Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en av varianter av hjertearytmi, der det er en kraftig økning i hjertefrekvensen over 120-140 slag per minutt. Denne tilstanden er forbundet med utseendet av ektopiske impulser. De erstatter den normale sinusrytmen. Disse paroxysmene begynner vanligvis plutselig og slutter på samme måte. Varigheten kan være forskjellig. Patologiske impulser genereres i atria, atrioventrikulær knutepunkt eller i hjertekammerene.

Med daglig EKG-overvåkning viser omtrent en tredjedel av pasientene anfall av paroksysmal takykardi.

klassifisering

I stedet for lokalisering av de genererte pulser isoleres supraventrikulær (supraventrikulær) og ventrikulær paroksysmal takykardi. Nadzheludochkovaya samme er delt inn i atrial og atrioventrikulær (atrioventrikulær) forme.

Tre typer supraventrikulær takykardi ble studert avhengig av utviklingsmekanismen:

 1. Gjensidig. Med den er det en sirkulær sirkulasjon av eksitasjon og en gjentatt inngang av nerveimpulsen (mekanismen for re-entry). Dette alternativet er mest vanlig.
 2. Ektopisk (fokal).
 3. Multifokus (multifokus, multi-fokus).

De to siste alternativene er knyttet enten med tilstedeværelse av en eller flere fokus på ektopisk rytme, eller med fremveksten av fokus for post-depolariseringsutløseraktivitet. I alle tilfeller av paroksysmal takykardi, er det på forhånd utviklet ekstrasystol.

årsaker til

De etiologiske faktorene som går før paroksysmal takykardi ligner på ekstrasystol, men årsakene til supraventrikulær (supraventriell) og ventrikulær takykardi er noe forskjellig.

Hovedårsaken til utviklingen supraventricular (supraventricular) form er å aktivere og øke tonen i det sympatiske nervesystemet.

Ventrikulær takykardi forekommer oftere under påvirkning av sklerotiske, dystrofiske, inflammatoriske og nekrotiske forandringer i myokardiet. Dette skjemaet er farligst. Til hennes predisponerte i større grad er menn av avansert alder. Ventrikulær takykardi oppstår når en ektopisk foci utvikler seg i ventrikulærsystemet (et bunt av Guiss, Purkinje-fibre). Slike sykdommer som hjerteinfarkt, koronararteriesykdom (iskemisk hjertesykdom), hjertefeil og myokarditt øker risikoen for patologi betydelig.

En større risiko for å utvikle paroksysmal takykardi er tilstede hos personer med medfødte, uregelmessige måter å utføre en nerveimpuls. Dette kan være et bunte av Kent plassert mellom atria og ventrikler, Maheima-fibre mellom atrioventrikulærknutepunktet og ventrikkelen eller andre ledende fibre dannet som følge av visse myokardie-sykdommer. De ovenfor beskrevne mekanismer for forekomsten av paroksysmal arytmi kan provoseres ved å utføre en nerveimpuls langs disse patologiske måter.

En annen mekanisme er kjent for utviklingen av paroksysmal takykardi, assosiert med en forstyrrelse i funksjonaliteten til den atrioventrikulære forbindelse. I dette tilfellet foregår langsgående dissosiasjon på stedet, hvilket fører til forstyrrelse av de ledende fibre. Noen av dem blir ikke i stand til å spenne, og den andre delen fungerer ikke som den skal. På grunn av dette kommer noen nerveimpulser fra atriene ikke til ventriklene, men retrograd (i motsatt retning) vender tilbake. Slikt arbeid i den atrioventrikulære knutepunktet fremmer sirkulær sirkulasjon av impulser som forårsaker takykardi.

På førskolen og i skolealderen er det funnet esential paroksysmal form av takykardi (Idiopatisk). Årsaken er ikke fullt ut forstått. Formentlig er årsaken neurogen. Grunnlaget for slike takykardier er psykomotoriske faktorer, noe som fører til en økning i den sympatiske delingen av det autonome nervesystemet.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysm av takykardi begynner akutt. Personen føler vanligvis det øyeblikk som forekommer av den festede hjertebanken tydelig.

Den første sensasjonen i paroksysm er følelsen av et skarpt trykk bak brystbenet i hjerteområdet som blir til et raskt og intensivert hjerteslag. Rytmen holdes riktig, og frekvensen økes betydelig.

Under hele menneskelige angrep kan følgende symptomer følge:

 • skarp og langvarig svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • smerte komprimerende natur i hjertet.

Vegetative forstyrrelser er mulige:

 • økt svette;
 • kvalme med oppkast;
 • en liten temperaturøkning;
 • flatulens.

Signifikant mindre ofte paroxysm følger med nevrologisk symptomatologi:

Dette skjer når det er et brudd på pumpefunksjonen i hjertet, der det mangler blodsirkulasjon i hjernen.

For en stund etter angrepet er det en økt adskillelse av urin, som har lav tetthet.

Med langvarig anfall av paroksysmal takykardi er hemodynamiske forstyrrelser mulige:

 • følelse av svakhet;
 • besvimelse;
 • senking av blodtrykk.

Folk som lider av sykdommer i hjerte-og karsystemet, er mye mer sannsynlig å lide slike angrep.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et forlenget forløb av paroksysmer kan følge akutt hjertesvikt (hjertesyma og lungeødem). Disse forholdene fører ofte til kardiogent sjokk. På grunn av nedgangen i blodvolumet i blodet, reduseres graden av oksygenmetning av hjertemuskelen, noe som fremkaller utviklingen av angina og hjerteinfarkt. Alle de ovennevnte forholdene bidrar til utbruddet og utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Å mistenke en paroksysmal takykardi er mulig ved plutselig forverring av helsetilstanden med den etterfølgende skarpe restaurering av en normal tilstand av en organisme. På dette punktet kan du bestemme økningen i hjertefrekvensen.

Nadzheludochkovuyu (supraventricular) og ventrikulær paroksysmal takykardi kan skille seg uavhengig av to symptomer. Den ventrikulære formen har en hjertefrekvens som ikke overstiger 180 slag per minutt. Ved nadzheludochkovoy observeres hjertebanken på nivået på 220-250 slag. I det første tilfellet, vagal tester som endrer tonen i vagus nerve er ineffektive. Nadzheludochkovaya takykardi på denne måten kan helt stoppe.

Paroksysmal frekvens av hjerterytme bestemmes på EKG ved en forandring i polariteten og formen til atriotanden P. Dens stilling i forhold til QRS-komplekset endres.

Resultater av EKG-studien for forskjellige typer paroksysmal takykardi Ved atriær form (supraventrikulær) er P-tann plassert vanligvis foran QRS. Hvis den patologiske kilden er i atrioventrikulær (AB) node (supraventrikulær), er P-bølgen negativ og kan overlappe eller ligge bak QRS-ventrikulærkomplekset. Med ventrikulær takykardi på EKG, blir utvidet deformert QRS bestemt. De er veldig lik ventrikulære ekstrasystoler. Spissen P kan forbli uendret.

Ofte på tidspunktet for fjerning av elektrokardiogrammet er det ikke noe angrep av paroksysmal takykardi. I dette tilfellet, effektivt Holter-overvåking, som lar deg registrere deg selv kort, subjektivt ikke følte episoder med rask hjerterytme.

