Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en av varianter av hjertearytmi, der det er en kraftig økning i hjertefrekvensen over 120-140 slag per minutt. Denne tilstanden er forbundet med utseendet av ektopiske impulser. De erstatter den normale sinusrytmen. Disse paroxysmene begynner vanligvis plutselig og slutter på samme måte. Varigheten kan være forskjellig. Patologiske impulser genereres i atria, atrioventrikulær knutepunkt eller i hjertekammerene.

Med daglig EKG-overvåkning viser omtrent en tredjedel av pasientene anfall av paroksysmal takykardi.

klassifisering

I stedet for lokalisering av de genererte pulser isoleres supraventrikulær (supraventrikulær) og ventrikulær paroksysmal takykardi. Nadzheludochkovaya samme er delt inn i atrial og atrioventrikulær (atrioventrikulær) forme.

Tre typer supraventrikulær takykardi ble studert avhengig av utviklingsmekanismen:

 1. Gjensidig. Med den er det en sirkulær sirkulasjon av eksitasjon og en gjentatt inngang av nerveimpulsen (mekanismen for re-entry). Dette alternativet er mest vanlig.
 2. Ektopisk (fokal).
 3. Multifokus (multifokus, multi-fokus).

De to siste alternativene er knyttet enten med tilstedeværelse av en eller flere fokus på ektopisk rytme, eller med fremveksten av fokus for post-depolariseringsutløseraktivitet. I alle tilfeller av paroksysmal takykardi, er det på forhånd utviklet ekstrasystol.

årsaker til

De etiologiske faktorene som går før paroksysmal takykardi ligner på ekstrasystol, men årsakene til supraventrikulær (supraventriell) og ventrikulær takykardi er noe forskjellig.

Hovedårsaken til utviklingen supraventricular (supraventricular) form er å aktivere og øke tonen i det sympatiske nervesystemet.

Ventrikulær takykardi forekommer oftere under påvirkning av sklerotiske, dystrofiske, inflammatoriske og nekrotiske forandringer i myokardiet. Dette skjemaet er farligst. Til hennes predisponerte i større grad er menn av avansert alder. Ventrikulær takykardi oppstår når en ektopisk foci utvikler seg i ventrikulærsystemet (et bunt av Guiss, Purkinje-fibre). Slike sykdommer som hjerteinfarkt, koronararteriesykdom (iskemisk hjertesykdom), hjertefeil og myokarditt øker risikoen for patologi betydelig.

En større risiko for å utvikle paroksysmal takykardi er tilstede hos personer med medfødte, uregelmessige måter å utføre en nerveimpuls. Dette kan være et bunte av Kent plassert mellom atria og ventrikler, Maheima-fibre mellom atrioventrikulærknutepunktet og ventrikkelen eller andre ledende fibre dannet som følge av visse myokardie-sykdommer. De ovenfor beskrevne mekanismer for forekomsten av paroksysmal arytmi kan provoseres ved å utføre en nerveimpuls langs disse patologiske måter.

En annen mekanisme er kjent for utviklingen av paroksysmal takykardi, assosiert med en forstyrrelse i funksjonaliteten til den atrioventrikulære forbindelse. I dette tilfellet foregår langsgående dissosiasjon på stedet, hvilket fører til forstyrrelse av de ledende fibre. Noen av dem blir ikke i stand til å spenne, og den andre delen fungerer ikke som den skal. På grunn av dette kommer noen nerveimpulser fra atriene ikke til ventriklene, men retrograd (i motsatt retning) vender tilbake. Slikt arbeid i den atrioventrikulære knutepunktet fremmer sirkulær sirkulasjon av impulser som forårsaker takykardi.

På førskolen og i skolealderen er det funnet esential paroksysmal form av takykardi (Idiopatisk). Årsaken er ikke fullt ut forstått. Formentlig er årsaken neurogen. Grunnlaget for slike takykardier er psykomotoriske faktorer, noe som fører til en økning i den sympatiske delingen av det autonome nervesystemet.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysm av takykardi begynner akutt. Personen føler vanligvis det øyeblikk som forekommer av den festede hjertebanken tydelig.

Den første sensasjonen i paroksysm er følelsen av et skarpt trykk bak brystbenet i hjerteområdet som blir til et raskt og intensivert hjerteslag. Rytmen holdes riktig, og frekvensen økes betydelig.

Under hele menneskelige angrep kan følgende symptomer følge:

 • skarp og langvarig svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • smerte komprimerende natur i hjertet.

Vegetative forstyrrelser er mulige:

 • økt svette;
 • kvalme med oppkast;
 • en liten temperaturøkning;
 • flatulens.

Signifikant mindre ofte paroxysm følger med nevrologisk symptomatologi:

Dette skjer når det er et brudd på pumpefunksjonen i hjertet, der det mangler blodsirkulasjon i hjernen.

For en stund etter angrepet er det en økt adskillelse av urin, som har lav tetthet.

Med langvarig anfall av paroksysmal takykardi er hemodynamiske forstyrrelser mulige:

 • følelse av svakhet;
 • besvimelse;
 • senking av blodtrykk.

Folk som lider av sykdommer i hjerte-og karsystemet, er mye mer sannsynlig å lide slike angrep.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et forlenget forløb av paroksysmer kan følge akutt hjertesvikt (hjertesyma og lungeødem). Disse forholdene fører ofte til kardiogent sjokk. På grunn av nedgangen i blodvolumet i blodet, reduseres graden av oksygenmetning av hjertemuskelen, noe som fremkaller utviklingen av angina og hjerteinfarkt. Alle de ovennevnte forholdene bidrar til utbruddet og utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Å mistenke en paroksysmal takykardi er mulig ved plutselig forverring av helsetilstanden med den etterfølgende skarpe restaurering av en normal tilstand av en organisme. På dette punktet kan du bestemme økningen i hjertefrekvensen.

Nadzheludochkovuyu (supraventricular) og ventrikulær paroksysmal takykardi kan skille seg uavhengig av to symptomer. Den ventrikulære formen har en hjertefrekvens som ikke overstiger 180 slag per minutt. Ved nadzheludochkovoy observeres hjertebanken på nivået på 220-250 slag. I det første tilfellet, vagal tester som endrer tonen i vagus nerve er ineffektive. Nadzheludochkovaya takykardi på denne måten kan helt stoppe.

Paroksysmal frekvens av hjerterytme bestemmes på EKG ved en forandring i polariteten og formen til atriotanden P. Dens stilling i forhold til QRS-komplekset endres.

Resultater av EKG-studien for forskjellige typer paroksysmal takykardi Ved atriær form (supraventrikulær) er P-tann plassert vanligvis foran QRS. Hvis den patologiske kilden er i atrioventrikulær (AB) node (supraventrikulær), er P-bølgen negativ og kan overlappe eller ligge bak QRS-ventrikulærkomplekset. Med ventrikulær takykardi på EKG, blir utvidet deformert QRS bestemt. De er veldig lik ventrikulære ekstrasystoler. Spissen P kan forbli uendret.

Ofte på tidspunktet for fjerning av elektrokardiogrammet er det ikke noe angrep av paroksysmal takykardi. I dette tilfellet, effektivt Holter-overvåking, som lar deg registrere deg selv kort, subjektivt ikke følte episoder med rask hjerterytme.

I sjeldne tilfeller, spesialister ty til fjerning av endokardial EKG. For dette blir en elektrode satt inn i hjertet på en spesiell måte. For å forhindre økologisk eller medfødt hjertesykdom, utføres MRI (magnetisk resonansavbildning) av hjertet og ultralydet.

