Åpen arteriell kanal hos barn

Nyheten om deteksjon av kardiovaskulær patologi hos barn er alltid uventet og ekstremt ubehagelig for foreldrene. Men i dette tilfellet er det gode nyheter. For det første anses den åpne arterielle kanalen hos barn som den mest enkle og uskyldige av alle medfødte hjertefeil. For det andre har hjertekirurger stor erfaring i behandlingen av denne patologien: blant alle hjertesykdommer har disse legene mestret det aller første. Så foreldrene burde ikke bekymre seg for mye. Rolig ned - problemet er fullstendig løst.

Hva er den åpne arterielle kanalen i et barn

Under hele perioden med fosterutvikling får fosteret alle nødvendige stoffer, inkludert oksygen, gjennom navlestrengen fra mors kropp. Følgelig virker pustefunksjonen ennå ikke - lungene aktiveres først etter en krumbens fødsel. Under slike forhold opprettes en ytterligere mekanisme for blodsirkulasjon i lungesystemet. Mellom aorta og lungearterien dannes en passasje som ligner et fartøy i utseende. I anatomi kalles den arterielle eller Batalovkanalen, og den er konstruert for å transportere blod fra lungearterien til aorta.

Den arterielle kanalen er bare nødvendig under graviditeten, mens babyen forblir inne i mors livmor. Så, etter fødselen, lukkes den på egen hånd på grunn av ubrukelighet. Men dette skjer ikke i alle tilfeller... Og hvis før fødselen er den åpne arterielle kanalen i barnet normen, så er det etter fødselen allerede en patologi.

Når den åpne arterielle kanalen er stengt hos barn

Hvis barnet var født i tide, det vil si at hans kropp og alle systemer er fullt modne for uavhengig eksistens, så lukkes arteriellkanalen normalt innen 2-3 dager etter levering. I premature babyer forblir Batalovkanalen vanligvis åpen lenger. Legene sier at sannsynligheten for hans spontane lukning forblir i flere uker etter fødselen. Men hvis 3 måneder senere skjedde dette ikke, så vil det ikke skje.

Hvis kanalen ikke er lukket i den tildelte for denne perioden, snakker de om utviklingen av patologi, som anses å være medfødt hjertefeil, selv om hjertet faktisk forblir uberørt, men for en kort stund...

Når den åpne arterielle kanalen hos barn er farlig: komplikasjoner

Den åpne arterielle kanalen (OAP) skaper en ekstra byrde på arbeidet med kardiovaskulære og lungesystemene. Dette har en negativ innvirkning på helsen, helsen til barnet, kvaliteten på livet hans og til og med på varigheten. På grunn av sirkulasjonen av Batallovomu kanal dens nummer i lungesirkulasjonen økes sterkt, noe som påvirker ikke bare hjertet og lungene (de overflow med blod, som fremkaller overbelastning på kroppen), men også på funksjon av andre organer, som som et resultat " omsorg "av blod mottar det mindre enn nødvendig.

I begynnelsen kan patologi ikke påvirke barnets velvære. Men over tid dannes hjertesvikt, med alle konsekvenser som følger. I denne forbindelse faller personer med CAP inn i risikogruppen for for tidlig dødelighet. Det er derfor legene insisterer på at OAU må behandles, hvis det foreligger en klinisk indikasjon.

I begynnelsen vil barnets kropp med CAP forsøke å "forsvare" ved hjelp av de mekanismer som er tilgjengelige for ham: rask hjerterytme, respirasjon. Men over tid vil slik beskyttelse opphøre å fungere, og hjertet vil til slutt lide sterkt, ikke i stand til å utføre de funksjoner som er tildelt det. I tillegg til alt kan lungene av barnet lide.

Den åpne arterielle kanalen i babyen: årsakene

Til tross for det faktum at med denne patologiske medisinen lenge har vært kjent, er det umulig å finne ut de eksakte grunnene til dannelsen. Likevel identifiserte eksperter flere risikofaktorer for CAP:

 • Preterm graviditet: Ved tidlig fødsel av barnet har arteriellkanalen rett og slett ikke tid til å lukke i tide. Noen ganger tar det bare mer tid enn med en full sikt graviditet, men ofte må disse barna likevel operere.
 • Effekten av skadelige faktorer på kroppen av en gravid kvinne. Virkningen på gravid kvinne som bærer giftige stoffer, kan føre til dannelse av ulike hjertesykdommer i fosteret. Slike faktorer kan være røyking, bruk av alkohol eller Drugs of the Future mor, stråling, behandling med potente legemidler, virusinfeksjoner (slik som røde hunder under svangerskapet, hvorved viruset trenger inn placenta og hemmer frukt) og andre.
 • Sykdommer under graviditet. Disse inkluderer samme rubella (spesielt farlig i første trimester av svangerskapet), diabetes (hvis den ikke behandles eller terapi er analfabeter).
 • Oksygenmangel - intrauterin føtal hypoksi eller mangel på oksygen allerede under arbeidskraft.
 • Andre hjertefeil hos nyfødte. I dette tilfellet øker risikoen for ikke-lukking av arteriell kanal.
 • Genetiske sykdommer i barnet. Blant slike, for eksempel Downs syndrom, Edwards syndrom og andre kromosomale abnormiteter.
 • Forverrende anamnese. Hvis den nærmeste familien av den fremtidige babyen led av kardiovaskulære patologier eller hadde medfødt hjertefeil, øker risikoen for å utvikle slike (inkludert OAD).

Åpen arteriell kanal hos barn: symptomer og tegn

Denne patologien tilhører den medfødte, men det er mulig å avsløre det fra de første dagene av babyens liv bare i enkelte tilfeller. Hvis bredden på kanalen er liten, vil den som regel ikke forråde seg selv og ofte ikke engang påvirke livskvaliteten. Det er ikke uvanlig i tilfeller når CAP er allerede bestemt i voksen alder.

Med en bred åpen arteriell kanal kan ulike abnormiteter forekomme i barnets helse, men de indikerer bare indirekte patologi. Dermed barn med PDA ofte lider av lungesykdom, dårlig vektøkning, forkrøplet, svette mye, fort blir lei, har pustevansker, opplever nattlige astmaanfall, har de en kortpustethet, rask hjerterytme og pust, og huden av disse barna er svært blek. Nyfødte med OAA har det vanskelig å suge sine bryster, de sover dårlig, ofte våkner. Hos eldre barn, som ikke hadde gjennomgått operasjon i en tidlig alder, til slutt et karakteristisk fremspring på brystet.

Legene anbefaler foreldre å søke råd fra en spesialist hvis:

 • Et godt næret barn blir ikke tyngre.
 • Den minste innsatsen fører til rask tretthet hos barnet (selv under spising eller i løpet av spill).
 • Barnet mangler ofte oksygen og puster sterkt.
 • Selv med ubetydelig stress (for eksempel under gråt eller å spise), begynner barnet å stryke, huden blir blå.

Barnelege kan mistenke en PDA i et barn, lytte til ukarakteristiske for en normal tilstand av støy i sitt hjerte (denne diagnostiske metoden kalles auskultasjon), noe som kan tyde på 'feil' blodet. Sørg for at gjetningen vil bidra til en ekstra undersøkelse - radiografi, ekkokardiografi (eller ultralyd i hjertet), kardial kateterisering, aortografi. Hvis diagnosen er bekreftet, vil det være nødvendig å konsultere en kardiolog eller hjertekirurg for videre tiltak.

