Hva er cerebral leykoareoz

Leukoareose er ikke en uavhengig sykdom, men et av de viktigste diagnostiske tegnene på en rekke patologiske forandringer i hjernens subkortiske strukturer.

Det kan være et symptom på CNS-lesjoner atrofisk, etc. genesis:

 • Binswangers sykdom eller subkortisk aterosklerotisk encefalopati;
 • Alzheimers sykdom;
 • vaskulær demens;
 • arteriell hypertensjon.

Morfologiske endringer i hjernen med leukoarose er uttrykt i:

 • ødeleggelse av strukturen av hvitt stoff forårsaket av ødeleggelsen av myelinskeden av nevroner (demyelinering);
 • fremveksten av områder med ufullstendig nekrose uten klart definerte grenser;
 • hevelse i hjernevevet;
 • økning i ekstracellulære rom.

Etter hvert som det berørte området utvides, reduseres de viktigste hjernefunksjonene.

Avhengig av lokalisering av strukturelle endringer, er det to typer patologi:

Snittet av hjernen.

 • periventrikulær leukoareose;
 • subkortisk leukoareose.

Periventrikulær type innebærer lokalisering av foki av atrofi av hvitt materiale i form av et bånd som omgir sidens ventrikler i hjernen, eller i form av "kupler" plassert over ventrikkene.

Med subkortisk leukoareose er fokus av atrofi lokalisert i de dypere delene av hjernen, inkl. og i det halv-ovale senteret.

Utviklingsstadier

Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen identifiseres tre stadier av patologisk utvikling. Med leykoareoza 1 grad kliniske manifestasjoner av sykdommen korresponderer med symptomene på mange sykdommer, inkludert. og ikke relatert til sentralnervesystemet, noe som i stor grad kompliserer diagnosen.

Disse inkluderer:

 • Økt tretthet;
 • Søvnforstyrrelser;
 • migrene;
 • Ringer i ørene.

Med grad 1 leukoareose kan pasienter også vise mild nedsatt bevegelseskoordinasjon: en reduksjon av trinnets lengde og hastigheten på å gå.

Ved overgang i 2 graders utvikling av en patologi blir kliniske utstillinger av en leukoareose mer uttrykt. Til de ovennevnte tegnene legges en skarp forringelse av minne og konsentrasjon av oppmerksomhet, brudd på motorfunksjonen blir mer levende (kaotiske bevegelser).

På psykologisk nivå kan patologi uttrykkes i uforklarlige endringer i følelsesmessig bakgrunn, ned til depressive tilstander. På bakgrunn av alle de ovennevnte tegnene, blir pasientens sosiale og faglige ferdigheter betydelig redusert, selv om de fortsatt kan fungere.

Den tredje graden av leukoareose er preget av en betydelig ekspansjon av de berørte områdene av hjernen, noe som uttrykkes i utdypingen av alle kliniske tegn på sykdommen. Slike pasienter kan ikke lenger lede et fullt liv, som trenger konstant overvåkning og støtte av slektninger.

Det er en sterk forstyrrelse i koordinasjonen av bevegelser, opp til tap av likevekt på et jevnt sted, vilkårlig urinering, alvorlig undertrykkelse av psykomotoriske funksjoner, etc.

Den viktigste risikogruppen for leukoareose er mennesker over 50 år.

Ifølge statistikk er en reduksjon i hvit stofftetthet diagnostisert hos hver andre eldre person (ifølge noen data kan denne tallet nå 95 tilfeller ut av 100).

Men unge mennesker kan lide av leukoareose.

Risikoen for å få denne patologien øker betraktelig med samtidig tilstedeværelse av alle eller flere av de nevnte faktorene:

 • Alkoholmisbruk;
 • Nikotinavhengighet;
 • En stillesittende livsstil;
 • Ubalansert ernæring;
 • fedme;
 • Høyt blodtrykk.

Diagnose av leukoareose

Inntil utseendet på diagnostiske enheter, som sørger for visualisering av områder med lav tetthet av hvitt materiale, snakket ingen om leukoaroider som et eget fenomen. Nå har patologiske endringer i subkortiske strukturer blitt vellykket bestemt av MR, som gjør at vi kan identifisere leuko-aureis i første fase og effektivt løsne starten på den andre.

Den mest effektive teknikken for å bestemme leukoareose er magnetisk resonansbilder i T2-VI-modus (vektet bilde).

Sentralene av leukoareose i hjernen kan manifesteres i CT (computertomografi), men effektiviteten av denne metoden i diagnosen av patologi i første fase er en størrelsesorden lavere.

I tillegg kan angiografi (røntgen av cerebrale fartøyer), kliniske studier av blod og urin, foreskrives for å bekrefte diagnosen.

Den andre og tredje graden av en leukoarose kan være grunnlaget for en etablering av fysisk manglende evne.

Behandling og forebygging

Det finnes ingen operative metoder for behandling av leukoareose. Forskrift foreskriver administrering av legemidler med forskjellig virkningsfaktor.

Først av alt er disse vasoaktive legemidler med vasodilaterende og antioksidantegenskaper. De har en stimulerende effekt på nervene i hjernen, noe som fører til en gradvis reduksjon i lesjonene.

Ved behandling av leukoareose foreskrives ulike grupper av legemidler:

 • Inhibitorer av fosforodistase (euphyllin, pentoksifyllin, etc.);
 • Adenoceptor og kalsiumkanalblokkere (nicergolin);
 • Stimulanter av metabolisme (forskjellige derivater av pyrrodolin).

For å forebygge hjerteinfarkt, foreskrives pasienter med leukoareose rusmidler fra gruppen av disaggreganter. I løpet av behandlingen kan et kompleks av foreskrevne legemidler justeres avhengig av resultatene av behandlingen.

Mangelen på behandling er fulle av sykdomsprogresjonen, som nesten alltid fører til slag. Konsekvenser av disse kan bli fullstendig avhengighet av pasienter på terapeutiske tiltak (fôring gjennom sonden, montering av et kateter i urinrøret, etc.).

Leukoareose er ikke en sykdom som kan passere seg selv, derfor jo tidligere tiltakene blir tatt for å behandle det, jo høyere er sjansen for pasienten som kommer tilbake til det normale livet.

Forebyggende tiltak inkluderer regelmessig undersøkelse av cerebral fartøy hos eldre. Andre tiltak for å forhindre patologi inkluderer korreksjon av ernæring, nektelse av alkohol og røyking, aktiv livsstil.

Ifølge enkelte eksperter kan biologisk aktive preparater (BSA) i visse grupper redusere risikoen for uttining av hvit stoff med jevnlig bruk, men det er umulig å angi effektiviteten av et gitt stoff på grunn av mangel på statistiske data.

