Lymphostasis i nedre lemmer - årsaker, symptomer, behandling, foto

limfostazom føtter - en progressiv sykdom i nedre ekstremiteter, oftest påvirker kvinner i midten av livet, nå online alter-zdrav.ru vi skal snakke om det, om sin årsaker, symptomer, utvikling grader, diagnostisering, forebygging, metoder og måter å behandle sykdommen.

Lymphostasis - hva er det, bilde, sykdomskode i henhold til ICD-10

limfostazom - Dette er en smertefull tilstand, som ledsages av en forstyrrelse av lymfesystemet og fører til brudd på utstrømningen og sirkulasjonen av lymfoidvæsken i menneskekroppen.

Det er i stand til å akkumulere i vevet og er ledsaget av sterk hevelse i beina, og huden blir unaturlig tettere. Noen ganger kan øvre lemmer være involvert i denne prosessen.

ICD-10 kode: I89.8.

Sykdommen er ikke sjelden, det påvirker i gjennomsnitt hvert tiende, nærmere bestemt den tiende, siden vi allerede har funnet ut at det påvirker det meste av kvinnen.

Egenskaper og rolle av lymfesystemet i menneskekroppen

Lymfesystemet sikrer god kroppsfunksjon. Det bidrar til:

 • Normalisering av vevsmetabolismen.
 • Overføring og distribusjon av fett inn i blodbanen fra tarmkanalen.
 • Produksjonen av lymfocytter, som virker som en beskyttende barriere for kroppen.
 • Utvikling av antistoffer.
 • Filtrering av vævsfluid i lymfeknuter, fjerner seg fra kroppen av giftige og utenlandske elementer.

Den består av lymfeknuter, kapillærer og kanaler. Ved skade, mislykkes hele lymfesystemet. Dette bidrar til utviklingen av væskeakkumulering i interstitial lumen, og fører til ødem.

Årsaker til lymfostase av ekstremiteter

Lymphostasis kan være primær og sekundær.

Primær Lymphostasis eller Milroy's sykdom - Dette er en svært sjelden sykdom, den utvikler seg på genetisk nivå og kan påvirke medlemmer av samme familie.

Sekundær Lymphostasis fungerer som en komplikasjon av kroniske sykdommer. Oftest, i sin utviklingsteori, er følgende patologiske prosesser preget:

 • Lipomas, fibromas og andre svulster som er lokalisert i bløtvev.
 • Postoperative arr, som ligger i området lymfeknuter og fartøy.
 • Inflammatoriske prosesser av subkutant fett (phlegmon, furuncles).
 • Åreknuter i underekstremiteter, trombose og tromboflebitt.
 • Sykdommer i hjertet eller nyrene, som følge av at deres mangel oppstår.
 • Mindre inaktiv seng syk.

I prinsippet skal det sies at lymphostasis sykdom ikke bare påvirker underekstremitetene, men også den øvre, oftest det utvikler seg etter kirurgisk fjerning av bryst (mastektomi) for brystkreft. Men dette er et tema for en annen artikkel, selv om prinsippene for behandling, diagnose, årsaker og symptomer på sykdom føtter og hender er praktisk talt det samme.

Symptomer og stadier av lymphostasis

I klinikken av Lymphostasis er tre stadier av sykdommen preget. Deres varighet avhenger direkte av behandlingen.

 • 1. Fasen av spontan ødem (lymfødem).

Det kan preges av utseende av hevelse om kvelden, som går over seg selv om natten. Neste morgen har pasienten ingen patologiske manifestasjoner. På dette stadiet ikke ømmer pasienten, de er smertefri, huden kondenserer ikke. Når du presser på overflaten av huden, forblir det en dimple. De er reversible og lett tilgjengelig for konservativ behandling.

 • 2. Fase av irreversibelt ødem (fibredema).

Vevstrukturen oppnår en tett karakter. Ved palpasjon blir myke vev smertefulle, og små dimples som forblir etter palpasjon i lang tid, blir ikke utjevnet.

På grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon kan pasienten oppleve anfall. Hud endrer seg i farge, og får en mørk brunaktig farge. De er betydelig strukket og sprekker vises på overflaten. Dette kan være årsaken til infeksjon, som manifesterer seg i form av diffuse røde flekker.

Huden hardner hardt, det kan ikke tas i en krone, og i det subkutane fettvevet under palpasjon, kan dannelsen av komprimerte fibrøse tråder noteres.

Det er et visst tap av de normale konturene på lemmen, og bevegelsens funksjon er forstyrret, siden den berørte beinet i leddene nesten ikke er bøyd.

Berørte områder er preget av alvorlig hypertrofi, noe som fører til utseende av kontrakturer og osteoartrose. Alle disse patologiske prosessene fører til ulike former for utbrudd og forekomsten av vanskelige å helbrede trofasår. Det er også ofte observert utviklingen av erysipelas eller eksem.

I tillegg til utseendet på dette kliniske bildet, har pasienter generell ulempe, tretthet, tap av styrke, periodisk hodepine, leddsmerter. Fedme utvikler, vanskeligheter med å konsentrere oppmerksomheten manifesteres.

Ekstremiteten slutter å fullføre sine bevegelsesfunksjoner, utviklingen av sepsis.

Diagnose av lymphostasis

• Først av alt, for å bekrefte diagnosen, er pasientene foreskrevet for å gjennomgå ultralyd, doplerografisk undersøkelse av blodkar.
• Røntgen-lymfografi, datatomografi og MR brukes også til å opprette en nøyaktig diagnose. Disse teknikkene gir detaljert informasjon om patologiske prosesser.
• Det er overflødig å ha en blodprøve, en urinanalyse test er nødvendig for å kontrollere nyrene.
• Differensial diagnostikk bør utføres med sykdommer som dyp venetrombose eller post-flebitis syndrom.

Lymphostasis i nedre lemmer - behandling

Hvordan behandle lymfostase av bena - våre nedre lemmer?

Mange pasienter som er rammet av sykdommen, vet ikke engang hvilken lege som behandler lymphostasis? Vi svarer. Lymphology. Det er sant at en slik spesialist i dag med brann ikke finnes i provinsbyer, så du må kontakte en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Terapi av denne patologiske prosessen består av følgende stadier:

 • Etablere årsaken til denne sykdommen.
 • Å suspendere utviklingen av denne prosessen.
 • Å gjennomføre handlinger som vil fremme normalisering av metabolske og restorative prosesser i myk vev i underlivet.

Til dette formål bruk:

1. Fysiske virkninger.

Dette er en gruppe medisinske aktiviteter som inkluderer treningsbehandling, den holdes minst to ganger om dagen. Komplekset av øvelser kan omfatte:
• Fleksjon av forlengelse av tær.
• Ankelrotasjon.
• »Å tegne åtte» av føttene.
• Du kan bruke en motorsykkel.

