoner under bilkjøring, under produksjonsprosessen.

symptomer

Diagnostisere den nøyaktige plasseringen av det berørte området vil hjelpe symptomer. Kompresjonen av roten til den utgående nerve fører til alvorlig smerte. Noen pasienter merker en reaksjon så sterk som manglende evne til å puste. Samtidig forsøker de å begrense brystets luftveisbevegelser for å redusere smertenes styrke. Det samme bildet er beskrevet av pasienter med intercostal smerte i brystområdet.

I osteokondrose i thoracale regionen er det en smertefull reaksjon i brystet i midten eller nærmere ryggraden. Ledsaget av en stikk av svakhet, hodepine, kan nevrologiske effekter være til stede: parestesi eller hyperesthesia av begge hender, eller bare en, avhengig av omfanget av prosessen. Ekstreme opplevelser er oftest uttrykt av følelsen av "krypende kryp," kaldhet i lemmen, en reduksjon i følsomhet på det berørte området. Hyperestesi forekommer mye sjeldnere og uttrykkes i den akutte oppfatningen av ytre stimuli.

Osteochondrosis manifesterer seg ikke umiddelbart, så utseendet av smerte i brystet kan føre til tanken på andre sykdommer. Ofte blir diagnosen gjort etter behandling av kvinner, for eksempel i mammalogi med klager på smerter i brystkjertlene. Menn oppmerksom på at smerte kan oppstå etter avslag fra en vane med røyking som taler øker i et viktig rom av lunger som ikke umiddelbart rettes opp.

Posttraumatisk syndrom oppstår på grunn av blåmerker, slag, faller på brystet. I dette tilfellet er smerten oftest lokalisert i stedet for kontakt med den traumatiske faktoren. Det kjennetegnes ikke bare av det faktum at den ligger inne i brystet, men musklene i den fremre bukveggen, ryggen, vondt. Smerter kan være av en begrenset natur, og respiratoriske bevegelser av hjelpemuskulaturene er vanskelige. Ofte kan det oppstå smerte ved utånding.

Pasienter rapporterer en forverring av søvn, da det er vanskelig å slappe av musklene. Hodepine kan være av muskel eller sentral opprinnelse, på grunn av søvnmangel. Smerten utstråler seg i armen, tilbake, noen ganger opp i kofferten.

diagnostikk

Det er nødvendig å gjennomføre en undersøkelse ved hjelp av instrumentelle forskningsmetoder. En meget viktig rolle i å etablere diagnosen osteokondrose er spilt av radiografi. Tilstedeværelsen av patologiske formasjoner - osteofytter på sidene i vertebrae - er et patognomonisk tegn på osteokondrose. Det er de som krenker nerveenden og bestemmer det kliniske bildet av de smertefulle angrepene.

I tillegg til osteofytter er osteokondrose karakterisert ved fraværet av patologiske forandringer på kardiogrammet, spirogram. Ved utførelse av blodprøver er det ingen tegn på betennelse, smittsomme stoffer. Interkostal neuralgi er av nevrologisk opprinnelse, derfor er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse fra en nevrolog. Objektivt er det tegn på brudd på nerveender: en reduksjon av muskelernæring, dannelsen av herdingsarealer langs muskelfibrene, en reduksjon i følsomhet.

For å klargjøre diagnosen er det best å foreta en undersøkelse på en datortomografi. Dette vil bidra til å fastslå lesjonens eksakte plassering, samt å ekskludere forekomst av svulst- eller metastaserende fenomener.

behandling

Behandling av smertefulle angrep av brystet i sykdommer i ledd og ryggrad - en ganske lang og tidkrevende prosess. Naturligvis er det først og fremst nødvendig å fjerne akutt smerte.

For å gjøre dette, bruk ulike smertestillende midler i form av tabletter, og om nødvendig injeksjonsformer. Analgetika har en annen virkningsmekanisme, i denne tilstanden er de som har en antiinflammatorisk virkning mer foretrukket. For det første er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: diklofenak, dicloberl, voltaren, indometacin, ibuprofen.

