Loop diuretics - generell informasjon

Loop diuretics er mer effektive enn tiazid diuretika, når det gjelder å frigjøre kroppen av salt og vann, men i mindre grad lavere blodtrykk. Deres fordel er at i behandlingen av høyt blodtrykk, øker de ikke blodkolesterolnivået og stimulerer ikke diabetes, i motsetning til tiazid diuretika. Slyngeuretika har imidlertid mange flere bivirkninger, og de er mindre effektive for å forhindre komplikasjoner av hypertensjon og dødsfall.

Loop diuretics reduserer kroppens innhold ikke bare av natrium, men også av kalsium og magnesium. Forberedelser av denne gruppen har en sterk nok effekt og kan føre til en betydelig reduksjon i nivået av natrium i blodet, dersom det tas i store doser. De kan også føre til en sterk reduksjon av kaliuminnholdet.

 • Den beste måten å kurere hypertensjon (rask, enkel, sunn, uten "kjemiske" legemidler og kosttilskudd)
 • Hypertensiv sykdom - en populær måte å kurere på trinn 1 og 2
 • Årsaker til høyt blodtrykk og hvordan å eliminere dem. Analyser for hypertensjon
 • Effektiv behandling av hypertensjon uten rusmidler

Disse negative egenskapene til loopdiuretika reduserer effektiviteten når det gjelder behandling av arteriell hypertensjon sammenlignet med tiaziddiuretika.

Loop diuretika brukes praktisk talt ikke til "vanlig" behandling av hypertensjon, dersom pasienten ikke har samtidige sykdommer. Dette skyldes at de vanligvis fungerer i kort tid (opptil 6 timer), og også forårsaker flere bivirkninger enn tiazid diuretika. Loop diuretika er foreskrevet for hypertensive pasienter som allerede har utviklet hjerte- eller nyresvikt, og det er uttalt stagnerende fenomen, dvs. ødem. Ved intravenøs administrasjon forårsaker sløyfediuretika en rask avspenning av blodårene og reduserer dermed blodtrykket. Derfor er de vant til å stoppe hypertensive kriser.

Noen farmakologiske egenskaper av loop diuretika

 • Hørselstap eller ringing i ørene.
 • En økning i nivået av urinsyre i blodet, som senere kan føre til utseende av gikt - smertefull ødem i leddene, særlig på de store tærne.
 • Personer med overfølsomhet for sulfonamidene kan være et svar på disse legemidler, samt legemidler for lechniya diabetes, spesielt, slik som diabenaz og tolinaz, så vel som en rekke svovelholdige antibiotika.

Når du tar løpediuretika, bør du vurdere kompatibilitet med andre medikamenter tatt samtidig. Noen kombinasjoner kan forårsake komplikasjoner.

 • Antiinflammatoriske stoffer: redusere effektiviteten av diuretika.
 • Blodfortynnere: føre til blødning.
 • Digitalis: fører til forstyrrelse av hjerterytmen. Litium: diaré og oppkast.
 • Probenecid: reduserer effektiviteten av diuretika.
 • Anaprilin: reduserer hjerteslaget sterkt.
 • Derivater av sulfanylureaer: lavt blodsukker.

Den kjemiske sammensetningen av loop diuretika er forskjellig fra hverandre, i motsetning til preparater av en gruppe tiazid diuretika.

Loop diuretika er farlig å ta med nyresykdom og med følsomhet overfor en bestemt medisin eller sulfanilamid medisiner. Ta ikke denne gruppen medikamenter under graviditet og under amming - i så fall, kontakt legen din for å velge riktig medisinering.

For å redusere blodtrykket foreskrives sløyfe diuretika i lave doser. For eksempel furosemid - 20-40 mg per dag. Dosen av legemidlet kan økes ved hjerte- eller nyreinsuffisiens. Andre legemidler fra gruppen av loop diuretika er foreskrevet i tilsvarende furosemid doser. For mer informasjon, se notatet "Loop diuretics - other preparations".

Loop diuretics handle kort (opptil 4-6 timer), unntatt torasemid og etakrynsyre, hvis varighet er 12 timer. Derfor, hvis vi skal bruke disse medisinene, er det tilrådelig å ta dem 2 ganger om dagen.

Bruk av loop diuretika i behandlingen av hypertensive kriser

Pasienter med hypertensive kriser blant diuretika bruker loopdiuretika (furosemid, torasemid), som administreres intravenøst. Loop diuretika, i henhold til internasjonale anbefalinger, blir ikke lenger brukt som det eneste stoffet for hypertensiv kriseterapi. Samtidig anbefales intravenøs administrering (i noen tilfeller en forlenget intravenøs infusjon) som en av komponentene i kombinert behandling. For eksempel, i kombinasjon med nitrater, enalaprilat eller betablokkere hos pasienter med hypertensiv krise, komplisert av akutt koronarsyndrom eller lungeødem.

