Årsaker, symptomer på mitral ventil prolaps, om behandling er nødvendig

Fra denne artikkelen vil du lære: Karakteristikkene til patologisk mitralventil prolaps, årsakene til forekomsten, klassifisering etter graden av alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene, behandlingsmetoder enn det kan være farlige, mulige begrensninger for pasienter og en prognose for fremtiden.

Mitral eller bicuspid ventil - en ventil som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel. I løpet av diastolen (avslapping av ventriklene) ventilen åpnes ved å føre oksygenrikt blod, kom fra lungekretsløpet inn i venstre forkammer til den venstre ventrikkel, hvorfra det går deretter til den systemiske sirkulasjon.

Når mitralklaffprolaps (forkortet som PLA) forekommer siging eller prolaps, mitral ventil, som, avhengig av hvor alvorlig, kan heller ikke være ledsaget av noen symptomer, og forstyrrer ikke pasienten, eller føre til ganske alvorlige problemer ubehagelige manifestasjoner og begrenser i form av profesjonelle aktiviteter og sport.

Med den normale strukturen og funksjonen til mitralventilen, er den tett lukket under systolisk (sammentrekning) av ventrikkelen og tillater ikke blod tilbake til atriumet. Men i nærvær av prolaps bøyer ventilene på ventilen under blodtrykk mot venstre atrium og delvis åpner, slik at blodet kan strømme tilbake til atriumet - denne prosessen kalles regurgitasjon. Jo mer uttalt oppblåsningen av blod, jo mer utprøvde kliniske manifestasjoner har PMC.

Utbredelsen av denne patologien blant befolkningen er relativt liten - den er funnet i om lag 2,5-3% av mennesker. Men i de senere år, i forbindelse med innføring av ultralyd i hjertet i planlagte undersøkelser av ungdom og barn, oppdages mitral ventil prolaps mye oftere, spesielt hos pasienter i ung alder og barn.

Diagnose og behandling av prolaps utføres av kardiologer. De bestemmer også mulige begrensninger for pasienter, blant annet i forhold til studier, arbeid, militærtjeneste, fysiske aktiviteter.

årsaker

De eksakte årsakene til prolaps er ikke klare. Det antas at hovedrolle er spilt av funksjonene i strukturen av bindevev - det såkalte bindevevsdysplasi. Når bindevevsforandringer observert tallrike og forskjellige brudd av strukturen og funksjonen av de organer, som inkluderer bindevevet -.. Ventilene i hjertet, av kroppen, ledd, brusk, etc. så, sammen med prolaps, finner mange pasienter nærsynthet, og økt mobilitet (fleksibilitet) av leddene, skoliose og kropssykdommer.

Også slike sykdommer kan føre til patologien til mitralventilen:

 • overført smittsom og giftig endokarditt,
 • angina og skarlagensfeber,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • metabolske forstyrrelser.

klassifisering

Forlengelsen av mitralventilen er klassifisert i henhold til ventilens grad:

Graden av prolaps er ikke alltid direkte relatert til alvorlighetsgraden av strømmen. Mer avslørende er tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av oppblåsthet: Jo sterkere det er, jo mer alvorlig prognosen, og jo mer bekymringsfull gir patologien til pasientene.

Typer av mitralventil prolaps med opphissing

symptomer

Forløpet av mitralventilen har ingen spesifikke symptomer. Avbøyning av 1 grad i fravær av regurgitering oppstår vanligvis ofte helt asymptomatisk - den er funnet ved et uhell under profylaktisk undersøkelse og utfører ultralyd i hjertet.

Ved 2 og 3 grader prolaps og nærvær oppstøt pasienter kan presentere en rekke klager, som imidlertid ofte overhodet ikke forbundet med prolaps, og med bakgrunn eller assosiert patologi (vaskulær dystoni, nevroser og D. t.). Ofte er pasientene bekymret for slike symptomer:

 1. Smerter i hjertet av hjertet er en piercing natur, som kan være forbundet med fysisk anstrengelse eller nervøsitet.
 2. Anfall av takykardi (hjertebank), ledsaget av svimmelhet, svakhet, kvalme.
 3. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. Økt tretthet, utseende av tretthet og svakhet, selv etter en mindre fysisk eller mental belastning.
 5. Hyppighet til svimlende og pre-svimlende forhold (alvorlig svakhet, svimmelhet) - i tunge rom, mot følelsesmessig stress.
 6. Følelse av mangel på luft, brystsmerter ved pusting.
 7. Søvnløshet, mareritt, oppvåkninger med hjertebank og smerter i hjertet.

diagnostikk

I nærvær av tegn og symptomer på hjerte oppnevne undersøkelse og behandling bør være en kardiolog. Siden de konkrete tegn på prolaps ikke finnes, etter intervjuet, og undersøkelse av pasienten legen kan bare foreslå diagnose, og for å bekrefte det nødvendigvis en studie av bildebehandling struktur og funksjon av hjertet - Doppler ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd av hjertet.

Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å diagnostisere mitralventil prolaps

Ifølge ultralyd er det fastslått at mitralventil-prolaps er tilstede, dens grad avsløres, tilstedeværelse eller fravær og alvorlighetsgrad av opphissing. Som regel er det ikke nødvendig med andre studier for å klargjøre diagnosen, men de kan være nødvendig for å bestemme profesjonell eller sportslig kondisjon.

De forskjellige tester utført (testutførelsen sykling med EKG og ekkokardiografi, før og etter trening, tester huk, måling av blodtrykk i liggende stilling og umiddelbart etter å ha tatt en vertikal stilling, og så videre. D) En ytterligere undersøkelsesmetoder. Kan også ta blodprøver (generelle og biokjemiske), konsulenttjenester relaterte spesialister (nevrolog, revmatolog, psykiater, hjertekirurg).

Testen på en motorsykkel med ytelse av et elektrokardiogram

behandling

I milde former av sykdommen, når mitral ventil prolaps er ubetydelig og regurgitation er fraværende eller minimal, er ingen behandling vanligvis foreskrevet. Imidlertid kan behandling være nødvendig for de pasientene som klager over hjertesmerter, svimmelhet og svimmelhet.

Som slike klager ved moderate endringer i struktur og funksjon av ventilen forårsaket oftere enn faktisk ikke hjertesykdom og nevrasteni, nevroser og andre neurologiske problemer, og den behandling, henholdsvis, betegner neurologer (tett med Hjerte).