Operasjonen for å lukke CAP: behandling

Oftest diagnostiseres den åpne kanalen hos premature spedbarn. Noen ganger (hvis kroppsvekten til det nyfødte ikke er veldig lavt), kan leger vente på en periode i håp om at kanalen lukker seg selv. Men hvis barnet har en kritisk lav vekt eller er på det kunstige åndedrettsapparatet, vil det bli betjent umiddelbart, siden hjertet i dette tilfellet opplever for mye belastning.

Andre indikasjoner for operasjon med OAB er bredden på kanalen over 4 mm. Hvis det er mindre, er det mulig å overvåke leger og kontrollere over tilstanden til barnets kardiovaskulære system i forbindelse med legemiddelbehandling rettet mot forebygging av hjertesvikt. Men legene anbefaler fortsatt Batalla lukke kanalen i barndommen (den mest optimale alder for kirurgi anses å være 2-5 år, minst, før utbruddet av pubertet hos barn), fordi over tid, sin tilstedeværelse vil påvirke tilstanden i lungene og kardiovaskulær system, som fører til rask aldring.

Drift med OAB kan utføres på to måter: klassisk kirurgisk inngrep og en minimal invasiv moderne endoskopisk metode. Hvis det er en slik mulighet, er det bedre å ty til den andre metoden, siden den er mye mindre traumatisk. I denne operasjonen setter en sonde inn gjennom miniatyr snittet i låret, som introduserer en spiral eller okkluderer til den åpne arterielle kanalen (avhengig av kanalens størrelse) og lukker dens lumen.

Ved åpen operasjon binder Batalov bare kanalen. Dette er en ukomplisert operasjon som ikke bør fryktes og absolutt ikke bør utsettes. Når det utføres, forblir barnets hjerte uberørt.

Den åpne arterielle kanalen (OAP) av hjertet hos barn

Strukturen og arbeidet i hjertet i fosteret er forskjellig fra dette organets funksjon hos barn etter fødselen og hos voksne. Først og fremst er det flere åpninger og kanaler i hjertet av babyen i mors livmor. En av dem er arteriellkanalen, som normalt bør lukkes etter fødselen, men noen babyer gjør det ikke.

Hva er den åpne arterielle kanalen hos barn

Den arterielle eller botalliske kanalen er fartøyet som er tilstede i hjertet av fosteret. Diameteren til et slikt fartøy kan være fra 2 til 10 mm, og lengden - fra 4 til 12 mm. Dens funksjon er bindingen av lungearterien til aorta. Dette kreves for overføring av blod til bypasset til lungene, siden de ikke fungerer under intrauterin utvikling.

Kanalen lukkes når barnet kommer opp i lyset, og omdannes til en blodtett ledning, bestående av bindevev. I noen tilfeller oppstår ikke lukking av kanalen, og denne patologien kalles den åpne arterielle kanalen eller i forkortet form, OAP. Det er diagnostisert i en av de 2000 nyfødte, med nesten halvparten av premature babyer. Ifølge statistikk i jenter er en slik visjon dobbelt så vanlig.

Et eksempel på hva en OAA ser ut på ultralyd kan ses i neste video.

Når skal jeg lukke?

I de fleste babyer skjer lukking av kanalen mellom lungearterien og aorta i de første 2 dagene av livet. Hvis barnet er for tidlig, vurderes lukkehastigheten til å være opptil åtte uker. Diagnosen OAA er utsatt for barn, hvis Botallovkanal forblir åpen etter å ha fylt 3 måneder.

Hvorfor lukkes ikke alle nyfødte?

Denne patologien, som OAP, blir ofte diagnostisert med prematuritet, men de nøyaktige årsakene til at kanalen forblir avdekket, har ennå ikke blitt identifisert. De provokerende faktorene inkluderer:

 • Arvelighet.
 • Den lille massen av det nyfødte (mindre enn 2500 g).
 • Tilstedeværelsen av andre hjertefeil.
 • Hypoksi i intrauterin utvikling og under fødsel.
 • Downs syndrom og andre kromosomale abnormiteter.
 • Moren har diabetes mellitus.
 • Rubella i en kvinne i svangerskapet.
 • Strålingseffekt på den gravide kvinnen.
 • Bruk av en fremtidig mor av alkoholholdige drikker eller stoffer med narkotisk effekt.
 • Tar medisiner som påvirker fosteret negativt

Hemodynamikk med OAB

Hvis kanalen ikke vokser over, da på grunn av høyere trykk i aorta, går blodet fra dette store fartøyet gjennom CAP til lungearterien, og forbinder blodvolumet fra høyre ventrikel. Som følge av blod, kommer mer blod inn i lungene, noe som medfører en økning i belastningen på den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, så vel som på høyre hjerte.

I utviklingen av kliniske manifestasjoner av PDA er det tre faser:

 1. Primær tilpasning. Dette stadiet er observert hos barn i de første årene av livet, og preges av en utpreget klinikk avhengig av størrelsen på den lukkede kanalen.
 2. Relativ kompensasjon. På dette stadiet reduseres trykket i lungekarrene, og i hulen til høyre ventrikel øker. Resultatet er en funksjonell overbelastning på høyre side av hjertet. Denne fasen blir observert i alderen 3-20 år.
 3. Skleroterapi av lungefartøy. På dette stadiet utvikler pulmonal hypertensjon.

bevis

Hos spedbarn er det første år for livet til OAP manifestert:

 • Økt hjertebank.
 • Kortpustethet.
 • En liten gevinst i vekt.
 • Blek hud.
 • Svetting.
 • Økt tretthet.

Sværheten i manifestasjonen av defekten påvirkes av kanalens diameter. Hvis den er liten, kan sykdommen strømme uten noen symptomer. Når fartøyets størrelse er mer enn 9 mm i spedbarn og mer enn 1,5 mm i for tidlig spedbarn, er symptomene mer uttalt. De er sammen med:

 • Hoste.
 • Den treghet av stemmen.
 • Hyppig bronkitt og lungebetennelse.
 • Lag i utvikling.
 • Tap av kroppsvekt.

Hvis patologien ikke blir avslørt før året, så viser de eldre barna slike tegn på OAP:

 • Problemer med å puste med lite fysisk anstrengelse (økt frekvens, følelse av mangel på luft).
 • Hyppige infeksjoner i luftveiene.
 • Cyanose av huden på beina.
 • Utilstrekkelig vekt for alderen din.
 • Raskt utseende av tretthet i bevegelige spill.

fare

Når Botallus-kanalen ikke er åpen, kommer blod fra aorta inn i lungens fartøy og overbelaster dem. Dette truer den gradvise utviklingen av pulmonal hypertensjon, hjerteslit og en nedgang i forventet levealder.

I tillegg til den negative effekten på lungene øker forekomsten av OA risikoen for komplikasjoner som:

 • Brudd på aorta er en dødelig tilstand.
 • Endokarditt er en bakteriell sykdom med ventilinnblanding.
 • Et infarkt er døende av en del av hjertemuskelen.

