Ekstern cerebral hydrocephalus hos barn og voksne: symptomatologi og behandlingsmetoder

Den lanserte økologien og den mettede bevegelsen i det moderne liv er faktorer som fører til hyppige nevrologiske sykdommer blant mennesker. Svært ofte er det diagnostisert hydrocephalus, både hos voksne og hos barn. Derfor oppstår spørsmålet om hvordan det oppstår, hva er symptomatologien til sykdommen og hvordan den skal behandles.

Former av sykdommen

Under normal drift blir den menneskelige hjernen vasket med en fargeløs væske (CSF), som utfører beskyttende og næringsaktivitet. Sirkulasjon av væske utføres mellom cerebellum og membraner i hemisfærene(mild og vaskulær).

I bunnen av skallen er det spesielle cisterner hvor væsken akkumuleres. De kommuniserer med hverandre og ryggmargen, reguleringen av absorpsjonen av væsken og dens produksjon er en konstant likevekt, og en forstyrrelse av denne balansen fører til dødelige konsekvenser - væske samles inn i hjernens rom. Til dette resultatet resulterer enten redusert absorpsjon eller rikelig produksjon.

Avbrudd av utstrømning av brennevin fører til hydrocephalus.

Hydrocephalus i hjernen kan manifestere seg som en medfødt sykdom, og ervervet:

 1. medfødt vises på grunn av intrauterin infeksjoner eller patologier av fosterdannelse.
 2. ervervet er en komplikasjon på grunn av traumer, vaskulære avvik, sykdommer i livmorhalsen, og så videre.

En slik sykdom har flere representasjoner:

 1. intern manifesteres som et resultat av overflødig akkumulering av fibrene i ventrikkene.
 2. Generell informasjon er en overbelastning i hele hjernens område, det vil si det er diagnostisert både i ventrikkene og i subarachnoid-rommet. Dette skjemaet har et annet navn - blandet.
 3. Ekstern (ekstern) er resultatet av overdreven akkumulering av fibrene i ventrikkelsystemet og i rommet under cerebremembranen.

Denne manifestasjonen av sykdommen har sine egne typer:

 • åpen, vises når ubalansen i produksjon og absorpsjon av væsken, mens væskebærende mellomrom påvirker fritt;
 • stengt, med dette skjemaet er det en sammenkobling av væskebærende rom;
 • eks vakuum er et resultat av en reduksjon i hjerneparenchyma på grunn av hjerneatrofi, som i sin tur oppstår med ulike patologier i sentralnervesystemet eller på grunn av aldring.

Den farligste sykdomsformen anses å være ekstern hydrocephalus på grunn av en lang asymptomatisk grunn av utskifting av grå materiale med cerebrospinalvæske. En slik form for lidelse, hvis ikke diagnostisert og ubehandlet, kan føre til døden.

Er farlig og delvis hydrocephalus, fordi det skyldes akkompagnement av nevrologiske lidelser, spesielt epileptiske anfall, så behandling er komplisert til tider.

Det er flere former for sykdommen når det gjelder kliniske manifestasjoner:

 1. progressiv;
 2. stabiliserende;
 3. tilbakegang.

Kanskje vil du også være interessert i å lese om den eksterne substitusjonen hydrocephalus i hjernen.

Faktorer av utvikling og tegn på hydrocephalus

Ved begynnelsen av begynnelsen kan sykdommen ikke manifestere seg og bærer navnet på en enkel form for en sykdom. Det skjer at kroppen er i stand til å gjenopprette likevekten av væskesirkulasjonen selv, men bare under en liten grad av skade på hjernens system.

Ekstern hydrocephalus vises på grunn av flere grunner:

 1. ulike plager, forbundet med betennelse i hjernen og (eller) dens membraner;
 2. dysfunksjon livmorhvirveler;
 3. krenkelse hjerneskjermer;
 4. ubalanse sentralnervesystemet;
 5. blødning i hjernen eller hjerneslaget
 6. cranial skade.

Hydrocephalus hos voksne har følgende symptomer:

 • hodet smerte;
 • generelle svakhet og rask tretthet;
 • døsighet og bifurcation i øynene;
 • brudd på koordinering og gang
 • inkontinens urin;
 • støy i hodet;
 • epileptisk anfall;
 • apati, depresjon;
 • oppkast og kvalme.

Imidlertid manifesterer disse symptomene seg ikke alltid, og moderat (mindre) ekstern hydrocephalus ser ut til å være en av de komplekse former for sykdommen. Det er preget av mangel på tegn på dens manifestasjoner, men det kommer en tid når blodsirkulasjonen og tilstanden til personen forverres raskt, så det er viktig å gå til en spesialist på tid og behandle sykdom på et tidlig stadium.

Du kan også se artikkelen, som omhandler et lignende spørsmål om hjernen hydrocephalus hos en voksen.

Metoder for påvisning og behandling

Diagnose av hydrocephalus kan gjøres på følgende måter:

 1. Ultralyd i hjernen.
 2. Radiografi.
 3. MR.
 4. Angiografi.
 5. Ulike tester for virus.

Den vanligste og mest effektive metoden er studien MR.

Hvis en diagnose er gjort - ekstern hydrocephalus hjernen, er det mulig tradisjonell behandling i form av spesielle legemidler, som er rettet mot utvinning av sentralnervesystemet og blodårene. Alderen på pasienten, graden av sykdommen og som en følge av sykdommen dukket opp uten å feile.

Etter dette vurderes muligheten for å foreskrive tradisjonell behandling, som består av:

 • overholdelse av spesiell diett;
 • spesiell gymnastikk;
 • mottak medisiner som er ment å gi antiinflammatoriske, vasodilaterende og vanndrivende egenskaper.

Tradisjonell behandling påvirker perfekt nedgangen i intrakranielt trykk, og spredningen av inflammatoriske prosesser, men noen ganger er dette ikke nok, spesielt hvis det skjer en forverring av sykdommen. Det skjer at konservativ behandling ikke gir resultater i det hele tatt, og da blir det nødvendig å gjøre kirurgi.

Men for kirurgisk inngrep er det også kontraindikasjoner som:

 • betennelse i hjernens membraner
 • døvhet, blindhet;
 • Tilstedeværelsen av epilepsi;
 • mentale abnormiteter.

Ved etablering av slike sykdommer er operasjonen umulig.