 1. Overholdelse av regimet - for å unngå stress, fysisk og mental overbelastning. Det er svært ønskelig å få råd fra en psykoterapeut eller psykolog, for å få opplæring i selvkontrollerende metoder (over følelser, oppførsel), avslapping. Den riktige operasjonsmodusen er nødvendig (om ettermiddagen, med normalisert arbeidstid og fulltidslunsj). En obligatorisk del av behandlingen er en full natts søvn. Med søvnforstyrrelser, vises lette sovepiller.
 2. Gjennomføre handlinger med общеукрепляющим effekt - закаливание, går på friluft, svømmer i bassenget.
 3. Medikamentell terapi - beroligende (beroligende) legemidler - som motherwort, valerian, novopassit. Sterke beroligende midler brukes svært sjelden. Også stoffer som normaliserer metabolisme (metabolisme) i myokardiet er forbundet - kudesan, elkar, etc.

Med forlengelse på 2-3 grader i kombinasjon med oppblåsthet, når pasienter ofte viser økning i blodtrykk og arytmi, anbefaler vi også bruk av antihypertensive og antiarytmiske legemidler. For å forhindre utvikling av infektiv endokarditt med prolapses med opphiss av klasse 2 eller mer, anbefales antimikrobiell terapi.

I spesielt alvorlige tilfeller, som er vanskelige å behandle konservativt, kan kardiologisk kirurgisk behandling anbefales. Hovedindikasjonene for kirurgisk inngrep er utvikling av kronisk mitral insuffisiens og risikoen for dannelse (eller allerede dannelse) av hjertefeil.

Pasient overvåking

Pasienter som har hatt mitralventil prolaps, uavhengig av alvorlighetsgrad og tilstedeværelse eller fravær av oppblåsthet, bør registreres hos en kardiolog og gjennomgå regelmessig undersøkelser. Det anbefales å utføre Echo KG minst en gang i året - for å vurdere dynamikken; EKG 2 ganger i året - for tidlig påvisning av arytmier.

Pasienter med mitralventil prolaps anbefales å gjennomgå elektrokardiogram 2 ganger i året

Kardiologen bestemmer pasientens evner når det gjelder faglig aktivitet, sport, treningstjeneste i hæren. Prolaps uten oppstøt en grad pålegger ikke alvorlige begrensninger, kan bare være kontra tung trening og opplæring i noen universiteter militære orientering (flygende skoler, etc..). Spørsmålet om muligheten for å gjøre sport er avgjort individuelt (avhengig av sporten og tilgjengeligheten av klager).

Med prolapses med regurgitation, spesielt uttalt, er begrensningene mye mer alvorlige. Yrker av profesjonell sport er vanligvis forbudt. Kontraindikert i hæren, er det kontraindikasjoner til en rekke yrker.

komplikasjoner

Den uttrykte prolapsen av mitralventilen, spesielt i kombinasjon med oppblåsthet, kan føre til utvikling av slike alvorlige komplikasjoner som:

 1. Mitral insuffisiens er en økning i regurgitasjon, som fører til overføring av store mengder blod tilbake i venstre atrium. Dens symptomer ligner symptomene på kronisk hjertesvikt - det er kortpustethet, svakhet, redusert effektivitet.
 2. Infektiv endokarditt - Anatomisk endrede strukturer i hjerteventilene blir alltid lettere påvirket av infeksjon. Endokarditt - betennelse i hjertets indre skall (endokardium) fører igjen til en forverring av problemet og en økning i deformasjonene av mitralventilen helt opp til dannelsen av hjertefeil.

 • Plutselig død er mulig med ustabil hjertefunksjon, arytmier.
 • outlook

  I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen uten komplikasjoner, praktisk talt uten å forårsake bekymring for pasienter.

  Prognosen i klasse 1-2 med eller uten minimal oppblåsning er gunstig, det er praktisk talt ingen restriksjoner, og de gjelder bare en betydelig fysisk anstrengelse.

  Prolaps av grad 3 eller tilstedeværelse av alvorlig oppstøt prognosen er mye mer alvorlig, og for patologi ustabil og uforutsigbar, er det farlig for sine komplikasjoner, og derfor å forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen cardio kirurgisk korreksjon av avvik kan anbefales.

  Mitral ventil prolapse

  Mitralklaffprolaps (MVP) - Clinical Pathology, hvor en eller to klaffer av den anatomiske formasjonen prolaps, er som bøyes inn i hulrommet i den venstre atrium under systole (hjerteslag), som normalt ikke skal skje.

  Diagnose av PMC ble gjort mulig ved bruk av ultralyd. Forlengelsen av mitralventilflappene er trolig den hyppigste patologien til dette området og forekommer hos mer enn seks prosent av befolkningen. Hos barn oppdages anomali mye oftere enn hos voksne, og hos jenter er det funnet oftere om fire ganger. I ungdomsår er forholdet mellom jenter og gutter 3: 1, og for kvinner og menn 2: 1. Hos eldre er forskjellen i forekomst av PMC i begge kjønn utlignet. Denne sykdommen oppstår også i svangerskapet.

  anatomi

  Hjertet kan representeres i form av en slags pumpe som får blod til å sirkulere gjennom hele organismenes fartøy. Denne bevegelsen av fluidet blir mulig på grunn av opprettholdelsen av trykket i hjertehulen og arbeidet til det organs muskulære apparat på riktig nivå. Menneskets hjerte består av fire hulrom, som kalles kamre (to ventrikler og to atria). Kamre er begrenset til hverandre av spesielle "dører" eller ventiler, som hver består av to eller tre skodder. Takket være denne anatomiske strukturen av hovedmotorene i menneskekroppen, leveres hver celle i menneskekroppen med oksygen og næringsstoffer.

