Normen for å stikke nøytrofiler og avvik

I prosessen med å studere tilstanden for menneskers helse, spilles en nøkkelrolle av blodanalysen. Det er han som hjelper riktig og rettidig diagnostisere farlig patologi eller nye problemer i ett eller annet organ. Parametrene for leukocytter i analysen av blod - en av de viktigste komponentene.

Generelle egenskaper

Stikknutrofiler er en del av leukocytene. En gruppe hvite blodlegemer er en samling av hvite blodlegemer. Leukocyttene er ekstremt viktig. Det er disse cellene som kommer ut for å bekjempe de farlige bakteriene og infeksjoner som truer kroppen hver dag.

Ifølge antall hvite blodlegemer i humant blod kan man forstå bildet av hans immunsystem. En spesialist ved hjelp av disse dataene kan enkelt sette en korrekt diagnose.

Når en pasient mottar resultatene av en studie, er det vanskelig for ham å forstå verdien av indikatorene i skjemaet. På hvilke data trenger han å ta hensyn til i utgangspunktet og hva skal man være redd for? Det er nødvendig å forstå parametrene som kan bli funnet i resultatene av en blodprøve.

Normen for en sunn person er verdien av 6-7% av det totale leukocyttallet. Avvik viser visse problemer i kroppen.

Neutrofiler, representanter for en gruppe leukocytter, beskytter menneskekroppen ved å dele skadelige stoffer. Under denne prosessen, dør nøytrofiler. På deres plass, ny. Før nøytrofil blir en uavhengig partikkel, som er i stand til å forsvare kroppen, må den gjennomgå flere viktige utviklingsstadier:

 • Myeloblast.
 • Progranulocyte.
 • Metamyelocyte.
 • En stikkstamme.
 • Segmenteringscelle.

Det er segmentkjernet cellen som er selvforsynt og fullverdig. Det er i stand til å bevege seg fritt i blodet, har en segmentkjerne.

En stav av sting er ennå ikke klar til å bli et selvstendig element. Det ser ut i kroppen ved å kaste inn. Og dette skjer når det er en trussel i form av infeksjoner og skadelige bakterier.

Hvilke funksjoner utføres ved å stikke neutrocers

Som nevnt tidligere er leukocyttgruppens rolle veldig bra. Vi vil fortelle deg hvilke funksjoner som utføres av representanter for denne gruppen, kalt stangnutron nøytrofiler:

 • Denne kategorien av celler utfører en beskyttende funksjon. I prosessen med fagocytose produseres visse enzymer, som blir en barriere for farlige fenomen som truer kroppen.
 • Den biologiske funksjonen er preget av prosessen med å levere nyttige enzymer til den "farlige sonen". Disse enzymer bidrar til resorpsjon av nekrotisk vev.
 • Neutrofiler kan også levere antitoksiske stoffer til blodet.
 • Neutrofiler deltar i en viktig prosess med fibrinolyse.

Utfører analysen

Den behandlende legen vil nødvendigvis tildele sin pasient en analyse for undersøkelse av celler i blodet, når det er noen avvik i den generelle tilstanden for menneskers helse. Bekreft eller motbevise faktumet av betennelse i kroppen kan bare være ved å sjekke mengden av nøytrofiler i blodet.

Betegnelsen i analysen av blodet går i form av to grupper - stabben og den segmenterte. Måling av mengden skjer i prosent. Du kan få resultatet ved å fange kapillært blod fra fingeren.

For å få det mest pålitelige resultatet, bør du forberede kroppen din. For dette trenger du:

 • Et par dager før prosedyren for å følge en bestemt diett. Utelat stekt, krydret.
 • Du kan ikke røyke noen timer før testen.
 • Ikke belast kroppen din med overdreven fysisk anstrengelse.
 • Du kan ikke drikke alkohol.
 • Det anbefales ikke å være superkjølt på kvelden før blodprøver.

Norm for indikatorer

Normen for innholdet av stabne nøytrofiler hos menn og kvinner er det samme. Du kan bare observere en viss funksjon i indikatorene når du sammenligner analysene av en voksen og en nyfødt. Noen indikatorer økes i barnet.

Det er i de første ukene at det er et brudd på forholdet mellom nøytrofile 4 og 5 stadier av celleformasjon: segmenter utgjør 55-70%, stab - 4-12%. Dette kan forklares med det faktum at et barn, bare født, begynner å miste blodceller fra sin mor. Og nå begynner prosessen med uavhengig dannelse av nye celler allerede.

Funksjoner av analysen hos barn

Normen er gjenopprettet hos barn bare ved 14 år. Nedenfor er en mer detaljert analyse av neutrofile indikatorer hos små barn:

 • Spedbarn - 7-15%;
 • Barn i alderen 3-6 måneder - 3-8%;
 • Barn i alderen 1 år - 2-7%;
 • Unge barn i alderen 3-6 år - 1-6%;
 • Barn i alderen 6-14 år - 1-5%.

Det unike barnets organisme er ikke en tid til å gjenopprette, et svakt immunsystem. Det er derfor at de minste avvikene i hvite blodlegemer blir mer merkbare enn hos voksne.

Indikatorer hos barn kan økes på grunn av:

 • Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 • Tilstedeværelse i barnets kropp av askarider, flatworms og andre helminthic infeksjoner.
 • Sykdommer i ENT-organer.

Hvis antall hvite blodlegemer senkes i et barn, er det verdt å konsultere med en lege. Det er barnelege som kan beskrive riktig bilde og identifisere den eksakte sykdommen som barnet kan ha kollidert.

Reduserte indikatorer har et felles navn - "nøytropeni". En slik diagnose kan ikke ignoreres, fordi disse indikatorene indikerer en sårbar tilstand av babyens immunsystem. Barnet blir utsatt for konstante virusangrep. En slik reaksjon kan være merkbar selv eksternt: babyen vil være stillesittende, trist og sliten. Forstyrrelser i magen kan også forekomme.

Årsakene til lave verdier av leukocytgruppen hos spedbarn:

 • Virussykdommer som meslinger, influensa eller hepatitt.
 • Tilstedeværelse av soppinfeksjon.
 • Alvorlig kjemisk forgiftning.
 • Bestråling, som ble utsatt dagen før.
 • Anemi.

I analysen av barnets blod kan man noen ganger se reduserte neutrofile teller og forhøyede lymfocytter. Dette indikerer at en alvorlig inflammatorisk prosess har blitt startet i kroppen, og dette må umiddelbart behandles.

Det er tilfeller når de senkende indeksene ikke indikerer tilstedeværelse av noen sykdom. Dette kan utløses av nylig administrering av smertestillende midler.

Redusert blodnivå kan være arvelig. I dette tilfellet vil barnet ikke vise noen synlige symptomer og en kraftig forverring av trivsel. I slike situasjoner foreskriver legene vanligvis en ny undersøkelse for å sikre at barnets helse ikke er truet.

Indikatorer hos voksne

Normen i kvinner og menn, som allerede nevnt, er en. I en voksen, uavhengig av kjønn, varierer nøytrofiltallet fra 0,5 til 1%. Hvis det er avvik fra denne indikatoren, kan det bety utviklingen av enhver patologi.

Neutrofili, der indeksene økes hos en voksen, indikerer tilstedeværelsen av patologier. Neutropeni, eller senking av indeksene, antyder at kroppen er mest sannsynlig utslitt på grunn av langvarig sykdom og svekkelse av immunsystemet.

De fleste neutrofiler er deponert i beinmarg, bare 30-35% faller på karene. Utgivelsen av disse cellene i blodet skyldes følgende årsaker:

 • Virussykdommer som påvirker øvre luftveier.
 • Diabetes er et sukker.
 • Brann på huden eller slimhinner.
 • Nyresykdom.
 • Ulike allergiske reaksjoner.
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen.

Neutropeni signalerer ofte kroniske sykdommer og en reduksjon i kroppens beskyttende reaksjon. Dette resultatet kan også føre til en kjemoterapi i de tidlige stadiene av onkologiske sykdommer.

I moderne medisin finnes det flere typer nøytropeni:

 1. Godartet. Dette er den fysiologiske egenskapen til organismen til en bestemt person.
 2. Syklisk. Det observeres i en viss tidsperiode og varer et par dager.
 3. Neutropeni av Costman. Har en genetisk karakter. Denne egenskapen til kroppen er arvet. Som et resultat av å redusere beskyttelsen av celler fra forskjellige bakterier, er en person utsatt for lungebetennelse, forekomsten av abscesser og andre bakterielle sykdommer.

Særegenheter hos gravide kvinner

Ofte øker indikatorene. Hva er årsakene til økningen i stabile nøytrofiler? Det fremvoksende immunsystemet i en kvinne oppfatter immunforsvaret som et fremmed objekt.

Det er derfor kroppen reagerer på denne måten. I prosessen med vekst og videre dannelse av fosteret i livmor, vil indikatorene bli ytterligere økt under graviditet.

Økt antall celler i blodet er observert gjennom graviditeten. Derfor setter de behandlende leger sikkert som hovedoppgave den faste studien av hormonelle bakgrunnsindekser, samt antall bestemte celler i blodet.

Indikator 0

Det er en indikator på 0 - hva betyr dette? Indikatoren 0 i et barn og 0 i en voksen kan oftest utløses av følgende faktorer:

 • Infeksjoner av bakteriell type tyfus, tularemi eller kronisk brucellose.
 • Virale infeksjoner som kan føre til en reduksjon i nøytrofile. I en slik situasjon kan pasienten få rubella, influensa, scarlet feber, meslinger, difteri eller viral hepatitt.
 • Den toksiske effekten av medisinering.
 • Anemi kan være grunnen til at nøytrofiler er fraværende hos en voksen eller et barn.
 • På grunn av strålingen.