Intramuskulær administrering av sløyfediuretika, kan brukes for lindring av hypertensive kriser, vanligvis i kombinasjon med andre legemidler for høyt blodtrykk, anvendes oralt eller sublingualt (under tungen).

Tabellen viser dosene av sløyfedriurika som kan brukes til intravenøs infusjon (med tanke på graden av skade på pasientens nyrer).

Sløyfe diuretika brukt til intravenøs infusjon

Hva er loop diuretics?

Loop diuretika er diuretika, hvis viktigste effekt forekommer i Henle loop. Tar sløyfe diuretiske virkningsmekanisme som er basert på relaksasjon av vaskulær glatt muskulatur og øker den renale blodstrøm på grunn av det faktum at de øker syntesen av prostaglandin E2 og I2 i vaskulære celler, oppstår brudd i motstrøm-roterende Henle hengselmekanisme øker klubochnaya filtrering og til slutt - vanndrivende effekten intensiveres.

I tillegg, sløyfediuretika redusere den aktive reabsorpsjon av natrium- og klorioner, kalium delvis i den stigende del av Henle loop forsinker disse formuleringene den aktive magnesium reabsorpsjon og således øke dets utskillelse i urinen. På grunn av det lave magnesiumkonsentrasjon i blodet avtar PTH-produkter, og da kalsium reabsorpsjon. Det forekommer tilbaketrekning fra legemet av vann og salt, som inhibering av carbonsyreanhydrase og elektrisk pumpe loop-diuretika. Legemidler i denne gruppen urin betyr også øker utskillelsen av kalsium, magnesium, øket glomerulær filtrering, renal blodstrømning, redusere belastningen på hjertet, redusere venøs tone, økt diurese.

Tilordne pasientløkke diuretika, vil listen over rusmidler vanligvis bestå av:

 1. torasemidet;
 2. Bumetonida;
 3. furosemid;
 4. Priretanida;
 5. Ektronsyre.

Disse stoffene administreres enten oralt i tom mage om morgenen eller parenteralt. Begge varianter av vanndrivende bruk viser god bioassimilering (95% for injeksjoner, 70% for tabletter).

Ved bruk av løkke diuretika er indikasjoner:

 1. hjertesvikt (akutt, kronisk);
 2. hypertensjon;
 3. hevelse i hjernen og lungene;
 4. nyresvikt
 5. forgiftning med dialyserbare forgiftninger;
 6. hyperkalsemi.

Kontraindikasjoner for å ta loop diuretika er:

 • anuri;
 • allergi mot sulfonamid gruppe legemidler;
 • gipovolmiya.

De negative konsekvensene av virkemekanismen til disse diuretika på menneskekroppen inkluderer:

 1. arteriell hypertensjon;
 2. dehydrering;
 3. hyponatremi;
 4. hypokalemi;
 5. hypokalemi og hypomagnesi;
 6. hypokloremisk alkalose;
 7. hyperurikemi;
 8. undertrykkelse av insulinsekretjon;
 9. furosemidependent nyre (med langvarig administrasjon);
 10. ototoksisitet, og i tilfelle kombinasjon med andre ototoksichnymi-midler hos pasienter med meningitt, otitis og nyreinsuffisiens, kan det være en irreversibel patologi av hørselen.

Hva er diuretika: beskrivelse, liste over legemidler (tiazid, kaliumsparing, loop) i diabetes mellitus

Vanndrivende medisiner påvirker spesielt nyrernes funksjon og akselererer utskillelsesprosessen fra urinen.

Virkningsmekanismen av de fleste diuretika, spesielt hvis det er kaliumsparende diuretika, er basert på evnen til å undertrykke tilbake absorpsjon i nyrene, mer nøyaktig i nyrene, elektrolyttene.

En økning i mengden av frigjorte elektrolytter skjer samtidig med frigjøring av et visst volum væske.

Det første vanndrivende dukket opp i 1800-tallet, da et kvikksølvbruk ble mye brukt til å behandle syfilis. Men i forhold til denne sykdommen var stoffet ikke effektivt, men dets sterke vanndrivende effekt ble notert.

Etter en stund ble kvikksølvpreparatet erstattet med et mindre giftig stoff.

Snart førte endringen av strukturen til diuretika til dannelsen av svært kraftige vanndrivende legemidler, som har egen klassifisering.

Hva er diuretika for?

Narkotika diuretisk virkning er oftest brukt til å:

 • med kardiovaskulær insuffisiens
 • med hevelse;
 • Sikre induksjon av urin ved nedsatt nyrefunksjon
 • å senke høyt blodtrykk
 • når forgiftning fjerner giftstoffer.

