Årsaker, symptomer på åpen ductus arteriosus, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er den åpne arterielle kanalen hos barn, hvorfor denne medfødte mangelen utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Diagnose og behandling av denne sykdommen.

Patent ductus arteriosus (PDA) kalles medfødt defekt, hvor det er en kontinuerlig kanal som forbinder de to store fartøyer som kommer fra hjertet, aorta og lungearterien. Denne kanalen er en integrert del av normal føtale blodsirkulasjon under fosterutvikling, men kort etter fødselen overgås den.

I nærvær av en lukket aortakanal kommer blod fra aorta inn i lungearterien, noe som fører til at trykket i det øker. Økt trykk skader lungekarrene, som ikke er tilpasset det.

Denne medfødte misdannelsen er mer vanlig hos premature nyfødte. På grunn av den aktive innføringen av ultralydsmetoder, oppdages oftest den åpne aortakanalen hos barn ganske raskt, derfor er det ganske sjelden å møte en voksen pasient med denne patologen i dag. Imidlertid bør man ikke tro at hos voksne er denne besetningen anskaffet - det ble bare ikke identifisert og ikke kurert i barndommen.

Risikoen for sykdommen avhenger av størrelsen på aortakanalen, graden av skade på arteriene i den lille sirkulasjonen, eksistensen av ytterligere hjertefeil og behandlingens aktualitet. Ved tidlig oppdagelse og gjennomføring av konservativ terapi eller kirurgisk korreksjon er prognosen vanligvis gunstig - patologi kan velges.

Oftest håndteres problemet med en åpen aortakanal av barnekardiokirurger og barnekardiologer.

Aortisk kanal og sirkulasjonsfunksjoner i fosteret

Aortakanalen er normalt tilstede i fosteret under intrauterin utvikling. Hans tilstedeværelse skyldes det faktum at barnet i løpet av denne perioden i sitt liv ikke er behov for gjennomføring av blod gjennom lungene, som ikke deltar i gassutveksling. På aortakanalen faller blod som er beriget med oksygen i moderkaken, fra lungearterien inn i aortaen, gjennom hvilken den sprer seg gjennom hele kroppen.

Etter fødselen begynner babyen å puste, og lungene gir oksygen til kroppen og fjerner karbondioksid. Under slike forhold blir eksistensen av kanalen uheldig, og den lukker seg kort etter fødselen.

Årsaker til åpen aortakanal

Hvert barn er født med en åpen ductus arteriosus. I de fleste barn lukkes det innen 2-3 dager, og i preterm - litt lenger. De eksakte grunnene til at den ikke er avsluttet, er ukjent. Det antas at rollen i sin non-closure er spilt av genetiske årsaker, siden familiens tilfeller av denne hjertesvikt er beskrevet. Men de spesifikke gener som er ansvarlige for utseendet til OAA, er ikke blitt oppdaget.

Også risikofaktorer for åpen aortakanal er:

 1. Kromosomale abnormiteter (f.eks. Downs syndrom). Problemer med kromosomer kan føre til medfødt røde hunde i første trimester av graviditet, alkoholisk fostersyndrom, bruk av den fremtidige narkotikamisten.
 2. Prematuritet. Den åpne arterielle kanalen er vanligere hos premature spedbarn (8 tilfeller per 1000 nyfødte) enn i begrepet spedbarn (2 tilfeller per 1000 nyfødte).
 3. Lav fødselsvekt.
 4. Fødsel av et barn under forhold med lavt partialtrykk av oksygen i atmosfæren (ved høy høyde fra havnivå).

symptomer

Umiddelbart etter fødselen, vises ikke den åpne aortakanalen. Leger kan mistenke tilstedeværelsen av en blødende anuskultasjon når de hører hjertemormer.

Hjertemormen kan ha ulike årsaker, hvorav de fleste er ufarlige.

Hvis kanalen ikke lukkes innen 2-3 dager, kan barnet etter hvert utvikle symptomer på økt trykk i lungearteriesystemet, som kan omfatte:

 • rask pust, kortpustethet. Premature spedbarn kan trenge ekstra oksygenforsyning eller assistert ventilasjon;
 • problemer med fôring og utilstrekkelig vektøkning;
 • lett tretthet;
 • økt svette under trening (for eksempel under fôring);
 • akselerert hjertefrekvens;
 • hes skrik;
 • hoste;
 • luftveisinfeksjoner.

Disse symptomene utvikles i de tilfeller hvor aortakanalen har en tilstrekkelig stor diameter.

Voksne som ikke har blitt diagnostisert som et barn, og ikke ha blitt behandlet, kan ha symptomer på hjertefeil, kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, cyanose i de lavere ekstremiteter (blå farge, noe som indikerer at entring av blod fra lungekretsløpet ved store).

I denne medfødte misdannelsen hos voksne kan lungehypertensjon utvikles - en økning i trykk i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon. I alvorlige tilfeller kan denne komplikasjonen føre til en betydelig begrensning av fysisk aktivitet, til det punkt at de letteste daglige oppgavene blir umulige å oppfylle.

diagnostikk

Å avsløre en åpen aortakanal under intrauterin utvikling er umulig, siden det er en vanlig del av blodsirkulasjonen i fosteret. For å mistenke tilstedeværelsen av en medfødt misdannelse hos et barn, kan legen ved tilstedeværelse av hjertemormer med auskultasjon av hjertet. For å avklare diagnosen utføres:

 • Ekkokardiografi er en smertefri undersøkelsesmetode som bruker lydbølger for å skape et bilde av hjertet i sanntid. Under denne undersøkelsen reflekteres lydbølger fra barnets hjerte, hvoretter de fanges av sensoren og omdannes av datamaskinen til et bilde. Ekkokardiografi gjør det mulig for leger å tydelig se eventuelle problemer med hjertets struktur og dens funksjon. Dette er den viktigste metoden for en pediatrisk kardiolog som kan diagnostisere hjertesykdom og se det med tiden. Ved hjelp av ekkokardiografi er det også mulig å bestemme størrelsen på den åpne aortakanalen og å studere hjertets reaksjon på eksistensen. Hvis behandlingen av OAA utføres, tillater denne metoden å evaluere effektiviteten.
 • Elektrokardiografi (EKG) er en enkel og smertefri undersøkelsesmetode som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Hos barn og voksne med åpen aortakanal viser EKG en økning i hjertestørrelsen.
 • Oksymetri er en ikke-invasiv test (det vil si uten å forstyrre kroppen), måle mengden oksygen i blodet. Den kan brukes til å identifisere pasienter med alvorlig pulmonær hypertensjon bringes til å strømme tilbake gjennom aorta-blodstrøm fra lungearterien inn i aorta.
 • Radiografi av brysthulen - undersøkelse ved hjelp av røntgenstråler for å få bilder av hjerte og lunger. Med den åpne arterielle kanalen på radiografien, kan du oppdage et forstørret hjerte, og også identifisere tegn på væskestagnasjon i lungene.
 • Hjertekateterisering - en invasiv test som er normalt åpen for diagnostisering av aoartastrøm i barn, er ikke nødvendig, men det er ofte utført for å påvise andre medfødt hjertefeil detektert ved ekkokardiografi. I blodkaret i barnets lyske er et tynt og fleksibelt kateter satt inn, som ledes inn i hjertet. Dette tillater kateteret å måle trykket i hjertekamrene, samt introdusere dem til kontrasten som gjør det mulig å visualisere åpning av aorta strømmen i røntgen.

