Hvis barnet har kortpustethet. Mulige årsaker

Hver person i livet hans opplevde slike følelser som mangel på luft, pusteproblemer. De ble manifestert med sterke følelsesmessige opplevelser, rask gange, fysisk anstrengelse. Dette er naturlig. Men noen ganger oppstår forstyrrelsen av pustens rytme med mindre bevegelser eller i ro, selv under søvn. Det er karakteristiske tegn på dyspné. Slike symptomer kan observeres ikke bare hos voksne, men også hos barn. Det er flere grunner til dette, men de er alle basert på mangel på oksygen i kroppen.

Årsaker til dyspné

Kortpustethet er ikke en uavhengig sykdom, men en konsekvens av noen patologiske abnormiteter og sykdommer. Når barnet har noen tegn på dyspné, er det nødvendig å konsultere en barnelege for å finne årsaken. Og det kan være flere av dem:

1. Fysiologisk dyspné

 • Å håndtere slik kortpustethet er lett. Det er nok å gjøre noen fysiske øvelser for barnet for å akselerere hjerteslag. Åndedrettsvernet gjenopprettes, dyspnøpasninger.
 • Vanskelighetsproblemer med utilstrekkelig hemoglobin og antall røde blodlegemer. Barnets organisme opplever en mangel i oksygen, noe som manifesteres av ubehag, hodepine. Anemi hos barn kan ha arvelige årsaker eller være assosiert med dårlig ernæring.

3. Medfødt hjertesykdom

 • Med hjerteavvik, blandes en blanding av karbondioksid (venøs) og oksygen (arterielt) blod. Samtidig overstiger karbondioksid i blodet normen og provoserer utseende av dyspnø. Det kan forstyrre barnet med den minste fysiske anstrengelsen.

4. Katarrale og virussykdommer

 • Barns ubehag ledsages av problemer med å puste, tørr hoste, betennelse og hevelse i strupehinnen i strupehinnen. Det er kortpustethet, ledsaget av kvelning. I dette tilfellet bør du ringe for medisinsk hjelp, sørg for maksimal luftstrøm før legen kommer.

5. Sykdommer i luftveiene

 • Barn oftere enn voksne opplever kortpustethet med bronkitt og akutt respiratorisk sykdom. Kroniske sykdommer i luftveiene, inkludert astma, blir i økende grad observert i barndommen.

6. Åndedrettssyndrom hos nyfødte

 • Det sprer seg i babyer født til mødre med diabetes og hjertesykdom. Barnets lungesirkulasjon forverres, og det er hevelse i lungene. I denne tilstanden oppstår alvorlig kortpustethet og rask pust.

Metoder for behandling: Tradisjonell og ikke-tradisjonell

For å finne riktig metode for behandling av dyspnø hos barn, må du identifisere årsakene til forekomsten. I dette tilfellet vil bare en spesialist lege (kardiolog, terapeut, pulmonologist) hjelpe. Behandling av sykdommen bør være omfattende og tidkrevende. For medisinske effekter gjelder forskjellige stoffer. Her er noen av dem:

 1. Theofyllin - har en avslappende effekt på bronkiene og blodkarene, styrker muskler av ekstern pust. Normaliserer luftveiene, setter blodet i oksygen og reduserer nivået av karbondioksid;
 2. Efedrin er en vasokonstriktor, utvider bronkiene, normaliserer hjerterytmen. Det er foreskrevet for barn i ett år. I rhinitt reduseres betennelse. Ta medisinen om morgenen;
 3. Solutan - forstørrer bronkens lumen. Kan tas til barn i form av dråper eller innåndinger. Ta stoffet etter å ha spist.

Når du bestemmer deg for behandlingen med medisiner, husk at dosen og lengden på behandlingen for barnet skal bestemmes av legen. Hele løpet av behandlingen utføres under medisinsk tilsyn.

Du kan bruke tradisjonell medisin, men også under oppsyn av barnelege.

Enkel effektiv oppskrift: 500 gram honning blandet med fem hakkede sitroner og fem hoder hvitløk, sett i en beholder og la det fylles i 24 timer. Ta før sengetid. Behandlingen fortsetter i to måneder.

Ikke mindre effektiv er følgende oppskrift: smør 500 gram løk, legg til litt honning, en spiseskje sukker, et glass gulrotjuice og et halvt glass beter, hell en liter vann. Kok på lav brann i omtrent tre timer. Gi barnet en strained infusjon tre ganger om dagen for en halv teskje før du spiser.

Du kan brygge blader av tranebær og vann babyen din i stedet for te hele dagen.

I alle fall vil lindring av eksacerbasjon hjelpe varme bad for føttene, rikelig drikking, innånding av sodavann.

Profylakse av dyspné

Du kan unngå de alvorlige konsekvensene av sykdommene, forhindre utseende av dyspnø hos barn, hvis du gir ham et rasjonelt vitaminisert diett, moderat fysisk aktivitet, begrensende kontakt med allergener som forårsaker kvelning.

Bli kvitt kortpustet mulig ved å eliminere den underliggende sykdommen: hjertesykdom, blodårer, luftveier, lunger. Mange årsaker kan enkelt elimineres, og noen krever alvorlig behandling og kontroll.

Kortpustethet i et barn

Hos spedbarn er det mange forskjellige sykdommer som fører til utvikling av rask pusting. Dyspnø i et barn kan være farlig og krever obligatorisk overvåking.

Hva er det

I løpet av sitt liv opplever hver person rask pust. Det kan oppstå som følge av ulike fysiologiske årsaker, så vel som med ulike sykdommer.

Kortpustethet i et barn er en tilstand som er ledsaget av en økning i luftveiene over aldersnormen. Graden av uttrykk avhenger av mange innledende faktorer og er opprettet individuelt.

Vurder ekstern respirasjon ved hjelp av et spesielt kriterium - frekvens av luftveier per minutt. Det er ganske enkelt definert. For å kjenne frekvensen av respiratoriske bevegelser per minutt, er det nok å beregne hvor mange puste barnet gjør på 60 sekunder. Dette vil bli vurdert som ønsket verdi.

Frekvensen av luftveisbevegelser er ikke konstant og avhenger av alder. Det er spesielle tabeller som viser de normale verdiene til denne indikatoren for barn i ulike aldre. Nyfødte babyer puster oftere enn eldre babyer. Dette skyldes den lille størrelsen på lungene og den relativt små kapasiteten til lungevevvet.

Barn i det første år av livet puster med en frekvens på ca 35-35 puste per minutt. Ved en alder av tre år puster barnet litt sjeldnere - 25-30 ganger på 60 sekunder. Preschoolers kan puste med en frekvens på ca 20-25 ganger i minuttet. Hos ungdom blir pusten nesten voksen, og den normale frekvensen av respiratoriske bevegelser per minutt er 18-20.