Det finnes flere typer inngrep - bypass, endoskopi, trepanering av skallen:

 1. Shunting hjerneninnebærer installasjon av en spesiell shunt, gjennom hvilken væsken strømmer inn i bukhulen og absorberes i blodet. Denne operasjonen har mange mangler, hvorav den viktigste er den konstante utskiftningen av shunt på grunn av slitasje.
 2. Med endoskopisk Trefination av skallen med små inngrep forekommer, neurosurgen styrer utstrømningen av væske inn i tankene, der den normale absorpsjonen av cerebrospinalvæsken finner sted. Dette gjenoppretter ligevægten av væskesirkulasjonen. Med denne operasjonen blir rehabiliteringstiden forkortet og risikoen for komplikasjoner redusert. En vellykket operasjon garanterer ofte en komplett korrigering av pasienten.
 3. Trepanering av skallen Det utføres når aneurysmer eller svulster forstyrrer utstrømningen av cerebrospinalvæsken. Avhengig av hvor de befinner seg, kan de føre til overbelastning av væskebevegelser, og dette fører ofte til vevnekrose og hjerneatrofi. Vanligvis blir nye kanaler med fluidutstrømning opprettet under operasjonen. En måned før operasjonen og samme periode etterpå er pasienten forbudt å røyke og drikke alkohol.

Hos voksne er det ofte hydrocephalus som fører til funksjonshemming, dets symptomer har en dødelig effekt på hele kroppen. Ganske vanlig er en komplikasjon som dislokasjonssyndrom, det er forårsaket av kompresjon av hjernen, noe som fører til deprimert bevissthet eller til og med koma.

Hydrocephalus hos barn

I barndommen oppstår hydrocephalus fra alvorlig arbeidskraft, hvis det var en lang vannfri periode eller barnet ble skadet av hodet. Noen ganger kan sykdommen diagnostiseres i livmor, og med alvorlig form blir det oftest gjort for tidlig fødsel eller abort.

Pediatrisk hydrocephalus har sine tegn:

 • økt hode størrelse;
 • fremspring Fontanelle;
 • angrep, ligner epilepsi;
 • oppkast;
 • dreven irritabilitet.

Det er for slike tegn at leger kan diagnostisere en sykdom i sykehusets vegger. Utviklingen av barnet er forsinket, hyppig gråt og angrep av urimelig aggresjon er bare noen indikatorer på utviklingen av sykdommen. Hvis foreldre observerer svake hodebevegelser i barnet, mating problemer, astma angrep, en forstørret og pulserende fontanel, da umiddelbart kontakt en spesialist.

Når en spesialist gjør en diagnose - ekstern åpen hydrocephalus, så i et tidlig stadium konservativ behandling med utnevnelse av spesielle medisiner, men hvis sykdommen bare utvikler seg, er den nødvendig kirurgi intervensjon.

Legemidler gir bare lindring av sykdomsforløpet, og det er svært sjelden at det er en utvinning, så barnet gjør det shunter i kroppen, over overflødig væske strømmer inn i magen og absorberes i blodet, dette er en svært kostbar prosedyre, siden en konstant erstatning av disse shunts er nødvendig.

Men det er fortsatt negative øyeblikk av shunting:

 • hindring inne i ventrikkene eller i bukhulen;
 • overføring infeksjon;
 • utvikling av epilepsi;
 • liggesår på bukhulenes organer;
 • levetid avhengighet av shunt;
 • høy Sannsynlighet for shunt skade.

Mer tilgjengelig drift - neuroendoscopy, bare hun er i stand til å redde barnet på et hvilket som helst stadium av sykdommen.

En slik intervensjon har sine fordeler:

 • lav traumatisme;
 • fravær av en fremmedlegeme i kroppen;
 • forbedring av pasientens tilstand
 • restaurering av produksjonsprosessen og absorpsjon av væske.

Viktigst av alt, for å overvåke barnets tilstand og når symptomer vises som indikerer en sykdom, umiddelbart kontakt en spesialist.

Forebyggende tiltak

Forebygging av hydrocephalus består av:

 1. I oppførselen til høyre og en aktiv livsstil, må du overvåke helsen din, velkommen regimet med riktig ernæring og utelukkelse av røyking og alkohol.
 2. Et veldig viktig aspekt er rettidig diagnose og riktig behandling av sykdommer forbundet med sentralnervesystemet, blodkar, ryggrad, hjerte.
 3. Det er nødvendig å forhindre traumer i hodet, styrke immunitet, innføre trykkovervåking, overvåke vekten din og dermed redusere risikoen for denne sykdommen.

Når du planlegger en graviditet:

 1. Vi må lage en rekke vaksinasjoner mot sykdommer, som fremtidens mor ikke lider av.
 2. Gravid kvinne Det er nødvendig å gjennomføre alle studiene i tide og følge anbefalingene fra legen din.
 3. På denne tiden følger det som kontroller flittig kroppen din, unngå virus og infeksjoner, spis vitaminer og gå ofte utendørs, gitt værforholdene.

Disse tiltakene vil bidra til å bære barnet og føde ham sunt.

Ekstern hydrocephalus i hjernen: diagnose og behandling

Hyppige nevrologiske sykdommer blant befolkningen gjenspeiler klart rytmen i det moderne liv og den økologiske situasjonen. Disse inkluderer den eksterne hydrocephalus av hjernen - "svøpet" av moderne tider, som har det populære navnet "dropsy".

La oss se nærmere på hva det er, hva årsaker, symptomer og mulige behandlingsmuligheter er.

Konsept og mangfold av sykdom

Hydrocefalus er karakterisert ved høyt innhold cerebrospinal (CSF) av væsken i rommet under mater - ventrikulære system i hjernen på grunn av nedsatt sirkulasjon og dets framstilling.

Resultatet av disse forstyrrelsene er økningen i ventriklene og "mykningen" av medulla.

Varianter av hydrocephalus

Det er flere varianter av sykdommen:

 1. medfødt - oppstår på grunn av utviklingspatologi, intrauterin infeksjoner;
 2. oppkjøpt - komplikasjon etter ulike typer skader, inflammatoriske prosesser, vaskulær patologi, sykdommer i livmoderhalsen og så videre.

I form av strømmen er flere typer sykdommer delt:

 • Åpne ekstern hydrocephalus av hjernen - svekket absorpsjon av cerebrospinalvæske, men de væskebærende områdene som gir hjernens system med cerebrospinalvæske, kommuniserer fritt.
 • Lukket - det er ingen melding om væskebærende mellomrom.
 • Ekstern erstatning hydrocephalus i hjernen er isolert i en egen form, da i dette tilfellet faller volumet av det grå stoffet selv, og det frigjorte rommet fylles med væsken nevnt ovenfor - "erstatning" finner sted.

Den sistnevnte formen av sykdommen er den farligste - det kan oppstå helt asymptomatisk i lang tid på grunn av kompensasjon av hjernematerialet med spinalinnhold.

Det er, i kranialboksen, er det ingen trykkfall, og som konsekvens er det ingen symptomer som er karakteristiske for denne sykdommen.

Som enhver annen sykdom kan hydrocephalus forekomme i to stadier: akutt og kronisk (moderat eller alvorlig).

Behandlingen av akutt stadium må påbegynnes umiddelbart (er resultatet av medfødte patologier i sentralnervesystemet), mens moderat - ikke krever radikal handling og er ofte en konsekvens av skader av ulike slag.

Men før vi går videre til behandling, behandler vi symptomene hennes.

