Klassifisering, diagnose og behandling av OAP

Arteriell kanal (ductus arteriosus) er en forbindelse av pulmonal stammen og primær kort nedadgående aorta, der utero og gjør det mulig ut fra sirkulasjonen lungesirkulasjonen. Lengden i fosteret er 10-12 mm, diameter - 4-6 mm. Åpne kalles ductus arteriosus, som beholder sin permeabilitet etter fødselen i mer enn tre måneder.

Etiologi og epidemiologi

Blant årsakene til utviklingen av anomalier er:

 1. Prematuritet (for tidlig fødsel er barn som ble født før 37 uker), avhenger frekvensen av abnormiteten av svangerskapet.
 2. Hypotrofi av fosteret, mangel på kroppsvekt ved fødselen (ofte kombinert med prematuritet).
 3. Kronisk intrauterinsk hypoksi og asfyksi i fødsel, noe som fører til dårlig pusting ved fødselen, lave Apgar-score.
 4. Utsatt i utero rubella, som forårsaker forårsaket av utviklingen av embryopatier, spesielt i første trimester av svangerskapet.
 5. Nyfødte med Downs syndrom og andre kromosomavvik.
 6. Endokrinopati i moren (diabetes, hypothyroidisme), kroniske sykdommer, infeksjoner, bruk av rusmidler under graviditet.
 7. Kvinnens alder er over 35 år.
 8. Barn der mødrene var utsatt for stråling i graviditeten, var i kontakt med kjemikalier på jobben og hjemme, konsumert alkohol; farlig nikotin og narkotika.
 9. Arvelig disposisjon (svært sjelden).
 10. Idiopatisk form for OAP.

Patent ductus arteriosus (PDA) er omtrent 20% av alle hjertefeil ved fødsel, og voksne - 2 vekt% av totalen. I gruppen av for tidlig fødte barn frekvens patologi korrelerer med vekten hos barn med fødselsvekt til 1000 g opp til 60%. Mer vanlig hos kvinner. Batalov strømning kan være assosiert med andre uregelmessigheter, som inkluderer atrial septum defekt eller ventrikulær, tetralogy tetrade, pulmonær vaskulær innsnevring i periferien, aortic defekten. CAP er viktig for visse ledsagende hjertefeil, atresien element som er pulmonal eller Trikuspidalklaff.

Ved fødselen, full-term babyen i perioden fra noen få timer til tre dager etter fødselen under påvirkning av oksygen skjer funksjonell lukking av ductus grunn av spasmer av dens vegger. I løpet av de neste ukene er flaskehalsene overgrodde. Når prematuritet på grunn av lavere følsomheten av beholderveggen for å forbedre oksygen eller sirkulerende prostaglandiner kanal utslettelse forsinket eller ikke kan forekomme spontant.

I tilfelle av en liten OAAP-størrelse, vil volumet av blod som strømmer gjennom det, avhenger av dens diameter, lengde og særegenheter i kanalanatomien, hvis diameteren er signifikant - fra motstandsverdien i begge sirkler i sirkulasjonen. Faktoren for å starte en kjede av hemodynamiske lidelser umiddelbart etter fødselen er en reduksjon i resistansen i karene i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen. Dette provoserer utviklingen av hypertensjon i en liten sirkel og fører til interstitial og alveolær ødem i lungene. Konsekvensen er mangel på metning av blod med oksygen og hypoperfusjon av organer og vev.

klassifisering

Avhengig av diameteren er den åpne arterielle kanalen delt:

 1. Smal AOS (forholdet mellom blodstrømmen og den systemiske blodstrømmen til mindre enn 1,5): Vekten fremkaller ikke en signifikant økning i venstre hjerte. Forholdet mellom trykk i lungene og lungene og blodårene i den store sirkulasjonssirkulasjonen forblir innenfor normen. Under hele hjertesyklusen holdes blodutløpet fra venstre til høyre opprettholdt.
 2. Middels bred OAP (pulmonal blodstrøm / systemisk i området 1,5-2): skruen fører til en overbelastning av volumet på venstre atrium, ventrikel og lungekar. Trykkforskjellen i systemisk og lungesirkulasjonssystemet reduseres. Resistens i lungearteriene øker ubetydelig.
 3. Bred PDA: Eisenmengers syndrom utvikler - strømmer irreversibel omleiring av pulmonal arteriolar motstand i lungesirkulasjonen er større enn motstanden i en stor, noe som fører til utslipp fra høyre til venstre. Økt trykk på høyre ventrikel.

klinikk

Klinikken er avhengig av kanalens størrelse, volumet av utslipp av blod og motstand i karene. En smal OAA fortsetter vanligvis asymptomatisk. I noen tilfeller er tegn på sykdommen uttrykksfulle.

Den åpne arterielle kanalen hos barn manifesteres av slike symptomer:

 • kortpustethet;
 • takykardi;
 • nedsatt appetitt, mangel på vektøkning;
 • svette;
 • tretthet i fôring;
 • hesete stemmer under gråt;
 • gjentakelse av luftveisinfeksjoner;
 • en forsinkelse i vekst og utvikling;
 • veksten av cyanose med innsats (gråt, suger, bevegelse);
 • brudd på søvn.

Hos voksne kan i tillegg til takykardi, dyspné, bronkulmonale infeksjoner, tretthet og andre ting være symptomer på komplikasjoner. Dette er en endokarditt, myokardinfarkt, aneurisme, intracerebral blødning, hjerneinfarkt og andre som oppstod mot kanalenes bakgrunn.

diagnostikk

Diagnosen er etablert som et resultat av et dypt kompleks av undersøkelser. Basert på pasientens klager eller sitt miljø (åndenød, hjertebank, tretthet, og hyppigheten av luftveisinfeksjoner, blekhet, cyanose av ekstremitetene, og så videre. D.), informasjon fra historien av sykdommen (utseende av klager i barndommen, progressive sine kurs, forverring på bakgrunn belastning) anamnese av pasientens liv. Obligatoriske figur mor fødselsdata, i særdeleshet, funksjoner av svangerskapet (sykdom, medikamenthåndtering med ultralyd risiko).

Eksamen og palpasjon gjør det mulig å finne ut:

 • hudens hud, mulig cyanose i ekstremiteter, akrocyanose;
 • BP endres;
 • hjertebukk;
 • styrking av apikal impuls, dens forskyvning nedover og til venstre (på grunn av hypertrofi i venstre ventrikel);
 • pulsasjon over lungearterien.
 1. Smal OA: spaltning av 2 toner i det andre mellomromet til venstre; "Mute" bots av kanalen.
 2. Middels og bred CAP: en paradoksal spaltning av 2 toner til venstre i det andre interkostale rommet, forsterkning av lungekomponenten av 2 toner; systolisk-diastolisk "maskin" -støy til venstre i det andre interkostale rommet.

Ved hjelp av ultralyd i hjertet utføres evalueringen av arbeidet i ventriklene og atriene, ventiler visualiseres, hovedkarossens anatomi, tykkelsen av hjertets muskelvegg og dens kontraktilitet bestemmes. Doppler-funksjonen med høy sannsynlighet peker mot den åpne arterielle kanalen, bidrar pålitelig til å bestemme diameteren av OAA og graden av uttømming av blod fra aorta til sirkelsystemet.

 1. Smal AOS: elektrokardiogram innenfor rammen av normen.
 2. Medium / bred CAP: tegn på overbelastning i volumet i venstre ventrikel eller begge ventrikler.
 1. Smal AOS: Røntgen uten funksjoner.
 2. Middels / bred CAP: en økning i venstre hjerte, utvidelse av hjerteets grenser, samt stigende aorta; bukende buen i lungestammen, som utvider hjerteets grenser.

Aortografi er en metode for diagnose basert på flekker av aorta gjennom innføring av kontrast, etterfulgt av flere røntgenbilder. Diagnosen "åpen arteriell kanal" er utstilt når den kontrasterer sammen med aorta og lungestammen.