årsaker

Til utseendet av dyspné fører til ulike faktorer. De kan være fysiologiske og patologiske. For å vurdere alvorlighetsgraden av tilstanden, beregnes antall respiratoriske bevegelser per minutt på forhånd. Graden av dyspnø manifestasjon kan være forskjellig og avhenger av en rekke første årsaker.

Utseendet til rask pust fører til:

 • Rask løping eller gåing. Aktiv fysisk aktivitet bidrar til at frekvensen av respiratoriske bevegelser per minutt øker. Dette skyldes det økende behovet for at kroppen skal mette de indre organer med oksygen. Med fysisk aktivitet øker oksygenforbruket, noe som manifesteres i barnets utseende av dyspnø.
 • Konsekvenser av infeksjoner. Ved høy kroppstemperatur øker frekvensen av luftveiene flere ganger. Den vanligste feberen oppstår med smittsomme sykdommer. Bakterielle og virale sykdommer forårsaker forgiftning i barnet, noe som kan manifesteres ved rask pusting.
 • Sykdommer i lungene og bronkopulmonale systemet. Patologiske endringer som forekommer i slike sykdommer, fører til utvikling av alvorlig oksygenhypoksi. For å få mer oksygen inn i vevet, kreves raskere pust.
 • Åndedrettssvikt. Det kan utvikle seg både med akutte, plutselige nødsituasjoner, og med langsiktige kroniske sykdommer. Åndedrettssvikt er vanligvis ledsaget av en vedvarende økning i respiratoriske bevegelser per minutt.
 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Medfødte og anskaffe hjertefeil og patologier resulterer ofte i kroppen som krever økt mengde oksygen. For å sikre dette øker luftveiene. Ofte dannes hjerte- og vaskulære sykdommer, kombinert kardiovaskulær og respiratorisk svikt.
 • Fedme. Småbarn som er overvektige lider også av pustevansker. Selv den vanligste fysiske belastningen kan føre til utvikling av rask pusting i dem. Uttrykt grader av fedme er alltid ledsaget av kortpustethet. For å normalisere pusten er det nødvendig å oppnå vektreduksjon til normale verdier.
 • Svulster. En stor mengde oksygen er nødvendig for vekst av svulster. Dette manifesteres av utseendet i barnet av vedvarende kortpustethet. I de første stadiene av svulstveksten forblir pusten normal. Alvorlig sykdomssykdom og rask utvikling av svulsten fører til at barnet begynner å oppleve betydelige vanskeligheter med å puste.
 • Tromboembolisme av lungearterier. Sjelden sjeldne patologi. Kan utvikle seg med ulike patologiske forhold. Denne situasjonen krever akutt sykehusinnleggelse av barnet på sykehuset. Uten behandling er prognosen ekstremt ugunstig.
 • Anemi av forskjellig opprinnelse. Reduksjon av hemoglobin og erytrocytter i blodet fører til at oksygenmetningen reduseres betydelig. Kortpustethet i denne situasjonen er hovedsakelig kompenserende. For å eliminere den utprøvde oksygenmangel øker frekvensen av luftveiene.
 • Traumatiske skader. Skader på åndedrettsorganer som skyldes faller, forekommer ofte hos barn. Vanligvis er disse akutte tilstandene ledsaget av rask innånding. Fraktene i ribbeina, ifølge statistikk, er den vanligste traumatiske patologien hos barn. Sterkt smertesyndrom fremmer også raskere puste.
 • Neurotiske tilstander. Sykdommer i nervesystemet fører til økt respirasjon. Åndedrettssvikt i slike patologier blir aldri dannet. Den uttrykte stress eller sterke psykomotoriske erfaringer med en hvilken som helst situasjon fører også til at det er dyspné eller kort vind. Selv vanlig spenning bidrar ofte til en markant økning i respirasjon, spesielt i følelsesmessig følsomme babyer.

Graden av dyspnø manifestasjon kan være forskjellig. I mange henseender er dette bestemt av grunnen som bidro til utseendet.

For å bestemme alvorlighetsgraden av dyspnø, bruker leger en spesiell klassifisering. Det brukes til å bestemme alvorlighetsgraden av dyspnø hos barn.

Av alvorlighetsgraden av kurset kan pustens hurtighet være:

 • Enkel grad. I dette tilfellet oppstår dyspnø under rask og aktiv gange, løp eller utfører aktive fysiske bevegelser. I hvilen er dyspné i dette tilfelle helt fraværende.
 • Den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden. Utseende av dyspné i dette tilfellet kan oppstå når du utfører daglig husholdningsaktivitet. Dette fører til endringer i barnets oppførsel. Fra siden blir barnet svakere, spiller mindre med jevnaldrende i aktive spill, unngår fysisk anstrengelse.
 • Heavy current. Selv mindre fysiske handlinger, inkludert de som utføres under rutinemessige rutiner, bidrar til utseende av dyspnø. Også skjer en markert økning i respirasjon i hvile. Vanligvis er alvorlig dyspné ledsaget av andre uønskede symptomer. Behandling av alvorlig respiratorisk svikt utføres i en sykehusinnstilling.

På mekanismen for forekomst av dyspné kan være:

 • Inspirasjons. I dette tilfellet er det vanskelig for et barn å puste. Vanligvis forekommer denne kliniske varianten av en dyspnø ved patologier i luftveiene som går videre med innsnevring av et gap i bronkialveier. Inflammatoriske prosesser som oppstår i bronkiene eller lungevevvet, bidrar også til utvikling av en innånding i arbeid.
 • Ekspiratorisk. I denne situasjonen er det vanskelig for et barn å puste ut. I de fleste tilfeller oppstår denne kliniske tilstanden i nærvær av patologiske endringer i bronkier av liten kaliber. Noen sykdommer i kardiovaskulærsystemet fører også til utseendet av denne kliniske typen dyspné.
 • Blandet. Det er preget av vanskeligheter med innånding og utånding. Det forekommer med ulike patologiske forhold. Det registreres ofte hos barn som har hatt alvorlige smittsomme sykdommer.

Hvordan er det manifestert?

Kortpustethet er ledsaget av utseendet av symptomer assosiert med mangel på oksygen i kroppen. I tillegg til åndedrettsvern og utånding, kan barnet føle tøffhet og ømhet i brystet. Samtidig dyspné symptomer Avhenge av den første sykdommen, som førte til barnets raske puste.

