Årsaker, symptomer på åpen ductus arteriosus, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er den åpne arterielle kanalen hos barn, hvorfor denne medfødte mangelen utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Diagnose og behandling av denne sykdommen.

Patent ductus arteriosus (PDA) kalles medfødt defekt, hvor det er en kontinuerlig kanal som forbinder de to store fartøyer som kommer fra hjertet, aorta og lungearterien. Denne kanalen er en integrert del av normal føtale blodsirkulasjon under fosterutvikling, men kort etter fødselen overgås den.

I nærvær av en lukket aortakanal kommer blod fra aorta inn i lungearterien, noe som fører til at trykket i det øker. Økt trykk skader lungekarrene, som ikke er tilpasset det.

Denne medfødte misdannelsen er mer vanlig hos premature nyfødte. På grunn av den aktive innføringen av ultralydsmetoder, oppdages oftest den åpne aortakanalen hos barn ganske raskt, derfor er det ganske sjelden å møte en voksen pasient med denne patologen i dag. Imidlertid bør man ikke tro at hos voksne er denne besetningen anskaffet - det ble bare ikke identifisert og ikke kurert i barndommen.

Risikoen for sykdommen avhenger av størrelsen på aortakanalen, graden av skade på arteriene i den lille sirkulasjonen, eksistensen av ytterligere hjertefeil og behandlingens aktualitet. Ved tidlig oppdagelse og gjennomføring av konservativ terapi eller kirurgisk korreksjon er prognosen vanligvis gunstig - patologi kan velges.

Oftest håndteres problemet med en åpen aortakanal av barnekardiokirurger og barnekardiologer.

Aortisk kanal og sirkulasjonsfunksjoner i fosteret

Aortakanalen er normalt tilstede i fosteret under intrauterin utvikling. Hans tilstedeværelse skyldes det faktum at barnet i løpet av denne perioden i sitt liv ikke er behov for gjennomføring av blod gjennom lungene, som ikke deltar i gassutveksling. På aortakanalen faller blod som er beriget med oksygen i moderkaken, fra lungearterien inn i aortaen, gjennom hvilken den sprer seg gjennom hele kroppen.

Etter fødselen begynner babyen å puste, og lungene gir oksygen til kroppen og fjerner karbondioksid. Under slike forhold blir eksistensen av kanalen uheldig, og den lukker seg kort etter fødselen.

Årsaker til åpen aortakanal

Hvert barn er født med en åpen ductus arteriosus. I de fleste barn lukkes det innen 2-3 dager, og i preterm - litt lenger. De eksakte grunnene til at den ikke er avsluttet, er ukjent. Det antas at rollen i sin non-closure er spilt av genetiske årsaker, siden familiens tilfeller av denne hjertesvikt er beskrevet. Men de spesifikke gener som er ansvarlige for utseendet til OAA, er ikke blitt oppdaget.

Også risikofaktorer for åpen aortakanal er:

 1. Kromosomale abnormiteter (f.eks. Downs syndrom). Problemer med kromosomer kan føre til medfødt røde hunde i første trimester av graviditet, alkoholisk fostersyndrom, bruk av den fremtidige narkotikamisten.
 2. Prematuritet. Den åpne arterielle kanalen er vanligere hos premature spedbarn (8 tilfeller per 1000 nyfødte) enn i begrepet spedbarn (2 tilfeller per 1000 nyfødte).
 3. Lav fødselsvekt.
 4. Fødsel av et barn under forhold med lavt partialtrykk av oksygen i atmosfæren (ved høy høyde fra havnivå).

symptomer

Umiddelbart etter fødselen, vises ikke den åpne aortakanalen. Leger kan mistenke tilstedeværelsen av en blødende anuskultasjon når de hører hjertemormer.

Hjertemormen kan ha ulike årsaker, hvorav de fleste er ufarlige.

Hvis kanalen ikke lukkes innen 2-3 dager, kan barnet etter hvert utvikle symptomer på økt trykk i lungearteriesystemet, som kan omfatte:

 • rask pust, kortpustethet. Premature spedbarn kan trenge ekstra oksygenforsyning eller assistert ventilasjon;
 • problemer med fôring og utilstrekkelig vektøkning;
 • lett tretthet;
 • økt svette under trening (for eksempel under fôring);
 • akselerert hjertefrekvens;
 • hes skrik;
 • hoste;
 • luftveisinfeksjoner.

Disse symptomene utvikles i de tilfeller hvor aortakanalen har en tilstrekkelig stor diameter.

Voksne som ikke har blitt diagnostisert som et barn, og ikke ha blitt behandlet, kan ha symptomer på hjertefeil, kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, cyanose i de lavere ekstremiteter (blå farge, noe som indikerer at entring av blod fra lungekretsløpet ved store).

I denne medfødte misdannelsen hos voksne kan lungehypertensjon utvikles - en økning i trykk i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon. I alvorlige tilfeller kan denne komplikasjonen føre til en betydelig begrensning av fysisk aktivitet, til det punkt at de letteste daglige oppgavene blir umulige å oppfylle.

diagnostikk

Å avsløre en åpen aortakanal under intrauterin utvikling er umulig, siden det er en vanlig del av blodsirkulasjonen i fosteret. For å mistenke tilstedeværelsen av en medfødt misdannelse hos et barn, kan legen ved tilstedeværelse av hjertemormer med auskultasjon av hjertet. For å avklare diagnosen utføres:

 • Ekkokardiografi er en smertefri undersøkelsesmetode som bruker lydbølger for å skape et bilde av hjertet i sanntid. Under denne undersøkelsen reflekteres lydbølger fra barnets hjerte, hvoretter de fanges av sensoren og omdannes av datamaskinen til et bilde. Ekkokardiografi gjør det mulig for leger å tydelig se eventuelle problemer med hjertets struktur og dens funksjon. Dette er den viktigste metoden for en pediatrisk kardiolog som kan diagnostisere hjertesykdom og se det med tiden. Ved hjelp av ekkokardiografi er det også mulig å bestemme størrelsen på den åpne aortakanalen og å studere hjertets reaksjon på eksistensen. Hvis behandlingen av OAA utføres, tillater denne metoden å evaluere effektiviteten.
 • Elektrokardiografi (EKG) er en enkel og smertefri undersøkelsesmetode som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Hos barn og voksne med åpen aortakanal viser EKG en økning i hjertestørrelsen.
 • Oksymetri er en ikke-invasiv test (det vil si uten å forstyrre kroppen), måle mengden oksygen i blodet. Den kan brukes til å identifisere pasienter med alvorlig pulmonær hypertensjon bringes til å strømme tilbake gjennom aorta-blodstrøm fra lungearterien inn i aorta.
 • Radiografi av brysthulen - undersøkelse ved hjelp av røntgenstråler for å få bilder av hjerte og lunger. Med den åpne arterielle kanalen på radiografien, kan du oppdage et forstørret hjerte, og også identifisere tegn på væskestagnasjon i lungene.
 • Hjertekateterisering - en invasiv test som er normalt åpen for diagnostisering av aoartastrøm i barn, er ikke nødvendig, men det er ofte utført for å påvise andre medfødt hjertefeil detektert ved ekkokardiografi. I blodkaret i barnets lyske er et tynt og fleksibelt kateter satt inn, som ledes inn i hjertet. Dette tillater kateteret å måle trykket i hjertekamrene, samt introdusere dem til kontrasten som gjør det mulig å visualisere åpning av aorta strømmen i røntgen.

