Tilveiebringelse av prehospital omsorg for hypertensiv krise

Den hypertensive krisen er en populær akutt tilstand som trenger ambulanse. På grunn av den raske økningen i blodtrykket utvikler symptomer forårsaket av skade på målorganer. For å hindre mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjerteinfarkt, må du raskt redusere blodtrykket.

Populære manifestasjoner av hypertensiv krise

De vanligste symptomene som krever beredskapssyke er økt blodtrykk, "blikk for øynene," oppkast uten lindring, hodepine i templene og baksiden av nakken.

Pasienter er vanligvis nervøse, huden er hyperemisk. Det kan være kortpustethet, brystsmerter, skjelv i ekstremiteter, kald svette og til og med kramper.

I alvorlige tilfeller, nedsatt cerebral sirkulasjon og skade på kranialnervene (hemiparese og parese).

Hvis du har disse tegnene på sykdommen, trenger du akutt hjelp.

Hvorfor utvikler en akutt tilstand?

Tildel en rekke faktorer som bidrar til utviklingen av hypertensiv krise: stress, tung mosjon, en skarp endring i værforholdene, nyresykdom, avbrytelse av antihypertensive legemidler, arbeid, overdrevent inntak av salt, flytende, alkohol, kaffe, krydret og fet mat.

Diagnose - hvor alvorlig er alt

Først av alt, hvis du mistenker en hypertensive krise, må du måle blodtrykket. Det bør forbedres. Trykket måles med en tonometer, som vanligvis finnes i et hjem med høyt blodtrykk.

Ved undersøkelse av kardiovaskulærsystemet er det mulig å identifisere mange forskjellige patologier. Pulsen blir ofte akselerert, men følelsen av hjertebanken kan ikke ledsages av takykardi. Noen ganger er det bradykardi og ekstrasystole. Med perkusjon (tapping) er det en forlengelse av grensen til kardial sløvhet til venstre.

Når auskultasjon (lytter med et fonendoskop) oppdages en splittelse av II tone og en skarp aksent.

Kanskje utviklingen av akutt hjertesvikt: puls er hyppig, lungene kan høre stillestående raler, hjertets lyder er døve.

Førstehjelp - i påvente av en ambulanse

Førstehjelp for hypertensive kriser kan ikke erstatte medisinsk kvalifisert hjelp! Men pasientens generelle tilstand og utviklingen av komplikasjoner avhenger av handlinger av slektninger og venner. Kunnskap om algoritmen til omsorg og evnen til å søke om det på en riktig måte løser i stor grad utfallet av sykdommen.

Konsistens og prinsipper for førstehjelp:

 1. Ring et ambulanseteam
 2. Berolig personen (stimulering bare fremmer løft av en BP);
 3. Legg ham i seng og gi ham en semi-sittende stilling;
 4. Pass på at pasienten puster jevnt og dypt;
 5. Påfør en kald varmere eller komprimer til hodet ditt;
 6. Gi tilgang til oksygen (åpne vinduet, fjern klærne);
 7. Gi de antihypertensive hjelpemidler som pasienten har tatt før;
 8. Plasser tabletten under tungen kaptopril (eller Corinfar, hette, nifedipin, kordafleks), om en halvtime ingen forbedring er bemerket, og "fast" er ikke tilgjengelig, er det mulig å ta stoffet igjen i listen, men generelt ikke mer enn 2 ganger!
 9. Hell i en tinktur av motherwort eller valerian, corvalol;
 10. For å bekjempe følelsen av forkjølelse og chill, legg pasienten varm med varmeren;
 11. Ved forekomst av smerter bak et brystben er det nødvendig å godta nitroglycerinum (i summen ikke mer enn 3).
 12. Etter å ha gitt førstehjelp, må medisinsk personell opptre. Hvis blodtrykket ikke faller og pasientens tilstand forverres, brystsmerter og andre mistenkelige symptomer utvikler seg, og du har ikke ringt til et team av leger ennå, ring en ambulanse raskt. Man kan ikke nøle med!

Noen ganger etter å ha gitt medisinsk hjelp, blir pasienten lettere og innlagt på sykehus. Men i enkelte tilfeller, etter spesialistens skjønn, er det behov for akutt behandling på sykehuset, som ikke under noen omstendigheter bør forlates.

Medisinsk assistanse

I det ukompliserte kriseforløpet administreres dibazol og diuretika intravenøst.

Utmerkede resultater, spesielt med ekstrasystol eller takykardi, gir betablokkere (indial, obzidan, rausedil, propranolol). Kanskje, både intravenøs og intramuskulær injeksjon.

Ved en hypertensiv krise av II type utnevnes eller nominert gemiton, klofelin, kaaptressan.

Noen ganger, for å oppnå en hurtig hypotensiv effekt, bruk av intravenøs diaxizonon eller hyperstat.

Nesten det er det anbefalt å plassere nifedipin eller Corinfar under tungen.

I kombinasjon med andre legemidler i type 2, brukes neuroleptika (droperidol).

Når i kombinasjon med en økning i blodtrykket observeres symptomer på akutt ventrikulær svikt, blir diuretika og ganglionblokkere administrert.

Hvis den hypertensive krisen er komplisert ved akutt koronarinsuffisiens, brukes også nitrater (nitrosorbid, sutur, nitronium) og smertestillende midler, opp til narkotiske stoffer.

Legemidler med hypertensive kriser

Førstehjelp for hypertensive kriser er alltid en bestemt gruppe medikamenter. Målet med å behandle en akutt tilstand er å senke blodtrykket til vanlig nivå, det vil si hvis en person har et "arbeidstrykk" på 145/90, bør man ikke streve etter en standard 120/80. Ikke glem at nedgangen i blodtrykket skal være sakte og glatt, fordi et skarpt hopp kan utløse en sammenbrudd. Husk også at hvert stoff har kontraindikasjoner.

 • ACE-hemmere (enap, enam) - brukes vanligvis i form av tabletter for resorbsjon.
 • Betablokkere (metoprolol, propranolol, obzidan, Inderal, atenolol, labetalol) - blokkere reseptorer i hjertet og blodkarene, for derved å utvide de arterielle lumen, og hjerteslaget blir mindre.
 • Clofelin er et sterkt antihypertensivt stoff, som bør brukes med forsiktighet, siden en plutselig blodtrykksfall er sannsynlig.
 • Medikamenter av myorelaksende virkning (dibazol) - forårsaker avslapping av veggene i arteriene, på grunn av dette reduseres trykket.
 • Kalsiumkanalblokkere (normodipin, kordipin) brukes til arytmier og angina pectoris.
 • Diuretika (lasix, furosemid) - trykket reduseres ved å øke utskillelsen av natrium, redusere vaskulær tone og redusere BCC.
 • Nitrater (nitroprusside) - utvide lumen av arterien.

Vanligvis brukes legemidlene i form av injeksjoner og tabletter for absorpsjon, siden med hypertensive kriser, oppleves ofte oppkast og bruk av orale midler er ineffektivt.