Behandling av paroksysmal takykardi

Behandlingens taktikk velges individuelt. Det avhenger av mange faktorer:

 • former for takykardi;
 • dens årsaker;
 • varighet og frekvens av anfall
 • komplikasjoner av takykardi
 • graden av utvikling av hjertesvikt.

Med ventrikulære former for paroksysmal takykardi er akutt sykehusinnleggelse obligatorisk. I noen tilfeller med idiopatiske varianter med mulighet for rask arrestering, er det mulig å gi en umiddelbar administrering av et antiarytmisk legemiddel. Nadzheludochkovaya (supraventrikulær) takykardi kan også stoppes med medisinske stoffer. Men i tilfelle utvikling av akutt hjerte- og karsykdom, er sykehusinnleggelse også nødvendig.

I tilfeller der paroksysmale anfall forekommer mer enn to til tre ganger i måneden, er planlagt sykehusinnsats planlagt for ytterligere undersøkelse, redigering av behandling og oppløsning av spørsmålet om kirurgisk inngrep.

Hvis et angrep av paroksysmalt takykardi oppstår, bør akutthjelp gis på stedet. Primære rytmeforstyrrelser eller paroksysmer på bakgrunn av hjertesykdom er en indikasjon på et akutt anrop av en ambulanse.

Cupping av paroxysm skal startes med vagalteknikker som reduserer sympatadadens påvirkning på hjertet:

 1. Vanlig belastning.
 2. Valsalva-testen er et forsøk på kraftig utånding med munnen lukket og nesepassasjene.
 3. Ashner test er trykk på øyets øvre hjørner.
 4. Tørk med kaldt vann.
 5. Samle oppkastningsrefleks (irritasjon av roten av tungen).
 6. Hering-Tchermak test - trykk på området av karoten bihuler (mekanisk irritasjon i karoten arterier).

Disse metodene er ikke alltid effektive, så den viktigste måten å stoppe angrepet er administrering av et antiarytmisk legemiddel. For å gjøre dette, bruk Novokainamid, Propranolol, Quinidin, Etmozin, Isoptin eller Cordaron. Langvarige paroksysmer, ikke mottagelige for medisinbehandling, stoppes av EIT (elektroimpulserapi).

Anti-tilbakefallsbehandling består i bruk av antiarytmiske legemidler og hjerteglykosider. Etter uttak fra sykehuset er slike pasienter pålagt å utøve kardiologen utenom pasienten med definisjonen av en individuell behandlingsregime. For å forhindre tilbakefall (i dette tilfellet - gjentatte anfall), er en rekke medisiner foreskrevet for personer med hyppige paroksysmer. Korte supraventrikulære takykardier eller pasienter med enkeltparoksysmer trenger ikke medisinsk antiarytmisk behandling.

Anti-tilbakefall i tillegg til antiarytmiske legemidler inkluderer bruk av hjerte glykosider (Strofantin, Korglikon) under vanlig EKG-kontroll. For å forhindre utvikling av ventrikulære former for paroksysmal takykardi, brukes beta-allenoblokatorer (Metoprolol, Anaprilin). Deres effektivitet er bevist ved komplisert mottak med antiarytmiske preparater.

Kirurgisk behandling er bare angitt i alvorlige tilfeller. I slike tilfeller utføres mekanisk ødeleggelse (ødeleggelse) av ektopisk foki eller unormale måter å gjennomføre en nerveimpuls. I hjertet av behandlingen - elektrisk, laser, kryogen eller kjemisk ødeleggelse, radiofrekvens ablation (RFA). Noen ganger er en pacemaker eller en elektrisk mini defibrillator implantert. Sistnevnte genererer en utslipp i tilfelle en arytmi, som bidrar til å gjenopprette normal hjerterytme.

Prognose av sykdommen

Prognosen av sykdommen avhenger ikke bare av skjemaet, varigheten av anfall og tilstedeværelsen av komplikasjoner, men også på myokardets kontraktilitet. Ved alvorlig skade på hjertemuskelen, er det en svært høy risiko for å utvikle ventrikulær fibrillasjon og akutt hjertesvikt.

Den gunstigste formen for paroksysmal takykardi er supraventrikulær (supraventrikulær). Det har praktisk talt ingen effekt på menneskers helse, men en fullstendig spontan kur for det er fortsatt umulig. Forløpet av denne varianten av økningen i hjertefrekvens skyldes den fysiologiske tilstanden til hjertemuskelen og løpet av den underliggende sykdommen.

Den verste prognosen i ventrikulær form av paroksysmal takykardi, som utviklet seg mot en bakgrunn av noen hjertepatologi. Her er en overgang til ventrikulær fibrillasjon eller deres fibrillering mulig.

Gjennomsnittlig overlevelsesrate hos pasienter med ventrikulær paroksysmal takykardi er ganske høy. Dødelig utfall er typisk for pasienter med hjertefeil. Det konstante inntaket av anti-tilbakefallsmedisiner og rettidig kirurgisk behandling reduserer risikoen for plutselig hjertedød hundrevis av ganger.

forebygging

Profylakse av en entsial takykardi er ukjent, tk. hennes etiologi har ikke blitt studert. Behandling av den underliggende patologien er den ledende måten å forhindre paroksysmer som oppstår mot en sykdomsbakgrunn. Sekundær forebygging er utelukkelse av røyking, alkohol, økt psykologisk og fysisk anstrengelse, samt tidsriktig fortsatt bruk av foreskrevne medisiner.

Således er enhver form for paroksysmal takykardi en tilstand som er farlig for pasientens helse og liv. Med rettidig diagnose og tilstrekkelig behandling av paroksysmale hjerterytmeforstyrrelser, kan komplikasjoner av sykdommen minimeres.

Paroksysmal supraventrikulær takykardi

Årsaker til sykdommen

Etter resultatene av statistikken konkluderer doktorer at denne sykdommen er mer vanlig i den yngre generasjonen. Årsaker og faktorer som bidrar til utviklingen, et stort utvalg. Hvis vi snakker om faktorer, så kan vi skille mellom:

 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • hyppige stressende forhold
 • overdreven forbruk av alkoholholdige drikker og kaffe;
 • røyke.

Snakker om årsakene som kan forårsake sykdommen, er det først nødvendig å merke seg at de kan være kardiale og ikke-kardiale. Hjertet kan omfatte: IHD, hjertesykdom, hjertesvikt, feil struktur av ledningen av hjertesystemet. Incurable - sykdommer i lungene, endokrine system, lidelser i nervesystemet.

Symptomer på denne sykdommen

Sykdommen er ganske skarp og begynner kraftig. En person på et øyeblikk føles en slags trykk i hjertet, og vokser til et veldig raskt hjerterytme. Antall kollisjoner i hjertemuskelen kan nå omtrent 150-220 slag per minutt. Det bør bemerkes at pulsen forblir i riktig modus. Angrepet kan, som plutselig begynne, og plutselig ende, selv uten noen medisinsk manipulasjon.

Pasienten under angrepet begynner å føle ubehag i hjertet, kvalme, dyspnø. Det er en økning i hyppigheten av urinering, angst og generell svakhet. I tillegg oppstår det alvorlig svimmelhet, ofte ledsaget av bevissthetstap.

Angrep av paroksysmal supranventikulær takykardi

Selv om angrepet er over etter noen få sekunder eller minutter, anbefales det å ringe en hjertesykkel eller ta pasienten til sykehuset uavhengig av hverandre. Et slikt angrep kan snart gjentas, derfor er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse med en kardiolog og en passende undersøkelse. Først og fremst vil pasienten bli tilordnet elektrokardiografi, som vil bidra til å identifisere eksisterende avvik i hjertets arbeid og alvorlighetsgraden av sykdommen. EKG-tegn på paroksysmal supraventrikulær takykardi vil ha følgende mønster:

 • uendret QRS-kompleks, det vil si dette komplekset var det samme før angrepet begynte.
 • P-tannen er fraværende, eller den er tilstede før eller etter QRS-komplekset.