En god effekt har smertestillende midler i forbindelse med sedativer: novopassit, barbiturater, difenhydramin. Samtidig anbefales det å kombinere disse midlene med bruk av vanndrivende og antispasmodik: furosemid, papaverin, no-shpa.

Etter eliminering av akutte smertefulle fenomener, bør dagens regim rationaliseres, og prioriterer vekslende hvile med tilstrekkelig fysisk aktivitet. Det er spesielt nyttig å delta i treningsbehandling med en instruktør, så selvstendig. Styrke effekten av terapeutiske øvelser massere thoracic ryggraden og ryggsøylen som en helhet. Viser for slike pasienter svømmelektimer, hydroterapi, akupunktur, fysioterapi.

Det er nødvendig å slutte å røyke, for å regulere dietten for å redusere mengden karbohydrater, fett, som gir preferanse til proteiner, vitaminer, nok væske. Hvis arbeidsformen krever å finne en tvunget stilling, bør du rationalisere arbeidsplassen eller endre en profesjonell okkupasjon. Det er også nødvendig å velge ortopediske møbler for hvile og søvn.

Cure arthrose uten narkotika? Det er mulig!

Få en gratis bok "17 oppskrifter for smakfulle og rimelige retter for helsen til ryggraden og leddene" og begynn å gjenopprette uten anstrengelse!

Hernia i ryggraden: symptomer og behandling

Den thoracale ryggraden består av 12 ryggvirvler, mellom hvilke er plassert elastiske bruskskiver. Hvis den mer flytende gelatinøse indre delen av platen trenger inn i den tette brusk i ryggraden, opptrer et fremspring. Hernia i thoracal ryggraden kan forårsake smerter i ryggen, i brystet, en reduksjon i hudfølsomhet og andre symptomer. For å bli kvitt denne tilstanden er det mulig ved hjelp av medisiner, medisinsk gymnastikk og fysioterapi. Noen ganger er det behov for kirurgisk behandling.

 • Årsaker til brokk
 • bevis
 • Klassifisering etter kriterier
 • Symptomer og diagnose
 • Behandling av en brokk i brysthinnen
 • Komplikasjoner og forebygging
 • Gymnastikk og øvelser med brokk i brystet

Årsaker til brokk

Lesjonen av thoraxskiven utvikles av samme grunner som i andre deler av ryggraden. Det er 1% av alle platenhernier. De mest berørte platene er i nivå med 8-12 thoraxvirveler (Th8 - Th12). Den virkelige utbredelsen av patologi er ukjent, siden det ofte ikke forårsaker noen klager. Ryggsmerter opplevd av mange mennesker er oftest forbundet med andre årsaker, selv om en herniated plate i thoracic regionen er funnet på MR.

Denne patologien oppstår på grunn av en av to grunner:

 • ryggsmerter;
 • traumer av ryggraden.

Mange brysthernier skyldes gradvis slitasje på platene, noe som fører til tap av elastisitet og nedbøyning, forkalkning av rommet i nærheten av vertebrae. Under disse forholdene presses den indre delen av platen utover og irriterer nerverøttene som går ut av ryggraden. Så brokk utvikler seg med osteokondrose. Symptomene utvikles gradvis hos mennesker fra 30 til 50 år. I lang tid før du går til legen, opplever pasienten ryggsmerter.

Traumatiske hernier opptrer plutselig med en betydelig ekstern effekt på ryggraden. Oftest forårsaker de et fall fra en høyde eller en sportsskade. Slike lesjoner er typiske for unge mennesker uten signifikante tegn på osteokondrose. Hvis degenerative endringer i platene allerede er tilstede, kan en mer traumatisk brokk være forårsaket av lettere effekter på ryggraden, for eksempel vridning.

bevis

Det vanligste symptomet på brysthernia er smerte i øvre del av ryggen. Det kan sprekke (bestråle) langs den tilsvarende nerveroten til området mellom det mellomliggende rom eller den fremre overflaten av brystet. Smerte er forverret av bevegelse, hoste, nysing.

