Loopback vanndrivende

Legg igjen en kommentar 14,995

Vanndrivende legemidler, hvis effekt faller på løkken av Henle (en del av nephronen som forbinder nær- og fjernrørene), kalles "loop diuretics". De har en effekt på nyrenes filtreringskapasitet, noe som gjør det mulig å fjerne væske og salt fra kroppen. Disse legemidlene har en rask og sterk vanndrivende effekt, oppretter ikke forutsetningene for utvikling av diabetes, påvirker ikke kolesterol og er middels sterke stoffer. Imidlertid er bivirkningene av loopdiuretika en signifikant ulempe for disse legemidlene.

vitnesbyrd

De viktigste indikasjonene for bruk av sløyfediuretika er:

 • ødem, provosert av overkapital av natrium i kroppen;
 • høyt blodtrykk;
 • hjertesvikt;
 • økt konsentrasjon av kalsium og kalium i blodplasma;
 • nyreinsuffisiens.
Tilbake til innholdet

Kontra

Legene bemerker følgende kontraindikasjoner for administrasjon av sløyfe diuretika:

 • Fravær av urin i blæren;
 • arytmi;
 • allergiske reaksjoner på medisiner av sulfonamidgruppen;
 • en reduksjon i volumet av sirkulerende blod;
 • graviditet og amming.
Tilbake til innholdet

Handlingsmekanisme

Virkemekanismen for vanndrivende legemidler er basert på avslapping av fartøyets muskulatur og økningen i nyreblodstrømmen, på grunn av at stoffene øker syntesen av prostaglandiner i endotelceller i karene. Effekten av stoffet begynner etter 0,5-1 time, men slutter ofte raskt - etter 4-6 timer. Loop-diuretika provosere svikt i retningen mot rotasjonsgear-sløyfe av Henle og øke glomerulær filtrering (filtrering av væske som inneholder ikke-proteinforbindelser), hvorved den diuretiske Virkningen er også forsterket.

I tillegg reduserer sløyfedriurene den inverse absorpsjonen av ioner av klor og natrium, og i Henle-sløyfen hemmer magnesiumabsorpsjonen, og øker mengden av utskillelsen sammen med urinen. Etter reduksjonen av magnesium i kroppen, reduseres produksjonen av hormonet som produseres av parathyroidkjertlene, og reduserer dermed reversering av kalsium. Loop diuretics påvirker nyreblodstrømmen, reduserer hjertelast og venøs tone og øker volumet av urin.

kompatibilitet

En pasient som begynte å ta et løpedrivende middel, bør være oppmerksom på at det er kompatibelt med andre stoffer. Mange kombinasjoner har kontraindikasjoner og forårsaker en negativ effekt:

 • antiinflammatoriske stoffer reduserer signifikant effekten av diuretika;
 • medisiner for flytende blod kan ofte føre til blødning;
 • digitalis, som er en medisinsk plante, er i stand til å påvirke hjerterytmen;
 • "Litium" forårsaker oppkast og diaré;
 • "Probenecid" reduserer effekten av loop diuretics;
 • Anaprilin reduserer hjertefrekvensen;
 • antidiabetika reduserer blodsukkernivået.
Tilbake til innholdet

Liste over narkotika og måte å bruke loop diuretika

De raskest virkende loop diuretika anses å være slike stoffer:

Andre stoffer

"Bufenox" presenteres i form av tabletter (1 milligram) og injeksjonsvæske (0,025%). Tabletter skal tas om morgenen på tom mage for 1 del i 3-5 dager, og etter 1-2 i ytterligere 3 dager. Løsningen administreres enten intravenøst ​​eller intramuskulært, ved 0,5-1,5 mg, neste injeksjon kan gjøres etter 4-8 timer. Behandlingsforløpet er 3-4 dager. Effekten skjer innen 2 timer.

"Diver" er en tablett på 5 og 10 milligram. Med en rekke ødemer, bør legemidlet tas 5 mg en gang om dagen, om nødvendig, gradvis øke doseringen til 40 mg. Ved høyt blodtrykk, bruk halvparten av 5 mg tabletter en gang daglig. Sløyfebestandigheten starter etter 2 timer og varer opptil 18 timer.

"Lasix" er tilgjengelig i form av en løsning for infusjoner (10 milligram) og tabletter (40 milligram). Løsningen administreres intravenøst. Ved moderat hevelse gjelder 20-40 mg per dag, i tilfelle lungeødem - 40 mg. Ved økt arteriell trykk - 80 mg per dag i 2 delte doser. Oralt brukes det med mildt ødem i en dose på 20-80 mg per dag, med et økt arterielt trykk på 80 mg per dag i 2 delte doser. Vanndrivende stoffet begynner å virke 2 timer etter inntak.

Det er viktig å huske at kun en spesialist kan foreskrive den riktige dosen medikamenter, basert på de individuelle egenskapene til pasientens kropp.

Bivirkninger

Det finnes en rekke uheldige virkninger, noe som forårsaker en løkke diuretikum menneskekroppen: dehydrering, redusert innhold av ioner av natrium, kalium, i plasma kalsium og magnesium, redusere mengden av klorider, høye nivåer av urinsyre i kroppslige utseende gikt - smerte hevelser i ledd primært på tommelen ben, inhibering av insulinsekretjon, skade på det auditive og vestibulære apparatet.

Loop diuretics

Legemidler av pattedyrsvirkning som påvirker en del av nephronen i nyrene, kalles Henle-løkken, er sløyfediuretika.

Slike produkter kan stimulere utskillelsen av væsker og salter fra kroppen, effekten skjer raskt. I motsetning til andre diuretika påvirker sløyfen ikke kolesterol og fremkaller ikke utviklingen av diabetes. Imidlertid er bivirkningene av loopdiuretika, og signifikante.

Indikasjon for utnevnelse av loopdiuretika kan være en av følgende forhold:

 • hevelse av vevet på grunn av overdreven mengder natrium i kroppen;
 • hypertensjon;
 • hjerte og nyresvikt;
 • for mye kalium og kalsium i blodet.

Følgende er kontraindikasjoner for bruk av loop diuretika:

 • arytmi;
 • en hindring for urin inn i blæren;
 • allergi mot medisiner fra sulfonamidgruppen;
 • reduksjon i volumet av blod som sirkulerer gjennom hele kroppen;
 • graviditet og amming.

Effekten av loop diuretics på kroppen

En halv time etter at stoffet ble tatt, begynner sløyfedyretika å fungere. Det aktive stoffet slapper av muskulaturen av karene, øker nyreblodstrømmen.

