uveitt

uveitt - En generell betegnelse for betennelse i ulike deler av choroid (iris, ciliary body, choroid). Uveitt karakteriseres av rødhet, irritasjon og smerte i øynene, økt lysfølsomhet, sløret syn, lacrimation, utseendet på flytende flekker foran øynene. Oftalmologiske diagnose og uveitt omfatter visometry perimetry, biomikroskopi, ophthalmoscopy, måling av intraokulært trykk holde retinographia, US øyne, optisk koherens tomografi, elektroretinografi. Behandling av uveitt utføres under hensyntagen til etiologien; Generelle prinsipper er utnevnelse av en lokal (i form av øyesalver og dråper, injeksjoner) og systemisk medisinbehandling, kirurgisk behandling av komplikasjoner av uveitt.

uveitt

Uveitt eller betennelse i uvealkanalen forekommer i oftalmologi i 30-57% av tilfeller av betennelsesskader i øyet. Uveal (vaskulære) øye skall anatomisk representert iris (iris), ciliare eller ciliarkropp (corpus ciliare) og årehinnen (chorioidea) - koroidal liggende under netthinnen. Herfra er de viktigste formene for uveitt irit, syklilitt, iridocyclitis, choroiditt, korioretinitt, etc. I 25-30% av tilfellene fører uveitt til syn eller blindhet.

Den store forekomsten av uveitt er forbundet med et forgrenet vaskulært nettverk av øyet og en redusert strømning i uveal måter. Denne egenskapen til en viss grad fremmer oppbevaring i choroid av forskjellige mikroorganismer, som under visse forhold kan forårsake inflammatoriske prosesser. Et annet fundamentalt viktig trekk i uvealkanalen er den separate blodtilførselen til den fremre delen, representert av iris og ciliary kroppen, og den bakre delen - choroid. Strukturene i den fremre delen blir forsynt med blod av de bakre lange og fremre ciliære arterier, og choroidene i de bakre korte ciliære arterier. På grunn av dette oppstår nederlaget for de fremre og bakre delene av uvealtraktoren i de fleste tilfeller separat. Innerveringen av øyets vaskulatur er også forskjellig: iris- og ciliarylegemet innerverer ciliaryfibrene i den første grenen av trigeminusnerven; Choroid har ingen sensitiv innervering. Disse funksjonene påvirker forekomsten og utviklingen av uveitt.

Klassifisering av uveitt

Ifølge det anatomiske prinsippet er uveittene delt inn i anterior, median, posterior og generalisert. Den fremre uveitt er representert av irit, anterior cyklitt, iridocyclitis; median (mellomliggende) - pars-planitt, bakre syklis, perifer uveitt; posterior - choroiditt, retinitt, chorioretinitt, neuronitt.

I den fremre uveitt er iris og ciliary kroppen involvert - denne lokaliseringen av sykdommen forekommer oftest. Med median uveitt, er den ciliated kroppen og choroid, glasslegemet og retina påvirket. Den bakre uveitt fortsetter med involvering av choroid, retina og optisk nerve. Med involvering av alle deler av choroiden utvikler panoveitt, en generalisert form for uveitt.

Naturen av den inflammatoriske prosessen med uveitt kan være serøs, fibrinøs-lamellær, purulent, hemorragisk, blandet.

Avhengig av etiologien kan uveitt være primær og sekundær, eksogen eller endogen. Primær uveitt er forbundet med vanlige sykdommer i kroppen, sekundær - direkte med sykeorganets patologi.

Uveitt klassifiseres i henhold til det kliniske kursets særegenheter, i akutt, kronisk og kronisk tilbakefallende tilstand; tar hensyn til det morfologiske bildet - på granulomatøs (fokal metastatisk) og ikke-granulomatøs (diffus toksisk-allergisk).

Årsaker til uveitt

Årsaker og utløsende faktorer for uveitt er infeksjoner, allergiske reaksjoner, systemiske og syndromiske sykdommer, traumer, metabolske forstyrrelser og hormonell regulering.

Den største gruppen består av smittsom uveitt - de forekommer i 43,5% av tilfellene. Smittsomme stoffer i uveitt er oftest mycobacterium tuberculosis, streptokokker, toxoplasma, blek treponema, cytomegalovirus, herpesvirus, sopp. Slike uveitter er vanligvis assosiert med infeksjon i karet fra enhver smittsom fokus og utvikles med tuberkulose, syfilis, virussykdommer, bihulebetennelse, tonsillitt, tannkaries, sepsis og så videre.

Utviklingen av allergisk uveitis spiller en spesifikk rolle økt følsomhet overfor miljøfaktorer - medikament- og matallergier, høysnue, etc. ofte innføring av forskjellige sera og vaksiner utviklet serum uveitt..

Post-traumatisk genese stammer fra øyekontakt, på grunn av penetrerende eller kontrasjonsskader på øyebollet, fremmedlegemer som kommer inn i øynene.

Utvikling uveitt kan bidra til metabolske forstyrrelser og hormonelle dysfunksjon (diabetes, menopause og D. t.), Sykdommer i blodsystemet, organ sykdommer visning (netthinneavløsning, keratitt, konjunktivitt, blefaritt, sclerites perforering av sår på hornhinnen), og andre. Patologiske tilstander kroppen.

Symptomer på uveitt

Uveittens manifestasjoner kan variere avhengig av plasseringen av betennelsen, patogeniteten til mikrofloraen og den generelle reaktiviteten til organismen.

I akutt form forekommer fremre uveitt med smerte, rødhet og irritasjon av øyeboller, lakrimasjon, fotofobi, innsnevring av eleven, nedsatt syn. Pericorneal injeksjon får en lilla nyanse, økt intraokulært trykk ofte. I kronisk fremre uveitt er kurset ofte asymptomatisk eller med milde tegn - en liten rødhet av øynene, "flytende" peker foran øynene.

Indikator aktivitet corneal anterior uveitt, vil bunnfall (akkumulering av celler i hornhinnen endotelet) og cellulær respons i det fremre kammer fuktighet, påvisbare i løpet av biomikroskopi. Komplikasjoner kan være anterior uveitt bakre synechiae (adhesjon mellom iris og linsekapselen), glaukom, katarakt, keratopati, makulær ødem, inflammasjon av membranen av øyeeplet.

Med perifer uveitt påvirkes begge øynene, flytende uklarheter foran øynene, en reduksjon i sentralvisjonen. Den bakre uveitt manifesteres av en følelse av sløret syn, forvrengning av objekter og "flytende" punkter før øynene, en reduksjon i synsstyrken. Med bakre uveitt makulært ødem, makulær iskemi, retinal vaskulær okklusjon, retinal detachment, optisk neuropati kan forekomme.

Den alvorligste sykdomsformen er utbredt iridocyklochoroiditt. Som regel skjer denne form for uveitt mot bakgrunnen av sepsis og følger ofte med utviklingen av endoftalmitis eller panofthalmitis.

Med uveitt forbundet med Vogt-Koyanagi-Harada syndrom, blir hodepine, sensorineural hørselstap, psykoser, vitiligo, alopecia observert. I sarkoidose, i tillegg til øye manifestasjoner, er det som regel en økning i lymfeknuter, lakrimale og spyttkjertler, dyspné, hoste. Ved kommunikasjon uveitt med systemiske sykdommer kan indikere erytem nodosum, vaskulitt, hudutslett, leddgikt.