Diagnostisering av denne hjertesvikt hos voksne er praktisk talt den samme som hos barn, bortsett fra at de ofte bruker hjertekateterisering for å måle trykket i hjertekamrene.

Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

Den åpne aortakanalen behandles med konservativ medisinbehandling, minimalt invasive perkutane inngrep og kirurgiske operasjoner. Målet med behandlingen er å lukke aortakanalen, som forhindrer utviklingen av komplikasjoner og normaliserer hjertets arbeid (det vil si at patologien kan elimineres vellykket).

Åpne aortakanaler av liten størrelse, ofte i nærheten, uten behandling. Ved foreløpige spedbarn opp til tre måneder, observeres spontan lukning av aortakanalen i 72-75% av tilfellene. Hos barn eldre enn 3 måneder er selvlokking av blemmen svært sjelden.

Hvis aortakanalen har en stor diameter eller forårsaker helseproblemer, trenger barn på full sikt behandling. Premature nyfødte bør behandles for denne plassen hvis det fører til problemer med pust eller hjerteproblemer.

Det er interessant at det i noen medfødt hjertefeil, leger forsøker å støtte aorta-kanalen i den åpne tilstand, fordi bare når eksistensen av oksygenrikt blod kan blande seg med venøs (f.eks upassende utslipp av fartøyer fra hjertet). I slike tilfeller, før kirurgisk korreksjon av eksisterende mangler, behandles prostaglandinmedikamenter som holder aortakanalen åpen.

Konservativ terapi

Konservativ medisinbehandling er effektiv hos prematur spedbarn. Siden den åpne tilstanden til aortakanalen tilrettelegges av prostaglandin, kan stoffer som undertrykker sin syntese starte prosessen med å stenge denne feilen. Disse stoffene inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - indomethacin eller ibuprofen, som administreres intravenøst. Disse stoffene har omtrent samme effekt.

Hvis en nyfødt med en åpen aortakanal har symptomer og tegn på hjertesvikt, kan konservativ behandling omfatte digoksin og diuretika. For fullstendig kur er imidlertid en fullstendig lukning av aortakanalen nødvendig.

Minimalt invasive perkutane inngrep

Minimalt invasive perkutane inngrep utføres ved å bruke et tynt og fleksibelt kateter som settes inn i aorta gjennom lårbenet i lysken. Disse inngrepene brukes ofte til å lukke aortakanalen hos spedbarn eller barn som allerede er gamle nok til å bære dem. Også, med deres hjelp, oftest behandling av voksne pasienter.

Den samme metoden er noen ganger brukt til å behandle liten CAP for å forhindre utvikling av infeksiv endokarditt (infeksjonsbetennelse i hjertets indre skall).

Barnet får narkotika som hjelper ham som sov under prosedyren. Legen vender kateteret inn i et stort kar i lysken (lårarterien), og sender den deretter til aorta. Når kateteret er på riktig sted, går legen gjennom en liten metallspiral eller annen blokkeringsenhet og plasserer den i aortakanalen. Denne enheten blokkerer strømmen av blod gjennom aortakanalen.

Behandling av perkutane inngrep på hjertet krever ikke et kutt på thoraxen, på grunn av hvilket barnets tilstand raskt gjenopprettes. I noen land utføres prosedyren for å lukke aortakanalen på poliklinisk basis.

Komplikasjoner med minimal invasiv eliminering av denne feilen er sjeldne og har kortvarig karakter. De kan inkludere blødning eller infeksjon på stedet for innsetting av kateteret, forskyvning av blokkeringsanordningen fra stedet der den befant seg.

Spiral for å lukke aortakanalen

kirurgi

Operasjonen for å korrigere den åpne aortakanalen kan utføres både for barn og voksne hvis:

 1. Et for tidlig eller sent fullfødt nyfødt har et helseproblem på grunn av denne feilen, og den er fortsatt for liten til minimalt invasiv perkutan intervensjon.
 2. Minimalt invasiv perkutan intervensjon mislyktes.
 3. Operasjonen er planlagt for behandling av medfødte medfødte hjertefeil.

Hos barn som ikke har helseproblemer på grunn av åpen aortakanal, utføres kirurgisk inngrep oftest etter å ha fylt 6 måneder. Noen ganger gjør legene kirurgi for en liten smuss for å redusere risikoen for infeksiv endokarditt.

Slike operasjoner utføres under generell anestesi, det vil si at pasienten sover og føler seg ikke smerte. Kirurgen gjør et lite snitt mellom ribbenene på brystet for å få tilgang til aortakanalen. Så lukker han det ved hjelp av sømmer eller klips.

Komplikasjoner av kirurgiske inngrep er sjeldne, ofte med kortsiktig karakter. Disse kan omfatte heshet, diafragmaforlamning, infeksjoner, blødning og væskeakkumulering rundt lungene.

Pleural hule effusjon

Postoperativ periode

Etter operasjonen er barnet på sykehuset i flere dager. Han ble gitt medisiner for å roe og redusere smerte. For tidlig babyer blir litt lengre på sykehuset fordi de ofte har andre helseproblemer.

Leger og sykepleiere lærer foreldrene til babyen hvordan han skal ta vare på ham hjemme. Disse anbefalingene tilhører følgende:

 • begrense aktiviteten til barnet til den gjenoppretter4
 • besøk legen regelmessig for overvåking;
 • følg legenes anbefalinger om bruk av medisiner hjemme.

Full gjenoppretting bør skje innen få uker.

outlook

Hvis pasienten har OAP avslørt i tide, er han det eneste hjerteproblemet, prognosen for denne sykdommen er bra. I prematur spedbarn er prognosen med den åpne aortakanalen ofte bestemt av eksistensen av andre helseproblemer.

Vanligvis, etter å ha lukket aortakanalen, opplever pasienter ingen symptomer, de utvikler ikke komplikasjoner.

Hos voksne pasienter er prognosen avhengig av tilstanden til karene i en liten sirkel av blodsirkulasjon og tilstanden til myokardiet før behandlingen.

I fravær av behandling er dødeligheten fra den åpne aortakanalen 20% til 20 år, 42% til 45 år, 60% til 60 år.

