Hvorfor dør hjernecellene og hva er konsekvensene av atrofi

Den menneskelige hjerne er hovedorganet i sentralnervesystemet. Dens overflatelag består av en rekke nerveceller som er koblet sammen av et synaptisk bindemiddel.

I arbeidstilstand er bare 7% av nevronene av totalt antall, resten venter på sin "sving". Fra skolens kurs i biologi er det kjent at noen hjerneceller erstattes av andre i tilfelle skade eller fullstendig død.

Imidlertid er det også anatomiske abnormiteter som påvirker arbeids- og ikke-fungerende nevroner, og derved dræper dem og ødelegger forbindelsen mellom dem. Denne patologien fører til tap av hjernemasse og funksjonelle evner.

Døden av nerveceller i hjernen er en helt normal prosess som skjer daglig. Men hele problemet er at med nevrologiske abnormiteter dekker atrofiprosessen et mye større antall neuroner fra normen. Nesten alltid fører dette til fremveksten og utviklingen av alvorlige sykdommer som resulterer i døden.

Hvordan hjernen neurons dø...

Cerebral atrofi påvirker hjernens frontområder (cortex og subcortex). Det er denne sone som er ansvarlig for de intellektuelle - funksjonene og følelsene. Men denne sykdommen er klassifisert i flere arter som har forskjellige steder:

 1. Kortisk atrofi. Her skjer ødeleggelsen i vevet i hjernebarken. Og oftere ser det ut til å aldring av nerveceller, men andre patologiske handlinger på hjernen (GM) er ikke utelukket.
 2. Multisystem dør ut. Karakterisert av skade på cerebellum, stammen til GM, basale kjerner. Har effekten av oppbygging.
 3. Diffusiv død påvirker en rekke prosesser i motsatte steder. Sykdommen begynner i cerebellumområdet, og deretter oppstår symptomer som er karakteristiske for andre områder av GM.
 4. Cerebrospinal forfall. Karakterisert av cerebellar lidelser med ekstra patologiske prosesser av andre deler av GM.
 5. Posterior cortical. Forårsaker atrofi av nevroner i nakkenes nakke og temechka. Klynger av plaques og baller av nevofibrillære plexuser dannes, noe som bidrar til døden.

Hva menes med neurons død?

Generelt anses atrofiske forandringer i hjernen ikke som en sykdom. Atrofi kan fremstå ikke bare som et resultat av sykdomsprogresjonen, men blir også årsaken til utviklingen av sykdommen.

Nærmere bestemt er hjerneatrofi en patologisk aktivitet som glatter vevet i hjernebarken, reduserer størrelsen, vekten og dreper de nevrale nettverkene til GM. Følgelig påvirker dette intellektuell aktivitet og andre menneskelige funksjoner.

Denne patologien er vanligst hos folk i alderen. Alle vet at folk i alderen 70-80 år begynner å lide av demens, delvis tap av minne og lignende problemer. Men vi kan ikke si at dette ikke kan skje med en ung mann eller til og med et nyfødt barn.

Slike endringer fører til endringer i menneskehetens og hans livs natur. Derfor vil vi trekke en konklusjon. Under dødsfallet av nevroner i hjernen er ment:

Hva forårsaker døden av hjerneceller

Det antas ofte at eksterne faktorer, som traumatisk hjerneskade, alkohol eller narkotikamisbruk, er hovedagenter for atrofisk aktivitet.

Men det er også fysiologiske faktorer som ikke er mindre aktive i dette:

 1. Infeksjoner i sentralnervesystemet. GM-celler kan dø som følge av forekomst av bakterier, infeksjoner og andre parasitter. Dette kan skje både i flere timer, og i mange år, avhengig av hvilken type infeksjon.
 2. immunitet. Noen ganger er det sykdommer der immunsystemet begynner å kjempe mot en person, eller rettere mot nervecellene. Vanligvis observeres dette med multippel sklerose, når myelinkappen av nerveceller ødelegges.
 3. plaketter. Som allerede nevnt ovenfor spiller akkumuleringen av plaques en rolle i hjernenes død. Prosessen er strukket i mange år.
 4. Stråling eksponeringer. Innvendig påvirker de sterkt kroppen, noe som negativt påvirker GM-legemet og fører dem til døden.
 5. Biokjemisk skade på nervesystemet.

Det er også flere patologiske grupper av sykdommer som følger av fremdriften av hvilken hjerneatrofi oppstår:

 1. Genetiske sykdommer. I de fleste tilfeller utvikler sykdommen på grunn av en arvelig predisposisjon. Det er flere genetiske sykdommer som atrofi går hånd i hånd (nevrofibromatose, demens).
 2. Kronisk iskemi. Her oppstår død av nevroner på grunn av oksygen sult og mangel på næringsstoffer. Dette fører til nederlag av blodkar under sykdommens aktivitet;
 3. Vaskulære sykdommer. De er delt inn i flere undertyper: svekkelse av blodkar - fører til lekkasje, som fører til at blodet kommer inn i hjernevævet; veksten av blodkar (Hippel's sykdom - Lindau, utseende av hemangioblastomer); slag - et patologisk fenomen som utløses av trombi. Dette fører til mangel på innkommende blod til visse deler av GM.
 4. Sykdommer i nervesystemet. Sykdommer, hvor den patologiske effekten er rettet mot nervecellens død.

Hvordan ser det ut?

I begynnelsen er det svært vanskelig å legge merke til noe mistenkelig, siden det bare skjer endringer i personens karakter fra utsiden. En person blir distrahert, trist, noen ganger aggressiv og likegyldig. Etter kort tid har en person problemer med minne, en reduksjon i logikk, et tap av følelsesevne, uttømming av vokabular.

I tillegg til dette, over tid, er dødsfallet av hjerneceller ledsaget av slike symptomer:

 • konstant aggresjon;
 • egoisme;
 • mangel på selvkontroll
 • hyppig irritabilitet;
 • asosiale;
 • abstrakt tenkning går tapt
 • psykiske lidelser;
 • depresjon;
 • apati.

Symptomene vil variere avhengig av stedet for atrofi i hjernen.

Diagnose og diffodiagnose

Serebral arthrofi er en sykdom, for diagnosen som du kan trenge en anamnese om detaljert informasjon om pasienten.

Medisinsk historie blir studert, pasienten blir stilt spørsmål om hans levekår og trivsel.