Alt om hjerne leukoareose

Sykdom, der det er et brudd på blodsirkulasjonen og nederlaget i hvite saken av hjernen, kalt hjerne leukoareose. Det er sjeldent nok og regnes som et sammenhengende tegn på andre sykdommer, som Alzheimers sykdom, vaskulær demens, slagtilfelle, encefalopati, hypertensjon eller diabetes mellitus. Denne patologien utgjør en fare for pasientens helse og liv, som i fravær av behandling, fører til irreversible konsekvenser.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsakene som kan føre til leukoareose i hjernen inkluderer:

 1. Et post-stroke slag, som deretter kan gå til scenen av leukoaroser.
 2. Ulike sykdommer i hjernen, blant annet iskemi eller vaskulær demens.
 1. Sykdommer av Alzheimers eller Binswanger.
 1. Forstyrrelser av hjernekonstruksjoner av en atrofisk natur.
 2. Sykdommer forbundet med metabolske forstyrrelser, for eksempel diabetes mellitus.
 3. HIV.
 4. Krenkelse av cerebral sirkulasjon av vaskulær natur.

Risikofaktorene som kan føre til sykdom inkluderer:

 • Røyking.
 • Hyppig eller overdreven forbruk av alkoholholdige drikkevarer.
 • Narkotikabruk.
 • Kroniske hjertesykdommer eller blodårer.
 • Irrasjonell ernæring.
 • Pasientens avanserte alder.
 • En stillesittende livsstil.

Diagnosen av leukoareose i hjernen er basert på pasientens undersøkelse, som består av:

 1. Undersøkelse fra en nevrolog.
 2. Klinisk analyse av blod og urin.
 3. Datamaskin og magnetisk resonansavbildning.
 4. Utføre angiografi.

Se en video der erfarne spesialister vil fortelle mer om prosedyren angiografi:

Formene av leukoareose er avhengig av lokalisering av det berørte området. skille:

 • Periventrikulær form. Det er lagt merke til ved periferien av hjernens laterale ventrikler under MR i hodens kar.
 • Subkortisk form. Det rammer strukturer av hvitt materie, plassert under hjernebarken.

Periventrikulær leukoareose

Hvis en pasient viser en reduksjon i den hvite materdens tetthet som følge av undersøkelsen, blir han diagnostisert med periventrikulær leuko-aureose. Oftest påvirker det hjernens laterale ventrikler, men kan spre seg over overflaten og danner små foci. Slike forstyrrelser er tydelig synlige i resultatene av magnetisk resonansbilder.

Med utviklingen av periventrikulær hjerne leukoareose forekommer det delvis tap av nevroner i alle berørte områder. Gradvis begynner myelinmantene og den hvite substansen av hjernen å bryte ned, noe som resulterer i at veiene for nerveimpulsoverføring blir forstyrret.

Noen ganger kan situasjonen bli komplisert ved hevelse av vevet, når cyster vises rundt karene. I de berørte områdene forekommer diffuse prosesser, periodiske lacunarstreker er mulige, hvilket resulterer i at vevene oppnår en porøs struktur.

Utviklingsstadier

Det er tre stadier av periventrikulær leukoareose:

 • Den første graden av sykdommen manifesteres av revitalisering av reflekser i senene, senking av bevegelser, redusering av trinnets lengde under gang og ustabilitet. En mann klager over hodepine, tinnitus, distraksjon, økt tretthet, søvnforstyrrelse og koordinering av bevegelser. Under nevropsykologisk undersøkelse kan endringer i kognitiv natur oppdages. Pasienten er forstyrret av minne og kognitiv aktivitet, det er vanskelig for ham å konsentrere seg om noe konkret. Sakte ned og personen begynner å glemme enkle ting.
 • I den andre formen av sykdommen, forringes pasientens tilstand og har klart synlige kliniske manifestasjoner. Pasienten klager over langsomheten av psykomotoriske reaksjoner, hukommelsesforstyrrelser, svekket motorikk (manglende evne til å holde en gjenstand, særlig hvis den har en liten størrelse), usikkerhet i gang, til den manglende evne til å kontrollere deres oppførsel. Man blir vanskelig å opprettholde en samtale, er det ofte koblet fra hva som skjer rundt, glemmer hva nettopp nevnte. Noen ganger er det angrep av irritabilitet, apati eller retardasjon av reaksjoner. Om natten er spontan urinering mulig. Violert sosial tilpasning av mennesket, og han mister gradvis evnen til å tjene seg selv.
 • Den tredje graden er preget av en forverring av det kliniske bildet og fører til funksjonshemning. På dette stadiet blir adferdsforstyrrelser uttalt: en person kan ikke gå uten hjelp og ofte faller, oppfører seg i en hindring, det er konstant inkontinens av urin. Under undersøkelsen oppgir legene levende lidelser i hjernen.

Symptomer på sykdommen

Vanligvis får hjernens leukoareose ikke i seg selv i begynnelsen, så begynnelsen av behandlingen blir ofte forsinket. Pasientens første tegn kan legge merke til når sykdommen begynner å utvikle seg. De inkluderer:

 1. Overtredelse av den følelsesmessige tilstanden: depresjon, kommunikasjonsproblemer.
 2. Rapid memory impairment og tankeforstyrrelse.
 1. Krenkelse av motoraktivitet.
 2. Endring av tale.

Videre kan sykdommen ta litt tid til å være asymptomatisk før utbruddet av en eksacerbasjon, eller pasientens tilstand vil gradvis forverres. Periventrikulær leukoareose manifesteres oftest av følgende symptomer:

 • Forverring av talemuligheter.
 • Sykdommer i muskel-skjelettsystemet.
 • Konstant endring av humør.
 • Redusert intelligens.

Behandling av leukoareose


Hovedmålet med behandlingen er å redusere symptomene som oppstår på grunn av forstyrrelser i hjernen. For dette anbefaler legen medisiner som normaliserer hjernens sirkulasjon og metabolske prosesser. Virkningen av medisiner er rettet mot å fjerne spasmer, forbedre blodstrømmen og gi celler de nødvendige næringsstoffene. Oftest er pasientene foreskrevet: "Pyracetam", "Nitroglycerin", "Cinnarizine" og "Eufillin".

I tillegg vil en nevrolog under behandling anbefale helt å endre sin livsstil:

 1. Cure leukoareoz hjelper moderat trening. Komplekset med øvelser vil være en spesialist i treningsbehandling. I dette tilfellet hjelper svømming.
 2. Normalisere muskeltonen hjelper til med en spesiell styrking av massasje.
 3. Fullstendig nektelse av røyking og alkoholholdige drikker.
 4. Balansert næring. Kostholdet bør være basert på fisk, grønnsaker og frukt. Fettprodukter bør utelukkes helt.