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Med en sterk økning i blodtrykket kan det oppstå komplikasjoner:

Også koma, lungeødem, akutt hjertesvikt, encefalopati, eclampsia, blødning og hjerterytmeforstyrrelser kan utvikles.

Dette er ikke alle komplikasjoner, det er mange av dem og alle truer livet til en person, så mye avhenger av rettidig gjengitt førstehjelp.

Hva er Hypertensive krisen - symptomer og førstehjelp, komplikasjoner


I dag skal vi snakke om hypertensiv krise - en tilstand av skarp og imponerende økning i arteriell trykk, ledsaget av forbigående forringelse av hjernecirkulasjon, hjertesvikt og uttrykte autonome symptomer. På stedet alter-zdrav.ru vil vi fortelle om årsakene, hovedsymptomene og det første nødhjelp for hypertensive (hypertensive) kriser.

Hva er den hypertensive krisen, koden for ICD-10 og hvor farlig den er

I utgangspunktet er dette konsekvens av hypertensjon (som er utbredt i verden, når opptil 30% av den totale befolkningen), som er preget av en betydelig økning i blodtrykket, noen ganger til og med opptil 240 mm. hg

Ofte skjer denne situasjonen om morgenen og krever et presserende besøk av akuttmedisinsk behandling. Det økte trykket kan utvikle seg sakte eller lynrask og har en varighet fra et par timer til 2-3 dager.

Etter lindring av en akutt ukomplisert krise fortsetter kroppens gjenoppretting i minst 5 dager.

En eneste utvikling av et angrep av hypertensive kriser er årsaken til sykdommens gjenoppvekst.

Statuskoden for ICD 10 er oftest betegnet I10, med variasjoner mulig kode I11-I15.

Hva er farlig hypertensive krise? Med en tidlig gjengitt første akuttmedisinsk behandling og etterfølgende rasjonell behandling kan det være en masse katastrofale komplikasjoner, og til og med et dødelig utfall.

Årsaker til hypertensiv krise og predisponerende faktorer

 1. Økt mengde salt, spist i hvilken som helst form. Det fører til en økning i volumet av total blodstrøm og blodutstrømning fra hjertet, som følgelig øker trykket;
 2. Spasm av blodkar. Hormoner adrenalin, norepinefrin produseres av binyrene. Hvis disse hormonene kommer inn i blodet, øker tonen i karene og fører til en rask sammentrekning av hjertet. På grunn av innsnevring av fartøyene forblir mange organer uten blodtilførsel. Dette kan provosere alvorlige komplikasjoner;
 3. En slik patologi som hypertensjon;
 4. Sykdommer i det endokrine systemet (hypertyreoidisme og diabetes mellitus);
 5. Nerves patologi (forekomst av steiner, nedsatt nyrefunksjon, konstant manifestert pyelonefrit og glomerulonephritis, neoplasmer);
 6. Aterosklerotiske endringer i blodkar;
 7. Ulike hjertesykdommer (hjerteinfarkt, hjerteinfarkt);
 8. Feil i hormonsystemet. Generelt manifesterer denne patologien seg i kvinner;
 9. Craniocerebral skade;
 10. Manglende overholdelse av foreskrevet diett forårsaker gjentatte angrep;
 11. Vanlig psyko-emosjonell overbelastning, stressende situasjoner;
 12. vektig;
 13. Skadelige vaner (alkohol, sigaretter);
 14. Fysisk overstyring;
 15. Skarpt vær endrer seg i meteorologisk avhengighet;
 16. Uregelmessig bruk av medisiner foreskrevet av legen, normalisering av trykket eller det såkalte "tilbaketrekkssyndromet" (når pasienten abrupt abonnerer de mottatte tabletter selv).

Symptomer på hypertensiv krise - de første tegnene

 • Ved måling av blodtrykk er det en signifikant økning i blodtrykket;
 • ansiktet blir rødt;
 • Utseendet til usunn skinne i øynene;
 • hjertebanken over 90-100 slag per minutt;
 • tyngde i hjertet;
 • kortpustethet;
 • muskel tremor, kulderystelser;
 • svimmelhet;
 • en følelse av kvalme og oppkast;
 • Smerter i hjertet, eliminert ved bruk av beroligende midler;
 • det er en ikke-eksisterende ringing;
 • pulsering i templet;
 • frigjøring av klebrig kald svette;
 • en alvorlig hodepine i baksiden av hodet og hodet, vanligvis av voksende karakter;
 • krusninger foran øynene og andre synsforstyrrelser (flyr for øynene, skjuler, masker);
 • noen ganger kramper, økt spenning, en følelse av frykt;
 • Et bevissthetstap er mulig.

Typer av hypertensive kriser - klassifisering

Kriser hos hypertensive pasienter er vanligvis delt:

1. På vei for utvikling.

Hyperkinetisk. Den er preget av en økning i kun det øvre trykket (dvs. systolisk), på grunn av inntak av adrenalinhormon i blodet. Det observeres vanligvis hos pasienter med høyt blodtrykk i begynnelsen, og uttrykkes av en kraftig økning i trykk og generell svakhet. Angrepet varer i flere timer og er ikke tilbøyelig til å utvikle komplikasjoner.

Hypokinetisk. Denne økningen i bare diastolisk (lavere) trykk på grunn av frigjøring av norepinefrin. Den utvikler sakte, men varer i et par dager. Diagnostisert ved 2,3 stadier av hypertensjon og bidrar til alvorlige konsekvenser.

Eukinetisk type. Den dannes på grunn av en økning i to trykkverdier i samme grad. Utviklingen av en slik krise tar ikke mye tid, men det overføres lett.

2. Ved tilstedeværelse av komplikasjoner.

Ukomplisert type. Ikke forårsaker konsekvenser. Angrepet stoppes enkelt av narkotika. Varigheten er kort.

Komplisert type. Det manifesterer seg i mennesker som har høyt blodtrykk i lang tid (2,3 grader). Det starter sakte, men krever øyeblikkelig legehjelp. Legemidler er ikke alltid første gang å takle et angrep. Denne typen patologi bidrar til utviklingen av alvorlige sykdommer. Og hvis unødig hjelp er gitt, kan pasienten dø.

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Generelt, et alvorlig angrep av hypertensiv krise påvirker nervesystemet, forstyrrer nyrene og hjertet, kan føre til blodpropper i store blodårer.

 1. Akutt hypertensive encefalopati;
 2. hjerteinfarkt;
 3. slag;
 4. hjerte og nyresvikt;
 5. hevelse i lungene og hjernen;
 6. tromboembolisme;
 7. stratifisering eller brudd på aorta-aneurisme;
 8. iskemisk sykdom, angina pectoris;
 9. utvikling av lammelse / parese.

Hypertensiv krise - førstehjelp, hva du skal gjøre, hvordan du tar av

Først legevakt for hypertensive krise hjemme ofte spiller en avgjørende rolle på hastigheten på sin leveranse kan avhenge av en persons liv eller mengden av utviklet seg på grunn av sin irreversible effekter.