I sjeldne tilfeller, spesialister ty til fjerning av endokardial EKG. For dette blir en elektrode satt inn i hjertet på en spesiell måte. For å forhindre økologisk eller medfødt hjertesykdom, utføres MRI (magnetisk resonansavbildning) av hjertet og ultralydet.

Behandling av paroksysmal takykardi

Behandlingens taktikk velges individuelt. Det avhenger av mange faktorer:

 • former for takykardi;
 • dens årsaker;
 • varighet og frekvens av anfall
 • komplikasjoner av takykardi
 • graden av utvikling av hjertesvikt.

Med ventrikulære former for paroksysmal takykardi er akutt sykehusinnleggelse obligatorisk. I noen tilfeller med idiopatiske varianter med mulighet for rask arrestering, er det mulig å gi en umiddelbar administrering av et antiarytmisk legemiddel. Nadzheludochkovaya (supraventrikulær) takykardi kan også stoppes med medisinske stoffer. Men i tilfelle utvikling av akutt hjerte- og karsykdom, er sykehusinnleggelse også nødvendig.

I tilfeller der paroksysmale anfall forekommer mer enn to til tre ganger i måneden, er planlagt sykehusinnsats planlagt for ytterligere undersøkelse, redigering av behandling og oppløsning av spørsmålet om kirurgisk inngrep.

Hvis et angrep av paroksysmalt takykardi oppstår, bør akutthjelp gis på stedet. Primære rytmeforstyrrelser eller paroksysmer på bakgrunn av hjertesykdom er en indikasjon på et akutt anrop av en ambulanse.

Cupping av paroxysm skal startes med vagalteknikker som reduserer sympatadadens påvirkning på hjertet:

 1. Vanlig belastning.
 2. Valsalva-testen er et forsøk på kraftig utånding med munnen lukket og nesepassasjene.
 3. Ashner test er trykk på øyets øvre hjørner.
 4. Tørk med kaldt vann.
 5. Samle oppkastningsrefleks (irritasjon av roten av tungen).
 6. Hering-Tchermak test - trykk på området av karoten bihuler (mekanisk irritasjon i karoten arterier).

Disse metodene er ikke alltid effektive, så den viktigste måten å stoppe angrepet er administrering av et antiarytmisk legemiddel. For å gjøre dette, bruk Novokainamid, Propranolol, Quinidin, Etmozin, Isoptin eller Cordaron. Langvarige paroksysmer, ikke mottagelige for medisinbehandling, stoppes av EIT (elektroimpulserapi).

Anti-tilbakefallsbehandling består i bruk av antiarytmiske legemidler og hjerteglykosider. Etter uttak fra sykehuset er slike pasienter pålagt å utøve kardiologen utenom pasienten med definisjonen av en individuell behandlingsregime. For å forhindre tilbakefall (i dette tilfellet - gjentatte anfall), er en rekke medisiner foreskrevet for personer med hyppige paroksysmer. Korte supraventrikulære takykardier eller pasienter med enkeltparoksysmer trenger ikke medisinsk antiarytmisk behandling.

Anti-tilbakefall i tillegg til antiarytmiske legemidler inkluderer bruk av hjerte glykosider (Strofantin, Korglikon) under vanlig EKG-kontroll. For å forhindre utvikling av ventrikulære former for paroksysmal takykardi, brukes beta-allenoblokatorer (Metoprolol, Anaprilin). Deres effektivitet er bevist ved komplisert mottak med antiarytmiske preparater.

Kirurgisk behandling er bare angitt i alvorlige tilfeller. I slike tilfeller utføres mekanisk ødeleggelse (ødeleggelse) av ektopisk foki eller unormale måter å gjennomføre en nerveimpuls. I hjertet av behandlingen - elektrisk, laser, kryogen eller kjemisk ødeleggelse, radiofrekvens ablation (RFA). Noen ganger er en pacemaker eller en elektrisk mini defibrillator implantert. Sistnevnte genererer en utslipp i tilfelle en arytmi, som bidrar til å gjenopprette normal hjerterytme.

Prognose av sykdommen

Prognosen av sykdommen avhenger ikke bare av skjemaet, varigheten av anfall og tilstedeværelsen av komplikasjoner, men også på myokardets kontraktilitet. Ved alvorlig skade på hjertemuskelen, er det en svært høy risiko for å utvikle ventrikulær fibrillasjon og akutt hjertesvikt.

Den gunstigste formen for paroksysmal takykardi er supraventrikulær (supraventrikulær). Det har praktisk talt ingen effekt på menneskers helse, men en fullstendig spontan kur for det er fortsatt umulig. Forløpet av denne varianten av økningen i hjertefrekvens skyldes den fysiologiske tilstanden til hjertemuskelen og løpet av den underliggende sykdommen.

Den verste prognosen i ventrikulær form av paroksysmal takykardi, som utviklet seg mot en bakgrunn av noen hjertepatologi. Her er en overgang til ventrikulær fibrillasjon eller deres fibrillering mulig.

Gjennomsnittlig overlevelsesrate hos pasienter med ventrikulær paroksysmal takykardi er ganske høy. Dødelig utfall er typisk for pasienter med hjertefeil. Det konstante inntaket av anti-tilbakefallsmedisiner og rettidig kirurgisk behandling reduserer risikoen for plutselig hjertedød hundrevis av ganger.

forebygging

Profylakse av en entsial takykardi er ukjent, tk. hennes etiologi har ikke blitt studert. Behandling av den underliggende patologien er den ledende måten å forhindre paroksysmer som oppstår mot en sykdomsbakgrunn. Sekundær forebygging er utelukkelse av røyking, alkohol, økt psykologisk og fysisk anstrengelse, samt tidsriktig fortsatt bruk av foreskrevne medisiner.

Således er enhver form for paroksysmal takykardi en tilstand som er farlig for pasientens helse og liv. Med rettidig diagnose og tilstrekkelig behandling av paroksysmale hjerterytmeforstyrrelser, kan komplikasjoner av sykdommen minimeres.

Årsaker, symptomer og behandling av paroksysmal takykardi, konsekvenser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en paroksysmal takykardi, som det kan provosere hvordan det manifesterer seg. Hvor farlig og helbredet er det.

I paroksysmal transient paroxysmal tachycardia oppstår uregelmessig puls som varer fra noen få sekunder til noen få minutter eller timer i en rytmisk hjerteslag akselerasjon i området fra 140-250 slag / min. Hovedtrekket i dette arytmi som eksitasjonspulser ikke kommer fra en naturlig pacemaker, og fra unormal fokus i ledningssystemet fra hjertet eller myokard.

Slike endringer kan på annen måte påvirke tilstanden til pasientene, avhengig av type paroksysmer og hyppigheten av anfall. Paroksysmal takykardi av de øvre deler av hjertet (atrier) av de sjeldne episoder kan enten ikke forårsake noen symptomer eller har hatt milde symptomer og sykdomsfølelse (i 85-90% av personer). Ventrikulære former forårsaker alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser og truer selv å stoppe hjertet og pasientens død.

Fullstendig kur for sykdommen er mulig - medikamenter tillater deg å fjerne angrepet og forhindre det i å komme tilbake, kirurgiske teknikker eliminerer patologiske foci, som er kilder til akselererte impulser.

Leger er kardiologer, hjertekirurger og arytmologer.

Hva skjer i patologi?

