Mitral ventil prolapse

Mitral ventil prolapse - Systolisk prolaps av mitralventilene til venstreatrium. Mitralklaffprolaps kan vise tretthet, hodepine og svimmelhet, åndenød, hjertesmerter, synkope, hjertebank, følelse av avbrudd. Instrumental diagnose av mitral ventil prolapse er basert på EchoCG, EKG, fonokardiografi, holter overvåkning, radiografi. Behandling av mitralventil prolaps er overveiende symptomatisk (antiarytmisk, beroligende, antikoagulantia); Med uttalt regurgitasjon er mitralventilprotesen indikert.

Mitral ventil prolapse

Mitralventil-prolaps er en ventildefekt, karakterisert ved utbulning av en eller begge ventiler av den venstre atrioventrikulære ventilen i atriumhulen under systolfasen. Ved kardiologi, er mitralklaffprolaps ved hjelp av en rekke metoder (auscultation, ekkokardiografi, phonocardiography) diagnostiseres i 2-16% av barn, for det meste i alderen 7-15 år. Forekomsten av mitralklaffprolaps ved forskjellige hjerte lesjoner er betydelig høyere enn hos friske individer: i medfødt hjertesykdommer - 37%, for revmatisme - 30 til 47%, i arvelige sykdommer i hjertet - 60-100%. I den voksne befolkningen er mitralventil-prolapshastigheten 5-10%; Valvefeil er hovedsakelig diagnostisert hos kvinner 35-40 år gammel.

Årsaker til mitralventil prolaps

Strengt sett er prolaps av mitralventilen ikke en uavhengig sykdom, men et klinisk-anatomisk syndrom som forekommer med forskjellige nosologiske former. Med hensyn til etiologien, isoleres primær (idiopatisk, medfødt) og sekundær mitralventil-prolaps.

Idiopatisk mitralklaffprolaps forårsaket av medfødt bindevev dysplasi, mot hvilke andre anomalier er merket som ventilenheten (forlengelse eller forkortelse av kordene av deres uriktig innsetting, nærvær av ytterligere korder, etc.). Medfødt defekt av bindevev er ledsaget av strukturell myxomatous degenerasjon av mitral- klaffene og deres økt duktilitet. Bindevev dysplasi er forårsaket av forskjellige patologiske faktorer som virker på fosteret -. SARS, gestosis, yrkesrisiko, ugunstige miljøforhold, etc. I 10-20% av tilfellene, er medfødt mitralklaffprolaps arvet gjennom moren.

Mitralklaffprolaps er en del av noen arvelige syndromer (Ehlers-Danlos syndrom, Marfans syndrom, kongenital kontraktur arachnodactyly, osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk).

Opprinnelsen av den sekundære mitralklaffprolaps kan være forårsaket av iskemisk hjertesykdom, myokardialt infarkt, reumatisme, systemisk lupus erythematosus, myokarditt, hypertrofisk kardiomyopati, myokardialt dystrofi, autonom dystoni, endokrine lidelser (hypertyreose), brysttraume. I disse tilfellene er mitralklaffprolaps et resultat av skade på ervervede klaffe strukturer, papillære muskler, myokardial dysfunksjon. Tilstedeværelsen av mitralventil prolaps kan i sin tur føre til utvikling av mitral insuffisiens.

I patogenesen av mitralventil prolaps spiller en viktig rolle av dysfunksjoner av det autonome nervesystemet, metabolske forstyrrelser og mangel på magnesiumioner.

Egenskaper av hemodynamikk med mitral ventil prolapse

Mitralventilen er en todelt ventil som deler hulrommene til venstre atrium og ventrikkelen. Ved hjelp av akkorder er ventilflappene festet til papillære muskler som strekker seg fra bunnen av venstre ventrikel. Normalt faller mitralventilene ned i diastolfasen, og gir fri strøm av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Under systolen under blodtrykket økes ventiler, lukker den venstre atrioventrikulære åpningen.

Når mitralklaffprolaps på grunn av strukturelle og funksjonelle uførhet ventilanordning i systole fase svorki bend Mitralklaff i venstre atrium hulrom. I dette tilfelle kan atrioventrikulær åpning overlapper hverandre helt eller delvis - å danne en feil, noe som skjer gjennom tilbakestrømning av blod fra det venstre hjertekammer inn i venstre atrium, det vil si utvikle mitralinsuffisiens...

Ved dannelsen av mitralinsuffisiens minker kontraktiliteten til myokardiet, som forutbestemmer utviklingen av sirkulasjonsinsuffisiens. I 70% av tilfellene er den primære prolapsen av mitralventilen ledsaget av grense-pulmonal hypertensjon. Fra siden av systemisk hemodynamikk er arteriell hypotensjon notert.

Klassifisering av mitral ventil prolapse

Fra perspektivet av den etiologiske tilnærmingen er den primære og sekundære mitralventil-prolaps avgrenset. Ved lokalisering av prolaps blir prolaps av anterior, posterior og begge ventiler av mitralventilen isolert. Gitt tilstedeværelsen eller fraværet av hørbare lydfenomener, snakker en om en "mute" og auskultativ form for syndromet.

Basert på ekkokardiografiske data, er det 3 grader av prolaps av mitralventil:

 • Jeg grader - ventiler i mitralventilen prolapse på 3-6 mm;
 • II grad - ventralene til mitralventilen forløper til 6-9 mm;
 • III grad - prolaps av mitralventiler over 9 mm.

Med tanke på tidspunktet for mitralventil prolaps i forhold til systole, blir tidlig, senere, holosystolisk prolaps isolert. Graden av mitral regurgitasjon samsvarer ikke alltid med graden av mitralventil prolaps, derfor er den klassifisert separat, ifølge Doppler ekkokardiografi:

 • I grad - mitral regurgitasjon oppstår på nivået av ventiler;
 • II grad - regurgitasjonsbølgen når midten av venstre atrium;
 • III grad - en bølge av regurgitasjon når den motsatte enden av atriumet.

Symptomer på mitral ventil prolapse

Intensiteten av kliniske symptomer på mitralklaffprolaps varierer fra et minimum til en betydelig grad, og bestemmes av bindevev dysplasi, nærvær oppstøt, autonome abnormiteter. Noen pasienter har ingen klager, og mitralventil prolaps er et utilsiktet funn i ekkokardiografi.

Barn med primær mitralklaffprolaps ofte detektert navlestrengen og inguinal brokk, Hofteleddsdysplasien, leddhypermobilitet, skoliose, plane føtter, bryst misdannelse, myopi, skjeling, nephroptosis, Varicocele, noe som indikerer brudd på bindevevsstrukturer. Mange barn er utsatt for hyppige forkjølelser, sår hals, akutt forverring av kronisk betennelse i mandlene.

Ganske ofte, er mitralklaffprolaps ledsaget av symptomer på nevro dystoni: falsk angina, takykardi, og avbrudd i arbeidet med hjertet, svimmelhet og besvimelse, vegetative kriser, overdreven svetting, kvalme, en følelse av "klump i halsen" og mangel på luft, migrene. Med signifikante hemodynamiske lidelser oppstår dyspnø, og tretthet økes. Nedstrøms av mitralklaffprolaps karakterisert ved affektive forstyrrelser: depresjon, senestopatii asteniske symptom (utmatting).

Kliniske manifestasjoner av sekundær mitralventil prolaps kombineres med symptomene på den underliggende sykdommen (reumatisk carditt, medfødte hjertefeil, Marfan syndrom, etc.). Blant de mulige komplikasjoner av mitralklaffprolaps oppstå livstruende arytmier, infeksiøs endokarditt, tromboembolisme-syndrom (i t. H. slag, pulmonær emboli), plutselig død.

Diagnose av mitralventil prolaps

Med "mute" form av mitralventil prolaps, er auskultatoriske tegn fraværende. Askultativny utførelse av mitralklaffprolaps karakterisert isolerte klikk pozdnesistolicheskimi lyder holosystolisk støy. Fonokardiografi bekrefter dokumentert lydlydfenomenet.

