Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

arytmi

De vanligste forstyrrelsene i kardiovaskulærsystemet er arytmi. De oppstår på grunn av mange andre lidelser i kroppen. Feil i hjertets rytme, og dette er det som kalles arytmi, blir ofte observert hos ganske friske mennesker, mens de er nesten umerkelig, men likevel fører til noen komplikasjoner.

Årsakene til arytmier

Årsakene til arytmier er svært varierte, men de kan alle deles inn i to store grupper: forstyrrelser i hjertesystemet og primære sykdommer som bidrar til arytmi. Derfor vurderes årsakene til arytmier i sammenheng med disse gruppene av faktorer.

Forstyrrelser av hjertets ledningssystem. Den normale rytmen i hjertet sørger for riktig blodsirkulasjon i kroppen, slik at alle organer og systemer fungerer som de skal. Denne rytmen er gitt av hjertens ledende system, som er dannet fra nettverket av spesialiserte noder. Hver slik knute består av en klynge av høyt spesialiserte celler som lager og utfører elektriske pulser langs spesifikke bunter og fibre. Det er disse impulser som forårsaker atriens muskler å kontrakt, og spesifiserer nødvendig frekvens, synkronisering og enhetlighet i arbeidet deres.

Hovedkoden til hjertets ledningssystem ligger i den øvre delen av høyre atrium. Det kalles en sinus node eller Kis-Flak knutepunkt. Han kontrollerer hjertekontraksjoner, avhengig av personens aktivitet, tid på dagen, nervøs spenning. Pulser som oppstår i sinusnoden, passerer gjennom atriumet, noe som forårsaker sammentrekning til atrioventrikulærknutepunktet. Dette nettstedet heter atrioventrikulær knutepunkt og ligger på grensen til atria og ventrikkene. Det kan også skape impulser om nødvendig, men ved normal drift av ledende system, reduserer denne noden impulser til atriärkontrakten, som overgår blodet til ventrikkene. Deretter passerer de på det ledende vev, kalt Hans bunt videre inn i ventriklene, forårsaker deres sammentrekning. Hans bunt er delt inn i to grener som består av Purkinje-fibre som fører hver til sin ventrikel, og sikrer synkronisering av deres arbeid. Etter sammentrekning hviler hjertet og igjen gjentas syklusen.

Rytme innen 60-80 slag per minutt kalles Sinusrytme og dette er det vanlige arbeidet i hjertet og det ledende systemet. Enhver annen rytme, forskjellig fra det normale antallet slag, kalles arytmi. Dette kan oppstå hvis impulser forstyrres i en av noderne eller ved ledningsforstyrrelser på et hvilket som helst sted. Hjertesvikt oppstår i 17% av rytmeforstyrrelser, men beskyttelsesfunksjonen til ledningssystemet fungerer ofte og hjertet setter en annen knute.

Sykdommer som bidrar til arytmi. Ofte oppstår arytmier på grunn av lidelser i menneskekroppen eller sykdommer som utløser disse forstyrrelsene. En økning i blodnivået av adrenalin, et pankreas hormon eller en blodsukkernivå kan bidra til hjerterytmeforstyrrelser. Brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at forandringer i blodnivåer av kalium, natrium, kalsium og magnesium, og hvor syre-base-balansen ved endring av nivået av oksygen og karbondioksyd i blod, også fremkalle sykdommen.

Arrhythmias forekommer i sykdommer i kardiovaskulærsystemet - aterosklerose, hjertesvikt, hjertefeil. Livsstilen bidrar også til forstyrrelsen av hjerterytmen. Arrytmi blir en konsekvens av rusmidler med alkoholmisbruk, røyking, bruk av narkotika, hyppig og meningsløs medisinering. Sistnevnte faktor observeres ofte hos personer som er engasjert i selvbehandling og særlig selvdiagnose av sykdommer.

Variasjon og symptomer på arytmi

Hittil har medisin skilt flere tolv arytmier, alle sammen med nesten identiske manifestasjoner. Men nesten alltid symptomene på arytmi er en reduksjon eller økning i rytmen til hjerteslag, deres uregelmessighet. Det er flere grupper av arytmier, avhengig av hjertesvikt. Dette er brudd på automatisme, forstyrrelser av spenning, ledningsevne og en blandet gruppe.

Rytmeforstyrrelsene kan være av to slag: bradykardi, og akselerasjon - takykardi. I det første tilfellet finnes det slike symptomer på arytmi som generell svakhet, svimmelhet, kortpustethet, mørke i øynene, rask tretthet, en tilstand nær et tap av bevissthet eller et kort bevissthetstap. Med takykardi føles hjertebanken, kortpustethet, generell svakhet, rask tretthet. Noen typer takykardi fører til klinisk død, så du må være svært forsiktig når du manifesterer slike symptomer.