Normalt er hjertet forkortet med vanlige pulser, som kommer fra en frekvens på 60-90 slag / min fra hjertets høyeste punkt - sinuskoden (rytmens hoveddriver). Hvis tallet er større, kalles det en sinus takykardi.

Med paroksysmal takykardi reduserer hjertet også oftere enn det burde (140-250 slag / min), men med betydelige egenskaper:

 1. Den viktigste kilden til impulser (pacemaker) blir sinusknuten og den syke delen av det kardiale vev, som bare bør utføres impulser i stedet for å lage dem.
 2. Riktig rytme - hjerteslagene gjentas regelmessig med jevne mellomrom.
 3. Paroksysmal karakter - takykardi oppstår og går plutselig og samtidig.
 4. Patologisk betydning - paroksysm kan ikke være normen, selv om det ikke forårsaker noen symptomer.

Tabellen viser de generelle og karakteristiske egenskapene ved sinus (normal) takykardi) fra paroksysmal.

Alt avhenger av typen paroksysm

Det er fundamentalt viktig å dele den paroksysmale takykardien i arter avhengig av lokalisering av det uregelmessige impulsfokuset og hyppigheten av forekomsten. De viktigste varianter av sykdommen er gitt i tabellen.

 • Atriell form (20%);
 • Atrioventrikulær (55-65%);
 • Wolff-Parkinson-White syndrom (WPW - 15-25%).

Den gunstigste varianten av paroksysmal takykardi er en akutt atriell form. Hun trenger ikke behandling i det hele tatt. De mest farlige, kontinuerlig tilbakevendende ventrikulære paroksysmer - til og med til tross for moderne behandlingsmetoder, kan de forårsake hjertesvikt.

Mekanismer og årsaker til utvikling

Ved mekanismen for forekomst av paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol - ekstraordinære kardiale sammentrekninger. Kombinerer deres tilstedeværelse av et ekstra fokus på impuls i hjertet, som kalles ektopisk. Forskjellen mellom dem er at den slår forekommer med jevne mellomrom i kaotisk sinusrytme, og i en anfall ektopisk foci genererer pulser som ofte og regelmessig, som i korthet overtar hoved pacemakeren funksjon.

Men pulsene i disse foci som kalles paroksysmal takykardi, bør være en annen forutsetning, en karakteristisk struktur av hjertet - i tillegg til de grunnleggende impulsledningsbaner (det vil si alle mennesker) bør være flere måter. Hvis folk som har slike ekstra veier ikke har ektopisk foci, sirkulerer impulsene til sinusnoden (hovedpacemakeren) sømløst langs hovedveiene, uten å strekke seg til ytterligere. Men med en kombinasjon av impulser fra ektopiske steder og ekstra baner, er dette hva som skjer i etapper:

 • En normal impuls, som kolliderer med fokus av patologiske impulser, kan ikke overvinne det og passere gjennom alle deler av hjertet.
 • Med hver etterfølgende impuls øker spenningen i hovedveiene over hindringen.
 • Dette fører til aktivering av flere veier som direkte forbinder atria og ventrikkene.
 • Impulser begynner å sirkulere i en lukket sirkel i henhold til ordningen: Atriumet - En ekstra bunt - Ventrikkene - Ektopisk fokus - Atria.
 • Fordi eksitering forplantes i motsatt retning, irriterer den det patologiske stedet i hjertet.
 • Det ektopiske fokuset aktiveres og genererer ofte sterke impulser som sirkulerer gjennom en unormal lukket sirkel.

Mulige årsaker

Faktorer som forårsaker utseendet av ektopisk foci i den supraventrikulære sonen og hjerteets ventrikler, er forskjellige. Mulige årsaker til denne funksjonen er vist i tabellen.

Paroksysmal takykardi: symptomer og behandling

Paroksysmal takykardi er de viktigste symptomene:

 • Hjertebanken
 • Bevisstap
 • astma
 • Rapid puls
 • Panikkanfall

Paroksysmal takykardi er et angrep som kjennetegnes ved en plutselig økning i antall hjerteslag kontraksjoner i løpet av et hundre, er bevaring sats slag og det samme plutselige retur av hjertefrekvensen til det normale. Ifølge sin etiologisk har dette angrepet ligner på beats, så i de tilfeller der pasienten har gjentatte ganger slår, kan snakke om ikke kontinuerlig tahikardicheskom ri.

Det skal bemerkes at supraventrikulær takykardi skaper tilstander som øker belastningen på hjertemuskelen, og derfor sliter den raskere ut. I tillegg fører overdreven belastning til utilstrekkelig fylling av ventrikkene med blod og en reduksjon i hjertets volum. Tilfeller der supraventrikulær takykardi fører til en bråstopp i menneskets hjerte og fører til hans død, så ignorere dette symptomet, som en skarp sprang i hjertefrekvens, kan du ikke - må du umiddelbart synes kardiolog som foreskrevet undersøkelse og adekvat behandling.

klassifisering

I medisin er det en viss klassifisering av denne patologien, avhengig av:

 • plassering;
 • utviklingsmekanisme;
 • strømmenes natur.

Avhengig av den delen der paroksysmalt takykardiangrep er notert, utpekt spesialister ut:

 • atriell takykardi;
 • atrioventrikulær (atrioventrikulær);
 • ventrikulær paroksysmal takykardi.

Atriell og atrioventrikulær kombineres i en generell form, og en paroksysmal supraventrikulær takykardi utvikler seg.

Hvis vi snakker om sykdomsforløpet, skiller du mellom akutt form, kronisk eller stadig tilbakevendende, så vel som tilbakevendende. I tilfelle av en tilbakefallende form av sykdommen, som kan vare i mange år, har pasienter ofte sirkulasjonsmangel og utviklingen av utvidet kardiomyopati.

Ved sin utviklingsmekanisme er paroksysmal supraventrikulær takykardi delt inn i tre typer. Den første typen er en ektopisk form, eller med andre ord, fokal lesjon i myokardiet. Den andre form er gjensidig, og den tredje er multi-fokus (eller multi-fokus).

Etiologi og patogenese

Ifølge forskningen spiller ikke kjønn av en person en viktig rolle i fremveksten av denne patologien - med samme sykdomsfrekvens er både menn og kvinner utsatt.

Men hvis du tar representanter for forskjellige yrker, opplever en større tendens til å utvikle en sykdom som paroksysmal takykardi av mentale arbeidere. I denne alderen er det heller ikke indikativ - sykdommen kan forekomme både hos unge (20-30 år) og hos eldre (40-50). I tillegg er barn og eldre utsatt for patologi.

Arvelighet spiller en viktig rolle i utviklingen av denne patologien hos mennesker, og hvis familien i en av hans slektninger hadde denne sykdommen, er det ganske mulig at personen selv vil lide av den i en eller annen alder.

I noen tilfeller kan akutte myokardieinfeksjoner forårsake utvikling av denne sykdommen hos mennesker, men til dags dato er den smittsomme faktoren ikke fullt bevist, og meninger om denne poengsummen varierer betydelig.

Samtidig veldig ofte paroksysmal takykardi hos barn forekommer i den akutte perioden av difteri, men mest sannsynlig, dette fenomenet kan kalles en manifestasjon av flere premature slag eller paroksysmal takykardi til skaden av hjertet ledende baner. I tillegg kan denne sykdommen hos små barn vitne til myokardets medfødte patologi. I andre tilfeller er effekten av myokardinfeksjonelle lesjoner på utviklingen av paroksysmal takykardi forbundet med utseendet i hjertet av visse patologiske forandringer. Spesielt har unge mennesker en historie med revmatiske angrep.