Til tross for den hurtige utbruddet, vil denne tilstanden vare ca 4-6 timer, ikke mer. Den økte urinutgangen skyldes en feil i motroteringsstrukturen i Henle-løkken, noe som forårsaker diuretika. Medisiner fremskynder filtreringen av en væske som ikke inneholder proteiner, og reduserer også absorpsjonen av natrium og klor, magnesium.

På bakgrunn av en nedgang i mengden magnesium i kroppen, blir produksjonen av hormonet fremstilt av parathyroidkjertlene redusert. Denne tiltak reduserer reversering av kalsium, reduserer byrden på hjertet og øker mengden urin.

Kompatibilitet med andre stoffer

Hvis du bruker løpediuretikaforberedelsene til en annen handling, bør du velge det nøye og diskutere med legen, da noen kombinasjoner er uønskede. Det er bedre å ikke kombinere et diuretisk sløyfe med stoffer for diabetes, betennelse osv. Nedenfor er en liste over stoffer som kan ha bivirkninger på kroppen når de kombineres med diuretika:

 • anti-inflammatoriske stoffer reduserer kraftig effekten av et vanndrivende middel;
 • Blodfortynning medisiner kan forårsake blødning;
 • Mottakelsen av Digalalis påvirker hjerterytmen;
 • Anaprilin reduserer hjertefrekvensen;
 • Litium provoserer diaré og oppkast;
 • Probenecid reduserer effekten av diuretika;
 • midler fra diabetes vil sterkt redusere blodsukker.

Liste over narkotika. Dosering og administreringsvei

Furosemid - de mest kjente løkke diuretika, er tilgjengelig i tabletter og injeksjoner. Tabletter skal konsumeres om morgenen, starter ved 40 mg per dag (1 tablett), øker gradvis til 160 mg, om nødvendig. Legemidlet starter etter en halv time og siste 4 timer. Injeksjonen administreres på 20-40 mg per dag, handlingen begynner på 4-5 minutter og varer 8 timer.

Britomar er et vanndrivende middel i tabletter på 5-10 mg. Den brukes uansett mat på en praktisk tid på dagen, men helst ikke før du går i seng for ikke å løpe hele natten til toalettet. For fjerning av puffiness på bakgrunn av hjertesvikt, er Britomar full av 10-20 mg en gang daglig. Hvis hevelse skyldes nyrepatologi, er 20 mg en gang daglig foreskrevet. På bakgrunn av leversykdommer, blir ødem fjernet ved å ta 5-10 mg av legemidlet i kombinasjon med andre legemidler. Med hypertensjon er 5 mg Britomar per dag tilstrekkelig. Effekten er merkbar på en time, varer 10 timer.

Ektronsyre - en tablett med 50 mg aktiv ingrediens eller injeksjonsvæske. Begynn behandlingen med 50 mg per dag, og øk dosen gradvis etter behov. Intravenøs løkke diuretika foreskrives dersom en umiddelbar effekt er nødvendig. Den vanlige mottak av stoffet er følt etter en halv time, varer 8 timer.

Diver - tabletter 5-10 mg. Begynn å ta med 5 mg og øker gradvis til 40 mg etter behov. Hypertensjon anbefales å ta en halv tablett til 5 mg en gang daglig. Det er et vanndrivende stoff etter 2 timer etter inntak og effekten varer i 18 timer.

Bufenox-loop diuretika i tabletter og ampuller til injeksjoner. Tabletter foreskrives om morgenen på tom mage, kurset varer 3-5 dager. Injiseringer kan gjøres intravenøst ​​og intramuskulært. Effekten skjer innen 2 timer.

Lasix er tilgjengelig i tabletter på 40 mg og ampuller til infusjoner på 10 mg. Hvis puffiness ikke er for uttalt, kan du ta medisinen ved 20-40 mg per dag, og med lungeødem - 40 mg. Hypertensive pasienter er foreskrevet 80 g per dag, tabletter skal tas 2 ganger. Virkningen av vanndrivende stoffet begynner 2 timer senere.

Bivirkninger fra loop diuretika

Bivirkninger, som med andre legemidler, er det vanndrivende legemidler. Virkemekanismen for sløyfediuretika påvirker manifestasjonen av negative effekter. Dersom det ikke merkes bruker diuretika uten kjennskap til den behandlende lege, så merkes i kroppen kaliummangel, hyponatremi, redusert ekstracellulært væskevolum. Bivirkninger manifesteres av en nedgang i trykk opp til tilstanden av sjokk, tromboembolisme, hepatisk encefalopati. På grunn av overdreven natriuminntak i distalkanalen, er det mulig å øke renal utskillelse av hydrogen og kalium, som senere fører til hypokloremisk alkalose. Hvis dietten er lav i kalium, kan diuretika føre til hypokalemi, noe som provoserer arytmi hos personer som tar medisin fra hjertet. Den økte utskillelsen av kalsium og magnesium er fyldt med mangel på disse viktige elektrolyttene.

Det kan være støy i ørene, hørselstap, noen ganger døvhet. Pasienter kan bli svimmel, tett i ørene. Døvhet eller delvis hørselstap i de fleste tilfeller passerer når behandlingsforløpet med diuretika slutter. Ofte oppstår hørselsproblemer mot bakgrunnen av rask intravenøs administrering av legemidlet, sjelden - mot bakgrunnen av bruk av tabletter. Legene antyder at ototoksisiteten er provosert av etakrynsyre.

Adgangsløslediuretika provoserer iblant hyperurikemi og deretter gikt, samt hyperglykemi, noe som fører til utbrudd av diabetes. Under behandling med diuretika kan blodkolesterolnivået endres. Andre bivirkninger: utslett på huden, følsomhet overfor ultrafiolett lys, svikt i mage-tarmkanalen. Med hensyn til bivirkninger er sløyfeuretika kontraindisert ved natriummangel, allergi mot sulfamidgruppe, anuria og andre forhold. Mer informasjon om kontraindikasjoner finnes i instruksjonene eller fra legen din.

Oppsummering kan det bemerkes at uavhengig bruk av diuretika er uønsket, siden det er risiko for komplikasjoner og forekomsten av bivirkninger. En kompetent spesialist kan ta en beslutning om hensikten med å foreskrive diuretika og velge et bestemt middel.

Loop diuretics

Loop diuretika er medisiner med en vanndrivende effekt, hvis hovedvirkning er rettet mot løkken i Henle. Loop diuretics er mye mer effektive enn tiazidene. De renser raskt salt og vann, men reduserer blodtrykket svært langsomt.