Sinus takykardi - Økning i hjertefrekvens fra 90 til 150-180 slag per minutt. Økningen skyldes økningen i sinusknuteprogrammets automasjon, der impulser forekommer med større frekvens. Hos friske mennesker er dette ofte forbundet med fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress, å ta visse medisiner, koffein, alkohol, nikotin. Normal betraktes som en midlertidig økning i anemi, feber, arteriell hypotensjon og andre sykdommer. I tilfelle av vedvarende økning i hjertefrekvensen over 100 slag per minutt, uansett tilstanden av våkenhet og hvile i tre måneder, regnes det som en sykdom. Ved diagnostisering av EKG observeres bare en økning i rytmen, og det er ingen andre unormaliteter.

Ofte forekommer sykdommen hos unge kvinner. Det antas at sykdommen bidrar til en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet. Behandling av arytmi i dette tilfellet er primært rettet mot å eliminere årsaken til takykardi. Hvis det er relatert til neurokirkulær dystoni, foreskrive sedativer, beta-blokkere. I tilfelle hjertesvikt brukes hjerteglykosider.

Sinus bradykardi - en reduksjon i hjertefrekvensen under 60 slag per minutt. Av sin natur er denne reduksjonen ikke en patologi, det forekommer ofte hos friske mennesker, spesielt godt trente fysisk. Men i tilfelle slike symptomer på arytmi som svimmelhet, kortpustethet, mørkere i øynene, er bevissthetstap betraktet som en sykdom.

Forekomsten av bradykardi kan være assosiert med hjerteinfarkt, økt intrakranielt trykk, hypotyreose, virus sykdommer. Den primære årsaken er den primære lesjonen av sinusnoden på grunn av økt tone i det parasympatiske nervesystemet. Behandling av arytmi i dette tilfellet administreres medisinsk, etter avtale atropin, isoprotenol, og elektrokardiostimulering utføres. I fravær av kliniske manifestasjoner krever ikke en reduksjon i hjerteslagets rytme behandling.

Sinus arytmi - hjerteslagets rytme, hvor perioder med hyppige og hyppige perioder veksler. Den vanligste forekomsten av respiratorisk arytmi, hvor frekvensen øker ved innånding og redusert utånding. Sykdommen er forårsaket av impulsets ujevne utseende, som er forbundet med svingninger i tonen i vagusnerven, samt endringer i blodpåfyllingen av hjertet under pusten. Ofte oppstår som en sammenhengende sykdom med nevrokirkulatorisk dystoni og ulike smittsomme sykdommer.

Ved diagnostisering av EKG er det kun observert periodisk forkortelse og forlengelse av R-R-intervaller, hvor frekvensen er relatert til luftveiene. Alle andre indikatorer er normale, da pulspassasjen i det kablede systemet ikke brytes.

Syndrom av svakhet i sinusnoden skyldes svekkelsen eller terminering av sinuskoden. Det kan oppstå som et resultat av iskemi av knuten, kardiosklerose, myokarditt, kardiomyopati, infiltrative myokardieskader. I noen tilfeller kan syndromet være medfødt av det ledende systemet.

I tilfelle av opphør av sinus-funksjonen omfatter et beskyttende ledende system, og leverer pulsene i knuten. Med denne rytmen av hjertet ledningssystemet er bremset ned, men sinusknuten blir ute av drift er svært sjelden, som regel fungerer det med lange intervaller. Under aktiveringen av hovednoden slutter AV-noden ikke å gi impulser, og det er en betydelig økning i hjerterytmen. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er kort senkingen av hjertet som mange pasienter som ikke er ledsaget av ubehagelige opplevelser, sinus blokk, som har de samme egenskapene, er en form av dette syndromet. Med dette arbeidet i hjertet kan det være tegn på utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen, hjertesvikt.

I denne sykdommen kombineres ofte sinus bradykardi med paroksysmer av takysystoliske og ektopiske arytmier. Kan manifestere seg fibrillerende arytmi, når atrioventrikulærknutepunktet fungerer. I noen tilfeller trenger pasienter ikke behandling. Elektrokardiostimulering utføres kun med tegn på nedsatt blodtilførsel til organer som er viktige for livet. Pasienter er kontraindisert i legemidler som brukes til takykardi og bradykardi, da de med hyppige endringer i rytmen kan forbedre syndromets komponenter. Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere årsakene til sykdommen.

Lidelser av excitability. En av de vanligste typer arytmi er beats. Dette er en for tidlig sammentrekning av hjertet når det er en puls utenfor sinusnoden. Extrasystoler eller for tidlige sammentrekninger kan forekomme både hos pasienter og hos friske mennesker. Regelen er forekomsten av opptil 200 over ventrikulære og 200 ventrikulære ekstrasystoler per dag. Oftest forekommer under påvirkning av stress, anstrenge, konsumere koffein, alkohol og tobakk. Faktisk er slike reduksjoner helt trygge. Men hos pasienter med organisk hjerteskader kan de føre til komplikasjoner.