Diagnose av uveitt

Oftalmologisk undersøkelse med uveitt inkluderer ekstern undersøkelse av øynene (hudlidelse i øyelokkene, konjunktiv), visometri, perimetri, undersøkelse av pupillereaksjon. Siden uveitt kan forekomme med hypo- eller hypertensjon, er det nødvendig å måle intraokulært trykk (tonometri).

Med Biomicroscopy detektert båndformede partier dystrofier, utfelles celle respons, bakre synechiae, bakre kapselkatarakt, og så videre. D. Gonioscopy uveitt avslører eksudat foran synechia, neovaskularisering av iris og forkammervinkelen.

I prosessen med oftalmopopi er tilstedeværelsen av fokale forandringer i fundus, retinal ødem og DZN, retinal detachment etablert. Hvis det er umulig å utføre oftalmopopi (i tilfelle opacitet av optiske medier), og også for å estimere retinal detachment området, er ultralyd av øyet brukt.

For differensialdiagnose posterior uveitt, koroidal neovaskularisering og bestemmelse av retinal, retinal og optisk disk ødem vist retinal vaskulær angiografi, optisk koherens tomografi av makula og optisk plate, et laserskanning retinal tomografi.

Viktig diagnostisk informasjon med uveitt på forskjellige steder kan gis av rheofthalmography, electroretinography. Forklarende instrumentell diagnostikk inkluderer paracentese av fremre kammer, vitreal og chorioretinal biopsi.

Fra laboratoriestudier for indikasjoner uveitt utført RPR-test, bestemmelse av antistoffer mot mycoplasma, ureaplasma, Chlamydia, Toxoplasma, CMV, herpes, etc. D., Fastsettelse av CEC, C-reaktivt protein, reumatoid faktor og andre.

Behandling av uveitt

Behandling av uveitt utføres av en oftalmolog med deltagelse av andre spesialister. Ved uveitt er tidlig differensialdiagnose nødvendig, rettidig etiotropisk og patogenetisk behandling, korrigerende og substitusjonsimmunterapi. Behandling av uveitt er rettet mot å forhindre komplikasjoner som kan føre til tap av syn. Samtidig kreves behandling av sykdommen som forårsaket utviklingen av uveitt.

Grunnlaget for behandling av uveitt er utnevnelsen av mydriatiske, steroider, systemiske immunosuppressive stoffer; med uveitt av smittsom etiologi - antimikrobielle og antivirale midler, i systemiske sykdommer - NSAID, cytostatika, allergiske lesjoner - antihistaminer.

Institusjoner av mydriatisk (tropicamid, cyklopentolat, fenylefrin, atropin) kan eliminere spasmer av ciliarymusklene, forhindre dannelsen av den bakre synechia, eller ødelegge den allerede dannede fusjonen.

Hovedkoblingen i behandling av uveitt er bruk av steroider topisk (som ved inndrypping i konjunktivalsekken, legging salver, subkonjunktival, parabulbar, subtenonovyh og intravitreal injeksjon), så vel som systemisk. Med uveitt brukes prednisolon, betametason, dexametason. I fravær av en terapeutisk effekt av steroidbehandling, er utnevnelsen av immunosuppressive stoffer angitt.

Ved økt IOP brukes passende øyedråper, hirudoterapi utføres. Etter hvert som alvorlighetsgraden av uveitt reduseres, foreskrives elektroforese eller fonophorese med enzymer.

I tilfelle en ugunstig utfall og komplikasjoner av uveitt kan være nødvendig å skjære forsiden og baksiden av iris voksninger, kirurgisk behandling av glasslegemefordunklinger, glaukom, katarakt, retinal løsgjøring. Med iridocyklochiodid tyder ofte på implementering av vitreoektomi, og hvis det er umulig å redde øyet - øyehalset på øyet.

Prognose og forebygging av uveitt

Kompleks og tidsriktig behandling av akutt anterior uveitt fører som regel til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den ledende sykdommen. Sykelighet uveitt kan føre til dannelse av bakre synechiae, utvikling av åpenvinklet glaukom, katarakt, retinal dystrofi og hjerteinfarkt, hevelse av den optiske platen, netthinneavløsning. På grunn av sentral chorioretinitt eller atrofiske forandringer i retina, reduseres synsstyrken betydelig.

Forebygging av uveitt krever rettidig behandling av øyesykdommer og vanlige sykdommer, eliminering av intraoperative og hjerneskade, allergi av kroppen etc.

Uveitt, hva er det? Årsaker og behandling

Uveitt er en betennelsessykdom i øyets choroid. Dens årsaker, manifestasjoner er så forskjellige at hundrevis av sider kanskje ikke er tilstrekkelig for deres beskrivelse, det er til og med øyeleger som spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av denne patologien.

De fremre og bakre delene av choroid er blodtilførsel fra forskjellige kilder, derfor er det ofte funnet isolerte lesjoner av deres strukturer. Også innerveringen er annerledes (iris og ciliary body - trigeminal nerve, og choroid har ingen sensitiv innervering i det hele tatt), noe som forårsaker en signifikant forskjell i symptomer.

Sykdommen kan påvirke pasienter uavhengig av kjønn og alder, og er en av de viktigste årsakene til blindhet (ca 10% av alle tilfeller) i verden. Ifølge ulike data er forekomsten 17-52 tilfeller per 100 000 mennesker per år, og utbredelsen - 115-204 per 100 tusen. Gjennomsnittsalderen til pasientene er 40 år.

Hva er det

Uveitt er en generell betegnelse for sykdommen av øyehalset i en inflammatorisk natur. I oversettelse fra gresk, "uvea" er "drue", fordi i utseende ligner øyets vaskemembran en haug med druer.

årsaker til

I de fleste tilfeller blir uveitt provosert av en slik årsak - en infeksjon som penetrerer øyet gjennom blodstrømmen, transporteres fra et annet infisert orgel, eller gjennom øyetrauma fra miljøet. Det kan være en rekke bakterier og virus. Bakterier penetrerer fra utsiden hovedsakelig, og virus og andre mikroorganismer bæres langs blodbanen.

Men vi vil ikke utelukke andre årsaker til uveitt:

 1. Nedkjøling.
 2. Lav immunitet.
 3. Sykdommer i blodet.
 4. Reiter syndrom.
 5. Allergisk reaksjon på mat eller medisin.
 6. Metabolske sykdommer eller hormonelle svikt: diabetes mellitus, overgangsalder.
 7. Skader i øyet når fremmedlegeme kommer inn, stikkende gjenstander eller brannsår.
 8. Smittsomme eller kroniske sykdommer: glomerulonephritis, psoriasis, multippel sklerose, revmatisme, ulcerøs kolitt, reumatoid artritt etc.
 9. Andre øye sykdommer: skleritt, retinal detachment, konjunktivitt, keratitt, blepharitis, etc.

klassifisering

I medisin er det en klar klassifisering av sykdommen. Alt avhenger av stedet for lokalisering:

 1. Perifer. Med en lignende sykdom, påvirker betennelsen ciliary kroppen, choroid, glans, og også netthinnen.
 2. Front. Den type sykdom som skjer mye oftere enn andre. Det er ledsaget av nederlag av iris og ciliary kroppen.
 3. Den bakre. Den optiske nerve, choroid og retina er betent.
 4. Når det er betennelse i hele øyeborens koroidoid, kalles denne typen sykdom "panoveitt".

