Hvorfor brenner blodkar på kroppen, og hva skal jeg gjøre med det

Når blodkarene på kroppen brister, samler en liten mengde blod under overflaten av huden. Som et resultat vises små røde prikker (petechiae) eller store flate flekker (lilla) på dermis. Årsaken til sprengning av blodkar på hender, ansikt og andre deler av kroppen, samt hvordan man skal håndtere problemet, er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor er det et problem?

Mest ofte sprenges blodkar oppdager etter traumer. Et fint blodig utslett kan forbli i stedet for blåmerke eller blåmerke. Men spesielt bør du varsle petechiae som har oppstått spontant, fordi de kan være et tegn på alvorlig sykdom.

De vanligste årsakene til at skipet brast:

 • traumer;
 • en allergisk reaksjon;
 • blodinfeksjoner;
 • autoimmune lidelser;
 • fødsel;
 • bivirkninger ved behandling av hudsykdommer;
 • bivirkninger av kjemoterapi;
 • aldringsprosessen.

I alle fall brister karene når veggene blir mindre elastiske. Noen ganger kan årsaken til forverring av karene være en forandring i hormonell bakgrunn.

I sjeldnere tilfeller kan slike sykdommer provosere ødeleggelsen av små fartøyer:

 • meningitt (betennelse i membranene som dekker hjernen og ryggmargen);
 • leukemi (kreft i blodceller);
 • betennelse i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner;
 • sepsis (kroppssentrisk inflammatorisk respons på bakteriell infeksjon).

Separat, vi må vurdere årsakene til utseendet av briste blodkar i ansiktet. Det særegne er at hvis gitteret av bursted-skåter dukker opp på nesen og kinnene, så er det i 90% av tilfellene årsaken til dette arvelighet. Også årsaken til at fartøyet i ansiktet har bristet kan være:

 • sitter på en diett
 • hyppig bruk av scrubs;
 • hyppig bruk av badstuen;
 • nekte å bruke krem ​​i frostfritt vær.

diagnostikk

For å fastslå årsaken og foreskrive behandling, må dermatologen imidlertid undersøke pasientens medisinske rekord.

I diagnostiseringsprosessen kan følgende spørsmål oppstå, svarene som skal utarbeides på forhånd:

 1. Når merket pasienten først at fartøyet briste?
 2. Blir andre symptomer ledsaget av subkutan blødning?
 3. Har pasienten deltakelse i kontaktsporter, kamper?
 4. Har du vært i vakuummassasje de siste ukene?
 5. Behandlet pasienten kosmetologen (spesielt hvis fartøyet på ansiktet hans briste)?
 6. Er regionen med subkutan blødning smertefull eller kløende?
 7. Har noen av de blodrelaterte familien foci av ødelagte blodårer?

Det er også nødvendig å informere legen din om å ta noen urter, kosttilskudd eller medisiner. Legemidler som aspirin, steroider eller antikoagulantia kan utløse subkutan blødning. Detaljert svar på ovennevnte spørsmål vil gjøre det mulig for legen å få informasjon om hvorfor blodkarene i armene og kroppen som helhet faktisk briste.

En hudlege kan også foreskrive en blod- eller urintest for å sjekke for en infeksjon eller et virus. Om nødvendig kan ultralydsskanning av det berørte området for skjulte frakturer eller unormal vevskader også utføres.

forebygging

Dessverre, hvis fartøyet under øyet brister, ikke forvent at det vil helbrede eller løse seg selv.

For å behandle den skadede kapillæren er det ubrukelig, men det er mulig å forhindre fremveksten av nye foci av subkutan blødning, etter følgende regler:

 • Hvis det allerede er observert sprengningsfartøyer, er det nødvendig å unngå alle prosedyrer som er knyttet til bruk av vakuum, ruller, kraftige lasere i flere måneder.
 • hvis blodkarene på beina brister, må du forlate bruken av grove skrubber, massasjer, wraps. Men bruk av fruktsyrer er ikke forbudt.
 • Ikke gni og trekk den skadede huden;
 • vask kroppen din med bare varmt vann, ikke varmt eller kaldt;
 • unngå å besøke badstuen, solarium;
 • Beskytt huden mot frost med fettete, oljeholdige kremer;
 • holder seg til et balansert kosthold, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av vitamin C;
 • ikke røyk
 • redusere alkoholforbruket til et minimum. Spesielt rødvin provoserer en pause i kapillærene.

Offisielle behandlingsmetoder

Metoder for behandling av subkutan blødning kan deles inn i 3 kategorier.

Utryddelse av årsakene til sprengning av blodkar på hender og kropp som helhet

For dette kan systemiske antivirale antibakterielle legemidler foreskrives. Hvis fartøyene på fingrene brister som følge av å ta medisiner, er prebiotika foreskrevet.

Reduksjon av fokus på subkutan blødning

Kremer og serum for behandling av brutte kapillærer kan egentlig ikke betraktes som medisin. Skadede kar er mest merkbare på blek, tynn og tørr hud, spesielt på ansiktet. Derfor foreskriver dermatologer spesielle fuktighetsgivende kremer som stimulerer fornyelsen av hudceller. Som et resultat blir de ødelagte kapillærene mindre merkbare.

De såkalte anticoutrotiske preparatene inneholder ekstrakter av plantestoffer ekstrahert fra saxaul og celandine. Disse ekstraktene stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde kapillærveggene elastiske og elastiske. Hvis du bruker anticorotiske medikamenter ved de første tegnene på utseende av barberende kapillærer, kan du forhindre ytterligere økning i fokus på subkutan blødning.

Retinoid kremer bidrar til å bli kvitt små sprengende kapillærer ved å øke produksjonen av kollagen i huden. Faktisk vil kapillærene ikke forsvinne hvor som helst, bare på den fornyede huden kan de ikke være synlige.

Anti-inflammatorisk kremer, som inneholder en del av grønn te ekstrakt eller tare, redusere overdreven blodstrømmen til de berørte hudområder, samt bidra til å gjøre ødelagte blodkar usynlig.

Fjerning av allerede bursted blodkar

Elektrokoagulasjon bekjemper med brutte blodkar ved å lede den elektriske puls til det berørte området. Denne metoden kan ikke være egnet for barnet.

Lasebehandling er den mest effektive måten å fjerne bristende kapillærene på. Legen bruker en spesiell enhet for å sende pulser av laserlys til de skadede karene, noe som til slutt ødelegger dem. Midlertidige bivirkninger kan inkludere rødhet, hevelse, peeling eller crusting.

Hjemmebehandlinger

Hvis blodkarene allerede brister, er det helt urealistisk å fjerne dem helt hjemme. Likevel er det flere påvist folkemessige rettsmidler som effektivt bidrar til å redusere rødhet.

Aloe Vera

Du må male aloe-bladet i vassdrag og gni de berørte områdene før du legger deg til sengs. Foreløpig er det nødvendig å vaske huden med grønn eller svart te. Resterne av våpen kan lagres i kjøleskapet i 2 uker.

