Hvordan utvikler hjerne ødem under et slag?

Serebral ødem i slag er en av de mest alvorlige komplikasjonene etter denne tilstanden. Faktisk er cerebral ødem i en slik tilstand som et slag, en slags indikator på omfanget av skade på hjernestrukturer. Hovedfaren ved dette fenomenet ligger i det faktum at væske begynner å samle seg i det intercellulære rommet, noe som fører til en økning i hjernevæv. Dette fører til en økning i intrakranielt trykk og kan forårsake kile av hjernen i oksipitalåpningen.

Egenskaper av cerebralt ødem

Provoke utviklingen av cerebral ødem kan alle slags omfattende slag, samt alvorlig craniocerebral traumer og til og med smittsom skade på strukturen til dette organet. Gitt at den intensive metabolisme forekommer i hjernen, ettersom nervecellene er meget følsom for nivået av oksygen og næringsstoffer, når de utsettes for ugunstige faktorer forgrenede nettverk av kapillærer som mater stoffet utseende kan finne sted ødem. Saken er at nettverket av disse blodkarene mater hjernecellene gjennom det intercellulære væsken, som, som blod, stadig er i bevegelse, og stagnasjonen fører til utseende av ødem.

Fordi det er skade eller slag kompresjon delt del, slik at dreneringssystemet kan bli fullstendig ødelagt og intercellulære substans som deltar i metabolismen av hjernevev begynner å stagnere. Som regel går blod og intercellulær væske inn i vev, men de kan ikke forlate dem, på grunn av det de akkumulerer i det intercellulære rommet. Det er denne metningen av hjernevevet av intercellulær substans og økningen i volumet av blod i hjernen som kalles ødem. Ofte er hevelsen diffus, det vil si påvirke begge halvkule.

Det er en annen mekanisme for cerebral ødemutvikling, preget av rask opphopning av giftige dekomponeringsprodukter på grunn av en kritisk mangel på oksygen. I dette tilfellet utvikler cytotoksisk ødem, noe som kan forekomme med forskjellige former for slag.

Med ulike slagslag kan hjerneødem utvikles i henhold til ulike scenarier. For eksempel, med omfattende iskemisk slag, når det er signifikante berørte lesjoner av hjernemateriell som påvirker til og med hele halvkulen, observeres stasis av intracellulær væske. Ved hemorragisk slag utvikler ødem ikke bare på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser, men også på grunn av kompresjon av hjernesubstansen som følge av utviklingen av hematom.

De viktigste symptomene på hjerne ødem

I de fleste tilfeller utvikler hjerneødem ikke på grunn av et hjerneslag ikke umiddelbart, men ca. 1-2 dager, siden det er en betydelig opphopning av væske i vevet i denne perioden. Den mest signifikante manifestasjonen av symptomatiske manifestasjoner av cerebralt ødem skjer omtrent 3-5 dager, men med et gunstig utfall forsvinner alle symptomene etter 7-8 dager. Symptomer som følger med cerebralt ødem i slag, er nå dårlig beskrevet, siden den primære patologien fører til at en persons tilstand blir svært vanskelig.

I denne situasjonen er pasientens generelle tilstand som regel veldig alvorlig og ledsaget av alvorlig depresjon av bevissthet (opp til koma). Hvis strekningen fortsetter med bevaring av bevissthet, kan alle symptomene karakterisert ved økt intrakranielt trykk bli observert, inkludert:

 • alvorlig hodepine;
 • forverring av visjonen;
 • svimmelhet;
 • oppkast;
 • kvalme.

Kurset og resultatet av cerebralt ødem kan varieres avhengig av hvor raskt og fullt infusjonsbehandling ble gitt. For de fleste pasienter, hevelse av strukturer i hjernen går ikke ubemerket hen, som med utvikling av komplikasjoner som hjerneslag, er strukturer i hjernen komprimert, noe som kan føre til en krenkelse av sentrene ansvarlig for hemodynamikk, respirasjon og andre viktige kroppsfunksjoner.

Stroppen er ledsaget av død av vev, så konsekvensene av denne tilstanden kan varieres, men forekomsten av ødem forverrer sjansene for ytterligere rehabilitering. Så, for eksempel med utviklingen av det sentrale organiske nervesystemet, kan det oppstå koma, ledsaget av å stoppe pusten, noe som fører til et raskt dødelig utfall. Ofte lider personer som overlever stroker og hjerneødem senere:

 • forstyrrelser i søvnmønstre;
 • nedsatt motoraktivitet;
 • depressive tilstander;
 • kommunikative brudd.

Bare i tilfelle av mindre ødem, vil effektene av denne tilstanden til slutt gå vekk, men i de fleste tilfeller fortsetter noen problemer for resten av livet.

Metoder for behandling av cerebralt ødem

Behandling av cerebralt ødem er en betydelig komplikasjon og krever en individuell tilnærming. Behandling av cerebralt ødem skal utføres i intensivavdelingen eller intensivavdelingen.

For å redusere risikoen for alvorlig skade på strukturer og utvikling av alvorlige konsekvenser, kreves koordinert arbeid av resuscitators, oftalmologer og noen ganger kirurger.

Først av alt blir det tatt tiltak for å eliminere årsaken til patologien, det vil si konsekvensene av et slag. Hoved konservativ behandling av cerebral ødem, standard anti-ødem terapi, men med ingen positiv virkning av anvendelsen av denne metoden krever et kirurgisk inngrep, og installering av et dreneringsrør for å helle av overskytende væske og redusere intrakranialt trykk.

Som en konservativ terapi, foreskrevet ved behandling av ødem i hjernen, brukes vanndrivende legemidler, noe som gjør det mulig å fjerne overflødig væske fra kroppen veldig raskt. Det finnes mange typer vanndrivende legemidler, som er delt inn i store grupper, så det er mulig å velge det beste alternativet for hvert enkelt tilfelle.

Slag og hevelse i hjernen.

Hei, lesere og gjester på bloggen min er en nevrolog. I dag er vårt emne for diskusjon cerebralt ødem og alt som er knyttet til denne tilstanden. Hvorfor dette temaet? Fordi denne tilstanden er ganske vanlig i slag og craniocerebral traumer, med alvorlige former og nesten alltid en følgesvenn av disse hjernesårene.

Hemorragisk slag, omfattende hjerneslag, all slags intracerebrale blødninger, alvorlig åpen eller lukket craniocerebral trauma - i de fleste tilfeller er det medfølgende cerebralt ødem.

Hva er cerebral ødem?