Den åpne arterielle kanalen (OAP) av hjertet hos barn

Strukturen og arbeidet i hjertet i fosteret er forskjellig fra dette organets funksjon hos barn etter fødselen og hos voksne. Først og fremst er det flere åpninger og kanaler i hjertet av babyen i mors livmor. En av dem er arteriellkanalen, som normalt bør lukkes etter fødselen, men noen babyer gjør det ikke.

Hva er den åpne arterielle kanalen hos barn

Den arterielle eller botalliske kanalen er fartøyet som er tilstede i hjertet av fosteret. Diameteren til et slikt fartøy kan være fra 2 til 10 mm, og lengden - fra 4 til 12 mm. Dens funksjon er bindingen av lungearterien til aorta. Dette kreves for overføring av blod til bypasset til lungene, siden de ikke fungerer under intrauterin utvikling.

Kanalen lukkes når barnet kommer opp i lyset, og omdannes til en blodtett ledning, bestående av bindevev. I noen tilfeller oppstår ikke lukking av kanalen, og denne patologien kalles den åpne arterielle kanalen eller i forkortet form, OAP. Det er diagnostisert i en av de 2000 nyfødte, med nesten halvparten av premature babyer. Ifølge statistikk i jenter er en slik visjon dobbelt så vanlig.

Et eksempel på hva en OAA ser ut på ultralyd kan ses i neste video.

Når skal jeg lukke?

I de fleste babyer skjer lukking av kanalen mellom lungearterien og aorta i de første 2 dagene av livet. Hvis barnet er for tidlig, vurderes lukkehastigheten til å være opptil åtte uker. Diagnosen OAA er utsatt for barn, hvis Botallovkanal forblir åpen etter å ha fylt 3 måneder.

Hvorfor lukkes ikke alle nyfødte?

Denne patologien, som OAP, blir ofte diagnostisert med prematuritet, men de nøyaktige årsakene til at kanalen forblir avdekket, har ennå ikke blitt identifisert. De provokerende faktorene inkluderer:

 • Arvelighet.
 • Den lille massen av det nyfødte (mindre enn 2500 g).
 • Tilstedeværelsen av andre hjertefeil.
 • Hypoksi i intrauterin utvikling og under fødsel.
 • Downs syndrom og andre kromosomale abnormiteter.
 • Moren har diabetes mellitus.
 • Rubella i en kvinne i svangerskapet.
 • Strålingseffekt på den gravide kvinnen.
 • Bruk av en fremtidig mor av alkoholholdige drikker eller stoffer med narkotisk effekt.
 • Tar medisiner som påvirker fosteret negativt

Hemodynamikk med OAB

Hvis kanalen ikke vokser over, da på grunn av høyere trykk i aorta, går blodet fra dette store fartøyet gjennom CAP til lungearterien, og forbinder blodvolumet fra høyre ventrikel. Som følge av blod, kommer mer blod inn i lungene, noe som medfører en økning i belastningen på den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, så vel som på høyre hjerte.

I utviklingen av kliniske manifestasjoner av PDA er det tre faser:

 1. Primær tilpasning. Dette stadiet er observert hos barn i de første årene av livet, og preges av en utpreget klinikk avhengig av størrelsen på den lukkede kanalen.
 2. Relativ kompensasjon. På dette stadiet reduseres trykket i lungekarrene, og i hulen til høyre ventrikel øker. Resultatet er en funksjonell overbelastning på høyre side av hjertet. Denne fasen blir observert i alderen 3-20 år.
 3. Skleroterapi av lungefartøy. På dette stadiet utvikler pulmonal hypertensjon.

bevis

Hos spedbarn er det første år for livet til OAP manifestert:

 • Økt hjertebank.
 • Kortpustethet.
 • En liten gevinst i vekt.
 • Blek hud.
 • Svetting.
 • Økt tretthet.

Sværheten i manifestasjonen av defekten påvirkes av kanalens diameter. Hvis den er liten, kan sykdommen strømme uten noen symptomer. Når fartøyets størrelse er mer enn 9 mm i spedbarn og mer enn 1,5 mm i for tidlig spedbarn, er symptomene mer uttalt. De er sammen med:

 • Hoste.
 • Den treghet av stemmen.
 • Hyppig bronkitt og lungebetennelse.
 • Lag i utvikling.
 • Tap av kroppsvekt.

Hvis patologien ikke blir avslørt før året, så viser de eldre barna slike tegn på OAP:

 • Problemer med å puste med lite fysisk anstrengelse (økt frekvens, følelse av mangel på luft).
 • Hyppige infeksjoner i luftveiene.
 • Cyanose av huden på beina.
 • Utilstrekkelig vekt for alderen din.
 • Raskt utseende av tretthet i bevegelige spill.

fare

Når Botallus-kanalen ikke er åpen, kommer blod fra aorta inn i lungens fartøy og overbelaster dem. Dette truer den gradvise utviklingen av pulmonal hypertensjon, hjerteslit og en nedgang i forventet levealder.

I tillegg til den negative effekten på lungene øker forekomsten av OA risikoen for komplikasjoner som:

 • Brudd på aorta er en dødelig tilstand.
 • Endokarditt er en bakteriell sykdom med ventilinnblanding.
 • Et infarkt er døende av en del av hjertemuskelen.

Hvis diameteren av den avdekkede kanalen er signifikant, og det ikke er behandling, begynner barnet å utvikle hjertesvikt. Det manifesterer seg, kortpustethet, rask pust, høy puls, lavt blodtrykk. Denne tilstanden krever umiddelbar behandling på sykehuset.

diagnostikk

Å oppdage barnet OAU bruker:

 • Auscultation - legen lytter til babyens hjerteslag gjennom brystet, og identifiserer lydene.
 • Ultralyd - denne metoden oppdager en åpen kanal, og hvis studien suppleres med en Doppler, er den i stand til å bestemme volum og retning av blod som er utladet gjennom OAA.
 • Røntgenstråler - denne studien vil bestemme endringer i lungene, så vel som hjertegrenser.
 • EKG - resultatene vil vise en økt belastning på venstre ventrikel.
 • Lyd av kamrene i hjertet og karene - denne undersøkelsen bestemmer tilstedeværelsen av en åpen kanal ved hjelp av kontrast, og måler også trykket.
 • Datatomografi er den mest nøyaktige metoden, som ofte brukes før kirurgi.

behandling

Legen bestemmer behandlingstaktikken med hensyn til symptomene på defekten, kanalens diameter, barnets alder, tilstedeværelsen av komplikasjoner og andre patologier. Terapi med OAB kan være medisinsk og kirurgisk.

Konservativ behandling

Det brukes til uutpressede kliniske manifestasjoner av misdannelse og fravær av komplikasjoner. Behandling av babyer, som OAA oppdages umiddelbart etter fødselen, er som regel medisinsk. Barnet kan bli foreskrevet antiinflammatoriske legemidler, for eksempel ibuprofen eller indometacin. De er mest effektive de første månedene etter fødselen, da de blokkerer stoffer som forstyrrer lukking av kanalen på en naturlig måte.