Men for en nøyaktig diagnose sender fagpersoner pasienten til gjennomføring av slike diagnostiske studier:

 • CT av hodet;
 • diffus optisk tomografi;
 • MEG (måling og visualisering av magnetfelt);
 • to-foton eller single-foton emisjon tomografi;
 • MRI av hodet.

Og også i sjeldne tilfeller er differensialdiagnose mulig. Å ha en anamnese til pasienten, ved hjelp av et spesielt opprettet dataprogram, er det mulig å etablere diagnosen ved hjelp av ekskluderingsmetoden. På fakta og symptomer som manifesteres i pasienten, reduserer datamaskinen sirkelen av ulike sykdommer til en.

Hvis det er umulig å utføre en komplett, kan du gjøre en delvis differensialdiagnose.

Hvordan stoppe eller senke cellens død

For å stoppe sykdommen er det nødvendig å eliminere årsakene. I de fleste tilfeller er det svært vanskelig å gjøre dette, særlig i betraktning at nerveceller ikke gjenoppretter - dette er umulig.

Hvis cellens død ble diagnostisert i utgangspunktet, er det mulig å stoppe eller i det minste minimere konsekvensene for hjernen ved hjelp av vitaminkomplekser som styrker celler og antioksidanter som blokkerer oksidasjonsprosessen. Slike behandling er kun rettet mot eliminering av symptomer. Atrofi selv er ikke behandlet med moderne stoffer.

Hvis vi snakker om pasientens livsstil, faller alt ansvar nå på skuldrene til kjære. De må gi en person med konstant omhu. Pasienten må omgis av omsorg, gi ham komfort og fravær av stressende situasjoner.

Pasienten kan ikke kvitte seg med lekser, tvert imot vil det være bedre om han tar vare på sine vanlige saker. Når det gjelder pasientbehandling, vil dette bare forverre situasjonen. Når man fokuserer på problemet, opplever pasienten mer, noe som fører til en progresjon av celledød.

Et rolig og stabilt miljø uten forskjeller vil kunne redusere utviklingen av sykdommen, og i beste fall stoppe det.
I tillegg kan du bruke antidepressiva eller beroligende midler, som kan unngå utbrudd av aggresjon.

Hvordan holde nevronene intakte

Alle forebyggende tiltak består i behandling og forebygging av sykdommer som bidrar til døden av cerebrale celler. Ifølge statistikk er dette fenomenet ofte observert hos personer med sykdommer i nervesystemet. Det kan derfor konkluderes med at det er nødvendig å tenke positivt, for å lede en sunn og aktiv livsstil. Det har vært vitenskapelig bevist at positive mennesker lever lenger og ikke har slike helseproblemer.

Den viktigste "vennen" av demens, spesielt hos eldre, er aterosklerose av fartøyene. Dens utseende i celledød legger til atrokens atrofi, som er full av funksjonsnedsettelse av arbeidet til andre vitale organer.

For å hindre "venner gjenforene", er det nødvendig:

 • lede en aktiv livsstil
 • å balansere dietten for ikke å få overvekt
 • forlate nikotin og alkoholprodukter;
 • styrke immunforsvaret;
 • Unngå stressende situasjoner og mindre bekymring;
 • å kontrollere nivået av sukker i blodet.

Og også redusere kolesterolinntaket og øke mengden frukt og grønnsaker i kostholdet. Slike spisetrender fører kroppen til normal.

Jo mer nederlag, jo verre manifestasjonen

Med hensyn til konsekvensene, som truer hjernens celler, er den faktiske regelen: jo mer nederlag, jo verre manifestasjon. Og også i fravær av behandling, forverres en persons tilstand raskere.

Som en konsekvens kan kramper, forsvunnelse av muskelfunksjoner eller respirasjonsdepresjon forekomme. Samtidig manifestasjon av slike konsekvenser kan føre pasienten til koma eller søppel.

Det er ikke noe bra å forvente her, siden en slik prosess ikke kan stoppes, og med døden av en betydelig del av cellene for livet, oppstår et dødelig utfall.

Døden av hjerneceller

Forskere har beregnet at den menneskelige hjernen består av 86 milliarder neuroner. I dette tilfellet er dødsfallet av hjerneceller også et naturlig forløb av hendelser. Den raske utviklingen av en slik prosess er imidlertid sett som et formidabelt symptom som kan føre til de alvorligste konsekvensene.

Cerebral neuronal død

I lang tid var oppfatningen av nervøsitetens stabilitet og dens manglende evne til å reprodusere seg. Relativt nylig kom forskere til den konklusjonen at neurogenese er inneboende hos voksne pattedyr og mennesker. På den annen side er neurons død en integrert del av hjernens normale funksjon.

Den raske døden av hjerneceller, konsekvensene av disse kan være ganske alvorlige, overstiger den akseptable frekvensen av nevronaldød (4% av cellene i 10 år). Den progressive døden av celler kan føre til alvorlige sykdommer, som nesten ikke er egnet til narkotikakorreksjon.

Spesielt farlig i denne forbindelse er døden av hjernebarken, stamceller og subkortiske strukturer. De universelle mekanismene til nevronedød inkluderer:

 • nekrose (iboende ved akutt hjernepatologi);
 • apoptose - programmert celledød (karakteristisk for både akutte og kroniske patologiske prosesser).

De biokjemiske reaksjonene i hjernecelledødsprosessen reduseres til:

 • frie radikaler skade på nevronemembraner;
 • forstyrrelse av mitokondriell aktivitet
 • aktivering av excitatoriske nevrotransmittere av aminosyrer.

Årsaker til nevronedød

Årsakene til død av hjerneceller kan være forskjellige. De viktigste prosessene som kan forårsake neurons død:

 • kardiovaskulære katastrofer (hjerteinfarkt, hjerneslag);
 • CNS;
 • toksiske effekter;
 • traumatiske lesjoner;
 • arvelig disposisjon.

Viktig! Døden av nerveceller i hjernen av en ukjent årsak kalles ideopatisk.

Forskere mener at sykdommer, som er basert på hjerneceller, er en epidemi i det XXI århundre. Globalt kan sykdommer som utvikles som følge av nevronedød, være:

 • akutt (slag, encefalitt, craniocerebral trauma);
 • kronisk (encefalopati, multippel sklerose, neurodegenerative sykdommer).