Det faktum at hjernen er svært intens metabolisme, nerveceller (neuroner) har et desperat behov for oksygen og næringsstoffer, slik at hjernen har et svært utviklet system av blodkar, som bringer og fjerner blod fra utvekslingsprodukter. Kapillærsystemet binder seg til celler gjennom interstitial eller intercellulær væske, koblingen mellom celler og blodkar. Denne væsken er også i bevegelse.

Når noen deler av hjernen er skadet eller klemmet mekanisk, er dette dreneringsnettverket også skadet, noe som fører til forstyrrelse av funksjonen. Blod og væske strømmer til vevet, men kan ikke gå tilbake, noe som resulterer i at det akkumuleres i disse intercellulære rom i store mengder. Dette fører igjen til ødem i hjernen, noen ganger diffust, som fanger begge halvkule. Det finnes andre mekanismer der akkumulering av giftige produkter inne i nervecellen i forhold til mangel på oksygen utvikler det såkalte cytotoksiske ødemet, som er karakteristisk for slag, inkludert. Vi vil ikke dvele på detaljene i utviklingen.

Symptomer på cerebralt ødem

Symptomene er ofte ikke spesifikke, og hvis de kan identifiseres, er det sjelden mulig å beskrive dem i detalj.

Faktum er at en persons tilstand i denne situasjonen er alvorlig og ofte ledsaget av undertrykkelse av bevissthet opp til koma. I tilfeller hvor bevisstheten er lagret, symptomene er de som ofte oppstår med en økning i intrakranielt trykk: alvorlig hodepine, vedvarende karakter, følelse av kvalme, rvota- ofte gjentatt, svimmelhet, tåkesyn. Dette er de viktigste, selv om det kan forekomme små avvik og symptomer enn de som er nevnt ovenfor.

Hva er årsakene til cerebral ødem?

 • omfattende iskemisk slag, i det tilfellet hvor det er en stor lesjoner i hjernen forhold som kan påvirke hele innsatsen og selv de cerebrale hemisfærer, samt hemoragisk slag - når hjerneødem oppstår ikke bare på grunn av cerebrovaskulære ulykker, men også på grunn av kompresjon hjernesubstans dannet av intracerebralt hematom
 • alvorlig kraniocerebralt traume: alvorlig hjernekontusion, forbundet med dannelsen av posttraumatiske intracerebrale hematomer (subdural, epidural, samt subaraknoid blødning
 • volumetrisk hjerne dannelse, det vil si det - er en hvilken som helst svulst, som normalt ikke skal være en sak av hjernen, utseende og vekst som skjer kompresjon væsken strømmer og øker hjerneødem, forskjellige eksempler som er tumoren
 • alvorlig forgiftning, kan være på grunn av alvorlige infeksjoner (meningitt, encefalitt: virus, bakterier eller sopp) og de giftstoffer som dannes i organismen i alvorlige sykdommer i indre organer (f.eks lever eller nyrer) og skiller seg ut forgiftning medikamenter, som også er i stand til å føre til ødem i hjernen
 • økt intrakranielt trykk eller intrakranial hypertensjon, på grunn av ulike årsaker, hvorav det kan være mange
 • Det er tegn på at ødemet i hjernen kan føre til en skarp forandring i atmosfærisk trykk, nærmere bestemt et lengre opphold hos en person under disse forholdene, for eksempel når han er oppvokst og et langt opphold i fjellet i høy høyde

Kanskje, på disse punktene vil vi fullføre beskrive årsakene til cerebralt ødem og fortsette behandlingen.

Serebral ødem: behandling.

Så vi kom nær direkte behandling og nå skal vi diskutere metodene og grunnprinsippene, hvoretter behandlingen utføres. Denne komplikasjonen er i de fleste tilfeller årsaken til pasientens alvorlige tilstand, og behandling utføres vanligvis i intensivavdelinger og intensivavdelinger. Ofte må du ty til hjelp fra andre spesialister, for eksempel oftalmologer, resuscitators og andre.

Behandling av cerebralt ødem muligens en konservativ måte, utnevnelsen av narkotika og anti-kirurgisk. Når det gjelder den første metoden, den vanligste, er medisiner foreskrevet her som forhindrer ødemet i å vokse og dets cupping. Den mest brukte gruppen av legemidler er diuretika, den såkalte. diuretika, som er i stand til å fjerne overflødig væske i hevelsen i hjernen. Diuretika seg selv er også delt inn i grupper, i henhold til virkemekanismen.

Vanligvis er medisinene i denne gruppen forsynt med tilstrekkelige forsyninger av gjenopplivning og nevrokirurgi, slik at deres bruk er ganske vanlig. I tillegg bruker andre grupper av legemidler for å opprettholde vitale kroppsfunksjoner. Replenishment av mineral og protein sammensetningen av kroppen er en integrert del av terapi for behandling av hjerne ødem, som er årsaken til bruken av disse legemidlene i tillegg til diuretika.

Den neste metoden er kirurgisk, neurokirurgiske operasjoner utføres med effekten på forskjellige mekanismer som fører til og støtter hjerne ødem. Bruk installasjon dreneringskateter, gjennom hvilken går den overskytende cerebrospinalvæsken også kan utføre trepanasjon og dekompresjon med tanke på hjernen substans og forhindre alvorlige komplikasjoner som forskyvninger og else hjernestammen.

Fortsett å utføre operasjoner med det formål å gjenopprette passabilitet av væskemetoder, de som det er en sirkulasjon av en spinalvæske, hvis den er ødelagt. Det kan være mange varianter av operasjoner, hvorav en kan være nevrokirurgisk inngripen med alvorlig hydrocephalus, noe som førte til et sterkt ødem i hjernen i en liten jente, se videoen om det nedenfor.

Dessverre er det tilfeller hvor risikoen for forverring av pasientens tilstand under operasjonen er mye høyere enn mulig nytte med nevrokirurgisk inngrep. Indikasjoner for kirurgisk behandling av ødem i hjernen er også spesifikke og bestemt av en nevrokirurg. Dessverre kan konsekvensene av et slag med hjerneødem være vedvarende og alvorlig deaktivere en person. Du kan trenge en seriøs løpet av rehabilitering etter et slag for å gjenopprette tapte funksjoner.

Forfatter: Neurolog Alexander Postnikov, St. Petersburg

Effekter av cerebralt ødem etter et slag

Serebral ødem er en av konsekvensene av hemorragisk og iskemisk berøring. Dette er et brudd på utstrømningen av væske og dens akkumulering i hjernens vev og dets hulrom - ventrikkene. Ødem i hjernen kan føre til nevrologiske symptomer: kramper, parese. Prognosen for ødem forårsaket av et slag er ugunstig. Avhenger av lokalisering av lesjonen og dens volum.