Våre lesere anbefaler

Vår konstante leser har blitt kvitt problemer med nyrer ved en effektiv metode. Hun sjekket det selv - resultatet av 100% - fullstendig lindring fra smerte og problemer med vannlating. Dette er et naturlig middel basert på urter. Vi sjekket metoden og bestemte oss for å gi råd til det. Resultatet er raskt. Den effektive metoden.

Handling på kroppen

Anvendelse av sløyfediuretika er rettet mot nyrefiltreringsegenskaper, som gjør det mulig å utføre tilbaketrekning fra legemet av flytende og unødvendige salter. Fordelen med disse stoffene er at deres anvendelse ved behandling av hypertensjon ikke øker kolesterolnivået i blodet, og også det var ingen stimulering av utvikling av diabetes (iboende tiazider).

Men det er også en negativ side, langvarig bruk av disse stoffene fører til en nedgang i mengden tilstede i kroppen, natrium, magnesium og kalsium.

Medisiner påvirker blodstrømmen i nyrene, reduserer trykket på hjertet og øker mengden urinvæske.

vitnesbyrd

Indikasjoner for bruk av legemidler er:

 • ødem, dannet som følge av økt natriuminnhold i kroppen;
 • økt blodtrykk;
 • hjertesykdom (CHF - kronisk hjertesvikt);
 • for mye kalsium og kalium i blodet;
 • sykdommer forbundet med nyrefunksjon.

Kontra

For å bruke den presenterte gruppen medikamenter, er det en rekke kontraindikasjoner:

 • Urin går ikke inn i blæren;
 • sykdommer grunnet avvik fra normen observeres i frekvensen, rytmen, sekvensen av excitasjoner og sammentrekninger av hjertet;
 • Tilstedeværelsen av allergier mot narkotika som er en del av sulfanilamidgruppen;
 • redusere mengden sirkulerende blod;
 • Barnets levetid og amming.

Metoder for påføring

Instruksjoner for bruk av loop diuretika, avhenger direkte av stoffet som brukes, form av frigjøring og de individuelle egenskapene til menneskekroppen.

Til dags dato presenteres loopdiuretika i form av tabletter og intravenøse injeksjoner. Følgelig er disse medisinene tatt enten inne eller i form av injeksjoner.

For hvilken bruk

På grunn av virkningsmekanismen brukes sløyfedriurika til følgende formål:

 • økt nyre blodstrøm;
 • forbedre kvaliteten på glomerulær filtrering;
 • reduksjon i omvendt absorpsjon av klor, natrium, magnesium, kalsium;
 • redusert hjertebelastning;
 • redusert venøs tone;
 • økning i mengden urin.

Liste over narkotika

Listen over de mest effektive loopdiuretika inkluderer slike stoffer:

Britomar. Dette legemidlet presenteres i form av tabletter, inneholder 5 eller 10 mg av den aktive substansen. Bruken er tillatt når som helst, uansett hvor du spiser. Legemidlet er foreskrevet i nærvær av problemer med hjertet, i nærvær av ødem, provosert av problemer med nyres funksjon, med puffiness, provosert av leversykdommer (det er vanlig å kombinere med en rekke andre legemidler). Effekten av stoffet er merkbart etter en time og varer i ti timer.

furosemid. Utgitt i form av tabletter og injiserbare løsninger. Tabletter brukes om morgenen. Virkningen av stoffet i form av tabletter er merkbar etter 30 minutter, varigheten av tiltaket er 4 timer. Administrasjonen av løsningen utføres i en vene eller i muskelområdet en gang daglig, effekten er merkbar etter bare 4 minutter.

Fursemid. Produsert i form av tabletter og injeksjonsløsninger. Antall tabletter som forbrukes per dag, avhenger av den foreliggende sykdommen og egenskapene til organismen til hver enkelt person. Løsningen administreres til venen eller gluteus muskelen. Den uttalt effekten er merkbar etter 5 minutter og varer i 8 timer.

Etkarinsyre. Det er tilgjengelig i form av tabletter (50 mg) og en injeksjonsløsning (50 mg). Legemidlet administreres en gang daglig. Effekten av søknaden kan bli lagt merke til etter 30 minutter, og den varer i 8 timer.

Til listen kan du også legge til slike stoffer som Torasemide og Piritanide.

Kompatibilitet med andre stoffer

Før du begynner behandling med en gruppe medikamenter, må du gjøre deg kjent med kompatibiliteten til sløyfediuretika med andre legemidler.

Dette skyldes at kombinasjonen med en rekke andre legemidler kan provosere betydelige negative reaksjoner:

 • når det kombineres med antiinflammatoriske legemidler, er det en reduksjon i effektiviteten av sløyfediuretika;
 • kombinasjon med legemidler som fortynner blodet, kan provosere blødningsutviklingen;
 • kombinasjon med et slikt medisinsk anlegg som Digitalis, provoserer utviklingen av patologier i hjerterytmen;
 • kombinasjon med litium provoserer dannelsen av oppkast og diaré;
 • når det samhandles med stoffet Probenecid, observeres en reaksjon tilsvarende den med antiinflammatoriske legemidler;
 • når kombinert med anaprilin, reduseres hjertefrekvensen;
 • Kombinasjon med rusmidler mot diabetes fører til en reduksjon i mengden sukker i blodet.

Derfor, hvis en pasient brukte loop diuretika og han foreskrev også noen av legemidler presentert, er det ikke nødvendig å tvinge hendelser og løpe til apoteket. Det er nødvendig å søke på en medisinsk spesialist, han må foreskrive et lignende middel som ikke vil forårsake negative reaksjoner.

Bivirkninger

Ved bruk av sløyfediuretika kan det være flere bivirkninger:

 • arteriell hypertensjon;
 • redusere mengden vann i kroppen;
 • mangel på natrium, magnesium, kalium, kalsium, klor;
 • en økning i mengden urinsyre i blodplasmaet;
 • undertrykkelse av insulinproduksjon;
 • Nerves avhengighet (med langvarig bruk av noe stoff fra den presenterte klassifiseringen, kan nyrene bli vant, som følge av at deres funksjon uten medisiner vil være umulig);
 • en negativ innvirkning på hørselssystemet, som i tilfelle sykdommer som meningitt, otitis og nyrepatologi, kan føre til fullstendig hørselstap.


Dermed kan det bemerkes at sløyfedriurika har en svært sterk innflytelse på menneskekroppen, noe som øker risikoen for bivirkninger (tilfeller av negative effekter av legemidler på hjernen er notert). Det er derfor i tilfelle av mild sykdom, det er bedre å nekte disse medisinene.