  Det er fire ventiler i hjertet:

  1. Mitralet. Det deler kaviteten på venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler - fremre og bakre. Forløpet av det fremre ventilbladet er mye mer vanlig enn den bakre delen. Til hver av vingene er festet spesielle tråder, kalt akkorder. De gir kontakt med ventilen med muskelfibre, som kalles papillære eller papillære muskler. For det fullverdige arbeidet med denne anatomiske utdanningen er det felles koordinert arbeid av alle komponenter nødvendig. Under hjerteslag - systole - er hjertekammer hulrom muskelen redusert, og følgelig trykket i det øker. På samme tid som inngår i arbeidet til den papillære muskler som lukker blodutløpet tilbake inn i venstre atrium, hvor det helles fra lungekretsløpet, anriket med oksygen, og følgelig strømmer blodet inn i aorta, og deretter, på blodårene blir levert til alle organer og vev.
  2. Tricuspid (tricuspid) ventil. Den består av tre blader. Den ligger mellom høyre atrium og ventrikel.
  3. Aortaklaff. Som allerede beskrevet ovenfor ligger den mellom venstre ventrikel og aorta og tillater ikke at blodet går tilbake til venstre ventrikel. Under systolen åpner den blodet i aorta under stort trykk, og under diastolen - lukket, som forhindrer omvendt blodstrøm til hjertet.
  4. Lungearterieventil. Den befinner seg mellom høyre ventrikel og lungearterien. I likhet med aortaklappen tillater det ikke at blodet kommer tilbake til hjertet (høyre ventrikel) under diastolen.

  Normalt kan hjertets arbeid representeres som følger. I lungene, er blodet beriket med oksygen og går inn i hjertet, nærmere bestemt i sitt venstre atrium (det har tynne muskelvegger og er bare et "reservoar"). Fra venstre atrium helles den i den venstre ventrikkel (representert ved "kraftig muskel er" i stand til å presse hele mengden av det innkomne blod), som i løpet av systolen føres via aorta til alle organer i den systemiske sirkulasjon (lever, hjerne, ekstremiteter, og andre). Passerer cellene til oksygen, tar blodet karbondioksid og vender tilbake til hjertet, denne gangen i høyre atrium. Fra hulrommet kommer inn i høyre ventrikel og under systolen utvises i lungearterien, og deretter inn i lungene (liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen). Syklusen gjentas.

  Hva er prolaps og hvor farlig er det? Dette er en tilstand av utilstrekkelig drift av ventilapparatet, under hvilket muskelkontraksjonen ikke er utstrømmet av blod helt lukket, og derfor kommer en del av blodet under systolen tilbake til hjertet. Så med mitralventil-prolaps, kommer væsken under systolen delvis inn i aorta, og delvis fra ventrikkelen skyves tilbake til atriumet. Denne tilbakeleveringen av blod kalles regurgitation. Vanligvis er mitralventilens patologi ikke særlig uttalt, slik at denne tilstanden ofte betraktes som en variant av normen.

  Årsaker til mitralventil prolaps

  Det er to hovedårsaker til denne patologien. En av dem er et innfødt brudd på strukturen av bindevevet til hjerteventilene, og den andre er en følge av tidligere sykdommer eller skader.

  1. Medfødt forlengelse av mitralventilen forekommer ganske ofte, og det er forbundet med en hereditært overført defekt i strukturen av bindevevsfibre som tjener som basis for ventiler. På denne patologi langstrakt forbinder ventilen med muskel trådene (akkord), og ramma seg selv bli mykere, bøyelig og lettere å strekke seg, noe som forklarer deres løs på tidspunktet for lukking av hjertet systole. I de fleste tilfeller fortsetter medfødt PMC gunstig uten å forårsake komplikasjoner og hjertesvikt, derfor er det oftest ansett som en funksjon i kroppen, ikke en sykdom.
  2. Sykdommer i hjertet som kan føre til endring i ventilens normale anatomi:
   • Reumatisme (revmatisk hjertesykdom). Som regel er angina foran et hjerteinfarkt, et par uker etter som det er et angrep av revmatisme (leddskader). Men i tillegg til synlig betennelse i elementene i muskel-skjelettsystemet, er hjerteventiler involvert i prosessen, som er mye mer destruktive for streptokokker.
   • Iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt (hjertemuskel). I disse sykdommene er det en forverring av blodtilførselen eller en fullstendig opphør av den (i tilfelle av hjerteinfarkt), inkludert papillære muskler. Det kan være en pause i akkordene.
   • Brystskader. Sterke slag i brystområdet kan provosere en skarp adskillelse av valvulære akkorder, noe som fører til alvorlige komplikasjoner ved utilstrekkelig omsorg.

  Klassifisering av mitral ventil prolapse

  Det er en klassifisering av mitralventil prolaps, avhengig av sværhetsgraden av oppkast.

  • I grad er preget av en avbøyning av klaffen fra tre til seks millimeter;
  • II grad er preget av en økning i avbøyningsamplituden til ni millimeter;
  • III grad er preget av en avbøyning på mer enn ni millimeter.

  Symptomer på mitral ventil prolapse

  Som nevnt ovenfor forekommer prolaps av mitralventilen i de aller fleste tilfeller nesten asymptomatisk og diagnostiseres ved et uhell med en forebyggende medisinsk undersøkelse.

  De vanligste symptomene på prolaps av mitralventilen inkluderer:

  • Cardialgia (smerte i hjertet). Dette symptomet forekommer i omtrent 50% av tilfellene av PMC. Smerten er vanligvis lokalisert i området på venstre side av brystet. De kan være både kortsiktige og strekke i flere timer. Smerte kan også forekomme i hvilestilstand eller med en utprøvd emosjonell belastning. Imidlertid er det ofte umulig å koble til forekomsten av et hjertesymptom med noen provokerende faktor. Det er viktig å merke seg at smerte ikke stoppes av inntak av nitroglyserin, som skjer ved hjerte-og karsykdommer;
  • Følelse av mangel på luft. Pasienter har et uimotståelig ønske om å ta et dypt pust "fullt bryst";
  • Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid (enten et svært sjeldent hjerteslag eller tvert imot rask (takykardi);
  • Svimmelhet og svimmelhet. De er forårsaket av brudd på hjerterytmen (med en kortsiktig nedgang i blodstrømmen til hjernen);
  • Hodepine i morgen og natt;
  • Stigningen i temperatur, uten grunn.

  Diagnose av mitralventil prolaps

  Som regel diagnostiseres terapist prolapse eller kardiolog ved auskultasjon (lytter til hjertet med et stethofonendoskop), som de bruker hver pasient på rutinemessige medisinske undersøkelser. Lyder i hjertet er forårsaket av lydfenomener under åpning og lukking av ventiler. Hvis det er mistanke om hjertesykdom, gir legen en retning for ultralyddiagnostikk (US), som gjør det mulig å visualisere ventilen, bestemme tilstedeværelsen av anatomiske defekter i den og graden av oppblåsthet. Elektrokardiografi (EKG) reflekterer ikke endringene som oppstår i hjertet i denne patologien til ventilflapper

  Behandling og kontraindikasjoner

  Taktikken for mitralventil-prolapsbehandling bestemmes av graden av ventilventil-prolaps og regurgitasjonsvolum, samt av karakteren av psykomotoriske og kardiovaskulære sykdommer.