Diagnostisering av denne hjertesvikt hos voksne er praktisk talt den samme som hos barn, bortsett fra at de ofte bruker hjertekateterisering for å måle trykket i hjertekamrene.

Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

Den åpne aortakanalen behandles med konservativ medisinbehandling, minimalt invasive perkutane inngrep og kirurgiske operasjoner. Målet med behandlingen er å lukke aortakanalen, som forhindrer utviklingen av komplikasjoner og normaliserer hjertets arbeid (det vil si at patologien kan elimineres vellykket).

Åpne aortakanaler av liten størrelse, ofte i nærheten, uten behandling. Ved foreløpige spedbarn opp til tre måneder, observeres spontan lukning av aortakanalen i 72-75% av tilfellene. Hos barn eldre enn 3 måneder er selvlokking av blemmen svært sjelden.

Hvis aortakanalen har en stor diameter eller forårsaker helseproblemer, trenger barn på full sikt behandling. Premature nyfødte bør behandles for denne plassen hvis det fører til problemer med pust eller hjerteproblemer.

Det er interessant at det i noen medfødt hjertefeil, leger forsøker å støtte aorta-kanalen i den åpne tilstand, fordi bare når eksistensen av oksygenrikt blod kan blande seg med venøs (f.eks upassende utslipp av fartøyer fra hjertet). I slike tilfeller, før kirurgisk korreksjon av eksisterende mangler, behandles prostaglandinmedikamenter som holder aortakanalen åpen.

Konservativ terapi

Konservativ medisinbehandling er effektiv hos prematur spedbarn. Siden den åpne tilstanden til aortakanalen tilrettelegges av prostaglandin, kan stoffer som undertrykker sin syntese starte prosessen med å stenge denne feilen. Disse stoffene inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - indomethacin eller ibuprofen, som administreres intravenøst. Disse stoffene har omtrent samme effekt.

Hvis en nyfødt med en åpen aortakanal har symptomer og tegn på hjertesvikt, kan konservativ behandling omfatte digoksin og diuretika. For fullstendig kur er imidlertid en fullstendig lukning av aortakanalen nødvendig.

Minimalt invasive perkutane inngrep

Minimalt invasive perkutane inngrep utføres ved å bruke et tynt og fleksibelt kateter som settes inn i aorta gjennom lårbenet i lysken. Disse inngrepene brukes ofte til å lukke aortakanalen hos spedbarn eller barn som allerede er gamle nok til å bære dem. Også, med deres hjelp, oftest behandling av voksne pasienter.

Den samme metoden er noen ganger brukt til å behandle liten CAP for å forhindre utvikling av infeksiv endokarditt (infeksjonsbetennelse i hjertets indre skall).

Barnet får narkotika som hjelper ham som sov under prosedyren. Legen vender kateteret inn i et stort kar i lysken (lårarterien), og sender den deretter til aorta. Når kateteret er på riktig sted, går legen gjennom en liten metallspiral eller annen blokkeringsenhet og plasserer den i aortakanalen. Denne enheten blokkerer strømmen av blod gjennom aortakanalen.

Behandling av perkutane inngrep på hjertet krever ikke et kutt på thoraxen, på grunn av hvilket barnets tilstand raskt gjenopprettes. I noen land utføres prosedyren for å lukke aortakanalen på poliklinisk basis.

Komplikasjoner med minimal invasiv eliminering av denne feilen er sjeldne og har kortvarig karakter. De kan inkludere blødning eller infeksjon på stedet for innsetting av kateteret, forskyvning av blokkeringsanordningen fra stedet der den befant seg.

Spiral for å lukke aortakanalen

kirurgi

Operasjonen for å korrigere den åpne aortakanalen kan utføres både for barn og voksne hvis:

 1. Et for tidlig eller sent fullfødt nyfødt har et helseproblem på grunn av denne feilen, og den er fortsatt for liten til minimalt invasiv perkutan intervensjon.
 2. Minimalt invasiv perkutan intervensjon mislyktes.
 3. Operasjonen er planlagt for behandling av medfødte medfødte hjertefeil.

Hos barn som ikke har helseproblemer på grunn av åpen aortakanal, utføres kirurgisk inngrep oftest etter å ha fylt 6 måneder. Noen ganger gjør legene kirurgi for en liten smuss for å redusere risikoen for infeksiv endokarditt.

Slike operasjoner utføres under generell anestesi, det vil si at pasienten sover og føler seg ikke smerte. Kirurgen gjør et lite snitt mellom ribbenene på brystet for å få tilgang til aortakanalen. Så lukker han det ved hjelp av sømmer eller klips.

Komplikasjoner av kirurgiske inngrep er sjeldne, ofte med kortsiktig karakter. Disse kan omfatte heshet, diafragmaforlamning, infeksjoner, blødning og væskeakkumulering rundt lungene.

Pleural hule effusjon

Postoperativ periode

Etter operasjonen er barnet på sykehuset i flere dager. Han ble gitt medisiner for å roe og redusere smerte. For tidlig babyer blir litt lengre på sykehuset fordi de ofte har andre helseproblemer.

Leger og sykepleiere lærer foreldrene til babyen hvordan han skal ta vare på ham hjemme. Disse anbefalingene tilhører følgende:

 • begrense aktiviteten til barnet til den gjenoppretter4
 • besøk legen regelmessig for overvåking;
 • følg legenes anbefalinger om bruk av medisiner hjemme.

Full gjenoppretting bør skje innen få uker.

outlook

Hvis pasienten har OAP avslørt i tide, er han det eneste hjerteproblemet, prognosen for denne sykdommen er bra. I prematur spedbarn er prognosen med den åpne aortakanalen ofte bestemt av eksistensen av andre helseproblemer.

Vanligvis, etter å ha lukket aortakanalen, opplever pasienter ingen symptomer, de utvikler ikke komplikasjoner.

Hos voksne pasienter er prognosen avhengig av tilstanden til karene i en liten sirkel av blodsirkulasjon og tilstanden til myokardiet før behandlingen.

I fravær av behandling er dødeligheten fra den åpne aortakanalen 20% til 20 år, 42% til 45 år, 60% til 60 år.

Open Arterial Botallov kanal (OAP)

Alle har sikkert hørt uttrykket "hjertesykdom", men ikke alle vet hva det betyr. Hvis det oppstod et brudd under dannelsen av hjertemuskelen, kan det føre til hjertesvikt og forstyrrelse av funksjonen. En åpen arteriell kanal, også kalt Botalls kanal, dannes i løpet av de første timene eller dagene av livet til en slags septum - tilkobling av halsen. Men det er tilfeller når dette ikke skjer eller prosessen forsinkes.

funksjoner

Ved første pust, rette lungene og løsne bradykininet, ved hjelp av hvilken arterialkanalen begynner å smale til den er helt strammet. Hovedstimuleringen for lukning er den store mengden oksygen i blodet. Et hinder for å blande arterielt og venøst ​​blod er den lukkede arterielle kanalen.