Hjertekateterisering: Ved å sette et kateter inn i hjertehulen er det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en defekt, størrelsen på shunten fra venstre til høyre, for å måle trykk, motstand i hjertehulene og hovedkarene.

MR-studie brukes til diagnostiske formål for å avklare uttømming av blod, anatomi og fysiologi i hjertet.

behandling

Valget av behandlingsmetode for PDA i hvert tilfelle er individuelt. Det avhenger av mange faktorer: pasientens alder, graden av kliniske manifestasjoner, kanalens størrelse, tilstedeværelsen av komplikasjoner og samtidig misdannelser, samtykke fra pasienten eller hans representanter.

Narkotikabehandling er hovedsakelig for pasienter i den yngre aldersgruppen (vanligvis opp til ett år). Sørg for å oppfylle tilstanden - ikke-uttrykte symptomer og fravær av komplikasjoner.

I tillegg til diett og væskebegrensning, brukes oksygenebehandling for å forbedre oksygeninntaket (oksygenmetning av blod). Det er nyttig å bruke teknikken for positivt utåndingstrykk (PEEP), vedlikeholdet utføres ved hjelp av en spesiell maske. Som en base av medisiner brukes:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (indometacin, ibuprofen), redusere nivået av obstruktiv utsletting av prostaglandinkanalen;
 • antibiotika, deres formål er berettiget av forebygging av bakteriell endokarditt, bronko-lungeinfeksjoner;
 • i nærvær av hjertesvikt - diuretika, glykosider, ACE-hemmere, kardioprotektorer.

Lukking av kanalen med et kateter

Angivelse av lukking er til og med en liten åpen arteriell kanal. Intervensjonen utføres på tidsplan, i tilfeller der medisiner mislykkes eller terapi er kontraindisert. Effektiviteten av metoden er høy, spesielt for små kanaldiametere.

Kirurgisk plast

Indikasjonen for operasjonen er: kanalens størrelse, som ikke tillater lukningen å bli gjennomført transdermalt. Dødelighet er intraoperativ i tilfeller av mangel på komplikasjoner av OAP - mindre enn 0,5%. Operasjonen er planlagt eller for nødindikasjoner. Det er metoder for thoracoscopy for lukning av CAP.

Til dags dato er denne patologien ikke en dom. Med rettidig diagnose og riktig behandling er prognosen gunstig.

Åpen arteriell botallovkanal (OAA): årsaker til nephrolithiasis hos barn, symptomer, hvordan å behandle

Åpen arteriell kanal (OAP) - en sykdom som oppstår på grunn av forstyrrelse av normal utvikling av hjertet og hovedkarene i intrauterin og postnatal perioden. Medfødte hjertefeil er vanligvis dannet i de første månedene av fosterutvikling som følge av atypisk dannelse av intrakardielle formasjoner. Vedvarende patologiske endringer i hjertets struktur fører til dysfunksjon og utvikling av hypoksi.

Arteriell (Botallov) kanal - strukturell dannelse av fostrets hjerte, hvorved blodet som utløses av venstre ventrikel i aorta, passerer inn i lungekroppen og vender tilbake til venstre ventrikel. Normalt er arteriellkanalen utsatt for utryddet umiddelbart etter fødselen og blir bindevev. Fyll lungene med oksygen fører til lukking av kanalen med fortykket intima og en endring i retningen av blodstrømmen.

Hos barn med misdannelser lukkes ikke kanalen i tide, men fortsetter å fungere. I dette tilfellet forstyrres lungesirkulasjonen og normal hjertefunksjon. OAID er vanligvis diagnostisert hos nyfødte og spedbarn, noe sjeldnere hos skolebarn, og noen ganger til og med hos voksne. Patologi er funnet i fulltidsbarn som bor i høytliggende områder.

etiologi

Etiologien til CAP er ikke fullt ut forstått for øyeblikket. Spesialister identifiserer flere risikofaktorer for denne sykdommen:

 • For tidlig fødsel,
 • Lav fødselsvekt,
 • beriberi,
 • Kronisk føtal hypoksi,
 • Arvelig predisposisjon,
 • Ekteskap mellom slektninger,
 • Alderen på moren er over 35 år,
 • Genomiske patologier - syndrom av Down, Marfan, Edwards,
 • Infeksiøs patologi i første trimester av graviditet, medfødt rubella syndrom,
 • UPU
 • Drikker alkohol og rusmidler, røyking,
 • Bestråling med røntgenstråler og gammastråler,
 • Tar medisiner under graviditet,
 • Effekten av kjemikalier på kroppen av en gravid kvinne,
 • Systemiske og metabolske sykdommer hos en gravid,
 • Intrauterin endokarditt av revmatisk opprinnelse,
 • Endokrinopati av moren - diabetes, hypothyroidisme og andre.

Årsakene til CAP er vanligvis delt inn i 2 store grupper - internt og eksternt. Interne årsaker er knyttet til arvelig disposisjon og hormonelle forandringer. Eksterne årsaker er: dårlig økologi, produksjonsfarer, sykdommer og skadelige vaner hos moren, giftige effekter på fosteret av ulike stoffer - stoffer, kjemikalier, alkohol, tobakk.

OAB oppdages oftest hos prematur spedbarn. Dessuten, jo mindre vekten av det nyfødte, jo større er sannsynligheten for å utvikle denne patologien. Hjertesykdom er vanligvis kombinert med uregelmessigheter i utviklingen av fordøyelsessystemet, urinveiene og kjønsorganene. De umiddelbare årsakene til ikke-utryddelse av Botallovkanalen er i dette tilfelle respiratoriske lidelser, føtale asfyksi, forlenget oksygenbehandling og parenteral væskebehandling.

Video: Medisinsk animasjon om anatomien til ductus arteriosus

symptomatologi

Sykdommen kan oppstå som asymptomatisk og ekstremt vanskelig. Med en liten diameter av kanalen utvikler ikke hemodynamiske lidelser, og patologi blir ikke diagnostisert i lang tid. Hvis diameteren til kanalen og volumet av shunten er signifikant, blir symptomene på patologien uttalt og vises svært tidlig.

Kliniske tegn:

 1. Blek hud,
 2. Cyanose, som dukker opp når du suger, skriker, strekker seg,
 3. Vekttap,
 4. hyperhidrose,
 5. Hoste, heshet,
 6. Svak psykofysisk utvikling,
 7. Kortpustethet
 8. svakhet
 9. Nocturnal astma angrep, dårlig søvn,
 10. Arytmi, takykardi, ustabil puls,

Barn med OAB lider ofte av bronko-pulmonal patologi. Nyfødte med en stor arteriell kanal og en betydelig mengde shunt er vanskelige å mate, de går ikke opp i vekt og til og med går ned i vekt.

Hvis abnormitet ikke ble oppdaget i det første året av livet, som barnets vekst og utvikling av sykdommen forverres og ser lysere kliniske symptomer: asteni organisme, dyspné, takypné, hoste, hyppige inflammatoriske sykdommer i bronkiene og lungene.

komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner og farlige konsekvenser av CAP:

 • Bakteriell endokarditt - Infeksiøs betennelse i hjertets indre skall, som fører til dysfunksjon av ventilapparatet. Temperaturen stiger hos pasientene, kulderystelser og svetting vises. Tegn på beruselse kombineres med hodepine og retardasjon. Hepatosplenomegali utvikler seg, blødninger vises på fundus og små smertefulle knuter på håndflatene. Behandling av patologi er antibakteriell. Pasienter er foreskrevet antibiotika fra gruppen av cefalosporiner, makrolider, fluorokinoloner, aminoglykosider.
 • Hjertesvikt utvikler seg i fravær av rettidig hjertepleie og er mangel på blodtilførsel til indre organer. Hjertet slutter å pumpe blod i sin helhet, noe som fører til kronisk hypoksi og forverring av hele organismenes arbeid. Pasienter opplever dyspné, takykardi, ødem i nedre ekstremiteter, tretthet, søvnforstyrrelse, konstant tørr hoste. Behandlingen av patologi inkluderer diettbehandling, medisinering som er rettet mot å normalisere blodtrykket, stabilisere hjertearbeidet og forbedre blodtilførselen.
 • Myokardinfarkt - Akutt sykdom forårsaket av utseendet i hjertemusklen av foki av iskemisk nekrose. Det er en patologisk karakteristisk smerte som ikke stoppes av inntak av nitrater, spenning og angst hos pasienten, hudens hud, svette. Behandling utføres på et sykehus. Pasienter er foreskrevet trombolytika, narkotiske analgetika, nitrater.
 • Omvendt blodstrøm gjennom en bred arteriell kanal kan føre til cerebral iskemi og intracerebrale blødninger.
 • Lungeødem utvikler seg når væsken passerer fra lungekapillærene inn i interstitialrommet.