Den mest effektive metoden for å oppdage mitral ventil prolapse er ultralyd av hjertet, noe som gjør det mulig å bestemme graden av prolapse av ventiler og volumet av regurgitation. Med utbredt bindeveske dysplasi, dilatasjon av aorta og pulmonal arterie stamme, prolapse av tricuspid ventil, kan det åpne oval vinduet detekteres.

Radiografisk, vanligvis funnet redusert eller normalt hjerte størrelse, en utbuling bue lungearterien. EKG og EKG-overvåking registrert vedvarende eller forbigående forstyrrelser repolarisering i ventrikulære myokardium, arytmier (sinus takykardi, ekstrasystoler, paroksysmal takykardi, sinus bradykardi, WPW syndrom, fibrilloflutter). Når mitralinsuffisiens II-III grad, hjertearytmier, hjertesvikt utføres elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet, veloergometry.

Forløpet av mitralventilen bør differensieres fra medfødte og oppkjøpte hjertefeil, aneurisme av interatrialseptum, myokarditt, bakteriell endokarditt, kardiomyopati. Det anbefales å involvere ulike spesialister i diagnose og behandling av prolaps av mitralventilen: en kardiolog, en nevrolog, en reumatolog.

Behandling av mitralventil prolaps

Taktikken for å opprettholde mitralventilens prolaps tar hensyn til alvorlighetsgraden av de kliniske symptomene på det vegetative og kardiovaskulære spektret, egenskapene i løpet av den underliggende sykdommen. Obligatoriske forhold er normalisering av den daglige rutinen, arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, målingstrening. Ikke-medikamentelle tiltak omfatter auditiv trening, psykoterapi, fysioterapi (elektroforese med brom, magnesium på kragen sone), akupunktur, hydroterapi, massasje ryggraden.

Medisinsk behandling for mitralklaffprolaps beregnet på å eliminere vegetative manifestasjoner, forhindring av myokardial degenerasjon, forhindring av infeksiøs endokarditt. Pasienter med alvorlige symptomer på mitralklaffprolaps stille beroligende midler kardiotrofiki (inosin, kalium og magnesium aspartat, vitaminer, karnitin), beta-blokkere (propranolol, atenolol), antikoagulasjonsmidler. Når du planlegger en liten operasjon (tanntrekking, mandlene, og så videre.) Er vist kurs av forebyggende antibiotikabehandling.

Med utviklingen av hemodynamisk signifikant mitralregurgitasjon, utviklingen av hjertesvikt, er det behov for protetikk av mitralventilen.

Prognose og forebygging av mitralventil prolaps

Den asymptomatiske løpet av mitralventil-prolaps karakteriseres av en gunstig prognose. Slike pasienter vises dispensarobservasjon og dynamisk ekkokardiografi 1 gang om 2-3 år. Graviditet er ikke kontraindisert, men behandling av graviditet hos kvinner med mitralventil prolaps utføres av en fødselslege-gynekolog i forbindelse med en kardiolog. Prognosen for sekundær mitralventil prolaps faller i stor grad av løpet av den underliggende sykdommen.

Forebygging av mitralventil prolaps innebærer eliminering av bivirkninger på utviklingsfosteret, rettidig anerkjennelse av sykdommer som ødelegger hjertevalvapplikasjonen.

Mitralventil prolaps: tegn, grader, manifestasjoner, terapi, kontraindikasjoner

Til en av anomaliene ved hjerteutvikling er prolapsen av mitralventilen (PMC). Det er preget av det faktum at dens Ventilene blir tvunget inn i det venstre atriumhulrum på det tidspunktet hvor venstre ventrikel er kontraherende (Systolisk). Denne patologien har et annet navn - Barlow syndrom, etter doktorens navn, som var den første som bestemmer årsaken til den sentrale systoliske apikale støyen som følger med PMC.

Betydningen av denne hjertesvikt har ennå ikke blitt studert nok. Men de fleste medisinske armaturer tror det for menneskelig liv utgjør det ikke en spesiell trussel. Vanligvis har denne patologien ikke uttalt kliniske manifestasjoner. Det krever ikke medisinsk behandling. Behovet for behandling oppstår når, som et resultat av PMP, utvikles hjerteaktivitet (for eksempel arytmi), som er ledsaget av visse kliniske manifestasjoner. Derfor er kardiologens oppgave å overbevise pasienten om ikke å få panikk og lære ham de grunnleggende øvelsene til muskelavslapping og automatisk trening. Dette vil hjelpe ham med å håndtere den fremvoksende tilstanden angst og nervøse lidelser, roe hjertets spenning.

Hva er mitral ventil prolapse?

For å forstå dette, er det nødvendig å forestille seg hvordan hjertet fungerer. Beriket oksygen fra lungene kommer inn i det venstre atriumhulen, som fungerer som en slags lagring (reservoar) for den. Derfra går hun inn i venstre ventrikel. Hensikten er å tvinge ut alt innkommende blod ved aortaens munn for å distribuere til organer i sirkelen i hovedsirkulasjonen (en stor sirkel). Strømmen av blod rushes igjen til hjertet, men allerede i høyre atrium, og deretter inn i hulrommet i høyre ventrikel. Samtidig forbrukes oksygen, og blodet er mettet med karbondioksid. Bukspyttkjertelen (høyre ventrikel) kaster den inn i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen (lungearterien), der en ny anrikning med oksygen finner sted.

Med normal hjerteaktivitet frigjøres atrielle systoler helt fra blodet ved begynnelsen, og mitralventilen lukker atrium inngangen, det motsatte av utstrømningen av blod forekommer ikke. Prolapse tillater ikke at de tette, strakte ventilene lukkes helt. Derfor, ved aortaens munn, under hjerteutgang, faller ikke hele blodet. En del av den vender tilbake til hulrommet til venstreatrium.

Prosessen med retrograd blodstrøm ble kalt regurgitasjon. Prolapse, ledsaget av en avbøyning mindre enn 3 mm, utvikler seg uten oppblåsing.

Klassifisering av PMC

På hvor sterk oppblåsning (fyllingsgrad av venstre ventrikel med gjenværende blod) utmerker seg:

1 grad

Minste avbøyning av begge ventiler er 3 mm, maksimum - 6 mm. Returblodstrømmen er ubetydelig. Det fører ikke til patologiske endringer i sirkulasjonen. Og forårsaker ikke forbundet med disse ubehagelige symptomene. Det antas at pasientens tilstand med PMC 1 grad er innenfor normale grenser. Denne patologien er oppdaget ved en tilfeldighet. Narkotikabehandling er ikke nødvendig. Men pasienten anbefales å besøke kardiologen med jevne mellomrom. Sport og kroppsopplæring er ikke kontraindisert. Godt styrker hjertemusklene som kjører, går, svømmer, skilter og skøyter. Kunstskøyter og aerobic er nyttige. Opptaket til sysselsetting av denne typen sport på profesjonelt nivå er gitt ut av den behandlende lege-kardiologen. Men det er begrensninger. Strengt forbudt:

 1. Vektløfting i forbindelse med dynamisk eller statisk løfting av vekter;
 2. Klasser på makt simulatorer.

2 grader

Maksimal avbøyning av brosjyrene er 9 mm. Det er ledsaget av kliniske manifestasjoner. Det krever symptomatisk medisinering. Sport og fysisk utdanning er tillatt, men bare etter samråd med en kardiolog som velger den optimale belastningen.

3 grader

Den tredje graden av prolaps blir diagnostisert ved å bøye ventilene mer enn 9 mm. I dette tilfellet, alvorlige endringer i hjertets struktur. Kaviteten på venstre atrium utvides, ventrikulære vegger tykkere, unormale endringer i arbeidet i sirkulasjonssystemet blir observert. De fører til følgende komplikasjoner:

Ved 3. grad er kirurgisk inngrep påkrevd: suturventilflapper eller proteser MK. Anbefalte spesielle gymnastikk øvelser, som velges av legen av terapeutisk fysisk trening.