Hjerte i norm og med åpen arteriell kanal

Med medfødte hjertefeil er den åpne arterielle kanalen ansett som den mest uskadelige, hjerteorganet takler lett med lasten. Barn merker bare kortpustethet med intens bevegelse og hyppige forkjølelser, men de er ikke forskjellige fra jevnaldrende. Det er unntak, når arterielt fartøy er større enn lungemorta, i dette tilfellet utvikler hjertesvikt, en nødoperasjon er nødvendig.

Resultatet av blemish er blodstrømmen i lungearterien, hvoretter - inn i lungene. Den første fasen av utviklingen av sykdommen er forstyrret blodsirkulasjon, noe som medfører en kritisk tilstand.

Den andre fasen innebærer økt venetrykk i lungene. Hvis du ikke forstyrrer patologien, under utviklingen, oppstår deformering av små kar, som fører til irreversible sklerotiske endringer. Hjertets venstre side er lastet mindre enn høyre side.

årsaker

Leger identifiserte 2 grupper, som delte årsakene til den åpne arterielle kanalen hos voksne og barn: intern og ekstern. Den første gruppen anses å inkludere dårlig arvelighet og hormonelle abnormiteter under fosterutvikling. Den andre kan tilskrives dårlig økologi, dårlige vaner hos moren, giftig forgiftning av kjemikalier, overførte sykdommer i første trimester av svangerskapet.

For tidlig babyer lider ofte av denne sykdommen, symptomer blir observert hos 30-40% av nyfødte. Med et lite barns vekt øker sannsynligheten for å utvikle en patologi. Hvis kroppsvekten er mer enn 2 kilo, er det en sjanse for at fartøyet vil lukke seg selv, det er nok å observere hjertet.

Barn født før siktet og veier mindre enn ett kilo, er farlig å transportere til et kardiologisk kirurgisk sykehus. I dette tilfellet besøker hjertekirurger seg selv fødestedet, hvor barna holdes. Lærebøkene fra forrige århundre indikerer at personer med denne diagnosen lever ikke lenger enn 40 år.

Årsakene er både kromosomale og medfødte sykdommer. Hvis hjertekanalen lukkes senere enn 72 timer etter fødselen og lymfedreneringen er forstyrret, er det fare for lungeødem.

symptomer

Hvis kanalens diameter er liten, kan sykdommen i lang tid ikke gi deg beskjed om deg selv, unntatt støy i den venstre subklaviske fossa. Men hvis symptomene på den åpne arterielle kanalen er tydelig uttrykt, betyr det at kanalens diameter er signifikant. I dette tilfellet kan patologien bli anerkjent tidlig nok.

Den åpne arterielle kanalen i det nyfødte er stor, noe som gjør det vanskelig for barnet å mate, og vektøkningen reduseres.

I barndom er patologien manifestert av akrocyanose av huden, som vises når man skriker og prøver, tydelig synlig på hender og føtter - blå. Vedvarende cyanose observeres bare hos voksne. Det manifesterer seg som en følge av tidlig oppdaget patologi, da lungehypertensjon tok et sklerotisk utseende.

Ofte er hjertefeil bestemt i det første år av livet. Hvis dette ikke er gjort, kan du få farlige komplikasjoner.

Nedenfor er noen eksempler på hvor farlig den åpne arterielle kanalen hos barn er:

 • Smerte forårsaket av hjerteinfarkt;
 • Inflammasjon av hjerte muskel shell fra innsiden;
 • Dårlig blodsirkulasjon;
 • Lungeødem;
 • Ruptured aorta;
 • Hyppige respiratoriske sykdommer;
 • Hjertesvikt.
Hos barn med OAF oppstår cyanose på fingertoppene og i nasolabialtrekanten

diagnostikk

På ulike stadier av vekst og utvikling av barnet, ser leger av forskjellige spesialiteter det. Det er ekstremt viktig å diagnostisere den åpne arterielle kanalen i begynnelsen. Først vurderer ultralydseksperter muligheten for å utvikle patologier i fosteret i livmor, og neonatologer observerer barnets tilstand i de første månedene av livet. Inntil voksen alder styrer terapeuter hjerterytmen og utfører en diagnose, når en avvik oppdages, gir de en henvisning til kardiologen. En smal spesialist bestemmer diagnosen nøyaktig og foreskriver behandling.

Diagnose av sykdommen er hjulpet av spesielle metoder, for eksempel ultralyd av hjertet, aortografi, elektrokardiografi og andre. Tidlig deteksjon vil bidra til å begynne behandling av den åpne arterielle kanalen raskere og unngå alvorlige konsekvenser. Du kan identifisere sykdommen med et kontrastmiddel, injisert i aorta. Ved hjelp av en rekke røntgenfotografier observeres fargingen av arterien og aorta, hvis den er jevn - Botallovkanalen er ikke overgrodd.

Fra de synlige symptomene er brystdeformasjon og merkbar pulsering av "hump" fremtredende. Et elektrokardiogram (hjerte EKG) avslører ikke noen spesifikke endringer. På røntgenundersøkelse kan du se et forbedret vaskulært mønster. På grunn av sin alvorlighetsgrad er det mulig å beregne det omtrentlige volumet av blodutløpet. Med utvidelsen av den stigende aorta blir dens dype pulsasjon merkbar.

Ultralyd av hjertet i en nyfødt

behandling

Operasjonen er nødvendig for de barna som ikke ble hjulpet av medisiner eller symptomer er uttalt. Vekttap, døsighet, dyspné symptomer, hoste, hyppige respiratoriske sykdommer er de første tegn på å måtte vise barn til en spesialist.

Ved lytting kan legen legge merke til en karakteristisk støy, som gjør det mulig å diagnostisere en skrue. Ved fysisk anstrengelse eller utånding høres lyden bedre, det blir mer intens.

Takket være kirurgisk inngrep ble det mulig å eliminere den åpne arterielle kanalen helt. Etter hendelsen øker motstanden mot fysisk anstrengning betydelig, og livet er lengre. Et tørt hjerte drives under generell anestesi. Den enkleste måten å strømme inn i kanalen er å sette sonden gjennom snittet inn i lårets lår og lukke lumen med en okklusjon eller spiral. På slutten av sonden er et spesielt videokamera festet slik at kirurger kan overvåke fremdriften av operasjonen på skjermen.

En annen måte er kateterisering. Kateteret settes inn i hjertet gjennom et stort blodkar. Denne metoden er langt den mest effektive. Prosedyren tar ikke mer enn en og en halv time og forårsaker mindre skade på vevet enn snittet på brystet og innføring av drenering, som bare fjernes neste dag.

Svært sjelden er det en spontan lukning av kanalen allerede i voksen alder, som forekommer gjennom botallinit - den inflammatoriske prosessen av kanalveggene.