Det bør bemerkes at diuretika er best brukt til hypertensjon og hjertesvikt.
Høy puffiness kan være en konsekvens av ulike hjertesykdommer, patologier i urin- og vaskulærsystemet. Disse sykdommene er forbundet med en forsinkelse i kroppen av natrium. Medikamenter av vanndrivende virkning fjerner overflødig akkumulering av dette stoffet og reduserer dermed puffiness.

Med høyt arterielt trykk påvirker overflødig natrium muskeltonen i karene, som begynner å smale og kontraheres. Diuretika som brukes som antihypertensive stoffer, vasker natrium ut av kroppen og fremmer vasodilasjon, noe som igjen reduserer blodtrykket.

Når forgiftning utsettes, blir noen av giftene utskilt av nyrene. For å øke hastigheten på denne prosessen, brukes diuretika. I klinisk medisin ble denne metoden kalt "tvungen diurese".

Først injiseres pasienter intravenøst ​​med et stort antall løsninger, da brukes et svært effektivt vanndrivende middel som umiddelbart fjerner væske fra kroppen og sammen med det giftstoffer.

Diuretika og deres klassifisering

For ulike sykdommer er det gitt spesifikke diuretika med forskjellige virkemekanismer.

 1. Legemidler som påvirker nyre rørformet epitel i arbeid, en liste over: Triamterene amilorid, etakrynsyre, torasemid, Bumetamid, Flurosemid, indapamid, Klopamid, metolazon, klortalidon, methyclotiazid, Bendroflumetiozid, Tsiklometiazid, hydroklortiazid.
 2. Osmotiske diuretika: Monitol.
 3. Kaliumsparende diuretika: Veroshpiron (Spironolactone) refererer til antagonister av mineralocorticoidreceptorer.

Klassifisering av diuretika på effektiviteten av natriumlakking fra kroppen:

 • Lav effektive - 5% av natrium utskilles.
 • Den gjennomsnittlige effektiviteten er 10% natrium.
 • Meget effektiv - produserer mer enn 15% natrium.

Virkningsmekanismen for diuretika

Virkemekanismen for diuretika kan studeres ved hjelp av deres farmakodynamiske effekter som et eksempel. For eksempel er reduksjonen i blodtrykk på grunn av to systemer:

 1. Nedsatt konsentrasjon av natrium.
 2. Direkte handling på fartøyene.

Dermed kan arteriell hypertensjon undertrykkes av en reduksjon av volumet av væsken og et forlenget vedlikehold av vaskulær tone.

Å redusere behovet for hjertemuskel i oksygen ved bruk av diuretika er forbundet:

 • med fjerning av spenning fra cellene i myokardiet;
 • med forbedring av mikrosirkulasjon i nyrene;
 • med en reduksjon i vedheft av blodplater;
 • med en reduksjon i belastningen på venstre ventrikkel.

Noen diuretika, for eksempel Mannitol, øker ikke bare mengden utsatt væske i ødem, men kan også øke osmolærtrykket i interstitialvæske.

Diuretika, på grunn av deres egenskaper, slapper av glatt muskulatur av arteriene, bronkiene, gallekanalene, har en antispasmodisk effekt.

Indikasjoner for utnevnelse av diuretika

Grunnleggende indikasjoner for utnevnelse av diuretika er hypertensjon, det meste gjelder eldre pasienter. Narkotika diuretisk virkning foreskrives med forsinkelse i kroppen av natrium. Disse tilstandene inkluderer: ascites, kronisk nyresvikt og hjertesvikt.

Ved osteoporose foreskrives pasienten tiazid diuretika. Kaliumbesparende legemidler er indikert ved medfødt liddsyndrom (eliminering av en stor mengde kalium og natriumretensjon).

Loop diuretika har en effekt på nyrefunksjon, foreskrives med høyt intraokulært trykk, glaukom, hjerteødem, cirrose.

For å behandle og forhindre arteriell hypertensjon, foreskriver legene tiazidmedikamenter, som i små doser har en mild effekt på pasienter med moderat hypertensjon. Det har blitt bekreftet at tiaziddiuretika i forebyggende doser kan redusere risikoen for hjerneslag.

Ta disse legemidlene ved høyere doser anbefales ikke, dette er fulle av utviklingen av hypokalemi.

For å forhindre denne tilstanden kan tiazid diuretika kombineres med kaliumsparende diuretika.

Ved behandling av diuretika utmerker seg aktiv terapi og støttende terapi. Den aktive fasen viser moderate doser potente vanndrivende legemidler (furosemid). Ved vedlikeholdsbehandling - regelmessig bruk av diuretika.