De mer sjeldne komplikasjonene av CAP inkluderer: aorta-brudd, uforenlig med livet; aneurisme og ruptur av arteriell kanal; pulmonal hypertensjon i sklerotisk natur; hjertestans i fravær av korrigerende terapi; hyppig ARI og SARS.

diagnostikk

Diagnose av OAA utføres av leger av ulike medisinske spesialiteter:

 1. Obstetricians-gynekologer følger hjertesammensetningene og utviklingen av det kardiovaskulære systemet hos fosteret,
 2. Neonatologer undersøker et nyfødt og lytter til hjertemormer,
 3. Barnelærer undersøker eldre barn: De utfører auskultasjon av hjertet, og når patologiske lyder oppdages, leder de barnet til kardiologen,
 4. Kardiologer legger den endelige diagnosen og foreskriver behandling.

Vanlige diagnostiske tiltak omfatter en visuell undersøkelse av pasienten, palpering og perkusjon av brystet, auscultation, instrumentelle metoder: elektrokardiografi, røntgen, ultralyd av hjerte og store fartøy, phonocardiography.

Under undersøkelsen avsløres brystets deformitet, pulseringen av hjerteområdet, forskyvningen av hjerteforskyvningen til venstre. Palpasjon oppdages av systolisk skjelving og perkusjon - ved utvidelse av grensene for kardial sløvhet. Auskultasjon er den viktigste metoden for å diagnostisere AAD. Den klassiske funksjonen er en grov kontinuerlig "maskin" -støy forårsaket av enveis blodstrøm. Gradvis forsvinner det, og en aksent av 2 toner vises over lungearterien. I alvorlige tilfeller er det flere klikk og rattlende lyder.

Instrument diagnostiske metoder:

 • EKG avslører ikke patologiske symptomer, men bare tegn på venstre ventrikulær hypertrofi.
 • Røntgenskilt patologier er: mesh mønster av lungene, utvidelse av hjerte skyggen, dilatasjon av sine venstre kamre, hevelse av lunge arteriesegmentet, flocculent infiltrate.
 • Hjerte ultralyd lar deg visuelt vurdere arbeidet til forskjellige deler av hjertet og ventilapparatet, bestem tykkelsen på myokardiet, størrelsen på kanalen. Dopplerografi gjør det mulig å nøyaktig fastslå diagnosen OAA, bestemme bredden og regurgitasjonen av blod fra aorta til lungearterien. Ultralydundersøkelse av hjertet gjør det mulig å oppdage anatomiske defekter i hjerteventilene, bestemme plasseringen av hovedfartøyene, vurdere myokardets kontraktile evne.
 • phonocardiography - En enkel metode som gjør det mulig å diagnostisere hjertefeil og defekter mellom hulrommene ved grafisk opptak av toner og hjerte lyder. Med fonokardiografi kan du objektivt dokumentere dataene som er oppnådd ved å lytte til pasienten, måle varigheten av lyder og intervaller mellom dem.
 • aortography - Informativ diagnostisk metode, som består i å mate kontrastvæske til hjertehulen og utføre et antall røntgenbilder. Samtidig farging av aorta og lungearteri indikerer ikke-utryddelse av Botallovkanalen. De resulterende bildene forblir i datamaskinens elektroniske minne, slik at du kan jobbe med dem flere ganger.
 • Hjertekateterisering og sondering Med OAA er det mulig å nøyaktig diagnostisere om sonden fritt passerer fra lungearterien gjennom kanalen til nedstigende aorta.

Probing av hjertehulene og angiokardiografi er nødvendig for mer presis anatomisk og hemodynamisk diagnostikk.

behandling

Jo før en sykdom oppdages, desto lettere er det å bli kvitt den. Når de første tegnene på patologi vises, er det nødvendig å konsultere en lege. Tidlig diagnose og rettidig behandling vil øke pasientens sjanser for full gjenoppretting.

Hvis et barn mister vekt, nekter han å aktiv lek, blir blå når ropet blir sløv, opplever kortpustethet, hoste og cyanose, ofte utsatt for ARI og bronkitt, bør være så snart som mulig for å vise det til en spesialist.

Konservativ behandling

Medisinsk terapi er indisert for pasienter med milde kliniske tegn og fravær av komplikasjoner. Medisinsk behandling av OAP er gitt til premature spedbarn og barn opptil et år. Hvis, etter 3 kurs med konservativ terapi, lukkes kanalen ikke, og symptomene på hjertesvikt øker, gå til kirurgi.

 1. Et sykt barn er foreskrevet et spesielt kosthold som begrenser bruk av væske.
 2. Åndedrettsstøtte er nødvendig for alle premature babyer med OAA.
 3. Pasienter er foreskrevet prostaglandinhemmere, som aktiverer uavhengig utblodning av kanalen. Vanligvis brukes intravenøs eller enteral administrering av "Indomethacin" eller "Ibuprofen".
 4. Antibiotika brukes til å forhindre smittsomme komplikasjoner - bakteriell endokarditt og lungebetennelse.
 5. Diuretika - "Veroshpiron", "Lasix" hjerteglykosider - "Strofantin", "Korglikon" ACE-hemmere - "Enalapril", "kaptopril" utnevne personer med klinisk hjertesvikt

Hjertekateterisering

Hjertekateterisering er foreskrevet for barn som ikke har produsert det forventede resultatet. Hjertekateterisering er en svært effektiv behandling for OAA med lav risiko for komplikasjoner. Prosedyren utføres av spesialutdannede barns kardiologer. Noen få timer før kateterisering av barnet ikke skal mates og vannes. Umiddelbart før prosedyren, gjør de et rensende emalje og en beroligende injeksjon. Etter at barnet slapper av og sovner, begynner man å manipulere. Kateteret blir introdusert i hjertets kamre gjennom et av de store blodkarene. Det er ikke nødvendig å lage snitt på huden. Legen følger fremdrift av kateteret, ser på skjermbildet på en spesiell røntgenmaskin. Ved å undersøke blodprøver og måle blodtrykk i hjertet får han informasjon om feilen. De mer erfarne og kvalifiserte kardiologene, desto mer effektive og vellykkede hjertekateterisering vil være.

Kardial kateterisering og kanalutskæring under thoracoscopy er et alternativ til kirurgisk behandling av blemish.

Operativ behandling

Den kirurgiske inngrep gjør det mulig å eliminere CAP-en, for å redusere pasientens lidelser, for å øke sin motstand mot fysisk anstrengelse og for å forlenge livet betydelig. Kirurgisk behandling er å gjennomføre åpnes og endovaskulære operasjoner. OA-bandasjen er ligert med en dobbel ligatur, vaskulære klips er plassert på den, den krysses og sutureres.

Klassisk kirurgisk intervensjon er en åpen operasjon, som består i å binde Botallov-kanalen. Operasjonen utføres på et "tørt" hjerte når pasienten er koblet til ventilatoren og under generell anestesi.