Extrasystolia kan betraktes som et syndrom i lungene, fokale former for myokarditt. skille atrial, atrioventrikulær, ventrikkel Extrasystoles, avhengig av impulser som forårsaker sammentrekning. Kilden til pulsen kan være flere eller en så skille monotopisk og polytopisk ekstrasystol. På frekvensen skiller individuelle ekstrasystoler til 5 om et minutt, flertall - mer enn 5 om et minutt, par og gruppe. Behandling av ekstrasystol med organiske hjerte-lesjoner utføres ikke med antiarytmiske legemidler, etter at inntaket av inntaket deres returnerer syndromet. Samtidig var det nesten tredelt økning i dødeligheten. Betablokkere i behandling forårsaker også livstruende komplikasjoner, og virker ikke. Behandling bør rettes mot eliminering av sykdommen som forårsaket ekstrasystolen.

Paroksysmal takykardi Er et sterkt angrep med rask hjertefrekvens med en rytmfrekvens på 130 til 200 slag per minutt. Beslag kan vare fra noen få sekunder til flere dager. Det er en sykdom som skyldes utseendet av fokuset på excitasjon, som kan være noen av delene av det ledende systemet, dets celler genererer impulser med høy frekvens.

skille atrial og ventrikkel paroksysmal takykardi, avhengig av plasseringen av locus som genererer impulser. Atriell paroksysmal takykardi oppstår som følge av transient oksygen sult av hjertet, endokrine lidelser, og et brudd på antall elektrolytter i blodet. Kilden til pulser er den atrioventrikulære knutepunktet. Symptomene på arytmi består i dette tilfelle av hyppige hjertebank, ubehagelige følelser i brystet, som kan gå til kortpustethet og smerte i hjertet. I noen tilfeller kan et angrep være forårsaket av et brudd på det autonome nervesystemet. I dette tilfellet er det en økning i blodtrykk, kulderystelser, en følelse av mangel på luft, en klump i halsen, rikelig og hyppig vannlating etter et angrep. På et vanlig kardiogram er slike angrep nesten umerkelig, på grunn av deres korte varighet.

Ventrikulær takykardi oppstår som et resultat av akutte og kroniske former for koronar hjertesykdom, en litt mindre kardiomyopati, hjertesykdom, inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen. Hos 2% av pasientene er det en overdose eller langvarig inntak av hjerteglykosider. Pulser opptrer i ventrikkene eller inngrepsseptumet. Sykdommen kan være farlig, da den går over i ventrikulær fibrillasjon. Samtidig kontrakterer ikke hele ventrikelens muskel, men bare enkelte fibre i tilfeldig rytme. Ved en slik rytme kan hjertet ikke utføre sin funksjon, siden det ikke er noen faser av systol og diastol.

Behandling av paroksysmal takykardi i den ventrikulære formen utføres med medikamentet lipokainom. Tilordne det intramuskulært og intravenøst, i tilfelle når effekten ikke oppnås, erstattes den novokainamidohm, ritmilenom, Cordarone. Hvis angrepet oppsto for første gang, velges pasienten et arytmisk legemiddel under kontroll av Holter-overvåking. Ved atriell form avhenger behandlingen av sykdommen som forårsaket arytmen.

Konduktivitetsforstyrrelser. En økning i impulsernes konduktivitet kalles Wolff-Parkinson-White syndrom, eller WPW syndrom. Det preges av plutselig takykardi på grunn av tilstedeværelsen av flere veier i hjertets muskler. Syndromet er oftest en medfødt hjertesykdom. Ved angrep reduserer pasienten arterielt trykk kraftig, det er en svimmelhet, delikatesse, bevissthetstap er mulig.

Behandling for WPW syndrom utføres ved hjelp av endovaskulær røntgenoperasjon. Ved hjelp av spesialutstyr blir ytterligere ledende måter ødelagt, noe som fører til fullstendig gjenoppretting av pasienten. Sykehusinnleggelse etter slike inngrep er ganske kortvarig bare 3 dager. Men behandlingen avhenger av kvaliteten på utstyret og profesjonaliteten til de ansatte, det er få slike institusjoner.

Sinoaurisk blokkering - svekkelse av impulsen fra sinusnoden til atriumet, hvor hjertepause oppstår. Sykdommen er sjelden, det oppstår på grunn av økt tone i vagusnerven eller nederlaget for sinriuriske området av atriene. Det kan observeres hos pasienter med organiske endringer i myokardiet i atria, men noen ganger er det funnet hos friske mennesker. Det er tre grader av sykdommen. Den første graden er bremsing av overgangen til puls fra noden til atria, den andre er blokkering av visse impulser, og den tredje graden er fullstendig blokkering av pulser.

Årsakene til sinus blokk kan være sykdommer som for eksempel aterosklerose på høyre koronararterie, inflammatoriske og sklerotiske endringer i den høyre atrium, myokarditt. Når disse avvik kan forekomme blokade de direkte årsaker, når en puls ikke blir generert i sinusknuten, eller dens utilstrekkelig styrke for atriale depolarisering, vil pulsen bli blokkert.