Kontraindikasjoner til bruk av diuretika

Pasienter med dekompensert levercirrhose, hypokalemi, bruk av diuretika er kontraindisert. Ikke administrer sløyfediuretika til pasienter som er intolerante overfor visse sulfanilamidderivater (hypoglykemiske og antibakterielle legemidler).

Personer med respiratorisk og akutt nyresvikt diuretika er kontraindisert. Vanndrivende tiazid-gruppe (methyclotiazid, Bendroflumetiozid, Tsiklometiazid, hydroklortiazid) kontraindisert ved diabetes mellitus type 2, som pasienten kan kraftig økning i blodglukosenivået.

Ventrikulære arytmier er også relative kontraindikasjoner til utnevnelse av diuretika.

Pasienter som tar litiumsalter og hjerteglykosider, slår diuretika med stor forsiktighet.

Osmotiske diuretika er ikke foreskrevet i tilfelle hjertesvikt.

Bivirkninger

Diuretika som er inkludert i listen over tiazider, kan føre til økt nivå av urinsyre i blodet. Av denne grunn kan pasienter som er diagnostisert med gikt oppleve forverring.

Diuretika i tiazidgruppen (hydroklortiazid, hypothiazid) kan føre til uønskede konsekvenser. Hvis feil dosering ble valgt eller pasienten har intoleranse, kan følgende bivirkninger oppstå:

 • hodepine;
 • mulig diaré;
 • kvalme;
 • svakhet;
 • tørr munn;
 • døsighet.

Ubalansen av ioner innebærer:

 1. redusert libido hos menn;
 2. allergier;
 3. en økning i konsentrasjonen av sukker i blodet;
 4. spasmer i skjelettmuskler;
 5. muskel svakhet;
 6. arytmi.

Bivirkninger av furosemid:

 • reduksjon i nivået av kalium, magnesium, kalsium;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • tørr munn;
 • hyppig vannlating.

Når ionbytteret endres, øker nivået av urinsyre, glukose, kalsium, noe som innebærer:

 • parestesi,
 • hudutslett;
 • hørselstap.

Bivirkninger av aldosteronantagonister inkluderer:

 1. hudutslett;
 2. gynekomasti;
 3. kramper;
 4. hodepine;
 5. diaré, oppkast.

Hos kvinner med feil avtale og feil dosering observeres:

Populære diuretika og mekanismen for deres handling på kroppen

Diuretika som påvirker aktiviteten til nyrene, hindrer at natrium kommer inn i kroppen og utskiller elementet sammen med urinen. Diuretika med moderat effekt Metiklothiazid Bendroflumethiozid, Cyclomethiazide gjør opptak av klor vanskelig, og ikke bare natrium. På grunn av denne handlingen kalles de også saluretics, som betyr "salt" i oversettelse.

Tiazidlignende diuretika (hypotiazid) er vanligvis foreskrevet for ødem, nyresykdom eller hjertesvikt. Spesielt populært er hypotiazid som et antihypertensive middel.

Legemidlet fjerner overskudd av natrium og reduserer trykket i arteriene. I tillegg forbedrer tiazidmedikamenter virkningen av legemidler, virkningsmekanismen som er rettet mot å senke blodtrykket.

Ved utnevnelse av økt dose av disse legemidlene, kan eliminering av væske øke uten å senke blodtrykket. Hypothiazid er også foreskrevet for diabetes insipidus og urolithiasis.

Aktivstoffer som finnes i preparatet, reduserer konsentrasjonen av kalsiumioner og forhindrer dannelsen av salter i nyrene.

Furosemid (Lasix) er det mest effektive vanndrivende middel. Ved intravenøs administrering av dette legemidlet, observeres effekten etter 10 minutter. Legemidlet er relevant for;

 • akutt mangel på hjerte venstre ventrikel, ledsaget av lungeødem;
 • perifer ødem;
 • arteriell hypertensjon;
 • eliminering av toksiner.

Etacrynsyre (Uregit) ligger nær Lasix ved sin handling, men det varer litt lenger.

Det vanligste vanndrivende middelet er Monitol injisert intravenøst. Legemidlet forsterker plasmidets osmotiske trykk og senker intrakranielt og intraokulært trykk. Derfor er stoffet veldig effektivt i oliguri, som er årsaken til en brenning, skade eller akutt blodtap.

Aldosteronantagonister (Aldakton, Veroshpiron) forhindrer absorpsjon av natriumioner og hemmer sekresjonen av magnesium og kaliumioner. Preparater av denne gruppen er indisert for ødem, hypertensjon og kongestiv hjertesvikt. Kaliumsparende diuretika trer nesten ikke gjennom membranene.

Diuretika og type 2 diabetes mellitus

Vær oppmerksom! Det er nødvendig å ta hensyn til at i diabetes type 2 kan brukes kun enkelte diuretika, dvs. diuretika, unntatt sykdommen eller selv kan føre til irreversible konsekvenser i kroppen.

