Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Hjertedrytmi - årsaker og tegn på sykdom. Symptomer og behandling

Menneskets hjerte er et fantastisk organ. Hans celler produserer uavhengig impulser, under påvirkning som hjertet slår. De kommer fra sinusnoden til muskelfibrene, noe som gjør hjerterytmen uforandret. Regelmessig hjerterytme tillater blodet å bevege seg rundt i kroppen, men hvis det oppstår rytmefeil, kalles dette fenomenet en arytmi. Normalt genererer sinusnoden en pulsfrekvens på 60 til 90 slag per minutt. Hjertets arrytmi er en avbrudd i hans arbeid som genererer en pulsfrekvens over eller under normal.

Hva er hjertearytmen og hvordan manifesterer den seg

Når et sunt hjerte slår, føler en person det ikke. Hvis hans følelsesmessige bakgrunn blir hevet eller etter en sterk fysisk belastning, øker frekvensen av sammentrekninger, dette betraktes som den vanlige reaksjonen av kroppen til stimuli. Arytmi er en patologi som oppstår mot bakgrunnen av slike sykdommer som:

 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • kardiomyopati;
 • etter hjerteinfarkt;
 • iskemisk sykdom;
 • hypertensjon;
 • kjøpt eller medfødt hjertesykdom;
 • under graviditet.

Når arytmi, hører en person hjertets slag. Pasientene klager ofte på avbrudd eller fading, når det er følt at "motor" er i ferd med å stoppe. Sjeldne hastighet (under 40 bpm) eller en del (over 160) fører til underernæring oksygen hjernens patologi er derfor ganske ofte ledsaget av svakhet, svimmelhet, hodepine og til og med besvimelse. Hovedårsaken til hjertesykdomens inkonsekvente arbeid betrakter nervøsitet.

Årsaker til hjerterytmeforstyrrelser

Årsakene til patologien er forskjellige. Dette kan være klimakteriske forandringer i en kvinne, skjoldbruskkjertelen, binyrene eller forstyrrelse av balansen av kalium, kalsium eller natrium. Det fører til en arytmi for mye forbruk av alkoholholdige drikker, medisiner, røyking. Hvis hjerteslagsforstyrrelser skyldes følelsesmessig depresjon, går problemet ofte raskt og uten konsekvenser. Men hvis symptomene manifesterer for ofte eller ikke går bort i lang tid, så er dette en alvorlig grunn til å besøke en lege.

Typer og symptomer

I medisinsk praksis er det mer enn et dusin varianter av denne patologien. Arrhythmia av forskjellige typer adskiller seg fra mekanismen for utseende, manifestasjon, natur av sykdomsforløpet. Svært ofte har friske mennesker sinus takykardi, der det er en akselerasjon av rytmen i hjertet. Det forekommer nesten ikke i alvorlige hjertesykdommer.

bradykardi

Hvis det er en lav puls, under 55 per minutt, er dette et tegn på bradykardi. De viktigste symptomene er:

 • en kraftig nedgang i styrke;
 • endringer i blodtrykk;
 • for tidlig tretthet;
 • hyppig svimmelhet.

Bestemmer tilstedeværelsen av en bradykardie terapeut på grunnlag av et elektrokardiogram: båndet viser tydelig forstyrrelser i rytmen. Legen bestemmer frekvensen og årsaken til symptomene, deres skarphet, resept, og pasientens alder spiller også en stor rolle. Årsakene til bradykardi er ulike sykdommer: aterosklerose, post-infarkt arr, myokarditt og andre sykdommer. Langsom hjerterytme kan endokrine sykdommer, alvorlige infeksjoner eller høyt blodtrykk. For å bli kvitt bradykardi, utfør vanligvis medisinbehandling.

takykardi

Takykardi kalles en rask hjerterytme, som har en annen opprinnelse. Frekvensen av kutt når noen ganger 100 slag per minutt. Avhengig av årsaken kan takykardi være patologisk og fysiologisk. Hvis den fysiologiske formen av sykdommen oppstår i en sunn person på grunn av akutte reaksjoner på eksterne faktorer, er den patologiske takykardien en obligatorisk tilstedeværelse av en slags hjertesykdom.

Faren for takykardi er at den reduserer volumet av utkastning av blod, slik at blodtilførselen til ventriklene reduseres. Dette påvirker blodtrykket, og indre organer leveres ikke tilstrekkelig med blod. Langvarig takykardi reduserer hjerteets effektivitet. De viktigste symptomene på sykdommen:

 • økt puls;
 • mørkere i øynene;
 • smerte i brystet;
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap.

beats

Vanlig form av kardial arytmi, når det er redusert eller ubeleilig separate kammere er arrythmia. Ofte er det en ventrikulær variasjon av denne typen arytmi, som skjer hos både pasienter og friske mennesker. Den viktigste grunnen for slike feil i arbeidet med hjertet - stress eller utmattelse, men ofte er det slår fra virkningene av alkohol, koffein, tobakk og andre sentralstimulerende midler. Pasienter klager over for sterke slag, samt følelsen av hans fullstopp.

Symptomer på ekstrasystole inkluderer:

 • mangel på luft;
 • svette;
 • frykt;
 • blep av huden.

Behandling krever bruk av medisiner. Halvparten av arytmi er ikke forbundet med hjertesykdom, og med eller psyko-vegetative forstyrrelser, forstyrrelser i elektrolyttbalansen i kroppen, driften av urogenitalsystemet, refleks effekter på mave-tarmkanalen og langvarig bruk noen medikamenter.