Bestrålende smerter kan etterligne sykdommer i hjertet, lungene, magen og andre organer. Derfor er det ved slike følelser nødvendig å undersøke ikke bare en ryggrad, men også indre organer.

Lignende symptomer kan forårsake andre sykdommer i ryggraden: vertebral fraktur i osteoporose, osteomyelitt, svulster og deres metastaser.

Hvis hernia trer inn i ryggraden kan symptomer på myelopati forekomme - ryggmargsskader:

 • nedsatt følelse under stedet for kompresjon av hjernen;
 • svakhet i beina og vanskeligheter med å gå;
 • forsinkelse, og deretter urininkontinens.

Klassifisering etter kriterier

Sykdommen er klassifisert i henhold til plasseringen og størrelsen på brokk.

Hernia på platen kan stikke (sideværts), inne i vertebralkanalen eller i sentralateral retning. Dette bestemmer de spesifikke egenskapene til kliniske manifestasjoner:

 • Sentralskiveproteser fører til smerte i øvre rygg og / eller manifestasjoner av myelopati, avhengig av størrelsen på brokk og graden av kompresjon i ryggmargen. I alvorlige tilfeller kan lammelse av nedre ekstremiteter forekomme.
 • Den laterale (laterale) brokk komprimerer nerverøttene som kommer fra ryggmargen. Dette fører til smerte i den laterale, fremre overflaten av brystet eller i magen.
 • Centrolateral brokk forårsaker både ryggsmerter og myelopati, så vel som å spre smerter i brystet eller magen.

Avhengig av størrelsen på den fremspringende delen av platen, skiller du:

 • fremspring (opptil 3 mm);
 • tap av disk (opptil 6 mm);
 • brokk (opptil 15 mm og mer).

Symptomer og diagnose

Akutt smerte i bråken i brøndseksjonen går raskere eller senere, uavhengig av behandlingen. Imidlertid kan et konstant smerte syndrom betydelig forringe livskvaliteten.

Det første trinnet i diagnosen er undersøkelsen av klager og pasientens medisinske historie. Legen spesifiserer plasseringen (lokalisering) av smerte, dets alvorlighetsgrad, spredning (bestråling), type klager (nummenhet, brenning, muskels svakhet).

Finn ut fakta fra pasientens liv:

 • ryggskade;
 • vekttap;
 • feber,
 • problemer med urinering
 • andre sykdommer.

All denne informasjonen bidrar til å bestemme nivået på skade på ryggraden.

Hvis det antas at smerten i ryggen er forårsaket av brystkrokens brokk, foreskrives ytterligere undersøkelsesmetoder:

 • Røntgen avslører ikke en herniated plate, men det bidrar til å oppdage spinal traumer eller ustabilitet;
 • Magnetic resonance imaging er en smertefri studie som lar deg nøyaktig diagnostisere.

Hvis mer detaljert informasjon er nødvendig, brukes følgende forskning:

 • Datatomografi, som skaper et tredimensjonalt bilde av ryggraden;
 • myelografi - innføring av et stoff ugjennomtrengelig for røntgenstråler i ryggraden, som gjør det mulig å bestemme tegn på kompresjon av ryggmargen.

Behandling av en brokk i brysthinnen

Eventuelt terapeutisk inngrep med brokk påvirker kun smertets varighet og alvor, men ingen av behandlingsmetodene garanterer et positivt resultat.

Hos 90% av pasientene brukes konservativ terapi (uten kirurgi). Det er mange ikke-kirurgiske metoder, kombinasjonen av som kan hjelpe pasienten.