Så hovedårsakene til paroksysmal takykardi hos voksne er:

 • Wolff-Parkinson-White syndrom, som er arvelig defekt av lederveiene;
 • carditt av ulike etiologier;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen - tyrotoksikose.
 • kroniske lungesykdommer, samt adrenal- og nyresykdommer;

I tillegg er forekomsten av slike sykdommer som paroksysmal takykardi, kan være påvirket av en feil livsform - overdreven bruk av alkohol, kaffe, røyking, så vel som den konstante mentalt stress og overdreven fysiske og mentale aktivitet.

Hos spedbarn er årsakene til sykdommen:

 • nederlag i sentralnervesystemet (slike medfødte patologier som hydrocephalus, økt ICP og andre);
 • symptomatiske kriser som kan forekomme hos små barn på grunn av binyrens patologi eller kan være relatert til de spesielle egenskapene ved dannelsen av nervesystemet;
 • hypertyreose;
 • Wolff-Parkinson-White syndrom;
 • hjertefeil og smittsomme sykdommer i myokardiet;
 • vegetativ dysfunksjon.

Ofte kan utviklingen av sykdommen bli observert hos eldre menn. Dette skyldes visse patologier i kroppen, nemlig med IHD, hjerteinfarkt, hypertensiv sykdom og andre patologier som påvirker hjertemuskelen hos mennesker i alderen.

symptomatologi

Om hvordan patologien manifesterer seg, har det allerede blitt sagt ovenfor, og dens symptomer er som følger: En person føler seg et raskt hjerterytme, og han har en følelse av at hjertet hopper ut av brystet. På bakgrunn av et raskt hjerteslag føler mange mennesker en sterk panikk, og til og med kvelning. Det er derfor det er vanskelig for barn å gjenkjenne om et panikkanfall forårsaket en paroksysmal takykardi, eller en økning i hjertefrekvensen førte til et panikkanfall.

Symptomene som kan oppstå i denne patologien er også:

 • øker pulsen til 120 slag og over, og i en rolig tilstand;
 • uventet tap av skapelse;
 • Plutselig innbrudd og slutt på et angrep, som i sin varighet ikke overstiger 3-5 minutter.

Mulige komplikasjoner

Hvis du ikke tar hensyn til engstelige symptomer i tide, kan paroksysmal takykardi utvikles og forårsake visse komplikasjoner. De vanligste er:

I hvert fall utgjør hver av disse patologiene en trussel mot menneskeliv, derfor bør man ikke tillate sykdommen å forverre forverrelsen i pasientens tilstand.

Diagnostiske funksjoner

Diagnostiser denne hjertesykdommen ved å utføre visse studier. Det mest effektive for å sette riktig diagnose er elektrokardiografi (EKG). Med ulike former for sykdommen er ulike endringer i EKG notert, for eksempel med supraventrikulære QRS-komplekser uten endringer, men avstanden mellom P-tennene forkortes og det observeres foran hver kompleks. Hvis dette fenomenet er funnet, er det en sykdom som sinus paroksysmal takykardi.

Hvis rytmen kommer fra atrioventrikulærknutepunktet, vil indeksene være som følger: QRS-komplekser uten endringer, og P-tannen er ikke forbundet med QRS-komplekser og vises gjennom samme avstander.

Ved andre former for takykardi er andre endringer notert, og lege-diagnostikeren bør være spesielt oppmerksom på eventuelle ikke-standardparametere ved utføring av et elektrokardiogram.

Også diagnostiske metoder for denne sykdommen er pulsoksimetriya og pulsometri, som utføres ved hjelp av visse moderne enheter.

Ekkokardiografi gjør at du kan identifisere ulike betennelser i hjertet og evaluere dens kontraktilitet. Vanligvis er denne studien tildelt de pasientene som allerede har hatt anfall.

Metoder for behandling

Terapeutisk behandling av paroksysmal takykardi er lang og kompleks. Ofte er det rettet mot å eliminere årsakene som forårsaket sykdommen. Vanligvis, for dette formål, medisinpreparater som:

 • Cordarone (forbedrer hjertets rytme);
 • Og Tenolol (adrenalinblokker);
 • Verapamil (kalsiumblokker);
 • Glycin (et stoff som gjenoppretter rytmen);
 • Valokardin (beroligende);
 • tinktur av hagtorn (kardiovaskulær).

Alle ovennevnte medisiner lindrer takykardi, men mer effektiv behandling krever antiarytmika. Disse legemidlene administreres intravenøst ​​under tilsyn av en lege og bare på et sykehus. Disse inkluderer:

 • kinidin;
 • aymalin;
 • etmozin;
 • Novokainamidy og andre legemidler velges av pasientens behandlende lege, individuelt i hvert tilfelle.

Hvis selv etter å ha tatt medisiner-anfall fortsetter, vises en elektropulseffekt. I de mest alvorlige tilfeller brukes kirurgisk behandling basert på mekanisk, elektrisk, laser, kryogen eller kjemisk nedbrytning.

Også i vanskelige tilfeller blir pasienten vist en elektrokardiostimulator som vil overvåke antall hjerteslag og forhindre tilbakefall av angrep.

Førstehjelp

Når paroksysmal takykardi utviklet for første gang, kan pasienten trenge nødhjelp, som spiller en vågal teknikker, nemlig sinus massasje karoditnogo i 5-10 sekunder eller trykk på roten av tungen. Blant de medisinske metodene for beredskapsbehandling er mottak av midler med antiarytmisk virkning notert.

Hvis du tror at du har det Paroksysmal takykardi og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Astmatisk status er et langvarig angrep av bronkial astma, på grunn av utviklingen der det er utprøvd respiratorisk insuffisiens. Denne patologiske tilstanden utvikler seg som et resultat av ødem av bronkial mucosa, samt spasmer av muskulaturen. Samtidig er det ingen mulighet for å arrestere et angrep med bruk av økt dose av bronkodilatatorer, som som regel allerede er tatt av en pasient med astma. Astmatisk status er en svært farlig tilstand som kan føre til pasientens død, så det krever akuttmedisinsk behandling.

Claustrofobi er en tilstand som preges av utseende av en vedvarende og obsessiv frykt for lukkede rom. Frykt intensiverer når folk faller i stramme, små eller lave rom, rom som ikke har vinduer og så videre. Personer med klaustrofobi opplever også ubehag under en tur i transport, i en mengde mennesker. På grunn av en slik panikkfrykt, prøver folk å unngå aktiviteter eller situasjoner som kan forårsake et annet panikkanfall. Som følge av dette endres en persons adferd mange ganger, opp til det punktet at han kan slutte å forlate huset.

Neurose i hjertet - en funksjonell forstyrrelse av kroppen, som skyldes ulike nevropsykiske lidelser. Ofte utvikler en slik lidelse hos personer med svakt nervesystem, og det er derfor de har mye stress. Sykdommen forårsaker ikke anatomiske og morfologiske forandringer i orgelet, og har vanligvis en kronisk kurs. Folk sier ofte om dette bruddet - hjertet gjør vondt, og det skjer i perioder med sterk psykologisk rotasjon. Behandlingen av patologi er i de fleste tilfeller rettet mot å styrke nervesystemet.