Ved begynnelsen av prolaps er delt inn tidlig og sent. I en rekke europeiske land, inkludert Russland, er klassifiseringen av sykdommen tilstede:

 1. hoved~~POS=TRUNC (idiopatisk eller isolert) prolaps av arvelig, medfødt og oppkjøpt genesis, som kan ledsages av myxomatøs degenerasjon av varierende alvorlighetsgrad;
 2. sekundær, innsendt udifferensiert bindevevsforandringer, og som følge av arvelige sykdommer (Ehlers-Danlos sykdom, Marfans sykdom) eller andre hjertesykdommer (revmatisme, komplikasjon, perikarditt, hypertrofisk kardiomyopati, atrial septal defekt).

Symptomer på MVP

Første og andre grader av PMC er oftest asymptomatiske og sykdommen oppdages ved et uhell, når en person gjennomgår en obligatorisk medisinsk undersøkelse. Ved tredje graden er følgende symptomer på mitral ventil prolaps notert:

 • Det er svakhet, ubehag, langvarig lavfrekvent feber (37-37,5 ° C);
 • Det er en økning i svette;
 • Om morgenen og om natten har hodet vondt;
 • Det er en følelse av at det ikke er noe å puste og en person prøver instinktivt å absorbere så mye luft som mulig, og tar et dypt pust;
 • Nye smerter i hjertet, fjernes ikke av hjerteglykosider;
 • En stabil arytmi utvikler seg;

Ved auskultasjon høres tydelig lyd i hjertet (midtsystoliske klikk som skyldes en stor spenning av akkordene, som før det var sterkt avslappet). De kalles også syndromet til flapping ventilen.

Når du utfører ultralyd i hjertet med doppler, er det mulig å oppdage omvendt blodstrøm (regurgitasjon). PMC har ikke karakteristiske EKG-tegn.

Video: PMC på ultralyd

1 grad, en gutt på 13 år, vegetasjon i enden av ventilene.

etiologi

Det antas at i dannelsen av PMC spiller en avgjørende rolle av to grunner:

 1. Medfødte (primære) patologier overført ved å arve den unormale strukturen av fibrene som danner grunnlaget for ventilflappene. I dette tilfellet øker akkordene som forbinder dem med myokardiet gradvis. Ventilene blir myke og lett strukket, noe som bidrar til deres avbøyning. Kurset og prognosen for medfødt MVP er gunstige. Det forårsaker sjelden komplikasjoner. Det var ingen tilfeller av utvikling av hjertesvikt. Derfor er det ikke ansett som en sykdom, men bare tilskrives anatomiske egenskaper.
 2. Ervervet (sekundær) prolaps av hjertet. Det er forårsaket av en rekke grunner, basert på den inflammatorisk degenerative prosessen med bindevev. Slike prosesser inkluderer reumatisme, ledsaget av skade på ventiler i mitralventilen, med utvikling av betennelse og deformitet i dem.

Behandling av PMC

Behandling av prolaps av mitralventilen avhenger av graden av oppblåsthet, årsakene til patologien forårsaker og komplikasjonene som oppstår,I de fleste tilfeller gjør pasienter uten behandling. Slike pasienter må forklare essensen av sykdommen, roe seg og om nødvendig foreskrive sedativer.

Ikke mindre viktig er normaliseringen av regimet av arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, fravær av stress og nervesjokk. Til tross for at tung fysisk aktivitet er kontraindisert til dem, anbefales det å holde moderate gymnastikkøvelser, å gå, tvert imot.

Fra medisinske preparater utpeker pasienter PMK:

 • Med takykardi (rask hjerterytme), kan betablokkere brukes (Propranolol, Atenolol, etc.);
 • Hvis PMC er ledsaget av kliniske tegn på autonom dystoni bruk magnesium-holdige preparater (Magne-B6) adaptageny (Eleutherococcus, Ginseng et al.);
 • Det er nødvendig å ta vitaminer fra gruppe B, PP (Neurobeks Neo);
 • PMC klasse 3 og 4 kan kreve kirurgisk behandling (suturing ventilene eller protesen til ventilen).

PMK hos gravide kvinner

PMC utvikles oftere i den kvinnelige halvdelen av befolkningen. Dette er - en av de mest vanlige hjertesykdom, påvist ved obligatorisk testing av gravide kvinner (ekkokardiografi, ultralyd av hjertet), som mange kvinner, som har en PLA grad 12, kan ikke være klar over sine eksisterende anomalier. Forløpet av mitralventilen under graviditet kan reduseres, noe som er forbundet med økt hjerteutgang og redusert perifer vaskulær motstand. Under graviditet i de fleste tilfeller prolaps oppstår gunstig, men gravide kvinner mer sannsynlig å ha hjertearytmier (paroksysmal takykardi, ventrikulære premature slag). PMK under svangerskapet blir ofte ledsaget av gestose, som er fulle av hypoksi av fosteret med en forsinkelse i veksten. Noen ganger slutter graviditeten med for tidlig fødsel, eller svakheten i arbeidskraft er mulig. I dette tilfellet er det angitt en keisersnitt.

Medisinsk behandling av PMC hos gravide kvinner utføres kun i unntakstilfeller med moderat eller alvorlig grad av flyt med høy sannsynlighet for arytmi og hemodynamiske lidelser. Det er ledsaget av fire store syndromer.

Vegetativ-vaskulær dysfunksjon:

 1. Smerte i brystet i hjertet;
 2. Hyperventilering, symptomet som sentrum er uttrykt i akutt mangel på luft;
 3. Krenkelse av hjerterytmen;
 4. Følelse av kulderystelser eller økt svette på grunn av redusert termoregulering;
 5. Fordøyelsessykdommer (mage-tarmkanalen).

Syndrom av vaskulære lidelser:

 1. Hyppig hodepine; hevelse;
 2. Senking av temperatur i lemmer (ishender og føtter);
 3. Gåsehud.

hemoragisk:

 1. Utseendet til blåmerker med det minste trykket,
 2. Hyppig nese- eller gingivalblødning.

Psykopatologisk syndrom:

 1. Følelse av angst og frykt,
 2. Hyppige humørsvingninger.

I dette tilfellet er en gravid kvinne i fare. Det bør observeres, behandles og fødes i spesialiserte perinatale sentre.

En fremtidig mor med diagnose av første-graders PMC kan føde naturlig under normale forhold. Det må imidlertid overholde følgende anbefalinger:

 • Det bør unngå langvarig eksponering for varme eller kulde, i tunge rom med høy luftfuktighet, der det er kilder til ioniserende stråling.
 • Det er kontraindisert å sitte for lenge. Dette fører til stagnasjon av blod i det små bekkenet.
 • Hvile (lese bøker, lytte til musikk eller se på TV) er bedre enn å ligge.

Kvinnen som avslørte mitralklaffprolaps med oppgulp, bør hele perioden av svangerskapet bli sett av en kardiolog for å utvikle komplikasjoner ble oppdaget i tide og rettidig tiltak for å eliminere dem.

Komplikasjoner av prolaps MK

De fleste komplikasjoner av mitral ventil prolapse utvikles med alderen. En ugunstig prognose for utviklingen av mange av dem er gitt hovedsakelig til eldre. De alvorligste komplikasjonene som truer pasientens liv, inkluderer følgende:

 1. Forskjellige typer arytmi forårsaket av en dysfunksjon av vegetative-vaskulære system, økt aktivitet av kardiomyocytter, strakte seg over papillemusklene, brudd antrioventrikulyarnoy impulsledning.
 2. Mangel på MK forårsaket av retrograd (i motsatt retning) blodstrøm.
 3. Infeksiv endokarditt. Denne komplikasjonen er farlig fordi det kan føre til at gapet akkorder som forbinder med MK ventrikkel vegger eller løsgjøring av ventilen, så vel som forskjellige typer av emboli (mikrobiell, trombose, emboli ventil fragment).
 4. Komplikasjoner av nevrologisk karakter assosiert med emboli av cerebrale kar (hjerneinfarkt).