En positiv effekt oppnås med regelmessig treningsterapi. Det er obligatorisk i løpet av øvelsen å utøve smertefull bein for å etablere kompresjonsbandasje. For dette formål er det nødvendig å bruke et bandasje, helst elastisk.

For å unngå stagnasjon av lymfe og for å redusere hevelse i huden anbefales terapeutisk massasje, den kan produseres annenhver dag.

Meget god effekt har en kompresjonsjersey, som i motsetning til elastiske bandasjer, er veldig praktisk å bruke.

2. Drogbehandling.

 • For å forbedre de metabolske prosessene i vevet, foreskrives legemidler fra phlebotonics gruppen (Detraleks, Vasoket, Fleobodia).
 • Agenten som øker tonen i venene, er veldig god å bruke i begynnelsen av denne patologien (Troxevasin, Venoruton, Troxerutin).
 • Forberedelser for fortynning av blod - Curantil, Trental.
 • For å fjerne overflødig væske, foreskrive diuretika (diuretika). Deres mottak og avtale er svært individuelle for hver pasient, slik at de kun kan foreskrives av en lege.

Også nylig, for behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter, brukes hirudoterapi, denne behandlingen ved hjelp av medisinske leeches. De fjerner veldig godt puffiness og aktiverer immunforsvarets arbeid. I en økt kan ikke mer enn 5 leeches brukes. Behandlingsforløpet består av 12 prosedyrer, som ikke gjøres oftere enn 2 ganger i uken.

Som ekstra behandlingsmetoder kan du bruke fysioterapiprosedyrer.

Lymphostasis i underlempene - behandling hjemme

Behandlingen med resept for tradisjonell medisin er bare tillatt i begynnelsen av denne sykdommen.

 • I første omgang i behandling av lymphostasis hjemme anbefaler bruk av lakris rot, Siden denne midlet bidrar til å rense lymfesystemet, er det en økning i lymfestrømmen.

Hakkede råstoff i en mengde på 10 gram, badet i kokt vann, holdt i et vannbad i en halv time, deretter ostuzhivaetsya, filtrert, supplert med vann til det opprinnelige volum.

Ta 1 spiseskje tre ganger om dagen. I prosessen med rensing begynner vanligvis rikelig utslipp fra nesen, øynene, halsen. Etter en time, ta 1 ss enterosgel eller en annen sorbent. Du kan spise 2-3 timer etter behandlingen. Rengjøring varer 2 uker.

Du kan erstatte avkoket av lakrisrot med apotekssirupet av det, men effekten vil bli litt lavere på grunn av sukker og andre komponenter i sammensetningen.

 • Det nest mest populære rådet er bruken av skilt to ganger eple cider eddik - Den brukes til myk gnidning med elementer av fotmassasje fra bunnen til toppen, som befinner seg i lyskenytmene.

Apple cider eddik bidrar til å styrke karveveggene, reduserer ødem og trofiske vevsforstyrrelser. La det til tørking - 10 minutter, deretter skylt med kaldt vann, hudlesjoner etter at det er ønskelig påføre salve eller gel for å forbedre troksevazin type fartøy.

Hva er folkemidlene for limfostaz lemmer?

I mangel av positiv dynamikk med konservativ behandling fortsetter pasienten behandling på et kirurgisk sykehus. For å forbedre utstrømningen av lymf er en operasjon.

komplikasjoner

Komplikasjon utvikler seg vanligvis i stadiet av irreversibelt ødem. De fører til dannelse av ulike kontrakturer i leddene, og fører til brudd på motorens funksjoner hos mannen.

Tapet av bløtvev ledsages av forekomst av trophic ulcers, og ofte blir de forbundet med en bakteriell infeksjon.

Erysipelas kan føre til sepsis (forurensning av blodet), og forårsake dødelig utgang.

Profylakse av lymphostasis - utvikling og progresjon

For å forhindre utvikling av lymphostase bør følgende anbefalinger følges:

 • Unngå overdreven løfting av store vekter.
 • Bruk komfortable, romslige sko.
 • Vare på huden i underekstremitetene: utseendet på selv små sår, bør de umiddelbart desinfisert, behandlet med jod og bruke en steril bandasje.
 • Det er like viktig å høre på råd fra en ernæringsfysiolog. Begrens bruk av væske til en og en halv liter per dag. Ikke spis salt og krydret mat, det bidrar til å øke tørsten. Ikke spis mye karbohydrater, gi om mulig opp bakervarer, pasta, ris og poteter.
 • Bruk så mye som mulig i kostholdet ditt med frukt og grønnsaker.

Lymphostasis er en alvorlig sykdom som krever langvarig behandling, og bør utføres under hensyntagen til alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter: typer, årsaker, behandling

Lymphostasis i nedre lemmer - patologi av subkutant fett, forårsaket av et brudd på utstrømning av lymfatisk væske. I det subkutane adiposevevet akkumuleres lymfekreft, styrker spenningen i det omkringliggende vevet og kompliserer ytterligere utstrømningen. Dette forårsaker kronisk ødem som fører til fibrose, grovdannelse av vevet.

typer

I utseende er det enkelt å identifisere en pasient med lymphostasis. Benene tykkere i anklene, blir hovne, huden på beina ser stram ut. Først er hevelse midlertidig. Senere svulmer ikke av, den syke lemmen ser hovnet opp fra akkumulert væske. I henhold til opprinnelsen til sykdommen skiller:

 • Medfødt lymphostasis - skyldes hypoplasi (underutvikling) av lymfeknuter eller kar
 • idiopatisk (uforklart etiologi) - forlengelse, hyperplasi i lymfe fartøy (PM), ventilsvikt PM - Meyge syndrom, Milroy syndrom.

Sykdommen er anskaffet i løpet av livet, fortsetter kronisk eller akutt. Årsakene kan være inflammatorisk og ikke-inflammatorisk.

komplikasjoner

Lymphostasis går gjennom flere stadier, ledsaget av komplikasjoner:

 • lymfødem - volumdannelser av grovt deformert vev som kan påvirke forskjellige organsystemer dannes;
 • lymfocelvæske akkumuleres i bulkformasjoner av deformert vev, hvilket fremkaller ytterligere destruksjon av legemidler;
 • lymfatisk drenering - stoffets integritet er forstyrret, lymfevæsken utløper utover. Komplikasjon er farlig ved sekundær infeksjon, suppuration;
 • "Elefant" - den farligste stadium av sykdommen, karakterisert ved å danne i det subkutane vev bindevev, et antall foci lymfocele, brutto deformasjon av den lem (som skal skilles fra fasen av sykdommen angiodysplasi).