Grønne tomater

Du trenger bare å kutte tomater i skiver og bruke dem på problemområder. De aktive ingrediensene varer i tre minutter. En grønn tomat inneholder en ideell konsentrasjon av essensielle syrer, som gunstig påvirker reduksjonen av rødhet. Bruk denne metoden for behandling kan ikke være mer enn 10 dager på rad. Etter bruk av tomater må du legge på litt nærende krem.

Persilleblade

Denne effektive ingrediensen ble brukt selv i det gamle Hellas. Det er nødvendig å ta en håndfull persilleblader og hell dem 100 ml kokende vann. Dekk og la i en halv time. Deretter spenne væsken og tilsett 50 ml melk. Damp en liten gasbind i den resulterende væsken, og fest den deretter til ansiktet eller et annet problemområde. La komprimeringen stå i 20 minutter. Utfør prosedyren hver dag i en måned.

salvie

Det er nødvendig å suge 4 ss tørket salvie i 200 ml kokende vann. Dekk og la stå i ti minutter. Drenk og tilsett 200 ml melk. Daglig, rengjør ansiktet grundig med denne væsken. Du kan bruke en komprimering i 10 minutter eller bare vaske med salvemelk. Etter prosedyren må du skylle det behandlede området med kaldt vann. Du kan bruke denne medisinen hver dag til du ser forbedringer.

Til tross for at hjem metoder for å bli kvitt sprengte blodkar vil ikke være i stand til å skade helsen, som brukes lokalt, er det nødvendig å oppsøke en hudlege før søknaden.

Hvorfor fartøyene briste

Mange mennesker lider av at blåmerker virker veldig enkelt, selv med tilsynelatende svært små slag. Dette skyldes at fartøyene har blitt sprø og ofte ikke tåler belastninger. Hvis blåmerker dannes med blåmerker, brudd, skader - det er ingen spørsmål, da dette er normalt. Men hvis de oppstår spontant, bør du konsultere en spesialist, da dette kan signalere en alvorlig vaskulær patologi. La oss se på hvorfor blodårene briste og hvordan å bli kvitt dette problemet.

Interne årsaker

Ulike faktorer fører til utvikling av vaskulær sårbarhet, som kan klassifiseres i eksterne og interne faktorer.

Co. indre omfatter primært hormonell ubalanse i forbindelse med lang-tids administrering av hormonelle preparater, så vel som under graviditet, etter abort eller levering, etter menopause, problemer med funksjonen av skjoldbrusk-kjertel, leversykdom, nyresykdom, diabetes, vaskulær dystoni, høyt blodtrykk, fedme.

Fartøy brister med en ustabil emosjonell tilstand, med nevroser, langvarig stress. For dette problemet resulterer i systemisk lupus erythematosus er kjennetegnet ved en langvarig inflammasjons -zabolevanie vaskulære vegger, noe som resulterer i en serie fartøy.

Problemet kan sees i slag, myokardialt infarkt, hvis det er en hemoragisk syndrom, diverse allergiske reaksjoner på spesifikke medikamenter som fremkaller en fortynning av de kapillære vegg. Alvorlig forringet fartøy smittsomme sykdommens art meslinger, skarlagensfeber, influensa, så vel som reumatisme og vaskulitt. HIV-bærer gjør noen ganger fartøyene skjøre, og med denne patologien er det mulig å mistenke tilstedeværelsen av et onkologisk problem.

Kostholdet påvirker tilstanden til blodårene. Således utmattende dietten, en mangel i dietten av vitamin E og askorbinsyre, svekket assimilering av nærings fører til økt skjørhet fartøy. Det er også aldersendringer når alle kroppens vev er tynnet.

Eksterne årsaker

Blant de eksogene faktorer, på grunn av hvilken utbrudds fartøyene innbefatter: mekaniske skader, sykdommer i hud integritet som følge av eksponering for lave temperaturer, brannsår, lidelser i de øvre lag av huden som et resultat av skrelle, noen andre kosmetiske manipulasjoner, husholdningskjemikalier: vaskepulvere, vaskemidler, rensemidler, såper, dusjgeler.

Eksterne faktorer inkluderer atmosfæriske trykkforskjeller, plutselige endringer i lufttemperatur, langvarig eksponering for sollys. Negative effekter på tilstanden til blodkar kan skyldes fysisk inaktivitet, fysisk overbelastning og økt stress i treningsstudioet.

Forverrer arbeidet med blodkar langvarig bruk av antidepressiva, antiinflammatoriske, smertestillende medisiner, antiasthmatics.

Hvordan behandle blodårer

Behandlingens taktikk avhenger direkte av årsaken som forårsaket denne patologien. Derfor er det først og fremst nødvendig å besøke flere leger: endokrinolog, gynekolog, phlebologist. Eksperter vil gjennomføre en undersøkelse og avgjøre den sanne årsaken til brutthet. Det er mange behandlingsmetoder, som hver er ganske effektive. La oss vurdere dem.

 1. Fysiske øvelser. Det er en viss gruppe øvelser som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i blodkar og kapillærer. For eksempel: Dette ligger på ryggen på gulvet, løft beina og armene oppover vinkelrett på gulvet, utfør flyene i ti minutter.
 2. Terpentinbad. Slike prosedyrer er grunnlaget for terapi: de gjenoppretter elastisiteten til blodkarene, forhindrer deres ekspansjon.

Høy effektivitet ble vist ved spesielle prosedyrer som utføres i medisinske institusjoner:

 • Mikroscleroterapi - et spesielt stoff injiseres i venen - skleroserende. Under sin innflytelse limes et skadet kar, da hematomen løses. Tidspunktet avhenger av mengden intervensjon og i gjennomsnitt er omtrent 90 minutter.
 • Laserbehandling er en av de moderne middelene for vaskulær behandling. Fjerning av fartøyet skjer på grunn av påvirkning av laserstrålen på egenskapene til hemoglobin, som strømmer inn i veggene av karene. Den utvidede kapillæren som følge av denne tiltak løses. Spesialisten må være høyt kvalifisert, da denne prosedyren kan provosere dannelsen av brannsår, arr og blåmerker.
 • Elos-koagulasjon er en teknikk basert på ELOS-teknologi. Med denne teknologien brukes egenskapene til lys eller laser energi og forskjellige egenskaper av bipolar elektrisk strøm.

De medisinske prosedyrene som er oppført her, er kosmetiske: de påvirker ikke årsaken til skjørhetene i karene, men eliminerer kun de kosmetiske feilene som er forbundet med denne patologien.