For å redusere belastningen på hjertet, er også babyer foreskrevet diuretika og hjerteglykosider.

drift

Slik behandling er den mest pålitelige og er:

 1. Kateterisering av kanalen. Denne metoden for behandling brukes ofte i en alder av mer enn 12 måneder. Det er en sikker og ganske effektiv manipulasjon, hvis essens er introduksjonen av et kateter inn i barnets store arterie, som blir matet til OAA for å installere en okkluderer inne i kanalen (en enhet for å blokkere blodstrømmen).
 2. Forbinder kanalen under en åpen kirurgi. Slik behandling utføres ofte i alderen 2-5 år. I stedet for bandasje, er det mulig å sutere kanalen eller klemme fartøyet ved hjelp av et spesielt klipp.

Alle disse betingelsene høres litt skremmende ut, men for ikke å være redd, er det nødvendig å vite hva barnet ditt vil gjøre og hvordan det vil skje. I neste video kan du se hvordan lukkeren er installert i kanalen i praksis.

Indikasjoner for kirurgisk inngrep med OAB er følgende situasjoner:

 • Drugbehandling var ineffektiv.
 • Barnet har symptomer på blodstagnasjon i lungene, og trykket i lungene har økt.
 • Barnet lider ofte av lungebetennelse eller bronkitt, noe som er vanskelig å behandle.
 • Barnet utviklet hjertesvikt.

Operasjonen er ikke foreskrevet for alvorlige nyre- eller leversykdommer, så vel som i en situasjon hvor blodet ikke kastes fra aorta, men inn i aorta, som er et tegn på alvorlige lungevaskulære lesjoner som ikke kirurgisk korrigeres.

outlook

Hvis Botallov kanal ikke lukkede i de første 3 månedene, skjer det svært sjelden på egenhånd. Barnet født til OAA er foreskrevet en medisinering for å stimulere infeksjonen i kanalen, som er 1-3 injeksjonsinstruksjoner av antiinflammatoriske legemidler. I 70-80% av tilfellene bidrar slike medisiner til å eliminere problemet. Hvis de er ineffektive, anbefales kirurgisk behandling.

Operasjonen bidrar til å eliminere skruen helt, lette pusten og gjenopprette lungefunksjonen. Dødelighet i kirurgisk inngrep med OAB er opptil 3% (det er nesten ikke dødelige tilfeller hos barn), og i 0,1% av de opererte barna gjenåpnes kanalen etter noen år.

Uten behandling, lever noen av barna som er født med en stor CAP, i en alder av over 40 år. Oftest har de allerede fra andre til tredje år av livet dannet pulmonal hypertensjon, noe som er irreversibel. I tillegg øker risikoen for endokarditt og andre komplikasjoner. Mens kirurgisk behandling gir et gunstig utfall i 98% av tilfellene.

forebygging

For å redusere risikoen for utseendet til et barn OAID, er det viktig:

 • For graviditetsperioden, gi opp alkoholholdige drikker og røyking.
 • Ikke bruk medisiner som er foreskrevet av legen under svangerskapet.
 • Ta tiltak for å beskytte mot smittsomme sykdommer.
 • I nærvær av hjertefeil i familien, konsulter en genetiker før unnfangelsen.

Symptomer i den åpne arterielle kanalen og behandlingsmetoder

Åpen arteriell kanal (OAP) - medfødt hjertesykdom (CHD), hvor barnet ikke vokser etter fødselen av Botallovkanalen. Første gang er det ingen symptomatologi, og symptomene vises gradvis. Over tid øker intensiteten deres. Patologi er femte i frekvensen av diagnosen. Vanligvis lukker kanalen seg til 8 ukers levetid, men med patologi fortsetter den å fungere. For å etablere diagnosen er det mulig ved hjelp av ulike undersøkelser. Ofte er avviket tilstede hos barn født før angitt tid. Det regnes som en av de farligste vices, og behandlingen av avvik er alltid kirurgisk.

Botallovkanalen er noen ganger diagnostisert hos prematur spedbarn

Årsakene til avviket

Den åpne arterielle kanalen er direkte relatert til mangel på oksygen i arbeidskraft. Den vanligste patologien er tilstede hos barn født før siktet. Det vil si at et brudd er en sjeldenhet blant fullfødte babyer.

I fosteret forbinder kanalen av arteriell eller botanisk type lungearterien med aorta. Etter fødselen begynner åndedrettsorganene å fungere fullt ut. I nåværende kanal er det ikke nødvendig. Hos friske barn overgir den omtrent 3-9 uker helt. Strømmen slutter å utføre sine funksjoner allerede på den femte dag i livet. Leger deler oppfordrende faktorer i to typer. De er:

Normalt i et nyfødt barn, overgår Botallov kanalen

De provokerende faktorene for avvik inkluderer:

 • for tidlig levering;
 • forstyrrelser i kromosomsettet;
 • mangel på oksygen i barnet under fødsel;
 • uformet muskelmasse;
 • Smittsomme sykdommer, overført av moren under graviditeten;
 • biologisk aktive komponenter som er til stede i kroppen i store mengder;
 • narkotikabruk av en kvinne;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner i moren.

Genetiske faktorer inkluderer arvelighet. Det er høy risiko for tilstedeværelse av avvik i et barn hvis foreldre eller slektninger også har hjertesykdom. Fosteret har vanligvis en forstyrrelse i kromosomsettet.

Risikoen for å utvikle patologi hos prematur spedbarn er mye høyere enn hos spedbarn født på sikt

Risikoen for dannelse av en patologi hos et barn av en kvinne som i løpet av svangerskapet røykt, forbrukte alkoholholdige drikker eller stoffer. Derfor er dårlige vaner strengt forbudt.

Varianter av patologi

Den åpne arterielle kanalen hos barn har 4 grader. Patologi utmerker seg avhengig av trykknivået i lungearterien:

 • Lufttrykket overstiger ikke 35-40% av arterietrykket;
 • moderat pulmonal hypertensjon;
 • alvorlig pulmonal hypertensjon
 • et alvorlig stadium av lungehøyt blodtrykk.

Den åpne arterielle kanalen, avhengig av flytegenskapene, er delt inn i 3 trinn. Funksjoner av hver av dem er presentert i tabellen.

Behandlingen er valgt avhengig av graden av skade. Det er umulig å fastslå type patologi uavhengig.

Symptomatisk avvik

Fraværet av Botallovkanalen er ledsaget av en blek av huden. Interne organer føler ikke oksygen sult. Det er av denne grunn at den lille pasienten føler seg tilfredsstillende.

Symptomatiske manifestasjoner, hvis størrelsen på arteriell kanal etter fødselen er:

 • 1,4-1,6 mm - i tidlig fødte barn;
 • mer enn 9 mm - for småbarn født til tiden.