Den første operasjonen for dressing Botallov-kanalen ble utført i 1938. Det er generelt antatt at kirurgi for medfødt hjertesykdom ble født i år.

forebygging

Som du vet, forekommer den åpne arterielle kanalen hos barn ikke alltid på det genetiske nivået. Noen ganger er årsaken en dårlig miljøsituasjon og en negativ påvirkning av mors skadelige predileksjoner. Forebyggende tiltak inkluderer utelukkelse av uønskede faktorer. Disse inkluderer stress, narkotika, alkohol og andre.

Etter en operasjon må du gi barnet litt trening. Den åpne arterielle kanalen hos voksne forekommer nesten ikke, sykdommen gjør seg selv i en tidlig alder. Graviditetsplanlegging og screening under føtal vekst er nødvendige tiltak for å redusere risikoen for å utvikle sykdommen.

En åpen arteriell kanal er ikke en dom. Revealed i barndom, han er behandles. Dersom etter tre medisinske inngrep ikke botallovkanalen utsettes for utrydding, krever pasienten kirurgi.

Med hjelp av moderne teknologier ble det mulig å oppdage hjertesykdom i livmoren. Det viktigste er forebygging og konstant konsultasjon med medisinske personer i fare.

Det dødelige utfallet er redusert til nullmerket, i utgangspunktet er prognosen for operasjonen av den åpne arterielle kanalen fullstendig gjenoppretting. Effektiviteten av bruk av kirurgi kan vurderes ved forbedring av indikatorer hos pasienter hvis lungefartøy allerede har gjennomgått organiske endringer ved operasjonstidspunktet.

Hva er farlig åpen arteriell kanal?

Arteriell eller Botallov kanal - en bestemt kanal som kommuniserer lungearterien og aorta. Den finnes i nyfødte babyer og lukkes i løpet av de første tre ukene av babyens liv. Hvis den åpne arterielle kanalen ikke lukker og blodet fortsetter å blande, er det vanlig å snakke om medfødt hjertesykdom ved dannelsen av en åpen Botallova-kanal.

Åpen arteriell kanal: normal eller patologisk?

Ductus arteriosus normalt åpnede bare i barn som er i livmoren og ikke behøver å være i lungesirkulasjonen, slik at oksygen blir oppnådd ved direkte kontakt fra moderorganismen gjennom navlestrengen og lungearterien til aorta. Normalt begynner denne formasjonen å lukke etter den første inspirasjonen og helt opphører å fungere i den tredje måneden av livet fra fødselen. OAP hos barn opp til tre måneder er vanligvis regnet som en fysiologisk norm.

Den åpne arterielle kanalen hos spedbarn eldre enn 3 måneder og voksne - hjertesykdom, som er ledsaget av brudd i hans arbeid og provoserer utviklingen av mange komplikasjoner fra andre organer.

Hvis barndom feil oppstår nesten asymptomatisk, barnet som de blir eldre kroppen begynner å vise urovekkende tegn på kardiovaskulære lidelser, respirasjonssvikt, forsinket fysisk og mental utvikling, samt livstruende komplikasjoner av pasientens patologiske tilstand.

Hva er farlig for den lukkede arterielle kanalen? Hvis sykdommen ikke diagnostiseres i tide, blir et barn uten tilstrekkelig behandling utsatt for store risikoer for å utvikle livstruende komplikasjoner. For eksempel, med en åpen Botalluskanal, kan septisk endokarditt forekomme med skade på hjerteapparatet og et brudd på funksjonaliteten.

Ubehandlet kanal med alder kan forårsake symptomer på akutt og kronisk hjertesvikt, tromboembolisme, samt hjerteinfarkt - forhold som krever beredskap og har høy dødelighet.

Hvorfor lukker ikke CAP den?

Dessverre, de nøyaktige årsakene til at hjertets arterielle kanal i nyfødte ikke lukker, vitenskapen er ikke kjent ennå. Forskere presenterer en rekke teorier om utviklingen av denne vice. For øyeblikket var det mulig å identifisere flere avgjørende faktorer som er involvert i dannelsen av en defekt:

 • genetiske patologier fra barnets side, kromosomale mutasjoner, inkludert Downs syndrom og lignende;
 • for tidlig fødsel til 37 uker;
 • lav fødselsvekt;
 • medfødte virus sykdommer (vanligste åpne aorta åpning kombinert med medfødt rubella);
 • asfyksi hos nyfødte i de første minuttene etter fødselen;
 • retardasjon av fosterutvikling;
 • dårlige vaner av moren: røyking og drikking av alkohol under svangerskapet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg? Egenskaper av klinikken for sykdommen i forhold til pasientens alder

Som du vet, er symptomene på sykdommen og arten av patologiske manifestasjoner direkte avhengig av diameteren av den åpne ductus arteriosus. Jo bredere åpningen, jo vanskeligere sykdommen vil fortsette, og jo før kommer de første tegnene på patologi frem fra kardiovaskulærsystemet.

Ifølge medisinsk litteratur har Botallovs duktale neoplasm hos barn i de første månedene av livet ikke et karakteristisk klinisk bilde. Denne asymptomatiske sykdomsforløpet kan vare ca tre måneder, hvoretter kanalen lukker seg selv, eller manifesterer seg som visse abnormiteter fra hjertet.

I det første år av livet i klinikken, er følgende hovedsymptomer preget:

 • dårlig vektøkning;
 • problemer under amming;
 • respiratoriske lidelser;
 • økt svette.

Komplekse former av sykdommen, når medfødt misdannelse oppfører seg veldig aggressivt og bredden på kanalen er over 5 mm, manifesteres av et symptomkompleks, hvor hovedtegnene kan trenge akutt hjelp.

En baby med en alvorlig variant av sykdomsforløpet oppfører seg rastløs, forbedrer vekten, lider ofte av smittsomme sykdommer i luftveiene. Slike barn har en hesende stemme, hoster under gråt, legger seg bak i fysisk og mental utvikling.

Selv i nærvær av alle de ovennevnte, kan legen finne det vanskelig å mistenke diagnosen av OA, siden slike symptomer også er karakteristiske for andre sykdommer i indre organer. Til slutt er det mulig å etablere tilstedeværelsen av en åpen kanal kun ved hjelp av ekstra instrumentelle undersøkelsesmetoder.

Den åpne arterielle kanalen hos barn eldre enn ett år har de samme symptomene som sykdommen hos voksne. Slike pasienter klager over kortpustethet, hoste, hyppig bronkitt, så vel som blå lemmer og rask tretthet.

Spørsmålet er om Botallov kan lukke kanalen uten medisinering eller kirurgisk korreksjon, bekymrer mange. Legene advarer om at funksjonskanalen mellom aorta og lungearterien som regel lukkes spontant i perioden fra fødsel til de første 3 månedene. Hvis dette ikke skjer, er håp for selvhelbredelse ikke verdt det.