Folkemidlene

Metoder for tradisjonell medisin okkupere ikke det siste stedet i styrking av blodkar. De er ganske effektive og har ikke en negativ effekt på kroppens tilstand, og involverer heller ikke store utgifter i materialplanen, og derfor har de blitt så utbredt. Blant de mest populære måtene er:

 • sitronsaft - har en forsterkende effekt på de vaskulære veggene, gjør dem mer smidig og elastisk. Eksperter anbefaler hver dag å drikke minst to briller om dagen med rent vann, som må legge til litt sitronsaft, du kan legge til honning.
 • infusjon av vannpeper eller valnøttblader.
 • eliminerer fragiliteten av fartøyets avkok av solbærbær.
 • te med tilsetning av rosen hofter - et utmerket verktøy for blodårer og hjerte muskler. Du kan bare brygge dogrose uten te og legge til buljongpine nåler, honning med sitron, tranebær.
 • tinktur av hvitløk og sitron - har en gunstig effekt på hele kroppen, renser fartøyene, forhindrer avsetning av aterosklerotiske plakk.
 • for å styrke fartøyene som brukte frukt av fjellaske: i høst blir de høstet og hver dag i seks måneder tatt til mat.
 • hvitløk har gode egenskaper for å gjenopprette blodkar. Spesialister anbefaler daglig å spise minst to hvitløksklær.

Hvis fartøyene forstyrres av eksponering for kjemikalier, kan du ty til bruk av masker som må påføres det skadede området. Masken med honning fungerer bra: legg til en teskje honning til et par dråper sitronsaft. Husk at honning er allergifremkallende og kan forårsake en bestemt reaksjon.

Masken for å styrke fartøyene kan være laget av havtorn. Ta vekk fra knuste bær av havtorn, et bord, en teskje stivelse. For en kvart time må du bruke denne masken til ønsket hudområde, og vask deretter av. Hvis havtorn er vanskelig å få - kan du ta bær av tranebær, bringebær, viburnum, currants, jordbær.

Det hjelper godt salve fra blomster av calendula, som er lett å lage hjemme. Ta like mengder av slike medisinske urter: kamilleblomster, hestetail, hestekastanje, calendula, hvetegress. Bland dette råmaterialet - du trenger en spiseskje av blandingen. Sett det i et glass og fyll det med varmt vann. Etter at det er avkjølt, må du fukte gasbindet i løsningen og bruke det på det nødvendige området.

Hva skal jeg gjøre når fartøyet på fingeren brister?

Den vanligste årsaken til blåmerker er traumer og blåmerker. I dette tilfellet, ikke bekymre deg, fordi det er kjent hvor fartøyet briste.

Den viktigste manifestasjonen av burstfartøyet er en blåmerke (eller hematom) - en overbelastning av fersk eller koagulert blod under huden.

En mer alvorlig situasjon er vurdert om fartøyet på håndens finger har bristet på bakgrunn av fullstendig helse uten en åpenbar grunn. Slike blødninger kalles petechiae eller telangiectasia, og krever obligatorisk behandling til hematologen.

Klinisk bilde

Med en god vaskulær tilstand forårsaker selv ikke et signifikant slag ikke hematom. Veggene til sunne årer og kapillærer er elastiske og ikke bare i stand til å motstå, men kompenserer også i noen grad for kortsiktig press. Angst er forårsaket av blåmerker som oppstår uten en bestemt årsak.

Vanligvis er dette ikke den første fasen av sykdommen. Men mens du kan svare, hvorfor det var et blåmerke, prøver plager å ignorere. Faktisk er for rask dannelse av blåmerker fra ubetydelig press, og også uberettiget store størrelser allerede en årsak til alarm.

Spontant hematom og petekkier - petechial blødninger er dannet ved hjelp av trykk hoppene både blod og lufttrykk, temperatursvingninger, sterke erfaringer tunge laster eller belastninger. Fenomenet er unaturlig og tjener som en anledning til et besøk til legen.

Det er absolutt ikke verdt å vente på at fartøyet skal sprekke på fingrene eller underarmen. For å søke råd, er det tilstrekkelig å ha vaskulære stjerner på hendene og en følelse av chilliness selv i varmen.

Symptomer og årsaker

Blodkar på øvre lemmer er mye mindre stresset enn på nedre ekstremiteter. Selvfølgelig beveger personen seg mye mer aktivt med hendene, men for fartøyene og leddene er muskelarbeidet på hendene en ekstra stimulering, og ikke en last. Derfor er det viktig å skille ut uhelleskader eller er forbundet med eksterne faktorer fra interne endringer.

 • Hvis fartøyet briste på bakgrunn av tungvektstrening, var det mest sannsynlig at det var et trykkprang. Det er nødvendig å endre treningsmodus litt.
 • Smittsomme sykdommer og forverring av kronisk fører nesten alltid til svekkelse av karets vegger og følgelig brittleness. Det er ikke noe spesielt å gjøre her, det er nok vanlig gjenopprettingsterapi.
 • Allergiske sykdommer, uavhengig av kilden, utfordrer også hengende brittleness. Derfor, hvis fartøyet på fingrene eller underarmene har brist, må du være oppmerksom på husholdnings kjemikalier. Det er mulig at et nytt oppvaskmiddel inneholder noe stoff som kan forårsake en allergisk reaksjon.
 • Traumatiske effekter på huden - peeling, langvarig eksponering for sol, frostbit eller brennning fører til vaskulær skade.

Førstehjelp

Når blodårene brister, kan det ikke bli lagt merke til i det hele tatt om de brister inn i et sted som er skjult for øynene. Selvfølgelig snakker vi nå ikke om slike ekstreme tilfeller som en aneurisme eller et slag. Nei, vi snakker om vanlige ordinære fartøyer, for eksempel på armer og ben, som briste ganske ofte.

Of course, mer opptatt av problemet med kvinner fordi de er mer følsomme for små kosmetiske defekter i huden, blodkar sprekker og la bak de stygge edderkopp årer eller blåmerker.

Imidlertid gjelder dette problemet kvinner i større grad, fordi ofte et fartøy brister ganske enkelt på grunn av hormonell svikt, som heldigvis menn nesten ikke skje.

Men i tillegg kan fartøyene sprekke av flere grunner, hvorav noen også er rent feminin. Vi snakker om dem nå.

Beholderen på armen briste

Årsakene til at skipene brast ofte:

 • Forsvingen av selve fartøyet,
 • Misbruk av solarium og lys sol,
 • pilling,
 • Skader og blåmerker,
 • frostskader,
 • Utvikle åreknuter,
 • En stillesittende livsstil,
 • Overvekt,
 • stress,
 • Hypertensiv sykdom,
 • En allergisk reaksjon,
 • stress,
 • Den kjemiske effekten,
 • Vegeto-vaskulær dystoni.

Ulike faktorer kan føre til utseende av telangiektasier. Disse er svekkede og permeable vegger av fartøyene selv, traumer, forbrenninger og pilling, aktivt sollys. Rupturen av fartøyet kan oppstå på grunn av høyt blodtrykk, en allergisk reaksjon på husholdningskjemikalier og andre elementer, på grunn av hypodynamien, noe som reduserer tonen i karene og av en rekke årsaker.