Atrieflimmer

Chaotisk eksitasjon av rytmen i hjertet, tråkking eller hyppig sammentrekning av atriene er ledsaget av atrieflimmer. Noen ganger når hjertefrekvensen 350-600 slag per minutt. Hvis atrieflimmer varer mer enn 48 timer, øker risikoen for iskemisk berøring og dannelsen av blodpropper. Leger skiller de kroniske og forbigående former for denne sykdommen. Kronisk atrieflimmer varer mer enn 7 dager, og den forbigående formen er tilbakevendende.

Symptomatisk manifestasjon avhenger av tilstanden til valvulærapparatet, myokardiet og egenskapene til den menneskelige psyke. Vanligvis begynner en slik arytmi paroksysmalt, og hyppigheten og varigheten av angrepene er individuelle. I flere pasienter, etter flere anfall, opprettes en kronisk form, i andre - svært sjeldne kort forverring, som ikke utvikles, observeres. Hvis du har atrieflimmer, sjekk ut videoen nedenfor, hvor Dr. Myasnikov forteller deg hva du skal gjøre når en sykdom oppstår:

Blokkering av hjertet

Når impulsen passerer gjennom ledningssystemet, møter det noen ganger et hinder, i forbindelse med hvilken rytmen er forsinket eller den beveger seg til nedre seksjoner. I den første varianten blir blokkaden kalt ufullstendig, og i den andre - fullført. Hjertets blokkasje er medfødt eller oppkjøpt. Med medfødt blokkering, hvis rytmen varierer fra 50 til 60 slag per minutt, er det ikke nødvendig å behandle en person, men det er bare nødvendig med forebyggende tiltak. Med den oppkjøpte blokkaden foreskriver legene medisiner som forbedrer utbyttet av kalium i hjertesystemet.

Metoder for behandling

Arrytmierapi er avhengig av årsaken til sykdommen, kroppens fysiologiske prosesser og pasientens alder. Leger velger ikke alltid medisinering, fordi det å ta mye av narkotika kan ha den mest negative effekten på det ledende systemet. Det er følgende metoder for behandling av sykdommen:

 • spesiell diett;
 • folkelige måter;
 • medisinske preparater (tabletter, injeksjoner);
 • respiratorisk gymnastikk;
 • akupressur;
 • homeopati;
 • kirurgisk inngrep (brennende hjertevev).

Kosthold og spesiell diett

Forstyrrelser i hjerterytmen forekommer ofte med mangel på kalium i kroppen, så når takykardi eller annen form for arytmi er produkter som inneholder dette mikroelementet nyttige. Disse inkluderer: bananer, persille, tørket frukt, solbær, kål, poteter og solsikkefrø. Det legges vekt på produkter som inneholder kalsium: fisk, sjømat, nøtter, melkeprodukter, frø, rødbeter, mais. Også, leger anbefaler å spise gjær, erter, agurker, spinat, kli, bokhvete, bønner, der det er mye magnesium, med arytmi.

All mat skal tilberedes i ovnen, dampet eller kokt. Frisk mat er strengt forbudt. Det er nødvendig å sterkt begrense forbruket av sukker og gi opp:

 • konditorvarer med krem;
 • røkt produkter; pickles;
 • marinader, hermetikk;
 • krydret krydder
 • ildfaste oster;
 • kjøtt av fete varianter;
 • alkohol i noen form.

For at dietten skal gi maksimal lettelse til pasienten, bør man legge til livsstilen en enkel øvelse med sparsomme øvelser som vil utvikle hjertemuskelen. Det er viktig å drikke minst 1,5 liter ukokt og ikke-karbonert vann i løpet av dagen, samt noen ganger å tilbringe lossedager, der det er lov å drikke buljong av villrose eller vann uten gass.

Folk rettsmidler: urter og avgifter

Brudd på rytmen og hjertefrekvensen behandles med hell ved hjelp av folkemidlene. Dekoksjoner av urter vil hjelpe hjertet, hvis du holder deg til en sunn livsstil: Spis riktig, se på vekt og mosjon. Her er samlingen av urter som hjelper med arytmi av noe slag:

 • Valerian rotmedisin (2 deler), yarrow (1 del), morwort urt (2 deler), anis vanlig (1 del). Samle grinden, 1 ss. Hell 200 ml kokt vann, insister 30 minutter, ta 1/3 kopp 3 ganger daglig.
 • Herbaceous motherwort hjerte (40 g), sitronmelisse (40 g), bokhvete (40 g). Samlingen blandes, knuses, 2 ts. Helles i emaljert servise og helles 200 ml kokt vann. Smør buljongen helt til den er helt avkjølt, og klem deretter, spenne, ta med vann til det opprinnelige volumet og drikk om dagen i små sip. Dette legemidlet er tatt 2 uker, da er en 7-dagers pause ferdig, og igjen er det nødvendig å drikke 2 uker daglig.
 • Blomster av Artemisia vulgaris, sainfoin, sort currant (2 deler hver), røttene til en te øre (1 del). Alt er blandet, knust, 2 ts. råmaterialer helles i 200 ml kokt vann, samlingen er infundert i en termos i 12 timer. Det er tatt infusjon i små slurter i løpet av dagen. Kurs: 7 dager, pause 4 dager, og så igjen 7 dager.
 • Hawthorn blomster (1 spiseskje) hogge, hell 200 ml kokt vann, deksel, på lav varme for å fordampe til halvparten av volumet. Kul, drikk med noen form for arytmi hver dag for 1 ts. 3 ganger før måltider i 3 måneder.