Bekjempelse av alvorlig nyresykdom er mulig!

Hvis følgende symptomer er kjent for deg, er du først og fremst:

 • konstant smerte i nedre rygg;
 • problemer med urinering
 • brudd på blodtrykket.

Den eneste måten å operere på? Vent, og ikke handle med radikale metoder. Sykdommen kan bli kurert! MULIG! Følg lenken og finn ut hvordan spesialisten anbefaler behandling.

Indikasjoner for bruk av loop diuretika: virkningsmekanisme og kontraindikasjoner

Nyrer spiller en svært viktig rolle og sikrer kroppens normale funksjon. De oppfyller, filterets rolle, trekker væske og salter fra kroppshulen.

Preparater som forbedrer filtreringskapasiteten kalles loop diuretics.

Disse stoffene stimulere relaksasjon av vaskulær glatt muskulatur, øket nyreblodstrøm, for å fremme produksjon av prostaglandiner E2 og I2 i vaskulære celler, øker klubochnuyu filtrering.

På grunn av alle disse prosessene er det en økning i vanndrivende effekten.

Generelle egenskaper

Loop diuretics er utstyrt med evnen til å hemme prosessen med revers absorpsjon av klor, natrium og magnesiumioner fra primær urin.

De stimulerer utsöndringen av sistnevnte.

Medikamenter av denne gruppen i parallell med denne forbedrede utskillelse av kalsium, glomerulær filtrering for å stimulere blodsirkulasjonen i nyrene og redusere belastningen på hjertemuskelen og tonen i veneveggen.

Med alt dette øker diuresen.

Indikasjoner for bruk

I de fleste tilfeller brukes løpediuretika til å eliminere manifestasjoner av hypertensjon og edematøse prosesser av ulike genese, samt ved nyre- eller kongestiv hjertesvikt.

Medisinering anbefales for bruk ved diagnostisering av slike patologiske forhold og prosesser som:

 1. Hjerte-, lever- og nyreødem. De blir tømt umiddelbart etter diagnostisering av disse patologiene.
 2. Kronisk nyresvikt. Midler er utstyrt med evnen til å forbedre nyreblodstrømmen og akselerere utskillelsen av urin i anuria.
 3. hyperkalsemi. Stimulere utskillelsen av kalsium fra kroppshulen.
 4. Hypertensiv sykdom, men bare hvis pasienten har hjertesvikt. I alle andre tilfeller er utnevnelsen av tiazid diuretika berettiget.

De er også vant til å utføre tvungen diurese i forgiftning, samt å gi nødhjelp ved diagnostisering av lungeødem eller hjerne.

Kontraindikasjoner i bruk

I henhold til bruksanvisningen er sløyfedriurika forbudt når:

 • stopper urinen i blæren;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • Tilstedeværelsen av en allergi mot narkotika som tilhører sulfanilamidgruppen;
 • graviditet og amming.

Handlingsmekanisme

Den terapeutiske effekten av loopdiuretika begynner etter 30 minutter. De er utstyrt med evnen, har en avslappende effekt på vaskemuren, og øker også blodstrømmen i nyrene. Dette skyldes det faktum at stoffene stimulerer produksjonen av prostaglandiner i endotelceller i karene.

Loop diuretics fører til en svikt i motroteringsmekanismen i Henle-løkken og en økning i glomerulær filtrering. Alt dette bidrar til forbedring av diuretisk effekt.

Kompatibilitet med andre legemidler

Før du begynner behandling med legemidler fra gruppen av loop diuretika, anbefales det å lese informasjon om kompatibilitet med andre medisiner. Dette vil forhindre utvikling av bivirkninger og komplikasjoner.

Hvis du samtidig tar løkke diuretika og:

 1. Probenecid eller preparater med antiinflammatorisk effekt Det vil bli en nedgang i den terapeutiske effekten av den tidligere.
 2. Legemidler som fremmer flytdannelse av blod, Det er fare for blødning.
 3. digitalis (et produkt av vegetabilsk opprinnelse), kan arytmi observeres.
 4. litium, forstyrrelser i avføring i form av diaré og oppkast kan forekomme.
 5. propranolol, kan redusere hjertefrekvensen, vil utvikle en bradykardi.
 6. Legemidler som brukes til behandling diabetes mellitus det vil bli en økning i effektiviteten til sistnevnte.

Narkotika fra gruppen av loop diuretika og deres egenskaper

Jo raskere den terapeutiske effekten kommer fra å ta slike loopdiuretika som:

 1. Britomar. Tabletter har en vanndrivende effekt, de inneholder i deres sammensetning 5 eller 10 mg aktiv ingrediens. Du kan ta medisiner når som helst. Dosen av stoffet for hvert bestemt tilfelle og type sykdom er valgt av legen. Legemidlet begynner å virke en time etter å ha tatt, den terapeutiske effekten varer i ti timer.
 2. furosemid. Den fremstilles i tablettform (40 mg) og injiseres ved 10 mg. Ta medisiner er bedre om morgenen, dosen kan variere fra 40 til 160 mg. Medisinen startes innen 30 minutter, effekten opprettholdes i 4 timer.
 3. Etkarinsyre. Den er produsert i tabletter og injiserbar form. For en dose er dosen 50 mg, men om nødvendig kan den øke.
 4. Bufenoks. Tabletter (1 mg) anbefales å drikke om morgenen før måltider. Først tar de en tablett i 4 dager, hvorpå 1-2 i ytterligere tre dager. Virkningen av effekten kan forventes om 2 timer.
 5. Diuver. Et tablettmedikament, som er tilgjengelig ved 5 og 10 mg. Dosen kan variere, avhengig av behandlingen for hvilken patologisk tilstand den brukes til. Effekten av søknaden kommer om 2 timer og varer nesten en halv dag.
 6. Lasix. Tablettene inneholder 40 mg aktiv ingrediens og begynner å virke etter 2 timer.