Slik løser du situasjonen

Resultatene av studien viser et reelt bilde av helsestatus for en voksen og et barn. Å ha indikatorene for prosentandelen av celler som er avviket fra de etablerte normer, må man umiddelbart ta visse tiltak.

For å oppnå normalisering av indikatorer trenger du ikke å ta et kurs med medisiner. Det er ingen spesifikk pille for denne feilen. For å fikse situasjonen må du finne en bestemt grunn, med andre ord å identifisere en bestemt sykdom og kurere den. Det er således mulig å gjenopprette harmoni i nøytrofiltellingene.

Ofte er forutsetningen for å endre balansen mellom celler den langsiktige bruk av medisiner. I dette tilfellet er produksjonen enkel: det er nødvendig å avbryte å ta disse medisinene.

Brudd på prosentandelen av nøytrofiler kan skyldes mangel på vitaminer og mineraler i kroppen. Pasienten bør følge en streng diett og ta vitaminer.

I alle fall vil en sunn livsstil, riktig ernæring, tilstrekkelig trening, avslag på alkohol og røyking bidra til å opprettholde helse på riktig nivå.

Krakk nøytrofiler 0 i en voksen - årsakene til fravær av "pinner"

innhold

Hvordan kan man forklare tilstanden når stabne nøytrofil 0 i en voksen blodtest og i hvilke tilfeller kan det oppstå? Det finnes visse egenskaper av leukocyttformelen for forskjellige aldersgrupper og forskjellige tilstander i menneskekroppen.

Vi vil vurdere noen aspekter av eksistensen av stabne nøytrofiler - "stenger" og finne ut når nullverdien skal forårsake frykt, og når dette er en naturlig prosess.

Hva er en stikknutrofil og deres rolle i kroppen

Neutrofiler er de mest tallrike representanter for leukocytter. Denne typen hvite blodlegemer i blodet - "vakt" av menneskets helse og velvære. De er de første som haster for å ødelegge den fremmede agenten som kom inn i kroppen vår. Neutrofiler har evnen til å "angripe fremmede", nøytralisere og lette deres fjerning fra kroppen.

Neutrofiler er av to typer: stab og segmentert:

 1. Segmentkjerner, eller "segmenter", er modne celler som er forsynt med en segmentkjerne og et sett av nødvendige enzymer som er i stand til å ødelegge et fremmedlegeme som forårsaker sykdom.
 2. Stiften, eller "pinner", er unge celler av nøytrofiler som bare lever i blodet, det vil si i det vanlige. karveggene ikke passerer dem til det sted hvor den patologiske prosess, fordi de ikke tilfredsstiller visse parametere, som er utrustet med "segmenter".

I tilfelle av en patologisk prosess skjer kroppens immunrespons, som består i å øke produksjonen av leukocytter som det viktigste "verktøyet" for å bekjempe invasjonen av patogener. "Segmenter" dør innen noen dager etter en slik konfrontasjon, nye kommer til deres sted som har blitt modnet av "pinner".

Således endres det overordnede bildet, og endringer i leukocyttformelen blir tydelige i blodprøven - nivået av "segmenter" og "pinner" øker midt i sykdommen.

Gradvis reduseres antallet modne celler, men nivået av umodne celler stiger, som modner for overgang til segmenterte kjerner.

En undersøkelse som utføres under utvinning, kan vise en nedgang i nivået av "pinner", siden kroppen vår ikke lenger trenger så sterk beskyttelse, og disse cellene er ennå ikke blitt syntetisert i leveren, milten og benmarg.

Normale verdier

Neutrofile teller i blodet regnes vanligvis som en prosentandel av antall andre hvite celler. Ved antall 1 milliliter blod inneholder ca 4 millioner celler av stab.

Umiddelbart etter fødselen begynner babyen å erstatte moderle leukocytter med sin egen. Derfor øker produksjonen av unge nøytrofiler til tider og øvre grense når 12% - dette er normalt, og det går etter en stund.

Varigheten av denne perioden avhenger av individuelle egenskaper, men som regel ikke overskrider en måned. Den nedre grensen er 2%. Hvis nivået faller, indikerer det patologiske prosesser.

Innholdet av segmenterte nøytrofiler kan variere noe i slike tilfeller:

 • bære barnet. Som regel blir "segmenter" hevet. Hvis "stavene" på dette tidspunktet er innenfor referanseverdiene, er det ingen patologi;
 • overdreven fysisk aktivitet. En slik tilstand er observert hos personer som er engasjert i motorsport og i den spesifikke arten av aktiviteten de er tvunget til å gjøre hardt arbeid;
 • Ekstreme forhold som krever både fysisk og nervøs spenning.

Men i slike tilfeller er økningen i indikatorer et midlertidig fenomen. Signal for bekymring vil være overskytende nivå ved antall "pinner". Deretter på ansiktet av den patologiske prosessen, som kan oppstå latent eller symptomatologien blir uskarpt.

Hovedårsakene til fraværet av spisepinner

Hvis stabne nøytrofile 0 i leukocytformelen, kan dette være tegn på alvorlige patologiske tilstander i kroppen forårsaket enten av overutnyttelse eller undertrykkelse av syntesen av nøytrofiler av cellene i de produserende organer.

Blant de alvorlige årsakene kan identifiseres som følger:

 • smittsomme sykdommer forårsaket av bakteriell flora - tyfus og alle former, brucellose, tularemi;
 • virusinfeksjoner som undertrykker syntesen av nøytrofiler. Slike tilstander er observert i meslinger hos barn, rubella eller difteri, skarlagensfeber eller influensa, samt viral hepatitt;
 • medisinsk effekt på funksjonene til de hematopoietiske organene. Slike bivirkninger er preget av smertestillende midler og sulfonamid-legemidler, så vel som immunosuppressive midler;
 • anemi, årsakene til hvilke er mangel på folsyre og vitamin B12. De fikk et felles navn for aplastisk anemi;
 • konsekvenser av behandling av onkologiske sykdommer av forskjellig lokalisering. Oppstår på grunn av kjemoterapi og strålebehandling;
 • påvirkning av høye doser ioniserende stråling, strålingssykdom.

Gjennomføring av antiviral terapi kan også føre til en midlertidig reduksjon, opp til null, av indikatorene for stivhet. Men dette fenomenet er reversibelt, og nivået gjenopprettes når stoffet er avsluttet.

For å være sikker på at laboratorietester er korrekte og på et lavt eller null nivå av "pinner" for å finne ut årsaken til dette fenomenet, må du ta en blodprøve for en dag eller to.

Antall leukocytter kan endres selv innen en time.

Dine spørsmål

Spørsmål: Stab nøytrofiler - 0?

Velkommen! Min sønn er 2 1/2 år gammel. I dag fikk jeg resultatet av en blodprøve. Stab neutrocers - 0. Vi hadde en mild ARVI for to uker siden. Hva er resultatet av analysen? Og hva slags lege skal jeg kontakte hvis det er nødvendig?
(Hemoglobin - 121, leukocytter - 5,5, røde blodceller - 4,29, lymfocytter - 54, segmenterte nøytrofiler - 36, eosinofiler - 4).
Takk

Ifølge den generelle blodprøven har barnet en liten økning i lymfocytter, dette er et gjenværende fenomen, etter akutt respiratorisk virusinfeksjon. Stikkkjernet hvite blodlegemer i en normal blodprøve kan være fra 0 til 2, slik at deres fravær i analysen er normen. Eosinofiler i barn 4, dette er det maksimalt tillatte antallet av disse cellene i en generell blodprøve, som overstiger denne verdien i forhold til normen, kan indikere at barnet har en allergi eller en manifestasjon av helminthisk invasjon.

zdravtsvuyte generelle formel kyr analyse: stenger 0, segment 62 -3 eosinofile, monocytt-3 lymfocytter 32. Rask hva kjepper-on er dårlig, som snakker om en nedgang i immunitet?

I dette tilfellet må du gjenta undersøkelsen, passerer re-CBC, i tilfelle at resultatet vil bli det samme, behovet for personlig konsultasjon av en hematologist lege for å bekrefte diagnosen og finne årsaken til forstyrrelser i blod leukocytter formelen. Lignende brudd i den generelle analysen av blod kan skyldes ulike sykdommer, diagnosen kan kun avklares etter en omfattende undersøkelse. Les mer om tolkningen av dataene i artikkelserien ved å klikke på linken: Generell blodanalyse.

Hvis staben nøytroder 0 i en voksen - hva sier det

Stikk nøytrofiler, så vel som andre former for nøytrofile celler som er involvert i avgiftnings og anti-bakterielle prosesser. Det vil si, denne typen unge nøytrofiler skal registreres i blodprøven.

I en rekke tilfeller oppstår imidlertid en situasjon når det ved analysen blir avslørt at stikk nøytrofiler 0 hos en voksen også reiser spørsmål - hva som skjer. Merk at ikke alltid det totale fraværet av neutrofile celler indikerer en viss patologi. Selv om det selvsagt kan ha vært en feil i neutrofile produksjonssystemet, og det har kanskje oppstått en slags patologi.

nøytrofile - En type leukocyttceller som utfører, hovedsakelig bakteriedrepende og avgiftningsfunksjoner, ved aktiv fagocytose (absorpsjon og fordøyelse av fremmedlegemer).