Konservativ behandling av brysthernia inkluderer en eller flere av følgende metoder:

 • hvil i 2 - 4 dager, hvorpå en person kan gå tilbake til normal aktivitet;
 • nekte å løfte vekter, arbeide med vibrasjon, langvarig opphold i fast stilling og sportsøvelser som øker ryggsmerter;
 • smertestillende midler fra gruppen av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (ibuprofen, meloksikam) inne i form av injeksjoner og eksterne midler - geler og salver;
 • innføring av antiinflammatoriske hormoner i den epiduralrommet i spinalkanalen;
 • Kald komprimerer på det berørte området, som påføres i 15 til 20 minutter og gjentas når smerter kommer tilbake;
 • massasje - med stor forsiktighet, bare hvis det ikke er tegn på skade på røttene;
 • treningsbehandling.

Bruken av korsetter er ofte ubrukelig, men pasienten kan bruke slike enheter før lasting.

Effekten av muskelavslappende midler er ikke påvist. Imidlertid kan slike legemidler som midokjøp eller tizanidin brukes i komplisert terapi i 2 til 3 uker.

Effektiviteten til fysioterapi er heller ikke bevist. Likevel bidrar tørr varme, paraffin, ozoceritt, elektroforese, UHF-terapi i noen tilfeller til å eliminere muskelkramper og lette smerte.

Utvidelsen av motoraktivitet utføres gradvis innen 6 til 12 uker etter reduksjon av akutt smerte. I det overveldende flertallet av tilfellene er disse tiltakene tilstrekkelig for å forbedre pasientens velvære.

Kirurgi for brokk thorax vist bare i tilfeller hvor det fremkallende myelopati (ryggmarg komprimering), progressiv svakhet i bena, og brudd i bekkenet organer, eller at det er en meget sterk smerte. Disse tegnene følger som regel en traumatisk brokk. Når Osteochondrose trinn er bare vist for stor brokk, bryter nerveroten funksjon. Spørsmålet om kirurgisk inngrep vurderes hvis konservative metoder er ineffektive innen 2 til 4 måneder.

For å redusere brokkstress på ryggmargen og dets røtter, brukes kirurgisk dekompresjon.

Operasjonen innebærer fjerning av en liten del av vertebraen - en laminektomi. Ofte utføres det gjennom tilgang på baksiden, men resultatene av slik intervensjon er ikke alltid tilfredsstillende. For sentral og sentralateral brokk er det bedre å bruke tilgang gjennom thoraxen (transthoracic).

Spesielt gode resultater oppnås ved bruk av videostøttet thoraxkirurgi. Kirurger bruker små instrumenter satt inn gjennom korte snitt på huden. Operasjonen utføres under video kontroll.

Ved lateral brokk brukes posterolateral tilgang, i hvilken del av ribben og den tverrgående prosessen til den tilsvarende vertebraen fjernes.

Den fallne delen av hvirveldyrets hernia eller hele den skadede delen av den pulserende kjernen fjernes. Slike manipulasjoner kan utføres ikke bare ved hjelp av en skalpell, men også ved bruk av en elektronkniv eller laserstråle.

Anbefalinger etter kirurgisk behandling:

 • fortsett fysioterapi;
 • kontroll vekt;
 • Unngå belastninger på ryggraden i bøyd stilling.

Komplikasjoner og forebygging

Hernier oppstår vanligvis uten komplikasjoner. Imidlertid kan de potensielt forårsake kompresjon av ryggmargen. Resultatet er iskemi av nervevev skadet ledende bane som strekker seg til bekkenorganer og nedre ekstremiteter, er det en lavere spastisk paraplegi og vedvarende uførhet.

Tegn på kompresjon av ryggmargen:

 • svakhet i bena med en tendens til å spasme av flexor muskler;
 • reduksjon av hudfølsomhet på kofferten;
 • vannlatingsforstyrrelser i sentralType: mangel på haster, urinretensjon med faren for brudd av blæren, og deretter periodisk spontan frigivelse av små mengder av urin med overgang til en full urin;
 • helvedesild i brystet og magen.

Forebygging av thoracisk brokk:

 • regelmessig moderat trening og mosjon, spesielt rolig tur;
 • Korrekt løfting av vekter: uten å bøye ryggen og ikke rette hendene;
 • bruk av semi-rigid eller ortopedisk madrass;
 • Når du sitter, bruk en komfortabel stol med rygg og fotstøtte.
 • industriell gymnastikk;
 • bruk komfortable og stabile sko.