Først og fremst er det nødvendig å forstå hvorfor dette kan skje, og hvorfor en finger vises på fingeren fra sprengningsfartøyet. Den mest enkle og forståelige grunnen til dannelsen av et hematom på fingeren er selvsagt et traumer.

Husk, kanskje du bare den andre dagen, du treffer fingeren eller ved et uhell prischimili sitt tips? I dette tilfellet er ikke noe spesielt å gjøre nødvendig, en liten blåmerke vil passere seg selv, så snart konsekvensene av dette traumaet helbredes.

Det må sies at folk som brister i hendene, klager mest på folk i den eldre generasjonen. Dette er forståelig, fordi med alderen på veggene i blodkar akkumulerer salter, lipider, er det plaques, blodkar mister sin elastisitet og blir stiv og sprø.

Dette skjer jo raskere, desto mindre vitamin P er til stede i kostholdet ditt, som er ansvarlig for fartøyets elastisitet.

I tillegg er karene sterkt utsatt for forskjellige toksiner, og derfor må de ha en tilstrekkelig mengde vitamin C, slik at de kan opprettholde sin helse, den antioksidant som naturen har gitt oss.

Hvis du har en mangel på disse vitaminene, da propellen løpet av vitaminpreparater, som selges i apotek, vil det hjelpe deg å gjøre veggene i blodårene sterkere og hindre utseendet av ødelagte blodkar i armene i fremtiden.

I noen tilfeller kan blodkar på armene briste og hvis det er et brudd på hormonell bakgrunn. Dette skjer noen ganger under graviditet hos en kvinne eller i bestemte perioder av hennes liv. Dette fenomenet utgjør ikke en betydelig fare, bortsett fra at vi skal ta vare på å styrke immuniteten.

Forårsaker et bristeskip på hånden og en allergi mot kjemikalier til husholdninger. Mange stoffer som en kvinne må jobbe hjemme inneholde svært giftige stoffer for huden.

Deres regelmessige bruk uten beskyttende gummihansker fører ikke bare til den raske aldringen av henderens hud, men også til det faktum at penetrering i dybden av huden, påvirker disse stoffene lokalt fartøyene og ødelegger veggene.

For å unngå å sprenge fartøyet på hånden, bruk derfor alltid vernehansker.

Bruises er det første tegnet

Bursting av blodkar på hendene - et ganske vanlig fenomen, men ikke alle er klar til å ta hensyn til en slik "bagatell", mye mindre behandle slike klager til legen. Oftest tiltrekker denne feilen oppmerksomheten til kvinner, fordi det er et resultat av sprengning av blodårer som utvikler blåmerker.

Hva betyr de ødelagte blodkarene?

Hvis blodårene faller på hendene, betyr det at pasienten har hatt telangiectasias - vaskulære nett. De er de utvidede karene som passerer under huden. Slike fartøy kan ta en annen form: de vanlige stjernene eller flekker og blåmerker. Det er sistnevnte og refereres til som sprengningsfartøy.

Hvorfor faller blodkarrene på hendene?

  1. 1.Hormonale feil under graviditet, med inntak av hormonelle tabletter, med cyster, abort, overgangsalder,
  1. 2. Svakhet av fartøyets vegger,
  1. 3. Brudd på permeabiliteten til veggene,
  1. 7. Private turer til solarium,
  1. 8. Initial stadier av åreknuter,
  1. 9. Vegito-vaskulær dystoni,
  1. 10.Insikre og hjerteinfarkt i historien,
  1. 14. Arteriell hypertensjon,
  1. 16. Kjemiske effekter.

Det er verdt å ta hensyn til den kjemiske effektfaktoren.

Hvis pasienten brister med blodkar på hendene, er det først og fremst nødvendig å utelukke muligheten for kjemisk angrep: oppvaskmiddel, vaskepulvere, flytende såper og også noen sjampo eller geler.

Det er nødvendig å forsøke å utelukke effektene av disse stoffene, og for å verifisere om de var årsaken til telangiektasier. Hvis det er tilfelle, må du bytte sjampo og vaske opp i spesielle hansker.

En annen faktor - allergi, briste blodkar kan bli en reaksjon på å ta noen medisiner, produkter eller gress. Det er mange typer planter som tynner fartøyets vegg og smaler det.

Derfor, hvis pasienten har grunn til å mistenke at fartøyet har sprukket på armen som svar på en allergisk reaksjon, bør du ta en allergimedisin for å hindre ytterligere skade på kapillærveggene.

Hvordan styrke veggene i blodårene?

  1. 1. Skipene kan sprekke av to grunner: som et resultat av innsnevring av kapillæren eller omvendt av utvidelsen. Dette fenomenet er forbundet med trykkfluktuasjoner, så det er nødvendig å kontrollere blodtrykket og unngå hypertensive kriser.
  1. 2. Veldig viktig å ta vitaminer for å styrke blodårene, spesielt vitamin C, som sprer blod gjennom blodårene, og Rutin-vitamin P, som er i stand til å gjenopprette elastisiteten til blodårene.
  1. 3. Vi har allerede snakket om hypodynamienes rolle i dannelsen av telangiektasier. Det faktum at årene ikke eier den muskulære veggen, skyver de blod er ikke på grunn av arbeidet med murene som en arterie, og på grunn av tilstedeværelsen av ventiler i venesystemet. Derfor er det svært viktig å gjøre spesielle øvelser som sprer blod og gjør venesystemet til å fungere.

Disse øvelsene er veldig enkle, ta bort bokstavelig talt 10 minutter om dagen.

Teknikken kalles vibrasjonsbehandling: pasienten ligger på ryggen, løfter sine lemmer og vibrerer dem. På grunn av slike vibrasjoner blir veggene ryddet av aterosklerotiske innskudd, blodsirkulasjonen i arteriene forbedres, og venerveggene styrker.

  1. 4. Til det forrige elementet er det mulig å bære og massasje. Det er ikke nødvendig å besøke spesialister, du kan selvmassere deg selv, bare med et forsøk på å holde flere ganger på ekstremiteter for å forbedre blodstrømmen i dem. Selv om leger anbefaler å besøke massører 2 ganger i året.
  1. 5. Mange er opptatt av spørsmålet: hvordan man styrker fartøyene med folkemidlene. Dette spørsmålet ble besvart lenge siden av Dr. Zalmanov, som utviklet terpentinbad spesielt for dette formålet. Terpentin penetrerer gjennom porene i huden og har følgende effekter:
  • Kapillærene åpnes,
  • Blodsirkulasjonen i kroppen blir mer intens,
   6. Forberedelser for å styrke veggene i blodårene. Vi har allerede begynt å snakke om vitaminer, som styrker veggene i blodårene. Det er nødvendig å godta fremdeles:
  • Escuzane - vitamin B - som øker tonen i venene, normaliserer hemodynamikk.
  • Pantothensyre - Vitamin B5 - som er involvert i hematopoiesis.
  • Retinol - vitamin A - er ansvarlig for styrken av veggene til karene, tilstanden til cellene i epitelet.
  • Tocopherol er et vitamin E - det er ansvarlig for beskyttelse av cellemembraner.