Symptomer og metoder for diagnose

Lett grad av hydrocephalus

I første fase kan sykdommen ikke manifestere seg. Dette er den såkalte milde graden av ekstern hydrocephalus. Hvis graden av skade på hjernesystemet er ubetydelig - kan kroppen selvstendig gjenopprette væskens sirkulasjon. Dermed har mild ekstern hydrocephalus i hjernen de mest optimistiske spådommene når det gjelder behandling og konsekvenser.

For en voksen, hvis sykdommen ikke er diagnostisert, øker trykket på hjernesystemet og det er alvorlig ekstern hydrocephalus i hjernen, som har visse symptomer:

 • hodepine og migrene;
 • kvalme;
 • døsighet;
 • brudd på visuell funksjon (dobbeltsyn);
 • svakhet;
 • økt tretthet.

Hvis et slikt symptom oppstår som følge av en sykdom eller skade, bør legen umiddelbart konsulteres.

Hydrocephalus substitusjon

Hvis nødvendig behandling ikke utføres i tide, kan det oppstå en hydrocephalus i hjernen, som har flere tragiske konsekvenser:

 • tegn på demens
 • svekket koordinasjon og gang
 • frivillig vannlating.

Ofte blir disse symptomene avskrevet for aldersrelaterte endringer, og dermed kompliserer konsekvensene av sykdommen.

Hydrocephalus hos nyfødte

Hvis årsakene til ekstern hydrocephalus i hjernen skyldes medfødte mangler, manifesterer den seg i barndom og har en uttalt form:

 • hevelse i venene;
 • uoverensstemmelser innen beinfusion;
 • økt hodevolum;
 • hevelse av fontaneller;
 • dårlig appetitt;
 • apati.

diagnostikk

Den mest effektive metoden for diagnose av erstatning hydrocephalus er MR. Selv om andre studier er mye brukt i medisinsk praksis:

Mulige behandlingsalternativer

En grundig medisinsk undersøkelse gjør det mulig å fastslå årsakene til sykdommen.

Konservativ behandling

Hvis en diagnose er gjort: En ubetydelig ekstern hydrocephalus i hjernen, så er en medisinsk behandling tilstrekkelig.

Det er rettet mot å gjenopprette normal funksjon av sentralnervesystemet og blodkarene.

Pasientens alder, graden av forsømmelse av sykdommen og den underliggende årsaken er tatt i betraktning.

De viktigste metodene for tradisjonell behandling er:

 • gymnastikk øvelser;
 • overholdelse av et spesielt diett
 • tar antiinflammatorisk, vasodilaterende, vanndrivende og andre legemidler.

Operativ behandling

Hvis fremdriften av sykdommen medførte utvikling av erstatning ekstern hydrocephalus, så er operativ endoskopisk intervensjon mulig, som er rettet mot å fjerne overflødig væske fra hjernegionen.

Slike operasjoner er ikke uvanlige og har større effektivitet, i motsetning til bypassprosedyren.

Åpen ekstern hydrocephalus i hjernen forenkler prosessen med behandling og etterfølgende rehabilitering, i motsetning til lukket form.

Likevel viser praksis at etterlevelse av alle instruksjonene til legen har omtrent samme sjanser for utvinning for noen form for sykdommen.

Som vi fant ut, er "dropsy" ikke så ufarlig som det kan virke først. Det har alvorlige konsekvenser, som kan forårsake uopprettelig skade på den fysiske og psykiske helsen til en person.

I avanserte tilfeller er det enda et dødelig utfall mulig. Selv om det med tanke på tilgang til spesialister er sannsynligheten for å leve et normalt normalt liv i fremtiden, veldig høyt.

God helse er den mest verdifulle gave til naturen, ikke forsøm den. Se på helsen din og prøv å unngå skader. Og i tilfelle engstelig "klokkene", kontakt lege umiddelbart. Som det sier: "Forvaret, så væpnet."

Ekstern hydrocephalus i hjernen

Ekstern hydrocephalus i hjernen er en nevrologisk sykdom, utviklingen av denne forekommer i ventrikulærsystemet og i rommet under cerebralmembranen. Det er et resultat av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske. Denne patologien er forbundet med økt dannelse av cerebrospinalvæske eller et brudd på utstrømningen.

Typer av ekstern hydrocephalus

Det er medfødt eller ervervet hydrocephalus. I tillegg isoleres en åpen, lukket, hydrocephalus og ex vacuo form.

En åpen form av sykdommen utvikler seg som følge av nedsatt produksjon og absorpsjon av cerebrospinalvæsken. Og i dette tilfellet er de væskebærende områdene fritt rapportert.

Den lukkede form av hydrocephalus antyder dissosiasjonen av væskebærende rom på forskjellige nivåer.

Skjemaet ex vacuo er en følge av en reduksjon i cerebral parenchyma, som oppstår som et resultat av atrofi i forskjellige patologier i nervesystemet eller på grunn av aldring. I tillegg, avhengig av de kliniske manifestasjonene, er det en progressiv, stabiliserende og regresserende form av sykdommen.

Årsaker til utvikling av ekstern hydrocephalus

Det er flere grunner til at hydrocephalus utvikler seg:

 • Sykdommer forbundet med betennelse i hjernen eller dens membraner.
 • Krenkelser av livmorhvirvelene.
 • Patologiske endringer i hjerneskipens funksjon.
 • Craniocerebral skade.
 • Patologier i utviklingen av sentralnervesystemet.

Symptomer på hydrocephalus hos voksne

For denne sykdommen preget av slike tegn som:

 • rask tretthet, generell svakhet;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • døsighet;
 • hodepine;
 • kvalme, oppkast;
 • urininkontinens;
 • brudd på koordinering av bevegelser, gang.

Ofte kan symptomene på denne sykdommen hos voksne ikke manifesteres, og derfor blir ikke økningen i blodtrykk og hodepine observert over en lengre periode.

En svært lumsk form av denne sykdommen betraktes som moderat ekstern hydrocephalus. Det er preget av fravær av symptomer i flere år. Men da kommer det øyeblikk når den menneskelige tilstanden forverres skarpt - dette skyldes et brudd på hjernecirkulasjonen. I de fleste tilfeller er denne diagnosen plassert ved et uhell under undersøkelsen av fundus.

Symptomer på hydrocephalus hos barn

I tilfelle av medfødt form av denne sykdommen, kan det være en økning i hovedvolumet med femti prosent, divergens av bensømmer, hevelse av kutane vener, fontaneller. I tillegg er sykdommen ledsaget av lunskap, som er forbundet med økt intrakranielt trykk, dårlig appetitt, inhibering, marmorering av huden. En av de karakteristiske egenskapene er en for stor åpning av øynene og en retningsbestemt blikk ned.