Utvikling av sykdommen

Stroke - Blødning i hjernevevet. Det er to typer hjernesirkulasjonsforstyrrelser - iskemiske og hemorragiske slag. Iskemisk slag utvikler seg som et resultat av trombose av hjernearteriene og iskemien til nervesystemet. Hemorragisk berøring forekommer ved høyt trykk, når elasticiteten til karene er redusert og de ikke klarer å opprettholde trykk, sprekker. Med lesjoner av medulla oblongata er vaskulære katastrofer dødelige, siden de fortsetter med nekrose av cellene i respiratoriske og vasomotoriske sentre.

Det cerebrale ødemet kan oppstå både etter et slag, og før det går. For eksempel kan høyt systemtrykk føre til brudd på utstrømningen av væske fra det intercellulære stoffet i sentralnervesystemet - neuroglia. Samtidig forårsaker økt blodtrykk skade på karene svekket av atherosklerotisk prosess.

Hemorragisk slag slutter med brudd på fartøyets integritet og videre dannelse av en cyste - et hulrom laget av tett bindevev og fylt med væske. Denne cysten er da funnet på MR. I dette tilfellet er det en colliquating (våt) nekrose av hjernecellene.

 1. Krenkelse av koordinering av bevegelser.
 2. Lammelse av lemmer og tap av følelse av kroppsdeler.
 3. Tap av syn eller hørsel.
 4. Oppkast, som ikke bringer lettelse.
 5. Minnetap.
 6. Forringet pust.
 7. Tap av bevissthet, dumhet, søppel. Noen ganger en koma.
 8. Smerter i hodet.
 9. Konvulsivt syndrom.
 10. Brudd på tale.

Oppkast med ødem i hjernen oppstår på grunn av overflødig væsketrykk på reseptorene til oppkastningssenteret i hypothalamus. Kramper oppstår med blødning i kaviteten i ventriklene. Hvis det oppstår blødninger i hjernens temporale lober, er det helseskader som er sannsynlig. Ved et slag i oksipitale lober er synspunktene forbløffet. Paresis av ekstremiteter oppstår på siden motsatt lesjonen. En prognose for pasienter som falt i koma er ugunstig: mot bakgrunnen av den utviklede hypoksi i hjernen reduseres sjansene for å overleve til 40%.

Med liten fokus på nekrose (nekrose) av vev, er prognosen mye gunstigere. I slike pasienter er det sjanser for å gjenopprette motoraktivitet, tale. Men etter et slag kan celler som syntetiserer dopamin dø, noe som fører til depresjon og irritabilitet. I dette tilfellet ødelegger pasienten karakteren.

Ødem etter et slag kan påvirke begge hjernehalvfrekvensene og bli generalisert i naturen. Når diffus ødem bare rammer en halvkule. Hvis fenomenet puffiness bare påvirker nekroseområdet, kalles denne prosessen lokal.

Ødem kan påvirke hjernens neuroner og være cytotoksisk. Ved vasogen hyperhydrering er det et brudd på utstrømningen av væske bare i intercellulær substans (neuroglia).

Diagnose av cerebralt ødem etter slag og behandling

Når symptomer på et slag (ansikts asymmetri, taleforstyrrelser, bevissthetstap, lammelse) vises, utføres diagnostikk ved hjelp av magnetisk resonansbilder og CT. For å bestemme hypertensjonen av cerebrospinalvæsken som strømmer gjennom ventriklene og spinalkanalen, blir ryggmargen punktert med trykkmåling. Det intraokulære trykket bestemmes også. Neurologen undersøker pasientens reflekser og motoriske forstyrrelser, kramper.

En laboratorieundersøkelse utføres: en generell blodprøve, et koagulogram, biokjemiske indikatorer (kreatinin, laktatdehydrogenase).

Forhelsetjenesten består i å plassere pasienten i en horisontal stilling på sofaen og måle trykket. Ved høyt trykk, gi pasienten et antihypertensive middel (beta-blokkere, kalsiumkanalhemmere), som han vanligvis har til hånden. Pasienten trenger akutt sykehusinnleggelse.

Medisinsk hjelp til ødem i hjernen består i utnevnelse av osmotiske diuretika for å gjenopprette sirkulasjon av væske, fjerne ødem. Slike diuretika, som Mannitol, bidrar til utstrømningen av intercellulær væske inn i kapillærene. Eliminering av cerebralt ødem er ledsaget av eliminering av anfall. For behandling av anfall, er Relan og Thiopental natrium effektive.

Noen ganger er det nødvendig med en operasjon for å dekomprimere vev og lagre pasientens liv. I dette tilfelle utføres trepanering av skallen for å fjerne overflødig væske ved hjelp av et kateter.

Med iskemisk slag, forårsaket av trombose av arterien, gjenoppretter blodsirkulasjonen ved å utføre fibrinolytisk terapi. Intravenøse injeksjoner av enzymer - Alteplase eller Urokinase.

Med hemorragisk slag og hypertensjon, brukes antihypertensiv terapi for å hindre gjentakende hjerneslag og gjenopprette blodstrømmen. Behandling av hypertensjon er anbefalt å utføre med en økning i systolisk trykk på mer enn 180 mm Hg. Art. Ved et lavere trykk kan terapi med antihypertensive stoffer føre til iskemisk berøring.

For å gjenopprette blodsirkulasjonen med økende blodpropp blir antiplatelet foreskrevet (Clopidogrel og Aspirin). Disse stoffene vil forhindre en av komplikasjoner av slag og effekten av langvarig sengestøtte - lungeemboli. Pasienter trenger også massasje hender, rygg, nakke. For å unngå oppkast av oppkast, installerer legene et nasogastrisk rør.

Hvis pusteprosessen forstyrres, og partialtrykket av oksygen i blodet faller, er det nødvendig med kunstig ventilasjon.

Ødem i hjernen som en komplikasjon av hjerneslag

Den cerebrale ødem som oppstår på bakgrunn av det primære dannede slag, kjennetegnes ved overdreven akkumulering av væske direkte i hjernevevet. Naturligvis er denne patologiske tilstanden alltid ledsaget av en betydelig økning i intrakranielt trykk og en kraftig forverring i pasientens tilstand etter et tidligere slag.