Til komplikasjoner av lymphostasis kan tilskrives den dype depresjonen der pasienten er. I mange tilfeller er en profesjonell psykolog pålagt å returnere en person til livet.

symptomer

Hvilke tegn på en forestående sykdom bør ivaretas først og fremst:

 • hevelse i lemmen, ikke gjennomgå måneden;
 • økt ødem om kvelden;
 • ødem er ujevnt, pudder av ødem er palpable i ulike deler av foten;
 • etter å ha presset, forblir et hull;
 • Erysipelas kan bli hovent med hevelse.

Symptomer på primær lymphostasis:

 • Meige syndrom - sykdommen er arvet av recessive tegn, manifesterer seg hos kvinner, oftere i ungdomsårene;
 • Milroy syndrom - er arvet, symmetrisk hevelse er merkbar fra fødselen, kan vises senere, i andre halvdel av livet; På huden er små hemangiomer notert;
 • mangel på ventiler av stoffet, diffus svakhet i veggen-ødem forekommer i andre halvdel av livet;
 • idiopatisk - vises ikke uten tilsynelatende grunn, uventet, hos kvinner under 20 år.

Symptomer på sekundær lymphostasis:

Den første fasen

 • På baksiden av foten, på fingrene på skinnen, er det en myk hevelse. Oppstår om kvelden, etter at en nattrus passerer, er asymmetrien av lemmen 15%. Ødem er smertefritt, lokalisert på ett sted i lang tid, i mange år, uten å forårsake mye angst;
 • Sålen endres ikke, det kan observeres flade føtter.
 • hud glatt, lett foldet;
 • når du går, langvarig stående, kan det være kjedelig smerte, tyngde, sprengning;
 • hudintegritet pasty, hevelse mykt, etter å ha presset forblir gjenstilt.

I første fase lider funksjonen til lemmen ikke.

Den andre fasen (fibroderma)

Ødem avtar ikke helt, asymmetrien av lemmen er 30%.

 • Det er vedvarende ødem;
 • huden kommer ikke til å brettes, loddet med subkutant vev;
 • vevet i lemmen er komprimert;
 • huden ser ut som en appelsinskall.

Den tredje fasen

Prosessen med komprimering av hevelse når hoften. Lammet endrer form, det blir tungt. Deformerende slitasjegikt utvikler seg, noe som ytterligere kompliserer bevegelsen. Trofiske forstyrrelser forekommer på foten - vokse warty utdanning, blir hyperkeratose og hyperpigmentering av huden, sprekker, sår, med utløpet av lymfe. Asymmetri i lemmen er opptil 50%.

Fjerde etappe

På dette stadiet fyller væsken nesten alle hulrommene i kroppen, det finnes i nesten alle organer i kroppen. Denne vanskeligste scenen kalles elefanti, asymmetrien overstiger 50%.

Lymphostasis ofte kompliserte erysipelas lesjoner påvist og ødem av vev, noe som øker risikoen for lymfosarkom.

årsaker

Akkumuleringen av væske kan oppstå som følge av blodstagnasjon i venøs kapillær. Årsaken til sykdommen kan være arvelig sykdom, en lesjon av legemidler, overdreven dannelse av lymf. Årsaker som forstyrrer utløpet av lymfevæsken:

 • postoperative arr
 • hevelse;
 • endringer i lymfeknuter;
 • endringer i vev etter fjerning av lymfeknuter;
 • venøs insuffisiens i åreknuter
 • som et resultat av virkningen av strålebehandling;
 • inflammatoriske prosesser i det subkutane fettvevet.

Elephancy kan skyldes en parasittisk infeksjon av rusmidler. Infeksjon med parasittiske nematoder fører til lymfatisk filariasis.

Årsakene til sekundær lymfostase kan være hjertesykdom, nyresvikt. Provoke en stillesittende livsstil, risikogruppen inkluderer "liggende" pasienter.

diagnostikk

 • Laboratorieforskning;
 • Ultralyd av dype vener - å utelukke trombose;
 • lymfosintigrafi, lymfografi - studien av permeabiliteten av legemidler;
 • Røntgenundersøkelse;
 • Beregnet tomografi.

I tillegg til å konsultere en phlebologist og ultralyd av dype årer, kan ultralyd av bekkenet være nødvendig. Dataene fra den kliniske analysen av blod, den generelle analysen av urin og blod er nødvendige.

behandling

Konservativ terapi

 • farmakoterapi;
 • fysioterapi.

De viktigste behandlingsmetodene - bandasje, kompresjon, - er supplert med medisinsk behandling.

Narkotikabehandling: Foreskrive stoffer av gruppen av benzopyroner, kumariner, flebotrofiske stoffer, diuretika, antibakterielle midler.

Lokal bruk salver og geler Venoruton, Actovegin, Troxevasin. Orale foreskrive Detralex, Anavenol, Troxevasin, Venoplant, Ginkor Fort, Glivenol, Rutozid.

Hirudotherapy

Leeches forbedrer utløpet av lymfe ved å forbedre lymfedreneringsfunksjonen til venene.

fysisk trening

 1. Lig deg ned og løft bena dine, lene føttene mot veggen. Lie til denne stillingen i 10-15 minutter.
 2. I samme posisjon, klem og løsn fingrene dine.
 3. For å forbli i pose med hevede ben, utfør rotasjonsbevegelser med stopp.

Massasje og tilovertrykksterapi

Pasienter får tildelt en maskinvaremassasje, spesiell manuell lymfedrenering, ty til bandasje med elastiske bandasjer. Ved alvorlig ødem brukes ikke komprimeringsstrikk. Ved de innledende stadier av medfødt lymphostasis blir kompresjonstrømper av 3. og 4. kompresjonsgrad kontinuerlig brukt. Graden av kompresjon bestemmes av legen.

Kirurgisk behandling

I senere stadier foreskrives pasienten en operasjon. Intervensjonen er rettet mot rekonstruksjon av narkotika og redusere størrelsen på lemmen, for hvilket subkutant vev og fettsuging er skåret ut.

 • Lymfeformige anastomoser - LS er farget med metylenblå. Deretter utskilles den subkutane venen eller dens gren med de resterende ventiler. En spesiell atraumatisk tråd under kontroll av et mikroskop er tverrbindingen av fartøyene. Wien er klemmet fra under for å skape et nulltrykk og forbedre sugekraften.
 • Tunneling - ved hjelp av spiralavløp eller polymerproteser, opprettes kanaler, der lymfevæsken er uhindret tilbake til sunt vev, fjernes fra kroppen.

Folkemidlene

Grønnsaksjuice

De beste rettsmidler for hevelse:

 • persille - 100 g inneholder 1/3 av den daglige normen for kalium;
 • selleri - kalium i 100 g ca 1/6 av normen;
 • agurk - inneholder også mye kalium.

sikori

Drikk en dag 4-5 kopper av cikorie, og legg til en klype ingefær.

