Hva er konsekvensene og årsakene til blødning i hjernen

En dag (oftest - om dagen) oppstår en plutselig og dramatisk forverring av personens helse: alvorlig hodepine, svimmelhet, nummenhet i lemmer, ansikt. Folk rundt seg legger merke til en lidelse eller tap av bevissthet. Dette er hjerneblødningen - konsekvensene av denne farlige tilstanden kan være dødelig for en person, for alltid å gjøre ham uføre ​​eller forårsake døden.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blod i menneskekroppen beveger seg inne i et lukket system av fartøy, som hver er normalt elastisk nok til å motstå betydelige belastninger. Imidlertid blir fartøyene gradvis tynnere, blir skjøre, gjennomtrengelige og kan sprekke når som helst og forårsaker blødning.

De viktigste arteriene i den menneskelige hjerne

Det samme skjer med hjernens fartøy som gir oksygen dette vitale organet. Høyt trykk på et tidspunkt brister fartøyet, på grunn av hvilket en viss mengde blod flyter ut, fylle mellomrommet mellom hjernens vev. Det dannede hematomet klemmer rundt vev, og blokkerer dermed ernæringen, noe som medfører cerebralt ødem, bruttomotor, syns- og taleforstyrrelser.

Siden brudd på blodårene kan forekomme i noen deler av hjernen, er hemorragiske slag vanligvis klassifisert på blødningsstedet.

 • intra;
 • Subarachnoid (oppstått under spindelbanen i hjernen);
 • Subdural (oppstod under hjernens ytre skall);
 • Intraventrikulær.

Fra lokalisering av blødning og intensitet avhenger av symptomene på sykdommen, samt konsekvensene og utsiktene for videreutviklingen.

Årsaker til blødninger i hjernen

Har utviklet en hemoragisk slag (også kjent som en intracerebral blødning) - en direkte konsekvens av en rekke tilstander og sykdommer hvor belastningen på det vaskulære vev gjentatte ganger overstiger margin.

 • Langvarig ubehandlet eller dårlig kontrollert arteriell hypertensjon av forskjellig opprinnelse;
 • Hodet traumer;
 • Tumorer i hjernen når det er blødning inne i neoplasmaen;
 • Aneurysmer av hjerneskipene (inkludert medfødt);
 • Sykdommer som forårsaker økt blødning (hemofili, levercirrhose);
 • Kunstig blodtynning forårsaket av tvungen mottak av antikoagulantia (legemidler for å redusere koagulabilitet) - spesielt dersom dosen av legemidlet overskrides eller når inntaket kombineres med alkohol;
 • Overdreven fysisk aktivitet og alvorlig stress.

Det er umulig å ikke si og om dårlige vaner - røyking, rusmisbruk, avhengighet i drikking. De forverrer tilstanden til fartøyene, noe som i siste instans gjør hjerneblødningen et av de mest sannsynlige resultatene.

Symptomer på et slag

Symptomer på hemorragisk slag er så lyse at selv personer som ikke har medisinsk utdanning kan korrekt vurdere alvorlighetsgraden og hasterheten av pasientens tilstand.

Typiske symptomer på blødning i hjernen inkluderer:

 • Den mest alvorlige hodepine;
 • Kvalme, oppkast;
 • Plutselig svimmelhet og svakhet;
 • Visjon av de omkringliggende menneskene og situasjonen i rødt lys;
 • Nummenhet av ansikt, lemmer eller halvdel av kroppen;
 • Sterk spenning (stivhet) av nakke muskler.

Dette er hva som relaterer seg til pasientene selvfølelser. Andre kan være sikker på at en person har hatt et slag, ifølge en rekke eksterne tegn:

 • Cyanotisk eller lilla ansikt;
 • Avansert elev med den berørte siden (som et alternativ - øye uoverensstemmelse);
 • "Seiling" fra den berørte siden av kinnet;
 • Lammelse av lemmerne (en mann kan ikke løfte hendene, men foten svinger utover);
 • Epileptiske anfall, kramper;
 • Twisted eller vendt til side språk;
 • Ufrivillig urinering, avføring utgang.

I en tilstand av hemorragisk slag kan en person ikke uttale de enkleste setningene, smil, forstår ofte talen som er adressert til ham.

Symptomer på hemorragisk hjerneslag

Det mest alvorlige symptomet på hjerneblødning er koma. Ifølge varigheten vurderes den på prognosen for pasientens liv: jo lenger en person er bevisstløs, jo verre er konsekvensene og prospektene.

Hva å gjøre med de syke

Hemorragisk slag er en vanskelig tilstand, derfor krever det akutt medisinsk hjelp. Her er de aller første obligatoriske tiltakene:

 • Ring til brigaden "ambulanse";
 • Legg pasienten på for å gi ham luftstrøm og en komfortabel stilling i kroppen;
 • Når du oppkast, snu hodet til den ene siden for å unngå inntak av oppkast;
 • Sett en varmvannflaske på hodet med is eller et annet kaldt objekt;
 • Måle blodtrykket
 • Det er nødvendig å begynne behandling av blødning i hjernen så snart som mulig - konsekvensene i dette tilfellet kan i stor grad lettes.

De omkringliggende menneskene har ikke mer enn tre timer til å gi en person med medisinsk inngrep: etter denne perioden starter hjernen irreversible endringer.

Konsekvensene av hjerneblødning

Det skjedde hemorragiske slag er alvorlig, ikke bare av kurset, men også av konsekvensene. Det antas at den første måneden og det første året etter utbruddet av hjerneblødning spiller en avgjørende rolle i pasientens liv, og også tillater en å korrekt vurdere utsikterna for rehabilitering.

I de første ukene dør 40 til 60 prosent av pasientene. Overlevende er vedvarende svekket tale, syn, motorfunksjoner. Ganske ofte og psykiske lidelser.

I svært lang tid forblir ansiktsmuskulaturen, lemmer fra den lammet eller halve delen av kroppen nummen. Hvis det ikke er mulig å raskt minimere alle disse bruddene, er det umulig å revalere pasienten et år og senere - endringer i kroppen blir irreversible.

Hemorragisk slag er en alvorlig sykdom og krever umiddelbar behandling: Bare under betingelse av å gjennomføre rettidig og tilstrekkelig terapi er det mulig å rehabilitere overlevende i de første månedene av pasientene.

Vi anbefaler også at du leser om de første tegnene på et slag.