Prolapse i barndommen

I barndommen er MK prolaps mer vanlig enn hos voksne. Dette fremgår av statistiske data basert på resultatene av pågående forskning. Det er bemerket at PMC i ungdomsår er dobbelt så sannsynlig å bli diagnostisert hos jenter. Klager av barn er av samme type. I utgangspunktet er dette en akutt mangel på luft, tyngde i hjertet og brystsmerter.

Den vanligste er prolapse av den fremre ventilen i 1. grad. Det ble oppdaget i 86% av undersøkte barn. Sykdom i 2. grad finnes bare i 11,5%. PMK III og IV med gradoppfylling er svært sjeldne, med ikke mer enn 1 barn ut av 100.

Symptomer på PMS manifesteres hos barn på forskjellige måter. Noen føler nesten ikke unormalt arbeid i hjertet. I andre manifesterer seg det ganske sterkt.

 • Så smerte i brystet oppleves av nesten 30% av ungdomsbarnene, som har identifisert PSMC (prolaps av mitralventilflapper). Det forårsaker ulike grunner, blant hvilke de vanligste er følgende:
  1. for tett adskilte akkorder;
  2. emosjonelt stress eller fysisk overstyring som fører til takykardi;
  3. oksygen sult.
 • Ved så mange barn oppstår hjertebanken.
 • Ofte tenåringer som bruker mye tid på datamaskinen, foretrekker mental aktivitet til fysisk stress, er utsatt for rask tretthet. De har ofte kortpustethet i kroppsopplæring eller når man gjør fysisk arbeid.
 • Hos barn diagnostisert med PMC, vises i mange tilfeller symptomer på en nevropsykologisk natur. De er utsatt for hyppige humørsvingninger, aggressivitet, nervøse sammenbrudd. Med følelsesmessig stress kan de ha kortsiktige faints.

Kardiologen bruker ulike diagnostiske tester under undersøkelsen av pasienten, hvorved det mest nøyaktige bildet av PMC blir avslørt. Diagnosen er etablert dersom det er støy under auskultasjon: holosystolisk, isolert sent systolisk eller i kombinasjon med klikk, isolerte klikk (klikk).

Da er sykdommen diagnostisert ved ekkokardiografi. Det gjør det mulig å bestemme funksjonelle avvik i myokardiet, strukturen av MK-foliene og deres prolaps. De definerende tegnene til PIC for ekkokardiografi er som følger:

 1. Ventilene forstørres med 5 mm eller mer.
 2. Venstre ventrikel og atrium er forstørret.
 3. Med reduksjon av ventrikulære folder MK bøy på atrial kammeret.
 4. Mitralringen er forstørret.
 5. Akkorder er langstrakte.

Tilleggsfunksjoner inkluderer:

På en røntgen ses det som:

 • Bildet av lungene er ikke endret;
 • Utbulingen av lungearterien er moderat;
 • Myokardet ser ut som et "hengende" hjerte med mindre størrelse.

EKG viser i de fleste tilfeller ingen endringer i hjerteaktivitet knyttet til PMK.

Forlengelsen av hjerteventilen i barndommen utvikler seg ofte mot bakgrunnen av mangel på magnesiumioner. Magnesiummangel forstyrrer produksjonen av kollagen av fibroblaster. Sammen med en reduksjon i magnesium i blod og vev, er det en økning i beta-endorfin i dem og et brudd på elektrolyttbalansen. Det ble notert at barn diagnostisert med PMC er undervektige (utilstrekkelig til vekst). Mange av dem er diagnostisert med myopati, flate føtter, skoliose, dårlig utvikling av muskelvev og dårlig appetitt.

For å behandle PMC med høy grad av oppblåsthet hos barn og ungdom anbefales det å ta hensyn til aldersgruppe, kjønn og arvelighet. Basert på i hvilken grad kliniske manifestasjoner av sykdommen uttrykkes, velges metoden for behandling, medisiner foreskrives.

Men hovedvekten er å endre barns levekår. Det er nødvendig å justere sin mentale belastning. Det må nødvendigvis skifte med fysisk. Barn bør besøke rommet med fysioterapiøvelser, hvor en kvalifisert spesialist vil velge det optimale sett med øvelser, idet man tar hensyn til de individuelle egenskapene ved sykdomsforløpet. Svømming anbefales.

Ved metabolske endringer i hjerte muskel kan barnet utnevnes fysioterapeutiske prosedyrer:

 1. Galvanisering av refleks-segmentet, med intramuskulær administrering av tiotriazolin minst to timer før prosedyren.
 2. Elektroforese med kalsium under vagotoniske lidelser.
 3. Elektroforese med bromid i sympatikotoniske dysfunksjoner.
 4. Arsonvalisasjon.

Følgende medisiner brukes:

 • Cinnarizine - for å øke blodmikrocirkulasjonen. Behandlingsforløpet er fra 2 til 3 uker.
 • Kardiometabolitter (ATP, Riboxin).
 • Beta-andrhenoblokatora - med PMK, ledsaget av sinus takykardi. Dosering er strengt individuell.
 • Antiarytmiske legemidler med vedvarende arytmi, medfølgende PMC i 3. grad.
 • Vitamin-mineralske komplekser.

Fytoterapi medisiner er også brukt: avkok av horsetail (det inneholder silisium), ginseng ekstrakt og andre midler med beroligende (beroligende) effekt.

Alle barn med IPC bør være på dispensarrekord med kardiolog og regelmessig (minst to ganger i året) gjennomgå en undersøkelse rettet mot rettidig oppdagelse av alle hemodynamiske endringer. Avhengig av graden av PMC, er muligheten for trening bestemt. Med forlengelsen av 2. grad trenger noen barn en overføring til en sportsgruppe med redusert belastning.

Anbefalinger for sport

Med prolapse er det en rekke begrensninger for å utøve på profesjonelt nivå med deltakelse i ansvarlige konkurranser. Du kan bli kjent med dem i et spesialdokument utviklet av All-Russian Society of Cardiology. Det kalles "Anbefalinger for opptak av idrettsutøvere med brudd på SS-systemet til trenings- og konkurranseprosessen." Hovedkontraindikasjonen for intensiv trening av idrettsutøvere og deres deltagelse i konkurranser er prolapse, komplisert:

 • Arrhythmia, registrert Holter-overvåking (daglig EKG);
 • Tilbaketrekk av ventrikulær og supraventrikulær takykardi;
 • Oppstanden er høyere enn 2. grad, registrert på ekkokardiografi;
 • En stor reduksjon i blodutløsningen - opptil 50% og lavere (det vises på ekkokardiografi).

Til alle personer med prolaps av mitral og tricuspid ventiler, er følgende sport kontraindisert:

 1. I det er det nødvendig å utføre rykkete bevegelser - skyve kjernen, kaste en plate eller spyd, ulike typer slåss, hoppe osv.
 2. Heavy-atletikk, assosiert med løftevekter (vekt, etc.).

Video: Treningstreningens mening om PMK

Forløp i opptaksalder

Mange unge menn i vernepliktig alder med en diagnose av prolaps av mitral eller trikuspidalklaffen reiser spørsmålet: "Ta hvis fra en slik diagnose i hæren?" Svaret på dette spørsmålet er tvetydig.

Med PMK 1 st og 2 nd uten oppblåsing (eller med regurgitation 0-I-II grad), som ikke forårsaker krenkelse av kardial aktivitet, anses rekrutteringen egnet til tjeneste i hæren. Siden prolaps av denne arten refererer til de anatomiske egenskapene til hjertets struktur.