Med hensyn til prosessens varighet utmerker en akutt type sykdom når symptomene øker. Kronisk uveitt er diagnostisert hvis patologien bekymrer pasienten i mer enn 6 uker.

Symptomer på uivitis

Avhengig av hvor den inflammatoriske prosessen utvikler, blir også symptomene på uveitt bestemt (se bilde). I tillegg er det viktig hvor mye menneskekroppen kan motstå sykdomspatogenene, i hvilket stadium av utvikling det er. Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens.

Perifer uveitt oppstår med følgende symptomer:

 • ofte overrasket begge øynene symmetrisk,
 • foran synet,
 • forverring av synsskarphet.

Den bakre uveitt karakteriseres av det sentrale utseendet av symptomer. De er preget av:

 • uskarphet av syn,
 • forvrengning av objekter,
 • flytende punkter før øynene,
 • redusert synsstyrke.

Anterior uveitt er preget av følgende symptomer:

 • kronisk lakrimation,
 • innsnevring av eleven,
 • sårhet
 • rødhet i øynene,
 • lysskyhet,
 • redusert synsstyrke,
 • økt intraokulært trykk.

I kronisk forløb av fremre uveitt, oppstår symptomene sjelden eller mildt: kun mindre rødhet og flytende punkter foran øynene.

diagnostikk

Ved diagnose spilles en viktig rolle av pasientens anamnese og informasjon om hans immunologiske status. Ved hjelp av en oftalmologisk undersøkelse spesifiseres lokalisering av betennelse i øyets koroidoid.

Etiologien til uveitt er spesifisert ved metoden for hudtester for bakterielle allergener (streptokokker, stafylokokker eller toxoplasmin). Ved diagnosen sykdommen av tuberkulose etiologi er et kombinert symptom på uveitt en kombinert lesjon av øynene i øyet og utseendet på pasientens hud av en bestemt akne - fliken.

Systemiske inflammatoriske prosesser i kroppen, samt tilstedeværelsen av infeksjoner ved diagnosen uveitt av øynene, bekreftes ved hjelp av serumblodprøver av pasienten.

Hvordan uveitt ser ut: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne.

komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner av uveitt inkluderer dypt og uopprettelig tap av syn, spesielt hvis uveitt har blitt ukjent eller feil behandling har blitt foreskrevet. De vanligste komplikasjonene er også katarakt, glaukom, retinal detachment, optisk nerve eller iris skive og cystoid ødem i makulaen (den vanligste årsaken til nedsatt syn hos pasienter).

Behandling av uveitt i øyet

Behandling av uveitt er kompleks, som består av bruk av systemisk og lokal antimikrobiell, vasodilaterende, immunostimulerende, desensibiliserende stoffer, enzymer, fysioterapi metoder, hirudoterapi, tradisjonell medisin. Vanligvis er pasienter foreskrevet med legemidler i følgende doseringsformer: øyedråper, salver, injeksjoner.

For medisinsk behandling av anterior og posterior uveitt bruk:

 1. Vitaminbehandling.
 2. Antihistaminer - "Clemastin", "Claritin", "Suprastin".
 3. Viral uveitt behandles med antivirale legemidler - Acyclovir, Zovirax, i kombinasjon med Cycloferon, Viferon. De er foreskrevet for lokal applikasjon i form av intravitreale injeksjoner, så vel som for oral administrering.
 4. Antibakterielle midler av et bredt spekter av virkning fra gruppen av makrolider, cephalosporiner, fluorokinoloner. Legemidlene administreres subkonjunktivt, intravenøst, intramuskulært, intravitreal. Valget av stoffet avhenger av typen av patogen. For dette formål utføres den mikrobiologiske undersøkelse av de separerte øynene på mikrofloraen og bestemmelsen av følsomheten til den isolerte mikrobe til antibiotika.
 5. Immunosuppressiva er foreskrevet dersom den antiinflammatoriske behandlingen er ineffektiv. Preparater av denne gruppen hemmer immunreaksjoner - "Cyclosporine", "Methotrexate".
 6. Anti-inflammatoriske stoffer fra gruppen av NSAIDs, glukokortikoider, cytostatika. Pasienter er foreskrevet øyedråper med prednisolon eller dexamethason 2 dråper i det syke øye hver 4. time - Prenatsid, Deksoftan, Dexapos. Innvendig ta "Indomethacin", "Ibuprofen", "Movalis", "Butadion."
 7. Fibrinolytiske stoffer har en løsningsvirkning - "Lidase", "Gemaza", "Wobenzym".
 8. For å forhindre dannelse av adhesjoner brukte øyedråper "Tropicamide", "Cyclopentolate", "Irifrin", "Atropine." Midriatics lindrer spasmen av ciliary muskel.

Behandling av uveitt er rettet mot en tidlig oppløsning av inflammatoriske infiltrater, spesielt med sakte prosesser. Hvis du savner de første symptomene på sykdommen, vil ikke bare fargene på iris endres, dystrofi vil utvikle seg, men alle vil ende.

Folkemidlene

Ved behandling av uveitt kan du bruke noen metoder for tradisjonell medisin, som tidligere har diskutert muligheten for slik behandling med en lege:

 1. Krosset rot av althea kan brukes. For å gjøre dette trenger du 3-4 spiseskjeer av althea rot til å helle et glass vann ved romtemperatur. Det er nødvendig å insistere det i 8 timer, og bruk det deretter til kremer.
 2. Det hjelper med uveitt en avkok av kamille, hund rose, marigold eller salvie. For å gjøre det trenger du 3 ss urter og et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i omtrent en time. Da bør du spenne det, og skyll med dette avkoket i øyet.
 3. Aloe kan også hjelpe. Du kan bruke aloejuice til innpasting i øyet, fortynne det i kaldt kokende vann i en andel på 1 til 10. Du kan gjøre en infusjon av tørre blader av aloe.

Folkemidlene er som regel ekstra behandlingsalternativer som brukes på en integrert måte. Bare rettidig tilstrekkelig behandling av akutt inflammatorisk prosess i øyebollet gir en god prognose, det vil si at pasienten vil gjenopprette. Dette vil ta maksimalt 6 uker. Men hvis det er en kronisk form, så er det risiko for tilbakefall, samt forverring av uveitt som den underliggende sykdommen. Behandling i dette tilfellet vil bli vanskeligere, og prognosen er verre.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er nødvendig hvis sykdommen oppstår med alvorlige komplikasjoner. Som regel gir operasjonen visse stadier:

 • kirurgen dissekerer pigger som forbinder membranen og linsen;
 • fjerner glassplaten, glaukom eller grå stær;
 • fjerner øyeballet;
 • Ved hjelp av laserutstyr festes netthinnen.

Hver pasient bør vite at kirurgisk inngrep ikke alltid resulterer i et positivt resultat. Dette er advart av en spesialist. Etter operasjonen er det risiko for forverring av den inflammatoriske prosessen. Derfor er det viktig å bestemme sykdommen i tide, diagnostisere den, foreskrive effektiv terapi.

Uveitt øyne: årsaker, symptomer og behandling

Når synsvaskens sykehusmembran blir betent, indikerer dette at uveitt utvikles i øynene. En vanlig sykdom som kun kan diagnostiseres av en spesialist. Han vil foreskrive en effektiv behandling og vil overvåke pasientens tilstand.