Gymnastikk og øvelser med brokk i brystet

Pasienten skal sove på en halvstiv madrass med en ortopedisk pute eller uten det i det hele tatt. Han skulle løfte vekter, ikke bøye seg ned til lasten, men hukte med den. For å komme seg ut av sengen under en forverring, må du først slippe på knærne, og deretter hjelpe deg med armene dine, rette ryggen.

I de første 2 ukene etter eksacerbasjon er det rolig å gå, svømme, sykle, sykle. I fremtiden må pasienten utføre øvelser som styrker muskler i stammen og fremre bukvegg. Du bør unngå vridning, skarpe bakker og hopp.

Hovedøvelsen med brysthernia: Ligger på ryggen, løfter armer og ben. Dette styrker de lange dorsale musklene, lindrer smerter og gjenoppretter blodsirkulasjonen i thoracic ryggraden.

Tilleggsøvelser for å lindre symptomene på brokkhinnens brøkdel:

 • Sitt på en stol med ryggstøtte, bøy tilbake, hendene blir med lås på baksiden av hodet; bøy langsomt fremover 5 ganger;
 • sitte på gulvet, knel ned til brystet, bøy og buet tilbake 5 ganger;
 • legg deg på gulvet, legg rullen under skulderbladene, bøy ryggen på inspirasjonen, gjenta 5 ganger;
 • ligg på gulvet, bøy knærne, lage en "bro" med støtte på føttene og underarmene;
 • ligg på gulvet, dra knærne til brystet, løft hodet, prøv å røre knærne med pannen din;
 • ligg på hans side og ta "embryo poser", strekker ryggen musklene godt.

Hernia i thoracal ryggraden er sjelden. Det forårsaker osteokondrose eller traumer. Sykdommen manifesteres av smerte i ryggen, i alvorlige tilfeller er kutan følsomhet for stammen, blærefunksjonen og gangevnen forstyrret. Konservativ behandling er rettet mot å eliminere symptomer og forhindre komplikasjoner av sykdommen. Med store hernier blir kirurgi utført.

Hva kan skyldes smerte mellom skulderbladene i ryggraden

Når en person føler smerte i ryggen mellom skulderbladene, forekommer det vanligvis ikke at han er de første symptomene på alvorlige sykdommer.

Hva kan forårsake kjedelig eller skarp smerte mellom skulderbladene i ryggraden? Som regel blir slike symptomer observert med stillesittende livsstil, stillesittende arbeid.

Slike problemer klager ofte programmører, sekretærer, drivere og representanter for andre yrker, hvis arbeid er knyttet til behovet for å tilbringe mesteparten av dagen sitter.

Vitenskapelig språk sone mellom skulderbladene kalles thoracic ryggraden.

For å forstå hva faren vi vil prøve å se nærmere på, hvilke typer, årsaker og metoder for behandling av slike smerter.

Typer av smerte

Smerten i området av scapula er forskjellig:

Hvis smerten mellom skulderbladene i ryggraden øker med liten dreining eller skråstilling av kroppen, armer, nakke, med et dypt åndedrag - det kan kalles Osteochondrose, og hvis tegnet er herpes - interkostalrom neuralgia.

Hvis det oppstår etter stress, og ikke er forbundet med bevegelse, myokardinfarkt.

Hvis årsaken til muskel smerte - det tar på seg tyngdekraften i ryggen. Hvis årsaken er skåret ut i nerveendene, sener eller bein - smerte er skarp, dolk, knusing eller sprengning karakter, noen ganger - Ground Floor prikking eller nummenhet i kroppen.

Smerten i seg kan, i tillegg til ryggen, gis til hjerteområdet eller spredes langs ryggraden.

Etter gjentatte angrep går det inn i kronisk form.