Konsekvenser av brainstorm

Forskere var i stand til å bevise at cerebralt ødem generelt, og spesielt i hjerneslag, er et slags respons fra menneskekroppen til noe irritasjon. Siden hjerneødem kan forekomme ikke bare etter hjerneslag, til denne patologiske tilstand kan være et resultat: tilstedeværelsen i hjernevevet for infeksjon, den sterkeste rus resulterende banale forgiftning, hodeskade og tallrike rett.

Hvis du er ute etter et rehabiliteringssenter for rehabilitering, anbefaler vi rehabiliteringssenteret "Evexia", der rehabilitering utføres etter et slag, ryggsmerter og kronisk smerte.

Oftere enn ikke, hevelse av hjernen, som en respons til utgangsstillingen av apopleksi, utvikler den mest raskt, hvilket betyr at prognosen av pasientens overlevelse er minimal ved for tidlig bestemmelse av nødvendig medisinsk hjelp for pasienten. Etter en ytterligere økning av intrakranialt trykk indikatorer etter innledningsvis dannet av hvilken som helst form slag (iskemisk eller hemoragisk) i sin tur kan føre til mer omfattende hjerneskader og fullstendig død av slike celler.

Hvorfor kan hevelse i hjernevevet utvikle seg?

Som allerede nevnt i forbifarten, er det mange grunner til hevelse i hjernevævet. Blant slike grunner er det vanlig å ringe:

 • En rekke traumatiske skader på skallen.
 • Tallrike smittsomme sykdommer som påvirker hjernevæv, blant annet de vanligste er: akutte former for encefalitt av meningitt, subdural empyema, toxoplasmose, etc.
 • Forskjellige etiologi av svulsten (inkludert kreft), utvikling i hjernevevet.
 • Enhver form for intrakranielle blødninger, inkludert de som ikke er traumatiske (hemorragisk slag).
 • Iskemisk lesjoner av hjernevev.

Men i dette tilfellet, som en grunn til utviklingen av denne patologien, er vi interessert i apopleksi, som direkte kan lede en pasient til det faktum at han utvikler hjerne ødem.

Å gjenopprette kroppen etter et slag, og for forebygging av tilbakevendende slag våre lesere bruker en ny teknikk for å åpne Elena Malysheva på grunnlag av 16 urter og naturlige ingredienser - Innsamling av Father George. Samlingen av Father George bidrar til å forbedre svelgrefleksen, gjenoppretter de berørte cellene i hjernen, tale og minne. Og utfører også forebygging av hjernesvikt.

Det skal forstås at iskemi er noe lettere å behandle, og derfor mindre hyppig fører til utvikling av denne komplikasjon, men etter den første opptreden av hemoragisk slag, og selv med den utidige håndtering av offeret til leger denne komplikasjon kan utvikle seg raskt og ofte.

Faktisk inkluderer behandling av blødninger i hjernen nødvendigvis de tiltak som er nødvendige for å forhindre ødem i hjernevevet.

Symptomatisk av post-stroke ødem i hjernevæv

Siden hjerne ødem i seg selv er en form for væskeakkumulering i nerveceller, kan en direkte følge av det være en liten økning i væskevolumet inne i pasientens skalle. Som et resultat blir det utøvet press på disse vevene fra siden av hodeskallens vegger, og det kan være praktisk talt uutholdelig skarp hodepine.

Ytterligere forskningsmetoder

I tillegg kan det i praksis observeres andre manifestasjoner av hevelse i hjernevevinnet. Det kan for eksempel være svelling av lemmer på den ene side, hevelse i nakken eller ansiktet. Lignende symptomer kan snakke om forstyrrelser i hematopoiesis-systemet og i fysiologisk normale regenereringsprosesser.

Kompenserende mekanismer i menneskekroppen arbeider på en slik måte at lymfevæsken etter utviklingen av slaget forsøker å i det minste delvis erstatte den tapte maten, de nekrotiske sonene, som om å beskytte hjernevævet.

I praksis har leger merke til at etter et slag, heller, i respons til en stimulering av hjernevev som blødning, hjerne hevelse, kan begynne å utvikle seg i de første dagene etter innleggelse, og kan ha en rask strøm.

Naturligvis, hvis denne komplikasjonen ikke vil ses på en riktig måte, hvis pasienten ikke får tidsriktig passende behandling, effektene av sykdommen og ytterligere prognose av sin bane, er den mest negative, opp til en tidlig død.

Men for å mistenke at snart vil hjernens hevelse begynne å utvikle seg, være bare observant, med rettidig oppmerksomhet til følgende symptomer:

 • Når, etter å ha arrestert de primære manifestasjoner av et slag, har pasienten igjen en skarp og ganske alvorlig smerte i hodet.
 • Pasienten klager over alvorlig svimmelhet, selv i den bakre stilling, som er ledsaget av kvalme og oppfordring til å kaste opp.
 • Det kan være delvis eller fullstendig synshemming, det er ingen orientering.
 • Det er en ujevnhet i pustefunksjonen.
 • Forstyrrelser i hukommelsen, taleforværring, pasienten kan falle inn i en dumhet.
 • Forekomst av kortsiktige anfall.
 • Langsiktig bevissthetstap.

Selvfølgelig, med den beskrevne symptomatologien, er det viktig for et offer etter et slag å varsle legen umiddelbart og rette behandlingen.

Hvordan behandles slike komplikasjoner av apopleksi og hva kan forventes?

Kvalifisert pasientbehandling

Det bør bemerkes at denne tilstanden, hvis den oppstår, sier, som en konsekvens av moderat hjernerystelse, ikke krever behandling i det hele tatt. Dessverre, med slag, er situasjonen ganske annerledes. Når de ovenfor beskrevne symptomer til pasienter som krever umiddelbar kvalifisert behandling er rettet på en tilstrekkelig tilførsel av oksygen til vev i hjernen, blod og for å redusere intrakranielle trykkindikatorer, for å eliminere de underliggende årsakene til sykdommen.

For forebygging og gjenoppretting etter INSULT bruker våre lesere metoden metoden fra ELENA Malysheva. Etter å ha studert denne metoden nøye, bestemte vi oss for å tilby det til din oppmerksomhet.

Til overlevelse prognose av denne komplikasjon av primær hjerne ulykke var positiv, prøver å utføre behandlingen ved å kombinere de mest avanserte kirurgiske og, selvfølgelig, den farmakologiske metoder.