På en enkel grad av en patologi føles barnet tilfredsstillende

Med en mindre kanalkanal vises ikke patologien. Avvik er preget av:

 • redusert appetitt;
 • overdreven tretthet;
 • pusteproblemer
 • hjertebanken;
 • søvnforstyrrelser;
 • forsinkelser i fysisk utvikling;
 • langsom vektøkning;
 • tidlig og tungt lekkasje lungebetennelse.

Hvis det er en CHD OAA, er barnet svært sørget, appetitten reduseres, drømmen er ødelagt. Baby våkner hele tiden. En liten pasient har kortpustethet, en puls høyere enn normalt.

Barnet har åpenbare lyder i hjertet. Store fartøy pulserer voldsomt, og huden blek.

Vanligvis forekommer symptomatologi allerede i de første dagene etter fødselen. Babyer med avvik har ofte lungebetennelse og bronkitt. Små pasienter er betydelig bak i utvikling fra sine jevnaldrende. De har økt tretthet. Periodisk er det tegn på takykardi.

Lungebetennelse og bronkitt er ofte sammenhengende sykdommer med en åpen kanal

Progresjonen av avviket skjer spontant. Dette er mulig i ungdomsårene, med barnebarn eller med sterk fysisk anstrengelse.

I voksenperioden kan det forekomme et brudd på arteriellkanalen. Det er overdreven svetting og rask pusting. Pasienten er utsatt for smittsomme sykdommer.

Mulige komplikasjoner

Den åpne arterielle kanalen i småfødte nyfødte, som regel, ikke provoserer forekomsten av komplikasjoner. Det er ingen negative symptomer. Avvik av stor størrelse er ikke i stand til å lukke seg selv. Mulig manifestasjon:

 • pulmonal hypertensjon;
 • hjertesvikt;
 • endokarditt;
 • arytmi.

Pulmonal hypertensjon er preget av økt arterielt trykk i lungene. Tilstanden påvirker hjertefunksjonen negativt. Gradvis dannet hjertesvikt. Det er sklerose av vev. I fravær av behandling vises en irreversibel komplikasjonsform.

Lunghypertensjon kan føre til hjertesvikt

I barndommen fører Botallovs åpne kanal ofte til dannelse av endokarditt. Avvik preges av betennelse i hjerteets bakre vegg. Det er en dysfunksjon av ventilapparatet. Den lille pasientens kroppstemperatur øker, overdreven svette og feber. Anerkjennelse av brudd kan skyldes tilstedeværelse av hodepine og hemming.

Hjertet vokser i størrelse. Det er fare for arytmi. Pasienten klager over hodepine og en rask nedgang i effektiviteten.

Noen ganger, når OAID-scenen er startet, er kvinner kategorisk kontraindisert i svangerskapet. Det er viktig å overvåke helsen din og forhindre utvikling av komplikasjoner.

UPU OAP hos barn og voksne kan bli årsaken til hjerteinfarkt. Krenkelse anses akutt - i hjertemusklens manifesterte foki for iskemisk nekrose. Avvik manifesteres av et sterkt smerte syndrom i thoracic regionen, som ikke elimineres av spesielle legemidler. Huden blir blek, det blir observert overdreven svetting, innlegging av sykehus kan være nødvendig.

Endokarditt er en av komplikasjonene til botulinumkanalen

For sjeldne komplikasjoner inkluderer:

 • ruptur av arteriell kanal;
 • fullføre uforenlighet med livet;
 • hjertestans;
 • hyppig overføring av forkjølelse.

Det er viktig å vite hva som er farlig for den åpne arterielle kanalen hos barn. Patologi kan føre til en rekke komplikasjoner. Derfor bør alle legenes anbefalinger følges.

Diagnostiske metoder

Den første fasen i etableringen av UPU for OAP hos barn innebærer undersøkelse av en liten pasient. Legen lytter til lydene i hjertet. Basert på resultatene fra den første undersøkelsen, foreskriver legen ytterligere diagnostiske metoder. Pasienten får en henvisning til:

 • ekkokardiografi;
 • X-stråler;
 • ECG;
 • Beregnet tomografi.

Ekkokardiografi utføres ved hjelp av ultralydbølger. Takket være forskningen kan legen vurdere tilstanden til kameraene, samt deres størrelse og funksjonalitet. Kontraktfunksjonen er sporet.

Ekkokardiografi er den viktigste metoden som gjør det mulig å oppdage patologi

Ved hjelp av radiografi vurderes tilstanden til hjertet. Mengden sirkulerende blod bestemmes. EKG er nødvendig for å evaluere hjerteens elektriske aktivitet. I tillegg bidrar det til å identifisere tilleggsavvik.

Pasienten er også referert til computertomografi. Det brukes vanligvis til å diagnostisere voksne. Kun en lege kan sende for forskning.

Behandlingsforanstaltninger

Drift med den åpne arterielle kanalen er den eneste måten å normalisere tilstanden på. Ellers kan patologien bli et dødelig utfall for nyfødte i en alder av opptil ett år. Kirurgisk inngrep er mulig etter en omfattende diagnose.

Den åpne arterielle kanalen på 2 mm er ikke en absolutt indikasjon på kirurgisk inngrep. Operasjonen er angitt for en avbøyningsstørrelse på 4 mm.

En for tidlig baby med normal kroppsvekt trenger ikke en akutt kirurgi. Legene foreslår å vente litt, da det er en mulighet for at avviket vil forsvinne av seg selv i nær fremtid.

I en for tidlig baby Batalov kan kanalen overgive seg etter en stund

Kirurgisk inngrep anbefales vanligvis i en alder av tre til fem år. Det er to hovedoperative metoder:

For en stund etter operasjonen må en liten pasient overvåkes av en lege. Barnet skal være i intensivavdelingen. Det kan hende du må koble til spesielle enheter. Bare etter en dag blir barnet overført til et vanlig rom. Han har lov til å stå opp og flytte. Oppholdstiden på sykehuset overstiger vanligvis ikke 7 dager.

Etter operasjonen er det risiko for komplikasjoner. Kroppen er sterkt svekket. Første gang fysisk aktivitet er kontraindisert. Så blir de introdusert gradvis.

Etter operasjonen gir legen grunnleggende anbefalinger til barnets foreldre for omsorg. Det er strengt forbudt å trekke barnet med armene eller løftene, som tar over armhulenes område. Det anbefales å bære en liten pasient så ofte som mulig. Det er nødvendig å beholde en diett.

Kirurgisk inngrep er den eneste måten å behandle en åpen ductus arteriosus på

Forebyggende tiltak

Åpen arteriell botallovkanal fører ofte til tidlig død. For å redusere risikoen for å få barn med slik avvik, er det viktig å følge forebyggende tiltak. I svangerskapet:

 • du kan ikke røyke og være i nærheten av en person som røyker
 • Du kan ikke ta medisiner uten å ordinere en lege.
 • Det er forbudt å drikke alkoholholdige drikker;
 • Det er ønskelig å unngå stress situasjoner så mye som mulig;
 • Det er umulig å kontakte pasienter som har smittsomme patologier.