Esofagus divertikulum er deformasjonen av veggen til dette organet, som kommuniserer med dens lumen. Utseendet til en slik forstyrrelse er karakterisert ved en økning i volumet av lagene i mage-tarmkanalen og deres reversering mot mediastinum. Diverticula representerer enkelt eller flere sacciform bilag.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Paroksysmal takykardi

For alle som opplever ubehag i hjertet, er det viktig å vite hva det er paroksysmalt takykardi. Som en sykdom er det veldig lurt, fordi det bidrar til forstyrrelsen av blodtilførselen til både hjertemuskelen og kroppen som helhet. Hvis du ikke legger merke til tid til paroksysmale angrep, kan mer komplekse sykdommer i form av hjertesvikt utvikles.

Paroksysmal takykardi (PT) er karakterisert ved dannelsen av patologiske foci, noe som øker eksitering av hjertet og derved øker hjertefrekvensen.

Paroxysm starter plutselig uten noen åpenbar årsak. Avslutt på samme måte. Det eneste, varigheten av det kan avvike i enkelte kliniske tilfeller. Avhengig av plasseringen av ektopisk fokus er flere former for patologi, så rettidig behandling til legen vil ikke bare vite hva som er farlig paroksysmal takykardi, men også til å begynne umiddelbar behandling.

Beskrivelse av paroksysmal takykardi

Hovedtrekk ved paroksysmal takykardi er genereringen av ytterligere impulser ved et ektopisk fokus som kan lokaliseres i ulike områder av hjertet - atria, ventrikler, atrioventrikulær knutepunkt. Følgelig skiller den samme typen PT-atriell, ventrikulær og nodal.

Varigheten av PT kan være forskjellig - fra sekunder med anfall til langvarige paroksysmer, varige timer og dager. Den lengste paroksysmale takykardien er den mest ubehagelige, er det farlig? Selvfølgelig, siden ikke bare hjertet, men også andre organer og systemer i kroppen, lider. Derfor er behandling foreskrevet for alle pasienter uten paroksysmal takykardi, som er preget av metoder for gjennomføring.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Under PT føler pasienten et hyppig hjerterytme, som når i ett minutt fra 150 til 300 slag. Pulser fra det uregelmessige fokuset spres regelmessig over hjertemuskelen, men oftere. Deres forekomst kan ikke knyttes til bestemte synlige faktorer. Derfor er forskere mer tilbøyelige til å identifisere fremveksten av PT med ekstrasystoler, som også kan genereres av et ektopisk fokus en etter en.

Ytterligere tegn på sykdommen er:

 • ubehag i hjertet;
 • hetetokter;
 • økt svette;
 • irritabilitet og angst;
 • svakhet og tretthet.

Slike manifestasjoner er forbundet med økt aktivitet av den sympatiske avdelingen i nervesystemet.

Noen former for PT er preget av tilstedeværelse eller fravær av vegetative tegn. For eksempel, med atriell PT, blir svette, irritabilitet og andre symptomer observert. Med ventrikulær type er det ingen slike tegn.

Sykdommen kan utvikle seg mot bakgrunnen av dystrofiske myokardieforstyrrelser, som uttrykkes av kortpustethet, smerte i hjertet, høyt blodtrykk, hevelse i underdelene, en følelse av mangel på luft.

Utseende hos pasienten kan også indikere begynnelsen av et angrep. Huden blir blek, pusten blir raskere, personen blir rastløs og irritabel. Hvis du legger hånden til de viktigste stedene med palpasjon av store fartøy, er det en sterk krusning.

Måling av blodtrykk hjelper til med å diagnostisere. I regel endres ikke den diastoliske indeksen, mens det systoliske trykket (øvre) ofte avtar fra utilstrekkelig blodtilførsel. Uttalt hypotensjon indikerer strukturelle endringer i myokardiet (kardiosklerose, ventilsvikt, omfattende hjerteinfarkt).

Årsakene til paroksysmal takykardi

På mange måter ligner på utvikling av ekstrasystoler. Avhengig av alder utmerker de predisponerende faktorene, omliggende situasjonen og tilstedeværelsen av endringer i myokardets struktur, de funksjonelle årsakene til utseendet av paroksysmal takykardi og organisk. Det er også provokerende faktorer som forsterker utviklingen av patologi.

Funksjonsfaktorer

De regnes som oftest hos unge mennesker som ikke gjør sterke klager når paroksysmer forekommer. Patologi kan utvikle seg på grunn av misbruk av alkohol, sterke drikker, røyking, ubalansert kosthold, hyppig psyko-emosjonell overbelastning.

Den atriale form av PT-funksjonell genese forekommer i de sårede og skall-sjokkede, som led av alvorlig stress. Utseendet på anfall kan også bidra til en uorden i det autonome nervesystemet, en hyppig manifestasjon av som er vegetativ-vaskulær dystoni, nevroser og neurastheni.

Paroksysmal takykardi kan være forbundet med patologien til en rekke andre organer og systemer. Spesielt har sykdommer i urin, galleutskillelse og mage-tarmsystem, membran og lunger en indirekte effekt på hjertearbeidet.

Organisk bakgrunn

De er forbundet med dype organiske endringer i hjertemuskelen. Det kan være både områder av iskemi eller dystrofi, så vel som nekrose eller kardiosklerose. Derfor kan alle spiseforstyrrelser, traumer, infeksjonelle prosesser føre til utvikling av hjerterytmeforstyrrelser, inkludert paroksysmal takykardi.

Paroksysmer i 80% av tilfellene blir observert etter hjerteinfarkt, mot bakgrunn av angina pectoris, hypertensjon, revmatisme, som påvirker hjerteventilene. Hjertesvikt, akutt og kronisk, bidrar også til myokardiet, og dermed fremveksten av ektopiske foci og paroksysmer.

Fremkallende faktorer av paroksysmer

Hvis en person allerede har paroxysmer, må du være spesielt forsiktig med predisponerende faktorer som kan bidra til utseendet av nye anfall. Disse inkluderer:

 • Rask og skarp bevegelse (gå, løpe).
 • Økt fysisk stress.
 • Maten er ubalansert og i store mengder.
 • Overoppheting eller hypotermi, og også innånding av veldig kald luft.
 • Overføringen av stress og en sterk opplevelse.

I en liten prosentandel av tilfeller oppstår PT mot bakgrunnen av tyrotoksikose, omfattende allergiske reaksjoner, utfører manipulasjoner på hjertet (kateterisering, kirurgiske inngrep). Inntaket av visse legemidler, hovedsakelig hjerte glykosider, forårsaker paroksysmer, samt en elektrolytutvekslingsforstyrrelse, så noen medisiner bør brukes etter konsultasjon med en lege.

Før begynnelsen av paroksysmen, kan forløpere vises, manifestert som svimmelhet, tinnitus, ubehag i hjertet av hjertet.

Video: Årsaker til hjerte takykardi

Typer av paroksysmal takykardi

Lokalisering av patologiske impulser gjør det mulig å dele alle paroksysmale takykardier i tre typer: supraventricular, nodal og ventricular. De to siste artene er preget av plasseringen av det unormale fokuset utenfor sinusnoden og er mer vanlig enn ventrikulærnoden.

Med strømmen er akutt paroksysmal takykardi, kronisk eller tilbakevendende, og kontinuerlig tilbakevendende, isolert.