Basert på kravene i "Sykdomsplanen" (artikkel 42) anses beskjeden uegnet til militærtjeneste i følgende tilfeller:

 1. Han har skal diagnostiseres: "Primær forlengelse av MK 3. grad. Hjertesvikt i I-II funksjonell klasse ».
 2. Bekreftelse av diagnosen ved ekkokardiografi, Holter-overvåking. De bør registrere følgende indikatorer:
  1. Forkortelsen av myokardfibre under blodsirkulasjonen reduseres;
  2. Flammene av oppkast forekommer over aorta- og mitralventiler;
  3. atriene og ventriklene forstørres, både under systol og diastol;
  4. Utløsningen av blod under sammentrekning av ventrikkelen er betydelig redusert.
 3. Indeksen for toleranse for fysisk belastning på resultatene av veloergometri bør være lav.

Men her er det en nyanse. Tilstanden kalt "hjertesvikt" er klassifisert av 4 funksjonsklasser. Av disse kan bare tre gi unntak fra militærtjeneste.

 • Jeg f.k. - Draftee anses egnet for bruk i RA, men med få restriksjoner. I dette tilfellet kan avgjørelsen til militærutkastet bli påvirket av symptomene som følger med sykdommen, noe som medfører intoleranse mot fysisk anstrengelse.
 • Ved II f.k. Rekrutteringen er tildelt en "B" -kategori. Dette betyr at han er egnet til å tjene i hæren bare i krigstid eller i nødstilfeller.
 • Og bare III og IV f.k. gi en full og ubetinget avskrivning fra militærtjenesten.

Mitral prolaps, tricuspid, aorta og menneskers helse

Hjerteventiler er ventiler som regulerer bevegelsen av blod gjennom hjertekamrene, som hjertet har fire. To ventiler er anordnet mellom ventriklene og blodkar (aorta og lungearterien) og de andre to er på banen for blodstrømmen fra atria til ventriklene venstre - mitral høyre - trikuspidal. Mitralventilen består av fremre og bakre ventiler. Patologi kan utvikle seg på noen av dem. Noen ganger skjer det umiddelbart på begge sider. Svakheten i bindevevet tillater ikke å holde dem i lukket tilstand. Under blodtrykket begynner de å bøye seg inn i det venstre atriumkammeret. Samtidig begynner en del av blodstrømmen å bevege seg i motsatt retning. Retrograd (omvendt) strøm kan forekomme med patologi på enda ett blad.

Utviklingen av PMC kan følge forlengelsen av tricuspidventilen (tricuspid), plassert mellom høyre ventrikel og atrium. Han beskytter det rette atriumet fra retur av venøst ​​blod inn i cellen. Etiologi, patogenese, diagnose og behandling av PTC er lik prolaps MK. Patologien, der fortapningen av to ventiler umiddelbart oppstår, betraktes som en kombinert hjertesykdom.

Prolapse MK av liten og moderat grad avsløres ganske ofte og i helt friske mennesker. Det er ikke helseskadelig hvis det oppdages opphiss av 0-I-II grad samtidig. Primær forlengelse av 1 og 2 grader uten oppstyr refererer til små anomalier av hjerteutviklingen (MARS). Når det er oppdaget, er det ikke nødvendig å panikk, fordi i motsetning til andre patologier av PMC-progresjon og opphisselse ikke forekommer.

Årsaken til bekymring er oppkjøpt eller medfødt PMK med opphisselse av III og IV grad. Det refererer til alvorlige hjertefeil som krever kirurgisk behandling, som når den utvikler seg på grunn av en økning i volumet av gjenværende blod, strekkes LP-kammeret, tykkelsen av ventrikulærveggen øker. Dette fører til betydelig overbelastning i hjertet, noe som forårsaker hjertesvikt og en rekke andre komplikasjoner.

Til sjeldne hjertepatologier inkluderer prolaps av aortaklappen og lungeartreventilen. De har også vanligvis ikke alvorlige symptomer. Behandlingen er rettet mot å eliminere årsakene til disse anomaliene og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hvis du er diagnostisert med prolaps av mitral eller annen hjerteventil, ikke ta panikk. I de fleste tilfeller introduserer denne anomali ikke alvorlige endringer i hjerteaktiviteten. Så, du kan fortsette den vanlige livsstilen. Er det bare en gang for alle å forlate de dårlige vanene som forkorter livet til enda en helt sunn person.

Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

Hvorfor utvikler patologien?

Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

Ervervede årsaker til PMC

 • Iskemisk hjertesykdom;
 • myokarditt;
 • Ulike idiomer av kardiomyopati;
 • Hjerteinfarkt;
 • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

Er PMC farlig?

Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

Komplikasjoner av mitral insuffisiens

 • Ruptur av hjerteflasker;
 • Infektiv endokarditt;
 • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
 • Hjertesvikt;
 • Plutselig død.

Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

Grader av prolapse

 • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
 • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
 • 3 grader - mer enn 9 mm.

Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

Hvordan manifesterer problemet

Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

De vanligste symptomene

 • Smerte i brystet;
 • Mangel på luft;
 • Kortpustethet
 • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
 • besvimelse;
 • Ustabil stemning;
 • Rask tretthet;
 • Hodepine om morgenen eller om natten.

Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

Hvordan er patologien diagnostisert?

Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

 • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
 • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
 • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

Hvordan er behandlingen

Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

Terapi foreskrevet for PMP

 • antiarytmisk;
 • antihypertensiv;
 • Stabiliserende nervesystem;
 • Toning.

I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

 • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
 • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
 • grad av regurgitation.

Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

Er forebygging mulig?

Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

Mitralventil prolaps: symptomer og behandling

Mitralventil prolaps - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • Smerter i magen
 • Økt temperatur
 • Kortpustethet
 • Brystsmerter
 • besvimelse
 • Smerte i hjertet
 • Smerter bak brystbenet
 • Økt tretthet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Rapid puls
 • Følelse av ufullstendig inspirasjon

Forløpet av mitralventilen (dets fremspring eller ufullstendig lukking) er en patologisk tilstand hvor funksjonen av ventilen som befinner seg mellom ventrikkelen og atriumet oppstår. Mitralklaffprolaps, symptomene ikke være til stede i omtrent 20-40% i noen tilfeller av varianten med en overveiende tilfeldig deteksjon av denne sykdom, er karakterisert ved meget gunstige prognoser for det meste, som imidlertid ikke utelukker muligheten for noen pasienter en rekke meget alvorlige komplikasjoner.

Generell beskrivelse

Som allerede nevnt blir ofte prolaps av mitralventilen en tilfeldig patologi, og i de fleste tilfeller bærer den ikke noen trussel mot pasientens liv. Likevel har hun spesielle egenskaper, og vi vil prøve å forklare dem i denne artikkelen.

Så, først, la oss se på hva hjerteventilen er. Som du sikkert vet, er den mest hensiktsmessige analogi for hjertefunksjonene pumpen - det ligner det som er nevnt i hjertearbeidet, og det er dette arbeidet i hjertet som sikrer blodsirkulasjonen gjennom kroppen riktig. Muligheten for dette bestemmes ved å opprettholde et passende trykk i hjertets kamre. Det er fire slike kamre i den, to atria og to ventrikler. Som ventiler vi er interessert i, er det en spesiell type skodder, plassert mellom kamrene. På grunn av disse spjeldene er dette trykket regulert, og støtte er tilveiebragt i strømmen av blodstrømmen i ønsket retning.

Totalt er det fire slike ventiler, og hver av dem har sine egne særegenheter og handlingsprinsippet:

 • Mitralventilen.Denne ventilen er plassert mellom venstre ventrikel og venstre atrium, den har to ventiler (fremre og bakre). Forløpet av den fremre ventilen til mitralventilen (dvs. dets fremspring) diagnostiseres oftere enn henholdsvis forlengelsen av bakre blad. Hver av ventilflappene har tynne tråder, festet til dem er akkorder, deres vedlegg er i sin tur laget til papillære og papillære muskler. Vedlikehold av normal funksjonalitet i mitralventilen vurderes når ledd, tråder og muskler drives sammen. Kollisjonen i hjertet fører til en betydelig økning i trykket i det, og det sikrer i sin tur åpning av ventiler, holdt av papillære muskler og akkorder.
 • Tricuspid ventil (tricuspid).Denne ventilen er plassert mellom høyre ventrikel og høyre atrium, og har tre ventiler.
 • Lungearterieventil.Denne ventilen er konsentrert mellom høyre ventrikel og lungearterien, dets funksjoner reduseres spesielt for å hindre retur til blodets høyre hjertekammer.
 • Aortaklaff. Denne ventilen befinner seg mellom aorta og venstre ventrikel, og hindrer retur til blodets venstre ventrikel.