Lungesykdommer er ledsaget av hvesing, hoste med eller uten slem, symptomer på rusmidler, samt økning i kroppstemperatur. Under et angrep av kortpustethet kan barnet være redd, forferdet. Barnets ansikt blir vanligvis veldig rødt, mens huden blir blek. Hender og føtter blir kalde.

Funksjoner hos nyfødte og spedbarn

Bestem dyspnø av en nyfødt barnekan og uavhengig. For å gjøre dette må du beregne hvor mange puste barnet gjør på ett minutt. Hvis verdien overstiger 60 puste per minutt, kan det sies at babyen har kortpustethet. I et spedbarn er indikatoren for normal pust lavere - 30-35.

Hovedtegnet på kortpustethet er en raskere luftveisbevegelser på 60 sekunder.

Leger skiller flere årsaker som fører til utseende av dyspnø hos nyfødte babyer. Økningen i respirasjon kan skyldes medfødte patologier som fører til ulike forstyrrelser i immunsystemets funksjon.

Dyspnø hos en nyfødt baby utvikler seg ofte selv som følge av forkjølelse. Det fremmer en utbredt mangel på pust, som er ledsaget av utseendet av oksygenmangel. For å eliminere det begynner babyen å puste litt oftere. For å normalisere pusten i dette tilfellet er obligatorisk behandling av forkjølelse nødvendig.

Når det er tegn på kortpustethet hos nyfødte og spedbarn - kontakt lege umiddelbart. Ofte er rask pust det første tegn på farlige lungesykdommer og kardiovaskulær system. Choking er den mest ugunstige og til og med kritiske situasjonen. Dette er den ekstreme graden av dyspnø.

I noen tilfeller kan det være nødvendig med ytterligere konsultasjoner fra en kardiolog, pulmonologist, immunolog og andre spesialister. De er nødvendige for å etablere en korrekt diagnose og identifisere årsaken som førte til utseende av dyspnø i babyen.

Hvordan behandle en rennende nese i et barn, dr. Komarovsky vil fortelle i neste video.

Hvordan forstår og hva skal jeg gjøre hvis barnet har kortpustethet?

Hva er kortpustethet? Kortpustethet kalles følelse av luftmangel. Det kan oppstå på grunn av en nedgang i mengden oksygen i blodet, økt konsentrasjon, karbondioksid eller et skifte i syrebasebalansen til syresiden. Disse endringene aktiverer luftveiene, noe som igjen øker aktiviteten og kraften i luftveiene.

Korte egenskaper av typer dyspné, aldersfunksjoner

Kortpustethet i et barn er ganske vanlig. Årsaken ligger i aldersfunksjonene i strukturen i luftveiene.

Interessant! Larynxen til barn er relativt smal, det er mange fartøy i det, edemas utvikles lett, noe som manifesteres av åndedrettsvev.

Det bruskbeinskjelettet hos barn er mykt, det smalker lett lumen, slimhinnen er øm, inneholder et mangfold av kar. Alt dette fører til at barn utvikler en relativt vanlig trakeitt. Bronkial clearance er relativt smal, noe som medfører relativt hyppig obstruksjon (overlapping) av bronkioler under betennelse.

ventilasjon er mindre effektiv enn hos voksne på grunn av den relative svakhet i pustemuskulaturen, som sammen med trang de minste bronkiene - bronkiolene - bidrar til utvikling av lungebetennelse og atelektase (wears off områder) lys, spesielt hos barn under ett år. Tidevolum hos barn er forholdsvis lavere enn hos voksne, på grunn av den forholdsvis lave vekt av lungene og lavere mobilitet av brystet, og behovet for oksygen er mye høyere enn den som på den ene side fører til hyppigere pusting er normal, den andre - barnet åndenød raskere enn en voksen.

Inspiratorisk dyspné

Dette er navnet på en tilstand hvor det er vanskelig for et barn å puste. Hvis barnet er for lite til å formulere en klage, manifesterer den inspirerende kortpustethet ved å klemme musklene i nakken i inspirasjon. I tillegg kan du se hvordan supraklavikulær fossa, gapområdet mellom ribbenene, trekkes. Innåndingen blir lengre enn utånding. Helt ungene rister på hodet som om de nikker. Et annet tegn er at nesen blir "skjerpet" og skinnende, vingene er hovne og spente.

Vær oppmerksom! Årsaken til inspirerende dyspnø er et hinder i luftstrømningsbanen, som ligger over forgreningen av forbrenningen i luftrøret.

Dette kan være fremmedlegemer, papillomvirus, mucosal ødem i strupehodet, luftveiene komprimere forstørrede lymfeknuter eller mediastinalt tumor, etc.

Utåndingspustethet

Barnet opplever vanskeligheter ved utånding. Brystet ser oppblåst, det virker som om det nesten ikke deltar i pusten. Men musklene i bukpressen er aktivt knyttet til pusten. Utånding blir lang, ofte hvesende. Ekspiratorisk åndenød hos et barn oppstår når en hindring i puste nivået av bronkiene og bronkiolene: akkumulering av sekreter når bronihalnoy astma eller inflammatoriske prosesser, kompresjon i bronkiene forstørrede lymfeknuter eller tuberkuløs infiltrasjon.

Blandet kortpustethet

Det er vanskelig å puste og det er vanskelig å puste ut. Et klart tegn på denne tilstanden er at brystet er hovent, men dets bøyelige områder (mellomrommene mellom ribbenene, gropene på kragebenet og brystbenet) synker.

Dets årsaker kan dekkes både i en lungestatus - lungebetennelse, atelektase - og i strid med oksygeninntrengning i vev på grunn av hjerte-og karsykdommer, anemi. Også årsaken til blandet dyspné i et barn kan være kompresjon av lungen med pleurisy, svulster.

Separat skiller ut den såkalte fysiologiske dyspnøen, som vises med langvarig gråt, fysisk anstrengelse, emosjonell oppblåsthet. Denne tilstanden varer ikke lenge og krever ingen tiltak.

Mulige årsaker til dyspné

Dyspné hos nyfødte

Når det gjelder sykdommer, er en av de vanligste årsakene til dyspnø hos nyfødte åndedrettssyndrom. Vanligvis utvikler den seg i premature spedbarn, i kroppen som det overflateaktive stoffet ikke er produsert av - et stoff som muliggjør lett oppløsning ved første inspirasjon. Det er en respiratorisk insuffisiens som vises ved dyspné eller kort vind, støyende hyppig åndedrett, huden får en blåaktig nyanse. Også respiratorisk nødsyndrom kan utvikles hos barn hvis mødre led av alvorlig gestose, hadde en endokrin patologi.