Hvis diameteren av den avdekkede kanalen er signifikant, og det ikke er behandling, begynner barnet å utvikle hjertesvikt. Det manifesterer seg, kortpustethet, rask pust, høy puls, lavt blodtrykk. Denne tilstanden krever umiddelbar behandling på sykehuset.

diagnostikk

Å oppdage barnet OAU bruker:

 • Auscultation - legen lytter til babyens hjerteslag gjennom brystet, og identifiserer lydene.
 • Ultralyd - denne metoden oppdager en åpen kanal, og hvis studien suppleres med en Doppler, er den i stand til å bestemme volum og retning av blod som er utladet gjennom OAA.
 • Røntgenstråler - denne studien vil bestemme endringer i lungene, så vel som hjertegrenser.
 • EKG - resultatene vil vise en økt belastning på venstre ventrikel.
 • Lyd av kamrene i hjertet og karene - denne undersøkelsen bestemmer tilstedeværelsen av en åpen kanal ved hjelp av kontrast, og måler også trykket.
 • Datatomografi er den mest nøyaktige metoden, som ofte brukes før kirurgi.

behandling

Legen bestemmer behandlingstaktikken med hensyn til symptomene på defekten, kanalens diameter, barnets alder, tilstedeværelsen av komplikasjoner og andre patologier. Terapi med OAB kan være medisinsk og kirurgisk.

Konservativ behandling

Det brukes til uutpressede kliniske manifestasjoner av misdannelse og fravær av komplikasjoner. Behandling av babyer, som OAA oppdages umiddelbart etter fødselen, er som regel medisinsk. Barnet kan bli foreskrevet antiinflammatoriske legemidler, for eksempel ibuprofen eller indometacin. De er mest effektive de første månedene etter fødselen, da de blokkerer stoffer som forstyrrer lukking av kanalen på en naturlig måte.

For å redusere belastningen på hjertet, er også babyer foreskrevet diuretika og hjerteglykosider.

drift

Slik behandling er den mest pålitelige og er:

 1. Kateterisering av kanalen. Denne metoden for behandling brukes ofte i en alder av mer enn 12 måneder. Det er en sikker og ganske effektiv manipulasjon, hvis essens er introduksjonen av et kateter inn i barnets store arterie, som blir matet til OAA for å installere en okkluderer inne i kanalen (en enhet for å blokkere blodstrømmen).
 2. Forbinder kanalen under en åpen kirurgi. Slik behandling utføres ofte i alderen 2-5 år. I stedet for bandasje, er det mulig å sutere kanalen eller klemme fartøyet ved hjelp av et spesielt klipp.

Alle disse betingelsene høres litt skremmende ut, men for ikke å være redd, er det nødvendig å vite hva barnet ditt vil gjøre og hvordan det vil skje. I neste video kan du se hvordan lukkeren er installert i kanalen i praksis.

Indikasjoner for kirurgisk inngrep med OAB er følgende situasjoner:

 • Drugbehandling var ineffektiv.
 • Barnet har symptomer på blodstagnasjon i lungene, og trykket i lungene har økt.
 • Barnet lider ofte av lungebetennelse eller bronkitt, noe som er vanskelig å behandle.
 • Barnet utviklet hjertesvikt.

Operasjonen er ikke foreskrevet for alvorlige nyre- eller leversykdommer, så vel som i en situasjon hvor blodet ikke kastes fra aorta, men inn i aorta, som er et tegn på alvorlige lungevaskulære lesjoner som ikke kirurgisk korrigeres.

outlook

Hvis Botallov kanal ikke lukkede i de første 3 månedene, skjer det svært sjelden på egenhånd. Barnet født til OAA er foreskrevet en medisinering for å stimulere infeksjonen i kanalen, som er 1-3 injeksjonsinstruksjoner av antiinflammatoriske legemidler. I 70-80% av tilfellene bidrar slike medisiner til å eliminere problemet. Hvis de er ineffektive, anbefales kirurgisk behandling.

Operasjonen bidrar til å eliminere skruen helt, lette pusten og gjenopprette lungefunksjonen. Dødelighet i kirurgisk inngrep med OAB er opptil 3% (det er nesten ikke dødelige tilfeller hos barn), og i 0,1% av de opererte barna gjenåpnes kanalen etter noen år.

Uten behandling, lever noen av barna som er født med en stor CAP, i en alder av over 40 år. Oftest har de allerede fra andre til tredje år av livet dannet pulmonal hypertensjon, noe som er irreversibel. I tillegg øker risikoen for endokarditt og andre komplikasjoner. Mens kirurgisk behandling gir et gunstig utfall i 98% av tilfellene.

forebygging

For å redusere risikoen for utseendet til et barn OAID, er det viktig:

 • For graviditetsperioden, gi opp alkoholholdige drikker og røyking.
 • Ikke bruk medisiner som er foreskrevet av legen under svangerskapet.
 • Ta tiltak for å beskytte mot smittsomme sykdommer.
 • I nærvær av hjertefeil i familien, konsulter en genetiker før unnfangelsen.

Åpen arteriell kanal hos barn

Den åpne arterielle kanalen er en medfødt patologi som negativt påvirker funksjonen av kardiovaskulær og lungesystemet. Denne avviken gir en feil forbindelse mellom lungearterien og aorta. Normalt er denne kanalen i åpen tilstand opp til tre måneders alder av barnet. Hvis luftslangen ikke lukkes etter denne perioden, er det brudd på hjertesirkulasjonen og lungene.

årsaker

Et åpent ovalt vindu i hjertet (LLC) er et spalt i veggen dannet mellom høyre og venstre atrium. Normalt fungerer det åpne ovale vinduet i løpet av den embryonale utviklingsperioden og overgår helt i løpet av det første året av barnets liv, fortalte foreldre om den åpne arterielle kanalen er diagnostisert hos barn. Hvis den åpne arterielle kanalen hos barn ikke lukkes, begynner talen å være om anomali, koden for ICD 10 er Q21.1.

En åpen arteriell kanal hos barn - alt blir alltid til en medfødt hjertesykdom. Den nøyaktige grunnen til at det kan være medfødt hjertesykdom hos et barn er ikke kjent hittil. Eksperter foreslår at enkelte faktorer kan føre til utvikling av en åpen ductus arteriosus hos barn.

 • For tidlig fødsel. Dette skyldes at barnets kropp ikke var fullt dannet.
 • Ved tidlig fødsel er vekten av barnet mye lavere enn den påkrevde normen, noe som også kan påvirke hjerte-systemets dannelse negativt.
 • Mangel på oksygen i generisk prosess. Etter barnets fødsel vurderer legene barnets tilstand på Apgar-skalaen. Ved et estimat mindre enn tre er det risiko for en åpen tilstand av en arteriell kanal i det videre.
 • Medfødte anomalier i spedbarnet. For eksempel, hos barn med Danua eller Edwards syndrom, er det ofte funnet medfødt misdannelse av arteriell kanal.
 • Infeksjon med rubella virus i prenatal perioden. Det er stor sannsynlighet for unormal utvikling av hjertesystemet ved fremtidig mors sykdom i første trimester.
 • Bruk av mor under graviditet alkohol, samt røyking.
 • Arvelige forbindelser er av liten betydning.

symptomer

Å anerkjenne patologien til en baby til ett år er nesten umulig. Symptomer i denne perioden er ikke tydelige, og uten en spesiell undersøkelse er det umulig å oppdage en medfødt defekt. Men i noen tilfeller, hos spedbarn med medfødt mangel, kan du se visse tegn:

 • Langsom vektøkning eller reduksjon.
 • Barnet har overdreven svette.
 • Puste blir hyppigere.
 • Under fôring kan det oppstå vanskeligheter.