Tiazid diuretika i type 2 diabetes er foreskrevet hovedsakelig for senking av blodtrykk, med ødem og for behandling av kardiovaskulær insuffisiens.

Også for behandling av de fleste pasienter med arteriell hypertensjon, som varer i lang tid, bruk tiazid diuretika.

Disse stoffene reduserer signifikant cellens følsomhet til hormoninsulinet, noe som fører til økning i blodsukkernivået av glukose, triglyserider og kolesterol. Dette pålegger betydelige restriksjoner på bruken av disse diuretika i type 2 diabetes mellitus.

Likevel har nyere kliniske studier av bruk av diuretika i type 2 diabetes vist at slike bivirkninger ofte observeres ved høye doser av legemidlet. Ved doser med lave bivirkninger er praktisk talt ikke tilfelle.

Viktig! Ved type 2 diabetes mellitus bør pasienten, når man forskriver tiaziddiuretika, spise så mye frisk frukt og grønnsaker som mulig. Dette vil bidra til å kompensere for det betydelige tapet av kalium, natrium, magnesium. I tillegg bør man vurdere risikoen for å redusere kroppens følsomhet overfor insulin.

I type 2 diabetes er det mest brukte stoffet Indapamide, eller rettere, dets derivat Arifon. Både indapamid og arifon har praktisk talt ingen effekt på karbohydrat og lipidmetabolisme, noe som er svært viktig i type 2 diabetes.

Andre diuretika i type 2 diabetes er foreskrevet mye mer sjelden og bare hvis visse forhold er tilstede:

 1. loop diuretika i type 2 diabetes brukes først og fremst bare en gang i disse tilfellene når det er nødvendig å oppnå rask normalisering av blodtrykket;
 2. kombinert tiazid og kombinert kaliumsparende diuretika - når det er nødvendig å minimere tap av kalium.

Pasienter med nedsatt regulering av blodsukker bør forstå at det kan føre til alvorlig bivirkning ved å bruke vanndrivende midler - en reduksjon av følsomheten for hormoninsulin. Og behandling av hypertensjon kan ikke være lang.

Loopback vanndrivende

Loop diuretika er sterke diuretika, den aktive effekten av disse faller på visse blodsystemer. I dette tilfellet begynner stoffet raskt å virke på Henle-løkken, som er en liten del av nyre-nephronen, som forbinder de to typer tubuli. I tillegg har ethvert sløyfevanddrivende middel en umiddelbar terapeutisk effekt på evnen og kvaliteten til nyrene til å filtrere innholdet som er konstant i dem. I dette tilfellet tillater de normale filtreringskvaliteter kroppen til raskt å ekskludere salter, skadelige nedbrytningsprodukter, som bærer utviklingen av mange sykdommer.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for administrering av loopdiuretika

Loop diuretika er utstyrt med en sterk vanndrivende egenskap, slike legemidler gir nesten ikke bivirkninger, fører ikke til utvikling av diabetes, har ingen negativ effekt på humant kolesterol. Legene sier at slike stoffer ikke er de sterkeste diuretika, men de er i stand til å behandle en bestemt sykdom raskt og uten påvirkning av negative virkninger på kroppens tilstand.

Før du tar denne medisinen, er det viktig å finne ut alle bivirkningene av medisinen, siden de sjelden angriper kroppen, kan de fortsatt gi ham mye trøbbel.

I dag har sløyfeurittika en alvorlig og umiddelbar effekt på nephrons av nyrene, noe som sikrer rask rensing fra skadelige elementer, og fører også til økt vanndrivende effekt.

Det er verdt å huske at bruken av denne typen medisin nødvendigvis må være berettiget, ellers kan stoffet forårsake alvorlig skade på helsen til en syke, og forverre også nyrernes funksjon.

Hovedindikasjonene for behandling av sløyfediuretika er:

 • ødemer, som oppstår på grunn av det høye natriuminnholdet i kroppen (det kan kun fjernes ved bruk av visse typer medisiner);
 • utvikling av alvorlig hjertesvikt
 • løpet av nyresvikt;
 • konstant økt blodtrykk (arterielt trykk);
 • høyt innhold av visse mikroelementer i blodplasmaet (for eksempel det kan være kalium eller kalsium).

Selvfølgelig kan en person ikke selvstendig identifisere utviklingen av de nevnte sykdommene, derfor er det ikke bare feil, men også veldig farlig å foreskrive loop diuretika som behandling.

For smerter i nyrene, hyppig trykkøkning og andre problemer, er det nødvendig å konsultere en lege som skal utføre diagnosen og generell undersøkelse av legemet, hvoretter han vil foreskrive behandling med loopdiuretika og bestemte preparater.