Moren min hadde et slag en gang. Jeg var veldig redd, visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hun la henne raskt og kalte en ambulanse. Det var ingen tonometer i huset. På en eller annen måte presset jeg moren min i munnen med en pillerpille, og da kom legene. Gudskelov, min mor ble redd, stroke var ikke sterk. Men nå vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal gjenkjenne stroke og hva jeg skal gjøre hvis det plutselig fanger opp en person.

Ja, det faktum at slag er vanskelig å forvirre med noe annet - det er sikkert. Da dette skjedde med bestefaren min, forsto jeg umiddelbart hva som skjedde, selv om jeg var tenåring. Skum fra munnen, en persons manglende evne er ikke noe å si et ord, men til og med å flytte. Men i alle fall er det veldig viktig å vite alt, fordi fenomenet er svært hyppig og kan være nyttig når som helst.

En venn av 45 år. Det var et slaglag hele natten på gaten, funnet bare om morgenen.

Hennes mann hadde et slag (i alder 34), en hjerneblødning. Jeg kan si en ting: hvis det ikke var for barnet, hadde jeg ikke gjettet! I tillegg til hodepine var det ingen tegn! Takk Gud, at vi fikk en god lege som umiddelbart satte riktig diagnose. Seks måneder gått, og nå har han ingen konsekvenser! Takk Gud og legen.

Det var et slag. Legene på sykehuset i Donetsk reddet livet mitt, tusen takk. Neurokirurgisk leder (Black OA) - en spesiell takk!

I går ble svigerdatteren tatt til sykehuset, en blødning ble sagt. Hun er i koma nå. Har hun behov for kirurgi, er det en sjanse for utvinning?

Min bestemor ble tatt bort med blødning til hjernen. Etter 2-3 timer falt hun i koma. Vil hun overleve eller ikke, fortell meg?

Hei, jeg er Tuychieva Mamlakat Ismailzhanovna. Jeg vil fortelle deg historien min. I juni 2011, om morgenen, kom jeg på jobb. Jeg jobbet som baker-konditor. Hun gjorde sitt arbeid før lunsj. Så gikk de for å spise, etter lunsj falt jeg ned, mistet bevisstheten. Jeg lå sånn til de andre fullførte sitt arbeid. Vi jobbet til seks om kvelden. Etter at de andre hadde gjort sitt arbeid, kalte de meg en ambulanse. Ambulansen plukket meg opp på 10 mikron, hvor de ringte en helikopter og sendte meg til Surgut. I Surgut ble jeg diagnostisert med hjerneblødning. En nødoperasjon ble utført der, fartøyet briste. Jeg vil si at det var veldig vanskelig for meg, armen min, beinet mitt og nakken min var vridd. Høyre øyne begynte å skli, helt rett side nektet å jobbe. I Surgut, etter operasjonen, var jeg i koma i to måneder, så kom til mine sanser. Jeg gjennomgikk 4 operasjoner: To ganger per hode, 1 gang der, hvor tracheostom stod, og den fjerde nylig. Arr økt i strupehodet, og jeg gispet, det var vanskelig å puste, luftveiene ble lukket 70% og 30% ble igjen å leve. Og de sendte meg til Tyumen. Budsjettet ga meg 500 tusen rubler. I Tyumen hadde jeg en operasjon, etter at jeg kom hjem. I desember 2016 fikk jeg et veldig dårlig kne, jeg gikk ikke på sykehuset, bestemte meg for å gjøre det etter nyttår. Jeg dro til sykehuset i 2017.

5. mars mistet jeg mannen min. Den 28. april, på jobb, mistet han bevisstheten. Ambulansen tok ham til sykehuset. 5 dager har ligget i koma, er det ikke mer.

Moren min kom inn i en ulykke. Hun er ofte svimmel og har hodepine. Fortell meg hva det kan være.

Min mor har benmargskreft. Etter kjemoterapi hadde hun et slag. Jeg fant ut om det i går. Legene sier at det ikke kan bli frelst. Men jeg vil virkelig at hun skal være bevisst. Vi ønsker alle dette, vi gjør bare det vi forventer.

Og hvis en hjernesblødning er slått av, hva betyr dette?

Blødning i hjernen

Hemorragisk slag eller hjerneblødning - er en av de alvorligste lesjonene, og konsekvensene av disse er avhengige av årsakene som forårsaket denne tilstanden. Den mest effektive metoden for behandling er operasjon, men i noen tilfeller er medisinsk terapi også brukt. Sannsynligheten for negative konsekvenser bestemmes av hastigheten som legen besøker og diagnostiserer. Dette er svært viktig, fordi risikoen for dødelig utfall med en slik patologi er veldig høy.

Hva er en hjernesblødning?

Den såkalte akutte brudd på cerebral sirkulasjon, når det er en utstrømning av blod fra karene til ventrikler eller hjernevæv. Et annet navn på denne patologien er et slag. Det kan være av forskjellige typer avhengig av stedet for utstrømningen av blod. Hemorragisk og iskemisk slag er isolert. Den første arten er en stor intracerebral (parenkymal) blødning. Denne tilstanden er typisk for middelaldrende og eldre mennesker, men det er tilfeller av stroke hos nyfødte, som er forbundet med komplisert eller tidlig fødsel.

symptomer

Blødning i ulike deler av hjernen har visse symptomer, men det er flere vanlige tegn på denne tilstanden. Disse inkluderer følgende:

 • kvalme og oppkast;
 • alvorlig spenning i nakke muskler;
 • nummenhet i lemmer, ansikt eller halvdel av kroppen;
 • plutselig svakhet og svimmelhet;
 • alvorlig hodepine;
 • Visjon av miljøet i rødt.

Ta hensyn til blødningsstedet, endres symptomene. Med hver type slag er det noen tegn fra listen over vanlige og noe karakteristiske bare for dette skjemaet. Blødningen i cerebellum manifesteres som følger:

 • nedsatt puste;
 • alvorlig smerte i nakkebenet;
 • svimmelhet;
 • koma;
 • alvorlig oppkast;
 • Hellingen til hodet bak eller til siden;
 • innsnevring av eleven.

En annen type slag er blødning i de dype og fjerne områdene i hjernen. Dens skilt er litt forskjellig fra de generelle symptomene:

 • bradykardi;
 • kvalme, oppkast;
 • hypertermi;
 • øynene reagerer ikke på lys;
 • tap av dype reflekser;
 • forstyrrelse av luftveiene;
 • alvorlig tap av bevissthet, svimmelhet eller andre nevrologiske symptomer.