Imidlertid benyttes begrepet "hjernedød" oftest i tilfeller av neurodegenerative sykdommer. De viktigste representanter for denne gruppen er:

 • Parkinsons sykdom;
 • Alzheimers sykdom;
 • Huntington's chorea;
 • noen former for demens
 • visse typer epilepsi;
 • supernuclear parese av øyet.

Symptomer på hjernecelledød

Neurogenerative sykdommer har en lang utvikling. Før starten av de første kliniske manifestasjonene, kan det ta mer enn 20 år. Pasienten føles helt frisk, til tross for den allerede begynte å dø av hjerneceller, oppstår symptomene på slike sykdommer etter å ha nådd terskelenivået til de døde nervene.

Dette skyldes de kolossale kompenserende mulighetene i hjernen. I dette tilfellet øker manifestasjonene av sykdommen som regel gradvis. Symptomokompleks sykdom avhenger direkte av hvor nevronedød er lokalisert, og hvilket område av hjernen har opphørt å fungere.

Når subkortiske kjerner påvirkes, utvikles striatal eller pallidar lidelser:

 • gipermimiya;
 • styrket gestikulasjon;
 • brudd på muskel tone;
 • parkinsonisme.

Døden av nevronene i pyramidbanen gir inhibering av motorfunksjoner. Døden av Purkinje-celler i cerebellum vil sikre dannelsen av et ataksisk syndrom med nedsatt koordinasjon og svimmelhet. Skader på stammen manifesteres av kranialnerves patologi, forstyrrelsen av vitale funksjoner, parese og hypersthesi. Involvering av kortikale nevroner i prosessen utgjør brudd på kognitive og kognitive funksjoner.

Neurofysiologisk diagnose

De viktigste metodene for å påvise neuronal dødsfall er ulike varianter av neuroimaging. De tillater oss å se strukturen, funksjonell aktivitet og biokjemiske egenskaper av hjernen. For å identifisere døden av hjerneceller,

 • Beregnet tomografi av hodet;
 • diffus optisk tomografi;
 • Nuclear Magnetic Resonance Imaging;
 • magnetoencefalografi;
 • positron utslipp tomografi;
 • single-photon computertomografi.

Hvordan senke neurons død?

Gitt funksjonene i sen diagnostikk av dødsfallet av cerebrale strukturer, er forebyggingen av denne prosessen ganske kompleks. Drogbehandling bør være rettet mot å bevare de resterende nervene og opprettholde sin funksjonelle aktivitet.

Med den avslørte genesis av prosessen, er det nødvendig å eliminere den underliggende sykdommen som forårsaket død av nerveceller. Direkte for å redusere graden av nevronedød, brukes flere klasser medikamenter:

 • antioksidanter;
 • neuropeptides;
 • neyrometabolity;
 • vazoprotektory;
 • vitamin- og mineralkomplekser.

Retningslinjer for bruk av stamceller for å hindre neurons død anses å være lovende.

Døden av hjerneceller

Atrofiske forandringer i hjernen er en prosess med død av hjerneceller, samt ødeleggelse av nevrale forbindelser.
Ingen er forsikret mot denne plaget, men oftere er eldre kvinner i fare. Utbruddet av sykdomsutviklingen kan ta 50 år, og sykdommen avsluttes som regel fullstendig demens, spesielt i tilfeller med hjertekortisk atrofi, hvis natur er direkte relatert til aldersrelaterte endringer. Mekanismen for atrofi er spesifikkheten i menneskekroppen, i ferd med å aldre, reduseres volumet og massen av hjernestoffet gradvis. Selv om dette ikke er den eneste årsaken til problemet, og døden av hjerneceller oppstår selv hos spedbarn. Uansett opprinnelse, er denne patologien veldig farlig og full av alvorlige konsekvenser.

I tillegg bør det bemerkes at problemet kan strekke seg til hjernens frontsoner, og det er disse områdene som har det funksjonelle ansvaret for å overvåke tanker, oppførsel, handlinger etc.

Årsaker til sykdommen

Arvelig disposisjon er det avgjørende kriteriet i dannelsen av denne patologien. Imidlertid spilles en viktig rolle av eksterne faktorer. For eksempel kan hjernens hjernens atrofi gå betydelig forverret av misbruk av skadelige vaner, særlig røyking og alkohol, som bidrar til prosessen med celledød.

Uansett spesifisiteten ved sykdomsutbruddet, er kurset sakte (men ikke alltid), men fremgang. Konsekvensen av dette, som allerede nevnt, kan være demens, så vel som sykdommene i Pick og Alzheimers.

symptomer

Utbruddet av manifestasjonen av sykdommen er preget av utseende av apatiske stemninger i pasienten, en reduksjon av interesse for livet, sløvhet, etc. Den moralske stillingen til individet forverres også kvalitativt.

I tillegg er prosessen med død av hjerneceller ledsaget av følgende symptomer:

 • forarmelse av vokabular;
 • redusert evne til å tenke analytisk;
 • funksjonsnedsettelse av motilitet;
 • skifte av håndskrift, etc.

I den neste fasen av sykdommen slutter pasienten å gjenkjenne gjenstander og å redegjøre for hva de trengs for. Dette fører til at hans ferdigheter for å bruke de vanlige tingene forsvinner. Minnet er ødelagt, og sammen med det er orienteringen i rommet brutt. Det kan også oppstå oppførsel av imitasjon av andre mennesker, atferd endres radikalt. Etter en stund (som regel flere år) er det en fullstendig oppløsning av personen, og marasmus kommer.

Behandling av cerebral og kortikal atrofi i hjernen

Den uunnværlige delen av behandlingen av denne sykdommen er tålmodighet og oppmerksomhet fra slektninger og slektninger til pasienten. Ofte er terapi rettet mot å redusere manifestasjon av symptomer.

Med utseendet på de første tegn på sykdom, bør den første oppgaven være å gi pasienten komfortable forhold uten stress og angst. På en eller annen måte endres kardinalt livsstilen ikke. Best av alt, hvis en person er opptatt med noen husarbeid og vanlige plikter. Ofte bestemmer slektningene seg for å plassere pasienten på sykehuset, men denne utviklingen forverrer kun det kliniske bildet og øker sykdomsforløpet.

I tillegg utnevnelsen av antidepressiva og ulike beroligende stoffer. På bakgrunn av et gunstig husholdningsmiljø og bruk av medisiner, vil pasientens tilstand være så stabil som mulig. Vær også oppmerksom på nok søvn i kostholdet, inkludert dagtid.