Å oppnå smerte mellom skulderbladene - er mulig med kroniske sykdommer i ryggraden (skoliose, kyphos, spondylarthrose, osteochondrose).

Lignende klager over smerte kan oppstå i tilfelle av andre sykdommer, slik som lungebetennelse, pleuritt, skiveprolaps, frossen skulder og andre.

Årsakene til smerte i thoracic området kan være mange, så for å avgjøre årsakene til at du trenger et besøk til legen.

Årsaker til smerte mellom skulderbladene

Tilstedeværelsen av smerte er ganske ubehagelig. I tillegg forstyrrer det normal levetid, muliggjør begrensning av bevegelse.

Hva kan bidra til smerten i ryggen mellom skulderbladene? Dette er følgende faktorer:

 • manglende evne til å distribuere belastningen korrekt når den er engasjert i tung fysisk arbeidskraft, noe som fører til smerteutbrudd;
 • uvilje til å beskytte seg mot kulde, utkast, forkjølelse, noe som også kan forårsake smerte;
 • yrker som tar en konstant sittestilling, og dette er en ekstra byrde på livmorhalsen og thoraxhinnen, noe som også kan forårsake smerte senere;
 • fordi smerte kan forstyrre arbeidet i hjertet, leveren, lungene;
 • mangel på rimelig fysisk aktivitet (gymnastikk, gymnastikk), noe som fører til utvikling av mange sykdommer som forårsaker ryggsmerter;
 • smerte kan være et resultat av tidligere skader på ryggen, som regelmessig kan minne seg om seg selv.

Hvilke sykdommer kan forårsake smerte mellom scapula?

Ofte oppstår smerte i følgende tilfeller:

 1. Skoliose i brystområdet. Sykdommen oppstår ved lengre opphold i ubehagelige tilstander. Dette fører til overbelastning av muskler og muskelspasmer, som trekker forflytningen av knoglerens bein. Krumningen oppstår, noe som fører til press på nerveenden. Smerte kan være stump og skarp, det avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.
 2. Kyphose av thoracal ryggraden. I brystregionen er ryggraden bøyd, utseendet på en bøyle, og kalles også en rund rygg. Skulderne er vippet nedover, og thoraxen deformeres. Smertefullt, kjedelig.
 3. Herniated plate av thoracic region. Smerter oppstår på grunn av skade på nerveendringer eller tap av fleksibilitet i intervertebral artikulasjonen. Smerten er vondt, langvarig, intensivert, gradvis økende om kvelden.
 4. Kyphoscoliosis. Brudd på stillingen, der i tillegg til runding av ryggen er ryggraden bøyd til den ene siden. Spasmodiske muskler og en buet ryggraden bidrar til å klemme nervene som fører til smerte. Smertefullt, kjedelig.
 5. Osteochondrose. Sykdommen kan være forårsaket av avsetning av kalsiumsalter i leddene i ryggraden i selve ryggraden eller ved deformasjon, stratifisering, betennelse i intervertebralskivene. Dette fører til tap av felles mobilitet og trykk på nerveender som kommer ut av ryggmargen. Smerte når du beveger deg, øker og kan være annerledes - vondt, kjedelig, trekkende, skarp, akutt skudd. Om natten er hun sterk. Kan gi hånd, og gi følelsen av skumle i hendene.
 6. Intercostal neuralgi. Betennelse i intercostal nerver. Smerten konsentrerer seg i scapulaområdet, og divergerer i retning av intercostal nerver. Den har en sterk, paroksysmal, girdling, skyting karakter, med bevegelsen av kroppen intensiverer.
 7. Spondylarthrose av thoracal ryggraden. Tap på leddene i ryggraden. Ødeleggelsen av bruskvævet og avsetningen av kalsiumsalter fører til smerte i området av scapulaen. Det kan være skarpt, skudd og vondt, det er forbundet med bevegelse, det forsterker om natten.
 8. Skulder-skrotal periartrose. Som følge av osteokondrose i livmoderhalsen, er nerverotene skadet. Resultatet er en endring i det myke vevet rundt skulderleddet.
 9. Økt fysisk stress på skulderleddet eller skaden. Smerten er sterk nok, skarp, søm og økende med sving på skulderen, gir til skulderbladet, tilbake, nakke.
 10. Fremspring av skiven på thoracal ryggraden. Forlengelse av intervertebralskiven fra ryggraden, under hvilken det ikke er noen endring i bindevev. Det er ledsaget av alvorlig smerte.
 11. Isjias. Sykdommen er forårsaket av betennelse, krenkelse eller kompresjon av nerverøttene. Smerten er skarp.
 12. Iskemisk hjertesykdom, angina pectoris. Krenkelse av hjertets blodtilførsel. Gir plass mellom skulderbladene, det er frykt, svimmelhet, en følelse av mangel på luft. Smerte skarp, brennende, komprimering, er ikke avhengig av bevegelse.
 13. Patologi av mediastinale organer. Området ligger i brystets dybde. Hennes betennelse eller svulstdannelse forårsaker kjedelig smerte.
 14. Tuberkulose og poliomyelitt er smittsomme sykdommer. De skader ryggraden, noe som bidrar til utseendet på kjedelig smerte.
 15. Patologi av lungene og pleura. Inflammatoriske prosesser er i stand til å aktivere i dem smerten mellom scapulae. Kjedelig smerte, og med en sykdom i pleura-sømmen.
 16. Funksjoner av profesjonell aktivitet. Aching, kjedelig smerte oppstår på grunn av muskelspenning av øvre skulderbelte.