Hjertesykdom - en åpen arteriell kanal betraktes som en vanlig patologi. Uten operasjon lever pasientene i maksimalt 25-27 år. Derfor anbefales operasjonen i tidlig alder, noe som betydelig reduserer risikoen for dødelighet.

Videoen beskriver i detalj hvordan moderne operasjoner utføres for å lukke arteriell Batalov kanal:

Åpne arteriell (Batalov) kanal hos barn: er prognosen gunstig?

Etter fødselen, når nyfødte har uavhengig pust, oppstår blodfordeling. Batalovkanalen lukker et par dager etter fødselen. I premature spedbarn kan denne perioden vare opptil to måneder. Dette er normalt. OAA refererer til kardiovaskulær patologi (hjertesykdom).

Årsaker til sykdommen

Hvorfor denne kanalen er åpen i barnet etter fødselen, er det ikke noe klart svar. Ifølge statistikken forekommer denne patologien hos nyfødte jenter oftere to ganger enn hos spedbarn. Hittil er hovedårsaken til OSA ansett prematuritet. Blant årsakene er det fortsatt å skille mellom:

 • medfødte hjertefeil av forskjellig art
 • prematuritet av spedbarn
 • babyens vekt mindre enn 2,5 kg
 • arvelighet
 • fosterhypoksi
 • genetiske sykdommer
 • Tilstedeværelse av diabetes diabetes
 • overført under graviditet rubella
 • stråling eller kjemiske effekter under svangerskapet
 • tar ulovlige rusmidler under svangerskapet
 • røyking eller bruk av medisiner under graviditet.

Tegn og symptomer

Tegnene på denne patologien er direkte avhengig av størrelsen (diameter) på den åpne kanalen. Med en liten (opptil 4 mm) diameter av kanalen, lider ikke hjertearbeidet spesielt, denne patologien kan vare lenge uten symptomer og forblir uoppdaget.

Med en større diameter av Batalov-kanalen er det overbelastninger i lungearterien, som negativt påvirker hjertearbeidet, da krever denne sykdommen behandling. Hvis dette ikke er gjort, vil denne vice i fremtiden føre til en raskere slitasje (aldring) i hjertet og en betydelig reduksjon i livet.

Det er mulig å mistenke denne patologien hos spedbarn med følgende tegn:

 • langsom vektøkning
 • blek hud
 • problemer med fôring
 • hacking hoste
 • en hes stemme
 • hyppig bronkitt og lungebetennelse
 • dårlig mental og fysisk utvikling
 • mangel på vekt.

Diagnose av sykdommen

For å gjøre en diagnose, bruker legene hjerterytmen til det nyfødte med et stetoskop. To dager senere, bør støy i hjertet stoppe.

Hvis dette ikke skjer, bruk andre diagnostiske metoder: X-ray, ultralyd i hjertet, EKG. Hvis det er nødvendig, gjør legene lyd av aorta og lungearterien.

Tidlig diagnose av denne sykdommen er svært viktig for å unngå alvorlige komplikasjoner i fremtiden.
Hvis den korrekte diagnosen ikke har blitt lagt til barnet i opptil et år, så vil symptomene med tiden bli mer uttalt:

 • rask pust og mangel på luft selv ved minimal belastning
 • hoste
 • cyanose (cyanose) av nedre ekstremiteter
 • mangel på vekt
 • rask tretthet.

Behandlingsalternativer

Selvlukking av Batalovkanalen er bare mulig for barn under 3 måneder. Hvis dette ikke skjedde, er det allerede i en senere periode umulig.

Behandling av denne patologien avhenger av alderen, diameteren av den åpne kanalen og de eksisterende symptomene. Beslutningen om hvordan man skal behandle, hvilken type behandling som skal brukes - legen tar.

Under behandling er en liten pasient foreskrevet et spesielt diett. Terapeutisk diett inkluderer å begrense drikkeregimet. Begrens bruken av melk, juice, te. En slik diett øker effekten av behandlingen. Ernæring med begrenset mengde væske forhindrer utseende av ødem. Følgende typer behandling brukes:

 • medisinske preparater
 • kanal kateterisering
 • bandaging den patologiske kanalen.

Moderne medisiner behandler vellykket andre hjertesykdommer både konservativt og operativt, for eksempel prolaps av mitralventilen.

medisinering

I en alder av opptil ett år utføres kun medisinsk behandling under medisinsk tilsyn. Følgende preparater brukes til dette:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, for eksempel ibuprofen eller indometacin
 • Diuretika, for eksempel Digoxin - det er foreskrevet for å hindre utvikling av lungeødem
 • antibiotika, om nødvendig, foreskrives for å utelukke mulig bakteriell endokarditt og lungebetennelse
 • En behandlingsteknikk som positivt endeuttrykk (PEEP) som forhindrer stagnasjon av blod i lungene og reduserer risikoen for lungeødem, blir brukt ved å bruke et åndedrettsapparat og maske.

Hvis det ikke er andre komplikasjoner og mangler, foreskrives barnet bare medisinsk behandling.

I tilfelle komplikasjoner (arteriell hypertensjon, etc.), brukes kirurgiske behandlingsmetoder.

Arteriell kanal kateterisering

Hvordan behandle barn etter et år? Med passende indikasjoner er en kateterisering eller kirurgisk inngrep mulig.

Kateterisering anses å være den sikreste når det gjelder mulige komplikasjoner. Denne operasjonen utføres kun på et sykehus. På huden er et lite kutt laget, og ved hjelp av et langt kateter legger legen gjennom en stor arterie eller vener et kateter. Prosedyren utføres kun av erfarne kardiologer.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling består i å binde arteriellkanalen. Den optimale alderen for en slik operasjon er fra 1 år til 3 år. Nyfødte barn gjennomgår bare kirurgi etter vitale indikasjoner, hvis OAA har en stor diameter.

Også coarctation av aorta kan behandles kirurgisk.

Åpen arteriell botallovkanal (OAA): årsaker til nephrolithiasis hos barn, symptomer, hvordan å behandle

Åpen arteriell kanal (OAP) - en sykdom som oppstår på grunn av forstyrrelse av normal utvikling av hjertet og hovedkarene i intrauterin og postnatal perioden. Medfødte hjertefeil er vanligvis dannet i de første månedene av fosterutvikling som følge av atypisk dannelse av intrakardielle formasjoner. Vedvarende patologiske endringer i hjertets struktur fører til dysfunksjon og utvikling av hypoksi.

Arteriell (Botallov) kanal - strukturell dannelse av fostrets hjerte, hvorved blodet som utløses av venstre ventrikel i aorta, passerer inn i lungekroppen og vender tilbake til venstre ventrikel. Normalt er arteriellkanalen utsatt for utryddet umiddelbart etter fødselen og blir bindevev. Fyll lungene med oksygen fører til lukking av kanalen med fortykket intima og en endring i retningen av blodstrømmen.