Død av hjerneceller hos barn

Som allerede nevnt, er aldersfaktoren ikke den eneste årsaken til denne sykdommen. En cerebral cortex, som er en alvorlig patologi, hos et nyfødt fører til etterfølgende problemer med celleatrofi.

Hydrocephalus kan danne seg under fostrets utvikling i livmoderen, og en kvalitativ ultralydsundersøkelse kan identifisere spesifikke abnormiteter.
Herpes, cytomegali og andre intrauterin infeksjoner har en skadelig effekt på barnets sentralnervesystem på stadiet av dannelsen. Medfødte misdannelser i ryggmargen eller hjernen kan også føre til alvorlig sykdom. I tillegg spilles en enorm rolle av fødselstrauma sammen med blødninger i babyens hjerne.
Resuscitiv tiltak blir tatt når man identifiserer slike avvik i forhold til barnet. Imidlertid har moderne medisin ikke en effektiv algoritme for å bekjempe atrofi av hjernebarken hos spedbarn. Slike barn slakter seg senere i utviklingen, og de kan også få alvorlige funksjonsforstyrrelser i kroppen.
Til tross for den ugunstige prognosen for slike tilfeller, bør man likevel fortsette i rehabiliteringsperioden, etter alle anbefalinger og instruksjoner fra nevrologer.

Forebygging av sykdom

I forhold til forebygging, som i tilfelle av terapi, er det ingen entydig og effektiv metode til dags dato. Den generelle anbefalingen er bare den rette måten å leve og positive følelser på, fordi folk som er positive og har god helse, lever i de fleste tilfeller i en svært gammel alder uten å ha problemer med demensprogresjonen.

Døden av hjerneceller er ikke det eneste problemet som folk i deres alder må møte. Atrofiske forandringer påvirker mange andre vitale organer, som hjerte, lunger, lever og nyrer. Arteriosklerose, ledninger, inkludert atrofi av hjernebarken, påvirke funksjonaliteten til andre organer, på grunn av avbrudd av blodsirkulasjonen prosess.

Hva forårsaker aterosklerose? Vi viser hovedfaktorene:

 • arvelighet;
 • vektig;
 • stillesittende livsstil;
 • arteriell hypertensjon;
 • nikotin og alkoholavhengighet;
 • diabetes mellitus;
 • svak immunitet
 • Vanlige stressfulle situasjoner.

Av dette følger en enkel konklusjon at unntak fra det vanlige liv av disse årsaksmessige faktorene vil redusere risikoen for atherosklerose.
Balansert ernæring er nøkkelen til helsen til enhver person. Å redusere innholdet av kosthold fet mat, med unntak av kolesterol og andre helsefarlige produkter, så vel som en økning av denne bakgrunn, mengden av inntaket av frukt og grønnsaker, kvalitativt forbedre tilstanden av kroppen som har en positiv innvirkning på immunsystemet som en helhet.
Hvis det øker sukker eller kolesterol i blodet, bør det tas umiddelbare tiltak.

Atrofiske forandringer i hjernen er lumske på grunn av deres irreparable og forferdelige konsekvenser. Subjektivt er det vanskelig for en pasient å gjenkjenne symptomer, spesielt i et tidlig stadium. Dette skaper behovet for økt oppmerksomhet til sine kjære, spesielt hvis de er i alderdom.
Vær oppmerksom og rettidig, ta vare på deg selv og dine kjære!

Årsaker og symptomer på hjernecelledød og hva de skal gjøre

Hjernen i menneskekroppen er en av de viktigste organene. Det er ofte sammenlignet med hjertet, men hvis hjertet kan gjenopprettes og startes etter en klinisk død, dør hjernen og dens celler en gang for alle. Nerveceller og endinger er i flertallsnumre på hjernens overflate, og de kontakter hverandre ved hjelp av synaptiske forbindelser. Når celler dør, blir de erstattet av nye og dette er normalt. I menneskekroppen dør millioner av celler hver dag. Med utviklingen av uønskede patologisk prosess forbindelsen mellom dem brytes, det er en prosess som i medisin kalles atrofi - et fenomen som er knyttet til døden av antallet celler i hjernen, som fører til utvikling av alvorlige sykdoms - demens. Det er mange grunner til dette, men Verdens helseorganisasjon fant ut at folk i hovedsak er rammet av dette fenomenet etter 55 år, uansett om de er menn eller kvinner.

Årsaker til nevronedød

Døden av hjerneceller er en prosess som oppstår gjennom hele livet til en person. Legene sier at i ung alder er det ikke skummelt, fordi kroppen er ung - rollen spilles i dette tilfellet av en arvelig faktor. Folk i avansert alder, spesielt etter 55 år, står overfor dette fenomenet oftere og diagnostiserer det flere ganger. Dette kan skyldes følgende grunner:

 • Et infarkt er en prosess for å forstyrre blodstrømmen til hovedkardialmusklene.
 • Stroke er prosessen med forstyrrelse av blodstrømmen til hjernen (cerebrovaskulær ulykke).
 • Industrielle utslipp, arbeidsforhold, økologi.
 • Tidligere skader.
 • Arv og genetisk disposisjon.
 • Graviditetstid (bruk av narkotika, sigaretter, alkohol), unprofessionalism av leger - gynekologer og obstetrikere.

Årsakene til spredningen av dette fenomenet er mange. For tiden diagnostiserer MR- og CT-skanninger stadig større endringer i hjernens nevroner.

Sykdom som forårsaker død

Jo mer populært på TV-skjermer, på Internett og aviser er en forespørsel om hjelp. I overskriftene blinker følgende sykdommer:

 • Parkinsons sykdom Er en sykdom der hjernenes nevroner dør og motorfunksjonene forstyrres.
 • Alzheimers sykdom - Progressiv sykdom forbundet med brudd på neurodegenerative funksjoner, noe som fører til demens.
 • epilepsi - paroksysmal sykdom, med anfall av anfall.

Ovennevnte sykdommer er hovedårsakene, hvor nerveceller dør i store mengder. I medisin er det også funnet at skaden på hjernen og dens fungerende ledd kan skyldes encefalitt. Personer for livet kan immobiliseres, miste tale og mange andre viktige funksjoner, som til slutt vil forkorte livet og føre til døden.