Den vaskulære membranen utfører mange viktige funksjoner. På grunn av det faktum at det består av blodårer, får øyeballet blod, og med det næringsstoffer. Hun beskytter ham mot overflødig lys, kontrollerer intraokulært trykk. Og dette er en ufullstendig liste over hva Choroid er ansvarlig for. Utover ser det ut som en drue, det betyr at den er definert i oversettelsen fra det greske språket.

For å forstå hva det er - uveit øyne, må du søke hjelp av en kvalifisert lege.

De provokerende faktorene

Oftalmisk praksis viser at denne sykdommen oppstår ganske ofte. Utviklingen av den inflammatoriske prosessen kan utføres i hvilken som helst del av det menneskelige øyeboll.

Patologi kan være i den fremre delen av choroid. Dette er anterior uveitt. I dette tilfellet påvirker bruddene iris og ciliary kroppen.

Den bakre uveitt utvikles når sykdommen påvirker den tilsvarende delen av vaskulærmembranen. Dette er påvist ved uttalt symptomer, nemlig skade på choroid, retina og optisk nerve.

Årsaken til utviklingen av sykdommen er mange faktorer, blant annet:

 • Systemiske inflammatoriske sykdommer.
 • Ulike infeksjoner og virus som forårsaker betennelse i uvealkanalen.
 • Fungal mikroorganismer og parasitter.
 • Skader på øyebollet, brenne eller tilstedeværelse av fremmedlegeme.
 • Infeksjon av en kronisk form, for eksempel tonsillitt eller karies, og også bihulebetennelse.
 • Sepsis fører til utvikling av en inflammatorisk prosess.
 • Autoimmun uveitt er en konsekvens av revmatisme eller systemisk lupus erythematosus, ulcerøs kolitt, interstitial nephritis. Sykdommen oppstår som en sekundær patologi, som utvikler seg mot en bakgrunn av gjentatte autoimmune sykdommer.
 • Brudd på hormonell bakgrunn og metabolisme innebærer utvikling av patologi i øyebollet. Ofte påvirker dette pasienter som har en lege diagnostisert med diabetes eller andre sykdommer.
 • Kjemiske reagenser forårsaker skade på øyet, og patologi utvikler, forstyrrer tilstanden til koroidet.
 • Genetisk predisponering hos pasienten.
 • Matallergisk reaksjon, samt pollinose;
 • Forstyrret metabolisme.

I tillegg kan sykdommen i vaskulær konvolutt, som er preget av betennelse, være en konsekvens av det faktum at en annen patologi utvikles i øyet.

Infeksiøs uveitt påvirker ofte barn eller eldre. Årsaken til sykdommen er som regel en allergisk reaksjon eller en stressende situasjon.

Oppmerksomhet vær så snill! Medisin kan ikke bestemme til slutten årsaken til utseendet av visse typer uveitt, for eksempel idiopatisk.

Symptomatologi av sykdommen

Avhengig av hvor den inflammatoriske prosessen utvikler, er uveitis symptomer også bestemt. I tillegg er det viktig hvor mye menneskekroppen kan motstå sykdomspatogenene, i hvilket stadium av utvikling det er.

Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens. De viktigste symptomene på uveitt inkluderer:

 • utseendet på nebulaen i øynene;
 • synet forverres
 • pasienten føler tyngde i øynene;
 • det er et erytem
 • pasienten er bekymret for smerte;
 • elever smale, reaksjon på lys svak;
 • Som et resultat av økt intraokulært trykk oppstår akutt smerte;
 • pasienten unngår lyset, siden det bringer ubehag
 • tårer slippes ut;
 • i alvorlige tilfeller kan pasienten helt gå blind.

Hvis betennelsen i øyebollet på baksiden av skallet, dannes en langsom uveitt. Symptomer på det vises mye senere, fortsett uten forverringer.

For eksempel blir pasienten ikke forstyrret av smerte og rødhet i øynene. Symptomene på sykdommen manifesterer sakte. Men visjonen blir uklar (alt er overskyet), konturene på objektene er forvrengt, punktene foran øynene er flytende, og selvfølgelig er synsskarmen betydelig redusert.

Inflammatorisk prosess av kronisk natur ledsages sjelden av uttalt symptomer. Noen pasienter oppdager en liten rødhet av øyebollet, så vel som små prikker foran øynene.

Med utviklingen av perifer uveitt påvirkes begge øynene. Pasientene merker at sykdommen er ledsaget av en reduksjon i sentralvisjonen, før øynene vises "flyr".

Typer av patologi

I medisin er det en klar klassifisering av sykdommen. Alt avhenger av stedet for lokalisering:

 1. Anterior uveitt. Den type sykdom som skjer mye oftere enn andre. Det er ledsaget av nederlag av iris og ciliary kroppen.
 2. Perifer uveitt. Med en lignende sykdom, påvirker betennelsen ciliary kroppen, choroid, glans, og også netthinnen.
 3. Posterior uveitt. Den optiske nerve, choroid og retina er betent.
 4. Når det er betennelse i hele øyeborens koroidoid, kalles denne typen sykdom "panoveitt".

Med hensyn til prosessens varighet utmerker en akutt type sykdom når symptomene øker. Kronisk uveitt er diagnostisert hvis patologien bekymrer pasienten i mer enn 6 uker.

Det er situasjoner når sykdommen påvirker begge øynene i sin tur. Iridocyklitis og katarakt av en kompleks (sekvensiell) form anses å være karakteristiske symptomer. I tillegg er det bånd-lignende endringer i hornhinnen.

Denne typen uveitt kalles "reumatoid". Symptomene ligner på leddgikt, men med langvarig utvikling påvirker ikke inflammatorisk prosessen leddene.

Varianter av uveitt er nok, de avviker ikke bare i løpet og sykdomsperioden. I medisin er det en klassifisering som tar hensyn til arten av den inflammatoriske prosessen i øyebollområdet. For eksempel serøs (eksudativ) uveitt, fibro-plast, purulent, så vel som hemorragisk.

Diagnose av sykdommen

Så snart de første tegnene til uveitt har dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. For å diagnostisere en så alvorlig patologi ledsaget av betennelse, bruker spesialister moderne utstyr.

For å oppnå nøyaktig informasjon, foreskriver legen biomikroskopisk undersøkelse av det fremre segmentet. Oftalmoskopi av fundus og ultralydsskanning av alle øyekonstruksjoner utføres.

Å bestemme med stor sannsynlighet for en ekte kilde til uveitt er ikke alltid mulig. Moderne spesialister gjennomfører en grundig undersøkelse av pasienten, foreskriver studier og analyser. Men selv denne tilnærmingen tillater ikke å oppnå de mest nøyaktige dataene.

Derfor sørger behandlingen for generelle regler ved bruk av lokal antiinflammatorisk, antibakteriell, vasodilaterende, immunostimulerende terapi. I tillegg foreskriver legen fysioterapi.

Medisiner kan være salver eller injeksjoner, men de mest effektive er dråper som utvider eleven. Dermed er det mulig å forhindre dannelse av adhesjoner eller adhesjon. Det er mer alvorlige situasjoner når du kan trenge midler som er utformet for å redusere høyt blodtrykk inne i øyeballet. For eksempel, dråper eller hirudoterapi.

Slike tiltak bidrar til å stoppe den inflammatoriske prosessen i øyet, men gir ikke en garanti for at uveitt ikke vil oppstå i en mer akutt form. Derfor, under diagnosen, foreslår legen å gjennomføre en grundigere undersøkelse av hele organismen.

behandling

Hovedmålet med terapi er å kvitte seg med sykdomsformen som forårsaket utseendet av en patologi med betennelse.