  Et viktig punkt i terapi er normalisering av arbeidssystemet og resten av pasientene, overholdelse av den daglige rutinen. Sørg for å være oppmerksom på en langvarig (tilstrekkelig) søvn. Spørsmålet om fysisk trening og idrett bør avgjøres individuelt av den behandlende legen etter å ha vurdert indikatorene for fysisk kondisjon. Pasienter, i fravær av alvorlig oppblåsthet, vises moderat fysisk aktivitet og en aktiv livsstil uten noen begrensninger. Den mest foretrukne er ski, svømming, skøyter, sykling. Men klasser assosiert med jerky type bevegelser anbefales ikke (boksing, hopping). Ved alvorlig mitral regurgitasjon er sport kontraindisert.

  Det er mulig å anbefale pasienter generelt restorativ terapi med et besøk på balneologiske alpinanlegg, vannprosedyrer, ryggmassasje, spesielt kraftsonen, akupunktur, vitaminer.

  En viktig komponent i behandlingen av mitralklaffprolaps er spesielt urtemedisin basert beroligende midler (beroligende) planter: vendelrot, Motherwort, hagtorn, rosmarin, salvie, St. John surt, og andre.

  For å forhindre utvikling av reumatoid skade på hjerteventilene, er tonsillektomi (fjerning av mandler) ved kronisk tonsillitt (tonsillitt) angitt.

  Medikamentbehandling med PMC er rettet mot behandling av komplikasjoner som arytmi, hjertesvikt, samt symptomatisk behandling av prolaps (sedasjon) manifestasjoner.

  I tilfelle av alvorlig oppblåsthet, samt tilslutning av sirkulasjonsfeil, er det mulig å utføre operasjonen. Som regel sugges den berørte mitralventilen, det vil si valvuloplasti utføres. Hvis det er ineffektivt eller ubøyelig av en rekke grunner, kan en kunstig analog bli implantert.

  Komplikasjoner av mitral ventil prolapse

  1. Utilstrekkelig mitralventil. Denne tilstanden er en hyppig komplikasjon av revmatisk hjertesykdom. I dette tilfellet oppstår en signifikant retur av blod til venstre atrium på grunn av ufullstendig lukking av ventiler og deres anatomiske defekt. Pasienten er bekymret for svakhet, dyspné, hoste og mange andre. Ved utvikling av slike komplikasjoner, er ventilprotesen vist.
  2. Angrep angina og arytmi. Denne tilstanden er ledsaget av unormal hjerterytme, svakhet, svimmelhet, en følelse av forstyrrelse i hjertet, kravle "skumle" for øynene, besvimelse. Denne patologien krever alvorlig medisinering.
  3. Infeksiv endokarditt. Denne sykdommen forårsaker betennelse i hjerteventilen.

  Forebygging av mitral ventil prolapse

  Først og fremst, for å forebygge denne sykdommen, er det nødvendig å sanitere alle kroniske fokus av infeksjon - karske tenner, tonsillitt (muligens å fjerne mandler i henhold til indikasjoner) og andre. Det er obligatorisk å gjennomgå regelmessige årlige medisinske undersøkelser i tide for å behandle forkjølelse, spesielt angina.

  Mitralventil prolaps: symptomer og behandling

  Mitralventil prolaps - de viktigste symptomene:

  • hodepine
  • Smerter i magen
  • Økt temperatur
  • Kortpustethet
  • Brystsmerter
  • besvimelse
  • Smerte i hjertet
  • Smerter bak brystbenet
  • Økt tretthet
  • Forringet hjertefrekvens
  • Rapid puls
  • Følelse av ufullstendig inspirasjon

  Forløpet av mitralventilen (dets fremspring eller ufullstendig lukking) er en patologisk tilstand hvor funksjonen av ventilen som befinner seg mellom ventrikkelen og atriumet oppstår. Mitralklaffprolaps, symptomene ikke være til stede i omtrent 20-40% i noen tilfeller av varianten med en overveiende tilfeldig deteksjon av denne sykdom, er karakterisert ved meget gunstige prognoser for det meste, som imidlertid ikke utelukker muligheten for noen pasienter en rekke meget alvorlige komplikasjoner.

  Generell beskrivelse

  Som allerede nevnt blir ofte prolaps av mitralventilen en tilfeldig patologi, og i de fleste tilfeller bærer den ikke noen trussel mot pasientens liv. Likevel har hun spesielle egenskaper, og vi vil prøve å forklare dem i denne artikkelen.

  Så, først, la oss se på hva hjerteventilen er. Som du sikkert vet, er den mest hensiktsmessige analogi for hjertefunksjonene pumpen - det ligner det som er nevnt i hjertearbeidet, og det er dette arbeidet i hjertet som sikrer blodsirkulasjonen gjennom kroppen riktig. Muligheten for dette bestemmes ved å opprettholde et passende trykk i hjertets kamre. Det er fire slike kamre i den, to atria og to ventrikler. Som ventiler vi er interessert i, er det en spesiell type skodder, plassert mellom kamrene. På grunn av disse spjeldene er dette trykket regulert, og støtte er tilveiebragt i strømmen av blodstrømmen i ønsket retning.

  Totalt er det fire slike ventiler, og hver av dem har sine egne særegenheter og handlingsprinsippet:

  • Mitralventilen.Denne ventilen er plassert mellom venstre ventrikel og venstre atrium, den har to ventiler (fremre og bakre). Forløpet av den fremre ventilen til mitralventilen (dvs. dets fremspring) diagnostiseres oftere enn henholdsvis forlengelsen av bakre blad. Hver av ventilflappene har tynne tråder, festet til dem er akkorder, deres vedlegg er i sin tur laget til papillære og papillære muskler. Vedlikehold av normal funksjonalitet i mitralventilen vurderes når ledd, tråder og muskler drives sammen. Kollisjonen i hjertet fører til en betydelig økning i trykket i det, og det sikrer i sin tur åpning av ventiler, holdt av papillære muskler og akkorder.
  • Tricuspid ventil (tricuspid).Denne ventilen er plassert mellom høyre ventrikel og høyre atrium, og har tre ventiler.
  • Lungearterieventil.Denne ventilen er konsentrert mellom høyre ventrikel og lungearterien, dets funksjoner reduseres spesielt for å hindre retur til blodets høyre hjertekammer.
  • Aortaklaff. Denne ventilen befinner seg mellom aorta og venstre ventrikel, og hindrer retur til blodets venstre ventrikel.