 1. Først og fremst skal den skadde sitte i en stilling - ligge og gi tilgang til frisk luft, frigjøre fra klær som komprimerer brystet.
 2. Ring et ambulanseteam.
 3. Offrets hode skal kastes litt, for å hindre overdreven blodgennemstrømning til hjernen.
 4. Det anbefales å bruke kaldt til det okkipitale området.
 5. Drikking er strengt kontraindisert for å redusere risikoen for irritasjon av emetisk refleks.
 6. Hvis diagnostisert type patologi som ukomplisert, for lindring av hypertensiv krise kan bruke følgende stoffer: 1 kaptopril tabletter eller hetten (fjerner vaskulær tone, forbedrer nyreblodstrømmen og blodtilførselen til hjertemuskelen, en diuretisk effekt) eller en tablett Nifedipin eller corinfar (stoffet blokkerer flusspat sammensatt, fremmer vasodilasjon og støtter myokardiums arbeid). Tabletter med hypertensive kriser bør tas under tungen. En halv time etter å ha tatt medisiner, er det nødvendig å måle blodtrykket. Hvis det ikke er noen effekt, må du ta en ny dose av legemidlet.
 7. For å lindre hjertesmerter, administreres Nitroglycerin under tungen 1 tablett. Det fjerner spasmen av blodkar og kjemper aktivt med angina.
 8. Med hurtig hjerterytme er 1 tablet metoprolol foreskrevet. Påvirker perifer blodstrøm, reduserer blodtrykket, forhindrer iskemiangrep og normaliserer rytmen av hjerteaktivitet.
 9. For en beroligende effekt av nervesystemet, kan du ta slike beroligende midler som:

Morwort har en positiv effekt på nervesystemet, arbeidet i hjertet og normaliserer blodtrykket. Inneholder tanniner og vitaminer E, A, B, C. Også gunstig påvirker søvn, eliminerer følelser av angst og frykt, støtter immunitet.

Valerian inneholder tilstrekkelig mengde essensielle oljer, tanniner, alkaloider, sukkerarter og annet. Virkningen av det medisinske anlegget er en smertestillende og beroligende effekt. I tillegg fjerner det perfekt spasmer av blodkar og reduserer blodstrømmen til hjernen.

Validol er en blanding av mentol og stoffer ekstrahert fra roten av valerianen. Ta medisiner påvirker nerveenden, hvorav følger utvidelsen av lumen i karene, fjerning av smertefulle opplevelser, reduksjon av nervespenning. Legemidlet er ganske vanlig og praktisk å bruke. For å unngå tilfeller av overdose, bør den daglige dosen ikke overstige 5-6 tabletter.

En reduksjon i blodtrykket er akseptabelt bare med 25-30% av de opprinnelige dataene. Neste dag etter angrepet, må du besøke en lege for diagnostiske studier eller justere den foreskrevne behandlingen.

Hypertensiv krise - diagnose

Diagnosen av HA er basert på:

 • måling av blodtrykk;
 • biokjemisk blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • elektrokardiogram;
 • ultralyd undersøkelse av nyrene;
 • ekkokardiografi;
 • Røntgenundersøkelse av brystorganer;
 • ophthalmoscopy;
 • anbefalinger fra en kardiolog, oftalmolog, nevropatolog og terapeut.

Behandling, medisiner for hypertensjon

 1. Adrenoblokere reduserer mengden dannelse av binyrene. Anaprilin, Carvedilol.
 2. ACE-hemmere normaliserer nyreblodstrømmen. Enalapril, Captopril.
 3. Kalsium tubal blokkere reduserer vasokonstriksjon, og forhindrer kalsiumstrømmen. Amlodipin.
 4. Diuretika, det vil si diuretika. Hydroklortiazid.
 5. Narkotika av sentral virkning blir sjelden brukt og virker i hjernens sentrum. Moxonidine.

Behandling for hypertensive kriser under sykehusinnleggelse er foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og individuelle indikatorer.

Urgent sykehusinnleggelse er obligatorisk i ineffektiviteten av narkotika som reduserer blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeødem eller systematiske trykkstifter i korte perioder. Lengden på oppholdet på sykehuset kan være 30-35 dager.

Forebygging av hypertensiv krise

Svært viktig er samsvar med dietten for hypertensjon og forebygging av hypertensive kriser i fremtiden.

 • Eliminer stressende situasjoner og dårlige vaner.
 • Bruk regelmessig medisiner, øvelser og utfør selvmåling av trykk, opptak av data i en spesiell notisbok.
 • Kosthold betyr avvisning av stekt, krydret og salt mat. Eliminering av slike drikkevarer som alkohol, sterk te eller kaffe, bør volumet av daglig væske ikke overstige en liter. Det er strengt forbudt å spise søtsaker og ferskt brød.

Første og førstehjelp for hypertensiv krise

Hypertensiv krise - en farlig tilstand, manifestert av en skarp og rask økning i trykket. Hvis tilstanden oppsto mot bakgrunnen av tilstedeværelsen av sekundær sykdom hos en person (infarkt, takykardi, cerebral encefalopati), dannes et komplisert sykdomsforløp. Andre taktikker for behandling av patologi i ukomplisert utvikling av sykdommen.

Hypertensiv krise med takykardi: beredskap

Behandling av hypertensive kriser med takykardi (økt hjertefrekvens) krever utnevnelse av følgende legemidler:

 1. Ikke-selektive beta-blokkere - propranolol i en dose på 20-40 mg. Etter å ha tatt medisinen, kommer den terapeutiske effekten på 30 minutter. Varigheten av handlingen er 6 timer. Det bør bemerkes at ikke-selektive beta-blokkere har en bivirkning i form av innsnevring av bronkiene. Kontraindikasjon for bruk av narkotika er blokkering og svakhet i sinuskoden. Legemidlet bør brukes med forsiktighet i kroniske og allergiske sykdommer i lungene, leversvikt, vaskulær sykdom;
 2. Det sentrale antihypertensive middelet - klonidin i en krise tas internt i en dose på opptil 150 mg. Varigheten av handlingen er opptil 12 timer, og de første effektene oppnås om en halv time. Bruk av klonidin provoserer bivirkninger: døsighet, tørr munn, svimmelhet, bradykardi, en reduksjon av magesekresjonen. Kontraindikasjon til bruk av klonidin er forskjellige typer hjerteblokkere og arteriosklerose i blodkar.

Hvis hypertensiv type oppstår, bør behandling ikke startes før hjertefrekvensen endres.

Nødhjelp for hypertensive pasienter uten takykardi

Legemidler foreskrevet for behandling av hypertensive kriser uten takykardi:

 • En kortvirkende antagonist (nifedipin) - administreres under tungen i en dose på 10 mg. Etter begynnelsen av medisinen kan den første antihypertensive effekten spores om 10-15 minutter, og virkningsperioden er opptil 6 timer. Bivirkningen av legemidlet manifesteres i kvalme, svakhet og en reduksjon i hyppigheten av myokardiske sammentrekninger. Ikke bruk nifedipin for hjerteinfarkt, hjertesvikt, mitral stenose;
 • Før du bruker captopril (under tungen i en dose på 25 mg), observeres de første effektene etter 20-40 minutter. Varighet av stoffet - opp til en dag. Etter å ha tatt en dose av legemidlet hos mennesker, kan det være bivirkninger: innsnevring av nyrene, diaré, hudutslett, hoste, protein i urinen. Kontraindikasjon for å ta captopril er graviditet, høy følsomhet mot ACE-hemmere, autoimmune sykdommer, kronisk nyresvikt, svakhet i benmargsundertrykkelse. For pasienter under 18 år, er stoffet ikke anbefalt, så vel som for personer med diabetes og kardiosklerose.