Te fra cowberry blader

Flere ganger om dagen å drikke et brygget tørt blad av tranebær (1 ss.), Infused i en termos i en time. Til smak, legg til honning.

Kontra

 • Badhus, badstue, oppvarming;
 • solbrenthet;
 • brannsår;
 • brudd på integriteten til huden - eventuelle kutt, sår, riper.

outlook

Mangelen på behandling fører til en økning i lymphostasis, opp til funksjonshemning. Moderne medisinske metoder kan oppnå betydelig reduksjon i ødem og stabilisering av pasienten.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter

Limfostazom nedre ekstremiteter (lymfødemer, lymfødem-) - patologisk tilstand som utvikler seg som et resultat av brudd på utstrømningen av lymfe fra vev av føttene og manifestert vedvarende svelling, ujevn hud, underhud forsegling, sprekker og trofiske sår.

Den alvorlige løpet av lymphostasis i nedre ekstremiteter er ledsaget av utvikling av irreversible fibrocystiske cystiske forandringer i bløtvev.

Lymphostasis i nedre lemmer er en vanlig patologi. Ifølge WHO er det i noen grad observert hos ca 10% av den voksne befolkningen, og kvinner er flere ganger mer sannsynlig enn menn. Progresjon av lymphostasis fører til en gradvis økning i størrelsen på den berørte lemmen til utviklingen av elefantiasis.

Årsaker til nedsatt lymfekreft og risikofaktorer

Årsakene til lymphostasis i underbenene kan være en rekke faktorer. Den vanligste forekomsten av forstyrrelser i dannelsen av lymf og dens utstrømning forenkles av følgende sykdommer og patologiske forhold:

 • hjertesvikt;
 • hypoproteinemia;
 • nyresykdom, ledsaget av et brudd på deres ekskretjonsfunksjon;
 • kronisk venøs insuffisiens i dekompensasjonsstadiet;
 • arteriovenøs fistel (patologisk kommunikasjon mellom arterien og venen);
 • posttromboflebitisk syndrom;
 • misdannelser av lymfesystemet;
 • obstruksjon av lymfekar forårsaket av kompresjon av deres svulster eller infiltrater av inflammatorisk natur, arr etter kirurgiske inngrep eller traumer, forbrenninger.

Forutsetninger for utvikling av lymphostasis i underdelene kan være:

 • prostatakreft;
 • fjerning av inguinal og femoral lymfeknuter;
 • lymfom;
 • Strålebehandling av bekkenområdet, lysken, lårene;
 • tilbakevendende streptokokklymphangitt, som oppstår på bakgrunn av erysipelas, flegmon.

I tropiske land er lymphostasis av nedre ekstremiteter ofte forårsaket av lymfatisk filariasis (synonymer: elefantiasis, elefantisme, filariasis).

Pasienter med lymphostasis i underekstremitetene bør gjennomgå regelmessige støttende terapi-kurs gjennom hele livet.

Causative agenter er parasitiske små ormer (filarias), som bæres av mygg og trenger inn i kroppen med sine biter. Filariasis manifesteres av følgende symptomer:

 • økt kroppstemperatur;
 • forstørrede lymfeknuter;
 • hypertrofi av kjønnsorganer, bryst, armer eller ben;
 • alvorlig smerte i det berørte området.

Former av sykdommen

Avhengig av årsakene til lymphostasis i nedre ekstremiteter er delt inn i to typer:

 • primær - grunnlaget for den patologiske mekanismen for dens utvikling er medfødte anomalier i strukturen i lymfatiske systemet (ventilfeil, obstruksjon, agenese eller hypoplasi av lymfatiske kar). Symptomene på sykdommen begynner å manifestere seg i barndommen og gradvis fremgang. Oftest rammes begge lemmer;
 • sekundær - i dette tilfellet er brudd på lymfesirkulasjon ikke forårsaket av abnormiteter i lymfesystemet, men av sykdommer og skader. Den patologiske prosessen påvirker bare en lem, i utgangspunktet er lymfatisk ødem lokalisert i de fleste tilfeller i foten og nedre tredjedel av skinnen.

Avhengig av alderen hvor symptomene på lymfatisk ødem fremkommer, er det:

 • juvenil lymphedem - oppstår før alderen 30 år
 • sen lymphedem - etter 30 år.

Stages av sykdommen

I den kliniske løpet av lymphostasis i underdelene er tre faser utbredt:

 1. Forløpende myk hevelse.
 2. Irreversibel ødem (fibredema).
 3. Elephancy (fibrose, cyster).

Symptomer på lymphostasis i nedre ekstremiteter

Det kliniske bildet av lymphostasis av nedre ekstremiteter bestemmes av sykdomsstadiet.

Forløpende blødt ødem er preget av hevelse av det berørte lemmet. Ødem øker om kvelden, og etter en natts søvn forsvinner nesten helt. Faktorer som bidrar til veksten er:

 • lang opphold på bena;
 • langvarig mobilitetsbegrensning;
 • fysisk aktivitet.

Pasienter med lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales å holde seg til en diett med begrensning av bordssalt.

På dette stadiet av sykdommen har pasienten ikke irreversibel proliferasjon og endringer i bindevev, på grunn av hvilken terapien som er foreskrevet i denne perioden, tillater å oppnå jevn tilbakegang av alle tegn på lymphostasis i underdelene.

På neste stadium av sykdommen blir hevelse permanent og forsvinner ikke, selv etter lang hvile. Det er en spredning av bindevev, huddekslene er strammet og komprimert. Det er klager på smerter i det berørte lemmet og økt tretthet, kramper. Når du trykker på fingeren på huden, forblir det et deprimert spor, som varer i flere minutter, og noen ganger timer.

Den alvorlige løpet av lymphostasis i nedre ekstremiteter er ledsaget av utvikling av irreversible fibrocystiske forandringer i myke vev, noe som ytterligere forstyrrer utstrømningen av lymf. Som et resultat, mister den berørte lemmen sine normale anatomiske konturer og signifikant øker størrelsen (elefantiasis), mens motorens funksjoner virker.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter hos gravide kvinner

Lymphostasis av nedre ekstremiteter hos gravide forekommer ofte, fremkalt av følgende faktorer:

 • begrensning av fysisk aktivitet
 • en skarp forandring i hormonbalansen;
 • kompresjon av venøse og lymfatiske kar med et voksende uterus.

Kronisk venøs insuffisiens øker risikoen for å utvikle lymfekrempe hos gravide kvinner betydelig.

I de fleste tilfeller er lymphedem av bena hos gravide kvinner reversibel og passerer uavhengig etter fødselen av barnet. For å forhindre fremdrift av lymfatisk ødem anbefales det at kvinner regelmessig bærer komprimeringsstrikk.

Det anbefales å forlate den kantede pedikyren, i stedet for å utføre en medisinsk medisinsk pedikyr, å bruke spesielle midler for terapeutisk og hygienisk pleie av beinets hud.