medisiner

Terapeutiske tiltak er også rettet mot å forbedre hjertets rytme. Narkotika er delt inn i grupper, og midlene som brukes til å fjerne det akutte angrepet, skiller seg fra hverandre. Grupper av antiarytmiske legemidler:

 1. Natriumkanalblokkere som stabiliserer cellemembranene, reduserer deres excitability og perioden av kardiale sammentrekninger. Disse inkluderer Lidokain, Novocaine og alle moderne derivater.
 2. Betablokkere. De reduserer styrken og frekvensen av sammentrekninger i hjertet, og eliminerer de spennende mediatorene. Disse inkluderer ikke-selektive stoffer, for eksempel Propranolol, Carvedilol og cardioselective - Atenolol, Metoprolol, Bisoprolol.
 3. Kaliumkanalblokkere, som øker tiden når hjertekardiet ikke gir noen reaksjon på stimulerende stimuli. Disse stoffene (Sotogeksal, Kordaron) er mye brukt i behandlingen av atrieflimmer.
 4. Blokkere av kalsiumkanaler (Diltiazem, Veraparamil). De forstyrrer transport av ioner, der det er en sammentrekning av hjertemuskulaturen.

Finn ut hva takoetaakidiya - symptomer og behandling av sykdommen hjemme.

Åndedrettsøvelser

Åndedrettsgymnastikk er i stand til å mette karene med oksygen, forbedre blodsirkulasjonen, er nyttig for enhver form for arytmi, særlig i de tidlige stadiene av sykdommen. Slike øvelser forbedrer den naturlige respiratoriske prosessen, styrer bevegelsene til membranen og bukveggen. Gymnastikk danner en rasjonell bukspust i stedet for thoraxpust, hvor luft sirkulerer, uavhengig av respiratoriske bevegelser. Et omtrentlig sett med daglige pusteøvelser for enhver arytmi:

 1. Stående, stående, en liten halvsidet, bena fra hverandre, hodet rett, høyre hånd strekt ut til siden. Venstre nesebor er klemmet med frihånden, og gjennom den rette er det et jevnt åndedrag, samtidig som du trekker høyre hånd mot nesen. På slutten av inspirasjonen, lukker høyre hånd høyre nesebor, og langsom utånding gjøres til venstre, som skal frigjøres på denne tiden.
 2. Plasser sitte på en stol. Et sakte ånde gjennom høyre nesebor, og etter en rask utånding til venstre. Gjenta flere ganger i begge sekvensene.
 3. Dyp, langsom pust inn gjennom begge neseborene, hold pusten, og deretter sakte puster ut.
 4. Et veldig sakte ånde gjennom munnen: lepper med et rør, en etterligning av tegning i luft gjennom halmen, holder pusten, og så den samme svært langsom utånding.

Når sykdommen er farlig: mulige konsekvenser

Med hjertearytmi, reduseres volumet av blod i aorta, derfor er det dannet en syrebrist i hjernen. En person føler seg skarp svimmelhet, som noen ganger mister bevisstheten. Og hvis han på dette tidspunktet jobber på høyde, fører bilen eller går over veien med barnet? Konsekvensene av feil i hjertet er triste. Noen typer patologi fører til utvikling av akutt hjertesvikt, angina pectoris, lungeødem, når pasienten trenger en akutt operasjon.

Hvert sjette slag oppstår etter diagnosen hjertearytmi. Spesielt hos pasienter med kroniske ekstrasystoler, når fraværet av atriell sammentrekning fremkaller blodstasis eller dannelsen av blodpropper som beveger seg med blod gjennom karene og stopper, tette dem. Ofte er målet for denne trombinen hjernen, noe som forårsaker et slag.

forebygging

Med tanke på graden av sykdomsfare inkluderer forebygging av sykdommen et stort kompleks av aktiviteter utført under tilsyn av en lege. Først av alt, hvis det er et brudd på hjerterytmen, må du redusere effekten på stress, tobakk og alkohol. Ikke mindre viktig er å gi en diett, introdusere i diett mat rik på vitaminer og sporstoffer. På anbefaling av en lege skal det brukes narkotikaforebygging.

En integrert del av forebyggende tiltak i alle typer arytmi er den doserte treningen: gå, svømme, pusteøvelser, daglig morgenoppvarming. Etter å ha konsultert en lege i et kompleks med fysisk aktivitet, er det mer aktiv idrett: å gå eller løpe på ski, trene på kardiovaskulær utstyr eller tredemølle. Like viktig er kontroll over vekt og blodtrykk, samt bekjempelse av tretthet og stress.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hjertets hjerterytme: de viktigste symptomene og behandlingen

Innbyggerne i byene hører i økende grad om diagnosen nært og kjent hjertearytmi, symptomene og behandlingen som de ikke er klar over. Derfor er det nødvendig å se nærmere på hva som er en arytmi og hva er årsaken til forekomsten.

Dette hjerterytmeforstyrrelse, og det skjer når de elektriske impulsene som forårsaker hjertet til kontrakt, ikke fungerer som den skal, og tvinge kroppen til å kjempe enten for fort eller veldig sakte, bryte rytmen.