Betyr i ampuller

Injeksjonsformen av diuretika ordineres vanligvis i alvorlige tilfeller når det er nødvendig at en positiv effekt oppstår så snart som mulig eller når pasienten ikke er i stand til å ta tablettmedikamenter. De valgte stoffene er:

 1. Bufenoks i injiserbar form, brukes til intravenøs og intramuskulær administrering. Dosen kan variere fra 0,1 til 1,5 mg, neste skudd kan gjøres ved å observere intervallet på 4-6 timer. Det terapeutiske kurset bør vare i tre til fire dager.
 2. Etkarinsyre. Injeksjonsformen av legemidlet er beregnet til intravenøs administrering, dosen er 50 mg. Utbruddet av terapeutisk effekt kan forventes etter 30 minutter, det varer i 8 timer.
 3. furosemid. Løsningen kan brukes til både intramuskulær og intravenøs administrering, dosen varierer fra 20 til 40 mg. Effekten kommer om et par minutter og varer i 8 timer.
 4. Lasix. Det administreres intravenøst ​​eller intramuskulært. Med økt blodtrykk kan du ta medisiner to ganger om dagen.

De vanligste stoffene er:

Med hensyn til den negative siden av injeksjoner av denne gruppen, betraktes de som smertefulle følelser som oppstår når stoffet er introdusert og ikke kan brukes alene.

Vær oppmerksom på at typen av legemiddel og dosen skal bare foreskrives av en lege, med tanke på pasientens egenskaper, typen og alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

Nyttig informasjon

Vær oppmerksom på at løkke diuretika praktisk talt ikke brukes til behandling av hypertensiv sykdom. Dette forklares av at de har en kortsiktig effekt og fører til dannelsen av et større antall bivirkninger enn andre medisiner som brukes til å behandle denne patologien.

Bruk av rusmidler fra denne gruppen kan føre til slike bivirkninger som:

 • hørselstap
 • en økning i mengden urinsyre i blodet, noe som kan forårsake gikt;
 • allergiske reaksjoner.

For å oppsummere vil jeg være oppmerksom på at til tross for at sløyfediuretika ved første øyekast er ufarlig, anbefales det ikke å ta dem alene for å eliminere ødem eller overdreven vekt.

Bare kvalifiserte spesialister bør foreskrive dem, fordi ellers kan det oppstå komplikasjoner og bivirkninger med alvorlig kurs. Vær oppmerksom på kroppen din, ta vare på helsen din, fordi dette er den mest verdifulle gaveen til en person.

Hva vanndrivende å velge fra listen over diuretika

Diuretika er middel til diuretisk virkning som øker og akselererer prosessen med å fjerne væske fra kroppen. Legemidler av denne typen kan ha en annen struktur og opprinnelse, og har dermed en annen effekt på nyrene. Legemidlet er valgt avhengig av indikasjoner og tilstanden til pasienten. Vi vil forstå hvordan ikke å gå seg vill i den mange listen over stoffer med diuretisk virkning.

Når diuretika brukes, klassifiserer legemidler

Klassifisering av diuretika inkluderer flere typer diuretika, forskjellig i egenskaper. Eksponeringsmekanismen skiller diuretika:

 • Tiazid (hypotiazid, cyklometiazid);
 • netiazidnye;
 • sløyfe (Torasemide, Lasix, Furosemid, Bumetanid);
 • kombinert;
 • osmotisk (urea, mannitol);
 • kaliumsparende (Spironolacton, Veroshpiron, Amylorid).

I noen tilfeller brukes også diuretika av vegetabilsk opprinnelse, sulfonamiddiuretika (indapamid, klortalidon, klopamid) og karbonsyre-hemmere (Diacarb, acetazolamid).

Blant de viktigste indikasjonene på å ta diuretika kan identifiseres:

 • edematøse fenomener (furosemid, Laxix brukes);
 • hjerteinsuffisiens (loop diuretics);
 • høyt blodtrykk (indapamid, tiazider);
 • uttak av giftige stoffer under forgiftning;
 • osteoporose (tiazider);
 • eliminering av stagnasjon av urin i forstyrrelser av nyrefunksjon.

Det mest effektive inntaket av diuretika i hjertesykdommer og hypertensjon, som diuretika, danner et overskudd av natriumioner dannet ved disse tilstandene. For å eliminere virkningen av forgiftning, administreres vanligvis en stor mengde væske til pasienten, som deretter elimineres av legemidlene.

Funksjoner av handlingen i hypertensjon

Diuretika er ikke det eneste stedet i terapi av høyt blodtrykk på grunn av fjerning av overskytende væske fra blodet og senking av volumet av stoffet som sirkulerer i karene. Dette reduserer i tillegg hjerteutgangen.

Når du tar diuretika, oppnås en langsiktig effekt av å senke blodtrykket, da det er en reduksjon i perifer motstand i karene. Legemidler av denne type er foreskrevet for hypertensjon i små mengder (den nøyaktige dosen og typen av legemiddel bestemmes av legen basert på pasientens tilstand, ofte ved bruk av tiazid og sløyfediuretika).

Diuretika brukes ikke til behandling av hypertensjon hos de som har diabetes, har en hvilken som helst grad av fedme eller for ung alder. Med forhøyet blodtrykk brukes tiazid diuretika oftest, da disse stoffene ikke forårsaker utvikling av hjertesvikt.

Loop diuretics

Loop diuretics handler på en slik måte at det aktive stoffet i stoffet fjerner natriumioner og vann gjennom nyrene. Brukes ofte som et middel for rask hjelp, siden handlingen vanligvis oppstår senest 6 timer. Hvis det er mangel på hjerteaktivitet av kronisk type, er sløyfedriurika bare tillatt for kortere kurs.

Langvarig eller ukontrollert administrering av loopdiuretika kan forårsake avvik i hjertets arbeid på grunn av tap av magnesium og kalium. Kan brukes dersom nyrene er ødelagte.

Blant kontraindikasjonene kan man merke seg slike forhold:

 • hjerteinfarkt;
 • Nyresvikt i akutt form;
 • leversvikt i alvorlig grad;
 • pankreatitt;
 • nyre steiner;
 • gikt;
 • stenos av urinrøret;
 • overfølsomhet;
 • aorta stenose;
 • brudd på vann og elektrolyttbalanse
 • lavt blodtrykk (sløyfevanndrivende middel kan kritisk senke blodtrykket).

Blant de bivirkninger kan bemerkes: søvnighet, svimmelhet, fotosensitivitet, konvulsive tilstander, arytmi, redusert trykk, akutt urinretensjon, redusert potens, oppkast, kvalme, muskelsvakhet, forstyrrelser i visuell og auditiv analysatorer takykardi.

Sulfanamid diuretika

Det vanligste stoffet av denne typen er tiazidlignende indapamid. Virkningsprinsippet for slike diuretika gjentar praktisk talt virkningsmekanismen for tiaziddiuretika. Den farmakologiske effekten kan oppfattes kun en uke etter opptakets begynnelse.