Hos barn med misdannelser lukkes ikke kanalen i tide, men fortsetter å fungere. I dette tilfellet forstyrres lungesirkulasjonen og normal hjertefunksjon. OAID er vanligvis diagnostisert hos nyfødte og spedbarn, noe sjeldnere hos skolebarn, og noen ganger til og med hos voksne. Patologi er funnet i fulltidsbarn som bor i høytliggende områder.

etiologi

Etiologien til CAP er ikke fullt ut forstått for øyeblikket. Spesialister identifiserer flere risikofaktorer for denne sykdommen:

 • For tidlig fødsel,
 • Lav fødselsvekt,
 • beriberi,
 • Kronisk føtal hypoksi,
 • Arvelig predisposisjon,
 • Ekteskap mellom slektninger,
 • Alderen på moren er over 35 år,
 • Genomiske patologier - syndrom av Down, Marfan, Edwards,
 • Infeksiøs patologi i første trimester av graviditet, medfødt rubella syndrom,
 • UPU
 • Drikker alkohol og rusmidler, røyking,
 • Bestråling med røntgenstråler og gammastråler,
 • Tar medisiner under graviditet,
 • Effekten av kjemikalier på kroppen av en gravid kvinne,
 • Systemiske og metabolske sykdommer hos en gravid,
 • Intrauterin endokarditt av revmatisk opprinnelse,
 • Endokrinopati av moren - diabetes, hypothyroidisme og andre.

Årsakene til CAP er vanligvis delt inn i 2 store grupper - internt og eksternt. Interne årsaker er knyttet til arvelig disposisjon og hormonelle forandringer. Eksterne årsaker er: dårlig økologi, produksjonsfarer, sykdommer og skadelige vaner hos moren, giftige effekter på fosteret av ulike stoffer - stoffer, kjemikalier, alkohol, tobakk.

OAB oppdages oftest hos prematur spedbarn. Dessuten, jo mindre vekten av det nyfødte, jo større er sannsynligheten for å utvikle denne patologien. Hjertesykdom er vanligvis kombinert med uregelmessigheter i utviklingen av fordøyelsessystemet, urinveiene og kjønsorganene. De umiddelbare årsakene til ikke-utryddelse av Botallovkanalen er i dette tilfelle respiratoriske lidelser, føtale asfyksi, forlenget oksygenbehandling og parenteral væskebehandling.

Video: Medisinsk animasjon om anatomien til ductus arteriosus

symptomatologi

Sykdommen kan oppstå som asymptomatisk og ekstremt vanskelig. Med en liten diameter av kanalen utvikler ikke hemodynamiske lidelser, og patologi blir ikke diagnostisert i lang tid. Hvis diameteren til kanalen og volumet av shunten er signifikant, blir symptomene på patologien uttalt og vises svært tidlig.

Kliniske tegn:

 1. Blek hud,
 2. Cyanose, som dukker opp når du suger, skriker, strekker seg,
 3. Vekttap,
 4. hyperhidrose,
 5. Hoste, heshet,
 6. Svak psykofysisk utvikling,
 7. Kortpustethet
 8. svakhet
 9. Nocturnal astma angrep, dårlig søvn,
 10. Arytmi, takykardi, ustabil puls,

Barn med OAB lider ofte av bronko-pulmonal patologi. Nyfødte med en stor arteriell kanal og en betydelig mengde shunt er vanskelige å mate, de går ikke opp i vekt og til og med går ned i vekt.

Hvis abnormitet ikke ble oppdaget i det første året av livet, som barnets vekst og utvikling av sykdommen forverres og ser lysere kliniske symptomer: asteni organisme, dyspné, takypné, hoste, hyppige inflammatoriske sykdommer i bronkiene og lungene.

komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner og farlige konsekvenser av CAP:

 • Bakteriell endokarditt - Infeksiøs betennelse i hjertets indre skall, som fører til dysfunksjon av ventilapparatet. Temperaturen stiger hos pasientene, kulderystelser og svetting vises. Tegn på beruselse kombineres med hodepine og retardasjon. Hepatosplenomegali utvikler seg, blødninger vises på fundus og små smertefulle knuter på håndflatene. Behandling av patologi er antibakteriell. Pasienter er foreskrevet antibiotika fra gruppen av cefalosporiner, makrolider, fluorokinoloner, aminoglykosider.
 • Hjertesvikt utvikler seg i fravær av rettidig hjertepleie og er mangel på blodtilførsel til indre organer. Hjertet slutter å pumpe blod i sin helhet, noe som fører til kronisk hypoksi og forverring av hele organismenes arbeid. Pasienter opplever dyspné, takykardi, ødem i nedre ekstremiteter, tretthet, søvnforstyrrelse, konstant tørr hoste. Behandlingen av patologi inkluderer diettbehandling, medisinering som er rettet mot å normalisere blodtrykket, stabilisere hjertearbeidet og forbedre blodtilførselen.
 • Myokardinfarkt - Akutt sykdom forårsaket av utseendet i hjertemusklen av foki av iskemisk nekrose. Det er en patologisk karakteristisk smerte som ikke stoppes av inntak av nitrater, spenning og angst hos pasienten, hudens hud, svette. Behandling utføres på et sykehus. Pasienter er foreskrevet trombolytika, narkotiske analgetika, nitrater.
 • Omvendt blodstrøm gjennom en bred arteriell kanal kan føre til cerebral iskemi og intracerebrale blødninger.
 • Lungeødem utvikler seg når væsken passerer fra lungekapillærene inn i interstitialrommet.

De mer sjeldne komplikasjonene av CAP inkluderer: aorta-brudd, uforenlig med livet; aneurisme og ruptur av arteriell kanal; pulmonal hypertensjon i sklerotisk natur; hjertestans i fravær av korrigerende terapi; hyppig ARI og SARS.

diagnostikk

Diagnose av OAA utføres av leger av ulike medisinske spesialiteter:

 1. Obstetricians-gynekologer følger hjertesammensetningene og utviklingen av det kardiovaskulære systemet hos fosteret,
 2. Neonatologer undersøker et nyfødt og lytter til hjertemormer,
 3. Barnelærer undersøker eldre barn: De utfører auskultasjon av hjertet, og når patologiske lyder oppdages, leder de barnet til kardiologen,
 4. Kardiologer legger den endelige diagnosen og foreskriver behandling.

Vanlige diagnostiske tiltak omfatter en visuell undersøkelse av pasienten, palpering og perkusjon av brystet, auscultation, instrumentelle metoder: elektrokardiografi, røntgen, ultralyd av hjerte og store fartøy, phonocardiography.