Moderne diagnostikk

Mistenker en PDA hos barn kan en lege ved tilstedeværelse av patologisk diastolisk systolisk murmur i hjertet med en auskultatorisk undersøkelse av orgelet. Slike lydforstyrrelser oppstår med forskjellige misdannelser av kardiovaskulærsystemet og trenger ytterligere diagnostikk. Eksperter med det formål å oppdage Batalov-kanalen som ikke er stengt, bruker nå følgende instrumentteknikker:

 1. Ultralyd eller ehokardiomonitoring hjerte for å bestemme nærværet av en CHD, og ​​vurdere de egenskapene dimensjoner, og diagnostisere en mulig fortykkelse av veggene i hjertekamrene
 2. Elektrokardiografi, som en regel, ikke har mye informativt verdi ved diagnose av arterielle åpne kanal, men det kan brukes for å bestemme tilstedeværelsen av hypertrofi av venstre hjerte.
 3. Transvaskulær hjertekateterisering gjør det mulig å bestemme utviklingsdefekter i hjertet og nøyaktig bestemme lokalisering, størrelse og karakteristikk ved disse defektene.
 4. Radiografi av brystorganer er en utdatert metode for å bestemme hjertefeil, som praktisk talt ikke brukes i dag på grunn av det lave informasjonsinnholdet og den skadelige effekten som røntgenstråler utøver på den voksende organismen.

På video, en god oversikt over strømmen fra aorta til pulmonal arteriesystemet (rød strøm)

Hvordan behandles den åpne ductus arteriosus?

Modern behandling av sykdommen i praksis er realisert ved bruk av medisiner, teknikken til kateterisering av hjertehulene og den operative korrigering av defekten. Valget av terapeutisk taktikk er avhengig av flere faktorer, blant annet den avgjørende rolle som størrelsen på den åpne kanalen, kliniske manifestasjoner av sykdommen og sannsynligheten for å utvikle alvorlige komplikasjoner.

I de fleste tilfeller, i barn av det første år av livet, utføres behandlingen av den åpne ductus arteriosus på en konservativ måte. Indikasjoner for behandling uten kirurgi er følgende forhold:

 • Tilstedeværelsen av en åpen arteriell kanal fra 2 mm til 5 mm i diameter;
 • mangel på samtidige feil og mangler i hjerteutvikling;
 • Ingen komplikasjoner som hindrer hjertet i å fungere skikkelig;
 • asymptomatisk sykdomssykdom eller dårlig klinisk bilde.

I prosessen med å implementere terapien av en sykelig tilstand, anvendes følgende grupper av medisiner:

 • antibakterielle midler som bidrar til å hindre utvikling av komplikasjoner i hjerte og lunger som bronkitt, lungebetennelse, myokarditt, endokarditt, og lignende;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske doseringsformer som bidrar til å lukke ductus arteriosus og forhindre dannelse av blodpropper i hjertet (NSAIDs er anbefalt å bruke og i noen tid etter lukkingen av CAP);
 • symptomatisk behandling av manifestasjoner av lunge- og hjertesvikt, vitaminterapi, immunomodulatorer.

Med en kompetent tilnærming til konservativ behandling innen noen få måneder fra starten av behandlingen, kan den uinfiserte kanalen mellom aorta og lungearterien klare seg selv uten å forlate patologiske symptomer. Naturligvis, hvis AOP er stengt, som bekreftes av ultralyddata, opphører stoffbehandling av sykdommen og pasienten diagnostiseres med hjertefeil.

Hjertekateterisering er indikert når en normal kanalavslutningsprosess ikke er mulig uten en hjelpefunksjon fra utsiden uten å ødelegge brystets integritet. Metoden har høy effektivitet og har minimal risiko for komplikasjonsutvikling. Prosedyren utføres for barn over 12 måneder og voksne.

I alvorlige tilfeller, når den åpne arterielle kanalen truer barnets normale levetid og er komplisert av alvorlige plager, blir pasientene vist en kirurgisk korreksjon med bandasje av den usluttede kanalen.

Foreløpig operasjonen der det ble mulig endovaskulær lukning av åpninger mellom aorta og lungearterien, er utbredt over hele verden, og brukes også i forhold til premature nyfødte babyer. Resultatet av slik manipulering er som regel positiv, og prognosen for livet til små pasienter er gunstig.

Åpen arteriell kanal

Åpen arteriell kanal - en fungerende patologisk kommunikasjon mellom aorta og lungestammen, som vanligvis gir embryon sirkulasjon og gjennomgår utrydding i de første timene etter fødselen. Den åpne arterielle kanalen manifesteres av barnets lag i utvikling, økt tretthet, tachypnea, hjertebank, uregelmessige hjerteslag. Diagnose av den åpne arterielle kanalen blir assistert av data fra ekkokardiografi, elektrokardiografi, radiografi, aortografi og hjertekateterisering. Behandling av en defekt er kirurgisk, inkludert bandasje (ligering) eller kryssing av en åpen arteriell kanal med suturering av aorta- og lungeendene.

Åpen arteriell kanal

Åpen arteriell (Botallov) kanal - ikke utvidelse av et ekstra fartøy som forbinder aorta og lungearterien, som fortsetter å fungere etter utløpet av utryddet. Den arterielle kanalen (dustus arteriosus) er en nødvendig anatomisk struktur i det embryonale sirkulasjonssystemet. Etter fødselen forsvinner behovet for den arterielle kanalen på grunn av utseendet av lungeskade, det slutter å fungere og gradvis lukkes. Vanligvis stopper kanalens funksjon de første 15-20 timer etter fødselen, hele anatomisk lukking varer fra 2 til 8 uker.

I kardiologi, er patent ductus arteriosus 9,8% av alle medfødte hjertefeil, og 2 ganger oftere diagnostisert hos kvinner. Patent ductus arteriosus forekommer i isolert form eller i kombinasjon med andre unormale tilstander i hjerte og blodårer (5-10%): aortastenose, pulmonalstenose og atresien arterier, aorta coarctation, atrioventirikulyarnym åpen kanal, VSD, ASD, etc. I. hjertefeil med duktus avhengig sirkulasjon (transposisjon av de store arterier, en ekstrem form av tetralogy tetrade, en pause i aortabuen, pulmonal eller kritisk aortastenose, hypoplastisk venstre ventrikkel syndrom) patent ductus arteriosus er en vital req samme ledsagende kommunikasjon.

Årsaker til åpen ductus arteriosus

En åpen arteriell kanal er vanligvis funnet i for tidlig spedbarn og svært sjelden hos barn født til tiden. Premature nyfødte som veier mindre enn 1750 g ductus arteriosus rate på 30 til 40% hos barn hvis fødselsvekt er mindre enn 1000 g, - 80%. Ofte er disse barna blir detektert medfødte misdannelser av mage-tarmkanalen og urogenitale system. Føtalt kløften kommunikasjon premature i en periode etter fødselen på grunn av respiratorisk distress syndrom, fødselsasfyksi, vedvarende metabolsk acidose, forlengede oksygenbehandling høye konsentrasjoner av oksygen, overdreven væsketerapi.

På fulltidsbarn er den åpne arterielle kanalen mye mer vanlig i høyhøydeområder. I noen tilfeller er dens ikke-infeksjon forårsaket av patologien til selve kanalen. Ofte er den åpne arterielle kanalen en arvelig hjertemessig anomali. Den arterielle kanalen kan forbli åpen hos barn hvis mødre har hatt rubella i første trimester av svangerskapet.

Dermed er risikofaktorene for den åpne arterielle kanalen for tidlig fødsel og for tidlighet, familiehistorie, tilstedeværelse av andre CHD, smittsomme og somatiske sykdommer hos den gravide kvinne.