Behandling av skjøre kar

Og la oss snakke om de instrumentelle behandlingsmetodene, som også noen ganger må brukes.

 • Mikroscleroterapi - i problemkarrene ved hjelp av den tynneste nålen, innfører et stoff som "sementer" fartøyet. Deretter løser dette stoffet, og problemet forsvinner.
 • Laser terapi. Laseren virker på hemoglobin, som er i stand til å akkumulere energi, og deretter overføre den til vaskemuren, og dermed styrke den.
 • Elos - koagulasjon - behandling med høyfrekvent strøm.

I lys av ovenstående bør pasientene ikke være bekymret for å spre blodårene, de trenger bare å være oppmerksom på kroppen og ta dette problemet alvorlig.

Hvis du ikke tar hensyn til telangiektasi, vil fartøyene fortsette å sprekke, og det kan være nødvendig med mer radikale prosedyrer, opptil fjerning av fartøyene med kirurgiske midler.

I tillegg er det nødvendig å finne ut årsaken til bristeskipene, for ikke å gå glipp av alvorlige sykdommer: åreknuter, dumme hjerteinfarkt, mikroslag.

Hva er problemet

Når blodkarene på kroppen brister, samler en liten mengde blod under overflaten av huden. Som et resultat vises små røde prikker (petechiae) eller store flate flekker (lilla) på dermis. Årsaken til sprengning av blodkar på hender, ansikt og andre deler av kroppen, samt hvordan man skal håndtere problemet, er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor er det et problem?

Mest ofte sprenges blodkar oppdager etter traumer. Et fint blodig utslett kan forbli i stedet for blåmerke eller blåmerke. Men spesielt bør du varsle petechiae som har oppstått spontant, fordi de kan være et tegn på alvorlig sykdom.

De vanligste årsakene til at skipet brast:

 • traumer;
 • en allergisk reaksjon;
 • blodinfeksjoner;
 • autoimmune lidelser;
 • fødsel;
 • bivirkninger ved behandling av hudsykdommer;
 • bivirkninger av kjemoterapi;
 • aldringsprosessen.

I alle fall brister karene når veggene blir mindre elastiske. Noen ganger kan årsaken til forverring av karene være en forandring i hormonell bakgrunn.

Sprengningsfartøyet ser uattraktivt ut, men i seg selv bærer det ingen fare

I sjeldnere tilfeller kan slike sykdommer provosere ødeleggelsen av små fartøyer:

 • meningitt (betennelse i membranene som dekker hjernen og ryggmargen);
 • leukemi (kreft i blodceller);
 • betennelse i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner;
 • sepsis (kroppssentrisk inflammatorisk respons på bakteriell infeksjon).

Separat, vi må vurdere årsakene til utseendet av briste blodkar i ansiktet. Det særegne er at hvis gitteret av bursted-skåter dukker opp på nesen og kinnene, så er det i 90% av tilfellene årsaken til dette arvelighet. Også årsaken til at fartøyet i ansiktet har bristet kan være:

 • sitter på en diett
 • hyppig bruk av scrubs;
 • hyppig bruk av badstuen;
 • nekte å bruke krem ​​i frostfritt vær.

diagnostikk

Hvis pasienten merket at blodkarene på hele kroppen har brutt seg ned, og det var ingen åpenbare grunner til dette, er det nødvendig å snarest konsultere en lege. Noen mol kan misforstå for subkutane blødninger. Bare en erfaren hudlege kan skille en fra en annen ved visuell inspeksjon.

For å fastslå årsaken og foreskrive behandling, må dermatologen imidlertid undersøke pasientens medisinske rekord.

I diagnostiseringsprosessen kan følgende spørsmål oppstå, svarene som skal utarbeides på forhånd:

Fragilitet og sårbarhet i de vaskulære veggene

Hovedårsaken til utseendet på sprengende fartøy på hendene er skjøtheten og skjørheten i de vaskulære veggene. Her har jeg allerede tre ganger en merkelig ting blitt oppvåkning. For seg selv, uten noen åpenbar grunn og relevante forhold, brøt mine blodårer.

Hos friske mennesker er blodkarets vegger sterke og elastiske, de er i stand til å motstå kortsiktig press. Hvis blæren oppstår uten grunn, er det verdt å vurdere og konsultere med en spesialist.

Begravde blodårer på hendene indikerer at kroppen har brudd som krever riktig behandling. Pasienter klager på at fingrene viser kapillærene med jevne mellomrom.

Etter en stund brøt de, og under huden dannes et hematom.

Dette skyldes nedsettelse på veggene av blodkar av salter, lipider, nedsatt blodtilførsel på grunn av kolesterolplakk. Blodkar i eldre mennesker slites ut, blir sprø og sprø.

For å forstå hvorfor dette skjer, er det nødvendig å undersøke pasienten og analysere resultatene.

Dannelsen av blåmerker og blødninger er en patologisk prosess forårsaket av påvirkning av visse faktorer.

Hovedårsakene til utseendet på blåmerker på hendene er eksterne og interne faktorer. I varmt vær, hos pasienter med økt skjørhet i blodårene, blir lemmer kalde og blå. Denne symptomatologien indikerer svakhet og sårbarhet i karene, samt eksisterende sirkulasjonsforstyrrelser.

Metode klype: Under kragebenet blir fingrene samlet hudfold og smertefri klem det, snu 90 grader. Hvis det identifiseres individuelle blødninger eller store hematomer på den, anses brøkhet av karene som viktig og krever adekvat terapi.

Og så de neste gangene så jeg og forsto at det var fartøyene

Hvis de vaskulære veggene er skadet og kapillærens integritet forstyrres, forlater røde blodlegemer interstitialrommet. Behandlingen av dette problemet begynner med å styrke blodkarene etter en omfattende undersøkelse av spesialister i beslektede spesialiteter.

Når hematomer, petechias og blødninger opptrer, bør det tas hensyn til tilstanden til sirkulasjonssystemet som helhet. Oppkast av blodårer er bare et symptom på patologi.

Oppmerksomhet vær så snill! Vi er ikke en "klinikk" og er ikke interessert i å tilby lektorer medisinsk tjenester.

Bruises på fingrene på hånden

Bruising og blåmerker av ukjent opprinnelse er alltid en grunn til bekymring. Det skjer at et øyeblikk vises en blåmerke på armen eller benet, uten noen innvirkning eller skade.

Skal jeg være oppmerksom på dette? Legene sier autoritativt, hvis du har et blodkar på fingeren, er årsakene til dette løgn i skibets vegger.

Og dette er en alvorlig grunn til å konsultere en lege og finne ut årsaken til denne sårbarheten.