Når det ble blødninger i den hvite eller grå saken på hjernehalvene, er det uttalt psykiske lidelser og kramper. På denne bakgrunn observeres også følgende tegn:

 • forverring av taktile følelser;
 • spenning;
 • brudd på høyre-venstre retning
 • anfall;
 • astereognosis;
 • plutselig depresjon av bevissthet
 • lav muskel tone.

bevis

Symptomene på et slag beretter følelsene til pasienten selv. Miljøet for å gjenkjenne at en person hadde blødning, kan du ved følgende tegn:

 • epileptiske anfall, anfall
 • et crimson eller cyanotisk ansikt;
 • ufrivillig utgang av avføring og urin;
 • lammelse av lemmer;
 • "Parous" kinn fra den berørte siden;
 • divergens av øynene eller dilatert elev fra den berørte siden;
 • vendt til side eller vridd tunge.
 • en person kan ikke uttale de enkleste setningene.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blodet i kroppen beveger seg langs et lukket blodkar. Hver av dem på grunn av sin høye elastisitet må tåle betydelige belastninger. Over tid begynner fartøyene å tynne ut, bli mer gjennomtrengelige og skjøre. Resultatet er at det kan være et gjennombrudd som vil føre til blødning. Det samme gjelder for cerebral fartøy, som mater dette organet med oksygen. Blødninger i det forekommer som følger:

 • På grunn av høyt trykk er det et brudd på hjernens kar
 • en viss mengde blod flyter ut og fyller mellomrommet mellom vevene;
 • den fremvoksende hematom eller hemorragisk impregnering komprimerer omgivende vev;
 • Dette fører til ødem i hjernen, endringer i tale, bevegelser og syn.

årsaker

Hovedårsaken til at hematomer dannes i hjernen er reduksjon i styrke og skade på blodårene. Dette skyldes økt belastning på dem, som oppstår etter noen sykdommer. Blødning i hjernen utvikler seg på grunn av følgende sykdommer og situasjoner:

 • alvorlig stress;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • traumer til skallen;
 • hjerne svulst;
 • cerebrale aneurismer;
 • sykdommer ledsaget av økt blødning, for eksempel levercirrhose eller hemofili;
 • arteriell hypertensjon;
 • tar antikoagulantia som fortynnet blod;
 • misdannelse - patologisk interlacing av blodkar;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av alkohol eller narkotika;
 • forhøyet kolesterol;
 • fedme;
 • alder over 50 år;
 • aterosklerose.

Hvorfor hemorragisk slag forekommer etter mental overstyring

Stress er ledsaget av en uttalt kompresjon av blodkar. Resultatet er en reduksjon i klaring inne i dem, noe som forverrer blodsirkulasjonen. Hvis denne tilstanden vedvarer i lang tid, reduseres intensiteten av næring av hjernevevet. Dette fører til oksygen sult og inhibering av hovedprosessene. Spasm av blodkar og negativ påvirkning av følelser opplevd og er årsaken til slag.

Typer av blødninger

Klassifisering av slag beror det på arter, med tanke på stedet for blødning. Ifølge dette prinsippet kan patologi være:

 • intraventrikulær blødning, når blod går inn i hulrommet i ventriklene og risikoen for deres hemotemonade er høy, dvs. obstruksjon;
 • epidural blødning, utvikling som følge av hodeskader eller brudd;
 • subdural blødning, hvor blod går inn i hulrommet mellom hjernens membraner;
 • intra-cerebral blødning, når blodet øyeblikkelig trenger inn i hjernevevet;
 • subkortisk blødning, når blod akkumuleres ved krysset mellom occipital, parietal, frontal og temporal lobes;
 • Subaraknoide blødninger, hvor blodet trenger inn i gapet mellom midtre og indre membraner.

komplikasjoner

Det mest ugunstige resultatet av et slag er pasientens død. Ifølge statistikken overleverer halvparten av pasientene ikke denne tilstanden, og de som kan overføre det, forblir deaktivert på grunn av svakhet i hender og føtter og ulovlighet av tale. Noen pasienter utvikler enda mer alvorlige komplikasjoner etter et slag, for eksempel:

 • trombose;
 • sepsis;
 • akutt myokardinfarkt;
 • kongestiv lungebetennelse;
 • nedsatt bevissthet;
 • liggesår.

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen bruker legen forskjellige metoder - hurtig og en rekke brukte ikke så ofte. Hovedstudiene er:

 • en undersøkelse om pasienten er bevisst;
 • kontroll av nervøse reflekser - syn, følsomhet av lemmer;
 • måling av puls, trykk, EKG;
 • lumbal punktering for å detektere penetrasjon av blod i cerebrospinalvæsken;
 • magnetisk resonansavbildning av hjernen (MR) for å oppdage hematom, svulster og forskyvninger i hjernen;
 • angiografi er en undersøkelse av vaskulaturen som bidrar til å oppdage arterielle aneurysmer og misdannelser.

behandling

Terapi er bestemt av årsaken som forårsaket blødningen, dens type og hematomens plassering. Det er 2 måter å behandle et slag på:

 1. Medisinering. Målet med konservativ terapi er å stabilisere pasientens tilstand, redusere blodtrykket, forbedre blodproppene, redusere hjerneødem og forny nervevev.
 2. Operativ. Det vises i tilfelle store og friske blødninger. Ved utnevnelse av en operasjon blir den generelle tilstanden til kroppen, blodoppsamlingsstedet og dets volum tatt i betraktning.

Medisinske preparater

Når du velger medisinbehandling, er det å vite at det er stor risiko for å komme tilbake til blødning. Av denne grunn foretrekker spesialister kirurgi. Hvis mengden blod som strømmer inn i hjernen er svært liten, utføres behandling av hemorragisk slag i en akutt periode ved hjelp av følgende grupper av legemidler:

 1. Korrosive. Det brukes ofte Dicinon. Aktivt stoff i sammensetningen er etamzilat. Hemostatisk effekt utvikler seg etter 10-15 minutter. Det er viktig at årsaken til et slag er ikke mottak av antikoagulantia, ellers brukes Dicinon med forsiktighet. Fordelen med stoffet er en liten mengde bivirkninger og en rask effekt.
 2. Osmotiske diuretika. Nødvendig å redusere hjerne ødem. For eksempel, stoffet Mannitol. Det er basert på det aktive stoffet med samme navn. I tillegg til hjernesødem har stoffet en stor liste over indikasjoner. En minus kan betraktes som en bivirkning opp til kramper og muskel svakhet.
 3. Reduserer blodtrykket. Dette inkluderer antispasmodik, ATP-hemmere og beta-blokkere. Representanten for denne gruppen er stoffet Kapoten. Den er basert på kaptopril. Indikasjoner for bruk er høyt blodtrykk. Fordelen med stoffet er muligheten til å kombinere med mottak av andre medisiner. Ulempen er det store antallet bivirkninger.