Kontraindikasjoner inkluderer:

 • barns alder;
 • overfølsomhet;
 • graviditet og amming
 • barns alder;
 • hyperparatyreoidisme;
 • hyperurikemi;
 • brudd på vann og elektrolyttbalanse
 • laktoseintoleranse.

Blant de viktigste bivirkningene oppstår ofte svimmelhet, polyuri, nervøsitet, tretthet, hodepine, tørr munn, oppkast, kvalme, søvnløshet, krampaktig følelse, faryngitt, sinusitt, arytmi, hoste, lavere blodtrykk, pankreatitt.

Vanlige preparater av sulfanamidtype:

Tiazid diuretika

Tiazid diuretika stopper invers absorpsjon av natriumioner i nyrene, noe som bidrar til uttaket med overskytende vann. Individuelle representanter for gruppen av midler kan utvide skipene. Tiazider er også i stand til å redusere hevelsen av nesten hvilken som helst type.

Vanndrivende tiltak begynner raskt nok - etter 60 minutter fra opptakstidspunktet - og varer opptil 12 timer. Diuretika av denne typen påvirker ikke reaksjonen av blodmiljøet, men kan krenke kalium-magnesiumbalansen, øke konsentrasjonen av glukose og urinsyre.

Følgende tiazid diuretika er vanlige:

 • hydroklortiazid;
 • Oksodolin;
 • dihlotiazid;
 • Gigroton;
 • Tsiklometazid.

Diuretika for kaliumbeskyttende virkning

Virkningsmåten på kroppen av denne typen diuretika ligner den av tiaziddiuretika - den inverse absorpsjonen av natriumioner med deres tap i vannet som utskilles av nyrene, forstyrres.

Effektiviteten av kaliumsparende diuretika kan ikke kalles høy. Slike rusmidler har ingen rask effekt - de første terapeutiske manifestasjonene blir bare observert med 3-5 dager fra begynnelsen av opptaket. Derfor er legemidler som opprettholder kalium i kroppen oftest ikke brukt som et primært middel, men som et tillegg.

Slike diuretika brukes i tilfelle av hjertesvikt, binyrene og levercirrhose. Kaliumsparende diuretika er vanlig som det viktigste terapeutiske middel for de som ikke tolererer sterkere stoffer som er i stand til å skille ut kaliumkationer (under behandling av hjertesykdom). Kan brukes som profylaktisk ved behandling av tiazid- eller loopdiuretika ved å redusere tapet av K.

Blant kaliumsparende diuretika er spesielt populært:

 • amilorid;
 • spironolakton;
 • Triamteren (Triampour).

Inhibitorer av karbonsyreanhydrase

Blant legemidler som er karbonsyreanhydrasihemmere, er den vanligste Diacarb. Den vanndrivende effekten av det blokkerte enzymet er basert på reversibel dannelse av karbonsyre. Ved å redusere dannelsen av forbindelsen bidrar diuretikumet til eliminering av overskudd av natriumioner (og samtidig kalium) i urinen.

Effektiviteten av inhibitorer kan ikke betraktes som høy, men den terapeutiske effekt oppnås hurtig (ved intravenøs administrering - 30 minutter, ved mottak av tablettformer - 1 time). Blokkeren varer ca 10-12 timer (når den administreres ved parenteral rute - 4-5 timer).

Karbonanhydrasehemmere brukes i følgende tilfeller:

 • økt trykk i øyet;
 • økt intrakranielt trykk;
 • gikt;
 • terapi med cytostatika;
 • forgiftning med salisylatforbindelser.

Diuretika av vegetabilsk opprinnelse

Dekoksjoner av urte stoffer og vanndrivende te kan brukes til medisinske formål. Som narkotika, i instruksjonene til dem kan du finne en liste over kontraindikasjoner, bivirkninger.

Effektiviteten av slike diuretika er ganske lav i forhold til medisiner. De brukes under følgende forhold som tilleggsbehandling:

 • ødem i nyrene (lindrer betennelse i urogenitalt system);
 • graviditet;
 • barns alder.

Det anbefales å motta et kurssamtal. I dette tilfellet må du overvåke effekten av terapi, siden urter er vanedannende. De kan fjerne kalium og natriumioner fra kroppen, men ikke så mye som stoffer.

Kombinerte diuretika

Medikamentene av kombinert type typisk kombinere to eller flere aktive bestanddeler, slik som å gjensidig forsterke hverandre effekt og reduserer bivirkninger. For eksempel kan en formulering av Apo-azid inneholdt to aktive komponenter - kaliumspar triampteren (for å forhindre tap av kationet) og et tiazid-diuretika hydroklortiazid (for å øke effekten av terapi).

Diuretika er mye brukt i behandlingen av høyt blodtrykk på grunn av en nedgang i volumet av væske som sirkulerer i karene. Klassifisering av diuretika behandler forskjellig i sammensetning, virkningsprinsipp og egenskaper av medisiner. Ta dem uten forskrivning, en lege anbefales ikke, da dette kan skade helsen din. Valget av et vanndrivende middel er bestemt av pasientens nåværende tilstand og dens følsomhet overfor individuelle komponenter i legemidlet. Spesielt vanlig er tiazid diuretika.

En kort beskrivelse av diuretika fra gruppen av loop diuretika

Diuretika er en viktig del av det terapeutiske komplekset med ødem av forskjellig opprinnelse, visse typer hypertensjon, brudd på mineralmetabolisme og andre patologier. De mest effektive representanter for denne gruppen er loopdiuretika, hvis handling utfolder seg i den stigende delen av Henle Nephron-løkken. Den kraftige effekten av slike legemidler krever nøye studier av indikasjoner og kontraindikasjoner, samt mekanismer i arbeidet deres.

Hva er loop diuretics?

En enkelt klassifisering av loopdiuretika er ennå ikke utviklet. Denne store gruppen inneholder svært forskjellig i sammensetning, mekanisme og lokalisering av virkningen av stoffet. Loop diuretics er et uoffisielt navn for en gruppe medisiner som påvirker det stigende kneet av Henle slynge i nyrefjerner.

Handlingsmekanisme

Virkemekanismen for sløyfediuretikk vil bli klar hvis du forstår funksjonen av nyre litt. Loop Henle - en stor del av nephronen (den grunnleggende komponenten av nyren) - er en kanal som har et synkende og stigende kne. Den første delen faller urinen etter glomerulær filtrering, deretter den omvendte vannet som strømmer, men natrium, kalium, kalsium og klor praktisk talt ikke absorbert tilbake gjennom denne væsken inne i kanalen blir hyperosmotisk. I den oppstrøms delen av sløyfen skjer gjenopptaksinhibitorer mineraler, og dermed endre molariteten av urin, vises det i andre deler av nyrene.