Endoskopisk metode kirurgisk inngrep er minimalt invasiv og mindre traumatisk. Et lite snitt er laget på låret, gjennom hvilket en sonde settes inn i lårbenet. Ved hjelp av det leveres en okklusal eller spiral til OAA, som er lukket av et lumen. Hele løpet av operasjonen overvåkes av legene på skjermen.

Video: operasjon med OAB, anatomi av Botallov kanal

forebygging

Forebyggende tiltak er å utelukke de viktigste risikofaktorene - stress, alkohol og medisinering, kontakt med smittsomme pasienter.

Etter kirurgisk korrigering av patologi med barnet, er det nødvendig å engasjere seg i doserte fysiske øvelser og massasje hjemme.

Avslutning av røyking og screening for genetiske abnormiteter vil bidra til å redusere risikoen for utvikling av CHD.

Forebygging av fremveksten av UPU er redusert til nøye planlegging av graviditet og medisinsk og genetisk rådgivning for personer i fare.

Det er nødvendig å nøye overvåke og undersøke kvinner som er infisert med rubella virus eller som har comorbidities.

Det er nødvendig å gi barnet riktig omsorg: økt næring, fysisk aktivitet, fysiologisk og følelsesmessig komfort.

Årsaker, symptomer på åpen ductus arteriosus, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er den åpne arterielle kanalen hos barn, hvorfor denne medfødte mangelen utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Diagnose og behandling av denne sykdommen.

Patent ductus arteriosus (PDA) kalles medfødt defekt, hvor det er en kontinuerlig kanal som forbinder de to store fartøyer som kommer fra hjertet, aorta og lungearterien. Denne kanalen er en integrert del av normal føtale blodsirkulasjon under fosterutvikling, men kort etter fødselen overgås den.

I nærvær av en lukket aortakanal kommer blod fra aorta inn i lungearterien, noe som fører til at trykket i det øker. Økt trykk skader lungekarrene, som ikke er tilpasset det.

Denne medfødte misdannelsen er mer vanlig hos premature nyfødte. På grunn av den aktive innføringen av ultralydsmetoder, oppdages oftest den åpne aortakanalen hos barn ganske raskt, derfor er det ganske sjelden å møte en voksen pasient med denne patologen i dag. Imidlertid bør man ikke tro at hos voksne er denne besetningen anskaffet - det ble bare ikke identifisert og ikke kurert i barndommen.

Risikoen for sykdommen avhenger av størrelsen på aortakanalen, graden av skade på arteriene i den lille sirkulasjonen, eksistensen av ytterligere hjertefeil og behandlingens aktualitet. Ved tidlig oppdagelse og gjennomføring av konservativ terapi eller kirurgisk korreksjon er prognosen vanligvis gunstig - patologi kan velges.

Oftest håndteres problemet med en åpen aortakanal av barnekardiokirurger og barnekardiologer.

Aortisk kanal og sirkulasjonsfunksjoner i fosteret

Aortakanalen er normalt tilstede i fosteret under intrauterin utvikling. Hans tilstedeværelse skyldes det faktum at barnet i løpet av denne perioden i sitt liv ikke er behov for gjennomføring av blod gjennom lungene, som ikke deltar i gassutveksling. På aortakanalen faller blod som er beriget med oksygen i moderkaken, fra lungearterien inn i aortaen, gjennom hvilken den sprer seg gjennom hele kroppen.

Etter fødselen begynner babyen å puste, og lungene gir oksygen til kroppen og fjerner karbondioksid. Under slike forhold blir eksistensen av kanalen uheldig, og den lukker seg kort etter fødselen.

Årsaker til åpen aortakanal

Hvert barn er født med en åpen ductus arteriosus. I de fleste barn lukkes det innen 2-3 dager, og i preterm - litt lenger. De eksakte grunnene til at den ikke er avsluttet, er ukjent. Det antas at rollen i sin non-closure er spilt av genetiske årsaker, siden familiens tilfeller av denne hjertesvikt er beskrevet. Men de spesifikke gener som er ansvarlige for utseendet til OAA, er ikke blitt oppdaget.

Også risikofaktorer for åpen aortakanal er:

 1. Kromosomale abnormiteter (f.eks. Downs syndrom). Problemer med kromosomer kan føre til medfødt røde hunde i første trimester av graviditet, alkoholisk fostersyndrom, bruk av den fremtidige narkotikamisten.
 2. Prematuritet. Den åpne arterielle kanalen er vanligere hos premature spedbarn (8 tilfeller per 1000 nyfødte) enn i begrepet spedbarn (2 tilfeller per 1000 nyfødte).
 3. Lav fødselsvekt.
 4. Fødsel av et barn under forhold med lavt partialtrykk av oksygen i atmosfæren (ved høy høyde fra havnivå).

symptomer

Umiddelbart etter fødselen, vises ikke den åpne aortakanalen. Leger kan mistenke tilstedeværelsen av en blødende anuskultasjon når de hører hjertemormer.

Hjertemormen kan ha ulike årsaker, hvorav de fleste er ufarlige.

Hvis kanalen ikke lukkes innen 2-3 dager, kan barnet etter hvert utvikle symptomer på økt trykk i lungearteriesystemet, som kan omfatte:

 • rask pust, kortpustethet. Premature spedbarn kan trenge ekstra oksygenforsyning eller assistert ventilasjon;
 • problemer med fôring og utilstrekkelig vektøkning;
 • lett tretthet;
 • økt svette under trening (for eksempel under fôring);
 • akselerert hjertefrekvens;
 • hes skrik;
 • hoste;
 • luftveisinfeksjoner.

Disse symptomene utvikles i de tilfeller hvor aortakanalen har en tilstrekkelig stor diameter.

Voksne som ikke har blitt diagnostisert som et barn, og ikke ha blitt behandlet, kan ha symptomer på hjertefeil, kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, cyanose i de lavere ekstremiteter (blå farge, noe som indikerer at entring av blod fra lungekretsløpet ved store).

I denne medfødte misdannelsen hos voksne kan lungehypertensjon utvikles - en økning i trykk i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon. I alvorlige tilfeller kan denne komplikasjonen føre til en betydelig begrensning av fysisk aktivitet, til det punkt at de letteste daglige oppgavene blir umulige å oppfylle.

diagnostikk

Å avsløre en åpen aortakanal under intrauterin utvikling er umulig, siden det er en vanlig del av blodsirkulasjonen i fosteret. For å mistenke tilstedeværelsen av en medfødt misdannelse hos et barn, kan legen ved tilstedeværelse av hjertemormer med auskultasjon av hjertet. For å avklare diagnosen utføres:

 • Ekkokardiografi er en smertefri undersøkelsesmetode som bruker lydbølger for å skape et bilde av hjertet i sanntid. Under denne undersøkelsen reflekteres lydbølger fra barnets hjerte, hvoretter de fanges av sensoren og omdannes av datamaskinen til et bilde. Ekkokardiografi gjør det mulig for leger å tydelig se eventuelle problemer med hjertets struktur og dens funksjon. Dette er den viktigste metoden for en pediatrisk kardiolog som kan diagnostisere hjertesykdom og se det med tiden. Ved hjelp av ekkokardiografi er det også mulig å bestemme størrelsen på den åpne aortakanalen og å studere hjertets reaksjon på eksistensen. Hvis behandlingen av OAA utføres, tillater denne metoden å evaluere effektiviteten.
 • Elektrokardiografi (EKG) er en enkel og smertefri undersøkelsesmetode som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Hos barn og voksne med åpen aortakanal viser EKG en økning i hjertestørrelsen.
 • Oksymetri er en ikke-invasiv test (det vil si uten å forstyrre kroppen), måle mengden oksygen i blodet. Den kan brukes til å identifisere pasienter med alvorlig pulmonær hypertensjon bringes til å strømme tilbake gjennom aorta-blodstrøm fra lungearterien inn i aorta.
 • Radiografi av brysthulen - undersøkelse ved hjelp av røntgenstråler for å få bilder av hjerte og lunger. Med den åpne arterielle kanalen på radiografien, kan du oppdage et forstørret hjerte, og også identifisere tegn på væskestagnasjon i lungene.
 • Hjertekateterisering - en invasiv test som er normalt åpen for diagnostisering av aoartastrøm i barn, er ikke nødvendig, men det er ofte utført for å påvise andre medfødt hjertefeil detektert ved ekkokardiografi. I blodkaret i barnets lyske er et tynt og fleksibelt kateter satt inn, som ledes inn i hjertet. Dette tillater kateteret å måle trykket i hjertekamrene, samt introdusere dem til kontrasten som gjør det mulig å visualisere åpning av aorta strømmen i røntgen.