Sykdommen oppstår hos mange mennesker, som regel er det ikke farlig. Så kan en person føle seg som om hjertet hans faller ut av rytmen, så kommer han tilbake og fortsetter å kjempe jevnt.

Arrytmi kan føre til utmattelse av hjertemuskelen, forstyrrelse av ventiler, en økning i størrelsen på 1 eller alle 4 av hjertehulene.

symptomatologi

Arrytmi er ikke alltid tydelig. En person kan leve i fred og ikke føler en unormal hjerterytme, og legen på apoteket kan lett oppdage det og behandle selv før det øyeblikket, når det vil være noen symptomer på hjerterytmeforstyrrelser.

Oftere manifesterer man imidlertid rytmeforstyrrelser, som påvirker tilstanden til en person. Og hvordan manifesterer hjertearytmen i hjertet? For å forstå om det er noen hjertesykdommer, bør du være oppmerksom på følgende tegn på sykdommen, når en person:

 1. føles hjertebank og uregelmessigheter i rytmen;
 2. føler at hjertet slår for ofte;
 3. føler at hans hjerte slår for sakte;
 4. har brystsmerter
 5. lider av kortpustethet
 6. føles svimmel;
 7. mister bevisstheten eller er i en tilstand før besvimelse.

Men det skjer at slike alvorlige tegn på en usunn tilstand ikke nødvendigvis er en manifestasjon av alvorlige hjerteproblemer. Ofte har folk, selv når de opplever arytmi, ingen sykdom. Omvendt, en viss person som ikke har noen manifestasjoner av hjertearytmi, faktisk lider av en alvorlig form for sykdommen, og faktoren som forårsaket den er ukjent.

Årsaker til hjertearytmi

Hva forårsaker arytmi? Legene sier at årsakene til hjertearytmi er ganske forutsigbare. Hvis en person lider av hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes, hvis han røyker, drikker for mye alkohol, koffein, liker å ta narkotika og er ofte i en tilstand av stress, sykdom han forsikret.

Spesielt misbruk av nymotens Badami, kan preparater av medisinske urter lett føre til mannlige aritmii.Est flere stater som er klart svar på spørsmålet om hva som er hjertearytmi, med følgende grunner:

 • Utilstrekkelig blodtilførsel, når det ikke er nok blodgass til hjertet, som forhindrer at celler danner de riktige elektriske impulser.
 • Ødeleggelsen av hjertemuskelen eller dens skade, noe som medfører en endring i måtene som den elektriske impulsen sprer seg på.

En alvorlig arytmi oppstår når en person lider av hjertesykdom. For eksempel provoserer nærværet av kardiomyopati og iskemisk sykdom sykdommen.

Forskere og leger noterer risikofaktorene som fører til arytmi, årsakene og symptomene som ikke alltid er tydelig manifestert:

 1. genetikk;
 2. skjoldbrusk sykdom;
 3. høyt blodtrykk;
 4. diabetes mellitus forårsaker patologi;
 5. elektrolyttforstyrrelser;
 6. sentralstimulerende midler.

Den ødelagte hjerterytmen fremkaller hjerneslag og hjertesvikt.

Typer av arytmi

Sinus takykardi er en økt forekomst av hjertesammensetninger, mer enn 100 slag per minutt. Det skjer nesten hver person etter fysisk anstrengelse, besøker badekaret og på en varm dag (fra overoppheting).

Takykardi føltes ganske enkelt som en sterk hjertebank.

Det kan være en sinus bradykardi - en sjeldne hjertefrekvens, mindre enn 60 slag per minutt.

Bradykardi stammer fra høytone i det parasympatiske nervesystemet og observeres selv hos idrettsutøvere.

Bradykardi kan manifestere øket intrakranialt trykk, nedsatt i skjoldbruskkjertelen (hypotyroidisme), den er utløst av en overdose av medisinen, hypotensjon, hjertesykdommer, etc. I hjertearrytmi symptomene er forskjellig :. Ill har klaget over ubehag i hjertet, svakhet og utseendet av kaldsvette, svimmelhet, selv besvimelse.

Extrasystole kan manifesteres - den vanligste arytmen. Det forekommer hos både pasienter og friske mennesker fordi de ofte opplever stress, tretthet, tar koffein, røyker og drikker alkoholholdige drikkevarer. Denne arytmen observeres ofte om morgenen.

Norm for en sunn person - opptil 200 supraventricular og 200 ventricular kutt per dag. Noen sunne mennesker er mer - opp til flere titusener om dagen.

Extrasystoles er helt trygge. De har et annet navn - "kosmetiske arytmier". Men hos personer med hjerteinfarkt (hjerteinfarktkardiosklerose, myokardial hypertrofi) utgjør ekstrasystoler en ekstra risiko.

Paroksysmal takykardi er riktig, men for hyppig rytme av sammentrekninger, provoserende svakhet, økt svette. Det oppstår, og forsvinner plutselig. Årsakene til utseendet er lik extrasystole.

Atrieflimmer - dette skjemaet observeres oftest under søvn. Dette betyr både dag og natt søvn. Sykdommen er preget av ukoordinert elektroaktivitet av atriene, som da manifesteres av forringelsen av deres kontraktile funksjon. Forkortelser er uberegnelige (feil).