Hvordan holde klarhet i sinnet til en svært gammel alder vil fortelle deg familielegen, en lege av den høyeste kategorien Anna Nikolaevna Yurganova:

Hvis leukoareosen ble oppdaget i tide, så har pasienten en høy sjanse til å bremse utviklingen av patologi med en riktig utvalgt terapi. Det viktigste er at behandlingen bør rettes ikke bare for å eliminere symptomene på sykdommen, men også ved normalisering av sirkulasjonsprosessene i hjernevevet.

Forebygging av sykdom

Legemidler eller vaksiner som kan beskytte mot forekomsten i fremtiden av en slik sykdom som leuko-azose eksisterer ikke. Som forebyggende tiltak kan legen gi råd til pasienten for å forandre sin livsstil. Dette krever regelmessig, gjennomførbar fysisk aktivitet og tilstrekkelig ernæring. Det er ekstremt viktig å fullstendig forlate noen dårlige vaner, siden det er de som i stor grad har en negativ innvirkning på nervesystemet.

Hvis en person har noen sykdommer knyttet til hjernens fartøy, trenger han kvalitet og rettidig behandling.

Eldre mennesker anbefales at de gjennomgår en medisinsk undersøkelse med jevne mellomrom, noe som vil bidra til å identifisere leukoareose i begynnelsen av utviklingen og starte behandling som vil bidra til å unngå funksjonshemning.

Leukoareose i hjernen

Det er en sykdom hvor den hvite saken av hjernehalvfrekvensen i hjernen, stammen og hjernen er skadet og fører til forstyrrelse av tettheten av nervesystemet og dets funksjon. Denne sykdommen er ikke avhengig og navnet på hjernens leukoareose. Som regel er det ledsaget av en metabolsk lidelse og vaskulære og degenerative maligne prosesser.

Hva er det

Ikke så lenge siden, visste leger ikke at dette er hjerne leukoarose, og kunne ikke foreskrive en effektiv behandling. Nå medisin utvikler seg, å innføre nye teknikker, slik som MRI (magnetic resonance imaging), ved hjelp av hvilke kan bli detektert i pasienter med forstyrrelser av hjerneaktiviteten. I de tidlige stadiene leukoaraiosis eksperter ikke ta hensyn til den lille "glow" vist MR, men med en mer inngående studie av denne prosessen, var det en endring i strukturen av proteinsubstanser, og deretter en rekke farlige symptomer. I denne situasjonen øker risikoen for demens eller demens.

Struktur av hjernen

Det er ikke alltid mulig å oppdage hjerne leukoareose ved kliniske metoder på et tidlig stadium. Det er sagt at ca 85-90% av de eldre opplever denne sykdommen i forbindelse med alder og regnes som normen. Ofte er hjerne leukoareose ledsaget av andre sykdommer: aterosklerose av blodkar, hypertensjon, diabetes.

Hvor alvorlig sykdommen utvikler seg er vanskelig å si. Svært ofte kan det ikke bli riktig diagnostisert, da det ikke er noen symptomer eller med karsirkulatorisk encefalopati, og hvis en person har demens.

Siden dette er en ikke-selvstendig patologi, kan legene ikke tilby spesifikke behandlingsmetoder. Hvis periventrikulær cerebral leuko-azareose oppdages ved et uhell, under undersøkelsen av en helt annen sykdom, er det nødvendig å sikte på å behandle den første sykdommen og forbedre metabolisme.

årsaker

Det er 2 typer fortynning av nervesystemet: fokal og diffus. Skaden påføres det hvite stoffet i det kortikale området, samt rundt ventriklene og andre områder i hjernen. Dette fenomenet oppstår ofte etter et tidligere hjerteinfarkt.

Det er slike årsaker til leukoareose:

 • Dårlige vaner;
 • Diabetes mellitus;
 • Eldre alder;
 • aterosklerose;
 • Arteriell hypertensjon;
 • Alkoholforgiftning.

Indirekte årsaker til hjerne leukoareose:

Den mest nøyaktige leukoarosen blir observert som følge av ulike forstyrrelser i hjerneskipene. Dermed er nesten alle som lider av demens som følge av feil blodsirkulasjon i hjernen, det er tegn og symptomer.

Denne prosessen kalles et karakteristisk eller obligatorisk tegn på hypertensive encefalopati. Det er ledsaget av skade på arterioler på grunn av høyt blodtrykk. Nå, med sikkerhet kan det hevdes at hovedårsaken er hypertensjon.

I tillegg til vaskulære lesjoner kan årsaken være multippel sklerose, en metabolsk lidelse som skyldes regelmessig bruk av alkohol og kronisk forgiftning. Omtrent en tredjedel av Alzheimers pasienter har også leukoareose. Det er bekreftende fakta som for alle er hemostase og metabolisme forstyrret. Leukoarez diffuse - et brudd på blodplater (prosessen med overdreven "fusion" i vaskulær mikrosirkulasjon). I dette tilfellet øker homocystein i blodet, som også er forbundet med hjerneskade.

Legene sier også at når du snurker, holder en person opp med å puste i en kort stund, noe som øker blodtrykket, forstyrrer blodsirkulasjonen i små fartøy og utvikler denne sykdommen.

form

Skjema for leukoareose er avhengig av sted:

Periventrikulær form leukoaraiosis er observert i hjernens laterale ventrikler, ensartet eller som foci. Når man undersøker en MR, kan man se at det sparsomme nervvevet rundt de fremre hornene i sidene ventrikkene ligner på "cap" eller "ører".

Subcortical visning leukoaraiosis karakterisert ved skade på hvitt materiale under hjerteets kortikale lag. Dette kan uttrykkes som mindre fokus på sykdommen, spredes gradvis til vevet i den subkortiske sonen, forbinder soner med nedsattelse av nervesvevet.

Sykdom leykoareozom har endringer: En rekke neuroner, deres prosesser i det berørte området går tapt, myelinskede er ødelagt, noe som er ekstremt viktig for overføring av nerveimpulser, og fibrene i det hvite stoffet forfall.

Også ødemet i nervesvevet utelukkes ikke, ledsaget av en økning i områdene utenfor cellene og i nærheten av karene, forekommer små cyster i hjernen. Patologier av diffus manifestasjon oppstår som følge av foci eller lacunarinfarkter. Sluttresultatet av alt ovenfor er spongiosis (hjernevæv er som en svamp).