Behandling av respiratorisk distress syndrom koker ned for å gjøre det overflateaktive middel gjennom luftrøret, åndedrettshjelpe og administrering av legemidler som stimulerer lunge modning. Prognosen er vanligvis gunstig, men avhenger av alvorlighetsgraden av barnets tilstand. Bestem hva nøyaktig det er nødvendig med narkotika og i hvilken grad kan bare en lege.

Medfødt trakeo fistel - en annen uregelmessighet på utvikling i hvilken luftrøret er forbundet til spiserøret og morsmelk kommer inn i luftveiene, kortpustethet og hoste med foring. Behandling er bare kirurgisk, prognosen avhenger av hvor rettidig diagnosen ble gjort: i avanserte tilfeller kan barnet utvikle alvorlig lungebetennelse.

I tillegg kan dyspné hos en nyfødt forekomme med uregelmessigheter i utviklingen av luftveiene, lungefartøyene, medfødt kardiovaskulær patologi. I alle disse tilfellene avhenger behandlingen og prognosen av sykdommens årsak og alvorlighetsgrad.

I tillegg, hos friske nyfødte og spedbarn, kan kortpustet oppstå når overoppheting. Termoregulering hos slike babyer er fortsatt ufullkommen, og overdreven innpakning av barnet medfører økning i kroppstemperaturen og som et resultat økt respirasjon (> 60 puste per minutt). "Behandling" her kan bare være en ting - å unroll barnet.

Kortpustethet i et spedbarn

Kortpustethet i et spedbarn kan oppstå selv med mindre kulde, årsaken er forkjølelse. Nasalpassasjer hos barn opptil et år er svært smale, og til og med en liten hevelse i betennelsen som følge av forkjølelse fører til manglende evne til å puste gjennom nesen. Spesielt merkbar er slik kortpustethet under fôring: babyen suffocates, ofte kaster brystet. Behandling i dette tilfellet består i å rengjøre nesen med et gaze flagellum, oljert med petroleumjell eller en spesiell pære og instilling vasokonstriktivt dråper. Barn opptil ett år kan ikke begrave midler som inneholder mentol.

Falske gryter

Kortpustethet for forkjølelse forekommer vanligvis hos barn eldre enn 5 måneder. Den mest alvorlige form for dyspnø i et barn med forkjølelse er croup.

Den sanne kronen, som er viktig for å skille mellom falsk, utvikler seg med difteri, pusteforstyrrelser øker gradvis og krever umiddelbar sykehusinnleggelse av barnet. Heldigvis er det sjelden på grunn av forebyggende vaksinasjoner.

Falske gryn er mye hyppigere. Årsaken til det er at strupehode og luftrør i barnet er smale, slimhinnen er utsatt for hevelse. I tillegg, mot bakgrunnen av betennelse, kan reflekspasm i strupehodet utvikles. Det forverrer sputum, delvis blokkering av luftveiene.

En falsk croup oppstår vanligvis plutselig: mot en kulde, under våkenhet, vanligvis om kvelden, blir hosten grov, bjeffer, stemmen sitter. Barnet begynner å bekymre seg. I de tidlige stadiene av den inspiratoriske åndenød vises bare i fart og i ro stopper, mens forverrer prosessen blir permanent, pusting - støyende, blir blå nasolabiale trekant. Hvis ødemet utvikler seg videre, er barnets angst erstattet av døsighet, hemming, han kan miste bevisstheten. Spesielt farlig er den falske frokostblandingen hos barn under 5 år.

Viktig! Når de første symptomene vises, må du umiddelbart ringe til en ambulanse!

For å lindre barnets tilstand mens du venter på en lege, er det først og fremst nødvendig å roe barnet. Stress øker behovet for oksygen, forverrer tilstanden. Uansett hvor redd foreldrene er, er gutten enda verre, og han trenger omfavnelse og rolige, kjærlige ord. I tillegg til dette:

 • å fjerne fra babyen sjenerte klær, åpne vinduet blad
 • Hvis huset har en inhalator eller forstøver med saltoppløsning - bruk den
 • Slå på luftfukteren, heng våte håndklær på batteriene eller fyll på badet med damp, slå på varmtvannet og ta barnet der
 • hvis det er høy temperatur - gi en antipyretisk
 • Noen ganger stopper angrepet kan kald luft på balkongen eller gaten
 • Legene fra den gamle skolen anbefalte at du fremkall brekninger ved å trykke en skje eller finger på roten av tungen for å fjerne reflekspasmen i strupehodet

Hvis ambulanse legen tilbyr sykehusinnleggelse, må du være enig. Hvis det ikke er nødvendig, bør barnet være beroliget og legge seg til sengs.

Bronkobstruktivt kaldt syndrom

Det utvikler seg vanligvis på bakgrunn av parainfluenzavirusinfeksjon eller et respiratorisk syncytialvirus, når infeksjonen sprer seg til nedre luftveier. Små bronkier smale på grunn av hevelse, tilstoppet med en viskøs hemmelighet. Blant barn fra ett til fem år er forekomsten på opptil 50%, sannsynligheten for at forekomsten er høyere blant allergiske barn og barn med ARVI oftere 6 ganger i året.

På dag 2-4 av sykdommen, med tørr hoste, blir pusten hyppigere, dyspné oppstår, ekspiratorisk: utåndingen av barnet er lang, muligens med fløyte. Cyanose av leppene, nasolabial trekant kan vises.

For å lindre barnets tilstand er det nødvendig å drikke mye, helst med alkalisk mineralvann, ca. 50 ml pr. Kg av barnets vekt. Luften i rommet må være fuktig og kul. Legen ordinerer expectorating og thinning medisiner, både i form av sirup, tabletter, og i form av innåndinger gjennom en forstøver. Av de ekstra midlene kan du bruke plantainsirup, avkjøling av mor og styremor, men fytoterapi anbefales ikke for barn som er utsatt for allergi.

I mer alvorlige tilfeller er administrering av hormonelle legemidler mulig.

Bronkial astma

Vanligvis begynner tidlig i barndommen, forkler ofte under ARVI med obstruktiv bronkitt, på grunn av det som ikke alltid er mulig å gjenkjenne sykdommen i tide og foreskrive behandling. Noen ganger blir diagnosen forsinket med 5-10 år. Hvis et barn under 3 år gamle fenomenet bronkial obstruksjon ved akutt luftveisinfeksjon gjentas mer enn 3 ganger i året, med foreldrene eller barnet er allergisk (atopisk dermatitt) - det er en grunn til å mistenke astma.

Det viser de samme symptomene som bronkial obstruktivt syndrom med respiratoriske infeksjoner, hvorfor det er vanskelig å skille det fra obstruktiv bronkitt.