Pasienter klager over kortpustethet, en følelse av fladder i hjertet. Atrieflimmer bør behandles kun på et sykehus, slik at leger så snart førstehjelp gjengis umiddelbart på sykehus pasienten.

Blokkering av hjertet (AV blokkering I, II, III grad) er preget av periodisk tap av puls i ro. Full og ufullstendig blokkeringer er notert. Slike arytmi fører ofte til synkope og kramper. Fullstendig blokkering av hjertet fører til hjertesvikt og plutselig død.

Ventrikkeltakykardi er alltid forbundet med hjerteinfarkt dystrofi. Ventrikkelflimmer forårsaker fullstendig asynkrone sammentrekninger av enkeltfibre til hjertemuskelen, ekspresjon blir utilstrekkelig utstøting av blod, noe som resulterer i noen tilfeller i hele hjertestans.

Den farligste av disse er ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi og AV blokkering av tredje grad. Hvis en pasient viser symptomer på disse sykdommene, bør han snarest gå til kardiologen for å klargjøre diagnosen for å starte behandlingen raskt.

Hvordan bestemme arytmi

På spørsmålet om hvordan man bestemmer arytmen, forsikrer legene nøyaktigheten av laboratoriestudier og noen instrumentelle som hjelper til feilfri diagnose.

Elektrokardiografi (EKG) er den mest populære måten for leger å bestemme arytmi, symptomene og behandlingen som legen bestemmer seg for. Analysen av elektrokardiogrammet bestemmer rytmen og frekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelen. Det er funnet ut hvordan en elektrisk impuls passerer gjennom hjertet. Men et normalt EKG vil ikke oppdage en arytmi uten et angrep.

For dette formål, Holter-overvåkning, som en dag pasient på brystet og limt elektroder festet til en liten enhet, registrering av EKG-målinger.

Blodprøver bidrar til å finne ut hvor mye kalium- eller skjoldbruskhormoner fører til arytmi hos en bestemt pasient.

Ekkokardiografi (ECHO-KG) - Ultralydundersøkelse av hjertet gjør at du kan lære hvordan hjertet fungerer, hvilke størrelser og former er hjertekamrene og ventiler. Denne metoden gjør det mulig å oppdage et brudd på blodstrømmen, unormale sammentrekninger av hjertemuskelen og tilstedeværelsen av arr etter et hjerteinfarkt.

Påfør og stresstester. Noen hjertesykdommer kan kun ses når hjertet har en viss belastning, og derfor rammes det oftere. For dette brukes en stresstest. Pasienten tilbys en fysisk belastning eller injiseres med et legemiddel som forårsaker en økning i rytmen og øker arbeidet i myokardiet.

Elektrofysiologisk forskning (EFI) utføres for å diagnostisere alvorlige former for sykdommen. For å gjøre dette, er det lyske vene innsatt en tynn leder er gjengitt festet til atrium og det elektriske signal som gjør at trigger arytmier, og forstå hva problemet er.

Hjertearytmier hos menn

En mannsrytmi kan oppstå i alle aldre. Noen ganger blir det observert uten noen sykdom og kommer til syne ved et uhell.

I barndommen er sinusarytmi og takykardi vanligere hos gutter. De er løst selv ved fødselen, og de forklares av refleksjon av uoppnåelig nerve regulering. Hjertemuskelen ligner muskelene i skjelettet.

Brudd på rytme hos gutter skyldes tilstedeværelse av medfødt hjertesykdom eller kirurgisk operasjon, noen ganger provosert av andre sykdommer. Med hjertesykdom er 6-8 gutter født per 1000 fødsler. En hyppig årsak kalles alkoholisme til foreldrene. I dette tilfellet er arytmier meget varierte.

Lektorens interesse stopper ved arytmi, som vanligvis blir avslørt i oppdrag. De militære kommissariatene trenger sunne unge menn som kan tjene i hæren. Det er på denne tiden at sinus takykardi og noen andre arytmier blir avslørt på grunn av at moderne unge ofte har svak fysisk trening.

Gutter som alltid sitter ved datamaskinen, og ikke gå ut i frisk luft, ikke gjør sport, være fysisk svak, med utrent hjerte som normalt krever visse belastninger for riktig funksjon.

En annen form for hjertearytmi hos menn er nesten ikke observert, for eksempel blokkering av høyre ben av bunden av Hisnus eller sinoaurisk blokkad av 2. grad, ekstrasystol. De regnes som en aldersnorm. Slike mennesker blir kalt inn i hæren uten å skade helsen deres. Patologiens patologi er sjelden. Vanligvis er dette resultatet av transplanterte operasjoner om medfødt hjertesykdom. Dette behandles effektivt.

Arrytmi behandling

Hjertearytmi behandles under hensyntagen til type sykdom, graden av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og måten det fører til. Ikke alle stater krever obligatorisk behandling. I alle tilfeller av sykdommen, er behandlingen valgt hver for seg: enten medisinsk eller kirurgiske prosedyrer brukes.

Ved behandling av brukte antiarytmika som gir kontroll av hjertefrekvensen, og dessuten velger legen antiblodplate eller antikoagulerende medikamenter for å redusere risikoen for dannelse av blodpropper, forårsaker et slag.

Hvis medisiner ikke tillater å kontrollere unormal rytme til pasienten, og deretter bruke kardio metode, manifestert i det faktum at brystet er inngått midlertidig konstituert bedøvelse, etter virkningen av elektrisk strøm for å synkronisere arbeid av hjertet og gjenopprette en adekvat hjertefrekvens.