Lymphostasis av underekstremiteter hos gravide kvinner skal differensieres fra ødem forårsaket av andre årsaker (åreknuter, nephropati).

Lymphostasis av nedre ekstremiteter hos barn

Årsaken til lymphostasis av de nedre ekstremiteter hos barn er oftest den medfødte patologien av strukturen i lymfesystemet (underutvikling av ventilapparatet, økt utvidbarhet og tynning av veggene i lymfatisk kar). Ufullstendig dannede lymfatiske kar er ikke i stand til å fungere fullt og fjerne lymf fra underkutan vev og muskler i underlempene.

I en tidlig alder hos barn, har et ufeilbart utviklet lymfesystem som regel klare seg med sine funksjoner. Men når barnet vokser og utvikler seg, og den fysiske aktiviteten øker, begynner mykt lymfatisk ødem. De er mest uttalt innen slutten av dagen, og om morgenen, etter en natts søvn, forsvinner. Barn klager på smerter i beina, raskt utmattet på beina. Foreldre kan legge merke til at skoene passer etter størrelse på slutten av dagen blir nær barnet.

Med utbruddet av puberteten, skjer hormonell restrukturering i kroppen, mot hvilken tilstanden av feilformede lymfatiske karer forverres enda mer. Som et resultat vokser lymfatisk hevelse i underekstremiteter raskt, blir permanent. Hvis behandlingen ikke startes, utvikler barnet elefantiasis, langvarige, ikke-helbredende trofasår oppstår.

diagnostikk

Diagnose av lymphostasis i vanskelegemidlets nedre del representerer ikke i lys av alvorlighetsgraden av hovedsymptomen - ødem. Det er mye vanskeligere å identifisere årsaken som førte til utviklingen. Med det formål å bli detektert utføres en instrumentell undersøkelse, inkludert:

 • ultralyd undersøkelse av buk og bekken organer;
 • limfostintsigrafiyu;
 • Røntgen lymfografi;
 • datamaskin og / eller magnetisk resonans avbildning.

I fase II-III er lymphostasis i underekstremiteter ofte komplisert ved utvikling av deformerende slitasjegikt og kontrakturer, eksem, trofisår, erysipelas.

Lymphostasis i nedre ekstremiteter må differensieres fra post-flebitisk syndrom og dyp venetrombose, som er preget av mildt ødem, åreknuter, varicoseeksem og hyperpigmentering av huden. Hvis det er nødvendig å ekskludere venenees patologi, utføres ultralyddopplerografi (UZDG).

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Hovedmålet med behandlingen er å gjenopprette den normale utstrømningen av lymf fra vevene i den berørte lemmen. Til dette formål er det tildelt:

 • maskinvare pneumokompresjon;
 • lymfatisk dreneringsmassasje;
 • iført komprimerings strikkevarer;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer (hydromassasje, laserterapi, magnetoterapi).

Medisinering inkluderer bruk av angioprotektorer, flebotonika med lymfotropisk virkning, immunostimulerende midler, enzymer.

Pasienter med lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales å holde seg til en diett med begrensning av bordssalt. I tillegg er det nødvendig å sikre et tilstrekkelig nivå av fysisk aktivitet (stavgang, svømming, fysioterapi).

Ved utvikling av sprekker og trofasår på huden på den berørte lemmen, gjennomgår de lokal behandling - behandling med antiseptika, antiinflammatoriske legemidler, med vedlegg av bakteriell infeksjon - med antibiotika.

Indikasjoner for kirurgisk behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter er:

 • ineffektivitet av konservativ terapi;
 • rask progresjon av lymfatisk ødem;
 • dannelse av deformerende lymfatiske sekker;
 • alvorlig fibrose.

Lymphostasis av underekstremiteter hos gravide kvinner skal differensieres fra ødem forårsaket av andre årsaker.

Det er flere måter å raskt behandle underarms lymphostasis:

 • opprettelse av lymfevene anastomoser;
 • dermatofastsiolipektomiya;
 • fettsuging;
 • transplantasjon av et fullverdig lymfoidkompleks - utført med den primære formen av lymfødem;
 • Skapelsen av tunneler gjennom hvilken lymf fra de berørte vevene blir avledet til sunne seg - denne typen operasjoner utføres med utvikling av elefantiasis.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

I fase II-III er lymphostasis i underekstremiteter ofte komplisert ved utvikling av deformerende slitasjegikt og kontrakturer, eksem, trofisår, erysipelas. Tilgang av sekundær infeksjon fører til purulente komplikasjoner (furuncles, phlegmon, osteomyelitt), som igjen kan forårsake sepsis og død av pasienten fra smittsomt toksisk sjokk.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter er ofte komplisert av lymphangitt. For å forhindre denne komplikasjonen, er det nødvendig å utøve skikkelig fotpleie. Det anbefales å forlate den kantede pedikyren, i stedet for å utføre en medisinsk medisinsk pedikyr, å bruke spesielle midler for terapeutisk og hygienisk pleie av beinets hud. Ved festing av soppinfeksjon, bruk antimykotiske midler.

outlook

Pasienter med lymphostasis i underekstremitetene bør gjennomgå regelmessige støttende terapi-kurs gjennom hele livet. Nektelse av behandling fører til en rask progresjon av sykdommen, tiltredelse av sekundærinfeksjon og påførte hennes alvorlige lesjoner, purulent nedsatt motorisk funksjon av armen eller benet.

I tropiske land er lymphostasis i underlempene ofte forårsaket av lymfatisk filariasis.

forebygging

For å forhindre utvikling av lymphostasis i underbenene, er det nødvendig:

 • rettidig håndtere og behandle eventuelle sår, spesielt de som er smittet;
 • vanlig og riktig trening hygienisk fotpleie, spesielt føttene og neglene;
 • rettidig diagnostisere og aktivt behandle sykdommer i årer, hjerte og nyrer.

Stasis av lymf i bena

Lymfesystem - en slags skjold for å beskytte kroppen mot virus og bakterier. funksjoner:

 • gir for mye fluidutstrømning fra det intercellulære rommet (forebygging av ødem);
 • Beskytter mot skadelige stoffer kroppen (lymfeknuter fungerer som en slags filter i kroppen);
 • Gir kroppen lymfocytter (celler av immunitet);
 • forsyner fett og store proteiner med kroppens blod.

Lymphostasis i lemmer - et brudd på lymfatisk utveksling (medfødt eller oppkjøpt) med en forsinkelse av væske (lymfe) i vevet. Hvis det ikke tas noen tiltak, øker ødemet konstant og øker i volum, noe som forårsaker smerter i bena.

Mulige årsaker til lymfatisk stasis i beina

Lymphostasis av bena er definert av to typer: primær og sekundær.