Hos ungdom og eldre barn ekstern hydrocephalus i hjernen har de samme symptomene som hos voksne. Det skal bemerkes at denne sykdommen i de fleste tilfeller blir observert hos prematur spedbarn.

diagnostikk

I dag er en av de mest informative forskningsmetodene for å lage den rette diagnosen magnetisk resonansbilder. I tillegg kan metoder som hjerne ultralyd, computertomografi, angiografi og røntgenundersøkelse brukes. Også laboratorietester brukes til å bestemme tilstedeværelsen av herpesvirus, rubella, toxoplasmose, syfilis.

behandling

Behandlingens taktikk bestemmes ut fra pasientens type sykdom og alder. Mennesker er foreskrevet diuretika og vasodilatatorer som normaliserer arbeidet i sentralnervesystemet, samt kontroller utstrømningen av cerebrospinalvæske. I dette tilfellet brukes inhibitorer av karbonsyreanhydrase - disse midlene reduserer produksjonen av cerebrospinalvæske og saluretika som forbedrer venøs utstrømning. Det er veldig viktig å forstå at medisinering kan bare redusere sykdomsforløpet og lindre pasientens tilstand - det fører svært sjelden til å fullføre utvinningen.

Hvis konservativ behandling innen to til tre måneder ikke gir de ønskede resultatene, og prosessen ikke kan stabiliseres, tyver de til rask intervensjon. En av de vanligste metodene betraktes som bypass-kirurgi - i løpet av kurset utløser overflødig brennevin. Det bør tas hensyn til at et slikt inngrep kan ha noen komplikasjoner, blant annet:

 1. Infeksjon av shunten, og dermed av hjernen og dens membraner.
 2. Okklusjon i hjernens ventrikler eller bukhulen.
 3. Mekanisk shunt skade.
 4. Dannelse av decubitus.
 5. Utviklingen av epilepsi.
 6. Langsom utstrømning fra ventriklene - på grunn av denne operasjonen blir ineffektiv.
 7. En ekstremt rask utstrømning fra ventriklene - dette kan føre til dannelse av hematomer.

I dag er endoskopisk kirurgi veldig effektiv. Med hjelpen er det mulig å skape utflod av cerebrospinalvæske fra ventrikkene til hjernecisternene, hvorved det absorberes.

Fordelene ved denne typen inngrep er:

 • Lav traumatisme.
 • Fravær av fremmedlegeme i kroppen.
 • Restaurering av riktig brennevin.
 • Betydelig forbedring i pasientens livskvalitet.

outlook

Selvfølgelig er det vanskelig for leger å gjøre noen spådommer, fordi hvert tilfelle er individ. Imidlertid må man ta hensyn til at ekstern hydrocephalus i voksen alder kan forårsake alvorlige fysiologiske og psykiske lidelser. Hvis denne sykdommen blir ubehandlet, er et dødelig utfall mulig. I praksis, etter operasjonen, klarer mange pasienter å fullstendig gjenopprette og gå tilbake til det normale livet.

Hos barn har denne sykdommen ganske gode spådommer. Med tanke på rettidig behandling og full rehabilitering er det mange sjanser til å gå tilbake til det normale livet.

Ekstern hydrocephalus i hjernen Er en ganske farlig sykdom som kan få alvorlige konsekvenser for menneskers helse. Tidlig adresse til legen og kompetent terapi vil tillate å unngå mange problemer. I noen tilfeller er konservativ behandling ineffektiv - i slike situasjoner er det umulig å uten kirurgisk inngrep. Hvis det er slik bevis, bør de ikke i noe tilfelle bli forsømt - en rettidig operasjon vil tillate en person å leve et normalt fullt liv.

Ekstern cerebral hydrocephalus hos voksne

Ekstern hydrocephalus er en akkumulering av cerebrospinalvæske i subaraknoid-rommet, forårsaket av et brudd på dets absorpsjon i venøsengen. Sykdommen i denne formen er sjelden diagnostisert hos voksne, karakteren av symptomene avhenger av hvilken type patologi. Utidige avdekket utenfor hjernen hydrocefalus hos voksne og mangel på riktig behandling av dens komplikasjoner truer pasienten - et brudd av cerebral aktivitet, demens, Parkinsons syndrom og fullstendig mistilpasning i hjem og sosialt liv.

klassifisering

Avhengig av forstyrrelsene og årsakene som forårsaket dem, utmerker seg følgende typer ekstern hydrocephalus:

 1. Åpne hydrocephalus - produksjon av cerebrospinalvæske utføres, men skadede hjerneceller absorberer ikke det.
 2. Lukket hydrocephalus - preget av vanskeligheter eller blokkering av bevegelse av cerebrospinalvæske og opphopning i hjernevevet. Som hindringer som blokkerer cerebrospinalkanaler, kan tumorer, trombier, hematomer, formasjoner som oppstår på grunn av overførte inflammatoriske prosesser, virke.
 3. Utskifting (ikke-okklusiv) hydrocephalus - væsken fyller mellomrom i hjernekonstruksjoner som har blitt frigjort på grunn av en nedgang i gråstoffet (hjernatrofi). Faren for denne form for patologi er mangel på rettidig behandling, siden egenskapene som er karakteristiske for det, forekommer i et sent utviklingsstadium.
 4. Moderat hydrocephalus av ekstern type - væskefluid på grunn av forstyrrelse av sirkulasjonen akkumuleres direkte i subaraknoidrommet.
 5. Hypotrofisk hydrocephalus - opptrer når tilførselen av hjernevev er forstyrret, ledsaget av akutte symptomer som kvalme, oppkast, intens hodesmerte, reduserte vestibulære funksjoner.
 6. Hyper-sekretorisk hydrocephalus - er en konsekvens av overdreven produksjon av cerebrospinalvæske, et stort antall som hjernevæv ikke kan absorbere. I slike tilfeller begynner væsken å fylle de intrakranielle hulrom.

Etter type opprinnelse er ekstern hydrocephalus medfødt og ervervet. I første tilfelle er sykdommen en konsekvens av intrauterin patologi eller infeksjoner, komplisert arbeidsaktivitet som bæres av en gravid kvinne. I det andre tilfellet, komplikasjoner av ytre cerebral hydrocefalus vises etter intrakranial skade, vaskulære sykdommer og vertebrale system, veksten av tumorer, infeksiøse og inflammatoriske prosesser som påvirker hjernen.

Symptomer og tegn på ekstern hydrocephalus

Naturen til symptomatologien av ekstern type hydrocephalus avhenger av dens alvorlighetsgrad.

På første (enkle) scenen pasienten føler seg litt svak, typisk for de fleste nevrologiske lidelser:

 • svak, men vanlig, hodepine;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • mørkere i øynene.

På dette stadiet, på grunn av milde symptomer, kan hjernefallet ikke bli gjenkjent visuelt, så ofte går sykdommen til en annen, mer forsømt grad.