Taktikk for behandling av hypertensiv krise av ukomplisert type

Behandling av tilstanden av ukomplisert type utføres ved å ta legemidlene inne eller ved intramuskulær injeksjon. For å redusere det økte trykket i en krise bør ta nifedipin, klonidin, kaptopril.

Hvis trykkreduksjonen utføres hjemme, bør det huskes at optimal behandling krever en jevn reduksjon i vaskulær tone. Det vil være nok til å "slå ned" nivået med 10 mmHg per time.

Med hypertensjon uten komplikasjoner med systolisk trykk større enn 220 mm. Hg. st og diastolisk mer enn 120 mm. Hg. Art. Leger forventer en 15% reduksjon i nivået innen 12-20 timer. Effektiviteten av stoffet bør observeres etter 15-30 minutter. Hvis dette ikke skjer, må du legge til ett antihypertensivt middel.

Ukomplisert hypertensive krise bør begynne å behandle med ett legemiddel. I løpet av de første 24 timene vurderes effektiviteten av behandlingen. Hvis det var mulig å oppnå målverdiene for hypertensjon (160 per 110 mmHg) gjennom dagen, kan medisinen anses som vellykket for å forhindre krise hos en bestemt person.

Behandling for hjerteinfarkt

Hypertensiv krise med hjerteinfarkt er farlig rask utvikling av koronar syndrom. Urgent omsorg for denne patologien skal gis til en person innen de første 20 minuttene. Ved en akutt sykdom av sykdommen dannes myokardisk iskemi.

Det er åpenbart at en skarp og høy økning i hjertesykdommer uten tilstrekkelig hjelp vil føre til dødsfall. Derfor, utseendet av hypertensjon leger ikke bare bestemme hjertefrekvensen, men også betegne elektro stand åpen angina og myokardinfarkt.

Hypertensiv krise med hjerteinfarkt: behandling med piller

Behandling for hjerteinfarkt utføres av følgende tabletter:

 1. Sublingalt nitroglyserin (under tungen) i en dose på 0,5 mg;
 2. Propranolol - intravenøst, 1 ml av en 1% løsning;
 3. Enalaprinat - 1 250 mg intravenøst;
 4. Morfin - 1 ml 1% løsning i 0,9% oppløsning av natriumklorid;
 5. Ascorbinsyre 250 mg hver.

Førstehjelp for hypertensjon i krise

Førstehjelp for tre typer hypertensive kriser er annerledes, så behandling bør velges riktig.

Den første typen krise symptomene utvikler seg raskt i løpet av 3-4 timer, som er ledsaget av overdreven svetting, takykardi, smerter på baksiden av hodet, flimrende fluer, rødhet, sårhet i tinningene.

Den andre typen krise dannes sakte. Det er karakteristisk for hypertensive pasienter med erfaring.

Nødhjelp for hypertensiv krise hjemme:

 • Godta den horisontale posisjonen;
 • Fysisk og emosjonell hvile;
 • Kald til nakken som en komprimering;
 • Legg sennep på kalvene og på baksiden;
 • Ta straks stoffet fra trykket.

Ikke ta "improviserte" stoffer. Når en ambulanse kommer, vil en lege eller paramediker introdusere et antihypertensive stoff, men det er ikke kjent hvor lenge det vil ta for et kvalifisert team å nå pasienten.

Nødhjelp for alvorlig krise krever også eliminering av farlige symptomer på samtidige sykdommer:

 1. slag;
 2. hjerteinfarkt;
 3. Nyresvikt;
 4. Venstre ventrikulær feil;
 5. Lungeødem.

Som regel har personer med alvorlige sykdommer i arsenalen en liste over tabletter for effektiv behandling av sykdommen. Hvis du gir førstehjelp til en person med en komplisert hypertensiv krise, se i medisinens bryst. Der finner du ikke bare egnede preparater, men også på deres liste kan du anta hvilke sykdommer en person har.

Medisinske prosedyrer med komplisert hypertensive krise

Med en komplisert hypertensive krise anbefaler vi følgende prosedyrer:

 • Sanitæranlegg i luftveiene;
 • Tilførsel med oksygen (kunstig ventilasjon);
 • Eliminering av venøs trombi;
 • Behandling av komplikasjoner;
 • Antihypertensiv terapi.

For å redusere presset i en komplisert hypertensive krise, brukes følgende tabletter:

 • Nifedipin - under tungen (med hjertesvikt og lungeødem);
 • Clonidin - intravenøst ​​eller oralt;
 • Sodium nitroprusside - drypp;
 • Kaptopril - under tungen (med nyresvikt);
 • Fentolamin - intravenøst ​​(med feokromocytom);
 • Enalapril - intravenøst ​​(med kronisk hjertesvikt og encefalopati).

Terapeutiske tiltak utføres under tilsyn av legen, når pasienten blir vist hvile.

Nødhjelp for en komplisert krise

Nødhjelp kan begynne med å ta nifedipin i en dose på 15-20 mg under tungen. Valget av dette stoffet spesialister på grunn av det faktum at dets terapeutiske effekter er ganske forutsigbare. Etter 5-30 minutter å ta stoffet, observeres en gradvis reduksjon i trykket. Maksimal effekt vises etter 4-6 timer. Hvis det ikke er noen reduksjon i hypertensjonen med 15% innen 30 minutter, bør du tvile på stoffets effektivitet. I denne situasjonen kan du anbefale tilsetning av et annet legemiddel, men valget av dosering skal utføres av en lege med hensyn til tidligere behandling.

Det er også en motsatt oppfatning av leger med lav effektivitet av nifedipin på bakgrunn av den første dosen. Du må gjenta pillene i løpet av 30 minutter. En slik tilnærming er rasjonell ved et trykk over 180 mmHg. Studier av farmakologer har vist at bruken av legemidlet er mer rasjonelt ved høyt trykk.

Kontraindikasjoner til nifedipin:

 • hodepine;
 • døsighet;
 • Takykardi eller bradykardi;
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

Kapoten i en dose på 25-50 mg bidrar også til å bli kvitt hypertensive kriser. Dens mindre popularitet skyldes de mindre forutsigbare bivirkningene av legemidlet. Hvis du tar captopril under tungen, observeres den antihypertensive effekten etter 10 minutter. Dens varighet er omtrent en time. Hvis det ikke er noen effekt i denne perioden, kan du ta en annen tablett. I dette tilfellet øker sannsynligheten for bivirkninger betydelig:

 1. Tørr hoste;
 2. Økt urea;
 3. Bronkial spasme;
 4. hodepine;
 5. besvimelse;
 6. Protein i urin;
 7. Nyresvikt.

Oppmerksomhet vær så snill! ACE-hemmere er kontraindisert i svangerskapet. De provoserer giftoser.