Primær - det oppdager en medfødt karakter, det anses sannsynligheten for å oppdage sykdommen i barnet umiddelbart etter fødselen, selv om dette skjer svært sjelden. Oftere manifesterer seg sykdommen under oppveksten av barnet når barnets organisme begynner å gjenoppbygge (puberteten oppstår).

Sekundær (ervervet) lymphostasis av beina oppstår når:

 • Deteksjon av tumorer (neoplasmer) i lymfesystemet (godartet, ondartet).
 • traumer til lymfeknuter (skader, forstyrrelser, brudd, alvorlige blåmerker i underekstremiteter, brannsår).
 • i stillesittende livsstil (oftere hos pasientene i seng).
 • de overførte operasjonene ved fjerning av lymfododer, operasjonene som brukes på thoraxområdet (en mastektomi - ekskreksjon av meieregler).
 • et sett av overvekt (fedme).
 • blokkering av lymfeknuter.
 • klemming av blodkar.
 • overførte smittsomme sykdommer.

Behandling av lymphostasis

Behandling er obligatorisk. Jo før behandlingen starter, jo større er sjansen for et gunstig utfall. For å behandle stasis av lymf i bena er nødvendig, begynnende med oppdagelsen av årsaken til sykdommen, så blir symptomene fjernet. Behandlingen er utpekt for å gjenopprette lymfedrenering i de berørte lemmer, for å normalisere funksjonen og funksjonen av beina.

Etter å ha undersøkt og bekreftet diagnose, foreskrive: ulike typer massasje (manuell, undervannsmassasje dusj), magneto-og laser- terapi pneumocompression maskinvare, fysioterapi (fysioterapi), svømmebasseng. Medisinske preparater som fører til normal blodstrøm, forbedre immunforsvaret, normal venene (bedre tone og elastisitet), forsterke beholderveggene, blodfortynnere, redusere svellingen av bena. I den ikke-prosedyre tid som kreves for å bære kompresjons strømper, sokker eller få ut de berørte leggen elastisk bind. For natten blir undertøyet (bandasjer) fjernet. I løpet av dagen den skadde beinet heisen opp er anbefalt i 10-15 minutter om natten for å legge på pute (pute).

Med lymphostasis på bena, anbefales det å følge en diett, poenget er ekstremt viktig, de fleste pasienter er overvektige mennesker. Det er nødvendig å begrense forbruket av fettstoffer og høykarbohydrater, redusere mengden salt som forbrukes, og fjern stekte og sterkt krydrede retter fra kostholdet. Alkoholholdige drikker er forbudt. Inkluder i kostholdet grønnsaker, fisk, melkeprodukter og surmjölkprodukter, frokostblandinger.

Enhver behandling er foreskrevet av en lege. De foreskrevne anbefalingene er strenge håndhevet. Det er forbudt:

 • gå til badstuen (badstuen).
 • Å vandre i sko med høye hæler, med nærvær av snørebånd, kan ikke strammes sterkt.
 • å løfte tunge poser.
 • bli stasjonær i lang tid.
 • bruk stramt undertøy.
 • sitt "ben, ben" eller vri bena, under rumpa.

Folkemedisiner for behandling av lymphostasis

Det er mange populære oppskrifter som kan ha en positiv effekt i behandlingen. Oppskrifter er testet, ikke nøl med å anbefale urteinfusjoner og komprimerer til smertestillende ben.

Forbedrer lymfesystemets funksjon, øker de metabolske prosessene i kroppen av ferskpresset betesaft. For en hyggelig smak kan du legge til et lite epleskive, et stykke gulrot, tomat, gresskar. Ikke begynn å spise juice i store mengder, kroppen må venne seg til bruken av produktet. Begynn med en teskje om dagen, ta gradvis opp delen til hundre gram. Etter hvert som kroppen blir vant til beetsjuice, fjern eplet og gulrøtter, bytte til bruk av ren beet juice. Drikk juice i 2 uker, og ta en pause. Før du bruker, studer kontraindikasjonene for å ta betesaft.

For å unngå tørrhet og sprekker i huden på bena, er det nyttig å bruke skuffer på urter. Avkok av kamille og streng bidrar til å fjerne hevelse av føttene. Fem ss blandede urter 1: 1 (og eneste akseptable brygge luke, kamille eller serie), hell 0,5 liter kokende vann, oppvarmet i et vannbad ved svak varme i 20-25 minutter. Etter avkjøling, tapp avkokingen. Lignende bad bør gjøres 2 ganger om dagen. Behandlingen bør ikke overstige tre uker.

På apotek kan du plukke opp en klar diuretisk urtekolleksjon. Vanligvis forbrukes infusjoner om morgenen og om kvelden en halv time før måltider. Vanndrivende te hjelper å takle beinbukning, fremme fjerning av overflødig væske fra kroppen, noe som reduserer lagstagnasjon i lemmer. Før kursstart anbefales diuretika å spesifisere kontraindikasjoner til bruk av urter.

Legenes oppgave i utnevnelsen av behandling for å redusere akkumulering av lymf i beina og gjenopprette ytelsen til den berørte lemmen. For å oppnå målet, foreskriver legene et kurs av hirudoterapi (leeches). Prosedyrene reduserer ødemet, stimulerer lymfestrømmen, fjern overskytende væske. Prosedyrene utføres to ganger i uken, 3 til 5 leeches er plassert på det syke benet. Behandlingsforløpet er 8-10 ganger. Ved å bruke prosedyren, vil det bidra til å redusere stagnasjonen av lymf i bena.

Øvelser for stasis av lymfe i beina

I forkant av å ha fått råd fra en fysioterapeut anbefales det at du gjør noen øvelser hjemme. Treningsøkter utføres daglig, helst to ganger om dagen. Pasienten utfører øvelser i kompresjonsundertøy (strømper, strømpebukse, golf, elastiske bandasjer). Gymnastikk foregår i en rolig rytme, ikke mindre enn 15 minutter.

Den første kjente øvelsen er "sykkelen". Treningen utføres liggende på gulvet. Benet bør bøye og unbend (tvinge hofte og ankelleddet til å fungere). Foten må være involvert (tærne på beina blir trukket fra seg selv, deretter trukket til seg selv).

Trening "frosk" utføres fra stillingen på gulvet. Benene er bøyd, føtter på gulvet, hælene sammen, posisjonen regnes som utgangspunktet. Sakte åpne (avlede) knær til siden, prøv å maksimalt senke til gulvet. Når du utfører øvelsen, bør det ikke være noen avbøyning i ryggen, baksiden er tett presset til gulvet.

"Saks" ligger på sin side. Startposisjonen ligger på sin side, beinet er rett, hevet 45 grader fra gulvet. Uten å spenne benkene, langsomt svingete bak ryggen, holder kroppen (kroppen) på plass, benet fungerer. Sakte går vi tilbake til startposisjonen, vi tar vår fot fremover. Tren ett ben 8-10 ganger. Deretter utfører øvelsen på det andre benet.