Det skal bemerkes at nøytrofiler er den mest tallrike gruppen leukocytter. Normalt varierer antallet fra 48 til 78 prosent av hele leukocyttpopulasjonen. I strukturen av nøytrofile celler tilhører en del av totalt antall unge, segmentkjernerte og stabne nøytrofiler.

Stab neutrocers, hva er det?

Prosessen med dannelse av nøytrofiler utføres i benmargen i syv dager. Videre er de i det i fire dager (reserve av neutrofile celler), hvoretter de går inn i den generelle blodbanen. Neutrofiler (segmentert og stabnuclear) sirkulerer i blodet i ca åtte timer, hvoretter de endelig migrerer til vev hvor de utfører sine grunnleggende funksjoner.

Den totale levetiden til nøytrofiler er ca. åtte dager. Videre blir de gamle cellene fagocytosed med makrofager.

Etter ødeleggelse av neutrofiler i inflammasjon puss som inneholder rester bakterier, neutrofiler, makrofager, etc.

funksjoner

Hovedoppgaven med å stikke nøytrofiler er å gi aktiv kjemotaks og fagocytose. Når det er et betennelsesfokus i kroppen, basophils, makrofager, etc. begynne å tildele kjemotaktiske stoffer (stimulerende midler), tiltrekke seg segment-nukleare og stabne nøytrofiler, forenkle bevegelsen til maksimal opphopning av utenlandske agenter.

Etter migrering til fokus på betennelse begynner nøytrofiler aktivt å absorbere og fordøye bakterier, produktene av vital aktivitet, døde og uigennyttige celler, etc.

Graden av økning i stabile nøytrofiler, i dette tilfellet, lar deg vurdere alvorlighetsgraden av betennelse.

Metoder for å telle antall stabne nøytrofiler

For å bestemme antall stabne nøytrofiler i en blodprøve, er den mest brukte metoden flowcytofluometri, en moderne teknologi som gjør at du raskt kan bestemme egenskapene til celler, samt vurdere prosessene som forekommer i dem. Faktisk gjør metoden det mulig å undersøke enkeltceller i deres strømning.

For dette er det nødvendig å evaluere:

 • Prosentandelen av alle aktivt fagocytiske nøytrofilceller (antall celler ut av hundre som utviser fagocytisk virkning);
 • fagocytisk indeks (det vil si antall bakterier som absorberer og fordøyer ett segment-nukleært eller stabilt nøytrofilt).

Indikasjoner for analyse og norm av verdier

 • pasienter med akutte infeksiøse og inflammatoriske sykdommer;
 • personer med immunsviktstilstander (ved diagnose og kontroll av behandling);
 • gravide kvinner.

Vurdering av bakteriedrepende aktivitet er obligatorisk for pasienter med hyppige gjentakelser av infeksjoner (bakteriell og sopp).

Opptil 2 uker er kursen fra tre til tolv prosent.

Stikknutrofiler økes. årsaker

Som alle leukocyttceller reagerer stabne nøytrofiler sensitivt for nærvær av bakteriell betennelse, blodtap, ondartede svulster etc. Derfor er slik neutrofili i det overveldende flertall av tilfeller absolutt, det vil si mot en bakgrunn av en generell økning i antall leukocytter.

Oftest er stabne nøytrofiler forhøyet når:

 • akutte infeksjoner av bakteriell etiologi;
 • aktiv tuberkulose;
 • frisk primær syfilis;
 • autoimmune sykdommer;
 • hjerteinfarkt eller hjerneslag (på den første dagen);
 • sepsis;
 • ondartede neoplasmer;
 • trophic ulcers.

Økning til grensen til normen kan observeres hos pasienter med diabetes mellitus ved utvikling av hyperglykemi.

Den terminale reduksjonen (1%) er typisk for virusinfeksjoner, blodsykdommer og tilstander etter strålebehandling. Det vedvarende fraværet av stabile nøytrofiler i blodprøven er karakteristisk for fødselsdefekter av nøytrofile, ledsaget av et brudd på deres bakteriedrepende aktivitet.

Evaluering av bakteriedrepende aktivitet av nøytrofiler

Disse kriteriene tillater oss å vurdere graden av bakteriedrepende aktivitet av neutrofile celler. Brudd på prosessen med fagocytose spiller en viktig rolle i utviklingen:

 • alvorlige purulente lesjoner av huden (pyoderma);
 • abscessert lungebetennelse;
 • langvarige suppurating og ikke-helbredende sår, postoperative komplikasjoner;
 • sekundære immundefekter
 • postoperative septiske komplikasjoner.

Brudd på bakteriedrepende nøytrofiler kan også være forbundet med Chediak-Higashi syndrom og kronisk granulomatose.

Medfødte mangler i segmenterte og stabile nøytrofiler

Kronisk granulomatøs sykdom (kronisk granulomatose, HBB) er en sykdom forårsaket av et brudd på fagocytisk aktivitet av leukocyttceller. Det vil si at nøytrofiler i slike pasienter er i stand til å migrere aktivt til fokus på betennelse og fange bakterier, men kan ikke fordøye dem. Dette skyldes deres manglende evne til å produsere O2.

Morfologisk, segment-nukleare og stabile nøytrofiler hos slike pasienter har ikke blitt endret, men metoden for flytcytometri med DGR gjør det mulig å etablere et brudd på bakteriedrepende aktivitet.

Klinisk manifesterer HBB seg tidlig i barndommen og er preget av gjentatte, alvorlige bakterielle og soppinfeksjoner. Karakterisert av vedvarende abscesser i lungene, lymfeknuter, lever, på huden, perianale abscesser er mulige.

I blodprøver reduseres segmenterte nøytrofiler kraftig, stikk nøytrofiler - 0.

Slike barn krever konstant antibakteriell, antifungal, immun og genterapi (med innføring av stamceller) terapi. I alvorlige tilfeller brukes granulocyttransfusjon, og i fremtiden - beinmargstransplantasjon.

Også en situasjon hvor blodprøve stab nøytrofiler 0 i et barn kan observeres med Chediak-Higashi syndrom.

Dette er en arvelig patologi, ledsaget av nærværet i nøytrofile av gigantiske granulater som forhindrer fagocytose.

Klinisk manifesterer sykdommen seg stadig gjenværende infeksjoner, utseendet på hemorragisk diatese, forstørrelse av leveren og milten, abscesser, suppurasjon av lymfeknuter, nevrologiske lidelser, utviklingsforsinkelse.

Redusert stab nøytrofiler i begynnelsen, så lik null. Analysen av blod er også preget av pankytopeni (en reduksjon i antall av alle typer celler).

Med dette syndromet, ligner behandlingen lik den som er foreskrevet for kronisk granulomatøs sykdom.

Stabnutrofiler 0

Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

Ikke-spesialisert klinisk blodprøve

Ikke-spesialisert klinisk blodprøve - Den mest populære analysen, som måtte overleveres til hver person.

Ikke-spesialisert blodprøve er mye brukt som en av de mest alvorlige metodene for undersøkelse i de fleste sykdommer, og i diagnosen sykdommer i hematopoiesis-systemet - får han ledende rolle. Transformasjoner som forekommer i blodet er mye oftere ikke-spesifikke, men reflekterer samtidig transformasjonene som forekommer i hele kroppen.

En ikke-spesialisert blodprøve inkluderer:

studie av kvantitativ og kvalitativ sammensetning av blodceller (blodceller):

bestemmelse av antall, størrelse, form av røde blodlegemer og innholdet av hemoglobin i dem;

 • Definisjonen av hematokrit (forholdet mellom volumet av blodplasma og formede elementer);
 • bestemmelse av totalt antall leukocytter og prosentandelen av individuelle former blant dem (leukocytformel);
 • bestemmelse av antall blodplater
 • Den cellulære sammensetningen av blodet til en sunn person er ganske konstant. Når det gjelder dette, kan forskjellige forandringer av det, som går frem i sykdommer, ha en ansvarlig diagnostisk verdi. Med noen fysiologiske forhold i kroppen endres den kvalitative og kvantitative sammensetningen av blodet ganske ofte (graviditet, menstruasjon). Men små svingninger oppstår i løpet av dagen under påvirkning av å spise, jobbe, etc. For å eliminere påvirkning av disse faktorene, bør blodet for gjentatte analyser tas samtidig og under monotone forhold.

  Dannede elementer av menneskelig blod i et smear

  1 - erytrocyt; 2 - Segmentert neutrofilt granulocyt; 3 - Stab neutrofil granulocyt; 4 - Young neutrofil granulocyt; 5 - Eosinofil granulocyt; 6 - Basofil granulocyt; 7 - Stor lymfocytt; 8 - Gjennomsnittlig lymfocytt; 9 - Liten lymfocytt; 10 - monocyt; 11 - Blodplater (blodplater).

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  hemoglobin

  Hemoglobin er respiratorisk pigment av erytrocytter. Bare tilstedeværelsen av hemoglobin tillater erytrocyter å overføre oksygen fra lungene til vev og karbondioksid i motsatt retning.

  Hemoglobin (hemoglobinum) er en kompleks komponent av erytrocytter, som består av protein - globin og jernholdig del - gemma. Proteindelen er bygget fra fire hudintegritater, hvorav noen inkluderer en polypeptidkjede som er koblet til heme, polypeptidkjedene er parvis ensformige.