Drift i slag

Kun den behandlende legen kan bestemme hvor hensiktsmessig operasjonen er for hver pasient. Indikasjoner for gjennomføringen er følgende kriterier:

 • alvorlig tilstand av pasienten;
 • blødning i lateral ventrikel;
 • Volumet av blod som har kommet inn i hjernevævet, er mer enn 50 ml.

Formålet med operasjonen er å fjerne blodproppen fra hjernen. Det kan utføres på forskjellige måter, de viktigste er:

 1. Trepanering av skallen. Det utføres under generell anestesi dersom pasienten har en stor intracerebral blødning.
 2. Minimalt invasiv operasjon. Over stedet for dannelse av blodproppen gjør et hull, hvor et kateter settes inn, noe som oppløser blodpropp. Så blir det ekstrahert. Prosedyren varer i 2 dager, hvoretter nye deler av løsningen helles hver 6. time.
 3. Stereotaktisk fjerning. I dette tilfellet bruker du en spesiell enhet, som også er designet for levering til lesjonen av en spesiell løsning.

effekter

Hvis tilstrekkelig omsorg ble gitt i de første timene etter at et slag ble inntruffet, reduseres sannsynligheten for negativ påvirkning. Noen pasienter mister fortsatt viktige funksjoner. Konsekvensene av hjerneblødning, inkludert omfattende:

 • brudd på tale, koordinering av bevegelser og ansiktsuttrykk;
 • lammelse av en av kroppshalvdelene - venstre eller høyre;
 • en forstyrrelse av følsomheten av hender eller føtter;
 • epilepsi.

Hvordan gjenopprette seg fra en hjerneblødning

Det tar mye tid og krefter på å komme seg fra et slag. Rehabiliteringsprogrammet skal utvikles for hver pasient individuelt. Den inkluderer:

 1. Terapeutisk fysisk trening. Gymnastikk bidrar til å redusere sjansen for en blødning. Pasienten kan tildeles pusteøvelser, yoga, pilates.
 2. En diett. Fra kostholdet er det nødvendig å utelukke røykeprodukter, søtsaker, fett kjøtt og diabetes - noen grønnsaker og frukt. Optimal i dette tilfellet er tabellnummeret 10.
 3. Tale teknikk. Ved taleforstyrrelser trenger pasienten klasser med en taleterapeut for å gjenopprette talefunksjonens normale funksjon.
 4. Psykoterapeutisk metode. Det forutsetter å overvinne den depressive tilstanden som er forbundet med det faktum at pasienten ikke kan utføre sitt vanlige liv.

forebygging

Et hjerneslag med hjerneblødning er en alvorlig sykdom, overlevelsesraten, hvorpå det er ca. 50%. Av denne grunn er det viktig å forhindre denne tilstanden gjennom følgende tiltak:

 • nektelse av alkohol og røyking
 • opprettholde normal vekt;
 • tar blodfortyndende medisiner bare som instruert av en lege
 • behandling av hypertensjon
 • overholdelse av en sunn livsstil;
 • etter 35 år, kontroller nivået på kolesterol.

Hvorfor er det blødning i hjernen og hvor farlig det er

Om patologi

Blødninger i hjernen - er strømmen av blod fra fartøyet i hjernevevet som oppstår på grunn av brudd på veggen av en beholder eller syk diapedese (propotevanie) gjennom den. Vanligvis forekommer det hos pasienter i alderen 45-60 år. Et slikt slag er oftest om dagen etter at en person har opplevd en sterk fysisk eller følelsesmessig belastning.

Blødninger i hjernen: årsakene til denne tilstanden

Den vanligste av disse er endringen i vaskulær veggen som oppstår mot bakgrunnen av arteriell hypertensjon. Som følge av dette blir fartøyets vegg revet eller impregnert med blod. Således cerebral blødning forekommer ikke bare i hypertensjon, men også under høyt trykk i sykdommer i nyre, hypofysen, adrenal kjertel, systemisk vaskulær infeksjonssykdommer og smittsomme-allergisk natur. Også årsakene til å skifte fartøyets vegg kan være:

 • misdannelser (medfødte patologiske deformasjoner) og aneurysmer;
 • amyloid veggdegenerasjon;
 • sårdannelse av karene i hjernesvulsten, primær eller metastatisk;
 • langvarig behandling med antikoagulantia
 • blodsykdommer;
 • en alvorlig grad av alkoholisme, bruk av narkotiske stoffer.

Bekreftelse av diagnose og behandling av sykdommen

Hva er metodene for å diagnostisere et slag? Dens kliniske manifestasjoner er uttrykt og ganske spesifikt. En person med hjerneblødning opplever plutselig nevrologiske symptomer. De inkluderer: svimmelhet, oppkast, hodepine, frustrasjon av bevissthet, rødhet i ansiktet, fremveksten av lokale symptomer, avhengig av plasseringen av det skadede karet. Vanligvis utvikler parese (nedsatt motorfunksjon) i forbindelse med økning eller reduksjon i muskeltonen, koordinering av bevegelser forstyrres. Blødning i hjernen, som skyldes diapedesis, utvikler seg sakte. Når massive komprimeringsprosesser kan forekomme i hjernestammen, da det kan være respiratoriske, kardiovaskulære forstyrrelser, kramper, oculomotor forstyrrelser, feber. For å klargjøre diagnosen og lokalisering av patologi, utføres CT, MR, echoencefalografi, spinal punktering med væskeprøve. Behandling av småblødninger er konservativ. De følgende prinsipper for behandling: det er nødvendig å gjenopprette og opprettholde de vitale funksjoner i kroppen, og deretter stoppe blødningen og hevelse av hjernens utvikling, tross alt dette ved å velge metoder for å fjerne blodet. Kirurgisk behandling brukes når pasientens liv truer som følge av økt hjernesødem.

Hva er konsekvensene av denne patologiske tilstanden

Ofte oppstår hjerneblødning, hvis konsekvenser er svært alvorlige, som allerede nevnt, mot bakgrunnen av eksisterende sykdommer. I dette tilfellet er utviklingen av komplikasjoner forutsigbar, og for å unngå dette, bør intensiv terapi av den underliggende sykdommen brukes. Som et resultat av hemorragisk hjerneslag, når dødeligheten hos pasienter 40-60%. I dette tilfellet dør folk fra direkte skade på hjernen, samt fra komplikasjonene som har gått sammen: hjerteinfarkt, lungebetennelse, lungeemboli. De overlevende pasientene forblir nevrologiske lidelser av varierende alvorlighetsgrad - fra minimal til alvorlig nedsatt hjernefunksjon.