Ved behandling av bronkial astma hos barn, i tillegg til bronkodilatatorer, bør spesiell oppmerksomhet tas mot antiinflammatorisk behandling og likvidasjon av sputum.

Om gjenoppretting i bronkial astma snakker med forsiktighet, vanligvis foretrekker begrepet "langsiktig remisjon".

Kortpustethet for hjertesykdom

Kortpustethet hos barn med hjertesykdom utvikler seg gradvis (hvis det ikke er en medfødt hjertesykdom), oppstår om morgenen, øker i utsatt stilling, ledsaget av ødem på bena, cyanose.

I dette tilfellet må du først behandle den underliggende sykdommen.

Dyspné ved inntak av fremmedlegemer

Svært vanlig fenomen: barn er nysgjerrige og presser ofte små gjenstander inn i nesen, munnen, inhalerer dem. Det er derfor et barn under 3 år ikke anbefalt å gi leker med små detaljer, selv under oppsyn av foreldrene sine.

Hvis fremmedlegemet har avgjort på stemmene, forårsaker reaksjonsspray i strupehodet, eller blokkert luftrøret, utvikler dyspnea kraftig ned til kvelning. Det er en sterk hoste, barnet griper i halsen, ansiktet blir først rødt, da blir det blått, tårene kommer ut.

Hva skal jeg gjøre hvis det er et fremmedlegeme i luftveiene:

 1. Barnet skal legges på hånden med forsiden ned, munnen er åpen, hodet ligger under stammen; og trykk på palmenes base mellom skulderbladene fem ganger. Så vri på ryggen og trykk med to fingre 5 ganger inn i midten av brystbenet. Hvis fremmedlegemet har flyttet inn i oropharynx, kan det fjernes. Hvis ikke, gjenta de forrige trinnene til resultatet.
 2. Et barn under 8 år er plassert på voksenes lår, slik at hodet ligger under bagasjerommet og banker med håndflaten mellom skulderbladene.
 3. Barn over åtte år - for å hekte hender, står bak ham, slik at knyttede tommelen og rettet til magen av offerets høyre hånd var dekket med en venstre hånd, liggende rundt i øvre del av magen. Etter det må du trykke på magen 5 ganger. Gjenta til fremmedlegemet har ryddet og pusten ikke gjenopprettes.

Viktig! I et eller annet tilfelle kan du slå på baksiden av et sittende barn, det kan presse fremmedlegemet dypere inn i luftveiene og gjøre tilstanden enda vanskeligere.

Hvis du mister bevisstheten, må du ringe en ambulanse og begynne å lage kunstig åndedrett og en indirekte hjertemassasje.

Hvis fremmedlegemet er grunt og penetrert inn i dybden av luftveiene, er dets hovedtegn en langvarig tørr eller uproduktiv hoste uten temperatur og andre kulde symptomer.

Kortpustethet hos barn

Kortpustethet i et barn er et ganske vanlig problem som plager moderne foreldre. Ifølge statistikken lider ca 35% av barna av kortpustethet. Oftest er det kortpustethet på grunn av det faktum at barnets lunger, samt alle andre systemer er under utvikling til 7 år, slik at resultatet av noen intensiv trening eller en funksjonsfeil i kroppen kan vises kortpustethet. Det er spesielle normative åndedrettsverdier avhengig av barnets alder.

Hvis du ser på barnet ditt merke det stadig overstiger standardene i lufthastighet, bør du oppsøke lege som kortpustethet er et symptom på et stort antall ubehagelige eller farlige sykdommer - hjerte-og karsykdommer, fedme og andre.

I form av ekstern åndedrett er det slike typer dyspnø:

 • ekspiratorisk dyspné (vanskelighet eller utånding), noe som er tilfellet med innsnevring i rommet mellom de små bronkiene på grunn av opphopning av sekret i dem, hevelse av slimete eller bronkiale spasmer,
 • inspiratoriske dyspné (vanskelighet eller inhalering), uttrykt tilfelle i tilfelle av ødeleggelse av membranen fibrose, hjerteinsuffisiens, og også ved innsnevringen av luftrøret og bronkiene stor som hindret pust støyende,
 • blandet kortpustethet.

Hyppigheten av dyspnø er:

 • akutt (varighet - opptil 30 minutter),
 • subakutt (varighet - 3-4 dager),
 • kronisk.

De vanlige årsakene til forekomsten av dyspné hos barn er:

 • mangel på luft under treningen,
 • emosjonelle erfaringer,
 • langvarig gråt.

Samtidig innenfor normen er det kortpustethet, som finner sted innen 5 minutter etter at årsakene til utseendet er eliminert. I alle andre tilfeller indikerer det problemer i kroppens arbeid.

Kortpustethet når du går

Hittil er det vanligste blant barna å få kortpustethet mens de går. Ofte, slik kortpustethet, årsakene til disse er klare (uvanlig fysisk belastning, høydeforskjeller, etc.), passerer hvis barnet stopper og 5-10 minutter puster tydelig. Dyspné med mosjon er for det meste vanlig, spesielt blant vanlige barn som ikke trener intensivt i sport.

Det er imidlertid tilfeller der kortpustethet er patologisk i naturen. Kortpustethet kan indikere anemi, være en bivirkning av fedme. Dyspné kan også være et symptom på følgende sykdommer:

 • Allergier, ledsaget av hevelse av stemmene,
 • diabetes mellitus,
 • sykdommer i nervesystemet,
 • tyreotoksikose.

Årsaken til utseende av dyspné kan også være å ta visse medisiner eller overdose.

Kortpustethet med hjertesvikt

Også, barn har ofte kortpustethet ved hjertesvikt. Cardiac dyspné er kjennetegnet ved at den er direkte relatert til graden av hemodynamiske forstyrrelser, er det meget nøyaktig indikator på symptom og myokardial insuffisiens, selv sammenlignet med dyspné ved hvile og dyspné ved anstrengelse. Lys dyspnø med hjertesvikt oppstår på grunn av blodstagnasjon i karene i den lille sirkulasjonen og forverring av gassutveksling i lungene bare under fysisk stress. Hvis du legger merke til barnet ditt tungpustethet bare under trening, og i resten av tiden barnet puster normalt, betyr det sannsynligvis at han fortsatt er på et tidlig stadium i utviklingen av hjertesvikt. I mer alvorlige tilfeller kan det hende at barnet har kortpustethet og bør ta en horisontal stilling.

I alle fall, hvis barnet virker uforklarlig og ikke kortpustet, bør du konsultere en lege for ikke å gå glipp av en alvorlig sykdom. Tidlig og riktig fastslått årsaken til utseende av dyspné, du kan kurere barnet, og han vil aldri huske hva en kortpustethet er.