Med hensyn til periventrikulær prosess, forekommer det ofte etter hjerneødem, nedsatt funksjon av væsken i hjernens ventrikler, iskemi. Fordeling av små foci er resultatet av utvidede soner (circumvascular), stort forekommer vanligvis etter lacunarinfarkt, slag.

Subkortisk leukoareose - utilstrekkelig blodgass i mikrocirkulasjonsstrømmen og terminale arterioler. Om natten, hvis en person har høyt blodtrykk eller lavere, fartøyene kan ikke være betimelig å gjenopprette manglende mengde blod, cerebral hypoksi oppstår, visne bort av nerveceller og deres prosesser er brutt. Men det er også et bilateralt fenomen, når sykdommen begynner sin handling periventrikulær, og beveger seg deretter til hjernens to hjerter.

symptomer

Leukoareose har ikke kliniske egenskaper som bare hører til ham. Symptomer på leukoareose i hjernen er preget av skade på den hvite delen av hjernen av en diffus natur, samt et brudd på funksjonen av cortex og subcortical område av hjernen. Stroke påvirker også signifikant sykdommen, Alzheimers sykdom og hjernen encefalopati.

En person lever med denne sykdommen i svært lang tid, ikke mistenker dens eksistens, siden sykdommen ikke manifesterer seg på noen måte. Hvis årsaken ligger i alderen, er symptomene helt fraværende. Men siden utviklingen av sykdommen medfører det berørte nervesystemet en forstyrrelse av mentale prosesser, mental aktivitet og muskuloskeletale funksjon.

Vi vet at betydelig skade er forårsaket av den hvite saken, derfor er en av de viktigste patologiene skade på den kortikale funksjonen og hjernens subkortex, og så er det demens.

Leukoareose har flere utviklingsstadier:

 • Fase 1 - Ikke uttalt symptomer på encefalopati - her har pasienten minne og konsentrasjon, fravær, hodepine, svakhet, tretthet. Som du kan se, lider en person følelsesmessig, fordi alt annet starter depresjon og apati.
 • 2 trinn - De kliniske symptomene er åpenbare. Minnehemming er mye sterkere, det er svært vanskelig for pasienten å konsentrere seg om noe, de mentale og intellektuelle prosessene er ødelagte. På dette stadiet er pasientene preget av langsomhet, sløvhet, likegyldighet til alt, sinne. Det blir vanskelig for pasienten å bevege seg rundt. Dette manifesterer seg i skyggen av å gå, kan ikke holde balansen. Han er imidlertid fortsatt i stand til å betjene seg, men fysisk stress er gitt med vanskeligheter, og noen ganger helt umulig, spesielt hvis arbeidet innebærer store intellektuelle belastninger.
 • Fase 3 - Demens. Pasienten er ikke klar over hva som skjer rundt, kan ikke redegjøre for sine handlinger og handlinger, går tapt i tid og rom. Ordene er talt av personen uartig, og noen ganger er tale helt fraværende. Pasienten er veldig svak, likegyldig hva som skjer, det blir gradvis vanskeligere og vanskeligere å betjene. Brudd på motorfunksjonen manifesteres ved endringer i gangarter, motoriske ferdigheter, lammelse og parese kan forekomme.
Forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser, kan være et tegn på utvikling av leykoareoza

Hvis utviklingen av leukoarose begynner etter et hjerteinfarkt, vil symptomene bli mye sterkere og mer signifikant. Hjerndysfunksjon utvikler seg mye raskere med utfallet av demens ledsaget av diabetes, aterosklerose, hjerne arteriell sykdom, hypertensjon.

Typisk vaskulær demens er noe forskjellig fra demyeliniserende patologier. For eksempel, er Alzheimers sykdom resultatet av den forestående forekomst av symptomer på svekket hukommelse og konsentrasjon, og det andre tegnet råder i multippel sklerose (tilstand bedres plutselig, forringes da igjen snart). Men i det første og i andre tilfelle er utfallet en-demens eller demens.

3 stadier av økning i demens:

 • Pasienten lever sitt liv, selvbetjening;
 • Pasienten trenger hjelp fra de som er hjemme, spesielt med stor fysisk og psykisk stress;
 • Ved krenkelse av kognitiv funksjon og nevrologisk krise trenger pasienten kontinuerlig hjelp fra andre.

De oppførte symptomene på leukoareose er dannet etter en lang periode fra den første utviklingen av fokus på sjeldne tilfeller av hjernevev. Denne sykdommen er ikke avhengig, men som regel refleksjon av andre farlige vaskulære sykdommer. Og selvfølgelig er det veldig viktig å revidere livsstilen din, fordi det vil bidra til å endre tilstanden til det bedre og glemme sykdommens eksistens i lang tid.

diagnostikk

Diagnose leukoaraiosis ikke frastøtt av kliniske tegn, fordi de ikke er uspesifikke for sykdommen, og på undersøkelse ved hjelp av verktøy. Den mest effektive og nøyaktige er MR. Det gjør det mulig å oppdage både forandringsstedet og distribusjonsområdene, sannsynligvis opprinnelseskilden. Men ikke hver gang endringer i MR-prosessen samsvarer med graden av alvorlighetsgrad av tilstanden.

Diagnose av leukoareose på MR

Endringer karakterisert tilgjengelig foci fortynning neuralt vev hvit substans, som er plassert rundt ventriklene (subkortikale), leykoareoz som en sky i området av demyelinisering lokale felt rundt hornene i laterale ventrikler i hjernestammen, thalamus, cerebellum. Ofte er cerebral iskemi ledsaget av en økning i laterale ventrikler og perivaskulære soner. For bedre å vurdere leuko-aroisen på en MR, må du velge T2-VI-modus.

En annen metode er CT, men den er ikke like effektiv som den forrige, selv om de fleste pasienter kan oppdage vaskulær demens.

behandling

Behandling av leukoareose innebærer ikke nøyaktige metoder og ordninger, det foreskrives avhengig av hovedpatologien. Selvfølgelig må du først redusere påvirkning av ytre faktorer: en sunn livsstil, å overvåke blodsukkeret og lipid metabolisme, bli kvitt dårlige vaner. Spesialister foreskriver ikke behandling for pasienter med leukoarez, som oppstår uten symptomer.

Behandling med medisiner er rettet mot å gjenopprette god blodsirkulasjon og metabolisme. Til dette formål utpeke:

 • Nootropics - cerebrosilin, pyracetam, nootropil, fesam, cortexin;
 • Vitamin B;
 • Legemidler for å forbedre det vaskulære systemet - mildronat, cinnarizin, pentoksifyllin, nicergolin, actovegin;
 • Hypotensive stoffer av forskjellige grupper (diuretika, ACE-hemmere, beta-blokkere).