Den andre fasen (moderat) preget av mer uttalt tegn, noe som indikerer en økning i intrakranialt trykk:

 • alvorlig smerte i hodet, som intensiverer om morgenen, etter fysisk anstrengelse, med nysing og hoste, endringer i sin stilling;
 • følelse av trykk og sprengning i skallen;
 • press på bane;
 • Utseendet på fargesteder og blinker i øynene;
 • hevelse i ansiktet;
 • svette, forekommer ved angrepstidspunktet;
 • kvalme og oppkast, ikke bringe lettelse og ikke er avhengig av matinntak;
 • depressivitet, nervøsitet, irritabilitet;
 • en følelse av svakhet, tretthet.

De nevrologiske symptomene som vedvarende manifesteres på dette stadiet av sykdommen, omfatter:

 • synsforstyrrelser - strabismus, nedsatt syn;
 • nummenhet av lemmer;
 • redusert følsomhet;
 • Lammelse av deler av kroppen - delvis eller fullstendig;
 • mangel på koordinering;
 • taleforstyrrelser og kompleksiteten av oppfatning av hva som er sagt.

Den siste graden (alvorlig) ekstern hydrocephalus i hjernen er farligst. Med sin utvikling er trykket av væsken på hjernecellene så intens at pasienten utvikler alvorlige symptomer:

 • epileptiske anfall
 • bevissthetstap
 • en tilstand av stupor;
 • fullstendig tap av etterretning og tenkning;
 • hukommelsestap;
 • ufrivillig vannlating
 • tap av selvbetjening ferdigheter;
 • en tilstand av koma.

I den siste fasen av ekstern hydrocephalus er pasienten utsatt for funksjonshemning, med den raske utviklingen av hydrocephalus kan han dø.

Årsaker til sykdommen

En av de viktigste årsaker til hydrocefalus ytre voksen hjerne er dårlig opptak av cerebrospinal væske i veneveggen, noe som skjer mot en bakgrunn av inflammasjon som påvirker hjernestrukturer, det vaskulære system og cellene i arachnoid villi. Følgende patologier bidrar til dette:

 • smittsomme sykdommer som påvirker hjernevævet - tuberkulose, meningitt, encefalitt;
 • slag, i de fleste tilfeller - hemorragisk;
 • subaraknoid blødning;
 • traumer av hode og livmorhalsområde - indre hematomer, som skyldes traumatiske effekter, forhindrer normal absorpsjon av cerebrospinalvæske i hjernevevet;
 • traumer i ryggraden - et brudd på utstrømningen av væske fra hjernestrukturene oppstår på grunn av kompresjon av cerebrospinalkanaler med hovne vev;
 • purulente infeksjoner i hjernevevet;
 • svulster utvikler seg hovedsakelig i hjernen
 • langvarig forgiftning av kroppen hos mennesker som misbruker alkohol og tar dårligere alkoholholdige drikkevarer.

Den substitusjonelle hydrocephalus av den eksterne typen oppstår på grunn av atrofi av hjernevevet som dukket opp mot bakgrunnen av progressive patologiske prosesser:

 • stoffskifteavvik;
 • aterosklerose;
 • encefalopati av vaskulær eller senil type;
 • multippel sklerose;
 • diabetes mellitus.

Hvis en voksen har en historie med en sykdom som kan provosere utviklingen av ekstern hydrocephalus, må han gjennomgå periodisk forebyggende undersøkelse fra en nevrolog. Ved utseendet av et kompleks av tegn som er karakteristisk for hjernefallet, bør legen behandles umiddelbart.

Diagnostiske metoder

I nærvær av et kompleks av tegn som er karakteristisk for ekstern hydrocephalus, bør en person konsultere en nevrolog. Før utnevnelse av en diagnostisk studie, bestemmer legen ved en primær undersøkelse graden av utvikling av motorreflekser, hastigheten på respons av muskler og ledd når de blir utsatt for dem. For å bekrefte diagnosen "ekstern cerebral hydrocephalus", undersøkes pasienten ved hjelp av følgende metoder:

 • oftalmologisk undersøkelse - for påvisning av nervesødem og stagnasjon av væske i vevet i det visuelle organet, som er særegent for intrakranial hypertensjon;
 • Ultralyd av hjerne og nakke strukturer - for vurdering av det vaskulære systemet;
 • Røntgen av hodet med kontrast - for å identifisere årsakene som bidro til brudd på utstrømning av væske (hematom, skade på venøsengen);
 • Datatomografi - gjør det mulig å anslå graden av utvidelse av hullene i subaraknoidrommet forårsaket av økt CSF-trykk, tilstedeværelsen av intrakraniale formasjoner og størrelsen på områdene av berørt hjernevev;
 • Lumbar punktering - gjerde cerebrospinal væske for å bestemme graden av press på hjernevevet, så vel som for å klassifisere infeksjon, som kan utløse utvikling av ytre hydrocefalus (f.eks, encefalitt, meningitt);
 • MR er den mest pålitelige metoden som gjør at du kan gjøre en nøyaktig diagnose, klassifisere sykdommen og bestemme utviklingshastigheten.

Først etter å ha bestått den komplekse undersøkelsen og bestemme typen cephalalgia, vil legen kunne foreskrive behandlingen.

Behandling av ekstern hydrocephalus i hjernen hos voksne

Medisinske tiltak for ekstern hydrocephalus skal være rettet mot å fjerne trykket av cerebrospinalvæske på hjernevævet, normalisering av blodsirkulasjonen i hjernen og funksjonen av sentralnervesystemet. For å gjøre dette, avhengig av graden av væsketrykk og alvorlighetsgraden av symptomer, anbefales pasienten medisinering eller kirurgisk behandling.

Medisinering inkluderer følgende grupper av legemidler:

 • NSAIDs (Ketorolac, Nimesil, Nurofen) - for å lindre hodepine;
 • diuretika (diacarb, furosemid) - for å øke væskestrømmen fra hjernestrukturene og uttaket gjennom urinsystemet;
 • nootropic drugs (Cavinton, Noofen) - å styrke og normalisere operasjonen av vaskulærsystemet;
 • kortikosteroider (Prednisolon) - foreskrevet med en uttalt betennelsesprosess og ødem i hjernevæv;
 • Preparater av kalium (Asparcum, Panangin) - foreskrives sammen med diuretika for etterfylling av kalium.

Behandlingsordningen bestemmes av legen, og velger dosering i henhold til individuelle parametere. Selvmedikasjon med diagnostisert hydrocephalus er ikke tillatt, da det kan skade velfungeringen betydelig og forverre tilstanden.

Hvis behandlingen er ineffektiv, anbefales pasienten en kirurgisk operasjon. For behandling av hydrocephalus i hjernen utføres kirurgiske inngrep med minimalt invasive metoder, slik at det er minimal risiko for komplikasjoner for å lette presset av væsken i hjernen og eliminere den underliggende årsaken til patologien. De inkluderer:

 • Endoskopisk kirurgi - eliminerer patologier som hindrer utstrømning av cerebrospinal væske (f.eks bloduttredelser og blodpropper i blodårer) og for å trekke overskudd av væske ut over det subarachnoide plass;
 • shunting - et spesielt installert dreneringssystem sikrer utstrømningen av akkumulerende væske inn i frie hulrom - abdominal eller høyre atrielt område.