Selvadministrasjon av slike diuretika er også farlig hvis en person ikke bare velger feil dosering, men begynner også å ta feil medisinering.

Før du forskriver medisin av en lege, må han ta hensyn til kontraindikasjoner til bruken, i motsetning til hvilken mottak av sløyfediuretika av narkotika av annen opprinnelse ikke kan utføres i alle tilfeller.

Disse inkluderer:

 • fruktbærende;
 • ammer babyen;
 • en reduksjon i totalt volum av blod;
 • arytmi;
 • Fravær av urinstrøm i blærehulen, som skyldes nedsatt nyrefunksjon;
 • Forløpet av allergi mot medisinske forbindelser relatert til sulfonamidgruppen.

I dette tilfellet kan diuretika som går på løkken ikke bli tatt til pasienten - i nærvær av kontraindikasjoner vil legen foreskrive en annen medisin til offeret, som vil ha en mer sparsom effekt på pasientens kropp.

Virkningsmekanismen for sløyfediuretika på menneskekroppen

Virkemekanismen for denne gruppen av legemidler kan gjøre det mulig å slappe av muskulaturen i karene, samt øke blodstrømmen i nyrene, noe som utvilsomt vil forbedre funksjonen til det parrede organet. I tillegg normaliserer slik handling av legemidler og akselererer syntesen av prostaglandiner i kroppen, nemlig i noen blodkar.

Virkningen av hvert legemiddel, som er en del av en gruppe diuretika, begynner allerede i 30-60 minutter etter inntaket av medisinen. Den medisinske egenskapen til legemidlet er fullført på 6 timer.

Denne typen vanndrivende sammensetning lykkes i svikt i roterende og motstrømsmekanismen, som utføres av Henle løkken. Også, takket være diuretika, er det mulig å filtrere væsken i kroppen, som ikke har proteiner i sammensetningen og andre forbindelser som er nyttige for kroppen. Takket være denne filtreringen er det mulig å øke den diuretiske virkningen av stoffet betydelig, og også på kort tid for å rense kroppen av skadelige komponenter og stoffer.

Dessuten reduserer sløyfetype diuretika absorpsjonen av stoffer som natrium og klor, som i siste instans hindrer absorpsjon av magnesium i Henle-løkken, og øker mengden i urinen.

Som nivået av magnesium og andre mikronæringsstoffer minker, reduserer pasienten også produksjonen av visse hormoner, hvorav den ene er parathyroidhormonet. Dette medfører redusert kalsiumabsorpsjon, noe som også forårsaker en kraftig vanndrivende effekt.

Som et resultat øker stoffets korrekte inntak mengden urin, reduserer byrden på hjertet, og senker også tonen i venene.

I dette tilfellet vil behandlingen passere raskt og uten komplikasjoner for pasientens helse.

Narkotikakompatibilitet og liste over legemidler

Til en pasient som startet behandling med loop diuretika, er det viktig å bli kjent med deres kompatibilitet med andre legemidler som er ment for behandling av andre typer sykdommer. Tross alt kan denne kombinasjonen gi en negativ effekt, samt forårsake en alvorlig forstyrrelse av kroppen.

Kompabiliteten til diuretika er:

 • Narkotika med antiinflammatoriske egenskaper reduserer signifikant effekten av diuretika;
 • tar litium og dette legemidlet kan føre til oppkast og konstant kvalme;
 • Legemidler som brukes til å fortynne blodstrømmen er ofte den viktigste årsaken til plutselig blødning;
 • tar diuretika sammen med digitalis, som er en helbredende plante, kan føre til et brudd på hjertets rytme;
 • Bruk av Anaprilina senker hjertefrekvensfrekvensen;
 • Probenecid senker arbeidet med diuretika, så ta det sammen med diuretika bør ikke være;
 • Narkotika mot diabetes reduserer mengden sukker i blodet.

Kombinering av de ovennevnte legemidlene med diuretika kan forverre helsetilstanden betydelig, samt forårsake en rekke negative virkninger.

Narkotika som er diuretika som påvirker sløyfen inkluderer:

 • Britomar;
 • furosemid;
 • Etacrynsyre.

Deres effekt på kroppen regnes for å være ganske sterk, derfor er det nødvendig å ta disse legemidlene etter at de er utnevnt av en lege.

En kort beskrivelse av diuretika fra gruppen av loop diuretika

Diuretika er en viktig del av det terapeutiske komplekset med ødem av forskjellig opprinnelse, visse typer hypertensjon, brudd på mineralmetabolisme og andre patologier. De mest effektive representanter for denne gruppen er loopdiuretika, hvis handling utfolder seg i den stigende delen av Henle Nephron-løkken. Den kraftige effekten av slike legemidler krever nøye studier av indikasjoner og kontraindikasjoner, samt mekanismer i arbeidet deres.