Ved behandling av ventrikulær fibrillering og ventrikulær takykardi, leger bruker en defibrillator implantert i hjertet, for å være i stand til å støtte sporing og ernæring av hjertemuskelen, provoserer det en reduksjon i riktig rytme.

Merkelig nok, sier legene at arytmien, som kan kalles universell, er fysisk trening, rask jogging om morgenen, som gjør at hjertet kan motta energi. Kjører fungerer som en sikkerhetsventil i motoren med bradykardi.

Det øker styrken, effektiviteten til hjertet, dets ytelse, normaliserer pulsen, henholdsvis, reduserer frekvensen av hjerteslag med takykardi. Dette problemet er observert hos kvinner som har lav tone og blodtrykk.

I alle fall, vær oppmerksom på tegn på arytmi og søk hjelp i tide!

Hjertets hjerterytme - hva er det, tegn, symptomer, behandling, hva er farlig, førstehjelp i arytmi

Hjerterytme er et brudd på regelmessigheten eller frekvensen av en normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet.

Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Arrhythmia er en patologisk tilstand, et brudd på frekvensen, rytmiciteten og sekvensen av eksitasjon og sammentrekning av hjertet.

I normal tilstand samarbeider hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60 til 80 slag per minutt. Hvis kroppen trenger det, kan hjertet senke eller fremskynde sitt arbeid. Arytmi er en hvilken som helst rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra normal normal sinusrytme.

Arrhythmier kan observeres selv hos helt friske mennesker mot bakgrunn av alvorlig tretthet, med forkjølelse, etter å ha drukket alkohol.

Andelen arytmier blant alle hjertesykdommer er ganske høy. I en alder av ca. 50 år forekommer ulike typer arytmier hos 1% av befolkningen. Med hvert påfølgende år øker forekomsten av sykdommen, ved fylte 60 år, opp 10%.

 • Hos menn er risikoen for arytmi 1,5 ganger høyere enn kvinners.
 • Blant barn og ungdom observeres medfødt sykdom i 0,6%, assosiert med ulike patologier - opptil 8%.

En annen fareperiode er gjennomsnitts- og førtidspensjonalderen. Dette skjer av følgende årsaker:

 • kroppen har allerede brukt mesteparten av sine reserver;
 • utsatt for stress;
 • skader og sykdommer ble overført;
 • profesjonelle feil utviklet.

I dette tilfellet er det obligatorisk å ta medisin for hjertearytmi. Regelmessig inntak av midler mot patologi kan redusere risikoen for slagtilfeller.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

årsaker

Til hjertesykdommer bærer provokerende patologi:

 • hjertesvikt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • inflammatoriske fenomen i hjertemuskelen;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hjerte svulster;
 • medfødte anomalier av ledende system;
 • defekter av myokardiet;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati.

Patologier av andre organer og systemer som forårsaker arytmi:

 • diabetes mellitus;
 • sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene;
 • alkoholforgiftning;
 • mangel i kroppen av mineralsalter, spesielt kalium og magnesium.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen.

Etter å ha analysert kildene til hjertesvikt, identifiserte legene de viktigste risikofaktorene:

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • genetisk predisposisjon;
 • høyt blodtrykk;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • elektrolyttforstyrrelser;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av stimulanter.

Arrhythmier er brudd på hjerterytmen som er ledsaget av:

 • (mindre enn 60 slag per minutt).
 • hyppigere (mer enn 100 per minutt).
 • eller uregelmessig hjerteslag.

Reduksjon i hjerterytmen kalles bradykardi (bradi-sjeldne), hyppig takykardi (tahi - hyppig).

Blant brudd på automatiskiteten til sinusknutepunktet er det:

 • Sinus arytmi - funksjonsfeil i sammentrekningen av hjertet. Oftere observert hos unge mennesker, mens det kan være forbundet med økt pust under treningen.
 • Sinus bradykardi - senking av hjerte-rytmer.
 • Sinus takykardi er en økning i hjerteslag.
 • Asyros av atriaen (komplett undertrykkelse av sinusknudepunktet).
 • Glitrende arytmi. Leger beskrive denne type arytmi er atrieflutter i brystet - hjertet begynner å avta raskt (opp til 150 slag per minutt), deretter enda raskere (opp til 300 slag per minutt), atriene er ikke helt redusert, og ventriklene gjøre det uregelmessig.
 • Blokkering av hjertet. Pulsen forsvinner, hjertefrekvensen avtar dramatisk, pasienten kan komme inn i en bevisstløs tilstand, et hjerteblokk kan provosere et konvulsivt syndrom.

Mange hjertearytmi (atriale premature slag sinus takykardi) kan ikke bli følt av pasienten, og i de fleste tilfeller å indikere tilstedeværelse av en person har en viss ekstrakardiale patologi (økt thyroideafunksjonen, osv.), Uten at dette fører til noen konsekvenser.

Spesielt farlig for livet er ventrikulære takykardier, som i 85% av tilfellene er den direkte årsaken til plutselig hjertedød.