Startposisjonen, som i forrige øvelse. Vi drar kneet til haken, sakte rett på benet tilbake. Øvelse gjenta for andre benet.

Enkel rotasjon av føttene. Utfør liggende på ryggen, løft litt på bena over gulvet. Gjør flippene til stoppene til venstre - rett, sett sirkler på den ene siden, vi prøver å tegne tegnet "uendelig", vi trekker tærne bort fra oss selv, så trekker vi til oss selv.

Liggende på ryggen, bena sammen, strukket fremover. Hver fot igjen prøver vi å trekke fremover. Øvelse vil hjelpe slappe av bena.

Når en sterk stase av lymfe i beina dannes, vil det bidra til å fjerne ødemet ved å løfte bena oppover. Etter å ha hvilt føttene i veggen, legg deg bare ned i 10-15 minutter.

Ligger eller sitter (med ryggen mot veggen), bena sammen, strukket fremover. Langsomt, bøyer lemmer i knærne, trekker vi til kroppen.

Trening er akseptabelt for å utføre å ligge eller sitte. Rette ben er lukket sammen. Venstre ben forblir på plass, høyre ben er maksimalt sidelengs (vi jobber med kompasset). I kneet prøver vi ikke å bøye beinet, trene med en rett fot, hver gang vi prøver å få beinet lenger. Etter å ha fullført oppgaven 8-12 ganger, går vi videre til arbeidet i det andre benet.

Riktig behandling og utførelse av enkle øvelser vil bidra til å oppnå gode resultater i kampen mot sykdommen.

Forebygging, eller hvordan å håndtere beinbukning

Unntatt stasis av lymfe i beina, husk helse. Ved det minste hint av benødem, bør man ikke utsette turen til legen, vil det være nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse for å identifisere årsakene som fører til ødem i bena.

Med stillesittende arbeid, vær oppmerksom på fysiske påkjenninger som fremmer et godt stoffskifte, og forhindrer stasis av lymf i bena. En fantastisk sport i forebygging av lymphostasis vil svømme i bassenget og skandinavisk turgåing med pinner. Utfør enkle øvelser for å forhindre stagnasjon av lymfekreft.

Sko skal være behagelig, og bare så vakkert. Kommer fra jobb, ta et avslappende fotbad, la føttene hvile ved å legge føttene på rullen.

Husk om helse, føre en sunn livsstil, følg hygieneregler for fotpleie. Det er lettere å forebygge sykdommen enn å behandle det senere. Ta vare på din egen helse og dine kjære.

Hvordan behandle stagnasjon av lymf i bena til huset - medisinske og folkemessige midler, massasje og diett

Problemet med sko, psykologisk ubehag - engstelige klokkene i å utvikle patologi. Vevet beholder væsken, huden grov, sykdommen utvikler seg, og bare rettidig og riktig behandling bidrar til å stoppe lymphostasen i underbenet. Terapi med folkemidlene har vist seg å være effektiv, og hjelper til med å takle selv med alvorlig hevelse eller forbedre tilstanden til blodårene. Det viktigste er å vite nøyaktig hva og hvor mye du skal bruke.

Hva er lymfekreft?

Før du velger riktig behandlingsmetode, er det nødvendig å forstå egenskapene til sykdommen selv. Lymphostasis i nedre ekstremiteter er en patologisk tilstand preget av et brudd på lymfedrenering, dets forsinkelse i vev, noe som fører til utseendet av effusjoner. I lymfesystemet er det en ubalanse, opphopningen av væske fører til brudd på karene, fordi venene ikke tåler slikt trykk. Resultatet av utviklingen av lymphostasis i underbenene er utseendet på sprekker, erysipelas, sår på huden.

symptomer

I medisin ble den patologiske lymfatiske forsinkelsen i vev kalt "lymphostasis", varianten av den nasjonale klingingen av sykdommen er elefantben. Sykdommen utvikler seg ikke umiddelbart, men gradvis gir deg beskjed om deg selv med lett og rask hevelse. Hvis du oppdager tegn på lymphostasis i underlivet i de tidlige stadiene, vil du komme forbi med en kort behandlingskurs hjemme ved hjelp av folkemidlene eller konservative metoder. Derfor er det viktig å legge merke til følgende symptomer på lymhostasis i underekstremiteter i tide:

 • Utseendet til et overløp til kvelden, som forsvinner etter en natts søvn;
 • Bena helles etter lenge, er i bevegelse, fysisk anstrengelse;
 • smertefulle opplevelser når presset;
 • spenning, denseness av huden;
 • kramper.

Enten det er mulig å kurere lymphostasis i underekstremiteter

En mirakelbehandling som vil bidra til å kvitte seg med sykdommen for alltid eksisterer ikke. Likevel er stasis av lymf i bena behandlingsbar, og effekten vil bli merkbar hvis terapien startes så tidlig som mulig. Det er viktig å unngå forekomsten av alvorlige komplikasjoner. Derfor bør ethvert behandlingsforløp for lymfekreftlampease være rettet mot å stoppe utviklingen av patologi og normalisere metabolske prosesser. Varighet, tiltak, suksess vil avhenge av sykdomsstadiet, mens det ikke foreligger kontraindikasjoner for behandling av lymphostasis hjemme.

Behandling av lymphostasis i underekstremiteter hjemme

Gjennomføring av eventuelle prosedyrer, bruk av medisiner, folkemedisin bør utføres nøye etter rådgivning hos en lege. Individuell undersøkelse av pasienten er nødvendig for å velge riktig behandlingstaktikk, fordi årsakene til patologien, samt former for sykdommen der lymfatisk drenering er forstyrret, kan være forskjellig. Hvis diagnosen viser seg å være feil eller kilden til sykdommen ikke er bestemt, vil du ikke kunne regne med å bli bedre.

Før behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter, må spesialisten bestemme type sykdom:

 1. Medfødt lymphostasis (primær) er en patologisk forandring, hvis utseende skyldes genetisk arv. Hevelse av bløtvev forekommer selv i barndommen eller ungdomsårene, blant årsakene: fraværet av noen fartøy, en reduksjon av lymfatisk diameter og andre unormaliteter i lymfesystemet.
 2. Sekundær lymphostasis (ervervet) er en lidelse som oppstår som følge av traumer, betennelser, infeksjon.

Den omtrentlige ordningen for behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter:

Hva skal gjøres?

 • MR (magnetisk resonansbilder);
 • Ultralyd av hjertet, magen, bekkenorganene;
 • Lymfografi (røntgenundersøkelse);
 • Tosidig skanning av fartøy;
 • Lymfosintigrafi (radioisotopdiagnostikk);
 • Biokjemisk blodprøve;
 • Generell analyse av urin.