Ifølge utviklingsmekanismen er patologi definert som fokus (i nærvær av en ektopisk fokus), multifokal (flere foci) eller gjensidig, som dannes som et resultat av sirkulær impulsoverføring.

Uansett mekanismen for utseendet til PT, vises alltid ekstrasystolen før angrepet.

Supraclavicular paroksysmal takykardi

Det er også kjent som supraventrikulær atrieflimmer og atrieflimmer, siden elektriske impulser kommer hovedsakelig fra atria langs bunter av Gies til ventrikkene. I andre tilfeller oppstår sirkulær (sirkulær) momentumoverføring, som blir mulig i nærvær av ytterligere baner for passering av den spennende puls.

Atrioventrikulær paroksysmal takykardi

Kjent som en nodular, fordi ektopisk fokus ligger i regionen av atrioventrikulærknutepunktet. Etter generasjon kommer elektriske impulser fra AV-noden gjennom bundene av His til myokardiet i ventriklene, hvor de passerer til atria. I noen tilfeller oppstår samtidig eksitering av atria og ventrikler.

Det er oftere definert hos unge under 45 år, i 70% av kvinnene. Dette skyldes større eksponering for følelsesmessige påvirkninger.

Noen ganger under intrauterin utvikling er den atrioventrikulære knuten lagt ut av to deler i stedet for en, som senere fører til utviklingen av paroksysm. Også gravide kvinner er i fare for takykardi, som er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen og økt stress på hjertet.

Ventrikulær paroksysmal takykardi

Av alle typer PT er det den mest komplekse og farlige på grunn av mulig utvikling av ventrikulær fibrillasjon. Det ektopiske fokuset koordinerer arbeidet i ventriklene, som reduseres flere ganger oftere enn normalt. Samtidig fortsetter atria å styres av sinusnoden, så deres sammentrekningsgrad er mye mindre. Dilering arbeidet i hjerteenhetene fører til en alvorlig klinikk og alvorlige konsekvenser.

Patologi er typisk for pasienter med hjertesykdommer: i 85% forekommer det i iskemisk hjertesykdom. Menn synes dobbelt så ofte som kvinner.

Diagnose av paroksysmal takykardi

En viktig rolle er spilt av kliniske manifestasjoner - suddenness av utbruddet og slutten av angrepet, hjertebanken og ruskede opplevelser i hjertesonen. Auscultatory vil bli hørt klare toner, den første klappingen, den andre svakt definerte. Hjertetrykket er akselerert. Ved måling av blodtrykk kan den systoliske indeksen reduseres, eller hypotensjon bestemmes generelt.

Elektrokardiografi er den viktigste metoden for å bekrefte diagnosen. Avhengig av formen av takykardi, kan ulike EKG-bilder ses:

 • En tilbakevendende atriell PT er preget av en endring i P-bølgen, som kan bli negativ. PR-intervallet blir ofte utvidet.
 • Fokal atriell paroksysm på EKG uttrykkes ustabil. Tanden P endres morfologisk og kan fusjonere med tannen T.
 • Atrioventrikulær PT i typiske tilfeller opptil 74% manifesteres på EKG ved fravær av en P-bølge og en smal kompleks takykardi.
 • Ventrikulær PT vises i brede QRS-komplekser, 70% kan ikke se atriets tanntenner.

I tillegg er andre instrumentelle undersøkelsesmetoder foreskrevet med EKG: ultralyd i hjertet, koronar angiografi, MR (magnetisk resonansbilder). For å klargjøre diagnosen, hjelper daglig overvåking av EKG, prøver under fysisk stress.

Behandling av paroksysmal takykardi

Med takykardi, vagus test, det vil si effekten på hjerteaktivitet gjennom vagusnerven. Flere ganger på rad er det plutselig utandring, tilt eller knebøying gjort. Mottak av kaldt vann hjelper også. Massasje av karoten sinus skal bare utføres hos dem som ikke lider av akutte forstyrrelser i hjernens aktivitet. En vanlig metode for å presse på øynene (Aschner-Danyinin test) bør ikke brukes, da det er mulig å skade øyeformens struktur.

medisinering Brukes i fravær av effekten av vagale prøver eller alvorlig takykardi. I 90% av tilfellene hjelper ATP og kalsiumantagonister. Noen pasienter klager over bivirkninger etter å ha tatt ATP i form av kvalme, rødhet i ansiktet, hodepine. Disse subjektive følelsene går ganske raskt.

Ventrikulær PT krever obligatorisk anhold av angrepet og restaureringen av sinusrytmen, siden det er mulig å utvikle ventrikulær fibrillering. Ved hjelp av EKG prøver de å bestemme sonen for unormal fokus, men hvis dette ikke kan gjøres, injiseres lidokain, ATP, novokainamid og cordaron i rekkefølge. I fremtiden blir pasienter med ventrikulær paroksysmal takykardi observert av en kardiolog, som utgjør antiretroviral behandling.

Når er behandling nødvendig mellom anfall? Hvis paroksysmer forekommer en gang i måneden eller oftere. Eller de ser sjelden ut, men hjertesvikt blir observert.

I noen tilfeller kirurgisk behandling, som er rettet mot å eliminere ektopisk fokus med restaureringen av en normal sinusrytme. For dette kan en annen fysisk effekt benyttes: en laser, en kryptestruktor, en elektrisk strøm.

Paroksysmer assosiert med tyrotoksikose, hjertesvikt, vegetativ-vaskulær dystoni, revmatisk feber er verre. Det er lettere å behandle angrep, utviklet på grunn av hypertensjon og koronar hjertesykdom.

preparater

Det finnes forskjellige kombinasjoner av anti-arytmiske midler. Den mest effektive bruken er atriell paroksysmal takykardi. Følgende preparater brukes i synkende rekkefølge:

 1. ATP
 2. Verapamil (isoptin)
 3. Novokainamid og dets analoger
 4. Cordarone

For å stoppe anfall, brukes betablokkere ofte. Den mest berømte er anaprilin, som administreres i en dose på 0,001 g i 1 til 2 minutter intravenøst. Et annet medikament i denne gruppen - oxprenolol, administrert intravenøst ​​ved 0.002 g, eller forbrukes i tabletter av 0,04-0,08 g Legg merke til at en mer hurtig effekt av medikamentet begynner etter dets innføring gjennom venen.

Aymalin brukes ofte i tilfeller der betablokkere, novokainamid og kinidin er kontraindisert. Legemidlet hjelper i 80% av tilfellene. Legemidlet administreres gjennom en vene i en enkelt dose på 0,05 g fortynnet i fysiologisk saltvann. For å forhindre utvikling av et angrep, er en tablett foreskrevet opptil 4 ganger om dagen.

Myshityl er et antiarytmisk legemiddel som anses å være et svært effektivt middel for behandling av ventrikulær PT som utvikler seg i bakgrunnen
hjerteinfarkt. Det administreres på en løsning av glukose i en dose på 0,25 g. Det er også foreskrevet for å hindre tilbakefall i tabletter til 0,8 g per dag.

I noen tilfeller er paroksysmer sterkt lammet. Da anbefales det å bruke magnesiumsulfat, administrert intravenøst ​​eller intramuskulært i en dose på 10 ml.