Til dags dato produserer midler som har en vasodilator, antihypoksisk og nevrobeskyttende effekt. En av dem - en hummer, som inkluderer nootropil og piracetam. For signifikant forbedring bør tilstanden tas i en måned eller mer. Virkningen av pyracetam er rettet mot å forbedre pasientens oppmerksomhet, minne og mental aktivitet. I løpet av de siste årene ble det kjent at dette stoffet også hjelper Alzheimers pasient. I tillegg beholder den væskestatusen i blodet i karene. Det brukes til å forhindre slag.

Cinnarizine virker på vegger av fartøyene, slapper av dem, gjenoppretter blodsirkulasjonen. Kombinasjon av to stoffer (piracetam og cinnarizin) vil redusere bivirkningen av begge legene betydelig.

Behandle leykoareoz hode skal ledsages av sammenhengende sykdommer. De viktigste pasientene krever også beroligende midler og antidepressiva.

outlook

Prognosen for leukoareose er ikke eksakt. Det ser ut som at ved å utføre en diagnose og utnevne behandling i tide, er det en sjanse til å stoppe utviklingen av sjeldne tilfeller av hvitt stoff og forsinke øyeblikkelig opphør av hjernefunksjon. Behandling av demens kan imidlertid ikke unngås, derfor må pasientene regelmessig overvåke og overvåke.

Som et resultat av demens, øker risikoen for å bli deaktivert. Denne eller den gruppen er bestemt av graden av funksjonshemming, hvor mye en person trenger hjelp.

Forebygging av utvikling av hjernedysfunksjon består i styring av en sunn livsstil, behandling av primære patologier, løpet av nootropiske medisiner. I tillegg bør pasienten ikke slutte å observere nevrologen, særlig i alderen.

Periventrikulær hjerne leukoareose

1. Predisposisjon til sykdommen 2. Årsaker 3. Klinisk bilde av sykdommen 4. Grad av patologi 5. Diagnose 6. Hvordan behandles leukoarenose? 8. Utsikter for pasienten 8. Hvordan forebygge sykdommen?

Neurologi er en svært kompleks og omfattende vitenskap. Den inneholder mange sykdommer. Noen er ofte funnet, og noen er svært sjeldne.

hjerne leykoareoz eller periventrikulær leykoareoz - en sjelden hjernesykdom som er kjennetegnet ved endringer i hjerne hvit substans tetthet på grunn av kronisk eller akutt ischemisk lesjon. Leukoaraiosis ildsteder er ofte funnet i vaskulær demens, Alzheimers sykdom, multippel sklerose, høyt blodtrykk og karsykdommer, diabetes, HIV-infeksjon, iskemisk slag. I denne situasjonen er leukoareose et klinisk symptom på en av en rekke sykdommer.

Forutsetning for sykdommen

Det er flere risikofaktorer som øker forekomsten av en slik sykdom. De viktigste er:

 • avansert alder;
 • alkoholmisbruk;
 • røyking og bruk av narkotiske stoffer;
 • irrasjonell ernæring;
 • Tilstedeværelse av kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet, blod;
 • hemodynamiske lidelser;
 • blødningsforstyrrelser.

årsaker

De viktigste etiologiske faktorene i sykdommen er:

 1. Ulike dysirkirkulatoriske encefalopatier (oftere Biswanger's sykdom).
 2. Vaskulære sykdommer i hjernen.
 3. Endokrine sykdommer.
 4. HIV-infeksjon.
 5. Neurodegenerative prosesser i hjernen.
 6. Iskemisk slag.
 7. Alzheimers sykdom.

Dette er de viktigste sykdommene som fører til hjerne leukoarheasis, men patologi kan være uavhengig.

Klinisk bilde av sykdommen

Symptomene på den underliggende sykdommen kommer i forkant avhengig av etiologien. I begynnelsen, når foci av lesjoner er enkle og små i størrelse, manifesterer sykdommen praktisk talt seg ikke. Men som klinisk utvikling utvikler og kliniske symptomer. Ved mild sykdom manifestert ved hyppige humørsvingninger, oftest slike mennesker er utsatt for depresjon, selvpiskingen, de har en dårlig humør, ikke svarer til situasjonen som forårsaket den. Svært ofte oppdager pasienten ikke en organisk bakgrunn av tilstanden hans. Med progressjon blir kognitive funksjonsnedsettelser lagt til, minnet påvirkes, pasienten blir vanskelig å konsentrere seg. Han jobber langsommere, over tid, glemmer ting som er grunnleggende for ham. Daglig virksomhet begynner å forårsake vanskeligheter.

Ved senere datoer merker bekjente og slektninger en taleforstyrrelse i pasienten, som blir usammenhengende usammenhengende. Ofte er tråden i samtalen tapt, personen som om han kobler fra en hendelse, kan glemme noen viktige hendelser og alle kjente fakta.

Også en slik sykdom er preget av et brudd i genitourinært system: nedsatt seksuell aktivitet, pasienten har hyppig trang til å urinere, hovedsakelig om natten. Over tid skjer urininkontinens.

Til de eksisterende symptomene blir motorforstyrrelser tilsatt. Gait og bevegelse blir usikre, rystende. Det er vanskelig for en pasient å holde gjenstander, spesielt små. Motoren er ødelagt, den kan ikke fungere med små deler. Ved senere tider mister pasienten balanse, faller ofte flatt.

Grad av patologi

I diagnosen leukoareose er 3 grader skilt. De er bestemt avhengig av kliniske symptomer og instrumentelle studier. Som regel går sykdommen raskt, og på bekostning av klinikken kan man mistenke pasientens overgang til neste grad.

diagnostikk

For diagnosen er veldig viktig rettidig ring for en lege. Nevrologgen samler en anamnese av sykdommen, undersøker pasienten, tildeler en rekke studier. Men å vite hva symptomene er tilstede hos pasienten, som sykdommen utviklet seg, og hva den tilhørende patologi, legen kan allerede mistenker periventrikulær leykoareoz.

For å bekrefte pasienten,:

En klinisk blodprøve er ikke veldig informativ, siden denne patologien ikke har noen karakteristiske endringer. I blodklinikken er det et økt antall leukocytter og ESR, et lavt nivå av hemoglobin. I den biokjemiske analysen av blod, et høyt nivå av lipider, blodsukker.

Klinisk analyse av urin uten spesielle endringer. På et engiognogram av cerebral fartøy er det en obstruksjon av arteriene, observeres tegn på cerebral iskemi.