Med en bred åpning av arterialkanalen blir tegn på patologi mer uttalt:

 • Det er hoste;
 • Under gråt blir babyens stemme hes;
 • Barnet lider ofte av luftveissykdommer;
 • Laget i fysisk og mental utvikling fra sine jevnaldrende.

Hvis den medfødte patologien ikke ble oppdaget før året, så kan tegn på en åpen arteriell blemish bli sett senere enn denne gangen. Disse inkluderer følgende symptomer.

 • Utseendet av dyspné etter en liten fysisk anstrengelse.
 • Barnet er trøtt.
 • Hyppige sykdommer i luftveiene og forekomst av hoste.
 • På grunn av mangel på oksygen i blodet, blir beinets hud blå.
 • Langsom vektøkning.

Diagnose av en åpen ductus arteriosus hos et barn

 • Diagnose av medfødt patologi hos et barn kan gjøres ved utarbeidelse av en anamnese.
 • Legen lytter til babyens hjerteslag, og tilstedeværelsen av fremmed støy kan indikere en patologi.
 • I dette tilfellet utnevnes flere undersøkelser.
 • Ved hjelp av ultralyd av hjerte og dopplerografi er det mulig å bestemme diagnosen medfødt patologi nøyaktig.
 • Elektrokardiografi vil ikke avsløre patologi med en liten åpning av ductus arteriosus. Med en alvorlig sykdom vil sykdommen bidra til å legge merke til endringene.
 • Radiografisk undersøkelse bestemmer størrelsen på hjertet og viser blodstrømssykdommer i lungene.
 • Kateterisering. Dette er en sikker prosedyre, som ikke bare er diagnostisk, men også terapeutisk. Ved hjelp av en tynn nål kan kanalen lukkes.

komplikasjoner

Hva er risikoen for fødselsskader for et barn? Selv med asymptomatisk sykdom, er det risiko for alvorlige komplikasjoner. Et barn i fremtiden kan oppleve bakteriell endokarditt, hjertesvikt, hjerteinfarkt og aorta-brudd. Aorta er et stort blodkar, så når denne komplikasjonen oppstår, opptrer døden.

behandling

Hva kan du gjøre

Selvbehandling av en medfødt defekt er uakseptabel.

Hvis du mistenker en patologi, bør foreldrene søke hjelp fra en lege.

Når du forskriver medisinering, bør foreldrene følge legenes anbefalinger om bruk av medisiner.

Under behandlingen av patologi kan legen foreskrive at maten overholdes. Det er også nødvendig å redusere bruken av væske for effektiv behandling.

Hva legen gjør

Hvordan behandler legen patologien? Behandlingsmetoden vil avhenge av babyens alder, tegn på manifestasjon av sykdommen og alvorlighetsgrad av sykdommen.

 • Mens barnet ikke når opp til ett år, er han foreskrevet behandling med medisiner. Dette skjer i tilfelle ikke uttalt symptomer og fravær av andre hjertefeil.
 • For å lukke kanalen bør barnet ta antiinflammatoriske ikke-steroide legemidler.
 • Antibiotika kan foreskrives for å forhindre komplikasjoner.
 • Diuretika brukes til å oppdage hjertesvikt.
 • For å redusere stagnasjon i lungens blodårer, kan en spesiell metode brukes. Det kalles metoden for positivt trykk på slutten av utåndingen.
 • Hvis medisiner og andre prosedyrer ikke har gitt positive resultater, blir hjertemuskelen kateterisert. Det utføres for småbarn, hvis alder har nådd et år. Komplikasjoner etter kateterisering er sjeldne, og resultatet er positivt.
 • Operasjonen for å lukke arteriell kanal utføres hos barn i alle aldre. Kirurgisk inngrep skjer i nødstilfeller når patologi oppdages hos spedbarn. Hvis diagnosen er etablert for et barn eldre enn ett år, er operasjonen planlagt.

forebygging

For å forhindre patologien til babyen, bør den forventende moren under graviditeten overvåke helsen, ikke drikke alkohol og ikke røyke, ta regelmessige tester i en kvinners konsultasjon og ta tester.

Åpen arteriell kanal hos barn

Åpen arteriell kanal (Botallov) - et fartøy av liten lengde, som er nødvendig for å koble den nedadgående delen av aorta til lungearterien. Botallov kanal er en fysiologisk shunt designet for å gi føtal blod for intrauterin utvikling. Kanalen lukker og cicatrizes etter barnets første pust.

Men hvis kanalen ikke lukkes i tid og forblir den samme åpne, vil det være et brudd på funksjoner fra kardiovaskulærsystemet, åndedrettsorganer.

Utbredelse blant nyfødte:

Ifølge statistiske data er utbredelsen av den uinfiserte botanalkanalen ifølge en av forfatterne omtrent 20 prosent av alle tilfeller av medfødte hjertesykdommer, ifølge Kazakov er denne prosentandelen seks tusendeler.

Tegn og symptomer

Bottalov kanal - er en av alle medfødte misdannelser, som har et relativt gunstig kurs.

Med små diametre i kanalen forekommer mindre hemodynamiske forstyrrelser eller helt ikke-eksisterende, noe som er preget av fravær av symptomer.

Imidlertid har store diameterkanaler, opptil ca ni millimeter, synlige forstyrrelser fra hemodynamikken, en rask og rask utvikling av symptomer oppstår:

 • De første tegn og symptomer er kortpustethet, respirasjonssvikt som oppstår etter fysisk anstrengelse, cyanose - cyanose av hud og slimhinner, blek hud, svakhet, tretthet, tearfulness, hyppige forkjølelser, rask hjerterytme - takykardi, ødem i bena, er risikoen for å utvikle bronkitt, lungebetennelse.
 • deretter kan bli med slike tegn som et barns plutselige vekttap, tachypnea - rask pusting.
 • Som du utvikler seg hjertesvikt kan observeres.

Diagnostikk av AOP er basert på:

 • Anamnes av klager (Respirasjonssvikt, komplisert innånding eller utånding - kortpustethet som oppstår etter fysisk anstrengelse, cyanose, blekhet, illebefinnende, tearfulness, hyppige forkjølelser, en skarp endring i vekt, takypne);
 • Anamnese av livet (ekstragenitale sykdommer hos den gravide kvinnen, kirurgiske inngrep, føtale fylde, arvelig historie (hvilke feil og utviklingsmangel ble opplevd av foreldre og slektninger).