  I kroppen er hemoglobin i erytrocytter i form av flere derivater:
  - Tilkobling av hemoglobin med oksygen eller oksyhemoglobin - HbO2, som er inneholdt i arterielt blod, gjør det skarlagen;
  - hemoglobin, som ga oksygen til vev eller redusert hemoglobin - HbH;
  - hemoglobin, kombinert med karbondioksid eller karboksyhemoglobin - HbCO2, som er i det venøse blodet, og gjør det mørkt kirsebær.

  Hemoglobin, som danner en kompleks forbindelse med forskjellige sulfoderivater, fremstilles av sulfomethemoglobin. Hos friske mennesker er dette hemoglobinderivatet ikke inneholdt i blodet. Dens deteksjon indikerer et økt innhold av sulfo-derivater i vann, mat og luft. Som en konsekvens er sulfmethemoglobin en uvanlig markør for den økologiske situasjonen.

  Hemoglobin gjør følgende i kroppen:
  - overfører oksygen fra lungene til vevet;
  - Bær karbondioksid og protoner fra vev i lungene;
  - opprettholder blodets pH

  Hemoglobinmolekyl: 4 underenheter
  Glober er malt i forskjellige farger.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  erytrocytter

  Erytrocytter er røde blodlegemer. Hovedfunksjonen er å overføre oksygen fra lungene til vev og karbondioksid i motsatt retning fra vev og organer til lungene.

  Erytrocytter (Erytrocytus) er høyt spesialiserte ikke-nukleare blodceller. Kjernen går tapt under modning. Erytrocytter har form av en biconcave-disk. I gjennomsnitt er deres diameter ca. 7,5 mikrometer, og tykkelsen på periferien er 2,5 mm. På grunn av dette skjemaet øker overflaten av erytrocyter for diffusjon av gasser. I tillegg øker deres plastisitet, på grunn av deres høye plastisitet, deformeres og lett passerer gjennom kapillærene. Gamle og patologiske erytrocytter har lav plastisitet. Fortsetter fra dette, de hviler i kapillærene av retleivvevet i milten og blir ødelagt der.

  Erythrocytemembranen og fraværet av en nuklein leverer sin hovedfunksjon - overføring av oksygen og deltakelse i overføring av karbondioksid. Erytrocytemembranen er ugjennomtrengelig for kationer, ikke teller kalium, og dens permeabilitet for kloranioner, vannfri hydrogenkarbonat og anionhydroksyd er en million ganger større. I tillegg passerer det godt molekyler av oksygen og karbondioksid. Membranen inneholder opptil 52% protein. Spesielt bestemmer glykoproteiner gruppemedlemskapet til blod og leverer det med en negativ ladning. Det er innebygd Na / K-ATPase, som fjerner natrium fra cytoplasma og injiserer kaliumioner. Hovedmassen av erytrocytter er kjemoproteinhemoglobin. I tillegg inneholder cytoplasma enzymer av karbonsyreanhydrase, fosfatase, kolinesterase og andre enzymer.

  Ca 90% av det tørre stoffet i erytrocytter danner hemoglobin. Generelt sirkulerer 25 biljoner røde blodlegemer i blodet hos en voksen person. For å forestille seg dette nummeret, setter mentalt alle disse røde blodcellene ved siden av hverandre, vil det være en kjedelengde på ca 200 tusen km. En slik kjede ville det være mulig å binde kloden på ekvator 5 ganger.

  Erytrocyt eksisterer i gjennomsnitt 120 dager, hvoretter det blir ødelagt. Ødeleggelsen av erytrocyter forekommer på to måter. For det første blir de gamle erytrocyter utsatt for fagocytose (med andre ord fortapt) av fagocytceller, som kalles for å ødelegge alt som ikke er nødvendig for kroppen. Slike celler er spesielt store i leveren og milten, på grunnlag av dette kalles disse organene for en kirkegård av røde blodlegemer.

  For det andre blir den gamle erytrocyten mer rund, og direkte i blodet gjennomgår hemolyse-oppløsning på grunn av det faktum at skallet er ødelagt.

  I tillegg, i kroppen, som i all natur, er det et naturlig utvalg: Noen unge erytrocyter, på en eller annen måte mangelfulle, blir ødelagt på grunn av mekanisk skade under sirkulasjon langs fartøyet.

  1. Overføring av oksygen fra lungene til vevet.
  2. Deltakelse i transport av SOS fra vev til lungene.
  3. Transport av vann fra vev til lungene, der det slippes ut i form av damp.
  4. Delta i blodproppene, fremheve fytoplasmatiske faktorer av koagulasjon.
  5. Overfør aminosyrene på overflaten.
  6. Delta i regulering av blodviskositet, på grunn av plastisitet. På grunn av deres evne til å deformere, er viskositeten av blod i små kar mindre enn stor.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  Fargeindikator (CPU)

  Fargestaten er graden av metning av erytrocytter med hemoglobin.

  Parameteren for å studere rødt blod, som uttrykker det relative innholdet av hemoglobin i en erytrocyt, uttrykt i ekstrasystemenheter.

  Et slikt ikke-systemisk mål har tradisjonelt blitt utviklet under anvendelse av SALI-enheter for å måle hemoglobin av blodet. I tillegg er det fargeindeksen beregnes som følger: Hb-verdi i enheter Sali dividert med to ganger de første to sifrene i indeks for antall røde blodlegemer. Spesielt for en hemoglobinindeks på 84 enheter. (Som tilsvarer 140 g / l i SI-systemet), og antallet erytrocytter 4 200 000 / L (i SI-enheter * 4,2 = 1,012) fargekomponent utgjør 84 / (42 * 2) = 1,0.

  Sammen med dette er det vanligvis akseptert at den perfekte mengden hemoglobin er 16,7 g%, det ideelle antall erytrocytter er 5 millioner, og i dette tilfellet er fargestaten 1,0. I forhold til denne perfekte fargeindeksen beregnes fargeindeksen i hvert enkelt tilfelle. I norm er det lik 0,8-1,0 (ifølge annen informasjon-0,85-1,05).

  Erytrocyter som besitter en slik indeks kalles normokromisk (med andre ord, vanligvis farget); Hvis fargeindeksen er over 1,0, kalles slike røde blodlegemer hyperkromisk (for farget), og plutselig mindre enn 0,8-hypokromisk (ikke nok farget).

  Fargeindeksen er proporsjonal med den internasjonalt aksepterte indikatoren - gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, uttrykt i pikogram / erytrocyt. Fargeindeksen for blod = 0,03 av det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i piktogrammer i erytrocyten.

  Jernmangelanemi er det vanligste anemiske syndromet og utgjør omtrent 80% av all anemi (WHO, 1970). En mangel på jern på en eller annen måte er tilgjengelig i nesten 30% av verdens befolkning (WHO, 1998), med sin skjulte mangel sett dobbelt så ofte som jernmangelanemi.

  I 1998 var det ca 480 000 anemiske voksne og ungdommer i Russland; av dem ca 432 tusen - med jernmangel anemi (Institutt for medisinsk statistikk og informatikk av Informasjons- og analysesenteret i Helse- departementet i Russland, 2001).

  Grunnlaget for patogenetisk behandling av jernmangelanemi er bruken av jernpreparater innover. Sammen med dette er det nødvendig at den daglige dosen jernholdig jern er 100-300 mg (Charlton R. W. 1964, Idel-son LI 1985). Følgelig, ved valg av et jernpreparat og bestemmelse av dens daglige dosering rettet styres ikke bare av det totale innhold av salter av jern, men også av mengden av elementært jern som er tilstede i dette preparat (Geisser P, 1997, Butler LI 1998).

  For tiden er det et rikt utvalg av ferroholdige preparater. For å øke biotilgjengeligheten og forbedre toleransen for jern, bruker farmakologiske bedrifter ulike metodologiske tilnærminger. Blant dem, - opprett jern i ferro-tilstand, bruk av bærere, økt hematopoiese, utnyttelse og absorpsjon av jern, og retardasjonen suge sikre uavhengighet av pH, og enzymaktiviteten, aktivering av spesifikke reseptorer for absorpsjon av Fe3 + i form av komplekser. Men i forbindelse med mangel på sammenlignende studier på effekten og toleransen av disse stoffene, er det ingen differensierte indikasjoner for deres bruk.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  retikulocytter

  Reticulocyt er en umodig erytrocyt.

  Retikulocytter (Reticulocytus) - unge danner erytrocytter (erytrocytt-forløpere modne) som inneholder granulært trådformede substans påvises med en spesiell (supravital) fargestoffer. I blodet av en sunn person er ca. 1% av erytrocytene representert av disse unge cellene - retikulocytter. Retikulocytter oppdages både i beinmarg og i perifert blod. Mognningstiden for retikulocytter er 4-5 dager, hvorav innen 3 dager de modnes i perifert blod, hvoretter de blir modne røde blodlegemer. Hos nyfødte er retikulocytter funnet i større antall enn hos voksne.

  En gang om dagen i menneskekroppen blir rundt 200-250 milliarder røde blodceller dannet og ødelagt. Erytrocyten er skapt fra en forløpercelle som, som alle normale celler, har en kjerne, en erytroblast, som deretter overfører et par stadier av transformasjon til en normoblast.

  På scenen av moden normoblast blir kjernen kastet ut og den normale erytrocyten dannes, som kalles normocyt. Men fra tid til annen blir kjernen presset ut i tidligere stadier, med andre ord fra umodne normoblaster, og fra denne cellen dannes en retikulocyt, med andre ord henholdsvis en umodig erytrocyt.