  Den normale driften av hjerteventilene er som følger. Det er to åpninger i venstre ventrikel. En av dem er knyttet til venstre atrium (hvor, som vi allerede har nevnt, mitralventilen er lokalisert), den andre til aorta (her, som vi også nevnte, er aortaklappen). Dermed oppstår blodbevegelsen som følger: Først - fra atriumet gjennom åpningens mitralventil til ventrikkelen, etter - fra ventrikkelen gjennom åpningsåpningen mot aorta. Senere lukking av mitralventilen i denne prosessen forhindrer retur av blod ved sammentrekning av venstre ventrikel igjen til atriumet, hvorved bevegelse således bare tilveiebringes mot aorta. Ved lukking av den samme aorta ventilen, som er produsert ved ventrikkelens avslapning, er det gitt et passende hinder for å hindre blod tilbake til hjertet.

  Et lignende prinsipp er relevant for funksjonen av ventilen i lungearterien og tricuspideventilen. Basert på undersøkelsen av dette bildet kan det forstås at den normale prosess med ventilfunksjon gir en skikkelig plan for blodstrømmen gjennom hjerteavdelingene, og bestemmer også muligheten for normal sirkulasjon i hele kroppen.

  Når det gjelder patologien vi er interessert i, faktisk prolapse seg selv, er det, som det allerede var fremhevet i utgangspunktet, et fremspring. Det er dannet ved tidspunktet for dens lukning, forårsaker at klaffene er lukket ikke er så tett som det er nødvendig, hvilket betyr at en viss mengde blod har evnen til å gå tilbake i motsatt retning, det vil si inn i ventriklene i de vurderte store skip eller i atrium av ventrikkelen.

  Følgelig mitralklaffprolaps på det tidspunkt i hvilket den venstre ventrikkel blir redusert, noe som fører til at blodstrømmen er ikke bare til aorta, men også til det venstre atrium, der det returnerer tilbake, slik retur av blod har sin egen definisjon - oppgulp. Avhengig av volumet av blod returnert tilbake til atriumet, bestemmes den riktige graden av en slik retur, det vil si graden av opphissing. Som regel patologi, er vi interessert i selve mitralklaffprolaps, ledsaget av en liten grad av avkastning, som i sin tur eliminerer muligheten for alvorlige brudd i arbeidet med hjertet, og bestemmes av staten i normalområdet. I mellomtiden er det ikke utelukket at den omvendte blodstrømmen er tilstrekkelig stor i volumer, som bestemmer behovet for korreksjon, som kanskje til og med inkluderer mulig kirurgisk inngrep for dette formål.

  Med hensyn til hyppigheten av utvikling av en patologi som mitral ventil prolapse (PMC), er følgende data tilgjengelige. Så er økningen i frekvens notert med alderen. Primært oppstår deteksjon av PMC i alder av pasienter fra 7 til 15 år. Forbrenningen av mitralventilen hos barn under 10 år er nesten den samme når det gjelder sex, mens hos barn etter 10 år blir PMC oftere diagnostisert hos jenter - i dette tilfellet er et forhold på 2: 1 definert.

  Forløsningen av mitralventilen hos spedbarn er ekstremt sjelden. Høye verdier av hyppigheten av forekomst av PMC med en bestemt patologi av hjerte typen hos barn med en relevant arvelig sykdom relatert til bindevev - i dette tilfellet oppstår deteksjon hos ca 10-23% av pasientene.

  Når det gjelder den voksne befolkningen, bestemmes hyppigheten av forekomst av PMC i gjennomsnitt i 5-10% her. Kvinner dominerer i denne patologien (opptil 75%), toppfrekvensen er fra 35 til 40 år.

  Forløpet av mitralventilen kan manifestere seg i primær form eller i form av en sekundær. Primær mitralventil prolaps er den viktigste varianten av manifestasjon av patologi, vi vil vurdere det i hoveddelen av vår artikkel. Som for den andre skjemaet, og dette sekundær mitral ventil prolapse, så i dette tilfellet patologien som skjedde da pasienten fortsatt er relevant for en annen sykdom, som har blitt, dermed grunnlaget for utseendet. Således utvikler sekundær prolaps på bakgrunn kardiomyopati, ischemisk hjertesykdom, dysfunksjon papillære muskel, myokardialt infarkt, eller forkalkning av mitral-ringen, samt i systemisk lupus erythematosus og danner kongestiv hjertesvikt.

  Den primære formen for prolaps betraktes ikke bare som en brutto patologi som er relevant for hjertet, men anses ofte ikke som en patologi i det hele tatt. At mindre, mikosmatoznye endringer provosert mitralklaffen prolaps, ledsaget i noen tilfeller svært alvorlige former for hjertesykdom, kan ikke forlate uten riktig oppmerksomhet PMK som en del av medisinske aspekter og på aspekter av prognosen.

  Mitral ventil prolapse: årsaker

  Primært PMC er medfødt og ikke-farlig (primær), som vi allerede har funnet ut, samt resultatet av det haster med andre patologier i pasienten. Generelt er årsakene til PMC knyttet til det faktum at forstyrrelsen av strukturen, der denne patologien er relevant, er medfødt, samt det faktum at bindevevet som danner grunnlaget for ventilerne, er svekket.

  Det første bruddet er overveiende arvelig av opprinnelsesstatus, som eksisterer i barnet ved fødselen. Når det gjelder bindevevets svakhet, har den også en lignende (medfødt) karakter av forekomst. Den spesielle egenskapen til PMC i dette tilfellet ligger i det faktum at akkordene er forlenget på grunn av svakheten i bindevevet, er det lettere å strekke av ventilflapper. Som et resultat av et slikt bilde av prosessene, blir lukking av ventilen når blodtrykket blir gitt et tilsvarende trykk ledsaget av utbulning av ventiler og deres løs kontakt.