Symptomer på arytmi manifesteres med blokkad i andre grad, dette er følelser av uregelmessigheter i hjertearbeidet, en følelse av mangel på luft, svakhet, svimmelhet. I den tredje grad av blokkering eller når det er flere dråper rytme på rad, er det en erstatning rytme.

Sinoaurisk blokkering er en av de farlige former for svakhet i sinuskoden. Kan føre til cerebral iskemi med Morgan-Eden-Stokes syndrom. I nærvær av vedvarende bradykardi administreres injeksjon av atropin subkutant, kordiamina, efedrin, izadrina, novorina, steroidhormoner.

Atriell atriell blokk - Krenkelse av passasjen av puls i atriumet oppstår av samme grunner som sinoauric. Også er det tre grader: den første er karakterisert ved retardasjon av den andre - periodevis forekommende puls blokkere ledning til venstre forkammer, den tredje avviker fullstendig blokkering puls og en atrial dissosiasjon.

Atrioventrikulær blokk - forstyrrelse av konduktiviteten til den atrioventrikulære knutepunktet, hvor impulsen fra atria til ventriklene forsinkes. Det er tre grader blokade, mens du deler den andre graden i to undertyper. Artificial AB blokkering vurderes separat. I første grad går passasjen av pulsen ned, så vel som med andre blokker av første grad. I andre grad er det en nedbremsing av puls med delvis blokkering, som er preget av tap av rytmen til hjerteslagene. AV-blokkering av Mobitsa type I er observert hos idrettsutøvere, med inntak av hjerte glykosider, adrenoblokere, kalsiumantagonister, klonidin, propafenon, ved revmatisme, med myokarditt. AB-blokkering av Mobitsa II-typen observeres mot bakgrunnen av organisk skade på hjertet. Symptomer på arytmi er preget av Morgane-Adams-Stokes-angrep, samt de samme symptomene som sinus bradykardi. I tredje grad er det en fullstendig blokkering av impulser, hvor atriene og ventriklene trekker seg uavhengig.

Den eneste behandlingen for arytmi med atrioventrikulære blokkeringer er kirurgisk. Utfør implantasjon av en permanent pacemaker, som gjenoppretter normal rytme for hjerteslag. Indikasjoner for kirurgi er manifestasjoner bradykardi - kortpustethet, svimmelhet, besvimelse, og pause av hjertet eller hjertefrekvens under 40 slag per minutt.

Blokkering av buntgrenbenene Dette er et brudd på supraventrikulære impulser langs en eller begge bena, lokalisert både i beina og i grenene. Ved full eller delvis blokkering av ett av bena virker eksitasjonspulsen på begge ventrikkene gjennom et intakt ben. I dette tilfellet er det en deling av hjerte lyder. En fullstendig blokkering av begge bein fører til blokkering av hjertet.

Sykdommen, forårsaket av fibrotiske prosesser, som er forbundet med koronarosklerose, begrenset myokarditt, som igjen er assosiert med fokal infeksjon. Blokkering av venstre ben forekommer med aorta defekter og arteriell hypertensjon, og den rette med medfødte og mitral hjertefeil.

Blandet gruppe av arytmier. I denne gruppen inkluderer arytmier rytmeforstyrrelser som har symptomer og kliniske manifestasjoner av andre lidelser.

Den vanligste formen for supraventrikulær arytmi - atrieflimmer. Oftere kalles denne lidelsen - atrieflimmer. Karakteristisk kaotisk atriell sammentrekning med en frekvens på 400-600 per minutt, uten koordinering med ventrikkene. Siden AV-noden kun er i stand til å overføre bare 140-200 pulser per minutt, er det en uregelmessig sammentrekning av ventrikkene, lik flimmer. Sinusnoden mister sin evne til å kontrollere frekvensen og synkroniseringen av pulser.

Brudd øker risikoen for blodpropper, som igjen kan være årsakene hjerneslag. Overgangen av paroksysmisk form for arytmi i permanent form fører til utvikling av hjertesvikt. Det er atrieflimmer med en kraftig økning i hjertefrekvensen, en følelse av hjertesvikt, generell svakhet, mangel på luft, brystsmerter og en panikk følelse av frykt. Angrep kan skje uten medisinering og innen få sekunder eller minutter, men ofte kan de vare lenge nok og kreve legehjelp.

En forstyrrelse utvikles med elektriske og strukturelle endringer i atria, som ofte oppstår med alderen. Utviklingen av arytmi fremkaller organiske hjertesykdommer, overførte operasjoner på det åpne hjertet, skjoldbrusk sykdom, arteriell hypertensjon, samt alkoholmisbruk.

Forstyrrelsen kan være angripende eller permanent. Angrep stoppes ved hjelp av medisinering eller elektriske metoder for rytmeforskrift. Med en konstant form av sykdommen er det nødvendig med et konstant inntak av medisiner. I tillegg til legemiddelbehandling brukes også radikal behandling. Det består i radiofrekvens isolasjon av lungeårene. Effektiviteten av denne metoden er 50-70%, men i følge kompleksiteten og høye kostnader er operasjonen ekstremt sjelden. Også en kunstig atrioventrikulær blokk av den tredje grad kan utføres, hvoretter en permanent pacemaker blir implantert. En slik metode eliminerer ikke selve bruddet, men gjør det ufølsomt for en person.