  Men 1-2 dager etter avslutningen av utgangen fra beinmarg i blodet, modulerer retikulocyttene og blir laget av normale voksne rotteceller-normocytter. I blodet av en sunn person, overstiger antall retikulocytter ikke 1% av alle erytrocytter. I stor grad er mengden retikulocytter i blodet en indikator på hvordan erytropoiesis aktivt foregår.

  Antall retikulocytter i blodet reflekterer de regenerative egenskapene til benmargen. Deres beregning er viktig for å vurdere aktivitetsgraden av erytropoiesis (erytrocytproduksjon): med akselerasjon av erytropoiesis øker en del av retikulocyttene, og avtar med avtagende. I tilfelle av forbedret erytrocyttødeleggelse kan noen av retikulocytter være større enn 50%. En kraftig reduksjon i antall erytrocytter i perifert blod kan føre til en unaturlig overvurdering av antall retikulocytter, siden sistnevnte beregnes i% av alle røde blodceller. Basert på dette beregnes retikulærindeksen for å anslå alvorlighetsgraden av anemi. % Reticulocytes hematokrit x / 45 x 1,85, hvor 45 - en normal hematocrit, 1,85- antall dager som er nødvendig for opptak av nye retikulocytter i blod. Hvis indeksen 2 - indikerer en hypoproliferativ komponent av anemi, i tilfelle 2-3, så er det en økning i dannelsen av erytrocytter.

  Når polychromasia uttrykkes i blodspredningen, beregnes retikulocyttindeksen. For dette formål er den korrigerte innholdet av retikulocytter (Reth (korr)) dividert med en omregningsfaktor (K) er lik 1,5 til 2,5 (forventet tid blod retikulocytt modning): indeks = Retikulotsitarny Reth (korrigert) / K.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  blodplater

  Blodplater (blodplater, blodplater) er blodelementer som deltar i hemostase. Disse er de minste cellene - fargeløse sirkulære plater med en diameter på 1-4 μm og en tykkelse på 0,5-0,75 μm, med en bikonveks form. I størrelse er de 2-8 ganger mindre enn røde blodlegemer. Normalt er innholdet av blodplater 180-320 x 10 9 / l.

  Blodplater dannes i benmargen fra forløperceller av megakaryocytter, og fra en megakaryocyt dannes 3-4000 blodplater. De lever veldig kort - bare 8-12 dager, som ikke er overraskende, hvis du tar hensyn til hva en stor belastning på dem ligger. Siden faktisk blodplater er et beredskapsarbeid i kroppen, og det er på grunn av hva. For å holde kroppen levende, trenger du blant annet slike to forhold som blodets flytende tilstand og integritet, eller lukkethet, blodbanen. Disse betingelsene er gitt av blodkoaguleringssystemet. Dette systemet holder det sirkulerende blodet i flytende tilstand og gjenoppretter integrasjonen til vaskulærsengen, som danner blodpropper (trombi) i de skadede karene.

  I blodårer, blodplater kan røres på veggene og i blodet. I en rolig tilstand (i blodet) har blodplaten en skiveaktig form. Når celler aktiveres, kjøper blodplater sfærisme og danner spesielle utvekster (pseudopodier). Gjennom lignende utvekster kan blodplatene holde seg sammen eller holde seg til den skadede vaskulære veggen som danner en plugg. Blodplater har følgende egenskaper: til aggregering, vedheft, degranulering, tilbaketrekking av blodproppen. På overflaten kan de overføre koagulasjonsfaktorer (fibrinogen), antikoagulanter, biologisk aktive stoffer (serotonin) og sirkulerende immunkomplekser. Adhesjon og aggregering av blodplater får lov til å gi hemostase i små kar: de samler seg i skadeområdet, holder seg til den skadede veggen.

  I denne verden dør over halvparten av mennesker av sykdommer forbundet med blodproppssykdommer. Disse sykdommene inkluderer myokardinfarkt, cerebral vaskulær trombose (slag), alvorlig blødning, etc.

  Fra tid til annen er det et brudd på blodplatefunksjonene, der deres nummer forblir normale. Under slike omstendigheter øker blødningstiden. Normalt er det 3-9,5 minutter. Ofte forstyrres funksjonen av blodplater: for ulike sykdommer i blodsystemet; med levercirrhose med systemisk lupus erythematosus; på grunn av bruk av aspirin og noen antibiotika (cefalosporin, penicillinderivater); med uremi

  Hovedfunksjonen til blodplater er deltakelse i løpet av blodpropp (hemostase) - en ansvarlig beskyttende reaksjon i kroppen, som forhindrer stort blodtap i sår av blodårer. Den er karakterisert ved følgende fremgangsmåter: adhesjon, aggregering, sekresjon, tilbaketrekking, spasmer i små blodårer og viskøs metamorfose hvit platetrombedannelse i blodkar mikrosirkulasjon med diameter opp til 100 nm.

  En annen funksjon av trombocytter er angiotrofisk - fôring av endotelet i blodårene.

  Nylig fant jeg i tillegg at blodplater spiller den mest betydningsfulle rolle i healing og regenerering av skadet vev, frigjør seg fra en såret vev vekstfaktorer, hva stimulerer divisjon og vekst av skadede celler. Vekstfaktorer er polypeptidmolekyler av forskjellig struktur og formål. De viktigste vekstfaktorer omfatter blodplateavledet vekstfaktor (PDGF), transformerende vekstfaktor (TGF), vaskulær endotelial vekstfaktor (VEGF), epitelial vekstfaktor (EGF), fibroblast vekstfaktor (FGF), insulinlignende vekstfaktor (IGF).

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  leukocytter

  Det viktigste virkningsområdet for leukocytter er beskyttelse.

  Leukocytter (Leukocytus) - er kjerneformede hvite blodlegemer, de dannes i beinmarg og lymfeknuter.

  Leukocytter spiller en nøkkelrolle i det spesifikke og ikke-spesifikke forsvaret av kroppen mot eksterne og interne patogene midler, samt i implementeringen av normale patologiske prosesser. De beskytter kroppen på en gang, renser den fra døde celler, og er en uvanlig utpost fra fremmede komponenter.

  Leukocytter varierer i opprinnelse, funksjoner og utseende. Alle typer leukocytter - lymfocytter, monocytter, basofiler, eosinofiler, nøytrofiler, har en kjerne og kan føre til aktiv amoeboidbevegelse. De er i stand til å fange og fordøye fremmede mikrober og døde celler (fagocytose), og produsere antistoffer.

  Leukocytter danner i menneskekroppen et bemerkelsesverdig blod- og vævsbarriere mot mikrobielle, virale og parasittiske (helminthiske) infeksjoner, støtte vevshomeostase og vevregenerering. På grunn av deres fagocytiske aktivitet, deltakelse i cellulær og humoral immunitet, utveksling av histamin, heparin gjennomføres antimikrobielle, antitoksisk, antistoffer og andre mest vesentlige komponenter i immunologiske reaksjoner.

  Antall leukocytter i blodet avhenger av mengden av tilstrømning av beinmargceller og hastigheten som de går ut i vevet.

  I blodet av voksne voksne leukocytter er det 1000 ganger mindre enn erytrocytene, og i gjennomsnitt er tallet 6-8 x 10 9 / l. I nyfødte barn, spesielt i de første dagene av livet, kan antallet leukocytter variere veldig mye fra 9 til 30 x 10 9 / l. Hos barn i alderen 1-3 år, varierer antall leukocytter i blodet mellom 6,0-17,0 10 9 / l. og i 6-10 år innen rekkevidde 6,0-11,0x 10 9 / l.

  Innholdet av hvite blodlegemer er ikke konstant, men endrer dynamisk og avhengig av eksterne forhold: tid dager (maksimum - på kvelden), årstid, transformasjon av klima og værforhold, mottak av legemidler, effekten av diagnostiske prosedyrer, den fysiologiske helsetilstand (alder, kjønn,, graviditet, fase i menstruasjonssyklusen, inntak av mat, virkninger av varme eller kulde, fysisk aktivitet); og fra patologiske forandringer i kroppen. For å verifisere stabiliteten i transformasjonen av antall hvite blodlegemer, må du gjøre gjentatte studier.

  Granulocytter blodleukocytter som er representert i cytoplasma blir detektert ved farging kornethet (neutrofil, eosinofil og basofile leukocytter), og agranulocytes, som cytoplasma inneholder ingen strø (lymfocytter og monocytter).

  Økning i ikke-spesialisert totalt antall leukocytter i en volumdel over den øvre grensen til normen kalles fullføre leukocytose. og redusere den under den nedre grensen - fullfør leukopeni.

  Fordi antall leukocytter i blodet gjenspeiler tilstanden til kroppens forsvar, er denne indikatoren av interesse for leger av alle yrker. Hans definisjon er inkludert i minimum studier, som er foreskrevet for alle pasienter på sykehus eller polyklinisk.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  myelocytes

  Medullocell (Myelocyte) - umoden granulocytt form med avrundede kjernen (for sammenligning metamyelocyte) og granuler (nøytrofile, basofile og eosinofile) cytoplasma (sammenlign progranulocyte), karakterisert ved den avrundede form, med en diameter på 12 til 20 m. veksling av lyse og svarte områder i kjernen.