Egenskaper av hemodynamikk i den åpne arterielle kanalen

Den åpne arterielle kanalen ligger i øverste etasje av fremre mediastinum; den stammer fra aortabuen på nivået av den venstre subklaveriske arterien og tømmes inn i lungekroppen på stedet av sin bifurkasjon og delvis inn i venstre lungearteri; noen ganger er det en høyre sidet eller bilateralt arteriell kanal. Botallovkanalen kan ha en sylindrisk, konisk, terminal, aneurysmatisk form; lengden er 3-25 mm, bredde - 3-15 mm.

Den arterielle kanalen og det åpne ovale vinduet er de nødvendige fysiologiske komponentene i føtal sirkulasjonen. I fosterblod fra høyre ventrikkel inn i lungearterien, og deretter (som lungene ikke fungerer) gjennom ductus arteriosus - i aorta descendens. Umiddelbart etter fødselen, med den første selv inhalering nyfødt lungeresistens reduseres, og trykket i aorta stiger, som fører til utvikling av blod utflod fra aorta til lungearterien. Inkluderingen av pulmonell respirasjon fremmer spasmen i kanalen ved å redusere dens glatte muskelvegg. Funksjonell lukning av arterialkanalen hos barn i løpet av tiden oppstår innen 15-20 timer etter fødselen. Men fullstendig utslettelse av den anatomiske arteriell kanalen kommer til 2-8 uke extrauterine liv.

På den åpne arterielle kanalen snakker i tilfelle at funksjonen ikke stopper etter 2 uker etter fødselen. Den åpne arterielle kanalen refererer til vaginale pals, siden den frigjør oksygenert blod fra aorta inn i lungearterien. Den arteriovenøse utslipp forårsaker ytterligere volumer blod for å komme inn i lungene, overløp av lungekarsengen og utvikling av pulmonal hypertensjon. Økt volumbelastning på venstre hjerte fører til hypertrofi og dilatasjon.

Hemodynamiske forstyrrelser i ductus arteriosus avhenger av størrelsen av meldingen, dens divergensvinkel fra aorta, trykkforskjellen mellom de store og små opplag. Således utøver en lang, tynn, sinuous kanal som strekker seg i en skarp vinkel fra aorta motstand mot revers blodflow og forhindrer utvikling av signifikante hemodynamiske forstyrrelser. Over tid kan en slik kanal selvutslette. Tilstedeværelsen av en kort, bred åpen arteriell kanal, derimot, forårsaker en signifikant arteriovenøs utslipp og alvorlige hemodynamiske lidelser. Slike kanaler er ikke i stand til utrydding.

Klassifisering av den åpne ductus arteriosus

Med hensyn til trykknivået i lungearterien, er det fire grader av feil:

 1. Trykket i LA i systole overstiger ikke 40% av arterietrykket;
 2. Moderat pulmonal hypertensjon; trykket i flyet er 40-75% av arterietrykket;
 3. Alvorlig lungehypertensjon Trykket i LA er mer enn 75% av arterietrykket; Den venstre-høyre blodutløpet er bevart;
 4. Alvorlig grad av lungehypertensjon Trykket i LA tilsvarer eller overskrider systemtrykket, noe som fører til forekomsten av høyre blodutladning.

I det naturlige løpet av den åpne arterielle kanalen kan tre trinn spores:

 • I - trinnet primær tilpasning (de første 2-3 årene av et barns liv). Karakterisert ved klinisk manifestasjon av den åpne ductus arteriosus; ofte ledsaget av utviklingen av kritiske stater som i 20% av tilfellene er dødelig uten rask hjertebehandling.
 • II - scenen relativ kompensasjon (fra 2-3 år til 20 år). Karakterisert av utvikling og langvarig eksistens av hypervolemi av den lille sirkelen, relativ stenose av venstre atrio-ventrikulær åpning, systolisk overbelastning av høyre ventrikel.
 • III - trinn sklerotiske endringer i pulmonale kar. Videre naturlig forlengelse av den åpne arterielle kanalen ledsages av en restrukturering av lungekapillærene og arteriolene med utvikling av irreversible sklerotiske endringer i dem. På dette stadiet erstattes de kliniske manifestasjonene av den åpne arterielle kanalen gradvis med symptomer på pulmonal hypertensjon.

Symptomer på åpen ductus arteriosus

Det kliniske løpet av den åpne arterielle kanalen varierer fra asymptomatisk til ekstremt alvorlig. Ductus arteriosus liten diameter, ikke fører til brudd på hemodynamikk, kan lange forbli ukjent. Tvert imot, det er et bredt ductus arteriosus forårsaker rask utvikling av symptomer i de første dagene og månedene av livet.

De første tegn på defekt kan være hudens konstante blek, forbigående cyanose med sugende, skrikende, spenning; mangel på kroppsvekt, lag i motorutvikling. Barn med en åpen arteriell kanal er tilbøyelige til hyppige sykdommer i bronkitt, lungebetennelse. Når fysisk aktivitet utvikler kortpustethet, tretthet, takykardi, uregelmessig hjerteslag.

Progresjon av blemishet og forverring av velvære kan forekomme i pubertalperioden etter fødsel, på grunn av betydelig fysisk overbelastning. I dette tilfellet blir cyanose permanent, noe som indikerer utviklingen av venoarteriell utslipp og veksten av hjertesvikt.

Komplikasjoner av den åpne arterielle kanalen inkluderer bakteriell endokarditt, aneurysm i kanalen og dens brudd. Gjennomsnittlig levetid i kanalens naturlige forløb er 25 år. Spontan utelukking og lukning av den åpne arterielle kanalen er ekstremt sjelden.

Diagnose av åpen ductus arteriosus

Ved undersøkelse av en pasient med en åpen arteriell kanal, oppdages brystdeformasjon (hjertebukk), økt pulsering i projeksjonen av hjertepunktet i hjertet. Det viktigste auskultative tegnet på den åpne arterielle kanalen er en grov systole-diastolisk støy med en "maskin" komponent i 2. intercostal-rommet til venstre.

Nødvendige minimum studier med ductus arteriosus inkludere brystrøntgen, EKG, phonocardiography, ultralyd av hjertet. Radiografisk kardiomegali detektert ved å øke størrelsen av venstre ventrikkel, lungearterien buler bue, øket pulmonar mønster, pulse lunge røtter. EKG tegn til ductus arteriosus omfatte merking av hypertrofi i venstre hjertekammer og overbelastning; med pulmonal hypertensjon - på hypertrofi og overbelastning av høyre ventrikel. Ved hjelp av ekkokardiografi bestemt ved indirekte tegn lyte produsert direkte visualisering av patent ductus arteriosus, dets målte dimensjoner.

Ved å holde aortography, avføling av høyre hjerte, MSCT og MRI av hjertet anlegget med høy pulmonar hypertensjon og en kombinasjon av åpen arterie defekten med andre abnormiteter i hjertet. Differensialdiagnosen patent ductus arteriosus med feil skulle være vanlig aortolegochnoy septum arteriell stammen Valsalvas sinus aneurisme, aorta-insuffisiens og arteriovenøs fistel.