Mer informativ i diagnosen av datamaskin eller magnetisk resonans avbildning. MR-bilder viser tegn på et modifisert signal fra hjernens hvite materie. Slike foci kan være lokalisert eller distribuert gjennom hele hjernens substans. Dette indikerer tilstedeværelsen av iskemi. Det er også verdt å merke seg at ikke alltid et MR-bilde tilsvarer pasientens tilstand. Ofte i nærvær av flere steder av leukoareose, er sykdommen ikke symptomatisk manifestert og vice versa.

Hvordan behandles leukoarenose?

Behandling av hjerne leukoareose er rettet mot å behandle den underliggende sykdommen og redusere de kliniske symptomene på sykdommen.

Først av alt inkluderer behandlingen narkotika hvis tiltak er rettet mot å forbedre metabolske prosesser og blodtilførsel i hjernen. Pasienter er foreskrevet medikamenter som reduserer spasmer i blodårene, noe som igjen forbedrer blodstrømmen til hjernen. Ved kompleks behandling brukes Piracetam, Oxiratsetam, Nitroglycerin, Aspirin, Nimodipin, Cinnarizin og Eufillin.

Ikke på noen måte ikke selvmedisinere. Narkotika og doser bør velges av en nevrolog, basert på pasientens tilstand og tilstedeværelsen av samtidig patologi.

Vær spesiell oppmerksom på ikke-rusmiddelbehandling.

Pasienten skal gi opp alkohol og røyking. Maten skal være balansert, mindre stekt og fettete, mer friske grønnsaker og frukt, fisk, sjømat, kjøtt bør foretrekkes for fettfattige varianter.

I tillegg til ernæring er det nødvendig å opprettholde fysisk aktivitet og moderat trening. Dette kan være både en økt med en lege av treningsterapi, samt uavhengige øvelser som er rettet mot å styrke alle muskelgrupper. Vannbehandling vil også ha en gunstig effekt. Slike pasienter blir vist ved bassenget.

En annen flott måte å holde seg i form og styrke en persons muskulære system er massasje. En kvalifisert erfaren massør er velbevandret i problematiske problemer og vil lett velge komplekset som kreves for sykdommen.

Utsikter for pasienten

Ved rettidig påvisning av patologi og riktig behandling er prognosen for pasienten gunstig. Det er mulig å senke utviklingen av sykdommen betydelig, dette krever en integrert tilnærming. Terapi bør være rettet mot å behandle den underliggende patologien og forbedre blodtilførselen til hjernen.

Hvordan forebygge sykdommen?

Det er ingen spesiell profylakse av leukoarose. Imidlertid er det med regelmessige medisinske undersøkelser og angiografi og MR-diagnostikk mulig å identifisere sykdommen på et tidlig stadium, og dermed påbegynne behandling, og dermed øke pasientens fulle levetid betydelig.

Alt om hjerne leukoareose

Spesiell oppmerksomhet i medisinsk praksis krever studier av sykdommer forbundet med den menneskelige hjerne. Å være det viktigste organet til en person, tiltrekker seg oppmerksomheten til mange spesialister.

Begrepet leukoarose

I verden, en veldig stor prosentandel av mennesker som har en lesjon i hjernen i små blodkar. Som følge av dette fører det til et utilstrekkelig inntak av oksygen i de små delene av hjernen. Den normale tettheten av hvitt materiale endres i retning av reduksjon, dets skade oppstår. På bakgrunn av slike endringer utvikler hjerne leukoareose - en sjelden sykdom forbundet med kronisk iskemi.

På computertomografi eller MR, manifesterer leukoareose som hyperintensielle flekker i hvitt materiale. Med aggressive strømmer av hjertesykdommer i hjernen kan hvite kroppsinfarkt utvikle seg, noe som også genererer leukoarreose. Han er en følgesvenn av et slag.

På grunn av det faktum at den hvite delen av hjernen er ansvarlig for kommunikasjon mellom sine ulike steder for koordinering og optimalisering av informasjonsutveksling, resulterer leucoareose i slike endringer som:

 • Krenkelse av koordinering av bevegelse, gang.
 • Tap av balanse i rommet.
 • Overtredelse av oppmåling av informasjon.
 • Umulighet til å ta avgjørelser.

I stedet for lokalisering er delt inn i:

Det er et nederlag av den hvite substansen i hjernen i form av kapp ved siden av de fremre eller bakre hornene i sideventriklene.

Lesjonene er av flere natur, som ligger dypt i hjernehalvene.

årsaker

Leukoareose refererer til kroniske sykdommer av senil alder. Hyperintensiteten av den hvite delen av hjernen kan observeres ved hjelp av MR i 40-50 prosent av pasientene over 50 år. Samtidig ser de helt friske ut.

Utviklingen av denne sykdommen har mange forskjellige årsaker, men de er radikalt forskjellige fra de som bidrar til utseendet av andre aldersrelaterte vaskulære sykdommer. Årsakene til sykdommen er ikke nøyaktig etablert, siden symptomatologien ikke er spesifikk.

De viktigste årsakene

 • hypertensjon.

Hovedårsaken til oppstart av leukoareose i hjernen er et økt hydrostatisk trykk i karene. Pasienter som lider av hypertensjon, har leukoareose mye oftere enn mennesker med normalt blodtrykk. Hvis trykket økes konstant, så utvikler en alvorlig grad av sykdom av denne grunn.

 • Brudd på blodstrøm i hjernen.

På de skadede karene, som har en ujevn form, strømmer blodet sakte. Det ble funnet at bare 39,7% av volumet av blod som passerer gjennom de friske karene, passerer gjennom dem.

Større blodplater og mer utsatt for klumping (dannelse av trombi) øker utviklingen av endringer i hjernen med 60%.

Snorking, apné, nedsatt pust under søvnen bidrar til høyt blodtrykk, noe som fører til hypertensjon. Jo hyppigere åndedrettsstress forekommer i søvn, jo høyere er risikoen for leukoareose.

Homocystein er et produkt av nedbrytning av proteiner. Det fører til en forstyrrelse av funksjonen til det indre endotelet som forene karene, noe som igjen reduserer nivået av blodstrøm.

Andre grunner

 • Et erfarent slag.
 • Iskemisk sykdom.
 • Fedme.
 • En stillesittende livsstil.
 • Røyking, alkoholmisbruk.

symptomer

Med fremkomsten av moderne metoder for instrumentforskning var det mulig å spore hvordan denne sykdommen begynner og fortsetter.

Ved oppstart av patologien er det vanligvis ingen kliniske symptomer som indikerer at hjerneskade oppstår. Når lesjonene blir større, begynner hjernens funksjonalitet å forverres - nivået av minne, minne, tåke er redusert, balanse, gang er forstyrret. En person blir glemsom, dårlig orientert i rommet, gjentar ofte de samme lydene, utfører en handling flere ganger.