Diagnostisering av denne hjertesvikt hos voksne er praktisk talt den samme som hos barn, bortsett fra at de ofte bruker hjertekateterisering for å måle trykket i hjertekamrene.

Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

Den åpne aortakanalen behandles med konservativ medisinbehandling, minimalt invasive perkutane inngrep og kirurgiske operasjoner. Målet med behandlingen er å lukke aortakanalen, som forhindrer utviklingen av komplikasjoner og normaliserer hjertets arbeid (det vil si at patologien kan elimineres vellykket).

Åpne aortakanaler av liten størrelse, ofte i nærheten, uten behandling. Ved foreløpige spedbarn opp til tre måneder, observeres spontan lukning av aortakanalen i 72-75% av tilfellene. Hos barn eldre enn 3 måneder er selvlokking av blemmen svært sjelden.

Hvis aortakanalen har en stor diameter eller forårsaker helseproblemer, trenger barn på full sikt behandling. Premature nyfødte bør behandles for denne plassen hvis det fører til problemer med pust eller hjerteproblemer.

Det er interessant at det i noen medfødt hjertefeil, leger forsøker å støtte aorta-kanalen i den åpne tilstand, fordi bare når eksistensen av oksygenrikt blod kan blande seg med venøs (f.eks upassende utslipp av fartøyer fra hjertet). I slike tilfeller, før kirurgisk korreksjon av eksisterende mangler, behandles prostaglandinmedikamenter som holder aortakanalen åpen.

Konservativ terapi

Konservativ medisinbehandling er effektiv hos prematur spedbarn. Siden den åpne tilstanden til aortakanalen tilrettelegges av prostaglandin, kan stoffer som undertrykker sin syntese starte prosessen med å stenge denne feilen. Disse stoffene inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - indomethacin eller ibuprofen, som administreres intravenøst. Disse stoffene har omtrent samme effekt.

Hvis en nyfødt med en åpen aortakanal har symptomer og tegn på hjertesvikt, kan konservativ behandling omfatte digoksin og diuretika. For fullstendig kur er imidlertid en fullstendig lukning av aortakanalen nødvendig.

Minimalt invasive perkutane inngrep

Minimalt invasive perkutane inngrep utføres ved å bruke et tynt og fleksibelt kateter som settes inn i aorta gjennom lårbenet i lysken. Disse inngrepene brukes ofte til å lukke aortakanalen hos spedbarn eller barn som allerede er gamle nok til å bære dem. Også, med deres hjelp, oftest behandling av voksne pasienter.

Den samme metoden er noen ganger brukt til å behandle liten CAP for å forhindre utvikling av infeksiv endokarditt (infeksjonsbetennelse i hjertets indre skall).

Barnet får narkotika som hjelper ham som sov under prosedyren. Legen vender kateteret inn i et stort kar i lysken (lårarterien), og sender den deretter til aorta. Når kateteret er på riktig sted, går legen gjennom en liten metallspiral eller annen blokkeringsenhet og plasserer den i aortakanalen. Denne enheten blokkerer strømmen av blod gjennom aortakanalen.

Behandling av perkutane inngrep på hjertet krever ikke et kutt på thoraxen, på grunn av hvilket barnets tilstand raskt gjenopprettes. I noen land utføres prosedyren for å lukke aortakanalen på poliklinisk basis.

Komplikasjoner med minimal invasiv eliminering av denne feilen er sjeldne og har kortvarig karakter. De kan inkludere blødning eller infeksjon på stedet for innsetting av kateteret, forskyvning av blokkeringsanordningen fra stedet der den befant seg.

Spiral for å lukke aortakanalen

kirurgi

Operasjonen for å korrigere den åpne aortakanalen kan utføres både for barn og voksne hvis:

 1. Et for tidlig eller sent fullfødt nyfødt har et helseproblem på grunn av denne feilen, og den er fortsatt for liten til minimalt invasiv perkutan intervensjon.
 2. Minimalt invasiv perkutan intervensjon mislyktes.
 3. Operasjonen er planlagt for behandling av medfødte medfødte hjertefeil.

Hos barn som ikke har helseproblemer på grunn av åpen aortakanal, utføres kirurgisk inngrep oftest etter å ha fylt 6 måneder. Noen ganger gjør legene kirurgi for en liten smuss for å redusere risikoen for infeksiv endokarditt.

Slike operasjoner utføres under generell anestesi, det vil si at pasienten sover og føler seg ikke smerte. Kirurgen gjør et lite snitt mellom ribbenene på brystet for å få tilgang til aortakanalen. Så lukker han det ved hjelp av sømmer eller klips.

Komplikasjoner av kirurgiske inngrep er sjeldne, ofte med kortsiktig karakter. Disse kan omfatte heshet, diafragmaforlamning, infeksjoner, blødning og væskeakkumulering rundt lungene.

Pleural hule effusjon

Postoperativ periode

Etter operasjonen er barnet på sykehuset i flere dager. Han ble gitt medisiner for å roe og redusere smerte. For tidlig babyer blir litt lengre på sykehuset fordi de ofte har andre helseproblemer.

Leger og sykepleiere lærer foreldrene til babyen hvordan han skal ta vare på ham hjemme. Disse anbefalingene tilhører følgende:

 • begrense aktiviteten til barnet til den gjenoppretter4
 • besøk legen regelmessig for overvåking;
 • følg legenes anbefalinger om bruk av medisiner hjemme.

Full gjenoppretting bør skje innen få uker.

outlook

Hvis pasienten har OAP avslørt i tide, er han det eneste hjerteproblemet, prognosen for denne sykdommen er bra. I prematur spedbarn er prognosen med den åpne aortakanalen ofte bestemt av eksistensen av andre helseproblemer.

Vanligvis, etter å ha lukket aortakanalen, opplever pasienter ingen symptomer, de utvikler ikke komplikasjoner.

Hos voksne pasienter er prognosen avhengig av tilstanden til karene i en liten sirkel av blodsirkulasjon og tilstanden til myokardiet før behandlingen.

I fravær av behandling er dødeligheten fra den åpne aortakanalen 20% til 20 år, 42% til 45 år, 60% til 60 år.

Åpen arteriell kanal

Åpen arteriell kanal - en fungerende patologisk kommunikasjon mellom aorta og lungestammen, som vanligvis gir embryon sirkulasjon og gjennomgår utrydding i de første timene etter fødselen. Den åpne arterielle kanalen manifesteres av barnets lag i utvikling, økt tretthet, tachypnea, hjertebank, uregelmessige hjerteslag. Diagnose av den åpne arterielle kanalen blir assistert av data fra ekkokardiografi, elektrokardiografi, radiografi, aortografi og hjertekateterisering. Behandling av en defekt er kirurgisk, inkludert bandasje (ligering) eller kryssing av en åpen arteriell kanal med suturering av aorta- og lungeendene.

Åpen arteriell kanal

Åpen arteriell (Botallov) kanal - ikke utvidelse av et ekstra fartøy som forbinder aorta og lungearterien, som fortsetter å fungere etter utløpet av utryddet. Den arterielle kanalen (dustus arteriosus) er en nødvendig anatomisk struktur i det embryonale sirkulasjonssystemet. Etter fødselen forsvinner behovet for den arterielle kanalen på grunn av utseendet av lungeskade, det slutter å fungere og gradvis lukkes. Vanligvis stopper kanalens funksjon de første 15-20 timer etter fødselen, hele anatomisk lukking varer fra 2 til 8 uker.