Litt mindre farlig er bradykardi (i 15% av tilfellene er årsaken til plutselig hjertedød), som er ledsaget av kort plutselig bevissthetstap

Symptomer på hjertearytmi hos voksne

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Den vanligste behandlingen for klager på arytmi har følgende symptomer:

 • hyppige hjerteslag
 • generell svakhet;
 • følelse av tyngde i thoracic segmentet;
 • følelse av fullhet av et bryst med fuktighet;
 • semi-fainting tilstand;
 • følelse av mangel på oksygen;
 • Omfattende smerte;
 • svimmelhet.

I tillegg blir ansiktshuden til en person som lider av arytmi en gråaktig nyanse. Dette skyldes det faktum at blodet strømmer til hodet ujevnt. Det kapillære vaskulære systemet klarer ikke overbelastning, blodstart av blod begynner. I noen tilfeller kan dette få konsekvenser i form av et venøst ​​rutenett.

 • Hos pasienter er det økt hjertebank med ubehagelige, muligens smertefulle opplevelser i hjerteområdet.
 • senking av trykk;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • smerte i hjertet;
 • kompleksitet med ytelsen av fysisk arbeid.
 • mangel på luft;
 • svette;
 • frykt;
 • blep av huden.
 • Vanligvis begynner en slik arytmi paroksysmalt, og hyppigheten og varigheten av angrepene er individuelle.
 • I flere pasienter, etter flere anfall, opprettes en kronisk form, i andre - svært sjeldne kort forverring, som ikke utvikles, observeres.

I alle fall, hvis det er noen brudd i hjerterytmen, så er dette grunnen til besøket til en spesialist. Hvis du tar lette på disse symptomene, kan en banal takykardi eller en annen type arytmi føre til en kraftig forverring i helse og til og med plutselig død.

Enn arytmen er farlig: komplikasjoner for personen

Arrhythmier er fulle av utviklingen av livstruende komplikasjoner:

 • hjerteastma (utilstrekkelig blodtilførsel til lungene);
 • lungeødem (sekresjon av en del blod fra kapillærene inn i lungens alveoler);
 • cerebral iskemi (oksygen sult);
 • hemodynamiske lidelser (bevegelse av blod gjennom blodkar);
 • senke blodtrykket til livstruende forhold (arytmisk sammenbrudd);
 • trombose (dannelse av trombi som forhindrer normal blodgennemstrømning i øret til atriene);
 • tromboembolisme (separasjon av trombus og fullstendig lukning av lumen i noen fartøy);
 • kardiogent sjokk (akutt hjertesvikt med dødelig utgang på 80%);
 • fibrillering og flutter av ventriklene (tilsvarende hjerteinfarkt).

Hjertarytmi (dets former, livstruende) øker risikoen for plutselig hjertedød (10-15% innen fem år etter utseendet av patologien).

diagnostikk

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier.

 • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
 • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
 • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

For effektiv behandling er det nødvendig å besøke en lege for å finne ut om arytmi er en sammenhengende sykdom i den underliggende sykdommen eller en uavhengig. Det er også nødvendig å bestemme typen av arytmi. Deretter må du følge legenes forskrifter.

Når du har hyppige (rytmiske eller uregelmessige) hjertesammentrengninger, forstyrrelser i hjertets arbeid eller kortvarige episoder av mørkere i øynene, søk medisinsk hjelp. Det er ekstremt viktig å registrere en arytmi på et elektrokardiogram for å bestemme sin mekanisme, fordi du kan kurere bare hvis og bare hvis du vet hva du behandler.

Hvordan behandle hjertearytmi?

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Beroligende stoffer

Tilordne beroligende midler:

 • Tinktur av valerian og morwort til 20-30 dråper for 1 mottakelse
 • Tabletter Persen
 • Utdrag av urter Altalex
 • Tinktur eller tabletter Novo-Passit
 • Beroligende samling av urter nummer 2

Hvis arytmen er ledsaget av en smerte i hjertet, utnevner Valocordin og Corvalol 25-30 dråper per 1 mottakelse.

I tillegg til disse farmasøytiske preparater tilordnes pasienten en tablett hvis formål er å virke på hjertemuskelen, forbedre ledningsevnen til cellene og akselerere metabolske prosesser. Disse stoffene inkluderer:

 • Aimalin (for å redusere myokardets excitabilitet og forhindre takykardi)
 • Pulsnorma
 • kinidin
 • Lidokain (smertestillende)
 • Allapinin (for normalisering i natriumjonens blod)
 • Ritmonorm og andre.

Vitaminer og sporstoffer

En fullverdig behandling av arytmi bør omfatte ikke bare mottak av blokkere, men også inntak av narkotika basert på vitaminer og sporstoffer, samt produkter med økt innhold.

 • Med mangel på kalium - Smectovit, Asparka, Medivit, frukt (spesielt bananer), tørket frukt og urter.
 • Med magnesiummangel - "Magne B6", "Asparks", "Magnetad", "Medivit", frø og nøtter.

Øvelse under arytmi

I fravær av medfødte patologier i myokardiet, er det mulig å bruke respiratorisk gymnastikk for å stabilisere hjerterytmen. Denne intensivmetoden krever ikke å ta tabletter, men i praksis ikke mindre effektiv enn konservativ terapi.

Regler for å gjøre øvelsene:

 1. Som oppvarming utføre raske og intermitterende pust, og etter 30 sekunder en lang og dyp utandring.
 2. Kompress knyttneve og utfør 6 puste, stå i 15-20 sekunder, og gjør en dyp utandring, mens unclenching fists.
 3. På inspirasjon, vippe fremover med armene utstrøket foran deg, og ved utånding, gå tilbake til startposisjonen.
 4. For behandling, løft armer over hodet, ta dypt pust og stå på tærne, pust ut så mye som mulig for å slappe av, senk hendene til baken.