Data om fysiske undersøkelsesmetoder:

 • Inspeksjon lar deg identifisere (cyanose - cyanose i huden og slimhinner, hudens hud, gjør det mulig å bestemme brystets form, forandre kroppsvekt),
 • Med hjelp av auscultation - Lytt til hjertet, du kan bestemme endringen i hjertetoner på forskjellige punkter i studien, styrke den første tonen øverst, i henhold til perkusjon - du kan bestemme grensen til hjertet av deres forandring)

Laboratorium - instrumentelle metoder for eksamen:

 • Ifølge den generelle analysen av urin, en generell blodprøve og biokjemisk analyse lar deg identifisere endringer i organene som kan knyttes til fremveksten av denne patologien,
 • EKG - lar deg indirekte bestemme CAP,
 • Røntgenundersøkelsesmetoder - gjør det mulig å bestemme brystets form av endringer, samt endringer i lungemønsteret,
 • Data om ekkokardiografi og dopplerografi - En av de mest pålitelige instrumentelle metodene for undersøkelse av hjertets funksjonstilstand, vil tillate å identifisere kanalens flasker, graden av ikke-infeksjon og blodstrømmen i karet.
 • En annen metode for undersøkelse er rentgenokontrasnoe forskningsfartøyer, essensen av fremgangsmåten består i å innføre i beholdere av røntgentett formuleringen under fylling av stoffet strømmer gjennom aorta i bottalov kanalen og lungearterien, for derved å avdekke ductus arteriosus.
 • Måling av trykk i hjertehulene ved hjelp av et kateter satt inn i venen, gjennom venen inn i hulrommet til høyre atrium og ventrikkelen, blir også trykket målt i lungearterien.

Årsaker til medfødt hjertesykdom

 1. Endringer fra nyfødte (Kroppsvekten til en prematur baby, omtrent ett tusen gram eller mindre betydelig grad risikoen for forekomst av denne sykdommen, og omtrent 80 prosent av det barn AOP snarere enn hos barn som er født ved termin), i tillegg til kongenital disse barna oftere diagnostisere unormalt i mage- tarmkanal, urogenitalt system,
 2. arvelighet, genetiske anomalier, endringer i DNA,
  • Genetiske metabolske sykdommer, slik som fenylketonuri - en metabolsk sykdom assosiert med et brudd på aminosyren fenylalanin,
 3. Kjemiske faktorer - forbindelser som inneholder nitrater, fenolholdige stoffer, alkoholholdige drikker, stoffer som er i tobakk (benzapyren) og andre,
 4. Biologiske faktorer - virus, mikrober, svampelesjoner,
  • Fra virus Er et rubellavirus, påvirker fosteret under graviditet, systemisk lupus erythematosus,
 5. Fysiske faktorer - ioniserende stråling, radioisotopstråling, gammastråling, påvirker også mors kropp under graviditet og fremmer strukturell omorganisering i DNA og kroppen som helhet.
 6. Ekstrasitale sykdommer i moren under graviditet (risikogruppe består av mødre med diabetes, som også er diagnostisert med medfødt og ervervet misdannelser i hjerte - svikt og stenose av aorta, mitral, trikuspidal, pulmonal hypertensjon, dystoni)
 7. Hypoksi av fosteret - Syresyke under svangerskapet med alvorlig acidose,
 8. andre medfølgende sykdommer i moren.

Behandling av åpen ductus arteriosus

Når skal jeg få behandling?

Behandling bør utføres når de første tegn på sykdommen (symptomer) oppdages,

Prinsipp og metoder for behandling:

Valget av behandling i barn med ductus arteriosus er avhengig av mange faktorer, - graden av spalten, samtidige sykdommer, og andre medfødte misdannelser og misdannelser i hjertet, noe som øker symptomer, komplikasjoner, og i strid med hemodynamiske parametere.

Det finnes to typer behandling: medisinsk og kirurgisk.

Medisinering eller konservativ behandling:

 • Denne metoden er vist med malovyrazhennoy-patologi uten signifikante endringer i hemodynamiske indikatorer, samtidig patologi, inkludert tilleggsdefekter og anomalier i hjerteutvikling, komplikasjoner.
 • Legen foreskriver ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Ibuprofen, indometacin), hvor essensen ligger i det faktum at de blokkerer ekskrektsiyu prostaglandiner som bidrar til en ductus arteriosus, antibiotika, medikamenter som stimulerer diurese.

Fra operasjonelle metoder mest vanlig anvendte bandasje kanaloverliggende klemmene ved sine ender og ligering med krysset ved veggen i aorta og lungearterien embolisering teknikken brukes også sammen med skrueformet tråd, er denne type operasjon er angitt for større kanaldiameter på omtrent 5 mm.

Komplikasjoner og konsekvenser av åpen ductus arteriosus

 • Med pulmonal hypertensjon (Som oppstår på grunn av det økte trykket i aorta, i hvilket blod kommer inn fra aoartastrøm i lungearterien), er det en risiko for stivnet og dystrofiske forandringer i lungevevet, samt forekomsten av infeksjonskomplikasjoner.
 • Hjertesvikt oppstår også på grunn av økt trykk i lungearterien, og bidrar til svekkelsen av kardial kontraktilitet.
 • endokarditt - betennelse i hjertets indre skall, endokardium,
 • aneurisme - fremspring av hjertets vegger, fartøy og selve kanalen,
 • Inflammatoriske lungesykdommer - bronkitt, lungebetennelse,
 • Med store strømningsdiametre er det fare for hjertearytmi, cerebrale slag, på grunn av økningen i hjertet og utvidelsen.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Open Arterial Botallov kanal (OAP)

Alle har sikkert hørt uttrykket "hjertesykdom", men ikke alle vet hva det betyr. Hvis det oppstod et brudd under dannelsen av hjertemuskelen, kan det føre til hjertesvikt og forstyrrelse av funksjonen. En åpen arteriell kanal, også kalt Botalls kanal, dannes i løpet av de første timene eller dagene av livet til en slags septum - tilkobling av halsen. Men det er tilfeller når dette ikke skjer eller prosessen forsinkes.

funksjoner

Ved første pust, rette lungene og løsne bradykininet, ved hjelp av hvilken arterialkanalen begynner å smale til den er helt strammet. Hovedstimuleringen for lukning er den store mengden oksygen i blodet. Et hinder for å blande arterielt og venøst ​​blod er den lukkede arterielle kanalen.

Hjerte i norm og med åpen arteriell kanal

Med medfødte hjertefeil er den åpne arterielle kanalen ansett som den mest uskadelige, hjerteorganet takler lett med lasten. Barn merker bare kortpustethet med intens bevegelse og hyppige forkjølelser, men de er ikke forskjellige fra jevnaldrende. Det er unntak, når arterielt fartøy er større enn lungemorta, i dette tilfellet utvikler hjertesvikt, en nødoperasjon er nødvendig.

Resultatet av blemish er blodstrømmen i lungearterien, hvoretter - inn i lungene. Den første fasen av utviklingen av sykdommen er forstyrret blodsirkulasjon, noe som medfører en kritisk tilstand.

Den andre fasen innebærer økt venetrykk i lungene. Hvis du ikke forstyrrer patologien, under utviklingen, oppstår deformering av små kar, som fører til irreversible sklerotiske endringer. Hjertets venstre side er lastet mindre enn høyre side.

årsaker

Leger identifiserte 2 grupper, som delte årsakene til den åpne arterielle kanalen hos voksne og barn: intern og ekstern. Den første gruppen anses å inkludere dårlig arvelighet og hormonelle abnormiteter under fosterutvikling. Den andre kan tilskrives dårlig økologi, dårlige vaner hos moren, giftig forgiftning av kjemikalier, overførte sykdommer i første trimester av svangerskapet.