  I det overveldende flertallet av tilfeller av medfødt MVD er kurset ganske gunstig, ikke ledsaget av en spesiell symptomatologi og krever ikke alvorlig behandling. Følgelig er prolapse i denne varianten mer hensiktsmessig definert som et syndrom eller karakteristisk som er merkelig for kroppen, i stedet for patologi eller sykdom

  Når det gjelder sekundær prolaps, utvikler den sjelden og som en "hjelp" for dens utvikling, tjener disse eller andre sykdommer, det tillater oss å definere det og hvordan det er oppnådd prolapse. Sykdommer som er relevante i dette tilfellet, bryter strukturen til akkorder, ventiler eller papillære muskler, vi vil dvele på dem i en litt mer detaljert versjon:

  • IHD, hjerteinfarkt. Utvikling av PLA i hjerteinfarkt eller koronar arteriesykdom oppstår årsaken til denne i eldre mennesker, er de nåværende blodsykdommer, særlig med hensyn til papillære muskler, eller hvorvidt det er på grunn av chordae brudd, på grunn av hvilket arbeid er tilveiebrakt ved hjelp av ventiljustering. Identifisering av prolaps i dette tilfellet er det, som regel basert på utseendet av pasientene uttrykte smerte i hjertene på bruksstedet, som også er kombinert med svakhet og med utseendet av pustebesvær.
  • Revmatisme. Utseendet av den prolaps på grunnlag av revmatisk hjertesykdom (revmatisk hjertesykdom) er viktig for barn, spesielt utviklings det på grunn av inflammatoriske prosesser som påvirker bindevev, tøy, dette i sin tur, er grunnlaget for den korde, og ventilklaffene. Det er fordelaktig før deteksjon på barnet PMK det vises skarlagensfeber, eller sår hals, og deretter (ca. to uker) angrep manifesterer seg Rheumatism (i hvilket det finnes patologiske tilstander i form av leddstivhet, smerte i dem, betennelser, osv.).
  • Brystskader. PMC mot bakgrunnen av denne innvirkningen skyldes det faktum at det er ledsaget av en pause i akkordene. Dette bestemmer i sin tur det ugunstige kurset for den patologien vi vurderer, noe som er spesielt viktig når man ser bort fra behandlingen som en nødvendighet.

  Primær mitralventil prolaps: symptomer

  Denne varianten av prolaps hos pasienter oppstår fra fødselen. Egenheten ligger i det faktum at det ofte kan kombineres med en lidelse kjent for mange lesere, som vegetativ-vaskulær dystoni (eller abdominal VDD). Alle disse symptomene på sammenfallet av mitralventilen, som pasienten kan oppleve, forklares nettopp av dens manifestasjoner, men de er hovedsakelig referert til som prolaps.

  Først av alt har pasientene smerte i hjertet og brystet. Smerter i brystbenet med PMC er funksjonelle, så det indikerer at det ikke er tegn på uregelmessigheter i hjertet, og derfor er det forårsaket av et brudd på sentralnervesystemet. Ofte oppstår smerten i hjertet mot bakgrunnen av emosjonell overbelastning eller stressoverføring, i noen tilfeller manifestasjonen av smerte i ro.

  Tegnet vises verkende smerter eller prikking, varighet av symptomer - fra flere sekunder / minutter til flere dager. Når du prøver å finne ut hvilke faktorer som provoserte smerten er det viktig å huske på at smerten av mitralklaffen prolaps i faget ikke er ledsaget av svimmelhet, kortpustethet og økt smerte på bakgrunn av fysisk aktivitet. Også i dette tilfellet er det ingen pre-okklusiv forhold. Ellers, når relevansen av disse symptomene, ikke oppfyller PLA, er det nødvendig umiddelbart å ta til legen - bare han er sikkert i stand til å bestemme innholdet av patologisk tilstand, bestemme at han er en "falsk alarm" eller peker til alvorlige brudd i hjertet og i nærvær av alvorlige sykdommer, med denne smerten direkte relatert.

  Følgende symptomer, som er relevante for VSD, og ​​faktisk for prolaps av mitralventilen, er "Sinking" av hjertet, i "avbrudd" i hans arbeid og i økningen i hjertefrekvensen. Disse fornemmelser lik symptomene er nevnt ovenfor er ikke manifestasjoner av en hvilken som helst sykdom i hjertet, men bare føres til økt aktivitet i sentralnervesystemet. Merk også at i dette tilfelle de forskjellige valg tillatt rytmeforstyrrelser i hjertet, såvel som ledningsevne, særlig Dette kan være den atriale og ventrikulære ekstrasystoler, atrieflimmer, supraventrikulær takykardi og paroksysmal ventrikulær takykardi, atrioventrikulær blokkering og blokkere intraatrial UNP.

  Likevel, som i det siste tilfellet, har disse statene sine egne avvik. Spesielt de er knyttet til det som hjertebank med mitralklaffprolaps og nevnte skjerm, karakterisert ved en stabil operasjon av hjertet, er ikke manifestasjoner av en truende tilstand i det tilfelle at de vises ved en plutselig måte og forsvinner like godt uten å være kombinert med en svimmelhet eller bevissthetstap.

  Det bør bemerkes at besvimelse - et usedvanlig sjeldent symptom for forlengelse av mitralventilen. Hovedårsaken er i dette tilfellet betingelsene der en person befinner seg eller med følelsene han opplever. En slik beskaffenhet passerer raskt nok, det er nok å endre forholdene som provoserer dem (bringe en person til følelser, gi ham tilgang til frisk luft, etc.).

  For VVD kjennetegnes også ved andre symptomer, og denne økning i temperatur (opp til subfebrile, dvs. innenfor 37-37,5 grader), abdominal smerte, hodepine, kortpustethet, en følelse av misnøye ved inhalering, tretthet og generell svakhet, også pasienter tolererer ikke fysisk aktivitet. På samme måte blir den overveldende antall pasienter med strøm for deres diagnose i et VSD, mens PMC de også til stede meteopatiya henholdsvis avgrenser dem å være en faktor ofte været (eller snarere - forandringer i denne).