Hva er loop diuretics?

En enkelt klassifisering av loopdiuretika er ennå ikke utviklet. Denne store gruppen inneholder svært forskjellig i sammensetning, mekanisme og lokalisering av virkningen av stoffet. Loop diuretics er et uoffisielt navn for en gruppe medisiner som påvirker det stigende kneet av Henle slynge i nyrefjerner.

Handlingsmekanisme

Virkemekanismen for sløyfediuretikk vil bli klar hvis du forstår funksjonen av nyre litt. Loop Henle - en stor del av nephronen (den grunnleggende komponenten av nyren) - er en kanal som har et synkende og stigende kne. Den første delen faller urinen etter glomerulær filtrering, deretter den omvendte vannet som strømmer, men natrium, kalium, kalsium og klor praktisk talt ikke absorbert tilbake gjennom denne væsken inne i kanalen blir hyperosmotisk. I den oppstrøms delen av sløyfen skjer gjenopptaksinhibitorer mineraler, og dermed endre molariteten av urin, vises det i andre deler av nyrene.

Loop diuretika svekker tonen i muskulaturen til nyrekapillærene, og øker dermed mengden glomerulær filtrat som kommer inn i tubulene. På grunn av veksten av væskevolumet i det stigende kneet, blir mekanismen for gjenopptak av mineraler forstyrret. De "ikke har tid" å bli absorbert tilbake, urin med dem forlater nefronen i å samle boller.

I tillegg forsterkes effekten av loopdiuretika ved at de hemmer absorpsjonen av ioner i det stigende kneet. Urin blir enda mer hyperosmotisk og fra nærliggende vev begynner vann å komme inn i kanalen for å fortynne denne mettede løsningen. I fysikk kalles denne prosessen "osmose".

farmakokinetikk

Farmakokinetikk betyr de fysiske indeksene for narkotikavirkning, det vil si effektens hastighet, dens varighet, intensitet (spesifikke verdier for endringen i indeksen for osmotisk trykk og andre mengder).

Diuretiske preparater til oral bruk begynner å virke 30-70 minutter etter inntak, denne verdien påvirkes av magenes fylde.

Absorpsjon av det aktive stoffet forekommer i de øverste delene av tarmen, derfra går ca 60% inn i nyrene. Resten vises i form av ulike forbindelser med kroppens metabolitter. Handlingen varer fra 4 til 11 timer, avhengig av dosering, variasjon og andre indikatorer på stoffet.

Diuretika beregnet for intravenøse injeksjoner er "nødhjelp." Deres effekt vises nesten umiddelbart etter introduksjonen, men det varer ikke lenge (2-3 timer). Denne forskjellen fra oralt skyldes at intravenøs diuretika ikke absorberes gjennom mage-tarmkanalen. Dette skubber effekten av effekten, men forlenger den. Intravenøse legemidler kommer straks inn i nyrene med blod.

Bivirkninger

Noen diuretika er ikke ment for hyppige (med unntak av alvorlige kroniske lidelser, for eksempel nyresvikt) eller urimelig bruk. De kan få alvorlige bivirkninger. Den farligste er dilatasjonen av nefronkarene, som følge av at volumet av urin produsert øker selv uten bruk av diuretika, og dette øker belastningen på hele ekskresjonssystemet.

Andre bivirkninger kan også forekomme:

 • mangel på visse ioner (hypokalemi, hyponatremi, hypokalcemi);
 • hyperurikemi - en økning i mengden urinsyre, som er full av utvikling av gikt;
 • hypotensjon - depresjon av trykk og tilhørende svimmelhet, svimmelhet og svakhet;
 • alvorlig presserende hodepine;
 • nyre smerte;
 • kvalme og oppkast, fordøyelsesbesvær.

vitnesbyrd

Klart fastlagte indikasjoner på bruk av sløyfediuretika, og bekrefter dem nødvendigvis, må nevrologisten etter å ha samlet anamnese og analyse av diagnostiske resultater. Tilordne disse diuretika under slike forhold:

 • ødem av forskjellige typer (oftest fra overflødig natrium, kalium, kalsium og noen andre ioner i blodplasmaet);
 • hypertensjon (med noen av dets varianter);
 • akutt nyre- og hjertesvikt;
 • for å kontrollere diuresis under forgiftning med forskjellige kjemikalier, for eksempel stoffer eller giftstoffer.

Bruken av loopdiuretika er angitt i nødbehandling for ødem i hjernen eller lungene, men for dette må legen vurdere risikoen forbundet med bruk av slike medisiner for en bestemt pasient.