For tidlig babyer lider ofte av denne sykdommen, symptomer blir observert hos 30-40% av nyfødte. Med et lite barns vekt øker sannsynligheten for å utvikle en patologi. Hvis kroppsvekten er mer enn 2 kilo, er det en sjanse for at fartøyet vil lukke seg selv, det er nok å observere hjertet.

Barn født før siktet og veier mindre enn ett kilo, er farlig å transportere til et kardiologisk kirurgisk sykehus. I dette tilfellet besøker hjertekirurger seg selv fødestedet, hvor barna holdes. Lærebøkene fra forrige århundre indikerer at personer med denne diagnosen lever ikke lenger enn 40 år.

Årsakene er både kromosomale og medfødte sykdommer. Hvis hjertekanalen lukkes senere enn 72 timer etter fødselen og lymfedreneringen er forstyrret, er det fare for lungeødem.

symptomer

Hvis kanalens diameter er liten, kan sykdommen i lang tid ikke gi deg beskjed om deg selv, unntatt støy i den venstre subklaviske fossa. Men hvis symptomene på den åpne arterielle kanalen er tydelig uttrykt, betyr det at kanalens diameter er signifikant. I dette tilfellet kan patologien bli anerkjent tidlig nok.

Den åpne arterielle kanalen i det nyfødte er stor, noe som gjør det vanskelig for barnet å mate, og vektøkningen reduseres.

I barndom er patologien manifestert av akrocyanose av huden, som vises når man skriker og prøver, tydelig synlig på hender og føtter - blå. Vedvarende cyanose observeres bare hos voksne. Det manifesterer seg som en følge av tidlig oppdaget patologi, da lungehypertensjon tok et sklerotisk utseende.

Ofte er hjertefeil bestemt i det første år av livet. Hvis dette ikke er gjort, kan du få farlige komplikasjoner.

Nedenfor er noen eksempler på hvor farlig den åpne arterielle kanalen hos barn er:

 • Smerte forårsaket av hjerteinfarkt;
 • Inflammasjon av hjerte muskel shell fra innsiden;
 • Dårlig blodsirkulasjon;
 • Lungeødem;
 • Ruptured aorta;
 • Hyppige respiratoriske sykdommer;
 • Hjertesvikt.
Hos barn med OAF oppstår cyanose på fingertoppene og i nasolabialtrekanten

diagnostikk

På ulike stadier av vekst og utvikling av barnet, ser leger av forskjellige spesialiteter det. Det er ekstremt viktig å diagnostisere den åpne arterielle kanalen i begynnelsen. Først vurderer ultralydseksperter muligheten for å utvikle patologier i fosteret i livmor, og neonatologer observerer barnets tilstand i de første månedene av livet. Inntil voksen alder styrer terapeuter hjerterytmen og utfører en diagnose, når en avvik oppdages, gir de en henvisning til kardiologen. En smal spesialist bestemmer diagnosen nøyaktig og foreskriver behandling.

Diagnose av sykdommen er hjulpet av spesielle metoder, for eksempel ultralyd av hjertet, aortografi, elektrokardiografi og andre. Tidlig deteksjon vil bidra til å begynne behandling av den åpne arterielle kanalen raskere og unngå alvorlige konsekvenser. Du kan identifisere sykdommen med et kontrastmiddel, injisert i aorta. Ved hjelp av en rekke røntgenfotografier observeres fargingen av arterien og aorta, hvis den er jevn - Botallovkanalen er ikke overgrodd.

Fra de synlige symptomene er brystdeformasjon og merkbar pulsering av "hump" fremtredende. Et elektrokardiogram (hjerte EKG) avslører ikke noen spesifikke endringer. På røntgenundersøkelse kan du se et forbedret vaskulært mønster. På grunn av sin alvorlighetsgrad er det mulig å beregne det omtrentlige volumet av blodutløpet. Med utvidelsen av den stigende aorta blir dens dype pulsasjon merkbar.

Ultralyd av hjertet i en nyfødt

behandling

Operasjonen er nødvendig for de barna som ikke ble hjulpet av medisiner eller symptomer er uttalt. Vekttap, døsighet, dyspné symptomer, hoste, hyppige respiratoriske sykdommer er de første tegn på å måtte vise barn til en spesialist.

Ved lytting kan legen legge merke til en karakteristisk støy, som gjør det mulig å diagnostisere en skrue. Ved fysisk anstrengelse eller utånding høres lyden bedre, det blir mer intens.

Takket være kirurgisk inngrep ble det mulig å eliminere den åpne arterielle kanalen helt. Etter hendelsen øker motstanden mot fysisk anstrengning betydelig, og livet er lengre. Et tørt hjerte drives under generell anestesi. Den enkleste måten å strømme inn i kanalen er å sette sonden gjennom snittet inn i lårets lår og lukke lumen med en okklusjon eller spiral. På slutten av sonden er et spesielt videokamera festet slik at kirurger kan overvåke fremdriften av operasjonen på skjermen.

En annen måte er kateterisering. Kateteret settes inn i hjertet gjennom et stort blodkar. Denne metoden er langt den mest effektive. Prosedyren tar ikke mer enn en og en halv time og forårsaker mindre skade på vevet enn snittet på brystet og innføring av drenering, som bare fjernes neste dag.

Svært sjelden er det en spontan lukning av kanalen allerede i voksen alder, som forekommer gjennom botallinit - den inflammatoriske prosessen av kanalveggene.

Den første operasjonen for dressing Botallov-kanalen ble utført i 1938. Det er generelt antatt at kirurgi for medfødt hjertesykdom ble født i år.

forebygging

Som du vet, forekommer den åpne arterielle kanalen hos barn ikke alltid på det genetiske nivået. Noen ganger er årsaken en dårlig miljøsituasjon og en negativ påvirkning av mors skadelige predileksjoner. Forebyggende tiltak inkluderer utelukkelse av uønskede faktorer. Disse inkluderer stress, narkotika, alkohol og andre.

Etter en operasjon må du gi barnet litt trening. Den åpne arterielle kanalen hos voksne forekommer nesten ikke, sykdommen gjør seg selv i en tidlig alder. Graviditetsplanlegging og screening under føtal vekst er nødvendige tiltak for å redusere risikoen for å utvikle sykdommen.

En åpen arteriell kanal er ikke en dom. Revealed i barndom, han er behandles. Dersom etter tre medisinske inngrep ikke botallovkanalen utsettes for utrydding, krever pasienten kirurgi.

Med hjelp av moderne teknologier ble det mulig å oppdage hjertesykdom i livmoren. Det viktigste er forebygging og konstant konsultasjon med medisinske personer i fare.

Det dødelige utfallet er redusert til nullmerket, i utgangspunktet er prognosen for operasjonen av den åpne arterielle kanalen fullstendig gjenoppretting. Effektiviteten av bruk av kirurgi kan vurderes ved forbedring av indikatorer hos pasienter hvis lungefartøy allerede har gjennomgått organiske endringer ved operasjonstidspunktet.