Diagnose av arytmi

Den aller første diagnosen av hjertearytmier er deres kliniske manifestasjoner. Symptomer på arytmi er ikke lik manifestasjonene av andre sykdommer, når de oppstår, bør et elektrokardiogram gjøres. Men diagnosen kan bekreftes ved registrering av kardiogrammet bare dersom arytmen har konstant eller jevn karakter. Ved mistanke om paroksysmal arytmi registreres et elektrokardiogram 24 timer i døgnet. Denne metoden for diagnose kalles Holter overvåking. Den består i konstant registrering av hjerterytmen ved hjelp av sensorer festet til et kompakt instrument. Noen ganger i den daglige modusen er det ikke mulig å fikse bruddet.

Hvis ikke ECG, Holter-overvåkning ikke løser sykdommen, utføres mer komplisert diagnose av arytmi, der faktorene som forårsaker forekomsten er bestemt. Dette gjør det mulig å bestemme mekanismen for dens forekomst. Slike studier inkluderer transesofageal hjerte stimulering. Metoden brukes ved mistanke syk sinus syndrom, for å klargjøre den diagnose og bestemme den mest passende forebyggende behandling, med mistenkt WPW syndrom, latent koronar insuffisiens, sviktende diagnose av koronar hjertesykdom ved andre metoder. Forskningen består i å innføre en rytme gjennom en spesialisert elektrode, som injiseres som en vanlig sonde og festes i spiserøret.

Også for arytmi tilt test. Det lar deg identifisere årsaken til synkope. Ved utførelse av en pasientprøve fra en horisontal posisjon, blir de ført inn i en vertikal, med varierende intensitet, intensitet. Testen fremkaller en bevisstløs tilstand, og overvåking av hjertefrekvens og blodtrykk under undersøkelsen gjør det mulig å bestemme årsaken til bevissthetstap.

intrakardiell (invasiv) elektrofysiologisk studie betraktes som den mest informative studien av de elektrofysiologiske egenskapene til hjertet og ledningssystemet. Denne diagnosen av arytmi brukes til å avklare lokaliseringen av atrioventrikulær blokade, arten av takykardier og andre abnormiteter. Denne studien er svært viktig når man velger kirurgisk behandling og implanterbare pacemakere. I noen tilfeller brukes intrakardiell elektrofysiologisk forskning for å arrestere alvorlige arytmier.

Undersøkelsen utføres kun i spesialutrustede laboratorier, da denne metoden er ganske risikabelt. For sin oppførsel er hovedkarmen på skulderen, eller lårbenen, punktert. Under røntgenkontrollen injiseres høyre katetre med kateterelektroder, og testen utføres.

Komplikasjoner av arytmi

Noen typer arytmier er ledsaget av akutt eller kronisk hjertesvikt, der det er en kraftig nedgang i blodtrykk, lungeødem. Dette er ventrikulær takykardi, fibrillerende arytmi, atrieflimmer. Komplet AV-blokkering og ventrikulær fibrillasjon fører til hjertestans og klinisk død.

Plutselig hjertedød - naturlig død på grunn av hjertets patologi Dette foregår av akutte symptomer på hjertesykdom, bevissthetstap i en time. Men tidspunktet for døden er uventet.

I 83% av plutselige hjertedødssaker er det forbundet med iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarkt. Påvirke utviklingen av komplikasjoner og senere føre til det fatale utfallet av ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi, kranspulsårssykdom.

Forebygging og behandling av arytmi

For å forhindre plutselig hjertedød, er behandling eller arrest av arytmier rettet. Til dette formål foreskrives antiarytmisk terapi, ablation av hjerteveiene, implantering av pacemakere. Praktisk talt en hvilken som helst behandling rettet mot forhindring av arytmi sin re-forekomst og eliminering av relaterte sykdommer, som oftest er årsakene til arytmi. Til dags dato er det bare en pålitelig måte å eliminere livstruende arytmier på. Denne terapien med implanterbar cardioverter-fiber, effektiviteten av denne fremgangsmåte er 99%, noe som reduserer dødeligheten av koronar hjertesykdom og etter hjerteinfarkt. I tillegg sørger slik behandling for pasienter å leve et fullt liv uten å begrense deres fysiske evner.

Hjertets arrytmi

Hjertarytmi er enhver forstyrrelse av hjerterytmen karakterisert ved en endring i frekvens, regelmessighet og sekvens av hjertekontraksjoner som følge av brudd på hjertefunksjonene i hjertet: automatisme, spenning og ledning.