Hyperkinetisk variant av krisen behandles med klonidin muntlig ved tungen i en dose på 0,075 mg. Den hypotensive effekten kan spores på 20-30 minutter, men det kan vises tidligere.

Bivirkning av klonidin (klonidin):

 • døsighet;
 • Tørr munn;
 • Vanskeligheter i muskelaktivitet.

Clonidin kan ikke brukes under følgende forhold:

 • Blokkering av hjertet;
 • Syndrom av svakhet i sinusnoden;
 • Hjerteinfarkt;
 • encefalopati;
 • Obliterating vaskulære sykdommer;
 • Depresjon.

Hvis en kraftig økning i trykket er forbundet med en økning i hjertefrekvensen, må du ta stoffet sublinguelt i en dose på 20 til 40 mg.

Hvis det er kontraindikasjoner for å ta betablokkere, kan du bruke magnesiumsulfat i en dose på 1500 til 2500 mg (intravenøs administrering). Legemidlet har følgende virkningsmekanismer:

 • vasodilator;
 • krampestillende;
 • Beroligende.

Bruken av magnesiumsulfat er indikert i hypertensive kriser med konvulsiv syndrom.

Bivirkninger av stoffet:

 1. bradykardi;
 2. Atrioventrikulær blokk.

Kontraindikasjoner for bruk av magnesium:

 • Nyresvikt;
 • bradykardi;
 • Atrioventrikulær blokk;
 • Myasthenia gravis;
 • bradykardi;
 • Blokkering av 2. grad.

Hypertensiv krise: Førstehjelp hjemme

Algoritme for beredskapstjeneste for en krise i hjemmet består av følgende elementer:

 • Ring en ambulanse;
 • Før brigaden kommer, ta en hvilende stilling og ro deg ned;
 • Etter hvert 15. minutt måles blodtrykket.
 • Ta et antihypertensive stoff. Det er bedre å bruke standardtablettene som personen tok for å behandle hypertensjon.
 • Med brystsmerter, er det nødvendig å sette en nitroglyserin tablett under tungen;
 • Ta Corvalolum og Valerian;
 • Be nær folk å ventilere rommet;
 • Lag stillhet;
 • Reduser lysstyrken i rommet.

Oppmerksom holdning er krevd av eldre mennesker. De har sekundære sykdommer, slik at sekundær patologi kan forverres ved bruk av antihypertensive stoffer.

Alle medisinske arrangementer før ankomst av en ambulanse bør avtales med legen. Før dette måler blodtrykket og rapporterer alle komplikasjoner for å velge et antihypertensivt stoff optimalt.

Forvent ikke at en akuttomsorg vil bli gitt av et medisinsk team. På bakgrunn av en krise er det fare for brudd på hjerneskarene (slag), som kan danne om noen få minutter.

Algoritme for beredskapssyke for hypertensiv krise, prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken type nødhjelp skal gis i en hypertensiv krise, hvordan du korrekt gir den.

Den hypertensive krisen er en skarp og plutselig økning i blodtrykket, ledsaget av et bestemt sett med symptomer og pasientklager. Når en krise er vanskelig å identifisere bestemte problematiske verdier av blodtrykk, fordi det er nødvendig å avvise arbeidstrykket til en bestemt pasient. For en person som har et normalt eller til og med litt redusert blodtrykk i en normal rytme i livet, kan en hypertensiv krise være et tegn på en tonometer over 130/90 mm Hg. Art. For hypertensjon "med erfaring" med arbeidstrykk på 150/100 mm Hg. Art. trykket vil være omtrent 200/120 mm Hg. Art. og høyere. En hypertonisk krise kan oppstå både mot bakgrunn av langvarig hypertensjon og å fange en perfekt sunn person for første gang.

Det er derfor, når det er mistanke om hypertensiv krise, det er viktig å ikke stole på bestemte indikatorer på tonometeren, men på pasientens klager:

 • rødhet i ansiktet, svette, en følelse av varme;
 • hodepine, svimmelhet;
 • kvalme og oppkast, ikke bringe lindring;
 • blinkende fluer for øynene, mørkere i øynene og andre synsforstyrrelser;
 • mangel på luft, kortpustethet;
 • smerte komprimerende natur i hjertet, bak brystbenet;
 • takykardi - hjertebanken over 90-100 slag per minutt;
 • forvirring, tap av orientering i rommet, taleforstyrrelser;
 • agitasjon, panikk, frykt for døden.

Førstehjelp for hypertensiv krise er et ekstremt nødvendig aspekt for å bevare pasientens liv og helse. Det er svært viktig at enhver person kjenner prinsippene for første førstehjelp til en pasient med hypertensiv krise, fordi selv de enkleste handlingene bidrar til å vinne dyrebare minutter før ankomsten av leger.

Vanligvis er den viktigste første medisinske hjelpen i en slik tilstand gitt av leger og paramedikere til ambulans ambulansen, samt terapeuter fra poliklinikker og ambulansestasjoner. Deretter blir pasienten sykehus i spesialiserte terapeutiske eller kardiologiske avdelinger, hvor han vil bli assistert av smale spesialister - kardiologer.

Det viktigste prinsippet om førstehjelp for hypertensiv krise: "Gjør ingen skade!". Det er bedre å utføre et minimum av handlinger enn å overdrive det med "hjelp". Litt senere vil vi analysere de typiske feilene i tilveiebringelsen av førstehjelp.

Det er viktig å forstå at den hypertensive krisen ikke er farlig i seg selv, men de vanskeligste komplikasjonene det kan forårsake: hjerteinfarkt, atrieflimmer, lungeødem, kramper og andre patologier.

Førstehjelp og videre spesialisert behandling av denne alvorlige tilstanden bør være spesielt rettet mot å forhindre slike komplikasjoner.

Hva å gjøre hvis du mistenker en hypertensive krise

I den hypertensive nødkrisen ser algoritmen slik ut:

 1. Først av alt er det nødvendig å ringe en ambulanse eller å begynne forsiktig transport av pasienten til nærmeste medisinske institusjon.
 2. Prøv å finne en tonometer, måle blodtrykket og telle puls av offeret.
 3. Det er veldig viktig å roe pasienten, å skape for ham et rolig, stille miljø for å innpode troen på et vellykket resultat.
 4. Det er nødvendig å spørre pasienten om hvorvidt han lider av hypertensjon, hvilke medisiner han tar, om han tok medisiner i dag eller glemte om han drakk alkohol. All denne informasjonen skal da gis til legene i detalj.
 5. Pasienten må plasseres i halvsittende stilling med beina ned, noe som reduserer venøs blods retur fra karene i underbenet, noe som reduserer byrden på hjertet betydelig. I samme stilling må du transportere pasienten til et medisinsk anlegg.
 6. Om mulig skal offeret tas til frisk luft, åpne vinduer og dører, løsne kragen for å sikre frisk luft og lette pusten.
 7. Med hurtig hjerterytme - takykardi, når pulsen er over 90 slag per minutt, og pasienten klager over at "hjertet hopper ut av brystet" - en slik effektiv metode som carotid sinusmassasje er effektiv. For å gjøre dette må du gni eller massere en persons sideoverflater i nakken i området med halspulsart fra begge sider. Varigheten av massasjen er 10-15 minutter.
 8. Hvis offeret har egne medisiner mot hypertensjon, er det nødvendig å gi ham en ekstra dose av legemidlet. Den mest effektive og raske vil være effekten av resorpsjonstabletter eller plassere den under tungen.
 9. Den andre nødvendige preparatet vil være noen beroligende medisin - valerian, motherwort, kombinerte sedativer, Corvalolum og så videre.
 10. Det tredje og siste stoffet, tillatt for opptak uten lege, er nitroglyserin. Dette legemidlet er anerkjent av Verdens helseorganisasjon eller WHO, den beste måten å forebygge hjerteinfarkt og førstehjelp på prehospitalstadiet i angrep av arteriell hypertensjon, angina og smerte i hjertet. Dette legemidlet bør være i hvilket som helst bilmonteringssett, samt i førstehjelpsutstyr til offentlige institusjoner: bensinstasjoner, kjøpesentre, butikker og så videre. Nitroglyserin finnes i form av tabletter, kapsler og sprayer. Standard enkeltdose av nitroglyserin er 0,5 mg. Det er henne som må tas under tungen eller kinnet. Det er også nødvendig å huske tidspunktet for å ta nitroglyserin og informere den om de ankomne medisinske arbeidstakere.

Ankomster vil vurdere situasjonen, måle trykk og puls, fjerne kardiogrammet og begynne intravenøs bruk av legemidler som senker blodtrykket. Deretter blir offeret tatt til nærmeste kardiologi- eller intensivavdeling, hvor han vil få spesialisert omsorg, samt en detaljert diagnose av mulige komplikasjoner av hypertensive kriser.

Typiske feil i bistand på prehospitalstadiet

Vi vil analysere de vanligste og brutto feilene til førstehjelp i hypertensiv krise:

 • Nektelse til å utføre akutte aktiviteter hos pasienten selv eller andre. Den første nødvendige hjelpen i hypertensiv krise er ganske enkel og krever ikke spesiell kunnskap og ferdigheter.
 • Panikk rundt. Spenning, unødvendig oppstyr og nervøsitet hos andre kan øke pasientens angst betydelig og forverre krisen.
 • Inntak av skadede "fremmede" stoffer fra hypertensjon. Tilbyr en pasient en kur for høyt blodtrykk, foreskrevet til en annen pasient, er helt uakseptabelt. Dette kan føre til svært alvorlige konsekvenser. For eksempel kan å ta visse grupper med narkotika med abnormiteter i nyrene, føre til alvorlig nyresvikt og forverring av den hypertensive krisen.
 • Å ta alkohol til å "utvide fartøyene." Denne effekten av alkohol er svært kortvarig, og effekten av etylalkohol på hjertearbeidet vil bare forverre bildet av krisen. Videre kan alkohol i kombinasjon med nitroglyserin og anti-trykksykdommer gi uforutsigbare resultater. Alkoholholdig rusforgiftning sletter vesentlig det kliniske bildet av den hypertensive krisen og forhindrer diagnosen.
 • Mottak av doble eller tredobbelte doser medikamenter "for pålitelighet". Det er helt uakseptabelt for uautorisert økning i dosene av rusmidler. Hvis det er planlagt å gi offeret sitt standardmedisin mot trykket - dette bør være en standarddose. Doseringen av nitroglyserin bør ikke overstige 1 mg!
 • Trykkfallet går for fort. I alle verdensrekommendasjoner fra kardiologer er det indikert at nivået av blodtrykksreduksjon ved behandling av hypertensiv krise ikke bør være mer enn 20-25% av det opprinnelige trykket om to til tre timer.
 • Skjuler fra medisinske fagpersoner årsakene til at krisen begynner - for eksempel å drikke alkohol eller visse stoffer. Det er også en grov feil å ikke informere leger om å ta stoffer fra trykk og nitroglyserin.

Prognose for hypertensiv krise

Prognosen av sykdommen er avhengig av:

 1. Pasientens alder. Jo yngre og sunnere pasienten er, desto lettere vil det være å bære denne vanskelige tilstanden.
 2. Type krise og nederlag av målorganer. En komplisert krise med skade på hjernen, nyrene eller hjerteinfarkt er en absolutt ugunstig tilstand som fører til alvorlig funksjonshemning og til og med død.
 3. Tilstrekkelig bruk av førstehjelpsbehandling for hypertensiv krise og etterfølgende behandling. Den tidligere behandlingen er startet og forebygging av komplikasjoner, desto større er pasientens sjanser for et vellykket resultat.
 4. Stater som forverrer prognosen og øker dødeligheten: fedme, diabetes, tilbøyelighet til trombose, kronisk hjerte og nyresykdom, alkoholisme, tobakkrygking.

Omtrent 60% av hypertensive kriser er en konsekvens av et langvarig og ukontrollert forløb av arteriell hypertensjon, derfor er effektiv og systematisk behandling av hypertensjon viktig. Legemidler for høyt blodtrykk bør velges svært nøye og tas daglig.

Hvordan handle og førstehjelp for hypertensiv krise

Ifølge statistikken er opptil 3% av alle pasientene som blir ført til ambulansen til sykehuset for behandling, hypertensive pasienter med forverring av den underliggende sykdommen. Enkelt sagt, å bringe en person til sykehuset kan hypertensive kriser - hasterforhold med en kraftig økning i blodtrykket. Hvis det er en hypertensive krise, bør symptomene og førstehjelpen være tydelig kjent for pasienten selv og hans kjære. Dette vil bidra til å redde livet og komme raskt ut av krisen.

Hypertensiv krise - årsakene til

Bare hyppig hypertensive kriser er kjent hos personer som ikke tidligere har hatt høyt blodtrykk. En typisk pasient i intensivavdelingen etter en utviklet krise er en hypertensive person, en eldre mann. Selvfølgelig, hos kvinner og personer i ung og middelalderen, oppstår også eksacerbasjoner av hypertensjon, men noe sjeldnere.

Krisenes etiologi er knyttet til manglende evne til store fartøyer til å gi tilstrekkelig motstand mot hjerteproduksjon. Også årsakene til krisen kan dekkes, tvert imot, i en sterk økning i motstanden til fartøyets vegger, sammen med en kraftig nedgang i hjerteutgangen. Den vanligste komplikasjonen for hypertensjon er observert hos personer som ikke tar medisiner fra trykk, ignorerer behandling eller justerer dosen. Også årsakene til krise hos hypertensive pasienter og friske mennesker kan være som følger:

 • Drikker alkohol og narkotika;
 • svulster;
 • hodetraume;
 • Eclampsia av gravide kvinner;
 • stress,
 • Vaskulær kirurgi;
 • Fysisk stress etc.