Viktig! Bare en ekspert kan foreskrive en effektiv terapi, du bør ikke engasjere seg i selvmedisinering. Ellers kan du forverre situasjonen.

Medisin gir flere muligheter for behandling av uveitt:

 1. Anti-inflammatoriske stoffer. Typisk inkluderer kategorien av slike legemidler kortikosteroider. De fleste legemidlene er dråper, men det er salver og injeksjoner.
 2. Antivirale legemidler eller antibiotika. Det er tilrådelig å foreskrive slike stoffer hvis årsaken til uveitt er en infeksjon av bakteriell eller viral opprinnelse. I noen situasjoner er det mulig å kombinere antivirale medikamenter med antiinflammatoriske stoffer.
 3. Særlig vanskelige situasjoner krever utnevnelse av immunosuppressive midler eller cytotoksiske stoffer. Dette gjelder også i tilfeller der kortikosteroider ikke bidrar til å kurere uveitt i øyebollet.
 4. Kirurgisk inngrep. I medisin har det vært tilfeller når det er nødvendig å fjerne glasslegemet for å diagnostisere og behandle sykdommen.

Hvor mye og hva å kurere

Varigheten av betennelsesprosessen i øyets koroidoid er avhengig av hvilken del som var infisert. For eksempel kan fremre uveitt behandles fra flere dager til et par uker. Men forutsatt at sykdommen ble diagnostisert av en kvalifisert lege og foreskrevet tilstrekkelig behandling.

Den bakre uveitt kan vare ikke bare et par uker, men flere år. Dermed er patologi ganske i stand til å medføre alvorlige komplikasjoner forbundet med pasientens helse.

I tillegg tror ikke at sykdommen kan bli beseiret for alltid. For å unngå tilbakefall, vil legen hjelpe hvis du besøker ham med jevne mellomrom.

I tillegg er behandling av uveitt utnevnt med tanke på kilden til patogenet. For eksempel, hvis det er tuberkulose uveitt, foreskriver legemidler narkotika som isoniazid, så vel som rifampicin. Herpetisk uveitt behandles med acyklovir eller valaciklovir, men strengt i henhold til legenes resept. Det anbefales ikke å foreskrive medisiner uavhengig.

drift

Kirurgi er nødvendig hvis sykdommen oppstår med alvorlige komplikasjoner. Som regel gir operasjonen visse stadier:

 • kirurgen dissekerer pigger som forbinder membranen og linsen;
 • fjerner glassplaten, glaukom eller grå stær;
 • fjerner øyeballet;
 • Ved hjelp av laserutstyr festes netthinnen.

Hver pasient bør vite at kirurgisk inngrep ikke alltid resulterer i et positivt resultat. Dette er advart av en spesialist. Etter operasjonen er det risiko for forverring av den inflammatoriske prosessen. Derfor er det viktig å bestemme sykdommen i tide, diagnostisere den, foreskrive effektiv terapi.

Tradisjonell medisin mot uveitt

Det finnes slike "bestemors oppskrifter" som kan brukes under behandling av betennelser. Men før du bruker slike metoder, er det nødvendig å konsultere en lege.

Tradisjonell medisin har mange oppskrifter som kan bidra til å stoppe den inflammatoriske prosessen:

 1. Curative buljonger for øyevask. Bland i like store mengder slike urter som kamille, calendula og salvie. Grind, 3 ss. l. Blandingen vil trenge et glass kokende vann. Infuse i 1 time, belastning, det resulterende produktet pleide å vaske øynene.
 2. Bland aloe juice og kokt vann i et 1:10 forhold. Den resulterende løsningen brukes til inntasting i det syke øye. Det er nok 1 dråpe 3 ganger om dagen, ikke mer.
 3. Det er lov til å lage medisinske lotioner, for fremstilling av hvilken althaea rot brukes. Hovedproduktet skal knuses godt, 3 ss. l. 200 ml kald væske er nødvendig. Agenten skal insisteres i minst 8 timer, deretter belastning og bruk for lotioner på øynene.

Viktig! Eventuell manipulasjon bør diskuteres med legen din. Kun en kvalifisert lege vil fortelle deg om symptomene og behandlingen av uveitt. Så snart de første tegn på sykdommen dukker opp, må du umiddelbart gå til resepsjonen. Selvmedisinering kan føre til uheldige konsekvenser eller komplikasjoner.

Folkemidlene er som regel ekstra behandlingsalternativer som brukes på en integrert måte. Bare rettidig tilstrekkelig behandling av akutt inflammatorisk prosess i øyebollet gir en god prognose, det vil si at pasienten vil gjenopprette. Dette vil ta maksimalt 6 uker. Men hvis det er en kronisk form, så er det risiko for tilbakefall, samt forverring av uveitt som den underliggende sykdommen. Behandling i dette tilfellet vil bli vanskeligere, og prognosen er verre.

Komplikasjoner av uveitt

Enhver sykdom er viktig for å bestemme seg på scenen ved starten. Dette er en av reglene for rask gjenoppretting og sikker behandling.

Jo raskere en pasient vender seg til en lege, jo tidligere vil en spesialist bestemme årsakene til betennelsen i øyet. Hvis uveitt ikke behandles i tide, kan det føre til ubehagelige konsekvenser:

 • Utviklingen av grå stær, når linsen blir uklar.
 • På grunn av det faktum at utstrømningen av væske i øyet er forstyrret, er det fare for dannelsen av sekundær glaukom.
 • Hvis dette er fremre uveitt, spliser eleven. Kanten sin eller det blir helt sammen med linsen. Dette kan skje rundt hele omkretsen eller på et eget sted. Dermed kjøper eleven ujevne grenser, som et resultat av hvilken det ikke reagerer på lys.
 • Posterior uveitt fører til at glassplaten blir uklar, ikke bare øyens nerve, men også netthinnen er skadet. Det er ømmer, så vel som nye lidelser og inflammatoriske prosesser og til og med retinal detachment av øyebollet.

Problemet er at patologiske komplikasjoner kan påvirke det andre øyet. Derfor, diagnostisere sykdommen, samt forskrive behandling bør bare en kvalifisert øyelege.

Det er viktig å huske at uveitt er en alvorlig lidelse i øyets choroid. Det er en inflammatorisk prosess, som følge av at pasienten kan miste synet helt og holdent. Derfor er det nødvendig å diagnostisere patologien i tide, for å starte rettidig behandling.

I tillegg anbefaler leger at man gjennomfører forebyggende tiltak. Det er et spørsmål om rettidig behandling av sykdommer, inkludert virkningen av øyeskade i øyet eller allergisk reaksjon.

Uveitt øyne - hva slags sykdom, bilder, årsaker, symptomer og behandling

Uveitt er en generell betegnelse for betennelse i ulike deler av øyets choroid (iris, ciliary body, choroid). Den viktigste faktoren som bidrar til utviklingen av uveitt, er noe redusert blodgjennomstrømning i øyet-uvealkanalen. Flere detaljer om hva slags øyesykdom, hvilke symptomer som er karakteristiske for ham, og også behandlingsmetodene - vi vil vurdere i denne artikkelen.

Uveitt: hva er det?