Årsaker til hjertearytmi

Arytmier er identifisert ved et organisk lesjon av hjertet: hjerteinfarkt, hjertesykdommer, etc., i strid med de funksjoner i det autonome nervesystemet, endring av vann-saltbalansen, forgiftninger. Arrhythmier kan observeres selv hos helt friske mennesker mot bakgrunn av alvorlig tretthet, med forkjølelse, etter å ha drukket alkohol.

Mange rytmeforstyrrelser i hjertet ikke kan føles av pasienten og fører ikke til noen konsekvens (sinus takykardi, atrial premature slag) og oftere tilsier noen ekstrakardiale patologi (f.eks økt skjoldbruskkjertelen). Den farligste er ventrikulær takykardi, som kan være den umiddelbare årsaken til plutselig hjertedød (i 83% tilfeller). Ikke mindre farlig for livet kan være bradykardi, spesielt AV-blokkering, ledsaget av plutselig kortvarig bevissthetstap. Ifølge statistikk forårsaker de plutselig hjertedød i 17% av tilfellene.

Hva gir en normal hjerterytme

En normal rytme er gitt av hjerteledningssystemet. Det er en gjennomgående nettverk av "power" (knop) - klynger av høyt spesialiserte celler som kan skape og leverer på bestemte bunter av fibre og elektriske impulser, som i sin tur forårsaker eksitasjon og sammentrekning av hjertemuskelen (myokardium).

Selv om alle elementer i det ledende systemet er i stand til å generere elektriske pulser, er hovedkraftverket sinuskoden plassert øverst på høyre atrium. Han setter den nødvendige frekvensen av hjertet (ved hvilestilling 60-80 slag per minutt, med fysisk anstrengelse - mer under søvnen - mindre). Impulser, "født" i sinusnoden, spredte seg i alle retninger, som solens stråler. En del av pulsen, forårsaker eksitering og sammentrekning av atriene, og den andre - på spesielle måter for å drive systemet blir sendt til knuten (AV stadig snakker punkt) -. "Power" neste I AV-noden reduseres bevegelsen av pulsen (atria må forkortes og blodet overføres til ventrikkene). Videre forplanter pulser seg til bunten av Gis, som i sin tur er delt inn i to ben. Høyre gren hjelp Purkinjefibrene gjennomfører impulser til høyre ventrikkel av hjertet, venstre, henholdsvis til venstre ventrikkel, forårsaker deres stimulering og sammentrekning. Slik sikres hjerteets rytmiske arbeid.

I arbeidet med hjertets ledningssystem kan det oppstå to problemer:

 1. brudd på dannelsen av en impuls i en av "kraftverkene".
 2. Krenkelse av impulsen i en av delene av det beskrevne systemet.

I begge tilfeller blir funksjonen til hovedpacemakeren tatt over av kjeden "kraftstasjon". Imidlertid er hjertefrekvensen mindre.

Således har hjertens ledningssystem beskyttelse på flere nivåer mot plutselig hjertestans. Men brudd på hennes arbeid er mulig. De fører til arytmi.

Typer av arytmi

Arrhythmier er brudd på hjerterytmen som er ledsaget av:

 • (mindre enn 60 slag per minutt).
 • hyppigere (mer enn 100 per minutt).
 • eller uregelmessig hjerteslag.

Reduksjon i hjerterytmen kalles bradykardi (bradi-sjeldne), hyppig takykardi (tahi - hyppig).

Tusenvis av typer arytmier. Her vil vi gi deg en ide om mekanismene til de mest typiske og vanlige. Disse inkluderer:

1. Hovedtyper av bradykardi:

2. uregelmessig rytme:

3. Hovedtyper av takykardi:

 • Supraventricular (supraventricular) takykardi.
 • Atrieflimmer (atriell fibrillasjon).
 • Ventrikulær takykardi.

Avhengig av plasseringen "hjem", er supraventrikulær takykardi delt opp, eller supraventrikulær (med sin lokalisering i atriene eller området AV-knuten), og ventrikkel.

Avhengig av varigheten er takykardi delt inn i paroksysmal og vedvarende. Paroksysmal takykardi er en plutselig kraftig økning i hjertefrekvensen, som varer fra noen få sekunder til flere dager, noe som også stopper plutselig, når det begynner (ofte uten utvendig forstyrrelse). Permanent takykardi - en lengre (mer enn 6 måneders) frekvens av hjerterytme, resistent mot medisin og elektroterapi (elektrisk kardioversjon).

Syk sinus-syndrom uzlaobuslovlen brudd impuls dannelse i sinusknuten puls eller brudd på "output" av sinusknuten i kontakt med atrial vev. Denne patologien kan ledsages av en stabil bradykardi eller tilbakevendende pause i hjertets arbeid forårsaket av den såkalte syndoatriale blokkaden.

Sinus bradykardi kan observeres hos friske, velutdannede personer eller være et tegn på utviklingen av en patologisk tilstand. For eksempel, hypothyroidisme (redusert skjoldbruskfunksjon), økt intrakranielt trykk, noen smittsomme sykdommer (tyfusfeber), generell astheni med langvarig sult.