  Myelocytter er en av cellets former for det hematopoietiske vevet av det røde knoglemarv hos mennesker. De dannes fra hemocytoblaster, som går gjennom podiet av promyelocyt. Av myelocytter utvikler granulære leukocytter eller granulocytter. Kjernene i myelocytter er uutslettelige, de kan bare gjenkjennes når de utfører en spesiell fargestoff. De er runde eller bønneformede, mindre tette enn i modne leukocytter, cytoplasmaet er litt basofilt - lysrosa eller lysfiolett. Myelocyt har egenskapen til divisjon og overgang til neste celle etter modenhet - metamyelocyt. Begynner med metamyelocyt, mister blodcellene deres evne til å dele seg. Bak dem blir kun eiendommen for den kommende modningen bevart.

  Myelocytter er i de fleste tilfeller til stede i det hematopoietiske vevet i benmargen, normale myelocytter går ikke inn i blodet, men i noen patologiske tilstander (f.eks. Med leukemi) kan de vises i blodet.

  Myelogram (Gk myelos marg + gramma opptak av bilde.) - uttrykt som en tabell eller et diagram total smøre marg punktformet reflekterer den kvalitative og kvantitative sammensetning av de kjerneinneholdende celler av myeloid vev.

  I norm for voksne metamyelocytter, i smøret av punktmargens punktering, dannes det:

  Neutrofile myelocytter 7,0 - 20,0

  Eosinofile myelocytter 0,5 - 4,0

  Basofile myelocytter 0,0 - 0,1

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  metamyelocytter

  Metamyelocytter (Metamyelocytus) er umodne nøytrofiler.

  Metamyelocyte - celle (sirkulær form størrelsesorden på ca. 8 mikron) granulocytt serie leykopoeza som kommer ut fra myelocyte og er forløperen til stikk granulocytter. Nukleær-cytoplasmatisk forhold skiftes mot cytoplasma, som opptar en fast del av cellen. Formen til kjernen er bønneformet, hesteskoformet. Kjernen er farget i henhold til Romanovskii i en rødviolett farge, kromatinet er konsentrert i separate klumper, mer uutviklet enn i myelocyt.

  Metamyelocyt-nøytrofil er en metamyelocyt, hvorav granulariteten detekteres ved nøytrale farger.

  Metamyelocyt acidophilus (eosinofil) er metamyelocyt, hvorav granulariteten detekteres av syrefarger.

  Metamyelocyt acidophilus (eosinofil) er metamyelocyt, hvorav granulariteten detekteres av syrefarger.

  I de fleste tilfeller kan metamyelocytter bli funnet i benmargens hematopoietiske vev, men de kan forsvinne fra det i ulike sykdommer, så vel som ved akutte infeksjoner.

  Myelogram (Gk myelos marg + gramma opptak av bilde.) - uttrykt som en tabell eller et diagram total smøre marg punktformet reflekterer den kvalitative og kvantitative sammensetning av de kjerneinneholdende celler av myeloid vev.

  I norm for voksne metamyelocytter, i smøret av punktmargens punktering, dannes det:

  Neutrofile metamyelocytter 8,0 - 18,0

  Eosinofile metamyelocytter 0,1-2,2

  Basofile metamyelocytter 0,0 - 0,3

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  Stab neutrocers

  Forløpene til nøytrofiler i de seneste stadier av modning deles ikke lenger, og etter at de har passert metamyelocyt-scenen, blir de omdannet til en stabilt nøytrofil.

  Det totale antall leukocytter omfatter unge celler (funksjonelt umodne neutrofile som har en stavformet fast kjerne og som har et karakteristisk for modne neutrofiler segmentering av kjernen, for eksempel modning stikke neutrofil dens kjernen er segmentert, normal nøytrofil kjerne inneholder opp til fire segmenter) eller stikke, hvilken senere modnes og bli segmentert.

  Kjernen til stikknutrofilen har formen av en turniquet, stenger. Krumningen i kjernen gir ham forskjellige former: hestesko, ringer, bokstav S, etc. Kjernens struktur bestemmes av en klar veksling av kompakt, skrå, områder og opplysning, noe som gir et uvanlig utseende til kjernen. En bred cytoplasma er neutrofil-rosa i farge. Cytoplasma inneholder et lite antall små neutrofile korn som ligger i uorden.

  Stikket skal være opptil 6% av det totale antall voksne leukocytter. I tilfelle det er flere av dem, må vi se etter en betennelsesprosess.

  Myelogram (Gk myelos marg + gramma opptak av bilde.) - uttrykt som en tabell eller et diagram total smøre marg punktformet reflekterer den kvalitative og kvantitative sammensetning av de kjerneinneholdende celler av myeloid vev.

  I normer for voksenkniv, i utstrykning av punktlig knoglemarv, former:

  Stabnutrofiler 9,5 - 23,7

  Avføring eosinofiler 0,0 - 2,0

  Stab basofiler 0,0 - 0,5

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  Segmenterte nøytrofiler

  Den siste lenken i den nøytrofile serien er den segmenterte nøytrofilen. Kjernen har flere fragmenter, sammenkoblet med smale tråder. På det tidspunkt da de gode segmentene ved siden av hverandre, er disse trådene er usynlige (ved slutten flid segmenterte neutrofiler kan se ut som en stikke, hvis det er sammensatt av to fliker). I andre tilfeller brytes strengene mellom segmentene av den segmenterte nøytrofilen. Strukturen av lobule er forsynt med en grovkornet struktur med delingen av de uutviklede delene med lyse mellomrom. På grunn av forskjellige sammenhenger mellom fragmentene, vises forskjellige atomfigurer. Antallet fragmenter fra 2 til 6. Cytoplasmaet i den segmenterte nøytrofilen gjentar egenskapene til en stabilt nøytrofil. I nøytrofiler, en liten formasjon ved siden av kjernefragmentet, den såkalte Barras kropp. Hvordan vet vi at sex kromatin (Barr legeme) i neutrofiler i kvinner er klart synlig som en tykk skive rundet opp til 1 mikron i diameter, forbundet med en smal stang med en av de sentrale deler av de nøytrofile celler. Sexkromatin er ikke definert i alle nøytrofiler. Barr's Taurus skyldes tilstedeværelsen av to X-kromosomer i kromosomalt sett av kjernen. Hvis X-kromosomet er større enn 2, er antall Barr-kropper lik antallet X-kromosomer minus ett. De såkalte rakettformede formasjonene som ses hos menn, svarer til trommestikkerne (Barra-dammer), men i motsetning til dem har de opplysning i midten. Eldre segmentneutrofiler er vanligvis den viktigste typen leukocytter som sirkulerer i humant blod, som strekker seg fra 47% til 72% av det totale antall leukocytter i blodet.

  Myelogram (Gk myelos marg + gramma opptak av bilde.) - uttrykt som en tabell eller et diagram total smøre marg punktformet reflekterer den kvalitative og kvantitative sammensetning av de kjerneinneholdende celler av myeloid vev.

  Normalt danner det for segmenterte voksne, i margen til punctat benmarg, det:

  Segmenterte nøytrofiler 12,0 - 24,0

  Segmentkjernet eosinofil 0,1 - 5,0

  Segmentkjernerte basofiler 0,0 - 0,5

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  eosinofile

  Eosinofile (Eosinophilus) eller eosinofile polymorfonukleære granulocytter - en type hvite blodceller (spesialisert befolkning av hvite blodlegemer), hva som er involvert i allergiske reaksjoner (de er i stand til å nøytralisere og ødelegge allergener) og hjelpe kroppen å bekjempe visse parasittiske infisere (eosinofile har en nøkkelrolle i forsvar reaksjoner når helminter: hakeorm, schistosomiasis, strongyloidiasis, toxocarosis, trikinose, filariasis, echinococcosis og cysticerkose, bærer den ekstracellulære ødelagt ix, eosinofiler er i stand til å infisere store parasittiske organismer. I andre infisere sin rolle synes å være ubetydelig). Involvering av eosinofiler til området for invasjonen av parasitten er en konsekvens av utgivelsen av T-celler og basofile spesialprodukter som anafylaktisk eosinofil kjemotaktisk faktor. Eosinofiler virker også på allergiske reaksjoner. De er i stand til å nøytralisere og ødelegge allergener. Spesielt, de produserer enzymet (histaminase) som ødelegger histamin. Og uten histamin, ikke en, bortsett fra den alvorligste allergiske reaksjonen. Det er ennå rart produkter-antihistaminer som benyttes i allergi Tavegilum, Suprastinum, difenhydramin et al. Histamin som inneholdes i granulatene av basofiler og såkalte mastceller og eosinofile celler kan sluke (fagocytosestimulerende) pelletene. Ansvarlig for denne funksjonen krever flere eosinofile enn de har i et sunt menneskeblod. Ved å gå frem fra dette ved noen allergiske tilstander, og i en hvilken som helst situasjon, mens, når legemet er tilstede en annens (for eksempel når helmintiske infeksjoner), antall eosinofiler øker.

  Antallet eosinofiler i blodet øker fra tid til annen 10-15 ganger med eosinofil lungebetennelse. I tillegg produserer eosinofiler et protein som kalles plasminogen, som deltar i oppløsning av blodpropp, på et tidspunkt da det ikke lenger er nødvendig.

  Det er mange faktorer som øker beskyttelsesfunksjonen til eosinofiler. For eksempel, cytokiner. utsondres av aktiverte T-lymfocytter, eosinofiler øke den egenskap å ødelegge enkel og ormer. Som utskilles av mastceller anafylaktisk eosinofil kjemotaktisk faktor øker antallet av reseptorer for komplementkomponenter på overflaten av eosinofiler og ødeleggelse stimulerer eosinofile enkel og helminter. I tillegg, eosinofil kolonistimulerende faktorer (for eksempel IL-5), produsert av makrofager, ikke bare for å stimulere produksjonen av eosinofiler i benmarg, men også øke eosinofiler ødelegge eiendom enkel og helminter.