Hvorfor er det og hva er farlig hjerneblødning

Gruppen av nevrologiske og vaskulære sykdommer inkluderer cerebral blødning. Ellers kalles denne patologien hemorragisk slag.

Dette akutte brudd på hjernesirkulasjonen, forårsaket av skade på blodårene. Ikke forveksle denne patologien med iskemisk slag. I sistnevnte tilfelle er årsaken vanskeligheten med blodstrømmen til hjernen.

Blødning i hjernen

Hemorragisk berøring refererer til nødforhold. Dette er den mest alvorlige og farlige patologien til hjernen. Det utvikler seg mye mindre ofte enn iskemisk slag.

Intracerebral blødning er diagnostisert hovedsakelig hos menn i alderen 50-70 år. Denne patologien er mulig i alle aldre.

Det er en blødning som ikke skyldes traumer. Den menneskelige hjernen trenger stadig oksygen og næringsstoffer.

De blir levert av arterier (søvnig og vertebral). Intracerebral blødning fører til impregnering av parenkymvevet.

Skille mellom følgende typer hemorragisk slag:

 • ventrikkel;
 • Hjernehinne;
 • blandet;
 • intra.

Med denne tilstanden er sannsynligheten for et dødelig utfall høyt i tilfelle av tidlig omsorg.

De viktigste etiologiske faktorene

Intracerebral blødning utvikler seg av flere grunner.

De viktigste risikofaktorene er:

 • ruptur av aterosklerotisk plakk;
 • medfødte og anskaffe aneurysmer;
 • hypertensiv sykdom;
 • kollagen;
 • amyloid angiopati;
 • komme inn i kroppen av giftige forbindelser;
 • beriberi;
 • blodsykdommer;
 • arteriovenøs transformasjon;
 • vaskulitt;
 • systemiske sykdommer;
 • overdreven dosering av noen stoffer;
 • svulst.

Årsaken til blødning i 15% av tilfellene kan ikke identifiseres. Risikogruppen omfatter personer som lider av primær (essensiell) arteriell hypertensjon. Høyt trykk fører til en forandring i fartøyets vegger. De blir tynnere.

Ved høyt trykk kan fartøyene bli skadet. De arteriene som mater parenchyma i hjernen er oftest påvirket.

Den hyppige årsaken til hjerneslag hos unge er arteriovenøs misdannelse. Dette er en tilstand hvor forbindelsen mellom arteriene og venene er ødelagt.

Grunnlaget er feil utslipp av blod. Dette fører til økt trykk og tynning av venene. Når stress, nysing eller hoste, brytes en arteriell venøs ledd.

Hemorragisk berøring forekommer ofte mot bakgrunnen av hjerne-arterien aterosklerose. Fartøy av små og mellomstore kaliber er involvert i prosessen. Tette plakk skader arteriene.

Blodsignaler i hjernen kan forekomme mot overdosering av medisiner (antikoagulantia, antiaggreganter og fibrinolytika).

Risikofaktoren er en økning i viskositeten til blodet. Dette tilrettelegges ved bruk av narkotika og prevensjonsmidler. Ofte forekommer blødning hos personer med trombofili og erytthia.

Blødning utvikler amyloid angiopati. Proteinet blir avsatt på beholderveggen. Det gjør arterien mindre elastisk.

Denne patologien er vanlig hos eldre.

Risikofaktorer for utviklingen av denne farlige tilstanden er:

 • diabetes mellitus;
 • røyking,
 • koronar arteriesykdom;
 • overskudd i menyen med matvarer rik på animalsk fett;
 • dyslipidemi;
 • fedme;
 • mangel på mosjon,
 • hypertrofi av venstre ventrikel;
 • kronisk alkoholisme;
 • stress,
 • hypertensive kriser;
 • overoppheting av kroppen
 • traumer;
 • medfødte anomalier i utviklingen av blodkar som mater hjernen.

Ofte utvikler blødninger hos mennesker som lider av systemisk lupus erythematosus.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Med blødning i hjernen er symptomene alltid veldig uttalt.

Følgende strukturer er involvert i prosessen:

 • subkortisk sone;
 • hjernehalvfester
 • cerebellum;
 • bagasjerommet.

På grunn av akkumulering av blod dannes hematomer. Stroken utvikler seg kraftig.

Følgende symptomer oppstår:

 • alvorlig hodepine;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • imponerende;
 • epileptiforme anfall
 • hemiparese;
 • minneverdigelse;
 • forverring av oppmerksomheten;
 • vanskeligheter med å snakke;
 • svekket følsomhet;
 • kramper;
 • øye symptomer;
 • forstyrrelse av balansen;
 • umulighet å forstå andres tale.

En person utvikler hjerne ødemer. Det skjer at blødningen begynner med alvorlig smerte, som om en person ble slått. Mulig tap av bevissthet. Lokalisering av smerte avhenger av det berørte området.

Det er sterkt og bankende. Hun kan bli foretatt av nevro-emosjonelle erfaringer og fysisk stress. Ansiktet til pasientene blir rødt.

Det er spenning og intens svette. Gradvis er bevisstheten ødelagt. Personen svarer på spørsmål i monosyllables. Hans tale er uskyldig. Kvalme, oppkast og alvorlig smerte i hjertet er mulig. Oftalmiske symptomer er svært uttalt.

De inkluderer:

 • smerte;
 • umulighet å fjerne eyeballet;
 • dilatert pupil på siden av lesjonen;
 • utelatelse av øyelokkene;
 • brudd på fokuset på utseendet;
 • divergent strabismus.

Hvis det oppstod blødninger i hjernen, så er det meningale symptomer. Det er vanskelig for en mann å vippe hodet og få det til haken. De positive symptomene på Kernig og Brudzinsky er bestemt.

Sykdommer ser på den berørte siden. Ved ekstern undersøkelse bestemmes hengende vinkel på munnen. Under pusten holder kinnet ikke luften.

Hvordan er slaget, vet ikke alle. Ofte er blødning ledsaget av epileptiforme anfall. Personen faller i kramper, og fra hans munn kommer et skum. Det skjer at en koma utvikler seg. Ikke alle kommer ut av det.