Loop diuretika svekker tonen i muskulaturen til nyrekapillærene, og øker dermed mengden glomerulær filtrat som kommer inn i tubulene. På grunn av veksten av væskevolumet i det stigende kneet, blir mekanismen for gjenopptak av mineraler forstyrret. De "ikke har tid" å bli absorbert tilbake, urin med dem forlater nefronen i å samle boller.

I tillegg forsterkes effekten av loopdiuretika ved at de hemmer absorpsjonen av ioner i det stigende kneet. Urin blir enda mer hyperosmotisk og fra nærliggende vev begynner vann å komme inn i kanalen for å fortynne denne mettede løsningen. I fysikk kalles denne prosessen "osmose".

farmakokinetikk

Farmakokinetikk betyr de fysiske indeksene for narkotikavirkning, det vil si effektens hastighet, dens varighet, intensitet (spesifikke verdier for endringen i indeksen for osmotisk trykk og andre mengder).

Diuretiske preparater til oral bruk begynner å virke 30-70 minutter etter inntak, denne verdien påvirkes av magenes fylde.

Absorpsjon av det aktive stoffet forekommer i de øverste delene av tarmen, derfra går ca 60% inn i nyrene. Resten vises i form av ulike forbindelser med kroppens metabolitter. Handlingen varer fra 4 til 11 timer, avhengig av dosering, variasjon og andre indikatorer på stoffet.

Diuretika beregnet for intravenøse injeksjoner er "nødhjelp." Deres effekt vises nesten umiddelbart etter introduksjonen, men det varer ikke lenge (2-3 timer). Denne forskjellen fra oralt skyldes at intravenøs diuretika ikke absorberes gjennom mage-tarmkanalen. Dette skubber effekten av effekten, men forlenger den. Intravenøse legemidler kommer straks inn i nyrene med blod.

Bivirkninger

Noen diuretika er ikke ment for hyppige (med unntak av alvorlige kroniske lidelser, for eksempel nyresvikt) eller urimelig bruk. De kan få alvorlige bivirkninger. Den farligste er dilatasjonen av nefronkarene, som følge av at volumet av urin produsert øker selv uten bruk av diuretika, og dette øker belastningen på hele ekskresjonssystemet.

Andre bivirkninger kan også forekomme:

 • mangel på visse ioner (hypokalemi, hyponatremi, hypokalcemi);
 • hyperurikemi - en økning i mengden urinsyre, som er full av utvikling av gikt;
 • hypotensjon - depresjon av trykk og tilhørende svimmelhet, svimmelhet og svakhet;
 • alvorlig presserende hodepine;
 • nyre smerte;
 • kvalme og oppkast, fordøyelsesbesvær.

vitnesbyrd

Klart fastlagte indikasjoner på bruk av sløyfediuretika, og bekrefter dem nødvendigvis, må nevrologisten etter å ha samlet anamnese og analyse av diagnostiske resultater. Tilordne disse diuretika under slike forhold:

 • ødem av forskjellige typer (oftest fra overflødig natrium, kalium, kalsium og noen andre ioner i blodplasmaet);
 • hypertensjon (med noen av dets varianter);
 • akutt nyre- og hjertesvikt;
 • for å kontrollere diuresis under forgiftning med forskjellige kjemikalier, for eksempel stoffer eller giftstoffer.

Bruken av loopdiuretika er angitt i nødbehandling for ødem i hjernen eller lungene, men for dette må legen vurdere risikoen forbundet med bruk av slike medisiner for en bestemt pasient.

Kontra

En av de viktigste instruksjonene til noe vanndrivende middel er kontraindikasjoner. Det er mange av dem:

 • brudd eller oppsigelse av diuresis på bakgrunn av ødem i bukhulen og andre alvorlige forhold
 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • en allergisk reaksjon på stoffer med en sulfonamidgruppe;
 • hypotensjon (akselerert fjerning av vann ved nyrene vil ytterligere redusere trykket);
 • redusert volum sirkulerende blod etter traumer, operasjoner;
 • graviditet og amming
 • akutte smittsomme sykdommer;
 • alvorlig mangel på natrium, kalium, kalsium, magnesium.

Ytterligere kontraindikasjoner bestemmes av legen etter diagnostiske prosedyrer, for eksempel basert på resultatene av renal radiografi. Begrensninger kan være forbundet med medfødte eller anatomiske, fysiologiske lidelser.

Liste over loop diuretics

Listen over navnene på loop diuretics er forskjellig i forskjellige land i verden, men de aktive stoffene i dem vil være slike forbindelser:

 • furosemid;
 • etakrynsyre;
 • torasemidet;
 • bumetanide.

Furosemid er mest brukt fordi det har lav toksisitet, effekten kommer fra 30-40 minutter etter oral administrering og varer opptil 4 timer.

Ektronsyre er den mest giftige i alle sløyfedriuretika. Dens effektivitet er lavere enn for furosemid. Handlingen starter 40-45 minutter etter bruk, og varer opptil 8 timer. Preparater basert på dette aktive stoffet er forbudt i visse patologier, for eksempel akutt nyresvikt eller alvorlig rusforgiftning.

Oftest er etakrynsyre foreskrevet for de som har en allergi mot sulfonamidgruppen.

Torasemid og bumetanid er "tung artilleri", siden effekten er den kraftigste. Handlingen begynner 60-70 minutter etter å ha tatt stoffet og varer opptil 10-11 timer, slik at de kun kan konsumeres bare om morgenen, når du behandler dem er det viktig å beregne doseringen riktig.

Alle legemidler er tilgjengelige i form av tabletter med en annen dose av den aktive substansen og løsninger for intravenøs injeksjon. Bruksmetoden avhenger av pasientens tilstand, diagnose og andre faktorer.

Bruk av loop diuretika er nødvendig for alvorlig hevelse, visse typer hypertensjon og andre patologier, når nyrene ikke kan trekke ut riktig mengde vann fra kroppen. Bruk av disse legemidlene bør behandles med stor forsiktighet, da de har alvorlige bivirkninger og mange kontraindikasjoner.