Behandling av åpen ductus arteriosus

I premature spedbarn brukes konservativ styring av den åpne arterielle kanalen. Det involverer innføring av inhibitorer av prostaglandin (indometacin) syntese for å stimulere uavhengig utblodning av kanalen. I fravær av effekten av en 3-gangs tilbakevending av legemiddelforløpet hos barn eldre enn 3 uker, indikeres kirurgisk lukning av kanalen.

I barnets hjerteoperasjon med åpne arterielle kanaler, blir åpne og endovaskulære operasjoner benyttet. Åpne inngrep kan inkludere ligering av den åpne arterielle kanalen, dens klipping med vaskulære klips, krysse kanalen med suturering av lunge- og aortaendene. Alternative metoder for å lukke den åpne arterielle kanalen er dens klipping i prosessen med thorakoskopi og kateter endovaskulær okklusjon (embolisering) med spesielle spiraler.

Prognose og forebygging av åpen ductus arteriosus

En åpen arteriell kanal, selv av små dimensjoner, er forbundet med økt risiko for for tidlig død, da det fører til en reduksjon i kompenserende reserver i myokard og lungekar, forbindelsen av alvorlige komplikasjoner. Pasienter som gjennomgått kirurgisk lukning av kanalen, har bedre hemodynamiske parametere og lengre levetid. Postoperativ dødelighet er lav.

For å redusere sannsynligheten for å ha et barn med patent ductus arteriosus er nødvendig for å eliminere alle mulige risikofaktorer. Røyking, alkohol, medisiner, stress, kontakt med smittsomme pasienter, etc. i nærvær av CHD i nære slektninger i planleggingsfasen av svangerskapet bør konsultere en genetiker.

Hva er den åpne arterielle kanalen

Åpen arteriell kanal - medfødt patologi av utviklingen av hjertemusklene og store hovedkarene. Sykdommen er dannet i perioden med embryonisk utvikling i forbindelse med feil dannelse av hjertets indre deler.

Den arterielle kanalen er en spesifikk kanal som forbinder lungearterien og aorta. Med hjelpen er det en blanding av blod fra lungekroppen med arteriell blod i aorta.

Botallov-strømmen oppstår under utviklingen av fosteret, og i postnatale perioden overgås og deltar ikke lenger i sirkulasjonen, og blir til en arteriell ligament.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

I noen tilfeller, på grunn av strukturelle mangler, lukker imidlertid arteriellkanalen ikke, noe som fører til utseendet av en medfødt hjertefeil som forstyrrer hjertets normale fysiologiske funksjoner.

årsaker

Det er 2 grupper med årsaker som kan føre til dannelsen av en slik patologi som en åpen arteriell kanal:

Blant slike faktorer kan identifiseres:

 • stråling;
 • Røyking og drikking i løpet av svangerskapet;
 • Noen sykdommer i moren (røde hunder, diabetes, systemiske sykdommer);
 • prematuritet.

symptomatologi

Med en slik hjertefeil som den åpne arterielle kanalen, kan symptomene variere dramatisk avhengig av størrelsen på defekten.

For liten skala (ductus arteriosus 2 mm, for eksempel) er ikke observert hemodynamiske forstyrrelser kan utgjøre støy små i hjertet, men oftere med en slik liten størrelse lyte kan ikke diagnostisere sykdommen.

Hvis hullets størrelse er stor nok, vises de uttalt symptomene umiddelbart etter fødselen.

Tegn på hjertesykdom kan være slike tegn:

 • skinn av huden;
 • blå hud og lemmer;
 • Causeless vekttap;
 • hevelse;
 • hoste;
 • lag i fysisk og mental utvikling;
 • rask tretthet;
 • kortpustethet;
 • forstyrrelser av rytme av hjertekontraksjoner.

komplikasjoner

I tillegg til farene som den åpne arterielle kanalen selv bærer, er det mange alvorlige farlige komplikasjoner som kan oppstå mot bakgrunnen:

 • med denne sykdommen er det betennelse i endokardiet - den indre hjertemembranen, på grunn av infeksjonen;
 • Dette kan føre til feil bruk av hjerteventilene;
 • pasienten opplever symptomer på rusmidler med produkter av den vitale aktiviteten til bakterier;
 • Det er svakhet, diffus oppmerksomhet, kulderystelser, muligens en blødning av fundusens kar
 • Behandling av bakteriell endokarditt utføres ved hjelp av antibiotika og antibakteriell terapi.
 • uten ordentlig behandling kan den åpne arterielle kanalen føre til utvikling av hjertesvikt, og hjertet vil stoppe riktig og fullt ut utøve sine funksjoner;
 • det er en kronisk oksygen sult av indre organer;
 • Pasienter er vist et spesielt diett, samt terapi med sikte på å forbedre blodstrømmen og normalisere arbeidet i det kardiovaskulære systemet.
 • Alvorlig sykdom, som fører til nekrose i vevet i hjertemuskelen på grunn av alvorlig hypoksi;
 • Når blodtilførselen til visse deler av hjertet forstyrres, opptrer akutt iskemi, og som et resultat nekrose av den blodløse delen av orgelet;
 • behandling utføres på sykehuset, med utnevnelse av spesifikke trombolytiske stoffer og narkotiske smertestillende midler;
 • Jo før behandlingen er startet, jo større blir dens effektivitet.

Også blødninger i hjernen, cerebral iskemi og lungens far er mulig.

diagnostikk

Et ekstremt viktig stadium i behandlingen av en åpen arteriell kanal er korrekt og rettidig diagnose. Det gjør det mulig å avsløre graden av patologiske forandringer i hjertet, samt komplikasjonene som har oppstått mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen.

En grundig undersøkelse utføres ved hjelp av ulike diagnostiske metoder for å studere problemet så grundig som mulig:

 • Ved hjelp av EKG utføres en undersøkelse av hjertekontraksjoner ved hjelp av en analyse av elektriske utladninger i orgelet;
 • når arterialkanalen er åpen på EKG, kan tykkelse av vev og pålasting av venstre ventrikel og høyre hjerte deler på grunn av høyt blodtrykk i lungene ses.
 • Røntgenundersøkelse bidrar til å evaluere strukturen i hjertet og blodårene;
 • hjertesykdom fører til en sterk økning i lungens store fartøy, en økning i hjertet, samt en lungestamme på grunn av en overdreven mengde stillestående blod.
 • Denne typen diagnostikk vil bidra til å oppdage en konstant støy i hjertet, som er karakteristisk for den åpne ductus arteriosus;
 • enheten registrerer lyder som oppstår under hjertets arbeid når det er kontrahert og avslappet på et papirbånd, noe som letter analysen av tegn på hjertesykdom.
 • ultralydapparatet projiserer et bilde av hjertet og nærliggende fartøy på skjermen;
 • På dette bildet kan du tydelig se den åpne arterielle kanalen, vurdere størrelsen på defekten, samt den generelle tilstanden til hjertemuskelen.
 • studien består i å introdusere en spesiell sonde inn i hjertet gjennom femoral arterien;
 • Dette gjør at vi kan undersøke trykket og oksygenivået i forskjellige deler av hjertet.
 • med en åpen arteriell kanal karakterisert ved en økning i nivået av oksygen og trykk i høyre side av hjertet, så vel som i lungearterien.
 • en prosedyre der et kontrastmiddel injiseres i venstre ventrikel gjennom et kateter, farger blodet på en slik måte at det blir synlig på røntgenstrålen;
 • Med Botallovs åpne kanal vil kontrastmaterialet sammen med blodet komme inn i lungearterien, som vil være tydelig synlig på røntgenstrålen.
 • Ved å kombinere bruken av røntgenstråler og datateknologi, kan du lage et 3D-bilde av det organet som undersøkes, og du kan studere de minste detaljene i strukturen;
 • ofte er denne typen diagnose brukt umiddelbart før operasjonen gir kirurgen mulighet til å lage en detaljert handlingsplan.