Under undersøkelsen avsløres brystets deformitet, pulseringen av hjerteområdet, forskyvningen av hjerteforskyvningen til venstre. Palpasjon oppdages av systolisk skjelving og perkusjon - ved utvidelse av grensene for kardial sløvhet. Auskultasjon er den viktigste metoden for å diagnostisere AAD. Den klassiske funksjonen er en grov kontinuerlig "maskin" -støy forårsaket av enveis blodstrøm. Gradvis forsvinner det, og en aksent av 2 toner vises over lungearterien. I alvorlige tilfeller er det flere klikk og rattlende lyder.

Instrument diagnostiske metoder:

 • EKG avslører ikke patologiske symptomer, men bare tegn på venstre ventrikulær hypertrofi.
 • Røntgenskilt patologier er: mesh mønster av lungene, utvidelse av hjerte skyggen, dilatasjon av sine venstre kamre, hevelse av lunge arteriesegmentet, flocculent infiltrate.
 • Hjerte ultralyd lar deg visuelt vurdere arbeidet til forskjellige deler av hjertet og ventilapparatet, bestem tykkelsen på myokardiet, størrelsen på kanalen. Dopplerografi gjør det mulig å nøyaktig fastslå diagnosen OAA, bestemme bredden og regurgitasjonen av blod fra aorta til lungearterien. Ultralydundersøkelse av hjertet gjør det mulig å oppdage anatomiske defekter i hjerteventilene, bestemme plasseringen av hovedfartøyene, vurdere myokardets kontraktile evne.
 • phonocardiography - En enkel metode som gjør det mulig å diagnostisere hjertefeil og defekter mellom hulrommene ved grafisk opptak av toner og hjerte lyder. Med fonokardiografi kan du objektivt dokumentere dataene som er oppnådd ved å lytte til pasienten, måle varigheten av lyder og intervaller mellom dem.
 • aortography - Informativ diagnostisk metode, som består i å mate kontrastvæske til hjertehulen og utføre et antall røntgenbilder. Samtidig farging av aorta og lungearteri indikerer ikke-utryddelse av Botallovkanalen. De resulterende bildene forblir i datamaskinens elektroniske minne, slik at du kan jobbe med dem flere ganger.
 • Hjertekateterisering og sondering Med OAA er det mulig å nøyaktig diagnostisere om sonden fritt passerer fra lungearterien gjennom kanalen til nedstigende aorta.

Probing av hjertehulene og angiokardiografi er nødvendig for mer presis anatomisk og hemodynamisk diagnostikk.

behandling

Jo før en sykdom oppdages, desto lettere er det å bli kvitt den. Når de første tegnene på patologi vises, er det nødvendig å konsultere en lege. Tidlig diagnose og rettidig behandling vil øke pasientens sjanser for full gjenoppretting.

Hvis et barn mister vekt, nekter han å aktiv lek, blir blå når ropet blir sløv, opplever kortpustethet, hoste og cyanose, ofte utsatt for ARI og bronkitt, bør være så snart som mulig for å vise det til en spesialist.

Konservativ behandling

Medisinsk terapi er indisert for pasienter med milde kliniske tegn og fravær av komplikasjoner. Medisinsk behandling av OAP er gitt til premature spedbarn og barn opptil et år. Hvis, etter 3 kurs med konservativ terapi, lukkes kanalen ikke, og symptomene på hjertesvikt øker, gå til kirurgi.

 1. Et sykt barn er foreskrevet et spesielt kosthold som begrenser bruk av væske.
 2. Åndedrettsstøtte er nødvendig for alle premature babyer med OAA.
 3. Pasienter er foreskrevet prostaglandinhemmere, som aktiverer uavhengig utblodning av kanalen. Vanligvis brukes intravenøs eller enteral administrering av "Indomethacin" eller "Ibuprofen".
 4. Antibiotika brukes til å forhindre smittsomme komplikasjoner - bakteriell endokarditt og lungebetennelse.
 5. Diuretika - "Veroshpiron", "Lasix" hjerteglykosider - "Strofantin", "Korglikon" ACE-hemmere - "Enalapril", "kaptopril" utnevne personer med klinisk hjertesvikt

Hjertekateterisering

Hjertekateterisering er foreskrevet for barn som ikke har produsert det forventede resultatet. Hjertekateterisering er en svært effektiv behandling for OAA med lav risiko for komplikasjoner. Prosedyren utføres av spesialutdannede barns kardiologer. Noen få timer før kateterisering av barnet ikke skal mates og vannes. Umiddelbart før prosedyren, gjør de et rensende emalje og en beroligende injeksjon. Etter at barnet slapper av og sovner, begynner man å manipulere. Kateteret blir introdusert i hjertets kamre gjennom et av de store blodkarene. Det er ikke nødvendig å lage snitt på huden. Legen følger fremdrift av kateteret, ser på skjermbildet på en spesiell røntgenmaskin. Ved å undersøke blodprøver og måle blodtrykk i hjertet får han informasjon om feilen. De mer erfarne og kvalifiserte kardiologene, desto mer effektive og vellykkede hjertekateterisering vil være.

Kardial kateterisering og kanalutskæring under thoracoscopy er et alternativ til kirurgisk behandling av blemish.

Operativ behandling

Den kirurgiske inngrep gjør det mulig å eliminere CAP-en, for å redusere pasientens lidelser, for å øke sin motstand mot fysisk anstrengelse og for å forlenge livet betydelig. Kirurgisk behandling er å gjennomføre åpnes og endovaskulære operasjoner. OA-bandasjen er ligert med en dobbel ligatur, vaskulære klips er plassert på den, den krysses og sutureres.

Klassisk kirurgisk intervensjon er en åpen operasjon, som består i å binde Botallov-kanalen. Operasjonen utføres på et "tørt" hjerte når pasienten er koblet til ventilatoren og under generell anestesi.

Endoskopisk metode kirurgisk inngrep er minimalt invasiv og mindre traumatisk. Et lite snitt er laget på låret, gjennom hvilket en sonde settes inn i lårbenet. Ved hjelp av det leveres en okklusal eller spiral til OAA, som er lukket av et lumen. Hele løpet av operasjonen overvåkes av legene på skjermen.

Video: operasjon med OAB, anatomi av Botallov kanal

forebygging

Forebyggende tiltak er å utelukke de viktigste risikofaktorene - stress, alkohol og medisinering, kontakt med smittsomme pasienter.

Etter kirurgisk korrigering av patologi med barnet, er det nødvendig å engasjere seg i doserte fysiske øvelser og massasje hjemme.

Avslutning av røyking og screening for genetiske abnormiteter vil bidra til å redusere risikoen for utvikling av CHD.

Forebygging av fremveksten av UPU er redusert til nøye planlegging av graviditet og medisinsk og genetisk rådgivning for personer i fare.

Det er nødvendig å nøye overvåke og undersøke kvinner som er infisert med rubella virus eller som har comorbidities.

Det er nødvendig å gi barnet riktig omsorg: økt næring, fysisk aktivitet, fysiologisk og følelsesmessig komfort.

Les Mer Om Fartøyene