Dyspné med bronkitt

I tillegg til de ovennevnte grunnene er det fortsatt kortpustethet med bronkitt. På vår side skrev vi allerede om bronkitt, og du husker sikkert at kortpustethet og hoste er de viktigste symptomene på bronkitt, både hos barn og voksne. Dersom barnet ditt har alvorlig pustebesvær, støyende hvesing, hevelse i brystet og bjeffer hoste, deretter et presserende behov for å ringe en lege til rettidig nøyaktig diagnose og starte behandling.

For å lette utbruddet av kortpustethet, bør barnet ventilere rommet og sikre normal tilgang til frisk luft. Hvis barnet er opprørt og gråt, sørg for å berolige ham. Å fjerne angrepet vil hjelpe varme fotbad og drikke (varm melk eller te).

Alle andre anbefalinger kan kun gis av legen etter å ha undersøkt barnet og identifisere årsaken til dyspné, så ikke forsink besøket til legen.

For å oppsummere, som kortpustethet er ikke i seg selv en farlig tilstand eller sykdom, men det definitivt viser svikt i kroppen, så absolutt Ivareta ditt barns helse.

Årsaker og symptomer på dyspnø hos en nyfødt

Noen babyer er født med et problem som kortpustethet. I noen tilfeller kan dette fenomenet oppstå senere (1-2 måneder etter fødselen). Likevel kan denne sykdommen ikke legges uten oppmerksomhet, det er viktig å fastslå hvilke faktorer som påvirker utseendet til en slik patologi.

Årsaker til dyspnø hos en nyfødt: hvilken er farlig?

Kaller respiratorisk respiratorisk syndrom hos nyfødte kan ha mange forskjellige faktorer. Ofte forekommer det i prematur babyer eller de som har problemer med immunitetens funksjon. Følgelig kan årsakene som forårsaket dyspnø hos en baby i løpet av nyfødt perioden omfatte:

Begynn behandlingen av dyspnø hos et nyfødt følger med definisjonen av årsaken.

 • ARVI og andre sykdommer i luftveiene. Vanligvis skjer dette med nesestop, tilstedeværelse av hoste, ømhet i halsen. Alt dette forhindrer barnet i å puste normalt. Forhøyet temperatur kan på samme måte forårsake dyspnø hos nyfødte, samtidig som det blir kaldt;
 • effekten av virus på en fortsatt spedbarn ammet. Hvis de trenger inn i de indre organene, inkludert lungene, er dette ledsaget av mangel på oksygen, slik at den ekstra belastningen faller på lungene;
 • Den bronkiale astma og allergiske reaksjoner kan også føre til kortpustethet i et barn opptil et år. Disse fenomenene må diagnostiseres;
 • Uformet kardiovaskulært system (hjertefeil og andre medfødte problemer);
 • dyspné hos en nyfødt under fødselen kan være forbundet med nasal overbelastning eller den såkalte fysiologiske rhinitten;
 • dyspnø i en nyfødt etter keisersnittet om å utvikle lungebetennelse i lungene, og også at mekoniet har kommet inn i fostervannet;
 • I luftveiene fikk fremmedlegeme, som er ledsaget av bestemte raler.

De sier barn! Andreika sier:
- Mamma, jeg vil ikke at du skal gå på treningen din, da vokser jeg, så vil du gjøre din egen ting.

Etter å ha bestemt kilden som forårsaket dyspné hos en nyfødt, er det nødvendig å verifisere alle medfølgende symptomer.

Slik gjenkjenner du kortpustethet hos nyfødte: symptomer

Dyspnø hos nyfødte er lett bestemt hjemme - det er hyppig eller vanskelig å puste. Likevel, for å kunne forstå og bestemme problemene med å puste et barn nøyaktig, bør man vite frekvensen av innånding og utånding for hver alder.

For å sjekke om dyspné hos nyfødte, legg barnet på en flat overflate og legg en varm hånd på brystet.

For babyer fra 0 til 6 måneder, bør antall åndedrag per minutt ikke være mer enn 60 ganger, og grudnichki eldre enn seks måneder og opp til ett år i frekvensen av å gjøre 50 pust per minutt. Ved disse indikatorene kan du beregne om nyfødt lider av dyspné. For å finne ut, må du legge en håndflate på babyens bryst, lage et stoppeklokke og markere tiden samtidig som du teller antall puste.

Denne videoen forteller hvorfor det er kortpustethet hos en nyfødt.

Også foreldrene kan mistenke kortpustethet fra et nyfødt barn med følgende tegn:

 • merkbar vanskeligheter eller rask puste;
 • babyen prøver å få luft gjennom munnen;
 • kan vise angrep av kvelning og årsakssengende hoste;
 • Noen ganger er det wheezing i halsen (spesielt hvis krummen var choked av en fremmedlegeme);
 • babyen kan være redd.

Etter å ha overbevist om at den nyfødte har kortpustethet, bør foreldrene umiddelbart vise det til spesialister for hjelp.

Sjekk om dyspné hos nyfødte hjemme, for dette er det nok å lytte til pusten hans

Behandling av dyspnø hos nyfødte

Ringe en lege hjemme i nærvær av symptomer på kortpustethet i barnet, du må ta noen tiltak for å lette tilstanden til babyen. Sørg for å åpne vinduet i rommet der barnet er (friluft er nødvendig), fjern klærne som er tette fra krummer, vask med kaldt vann. Til crumb mindre nervøs og dermed ikke provosert av angrep av rask pust, bør du prøve å berolige ham.

De sier barn! Vika (4,5 år):
- Pappa, sett deg ned for å spise, vær så snill, min kjære lille kjære lille mann.
Og til meg:
«Mor, det er veien å snakke når du blir gift.»

Etter ankomsten av legen bestemme årsaken til dyspnø hos en nyfødt og forskrive behandling. På et sykehus skal krummen gjennomgå en full diagnose for å utelukke konsekvensene av et ubehagelig fenomen.

Når smittsomme effekter på babyens kropp, blir vanskelig pust vanligvis behandlet med antibiotika. Når man observerer slike komplikasjoner som hevelse i luftveiene i luftveiene, foreskriver legene barnsteroidpreparatet (Albuterol). Ipratropiumbromid i form av en inhalator kan brukes til å redusere slimproduksjonen.

Før du begynner å behandle dyspné hos nyfødte, er det nødvendig å sjekke åndedrettssystemet på ultralyd

Hvis manifestasjonen av dyspné hos et nyfødt er forbundet med en underutvikling av lungene (intrauterin lungebetennelse) eller en baby født for tidlig, kan det kreve støtte for å puste med et spesielt apparat. Så snart lungene begynner å fungere fullt, vil den arbeidede pusten forsvinne. Det anbefales ikke i slike situasjoner å bruke folkemidlene, siden øyeblikkelig hjelp er viktig, og dette kan bare oppnås ved bruk av medisiner.