En åpen operasjon med trepanering av kraniet utføres i unntakstilfeller når væskeakkumulering skyldtes omfattende blødning eller alvorlig intrakraniell skade. Behovet for slik intervensjon bestemmes av doktorenes konsultasjon, mens risikoen for mulige komplikasjoner blir sammenlignet med konsekvensene av manglende utførelse av operasjonen.

Moderat ekstern hydrocephalus i hjernen

Ubetydelig ekstern hydrocephalus i hjernen kan være en uavhengig patologi eller manifestasjon av ulike sykdommer. For å diagnostisere mild ekstern hydrocephalus, gjør leger på Yusupov Hospital en omfattende undersøkelse av pasienter som bruker moderne utstyr fra ledende europeiske og amerikanske produsenter. Med hjelp av innovative forskningsmetoder finner nevrologer årsak og form for sykdommen. For behandling av pasienter med ubetydelig ekstern hydrocephalus, brukes de mest effektive legemidlene, som ikke har en signifikant bivirkning.

Professorer, leger av høyeste kategori, nærmer seg hver pasientens behandling. Pasienter med ubetydelig ekstern hydrocephalus i hjernen gjennomgår konservativ behandling. Med utviklingen av symptomene på sykdommen utfører nevrokirurger i partnerklinikker kirurgiske inngrep som gjenoppretter den fysiologiske strømmen av cerebrospinalvæske. På ekspertrådets møte diskuterer leger alle de alvorlige tilfellene av hydrocephalus og tar en kollegial beslutning om videre behandling av pasienten.

Årsaker og typer av mindre ekstern hydrocephalus

Moderat ekstern hydrocephalus er en sykdom hvor det oppstår forstyrrelser i produksjonen, absorpsjonen eller strømmen av cerebrospinalvæske langs væskeledningene. Sykdommen rammer voksne og barn. Mindre ekstern hydrocephalus er preget av kompresjon og forverring av blodtilførselen til hjernen, noe som reduserer funksjonell aktivitet. Sykdommen er farlig fordi det er i det første trinnet av den patologiske prosessen det er asymptomatisk. Pasienter mistenker ikke noe og søker ikke medisinsk hjelp. Med rettidig oppdagelse av moderat hydrocephalus foreskriver legene medisiner som forbedrer pasientens livskvalitet. Hvis sykdommen oppdages sent, kan komplikasjoner som krever kirurgi utvikle seg.

Moderat ekstern hydrocephalus hos barn utvikles av følgende grunner:

 • Skadde intrauterin infeksjoner;
 • genetisk patologi;
 • fødselstrauma og infeksjon av fosteret under fødselskanalen.

Grunnen til at en moderat ytre hydrocefalus hos voksne kan være inflammatoriske sykdommer substans og hjernehinnene, neoplasmer lillehjernen og hjernestammen, cerebral arteriosklerose, høyt blodtrykk, diabetes. De provokerende faktorene er craniocerebrale skader, alkoholmisbruk, forgiftning.

I form av sykdommen utmerker seg flere typer ekstern hydrocephalus:

 • moderat åpen ytre hydrocefalus hjerne - er kjennetegnet ved dårlig opptak av spinalvæske, men den plass som ligger cerebrospinalvæske, kommuniseres fritt;
 • lukket hydrocephalus - utvikler hvis permeabiliteten av cerebrospinalvæsken er blokkert av voluminøse formasjoner eller pigger;
 • ekstern cerebral hydrocephalus substitusjon er en egen form for sykdommen, hvor fregnet er fylt med cerebrospinalvæske grunnet hjernen atrofi.

Substitusjonen av hydrocephalus er farlig fordi den er asymptomatisk i lang tid.

Symptomer og diagnose av mindre ekstern hydrocephalus

Moderat ekstern hydrocephalus i den første fasen av sykdommen kan ikke manifestere seg med kliniske symptomer. Med en ubetydelig grad av stoffet i hjernen, kan kroppen selvstendig gjenopprette væskens sirkulasjon. Med sykdomsprogresjonen øker trykket på hjernen og det er alvorlig ekstern hydrocephalus i hjernen. Det manifesteres av følgende symptomer:

 • migrene-lignende hodepine;
 • kvalme og oppkast;
 • brudd på visuell funksjon (dobbeltsyn);
 • svakhet, økt tretthet.

Et ugunstig prognostisk tegn på hydrocephalus er døsighet. Det skjer på grunn av intensiveringen av nevrologiske symptomer og utviklingen av koma. For erstatning hydrocephalus er preget av tegn på demens, mangel på koordinering og gang, ufrivillig vannlating.

Hvis årsaken til moderat hjerne ytre hydrocefalus er medfødte misdannelser, begynner sykdommen å manifestere seg umiddelbart etter fødselen: økt volum av hodet, pannen og ansiktet er synlig forsterket venøs mønster sveller fontanel. Barn har dårlig appetitt, de lagrer seg bak sine jevnaldrende i fysisk og mental utvikling, blir apatisk, hemmet.

For diagnostisering av moderate eksterne hydrocephalus-neurologer på Yusupov-sykehuset, bruk følgende diagnostiske metoder:

 • magnetisk resonans imaging og computertomografi;
 • magnetisk resonans angiografi;
 • ultralyd undersøkelse av hjernen;
 • Røntgen av hjernen (kraniografi);
 • laboratorietester for tilstedeværelse av virus.

Det mest informative er magnetisk resonansbilder. MR-bilde av indistinkt indre hydrocephalus er tydelig synlig, noe som gjør det mulig å avgjøre om sykdommen skal diagnostiseres. Magnetisk resonansavbildning gjør det mulig å skjelne en betydelig reduksjon i hjernevolum, og å fylle rommet som fremkommer som et resultat av sprit, tumorer, sammenvoksninger, blodpropp. Ultralydundersøkelse (neurosonografi) utføres av nyfødte og små barn. På kraniogrammer i tilfelle av hydrocephalus, blir tynningen av skallet bein og divergensen av sømene mellom dem sett. På den indre overflaten av kranialhvelvet visualiseres symptomet på "fingerinntrykk". Hydrocephalus forårsaket av stenose i hjernen vannvei er ledsaget av en nedgang i volumet av den bakre kranial fossa på røntgenskalaene på skallen.

I tilstedeværelse av tegn på økt intrakranielt trykk, får pasientene en lumbalpunktur og 40 ml cerebrospinalvæske trekkes tilbake, som sendes til laboratorietesting. Hvis pasientens tilstand forbedrer seg etter prosedyren, gjør det det mulig for nevrokirurger å anta en god prognose etter operasjonen.