Den normale driften av hjerteventilene er som følger. Det er to åpninger i venstre ventrikel. En av dem er knyttet til venstre atrium (hvor, som vi allerede har nevnt, mitralventilen er lokalisert), den andre til aorta (her, som vi også nevnte, er aortaklappen). Dermed oppstår blodbevegelsen som følger: Først - fra atriumet gjennom åpningens mitralventil til ventrikkelen, etter - fra ventrikkelen gjennom åpningsåpningen mot aorta. Senere lukking av mitralventilen i denne prosessen forhindrer retur av blod ved sammentrekning av venstre ventrikel igjen til atriumet, hvorved bevegelse således bare tilveiebringes mot aorta. Ved lukking av den samme aorta ventilen, som er produsert ved ventrikkelens avslapning, er det gitt et passende hinder for å hindre blod tilbake til hjertet.

Et lignende prinsipp er relevant for funksjonen av ventilen i lungearterien og tricuspideventilen. Basert på undersøkelsen av dette bildet kan det forstås at den normale prosess med ventilfunksjon gir en skikkelig plan for blodstrømmen gjennom hjerteavdelingene, og bestemmer også muligheten for normal sirkulasjon i hele kroppen.

Når det gjelder patologien vi er interessert i, faktisk prolapse seg selv, er det, som det allerede var fremhevet i utgangspunktet, et fremspring. Det er dannet ved tidspunktet for dens lukning, forårsaker at klaffene er lukket ikke er så tett som det er nødvendig, hvilket betyr at en viss mengde blod har evnen til å gå tilbake i motsatt retning, det vil si inn i ventriklene i de vurderte store skip eller i atrium av ventrikkelen.

Følgelig mitralklaffprolaps på det tidspunkt i hvilket den venstre ventrikkel blir redusert, noe som fører til at blodstrømmen er ikke bare til aorta, men også til det venstre atrium, der det returnerer tilbake, slik retur av blod har sin egen definisjon - oppgulp. Avhengig av volumet av blod returnert tilbake til atriumet, bestemmes den riktige graden av en slik retur, det vil si graden av opphissing. Som regel patologi, er vi interessert i selve mitralklaffprolaps, ledsaget av en liten grad av avkastning, som i sin tur eliminerer muligheten for alvorlige brudd i arbeidet med hjertet, og bestemmes av staten i normalområdet. I mellomtiden er det ikke utelukket at den omvendte blodstrømmen er tilstrekkelig stor i volumer, som bestemmer behovet for korreksjon, som kanskje til og med inkluderer mulig kirurgisk inngrep for dette formål.

Med hensyn til hyppigheten av utvikling av en patologi som mitral ventil prolapse (PMC), er følgende data tilgjengelige. Så er økningen i frekvens notert med alderen. Primært oppstår deteksjon av PMC i alder av pasienter fra 7 til 15 år. Forbrenningen av mitralventilen hos barn under 10 år er nesten den samme når det gjelder sex, mens hos barn etter 10 år blir PMC oftere diagnostisert hos jenter - i dette tilfellet er et forhold på 2: 1 definert.

Forløsningen av mitralventilen hos spedbarn er ekstremt sjelden. Høye verdier av hyppigheten av forekomst av PMC med en bestemt patologi av hjerte typen hos barn med en relevant arvelig sykdom relatert til bindevev - i dette tilfellet oppstår deteksjon hos ca 10-23% av pasientene.

Når det gjelder den voksne befolkningen, bestemmes hyppigheten av forekomst av PMC i gjennomsnitt i 5-10% her. Kvinner dominerer i denne patologien (opptil 75%), toppfrekvensen er fra 35 til 40 år.

Forløpet av mitralventilen kan manifestere seg i primær form eller i form av en sekundær. Primær mitralventil prolaps er den viktigste varianten av manifestasjon av patologi, vi vil vurdere det i hoveddelen av vår artikkel. Som for den andre skjemaet, og dette sekundær mitral ventil prolapse, så i dette tilfellet patologien som skjedde da pasienten fortsatt er relevant for en annen sykdom, som har blitt, dermed grunnlaget for utseendet. Således utvikler sekundær prolaps på bakgrunn kardiomyopati, ischemisk hjertesykdom, dysfunksjon papillære muskel, myokardialt infarkt, eller forkalkning av mitral-ringen, samt i systemisk lupus erythematosus og danner kongestiv hjertesvikt.

Den primære formen for prolaps betraktes ikke bare som en brutto patologi som er relevant for hjertet, men anses ofte ikke som en patologi i det hele tatt. At mindre, mikosmatoznye endringer provosert mitralklaffen prolaps, ledsaget i noen tilfeller svært alvorlige former for hjertesykdom, kan ikke forlate uten riktig oppmerksomhet PMK som en del av medisinske aspekter og på aspekter av prognosen.

Mitral ventil prolapse: årsaker

Primært PMC er medfødt og ikke-farlig (primær), som vi allerede har funnet ut, samt resultatet av det haster med andre patologier i pasienten. Generelt er årsakene til PMC knyttet til det faktum at forstyrrelsen av strukturen, der denne patologien er relevant, er medfødt, samt det faktum at bindevevet som danner grunnlaget for ventilerne, er svekket.

Det første bruddet er overveiende arvelig av opprinnelsesstatus, som eksisterer i barnet ved fødselen. Når det gjelder bindevevets svakhet, har den også en lignende (medfødt) karakter av forekomst. Den spesielle egenskapen til PMC i dette tilfellet ligger i det faktum at akkordene er forlenget på grunn av svakheten i bindevevet, er det lettere å strekke av ventilflapper. Som et resultat av et slikt bilde av prosessene, blir lukking av ventilen når blodtrykket blir gitt et tilsvarende trykk ledsaget av utbulning av ventiler og deres løs kontakt.

I det overveldende flertallet av tilfeller av medfødt MVD er kurset ganske gunstig, ikke ledsaget av en spesiell symptomatologi og krever ikke alvorlig behandling. Følgelig er prolapse i denne varianten mer hensiktsmessig definert som et syndrom eller karakteristisk som er merkelig for kroppen, i stedet for patologi eller sykdom

Når det gjelder sekundær prolaps, utvikler den sjelden og som en "hjelp" for dens utvikling, tjener disse eller andre sykdommer, det tillater oss å definere det og hvordan det er oppnådd prolapse. Sykdommer som er relevante i dette tilfellet, bryter strukturen til akkorder, ventiler eller papillære muskler, vi vil dvele på dem i en litt mer detaljert versjon:

 • IHD, hjerteinfarkt. Utvikling av PLA i hjerteinfarkt eller koronar arteriesykdom oppstår årsaken til denne i eldre mennesker, er de nåværende blodsykdommer, særlig med hensyn til papillære muskler, eller hvorvidt det er på grunn av chordae brudd, på grunn av hvilket arbeid er tilveiebrakt ved hjelp av ventiljustering. Identifisering av prolaps i dette tilfellet er det, som regel basert på utseendet av pasientene uttrykte smerte i hjertene på bruksstedet, som også er kombinert med svakhet og med utseendet av pustebesvær.
 • Revmatisme. Utseendet av den prolaps på grunnlag av revmatisk hjertesykdom (revmatisk hjertesykdom) er viktig for barn, spesielt utviklings det på grunn av inflammatoriske prosesser som påvirker bindevev, tøy, dette i sin tur, er grunnlaget for den korde, og ventilklaffene. Det er fordelaktig før deteksjon på barnet PMK det vises skarlagensfeber, eller sår hals, og deretter (ca. to uker) angrep manifesterer seg Rheumatism (i hvilket det finnes patologiske tilstander i form av leddstivhet, smerte i dem, betennelser, osv.).
 • Brystskader. PMC mot bakgrunnen av denne innvirkningen skyldes det faktum at det er ledsaget av en pause i akkordene. Dette bestemmer i sin tur det ugunstige kurset for den patologien vi vurderer, noe som er spesielt viktig når man ser bort fra behandlingen som en nødvendighet.