I kardiologi, er patent ductus arteriosus 9,8% av alle medfødte hjertefeil, og 2 ganger oftere diagnostisert hos kvinner. Patent ductus arteriosus forekommer i isolert form eller i kombinasjon med andre unormale tilstander i hjerte og blodårer (5-10%): aortastenose, pulmonalstenose og atresien arterier, aorta coarctation, atrioventirikulyarnym åpen kanal, VSD, ASD, etc. I. hjertefeil med duktus avhengig sirkulasjon (transposisjon av de store arterier, en ekstrem form av tetralogy tetrade, en pause i aortabuen, pulmonal eller kritisk aortastenose, hypoplastisk venstre ventrikkel syndrom) patent ductus arteriosus er en vital req samme ledsagende kommunikasjon.

Årsaker til åpen ductus arteriosus

En åpen arteriell kanal er vanligvis funnet i for tidlig spedbarn og svært sjelden hos barn født til tiden. Premature nyfødte som veier mindre enn 1750 g ductus arteriosus rate på 30 til 40% hos barn hvis fødselsvekt er mindre enn 1000 g, - 80%. Ofte er disse barna blir detektert medfødte misdannelser av mage-tarmkanalen og urogenitale system. Føtalt kløften kommunikasjon premature i en periode etter fødselen på grunn av respiratorisk distress syndrom, fødselsasfyksi, vedvarende metabolsk acidose, forlengede oksygenbehandling høye konsentrasjoner av oksygen, overdreven væsketerapi.

På fulltidsbarn er den åpne arterielle kanalen mye mer vanlig i høyhøydeområder. I noen tilfeller er dens ikke-infeksjon forårsaket av patologien til selve kanalen. Ofte er den åpne arterielle kanalen en arvelig hjertemessig anomali. Den arterielle kanalen kan forbli åpen hos barn hvis mødre har hatt rubella i første trimester av svangerskapet.

Dermed er risikofaktorene for den åpne arterielle kanalen for tidlig fødsel og for tidlighet, familiehistorie, tilstedeværelse av andre CHD, smittsomme og somatiske sykdommer hos den gravide kvinne.

Egenskaper av hemodynamikk i den åpne arterielle kanalen

Den åpne arterielle kanalen ligger i øverste etasje av fremre mediastinum; den stammer fra aortabuen på nivået av den venstre subklaveriske arterien og tømmes inn i lungekroppen på stedet av sin bifurkasjon og delvis inn i venstre lungearteri; noen ganger er det en høyre sidet eller bilateralt arteriell kanal. Botallovkanalen kan ha en sylindrisk, konisk, terminal, aneurysmatisk form; lengden er 3-25 mm, bredde - 3-15 mm.

Den arterielle kanalen og det åpne ovale vinduet er de nødvendige fysiologiske komponentene i føtal sirkulasjonen. I fosterblod fra høyre ventrikkel inn i lungearterien, og deretter (som lungene ikke fungerer) gjennom ductus arteriosus - i aorta descendens. Umiddelbart etter fødselen, med den første selv inhalering nyfødt lungeresistens reduseres, og trykket i aorta stiger, som fører til utvikling av blod utflod fra aorta til lungearterien. Inkluderingen av pulmonell respirasjon fremmer spasmen i kanalen ved å redusere dens glatte muskelvegg. Funksjonell lukning av arterialkanalen hos barn i løpet av tiden oppstår innen 15-20 timer etter fødselen. Men fullstendig utslettelse av den anatomiske arteriell kanalen kommer til 2-8 uke extrauterine liv.

På den åpne arterielle kanalen snakker i tilfelle at funksjonen ikke stopper etter 2 uker etter fødselen. Den åpne arterielle kanalen refererer til vaginale pals, siden den frigjør oksygenert blod fra aorta inn i lungearterien. Den arteriovenøse utslipp forårsaker ytterligere volumer blod for å komme inn i lungene, overløp av lungekarsengen og utvikling av pulmonal hypertensjon. Økt volumbelastning på venstre hjerte fører til hypertrofi og dilatasjon.

Hemodynamiske forstyrrelser i ductus arteriosus avhenger av størrelsen av meldingen, dens divergensvinkel fra aorta, trykkforskjellen mellom de store og små opplag. Således utøver en lang, tynn, sinuous kanal som strekker seg i en skarp vinkel fra aorta motstand mot revers blodflow og forhindrer utvikling av signifikante hemodynamiske forstyrrelser. Over tid kan en slik kanal selvutslette. Tilstedeværelsen av en kort, bred åpen arteriell kanal, derimot, forårsaker en signifikant arteriovenøs utslipp og alvorlige hemodynamiske lidelser. Slike kanaler er ikke i stand til utrydding.

Klassifisering av den åpne ductus arteriosus

Med hensyn til trykknivået i lungearterien, er det fire grader av feil:

 1. Trykket i LA i systole overstiger ikke 40% av arterietrykket;
 2. Moderat pulmonal hypertensjon; trykket i flyet er 40-75% av arterietrykket;
 3. Alvorlig lungehypertensjon Trykket i LA er mer enn 75% av arterietrykket; Den venstre-høyre blodutløpet er bevart;
 4. Alvorlig grad av lungehypertensjon Trykket i LA tilsvarer eller overskrider systemtrykket, noe som fører til forekomsten av høyre blodutladning.

I det naturlige løpet av den åpne arterielle kanalen kan tre trinn spores:

 • I - trinnet primær tilpasning (de første 2-3 årene av et barns liv). Karakterisert ved klinisk manifestasjon av den åpne ductus arteriosus; ofte ledsaget av utviklingen av kritiske stater som i 20% av tilfellene er dødelig uten rask hjertebehandling.
 • II - scenen relativ kompensasjon (fra 2-3 år til 20 år). Karakterisert av utvikling og langvarig eksistens av hypervolemi av den lille sirkelen, relativ stenose av venstre atrio-ventrikulær åpning, systolisk overbelastning av høyre ventrikel.
 • III - trinn sklerotiske endringer i pulmonale kar. Videre naturlig forlengelse av den åpne arterielle kanalen ledsages av en restrukturering av lungekapillærene og arteriolene med utvikling av irreversible sklerotiske endringer i dem. På dette stadiet erstattes de kliniske manifestasjonene av den åpne arterielle kanalen gradvis med symptomer på pulmonal hypertensjon.

Symptomer på åpen ductus arteriosus

Det kliniske løpet av den åpne arterielle kanalen varierer fra asymptomatisk til ekstremt alvorlig. Ductus arteriosus liten diameter, ikke fører til brudd på hemodynamikk, kan lange forbli ukjent. Tvert imot, det er et bredt ductus arteriosus forårsaker rask utvikling av symptomer i de første dagene og månedene av livet.

De første tegn på defekt kan være hudens konstante blek, forbigående cyanose med sugende, skrikende, spenning; mangel på kroppsvekt, lag i motorutvikling. Barn med en åpen arteriell kanal er tilbøyelige til hyppige sykdommer i bronkitt, lungebetennelse. Når fysisk aktivitet utvikler kortpustethet, tretthet, takykardi, uregelmessig hjerteslag.

Progresjon av blemishet og forverring av velvære kan forekomme i pubertalperioden etter fødsel, på grunn av betydelig fysisk overbelastning. I dette tilfellet blir cyanose permanent, noe som indikerer utviklingen av venoarteriell utslipp og veksten av hjertesvikt.

Komplikasjoner av den åpne arterielle kanalen inkluderer bakteriell endokarditt, aneurysm i kanalen og dens brudd. Gjennomsnittlig levetid i kanalens naturlige forløb er 25 år. Spontan utelukking og lukning av den åpne arterielle kanalen er ekstremt sjelden.