Symptomer på hypertensiv krise

Det mest pålitelige tegn på utviklingen av en krisesituasjon er en økning i blodtrykket. Det antas at det skal være over den individuelle frekvensen med 40%, men i noen mennesker oppstår tegn på krise selv med en lavere grad av trykkøkning. Krisens varighet er fra noen få minutter til 2-3 dager eller mer.

Andre viktige tegn på krise er:

 • Alvorlig hodepine, spesielt i nakkestøtten;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • Oppkast (typisk for en komplisert krise);
 • Synshemming
 • Noen ganger - et delvis tap av syn;
 • Nystagmus - snurring av øynene;
 • Økning i temperaturen;
 • Skjelving, kulderystelser;
 • Følelse av frykt, død, panikk;
 • Hypertermi av huden i ansikt og nakke;
 • Økt svette
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser.

Det er viktig å iverksette tidsriktige tiltak for å forhindre den hypertensive krisen i komplisert form, fordi dens konsekvens er nederlaget for målorganer:

 • Blødning i hjernen;
 • Iskemisk slag;
 • Lungeødem;
 • Nederfall av nyrene.

En person med en komplisert krise klager over alvorlig hodepine, oftest er han forvirret, et bevisst tap, en nedgang i puls, noen ganger faller han inn i koma.

Hvordan håndtere hypertensiv krise?

Førstehjelp for hypertensiv krise er det viktigste stadiet, uten riktig administrasjon, hvilken behandling kan være mindre effektiv. Hjemme kan du bare fjerne de akutte tegnene på en krise med sin ukompliserte form. Hvis den hypertensive krisen har en komplisert form, er førstehjelpen bare basert på ambulansbrigadenes presserende anrop. Siden det er umulig å diagnostisere selvstendig, bør eventuelle tilfeller av forverring av hypertensiv sykdom bli utsatt for medisinsk diagnose.

Så, algoritmen til handling for å avsløre klinikken av hypertensive krise er følgende:

 1. Brigade av ambulanseavdelingen;
 2. Nødhjelp (første) førstehjelp hjemme.

Dessverre kan pasienten ikke alltid være nær, og krisen kan skje når som helst og hvor som helst. Derfor er det viktig å alltid ha følgende medikamenter med deg og kunne yte selvhjelp for hypertensiv krise.

Måling av trykk - diagnose av krise

Hvis du mistenker en hypertensive krise, er det viktig å måle blodtrykket. Dette vil foreslå en diagnose, alvorlighetsgraden og umiddelbart gi første opplysning til legen som ankom. Trykket måles ved hjelp av en tonometer, som sikkert er hos hypertensive pasienter.

I tillegg til høyt trykk, riktig tegn på krisen, advarsel om mulig forverring av tilstanden - akselerasjon av puls. Ofte er dette fenomenet ledsaget av takykardi, men den økte hjertefrekvensen er kanskje ikke. Noen ganger er det vekslende forsinkelse og intensivering av hjerterytmen, hvesning oppstår i lungene.

For å behandle patologi var effektiv, er det viktig å gi legen en rekke tilleggsopplysninger. For å motta dem må du intervjue pasienten (hvis mulig):

 • Hvor lang tid tar hypertensjon?
 • Hva er normen for press for en person;
 • Når det var et angrep (nøyaktig tid);
 • Hvilke stoffer bruker pasienten?
 • Om det er alvorlige sammenhengende sykdommer.

Du kan ikke kraftig ta ned trykket, behandlingen av krisen skal være gradvis! Hurtig trykkfall fører til hjerneskade!

Førstehjelp til pasienten

Mens hypertensjon venter på ankomst av en ambulanse og levering av medisinsk behandling, er det viktig å gjennomføre noen handlinger hjemme. I hypertensive kriser er algoritmen for beredskapszorg som følger:

 1. Gi en person fred. Å gå i en krise er strengt forbudt, samt å vise annen fysisk aktivitet. For å unngå komplikasjoner må du slå seg så raskt som mulig i sengen i en semi-sittende stilling. Du kan også sitte i en stol, på en sofa, og gi kroppen en semi-sitting tilstand. Når du utvikler et angrep på gata, må du sette deg ned (legg deg ned) på en benk eller et annet objekt, sette klærne under hodet ditt. Det er viktig at hodet var over kroppens nivå - dette vil ikke tillate overbelastning av hjerneskibene.
 2. Gjør alt som er mulig for å berolige personen. Spenning, stress forverrer utviklingen av krisen, det kan bli impetuøs. Ta alvorlige medisiner (som beroligende midler) før ambulansen kommer - klinikken vil bli smurt. Men du kan drikke en pille av Motherwort Valerian uten frykt. Lukk hypertensjon også, ikke panikk, for ikke å utsette det for ekstra spenning.
 3. Fjern knappene som klemmer halsen, fjern skjerf, krage. Også førstehjelp for en hypertensive krise inkluderer nødvendigvis å sikre flyten av frisk luft inn i rommet. Så det blir lettere å puste til en person, blodet blir mer effektivt mettet med oksygen.
 4. Påfør på pasientens panne en kjølekompress - en ispakke, en klut fuktet i kaldt vann. Til kalvene av hypertensjon, tværtimot, er det nødvendig å lene seg mot varme - en varmtvannsflaske, en flaske varmtvann, sennepplaster. Dette vil forbedre utstrømningen av blod fra overkroppen.
 5. Mål puls, trykk, vurder pasientens pust hver 5-15 minutter. Så det er mulig å sjekke effektiviteten til de tiltakene som blir tatt, og å merke seg de forestående komplikasjonene i tide.

Hjelp hjemme - medisiner

I hypertensive kriser bør førstehjelp ikke gjøre uten å ta medisiner. Tvert imot, etter å ha gitt pasienten en rolig stilling og måling av trykket, må man raskt begynne behandling - gi ham det tidligere tatt stoffet. Vanligvis blir antihypertensiv terapi utført ved hjelp av en gruppe medikamenter, hvorav noen er konstruert for systemisk administrasjon (Physiotens, Betaloc og andre), og sistnevnte for akuttapi. Derfor, hvis det er tegn og symptomer på hypertensiv krise, inkluderer førstehjelp å ta slike tabletter i vanlig dose:

 • Nifedipin (spesielt egnet for pasienter som tidligere ikke lider av hypertensjon);
 • Captopril (nyttig i nærvær av arytmi, hjertesykdom).

I fravær av disse legemidlene i prehospitalt omsorg for hypertensive kriser, kan du ta:

Hvis ambulansen ikke kommer innen en halv time, bør trykket måles på nytt - det skal reduseres med 20%, ikke mindre. En time senere, i fravær av en lege, er det nødvendig å gjenta pasienten en pille av stoffet, men på betingelse av at trykket forblir forhøyet. Så du kan slå ned en ukomplisert hypertensive krise. Algoritmen til beredskapssyke for en komplisert krise er forskjellig: Uavhengig medisinsk behandling, bortsett fra at du tar en tablett for å redusere blodtrykket, er det forbudt, forvent legen å komme.