Uveitt er en gruppe sykdommer som er kjennetegnet ved delvis eller fullstendig betennelse i øyets choroid. I de fleste tilfeller utvikler personen en smittsom betennelse forårsaket av multiplikasjon av bakterier eller virus (herpetisk uveitt). Noen pasienter utvikler imidlertid allergisk eller giftig uveitt.

Hva er choroid? Dette er øyets midtre skall, gjennomsyret med blodkar som leverer blod til netthinnen. Det er fartøy i choroid i en bestemt rekkefølge. I ytre delen ligger de største fartøyene, og på den indre grensen med netthinnen er det et kapillærlag. Øyens vaskulære membran utfører visse funksjoner, hvorav det viktigste er å gi den nødvendige ernæringen til de fire lagene i retina som ligger utenfor. I disse lagene er det viktig for fotocellens øyne - pinner og kjegler.

Medisinsk statistikk er slik at i 25% av kliniske tilfeller forårsaker denne spesielle sykdommen en reduksjon i visuell funksjon eller til og med blindhet. I gjennomsnitt er uveitt diagnostisert hos en person ut av 3000 (data i 12 måneder).

De viktigste morfologiske former for patologi:

 • Anterior uveitt er vanligere enn andre. De er representert av følgende nosologies: iritis, cyclite, iridocyclitis.
 • Posterior uveitt er choroiditt.
 • Median uveitt.
 • Perifer uveitt.
 • Diffus uveitt - nederlaget for alle deler av uvealkanalen. Den generelle form for patologi kalles iridocyklochoroiditis eller panoveitt.

Av naturens natur er uveitt delt inn i:

 • skarp;
 • kronisk (i kronisk stadium går sykdommen i tilfelle at symptomene på uveitt i pasienten siste 6 og flere uker);
 • tilbakevendende.

årsaker

Årsaker og utløsende faktorer for uveitt er infeksjoner, allergiske reaksjoner, systemiske og syndromiske sykdommer, traumer, metabolske forstyrrelser og hormonell regulering. Den vanligste er smittsom uveitt. Denne typen sykdom er forårsaket av et bakterielt eller virusinfeksjonsmiddel.

Uveitt utvikler oftest på grunn av inntrengning i uvealtraktoren av følgende smittefarlige midler:

Hos barn og eldre er uveitt av øynene vanligvis av en smittsom natur. Samtidig er allergier og psykisk stress ofte provokerende faktorer.

Symptomer på uveitt

Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens. De viktigste symptomene på uveitt inkluderer:

 • utseendet på nebulaen i øynene;
 • synet forverres
 • pasienten føler tyngde i øynene;
 • det er et erytem
 • pasienten er bekymret for smerte;
 • elever smale, reaksjon på lys svak;
 • Som et resultat av økt intraokulært trykk oppstår akutt smerte;
 • pasienten unngår lyset, siden det bringer ubehag
 • tårer slippes ut;
 • i alvorlige tilfeller kan pasienten helt gå blind.

Cardinal symptom dukket patologi fungerer vanligvis innsnevring av eleven, irismønster stushevannost og endre farge (lys blå iris kan bli skitne grønn og nøttebrune øyne få rusten nyanse).

 • lysskyhet,
 • forbedret lacrimation,
 • røde øyne, noen ganger med en lilla nyanse,
 • nedsatt syn.

Hvis pasienten må sjekke den ved hjelp av positive eller negative briller, viser det seg at synligheten ikke forbedrer seg.

Avhengig av arten av betennelse,

 • serøs uveitt;
 • fibrinopurulent plate;
 • purulent;
 • hemoragisk;
 • blandet.

Med uveitt forbundet med Vogt-Koyanagi-Harada syndrom, observeres det:

 • hodepine
 • sensorineural hørselstap,
 • psykoser,
 • vitiligo,
 • alopecia.

I sarkoidose, i tillegg til øye manifestasjoner, er det som regel notert:

 • en økning i lymfeknuter,
 • lakrimale og spyttkjertler,
 • kortpustethet
 • hoste.

Hos barn er uveitt ofte funnet bare på grunn av øye skader. På andre plass oppstår det på grunn av en allergisk reaksjon, metabolske sykdommer eller smittsom spredning. Symptomatologien her kan spores på samme måte som hos voksne.

komplikasjoner

Jo raskere pasienten vender seg til legen, jo tidligere vil spesialisten avgjøre årsakene til den inflammatoriske prosessen i øyet i øyet. Hvis uveitt ikke behandles i tide, kan det føre til ubehagelige konsekvenser:

 • Delvis eller totalt tap av syn
 • katarakt
 • Retinal detachment
 • vaskulitt
 • glaukom
 • Panuveit
 • Skader på optisk nerve
 • Tap av øyet.

diagnostikk

Så snart de første tegnene til uveitt har dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. For å diagnostisere en så alvorlig patologi ledsaget av betennelse, bruker spesialister moderne utstyr.

De viktigste diagnostiske metodene, som gjør det mulig å identifisere uveitt hos pasienter:

 • biomikroskopi,
 • Gonioscopy,
 • ophthalmoscopy,
 • Ultralyd av øyet,
 • Fluorescerende retinal angiografi,
 • ultralyd,
 • rheoophthalmography,
 • elektroretinografi,
 • Paracentese av fremre kammeret,
 • Vitreal og chorioretinal biopsi.

Behandling av uveitt i øyet

Det viktigste ved behandling av uveitt er å forebygge utvikling av komplikasjoner som truer synstapet og behandling av sykdommen som ligger bak de patologiske endringene (hvis mulig).

For behandling av uveitt bruk:

 • mydriatica (atropin, cyklopentol, etc.) eliminerer spasmen av ciliarymusklene, forhindrer utseende eller brudd på allerede eksisterende sprekker.
 • Påføring av steroider lokalt (salver, injeksjoner) og systemisk. For å gjøre dette, bruk betametason, dexametason, prednisolon. Hvis steroider ikke hjelper, foreskrive immunosuppressive stoffer.
 • øyedråper for å redusere høyt intraokulært trykk,
 • antihistaminer med allergi,
 • antivirale og antimikrobielle midler i nærvær av infeksjoner.

Utnevnelse av medisiner avhenger av årsakssystemet til uveitt:

 • Syfilitisk: doxycyklin, tetracyklin, erytromycin, benzylpenicillinforbindelser.
 • Leptospirose: gamma globuliner, doxycillin, amoksicillin, sulfon.
 • Uveitt, som oppsto på grunn av aktiviteten til parasitter: Behandlingen vil bestå av tiabenzol og mebentazol.
 • Brucellose: preparater av sulfonamid, tetracyklin, aminoglykosidgruppe.
 • Tuberkulose: isoniazid, rifampicin.
 • Uveitt forårsaket av toksoplasmose: narkotika pyrimethamin, sulfadimezin, folsyre.
 • Sykdom forårsaket av herpes: acyklovir, valacyklovir.

For å absorbere de dannede infiltratene (områder hvor blod og lymf akkumuleres), foreskrives slike farmakologiske midler som "Lidase" eller "Hemase". Som regel er "Suprastin" eller "Claritin" foreskrevet fra antihistaminer.

Kirurgisk behandling av uveitt er indikert i alvorlige tilfeller eller i nærvær av komplikasjoner. Den operative metoden dissekerer adhesjonene mellom iris og linsen, fjerner det vitreøse legemet, glaukom, grå stær, øyebollet, retina loddlaseren. Resultatene av slike operasjoner er ikke alltid gunstige. Kanskje en forverring av den inflammatoriske prosessen.