Behandling av moderat ekstern hydrocephalus

Med en liten ekstern hydrocephalus i hjernen utfører nevrologer Yusupovskaya kompleks behandling. Leger bruker følgende legemiddelgrupper:

 • osmotisk diuretika (urea og lokker, glymaritt);
 • saluretics - diacarb, acetazolamid;
 • loop diuretika (etakrylsyre, furosemid, lasix);
 • vasoaktive stoffer - 25% magnesiumsulfatløsning;
 • venotonics (troxevasin, gliwenol);
 • Løsninger av plasmasubstitutter (20% albuminløsning);
 • glukokortikosteroider (prednisolon, dexametason, metylprednisolon, betametason);
 • anestetika (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - nimesil-, nimesulid-, ketoprofen- og antimigraine-legemidler - treksimed;
 • Barbiturater (fenobarbital, amital, nembutal).

Med utviklingen av symptomene på sykdommen anses konservativ terapi ineffektiv. Pasienter på Yusupov sykehuset rådes av en nevrokirurg. På ekspertrådets møte tar leger en kollegial avgjørelse om pasientens kirurgiske behandling. I partnerklinikker utfører nevrokirurger shuntoperasjoner:

 • ventrikulo-atriell bypass - koble hjernens ventrikler med høyre atrium, så vel som øvre vena cava;
 • ventriculo-peritoneal bypass - cerebrospinalvæsken sendes til bukhulen
 • ventrikulo-cisternostomi - gi utstrømning av cerebrospinalvæske inn i den store oksipitale cisternen.

Etter at manøvreringen kan utvikle komplikasjoner, smittsomme prosesser, okklusjon av shunt-elementene i systemet, eller giperdrenazh gipodrenazh, epileptiske anfall, vakuum hematom, cerebrospinalvæske pseudo.

Et alternativ til hjernekjøring er endoskopisk ventrikulocysternostomi. Dette kirurgiske inngrep gjør det mulig å gjenoppta den fysiologiske utstrømningen av overskytende cerebrospinalvæske fra hjernen. Operasjonen utføres ved hjelp av et neuroendoskop. Apparatet bæres til den tredje hjertekammeret i hjernen, og ved spesielle manipulasjoner er utløpet av cerebrospinalvæske organisert. Alkohol går inn i basal cisternen i hjernen, hvorfra den er fysiologisk absorbert. Resultatet av endoskopisk inngrep av ventrikulocisternostomi er restaureringen av den naturlige metabolisme av cerebrospinalvæske.

Etter operasjonen blir pasienten observert av nevrokirurger. Hvis det er bevis, konsultere en øyelege og en nevrolog. Etter operasjonen for hydrocephalus er prognosen generelt gunstig. Barn gjenoppretter raskt og henter seg i utviklingen av sine jevnaldrende. Voksne, etter stabilisering av intrakranialt trykk, føler seg mye bedre.

Ikke vent på utviklingen av sykdommen. Hvis du mistenker en liten ekstern hydrocephalus, ring Yusupov sykehus. Tidlig tilstrekkelig behandling gjør det mulig for pasienter å stabilisere tilstanden og gå tilbake til det normale livet.

Hva er ekstern cerebral hydrocephalus hos voksne og barn?

Hydrocephalus er en patologi forbundet med overdreven akkumulering av cerebral væske i hjernens ventrikler. Sykdommen kan oppstå i alle aldre, men oftest diagnostiserer legene det hos nyfødte eller spedbarn i de første månedene av livet. Dropsy fører til det faktum at ventriklene, sterkt forstørret i størrelse, legger press på andre deler av hjernen, forårsaker nevrologiske lidelser.

Klassifisering av patologi

Det er ulike typer patologi forbundet med årsaken og formen av lidelsen:

 1. Åpne ekstern hydrocephalus. I dette tilfellet blir hjernevævet ødelagt, som ikke kan absorbere cerebrospinalvæsken, og produksjonen av disse er ikke forstyrret.
 2. Hypersekretorisk hydrocephalus. Den oppstår på grunn av overdreven syntese av cerebrospinalvæske. Dens mengde blir slik at hjernevevet ikke kan absorbere det, så volumet begynner å fylle hulen på skallen.
 3. Hypotrof hydrocephalus er assosiert med svekket hjernevævstilførsel.
 1. Lukket hydrocephalus er forbundet med blokkering av væskebærende rom og bevegelse av væske, slik at nivået begynner å svinge. Hovedårsaken til denne tilstanden er utviklingen av en svulst eller dannelsen av blodpropper, som blir et hinder for bevegelsen av cerebrospinalvæske.
 1. Ekstern erstatning eller ikke-okklusiv hydrocephalus regnes som den farligste, da det fører til en reduksjon i mengden av gråstoff i hjernen, hvis sted er okkupert av cerebrospinalvæsken. I dette tilfellet er det ingen plutselig endring i intrakranielt trykk. Derfor kan pasienten i lang tid ikke være oppmerksom på endringene som oppstår og søke medisinsk hjelp selv når patologien erverver eksterne manifestasjoner.
 2. Moderat ekstern hydrocephalus i hjernen. I dette tilfellet begynner cerebrospinalvæsken å fylle subaraknoidrommet.

Årsaker til ekstern hydrocephalus

En dråpe i hjernen hos en voksen eller et barn kan forekomme av ulike årsaker, som alltid er forbundet med mekanisk skade eller en nevrologisk lidelse. Oftest oppstår ekstern hydrocephalus på grunn av:

 • Inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, noe som kan provosere visse infeksjoner (encefalitt, tuberkulose, etc.).
 • Krenkelser i livmorhvirvelene.
 • Krenkelser av blodkarens funksjon i hjernen.
 • Craniocerebral skade. Som et resultat av mekanisk påvirkning på hodet, er det en forstyrrelse av strukturen i hjernevævet, slik at de ikke fullt ut kan absorbere cerebrospinalvæsken. Gradvis fyller cerebrospinalvæsken frie mellomrom. Hvis du ikke søker medisinsk hjelp i tide og ikke begynner kompetent behandling, vil snart den lille, eksterne cerebrale hydrocephalus begynne å utvikle seg og forårsake farlige konsekvenser.
 • Dysirkirkulatorisk encefalopati.
 • Neoplasma, inkludert ondartet.
 • Forstyrrelser i utviklingen av sentralnervesystemet.
 • Kirurgisk inngrep på hjernen.

symptomer

Ekstern hydrocephalus manifesterer sig som en kraftig økning i trykk og hodepine. Dette skyldes en reduksjon av hjernens volum og fylling av ledig plass med cerebrospinalvæske. Som et resultat av opphopningen forårsaker fluidet en økning i intrakranielt trykk. Pasienten føler seg hele tiden sterk tretthet og døsighet, det er kvalme og oppkast.