2. Medikamentell terapi.

Legen kan foreskrive bruk av følgende legemidler:

 • Phlebotrophic (Troxevasin, Detralex);
 • Enzymic (Flogenzim, Wobenzym);
 • Antibiotika (foreskrevet for trofiske hudsykdommer, for eksempel erysipelas, eksem);
 • diuretika;
 • immunmodulatorer;
 • Homøopatiske midler;
 • Vitaminer.
 • Magnetisk terapi;
 • Laser terapi;
 • Elektrisk stimulering;
 • Amplipulse terapi.

4. Kompresjonsbehandling.

 • Kinesioterapi (lymfatisk dreneringsmassasje);
 • Bandasje med elastisk bandasje;
 • Terapeutisk gymnastikk.

5. Terapeutisk næring.

En spesiell diett som tar sikte på å redusere forbruket av krydret mat, salt, justere forbruket av vann, frukt, grønnsaker.

7. Folkemetoder for behandling.

(effektive bare ved den første fasen av lymphostasis i nedre ekstremiteter)

 • Komprimerer (bruk av kålblad, blanding av bjørktjære med bakt løk);
 • infusjoner;
 • Dekoksjoner av urter;
 • Ferskpresset juice (bete, plantain, løvetann).

medisinering

Medikamentterapi inneholder et bredt spekter av legemidler som kan brukes som foreskrevet av en phlebologist. Handlingen av noen vil være rettet mot normalisering av lymfo- og blodstrømning, andre - for å øke elastisiteten til veggene i blodkarene, redusere permeabiliteten. I de tidlige stadier av lymphostasis i nedre ekstremiteter, viste vitamin C og P deres effektivitet, og preparater basert på hestkastanje, lakrisrot bidrar til å redusere hevelse.

massasje

Kinesioterapi er en effektiv manipulasjon for lymfekreft i underbenet. En effektiv helingsprosedyre kan utføres av massøren manuelt, et alternativ er teknikken til maskinvaremetoden. Formålet med lymfatisk dreneringsmassasje er restaurering av lymfestrøm, fjerning av edematøst vev fra overflødig væske, styrking av kapillærsystemet. Hjemme, med lymphostasis på underekstremiteter, anbefales det at du selvmasserer med et foreløpig saltbad og legger på en spesiell krem ​​på det hovne området.

Hirudotherapy

Lymphostasis i nedre ekstremiteter er det sjeldne tilfellet når bruk av leeches bidrar til å takle lymfesystemets patologi raskere. Stoffet (hirudin), som utskilles av innbyggere av friske vannlegemer, bidrar til forbedring av vaskulær tilstand. Med terapeutiske formål bør det ikke brukes mer enn 5 leeches, for en merkbar effekt må prosedyren gjøres to ganger i uken i en måned. Ved hjelp av hirudoterapi behandles åreknuter med suksess, og det er ingen risiko for smitteoverføring.

diett

Enn å behandle lymphostasis av underekstremiteter hjemme? Mat bør fremme en rask gjenoppretting, så kostholdet bør vurderes. Dyr og grønnsaksproteiner, fisk, surmjölkprodukter, frokostblandinger, stewed grønnsaker, olivenolje - det er det å understreke når du lager menyen. Pasienter med lymphostasis bør alltid drikke rent vann hver dag, samtidig som det begrenser bruken av krydret mat, enkle karbohydrater, salt. Selv i kostholdet anbefales det å legge til grønn te, sitrusfrukter, bær, frukt og kaste fullstendig alkohol.

Mennesker betyr

Påfør denne retningen av terapi hjemme kan være som ekstra. Gode ​​hjelpebukser, infusjoner, komprimerer på folkemessige oppskrifter i begynnelsen av lymphostasis i nedre lemmer, eller med hevelse under svangerskapet. Noen midler anbefales å bli brukt om natten og gå til morgenen, andre - drikke på kurset. For å forberede medisiner for lymphostasis til behandling hjemme, kan du ta biavlprodukter, en annen kategori av nyttige ingredienser - krydder, urter, frukt av planter.

komprimerer

For behandling av lymfekrefthemme i hemmet ved hjelp av denne prosedyren, må blandingen være forberedt på forhånd. For å fikse kompresjonen, anbefales det å bruke en elastisk bandasje eller å lage et bandasje av gasbind, og hold bena i oppreist stilling. Et bandasje med et resorptivt eller distraherende middel til behandling av benlymhostase er gjort ved å bruke følgende produkter:

 • kålblad;
 • eddik;
 • leire;
 • bakt løk;
 • bjørk tjære.

Infusjoner til oral administrasjon

Fremveksten av ubehagelige symptomer på lymphostasis i nedre ekstremiteter krever bruk av effektive rettsmidler. For å regulere vann-saltbalansen i kroppen, er det godt å ta nye infusjoner, etter rådgivning med en lege. Forbered folkemidlene fra bladene av plantain, en blanding av knust hvitløk (250 g) med honning (350 g). Tidspunktet for infusjon av hjemmemedisiner er fra flere timer til en uke, og varigheten av behandlingsforløpet for lymphostasis avhenger av pasientens tilstand.

buljong

Kampen mot lymphostasis i underlempene blir lettere ved fytoterapi. Kokte hjemmebuljonger bidrar til å etablere arbeidet til mange interne systemer, gjenopprette lymfestrømmen, blodstrømmen, slik at sykdommen reduserer og slutter å gi ubehag. Ordningen med fremstilling av medisinske buljonger er enkel: ta ingrediensene, bland, hell kokende vann, stram oppvaskene og la dem stå i 40-50 minutter. Da må væsken filtreres, tatt to eller tre ganger daglig før måltider. Det anbefalte engangsvolumet er 100 ml (eller et halvt glass).

forebygging

Stagnasjon i vevet, et brudd på utstrømningen av lymfevæsken vil provosere utseendet av andre alvorlige sykdommer og begrense bevegelsen. Hvordan forebygge utvikling av patologi? Hvis du allerede har diagnostisert lymphostasis i underlempene, vil behandling i hjemmet bidra til å takle raskt. Systemet med innflytelse på risikofaktorer bør ikke forsømme pasienter med genetisk predisponering eller være i remisjon. For å forhindre lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales det å følge følgende regler:

 • slitasje kompresjon undertøy;
 • daglig drikk minst to liter rent vann;
 • hver dag å gjøre en halv times gange, sykling;
 • besøk regelmessig bassenget;
 • gi opp ubehagelige sko;
 • Fotpleie for hud: sostriganie spiker, fjerner død hud, behandling av sår, behandling av insektbitt antiseptiske midler eller borsyre - alt må gjøres på en riktig måte.

Video: Behandling av fotlymphostasis hjemme

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Les Mer Om Fartøyene