Vær oppmerksom! Når det er kortpustethet i en nyfødt baby, trenger kroppen mye oksygen. Avhengig av årsaken, som forårsaket arbeidet puste, kan forskjellige midler brukes til dette: maske, puste rør, spesielle apparater.

Fare for komplikasjoner i dyspné hos spedbarn

En svært farlig konsekvens som kan oppstå med dyspnø hos en nyfødt, anses som asfyksi eller åndedrettsstans. Ofte skjer dette i tilfelle av hevelse i vev i luftveiene, og også under intensivert arbeid i lungene i flere timer.

Kortpustethet hos nyfødte kan forårsake slike komplikasjoner som asfyksi.

Dyspné hos nyfødte kan være en akkompagnement av laryngotracheitt, men hvis det behandles riktig, forsvinner sykdommen uten spor, selvfølgelig, hvis årsaken ikke er medfødt patologi.

Pass på å se en video om dyspnø hos en nyfødt, på grunn av hvilke faktorer det kan oppstå.

Hvordan avlaste et dyspnøangrep i et barn?

Kortpustet hos barn er ikke alltid et tegn på sykdom. For å finne årsaken til denne tilstanden er det nødvendig å objektivt vurdere de tilhørende faktorene og barnets alder.

I noen tilfeller kan rask pust utløses umodenhet i luftveiene.

Hvis dyspnø av barnet manifesterer seg regelmessig, er det nødvendig å ta en kontroll og konsultere en lege. Et slikt symptom kan være ledsaget av alvorlige patologier, truer livet til en liten pasient.

Hvordan gi førstehjelp for anafylaktisk sjokk hos barn? Svar finn ut akkurat nå.

Hva er kortpustethet?

Dyspné er en tilstand der puste raskere og er i stor grad forskjellig fra normene til normen.

Provke et angrep kan naturlige årsaker eller patologiske prosesser som utvikler seg i kroppen.

I barndommen kan kortpustet oppstå mot bakgrunnen av åndedrettsdannelsen og dens umodenhet. Hvis symptomet vedvarer lengre enn fem minutter og det blir vanlig, er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse i en medisinsk institusjon.

Normative respirasjonsverdier avhengig av alder

Du kan oppdage abnormiteter i respiratorisk rytme uavhengig uten å gjennomføre en medisinsk undersøkelse av barnet.

Å telle pusten er anbefalt når babyen sover, og legger en håndflate på brystet. I tillegg vil det være nødvendig å forberede stoppeklokke.

Hvis de mottatte indikatorene er forskjellige fra normen, bør barnet inspiseres så snart som mulig.

Kortpustethet kan følge med alvorlige patologiske prosesser, som i lang tid kan utvikle seg nesten asymptomatisk.

Normen Følgende indikatorer vurderes (antall puste per minutt):

 • fra fødsel til seks måneder - opptil 60 ganger;
 • fra seks måneder til ett år - opptil 50 ganger;
 • fra ett år til fem år - opptil 40 ganger;
 • fra fem til ti år - opptil 25 ganger;
 • fra ti til fjorten år - opptil 20 ganger.
til innholdet ↑

De vanlige årsakene til forekomsten

Hvorfor kan det være kortpustethet i et barn? Barnets puste system går gjennom flere stadier av dannelse. Prosessen avsluttes til en alder av syv år.

Denne nyansen gir deg mulighet til å vurdere noen avvik i arbeidet i åndedrettssystemet en slags norm. Dyspné er en av slike manifestasjoner.

Hvis det oppstår en pusteforstyrrelse hos barn under syv år, kan det ikke være tegn på sykdommen.

K naturlige årsaker til Dyspnø inkluderer følgende faktorer:

 • Resultatet av følelsesmessig stress;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • inntrengning av fremmedlegemer i luftveiene eller på deres slimhinner;
 • intens og langvarig gråt.
til innholdet ↑

Hvilke sykdommer kan forårsakes?

Dyspnø i barnet kan forekomme på bakgrunn av sykdommer, assosiert med luftveiene (ARI, ARVI, rhinitt, tonsillitt, bronkitt, etc.).

Pusten er forstyrret av hevelse i slimhinnene, nesestopp eller tilstedeværelse av sputum, som følger med disse sykdommene.

Hvis kaldt symptomer i et barn der, men uttales kortpustethet, kan et slikt skilt indikere Progresjon av mer alvorlige inflammatoriske prosesser i organer som er indirekte forbundet med åndedrettssystemet.

Dyspné kan signalere utviklingen av det følgende patologiske prosesser:

 • betennelsesprosesser i luftveiene;
 • de første manifestasjonene av bronkial astma;
 • fremdrift av anemi
 • sykdommer i nervesystemet;
 • patologi av det kardiovaskulære systemet;
 • infeksjon i kroppen;
 • obstruktiv bronkitt;
 • diabetes mellitus;
 • dannelse av svulster;
 • lungebetennelse;
 • pulmonal insuffisiens;
 • utvikling av en allergisk reaksjon
 • traumer i luftveiene;
 • fedme (som et ekstra symptom).
til innholdet ↑

klassifisering

Kortpustethet er klassifisert i flere kategorier, avhengig av årsak og varighet av pusteproblemer.

Symptomer kan vedvare i barnet i flere dager.

Etter varighet er dyspnea delt inn i akutt (kortpustethet i tretti minutter), subakutt (vedvarende symptomer på respiratorisk svikt i flere dager) og kronisk form (tilbakefall av dyspnø forekommer regelmessig).

Ved form av ekstern respirasjon er dyspnea delt inn i tre typer:

 1. Inspirasjonsvariant (årsaken til brudd på pusten er hjertesvikt, inflammatoriske prosesser i bronkiene, inspirasjon ledsaget av en karakteristisk støy, dyspnø er provosert av nederlaget i membranen).
 2. Utløpstype (forekommer i de fleste tilfeller av sykdommer forbundet med inflammatoriske prosesser i bronkiene, svelging av slim, spasmer eller overdreven hevelse i slimhinnene).
 3. Blandet form (provosert av årsaker relatert til to andre typer respiratorisk svikt).
til innholdet ↑

Hvordan er det manifestert?

Hvordan forstår at barnet har kortpustethet, hvordan identifiserer symptomene?

Symptomer på dyspnø er alltid uttalt. Barnet opplever mangel på oksygen, på grunn av hva hans pust blir hyppigere.