Supraventicular takykardi tegn på EKG

Basert på resultatene fra elektrokardiogrammet, kan kardiologen foreskrive passende rasjonell behandling.

Metoder for behandling av sykdommen

Som nevnt tidligere, er denne sykdommen preget av en akutt og paroksysmal utbrudd, hvor det er svært viktig å gi pasienten førstehjelp. Ikke vent på at ambulansen nå deg, og prøv å lette lidelsen selv. Nødhjelp består i gjennomføring av flere regler som letter lettelsen av generell dårlig helse og velvære. Først, vipp pasientens hode tilbake og trykk på øyebollene. For det andre, senk hodet i 10-20 sekunder i kaldt vann, du kan legge isen i nakken. Veldig effektivt tiltak er belastende, er det nødvendig å strekke magemusklene og hold pusten i noen sekunder på 20. Dette sett av tiltak vil bidra til å lindre menneskelig lidelse og venter på ambulansen.

Behandlingen foregår på to måter, nemlig konservativ og operativ. Valget av behandlingsmetode vil avhenge av pasientens generelle tilstand og resultatene av undersøkelsen.

Du må vite! Den konservative metoden er å forebygge og stoppe takykardiangrep. Forebygging av et angrep består i normalisering av normal hjerterytme, antiarytmiske legemidler er foreskrevet for dette formålet.

Legen-kardiologen foreskriver dette eller det anti-rytmiske legemidlet, basert på pasientens tilstand og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Oppsigelsen av et angrep utføres ved intravenøs administrering av antiarytmiske legemidler.

En operativ behandlingsmetode er å ødelegge sykdomspunktet ved bruk av radiofrekvensablation. Kirurgi kan anbefales i tilfelle av:

 • hyppige og dårlig tolererte anfall av supraventrikulær takykardi;
 • hvis angrepene ikke stoppes av metoder for antiarytmiske legemidler;
 • i ulike situasjoner forbundet med uønsket langvarig bruk av medisiner.

Behandling avhenger i stor grad av forebyggende tiltak. Forebygging av sykdommen er å overholde enkle enkle regler, spesielt: administrere et sunt kosthold, unngå skadelige vaner, eliminering av stress kontroll blodsukker og kroppsvekt. Det er også nødvendig å vekslere en aktiv livsstil med hvile. I tillegg er det nødvendig å passere en konsultasjon av kardiologen en gang i året og lage et elektrokardiogram for å utelukke utviklingen av sykdommen.

Paroksysmal supraventrikulær takykardi er hva den er

Paroksysmal (supraventrikulær) supraventrikulær takykardi

Paroksysmal takykardi - en kraftig økning i antall hjertekontraksjoner per tidsenhet, hvor rytmenes korrekthet bevares. Paroksysmer av supraventrikulær takykardi oppstår når den ektopiske (unormalt lokaliserte) pacemakeren er lokalisert på atriumnivået.

Hva skjer med sykdommen?

Med en av dem, opphører den normale, fysiologiske, kilde til impulser til å kontrollere hjertesammensetninger. De begynner å bli utført under virkningen av signaler som kommer fra et uregelmessig fokus på automatisme. Dette fokuset kan være lokalisert i den atrioventrikulære eller atriale sone, dvs. plassert over hjertets ventrikler, som ga denne typen sykdom navnet paroksysmalt supraventrikulært takykardi, eller supraventrikulært.

Den andre mekanismen er fremveksten av patologi - sirkulasjonen av en puls i en lukket sirkel, som støtter en unormalt høy hjertefrekvens (den såkalte "re-entry" av excitasjon). Utseendet til en slik tilstand blir mulig med utseendet av "bypass" -baner for eksitasjonspulsen.

Årsakene til angrep av takykardi

Sykdommen har en multifaktorisk natur. Hovedårsakene til utseendet på patologi er:

 • En økning i tonen i det sympatiske nervesystemet, som kan skyldes flere påkjenninger, som fører til en økt konsentrasjon av adrenalin og norepinefrin i blodet.
 • Tilstedeværelse av konstant refleksirritasjon, som følger av patologisk forandrede organer. Dette kan observeres med sykdommer i ryggraden (osteochondrosis, spondylarthrosis), åndedrettsorganer og fordøyelseskanaler.
 • Degenerative forandringer i hjertemuskelen (hjerteinfarkt og aterosklerose. Myokarditt, valvulær hjertesykdom, toksiske endringer i diffust struma, alvorlige infeksjoner).
 • Giftig hjertesykdom av medisinsk art (digitalispreparater, kinidin, etc.).
 • Kronisk og akutt beruselse med alkohol, legemidler, industrielle kjemikalier.
 • Tilstedeværelsen av ekstra (unormale) måter å gjennomføre en hjerteimpuls. De kan være medfødt og ervervet. I sistnevnte tilfelle kan årsaken være kardiomyopati, myokarditt.

Symptomer og klinikk av paroksysmal takykardi

Paroksysmen til supraventrikulær takykardi er preget av en tydelig merket begynnelse og samme plutselige avslutning. Pasienten markerer et trykk i hjertet av hjertet, som umiddelbart blir til hjertebanken.

Noen ganger, før angrepet av paroksysmal takykardi symptomer forekommer, er det en budbringer - ubehag og forstyrrelser av hjertet, svimmelhet, øresus. Utbruddet kan utløses ved å drikke alkohol, røyking, følelsesmessig og fysisk stress.

Frekvensen av sammentrekning av hjertemuskelen ved anfall av paroksysmal takykardi overskrider 100 slag per minutt, og kan være opp til 200 og høyere (opp til 300 hos barn) under opprettholdelse av den riktige hastigheten. Varigheten av episoden kan variere fra sekunder til flere dager.

Umiddelbart under episoden av paroksysmal takykardi, kan tilstanden være tilfredsstillende, i noen tilfeller er det en følelse av kvelning, mørkere i øynene, skjelving av fingrene. Noen ganger er nevrologiske lidelser mulige - taleforstyrrelser, hemiparese (midlertidig forstyrrelse av følsomhet og aktive bevegelser på en av kroppshalvdelene).


EKG med takykardi

Noen ganger kan det være tegn som støtter vegetative lidelser - økt intestinal peristaltis, svette. På slutten av angrepet kan vannlating oppstå.

Et langvarig angrep skaper en fare for livet, siden et stort antall sammentrekninger av hjertemusklene ikke er effektive i funksjonsplanen. Kardial utgang (volumet av blod pumpet gjennom karene) reduseres kraftig, noe som kan føre til økt hjertesvikt. Det fører igjen til oksygen sult av indre organer. Den mest signifikante er hjernehypoksen og hjertemuskelen selv - synkope og myokardinfarkt er mulige, samt tromboemboliske komplikasjoner.

Diagnose av sykdommen

En foreløpig diagnose av "supraventrikulær takykardi" kan gjøres etter å ha stilt spørsmål til pasienten på grunnlag av tilstedeværelsen av karakteristiske anfall med en klar begynnelse og slutt.

Med auscultasjon av hjertet og kontroll av pulsene som er produsert under angrep av paroksysmal takykardi, er bevaring av rytme med økende antall sammentrekninger bestemt, hjertelyd forblir rent.

Systolisk blodtrykk reduseres, diastolisk blodtrykk reduseres eller forblir innenfor normale grenser.

EKG utført ved tidspunktet for paroksysmal takykardi, er det normale uforandrede, ventrikulære komplekser, atrial P-bølge kan være normal, er det ofte drenert fra den ventrikulære komplekset. Rytmen er korrekt, kraftig rask. Det kan være tegn på atrioventrikulær ledning, opp til en fullstendig blokkasjon.

Ytterligere undersøkelsesmetoder inkluderer ultralyd og tomografi av hjertet.

Hva å gjøre under et angrep

Behandling med paroxysm supraventrikulær takykardi i hvert enkelt tilfelle bestemmes av vekten og tilstanden til pasienten, hyppigheten av forekomst av anfall og deres varighet, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner (hjertesvikt).

På prehospitalet er enkle metoder for stimulering av vagusnerven, som virker på hjertekontraksjonene på avtagende måte, mulige. For å gjøre dette kan du forsøke å fremkalle brekninger i halsen med fingrene eller trykk på øyebollene, begynn å massere bukpressen i projeksjonen av membranen.

Vi anbefaler å lese artikkelen:

Ofte, med et angrep av paroksysmal takykardi, er karoten sinus stimulering effektiv. Denne formasjonen befinner seg i bunnen av sternocleidomastoid-muskelen, som ligger på den anterolaterale overflaten av nakken og er tydelig synlig i sidens sving på hodet. Stimulering utføres ved å klemme sinusområdet med fingrene i noen sekunder vekselvis på hver side. Hos de eldre, bør denne omsorgssøke utføres med stor forsiktighet, fordi du kan forårsake brudd på hjerneblodforsyningen.

Noen ganger kan et angrep av takykardi ødelegge holdningen av pusten, strekke seg, snu hodet, vaske med isvann, svelge fast mat. Hvis angrepet lykkes i å dø, må pasienten legges og gi fysisk og emosjonell hvile.

Av medikamentene er vist administrering blokkere (propranolol), verapamil, prokainamid, hjerteglykosider (digoxin), med markert reduksjon i trykk - fenylefrin.

Når de voksende fenomener av hjertesvikt (følelsen av åndenød, cyanose i huden) eller mistenkes hjerteinfarkt (sterke smerter i hjertet) pliktige sykehusinnleggelse, og behandlingen utføres i intensivavdelingen.

Medisinsk assistanse

Nødhjelp er gitt i pasienten eller pasientene i "Disaster Relief":

 • Antiarrhythmic drugs (novocainamid intravenøst ​​på glukoseoppløsning).
 • Kalsiumantagonister (verapamil intravenøst).
 • Adenosintrifosfat (ATP) strikkes intravenøst. Legemidlet har evnen til å forstyrre den patologiske sirkulasjonen av re-excitasjon.
 • Med en kraftig reduksjon i trykk utføres elektroimpulserapi.

Utenfor angrepet viser inntaket av glykosider, adrenoblokker, verapamil, amiodaron og aymalin.

Kirurgisk behandling

I sykdommens alvorlige sykdom og dets motstand mot medisinbehandling er kirurgisk behandling av paroksysmal takykardi indisert. Det er rettet mot ødeleggelse av de unormale kildene til rytmen i hjertet og avbrudd av ekstra veier eller installasjon (implantering) av pacemakeren.

Før operasjonen blir flere elektrokardiogrammer tatt fra elektrodene som injiseres direkte inn i myokardet for å nøyaktig lokalisere kildene til patologiske impulser.

Ødeleggelsen av unormale formasjoner kan utføres ved bruk av høye eller lave temperaturer, laserstråling, mekaniske vibrasjoner eller elektrisk strøm.

Installasjonen av pacemakeren eller defibrillatoren er rettet mot å slå på enheten automatisk etter et angrep av takykardi og dets opphør ved å skape en kraftig kilde til riktig rytme.

Forebygging av sykdom

Forebygging av forekomsten av paroksysmer av supraventrikulær takykardi er rettidig deteksjon og behandling av den underliggende sykdommen - årsakene til patologi (kardiomyopati, hjertesykdom, endokrine sykdommer).

Personer som er utsatt for takykardi, bør unngå å ta alkohol og rusmidler. Kontakt med giftige stoffer fra industri og husholdninger bør elimineres.

Anbefalt medisinsk tilsyn og forebyggende mottak av antiarytmiske legemidler, om nødvendig - kirurgisk behandling av sykdommen.

Årsaker, symptomer og behandling av supraventrikulær takykardi

Et vanlig brudd på rytmen i hjertet ble kalt supraventrikulær takykardi. Som regel presenteres det med gjentatte episoder av økende frekvens av hjerteslag og alvorlighetsgrad i orgelområdet. Selv om CBT vanligvis ikke er livstruende, lider mange pasienter av tilbakevendende symptomer som har betydelig innvirkning på livskvaliteten. Den vage og sporadiske karakteren av episoder av takykardi kan forårsake betydelig angst hos mange individer.

Plutselig karakteriserer et raskt hjerteslag CBT, og i de fleste pasienter kan en diagnose kun gjøres med høy grad av sikkerhet bare om sykdommens historie. Flere forsøk på elektrokardiografiske studier kan være ubrukelige.

Forekomsten av CBT er ca 35 tilfeller per 100 000 individer per år, prevalensen er 2,25 per 1000 innbyggere. Vanligvis manifestert som en gjentatt paroksysm av supraventrikulær takykardi, hvor symptomene fører til en akutt sykdomssykdom. Grunnleggende typer CBT: Wolff-Parkinson-White syndrom, supraventrikulær eller supraventrikulær ekstrasystoli, takykardi, atrioventrikulær nodal rientri.

Hvordan fungerer hjertet?

Det vitale organet består av fire kamre - to atria og to ventrikler. Hvert hjerteslag begynner med små elektriske impulser produsert i sinoatriale knutepunkt. Han er en pacemaker i den øvre delen av høyre atrium. Den elektriske impulsen sprer seg gjennom hjertemuskelen, noe som får den til å fungere. I første omgang beveger den seg langs atriene, som går inn i den atrioventrikulære knutepunktet, som fungerer som en distributør. Deretter går det gjennom atrioventrikulærbunten, som fungerer som en leder, som gir impulser til ventrikkene. I sin tur begynner ventriklene å pumpe blod inn i arteriene.

Hva er supraventrikulær takykardi, og hva er årsakene til forekomsten sin?

Denne sykdommen betyr en rask hjerterytme på toppen av ventrikkelen, ikke kontrollert av sinoatriale knutepunktet. En annen del av hjertet blokkerer elektriske impulser i pacemakeren. Kilden begynner over ventriklene, som strekker seg til dem. I de fleste tilfeller begynner CBT tidlig i voksen alder. Supraventrikulær takykardi hos barn er også vanlig. Det kan imidlertid oppstå i alle aldre. Dette er en sjelden sykdom, men det eksakte antallet ofre er ukjent.

Supraventricular supraventricular takykardi skyldes følgende årsaker:

 • Medisiner. Disse inkluderer noen inhalatorer, urte kosttilskudd og cold remedies.
 • Drikker mye koffein og alkohol.
 • Stress eller følelsesmessig opprørt.
 • Røyking.

Atrioventrikulær og atriell type CBT. Wolff-Parkinson-White syndrom

AVURT er den vanligste typen av supraventrikulær takykardi. Oftest observeres hos personer over 20 år og hos kvinner som er over 30. Oppstår når det er mangel på elektrisk impuls i hjertesenteret. Ofte manifestert i helt friske personer. I stedet for påfølgende normal aktivering og impulslevering starter synotrialenoden en ekstra strøm rundt denne kortslutningen. Dette betyr at hjertefrekvensen vil stige raskt, og så vil alle symptomer på CBT manifestere seg.

Atriell takykardi er mindre vanlig. Det forekommer i et lite område av vev, hvor som helst i begge hjertets hjerte. I de fleste tilfeller er årsakene ukjente. Det kan imidlertid forekomme i de områder hvor myokardinfarkt tidligere ble overført, eller det er problemer med hjerteventilen. Wolff-Parkinson-White syndrom utvikler seg veldig raskt. Det er symptomer på svimmelhet, tap av bevissthet er mulig. Plutselig død er en komplikasjon av denne tilstanden, men dette fenomenet er ekstremt sjeldent.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på supraventrikulær takykardi kan vare i flere sekunder, minutter eller til og med timer.

Følgende manifestasjoner er mulige:

 • Pulsen blir 140-200 slag per minutt.
 • Noen ganger kan det bli raskere.
 • Følelse av hjertepounding.
 • Svimmelhet, kortpustethet.

SVT begynner vanligvis plutselig, uten tilsynelatende grunn. Paroksysmal supraventrikulær takykardi sett en økning i halsen eller hodet, og kan være ledsaget av brystubehag (uvanlig smerte), kortpustethet, angst. Ofte senker blodtrykket på grunn av rask hjertefrekvens, spesielt hvis den vedvarer i flere timer. I noen tilfeller fører dette til besvimelse eller sammenbrudd.

Graden av alvorlighetsgrad av symptomene varierer sterkt, avhengig av funksjon og frekvens av sammentrekninger, varigheten av supraventrikulær takykardi, samtidig hjertesykdom. Individuell oppfatning av pasienten er også viktig. Myokardiell iskemi kan forekomme.

Diagnose av sykdommen

Det er flere måter å diagnostisere en sykdom som supraventrikulær takykardi: EKG, ekkokardiogram, hjerteprøve med trening. I mange tilfeller er resultatene av studien vanligvis vanlige.

Elektrokardiografen undersøker organs rytme og elektriske aktivitet. Dette er en smertefri prosedyre og tar noen minutter. Hvis paroksysmal supraventrikulær takykardi oppstod under EKG, kan enheten bekrefte diagnosen og dermed utelukke andre årsaker til rask hjerterytme.

Siden det ikke alltid er mulig å diagnostisere tilstedeværelsen av sykdommen i sykehusforhold, anbefales pasienten å prøve å identifisere sykdommen med en bærbar elektrokardiograf. Han registrerer alle prosessene som skjer med hjertet innen 24 timer. Under prosedyren kan du ikke svømme.

Du må kanskje bruke et ekkokardiogram. Det er nødvendig for å vurdere hjertestrukturen og funksjonen, men vanligvis er resultatene innenfor normen. Det vil også være nødvendig å utføre noen øvelser som er nødvendige for å bestemme når takykardi oppstår (under trening eller i ro tilstand). Pasienter kan klage over brystsmerter under CBT. Disse symptomene krever ikke en stresstest eller angiografi. Beslutningen om ytterligere testing skal baseres på pasientens historie og tilstedeværelsen av vaskulære risikofaktorer.

Eksisterende terapialternativer

De fleste tegn på CBT opphører alene, ingen behandling er nødvendig. Noen ganger klarer du å stoppe symptomene ved hjelp av ulike tiltak, inkludert å drikke kaldt vann, holde pusten eller sette ansiktet i kaldt vann. Men hvis SVT varer lenge med sterkt uttalt symptomer, er det nødvendig å umiddelbart gå til sykehuset.

Det er flere måter å håndtere takykardi på:

 • Kort sikt.
 • Den langsiktige.
 • Farmakologisk.

Hver av dem vurderes separat nedenfor.

Kortsiktig sykdomsadministrasjon

Hensikten med slik behandling er å stoppe akutte angrep. Dette kan oppnås ved manøvrering, noe som øker tonen. For eksempel kan du bruke et kaldt stimulus på ansiktet ditt. Også, med en sykdom som den supraventrikulære formen for paroksysmal takykardi, kan du gjøre en carotid sinusmassasje.

Hvis slike tiltak ikke hjelper, anbefales det å ta en av disse legemidlene:

 • "Adenosin". Han fjerner symptomer raskt ved å blokkere elektriske impulser i hjertet, men ulempen er at varigheten av handlingen er liten. I sjeldne tilfeller kan det forverre bronkospasmen, forårsake atypisk ubehag i brystet.
 • "Verapamil", "Diltiazem". Legemidlene administreres intravenøst ​​i 2-3 minutter. De bærer risikoen for å potensere hypotensjon og bradykardi.

Langsiktig styring av sykdommen

Hvordan elimineres paroksysmal supraventrikulær takykardi? Behandlingen er individualisert avhengig av frekvensen, alvorlighetsgraden av episoder og effekten av symptomer på livskvalitet.

Legemidlene er foreskrevet for pasienter som:

 • Periodiske symptomatiske episoder av CBT, som påvirker livskvaliteten.
 • Symptomer ble oppdaget ved hjelp av EKG.
 • Sjeldne episoder av SVT, men pasientens profesjonelle aktivitet kan føre til utvikling av sykdom.

Radiofrekvens kateterablation anbefales for de fleste av disse pasientene. Den har liten risiko for komplikasjoner og er i de fleste tilfeller kurativ. Prosedyren tar som regel 1,5 timer, kan utføres under lokalbedøvelse med sedering eller under generell anestesi. Pasienter forblir vanligvis på sykehuset om natten for kardiomonitoring og overvåking.

Farmakologisk styring av sykdommen

Målet med farmakoterapi er å redusere frekvensen av episoder av CBT. Bare en liten del av pasientene kan kvitte seg med symptomene på en slik sykdom som supraventrikulær takykardi. Behandlingen inkluderer følgende anbefalte medisiner:

 • atrioventrikulære nodalblokkerende legemidler;
 • antiarrhythmic drugs I og III klasse.

Beta-adrenoblokere og kalsiumkanalblokkere (klasse II og IV) er ikke egnet for den første behandlingslinjen for Wolff-Parkinson-White-syndromet. Tilfeldige studier viste ikke den kliniske overlegenhet av noen enkeltmiddel. Men beta-blokkere og kalsiumkanalblokkere er bedre enn Digoxin-terapi, da de gir en bedre blokkeringsvirkning i AVURT i en tilstand av høy tonus i det sympatiske nervesystemet. De bør ikke brukes til pasienter med TPH syndrom, da dette kan lette rask ledning gjennom ekstra veier i atrieflimmer, noe som kan føre til ventrikulær fibrillering.

Behandling av pasienter med Wolff-Parkinson-White syndrom

For pasienter med VPU syndrom er det et alternativ til de ovennevnte legemidlene. For behandling av en slik sykdom anbefaler:

 • "Flekainid".
 • "Sotalol" (II og III klasse av handling).

De er mer effektive enn betablokkere og kalsiumkanalblokkere når det gjelder å forhindre SVT, men er forbundet med liten risiko for å utvikle ventrikulær takykardi. Denne risikoen er liten hos pasienter uten strukturell hjertesykdom, men komplikasjoner forekommer hos 1-3% av pasientene som tar Sotalol, spesielt de som bruker høye doser.

"Amiodarone" har ingen rolle i langsiktig forebygging av CBT i både Wolff-Parkinson-White-syndromet og andre typer på grunn av den høye frekvensen av alvorlige toksiske effekter på kroppen med langvarig bruk.

Forebygging av SVT-episoder

Du kan ta medisiner hver dag for å forhindre episoder av CBT. Ulike stoffer kan påvirke elektriske impulser i hjertet. Hvis et middel ikke hjelper eller forårsaker bivirkninger, spør legen din om hjelp. Han vil gi råd om hva medisin er nødvendig i ditt tilfelle.

Du bør informere de relevante myndighetene og slutte å kjøre bil hvis det er fare for tegn på sykdom under kjøring. Ikke bruk medisiner for å forebygge SVT, det kan forverre situasjonen og forårsake andre problemer med hjertet. Den beste forebyggingen er den daglige arbeidsbelastningen til kardiovaskulærsystemet ved hjelp av fysiske øvelser.

Uforgivelige feil i filmer som du sannsynligvis aldri har lagt merke til. Sannsynligvis er det svært få personer som ikke vil se filmer. Men selv i den beste filmen er det feil som kan sees av seeren.

Hvordan se yngre ut: de beste hårklippene for de over 30, 40, 50, 60 Jenter i 20 år, ikke bekymre deg om frisyrets form og lengde. Det virker som om ungdom ble opprettet for eksperimenter på utseende og dristige ringlets. Men allerede.

Disse ti små tingene en mann alltid ser i en kvinne Tror du at mannen din ikke vet noe om kvinners psykologi? Det er ikke slik. Fra utseendet til en partner som elsker deg, vil det ikke være en eneste trifle skjult. Og her er 10 ting.

Hvorfor er noen barn født med et "kyss av en engel"? Engler, som vi alle vet, er vennlige mennesker og deres helse. Hvis barnet ditt har et såkalt engels kyss, så er du syk.

9 kjente kvinner som ble forelsket i kvinner Åpenbaringen av interesse ikke motsatt kjønn er ikke noe uvanlig. Du kan neppe overraske eller støt noen hvis du innrømmer det.

Hvorfor trenger jeg en liten lomme på mine jeans? Alle vet at det er en liten lomme på jeans, men få mennesker lurte på hvorfor det måtte være nødvendig. Det er interessant at det i utgangspunktet var et sted for hr.

Egenskaper ved utvikling av supraventrikulær takykardi

 • Årsaker til utvikling av supraventrikulær takykardi
 • Symptomer på supraventrikulær takykardi
 • Diagnose av supraventrikulær takykardi
 • Behandling og forebygging av supraventrikulær takykardi

Supraventrikulær takykardi er en vanlig type arytmi, med opprinnelse i en sone som befinner seg over kardiale ventrikler. Hovedtrekkene til denne type arytmi er en kraftig økning i hjertefrekvensen, bevaring av den patologiske rytmen over en tidsperiode. For tiden er dette krenkelsen av hjertet svært vanlig hos mennesker over 20 år, og er derfor hovedproblemet med moderne kardiologi.

Faren for supraventrikulær takykardi ligger i det faktum at denne tilstanden er en predisponerende faktor for utvikling av akutt myokardinfarkt. Saken er at den økte Hjertet har en øket belastning på hjertemuskelen, noe som fører til en reduksjon i blodsirkulasjon på grunn av ufullstendig fylling av ventriklene med blod og blir en årsak til ikke mindre farlige patologier. Hos personer i arbeidsalder er supraventrikulær takykardi en ganske vanlig årsak til plutselig død.

Årsaker til utvikling av supraventrikulær takykardi

Det er ganske vanskelig å forstå årsakene til takykardi. Saken er at økningen i hjertefrekvensen ikke bare er en patologisk, men også et fysiologisk fenomen. Fysiologisk takykardi utvikler seg som respons på økt fysisk anstrengelse eller følelsesmessig stress. I tilfelle av fysiologisk akselerasjon av hjerterytmen, er det ikke nødvendig med behandling, da tilstanden raskt tilbake til normal ved eliminering av faktoren som forårsaket takykardi.

Patologisk takykardi utvikler seg på grunn av en svikt i dannelsen av impulser i den fysiologiske kilden (dvs. sinoatriale knutepunktet) eller i dannelsen av en patologisk kilde til impulser. Som regel observeres dannelsen av en patologisk kilde over eller under stedet for lokalisering av sinoatriale knutepunktet. Ofte er slike punkter som produserer pulser som regulerer hjertefrekvensen lokalisert i atrielle eller atriale ventrikulære områder.

Med tanke på muligheten for å utvikle paroksysm av supraventrikulær takykardi når som helst på dagen, inkludert natttid, er det ganske vanskelig å forholde seg til angrepet mot eksterne faktorer. Årsakene til utviklingen av supraventrikulær paroksysmal takykardi kan være enten hjerte eller ikke-hjerte. De vanligste årsakene til utvikling av supraventrikulær takykardi inkluderer følgende sykdommer og patologiske forhold:

 1. Medfødte hjertesykdommer.
 2. Ervervet hjertesykdom.
 3. Giftig hjertesykdom med rusmidler.
 4. En økning i nervesystemet i den sympatiske avdelingen.
 5. Tilstedeværelsen av unormale måter å gjennomføre nerveimpulser til hjertet.
 6. Refleksstimulering av nervefibre, som utvikler seg som følge av refleksjon av impulser fra skadede organer.
 7. Dystrofiske forandringer i hjertets vev, for eksempel etter et tidligere hjerteinfarkt, på grunn av kardiosklerose, med smittsomme vevsskader, etc.
 8. Metabolske lidelser, for eksempel på grunn av diabetes mellitus eller hyperaktivitet i skjoldbruskkjertelen eller binyrene.
 9. Arvelig disposisjon.
 10. Idiopatiske lidelser i systemet som utfører nerveimpulser.
 11. Kronisk og akutt rusmiddel når man tar alkohol, kjemiske og narkotiske stoffer.

Ofte kan pasienter som lider av hyppige anfall av supraventrikulær takykardi, ikke identifisere spesifikke årsaker som medfører en økning i rytmen.

Tilbake til innholdet

Symptomer på supraventrikulær takykardi

I mange mennesker kan supraventrikulær paroksysmal takykardi være helt asymptomatisk. I tillegg kan det generelle symptomatiske mønsteret hos forskjellige mennesker, selv i tilfeller der takykardieangrep forekommer med åpenbare symptomer, variere radikalt. Unge mennesker som ikke har hjerteproblemer, er supraventrikulær takykardi mer uttalt, mens de eldre rask rytme ikke kan føles av mannen selv. I tilfeller der personen selv ikke føler seg tegn på avvik i hjertets arbeid, kan takykardi oppdages ved en planlagt fysisk undersøkelse. De mest karakteristiske symptomene på supraventrikulær takykardi inkluderer:

 • en følelse av rask hjerterytme i brystet eller nakken;
 • svimmelhet;
 • mørke i øynene;
 • besvimelse;
 • tremmer av hender;
 • hemiparese;
 • taleforstyrrelse;
 • en pulsering av blodkar synlig for pasienten;
 • økt svette;
 • overdreven tretthet;
 • økt hyppighet av urinering;
 • grunne puste.

Varigheten av et angrep av takykardi kan vare fra 1-2 minutter til flere dager. I de fleste tilfeller er det vanskelig å merke seg hva som egentlig påvirker varigheten av paroksysmen, det vil si et angrep. I sjeldne tilfeller kan tilstedeværelsen av ledsagende hjerteproblemer i bakgrunnen og puls over 180 slag eller mer, noe som ikke er uvanlig med supraventrikulær takykardi, utvikle alvorlige komplikasjoner.

Et eksempel på en komplikasjon kan være fibrillering av ventrikkene, der det foreligger en klinisk død av pasienten, og akutte resuscitære tiltak er påkrevd. Et angrep med lang varighet kan også føre til alvorlige konsekvenser, inkludert akutt hjertesvikt. Saken er at økningen i rytmen alltid er forbundet med en reduksjon i blodutløsningen fra hjertet. Dette fører til en kraftig nedgang i koronarforsyningen av blod og iskemi i hjertet, manifestert i form av angina pectoris eller hjerteinfarkt. De eksisterende symptomatiske manifestasjonene tillater som regel ikke å nøyaktig diagnostisere supraventrikulær takykardi.

Tilbake til innholdet

Diagnose av supraventrikulær takykardi

Når det er tegn på takykardi, er det svært viktig å kontakte kardiologen umiddelbart for å finne årsaken til patologien. Å samle en anamnese av en lege gir ikke nok informasjon til å gjøre en diagnose.

For å klargjøre diagnosen krever bruk av slike bildebehandlingsteknikker som tomografi, ultralyd og EKG.

Ved diagnosen supraventrikulær takykardi er følgende tegn på hjertedysfunksjon svært viktig:

 • relativt korrekt atrieltrytme;
 • smale QRS komplekser;
 • Umiddelbart 3 og flere går tenner P og ventrikulære komplekser;
 • tydelig økt frekvens av rytme.

For supraventrikulær takykardi er en økning i rytmen i hjertet fra normale 60-90 slag per minutt til 180-220 under et angrep karakteristisk.

Tilbake til innholdet

Behandling og forebygging av supraventrikulær takykardi

Ved utvikling av supraventrikulær takykardi mot en sykdomsbakgrunn kan direkte behandling av den opprinnelige sykdommen foreskrives. Det er verdt å merke seg at i de fleste tilfeller, når årsakene til akselerasjon av rytmen ikke er identifisert, og det ikke er noen åpenbare symptomer som gjør pasienten ubehagelig, kan medisiner ikke utføres.

Drogbehandling med uklare årsaker til patologienes utvikling, som regel, er foreskrevet utelukkende dersom det er symptomatiske manifestasjoner som gir pasienten åpenbart ubehag. Legemiddelmedikamenter for lindring av anfall er valgt individuelt. Disse stoffene inkluderer adenoblokere, amiodaron, glykosider, verapamil, aymilin. I tillegg kan en lege anbefale pusteøvelser, som i visse tilfeller kan redusere hjertefrekvensen betydelig.

I særlig alvorlige tilfeller, når medisinering ikke gir noe positivt resultat, kan kirurgisk behandling av supraventrikulær takykardi anbefales. Ved kirurgisk behandling utføres forstyrrelser av de ledende baner og fokus av unormale impulser, som fremkaller akselerasjon av rytmen.

Gitt at hjertekirurgi er en ganske radikal behandlingsmetode, før det utføres flere ganger for å fjerne kardiogrammet ved hjelp av elektroder satt direkte inn i myokardiet. En slik studie bidrar til å identifisere området som produserer unormale impulser. Operasjoner for å eliminere takykardi, vanligvis utført ved minimalt invasive metoder ved bruk av elektrisk strøm, mekanisk vibrasjon, høye og lave temperaturer og jevn laserstråling.

Nadzheludochkovaya (supraventrikulær) takykardi: årsaker, symptomer, paroksysmal hjelp, diagnose, behandling

Hjertet til en sunn person genererer sin egen rytme av sammentrekning, som passer best til kroppens behov i blodtilførselen. Hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen i dette tilfellet er fra 55-60 til 80 per minutt. Denne frekvensen bestemmes av den vanlige forekomsten av elektrisk eksitering i cellene i sinusnoden, som deretter gradvis dekker vevet av atria og ventrikler og fremmer alternativ sammentrekning. I tilfelle at det er noen patologiske forandringer i hjertet som kan forstyrre excitasjonen, endres normal drift av hjertet, og det oppstår ulike forstyrrelser i rytmen og ledningen.

hjertesvikt er normalt

Så spesielt, med nærvær av postinflammatoriske eller postinfarktforandringer i myokardiet, dannes foci av arrvæv, som ikke er i stand til å utføre en impuls. Impulsen til dette fokuset kommer inn, men kan ikke gå lenger og kommer tilbake. I forbindelse med det faktum at slike impulser kommer ganske ofte, Det er et patologisk fokus på pulssirkulasjonen - en lignende mekanisme kalles gjeninnføring, eller en gjeninnføring av eksitasjonsbølgen. Konsekutiv eksitering av individuelle muskelceller i hjertet dissocieres, og det er en rask (mer enn 120 per minutt), abnorm sammentrekning av atria eller ventrikler - det er takykardi.

kardial reduksjon i norm og ved re-entry mekanismen

På grunn av den beskrevne mekanisme utvikler paroksysmal takykardi vanligvis, som kan være supraventricular (supraventricular), og ventrikulær (ventrikulær, intraventrikulær).

I tilfelle av supraventrikulær takykardi, er endringer i muskelvev lokalisert i myokardiet av atria eller atrioventrikulær knutepunkt, og i den andre - i vevet i ventriklene.

Figur - ulike supraventrikulære rytmer:

Arytmi som paroksysmal supraventrikulær takykardi er mindre farlig for pasienten, snarere enn ventrikkel, i form av forekomst av livstruende effekter og plutselig hjertedød, men risikoen for å utvikle disse forholdene fortsatt.

Prevalens av supraventrikulær takykardi blant befolkningen er ca 0,3%. Hos kvinner er paroksysmer vanligere enn hos menn, i motsetning til ventrikulær takykardi. Når det gjelder strukturen av morbiditet, kan det bemerkes at den rene atriale form forekommer i ca. 15% av tilfellene, og atrielle ventrikulær form i 85% tilfeller. Personer over 60 år er mer sannsynlig å utvikle supraventrikulær takykardi, men i ung alder kan denne sykdommen også forekomme.

Årsaker til supraventrikulær (supraventrikulær) takykardi

SVT (supraventrikulære - fra engelsk «ventrikkel» -. Ventrikkel (hjertet) og den «supra» - over, ovenfor, ovenfor) kan være forårsaket ikke bare av den mekaniske hindring i veien for spenning, og dannelsen av re-entry eksitasjon, men også økt automatism cellene ledende system av hjertet. Basert på disse mekanismene, er det de følgende sykdommer og tilstander som fører til takykardi ri:

 • Funksjonsforstyrrelser i hjerteaktivitet, samt brudd på neurohumoral regulering av hjertet. Til denne gruppen av årsaker er vegetativ-vaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni (VSD, NDC). Mange forfattere har vist at den økte aktiviteten av det sympatiske-adrenal system, kombinert med en øket automatikk av hjerteledningssystemet kan føre til utvikling av paroksysmal supraventrikulær takykardi.
 • Sykdommer i endokrine organer - tyrotoksikose og feokromocytom. Hormonene som produseres av skjoldbruskkjertelen og binyrene, med overskudd av deres opptak i blodstrømmen har en stimulerende virkning på hjertemuskelen, som også skaper en predisposisjon for forekomsten av paroksysmal takykardi.
 • Forstyrrelser av metabolske prosesser i kroppen.Anemi alvorlig eller lang-eksisterende, lever- og nyresykdommer med dannelsen av alvorlig lever- og nyresvikt, spiseforstyrrelser og diett med proteinmangel fører til myokardialt dystrofi, i hvilken muskelvev av hjertet er oppbrukt.
 • Organiske hjertesykdommer. Denne gruppen omfatter alle sykdommer i det kardiovaskulære systemet, med normal myokardialt struktur eller forstyrrelse av den normale hjerte arkitektoniske. For eksempel, hjertefeil føre til utvikling av hypertrofisk eller dilatert kardiomyopati, akutt hjerteinfarkt - nekrose (død) av kardiomyocytter, kronisk myokardiskemi - en gradvis erstatning av normale kardiomyocytter av arrvev, myokarditt og post-inflammatoriske endringer - til fiber transformasjon av hjertevevet.
 • MARS, eller en liten anomali av hjertets utvikling. Denne gruppen inkluderer mitral ventil prolapse, en ekstra akkord i venstre ventrikulær hulrom, og noen andre anomalier som kan være arytmogene og føre til utvikling av arytmier i barndommen eller voksenlivet.
 • Wolff-Parkinson-White syndrom, eller ERW-syndrom. Utviklingen av dette syndromet er genetisk bestemt - genereres en ekstra bjelke under fosterets utvikling av hjertet mellom atriene og ventriklene, gjennom hvilke impulser er utført. Impulser kan utføres fra atria til ventriklene, og omvendt. ERW-syndrom er et substrat for paroksysmer av både supraventrikulær og ventrikulær takykardi.
 • Idiopatisk form for supraventrikulær takykardi Det er etablert når pasienten ikke har noen av de ovennevnte sykdommene.

Utløse faktorer som kan føre til en ri av supraventrikulær takykardi med eksisterende årsakene til sykdommen - overspising, stress, intens fysisk aktivitet og trening, alkoholforbruk, sterk te, kaffe eller energidrikker, og røyking.

Hvordan manifesterer supraventrikulær takykardi?

I forbindelse med det faktum at denne type arytmi i de aller fleste tilfeller forekommer i form av paroksysmal form, manifesterer bildet av paroxysm av supraventrikulær takykardi vanligvis svært grovt.

Et angrep med rask hjerterytme (150 eller mer per minutt) begynner plutselig, kun små avbrudd i hjertearbeidet kan skille seg fra harbingers av typen ekstrasystole. Varigheten av angrepet varierer sterkt - fra flere minutter til timer og like dager. Angrepet kan spontant stoppe, selv uten innføring av medisiner.

I tillegg til rask hjertefrekvens ser mange pasienter på vegetative symptomer - kulderystelser, rystelser, svette, følelse av mangel på luft, rødhet eller rødme i ansiktets hud. Hos pasienter med alvorlige defekter eller med akutt myokardinfarkt kan det være et bevissthetstab, en kraftig reduksjon i blodtrykket til utviklingen av arytmogent sjokk.

Hos pasienter med funksjonelle forstyrrelser, uten grov hjerte patologi, særlig i pasienter som er yngre paroksysmale supraventrikulære takykardi kan forekomme mindre forstyrrelser i hjerte med svimmelhet og generell svakhet.

Diagnose av supraventrikulær takykardi

Diagnosen av supraventrikulær takykardi er fastslått på grunnlag av kriterier EKG-diagnostikk. I tilfelle at paroksysmen ikke stoppes spontant, og pasienten har klager over hjertebanken på tidspunktet for undersøkelsen av legen, observeres følgende tegn på EKG:

 • Korrigere sinusrytmen med en frekvens på mer enn 150 slag per minutt.
 • Tilstedeværelsen av uendrede, ikke-utvidede ventrikulære komplekser QRST.
 • Tilstedeværelsen av P-bølgen før det ventrikulære komplekset, under eller etter det. I praksis ser det ut som tannen P er lagdelt på QRST-komplekset eller på tannen T ("P på T").
 • Når takykardi fra AV-tilkoblingen er tannen P negativ (inversjon av P-tannen).

vedvarende supraventrikulær takykardi

episode av "run" av supraventrikulær takykardi

Ofte kan paroksysmen av supraventrikulær takykardi være vanskelig å skille fra paroxysmen til atrieflimmer-flutter, men nettopp fra den rytmiske formen til sistnevnte.

Således vil typisk avstanden mellom ventrikulære komplekser ved forskjellige atrieflimmer, mens ritmirovannoy form, så vel som i løpet av supraventrikulær takykardi - identiske. Forskjellen her vil være tilstedeværelsen av P-bølgen - når den blink tann mangler, og hvis den har en supraventrikulær takykardi og tilknyttet hver QRST kompleks. Frekvensen av hjertesammensetninger kan også variere - i tilfelle supraventrikulær er den omtrent 150-200 per minutt, og med flimmer kan den nå 220 eller mer. Men dette er ikke et obligatorisk kriterium, siden flimmer kan manifestere seg i brady- og normosystoliske varianter.

I alle fall alle nyanser av EKG-funksjona beskrevet av leger som spesialiserer seg på elektrokardiogrammet, og oppgaven til allmennpraktiserende lege og Hjerte i diagnosen er paroksysmal og akuttbehandling, desto mer som Legemidlene som brukes til flimmer og supraventrikulær takykardi er like.

I tillegg til EKG, pasienter diagnostisert med supraventrikulær takykardi vist holde ekkokardiografi (ultralyd av hjertet), daglig overvåking av blodtrykket og EKG, og i noen tilfeller rettferdiggjort å gjennomføre tester med fysisk trening eller elektrofysiologisk undersøkelse (transesophageal eller intrakardial EFI EFI).

Nødhjelp for paroxysm av supraventrikulær takykardi

I de fleste tilfeller stoppes angrep av rask hjerterytme på grunn av atriell eller nodulær form av takykardi, lett i prehospitalstadiet ved hjelp av medisinske preparater. Unntaket er pasienter med alvorlig kardiovaskulær patologi.

For å stoppe angrepet, brukes intravenøs administrering av slike legemidler som verapamil, novocainamid, cordaron eller adenosintrifosfat. Sammen med disse legemidlene brukes resorpsjon av tabletten anaprilina, obzidana eller verapamil også.

I tillegg er bruk av å senke ansiktet i kaldt vann, hoste og sittehukning med hell brukt. Mekanismen for disse teknikkene er basert på eksitering av vagus (vagus nerve), som fører til en reduksjon i hjertefrekvensen.

Video: Et eksempel på å arrestere supraventrikulær takykardi med den modifiserte Valsalva-metoden

Behandling av supraventrikulær takykardi

For å forhindre tilbakevendende paroksysmal supraventrikulær takykardi hos pasienter som gjelder tablettformer for medisiner. Vanlig anvendte betablokkere (egilok, konkor, koronal, propranolol, metoprolol, Bisoprolol, etc.), kalsiumkanal-antagonister (verapamil) og antiarytmika (sotalol propanorm, VFS, etc.). Permanent administrering av medikamenter er vist til personer med hyppig paroksysmal supraventrikulær takykardi (mer enn to ganger per måned), spesielt tungt beskjæres, så vel som pasienter med alvorlig samtidig hjertesykdom eller høy risiko for å utvikle komplikasjoner.

Ved umuligheten av kontinuerlig bruk av antiarytmiske medikamenter kan bli brukt i behandling av hjertekirurgi, for eksempel ødeleggelse av ytterligere ledende bjelker via elektromekanisk eller laserEksponering (SVC syndrom), eller implantering av pacemaker (ECS).

Hvordan forebygge utvikling av komplikasjoner?

De viktigste komplikasjoner er paroksysmal supraventrikulær takykardi, tromboembolisk (lungeemboli eller lungeemboli, iskemisk hjerneslag), plutselig hjertedød, akutt hjertesvikt med lungeødem og sjokk arytmogene.

Komplisert paroksysm av supraventrikulær takykardi krever alltid en akutt sykehusinnleggelse av pasienten i hjerteutvinningsavdelingen. Forebygging av komplikasjoner er rettidig tilgang til legen på tidspunktet for angrepet, samt det vanlige inntaket av alle legemidler som foreskrives av legen.

outlook

Prognosen for supraventrikulær takykardi er utvilsomt gunstigere enn i ventrikulær takykardi, men det er også risiko for fatale komplikasjoner. Så, plutselig hjertedød kan utvikles hos 2-5% av pasientene med supraventrikulær takykardi. Prognosen for denne arytmen er gunstigere, jo mindre alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen som førte til det. Likevel vurderes risikoen for komplikasjoner og prognose av en lege individuelt, etter en omfattende undersøkelse av pasienten. Derfor er det så viktig å vende seg til legen i tide og følge alle hans anbefalinger.

Les Mer Om Fartøyene