Åpen arteriell botallovkanal (OAA): årsaker til nephrolithiasis hos barn, symptomer, hvordan å behandle

Åpen arteriell kanal (OAP) - en sykdom som oppstår på grunn av forstyrrelse av normal utvikling av hjertet og hovedkarene i intrauterin og postnatal perioden. Medfødte hjertefeil er vanligvis dannet i de første månedene av fosterutvikling som følge av atypisk dannelse av intrakardielle formasjoner. Vedvarende patologiske endringer i hjertets struktur fører til dysfunksjon og utvikling av hypoksi.

Arteriell (Botallov) kanal - strukturell dannelse av fostrets hjerte, hvorved blodet som utløses av venstre ventrikel i aorta, passerer inn i lungekroppen og vender tilbake til venstre ventrikel. Normalt er arteriellkanalen utsatt for utryddet umiddelbart etter fødselen og blir bindevev. Fyll lungene med oksygen fører til lukking av kanalen med fortykket intima og en endring i retningen av blodstrømmen.

Hos barn med misdannelser lukkes ikke kanalen i tide, men fortsetter å fungere. I dette tilfellet forstyrres lungesirkulasjonen og normal hjertefunksjon. OAID er vanligvis diagnostisert hos nyfødte og spedbarn, noe sjeldnere hos skolebarn, og noen ganger til og med hos voksne. Patologi er funnet i fulltidsbarn som bor i høytliggende områder.

etiologi

Etiologien til CAP er ikke fullt ut forstått for øyeblikket. Spesialister identifiserer flere risikofaktorer for denne sykdommen:

 • For tidlig fødsel,
 • Lav fødselsvekt,
 • beriberi,
 • Kronisk føtal hypoksi,
 • Arvelig predisposisjon,
 • Ekteskap mellom slektninger,
 • Alderen på moren er over 35 år,
 • Genomiske patologier - syndrom av Down, Marfan, Edwards,
 • Infeksiøs patologi i første trimester av graviditet, medfødt rubella syndrom,
 • UPU
 • Drikker alkohol og rusmidler, røyking,
 • Bestråling med røntgenstråler og gammastråler,
 • Tar medisiner under graviditet,
 • Effekten av kjemikalier på kroppen av en gravid kvinne,
 • Systemiske og metabolske sykdommer hos en gravid,
 • Intrauterin endokarditt av revmatisk opprinnelse,
 • Endokrinopati av moren - diabetes, hypothyroidisme og andre.

Årsakene til CAP er vanligvis delt inn i 2 store grupper - internt og eksternt. Interne årsaker er knyttet til arvelig disposisjon og hormonelle forandringer. Eksterne årsaker er: dårlig økologi, produksjonsfarer, sykdommer og skadelige vaner hos moren, giftige effekter på fosteret av ulike stoffer - stoffer, kjemikalier, alkohol, tobakk.

OAB oppdages oftest hos prematur spedbarn. Dessuten, jo mindre vekten av det nyfødte, jo større er sannsynligheten for å utvikle denne patologien. Hjertesykdom er vanligvis kombinert med uregelmessigheter i utviklingen av fordøyelsessystemet, urinveiene og kjønsorganene. De umiddelbare årsakene til ikke-utryddelse av Botallovkanalen er i dette tilfelle respiratoriske lidelser, føtale asfyksi, forlenget oksygenbehandling og parenteral væskebehandling.

Video: Medisinsk animasjon om anatomien til ductus arteriosus

symptomatologi

Sykdommen kan oppstå som asymptomatisk og ekstremt vanskelig. Med en liten diameter av kanalen utvikler ikke hemodynamiske lidelser, og patologi blir ikke diagnostisert i lang tid. Hvis diameteren til kanalen og volumet av shunten er signifikant, blir symptomene på patologien uttalt og vises svært tidlig.

Kliniske tegn:

 1. Blek hud,
 2. Cyanose, som dukker opp når du suger, skriker, strekker seg,
 3. Vekttap,
 4. hyperhidrose,
 5. Hoste, heshet,
 6. Svak psykofysisk utvikling,
 7. Kortpustethet
 8. svakhet
 9. Nocturnal astma angrep, dårlig søvn,
 10. Arytmi, takykardi, ustabil puls,

Barn med OAB lider ofte av bronko-pulmonal patologi. Nyfødte med en stor arteriell kanal og en betydelig mengde shunt er vanskelige å mate, de går ikke opp i vekt og til og med går ned i vekt.

Hvis abnormitet ikke ble oppdaget i det første året av livet, som barnets vekst og utvikling av sykdommen forverres og ser lysere kliniske symptomer: asteni organisme, dyspné, takypné, hoste, hyppige inflammatoriske sykdommer i bronkiene og lungene.

komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner og farlige konsekvenser av CAP:

 • Bakteriell endokarditt - Infeksiøs betennelse i hjertets indre skall, som fører til dysfunksjon av ventilapparatet. Temperaturen stiger hos pasientene, kulderystelser og svetting vises. Tegn på beruselse kombineres med hodepine og retardasjon. Hepatosplenomegali utvikler seg, blødninger vises på fundus og små smertefulle knuter på håndflatene. Behandling av patologi er antibakteriell. Pasienter er foreskrevet antibiotika fra gruppen av cefalosporiner, makrolider, fluorokinoloner, aminoglykosider.
 • Hjertesvikt utvikler seg i fravær av rettidig hjertepleie og er mangel på blodtilførsel til indre organer. Hjertet slutter å pumpe blod i sin helhet, noe som fører til kronisk hypoksi og forverring av hele organismenes arbeid. Pasienter opplever dyspné, takykardi, ødem i nedre ekstremiteter, tretthet, søvnforstyrrelse, konstant tørr hoste. Behandlingen av patologi inkluderer diettbehandling, medisinering som er rettet mot å normalisere blodtrykket, stabilisere hjertearbeidet og forbedre blodtilførselen.
 • Myokardinfarkt - Akutt sykdom forårsaket av utseendet i hjertemusklen av foki av iskemisk nekrose. Det er en patologisk karakteristisk smerte som ikke stoppes av inntak av nitrater, spenning og angst hos pasienten, hudens hud, svette. Behandling utføres på et sykehus. Pasienter er foreskrevet trombolytika, narkotiske analgetika, nitrater.
 • Omvendt blodstrøm gjennom en bred arteriell kanal kan føre til cerebral iskemi og intracerebrale blødninger.
 • Lungeødem utvikler seg når væsken passerer fra lungekapillærene inn i interstitialrommet.

De mer sjeldne komplikasjonene av CAP inkluderer: aorta-brudd, uforenlig med livet; aneurisme og ruptur av arteriell kanal; pulmonal hypertensjon i sklerotisk natur; hjertestans i fravær av korrigerende terapi; hyppig ARI og SARS.

diagnostikk

Diagnose av OAA utføres av leger av ulike medisinske spesialiteter:

 1. Obstetricians-gynekologer følger hjertesammensetningene og utviklingen av det kardiovaskulære systemet hos fosteret,
 2. Neonatologer undersøker et nyfødt og lytter til hjertemormer,
 3. Barnelærer undersøker eldre barn: De utfører auskultasjon av hjertet, og når patologiske lyder oppdages, leder de barnet til kardiologen,
 4. Kardiologer legger den endelige diagnosen og foreskriver behandling.