Sunne fartøy

Blodkar er et system som distribueres gjennom hele kroppen. Disse rørformede formasjoner, gjennom hvilke blodet strømmer, er en del av et hvilket som helst organ og vev i kroppen vår. I en sunn person er fartøyets vegger sterke og elastiske. For at fartøyet skal bli skadet, er det nødvendig å utøve kraft.

Fartøyet kan sprekke fra støt, kraftig friksjon, brenne, frostbit eller andre mekaniske effekter. Hvis fartøyene plutselig begynner å sprekke akkurat slik, er det en anledning til samråd med en lege. I tilfelle at forårsaket skade på fartøyet blir et fenomen ikke en gang, er det mulig å mistenke tilstedeværelsen av ulike patologier som fører til en forverring i styrken i karetsystemet.

symptomer

Ofte kan pasienter legge merke til på deres arm de første symptomene på oppkastningssvikt. Den lyseste av dem, som umiddelbart bør varsle kapillærstjernen eller nettet. Med dette fenomenet begynner kapillærene å vises på huden.

De er lyse rød eller burgunder i farge.

Også hos personer med denne avviken, oppstår følgende symptomer:

 • Urimlige blåmerker på kroppen.
 • Omfattende blåmerker.
 • Ofte går nesen blod.
 • Kalde hender og føtter.
 • Hodet mitt spinner.
 • Mørking for øynene når kroppens stilling endres.
 • Svimlende tilstander.

Hvis du plutselig briste fartøyet på fingeren, benskulderen eller på et annet sted og dannet et blåmerke, er det verdt å vite hvorfor dette kan skje.

Mulige årsaker

Kapillær sårbarhet, inkludert i hendene, kan utvikle seg for en rekke årsaker, inkludert både interne og eksterne faktorer. Interne faktorer inkluderer ulike sykdommer og abnormiteter som negativt påvirker kardiovaskulærsystemet, nemlig:

 • Hormonelle endringer.
 • Endokrine sykdommer.
 • Patologier i lever og nyrer.
 • Dystoni av karene.
 • Hemorragiske patologier.
 • Nevroser.
 • Overvekt.
 • Økt trykk.
 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen.
 • Lupus erythematosus systemisk.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Akutte smittsomme sykdommer.
 • HIV.
 • Kreft.
 • Beriberi.
 • Alderrelaterte endringer i blodkar.

Imidlertid kan kapillærene briste selv i fravær av alle disse ubehagelige sykdommene. Til den eksterne faktoren som utfordrer skjørhetene til fartøyene er:

 • Skade.
 • Kosmetiske prosedyrer.
 • Lav fysisk aktivitet.
 • Vær forandrer seg.
 • Brann eller frostbit.
 • Misbruk av ultrafiolett.
 • Godkjennelse av visse medisiner.
 • Langvarige påkjenninger.
 • Sterk fysisk stress.
 • Virkningen av husholdnings kjemikalier.

Patologi eller ikke

Hvis du har et sprengningsfartøy på fingrene, må du finne årsakene så raskt som mulig. For å forstå om du har økt skjørhet i blodårene, må du passere en rekke tester:

 • Klemme. Under beinbeinens bein må du ta to fingre i hudområdet og rotere det 90 grader. Hvis det etter en slik manipulasjon var blåmerke eller blåmerke, er problemet på ansiktet.
 • Sjekk med slæbebåt. Tonometeret er plassert over albuen, i underarmen. Den puffede mansjetten er igjen i 7 minutter. Etter fjerning av turniquet blir huden undersøkt for blødninger og blåmerker. Hvis kapillærene er skadet, kan det sies at pasienten trenger akutt behandling.
 • Hammeren. Metoden består i å tappe med en hammer i brystregionen. Hvis det er hematomer, diagnostiseres pasienten med økt brølhet.
 • Undersøkelse av kapillærene. Med hjelp av en spesiell enhet undersøker legene tilstanden til pasientens kapillærer. Forandringen i form av kapillærene og brudd på deres integritet indikerer et problem.

Vi anbefaler: Hva er venøs stasis og hva er

I tillegg til disse testene blir pasienten gitt blod- og urintester. Det er også nødvendig å sende konsultasjon av smale eksperter som kan utnevne eller nominere andre diagnostiske prosedyrer. Det er viktig å identifisere årsaken til økt skjøthet i kapillærene, fordi denne patologien ofte kan bli komplikasjoner som slag, indre blødninger etc.

terapi

Hva om blodkarene brister? Behandling avhenger av årsakene til uorden. Hvis årsaken var en sammenhengende sykdom, bør behandlingen begynne med det. Imidlertid er årsaken til fragilitet oftest mangelen på viktige vitaminer i kroppen. Hvis legen ikke oppdager patologi, vil du bli foreskrevet et kurs av vitaminterapi.

Det er også viktig å spise og trene riktig for å styrke kapillærveggene. Tilstrekkelig fysisk aktivitet vil forhindre blodstagnasjon og gjøre karene dine aktivt, noe som vil øke deres elastisitet og styrke.

For å fjerne ødemet og styrke karene kan ordineres medisinering.

Med forsømte formler av forsømmelse, når kosthold, vitaminer og sport ikke lenger kan hjelpe raskt å takle problemet, kan pasienten tildeles en maskinvarebehandling. En slik metode er mikroskleroterapi.

Prosedyren består i styring av et spesielt stoff som sementer fartøyets vegger. Over tid løses stoffet, men i løpet av denne tiden må pasienten maksimalt styrke karene og gjøre dem smarte.

Laserbehandling eller elos-koagulasjon kan også angis.

Strømforsyning

Med økt skjøthet i kapillærene er det nødvendig å skaffe tilstrekkelig mengde vitamin C med mat. Pasienter anbefales å inkludere i dietten slike produkter som:

 • Appelsiner.
 • Grapefrukt.
 • Svart currant.
 • Chokeberry björnbær.
 • Persille.
 • Surkål.
 • Eventuelle frukter.

For å forebygge åreforkalkning må du gi opp fete og stekte matvarer, redusere forbruket av salt mat og ekskludere alkohol.

Det er heller ikke anbefalt å spise mat basert på transgene fettstoffer, de har nylig blitt hovedårsaken til økt kolesterol hos pasienter. Mat bør være variert og nyttig.

I dietten må nødvendigvis inkludere korn, fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt.

Tradisjonell medisin

Begravde kapillærer er alltid et signal for endring i livsstil og konsultasjon med en lege. Men folkemedisin kan tilby flere verktøy som vil bidra til å styrke karveveggene. Overfloden av folkeoppskrifter lar deg velge et middel for hver pasient.

Hvitløk - den aller første assistenten i styrking av blodkar. 2 fedd på en dag vil hjelpe deg med å gjenopprette elastisiteten og styrken til karene dine.