Diagnose av åpen ductus arteriosus

Ved undersøkelse av en pasient med en åpen arteriell kanal, oppdages brystdeformasjon (hjertebukk), økt pulsering i projeksjonen av hjertepunktet i hjertet. Det viktigste auskultative tegnet på den åpne arterielle kanalen er en grov systole-diastolisk støy med en "maskin" komponent i 2. intercostal-rommet til venstre.

Nødvendige minimum studier med ductus arteriosus inkludere brystrøntgen, EKG, phonocardiography, ultralyd av hjertet. Radiografisk kardiomegali detektert ved å øke størrelsen av venstre ventrikkel, lungearterien buler bue, øket pulmonar mønster, pulse lunge røtter. EKG tegn til ductus arteriosus omfatte merking av hypertrofi i venstre hjertekammer og overbelastning; med pulmonal hypertensjon - på hypertrofi og overbelastning av høyre ventrikel. Ved hjelp av ekkokardiografi bestemt ved indirekte tegn lyte produsert direkte visualisering av patent ductus arteriosus, dets målte dimensjoner.

Ved å holde aortography, avføling av høyre hjerte, MSCT og MRI av hjertet anlegget med høy pulmonar hypertensjon og en kombinasjon av åpen arterie defekten med andre abnormiteter i hjertet. Differensialdiagnosen patent ductus arteriosus med feil skulle være vanlig aortolegochnoy septum arteriell stammen Valsalvas sinus aneurisme, aorta-insuffisiens og arteriovenøs fistel.

Behandling av åpen ductus arteriosus

I premature spedbarn brukes konservativ styring av den åpne arterielle kanalen. Det involverer innføring av inhibitorer av prostaglandin (indometacin) syntese for å stimulere uavhengig utblodning av kanalen. I fravær av effekten av en 3-gangs tilbakevending av legemiddelforløpet hos barn eldre enn 3 uker, indikeres kirurgisk lukning av kanalen.

I barnets hjerteoperasjon med åpne arterielle kanaler, blir åpne og endovaskulære operasjoner benyttet. Åpne inngrep kan inkludere ligering av den åpne arterielle kanalen, dens klipping med vaskulære klips, krysse kanalen med suturering av lunge- og aortaendene. Alternative metoder for å lukke den åpne arterielle kanalen er dens klipping i prosessen med thorakoskopi og kateter endovaskulær okklusjon (embolisering) med spesielle spiraler.

Prognose og forebygging av åpen ductus arteriosus

En åpen arteriell kanal, selv av små dimensjoner, er forbundet med økt risiko for for tidlig død, da det fører til en reduksjon i kompenserende reserver i myokard og lungekar, forbindelsen av alvorlige komplikasjoner. Pasienter som gjennomgått kirurgisk lukning av kanalen, har bedre hemodynamiske parametere og lengre levetid. Postoperativ dødelighet er lav.

For å redusere sannsynligheten for å ha et barn med patent ductus arteriosus er nødvendig for å eliminere alle mulige risikofaktorer. Røyking, alkohol, medisiner, stress, kontakt med smittsomme pasienter, etc. i nærvær av CHD i nære slektninger i planleggingsfasen av svangerskapet bør konsultere en genetiker.

Hva er den åpne arterielle kanalen

Åpen arteriell kanal - medfødt patologi av utviklingen av hjertemusklene og store hovedkarene. Sykdommen er dannet i perioden med embryonisk utvikling i forbindelse med feil dannelse av hjertets indre deler.

Den arterielle kanalen er en spesifikk kanal som forbinder lungearterien og aorta. Med hjelpen er det en blanding av blod fra lungekroppen med arteriell blod i aorta.

Botallov-strømmen oppstår under utviklingen av fosteret, og i postnatale perioden overgås og deltar ikke lenger i sirkulasjonen, og blir til en arteriell ligament.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

I noen tilfeller, på grunn av strukturelle mangler, lukker imidlertid arteriellkanalen ikke, noe som fører til utseendet av en medfødt hjertefeil som forstyrrer hjertets normale fysiologiske funksjoner.

årsaker

Det er 2 grupper med årsaker som kan føre til dannelsen av en slik patologi som en åpen arteriell kanal:

Blant slike faktorer kan identifiseres:

 • stråling;
 • Røyking og drikking i løpet av svangerskapet;
 • Noen sykdommer i moren (røde hunder, diabetes, systemiske sykdommer);
 • prematuritet.

symptomatologi

Med en slik hjertefeil som den åpne arterielle kanalen, kan symptomene variere dramatisk avhengig av størrelsen på defekten.

For liten skala (ductus arteriosus 2 mm, for eksempel) er ikke observert hemodynamiske forstyrrelser kan utgjøre støy små i hjertet, men oftere med en slik liten størrelse lyte kan ikke diagnostisere sykdommen.

Hvis hullets størrelse er stor nok, vises de uttalt symptomene umiddelbart etter fødselen.

Tegn på hjertesykdom kan være slike tegn:

 • skinn av huden;
 • blå hud og lemmer;
 • Causeless vekttap;
 • hevelse;
 • hoste;
 • lag i fysisk og mental utvikling;
 • rask tretthet;
 • kortpustethet;
 • forstyrrelser av rytme av hjertekontraksjoner.

komplikasjoner

I tillegg til farene som den åpne arterielle kanalen selv bærer, er det mange alvorlige farlige komplikasjoner som kan oppstå mot bakgrunnen:

 • med denne sykdommen er det betennelse i endokardiet - den indre hjertemembranen, på grunn av infeksjonen;
 • Dette kan føre til feil bruk av hjerteventilene;
 • pasienten opplever symptomer på rusmidler med produkter av den vitale aktiviteten til bakterier;
 • Det er svakhet, diffus oppmerksomhet, kulderystelser, muligens en blødning av fundusens kar
 • Behandling av bakteriell endokarditt utføres ved hjelp av antibiotika og antibakteriell terapi.
 • uten ordentlig behandling kan den åpne arterielle kanalen føre til utvikling av hjertesvikt, og hjertet vil stoppe riktig og fullt ut utøve sine funksjoner;
 • det er en kronisk oksygen sult av indre organer;
 • Pasienter er vist et spesielt diett, samt terapi med sikte på å forbedre blodstrømmen og normalisere arbeidet i det kardiovaskulære systemet.
 • Alvorlig sykdom, som fører til nekrose i vevet i hjertemuskelen på grunn av alvorlig hypoksi;
 • Når blodtilførselen til visse deler av hjertet forstyrres, opptrer akutt iskemi, og som et resultat nekrose av den blodløse delen av orgelet;
 • behandling utføres på sykehuset, med utnevnelse av spesifikke trombolytiske stoffer og narkotiske smertestillende midler;
 • Jo før behandlingen er startet, jo større blir dens effektivitet.

Også blødninger i hjernen, cerebral iskemi og lungens far er mulig.

diagnostikk

Et ekstremt viktig stadium i behandlingen av en åpen arteriell kanal er korrekt og rettidig diagnose. Det gjør det mulig å avsløre graden av patologiske forandringer i hjertet, samt komplikasjonene som har oppstått mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen.