Vanlige diagnostiske tiltak omfatter en visuell undersøkelse av pasienten, palpering og perkusjon av brystet, auscultation, instrumentelle metoder: elektrokardiografi, røntgen, ultralyd av hjerte og store fartøy, phonocardiography.

Under undersøkelsen avsløres brystets deformitet, pulseringen av hjerteområdet, forskyvningen av hjerteforskyvningen til venstre. Palpasjon oppdages av systolisk skjelving og perkusjon - ved utvidelse av grensene for kardial sløvhet. Auskultasjon er den viktigste metoden for å diagnostisere AAD. Den klassiske funksjonen er en grov kontinuerlig "maskin" -støy forårsaket av enveis blodstrøm. Gradvis forsvinner det, og en aksent av 2 toner vises over lungearterien. I alvorlige tilfeller er det flere klikk og rattlende lyder.

Instrument diagnostiske metoder:

 • EKG avslører ikke patologiske symptomer, men bare tegn på venstre ventrikulær hypertrofi.
 • Røntgenskilt patologier er: mesh mønster av lungene, utvidelse av hjerte skyggen, dilatasjon av sine venstre kamre, hevelse av lunge arteriesegmentet, flocculent infiltrate.
 • Hjerte ultralyd lar deg visuelt vurdere arbeidet til forskjellige deler av hjertet og ventilapparatet, bestem tykkelsen på myokardiet, størrelsen på kanalen. Dopplerografi gjør det mulig å nøyaktig fastslå diagnosen OAA, bestemme bredden og regurgitasjonen av blod fra aorta til lungearterien. Ultralydundersøkelse av hjertet gjør det mulig å oppdage anatomiske defekter i hjerteventilene, bestemme plasseringen av hovedfartøyene, vurdere myokardets kontraktile evne.
 • phonocardiography - En enkel metode som gjør det mulig å diagnostisere hjertefeil og defekter mellom hulrommene ved grafisk opptak av toner og hjerte lyder. Med fonokardiografi kan du objektivt dokumentere dataene som er oppnådd ved å lytte til pasienten, måle varigheten av lyder og intervaller mellom dem.
 • aortography - Informativ diagnostisk metode, som består i å mate kontrastvæske til hjertehulen og utføre et antall røntgenbilder. Samtidig farging av aorta og lungearteri indikerer ikke-utryddelse av Botallovkanalen. De resulterende bildene forblir i datamaskinens elektroniske minne, slik at du kan jobbe med dem flere ganger.
 • Hjertekateterisering og sondering Med OAA er det mulig å nøyaktig diagnostisere om sonden fritt passerer fra lungearterien gjennom kanalen til nedstigende aorta.

Probing av hjertehulene og angiokardiografi er nødvendig for mer presis anatomisk og hemodynamisk diagnostikk.

behandling

Jo før en sykdom oppdages, desto lettere er det å bli kvitt den. Når de første tegnene på patologi vises, er det nødvendig å konsultere en lege. Tidlig diagnose og rettidig behandling vil øke pasientens sjanser for full gjenoppretting.

Hvis et barn mister vekt, nekter han å aktiv lek, blir blå når ropet blir sløv, opplever kortpustethet, hoste og cyanose, ofte utsatt for ARI og bronkitt, bør være så snart som mulig for å vise det til en spesialist.

Konservativ behandling

Medisinsk terapi er indisert for pasienter med milde kliniske tegn og fravær av komplikasjoner. Medisinsk behandling av OAP er gitt til premature spedbarn og barn opptil et år. Hvis, etter 3 kurs med konservativ terapi, lukkes kanalen ikke, og symptomene på hjertesvikt øker, gå til kirurgi.

 1. Et sykt barn er foreskrevet et spesielt kosthold som begrenser bruk av væske.
 2. Åndedrettsstøtte er nødvendig for alle premature babyer med OAA.
 3. Pasienter er foreskrevet prostaglandinhemmere, som aktiverer uavhengig utblodning av kanalen. Vanligvis brukes intravenøs eller enteral administrering av "Indomethacin" eller "Ibuprofen".
 4. Antibiotika brukes til å forhindre smittsomme komplikasjoner - bakteriell endokarditt og lungebetennelse.
 5. Diuretika - "Veroshpiron", "Lasix" hjerteglykosider - "Strofantin", "Korglikon" ACE-hemmere - "Enalapril", "kaptopril" utnevne personer med klinisk hjertesvikt

Hjertekateterisering

Hjertekateterisering er foreskrevet for barn som ikke har produsert det forventede resultatet. Hjertekateterisering er en svært effektiv behandling for OAA med lav risiko for komplikasjoner. Prosedyren utføres av spesialutdannede barns kardiologer. Noen få timer før kateterisering av barnet ikke skal mates og vannes. Umiddelbart før prosedyren, gjør de et rensende emalje og en beroligende injeksjon. Etter at barnet slapper av og sovner, begynner man å manipulere. Kateteret blir introdusert i hjertets kamre gjennom et av de store blodkarene. Det er ikke nødvendig å lage snitt på huden. Legen følger fremdrift av kateteret, ser på skjermbildet på en spesiell røntgenmaskin. Ved å undersøke blodprøver og måle blodtrykk i hjertet får han informasjon om feilen. De mer erfarne og kvalifiserte kardiologene, desto mer effektive og vellykkede hjertekateterisering vil være.

Kardial kateterisering og kanalutskæring under thoracoscopy er et alternativ til kirurgisk behandling av blemish.

Operativ behandling

Den kirurgiske inngrep gjør det mulig å eliminere CAP-en, for å redusere pasientens lidelser, for å øke sin motstand mot fysisk anstrengelse og for å forlenge livet betydelig. Kirurgisk behandling er å gjennomføre åpnes og endovaskulære operasjoner. OA-bandasjen er ligert med en dobbel ligatur, vaskulære klips er plassert på den, den krysses og sutureres.

Klassisk kirurgisk intervensjon er en åpen operasjon, som består i å binde Botallov-kanalen. Operasjonen utføres på et "tørt" hjerte når pasienten er koblet til ventilatoren og under generell anestesi.

Endoskopisk metode kirurgisk inngrep er minimalt invasiv og mindre traumatisk. Et lite snitt er laget på låret, gjennom hvilket en sonde settes inn i lårbenet. Ved hjelp av det leveres en okklusal eller spiral til OAA, som er lukket av et lumen. Hele løpet av operasjonen overvåkes av legene på skjermen.

Video: operasjon med OAB, anatomi av Botallov kanal

forebygging

Forebyggende tiltak er å utelukke de viktigste risikofaktorene - stress, alkohol og medisinering, kontakt med smittsomme pasienter.

Etter kirurgisk korrigering av patologi med barnet, er det nødvendig å engasjere seg i doserte fysiske øvelser og massasje hjemme.

Avslutning av røyking og screening for genetiske abnormiteter vil bidra til å redusere risikoen for utvikling av CHD.

Forebygging av fremveksten av UPU er redusert til nøye planlegging av graviditet og medisinsk og genetisk rådgivning for personer i fare.

Det er nødvendig å nøye overvåke og undersøke kvinner som er infisert med rubella virus eller som har comorbidities.

Det er nødvendig å gi barnet riktig omsorg: økt næring, fysisk aktivitet, fysiologisk og følelsesmessig komfort.

Les Mer Om Fartøyene