I tillegg til hvitløk tilbyr folkesupper for behandling av sitronsaft, avkok av valnøttblader, bouillon av villrose, rowanfrukter, svart currantte.

Alle disse midlene beriker kroppen med de nødvendige vitaminer, har en gunstig effekt på den generelle tilstanden og styrker fartøyets vegger. Imidlertid bør det huskes at et middel har sine egne kontraindikasjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

forebygging

Først og fremst inkluderer forebyggende tiltak avvisning av dårlige vaner. I løpet av observasjoner ble det avdekket at skrøbelighet av fartøyene oftest blir observert hos røykere. Røyking forårsaker vasokonstriksjon, dette øker belastningen på dem og deres gjennomstrømning reduseres. Fartøyene kan rett og slett ikke stå og briste.

Det er verdt å merke seg at terapi i nærvær av denne avhengigheten ganske enkelt ikke kan gi de ønskede resultatene.

Også forebyggende tiltak inkluderer regelmessige undersøkelser. Det er spesielt viktig å kontrollere tilstanden til deres fartøy til eldre mennesker, fordi de oftest støter på skjørhet av blodkar på grunn av aldersrelaterte endringer. Dette gjelder spesielt for pasienter som lider av hypertensjon. Personer med høyt blodtrykk bør besøke phlebologist minst en gang i året.

Å bryte fartøyene er en farlig forløper, som forteller oss om utviklingen av et alvorlig problem.

For å unngå alvorlige patologier forårsaket av skjørhet i blodårene må du nøye overvåke helsen din. Til tross for at brittlen av fartøyets vegg er oftest hos eldre, bør man være forsiktig med ungdom fra ungdommen.

Å overgi dårlige vaner og en sunn livsstil vil hjelpe deg med å unngå mange problemer i alderen.

Årsaker og behandling av skjøre kar

De fleste står overfor sprengende blodårer i armene sine. Et slikt problem virker uskyldig for mange. I denne forbindelse opplever det bare kvinner, siden hendene ikke ser veldig attraktive ut. De vil vite hvorfor blodårene faller på fingrene og blåmerker vises. Hematomer kan forårsake smertefulle opplevelser.

Årsaker til sprø fartøy i hendene

Hvis fartøyene stadig brenner på hendene, er det verdt å konsultere med en lege, finn ut årsakene. Hvis arbeidet i kroppen er forstyrret, må det korrigeres. Hvis blodkarene til en person er sunne, ser ikke hematomet ut, selv etter et voldsomt slag. Elastiske vegger av kapillærer og vener tåler og kompenserer for kortsiktige trykk. Hvis blåmerker skjer uten grunn, er det verdt å tenke på.

 • Som regel kan man identifisere blødninger ved hopp av arterielt trykk, temperaturer, overdreven fysisk anstrengelse. De kan dukke opp under stress, sterke følelser. For å fartøyene på fingrene ikke brister, er det nødvendig å kontrollere trykket.
 • Fartøy på hendene kan briste på grunn av dårlig kvalitet til husholdningskjemikalier. Kjøper tvilsomme midler for hjemmepleie, vaskepulver, kropps-kosmetikk, du risikerer å få et slikt ubehagelig symptom, en allergisk reaksjon på en komponent i vaskemiddel. Det er nok å bytte til rette slik at det forsvinner. Hvis dette ikke er mulig, bør du bruke hansker når du bruker kjemikalier til husholdninger.
 • I noen tilfeller brøt fartøyene på bakgrunn av en allergisk reaksjon. Årsaken til dette kan tjene som mottak av medisiner, bruk av folkemessige behandlingsmetoder, som begrenser vaskulære vegger. Da må du ta antihistaminer.
 • Problemet med blodkar forekommer også når kroppens hormonelle bakgrunn er forstyrret. Graviditet, aldersrelatert forandring av kroppen, abort, spontan abort, tilstedeværelse av cyster - alt dette fører til å identifisere blødninger på fingrene. Skipene mister sin elastisitet når de tar hormonelle preparater.
 • Brutte blodårer - dette er en av symptomene på hypertensjon, vegetativ-vaskulær dystoni, et hjerneslag, et hjerteinfarkt. Dette problemet skjer ofte med fedme.
 • Fartøy på fingrene kan briste med kraftig trening, når blodtrykket stiger. Hvis dette fenomenet oppstår ofte, er det nødvendig å endre treningsregimet.

Veggene på karene svekkes og med overførte smittsomme sykdommer. De blir sprø med forverring av kroniske sykdommer. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å treffe noen tiltak. Når gjenopprettes, vil ubehagelige symptomer gå bort.

Vaskulære rupturer på armene og blåmerker vises - behandling av sykdommen

Fartøy på fingrene kan gå på grunn av traumatiske effekter på huden. Veggene på fartøyene er skadet under peeling, langvarig solbrenthet, hyppige besøk på solariumet, med frostbit. Hvis kroppen mangler rutinemessig og askorbinsyre, vil blodkarene lide, og ytterligere karakteristiske symptomer vil vises.

Personen vil alltid fryse lemmer. Selv i varmen, vil han føle seg avslappet. Huden blir blå. I de fleste tilfeller observeres det i høst og vår. Viktige vitaminer kan bli savnet av ulike årsaker. For eksempel, i fravær av dem i den daglige menyen. Med smittsomme sykdommer bruker kroppen C-vitamin forskjellig, mister den.

Det kan bli dårlig fordøyd med aldersrelaterte endringer.

 • Å styrke veggene i blodårene vil hjelpe stoffet ascorutin.
 • Ikke glem vitamin C, som vil hjelpe til med å spre blod gjennom blodårene.
 • Vitamin P vil bidra til å gjenopprette elastisitet til blodkar.

Hvis du betaler nok oppmerksomhet til kroppen din og finner ut årsaken til at blodårene faller på fingrene og blåmerker vises, trenger du ikke å bekymre deg. Å sette dette problemet på egenhånd, vil være radikale prosedyrer kreves. I noen tilfeller må fartøyene bli fjernet kirurgisk. Hvis du tar deg selv i tide, kan du unngå åreknuter, hjerteinfarkt og slag.

Blod under overflaten av huden

Blæren er et fenomen kjent for alle siden barndommen - det er blodet som akkumuleres under overflaten av huden som følge av blåmerke og skade på fartøyet. Men som praksis viser, kan blodkarens integritet forstyrres ikke bare på grunn av slag og blåmerker. Noen ganger skjer det spontant som følge av visse sykdommer.

Hvis fartøyene er i god stand, er de sterke og elastiske, og selv et tilstrekkelig sterkt slag kan ikke føre til utvikling av et hematom. Fartøyene tåler enda sterk kompresjon i kort tid. Hvis blæren virker spontant uten ekstern påvirkning, er det nødvendig å kontakte legen.

Mulige årsaker

Så, du har sprekker av blodkar på hendene dine: Hva kan være årsaken? Dette antyder at det er flere dilaterte kar som ligger under huden. Deres skade kan forårsake en rekke faktorer.