En grundig undersøkelse utføres ved hjelp av ulike diagnostiske metoder for å studere problemet så grundig som mulig:

 • Ved hjelp av EKG utføres en undersøkelse av hjertekontraksjoner ved hjelp av en analyse av elektriske utladninger i orgelet;
 • når arterialkanalen er åpen på EKG, kan tykkelse av vev og pålasting av venstre ventrikel og høyre hjerte deler på grunn av høyt blodtrykk i lungene ses.
 • Røntgenundersøkelse bidrar til å evaluere strukturen i hjertet og blodårene;
 • hjertesykdom fører til en sterk økning i lungens store fartøy, en økning i hjertet, samt en lungestamme på grunn av en overdreven mengde stillestående blod.
 • Denne typen diagnostikk vil bidra til å oppdage en konstant støy i hjertet, som er karakteristisk for den åpne ductus arteriosus;
 • enheten registrerer lyder som oppstår under hjertets arbeid når det er kontrahert og avslappet på et papirbånd, noe som letter analysen av tegn på hjertesykdom.
 • ultralydapparatet projiserer et bilde av hjertet og nærliggende fartøy på skjermen;
 • På dette bildet kan du tydelig se den åpne arterielle kanalen, vurdere størrelsen på defekten, samt den generelle tilstanden til hjertemuskelen.
 • studien består i å introdusere en spesiell sonde inn i hjertet gjennom femoral arterien;
 • Dette gjør at vi kan undersøke trykket og oksygenivået i forskjellige deler av hjertet.
 • med en åpen arteriell kanal karakterisert ved en økning i nivået av oksygen og trykk i høyre side av hjertet, så vel som i lungearterien.
 • en prosedyre der et kontrastmiddel injiseres i venstre ventrikel gjennom et kateter, farger blodet på en slik måte at det blir synlig på røntgenstrålen;
 • Med Botallovs åpne kanal vil kontrastmaterialet sammen med blodet komme inn i lungearterien, som vil være tydelig synlig på røntgenstrålen.
 • Ved å kombinere bruken av røntgenstråler og datateknologi, kan du lage et 3D-bilde av det organet som undersøkes, og du kan studere de minste detaljene i strukturen;
 • ofte er denne typen diagnose brukt umiddelbart før operasjonen gir kirurgen mulighet til å lage en detaljert handlingsplan.

Behandling av åpen ductus arteriosus

Behandlingen bør startes så tidlig som mulig, siden graden av forsømmelse av sykdommen er avhengig av pasientens utvinning. Hvis pasienten ikke har uttalt symptomer, og det ikke er noen utvikling av mulige komplikasjoner, anbefales konservativ behandling.

Terapi består i å følge et spesielt diett, samt i bruk av rusmidler basert på inhibitorer av prostaglandiner og antibiotika.

Den første gruppen medikamenter bidrar til den naturlige overgrowth av arteriell kanal, og antibiotika brukes til å forhindre infeksjon i hjertet. Under behandlingen bør pasienten begrense inntaket av vann og i tillegg ta diuretika.

Metoder for behandling av hjertets aortakanal er søkt i denne artikkelen.

Hvis pasienten gjennomgikk tre konservative behandlinger, men kanalen forblir åpen, og de kliniske tegnene på hjertesvikt ble akutte, ble han vist akutt kirurgisk behandling:

 • Operativ inngrep anses å være den mest effektive og pålitelige måten å kontrollere den åpne botulinumkanalen. Operasjonen med den åpne arterielle kanalen er å produsere et lite snitt av ribbeholderen mellom ribbenene gjennom hvilke legen har tilgang til hjertet og aorta. Videre dekker det kanalen med den mest praktiske metoden (silketråd, spesialklemme eller sy) og legger sømmer.
 • Fordelen med en slik operasjon er muligheten til å behandle patologi av enhver størrelse, samt uavhengighet fra fartøyets størrelse (hvilket er viktig hvis operasjonen utføres på nyfødte). I tillegg er denne operasjonen ganske vanlig, og leger har en god erfaring med denne typen kirurgiske inngrep.
 • Men kirurgisk inngrep ledsages av fysisk traumer, som er en alvorlig test for kroppen og krever etterfølgende rehabilitering. I tillegg skjer det at kanalen etter denne operasjonen gjenåpnes. Som enhver operasjon er den ledsaget av en risiko for komplikasjoner, som blødning eller postoperativ betennelse i såret.
 • Den endovaskulære operasjonen utføres ved bruk av et kateter, som settes inn i arterien på låret og beveger seg langs karene til hjertet. Der, ved hjelp av et spesielt tips på sonden, lukkes arteriellkanalen, og effektiviteten av operasjonen kontrolleres med kontrastmiddel. Hvis blodet i lungearterien forblir ufarvet etter innføring av kontrast i venstre ventrikel, så var behandlingen vellykket.
 • Blant fordelene ved denne type behandling, kan det bemerkes at det er tryggere i forhold til åpen operasjon, og krever ikke lang gjenoppretting. I gjennomsnitt varer rehabilitering om lag to uker.
 • Blant manglene endovaskulyatnogo behandling kan det bemerkes at det ikke kan gjøres i den inflammatoriske prosess, eller på bakgrunn av de detekterte blodpropp i hjertet, som det er ineffektiv når den atypiske struktur og plassering batallova kanal.

Rehabilitering etter operasjon

Umiddelbart etter operasjonen blir pasienten plassert i intensivavdelingen, hvor han er koblet til apparatet som overvåker hjertet og luftveiene. Etter en dag i intensiv omsorg med streng strenge sengestue, blir pasienten overført til intensivavdelingen.

Før suturen er helt strammet og den primære helingen finner sted, foreskrives pasienten smertestillende midler, preparater som forhindrer infeksjon og betennelse i såret, samt daglige dressinger. Etter fjerning av leddene, må du ha en spesiell bandasje en stund.

Det er nødvendig å gjøre medisinsk gymnastikk, som består av knådende børster, bøyende og ubøyelige ben i knærne som ligger på sengen, oppvarming av skulderleddene. Også, hvert 60 minutt, puste øvelser, med en trykkluftluft.

På et sykehus bruker pasienten en uke, hvorpå han blir tømt. Personen bør fortsette å håndtere arret alene, og ikke overexert.

Fysisk trening bør administreres forsiktig og gradvis. Til å begynne med er korte vandreturer ikke mer enn 200 meter. Daglig, denne satsen bør økes. Omtrent en måned senere vil en person være i stand til å lede sin vanlige livsstil.

Hvordan spise etter operasjon

Etter operasjonen, er de første to dagene tillatt bare flytende mat: lavt fett kjøttkraft, gelé, søtsaft med masse, melkesyreprodukter, rensede supper. Fra den tredje dagen kan du allerede spise god mat.

Kontraindikert bruk av alkohol, fett, røkt og stekt mat. Også skadelig er animalsk fett, margarin, matvarer som inneholder høye mengder sukker og kolesterol.

Fra den andre uken er det lov til å bytte til ditt vanlige diett, men med høyt innhold av grønnsaker, frukt og surmjólk for å redusere risikoen for forstoppelse. For en raskere og effektiv utvinning bør inkluderes i dietten av mange proteiner og vitaminer.

forebygging

For å unngå denne sykdommen og ikke falle inn i risikogruppen, må du prøve å minimere mengden stress, føre en sunn livsstil, å gjennomgå undersøkelser i tide og ikke engasjere seg i selvmedisinering.

En medfødt hjerteprofet i et barn kan forebygges ved å være oppmerksom på graviditetsplanlegging, gjennomgå alle undersøkelsene, slutte å røyke og drikke alkohol under graviditetsplanlegging og graviditetsperioden.

Også kontakt med syke smittsomme sykdommer bør unngås for å unngå den patologiske skade som for eksempel rubella kan bringe.

Et født barn skal få god ernæring, oppmerksomhet, psykologisk komfort og et tilstrekkelig nivå av fysisk aktivitet.

effekter

Å ignorere sykdommen og utilsiktet behandling kan føre til svært alvorlige konsekvenser. Den åpne arterielle kanalen forstyrrer riktig blodsirkulasjon og utgjør en alvorlig risiko for å utvikle komplekse sykdommer.

Disse inkluderer:

 • aneurysm av kanalen med videre ruptur;
 • hjertesvikt;
 • inflammatoriske prosesser i hjertet;
 • lungebetennelse;
 • slag;
 • høyt vaskulært trykk i lungene.

Symptomer på Ebsteins abnormitet er oppført her.

Herfra kan du lære mer om symptomene og behandlingen av mitralventilinsuffisiens.

Les Mer Om Fartøyene