Dødligheten når 90%. Det er brudd på de følsomme og motoriske kulene. Det manifesterer seg ved prikking og parese. Ofte utvikler lammelsen av ekstremiteter på den ene siden (venstre eller høyre).

Manifestasjoner avhengig av det berørte området

Det er nødvendig å vite ikke bare hva som er en hjerneblødning, men også hvordan det manifesterer seg. Med venstre sidet lokalisering av lesjonen, oppstår nummenhet på høyre side av kroppen og omvendt.

Ved skade på hjernestammen, er følgende symptomer mulige:

 • redusert følsomhet av lemmer;
 • ptosis av øyelokkene;
 • redusert øyereaksjon mot lys;
 • synker av øyeboller;
 • dyshydrosis;
 • tap av stemme;
 • taleforringelse;
 • problemer med å svelge;
 • skjev ansikt;
 • dobbeltsyn;
 • skjeling;
 • brudd på temperatur og smertefølsomhet;
 • døsighet;
 • umulighet å oppblåse kinn og bared tenner;
 • glatthet av nasolabialfoldet;
 • hemiparese.

Tap av all slags følsomhet på venstre side av ansikt, hender og føtter indikerer en høyt sideblødning i thalamus. Det kan hende at funksjonen av cerebellum er svekket. Det manifesteres av smerte i det okkipitale området, en nedgang i tonen i musklene i armer og ben, en strabismus og en ubalanse.

Tilstedeværelsen av overfladisk og ikke-rytmisk respirasjon, smerte i hjertet, dyspné og hoste indikerer et nederlag i luftveiene og kardiovaskulære sentre i medulla oblongata.

Med blødning i den store halvkule utvikler ofte forskjellige svingninger. De er preget av et brudd på følsomhet og bevegelser på motsatt side av lesjonen i kombinasjon med tegn på nedsatt kranialnervenfunksjon.

Hvis blodet kommer inn i hjernens ventrikler, forverres personens tilstand. Det er symptomer som en nedgang i tonen i alle lemmer, kramper, feber, pustevansker og kvelning.

Det er farlig blødning

Med blødning i hjernen, er konsekvensene alltid veldig alvorlige. Den alvorligste tilstanden observeres i de første 1-2 ukene etter at et slag har skjedd. Det kan hende at en person ikke lever for å se en ambulanse ankomme.

Hvis en hjerneblødning oppstår, er følgende konsekvenser mulige:

 • lammelse av lemmer;
 • lammelse av etterligne muskler;
 • alvorlige brudd på talefunksjon
 • demens;
 • redusert synsstyrke opp til fullstendig blindhet;
 • lungeødem;
 • respiratorisk insuffisiens;
 • kardiovaskulær svikt;
 • døvhet;
 • tap av følsomhet;
 • tap av lese- og skriveferdigheter.

Hvis patologien ikke behandles i tide, utvikler seg progressiv hevelse og forvridning. Det normale arrangementet av hjernekonstruksjonene er forstyrret.

På grunn av impregnering av vev utvikler blod ødem. Det kan forårsake vaskulær skade og et sekundslag. Fullstendig restaurering av alle funksjoner blir sjelden observert. Resterende fenomen avsløres.

Eksamen og behandling taktikk

Du trenger ikke bare å vite hva som forårsaker blødning, men hvordan å behandle pasienter. Diagnosen er laget av en nevrolog.

For å gjøre dette, trenger du:

 • fullføre nevrologisk undersøkelse;
 • CT eller MR;
 • EKG;
 • måling av blodtrykk;
 • undersøkelse av fundus
 • måling av respirasjonsfrekvens og puls;
 • generelle og biokjemiske blodprøver;
 • lipidogram;
 • koagulasjon;
 • undersøkelse av cerebrospinalvæske;
 • Angiografi.

Differensiell diagnose utføres med iskemisk slag, craniocerebral trauma, hypertensive krise og hjernesvulster.

Hvis en misdannelse eller aneurisme er mistenkt, er angiografi obligatorisk. Det gir deg mulighet til å vurdere blodkarens patenter og integritet. Blod er ofte funnet i cerebrospinalvæsken.

Årsaker og behandling av intracerebral blødning er kjent for hver nevrolog. Terapi er konservativ og radikal.

De viktigste aspektene ved behandling er:

 • normalisering av pusten;
 • regulering av hjertefunksjonen;
 • normalisering av trykk;
 • neurobeskyttelse;
 • forbedring av mikrosirkulasjon;
 • eliminering av cerebralt ødem.

Resuscitation er ofte nødvendig. Pasienter er foreskrevet antihypertensive stoffer. Diuretika brukes til å senke blodtrykket og eliminere ødem. Nivået av elektrolytter i blodet overvåkes.

Kolloidale løsninger og barbiturater kan administreres. Om nødvendig er pasientene koblet til et kunstig åndedrettsapparat.

Ved blødning brukes følgende legemidler:

 • antibiotika;
 • neurobeskyttende midler;
 • saluretiki;
 • antioksidanter;
 • legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen;
 • kalsiumkanalblokkere;
 • smertestillende.

Hvis det er en koagulasjonsforstyrrelse, vises hemostatika (Kontrast). Trykket for slag skal reduseres sakte.

For å forbedre cerebral aktivitet, er Cerebrolysin, Semax, Piracetam, Cavinton og Vinpocetin foreskrevet. Mange av disse stoffene er kontraindisert i en akutt periode. Alvorlig blødning krever kirurgi.

 • observere strenge sengen hvile for de første 3 ukene;
 • spis riktig;
 • ta vitaminer;
 • gjør gymnastikk.

Den resulterende blødningen i 60-70% av tilfellene fører til funksjonshemning. Dermed er hemorragisk hjerneslag oftest forårsaket av høyt blodtrykk, aterosklerose og aneurisme.

Blødning i hjernen: årsaker og behandling

Sirkulasjon av blod oppstår gjennom elastiske kar, men i tilfelle tynning av sistnevnte oppstår en brudd som fører til blødning. Dette begrepet i medisin er definert som et hemorragisk slag. Etter blødning går blodet inn i nervevevet, noe som fører til ødeleggende prosesser i vevet. Konsekvensene av denne sykdommen er irreversible - uførhet i beste fall og i verste fall - et dødelig utfall. Derfor, for å unngå tragedier, er det nødvendig å forstå hvordan blødninger oppstår og hvordan man kan forhindre det.