Blant slike teknikker er det vanlig å ringe:

 • Oksygenbehandling - Introduksjon av oksygen til offerets offer kunstig, ved hjelp av en inhalator eller andre medisinske anordninger.
 • Intravenøs administrering av legemidler for å opprettholde trykk og cerebral blodstrøm innenfor den eksisterende normen.
 • Hypotermi (eller moderat nedgang i kroppstemperatur).
 • Ventrikulostomi - en slags drenering av overflødig væske, direkte fra ventriklene, påvirket av patologi, hjernen gjennom et spesielt kateter.
 • Fullstendig kirurgisk inngrep typen dekompensert kranioektomii (når pasienten har fjernet en viss fragment av benet av kraniet som i betydelig grad reduserer intrakranielt trykk) eller angioplastikk (når leger har evnen til å eliminere årsaken blødning og ødem, for eksempel, å gjenopprette et blodkar sprengning tidligere).

Selvfølgelig kan konsekvensene av en slik komplikasjon av primær cerebral patologi være svært variert. Men samtidig er den virkelige prognosen for patologiens videre forlengelse og pasientens lengre liv, avhengig av mange faktorer.

Fra hastigheten til å gjøre en slik berørt adekvat medisinsk behandling, på alvorlighetsgraden av den primære patologi, på den generelle helsen til pasienten, på nærvær av visse sammenhengende sykdommer,

I medisinsk praksis er det mange tilfeller hvor pasienter med svelling av hjernevev etter å ha fått et slag fullstendig gjenvunnet, selv om det naturligvis når slike komplikasjoner apopleksi ført til irreversible konsekvenser, mye mer.

Dette betyr at ofre for et hjerneslag bør være strengt forbudt så snart som mulig for å håndtere avfall tid på selvmedisinering, disse pasientene for tilstrekkelig medisinsk behandling, noe som vil innebære utvikling og forebygging av hjernevev ødem, som de mest alvorlige komplikasjoner av apopleksi.

Har du noen gang prøvd å gjenopprette arbeidet i hjertet, hjernen eller andre organer etter å ha lidd av patologier og skader? Dømmer av det faktum at du leser denne artikkelen - du skjønner ikke av hearsay hva det er:

 • ofte oppstår ubehagelige opplevelser i et hodet (en smerte, en svimmelhet)?
 • en plutselig følelse av svakhet og tretthet.
 • hele tiden følte det økte trykket.
 • om kortpustethet etter den minste fysiske anstrengelsen og det er ingenting å si...

Og nå svar på spørsmålet: Er du fornøyd med dette? Er alle disse symptomene du kan tolerere? Og hvor mye tid har du allerede "fusjonert" med ineffektiv behandling? Tross alt vil situasjonen fortere eller senere bli forverret.

Det er riktig - det er på tide å begynne med dette problemet! Er du enig? Det er derfor vi bestemte oss for å publisere eksklusive metoden Elena Malysheva, der hun avslørte hemmeligheten behandling og forebygging av hjerneslag og hjerte-og karsykdommer. Les mer.

Ødem i hjernen hos pasienter med hjerneslag: forebygging, prognose

Ødem i hjernen er en av de tidligste komplikasjonene som oppstår hos pasienter etter et slag. Det kan utvikle seg både i hemorragisk og iskemisk sirkulasjonsforstyrrelse. Toppet av denne patologiske tilstanden oppstår 3-5 dager etter et slag, og når en pasient går inn på et sykehus, er det derfor nødvendig å utføre forebyggende vedlikehold for å forhindre dets utvikling.

En av komplikasjonene av stroke er cerebralt ødem

Samtidig kan det oppstå under rehabilitering av pasienten, mot bakgrunnen av en relativ forbedring i hans tilstand av helse. Sannsynligheten for forekomst av ødem i pasienter etter cerebrovaskulære ulykker økes, ettersom de allerede har lesjoner som kan endre vann- og elektrolyttbalansen i hjernevevet.

årsaker

Ødemet i hjernen oppstår ved brudd på permeabiliteten til veggene i blodkar og cellemembraner. Dette fører til at overskytende væske kommer inn i det intercellulære rommet og forekommer under påvirkning av hypoksi eller beruselse. Dette kan føre til:

 • hode skader, støt, faller kan forårsake skade på nevroner;
 • Smittsomme sykdommer som påvirker hjernens vev og membraner. Bakterielle og virale infeksjoner forårsaker betennelse, forgiftning;
 • neoplasmer i kraniet, fører til mekanisk trykk på hjernevevet, noen svulster frigjør giftige stoffer under forfallet;
 • Forstyrrelser av pust eller reduksjon av oksygen i luften. Mangel på oksygen i høylandet forårsaker hypoksi, noe som er veldig farlig etter et slag. Hypoksi kan også være forårsaket av samtidig kardiovaskulære sykdommer og respiratoriske sykdommer;
 • gjentatt slag.

Mekanismer for utvikling

hjerneødem i løpet av et slag, kan forekomme i løpet av ischemi eller blødning når blodkaret ved brudd utstrålte i medulla eller spinalvæske, fører det til forstyrrelser i cellemembranen permeabilitet, tilstopning strukturene som er ansvarlige for å opprettholde normal intrakranialt trykk. Blod kan akkumulere ikke bare i subaraknoide rom, men også i ventrikkene. Økt intrakranielt trykk får væsken til å svette inn i vevet.

Med iskemi er hovedindikatoren hypoksi, det er dens utvikling som bestemmer graden av nevronal død. Derfor blir restaureringen av perfusjon og kampen mot den blitt hovedmålet i behandlingen av en pasient.

Hypoksi forårsaker frigjøring av vasoaktive substanser som opptrer på blodkar, reduserer deres evne til selvkontroll, noe som fører til ytterligere forringelse av blodstrøm og vevsperfusjon generelt.

I tillegg er det mangel på oksygen påvirker de metabolske prosesser i vevet, ikke bare på sentralnervesystemet, men også i hele organismen, er dette på grunn av det faktum at pasienten utvikler respirasjonsforstyrrelser, kan de ikke bli uttrykt, men til slutt føre til en reduksjon av oksygen i vevene. I dette tilfellet dannes endotoksiske stoffer som bidrar til en forandring i permeabiliteten av cellevegg og blodkar. Giftig for celler kan være og stoffer frigjort av bakterier, virus eller en svulst.

Alt dette fører til svette av væsken og inn i det intercellulære rommet, noe som forverrer tilstanden til nevroner og kan føre til deres død.

respiratoriske forstyrrelser forårsake vev hypoksi i alle organer, det fører til multippel organsvikt og frigjøring av cytotoksiske mediatorer i blodet, slik at man må sørge for at pasienten puste fritt selv i prehospitalt fase.

symptomer

En ekspanderende hodepine kan være et av symptomene på hjerneødem

Prognosen for utseendet av hjerneødem er ugunstig, oftest med utviklingen faller pasienten inn i koma, og bare 40% av pasientene overlever etter det. Derfor må du vite hva symptomene sier om utviklingen av ødem, for å starte forebyggende tiltak i tide. Det kan være:

 • paroksysmal hodepine;
 • kvalme, oppkast;
 • brudd på orientering;
 • delvis hukommelsestap;
 • tap av følsomhet;
 • problemer med syn, hørsel;
 • kramper;
 • tap av bevissthet, stupor, sopor, koma.