Hvis kortpustet blir provosert av patologiske prosesser i kroppen, kan babyen ha en ekstra smerte av forskjellig lokalisering, rødhet i ansiktet, hevelse i huden eller arytmi.

Når luftveiene påvirkes, oppstår hurtig innånding og utånding samtidig med hoste, hvesning eller tegn på beruselse av kroppen.

Hvis dyspné er ledsaget av hudens hud, er det en økning i temperatur og kulderystelser, og det er bare mulig for en lege å identifisere årsaken til denne tilstanden.

Kortpustethet kan suppleres følgende stater:

 • problemer med å svelge;
 • blåser av huden;
 • desorientering i rommet;
 • svimmelhet.
til innholdet ↑

diagnostikk

Ved diagnosen dyspnø flere spesialister. Hvis symptomet forekommer i barnet regelmessig, må det i tillegg bli gjennomgått undersøkelse fra en kardiolog, immunolog, pulmonologist, endokrinolog og andre spesialiserte leger.

På forberedelsesstadiet av undersøkelsen av barnet må overgis generell og biokjemisk analyse av blod og urin, og lungene tappes med et phonendoskop. Den videre ordningen eller planen for inspeksjon avhenger av mottatte data og individuelle trekk ved barnas organisme.

ved diagnose Følgende metoder brukes:

 • spirography;
 • Ultralyd på brystet;
 • Lung biopsi;
 • EKG;
 • CT og MR i brystet;
 • legeme plethysmography;
 • bronkodilasjonstester;
 • Røntgen av brystorganer.
til innholdet ↑

Hva skal jeg gjøre?

Hvis barnet har symptomer på kortpustethet, så trenger barnet først og fremst gi førstehjelp. Hvis angrepet kommer tilbake, og deretter bestemme årsaken, er det nødvendig å gjennomgå undersøkelsen i det medisinske anlegget så snart som mulig.

Kortpustethet er farlig for barnets liv. Hvis du ikke tar tiltak for å eliminere det eller behandle sykdommene som provoserte det, kan en liten pasient dø av kvelning og mangel på oksygen.

Tiltak ved dyspné:

 • gir tilgang til frisk luft;
 • frigjøring av brystet, magen og nakken fra stramme klær;
 • oppvarming av lemmer (hvis det ikke er høy temperatur);
 • varm drikke (i fravær av problemer med å svelge);
 • innånding med brusoppløsning.
til innholdet ↑

Hvordan avlaste et angrep?

Terapi for dyspné hos barn avhenger av faktorer som utløser denne tilstanden.

Hvis årsaken til rask pusting er patologiske prosesser, er deres kombinerte behandling nødvendig. Forberedelser og prosedyrer velges individuelt.

For behandling av dyspnø, er det tillatt å bruke noen folkemidlene, men bare som en profylakse eller som en del av en kompleks terapi. Hvis du regelmessig eliminerer anfall med resept for alternativ medisin, vil de patologiske prosessene fortsette fremgang.

preparater

Listen over medisiner som brukes til behandling av dyspnø, avhenger av hvilken type sykdom som provoserte anfall. tildele den mest effektive terapien kan bare den behandlende legen.

Hvis du ikke eliminerer hovedårsaken til dyspné, vil utviklingen av patologi føre til komplikasjoner og hyppigere anfall.

Eksempler på rusmidler, brukes til behandling av dyspnø:

 1. Injiser med kortvirkende stoffer (Salbutamol, Fenoterol).
 2. Inhalasjon betyr for eliminering av puffiness og bronkial spasmer (Atrovent, Ditek).
 3. Legemidler til lindring av astmasymptomer (Albuterol, Euphyllinum).
 4. Hjertepreparater (Digoxin, Korglikon).
 5. Injiserbare legemidler med langverkende legemidler (Clenbuterol, Saltos).
 6. Antiallergiske stoffer (Fenistil, Claritin, Suprastin).
 7. Anti-inflammatoriske stoffer (Nalkrom, Pulmicort).
 8. Bronkodilatorpreparater (Broncholitin).
 9. Midler for flytende av sputum (Mukaltin, Ambroxol).
til innholdet ↑

Folkemidlene

Resept for alternativ medisin kan brukes som en profylakse av dyspné, styrke barnets åndedretts- og immunsystem. De viktigste behandlingsmidlene er ingen av folkemidlene.

Når du velger alternativer for alternativ behandling, er det viktig å ta hensyn til de individuelle egenskapene til barnets organisme (noen komponenter fra reseptene refererer til mulige allergener).

Eksempler på folkemidlene:

 1. Urteavkok av sitronmelisse og kamille (bland komponentene i like store mengder, hell tebåtblandingen med et glass kokende vann, insister femten minutter, avløp, ta små porsjoner om dagen).
 2. Urte infusjoner (vanlig inntak av infusjoner basert på sitronbalsam, St. John's wort, kamille og hagtorn blomster vil bidra til å styrke babyens kropp og forhindre utseende av dyspnø).
 3. Midler basert på sitron, honning og hvitløk (bland juice av halv sitron med hakket hvitløk og tre ss honning, middel til å ta en teskje per dag, oppskriften er ikke egnet for små barn).
til innholdet ↑

forebygging

Dyspné kan være fysiologisk eller patologisk.

Tiltak for forebygging av ulike typer av det er forskjellige.

I det første tilfellet må det tas hensyn til tilstanden i luftveiene barnet, hans fysiske aktivitet og ernæring.

Patologisk dyspné betyr rettidig behandling av sykdommer som kan provosere rask pust.

Hvis det er mistanke om avvik fra normen, på kortest mulig tid for å bli undersøkt og finn ut årsaken til forstyrrelsen i luftveiene.

For å forhindre kortpustethet, følgende forebyggende tiltak:

 • utelukkelse av røyking i nærvær av barnet;
 • riktig og full ernæring av babyen;
 • vanlig trening;
 • rettidig behandling av luftveissykdommer;
 • gjennomføringen av rutinemessige medisinske undersøkelser;
 • fullturer i frisk luft;
 • mild temperering fra en tidlig alder.

Forekomsten av dyspné hos et barn er et alarmerende signal og en grunn til å ringe til en lege. Selv om rask puste oppstår på grunn av naturlige årsaker, er det ikke verdt å utsette undersøkelsen av babyen.

Dette symptomet kan ledsages av bronkial astma, hjertesvikt og ondartede svulster.

Vanskelighetsgrad å puste inn i et barn. Hva skal jeg gjøre? Leger Komarovsky vil fortelle i denne videoen:

Vi oppfordrer deg med alvor ikke å engasjere seg i selvmedisinering. Legg merke til legen!

Les Mer Om Fartøyene