Smerter i svangerskapet

Når graviditetsklager fra smertene mellom skulderbladene skyldes at belastningen på ryggraden øker.

Dette skyldes økningen i vekten av den gravide kvinnen, forskyvningen av tyngdepunktet og som følge av overbelastningen av musklene i ryggen. Smerten kan være så svak eller akutt, etter hvile - går.

Metoder for behandling av patologi

Hva å gjøre hvis du har smerte mellom skulderbladene?

Sannsynligheten vil bli kurert hjemme nokså lav, du kan prøve å lindre tilstanden ved å ta smertestillende eller gnidning.

For ikke å gå glipp av utbruddet av en alvorlig sykdom, må du besøke en lege som vil foreskrive behandlingen i henhold til den oppdagede sykdommen. Det er imidlertid en vanlig terapi for alle sykdommer. Behandlingskomplekset omfatter:

 • bruk av medisiner (inkludert smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler);
 • treningsbehandling (øvelser velges etter opphør av akutt smerte, individuelt);
 • behandling ved hjelp av fysioterapeutiske prosedyrer (inkluderer bruk av ultralyd og elektroforese maskiner, magnetisk og manuell terapi, massasje og eventuelt strekning.) Ved indikasjoner, behandling i et sanatorium.

Forebyggende tiltak

Den beste forebyggingen er en sunn livsstil. Du må lære å ta vare på kroppen din. Og for dette, bør følgende regler bli normen:

 • Det er nødvendig å unngå overbelastning av ryggmuskulaturen under fysisk arbeid;
 • engasjere seg i fysioterapi eller bare daglig gymnastikk;
 • Arbeidet må utføres på en praktisk måte, ikke glem å kontrollere stillingen og, med langvarig mosjon, gi hvile til musklene i ryggen og nakken.

Å gjøre alt dette krever disiplin og selvkontroll, men å opprettholde kroppen i et aktivt og samtidig sparsomt nok tilstand vil i lang tid hjelpe til å glemme smerter i ryggen.

Forsiktig holdning til kroppen din og deg selv, rettidig behandling til en lege for råd i tilfelle smerte - det er måten å oppnå harmoni og helse.

Video: Kinesioterapi med smerte mellom scapulae

Kinesioterapi av de lange ekstensorene i nakken brukes i et slikt vanlig problem som smerte mellom skulderbladene. Umiddelbart etter påføring av kinesio teip muskler slappe av og smerten går.

Les Mer Om Fartøyene