Forebyggende og kurative tiltak

Prinsipper og behandlingsprosedyrer som bidrar til å forebygge og behandle cerebralt ødem hos en pasient som har rammet et slag er rettet mot:

 • vedlikehold av tilstrekkelig respiratorisk funksjon;
 • restaurering av mikrosirkulasjon og blodtilførsel;
 • eliminering av hypoksi
 • kampen mot infeksjon, bruk av antibiotika eller antivirale stoffer;
 • sikre utstrømning av overskytende væske i hjernevevet.

Opprettholder tilstrekkelig respiratorisk funksjon

Pasient på mekanisk ventilasjon

Brudd på å puste i slag, traumer, lungesykdommer forårsaker i enkelte tilfeller behovet for gjenopplivning. Derfor skal pasienten etter et slag i slike situasjoner gi fri tilgang til oksygen, for å forhindre inntrengning av oppkast i luftveiene. Etter inntak til sykehuset eller til og med i ambulansen, kan intubasjon og kunstig ventilasjon (IVL) være nødvendig.

Selv om pasienten puster på egen hånd, men han observerte de patologiske typer av pusting, eller respiratorisk svikt, i tillegg til oksygen, intubasjon og mekanisk ventilasjon er vist i hyperventilering modus. Dette kreves ofte når en pasient utvikler koma, det forverrer prognosen.

Restaurering av mikrosirkulasjon og blodsirkulasjon

Restaurering av mikrosirkulasjon i vev oppnås på flere måter.

 • kontroll og vedlikehold av tilstrekkelig til perfusjon av vev av arterielt trykk;
 • utvinning av sirkulerende blodvolum;
 • forbedring av reologiske egenskaper av blod.

Pasienter med hjerneslag bør ikke få et stort antall løsninger for intravenøs administrering (saltvann og 5% glukoseoppløsning), dette kan forårsake hjerne ødemer. Derfor, for fortynning av blod, brukes væskeretensjon i vaskulærsengen og forbedring av mikrosirkulasjon, medisiner som forbedrer blodets reologiske egenskaper. Disse inkluderer rheopolyglucin, makrodex, polyglucin.

En løsning av dextran med høy molekylvekt

Hos pasienter med diabetes mellitus, på grunn av metabolske forstyrrelser som fører til økning i osmolariteten i hjernevevet, oppstår ødem i hjernen etter hjerneslag mye raskere og oftere. Dette forverrer prognosen og kan føre til koma, så når du behandler dem, må du opprettholde et normalt blodsukkernivå.

For å forhindre ødem, er også glukokortikoider brukt, med det aktuelle stoffet her er dexametason. Virkningen av glukokortikoider forhindrer utviklingen av ødem, da de stabiliserer cellemembraner og gjenoppretter permeabiliteten.

Tilførsel av væskeutstrømning

Det er nødvendig å fjerne overflødig væske fra kroppen, dette forenkles ved bruk av mannitol. Mannitol - et osmotisk vanndrivende, som kommer inn i vaskulærsengen, trekker væsken ut av hjernevævet og derved forhindrer hevelse. Etter intravenøs injeksjon er det nødvendig å introdusere furosemid slik at overflødig vann forlater med urin.

Legemidlet med vanndrivende og avtakende virkning

Hos pasienter med hemorragisk slag, for å forhindre ødem, er det noen ganger nødvendig å gi utstrømning av væske fra subaraknoidrommet eller å stoppe blødning. For dette utføres en operasjon eller drenering utføres ved bruk av et kateter.

Metoder for å eliminere hypoksi

For å redusere hypoksi, som forårsaker hjerne ødem, er det nødvendig:

 • øke andelen oksygen som kommer inn i pasientens kropp;
 • bruk antihypoksiske stoffer, antioksidanter (Mexidol, Citicoline);
 • for å opprettholde metabolsk aktivitet av celler under betingelser for iskemi (Actovegin).

Mexidol er et stoff som direkte påvirker energiprosessene i celler, da det inneholder et salt av ravsyre. Og det utløser syntesen av ATP under Krebs syklusen og gjenoppretter aktiviteten av cytokromoksidase, enzymet i mitokondriell respiratorisk kjede. I tillegg til antioksidant, antiradikal virkning, reduserer stoffet nivået av blodkolesterol og antallet lipoproteiner med lav densitet i den.

Dens bruk for å forebygge hjerneødem skyldes det faktum at Mexidol stabiliserer cellemembraner, gjenoppretter permeabiliteten. Det er en studie som viser at bruk av Mexidol hos pasienter med iskemisk beredskap reduserer risikoen for komplikasjoner. Den samme handlingen har bruk av Citicoline, i tillegg forbedrer det reabsorpsjonen av væske fra vevet, noe som bidrar til omvendt utvikling av ødem.

Bruken av citicolin til profylakse hjelper ikke bare til å forhindre hjerneødem, men bidrar også til å redusere utviklingen etter et slag av kognitive sykdommer, demens.

Actovegin er forskjellig fra andre legemidler som påvirker innholdet av ATP, det er en stimulant for cerebral metabolisme i iskemiske forhold. Det inneholder stoffer som er nødvendige for metabolisme (aminosyrer, peptider, sporstoffer). Actovegin forbedrer også de reologiske egenskapene til blod og mikrocirkulasjon. Dette fremmer ikke bare oksygenstrømmen til cellene, men brukes også som en profylakse for utvikling av trykksår. Actovegin er foreskrevet i en akutt periode på opptil 1000 mg per dag.

Hjerneødem hos pasienter med stroke forverrer signifikant prognosen av sykdommen og øker sannsynligheten for utvikling av konsekvenser, for eksempel kognitiv svekkelse, demens og bevegelsesforstyrrelser. Derfor begynner forebyggende tiltak umiddelbart når pasienten kommer inn på sykehuset og fortsetter gjennom hele behandlingen.

Serebral ødem som en komplikasjon etter et slag

Stroke er resultatet av en sirkulasjonsfeil i hjernen, det oppstår når det er blokkering eller brudd på karene, denne tilstanden bærer mange komplikasjoner. En alvorlig konsekvens er hjerneødem - konsentrasjonen av overflødig væske som forflytter hemisfæren eller klemmer nervvevet. Hvis det er cerebralt ødem, så forvent skuffende spådommer, siden sannsynligheten for å gjenopprette nevrologiske lidelser er lav.