Hvordan lagre nevroner

Nerveceller er å gjenopprette - myte eller virkelighet? I prosessen med embryogenese blir alle celler, vev og organer lagt og dannet i kroppen, i denne rekkefølge. Et stort antall hjerneceller dannes før fødsel - han ofte mister ved fødselen er fortsatt i prosessen med de første årene av livet, og så videre i løpet av livet. Restaurering av nerveceller er en myte som kan forvandles til virkelighet med en stille innsats. Dette arbeidet er ikke bare å trene hukommelsen og oppmerksomheten til ulike øvelser, lese bøker, se filmer, Tankespinn, men god ernæring - det er nøkkelen til hele kroppen helse.

Følgende faktorer er i stand til å bevare, forlenge livet og gjenopprette nevroner:

 • Tilstrekkelig oksygen. Det er ikke en hemmelighet at hjernen feeds på oksygen, noe som betyr at det må være mye for riktig og normal funksjon. Rent vann, produkter som stimulerer produksjonen av hemoglobin og hjernen, vil bli matet i riktig mengde.
 • Vaskulær balanse. Plakk av kolesterol, som fester seg til karene, forstyrrer blodstrømmen, og dermed oksygen, og dermed tilførselen av hjernen
 • Vitamin- og mineralkomplekser. I tillegg til vitaminer og mineraler som kommer inn i kroppen med mat, er det nødvendig å bruke kurs for å forbruke kalium, kalsium, magnesium, fosfor og jod.
 • Emosjonell komfort. Selvfølgelig er en gunstig psyko-emosjonell bakgrunn for en person et viktig aspekt i denne prosessen.

Hva å gjøre for å slutte å dø

Hvis celledød allerede har begynt, bør den bli braked og stoppet. Dette kan gjøres ved hjelp av medisinering. Grupper av legemidler som brukes i medisin:

 • antioksidanter.
 • neuropeptides.
 • Neyrometalolity.
 • Vitaminer og mineraler.

Innenfor hver hjernecelle er det radikaler. Når det er for mange av dem - dreper de bare dette buret. Med en slik prosess virker antidepressiva godt. Dessverre blir de raskt vant til dem, og de har uttalt bivirkninger.

Neuropeptider, i sin tur, reduserer prosessen med død og styrer friske celler, og bygger nye.

Mange føler effekten etter starten av å ta disse stoffgruppene, fordi det er en form for forebygging mot uønskede komplikasjoner, når sykdommen går langt og det er usannsynlig å redde situasjonen.

Narkotika for forebygging av demens

Demens (eller demens) påvirker hovedsakelig folk som allerede er eldre, hos middelaldrende personer kan det for eksempel oppstå som følge av skadene. Følgende medisiner brukes:

 • aktovegin - Et stoff som fremmer oksygeninntaket i hjernen, nærer cellene med glukose.
 • Cere - forbedrer metabolske funksjoner i hjernen, holder nevroner fra skader.
 • Altsenorm - forbedrer overføringen av nerveimpulser, forhindrer ødeleggelse av nerveceller.

Narkotika selges fritt i apotek og kjøpes på resept av en lege.

Døden av hjerneceller er et alvorlig problem og ikke bare det 21. århundre. Hjernens funksjon bleper med tiden, så hele livet må det næres og tempereres.

Årsaker til død av den menneskelige hjerne

Det viktigste i sentralnervesystemet er hjernen. Han styrer arbeidet i alle kroppssystemer. Den består av celler av nevroner, som er forbundet med hverandre.

De kommuniserer gjennom impulser. Alle prosessene i hjernen er ikke fullt ut forstått. Noen av dem er allerede kjent for vitenskapen, og noen forblir et komplett mysterium.

Generell informasjon

Dimensjoner i hjernen er ganske små, i forhold til hele kroppen tar det bare to prosent. Den menneskelige hjerne er den mest utviklede. Til tross for sin lille størrelse styrer den hele kroppen.

Den menneskelige hjerne er i et sterkt skall, mellom hvilke er karene. Inne i skallet er en hjernevæske. Det er delt inn i to halvkugler. Hver halvkule er ansvarlig for visse kroppssystemer. Uten visse signaler fra hjernen fungerer menneskekroppen feil.

Eventuelle endringer i hjernens vev og strukturer kan føre til irreversible prosesser. Død i hjernen kan føre til kroppens død som helhet. Hans systemer kan stoppe arbeidet sitt ikke så raskt som hjernen. Men oftest blir resultatet skuffende.

Funksjonshemminger i hjernen har mange inkarnasjoner

Det er mange slike sykdommer. En av dem kalles en abscess. Et bestemt hulrom i hjernen er fylt med pus. Vanligvis kan det utløses av en infeksjon som har kommet inne.

Det kan oppstå som følge av traumer eller kirurgi, og også gjennom blod. Inkubasjonsperioden kan vare ganske lang tid. For behandling utføres operasjonen vanligvis. Forutsi resultatet er vanskelig.

Arachnoiditis er når bindevev og kar blir betent. Slike manifestasjoner forårsaker infeksjon eller forstyrrelser i sentralnervesystemet. Har mange mindre effekter. Fullstendig utvinning kan ikke forekomme.

Ataxia er et brudd på vanlige bevegelser, tale. I denne situasjonen er forbindelsen mellom ryggmargen og hjernen ødelagt. En slik sykdom kan snakke om mulige endringer og komplikasjoner i den menneskelige hjerne. Det behandles nødvendigvis med deltakelse av en spesialist.

Aterosklerose av blodkar. Bli merkbar, som minneverdighet, generell forverring av tilstanden, hodepine.

Aphasia - medfører en forstyrrelse av taleanordningen.

Søvnløshet er en sykdom forbundet med endringer i sentralnervesystemet. Slike manifestasjoner kan forårsake stress, overbelastning, smerte i kroppen.

Typer av lammelse. De kan vises sammen med aterosklerose. Under sykdomsprosessen endres talen. Det er en skarp endring i humør. Vegetosovaskulære forandringer kan være i forskjellige former.

De svarer på behandling, men det må gjøres en viss innsats. Selve sykdommen tar lang tid og i alvorlig form. Hodepine kan snakke om muligens pågående sykdommer i den menneskelige hjerne. Smerte oppstår som følge av irritasjon av hjernehylsen.

Hypertensjon er blitt ganske ung sykdom. Når smerten konsentrerer seg i occiput og uttrykkes i sprengnings manifestasjoner, kan trykket reduseres eller økes. Det er ganske enkelt å finne ut. Det er nødvendig å måle trykket av en tonometer.