Distinksjon av pasientens følelsesmessige tilstand er uthevet. Det er en skarp endring i humør, en akutt reaksjon på ytre stimuli, depressiv oppførsel.

Utseendet til hjerne leukoareose er et av symptomene på slike sykdommer som:

 • Besswanger's encefalopati (dyscirculatory atrofi av hvitt stoff).
 • Alzheimers sykdom.
 • Alle slags hjernesykdommer forbundet med blodårer.
 • Ulike grader av kjøpt demens - demens.

Grader av uttrykk

Graden av leucoareose er delt inn i tre grader:

 1. Det er en ubetydelig kognitiv patologi av hjernens subkortiske område. Slike endringer manifesteres i form av svimmelhet, hodepine, raskt tap av energi. Litt reflekse sen reflekser er aktivert. Hvis du legger merke til bredden på personens trinn, kan du se at den har blitt kortere.
 2. Leucoareose i den andre graden utvikler seg aktivt, noe som uttrykkes i en reduksjon i pasientens kognitive funksjoner. Disse inkluderer brudd på nevropsykiatri og psykomotorisk, nedbrytning av mentale prosesser, tilbakeholdenhet er erstattet av manglende evne til å holde seg under kontroll. Noen ganger begynner pasienten å oppleve urininkontinens, og hyppig vannlating oppstår. Tilpasningen til samfunnet går tapt, arbeidskapasiteten minker. Symptomatologi ligner Alzheimers.
 3. Den tredje graden er preget av de samme faktorene som den andre, men de har allerede en uttalt karakter.

diagnostikk

For å gjøre en nøyaktig diagnose, må du se en lege neurolog. Han vil samle anamnese, klargjøre symptomene, den eksisterende patologien, vil gjennomføre den nødvendige undersøkelsen av pasienten, og vil tildele studier.

For å få en nøyaktig diagnose behandles pasienten:

 1. Klinisk undersøkelse av blod.
 2. Biokjemisk blodprøve, blod for sukker.
 3. Klinisk undersøkelse av urin.
 4. Angiografi.
 5. CT, MR i hjernen.

Den mest nøyaktige i diagnosen er datamaskin eller magnetisk resonans-bildebehandling. På bildene vil lesjonene bli synlige som en signalendring i T2-modus. De kan lokaliseres både lokalt og i halvkule.

Et slikt bilde indikerer at pasienten opplever iskemisk sykdom.

behandling

For i dag er det ingen spesifikk medisinsk behandling for hjerne leukoarhea, siden årsakene til forekomsten er ikke fullt ut forstått.

Den viktigste metoden for behandling av leukoareose er medisinering, rettet mot behandling av den underliggende sykdommen. Behandlingsforløpet er utnevnt av den behandlende legen. Disse stoffene med vasoaktive egenskaper - forbedrer blodsirkulasjonen. Disse midlene inkluderer: Euphyllin, Vinpocetine eller Pentoxifylline, Cinnarizine. Komplekset bruker stoffer som blokkerer kalsiumkanaler - Flunarizin.

Godt bevist Nootropil med en aktiv komponent av pyracetam. Pyracetam er et neotropisk legemiddel som forbedrer hjernens funksjonalitet.

forebygging

I mangel av en spesiell behandling for leukoarreose kan forebyggende tiltak brukes til å redusere risikoen for å utvikle denne sykdommen:

 • Balansert kosthold.
 • Hyppig gange i friluft.
 • Aktiv livsstil.
 • Eliminering av bruk av alkohol, tobakk og narkotika.
 • Unngå stressende situasjoner.
 • Tidlig deteksjon og behandling av sykdommer som fremmer utviklingen av leukoarose.

Hjernens leukoareose er en skadelig sykdom. Forsinkelse av forebyggende tiltak kan føre til uførhet og til og med død.

Hva er hjerne leukoareose og hva er symptomene på sykdommen?

En kompleks og stor vitenskap om nevrologi omfatter ikke et lite antall sykdommer. Noen av dem er vanlige, men det er svært få. En slik sykdom er leykoareoz.

Cerebral leukoareose - hva er det?

Med denne sykdommen er den hvite delen av hjernen skadet, og hjernecirkulasjonen er funksjonsfeil. leykoareoz gjelder ikke for visse sykdommer. Dette er en av de viktigste symptomene på en rekke unormale endringer i subkortiske strukturer under diagnosen.

Denne sykdommen kan være et tegn på skade i sentralnervesystemet av atrofisk og annen opprinnelse:

 • Subkortisk aterosklerotisk encefalopati eller Binswanger sykdom;
 • Alzheimers sykdom;
 • Demens vaskulær;
 • Vedvarende hypertensjon

Endringer i hjernen på morfologisk nivå med denne sykdommen manifesteres i følgende:

 • demyelinisering eller ødeleggelse av myelinskede av nevroner, som fører til ødeleggelse av strukturen av hvitt materiale;
 • utseende steder med ufullstendig nekrose. Grensene er ikke tydelig merket;
 • ødem hjernevæv;
 • ekstracellulære intervaller økes.

Reduksjon av hjernefunksjoner skyldes utvidelsen av det berørte området.

Med leykoareoze skiller du to typer patologi:

Periventrikulær hjerne leukoareose - hva er det?

Denne typen sykdom innebærer plassering av foci dø ut hvitt stoff i form av "caps" plassert over ventriklene, eller i form av en stripe som omringet hjernens laterale ventrikler.

Sone av leukoareose i hjernen

Typer av sykdommen avhenger av plasseringen av fokalet for atrofi.

En sone av leukoareose skjer:

 • rundt de laterale ventriklene og deres fremre horn;
 • i subkortisk sone, semiovalikulært senter.

Grader av hjerne leukoareose

Avhengig av de kliniske indikasjonene og studiene i sykdomsdiagnosen, utmerker graden av patologi seg. På grunn av det faktum at sykdommen raskt utvikler seg, er det på grunn av diagnosen mulig å avgjøre overgangen av sykdommen til neste stadium i tide.

Sykdommen er delt inn i tre grader.

Sosial disadaptasjon med økende leuko-aurease forekommer i tre faser:

 • I første fase Pasienten kan leve uavhengig. Han er i stand til selvbetjening og arbeid.
 • I den andre fasen pasienten trenger allerede hjelp utenfor hverdagen. Dette er spesielt nødvendig for store fysiske og mentale belastninger.
 • Pasienter med tredje fase kan ikke uten hjelp av slektninger eller en spesialarbeider.

1. grad

Den første graden av leukoarose har individuelle tegn.