Det er viktig å merke seg at kaliumsalter er mer effektive ved atriell PT og magnesiumsalter i ventrikulær form.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Generelle anbefalinger

Det er ingen spesiell advarsel om utviklingen av anfall. Det eneste, alle hjertepatienter bør gjennomgå en rettidig undersøkelse for å utelukke muligheten for en skjult PT. Det er også viktig å implementere følgende anbefalinger:

 • holder seg til en diett, eller organiserer et riktig kosthold
 • i tide for å ta foreskrevet antiarrhythmic drugs;
 • Ikke start den underliggende sykdommen, spesielt hvis det er en hjertesykdom.
 • unngå stressende situasjoner eller ta beroligende midler når de oppstår;
 • Ikke misbruk alkohol, slutte å røyke (selv passiv).

Antiarrhythmic drug tests

Brukes til utvelgelse av profylaktisk terapi for paroksysmal takykardi, spesielt ventrikulær form. For å gjøre dette, bruk to metoder:

 • Daglig (Holter) EKG-overvåkning - tar hensyn til effektiviteten av medikamentet i forhold til en redusert mengde av ventrikulære arytmier, definert innledningsvis.
 • Metoden til EFI - med sin hjelp forårsake takykardi, injiser deretter stoffet og ring igjen. Agenten anses egnet hvis takyarytmi ikke kan forårsakes.

Video: Hva du trenger å vite om paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er et angrep av en kraftig økning i hjertefrekvensen. Angrep av hjertebanken (paroksysmer) forekommer og avslutter alltid plutselig, har forskjellig varighet (fra flere sekunder til flere timer og dager), og en bevaret regelmessig rytme. Frekvensen til hjerterytmen kan nå fra 140 til 220 slag per minutt,

Typer av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er klassifisert i henhold til flere tegn. Bestemme nøyaktig type patologi er svært viktig for riktig og effektiv terapi.

Ved lokalisering av årsaken til sykdommen er klassifisert i:

 1. atriell paroksysmal takykardi;
 2. atrioventrikulær (atrioventrikulær);
 3. ventrikulær paroksysmal takykardi.

1 og 2 er kombinert i den supraventrikulære (supraventricular) form.

I løpet av kurset deles paroksysmal takykardi inn i:

 • akutt (paroksysmal);
 • kronisk (stadig tilbakevendende);
 • kontinuerlig tilbakevendende.

Kronisk tilbakevendende form er forskjellig fra den i det annet tilfelle oppstår sykdommen år, griper om seg og forårsaker sirkulasjonssvikt og arytmogene dilatert kardiomyopati.

Ifølge utviklingsmekanismen er den paroksysmale form av takykardi klassifisert i:

 • gjensidig;
 • fokal (ektopisk);
 • multi-fokus (multi-fokus).

Uavhengig av mekanismen for utvikling av paroksysmal takykardi, er sykdommen alltid preget av utvikling av ekstrasystol.

årsaker

Atriell form som regel er preget av en riktig hjertefrekvens. Årsakene kan være passerer oksygenmangel av myokardium (hjertemuskel), endokrine sykdommer, elektrolyttubalanse mengde i blodet (kalium, kalsium, klor). Generelt er kilden til et økt antall elektriske impulser den atrioventrikulære knutepunktet. I denne formen for folk klage om ofte forekommende hjerterytme, ubehag i brystet, kortpustethet og noen ganger smerter i hjertet. Ofte er atriell paroksysmal takykardi ledsaget av svakhet og svimmelhet. Hvis årsaken skyldes et brudd på ANS (autonome nervesystemet), kan pasienten oppleve økt blodtrykk, kortpustethet, frysninger, klump i halsen, og etter et anfall av overdreven og hyppig vannlating.

Diagnosen er laget på grunnlag av auscultatory data, hyppige hjertebanken av pasienten. Spesifikasjon av typen utføres ved analyse av elektrokardiogrammet (EKG). Beslag er noen ganger kortvarig, og det er ikke alltid mulig å se anfall på et normalt EKG. I dette tilfellet er daglig overvåkning nødvendig - EKG-innspilling i løpet av dagen på en spesiell elektrokardiograf.

Pasienter med atriell paroksysmal takykardi bør nøye gjennomgå en studie for å identifisere årsakene til paroksysm, og på grunnlag av disse dataene vil riktig behandling bli foreskrevet.

Ventrikulær paroksysmal takykardi utvikler seg når fokuset på eksitering av elektriske impulser befinner seg i ventrikkene, eller interventionsformet septum. Den ventrikulære formen kan være farlig for pasientens liv, på grunn av muligheten for å bytte til ventrikulær fibrillering. I dette tilfellet avtaler individuelle grupper av muskelfibre i hjertemusklene i en usammenhengende og ukoordinert (tilfeldig). Hjertet oppfyller ikke sin funksjon, utvikler alvorlige komplikasjoner - svekket blodsirkulasjon, lungeødem, sjokk.

Årsaker til ventrikulær takykardi hovedsakelig akutte og kroniske ischemiske hjertesykdommer (koronar hjertesykdom), mindre myokarditt, valvulær hjertesykdom, kardiomyopati. Svært sjelden i 2% av tilfellene kan utvikle hos pasienter som får hjerteglykosider (overdose). I sjeldne tilfeller forblir ventrikulær paroksysmal takykardi uforklarlig etiologi.

Hos barn og unge skjer noen ganger Essential (idiopatisk) paroksysmal takykardi, pålitelig fastslå årsaken er svært vanskelig. Utviklingen av ektopiske paroksysmer er basert på påvirkning av psykomotoriske faktorer og økt sympatadadaktivitet.

symptomer

Paroksysmalt takykardiangrep er preget av to hovedsymptomer: en skarp utbrudd og plutselig avslutning. Angrepet kan vare flere timer, i sjeldne tilfeller - flere dager. Angrepet begynner med en følelse av et skarpt trykk i brystet, hvorpå hjertebanken begynner.

Subjektiv følelse av palpitasjon observeres ikke i alle tilfeller, men bare med den medfølgende takykardien vegetativ krise - panikkanfall. Flere spesifikke tegn er svimmelhet, støy i hjertet. Atypisk, men ofte fast, er et smertesyndrom.

Noen pasienter som regelmessig støter på takykardi, snakker om følelser som går foran et angrep. Disse symptomene ligner et panikkanfall:

 • svette;
 • muskel svakhet;
 • følelse av angst;
 • rystelser.

Under et angrep, uavhengig av sykdomsformen (atriell eller ventrikulær), har pasienten en blek hud og lepper, pusten blir raskere, de synlige årene pulserer. Når du prøver å beregne pulsen, er det vanskeligheter, for under takykardi er det en svak fylling av blodårene.

Etter slutten av angrepet setter polyuria inn, og frigir en stor mengde urin. Dermed reduseres tettheten av urin, det blir nesten fargeløs.

Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av varigheten av angrepet. Hvis takykardien varer flere timer, kan det føre til en kraftig nedgang i blodtrykk og en ubevisst tilstand. I denne situasjonen er akutt medisinsk hjelp nødvendig.

Fare for sykdom

Korte og sjeldne angrep fører ikke til alvorlig helsefare. Men et langvarig angrep fører til endringer i den biokjemiske sammensetningen av blod- og elektrolyttbalansen.