Svimmelhet kan begynne å manifestere uventet. Årsakene kan være svært varierte. Dette skyldes forstyrrelsen av det vestibulære apparatet. Skarpe bevegelser kan føre til slike opplevelser. Hvis slike fenomener ikke er hyppige og oppstår under visse omstendigheter, trenger du ikke bekymre deg. Men når svimmelhet ledsages av smerte og gjentas med en viss periodicitet, er det nødvendig å besøke en lege.

Når blodsirkulasjonen i hjernen forverres, kan det oppstå en apoplektisk koma. Det er et brudd på blodårene og en blødning. Denne prosessen kalles et slag. I slike tilfeller er det nødvendig å ringe en ambulanse.

Meningitt er en betennelse i membranene i hjernen. Det skjer av flere grunner. Svært alvorlig hodepine, høy feber. De behandler ham på sykehuset. For å opprette en nøyaktig diagnose må du gjøre en punktering. Gjenoppretting tar lang tid, prognosen er tvetydig.

Migrene manifesterer seg i form av hodepine. Det er mulig å etablere en slik diagnose først etter en komplett medisinsk undersøkelse.

Neuralgiske sykdommer i hjernen kan forårsake uopprettelig skade på hele kroppen. Etter en slik sykdom kan kroppen ikke gjenopprette seg fullt ut.

Oppsigelsen av funksjonene til hjernen kan oppstå når de gjenværende organene fortsatt fungerer. Hjertet virker og puster. Vanligvis med kunstig støtte. Men i øyeblikket for å stoppe hjernen, oppstår irreversible prosesser, cellens død. Organismen lever fortsatt, men det er ingen reaksjon på alt som skjer rundt. Det er mange grunner til dette. Spesialister kaller denne tilstanden - en out-of-the-way koma.

Endringer i hjernen kan forekomme ikke i forbindelse med sykdommer, men bare med alder. Organismen som helhet og etter hvert blir gammel. Hele systemet endrer seg gradvis sitt arbeid. Det er patologiske endringer. Vanligvis gjelder det først og fremst hjernens frontallober, men andre deler av hjernen blir gradvis påvirket.

Det kan sies at disse er de vanligste og komplekse sykdommene i hjernen. Prosessen med flyt av noen av dem kan avhenge av mange faktorer og individuelle egenskaper av organismen. Lytt til rytmen i hans arbeid. Leger kaller denne prosessen - kortikal atrofi. Slike endringer foregår over flere år.

Hva kan føre til hjernens cerebral atrofi?

Ofte er det en disposisjon for en slik sykdom. Det er ødeleggelse av hjernens celler. De kan kollapse under påvirkning av alkohol, nikotin, giftige og narkotiske stoffer. Bruken av narkotiske stoffer skader hele organismen som helhet. Alle disse stoffene akkumuleres i hjernen og i hele kroppen.

Å provosere deres reaksjon kan være traumer, hjernesvulster, hematom eller cyste. Også den nevrologiske sykdommen, dårlig blodsirkulasjon, hjertets iskemi, utilstrekkelig oksygen i blodet kan tjene som utbruddet av hjernens cerebral atrofi. Disse prosessene fører til en reduksjon av mentale evner, og dette fører til nedbrytning.

De første tegn på hjernens atrofi er manifestert i minnesforstyrrelsen, glemsomhet, spredt oppmerksomhet. Over tid begynner de å utvikle seg. Pasienten er preget av skarpe utbrudd av sinne og aggresjon, muligens en langvarig depressiv tilstand. Arbeidet til alle hjernens funksjoner er ødelagt.

Svært karakteristisk for sykdommen i håndskriftendring. Tale blir uleselig, tankene er forvirrede, vokabularet reduseres dramatisk. I fremtiden kan pasienten miste sin juridiske kapasitet og trenger konstant omsorg. Ta med mat, lag mat, rengjør leiligheten - det blir for mye for ham.

For behandling og forebyggende tiltak er det nødvendig:

 • redusere bruken av alkohol, nikotin, narkotiske stoffer til et minimum;
 • Når du arbeider med giftige stoffer, må du observere tiltak av egen sikkerhet.
 • prøv å spise sunn og sunn mat;
 • engasjere seg i fysisk kultur og idrett;
 • utføre narkotikapreparasjon, strengt etter legenes resept;
 • prøv å unngå stressende situasjoner.

Årsakene til å stoppe hjernen

Hjernen slutter å jobbe som følge av traumer. Ofte er dette trafikkulykker, blåmerker i høst. I en slik situasjon er selve hjernen skadet direkte. Hvis en direkte skade ikke var der, kan det bli blødning i hjernehulen.

På dette punktet er hjernen skadet, som i direkte skade. En annen hjerne kan stoppe sin aktivitet når akutt hjertesvikt har oppstått. Når blod ikke kommer inn i hjernen innen en halv time, begynner celler som ikke lenger er gjenstand for gjenopplivning å dø. Dette skjer ved en plutselig økning i trykket i skallen og på grunn av hjertestans, utføres direkte massasje.

Tegn, stopper arbeidet i hjernen.

 • det er ingen pust
 • eleven reagerer ikke;
 • reaksjonen på smerte er fraværende;
 • ufrivillige bevegelser i nakken og hendene uten hjelp fra hjernen.

Hvordan er hjernens død diagnostisert?

Du kan gjennomføre et elektroensfalogram i hjernen, og hvis det ikke viser biologisk aktivitet, kan vi angi stopp av arbeidet. Når det ikke er blodsirkulasjon i hjernen, bør ultralyd eller magnetisk resonansangiografi utføres, screeningsstudier.

I dette tilfellet er det ønskelig å vite årsaken til begynnelsen av å stoppe arbeidet i hjertet. Under undersøkelsen kan det fastslås at furene smelter, ventrikkene blir redusert og hjerne ødem observeres. Det kreves en test for å kontrollere åndedrettssystemet.

Erklæringen om det faktum at hjernedød oppstår i tilfelle av:

 • fraværet av en elevs reaksjon på lysstimuli;
 • å stoppe arbeidet i pustesystemet;
 • terminal koma.

Hjerneatrofi

Så kalles de cerebral atrofi, der det er en gradvis død av nerveceller i hjernen. Neuroner og deres forbindelser, hjernebarken, blir ødelagt. Denne sykdommen rammer mennesker over femti år. Det er ofte antatt at kvinner blir sykere oftere enn menn. Svært ofte er resultatet fullstendig demens.