Disse inkluderer:

 • lyder i ørene;
 • svimmelhet;
 • migrene;
 • asteni;
 • glemsomhet;
 • søvnløshet;
 • problem med gangen.

Under nevropsykologiske studier, elendig kognitiv svekkelse Frontal-subcortical arter - minne, oppmerksomhet kognitiv aktivitet er redusert. Medisinsk undersøkelse kan avsløre små manifestasjoner av sykdommen - forkortelse av trinnlengden, ustabilitet, tregere av gangavstand, tendonreflekser kommer til liv.

2. grad

2 grad av leukoareose er preget av:

 • Utvikling av nøyaktige kliniske syndromer, som reduserer arbeidskapasiteten til hele kroppen - mentale og psykomotoriske prosesser bremser betydelig, oppmerksomhet, tankegang er ødelagt, apati øker, depresjon, disinhibition, følelsesmessig irritabilitet, minnet minker.
 • På dette stadiet av sykdommenavtar sosial, profesjonell tilpasning, redusert arbeidskapasitet, det er problemer med genitourinary systemet, som fører til hyppig nattlig urinering.
 • Selvbetjeningsevne er beholdt.
 • Arbeidsaktivitet blir ubeleilig eller umulig. Spesielt hvis det er forbundet med store psykiske belastninger.

3. grad

3 grad av leukoareose er lik den andre fasen av sykdommen:

 • Men muligheten for funksjonshemning i denne grad mye høyere.
 • Bevis på brudd er ledsaget av atferdsforstyrrelser. Pasienten kan ikke forstå hva som skjer rundt, mister orientering i tid og rom, talen kan bli uskadelig eller helt forsvinne.
 • Lider av tredje grad leykoareoza blir likegyldig, apatisk mot andre. De mister sine selvbetjeningsevner.
 • Forekomsten av en parese, lammelse, urininkontinens.
 • Det er problemer med gangarter. Hun blir ustabil, slakk. Pasienten mister balanse, faller.

Symptomer på leukoareose

På grunn av det faktum at leykoarioz er ikke en uavhengig sykdom, så er de individuelle symptomene som bare er iboende for ham ikke. Alle tegn vil være forbundet med nederlaget av hvitt stoff i hjernen. En forstyrrelse i arbeidet med cortex og subcortex i hjernen.

En viktig rolle er spilt av de viktigste sykdommene:

 • Alzheimers sykdom;
 • slag;
 • diabetes mellitus;
 • encefalopati.

I lang tid selve sykdommen viser ikke. Det er spesielt vanskelig å gjenkjenne hvis det er det eneste symptomet på aldring.

Men med sykdomsprogresjonen vil man manifestere slike manifestasjoner som:

 • Emosjonelle lidelser manifesteres av økt dysforia, depresjon;
 • Kognitiv svekkelse - minnefeil, reduksjon av tenkning
 • Det er taleforstyrrelse, motor apparat.

Behandling av hjerne leukoareose

Sykdeterapien bestemmes av hovedanomali og har ikke en eksakt skjema. Først av alt er det nødvendig å redusere virkningen risikofaktor - Forbedre blodsukkeret og normalisere kroppens metabolisme. Bli kvitt dårlige vaner og normaliser livsstilen. Med asymptomatisk leukoiosis er mild behandling ikke nødvendig.

Behandling ved hjelp av medisiner utføres for å forbedre metabolske prosesser i nervevevet og for å forbedre blodsirkulasjonen.

For dette blir følgende stoffer brukt:

 • nootropics. Disse inkluderer Fezam, Nootropil, Cortexin, Cerebrolysin, Pyracetam.
 • antihypertensive narkotika, som inkluderer et bredt spekter av legemidler utviklet for å senke blodtrykket. Disse er beta-blokkere, diuretika, ACE-hemmere (angiotensin-converting enzyme)
 • Vitaminer i gruppe B;
 • aktovegin, Mildronate, Nicergoline, Cinnarizine, Pentoxifilin er vaskulære legemidler for å forbedre metabolismen.

Foreløpig har spesialister utviklet stoffer som gir vasodilaterende og nevrobeskyttende, antihypoksiske tiltak samtidig. Et slikt verktøy er Omaron. Den inneholder pyracetam og nootropil. Mottak av dette stoffet er lang, en måned eller mer.

Samtidig med behandlingen terapi all sammenhengende patologi - diabetes, hypertensjon, aterosklerose. Alle av dem ytterligere forverrer hjerneskade.

Også, pasienter trenger antidepressiva og beroligende midler.

Pasienter med leukoareose for forebygging av hjerteinfarkt er foreskrevet legemiddelgruppe platehemmende. Under behandlingen vil behandlingsregimet bli justert.

Hvis du ikke tar tiltak for å behandle sykdommen, så vil det begynne å utvikle seg, noe som senere fører til hjerneslag. Og dette betyr fullstendig avhengighet av pasienten på terapi - kateter i urineren, bruk av en sonde for å spise.

leykoareoz gjelder ikke for de sykdommene som går bort av seg selv. Prognosen for denne sykdommen er ikke vanlig. En rettidig diagnose og behandling som startet, kan forsinke utbruddet av en hjernesykdom, og redusere forekomsten av hvitt stoff.

På den annen side vil tap av nevroner, uspesifikke forandringer, et problem i interaksjonen mellom cortex og subcortex fortsatt føre til demens. Det skal huskes at de som lider av denne sykdommen og tilhørende patologi krever permanent overvåking og mobil overvåkning.

Behandling av sykdommen er ikke bare basert på behandling av medisiner, men også på behandling uten behandling.

Vær oppmerksom på pasientens diett:

 • Det burde være balansert.
 • Hvordan kan det mindre fet, stekt.
 • I kostholdet bør være mer sjømat, grønnsaker, frukt.
 • Fisk og kjøtt bør velge fettfattige varianter.

For å styrke muskelsystemet og opprettholde den fysiske formen er det nødvendig å gjøre massasje. Legen-rehabilitologen vil utvikle komplekset som er nødvendig for denne sykdommen.

Forebygging av leukoareose

Visse forebygging av sykdom eksisterer ikke. Denne patologien forekommer hos unge mindre ofte enn hos eldre. Av denne grunn, en vanlig undersøkelse av en lege, MR, angiografi kan tilskrives effektive metoder for forebygging. De vil bidra til å bestemme sykdommen på et tidlig stadium, og derfor vil behandlingen bli planlagt i tide. Alt dette vil vesentlig forlenge pasienten hele livet.

Vesentlige problemer med å gå, taleforstyrrelser kan føre til at en pasient lider av leukoarheoza til funksjonshemming.

Les Mer Om Fartøyene