Faren for patologi ligger i det faktum at hun i lange stund (noen ganger ikke selv i flere år) ikke forreder seg selv. Og på grunn av høyt blodtrykk og aterosklerose utvikler andre symptomer som er karakteristiske for ekstern hydrocephalus. Over tid er hjernens sirkulasjon forstyrret, noe som til slutt fører til en kraftig forverring av pasientens tilstand. Først da kan en person være oppmerksom på de farlige tegnene på sykdommen.

Moderat uttrykt ekstern hydrocephalus, i tillegg til vanlige symptomer, manifesteres:

 1. Konstant migrene.
 2. Urininkontinens.
 3. Pasienter kan doble i øynene.

Om symptomene og behandlingen av sykdommen, forteller doktor-neurosurgen Fayyad Ahmedovich Farhat:

 1. Endre gang.
 2. Krenkelse av koordinering av bevegelse.
 3. Konstant tretthet fremkaller et brudd på den mentale tilstanden til pasienten, som utvikler en deprimert tilstand og økt irritabilitet. En person slutter å reagere på andre, kan forveksle navnet på ting.

Hvis du finner minst noen få symptomer på patologien, er det viktig å umiddelbart konsultere en lege, da mange av dem kan være karakteristiske for andre like farlige sykdommer. Hvis han bekrefter diagnosen en ubetydelig ekstern hydrocephalus, vil pasienten bli foreskrevet et behandlingsforløp. Noen ganger, for å eliminere ekstern hydrocephalus, er en operasjon nødvendig.

I en baby er symptomene på interne eller eksterne former for hydrocephalus mer uttalt. De begynner å øke volumet av skallen aktivt, noe som er forbundet med høyt trykk i cerebrospinalvæsken. Siden beinene på skallen hos babyer er fortsatt svært skjøre og ikke helt smeltede, øker hodestørrelsen, fra utsiden kan det ses selv med det blotte øye.

I tilfelle hydrocephalus substitusjon, vil symptomene være litt forskjellige, siden denne type hjernens patologi regnes som den mest komplekse og aktivt utviklet. Pasienten er bekymret for:

 • Alvorlig minneverdighet. Ofret snakker svært sakte og uhensiktsmessig, husker ikke navnet hans og reagerer ikke på andre.
 • Det er et brudd på koordinering av bevegelse. Turen blir usikker.

Mer om brudd på koordinering av bevegelser og behandling forteller legen-neurologen Mikhail Moiseevich Shperling:

 • Mannen er ikke i stand til å kontrollere urinprosessen.
 • Demens utvikler seg.

diagnostikk

Legene har et stort antall diagnostiske metoder som bidrar til å identifisere akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernen. Imidlertid er de mest informative av dem datamaskin (CT) og magnetisk resonans imaging (MR).

Takket være disse diagnostiske metodene kan legen ikke bare etablere faktumet hydrocephalus, men også for å avsløre årsakene til forekomsten, scenen og graden av utvikling. MR kan du utforske kranialhulen, hjernen, for å oppdage mulige neoplasmer og væskodynamiske forandringer.

For å identifisere hydrocephalus, skriv et kontrastmiddel inn i kroppen er ikke nødvendig. Legene anbefaler imidlertid ofte å gjøre dette, for å bestemme tilstanden til fartøyene i hjernen.

En av de nye teknikkene for å undersøke tilstanden til hjernen er cisternografi, noe som gjør at man kan evaluere prosessen med sirkulasjon av cerebrospinalvæsken. I tillegg kan diagnosen ekstern hydrocephalus brukes:

 1. Ultralyd av hjernen (utført for barn i det første år av livet).
 2. Angiografi - vurdering av tilstanden til blodkar, blodpropper og aneurysmer. Undersøkelsen avslører forekomsten av cyster og svulster i hjernen.
 3. Undersøkelse av kroppen for tilstedeværelse av virus og andre infeksjoner i den.

behandling

Hjertet i behandlingen bør være et sett med tiltak for å forbedre hjernens sirkulasjon og funksjonaliteten i sentralnervesystemet. Med moderat ekstern hydrocephalus er stoffbehandling effektiv. For dette er pasienten tildelt:

 • Legemidler som har en vanndrivende egenskap (Diacarb), som bidrar til å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Saluretiki.
 • Løsninger av plasmasubstitutter.
 • Forberedelser som styrker de vaskulære veggene.
 • Barbiturater.
 • Glukokortikoider.
 • Smertestillende.

Pasienten er tildelt fysioterapiprosedyrer og treningsbehandling. Under behandling er det viktig for en pasient å følge et spesielt diett med lavt innhold av fettstoffer og redusere mengden væske som forbrukes, for ikke å provosere utviklingen av puffiness. I tillegg til å ta medisiner, kan han bruke folkemedisiner som har en vanndrivende effekt. Men det er verdt å huske at deres uavhengige bruk ikke tillater herding av ekstern hydrocephalus.

Hvis slik behandling ikke gir det ønskede resultatet, vil legen avgjøre om operasjonen. Også kirurgisk inngrep blir det eneste behandlingsalternativet for hydrocephalus forårsaket av hjerneblødning, eller hvis en substitusjonspatologi er diagnostisert.

I dag brukes minimalt invasive teknikker til kirurgisk behandling av enhver form for hydrocephalus. Under operasjonen utfører kirurgen en bypass som tillater drenering av cerebrospinalvæsken i andre hulrom. For dette blir et mikroskopisk snitt laget og et neuroendoskop benyttet. Ifølge pasientens tilbakemelding, tolereres denne operasjonen godt og bidrar til en betydelig forbedring i den generelle tilstanden til en person.

Prognosen for pasienten vil avhenge av aktualiteten til å gå til legen og begynnelsen av kompetent behandling. Det er viktig å identifisere og eliminere den underliggende årsaken til ekstern hydrocephalus. Hvis ekstern hydrocephalus hos voksne ledsages av atrofi, kan pasienten utvikle alvorlige nevrologiske lidelser. Faren er også representert ved hydrocephalus substitusjon, som krever rettidig kvalifisert medisinsk behandling.

Doktor-nevrokirurg Alexander Vyacheslavovich Pechiborsch forteller om kirurgisk behandling av sykdommen:

forebygging

Ekstern hydrocephalus regnes som en farlig sykdom som kan forårsake alvorlige helseproblemer. For å unngå utviklingen er det nødvendig å følge visse regler:

 1. Unngå skade på hodet.
 2. Tidlig gjennomføring av behandling av hypertensjon og vaskulære patologier.
 3. For å forhindre utvikling av smittsomme prosesser i kroppen.
 4. Se etter vekt og ta om nødvendig tiltak for å redusere det.

Legen-reumatologen Pavel Valeryevich Evdokimenko snakker om måtene å behandle hypertensjon:

 1. Avvise dårlige vaner.
 2. Riktig å spise.
 3. Gå inn for sport.

Når de første tegnene på sykdommen oppstår, er det viktig å umiddelbart konsultere en lege for å påbegynne rettidig behandling, noe som vil bidra til å unngå alvorlige konsekvenser.

Les Mer Om Fartøyene