Medisin hevder at denne sykdommen er lagt ned på genetisk nivå. Innflytelsen av miljøfaktorer kan påvirke sykdomsformen eller kurset.

Det finnes flere typer atrofi:

 • Pick's sykdom;
 • Alzheimers sykdom.

Atrofi av hjernen uttrykkes i forhold til alt som skjer. En person blir likegyldig, mister interessen i livet. Det kan komme en revurdering av moralske verdier. Tankeprosessene går sakte, talen blir usammenhengende, inkonsekvent.

Robot i muskel-skjelettsystemet er ødelagt. Pasienten kan ikke gjenkjenne personer og gjenstander. Det er et brudd på orientering, og han kan gjenta noen handlinger eller handlinger. Ved passering av en viss tid kan det oppstå fullstendig galskap. Diagnose, en slik sykdom når du undersøker hjernen og utfører MR.

Behandlingen er mer profylaktisk. Trenger omsorg og mye oppmerksomhet. I medisinske prosedyrer finnes det medisiner som lindrer symptomer eller letter deres manifestasjoner.

På slike øyeblikk er det svært viktig at pasienten er i et rolig psykologisk miljø og vanlig livsstil. Legene anbefaler ikke å holde slike pasienter i klinikken. Det vil hjelpe vanlige husholdningsarbeid, oppmerksomhet og omsorg for kjære.

Av rusmidler foreskriver noe beroligende og lindrer depresjon. I dette tilfellet er det ønskelig å utvikle et spesielt dagregime for pasienten. Han må føle seg nødvendig av andre. Belastninger er vanligvis små, og krever bare en viss tid og ansettelse. Må hvile på dagen.

I løpet av sykdommen kan subatrofi av hjernebarken utvikles. Forebygging av atrofi i hjernen er nesten umulig. Det anbefales å lede en sunn livsstil og lytte til kroppen din.

Oppsummering

Hjernen er en av kroppens viktigste organer. Alle endringer i hjernens arbeid fører til en funksjonsfeil i hele organismenes arbeid. Hver celle i hjernen er ansvarlig for en bestemt funksjon.

I tilfelle skade kan hjernesykdom, irreversible prosesser oppstå. Døden av hjerneceller oppstår ganske raskt, og utvinning forekommer ikke.

Mange sykdommer i hjernen er lagt ned på genetisk nivå. Derfor er eksterne faktorer av betydning svært viktig. Positive følelser og en sunn livsstil kan redusere muligheten for å utvikle hjernens sutatrofi til et minimum.

Ved begynnelsen av hjernedød stopper menneskekroppen sine aktiviteter. Avhengig av de skadede delene av hjernen, kan refleksinstinkter overleve, noe som skjer ubevisst.

Hvis du har noen symptomer på cerebrale sykdommer, bør du alltid konsultere en lege. Fullfør en fullstendig medisinsk undersøkelse.

Forebygging av sykdommer i hjernen kan gi positive resultater. Det må behandles som en hjertesykdom lidende, og for alle pasienter som har en genetisk disposisjon mot dem.

I moderne medisin, er narkotika mye brukt som forbedrer arbeidet og blodsirkulasjonen i hjernen. Denne priracetam, tserepro, ceraxon. Det finnes medisiner som tas for forebyggende formål - de kalles antioksidanter. De er i stand til å akselerere og forbedre prosessen med å fjerne giftige stoffer fra kroppen. "Trental" er ment for utvidelse av blodkar og forbedring av oksygenmetabolismen.

Men du bør alltid huske at selvmedisinering er strengt forbudt. Spesielt hvis du har hjernesykdommer som: hjernens hjernenatrofi og subatrofi av hjernebarken og cellene.

Symptomene er veldig lik hverandre og andre hjernesykdommer. Korrekt å diagnostisere og velge terapi, kun ekspert kan. Pass på å gjennomføre en fullstendig undersøkelse av hele kroppen og hjernen.

For forebyggende formål, etter et behandlingsforløp, må du være oppmerksom på folkemetoder som hindrer migrene i hodepine eller vanlig hodepine. Men utfør alltid alle prosedyrene først etter samråd med en spesialist.

Prosessen med gjenoppretting avhenger i stor grad av behandlingstiden i klinikken. Dette bestemmer i mange henseender den positive effekten av behandlingen. Å stoppe hjernen krever akutt gjenopplivning. Tapt tid kan være hovedårsaken til at det er umulig og ubrukelig.

Årsaker til hjernen atrofi: hvorfor er celledød akselerert?

1. Hvilke typer cerebral atrofi eksisterer 2. Manifestasjon av symptomer 3. Behandling

Døden av hjerneceller er en naturlig prosess som begynner etter ca 55 til 60 år; I 30 år fra begynnelsen er massen av hjernen noe redusert. I noen tilfeller begynner nedverdigende endringer å bære den tvungen patologiske karakteren, som virker som konsekvensene av en alvorlig sykdom. Symptomer som manifesterer hjernens atrofi (eller, som det også kalles cerebral atrofi), er først og fremst uttrykt i brudd på intellektuelle-mnestic funksjoner (minne, oppmerksomhet, intellekt) og emosjonell sfære. Oftere utvikler den patologiske prosessen i frontallobene - cortex eller subcortex.

Noen ganger kan sykdommen dannes hos nyfødte, noe som negativt påvirker deres mentale utvikling.

Hvorfor det er en sykdom

Hovedårsakene til sykdommen er genetisk predisponering og kjøpte sykdommer. Den andre er:

 • alkoholisk encefalopati og kronisk forgiftning;
 • craniocerebral trauma (i dette tilfellet er atrofi lokal i naturen - cellene i det berørte området dør, deres plass er okkupert av arr og cyster, gliotiske endringer dannes);
 • cerebral aterosklerose og hypertensjon (hvor hypoksi av nevroner og deres påfølgende død utvikles);
 • intrakraniell hypertensjon (hovedårsaken til cerebral atrofi hos nyfødte skyldes endring i hjernesubstansen på grunn av overdreven press på det);
 • kromosomale mutasjoner og infeksjoner som påvirker hjernen i prenatal perioden;
 • sykdommer som er degenerative (senil demens, Parkinsons sykdom, Pick og andre).

Hva slags hjerneatrofi eksisterer

For tiden er det flere typer sykdommer.