Også for fjerning av alvorlig spenning, er pasienter med ukompliserte kriser gitt Valocordin eller Corvalol (20-30 dråper). Med smerte i hjertet av hjertet, ta Nitroglycerin eller Validol, men med forsiktighet, siden de kan utvide blodårene og provosere sammenbrudd. Med hodepine kan du drikke en pille av et vanndrivende middel (Lasix, Furosemide).

Selvhjelp for en krise

Hvis en person er i rommet alene, og han har tegn på patologi, utføres nødhjelp for hypertensive kriser på denne måten:

 • Ring til brigaden "ambulanse";
 • Ta det vanlige stoffet fra hypertensjon;
 • Åpne dørlåsen;
 • Ligge ned på sengen, polstrede (krok).

I medisinskapet skal pasienten alltid ha det riktige legemidlet, selv om det ikke har vært kjent med tilbøyelighet til kriser. Innrøm mangel på rusmidler for en nødsituasjon reduksjon i blodtrykk kan ikke være!

Etter at førstehjelpen er gitt, bør alle pasientbehandlingsaktivitetene gis til det medisinske personalet. Å forlate sykdommen alene er veldig farlig, så du må behandles under legenes omsorg.

Førstehjelp for hypertensiv krise

Hypertensiv krise - Dette er en ekstrem nødpatologisk tilstand, der det er en sterk økning i blodtrykk hos mennesker. Fremveksten av hypertensiv krise hos mennesker kan ha svært alvorlige konsekvenser - opp til livstruende endringer i indre organer og systemer. Hypertensiv krise kan også påvirke arbeidet i hjernen, nyrene og kardiovaskulærsystemet.

Hvis en person har en hypertensive krise, krever denne tilstanden øyeblikkelig nødhjelp. Hvis du har hypertensiv sykdom, må du forstå og være forberedt på at hypertensiv krise kan oppstå helt når som helst. I dette tilfellet trenger du ikke å feilaktig se på hvilket stadium av sykdommen du har - den første eller den tredje.

Med en kraftig økning i menneskelig press kan en akutt hypertensiv krise utvikles. Derfor er det nødvendig å finne ut årsakene til utvikling og dannelse av hypertensiv krise, slik at du kan unngå dem hvis det er mulig.

Så, de eksterne faktorene som kan påvirke økningen i blodtrykket er:

 • Selvadministrasjon av antihypertensive stoffer uten konsultasjon av en lege;
 • Uregelmessig mottak av allerede foreskrevne og foreskrevne medisiner for behandling;
 • Følelsesmessig press, stressende situasjon;
 • Forskjeller i atmosfærisk trykk;
 • Endring i klimatiske forhold;
 • tretthet,
 • Alkoholmisbruk;
 • Endring av værforhold;
 • Overeating, misbruk av fettkrydret mat;
 • Økt fysisk stress på kroppen;
 • Overtredelse av det fysiologiske arbeidet til senteret for regulering av blodtrykk i hjernen.

Mange pasienter tror at hvis de oppnår en reduksjon i blodtrykket i løpet av kort tid til en helt kjent figur, vil dette helt eliminere hypertensiv sykdom og som en følge av fremkomsten av hypertensiv krise. Det anbefales ikke å redusere trykket veldig kraftig, ellers kan det føre til sammenbrudd, der det er et bevissthetstab i en person. Hvis en person har en alvorlig sykdom i sykdommen, fører en kraftig nedgang i trykket til utviklingen av koronar hjertesykdom. Og også til utseendet av patologiske forandringer i hjernen.

Redusere blodtrykket skal være gradvis, og du må sørge for at det ikke reduseres mer enn 20-30 mm.rt. i en time.

Hvis en person har de første tegn på en hypertensive krise først oppstod, er det nødvendig å umiddelbart ringe til en lege eller ringe en ambulanse.

Førstehjelp for hypertensiv krise

Kardiologen skal lære deg hvordan du skal handle når en hypertensiv krise oppstår. Derfor kan de fleste pasienter selvstendig takle de første symptomene på en hypertensive krise. I de fleste tilfeller kan den hypertensive krisen være en klar manifestasjon av hypertensiv sykdom, eksistensen av hvilken en person ikke engang kunne mistenke før dette øyeblikk.

Hva skal jeg gjøre når jeg begynner med hypertensiv krise hos pasienten?

Hvis en person som er rundt deg (kolleger, slektninger) startet en hypertensiv krise, så er det en sterk økning i blodtrykket, er det nødvendig først og fremst å roe ned og prøve å gjøre alt mulig for å roe offeret.

Panikk er den verste allierte i enhver nødssituasjon. Derfor er det nødvendig å roe seg, ellers kan nerver provosere en større økning i blodtrykket.

Videre er det nødvendig for deg, og personen du gir førstehjelp til å slappe av helt, ved å ta Corvalolum, tinktur av valerian eller motherwort.

Det neste trinnet er gradvis gjenoppretting av pasientens puste. For å gjøre dette, ta noen pust og puste. Det er nødvendig å sikre tilstrømningen av frisk luft inn i rommet der pasienten er eller til og med å ta ham ut på gaten.

Det er tilrådelig å gi pasienten fullstendig fred, plassere ham i en horisontal stilling (helst på en seng eller en sofa). Hvis det ikke er slik mulighet, legg pasienten på baksiden av noe mykt (for eksempel puter eller klær) for at en person skal ligge halvveis.

Etter at du har sikret deg fullstendig hvile, må du sette en ispakke på hodet eller noe annet kaldt komprimering. For kaviar og occipital del av pasienten må påføres sennepplaster (hvis mulig), og til føttene og skinnene - noe varmt. Denne behandlingsprosedyren bør utføres i 20 minutter

Hvis den hypertensive krisen i pasienten ikke forekommer for første gang, må det være med ham med en dose medikamenter som reduserer trykket i den neste hypertensive krisen.

Hvis en person har smerte bak brystbenet og det er kortpustethet, ta deretter en tablett nitroglyserin og ringe til en ambulanse som angir hva som skjedde og hvem ble skadet

Hvis ventende ambulanse er forsinket, deretter med et intervall på 5 minutter, må du ta ytterligere 2 tabletter av nitroglyserin. Ta ikke mer enn 3 tabletter av nitroglyserin om gangen.

Pasienter med diagnose av "arteriell hypertensjon" bør alltid ha spesielle antihypertensiva medikamenter i form av kapoten og kaptopril eller corinfar, cordaflex.

Men ved første besøk til kardiologen, sørg for å konsultere anvendelsen av disse legemidlene og passende dosering. Ved den første manifestasjonen av den hypertensive krisen, bør pasienten sublibium ta en halv tablett Kaltopril eller nifedilin. Hvis en person ikke føler seg bedre etter 30 minutter, er det nødvendig å gjenta samme dose, men ikke mer, ellers kan det føre til forringelse av pasientens velvære. Ikke glem at du må ringe til lege. Selv om pasientens tilstand har bedret seg betydelig, må du kontakte en ambulanse for å beskytte deg mot den andre krisen med økt blodtrykk.

Les Mer Om Fartøyene