Primær mitralventil prolaps: symptomer

Denne varianten av prolaps hos pasienter oppstår fra fødselen. Egenheten ligger i det faktum at det ofte kan kombineres med en lidelse kjent for mange lesere, som vegetativ-vaskulær dystoni (eller abdominal VDD). Alle disse symptomene på sammenfallet av mitralventilen, som pasienten kan oppleve, forklares nettopp av dens manifestasjoner, men de er hovedsakelig referert til som prolaps.

Først av alt har pasientene smerte i hjertet og brystet. Smerter i brystbenet med PMC er funksjonelle, så det indikerer at det ikke er tegn på uregelmessigheter i hjertet, og derfor er det forårsaket av et brudd på sentralnervesystemet. Ofte oppstår smerten i hjertet mot bakgrunnen av emosjonell overbelastning eller stressoverføring, i noen tilfeller manifestasjonen av smerte i ro.

Tegnet vises verkende smerter eller prikking, varighet av symptomer - fra flere sekunder / minutter til flere dager. Når du prøver å finne ut hvilke faktorer som provoserte smerten er det viktig å huske på at smerten av mitralklaffen prolaps i faget ikke er ledsaget av svimmelhet, kortpustethet og økt smerte på bakgrunn av fysisk aktivitet. Også i dette tilfellet er det ingen pre-okklusiv forhold. Ellers, når relevansen av disse symptomene, ikke oppfyller PLA, er det nødvendig umiddelbart å ta til legen - bare han er sikkert i stand til å bestemme innholdet av patologisk tilstand, bestemme at han er en "falsk alarm" eller peker til alvorlige brudd i hjertet og i nærvær av alvorlige sykdommer, med denne smerten direkte relatert.

Følgende symptomer, som er relevante for VSD, og ​​faktisk for prolaps av mitralventilen, er "Sinking" av hjertet, i "avbrudd" i hans arbeid og i økningen i hjertefrekvensen. Disse fornemmelser lik symptomene er nevnt ovenfor er ikke manifestasjoner av en hvilken som helst sykdom i hjertet, men bare føres til økt aktivitet i sentralnervesystemet. Merk også at i dette tilfelle de forskjellige valg tillatt rytmeforstyrrelser i hjertet, såvel som ledningsevne, særlig Dette kan være den atriale og ventrikulære ekstrasystoler, atrieflimmer, supraventrikulær takykardi og paroksysmal ventrikulær takykardi, atrioventrikulær blokkering og blokkere intraatrial UNP.

Likevel, som i det siste tilfellet, har disse statene sine egne avvik. Spesielt de er knyttet til det som hjertebank med mitralklaffprolaps og nevnte skjerm, karakterisert ved en stabil operasjon av hjertet, er ikke manifestasjoner av en truende tilstand i det tilfelle at de vises ved en plutselig måte og forsvinner like godt uten å være kombinert med en svimmelhet eller bevissthetstap.

Det bør bemerkes at besvimelse - et usedvanlig sjeldent symptom for forlengelse av mitralventilen. Hovedårsaken er i dette tilfellet betingelsene der en person befinner seg eller med følelsene han opplever. En slik beskaffenhet passerer raskt nok, det er nok å endre forholdene som provoserer dem (bringe en person til følelser, gi ham tilgang til frisk luft, etc.).

For VVD kjennetegnes også ved andre symptomer, og denne økning i temperatur (opp til subfebrile, dvs. innenfor 37-37,5 grader), abdominal smerte, hodepine, kortpustethet, en følelse av misnøye ved inhalering, tretthet og generell svakhet, også pasienter tolererer ikke fysisk aktivitet. På samme måte blir den overveldende antall pasienter med strøm for deres diagnose i et VSD, mens PMC de også til stede meteopatiya henholdsvis avgrenser dem å være en faktor ofte været (eller snarere - forandringer i denne).

Som spesielle manifestasjoner i bilde mitralklaffprolaps betraktes psykopatologiske endringer, i hvilke en kombinasjon av personlige notater og former affektive forstyrrelser. Oftest er affektive lidelser manifestert i form av depresjon, som er markant overvekt av hypokondri (påtrengende form av angst om sin egen helse, mot noe som kan utvikle en alvorlig belastning umuligheten av pasientens normal funksjon), og asteni (tretthet, tap eller svekkelse av muligheten på behovet mental og fysisk stress). Som for personlighetsforstyrrelser, kan de være i manifestere hysteroid eller sensitive funksjoner, som i noen tilfeller fører til utvikling av psykopati (natur patologi manifestert i form av mangelfull utvikling av vilje og emosjonelle egenskaper, mot der kompliserte prosessen med menneskets evne til tilpasning til forholdene rundt ham ) eller til aksentuering av de individuelle (overuttrykt i en form for manifestasjon av visse trekk av den menneskelige natur).

I tillegg til disse funksjonene kan pasientene også vise noen endringer relatert til huden, funksjonene til de indre organer og muskel-skjelettsystemet.

Ofte har pasienter med PMC også noen likheter i kroppen. Så, karakteristiske trekk i dette tilfellet er tynne og lange lemmer, et langstrakt ansikt, høy vekst, uttalt økt form for felles aktivitet, etc.

Gitt den eiendommelighet som er bindevevet i sener, muskler og hud, den faktiske feil det kan føre til en reduksjon i alvorlighetsgraden av pasientens syn, føre til utvikling av skjeling og provosere en annen type endring, som også vil bli kombinert med patologi før oss.

Sekundær mitralventil prolaps: symptomer

Sekundær prolaps, som vi allerede har diskutert, er anskaffet, forekommer det mot bakgrunnen av overføring av visse sykdommer til pasienten, samt som et resultat av et traumer til brystet.

For å identifisere den PMK etter lider syk av skarlagensfeber, sår hals eller et akutt angrep av revmatisk feber (med tilhørende ødem, smerte og rødhet av store ledd) er sannsynliggjort for å utvikle komplikasjoner av revmatisk karakter, som dermed bestemmer revmatisk hjertesykdom. Dette er ledsaget av symptomer på tretthet, svimmelhet, hjertebank, kortpustethet (det vises etter standard type fysisk aktivitet). I dette tilfellet behandles pasientene på et sykehus. Gitt at den betennelse i hjerteklaffene skjer på bakgrunn av virkningen av streptokokker, er behandling basert på antibiotika penicillin og andre grupper. I tillegg bestemmes en behandlingsregime som svarer til pasientens tilstand.

Med utviklingen av en alvorlig form for ventilssvikt, hvor behandling av medisiner ikke hjelper, utføres ventilens utskiftningsoperasjon (proteser).

I nærvær av PLA i CHD, spesielt sant for eldre, anses det som et brudd i form av lavt nivå av blodtilførselen i de adresse papillære muskler, og dette skjer ved eksponering av sykdommen, som i dette tilfellet er basisk. Symptomatologi i denne situasjonen er forekomsten av markante angrep av smerte, fokus i hjertet (for å fjerne dem kan oppnås ved administrering av nitroglyserin), vises også dyspné (s innledet mindre last), og de som er nevnt tidligere danner forstyrrelser i hjertet ( "fading", "brudd ", Etc.).