Kompleks og tidsriktig behandling av akutt anterior uveitt fører som regel til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den ledende sykdommen.

forebygging

For å forebygge uveitt, er det nødvendig å observere øynens hygiene, unngå infeksjon, traumer, hypotermi. Det er også viktig å behandle allergiske sykdommer i tide for å forhindre ikke-smittsom uveitt. Oppdag og behandle behov og kroniske smittsomme sykdommer, som kan bli en potensiell kilde til infeksjon for øynene.

En viktig del av forebyggingen er regelmessig besøk til øyeleggen. Barn og voksne bør utføre øynene minst en gang i året.

Uveitt (betennelse i øyets koroidoid): årsaker, former, tegn, behandling

uveitt (feilaktig vil gå) - inflammatorisk patologi av ulike deler av uvealkanalen (koroid i øyet), manifestert av smerte i øynene, overfølsomhet mot lys, sløret syn, kronisk lakrimasjon. Begrepet "uvea", oversatt fra det gamle greske språket, betyr "druer". Den vaskulære membranen har en kompleks struktur og ligger mellom sclera og netthinnen, og minner om utseendet på en haug med druer.

I strukturen av uvealskjeden er det tre divisjoner: iris, ciliary body og choroid, plassert under netthinnen og foring det fra utsiden.

Den vaskulære membranen utfører en rekke viktige funksjoner i menneskekroppen:

 • Regulerer strømmen av solstråling, og beskytter dermed øynene mot overflødig lys;

struktur av choroid

Gir næringsstoffer til cellene i netthinnen;

 • Viser nedfallsprodukter fra øyebollregionen
 • Deltar i innkvarteringen av øynene;
 • Utvikler en intraokulær væske;
 • Optimaliserer nivået av intraokulært trykk;
 • Utfører termostatfunksjonen.
 • Den mest grunnleggende og vitale funksjonen for kroppen er uvealmembranen, som gir øynene med blod. De fremre og bakre korte og lange ciliære arteriene gir blodstrøm til de ulike strukturer i den visuelle analysatoren. Alle tre deler av øyet leveres fra forskjellige kilder og påvirkes separat.

  Delene av vaskemembranen er også innerveret på forskjellige måter. Forgreningen av øyets vaskulære nettverk og den langsomme strømmen av blod er faktorer som bidrar til oppbevaring av mikrober og utvikling av patologi. Disse anatomiske og fysiologiske egenskapene påvirker forekomsten av uveitt og sikrer deres større prevalens.

  Med dysfunksjonen av choroiden, blir det visuelle analysatorens arbeid forstyrret. Inflammatoriske sykdommer i uvealkanalen står for ca 50% av hele øyepatologien. Ca. 30% av uveittene fører til en kraftig nedgang i synsstyrken eller til fullstendig tap. Menn lider av uveitt oftere enn kvinner.

  forskjellige former og manifestasjoner av øyelesjoner

  De viktigste morfologiske former for patologi:

  1. Anterior uveitt er vanligere enn andre. De er representert av følgende nosologies: iritis, cyclite, iridocyclitis.
  2. Posterior uveitt er choroiditt.
  3. Median uveitt.
  4. Perifer uveitt.
  5. Diffus uveitt - nederlaget for alle deler av uvealkanalen. Den generelle form for patologi kalles iridocyklochoroiditis eller panoveitt.

  uveitt behandling - etiologisk, som består i bruk av lokale doseringsformer i form av øyensalver, drops, injiserbare og systemisk medikamentterapi. Hvis uveitt pasienter som ikke umiddelbart behandles til en øyenlege og ikke passerer tilstrekkelig terapi, utvikler de alvorlige komplikasjoner, grå stær, grønn stær sekundær, ødem og netthinneavløsning, inkrementet av linsen til eleven.

  Uveitt er en sykdom hvis utfall direkte avhenger av tidspunktet for deteksjon og behandling. For ikke å bringe patologien til tap av syn, er det nødvendig å starte behandlingen så tidlig som mulig. Hvis røde øyne ikke går over flere dager på rad, er det nødvendig å besøke øyeleggen.

  etiologi

  Årsakene til uveitt er svært varierte. Gitt de etiologiske faktorene, utmerker seg følgende typer sykdommer:

  • Infeksiøs uveitt er forårsaket av lesjoner i choroid patogene mikrober. Det er i sin tur oppdelt i bakteriell, viral, parasittisk, sopp. Blant bakterielle patogener uveitt er streptokokker, stafylokokker, Toxoplasma, chlamydia, tuberkel bacillus, Brucella, Leptospira, blek Treponema og andre. Virus som forårsaker betennelse i uveal veiene - cytomegalovirus, herpes simplex virus, varicella-zoster, HIV, adenovirus, og andre. Smittestoffer trenge inn i blodstrømmen i organismen i nærvær av foci av kroniske infeksjoner - karies, betennelse i mandlene, sinusitis, og også ved generalisering av infeksjon - sepsis, syfilis, og tuberkulose.
  • Ikke-infeksiøs uveitt er sekundær patologi som utvikler seg på bakgrunn av systemiske autoimmune sykdommer - revmatisk feber, spondylitt, spondyloartropatier, systemisk lupus erythematosus, juvenil idiopatisk artritt, ulcerøs kolitt, ankyloserende spondylitt, Crohns sykdom, interstitiell nefritt, polykondritt, glomerulonefritt og andre bindevev.
  • Traumatisk øyeskader, brannsår og fremmedlegemer fører til utvikling av uveitt.
  • Øyeskader ved kjemikalier.
  • Idiopatisk uveitt - med uidentifisert etiologi.
  • Genetisk forårsaket uveitt.
  • Uveitt på bakgrunn av pollinose, mat eller narkotikaallergi.
  • Hormonal ubalanse og metabolske forstyrrelser er faktorer som bidrar til utviklingen av uveitt. Hos mennesker med diabetes og andre endokrinopatier er sykdommen mye mer vanlig. Kvinner i overgangsalderen risikerer også å få uveitt.
  • Uveitt utvikler ofte hos personer som har en historie med andre øyesykdommer.

  Hos barn og eldre er uveitt av øynene vanligvis av en smittsom natur. Samtidig er allergier og psykisk stress ofte provokerende faktorer.

  Fokus på betennelse i uvealskallet er vatobraznye infiltrater med fuzzy konturer av gul, grå eller rød farge. Etter behandling og forsvunnelse av tegn på betennelse forsvinner fociene uten at et spor eller et arr blir dannet, som fremkommer gjennom scleraen og utseendet av et hvitt område med forskjellige konturer og karer langs periferien.

  symptomatologi

  Alvoren og mangfoldet av kliniske symptomer i uveitt bestemmes ved lokalisering av det patologiske fokuset, den generelle motstanden til organismen og virulensen av mikroben.

  Anterior uveitt

  fremre uveitt har de mest fremtredende manifestasjoner

  Anterior uveitt er en ensidig sykdom som begynner akutt og ledsages av en endring i irisfargen. De viktigste symptomene på sykdommen er: øye smerte, fotofobi, uklart syn, "tåke" eller "slør" foran øynene, rødhet, overdreven rive, tyngde, smerte og ubehag i øyet, redusert følsomhet hornhinnen. Eleven i denne form for patologi er smal, praktisk talt ikke reagerer på lys og har en uregelmessig form. På hornhinnen dannes utfellinger, som er en samling av lymfocytter, plasmocytter, pigmenter som flyter i kammerfuktighet. Den akutte prosessen varer i gjennomsnitt 1,5-2 måneder. Høsten og vinteren oppstår sykdommen ofte.