Førstehjelp for personer med arytmi

 1. Den første hjelpen i hjertearytmen er å gi fullstendig fred, legge pasienten, men hvis han føler seg ubehagelig samtidig - prøv å endre flere stillinger for å sikre fullstendig komfort.
 2. Det er nødvendig å åpne vinduene - for å gi pasienten tilgang til frisk luft, kanskje til og med gi en drink av beroligende middel (Valocordin, Corvalol, tinktur av valerian eller motherwort). Vanligvis fungerer denne algoritmen, og AIs angrep stopper.
 3. Hvis tilstanden forblir tunge, er det nødvendig å normalisere arbeidet i hjertet ved hjelp av oppkast. Du kan provosere refleksen ved å irritere strupehodet med fingrene. Stimulering vil bidra til å enkelt gjenopprette rytmen til hjertemusklen hjemme selv i fravær av oppkast.
 4. Det anbefales å gjøre en enkel pusteøvelse: lukk øynene og ta dypt pust, hold pusten i 2-3 sekunder. Parallelt må du trykke på øyelokkene (tre ganger i 10 sekunder i minuttet).

Folkemidlene

Før du bruker folkemidlene for arytmi, sørg for å konsultere en kardiolog.

 1. Infusjon fra valerianens røtter. En spiseskje av kilden helles med varmt vann (romtemperatur er også egnet) i mengden 200-250 ml og infunderes i 10-12 timer. Deretter filtreres produktet og brukes på en dessertskje 4 ganger om dagen.
 2. Fruktene av svart radise. Ferskpresset reddikjuice er tatt 15 ml tre ganger om dagen. For å øke helbredelseseffekten, blandes væsken med samme mengde bi-honning.
 3. Løk med epler. Grind et lite løkløk og 1 eple. Bland og ta inn mellom måltidene 2 ganger daglig i 1 måned. Arytmen vil forsvinne!
 4. Grind askebærbarken, 2 ss. l. rå i 500 ml vann. Insister, kjølig, drenering, ta en kvart kopp om gangen, pass på før måltider. Symptomer og smerteangrep forsvinner.
 5. Ta fire nyvalgte calendula blomsterstendigheter og en teskje tørt hakket mynte, hell et glass bratt kokende vann, insister i minst tretti minutter. Etter avkjøling filtreres infusjonen og en skje med honning tilsettes, alt blandes grundig. Bruk anbefales tre ganger daglig for 100 ml.

Strømforsyning

Ved hjelp av riktig ernæring kan ikke hjertearytmi herdes, men det er mulig å minimere konsekvensene og redusere risikoen for forekomst. Hovedoppmerksomheten skal settes til balansen og tilførselen av hjertemuskelen med alle nødvendige sporelementer. Feil ernæring kan være en utløser for å forstyrre funksjonen av det endokrine systemet, viktige vitale organer begynner å jobbe ubalansert.

Hvilke matvarer for arytmi får lov til å spise:

 • Bokhvete, kli, agurk, spinat, avokado, nøtter, erter, bønner, gjær: de er rike på magnesium;
 • Bananer, persille, rosiner, tørkede aprikoser, kål, poteter: de inneholder kalium;
 • Sjø og meieriprodukter, fisk, rødbeter, mais, artisjokker, kål, frø er de viktigste kildene til kalsium.

I tillegg til det ovennevnte, er det tilrådelig å spise brune alger mens du ser på et terapeutisk diett for arytmi, og legg bittoppene og gulrøtter i salater og supper. Tillates også å spise kjøtt, men bare fettfattige varianter.

Hva å ekskludere fra dietten?

Terapeutisk diett ernæring med arytmi utelukker helt og holdent følgende produkter:

 • Marinater, hermetisert mat, røkt kjøtt;
 • pickles;
 • Fett kjøtt og sauser;
 • Skarpe retter.

I tillegg til produkter er det viktig å kjenne til egenartene av ernæring i arytmi, fordi sluttresultatet av behandlingen avhenger av deres overholdelse.

Spesiell oppmerksomhet i dietten hos en pasient med atrieflimmer skal gis til mengden og kvaliteten på væsken som er full. Det er flere regler i denne saken, som må overholdes:

 • Du kan ikke drikke drinker som inneholder koffein - kaffe, sterk te, energidrikker som inneholder guarana ekstrakt;
 • mengden flytende drukket per dag bør reduseres til 1,5 liter for å redusere byrden på hjertet;
 • Det er nyttig å drikke urtete fra mynte, sitronbalsam, lind og kamille. Ikke sterk grønn te, bord mineralvann uten gass vil være nyttig.

For at dietten skal gi maksimal lettelse til pasienten, bør man legge til livsstilen en enkel øvelse med sparsomme øvelser som vil utvikle hjertemuskelen. Det er viktig å drikke minst 1,5 liter ukokt og ikke-karbonert vann i løpet av dagen, samt noen ganger å tilbringe lossedager, der det er lov å drikke buljong av villrose eller vann uten gass.

Vi fant ut hva slags sykdom det er, hvordan bli kvitt symptomene på arytmi. en voksen. Hold styr på hjertet ditt, hør på det og når ubehagelige opplevelser oppstår - kontakt legen din.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene