Årsaker, symptomer og behandling av paroksysmal takykardi, konsekvenser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en paroksysmal takykardi, som det kan provosere hvordan det manifesterer seg. Hvor farlig og helbredet er det.

I paroksysmal transient paroxysmal tachycardia oppstår uregelmessig puls som varer fra noen få sekunder til noen få minutter eller timer i en rytmisk hjerteslag akselerasjon i området fra 140-250 slag / min. Hovedtrekket i dette arytmi som eksitasjonspulser ikke kommer fra en naturlig pacemaker, og fra unormal fokus i ledningssystemet fra hjertet eller myokard.

Slike endringer kan på annen måte påvirke tilstanden til pasientene, avhengig av type paroksysmer og hyppigheten av anfall. Paroksysmal takykardi av de øvre deler av hjertet (atrier) av de sjeldne episoder kan enten ikke forårsake noen symptomer eller har hatt milde symptomer og sykdomsfølelse (i 85-90% av personer). Ventrikulære former forårsaker alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser og truer selv å stoppe hjertet og pasientens død.

Fullstendig kur for sykdommen er mulig - medikamenter tillater deg å fjerne angrepet og forhindre det i å komme tilbake, kirurgiske teknikker eliminerer patologiske foci, som er kilder til akselererte impulser.

Leger er kardiologer, hjertekirurger og arytmologer.

Hva skjer i patologi?

Normalt er hjertet forkortet med vanlige pulser, som kommer fra en frekvens på 60-90 slag / min fra hjertets høyeste punkt - sinuskoden (rytmens hoveddriver). Hvis tallet er større, kalles det en sinus takykardi.

Med paroksysmal takykardi reduserer hjertet også oftere enn det burde (140-250 slag / min), men med betydelige egenskaper:

 1. Den viktigste kilden til impulser (pacemaker) blir sinusknuten og den syke delen av det kardiale vev, som bare bør utføres impulser i stedet for å lage dem.
 2. Riktig rytme - hjerteslagene gjentas regelmessig med jevne mellomrom.
 3. Paroksysmal karakter - takykardi oppstår og går plutselig og samtidig.
 4. Patologisk betydning - paroksysm kan ikke være normen, selv om det ikke forårsaker noen symptomer.

Tabellen viser de generelle og karakteristiske egenskapene ved sinus (normal) takykardi) fra paroksysmal.

Alt avhenger av typen paroksysm

Det er fundamentalt viktig å dele den paroksysmale takykardien i arter avhengig av lokalisering av det uregelmessige impulsfokuset og hyppigheten av forekomsten. De viktigste varianter av sykdommen er gitt i tabellen.

 • Atriell form (20%);
 • Atrioventrikulær (55-65%);
 • Wolff-Parkinson-White syndrom (WPW - 15-25%).

Den gunstigste varianten av paroksysmal takykardi er en akutt atriell form. Hun trenger ikke behandling i det hele tatt. De mest farlige, kontinuerlig tilbakevendende ventrikulære paroksysmer - til og med til tross for moderne behandlingsmetoder, kan de forårsake hjertesvikt.

Mekanismer og årsaker til utvikling

Ved mekanismen for forekomst av paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol - ekstraordinære kardiale sammentrekninger. Kombinerer deres tilstedeværelse av et ekstra fokus på impuls i hjertet, som kalles ektopisk. Forskjellen mellom dem er at den slår forekommer med jevne mellomrom i kaotisk sinusrytme, og i en anfall ektopisk foci genererer pulser som ofte og regelmessig, som i korthet overtar hoved pacemakeren funksjon.

Men pulsene i disse foci som kalles paroksysmal takykardi, bør være en annen forutsetning, en karakteristisk struktur av hjertet - i tillegg til de grunnleggende impulsledningsbaner (det vil si alle mennesker) bør være flere måter. Hvis folk som har slike ekstra veier ikke har ektopisk foci, sirkulerer impulsene til sinusnoden (hovedpacemakeren) sømløst langs hovedveiene, uten å strekke seg til ytterligere. Men med en kombinasjon av impulser fra ektopiske steder og ekstra baner, er dette hva som skjer i etapper:

 • En normal impuls, som kolliderer med fokus av patologiske impulser, kan ikke overvinne det og passere gjennom alle deler av hjertet.
 • Med hver etterfølgende impuls øker spenningen i hovedveiene over hindringen.
 • Dette fører til aktivering av flere veier som direkte forbinder atria og ventrikkene.
 • Impulser begynner å sirkulere i en lukket sirkel i henhold til ordningen: Atriumet - En ekstra bunt - Ventrikkene - Ektopisk fokus - Atria.
 • Fordi eksitering forplantes i motsatt retning, irriterer den det patologiske stedet i hjertet.
 • Det ektopiske fokuset aktiveres og genererer ofte sterke impulser som sirkulerer gjennom en unormal lukket sirkel.

Mulige årsaker

Faktorer som forårsaker utseendet av ektopisk foci i den supraventrikulære sonen og hjerteets ventrikler, er forskjellige. Mulige årsaker til denne funksjonen er vist i tabellen.

Paroksysmal takykardi: årsaker, typer, paroksysmer og manifestasjoner, behandling

Sammen med ekstrasystolen anses paroksysmal takykardi som en av de vanligste typene hjerte rytmeforstyrrelser. Det står for opptil en tredjedel av alle tilfeller av patologi forbundet med overdreven eksitering av myokardiet.

Med paroksysmal takykardi (PT) utvikler foci seg i hjertet, og genererer et overdreven antall impulser som fremkaller for hyppig sammentrekning. Samtidig er systemisk hemodynamikk forstyrret, selve hjertet mangler ernæring, noe som resulterer i økt sirkulasjonsmangel.

Feline angrep forekommer plutselig uten tilsynelatende årsaker, men muligens effekten av provoserende omstendigheter, de går også bort, og varigheten av paroksysmer, er frekvensen av hjerteslag forskjellig for forskjellige pasienter. Den normale sinusrytmen i hjertet med PT er erstattet av den som er "pålagt" av ektopisk fokus på excitasjon. Sistnevnte kan dannes i den atrioventrikulære knutepunktet, ventrikler, atrialt myokardium.

Spenningsimpulser fra det uregelmessige fokuset følger etter hverandre, så rytmen forblir vanlig, men frekvensen er langt fra normal. PT i sin opprinnelse svært nær supraventrikulær arytmi, så den neste etter den andre slår av atriene er ofte identifisert med et angrep av paroksysmal takykardi, selv om det varer mindre enn et minutt.

Varigheten av angrepet (paroxysm) PT er svært variabel - fra noen få sekunder til mange timer og dager. Det er klart at de mest signifikante blodstrømningsforstyrrelsene vil bli ledsaget av langvarige angrep av arytmi, men behandling er nødvendig for alle pasienter, selv om paroksysmal takykardi er sjelden og ikke for lang.

Årsaker og varianter av paroksysmal takykardi

PT er mulig hos unge og eldre mennesker. Hos eldre pasienter diagnostiseres det oftere, og årsaken - organiske endringer, mens det i ung arytmi er oftere funksjonelt.

supraventrikulær (supraventricular) form av paroksysmal takykardi (inkludert atrial og AV nodal typer) er vanligvis forbundet med en økning i aktiviteten til sympatisk innervering, og det er ofte ingen åpenbare strukturelle endringer i hjertet.

ventrikkel Paroksysmal takykardi skyldes vanligvis organiske årsaker.

Typer paroksysmal takykardi og visualisering av paroksysmer på EKG

De provokerende faktorene til paroksysmal PT er:

 • Kraftig spenning, stressende situasjon;
 • Underkjøling, innånding for kald luft;
 • overspising;
 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Rask gange.

Til årsakene til paroksysmal supraventrikulær takykardi, regnes alvorlige spenninger og forstyrrelser av sympatisk innervering. Spenningen provoserer frigjøring av en betydelig mengde av adrenalin og noradrenalin binyrene som fremmer hyppige kontraksjoner i hjertet, og også øke følsomheten av det vaskulære system, inklusive, og ektopisk foci av eksitasjon til virkningen av hormoner og neurotransmittere.

Påvirkningen av stress og spenning kan spores i tilfeller av PT i sår og hjernerystelse, med nevastheni og vegeto-vaskulær dystoni. Forresten, omtrent en tredjedel av pasientene med autonom dysfunksjon står overfor denne typen arytmi, som er funksjonell.

I noen tilfeller, når hjertet har ingen vesentlige anatomiske defekter som kan føre til forstyrrelser, PT iboende refleksiv i naturen og som oftest det er forbundet med patologi i mage og tarm, galle-systemet, pessar, nyrer.

Den ventrikulære formen av PT diagnostiseres oftere hos eldre menn med åpenbare strukturelle endringer i myokardiet - betennelse, sklerose, dystrofi, nekrose (infarkt). Samtidig forstyrres den korrekte løpet av nerveimpulsen langs bunken på Gys, beina og mindre fibre, som gir myokardiet med spennende signaler.

Den umiddelbare årsaken til ventrikulær paroksysmal takykardi kan være:

 1. Iskemisk hjertesykdom - både diffus sklerose og arr etter et hjerteinfarkt;
 2. Myokardinfarkt - provoserer ventrikulær PT i hver femte pasient;
 3. Betennelse i hjertemuskelen;
 4. Arteriell hypertensjon, spesielt med alvorlig myokardial hypertrofi med diffus sklerose;
 5. Hjertesykdom;
 6. Myocardiodystrophy.

Blant de sjeldnere årsakene til paroksysmal takykardi er tyrotoksikose, allergiske reaksjoner, hjerteintervensjoner, kateterisering av hulrom, men et bestemt sted i patogenesen til denne arytmen er tildelt visse medisiner. Så, forgiftning med hjerteglykosider, som ofte foreskrives for pasienter med kroniske former for hjertepatologi, er i stand til å provosere alvorlige angrep av takykardi med høy risiko for død. Store doser av antiarytmiske stoffer (for eksempel novokainamid) kan også forårsake PT. Mekanismen for narkotikalarytmi betraktes som et brudd på utveksling av kalium i og utenfor kardiomyocytter.

patogenesen PT fortsetter å bli studert, men mest sannsynlig er den basert på to mekanismer: dannelsen av en ekstra kilde til impulser og måten å lede og sirkulere sirkulasjonen av pulsen i nærvær av en mekanisk hindring for eksitasjonsbølgen.

Med ektopisk mekanisme tar det patologiske fokuset på excitasjon funksjonen til hovedpacemakeren og forsyner myokardiet med et for stort antall potensialer. I andre tilfeller sirkuleres eksitasjonsbølgen av typen re-entry, som er spesielt merkbar i dannelsen av en organisk hindring for pulser i form av kardiosklerose eller nekrose.

Grunnlaget for PT fra biokjemisk synspunkt er forskjellen i elektrolytmetabolismen mellom sunne områder av hjertemuskelen og den berørte arr, infarkt, inflammatorisk prosess.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

Den moderne klassifiseringen av PTs tar hensyn til mekanismen for utseendet, kilden, egenskapene til strømmen.

Nadzheludochkovaya form kombinerer atriell og atriell-ventrikulær (AV-noden) takykardi, når kilden til den unormale rytmen ligger utenfor myokardiet og det ledende systemet i hjertets ventrikler. Denne varianten av PT er funnet oftest og er ledsaget av en vanlig, men svært hyppig sammentrekning av hjertet.

Når atrial skjema PT pulser gå ned veier til den ventrikulære myokard, og på atrioventrikulær (AV) - ned til ventriklene og retrograd tilbake til atriene, forårsaker nedgangen.

Paroksysmal ventrikulær takykardi er forbundet med organiske årsaker, med ventrikkene som samler seg i deres egen overflødige rytme, og atria er underordnet sinusnodens aktivitet og har en sammentrekningsfrekvens som er to til tre ganger mindre enn den ventrikulære.

Avhengig av PTs løpet, er det akutt i form av paroksysmer, kronisk med periodiske angrep og kontinuerlig gjentakende. Sistnevnte skjema kan forekomme over mange år, noe som fører til utvidet kardiomyopati og alvorlig sirkulasjonssuffisiens.

Patogenesen tillate gjensidig fordele skjema paroksysmal takykardi hvor det er en "re-entry" impuls i sinusknuten, dannelsen av ektopiske av ekstra effekt pulser og multifokal når myokardial eksiteringskilden blir noe.

Manifestasjoner av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi forekommer plutselig, kanskje - under påvirkning av provokerende faktorer eller blant fullstendig velvære. Pasienten merker klart tidspunktet for begynnelsen av paroksysm og føles godt å fullføre. Ved begynnelsen av angrepet indikerer et trykk i hjertet, etterfulgt av et annet angrep av økt hjertefrekvens.

Symptomer på et angrep av paroksysmal takykardi:

 • Svimmelhet, besvimelse med langvarig paroksysm;
 • Svakhet, støy i hodet;
 • Kortpustethet
 • En komprimerende følelse i hjertet;
 • Neurologiske manifestasjoner - tale, følsomhet, parese;
 • Vegetative lidelser - svette, kvalme, oppblåsthet, en liten temperaturøkning, overdreven urinutledning.

Alvorlighetsgraden av symptomer er høyere hos pasienter med myokardskader. De har også en alvorlig sykdomsprognose.

Arrytmi begynner vanligvis med en palmerbar tremor i hjertet forbundet med ekstrasystolen, etterfulgt av en sterk takykardi på opptil 200 eller flere kutt per minutt. Ubehag i hjertet og et lite hjerterytme er mindre vanlig enn en lys klinikk av paroksysm av takykardi.

Tatt i betraktning rollen av vegetative lidelser, er det lett å forklare andre tegn på paroksysmal takykardi. I sjeldne tilfeller er arytmen foran en aura - hodet begynner å snurre, det er støy i ørene, hjertet føles som det klemmer seg. Med alle varianter av CT oppstår hyppig og rikelig vannlating ved angrep, men i løpet av de første par timene blir urinen normalisert. Det samme symptomet er karakteristisk for terminering av PT, men det er forbundet med avslapning av blærens muskler.

I mange pasienter med langvarige angrep av PT, stiger temperaturen til 38-39 grader, i blodleukocytosen øker. Feberen er også forbundet med autonom dysfunksjon, og årsaken til leukocytose er omfordeling av blod i forhold til utilstrekkelig hemodynamikk.

Siden hjertet under takykardi arbeid er defekt, har blod i arteriene i den store sirkelen ikke vært tilstrekkelig, at det er slike symptomer som smerte i mitt hjerte, i forbindelse med sin iskemi, nedsatt blodstrøm i hjernen - svimmelhet, skjelvinger i hender og føtter, kramper, og en dypere skade på nervesystemet gjør tale og bevegelse vanskelig, utvikler paresis. I mellomtiden er alvorlige nevrologiske manifestasjoner sjeldne.

Når angrepet avsluttes, opplever pasienten betydelig lindring, det blir lett å puste, den raske hjertefrekvensen stopper med en rykk eller en følelse av å synke i brystet.

 • Atrielle former for paroksysmal takykardi ledsages av en rytmisk puls, oftere fra 160 kutt per minutt.
 • Ventrikulær paroksysmal takykardi manifesteres av flere sjeldne sammentrekninger (140-160), og en viss uregelmessighet i pulsen er mulig.

Når paroksysmal PT endres pasientens utseende: Palor er karakteristisk, pusten blir hyppig, angst oppstår, kanskje markert psykomotorisk agitasjon, livmorhalsvev svulmer og pulserer til rytmen i hjertet. Et forsøk på å beregne pulsen kan bli vanskelig på grunn av sin overdrevne frekvens, den er svak.

På grunn av utilstrekkelig hjerteutgang, reduseres systolisk trykk, mens diastolisk trykk kan forbli uendret eller redusert noe. Alvorlig hypotensjon og jevn sammenfall følger med PT-angrep hos pasienter med alvorlige strukturelle forandringer i hjertet (vices, arr, storfokinfarkt, etc.).

Symptomatisk kan skille atriell paroksysmal takykardi fra ventrikulær variasjon. Siden vegetativ dysfunksjon er avgjørende for atriets PTs opprinnelse, vil symptomene på vegetative lidelser alltid bli uttrykt (polyuria før og etter angrepet, svette, etc.). Den ventrikulære formen er som regel uten disse tegnene.

Siden hovedfaren og komplikasjonene til syndromet FT er hjertesvikt, øker etter hvert som varigheten av takykardi øker. Det oppstår fordi myokardet er overarbeidet, dets hulrom er ikke fullt tømt, det er opphopning av metabolske produkter og ødem i hjertemuskelen. Utilstrekkelig tømning av atria fører til stagnasjon av blod i lungesirkelen, og en liten fylling av blodet i ventriklene, som kontrakt med en enorm frekvens, til en reduksjon i frigjøringen i den store sirkulasjonen.

Komplikasjonen av PT kan være tromboembolisme. Overflow med atrialt blod, brudd på hemodynamikk bidrar til trombose i atriets øret. Når rytmen gjenopprettes, kommer disse konvoluttene ut og går inn i arteriene i en stor sirkel, som fremkaller infarkt i andre organer.

Diagnose og behandling av paroksysmal takykardi

For å mistenke en paroksysmal takykardi er det mulig på funksjoner av symptomatologi - plutselig forekomst av en arytmi, karakteristisk trykk i hjertet, den hurtige puls. Når du lytter til hjertet, er det en sterk takykardi, tonene blir renere, mens den tidligere får et klappende tegn, og den andre demper. Måling av trykk viser hypotensjon eller en reduksjon i bare systolisk trykk.

Bekreft diagnosen med elektrokardiografi. På EKG er det noen forskjeller i supraventrikulære og ventrikulære former for patologi.

 • Hvis patologiske impulser kommer fra foci inn atriene, så vil P-bølgen før det ventrikulære komplekset bli registrert på EKG.

atriell takykardi på EKG

 • I tilfelle der pulser genererer AB-tilkobling, tannen P blir negativ og vil ligge enten etter QRS-komplekset, eller slå sammen med den.

AV-node takykardi på EKG

 • Med en typisk ventrikkel QR-kompleks QRS ekspanderer og deformerer, som ligner det av ecstasystoler som kommer fra det ventrikulære myokardium.

ventrikulær takykardi på EKG

Hvis CT viser korte episoder (for flere QRS-komplekser), kan det være vanskelig å fange på et vanlig EKG, slik at daglig overvåking utføres.

For å klargjøre årsakene til PT, spesielt hos eldre pasienter med mulig organisk lesjon i hjertet, er det en ultralyd, magnetisk resonansbilding, MSCT.

Taktikken for behandling av paroksysmal takykardi avhenger av egenskapene til kurset, variasjonen, varigheten av patologi, arten av komplikasjoner.

Med atriell og nodal paroksysmal takykardi indikeres sykehusinnleggelse ved økning i tegn på hjertesvikt, mens ventrikulær variasjon alltid krever akuttpleie og nødtransport til sykehuset. Pasientene blir innlagt periodisk i interictalperioden med hyppige paroksysmer - mer enn to ganger i måneden.

Før ankomst til ambulansbrigaden, kan slektninger eller de som befinner seg i nærheten, avlaste tilstanden. Ved begynnelsen av angrepet skal pasienten sitte mer komfortabel, kraven skal løsnes, frisk luft skal være tilgjengelig, og mange pasienter tar nitroglycerin selv med smerte i hjertet.

Nødhjelp for paroksysmer inkluderer:

 1. Vagus tester;
 2. Elektrisk kardioversjon;
 3. Narkotikabehandling.

Kardioversjon er vist i både supraventrikulær og ventrikulær PT, ledsaget av sammenbrudd, lungeødem, akutt koronarinsuffisiens. I det første tilfellet er en utslipp på opptil 50 J tilstrekkelig, i det andre tilfellet 75 J. For bedøvelse administreres seduxen. Med gjensidig PT er restaurering av rytme mulig gjennom transesophageal pacing.

vagal prøver De brukes til å arrestere angrep av atriell PT, som er forbundet med autonom innervering, med ventrikulær takykardi, disse testene gir ingen effekt. De inkluderer:

 • anstreng;
 • Valsalva-testen er en intens utånding, der nesen og munnen skal lukkes;
 • Ashner test - trykk på øyebollene;
 • Tchermak-Goering testen er et trykk på halspulsårene til innsiden av sternocleidomastoid muskel;
 • Irritasjon av roten av tungen før emetisk refleks;
 • Hellende ansikt med kaldt vann.

Vagalanalyser er rettet mot å stimulere vagusnerven, noe som bidrar til en reduksjon av hjerterytmen. De er av hjelpemodus, er tilgjengelige for pasienter og deres slektninger i påvente av en ambulanse, men eliminerer ikke alltid arytmi, så innføringen av medisiner er en uunnværlig tilstand for behandling av paroksysmer av PT.

Prøver utføres bare til rytmen er gjenopprettet, ellers blir forholdene for bradykardi og hjertestans opprettet. Massasje av karoten sinus er kontraindisert hos eldre med diagnostisert hjerte-arterie aterosklerose.

De mest effektive antiarytmikaene for supraventrikulær paroksysmal takykardi vurderes (i redusert rekkefølge av effektivitet):

ATP og verapamil gjenoppretter rytmen hos nesten alle pasienter. Ulempen med ATP er ubehagelige subjektive følelser - ansikt rødhet, kvalme, hodepine, men disse tegnene er bokstavelig talt i et halvt minutt etter introduksjonen av legemidlet. Effektiviteten av cordaron når 80%, og novokainamid gjenoppretter rytmen i omtrent halvparten av pasientene.

Med ventrikulær PT begynner behandlingen med introduksjon av lidokain, da - novokainamid og cordaron. Alle legemidler brukes kun intravenøst. Hvis EKG ikke klarer å finne nøyaktig det ektopiske fokuset, anbefales en rekke antiarrhythmic medisiner som lidokain, ATP, novokainamid, cordaron.

Etter angrep av angrep sendes pasientens PT under tilsyn av en kardiolog på bosattestedet, som, basert på frekvensen av paroksysmene, deres varighet og graden av hemodynamisk forstyrrelse, bestemmer behovet for anti-tilbakefallsbehandling.

Hvis arytmen oppstår to ganger i måneden eller oftere, eller hvis anfallene er sjeldne, men langvarige, med symptomene på hjertesvikt, anses behandling i interictalperioden som en nødvendighet. For langsiktig anti-tilbakefallsbehandling av paroksysmal takykardi gjelder:

For å forhindre fibrillering av ventriklene, noe som kan komplisere angrepet av PT, er betablokkere foreskrevet (metoprolol, anaprilin). Det ytterligere formål med betablokkere kan redusere doseringen av andre antiarytmiske legemidler.

Kirurgisk behandling brukes til PT når konservativ terapi ikke fører til gjenopprettelse av riktig rytme. Som en operasjon utføres radiofrekvens ablation, som er rettet mot å eliminere de uregelmessige veiene og ektopiske sonene av pulsgenerering. I tillegg kan ektopisk foci bli utsatt for ødeleggelse av fysisk energi (laser, elektrisk strøm, lavtemperaturverk). I noen tilfeller vises implantering av en pacemaker.

Pasienter med en etablert diagnose av PT bør være oppmerksom på å forhindre arrhythmia paroksysmer.

Forebygging PT angrepene er å motta sedasjon, unngåelse av stress og angst, utelukkelse av tobakksrøyking, alkoholmisbruk, regelmessig inntak av antiarytmika, om noen, har blitt utnevnt.

Prognosen for PT avhenger av dens mangfold og årsakssykdom.

Den mest fordelaktige prognosen hos personer med idiopatisk atriell paroksysmal takykardi, som fortsatt er i stand til å fungere i mange år, og i sjeldne tilfeller er det mulig at spontan forsvinning av arytmi er mulig.

Hvis supraventrikulær paroksysmal takykardi er forårsaket av hjerteinfarkt, vil prognosen avhenge av utviklingshastigheten og responsen på pågående behandling.

Den mest alvorlige prognose sett med ventrikulær takykardi som opptrer på bakgrunn av endring i hjertemuskelen -. Hjerteinfarkt, betennelse, myokardial dystrofi, dekompensert hjertesykdom og andre strukturelle endringer i hjertemuskelen hos disse pasientene utgjør en øket risiko for svitsjende FET i ventrikkelflimmer.

Generelt, hvis det ikke er noen komplikasjoner, kan pasienter med ventrikkel PT live-årene og tiårene, og forventet levealder øker regelmessig inntak av antiarytmika for forebygging av tilbakefall. Døden inntreffer vanligvis på bakgrunn av en ri av takykardi hos pasienter med alvorlige misdannelser, akutt hjerteinfarkt (sannsynligheten for ventrikkelflimmer er svært høy), samt de som har lidd klinisk død og relatert gjenoppliving om hjertearytmier.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Paroksysmal takykardi

Publisert av provizor på fre, 01.11.2013 - 12:19

Takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen øker betydelig. Denne artikkelen beskriver hva som er farlig for paroksysmal takykardi.

Takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen øker. Paroksysmal takykardi kalles et fenomen kjennetegnet ved en patologisk økning i hjertefrekvensen, som begynner plutselig.

Hvordan paroksysmal takykardi vil manifestere seg i hvert enkelt tilfelle avhengig av bakgrunnen for sykdommen, hun dukket opp i hva stedet er utenfor livmoren brennpunkter, og hvor langvarig angrep.

Angrepet av denne sykdommen er preget av følgende indikatorer: hjertet samler rytmisk, frekvensen av sammentrekninger er 120-220 slag per minutt. Varigheten av angrepet kan variere og vare opptil flere uker. Under angrepet endres ikke frekvensen av slag. Utbruddet av et angrep er følt av en bestemt fading eller uregelmessighet i hjertemuskulaturens arbeid.

Lange anfall kan forårsake frykt eller bare rastløshet, og svimmelhet kan også forekomme. En høy frekvens kan føre til at en pasient svimmer.

Når paroksysmal takykardi vises på bakgrunn av vegetativ vaskulær dystoni (supraventrikulær paroksysmal takykardi). det er ledsaget av kroppskjelving, overdreven svette og hyppige tilfeller av rikelig vannlating.

Hjerteduksjon skjer ved en frekvens på 140-220 slag per minutt. Ventrikulær takykardi (130-170 slag per minutt) er en indikator på at en person allerede har hjertesykdom. Denne typen takykardi er mer alvorlig.

komplikasjoner

Hvis et angrep av paroksysmal takykardi varer lenge, kan dette føre til et kardiogent sjokk. Dette er en alvorlig tilstand, der det er et brudd på bevissthet og en skarp forstyrrelse av blodsirkulasjonen i vevet.

I tillegg kan akutt hjertesvikt, sammen med lungeødem, forekomme. Dette skyldes at det er stagnasjon av blod i lungene, noe av blodet trengs gjennom veggene av karene og oversvømmer lungene.

I tillegg er mengden av hjerteutgang betydelig redusert. Dette kan føre til en reduksjon i blodsirkulær blodstrøm, det vil si arteriene som leverer blod til hjertet. Alt dette kan føre til anginaangrep, som preges av akutt kortsiktig smerte i hjertet.

behandling

Det viktigste poenget med å gi hjelp til et stort angrep av takykardi er å gi fysisk og mental hvile. Med et angrep av supraventrikulær takykardi kan styres, styrt av refleksmetoder. Det er nødvendig å irritere vagusnerven.

Dette kan oppnås ved å utføre handlinger med "anstrengelse", klemme på bukpressen, du kan også trykke på øyebollene og forårsake brekninger. Hvis denne metoden viser seg å være ineffektiv, brukes narkotika. Lidokain er mest brukt. Hvis saken er svært alvorlig, er det nødvendig å gjennomføre elektrostimulering av atria, noe som gjør hjertekontraksjoner mindre ofte. Det er også mulig å gjennomføre elektropulsterapi.

Forebygging av anfall

For å ta de riktige tiltakene for å forhindre anfall, er det nødvendig å ta hensyn til formen av paroksysmal takykardi, dens frekvens og årsaker. Hvis anfallene er sjeldne, må pasienten observere en sunn livsstil, gi opp alkohol og røyking, og utelukke også maksimal fysisk og psykisk stress.

Når hyppige anfall observeres, brukes medisinsk behandling med legemidler. I tilfelle takykardi er direkte relatert til hjertesykdom, er det nødvendig å aktivt behandle denne sykdommen selv.

Typer av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er supraventrikulær og ventrikulær. Årsaken til supraventrikulær takykardi er oftest nervosa. I dette tilfellet trekker hjertet inn i en hastighet på 180-260 slag per minutt. Ventrikulær arteriesykdom forekommer i hjertet. Med takykardi av denne arten, samles hjertet med en hastighet på 140-200 slag per minutt.

Symptomer på supraventrikulær paroksysmal takykardi:

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en arytmi av en art, som er kjennetegnet ved hjerteinfarkt (paroksysmal) med en hjertefrekvens på 140 til 220 eller mer per minutt. De oppstår under påvirkning av ektopiske impulser som fører til erstatning av en normal sinusrytme

Årsaker til paroksysmal takykardi

Årsakene til paroksysmal takykardi er mange, de viktigste:

  Koronar hjertesykdom Arteriell hypertensjon Myokardinfarkt Hjertefeil Kardiomyopati

Symptomer på paroksysmal takykardi

Angrepet av en slik takykardi har alltid en plutselig innbrudd og samme slutt, og varigheten kan variere fra noen få sekunder til flere dager.

Utbruddet av paroksysmer på følelser ligner en skjeve i hjerteområdet, som går inn i et intensivert hjerteslag. Hjertefrekvensen under paroksysmer kan nå 220 eller flere slag per minutt, rytmen er bevart. Et angrep kan ledsages av støy i hodet, svimmelhet, en følelse av hjertesnøring. Noen pasienter klager på kvalme, oppblåsthet, svette og til og med en liten økning i kroppstemperaturen. På slutten av angrepet er økt urinutgang notert.

Et langvarig angrep av paroksysmal takykardi kan føre til redusert blodtrykk, alvorlig svakhet og svimmelhet.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Diagnosen av paroksysmal takykardi kan gjøres på grunnlag av et klinisk bilde - et typisk angrep med en plutselig oppstart og slutt, med økning i hjertefrekvensen.

Når EKG under et angrep karakteristiske forandringer er bestemt av formen og polariteten av P-bølgen, dens plassering i forhold til den ventrikulære komplekse QRS - disse funksjonene tillate legen å skjelne form av paroksysmal takykardi.

Hvis anfallet ikke kan løses under elektrokardiografi, utføres daglig overvåking av EKG, som registrerer korte episoder av paroksysmal takykardi som pasienten selv ikke føler.

I noen tilfeller registreres et endokardialt elektrokardiogram av intrakardielle elektroder.

For å utelukke hjerteorganets organiske patologi er hjerteets ultralyd, MR eller MSCT foreskrevet.

Hva kan du gjøre

Avvis alkohol og røyking, lei en sunn livsstil.

Hva kan legen gjøre?

Som et nødhjelp under angrep av paroksysmal takykardi, ble intravenøs administrering av universelle antiarytmika, effektive i alle former for paroksysmer, vist. Med langvarige paroksysmer, i fravær av effekten av konservativ behandling, er elektropulsterapi foreskrevet.

Utnevnelsen av anti-tilbaketrukket antiarytmisk behandling av takykardi utføres under hensyntagen til frekvensen og toleransen av anfall. Utvelgelse av stoffet og doseringen utføres under kontroll av pasientens velvære og EKG.

Bruken av p-adrenoblokker i kompleks behandling av paroksysmal takykardi reduserer risikoen for ventrikulær overgang til ventrikulær fibrillasjon, en livstruende tilstand.

I alvorlige tilfeller, og i fravær av virkningen av konservativ behandling er tilordnet kirurgi - kryogen, elektrisk, mekanisk, laser og kjemisk ødeleggelse, radiofrekvent strøm (RFA hjerte), implantasjon av pacemaker med programmert modus.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Forebygging av paroksysmale takykardiangrep mot bakgrunnen av hjertepatologien krever rettidig diagnostisering og terapi av den underliggende sykdommen. Det er viktig å ekskludere provoserende faktorer, som psykisk og fysisk stress, alkohol og røyking, overspising.

Legen kan foreskrive bruk av beroligende og antiarytmiske antiretrovirale legemidler, kirurgisk behandling av takykardi.

Forebygging og behandling av takykardi

Siden takykardi ikke er en uavhengig sykdom, men er forbundet med en organisk lesjon av hjertemuskelen, er det ikke veldig effektivt å behandle det. Så det første du trenger å gjøre behandling av takykardi - finne årsaken til sin forekomst og dermed å bestemme metoden for behandling av sykdommen, noe som førte til utviklingen av takykardi. Hvis det er koronar hjertesykdom - plukke opp en kompleks narkotika og fysioterapi tiltak for sin behandling hvis myokarditt eller perikarditt - gjennomføre et kurs av antibiotika og anti-inflammatorisk terapi, hvis det er slik livet - å drive psykologisk rehabilitering, å overtale til å gi opp koffein, alkohol, for å redusere stressfaktor i livet.

Behandling av takykardi

Behandling av takykardi seg selv, uten hensyn til de mulige årsakene til dens forekomst, er utført i nødstilfeller - når tachykardi truer med å slå inn i en livstruende arytmier. Medikamenter derfor valgt avhengig av formen av takykardi, Således kan for eksempel atrial tachycardia høyest effektivitet demonstrere preparater av verapamil (Isoptin, obzidan, strophanthin), mens ventrikulær - lidokain. Det er også forberedelser til universell handling (for eksempel kinidin, cordaron, novokainamid).

I noen tilfeller (for eksempel hvis paroksysmal takykardi forekommer med hjerteinfarkt), utføres en planlagt elektrisk defibrillering av hjertet. Det utføres på samme måte som en nødsituasjon (to elektroder påføres brystet og spenningen påføres dem), med forskjellen om at pasienten tidligere har fått smertestillende medisiner. Dette er ikke den tryggeste prosedyren, og det brukes i utgangspunktet hvis det ikke er noen effekt fra introduksjonen av medisiner.

Hvis du ofte har tilbakevendende alvorlige angrep av takykardi og takykardi det er fornuftig å tenke på implantasjon av pacemaker som kan overvåke hjerterytmen kontinuerlig eller slått "on demand" - når du avslutter raten utover de forhåndsinnstilte parametre.

Generelt er paroksysmal takykardi regnes som staten forverring av symptomet: Den største faren takykardi ikke øke hjertefrekvensen per se (selv om det er under visse omstendigheter kan være ganske farlig), og at denne økningen kan bli forvandlet til en livstruende arytmi.

Forebygging av takykardi

Forebygging av paroksysmal takykardi, samt behandling, består i stor grad av regelmessig mottak av antiarytmiske legemidler og legemidler som reduserer hjertefrekvensen, samt behandling av den underliggende sykdommen.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Med takykardi begynner hjertet å samhandle mer enn 90 ganger på ett minutt. Årsakene til takykardi er mange: vegetative lidelser, hjertesykdom, anemi av varierende alvorlighetsgrad, kronisk respiratorisk svikt, tyrotoksikose, feokromocytom, alkoholmisbruk og andre. Det er ekstremt viktig å vite hva som er farlig for paroksysmal takykardi. Tross alt, bare å realisere alvoret av sykdommen kan begynne å kjempe mot det og forhindre utvikling av livstruende komplikasjoner.

Hva forårsaker paroksysmal takykardi

Paroksysmal atriell takykardi kan forårsake ekstremt ubehagelig smerte i brystet, samt hurtig tretthet og tap av styrke. Fremveksten av disse effektene er forbundet med nedsatt hjertefunksjon i paroksysmal takykardi. På grunn av funksjonsfeil i hjertemuskelen, begynner den å slites ut raskt og effektiviteten av arbeidet er svekket.

Sykdommer som kan forårsake paroksysmal takykardi

1. Arrhythmisk sjokk. Det oppstår i tilfelle at paroksysmal takykardi dukket opp mot en bakgrunn av hjertesvikt, som er kronisk.

2. Akutt venstre ventrikulær svikt. Det ser ut som enten lungeødem eller hjerteastma.

3. Akutt mangel på cerebral sirkulasjon. Hvis en person som lider av paroksysmal takykardi utvikler denne spesielle komplikasjonen, kan han miste bevisstheten.

4. Tromboembolisme av cerebral fartøy. Det oppstår med paroksysmal atrieflimmer eller kronisk arytmi. Ofte i dette tilfellet, utvikler deretter iskemisk slag.

5. Ventrikulær fibrillasjon. Den ventrikulære takykardien som følger med hjerteinfarkt i akutt form, er i stand til å provosere plutselig død.

Symptomer på paroksysmal takykardi

For å forhindre utvikling av komplikasjonene beskrevet ovenfor, er det nødvendig å være oppmerksom på tid til symptomene på denne sykdommen:

- puls over 120 slag per minutt;
- En følelse av intens frykt.

Puls med paroksysmal takykardi kan være både rytmisk og arytmisk. Noen ganger er det tilfeller av asymptomatisk sykdomssykdom. Paroksysmal takykardi hos barn opptrer helt med de samme symptomene som hos voksne.

Behandling av paroksysmal takykardi

Denne sykdommen skal bare behandles av en profesjonell lege. Diagnose av paroksysmal takykardi bør gjøres under en medisinsk undersøkelse. Paroksysmal takykardi ved ecg er ganske god. For behandling av takykardi, kan elektropulsterapi-metoden brukes. Hvis paroksysmal takykardi forekommer ganske ofte, kan legen anbefale en operasjon.

Førstehjelp i tilfelle et angrep

I påvente av en lege kan du prøve å fjerne paroksysmal takykardi. For å gjøre dette, lukk øynene og masser dem med fingrene. En annen metode for å lindre symptomene på takykardi anbefales også: nesen lukkes med hendene og et dypt pust er tatt. I tillegg kan fra 15 til 30 dråper av enten corvalol eller valokordin tas. For å lette tilstanden, brukes også stoffer som atenolol eller obzidan.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Det kreves ved hjelp av en lege å identifisere en sykdom som provoserer utseendet av takykardi og å engasjere seg i sin umiddelbare behandling. Ofte fremkaller forekomsten av paroksysmal takykardi kroniske sykdommer i nasopharynx, syke tenner og tannkjøtt, inflammatoriske sykdommer i genitourinary systemet. Hos personer over 40 år kan takykardi forårsake aterosklerose i hjertekarene. I tillegg til behandlingen av den underliggende sykdommen vil det være overflødig å bytte til en sunn livsstil. Full søvn, balansert ernæring, ro i sinnet og moderat regelmessig mosjon vil bidra til å styrke uvurderlig helse og takle mange plager.

Paroksysmal takykardi

Myokardets evne til å kontrakt er styrt av sinusknudepunktet - en spesiell cellulær formasjon som er ansvarlig for hjertets kontinuitet. Hvis viktige egenskaper endres, egenskaper i muskelvev, evne til å spenne, så er det fare for at paroksysmal takykardi utvikler seg.

Denne tilstanden dannes når sintesenteret mistet evnen til å kontrollere hjerteslag, og øker hjertefrekvensen til 90-240 slag / 60 sekunder.

Automatisk drift

Rytmen av sammentrekninger reguleres ved akkumulering av spesialiserte celler som er i stand til å utføre et elektrokjemisk signal. Hovednerven som styrer hjertearbeidet kalles sinus sentrum av automatikk av første ordre. I tillegg til sinus senteret er ektopiske noder ansvarlig for myokardiet.

Disse formasjonene fungerer som en sikkerhetskopi, som gjør det mulig å kontrollere frekvensen av myokardpulseringer, rytmen i sitt arbeid i undertrykkelsen av hovedsenteret. I tilfelle blokkering av signalet fra hovedsenteret, undertrykkelse av sitt arbeid, tar ektopiske sentre kontroll over myokardie-sammentrekninger.

Sinus, atrioventrikulær node innerverte sympatiske, parasympatiske deler av det vegetative systemet. Dette perifere nervesystemet påvirker aktivitetens sentre direkte, endrer rytmen i hjertet under påvirkning av eksterne, interne stimuli.

Innervasjon av det sympatiske, parasympatiske sentre automatisme systemet virker på hjertet, endrer karakter av kuttene, skaper forutsetninger for å utvikle paroksysmal, sinus takykardi.

Måter å klassifisere takykardi

Ved lokalisering av impulsaktiviteten klassifiseres paroksysmal takykardi:

 • supraventricular - ellers - supraventricular;
 • ventrikulær - ellers kalles det ventrikulært.

Atriell takykardi er preget av et mer gunstig kurs, mindre vanlig med hjertepatologier. Den minimale varigheten av angrepet fortsetter med tre sykluser av sammentrekninger. Angrepet kan vare bare noen få sekunder, minutter, men noen ganger varer det i uker, måneder.

Angrepet av supraventrikulær takykardi kan føre til funksjonshemning, følgende symptomer er farlige:

 • synkope - synkope, som er ledsaget av en nedgang i muskeltonen;
 • presinkope - en tilstand hvor en person mister bevisstheten et øyeblikk, men faller ikke;
 • arytmisk død er en genetisk sykdom observert hos barn, unge (under 40 år), behandles med rettidig diagnose.

I følge taktikken med takykardi forårsaket av økt aktivitet av ektopiske sentre, er det:

Ektopiske impulser i myokardiet oppstår fra forskjellige kilder, og i sin opprinnelse er paroksysmal takykardi delt inn i varianter:

 • gjensidig - dannet i henhold til prinsippet om re-entry, som består i sirkulasjon av nerveimpulsen i myokardiet i fravær av en avslapningsperiode (diastol);
 • ektopisk;
 • multifokal.

Angrepet kan forårsake generering av elektriske signaler i ektopisk knutepunkt med en frekvens som er mye høyere enn frekvensen av pulserne i sinuskoden.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Ved opprinnelse kan rytmestørrelsene være funksjonelle, mentale, økningen av puls kan forårsake endringer i tilstanden til nervesystemet.

Den mentale formen for myokardial spenning oppstår ved neurose, stressreaksjoner ledsaget av frigjøring av katekolaminer - neurotransmittere, hormoner. Etter et angrep reduseres mengden katecholaminer.

Paroksysmal takykardi, som oppstår i atria, kjennetegnes av en økning i frekvensen av slag (mer enn 100 per minutt) med eksitering av sentre i atriene. Ventrikulær takykardi forekommer hos personer som lider av iskemi, hjertesykdom.

årsaker

Årsakene til hvilken paroksysmal takykardi oppstår er:

 • patologi av myokardiet;
 • sykdommer i indre organer;
 • psykomotoriske faktorer;
 • idiopatisk - uten de identifiserte årsakene.

Hjertesykdommer er vanligvis ledsaget av takykardiangrep, karakteristisk for sykdommer:

Inflammatoriske, nekrotiske fenomener i myokardiet, medfødte lidelser, for eksempel et bunte av Kent, kan også forårsake en paroksysm av takykardi.

Kent's bunt - ytterligere muskelfibre som går mellom atriumet og ventrikken eller nær hjerte-septumet. Hjertepulsen kan passere gjennom dem på en patologisk måte, og forårsaker endringer i det ledende systemet.

Rapid hjertebanken er ikke alltid forårsaket av hjertesykdom. Det kan oppstå med sykdommer i indre organer, under påvirkning av stoffer, giftige stoffer.

Hjertepasker kan forårsake dårlige vaner (røyking, bruk av stoffer, alkohol), sykdommer i indre organer. Vanlige årsaker til et angrep:

 • endokrine forandringer;
 • en trombose;
 • lungebetennelse;
 • sykdommer i magen, tarmene, nyrene.

Risikofaktorer

Det bidrar til utvikling av paroksysmer av takykardi, administrering av visse medisiner, for eksempel digitalispreparater, kinidin, novokainamid. For å provosere pulsens akselerasjon, kan tallet, kraften i hjertet beats, for eksempel stress, tung belastning, kaffe.

symptomer

Paroksysmalt takykardi-angrep begynner uventet, ofte ledsaget av smerte. Den første pressen, etterfulgt av hyppige sammentrekninger av myokardiet, er vanligvis kraftig, sterk. Paroksysmen av takykardi slutter også uventet, som det gjør.

Det diagnostiske symptomet på takykardi paroksysm er hyppig, smertefri, rikelig vannlating. Andre tegn på paroksysmal takykardi er:

 • ubehag, smerte nær hjertet;
 • følelse av støy;
 • svimmelhet;
 • økt svette;
 • kvalme;
 • lavfrekvent feber til 37,2 ° C.

Noen ganger er angrepet ledsaget av slike symptomer som kramper, mørke foran øynene, nervøsitet. Det kan være taleforstyrrelser, ensidig senking av muskeltonen.

I noen tilfeller, før angrepet, er en person fortsatt i stand til å forutsi starten av paroksysm av takykardi, føles en aura - noen subjektive tegn som angir angrep av angrep.

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen, utfør:

 • daglig overvåkning av elektrokardiogrammet (EKG);
 • lage et elektrokardiogram under et angrep, et ultralyd av hjertet.

Ifølge elektrokardiogrammet med paroksysmal takykardi er det en endring i polariteten, formen på P-bølgen. Et elektrokardiogram bidrar til å etablere kilden til paroksysmal excitasjon som forårsaker et angrep.

behandling

Ventrikulær takykardi tjener som indikasjon på sykehusinnleggelse. Undersøkelse er foreskrevet dersom anfallene forekommer oftere enn to ganger i måneden.

Det finnes måter å redusere intensiteten til symptomene selv. Pasienten kan ta legemidlet foreskrevet av legen. Ved et supraventrikulært angrep kan du prøve å mekanisk påvirke vagusnerven, dette krever:

 • Lukk øynene dine og legg press på øyens øvre hjørner;
 • å kaste tilbake hodet;
 • lukk munnen din, neseborene og prøv å kraftig puste ut;
 • press pressen, hold pusten.

Sistnevnte metode er en variant av Valsalva-prøven. Denne metoden brukes til å avlaste et angrep av takykardi. Teknikken består i det faktum at pasienten med takykardi ri forsøkt å strekke bena og trykk i 15 sekunder, deretter avspenner i 1-2 minutter, og deretter re-strekke musklene.

En annen metode som bidrar til å takle et angrep av paroksysmal takykardi er Chermik-Goering-studien. Det består i å massere forgreningspunktet til halspulsåren vekselvis høyre og venstre. Tiden for massering av en side er 15 sekunder, intervallet mellom massasjer er 1-2 minutter.

Disse metodene brukes ikke i svekkede pasienter. Det er mer egnet for unge mennesker, uten alvorlige helseproblemer. Hvis pasienten ikke klarer å kontrollere angrepet alene, foreskrive deretter medisiner for paroksysmal takykardi.

Narkotika terapi

For å forhindre eller stoppe angrepet, foreskrive antiarytmiske legemidler. Med lette angrep vil det bidra til å håndtere Corvalol, Valocordin, Relanium.

For å fjerne den langsiktige alvorlige angrep benyttes tabletter, oppløsninger, dragéer Anaprilin, finoptinum, verapamil, obzidan, Sotaleks, Procainamide, propranolol, esmolol, amiodaron. Ventrikulær takykardi behandles med intravenøs, intramuskulær injeksjon av lidokain, Rhythmilyen er foreskrevet.

Antiarytmiske legemidler er foreskrevet med hjerte glykosider, beta-blokkere. Sistnevnte senker frekvensen, kraften av sammentrekninger av hjertemuskelen, forhindrer katecholamins virkning på hjertets arbeid.

I tilfeller der det ikke er mulig å takle takykardiens paroksysme med medisinske metoder, er elektrokirurgisk behandling brukt.

Kirurgisk inngrep

Paroksysmal takykardi behandles med radiofrekvens ablation - ved å eliminere kilden til patologiske pulseringer i hjertet. Prosedyren utføres med lokal og intravenøs anestesi, varer 6 timer under kontroll av røntgen-fjernsyn.

Operasjonen refererer til minimalt invasiv, gjør det mulig å redusere den postoperative perioden til 7 dager.

komplikasjoner

Med hyppige angrep, forverres kontraktilitet i myokardiet, hjertesvikt er mulig. Under slike forhold reduseres blodstrømmen i blodet, oksygen sulten i myokardiet utvikler, noe som truer nekrose, et hjerteinfarkt.

Truende komplikasjon av atrial tachycardia kan være ventrikkelflimmer - en kaotisk kontraksjon av muskelfibre som kan forårsake blokkering av atriene på grunn av konvergens av tid for å redusere atrial ventrikkel fyrstikker som begynner med atrial ventrikulær systole.

Dette fører til plugging av atria, som fører til dannelse av en trombus. På slutten av angrepet, når hovedautomatiseringssenteret sin påvirkning på myokardiet, kan disse blodproppene føre til blokkering av lungearterien.

En farlig bivirkning av ventrikulær takykardi er ventrikulær fibrillasjon. Det er et symptom på et hjerteinfarkt, ledsaget av karakteristiske EKG-indikasjoner under et angrep:

 • det er en negativ posisjon for toppet T;
 • segmentet QT øker;
 • Segmentet ST forskyves.

Forebygging, prognose

Forebygging er riktig valgt mat, ikke stress, daglig moderat arbeidsbelastning, vektkontroll, avvisning av sigaretter, alkohol.

Prognosen for atrioventrikulær takykardi, forutsatt at den er forebyggende, er gunstig. En slik patologi av den kontraktile aktiviteten til hjertemuskelen forårsaker ikke funksjonshemming, kan vare lenge uten kronisk styrke uten å forverre pasientens tilstand.

Prognosen for ventrikulær paroksysmal takykardi er mindre gunstig. Den mest alvorlige prognosen for hjertesykdom hos pasienter som gjennomgått gjenopplivning.

Les Mer Om Fartøyene