Blødning i hjernen: årsaker og behandling

De viktigste årsakene

I første omgang blant årsakene til langvarig arteriell hypertensjon (nesten 50% av alle tilfeller). Risikogruppen inneholder personer som ignorerer forutsetningene for sykdommen og ikke tar midler for å redusere blodtrykket. Tillegg skiller andre grunnårsaker:

 1. Vaskulær aneurisme. På noen områder utvides arterien betydelig. Sykdommens natur er enten medfødt eller på grunn av en sykdom. Dessverre fortsetter den i latent form, så det kan ikke diagnostiseres i tide.
 2. Skade på et fartøy av mekanisk natur. Dette er hovedårsaken som fører til et slag i en alder av under femti.
 3. Utilstrekkelig blodkoagulering finner også sted blant årsakene som fører til blødning.
 4. Konsekvensene av ukontrollert bruk av antidepressiva og antikoagulantia.
 5. Encefalitt, som forårsaker en inflammatorisk prosess av en smittsom natur.

Utelastlighet i beinstrukturen fører til svært høyt trykk i nervesentrene på grunn av blødning. Derfor dør en person etter 24 timer når et stort hematom blir dannet.

Årsakene til dannelsen av retro-cerebellarvæskekapsel

Blant de medfølgende faktorene er følgende:

 1. Fedme.
 2. Tilstedeværelsen av dårlige vaner over en lang periode.
 3. Eldre alder.
 4. Faktor av arvelighet.
 5. Noen sykdommer, for eksempel diabetes mellitus.

Hvordan oppstår blødninger?

Arteriell hypertensjon er en katastrofal lidelse, som i de fleste tilfeller kan føre til blødninger. Når forhøyet blodtrykk blir diagnostisert hos en person i lang tid, blir karene tilsvarende tynnet, nekrose av vaskulærveggene kan oppstå. Derfor, i tilfelle av en kraftig nedgang i blodtrykket, briste microaneurysmer. Denne prosessen skjer veldig plutselig, derfor er det umulig å forutsi blødning. Gjennom barsten begynner blodkaret å komme inn i områdene av nervesvev, forårsaker hevelse og blåmerker. Hvis det oppstår patologisk lesjon i stammeavdelingene, øker sannsynligheten for åndedrettsfunksjon.

Blødning i hjernen i bildet

Karakteristiske symptomer

Manifestasjonen av åpen symptomatologi vil direkte avhenge av plasseringen og omfanget av lesjonen. Kliniske tegn kan plutselig oppstå og umiddelbart intensivere, eller vises og forsvinner. Generelt med blødning er det en kompleks symptomatologi:

 1. Plutselig er det en alvorlig hodepine.
 2. Oppmerksomheten er kraftig redusert.
 3. Kvalme vises, noe som ofte resulterer i oppkast.
 4. Koordineringsproblemer begynner.
 5. Det er problemer med de grunnleggende følelsene av oppfatning - hørsel, syn, og så videre.
 6. Lemmer, både nedre og øvre, blir nummen.
 7. På ansiktet er hyperemi kikket gjennom.
 8. I pusten høres utrolige raler.
 9. Hendelse i hendene.

Symptomer på blødning til hjernen

Følgende tegn inkluderer følgende manifestasjoner:

 1. Huden i ansiktet får en lilla-rød fargetone.
 2. Det er tremor i kinnene fra blødningens side.
 3. Når man undersøker tungen, kan man se sin krumning til siden.
 4. Pasienten mister evnen til å oppleve informasjon og snakke.
 5. Kramper kan forekomme.
 6. Ikke unngår ufrivillig vannlating.

Typer av hjerneslag

Avhengig av plasseringen av lesjonen skiller de karakteristiske symptomene.

Noen få fakta om blødning i hjernen kan læres av videoen.

Video - Blødning i hjernen

Symptomer på blødning hos barn

Merkelig nok, kan et hemorragisk slag forekomme, selv i en nyfødt. Fordeling er at et barn kan ha flere lesjoner i hjernen samtidig. Hovedårsaken til blødning hos nyfødte er for tidlighet. Men i medisin var det tilfeller der vaskulær ruptur ble observert selv hos fullfødte babyer. Dette skyldes sen toksisose, eller med en feil i fødsel.

Generelt er symptomatologien praktisk talt den samme som for voksne. Men det er en rekke særegne tegn som advarer om brudd på blodårene. Disse inkluderer:

 1. Barnet kan ikke praktisk talt gjøre en sugebevegelse.
 2. Øynene i øynene blir røde.
 3. Det er et brudd på tendonrefleksen.

Symptomer på hjerneblødning hos nyfødte

Vær oppmerksom! Hvis spedbarnet ikke har åpenbare symptomer på blødning, er sannsynligheten for manifestasjon av denne patologiske prosessen ikke utelukket etter en stund. En karakteristisk funksjon er den økte veksten av skallen. Hvis dette fenomenet blir observert, er det akutt å søke medisinsk hjelp.

Hvordan klassifiserer de patologi?

Klassifisering kan være forskjellig og avhenger direkte av plasseringen og årsakene til sykdommen.

Blødninger etter sted

Ovennevnte typer blødninger kan utløses av følgende faktorer:

 1. Tumor eller hjerne traumer.
 2. Systematisk bruk av narkotiske stoffer.
 3. Tynning av veggene i blodårene.
 4. Hypertensiv blødning.

Oppmerksomhet vær så snill! Uansett hvilken type blødning, gjenstår bare tre timer for å redde liv. Bare rettidig assistanse kan redde pasientens liv og minimere risiko.

Hvilke diagnostiske teknikker?

For å bestemme blødningen og utseendet, er det nødvendig å intervjue pasienten om hans forstyrrende klager. I fravær av mulighet til å snakke, er det nødvendig å snakke med slektninger om pasienten har sett en hyppig økning i blodtrykket. Denne faktoren kan føre til blødning.

Du kan diagnostisere skade på hjernevevet, selv ved visuelle tegn. For å gjøre dette må du be patienten å flytte, løfte hendene, snakke med ham. Hvis disse funksjonene blir brutt, kan vi anta en mulig blødning.

Etter en nevrologisk undersøkelse kan du fortsette med maskinvarediagnostikk. Først av alt, er en datortomografi brukt til å utelukke blødninger. Takket være denne metoden bestemmes en nøyaktig diagnose, plasseringen av lesjonen og dens størrelse. Den andre effektive enheten for diagnose av patologi er MR, men dessverre er dette en svært kostbar måte å bestemme blødning på. Imidlertid oppdages selv en liten lesjon av hjernevevet ved hjelp av MR.

Diagnose av hjerneblødning

Hvilke konsekvenser kan det være?