Hjertet samler seg raskt, så den naturlige rytmen av sammentrekning av hjertemusklen er ødelagt: Ved en normal puls, først trekkes ventriklene sammen, så atriene. Hos pasienter med takykardi begynner atriene å trekke seg til og med ved sammentrekning av ventrikkene. Som et resultat er det en blokkering av blod i atria, det vil si at ventriklene ikke tømmes i sin helhet. Med hyppige angrep som varer flere timer øker risikoen for tromboemboli.

Pasienter med paroksysmal takykardi utvikler slike patologier:

 • koronar insuffisiens;
 • ventrikulær fibrillasjon;
 • hjerteinfarkt;
 • hypokalemi.

Ved rettidig diagnose og lindring av anfall, er prognosen vanligvis positiv.

diagnostikk

Skille paroksysmal takykardi fra sinus kan være ved å stille spørsmål til pasienten og finne ut av omstendighetene rundt angrepet: Hvis det ikke er noen åpenbar årsak til hjerte (stress, fysisk anstrengelse) takykardi vises og forsvinner plutselig, det er en grunn med en høy grad av sannsynlighet taler for paroksysmal takykardi.

Deretter er det nødvendig å finne ut lokaliseringen av kilden som provoserer utviklingen av angrepet. Dette kan gjøres ved å bestemme hjertefrekvensen ved paroksysm. Hvis hjertefrekvensen ikke overstiger hastighet på 180 slag per minutt, er det en form for ventrikkel sykdom hvis når 250 slag - atrial form.

Etter dette er det nødvendig med en rekke funksjonelle studier:

 • elektrokardiogram (EKG); daglig overvåking er mulig;
 • Ultralyd av hjertet;
 • magnetisk resonans avbildning av hjertet eller MSCT av hjertet;
 • elektrokardiogram med intrakardial innføring av elektroder.

Planen for undersøkelsen avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene. Også en generell undersøkelse av helsetilstanden er obligatorisk, inkludert analyse av urin og blod for infeksjon, nivået av hormoner, biokjemisk sammensetning.

Med den allerede oppdagede takykardien er det viktig å gjennomføre vanlige laboratorietester som reflekterer blodsammensetningen, kaliumkonsentrasjonen og nivået av leukocytter.

Første nødhjelp

Hvis et angrep oppstår, er det nødvendig med nødhjelp til pasienten, med en initial paroksysmal takykardi eller med samtidig hjertepatologi, må en ambulanse kreves.

En person som regelmessig møter paroksysmer, bør vite metodene for å gi førstehjelp, noe som gjør det mulig å stoppe angrepet og raskt normalisere tilstanden.

 1. Å holde pusten for en stund gjør det mulig å gjenopprette hjertefrekvensen under noen omstendigheter. Denne metoden kalles "Valsalva trial". Når du har nese og munn med hånden, må du prøve å puste ut spenningen i brystmusklene. Om et øyeblikk må du ta pusten, og gjenta om nødvendig mottaket.
 2. Ved langvarig anfall fungerer Aschner-testen godt: Press på de lukkede øyelokkene med fingrene på fingrene.
 3. Det er en effektiv metode for normalisering av hjerterytmen - et rytmisk trykk på halspulsåren. Men bare en person med medisinsk bakgrunn eller relevant erfaring kan teknisk korrigere denne metoden.

Det er også effektivt å vaske med kaldt vann og forsøke å indusere oppkast ved å irritere roten av tungen. Etter den brukte metoden er det nødvendig å gi hvile og vente på legenes ankomst.

behandling

Taktikk for behandling av pasienter med paroksysmal takykardi er basert på formen (atriell, ventrikulær), årsaker, takykardi-frekvens, varighet av anfall, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner.

Ventrikulær paroksysmal takykardi krever akutt sykehusinnleggelse av pasienten. Unntaket inkluderer viktige former med godartet kurs og blir raskt kurert ved innføring av spesielle antiarytmiske legemidler.

Atriale paroksysmale takykardipasienter blir innlagt på sykehus i tilfeller av utvikling av akutt hjerte- eller vaskulær insuffisiens.

Med hyppige anfall av paroksysmal takykardi (mer enn 2 ganger per måned), gjennomførte en planlagt sykehusinnleggelse for å dybde diagnostiske studier for å bestemme ytterligere taktikk av behandling og mulig kirurgi.

Permanent anti-tilbakefall behandling er angitt i pasienter der angrep opptrer to eller flere ganger i måneden, som krever medisinsk hjelp for lindring av takykardi og mindre, men langvarig angrep komplisert av hjerte- eller vaskulær insuffisiens. Hos personer med hyppige og korte angrep av paroksysmal takykardi, som er stoppet på egenhånd, dibo vagal teknikker, utnevnelsen av anti-tilbakefall terapi individuelt.

Legemidler som brukes til anti-tilbakefallsterapi:

 • Antiarytmisk (kinidinbisulfat, disopyramid, moracizin, etatsizinom, amiodaron, verapamil, etc.);
 • Hjerteglykosider (digoksin, lanthosid).
 • Beta-adrenoblokker brukes til å redusere sannsynligheten for en ventrikulær overgang til ventrikulær fibrillasjon. Den mest effektive applikasjonen i forbindelse med antiarytmiske legemidler, for å redusere dosene av hvert legemiddel, men med effektiviteten av behandlingen.

Utvelgelse og dosering av medikamentet utføres under pasientens EKG-overvåkning og velvære.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling utføres i unntakstilfeller, når medisinering er ineffektiv, er det nødvendig med inngrep av en kardiurgirurg. Formålet med operasjonen er å forstyrre overføring av puls og dermed stoppe takykardien. Men teknikken for utførelse kan være forskjellig: mekanisk ødeleggelse, laser, kryogen, kjemisk. Mindre vant er ødeleggelse av vev ved høye temperaturer - radiofrekvens ablation.

Pacemakeren viste seg å være effektiv og installert, men denne metoden brukes sjelden statistisk.

Muligheten for bruk av kirurgiske behandlingsmetoder tillates å snakke om paroksysmal takykardi som en sykdom med gunstig prognose.

outlook

Prognosen er avhengig av form, årsak, varighet av anfall, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner, tilstanden til hjertemuskelen.

En gunstig prognose for idiopatisk atriell paroksysmal takykardi. I de fleste tilfeller beholder folk sin evne til å jobbe i mange år, sjelden er det tilfeller av fullstendig spontan kur. Dette skjemaet skyldes i stor grad sykdommer i hjertemuskelen, og bestemmes av utviklingshastigheten og effektiviteten av behandlingen av den underliggende sykdommen.

Dårlig prognose av ventrikulær form utviklet på bakgrunn av myokardiale sykdommer (retsidivruyuschy myokarditt, akutt hjerteinfarkt, primær kardiomyopati, alvorlig myokardial dystrofi, omfattende perehodyashey hjerte-ischemi). Alle disse sykdommene bidrar til overgangen til et angrep av ventrikulær paroksysmal takykardi til ventrikulær fibrillasjon.

Forbedre prognosen av sykdomsforløpet med konstant anti-tilbakefall og kirurgisk behandling.

forebygging

Forhindre utvikling av takykardi med den opprinnelige predisposisjonen er umulig. Imidlertid vil overholdelse av reglene for en sunn livsstil, kontroll av blodtrykk, unngåelse av stress og mangel på selvbehandling tillate maksimal forsinkelse i begynnelsen av patologi.

Selv de mest formidable sykdommene er enklere å følge når man overholder enkle regler for HLS.

Les Mer Om Fartøyene