Årsaker til hjernesødem i hjerneslag

Det er to typer slag, som provoserer hjerne ødemer: iskemisk, hemorragisk.

Den første typen utvikler seg dersom tilførselen av nervesvikt med blod forverres. Cellemetabolismen forstyrres, noe som fører til overdreven frigjøring av væske i karene. Så utvikler det lokale ødemet, som til slutt sprer seg.

Den første typen utvikler seg dersom tilførselen av nervesvikt med blod forverres. Cellemetabolismen forstyrres, noe som fører til overdreven frigjøring av væske i karene. Så utvikler det lokale ødemet, som til slutt sprer seg.

Hemorragisk slag fremkaller rask hevelse etter vaskulær gjennombrudd, noe som provoserer fyllingen av det tilstøtende nevrale vevet med blod. En slik stat truer menneskelivet eller utvikler uopprettelige konsekvenser.

Hemorragisk slag fremkaller rask hevelse etter vaskulær gjennombrudd, noe som provoserer fyllingen av det tilstøtende nevrale vevet med blod. En slik stat truer menneskelivet eller utvikler uopprettelige konsekvenser.

Stroke er en akutt tilstand som bidrar til brudd på flere faktorer:

 • brudd på utveksling mellom celler, som fører til stagnasjon av væske og økning av celler i volumet;
 • forverring av blodsirkulasjonen i blodårene og arteriene, som følger med hevelse i hjernedepartementene;
 • Ovennevnte faktor påvirker transport av oksygen, noe som fører til sult av celler og deres økning i størrelse;
 • blodets sammensetning blir mer alkalisk, noe som forverrer bevegelsen i karene.

Alle de ovennevnte faktorene utløser starten på hjernesvulst etter et slag.

Symptomatisk av nederlag

Utviklingen av tegn på ødem er forbundet med en økning i hjerneskade. Ofte ser pasienten ikke symptomene på et slag på grunn av en mindre lesjon, men hevelse kan føre til merkede symptomer:

 • taleforringelse;
 • uopphørlig kvalme og oppkast;
 • redusert syn og hørsel;
 • kramper, lammelse;
 • minne tap;
 • forverring av romlig og tidsmessig orientering;
 • endringer i åndedrettsfunksjonen;
 • tap av bevissthet, koma.

I hjerneslag deprimerer hjerneødem celler som produserer dopamin, som forandrer personens karakter.

Første nødhjelp

Kjenne at det var et slag som provoserer hjerneødem, du kan bare nøye overvåke en persons tilstand: en skarp svimmelhet; kvalme og periodisk oppkast; desorientering; forverring av syn og hørsel; svikt i rytmen av pusten; stupor og taleforstyrrelser; gjentakende kramper; bevissthetstap.

Hvis du har minst to av de ovennevnte tegnene, er det presserende å ringe en ambulanse. Og legg pasienten og utelukke hans skarpe bevegelser. Tidlig sykehusinnleggelse og gjennomføring av en tomografisk studie vil redusere effekten av ødem.

Helbredende tiltak

Serebral ødem i slag er den hyppigste komplikasjonen, som er farlig dødelig og har alvorlige helsekonsekvenser. Forbedre prognosene kan bare nøddiagnose og sykehusinnleggelse av offeret. I medisin er det begrepet "gylden time" - 60 minutter etter de første tegnene på et slag. Hvis assistanse er gitt i denne timen, har en person all sjanse for fullstendig gjenoppretting.

diagnostikk

Primærprøve inkluderer identifikasjon av eksternt tegn på slag: asymmetrisk ansikt, taleforringelse, lammelse av lemmer. Legen sjekker intraokulært trykk og nevrologiske sykdommer. Den mest effektive diagnosen er magnetisk resonansbilder og CT.

Videre undersøkelse inkluderer en generell blodprøve, en blodtrykksmåling, et koaulogram. Hvis trykket er høyt, bør betablokkere eller hemmere gis, og pasienten skal plasseres i en dårlig stilling.

medisinert

Utviklingen av ødem etter et slag krever akutt handling. Det er viktig å forhindre spredning av puffiness, for å utelukke forflytning av hjernevev.

Noen ganger krever virkningen av hevelse kirurgisk inngrep for å fjerne overflødig væske. For dette utføres en av følgende operasjoner:

 1. trepanering av skallen, som er nødvendig for omfattende hevelse eller tilstedeværelse av blodpropp;
 2. fjerning av væske med kateter.

I vanskelige tilfeller er pasienten i koma. I utgangspunktet er vedlikeholdsterapi foreskrevet i dette tilfellet. Hvis pasienten har nedsatt respiratorisk funksjon, er det kunstig ventilasjon.

konservative

For å redusere konsekvensene, må spesialister gjenopprette oksygentilførselen til hjernen for å unngå celledød, for dette formål er oksygenbehandling eller vanndrivende legemidler foreskrevet. Sirkulasjon gjenopprettes ved fibrinolytisk terapi, som involverer intravenøs injeksjon av alteplase eller urokinase.

Hemorragisk slag er farlig ved gjentakelse, for å unngå dette foreskriver legene antihypertensiv terapi, noe som er nødvendig ved høyt arterielt trykk. De fleste handlingene er rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen og metning av hjernen med oksygen, deretter utføres symptomatisk og restorativ terapi.

rehabilitering

Gjenopprettelsen av konsekvensene av et slag komplisert av ødem, avhenger av det første medisinets hurtighet. Med en liten lesjon kan pasienten gjenopprette seg helt. Men mest påvirket lider av ensidig lammelse.

For å gjenopprette funksjoner, noen ganger bare delvis, er det mulig ved hjelp av rehabiliteringsprosedyrer, som tildeles individuelt, men har en rekke generelle egenskaper:

 1. gjennomføre minimal aktivitet noen dager etter normalisering av tilstanden;
 2. massasje prosedyrer av de berørte delene av kroppen;
 3. aktiv motivasjonsstøtte;
 4. gradvis økning i fysisk aktivitet.

Også, anbefales pasienter å følge et spesielt diett, for å gjenopprette celler og mette kroppen med kalium, kalsium, protein.

Konsekvenser og prognoser

Serebral ødem i slag kan føre til alvorlige konsekvenser:

 • delvis lammelse
 • nedsatt syn, hørsel;
 • endring i mental tilstand;
 • minne tap;
 • redusert mental aktivitet;
 • koma, død.