  Som spesielle manifestasjoner i bilde mitralklaffprolaps betraktes psykopatologiske endringer, i hvilke en kombinasjon av personlige notater og former affektive forstyrrelser. Oftest er affektive lidelser manifestert i form av depresjon, som er markant overvekt av hypokondri (påtrengende form av angst om sin egen helse, mot noe som kan utvikle en alvorlig belastning umuligheten av pasientens normal funksjon), og asteni (tretthet, tap eller svekkelse av muligheten på behovet mental og fysisk stress). Som for personlighetsforstyrrelser, kan de være i manifestere hysteroid eller sensitive funksjoner, som i noen tilfeller fører til utvikling av psykopati (natur patologi manifestert i form av mangelfull utvikling av vilje og emosjonelle egenskaper, mot der kompliserte prosessen med menneskets evne til tilpasning til forholdene rundt ham ) eller til aksentuering av de individuelle (overuttrykt i en form for manifestasjon av visse trekk av den menneskelige natur).

  I tillegg til disse funksjonene kan pasientene også vise noen endringer relatert til huden, funksjonene til de indre organer og muskel-skjelettsystemet.

  Ofte har pasienter med PMC også noen likheter i kroppen. Så, karakteristiske trekk i dette tilfellet er tynne og lange lemmer, et langstrakt ansikt, høy vekst, uttalt økt form for felles aktivitet, etc.

  Gitt den eiendommelighet som er bindevevet i sener, muskler og hud, den faktiske feil det kan føre til en reduksjon i alvorlighetsgraden av pasientens syn, føre til utvikling av skjeling og provosere en annen type endring, som også vil bli kombinert med patologi før oss.

  Sekundær mitralventil prolaps: symptomer

  Sekundær prolaps, som vi allerede har diskutert, er anskaffet, forekommer det mot bakgrunnen av overføring av visse sykdommer til pasienten, samt som et resultat av et traumer til brystet.

  For å identifisere den PMK etter lider syk av skarlagensfeber, sår hals eller et akutt angrep av revmatisk feber (med tilhørende ødem, smerte og rødhet av store ledd) er sannsynliggjort for å utvikle komplikasjoner av revmatisk karakter, som dermed bestemmer revmatisk hjertesykdom. Dette er ledsaget av symptomer på tretthet, svimmelhet, hjertebank, kortpustethet (det vises etter standard type fysisk aktivitet). I dette tilfellet behandles pasientene på et sykehus. Gitt at den betennelse i hjerteklaffene skjer på bakgrunn av virkningen av streptokokker, er behandling basert på antibiotika penicillin og andre grupper. I tillegg bestemmes en behandlingsregime som svarer til pasientens tilstand.

  Med utviklingen av en alvorlig form for ventilssvikt, hvor behandling av medisiner ikke hjelper, utføres ventilens utskiftningsoperasjon (proteser).

  I nærvær av PLA i CHD, spesielt sant for eldre, anses det som et brudd i form av lavt nivå av blodtilførselen i de adresse papillære muskler, og dette skjer ved eksponering av sykdommen, som i dette tilfellet er basisk. Symptomatologi i denne situasjonen er forekomsten av markante angrep av smerte, fokus i hjertet (for å fjerne dem kan oppnås ved administrering av nitroglyserin), vises også dyspné (s innledet mindre last), og de som er nevnt tidligere danner forstyrrelser i hjertet ( "fading", "brudd ", Etc.).

  Hvis prolaps innledes med utseendet av traumer pasientens bryst området, er det, som vi har tidligere også blitt tildelt, kan det være et resultat av brudd på papillemusklene og chordae. Her igjen er symptomatologien i form av "forstyrrelser" i arbeidet i hjertet av forskjellige typer, kortpustethet og svakhet. Det utelukker ikke muligheten for forekomst av hoste, der pasienten opplever tildeling av skummende sputum rosa fargetone, som nødvendigvis krever umiddelbar levering av medisinsk hjelp for pasienten, ellers vil resultatet av en slik tilstand kan være dødelig.

  Mitral ventil prolapse: komplikasjoner

  Vi oppdaget i utgangspunktet at prolaps av mitralventilen generelt er preget av sin gunstige kurs, hvor alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne. Det mindre, ikke behøver å utelukke dem, spesielt, blant disse er de følgende varianter av patologi: mitral svikt (akutt eller kronisk form), tromboembolisme, bakteriell endokarditt, arytmier (livstruende), plutselig død.

  Mitral insuffisiens utvikler seg mot bakgrunnen av løsningen fra ventilklaffene i senetråder, som i dette tilfellet bestemmer syndromet til den såkalte "dangling" -ventilen. Hos barn utvikler denne patologien ekstremt sjelden, hovedsakelig på grunn av brysttrauma i kombinasjon med akkorddegenerasjon. Klinikken av manifestasjoner er redusert i dette tilfellet til plutselig utvikling av lungeødem. Pasienter utvikler orthopnea (som bestemmer dens dyspné i en slik utførelsesform, hvor pasienten er nødvendig for å ta en sittende stilling som et resultat av dens forsterkning i en horisontal stilling) i lungene vises stillestående typen hvesing, kvelning pusten blir. Når det gjelder den kroniske varianten av manifestasjon av denne patologien, virker det som et aldersberettiget fenomen og utvikler seg etter at pasientene har overgått aldersmerket på 40 år. Mitral insuffisiens hos 60% av tilfellene hos voksne utvikler seg på grunn av prolaps, hovedsakelig den bakre ventilen. Character viser en svært uttalt, det er klager om utseendet på dyspné ved anstrengelse, fysisk ytelse som helhet er underlagt reduksjon, relevant og svakhet og tilbakeliggenhet på den delen av fysisk utvikling. Bruken av ultralyd for å fastslå på en pålitelig måte omfanget av denne type svikt, så vel som en fremgangsmåte for dens eliminering er i hovedsak orientert mot operative inngrep på hjertet (mitralklappen).

  Med hensyn til arytmier for komplikasjoner av PMC, i dette tilfellet kan de ha en veldig uttalt manifestasjon, samtidig symptomatologi er forstyrrelser i hjertets arbeid, svakhet, svimmelhet og noen ganger - kortvarig svimning.