  Eosinofiler, som beskrevet ovenfor, har egenskapen til fagocytose, men de har mindre fagocytisk aktivitet enn nøytrofiler. De er i stand til å fagocytoserer og ødelegge absorbert av mikrobielle celler, til tross for at det ikke er relevant for deres direkte ansvar (deres chur lite, det er deres evne til å spille en mindre rolle i fagocytose på dette grunnlaget).

  Morfologisk er eosinofiler stort sett lik nøytrofiler. De inneholder en stor mengde lysosomer, er i stand til fagocytose og dannelsen av aktive oksygenformer, reagerer på et bestemt kjemokin-eotaxin og har reseptorer til det. Men det er betydelige forskjeller mellom nøytrofiler og eosinofiler. Eosinofiler lever langt lenger enn nøytrofiler og, i motsetning til dem, er i stand til å resirkulere - gå tilbake fra vev til blod.

  Det antas at i normale eosinofiler presser betennelse. Men i astma, disse cellene begynner å produsere inflammatoriske mediatorer - hovedbasisprotein, eosinofil nevrotoksin, eosinofil kationisk protein, lysophospholipase, - å forårsake skade på luftveisepitel.

  Grit i cytoplasma av eosinofiler farget av surt fargene rød (maleri av Wright), spesielt eosin - ut av det og deres navn. Den daglige rytmen er preget av fysiologisk variasjon i antall eosinofiler. De høyeste nivåene av eosinofiler observeres om natten, de laveste verdiene for eosinofiler er om ettermiddagen.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  basophils

  Basofiler (Basophilus) eller basofile granulocytter, basofiler, segmenterte basofile leukocytter - granulocytisk leukocytt-undertype.

  Basofiler er så kalt fordi når farget med Romanovsky intensivt absorbere basisk fargestoff og en sur eosin farget, i motsetning til begge de eosinofile celler ble farget bare med eosin, og av neutrofiler, både absorberende fargestoff. Granulatet av basofiler er godt farget med alkaliske, eller grunnleggende, maling. Husk skolen kjemi: alkalier ellers kalles baser. En base Latin-basis, basert på dette, og disse cellene kalles basofile.

  Basofiler er den minste gruppen av granulocytter - de utgjør 0,5-1% av alle leukocytter (ca. 50 celler i 1 μl). Dette meget store granulocytter: de er mer og nøytrofiler og eosinofiler, deres diameter i tørr prøve er 7-11 mikron. Tiden av deres tilstedeværelse i blodet danner et gjennomsnitt på 12 timer. Basofiler er i stand til ekstravasasjon (utvandring utenfor blodårene), og vil være i stand til å leve utenfor blodstrømmen, bli en resident vev mastceller (mastceller). Tiden av deres fulle liv danner et par dager.

  Basofiler er direkte slektninger og analoger av vevslabrocyter, eller mastceller. Som vev mastceller, basofiler er båret på overflaten av IgE-immunoglobulin og kan degranulering (frigjøring av granule innholdet i miljøet) eller autolyse (oppløsnings-lyserte celler) i vekselvirkning med det antigen-allergen.

  Basofiler, som mastceller, sekreterer nevrotransmittere - histamin, leukotriener, prostaglandiner, en blodplateaktiverende faktor, - som øker vaskulær permeabilitet og deltar i betennelse.

  Basofiler og mastceller, som allerede nevnt ovenfor, bærer deres overflate IgE-reseptorer og spiller den viktigste rolle i allergiske reaksjoner av umiddelbar type. Takket være basofilene, blir gifter av insekter eller dyr umiddelbart blokkert i vev og ikke spredt over hele kroppen.

  Granuler av basofiler inneholder mye histamin, serotonin, leukotriener, prostaglandiner og andre mediatorer av allergi og betennelse.

  Antallet av basofile celler i blodet øker når den siste fase erstatning for akutt inflammasjon, og lite i kroniske sykdommer. Histamin utvider kapillarkanalene basofile i inflammasjon og heparin (basofiler regulere blodpropper ved å bruke heparin) hindrer koagulasjon av blod, noe som er grunnen til at sirkulasjonen i denne regionen er forbedret, noe som letter resorpsjon og helbredelse. Bare basophils grunn av sin histamin skylden for symptomene, hva synes elveblest, astma og andre allergiske sykdommer.

  Granuler av basofiler inneholder heparin, anafylaksi faktor, histamin og en kjemotaksfaktor. Ofte er dette eller noe annet allergen stimulansen til degranulering av basofiler. For å gjøre dette må det krysse sammen nabo-IgE-molekyler bundet av høyaffinitetsreceptorer for IgE (Fc-epsilonRI) på den basofile plasmamembran. Som følge av degranulering frigjøres hele innholdet av granulatene øyeblikkelig. Mediatorene, utskilt som følge av degranulering, for eksempel histamin, fører til patologiske allergier, men ellers spiller de en positiv rolle i antiparasitisk immunitet, styrking av inflammatorisk respons. Med degranulering eller basofillysis frigjøres mye histamin, serotonin, leukotriener, prostaglandiner og andre biologisk aktive stoffer. Dette forårsaker de observerte manifestasjonene av allergi og betennelse i virkningen av allergener.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  lymfocytter

  Lymfocytter (lymfocytter) - er den sentrale lenken i immunsystemet, de er involvert i prosessene for cellevekst, differensiering, vevregenerering; overføre makromolekylene av informasjonsproteiner som trengs for å kontrollere den genetiske apparatur fra andre celler. Når lymfocytter av vegetabilsk opprinnelse legges til fytohemagglutinin til kulturen av lymfocytter, øker lymfocyttene signifikant, begynner å dele (mitose) og syntetiserer RNA, DNA, proteiner og enzymer.

  Lymfocytter er de viktigste cellene i immunsystemet (forestiller en slags leukocytter, hvite blodlegemer), som beskytter kroppen mot infeksjon - bakterier, virus, sopp, ukomplisert. De er dannet i lymfeknuter, mandler, Peyer plakk, vermiform tillegg, milt, thymus (thymus) og benmarg. Lymfocytter gir humoral immunitet (utvikling av antistoffer), cellulær immunitet (kontaktsamarbeid med cellene - ofrene), og regulerer aktiviteten til celler av andre typer. I blodet av et voksent menneske er vanligvis 20-35% lymfocytter (1000-3000 celler / μl) normalt inneholdt. Samtidig inneholder blodet bare ca 2% av lymfocyttene i kroppen, de resterende 98% er i vevet. Lymfocytter er involvert i anerkjennelse av fremmede antigener og dannelse av antistoffer - komplekse proteiner som hindrer reproduksjon av mikroorganismer eller nøytraliserer giftige stoffer frigjort av mikrober og derved gir immunitet. For å beskytte oss mot infeksjon beveger lymfocytter uregelmessig gjennom immunforsvarets organer ved hjelp av både blod- og lymftransport. Organene i immunforsvaret omfatter lymfeknuter, milt, øyer av lymfoidvev lokalisert under mage-tarmkanalen i mage-tarmkanalen og bronkiene, benmarg, tymus. I de fleste tilfeller kommer lymfocytter inn i immunforsvarets organer fra blodet, og la dem gå gjennom lymfekarrene.

  Lymfocytter kan gjenkjenne patogener utenlandske vev og celler og ødelegge dem. Etter fremgangsmåten i gjenkjennelse og mekanismen for ødeleggelse av utenlandske agenter, blir de delt inn i to hovedgrupper: B-lymfocytter (B-lymfocytter som er involvert i humoral immunitet, differensieres til plasmaceller, hva som respons på stimulering med fremmede antigener utskiller immunoglobuliner sig) og T-lymfocytter (T lymfocytter bestemme cellulær immunitet, noe som gjør regulatoriske og effektorfunksjoner). Les mer om dette:

  I henhold til de morfologiske parametere skille mellom to typer lymfocytter: store granulære lymfocytter (betydelig mer sannsynlig at de er NK-celler (ordinære stillende), eller, mindre ofte, er det aktivt delende celler lymfoide serien - lymfoblaster og immunoblast) og små lymfocytter (T- og B-celler, hvilken allerede nevnt ovenfor). Tre typer lymfocytter er preget av funksjonelle parametere: B-celler, T-celler, NK-celler.

  Ved dannelse av antistoffer tilhører en sentral rolle B-lymfocytter. B-lymfocytter vil avsløre fremmede strukturer (antigener) som samtidig produserer spesifikke antistoffer (proteinmolekyler rettet mot utenlandske strukturer). Sammen med dette leverer B-lymfocytter spesifikk kjøpt immunitet sammen med andre små lymfocytter - T-lymfocytter, ved hjelp av en rekke mekanismer som generelt er rettet mot å forlenge grensene for effektiviteten av medfødt immunitet.

  T-lymfocytter (dannet i thymus eller thymus, hvor de tok sin betegnelse) gjør funksjonen til regulering av immunitet. T-assistenter (T-hjelpere) stimulerer produksjon av antistoffer, og T-suppressorer hemmer det. NK-lymfocytter innser kontroll over kvaliteten på cellene i kroppen. Sammen med dette, er NK-lymfocytter i stand til å ødelegge celler, som i deres egenskaper skiller seg fra vanlige celler, for eksempel kreftceller. Innholdet av T-lymfocytter i blodet utgjør 65-80% av det totale antall av lymfocytter, B-lymfocytter - 8-20%, NK - lymfocytter - 5-20.