Behandling av åpen ductus arteriosus

Behandlingen bør startes så tidlig som mulig, siden graden av forsømmelse av sykdommen er avhengig av pasientens utvinning. Hvis pasienten ikke har uttalt symptomer, og det ikke er noen utvikling av mulige komplikasjoner, anbefales konservativ behandling.

Terapi består i å følge et spesielt diett, samt i bruk av rusmidler basert på inhibitorer av prostaglandiner og antibiotika.

Den første gruppen medikamenter bidrar til den naturlige overgrowth av arteriell kanal, og antibiotika brukes til å forhindre infeksjon i hjertet. Under behandlingen bør pasienten begrense inntaket av vann og i tillegg ta diuretika.

Metoder for behandling av hjertets aortakanal er søkt i denne artikkelen.

Hvis pasienten gjennomgikk tre konservative behandlinger, men kanalen forblir åpen, og de kliniske tegnene på hjertesvikt ble akutte, ble han vist akutt kirurgisk behandling:

 • Operativ inngrep anses å være den mest effektive og pålitelige måten å kontrollere den åpne botulinumkanalen. Operasjonen med den åpne arterielle kanalen er å produsere et lite snitt av ribbeholderen mellom ribbenene gjennom hvilke legen har tilgang til hjertet og aorta. Videre dekker det kanalen med den mest praktiske metoden (silketråd, spesialklemme eller sy) og legger sømmer.
 • Fordelen med en slik operasjon er muligheten til å behandle patologi av enhver størrelse, samt uavhengighet fra fartøyets størrelse (hvilket er viktig hvis operasjonen utføres på nyfødte). I tillegg er denne operasjonen ganske vanlig, og leger har en god erfaring med denne typen kirurgiske inngrep.
 • Men kirurgisk inngrep ledsages av fysisk traumer, som er en alvorlig test for kroppen og krever etterfølgende rehabilitering. I tillegg skjer det at kanalen etter denne operasjonen gjenåpnes. Som enhver operasjon er den ledsaget av en risiko for komplikasjoner, som blødning eller postoperativ betennelse i såret.
 • Den endovaskulære operasjonen utføres ved bruk av et kateter, som settes inn i arterien på låret og beveger seg langs karene til hjertet. Der, ved hjelp av et spesielt tips på sonden, lukkes arteriellkanalen, og effektiviteten av operasjonen kontrolleres med kontrastmiddel. Hvis blodet i lungearterien forblir ufarvet etter innføring av kontrast i venstre ventrikel, så var behandlingen vellykket.
 • Blant fordelene ved denne type behandling, kan det bemerkes at det er tryggere i forhold til åpen operasjon, og krever ikke lang gjenoppretting. I gjennomsnitt varer rehabilitering om lag to uker.
 • Blant manglene endovaskulyatnogo behandling kan det bemerkes at det ikke kan gjøres i den inflammatoriske prosess, eller på bakgrunn av de detekterte blodpropp i hjertet, som det er ineffektiv når den atypiske struktur og plassering batallova kanal.

Rehabilitering etter operasjon

Umiddelbart etter operasjonen blir pasienten plassert i intensivavdelingen, hvor han er koblet til apparatet som overvåker hjertet og luftveiene. Etter en dag i intensiv omsorg med streng strenge sengestue, blir pasienten overført til intensivavdelingen.

Før suturen er helt strammet og den primære helingen finner sted, foreskrives pasienten smertestillende midler, preparater som forhindrer infeksjon og betennelse i såret, samt daglige dressinger. Etter fjerning av leddene, må du ha en spesiell bandasje en stund.

Det er nødvendig å gjøre medisinsk gymnastikk, som består av knådende børster, bøyende og ubøyelige ben i knærne som ligger på sengen, oppvarming av skulderleddene. Også, hvert 60 minutt, puste øvelser, med en trykkluftluft.

På et sykehus bruker pasienten en uke, hvorpå han blir tømt. Personen bør fortsette å håndtere arret alene, og ikke overexert.

Fysisk trening bør administreres forsiktig og gradvis. Til å begynne med er korte vandreturer ikke mer enn 200 meter. Daglig, denne satsen bør økes. Omtrent en måned senere vil en person være i stand til å lede sin vanlige livsstil.

Hvordan spise etter operasjon

Etter operasjonen, er de første to dagene tillatt bare flytende mat: lavt fett kjøttkraft, gelé, søtsaft med masse, melkesyreprodukter, rensede supper. Fra den tredje dagen kan du allerede spise god mat.

Kontraindikert bruk av alkohol, fett, røkt og stekt mat. Også skadelig er animalsk fett, margarin, matvarer som inneholder høye mengder sukker og kolesterol.

Fra den andre uken er det lov til å bytte til ditt vanlige diett, men med høyt innhold av grønnsaker, frukt og surmjólk for å redusere risikoen for forstoppelse. For en raskere og effektiv utvinning bør inkluderes i dietten av mange proteiner og vitaminer.

forebygging

For å unngå denne sykdommen og ikke falle inn i risikogruppen, må du prøve å minimere mengden stress, føre en sunn livsstil, å gjennomgå undersøkelser i tide og ikke engasjere seg i selvmedisinering.

En medfødt hjerteprofet i et barn kan forebygges ved å være oppmerksom på graviditetsplanlegging, gjennomgå alle undersøkelsene, slutte å røyke og drikke alkohol under graviditetsplanlegging og graviditetsperioden.

Også kontakt med syke smittsomme sykdommer bør unngås for å unngå den patologiske skade som for eksempel rubella kan bringe.

Et født barn skal få god ernæring, oppmerksomhet, psykologisk komfort og et tilstrekkelig nivå av fysisk aktivitet.

effekter

Å ignorere sykdommen og utilsiktet behandling kan føre til svært alvorlige konsekvenser. Den åpne arterielle kanalen forstyrrer riktig blodsirkulasjon og utgjør en alvorlig risiko for å utvikle komplekse sykdommer.

Disse inkluderer:

 • aneurysm av kanalen med videre ruptur;
 • hjertesvikt;
 • inflammatoriske prosesser i hjertet;
 • lungebetennelse;
 • slag;
 • høyt vaskulært trykk i lungene.

Symptomer på Ebsteins abnormitet er oppført her.

Herfra kan du lære mer om symptomene og behandlingen av mitralventilinsuffisiens.

Les Mer Om Fartøyene