 1. Kortisk atrofi er forbundet med alder eller generelle prosesser i kroppen, og endrer hjernevævet. Det er den vanligste blant alle arter.
 2. Multisystemisk innebærer komplekse atrofiske forandringer som forekommer i cortex, basal ganglia, cerebellum, stamme, hvite materie celler, ledende veier, pyramidale og ekstrapyramidale systemer. Symptomer er lyse, alvorlige, uttrykt i demens, svekket koordinering av bevegelser, vegetative lidelser, tegn på parkinsonisme.
 3. Lokal er uttrykt i separate hjernens hjerner - som følge av traumer, hjerneslag, infeksiøse og parasittiske lesjoner, iskemi (hos nyfødte). Symptomer manifesterer seg avhengig av plasseringen av fokuset.
 4. Diffus - uniform atrofi av nevroner gjennom hele hjernen, som er typisk for rus, encefalopati, degenerative sykdommer. Primære endringer er ofte forvekslet med cerebellarforstyrrelser, slik at den patologiske prosessen, i de fleste tilfeller, blir identifisert i senere stadier.
 5. Posterior cortical refererer til deponering av amyloidplakk, noe som fører til neurons død. De viktigste symptomene er uttrykt i strid med romlige forhold, evnen til å gjenkjenne gjenstander, tap av fargeforskjeller, leseproblemer. Samtidig forblir minne, oppmerksomhet og intellekt normal. Senere blir følelsesmessige lidelser, mani, lagt til. Forventet levetid er ca. 10 år etter sykdommens begynnelse.

Denne typen atrofi blir ofte feilaktig diagnostisert som Alzheimers sykdom. Relativ berømmelse hun fikk i forbindelse med diagnosen til den berømte forfatteren Terry Pratchett.

 1. Symptomer på cerebellær atrofi er uttrykt i endringer i koordinering av bevegelser, balanseforstyrrelser, svelging, oculomotoriske lidelser, enuresis. Døden skjer innen 5 til 15 år fra, som regel smittsomme sykdommer.

Sykdommen er også delt i henhold til alvorlighetsgrad og stadier av sykdommen. Dermed vises atrofi av hjernen i 1. grad i begynnelsen, og dens tegn er svakt uttrykt. I tilfelle behandlingen utføres i sin helhet, går progresjonen ned i mange år. Ved hver etterfølgende grad øker symptomene på atrofi.

Manifestasjon av symptomer

Foreløpig er en vanlig diagnostisk metode magnetisk resonansbilder, som ikke bare bestemmer sykdommen i de tidlige stadier, men også en prekritisk tilstand som subatrofi av hjernen, noe som forbedrer prognosen.

De viktigste symptomene på cerebral atrofi inkluderer frontal lobe syndrom, psyko-organisk syndrom og demens. Som regel presenteres de i tilfelle at det foreligger kortikal atrofi. Andre arter har en viss spesifisitet, derfor kan deres tegn variere.

Syndrom av frontal lobe er uttrykt i emosjonelle, motiverende og kognitive forstyrrelser:

 • impulsivitet, uhøflighet, egoisme, irritabilitet;
 • apati, patologisk mangel på vilje;
 • redusert selvkontroll;
 • svekkelse av minne, tap av intelligens;
 • hyperseksualitet.

Pasienten med psykoorganisk syndrom har uttalt symptomer på kognitive og følelsesmessige lidelser.

 1. Mengden kunnskap er innsnevring, oppkjøpet av nye sakter. Det er endringer i tankedynamikken (dommenes natur kan bli ustabil, prosessen blir stiv), evnen til selvanalyse blir redusert. Ordforrådet minker, minnet er svekket, hukommelsestap og falske minner kan vises.
 2. Stemningen er vanligvis redusert, depressiv; Det er aggressivitet, resentment, etterfulgt av eufori.
 3. Det er en cerebral sløyfe (hodepine, tretthet, svimmelhet).

Demens innebærer gradvis ødeleggelse av alle intellektuelle og familiære funksjoner, fremveksten av sosial disadaptasjon, flere brudd på oppfatning, tale, patologiske endringer i personlighet.

behandling

Det er ingen måte å fullstendig kvitte seg med denne sykdommen. Målet med en hvilken som helst behandling er å forbedre livskvaliteten og maksimal forlengelse (den såkalte palliative behandlingen). For gjennomføringen, prøv å svekke noen av symptomene ved hjelp av en rekke medisiner. Også behandlingen utføres, som inkluderer eliminering av årsaken, som forårsaker atrofisk prosess (i tilfelle det er mulig).

Vi beskriver et eksempel på terapeutiske effekter - basert på denne type atrofi, som multisystem.

 1. Denne sykdommen er preget av tegn på kardiovaskulærhet (hyppig nattlig urinering). For å eliminere den, foreskrives legemidler som forandrer vann-saltbalansen i kroppen. For samme formål, og også for å unngå en morgen kraftig trykkfall når kroppens stilling endres, løftes pasienten på sengen.
 2. Når det er symptomatisk Parkinsonisme, foreskrive behandling med legemidler som tradisjonelt brukes til Parkinsons sykdom.
 3. Pasienten opplever ofte problemer med vannlating - både urinretensjon og inkontinens er mulig. Ved inkontinens er spesifikke legemidler foreskrevet, forsinkelsesbehandling består i installasjon av katetre.
 4. For å eliminere forstoppelse, som ofte følger med multisystematrofi, er en diett foreskrevet.

Behandling av noen form for atrofi kan ledsages av bruk av antidepressiva eller sedativer. Spesiell oppmerksomhet er lagt på introduksjonen av dagens behandling, dosering av søvn og hvile, matinntak og mosjon - i samråd med legen.

Et viktig aspekt ved terapien av denne sykdommen er omsorg for nære personer: pasienten skal være i et kjent, rolig miljø. Legene anbefaler å opprettholde pasientens tillit til fremtiden og effektiviteten av pågående manipulasjoner.

Hvis behandling ikke er tilgjengelig, kan konsekvensene av sykdommen føre til tidlig død. Tilstedeværelsen av terapi kan forbedre livskvaliteten og forlenge den i et par tiår.

Så, atrofi i hjernen er en patologisk sykdom som innebærer den akselererte døden av nevroner og er irreversibel. Tilstrekkelig utvalgt behandling og gjennomføring av all doktors anbefalinger kan forlenge pasientens liv. Søker medisinsk hjelp i begynnelsen, gjør at du kan bremse sykdomsforløpet i mange år.

Les Mer Om Fartøyene