Hvis prolaps innledes med utseendet av traumer pasientens bryst området, er det, som vi har tidligere også blitt tildelt, kan det være et resultat av brudd på papillemusklene og chordae. Her igjen er symptomatologien i form av "forstyrrelser" i arbeidet i hjertet av forskjellige typer, kortpustethet og svakhet. Det utelukker ikke muligheten for forekomst av hoste, der pasienten opplever tildeling av skummende sputum rosa fargetone, som nødvendigvis krever umiddelbar levering av medisinsk hjelp for pasienten, ellers vil resultatet av en slik tilstand kan være dødelig.

Mitral ventil prolapse: komplikasjoner

Vi oppdaget i utgangspunktet at prolaps av mitralventilen generelt er preget av sin gunstige kurs, hvor alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne. Det mindre, ikke behøver å utelukke dem, spesielt, blant disse er de følgende varianter av patologi: mitral svikt (akutt eller kronisk form), tromboembolisme, bakteriell endokarditt, arytmier (livstruende), plutselig død.

Mitral insuffisiens utvikler seg mot bakgrunnen av løsningen fra ventilklaffene i senetråder, som i dette tilfellet bestemmer syndromet til den såkalte "dangling" -ventilen. Hos barn utvikler denne patologien ekstremt sjelden, hovedsakelig på grunn av brysttrauma i kombinasjon med akkorddegenerasjon. Klinikken av manifestasjoner er redusert i dette tilfellet til plutselig utvikling av lungeødem. Pasienter utvikler orthopnea (som bestemmer dens dyspné i en slik utførelsesform, hvor pasienten er nødvendig for å ta en sittende stilling som et resultat av dens forsterkning i en horisontal stilling) i lungene vises stillestående typen hvesing, kvelning pusten blir. Når det gjelder den kroniske varianten av manifestasjon av denne patologien, virker det som et aldersberettiget fenomen og utvikler seg etter at pasientene har overgått aldersmerket på 40 år. Mitral insuffisiens hos 60% av tilfellene hos voksne utvikler seg på grunn av prolaps, hovedsakelig den bakre ventilen. Character viser en svært uttalt, det er klager om utseendet på dyspné ved anstrengelse, fysisk ytelse som helhet er underlagt reduksjon, relevant og svakhet og tilbakeliggenhet på den delen av fysisk utvikling. Bruken av ultralyd for å fastslå på en pålitelig måte omfanget av denne type svikt, så vel som en fremgangsmåte for dens eliminering er i hovedsak orientert mot operative inngrep på hjertet (mitralklappen).

Med hensyn til arytmier for komplikasjoner av PMC, i dette tilfellet kan de ha en veldig uttalt manifestasjon, samtidig symptomatologi er forstyrrelser i hjertets arbeid, svakhet, svimmelhet og noen ganger - kortvarig svimning.

En ekstremt alvorlig form for komplikasjon av PMC er infeksiv endokarditt, hyppigheten av utviklingen hos pasienter vokser med alderen. Tilstedeværelsen av bakte fører til innsynkning av organismen på vingene gikk forandringer, med det resultat at senere utvikler den klassiske versjonen av den inflammatoriske prosessen i dannelsen av bakterielle vegetasjoner i den. På bakgrunn av infeksiøs endokarditt har alvorlig mitralinsuffisiens, i tillegg til denne økte risikoen for tromboemboli i adressen til hjernen, ofte det skjer hjerteinfarkt engasjement, som også er ledsaget av utviklingen hos pasienter med venstre ventrikkel dysfunksjon. Blant de viktigste symptomene forbundet med infeksiøs endokarditt, en uttalt manifestasjon av svakhet, feber, hjertebank, gulsott av huden, en reduksjon i trykk. Ofte utvikler denne komplikasjonen av PMD på bakgrunn av tidligere dental manipulasjoner (fylling, protese, tannutvinning, etc.) eller en annen type kirurgisk behandling. Behandling er obligatorisk på et sykehus.

Med hensyn til plutselig død, blir frekvensen for dens forekomst i MVP bestemmes ved påvirkning av mange faktorer, inkludert de viktigste er muligens samtidig mitral-insuffisiens, ventrikkelflimmer, elektrisk ustabilitet, akutt hjerteinfarkt etc. Generelt definerer plutselig død lav risiko hvis pasienten ikke patologi i form av mitralinsuffisiens (i dette tilfelle er bestemt ved forholdet mellom indikatorene i gjennomgangen av resultatene for året 2-10000), mens dens relevans øker risikoen 50 -100 ganger.

diagnostisere

Identifikasjon av PMC forekommer ofte ved en tilfeldighet, og i en hvilken som helst alder, som, som allerede fremhevet tidligere, følger med prosedyren for ultralyd av hjertet. Denne metoden er den mest effektive i diagnosen mitralventil prolaps, fordi det er mulig å isolere en bestemt grad av prolaps i kombinasjon med volumet av regurgitasjon, samtidig patologi.

 • Mitralventil prolaps i 1. grad bestemmer relevansen for pasienten av varianten av manifestasjonen i en slik utførelsesform hvor svelling av ventilene er ubetydelig (opptil 5 millimeter).
 • Mitralventilen forlenger 2 grader bestemmer virkeligheten av bulging av brosjyrene innenfor maksimalt 9 millimeter.
 • Mitral ventil prolapse 3 grader Indikerer utbulingen av bladene fra 10 millimeter eller mer.

Det skal bemerkes at i denne varianten av patologisk deling er ikke omfanget av opphisselse tatt i betraktning, som nå ikke gir grunnlag for den påfølgende bestemmelse av prognosen for pasienten og følgelig formål med behandlingen. Dermed er graden av mangel på mitralventilen bestemt på grunnlag av regurgitasjon, som vises mest i løpet av ultralyd.

Som ytterligere diagnostiske tiltak for å bestemme hjerteegenskapene kan foreskrives EKG-prosedyre, samt holter-EKG. På grunn av EKG er det mulig å studere endringer som er relevante for hjertearbeidet på grunnlag av effekten av mitralventilens prolaps, mens EKG-holderen tillater registrering av hjerte-relevante data innen 24 timer. For det første forstyrrer den medfødte formen av prolapse ikke hjertets arbeid, og det er derfor ikke nødvendig med ytterligere tiltak for å diagnostisere et bestemt behov i lys av det praktiske fraværet av avvik i dem.

behandling

Ofte er behandlingen av mitralventil-prolaps ikke nødvendig for pasienter. Dens betydning vurderes i situasjoner der hjerterytmen er betydelig forstyrret, og smerter i hjertet vises også. Relevansen av de uttrykte former for neurotiske lidelser i kombinasjon med PMP kan kreve bruk av beroligende midler, metodene for muskelavslapping og automatisk trening vurderes separat.

Viktigheten er også på behovet for å endre livsstilen (justering av arbeidstid / hvile regime, eliminere tretthet og overbelastning (følelsesmessig, fysisk), samt beruselse i produksjon og levekår). Balneologiske og klimatiske alpinanlegg, massasje, akupunktur og vannprosedyrer anbefales. Astheniske lidelser bestemmer behovet for multivitaminer. Syndrom av hyperventilering kan elimineres på bekostning av spesiell respiratorisk gymnastikk. Det er også nødvendig med et systematisk besøk til legen med tanke på mulige fremskritt med alder av PMC og utviklingen på bakgrunn av alvorlige komplikasjoner.

Som en del av definisjonen av legemiddelterapi for behandling av tiltak orienterte IRR, behandling, forebyggelse av pasient neyrodistrofii infarkt og forebyggelse av antibiotika-skala for å forebygge utviklingen av komplikasjoner som infeksiøs endokarditt. Økende endringer i hjertet, samt en markert avbøyning av ventiler, bestemmer behovet for kirurgisk inngrep.

Hvis det er et symptom som kan indikere en mitral ventil prolaps, må du konsultere en kardiolog, og en reumatolog kan trenge råd og behandling.

Hvis du tror at du har det Mitral ventil prolapse og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en kardiolog, en reumatolog.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Les Mer Om Fartøyene