  Spesifikk immunologisk påvisning av patogene organismer - er helt privilegium lymfocytter basert på denne nettopp kjøpt de initiere reaksjonen (spesifikke) immunitet.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  monocytter

  Monocytter (Monocytus) - referer til agranulocytter. Forhold til systemet med fagocytiske mononukleære celler. De fjerner fra kroppens døende celler, rester av ødelagte celler, denaturert protein, bakterier og antigen-antistoffkomplekser.

  Monocytter - typen av hvite blodlegemer som er involvert i å bekjempe infeksjoner, er celler som ikke inneholder cytoplasmatiske granulater. Gjennomsnittlig diameter på disse cellene er 12-20 μm. Monocytter står for 4 - 8% av alle leukocytter i blodet (ca. 450 celler i 1 μl).

  I monocytter mer enn alle andre leukocytt uttrykt egenskapen til fagocytose, de utgjør hoveddelen av cellene i den mononukleære fagocytt-system, det vil si, besitter den egenskap at de absorberer (fagocytose) og utenlandske agenter narovne neutrofiler og eosinofiler, er de viktigste typer blodceller, hvilken er forskjellig ødelegge mikrober (fremmede proteiner, cellerester og bakterier). Men i motsetning til nøytrofiler og eosinofiler, som er mikrofager (små devourers), dvs. talentfull til å absorbere bare små partikler og i de fleste tilfeller dø på slutten av fagocytose, monocytter som er de største cellene i perifert blod, er makrofager (store spisere). med andre ord i stand til å absorbere relativt store partikler, og cellene er enten en masse av små partikler og i de fleste tilfeller ikke er drept av fagocytose ende (sannsynligheten for død i nærvær av monocytter fagocytosestimulerende materiale fra et hvilket som helst av monocytt cytotoksiske egenskaper). Hvis en nøytrofil kan drepe bakterier 20-30, monocytt- - opp til 100. I tillegg monocytter er i stand til å fagocytere bakterier i et surt miljø, ved et tidspunkt når de nøytrofile celler er inaktive. Til inflammasjonsstedet, monocytter ankomme senere par neutrofiler, og at på den tiden, mens, når det dannes et surt medium hvori neutrofiler taper aktivitet. Monocytter i det sure medium, derimot, er maksimalt animerte. Fagotsitiruya mikrober, døde hvite blodlegemer, vevscellene skadede, monocytter renset betennelse området og gjør den klar for gjenvinning (som monocytter tatt fra navnet på kroppen av Fysiologer vindusviskere). Disse cellene danner også en avgrensende aksel nær ikke-ødeleggende fremmedlegemer. Samspill med lymfocytter, monocytter er involvert i vert-forsvarsreaksjoner og utvikle forbindelser som påvirker prosesser av hematopoiesis.

  På slutten av dagen 2-3 sirkulerende blodmonocytter gå inn i det omgivende vev, som varer i deres vekst, øker antallet mitokondrier og lysosomer i cytoplasma, det er en endring av monocytter i vevsmakrofager, er det lett å si, ved det tidspunkt da monocytter forlater blodet og angi vev, de blir forvandlet til vevmakrofager - histiocytter. Makrofager i deres funksjoner er lik monocytter og vil kjempe for å infisere vev, og gjøre noen andre funksjoner, for eksempel for å kvitte seg med døde celler. Men de er ikke bare spiser, blir de behandlet fremmede stoffer absorberes og omdannes til dem spesiell forbindelse - et immunogen som danner sammen med lymfocytter ha en spesifikk immunrespons, med andre ord, en strengt definert strengt beskyttende respons til visse fremmedstoff. Monocytter er andre enn den til Langerhans-celler, microglia celler og andre celler som er i stand til prosessering og presentasjon av antigen forløpere.

  Makrofager deltar også i utveksling av fett og jern, og i tillegg har de antitumor og antivirale effekter. Alt dette skyldes det faktum at de utskiller en rekke relevante stoffer lysozym, komplement, interferon elaetazu, kollagenase, plasminogen aktivator, og fibrogent faktor som forbedrer kollagensyntesen og aktiverer dannelsen av arrvev.

  Aktiverte monocytter og vevmakrofager produserer faktorer som stimulerer veksten av glatte muskelceller og celler som liner den indre overflaten av blodet og lymfekarene. Vevsmakrofager migrerer inn i det område av inflammasjon, hvor de kan reprodusere ved å dividere er cellene alltid mye tilstede i lymfeknutene, vegger i alveolene, og bihulene i lever, milt og benmarg. Den gjennomsnittlige levetiden til makrofager er 60 dager.

  Blokker lenke åpner en blokk med tekst (HTML) på sider

  ESR (sedimenteringshastighet av erytrocytter)

  Under senkning kjenne hastigheten av separasjonen incoagulated blod, plassert i en spesiell kapillært til 2 lag: en nedre, folding av sedimenterte erytrocytter, og øvre - av gjennomsiktig plasma (hastigheten for dannelsen av plasmasøylen, fri for erytrocytter i den vertikale kapillar). Graden av erytrocytsedimentering er estimert fra høyden av plasmagelaget som vises i mm om 1 time. Den spesifikke vekt av røde blodlegemer er høyere enn den spesifikke vekt av plasma, basert på denne in vitro i nærvær av et antikoagulasjonsmiddel av tyngdekraften RBCs sette seg på bunnen. Denne indikatoren måles i millimeter per time. Mål ESR under standardbetingelser, kapillæret er fylt med fortynnet blod med antikoagulant. ESR uttrykkes i millimeter plasma, settes i en time.

  Detaljer: For å bestemme den ESR tatt blod blandes med en oppløsning av natrium-citrat (for å forhindre koagulasjon) og plasseres i et glassrør med millimeter divisjoner. Etter en time måles høyden på det øvre gjennomsiktige laget. Hvis blodet i kroppen er sunt, vil dets reaksjon være lik eksemplet med en mynt: Legg en mynt ovenpå honning og vann i et glass. Forskjellen vil du merke.

  Diagnostisk betydning. Endringen i erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR) er ikke en indikator spesifikk for en bestemt sykdom. Men akselerasjonen av erytrocytsedimentering indikerer stadig forekomsten av en patologisk prosess. Når inflammasjon øker i serum fibrinogen (ett av proteinene i den akutte fase av inflammasjon), noe som fører til agglutinering av røde blodceller og øke ESR. Så, en økning i ESR indikerer betennelse, men løser ikke for å klargjøre omstendighetene. I autoimmune sykdommer, bestemmer måling av ESR å bestemme sykdomsstadiet (eksacerbasjon eller remisjon), for å evaluere aktivitet og effektivitet av behandlingen. ESR Bestemmelse lite informasjon i sykdommer som involverer unormal opptreden av erytrocytt (for eksempel i sigdcelleanemi og microspherocytosis) å øke plasmaviskositet og i alvorlig anemi.
  Normalt er ESR, målt ved Westergren-metoden, hos unge menn ikke mer enn 10 mm / t, hos unge kvinner - ikke mer enn 15 mm / t. Den utmerkede økningen i ESR er mer typisk for infeksiøse og inflammatoriske sykdommer enn for patologien til muskuloskeletalsystemet, spesielt osteoartrose, fibromyalgi, beinfrakturer. Bestemmelse av ESR er en av de enkleste laboratoriemetodene for diagnostisering og evaluering av effektiviteten av behandling av reumatisk polymyalgi og gigantisk arteritt. I fysiologiske tilstander, øker ESR under menstruasjon, under graviditet (under svangerskapet, kan ESR øke fra 15 mm til

  20 eller 25 mm) og ved arbeidets slutt. ESR øker med tyrotoksikose, hypothyroidisme, orale prevensiver, på slutten av operasjonen. På slutten av arbeid og drift, kan ESR forbli forhøyet innen en måned. Det er en falsk økning i ESR forårsaket av kalde antistoffer som virker i et bredt spekter av temperaturer.

  I stor grad skjer økningen i ESR kontinuerlig med et aktivt inflammatorisk kurs i kroppen. SR øker med en reduksjon i antallet erytrocytter, med andre ord med anemi, og et hvilket som helst slag, og mange systemiske bindevevssykdommer (for eksempel, systemisk lupus erythematosus), og andre. Slike sykdommer som artritt eller cancer, kan føre til et høyere ESR og visse inflammatoriske sykdommer kan praktisk talt føre til et overskudd av ESR per 100 enheter. ESR øker på grunn av transformasjonen av viskositeten til serumet der blodcellene overlever.

  Reduksjon i ESR observert med erythremi, sekundær erythrocytose (økning i antall røde blodlegemer), med stor konsentrasjon av blod, fastende, senking av muskelmasse.

  Konvensjonell ESR utelukker betennelse, med økning i ESR, er det behov for kommende studier for å avklare forholdene ved betennelse.

  Erytrocytsedimenteringshastighet (ESR) er kanskje den mest gjenkjennelige laboratorieindikatoren, om betydningen av noe som er kjent eller, i alle fall, gjett at høy ESR er en dårlig indikator. De fleste som systematisk gjennomgår medisinsk undersøkelse.

  Pozhozhie rekord

  På det tidspunktet når det gjelder å gjenopprette pasienten

  Les Mer Om Fartøyene