Atrioventrikulær blokkering er et brudd på "gjennomstrømningen" av AV-noden. Når AV-blokk første grad holder puls gjennom AV-noden bremser ned, mens den andre - til ventriklene forplanter seg kun hver andre eller tredje puls, som kommer fra sinusknuten, mens den tredje grad (fullt tverrgående blokkade) - som leder gjennom AB Knutepunktet er helt blokkert. Dermed uteblir hjertestans, fordi "kommer inn i bildet" grenblokk eller den underliggende strukturen av hjerteledningssystem, men dette er ledsaget av en sjelden hjerterytmen, ca 20-40 slag per minutt.

Extrasystoler er for tidlig sammentrekninger av hjertet (ekstra over). Vi vet allerede at alle de strukturelle leddene i hjertets ledende system er i stand til å generere elektriske impulser. Normalt er hovedkraftverket en sinusknutepunkt, fordi det er den som kan generere pulser med størst frekvens. Imidlertid, under påvirkning av forskjellige faktorer (arteriosklerose, forgiftning, etc.) kan oppstå unormale (økes) aktivitet av en av strukturene i hjerteledningssystem, noe som fører til usedvanlig hjerterytme, som kan følges etter den kompenserende pause. Dette er en av de hyppigste typer arytmier. Avhengig av opprinnelsesstedet er ekstrasystolene delt inn i supraventrikulær (supraventrikulær) og ventrikulær. Enkelt ekstrasystoler (opptil 5 per minutt) er ikke livstruende, mens hyppige, parrede og gruppe ventrikulære er et ugunstig tegn.

Supraventricular (supraventricular) takykardi. For denne type av takykardi rytme akselerasjon karakteristikk til 140-180 slag per minutt, på grunn av de individuelle egenskapene til strukturen i AV-noden eller patologisk (økes) aktivitet av ett av leddene i det ledende system av hjertet på nivået av atriene. Denne typen takykardi inkluderer Wolf-Parkinson-White syndrom (WPW syndrom), forårsaket av tilstedeværelsen av en medfødt ekstra administreringsvei. På denne patologi puls fra atrium gjennom AV-noden til ventriklene forplanter men, etter eksitasjon, umiddelbart på flere veier tilbake til forkamrene, noe som får dem til å re-eksitasjon og igjen, gjennom AV-noden til ventriklene blir utført. Bevegelsen av puls kan også forekomme i motsatt retning (nedover til ventrikkene - gjennom en ekstra bane, oppover til atriumet via AV-noden). En slik pulssirkulasjon kan ta uendelig lang tid og er ledsaget av høy hjertefrekvens (over 200 slag per minutt).

Forkammerflimmer (atrial fibrillering) - den vanligste formen av supraventrikulære arytmier, og som er kjennetegnet ved kaotiske atriekontraksjonen enkelte muskelfibre med en frekvens på 400-600 per minutt. Det er viktig å merke seg at AV-knuten i hjertet av ikke bare utfører funksjonen til "makt" og "dirigent", men også rollen filterfrekvens pulser gjennomført til ventriklene (normalt AV-knuten er i stand til å holde opp til 140-200 tellinger per minutt). Derfor, i atrieflimmer en del av disse pulser når frem til ventriklene, og deres reduksjon er nokså kaotisk, likner flimring (herav navnet av atrieflimmer). Sinusknuten taper samtidig sin funksjon som en pacemaker.

Ventrikulær takykardi er en alvorlig rytmeforstyrrelse, manifestert ved sammentrekning av hjertekammerets ventrikler med en frekvens på 150-200 pr. Minutt. I dette tilfellet er "fokuset" av excitering plassert direkte i et av hjertets ventrikler. I en ung alder er denne arytmen oftere forårsaket av strukturelle endringer i høyre ventrikel, hos eldre - oftere etter et tidligere hjerteinfarkt. Faren for denne rytmeforstyrrelsen bestemmes av høy sannsynlighet for overgangen til fibrillering (flimmer) av ventrikkene, som uten å gi akuttmedisinsk behandling, kan føre til en plutselig død av pasienten. Alvorlighetsgraden av disse typer arytmier skyldes mangelen på fullskala reduksjon av hjertets ventrikler og som følge av mangelen på tilstrekkelig blodtilførsel til vitale organer (primært hjernen).

Atrioventrikulær blokk

Hva er atrioventrikulær blokade?

Atrioventrikulær blokkade - Dette brudd på "båndbredde" AV-noden - som er "bindeledd" mellom atriene og ventriklene. Når AV-blokk første grad holdepuls gjennom AV-noden bremser ned, mens den andre - til ventriklene utføres kun hver andre eller tredje puls, som kommer fra sinusknuten, når AV blokade tredje grad (fullt tverrgående blokkade) - impulsen fra atria til ventriklene stopper helt. Således oppstår ikke hjertestans, fordi, som det viktigste "power", det tar grenblokk eller en annen struktur av hjertets ledningssystem. Dette er ledsaget av en sjelden hjerterytme, omtrent 20-40 slag per minutt.