  En ekstremt alvorlig form for komplikasjon av PMC er infeksiv endokarditt, hyppigheten av utviklingen hos pasienter vokser med alderen. Tilstedeværelsen av bakte fører til innsynkning av organismen på vingene gikk forandringer, med det resultat at senere utvikler den klassiske versjonen av den inflammatoriske prosessen i dannelsen av bakterielle vegetasjoner i den. På bakgrunn av infeksiøs endokarditt har alvorlig mitralinsuffisiens, i tillegg til denne økte risikoen for tromboemboli i adressen til hjernen, ofte det skjer hjerteinfarkt engasjement, som også er ledsaget av utviklingen hos pasienter med venstre ventrikkel dysfunksjon. Blant de viktigste symptomene forbundet med infeksiøs endokarditt, en uttalt manifestasjon av svakhet, feber, hjertebank, gulsott av huden, en reduksjon i trykk. Ofte utvikler denne komplikasjonen av PMD på bakgrunn av tidligere dental manipulasjoner (fylling, protese, tannutvinning, etc.) eller en annen type kirurgisk behandling. Behandling er obligatorisk på et sykehus.

  Med hensyn til plutselig død, blir frekvensen for dens forekomst i MVP bestemmes ved påvirkning av mange faktorer, inkludert de viktigste er muligens samtidig mitral-insuffisiens, ventrikkelflimmer, elektrisk ustabilitet, akutt hjerteinfarkt etc. Generelt definerer plutselig død lav risiko hvis pasienten ikke patologi i form av mitralinsuffisiens (i dette tilfelle er bestemt ved forholdet mellom indikatorene i gjennomgangen av resultatene for året 2-10000), mens dens relevans øker risikoen 50 -100 ganger.

  diagnostisere

  Identifikasjon av PMC forekommer ofte ved en tilfeldighet, og i en hvilken som helst alder, som, som allerede fremhevet tidligere, følger med prosedyren for ultralyd av hjertet. Denne metoden er den mest effektive i diagnosen mitralventil prolaps, fordi det er mulig å isolere en bestemt grad av prolaps i kombinasjon med volumet av regurgitasjon, samtidig patologi.

  • Mitralventil prolaps i 1. grad bestemmer relevansen for pasienten av varianten av manifestasjonen i en slik utførelsesform hvor svelling av ventilene er ubetydelig (opptil 5 millimeter).
  • Mitralventilen forlenger 2 grader bestemmer virkeligheten av bulging av brosjyrene innenfor maksimalt 9 millimeter.
  • Mitral ventil prolapse 3 grader Indikerer utbulingen av bladene fra 10 millimeter eller mer.

  Det skal bemerkes at i denne varianten av patologisk deling er ikke omfanget av opphisselse tatt i betraktning, som nå ikke gir grunnlag for den påfølgende bestemmelse av prognosen for pasienten og følgelig formål med behandlingen. Dermed er graden av mangel på mitralventilen bestemt på grunnlag av regurgitasjon, som vises mest i løpet av ultralyd.

  Som ytterligere diagnostiske tiltak for å bestemme hjerteegenskapene kan foreskrives EKG-prosedyre, samt holter-EKG. På grunn av EKG er det mulig å studere endringer som er relevante for hjertearbeidet på grunnlag av effekten av mitralventilens prolaps, mens EKG-holderen tillater registrering av hjerte-relevante data innen 24 timer. For det første forstyrrer den medfødte formen av prolapse ikke hjertets arbeid, og det er derfor ikke nødvendig med ytterligere tiltak for å diagnostisere et bestemt behov i lys av det praktiske fraværet av avvik i dem.

  behandling

  Ofte er behandlingen av mitralventil-prolaps ikke nødvendig for pasienter. Dens betydning vurderes i situasjoner der hjerterytmen er betydelig forstyrret, og smerter i hjertet vises også. Relevansen av de uttrykte former for neurotiske lidelser i kombinasjon med PMP kan kreve bruk av beroligende midler, metodene for muskelavslapping og automatisk trening vurderes separat.

  Viktigheten er også på behovet for å endre livsstilen (justering av arbeidstid / hvile regime, eliminere tretthet og overbelastning (følelsesmessig, fysisk), samt beruselse i produksjon og levekår). Balneologiske og klimatiske alpinanlegg, massasje, akupunktur og vannprosedyrer anbefales. Astheniske lidelser bestemmer behovet for multivitaminer. Syndrom av hyperventilering kan elimineres på bekostning av spesiell respiratorisk gymnastikk. Det er også nødvendig med et systematisk besøk til legen med tanke på mulige fremskritt med alder av PMC og utviklingen på bakgrunn av alvorlige komplikasjoner.

  Som en del av definisjonen av legemiddelterapi for behandling av tiltak orienterte IRR, behandling, forebyggelse av pasient neyrodistrofii infarkt og forebyggelse av antibiotika-skala for å forebygge utviklingen av komplikasjoner som infeksiøs endokarditt. Økende endringer i hjertet, samt en markert avbøyning av ventiler, bestemmer behovet for kirurgisk inngrep.

  Hvis det er et symptom som kan indikere en mitral ventil prolaps, må du konsultere en kardiolog, og en reumatolog kan trenge råd og behandling.

  Hvis du tror at du har det Mitral ventil prolapse og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en kardiolog, en reumatolog.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

  En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

  Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

  Hvorfor utvikler patologien?

  Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

  For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

  Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

  Ervervede årsaker til PMC

  • Iskemisk hjertesykdom;
  • myokarditt;
  • Ulike idiomer av kardiomyopati;
  • Hjerteinfarkt;
  • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

  På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

  Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

  Er PMC farlig?

  Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

  Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

  De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

  I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

  Komplikasjoner av mitral insuffisiens

  • Ruptur av hjerteflasker;
  • Infektiv endokarditt;
  • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
  • Hjertesvikt;
  • Plutselig død.

  Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

  Grader av prolapse

  • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
  • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
  • 3 grader - mer enn 9 mm.

  Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

  Hvordan manifesterer problemet

  Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

  Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

  Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

  Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

  Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

  Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

  Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

  En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

  Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

  Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

  De vanligste symptomene

  • Smerte i brystet;
  • Mangel på luft;
  • Kortpustethet
  • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
  • besvimelse;
  • Ustabil stemning;
  • Rask tretthet;
  • Hodepine om morgenen eller om natten.

  Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

  Hvordan er patologien diagnostisert?

  Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

  • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
  • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
  • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

  Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

  Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

  Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

  Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

  Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

  Hvordan er behandlingen

  Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

  I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

  Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

  Terapi foreskrevet for PMP

  • antiarytmisk;
  • antihypertensiv;
  • Stabiliserende nervesystem;
  • Toning.

  I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

  Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

  Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

  Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

  I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

  I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

  Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

  Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

  • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
  • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
  • grad av regurgitation.

  Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

  Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

  Er forebygging mulig?

  Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

  Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

  Les Mer Om Fartøyene