Prognosen for livet avhenger direkte av graden av hjernecelleskade og på behandlingens aktualitet. Det er ofte mulig å vurdere effektene av hevelse i hjernevevet først etter fjerning av denne tilstanden.

Ødem i hjernen og dens konsekvenser i slag

En av de mest forferdelige og samtidig, nesten uunngåelige konsekvenser etter et slag er ødemet i hjernen. I seg selv er fenomenet akkumulering av væske i nervecellens vev. Som en direkte følge øker volumet inne i kraniet, presset oppstår og utålelig hodepine oppstår.

Det er andre manifestasjoner av puffiness - for eksempel hevelse i arm eller ben, hevelse i ansiktet. Alt dette snakker både om brudd på hematopoietiske prosesser, og av regenereringsprosessene, siden Lymfevæsken prøver å fylle de tapt, nekrotiske sonene og, som det, beskytter kroppen.

Vanligvis utvikler en slik reaksjon som ødem i hjernen i første omgang etter et angrep og kan utvikle seg raskt. Hvis du ikke tar hensyn til tiden og ikke tar tiltak, kan høyt blodtrykk igjen forårsake blodsirkulasjonsforstyrrelser opp til nekrose og død.

Årsaker til cerebralt ødem

Blant de vanligste legene kan identifisere følgende, med prognosen på dem i 60% ganske skuffende:

 • Traumer i hjernen som følge av fall, ulykke, slag, etc.;
 • Annet traume - brudd, strekk, overtraining av arm eller ben lammet under et slag;
 • Infeksjon i blodet, samt virussykdommer - meningitt, encefalitt, toxoplasmose, andre purulente prosesser etter et slag;
 • Tumor dannelse i hjernen;
 • Åpen blødning etter et slag.

Ødemet i hjernen kan også skyldes regenerative prosesser. Væsken som fyller hulrommene dannet etter cellens død, fyller rommet ukontrollert. Som et resultat provoserer ødem i hjernen en ny blødning eller forhindrer en normal utstrømning av blod fra hjernen.

En svulst er en av de mest sannsynlige årsakene til ødem etter et slag. Celler som multipliserer raskt forårsaker trykk på et sunt hjernestoff.

Sannsynligvis, og en slik prognose at en person etter et slag stiger til en høy høyde i fjellet eller i et fly som faller ned til dybden, er det ødem. Man må være forsiktig med å velge fritid og tenke på konsekvensene for hjernen.

Det er unødvendig å si at et gjentatt iskemisk slag også fører til utseendet på et fenomen som cerebralt ødem.

Symptomer på puffiness i hjernen

Hvordan oppdage manifestasjon av hevelse i arm eller ben i tide, er det ingen tvil, fordi alle symptomene er visuelt tilstede. Men ikke alltid snakker pasienten nøyaktig om hans følelser, noen ganger kan han ikke formidle informasjon om hva som plager ham. Derfor er det noen tegn på hevelse som må overvåkes kontinuerlig. Så, ødem i hjernen manifesteres i følgende:

 1. Alvorlige bouts av alvorlig smerte i hodet;
 2. Kvalme og oppkast uten grunn
 3. Tap av syn eller kontroll av andre sanser (muligens delvis);
 4. Overtredelse av romlig orientering;

Det siste symptomet er spesielt farlig, som etter et slag kan vokse til koma. Prognosen i dette tilfellet er ikke den mest gunstige: bare 40% av pasientene overlever.

Konsekvenser av ødem

Som det er lett å gjette, er sirkulasjonsforstyrrelsene i hjernen fulle av noen konsekvenser i fremtiden. Først og fremst fører døende ut av nerveceller til avvisning av noen viktige funksjoner, som nesten ikke kan gjenopprettes selv etter behandling.

En annen vanlig konsekvens er starten på et sekundslag. Så utvikler symptomatologien i henhold til strukets struktur. Full eller delvis lammelse av lemmer, tap av orientering i rommet, manglende evne til å tenke på tanke, tap av kontroll over sansene - alt dette er langt fra en komplett liste over skadelige konsekvenser. Den farligste som er koma og død.

Diagnose og førstehjelp for hevelse

Først av alt, når du har klager eller andre mistanke om cerebralt ødem, bør legene kalles umiddelbart. Urgent diagnose til sykehusinnleggelse vil redde en persons liv.

Når trykket stiger, utvikler ødemets ødem i bokstavelig talt en halv time.

Det første trinnet er å gi pasienten legemidler som senker blodtrykket og beroliger. Du må kanskje komprimere isen mens ambulansen kommer. Etter sykehusinnleggelse er det nødvendig å lage datatomografi og for å avdekke hvor mye ødem i en hjerne har spredt seg, og om han er fornøyd med et angrep av et gjentatt slag. I tillegg anbefales magnetisk resonansavbildning og en fullstendig blodtall.

Behandling av ødem

På grunnlag av doktors konklusjon, i henhold til diagnoseresultatene, er det foreskrevet et kurs for individuell behandling. Ødem i hjernen, hvis det oppstår som et resultat av traumer, løser vanligvis seg selv. Det er bare nødvendig å observere pasientens tilstand, gi fred og støtte. Så, for eksempel med hjerne traumer, involverer valg av behandling innføring av oksygen i blodet, som ikke bare nærer hjernecellene, men bidrar også til regenerering. Som et resultat går ødemet i hjernen av seg selv.

Som for de andre tilfellene, uten medisinering, vil du ikke komme forbi. Legemidler kan administreres intravenøst. Og først og fremst er det nødvendig å sikre oksygentilførsel til hjernen og nøytralisering av kilden. Ødem i hjernen krever umiddelbar nøytralisering av infeksjonen, hvis det er årsaken til utseendet.

Kirurgisk inngrep

I særlig alvorlige tilfeller, hvis leger ikke ser noen annen vei ut, foreslås det å utføre en åpen operasjon og fjerne kilden til puffiness. Fjerning av akkumulert væske kan utføres på to måter:

 1. Direkte trepanering, hvis hevelse skyldes en svulst eller blodpropp, og det er nødvendig å eliminere den underliggende årsaken.
 2. Fjerne væske ved å sette inn et kateter.

Sistnevnte metode betraktes som mer moderne, men ikke mindre kompleks. Etter å ha kommet inn i den minste beinpartikkelen eller andre fremmedlegemer, er det en gjentatt hevelse, som som regel er større og farlig. Hvis legen går til et lignende trinn, er det ingen andre tiltak igjen.

Les Mer Om Fartøyene