Loopback vanndrivende

Loop diuretika er sterke diuretika, den aktive effekten av disse faller på visse blodsystemer. I dette tilfellet begynner stoffet raskt å virke på Henle-løkken, som er en liten del av nyre-nephronen, som forbinder de to typer tubuli. I tillegg har ethvert sløyfevanddrivende middel en umiddelbar terapeutisk effekt på evnen og kvaliteten til nyrene til å filtrere innholdet som er konstant i dem. I dette tilfellet tillater de normale filtreringskvaliteter kroppen til raskt å ekskludere salter, skadelige nedbrytningsprodukter, som bærer utviklingen av mange sykdommer.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for administrering av loopdiuretika

Loop diuretika er utstyrt med en sterk vanndrivende egenskap, slike legemidler gir nesten ikke bivirkninger, fører ikke til utvikling av diabetes, har ingen negativ effekt på humant kolesterol. Legene sier at slike stoffer ikke er de sterkeste diuretika, men de er i stand til å behandle en bestemt sykdom raskt og uten påvirkning av negative virkninger på kroppens tilstand.

Før du tar denne medisinen, er det viktig å finne ut alle bivirkningene av medisinen, siden de sjelden angriper kroppen, kan de fortsatt gi ham mye trøbbel.

I dag har sløyfeurittika en alvorlig og umiddelbar effekt på nephrons av nyrene, noe som sikrer rask rensing fra skadelige elementer, og fører også til økt vanndrivende effekt.

Det er verdt å huske at bruken av denne typen medisin nødvendigvis må være berettiget, ellers kan stoffet forårsake alvorlig skade på helsen til en syke, og forverre også nyrernes funksjon.

Hovedindikasjonene for behandling av sløyfediuretika er:

 • ødemer, som oppstår på grunn av det høye natriuminnholdet i kroppen (det kan kun fjernes ved bruk av visse typer medisiner);
 • utvikling av alvorlig hjertesvikt
 • løpet av nyresvikt;
 • konstant økt blodtrykk (arterielt trykk);
 • høyt innhold av visse mikroelementer i blodplasmaet (for eksempel det kan være kalium eller kalsium).

Selvfølgelig kan en person ikke selvstendig identifisere utviklingen av de nevnte sykdommene, derfor er det ikke bare feil, men også veldig farlig å foreskrive loop diuretika som behandling.

For smerter i nyrene, hyppig trykkøkning og andre problemer, er det nødvendig å konsultere en lege som skal utføre diagnosen og generell undersøkelse av legemet, hvoretter han vil foreskrive behandling med loopdiuretika og bestemte preparater.

Selvadministrasjon av slike diuretika er også farlig hvis en person ikke bare velger feil dosering, men begynner også å ta feil medisinering.

Før du forskriver medisin av en lege, må han ta hensyn til kontraindikasjoner til bruken, i motsetning til hvilken mottak av sløyfediuretika av narkotika av annen opprinnelse ikke kan utføres i alle tilfeller.

Disse inkluderer:

 • fruktbærende;
 • ammer babyen;
 • en reduksjon i totalt volum av blod;
 • arytmi;
 • Fravær av urinstrøm i blærehulen, som skyldes nedsatt nyrefunksjon;
 • Forløpet av allergi mot medisinske forbindelser relatert til sulfonamidgruppen.

I dette tilfellet kan diuretika som går på løkken ikke bli tatt til pasienten - i nærvær av kontraindikasjoner vil legen foreskrive en annen medisin til offeret, som vil ha en mer sparsom effekt på pasientens kropp.

Virkningsmekanismen for sløyfediuretika på menneskekroppen

Virkemekanismen for denne gruppen av legemidler kan gjøre det mulig å slappe av muskulaturen i karene, samt øke blodstrømmen i nyrene, noe som utvilsomt vil forbedre funksjonen til det parrede organet. I tillegg normaliserer slik handling av legemidler og akselererer syntesen av prostaglandiner i kroppen, nemlig i noen blodkar.

Virkningen av hvert legemiddel, som er en del av en gruppe diuretika, begynner allerede i 30-60 minutter etter inntaket av medisinen. Den medisinske egenskapen til legemidlet er fullført på 6 timer.

Denne typen vanndrivende sammensetning lykkes i svikt i roterende og motstrømsmekanismen, som utføres av Henle løkken. Også, takket være diuretika, er det mulig å filtrere væsken i kroppen, som ikke har proteiner i sammensetningen og andre forbindelser som er nyttige for kroppen. Takket være denne filtreringen er det mulig å øke den diuretiske virkningen av stoffet betydelig, og også på kort tid for å rense kroppen av skadelige komponenter og stoffer.

Dessuten reduserer sløyfetype diuretika absorpsjonen av stoffer som natrium og klor, som i siste instans hindrer absorpsjon av magnesium i Henle-løkken, og øker mengden i urinen.

Som nivået av magnesium og andre mikronæringsstoffer minker, reduserer pasienten også produksjonen av visse hormoner, hvorav den ene er parathyroidhormonet. Dette medfører redusert kalsiumabsorpsjon, noe som også forårsaker en kraftig vanndrivende effekt.

Som et resultat øker stoffets korrekte inntak mengden urin, reduserer byrden på hjertet, og senker også tonen i venene.

I dette tilfellet vil behandlingen passere raskt og uten komplikasjoner for pasientens helse.

Narkotikakompatibilitet og liste over legemidler

Til en pasient som startet behandling med loop diuretika, er det viktig å bli kjent med deres kompatibilitet med andre legemidler som er ment for behandling av andre typer sykdommer. Tross alt kan denne kombinasjonen gi en negativ effekt, samt forårsake en alvorlig forstyrrelse av kroppen.

Kompabiliteten til diuretika er:

 • Narkotika med antiinflammatoriske egenskaper reduserer signifikant effekten av diuretika;
 • tar litium og dette legemidlet kan føre til oppkast og konstant kvalme;
 • Legemidler som brukes til å fortynne blodstrømmen er ofte den viktigste årsaken til plutselig blødning;
 • tar diuretika sammen med digitalis, som er en helbredende plante, kan føre til et brudd på hjertets rytme;
 • Bruk av Anaprilina senker hjertefrekvensfrekvensen;
 • Probenecid senker arbeidet med diuretika, så ta det sammen med diuretika bør ikke være;
 • Narkotika mot diabetes reduserer mengden sukker i blodet.

Kombinering av de ovennevnte legemidlene med diuretika kan forverre helsetilstanden betydelig, samt forårsake en rekke negative virkninger.

Narkotika som er diuretika som påvirker sløyfen inkluderer:

 • Britomar;
 • furosemid;
 • Etacrynsyre.

Deres effekt på kroppen regnes for å være ganske sterk, derfor er det nødvendig å ta disse legemidlene etter at de er utnevnt av en lege.

Les Mer Om Fartøyene