Hva er de kliniske manifestasjonene av atrioventrikulær blokade?

I denne formen for forstyrrelse av ledningen av hjertet er vanligvis forstyrret:

 • generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • kortpustethet;
 • rask tretthet.

Med uttalt bradykardi vises:

 • episoder av mørkere i øynene;
 • en tilstand nær bevissthetstap ("Jeg vil gripe for noe, for ikke å falle").

ADVARSEL! De ekstreme manifestasjonene av bradykardi er kortsiktige angrep av bevissthetstap (sekunder) - "gikk-gikk - kom til sansene som ligger på gulvet." Dette kan bli preget av en følelse av "flush i hodet".

Et langvarig bevissthetstilfelle (5-10 minutter eller mer) er ikke typisk for bradykardi.

Hva er metodene for å diagnostisere atrioventrikulær blokade?

Den primære diagnosen kan være tilstedeværelse av kliniske manifestasjoner av bardikardi.

Det neste trinnet er å registrere elektrokardiogrammet.

Ofte er det behov for en døgnopptak av et elektrokardiogram (Holter-overvåkning) i den vanlige modusen til pasientens liv. Det er mulig at i løpet av 24-timers overvåking, vil arytmen ikke bli registrert. I dette tilfellet utføres en tilt-test.

Hva er metodene for behandling av atrioventrikulær blokade?

Implantasjon av en permanent pacemaker Er den eneste behandlingen for alvorlig bradykardi. Denne enheten gjenoppretter normal hjertefrekvens. Samtidig blir volumet av blod som kommer til organene normalisert, og symptomene på bradykardi elimineres.

Hovedindikasjonene for implantering av en permanent pacemaker med atrioventrikulær blokade er:

 • Tilstedeværelsen av kliniske manifestasjoner av bradykardi (dyspnø, svimmelhet, svimning);
 • Pause i hjertet i mer enn 3 sekunder.

Plutselig hjertedød

Hva er plutselig hjertedød?

Under plutselig hjertedød, til død på grunn forstå den naturlige hjertesykdom, som ble innledet av et plutselig tap av bevissthet i løpet av en time etter at de akutte symptomer som kan være klar over tidligere hjertesykdom, men den tid og på den måte døds er uventet hendelse.

Kardiovaskulær sykdom fortsetter å være den ledende dødsårsaken. Etter hjerteinfarkt er plutselig hjertedød (BCC) den nest vanligste årsaken til kardiovaskulær dødelighet. Omtrent 83% av SCD er assosiert med iskemisk hjertesykdom, ikke diagnostisert ved dødsfall.

Hva er risikofaktorene for plutselig hjertedød?

Velkjente SCD risikofaktorer: en historie Aria episode av ventrikulær takykardi, hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, tilfeller av BCC eller plutselige uforklarlige dødsfall i familien, nedsatt venstre ventrikulær funksjon, hypertrofisk kardiomyopati, hjertefeil, syndromet og forlenge QT etc..

Hos pasienter med en plutselig når EKG kardiovaskulær kollaps har vist at ventrikkelflimmer og ventrikulær takykardi er observert i 75-80% av tilfellene, mens bradyarytmier, tilsynelatende, gjør et mindre bidrag til utviklingen av BCC. Omtrent 5-10% av BCC skjer uten nærvær av koronar hjertesykdom eller hjertesvikt.

Frekvensen av SCD observert i vestlige land er omtrent det samme og varierer fra 0,36 til 1,28 per 1000 innbyggere per år.

Hva er metodene for å forhindre plutselig hjertedød?

Behandling av pasienter med ventrikulær arytmier er rettet mot forebygging eller arrest av arytmi. Behandlingsmuligheter for i dag inkluderer:

 • terapi med antiarrhythmic drugs (AAP) klasse III;
 • radiofrekvens ablation av hjertens ledningsveier;
 • Implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD) implantasjon.

Rollen til amiodaron og andre antiarytmika klasse III er for å forhindre forekomsten av arytmi. Men hvis epizodzheludochkovoy tahikardiiilifibrillyatsii zheludochkovrazvilsya UE under mottak, er stoffet ikke er i stand til å arrestere arytmi. Tolkoimplantirovanny defibrillator eller defibrillator impolzovanienaruzhnogo i gjenoppliving kan kupirovatzhizneugrozhayuschuyu takykardi.

Således er den eneste behandling er i stand til å forebygge plutselig hjertedød i en livstruende arytmier, en behandling ved hjelp av en implanterbar cardioverter-defibrillatorer. Det er vist at den ICD 99% effektive ved avslutning av livstruende arytmier og for derved å forhindre plutselig hjertedød.

Det ble vist at ICD reduserer den totale dødeligheten (fra alle årsaker) med 31% blant pasienter som gjennomgått hjerteinfarkt og har en utkastningsfraksjon

 • sykdom
 • Sykdommer i hjertet og blodårene
 • Hjertets arrytmi
 • Les Mer Om Fartøyene