Det er veldig viktig å ringe en ambulanse i tide, fordi dette vil bestemme den videre prognosen for livet. Etter blødning kan pasienten miste viktige vitale funksjoner.

I utgangspunktet har blødning svært alvorlige konsekvenser:

 1. Lammelse (venstre eller høyre side av kroppen, avhengig av plasseringen av patologien).
 2. Problemer med tale og bevegelser.
 3. Brudd på ansiktsuttrykk.
 4. I verste fall - et dødelig utfall.

Til tross for komplikasjonene, er det mulig å gjennomføre rehabiliteringstiltak som vil gjenopprette organismens funksjonelle kapasitet. Dessverre vil slik rehabilitering ta mye tid. Om hva et hemorragisk slag beretter en video.

Video - Hemorragisk slag

Metoder for behandling

Hvis du mistenker blødning, er det svært viktig å gi pasienten førstehjelp. For det første, ring en ambulanse. Samtidig er det strengt forbudt å forstyrre en person, la han være i sin opprinnelige stilling, men han blander seg ikke eller uten hjelp.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er svært viktig å gi rettidig assistanse, og deretter for å starte effektiv behandling, bare da kan du regne med gunstige prognoser.

Hva om anfallet startet?

Ifølge statistikken ble det bestemt at blødningen skjer oftest på dagtid. Derfor, hvis en person har en karakteristisk symptomatologi, kan det være nødvendig med nødhjelp.

 1. Personen begynner å klage på en plutselig utålelig hodepine.
 2. Lemmer merkbart følelsesløs.
 3. Det er turbiditet eller tap av bevissthet.

Disse tegnene skal varsle andre og bli en tung grunn til å ringe en ambulanse.

Førstehjelp for hemorragisk slag

Før ankomst av spesialister anbefales det å gi følgende hjelp:

 1. En person bør være i en slik stilling at han har fri tilgang til luft og blodstrøm.
 2. Ved oppkast - vri pasienten på sin side, slik at en person ikke stikker på oppkast.
 3. Påfør en kald komprimering til hodet.
 4. Mål blodtrykket.
 5. Ikke forstyrr pasienten og vent på ankomst av en ambulanse.

Nyanser av førstehjelp

Det er verdt å merke seg at det er strengt forbudt å prøve å få pasienten til følelser, å bevege seg eller forstyrre dem. Spesiell behandling for blødning kan bare gis av medisinsk personell.

Hjelp! Ambulans legen er forpliktet til å gjennomføre følgende tiltak for å redde liv:

 1. Skriv inn et spesielt stoff som raskt eliminerer hevelse i hjernen.
 2. Stopp blødningen.
 3. Ta blodtrykket tilbake til normalt.
 4. Leveres i tide til intensivavdelingen.

Førstehjelp for slag

Avhengig av lesjonen, kan pasienten bli foreskrevet til en kirurgisk behandling. I dette tilfellet skal operasjonen utføres i de første tre dagene etter blødningen. Disse operative tiltakene består av flere prosedyrer som bidrar til å kvitte seg med akkumulert blod i en aneurisme. Dermed minker intrakranielt trykk raskt, og pasienten har en sjanse for utvinning.

Det neste stadiet av behandlingen innebærer bruk av medisiner, som er rettet mot å normalisere blodtrykket og opprettholde pasientens tilstand i postoperativ perioden.

Konservativ behandling

Terapi er basert på en spesifikk og grunnleggende nevrobeskyttende, samt kirurgisk behandling, som inkluderer preparater av flere farmakologiske grupper:

 1. Stimulering av arbeidet i luftveiene ved hjelp av kunstig ventilasjon.
 2. Stabilisering av blodtrykk ved hjelp av spesielle legemidler (Enalapril, Labetalol, hvis hypertensjon dopamin, hvis hypotensjon).
 3. Mottak av antipyretiske legemidler (Magnesiumsulfat eller paracetamol).
 4. Stabilisering av vann-saltbalanse (Lasix).
 5. Forebyggende stoffer som forhindrer smittsom betennelse (uroseptika og antibiotika - individuelt foreskrevet av lege).
 6. Symptomatisk terapi (med kramper - tiopental, diazepam; i tilfelle oppkast - Reglan; hvis det er psykomotorisk overexcitation - fentanyl).
 7. For å forhindre hjerneødem (albumin - løsning, mannitol, så vel som beroligende gruppe narkotika).

Metoder for korreksjon og kontroll av blodtrykk i tilfelle cerebral blødning

For spesifikk terapi brukes narkotika med narkotika.

 1. For å forbedre trophic nervevev brukes aktovegin eller piracetam.
 2. Det anbefales også å ta stoffer med antioksidantegenskaper - emoksipin og mildronat.

Oppmerksomhet vær så snill! Ovennevnte behandling for blødning er omtrentlig, fordi avhengig av type sykdom og konsekvenser bestemmer den ledende legen det individuelle behandlingsforløpet.

Konservativ terapi for blødning i hjernen

Konservativ terapi for blødning i hjernen. Del 2

Neurokirurgisk inngrep

Etter sykehusinnleggelse av pasienten i avdelingen for nevrokirurgi i tre dager, gjennomgår han en operasjon, hvilke indikasjoner som er følgende indikatorer:

 • hematomer av stor størrelse;
 • blodstrøm av hjerne-ventrikler;
 • skade på aneurisme.

Dermed fjerner blodet redusert trykk i skallen, noe som forbedrer prognosen betydelig og sparer pasientens liv.

Neurokirurgisk inngrep for hjerneblødning

Rehabiliteringsperiode

Ca 60% av pasientene dør etter blødning etter en tidlig neurokirurgisk operasjon. I andre tilfeller, med tilstrekkelig behandling, forblir pasienten levende, men mister arbeidsevne. Derfor er rehabiliteringsbehandling nødvendig, noe som er rettet mot å gjenopprette funksjonaliteten. Hvis pasienten lider av hjernestamme lesjon eller var i koma, vil rehabilitasjonen ta lang tid.

Rehabiliteringskurset inneholder følgende prosedyrer:

 1. Øvelse terapi.
 2. Anvendelse av terapeutiske masseteknikker.
 3. Behandling av pasienten ved hjelp av elektrokoagulasjon og andre fysioterapeutiske manipulasjoner.
 4. Hvis tale er forstyrret, kan en taleterapeut vises.

Behandling etter hjerneblødning

Oppmerksomhet vær så snill! Rehabiliteringsprosessen bør være under vaktholdet av en spesialist, siden selvbehandling etter et slag er kontraindisert.

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Les Mer Om Fartøyene