Hormonale årsaker er ganske vanlige: Under inntak av hormonelle stoffer, under graviditet og overgangsalder, etter aborter, i nærvær av ulike typer cyster, kan karene ofte briste.

Dette fører også til patologier, nedsatt vaskulær gjennomtrengelighet, deres svekkelse, åreknuter, hypertensjon.

Når blåmerker oppstår, bør ekstern påvirkning utelukkes: traumer, frostbit, eksponering for kjemikalier, misbruk av solarium, peeling. Hvis blodårene brister på hendene, må du være oppmerksom på hva slags husholdnings kjemikalier som omgir deg: vaskemidler, vaskemidler, geler, sjampo.

På en erfaren måte, finn ut om de er årsaken til blåmerker.

Hvis dette er tilfelle, skal alt arbeid gjøres med gummihansker eller med hygieneprodukter.

Vaskulær sykdom er forårsaket av slike sykdommer som vegetativ dystoni, fedme, tidligere hjerteinfarkt og slag, samt hyppige belastninger, lav motoraktivitet, allergiske reaksjoner.

En allergisk reaksjon på et produkt, en plante eller et stoff kan forårsake brølhet av karene. Det er mange planter som inneholder stoffer som negativt påvirker veggene på fartøyene, tynner dem. Hvis du mistenker et blåmerkeprodukt - ta antihistaminer for å stoppe prosessen med å skade kapillærene.

Svakhet i de vaskulære veggene kan være et resultat av ulike smittsomme sykdommer, kroniske sykdommer. I dette tilfellet er det ikke nødvendig med spesielle tiltak, det vil være tilstrekkelig til å gjenopprette behandlingen.

Men det er generelt antatt at hovedårsaken til svekkelsen av blodkar, kapillærer, arterier og årer er mangelen på vitamin C og P. I dette tilfellet er skjørhetens skyldighet ledsaget av andre symptomer, hvorfra det er mulig å nøyaktig diagnostisere.

Det er en konstant chilliness, en person har alltid kalde ekstremiteter, ofte er det en cyanose i huden. Og hematomer forekommer oftere og i store mengder om høsten og vinteren.

Diagnostisering av fartøyets skjøthet

Det er flere teknikker som vil bidra til å etablere nøyaktig hva som er problemene med blodårene.

Metoden for tweaking er å fange mellom tommel og pekefinger på hudene, og deretter dens forskyvning. Klem kraftig på huden er ikke nødvendig. Etter testen vil du umiddelbart se: hvis det oppstod blødning under huden - tilstanden til karene er utilfredsstillende.

Metoden til turen er en annen måte å bestemme skrøbelighet på. Tourniquet er plassert på midten av skulderen på en slik måte at utløpet av venøst ​​blod stoppes, og arterielt blod beholdes.

Dette kan kontrolleres ved å føle pulsen på den radiale arterien. Deretter fjernes tourniquet og stedet for overlegning er sjekket.

Hvis det er blødninger eller petechiae, bør det konkluderes med at fartøyene er ganske skjøre og krever medisinsk inngrep.

Metoden til malleus er en liten tapping med en spesiell hammer i brystområdet. Diagnosen bekreftes når det er et hematom i dette stedet.

Det bør huskes at skrøbelighet av fartøyene som et selvstendig fenomen er svært sjeldent. I utgangspunktet er dette et av mange symptomer på visse sykdommer.

Derfor, før du starter behandling, er det nødvendig å finne ut nøyaktig årsaken til dette fenomenet og konsultere de relevante spesialistene.

Hva skal jeg gjøre?

Så, hvilke tiltak bør tas for å kvitte seg med denne plassen? Først og fremst må vi styrke fartøyene. For å øke sin tone må du justere inntaket av vitaminer P, C, samt B, B5, vitamin A og E.

Spis mye sitrus, svart currant, ashberry, leddyr. Du kan erstatte den med mottak av vitaminkomplekser - askorutin, kapillær, rutozid.

Prøv å bruke mer aprikos, kirsebær, tomater, bringebær, bokhvete, persille.

Nyttig for kroppslige fysiologiske prosedyrer: herding, kontrastdusj. Men dette gjelder bare hvis staten ikke er for lav. Hvis skippens skjøthet er veldig sterk, kan temperaturdråper også provosere blærenes utseende, og i så fall er det bedre å utsette disse prosedyrene.

Lett og moderat trening - et utmerket mål for å forhindre skjørhet i blodårene. Årene har ikke egen muskelvegg: blodet overføres til dem gjennom drift av ventiler. Fysiske øvelser bidrar til akselerasjon av blodstrømmen og stimulerer arbeidet i venøsystemet.

Røyking er et veldig kraftig middel for å begrense blodkarene. Derfor, når en hvilken som helst av vaskulær sykdom er i høy grad ønskelig for å slutte denne avhengighet: vil det ikke være noe punkt å stimulere økning i vaskulær tone, når legemet blir påvirket av røyking faktor.


Kontroll av blodtrykk er en viktig faktor i behandlingen. Kropplærens skjøthet gjør seg selv følt på tidspunktet for innsnevring eller ekspansjon, som igjen avhenger av svingninger i blodtrykket.

Derfor er det svært viktig å unngå hypertensive kriser i tilfelle økt vaskulær sårbarhet.

Gunstig påvirker tilstanden til vener massasje. Eksperter anbefaler et par kurs med massasje om året. Du kan selvstendig gjennomføre disse øktene. For eksempel, vibrerende massasje: ligg på ryggen, løft lemmer og gjenta lysbevegelsene i flere minutter. Dette bidrar til å rense de venøse veggene fra innskudd, styrke veggene, forbedre blodsirkulasjonen.

Andre metoder

I noen tilfeller brukes instrumentelle metoder for behandling av fartøy. Mikroskleroterapi er en av de relativt nye metodene: En spesiell medisin injiseres i det berørte karet, som forandrer egenskapene til vaskemuren, som det var, sementering av det. Etter en stund oppløses dette stoffet og fjernes fra fartøyet, og problemet med sårbarhet forsvinner.

I økende grad brukes laseregenskaper til behandling av et bestemt problem. Det brukes også til å behandle vaskulær sprøhet. Hemoglobin har egenskapen til å samle energi. Laseren, som virker på den, overfører sin energi, som i sin tur passerer til fartøyets vegg, noe som bidrar til styrking. Elos-koagulering brukes også, som bruker høyfrekvente strømmer.

Fra det ovenstående kan vi konkludere med at dette problemet ikke er veldig forferdelig: når det skjer, trenger du ikke å panikk, bare behandle kroppen din mer forsiktig. Hvis, selv etter å ha gjennomført forebyggende tiltak, fartøyene fortsetter å sprekke, må du kontakte legen for å utelukke mer alvorlige brudd: en mikrostroke, åreknuter og andre.

Les Mer Om Fartøyene