  Anterior reumatoid serøs uveitt har et kronisk kurs og et slettet klinisk bilde. Sykdommen er sjelden og manifesterer seg ved dannelsen av hornhindefelt, de bakre adhesjonene av iris, ødeleggelsen av ciliarylegemet, og oversvømmelsen av linsen. Reumatoid uveitt er preget av et forlenget kurs, er vanskelig å behandle og er ofte komplisert ved utvikling av sekundær øyepatologi.

  Perifer uveitt

  Med perifer uveitt påvirkes begge øynene symmetrisk, "Fluer" for øynene, synkroniteten forverres. Dette er den mest komplekse formen for patologi i diagnostisk forstand, siden fokuset på betennelse ligger i en sone som er vanskelig å studere ved standard oftalmologiske metoder. Hos barn og unge er perifer uveitt spesielt vanskelig.

  Posterior uveitt

  Posterior uveitt har mild symptomatologi, som fremstår sent, og forverrer ikke den generelle tilstanden til pasientene. Med dette er smerte og overbelastning fraværende, Synet avtar gradvis, det er flimrende prikker foran øynene. Sykdommen begynner umerkelig: pasienten utvikler blinker og blinker foran øynene, formen på objekterne er forvrengt, og visjonen er overskyet. De har problemer med å lese, svak syn er forverret, fargeoppfattelsen er svekket. Den vitreous kroppen viser celler, og på netthinnen - hvite og gule innskudd. Posterior uveitt er komplisert av makulær iskemi, makulært ødem, retinal detachment, retinal vaskulitt.

  Kronisk sykdom av noen form for uveitt er preget av en sjelden forekomst av milde symptomer. Pasienter rødmer øynene litt og vises flytende punkter før øynene deres. I alvorlige tilfeller utvikler blindhet, glaukom, grå stær, betennelse i øyehemmemembranen.

  Iridotsiklohorioidit

  Iridocyklochoroiditt er den mest alvorlige form for patologi, forårsaket av betennelse i hele blodkaret i øyet. Sykdommen manifesterer seg ved en hvilken som helst kombinasjon av symptomene beskrevet ovenfor. Dette er en sjelden og forferdelig sykdom, som er en konsekvens av hematogen infeksjon i uvealtraktoren, giftig skade eller uttalt allergi av kroppen.

  diagnostikk

  Diagnose og behandling av uveitt utføres av øyeleger. De undersøker øynene, kontrollerer synsfeltet, bestemmer synsfeltene, utfører tonometri.

  De viktigste diagnostiske metodene, som gjør det mulig å identifisere uveitt hos pasienter:

  1. biomikroskopi,
  2. Gonioscopy,
  3. ophthalmoscopy,
  4. Ultralyd av øyet,
  5. Fluorescerende retinal angiografi,
  6. ultralyd,
  7. rheoophthalmography,
  8. elektroretinografi,
  9. Paracentese av fremre kammeret,
  10. Vitreal og chorioretinal biopsi.

  behandling

  Behandling av uveitt er kompleks, som består av bruk av systemisk og lokal antimikrobiell, vasodilaterende, immunostimulerende, desensibiliserende stoffer, enzymer, fysioterapi metoder, hirudoterapi, tradisjonell medisin. Vanligvis er pasienter foreskrevet med legemidler i følgende doseringsformer: øyedråper, salver, injeksjoner.

  Tradisjonell behandling

  Behandling av uveitt er rettet mot en tidlig oppløsning av inflammatoriske infiltrater, spesielt med sakte prosesser. Hvis du savner de første symptomene på sykdommen, vil ikke bare fargene på iris endres, dystrofi vil utvikle seg, men alle vil ende.

  For medisinsk behandling av anterior og posterior uveitt bruk:

  • Antibakterielle midler et bredt spekter av handlinger fra gruppen av makrolider, cephalosporiner, fluorokinoloner. Legemidlene administreres subkonjunktivt, intravenøst, intramuskulært, intravitreal. Valget av stoffet avhenger av typen av patogen. For dette formål utføres den mikrobiologiske undersøkelse av de separerte øynene på mikrofloraen og bestemmelsen av følsomheten til den isolerte mikrobe til antibiotika.
  • Viral uveitt behandles med antivirale legemidler - "Acyclovir", "Zoviraks" i kombinasjon med "Cycloferon", "Viferon". De er foreskrevet for lokal applikasjon i form av intravitreale injeksjoner, så vel som for oral administrering.
  • Anti-inflammatoriske stoffer fra gruppen av NSAIDs, glukokortikoider, cytostatika. Pasienter er foreskrevet øyedråper med prednisolon eller dexamethason 2 dråper i det syke øye hver 4. time - Prenatsid, Deksoftan, Dexapos. Innvendig ta "Indomethacin", "Ibuprofen", "Movalis", "Butadion."
  • Immunsuppressive stoffer foreskrive hvis antiinflammatorisk terapi er ineffektiv. Preparater av denne gruppen hemmer immunreaksjoner - "Cyclosporine", "Methotrexate".
  • For å forhindre dannelse av adhesjoner brukte øyedråper "Tropicamide", "Cyclopentolate", "Irifrin", "Atropine." Midriatics lindrer spasmen av ciliary muskel.
  • fibrinolytisk Legemidler har en løsningsvirkning - "Lidase", "Hemaz", "Wobenzym".
  • antihistaminer midler - "Clemastin", "Claritin", "Suprastin".
  • Vitaminbehandling.

  Kirurgisk behandling av uveitt er indikert i alvorlige tilfeller eller i nærvær av komplikasjoner. Den operative metoden dissekerer adhesjonene mellom iris og linsen, fjerner det vitreøse legemet, glaukom, grå stær, øyebollet, retina loddlaseren. Resultatene av slike operasjoner er ikke alltid gunstige. Kanskje en forverring av den inflammatoriske prosessen.

  Fysioterapi utføres etter nedsettelse av akutte inflammatoriske fenomener. De mest effektive fysioterapeutiske metodene: elektroforese, fonophorese, vakuumpulsjonsmassasje, infitaterapia, UV- eller laserbestråling av blod, laserkoagulasjon, fototerapi, kryoterapi.

  Tradisjonell medisin

  De mest effektive og populære metodene for tradisjonell medisin som kan supplere den grunnleggende behandlingen (i samråd med legen!):

  • Urte medisinske urter brukes til å vaske øynene.
  • Aloe juice brygges med avkjølt kokende vann i en andel på 1:10 og begraves i øynene.
  • Lotioner fra den knuste rotten av althea bidrar til å øke hastigheten på behandlingen av uveitt.
  • Daglig behandlet med nytilberedt blekrosa oppløsning av kaliumpermanganat. Det er et godt antiseptisk middel som brukes i ulike medisinske områder.

  Forebygging av uveitt består i å observere øyehygiene, forebygge generell hypotermi, traumer, overmatt, behandle allergier og ulike patologier i kroppen. Enhver øyesykdom bør behandles så tidlig som mulig for ikke å provosere utviklingen av mer alvorlige prosesser.

  Les Mer Om Fartøyene