Kontra

En av de viktigste instruksjonene til noe vanndrivende middel er kontraindikasjoner. Det er mange av dem:

 • brudd eller oppsigelse av diuresis på bakgrunn av ødem i bukhulen og andre alvorlige forhold
 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • en allergisk reaksjon på stoffer med en sulfonamidgruppe;
 • hypotensjon (akselerert fjerning av vann ved nyrene vil ytterligere redusere trykket);
 • redusert volum sirkulerende blod etter traumer, operasjoner;
 • graviditet og amming
 • akutte smittsomme sykdommer;
 • alvorlig mangel på natrium, kalium, kalsium, magnesium.

Ytterligere kontraindikasjoner bestemmes av legen etter diagnostiske prosedyrer, for eksempel basert på resultatene av renal radiografi. Begrensninger kan være forbundet med medfødte eller anatomiske, fysiologiske lidelser.

Liste over loop diuretics

Listen over navnene på loop diuretics er forskjellig i forskjellige land i verden, men de aktive stoffene i dem vil være slike forbindelser:

 • furosemid;
 • etakrynsyre;
 • torasemidet;
 • bumetanide.

Furosemid er mest brukt fordi det har lav toksisitet, effekten kommer fra 30-40 minutter etter oral administrering og varer opptil 4 timer.

Ektronsyre er den mest giftige i alle sløyfedriuretika. Dens effektivitet er lavere enn for furosemid. Handlingen starter 40-45 minutter etter bruk, og varer opptil 8 timer. Preparater basert på dette aktive stoffet er forbudt i visse patologier, for eksempel akutt nyresvikt eller alvorlig rusforgiftning.

Oftest er etakrynsyre foreskrevet for de som har en allergi mot sulfonamidgruppen.

Torasemid og bumetanid er "tung artilleri", siden effekten er den kraftigste. Handlingen begynner 60-70 minutter etter å ha tatt stoffet og varer opptil 10-11 timer, slik at de kun kan konsumeres bare om morgenen, når du behandler dem er det viktig å beregne doseringen riktig.

Alle legemidler er tilgjengelige i form av tabletter med en annen dose av den aktive substansen og løsninger for intravenøs injeksjon. Bruksmetoden avhenger av pasientens tilstand, diagnose og andre faktorer.

Bruk av loop diuretika er nødvendig for alvorlig hevelse, visse typer hypertensjon og andre patologier, når nyrene ikke kan trekke ut riktig mengde vann fra kroppen. Bruk av disse legemidlene bør behandles med stor forsiktighet, da de har alvorlige bivirkninger og mange kontraindikasjoner.

Loop diuretics

Legemidler av pattedyrsvirkning som påvirker en del av nephronen i nyrene, kalles Henle-løkken, er sløyfediuretika.

Slike produkter kan stimulere utskillelsen av væsker og salter fra kroppen, effekten skjer raskt. I motsetning til andre diuretika påvirker sløyfen ikke kolesterol og fremkaller ikke utviklingen av diabetes. Imidlertid er bivirkningene av loopdiuretika, og signifikante.

Indikasjon for utnevnelse av loopdiuretika kan være en av følgende forhold:

 • hevelse av vevet på grunn av overdreven mengder natrium i kroppen;
 • hypertensjon;
 • hjerte og nyresvikt;
 • for mye kalium og kalsium i blodet.

Følgende er kontraindikasjoner for bruk av loop diuretika:

 • arytmi;
 • en hindring for urin inn i blæren;
 • allergi mot medisiner fra sulfonamidgruppen;
 • reduksjon i volumet av blod som sirkulerer gjennom hele kroppen;
 • graviditet og amming.

Effekten av loop diuretics på kroppen

En halv time etter at stoffet ble tatt, begynner sløyfedyretika å fungere. Det aktive stoffet slapper av muskulaturen av karene, øker nyreblodstrømmen.

Til tross for den hurtige utbruddet, vil denne tilstanden vare ca 4-6 timer, ikke mer. Den økte urinutgangen skyldes en feil i motroteringsstrukturen i Henle-løkken, noe som forårsaker diuretika. Medisiner fremskynder filtreringen av en væske som ikke inneholder proteiner, og reduserer også absorpsjonen av natrium og klor, magnesium.

På bakgrunn av en nedgang i mengden magnesium i kroppen, blir produksjonen av hormonet fremstilt av parathyroidkjertlene redusert. Denne tiltak reduserer reversering av kalsium, reduserer byrden på hjertet og øker mengden urin.

Kompatibilitet med andre stoffer

Hvis du bruker løpediuretikaforberedelsene til en annen handling, bør du velge det nøye og diskutere med legen, da noen kombinasjoner er uønskede. Det er bedre å ikke kombinere et diuretisk sløyfe med stoffer for diabetes, betennelse osv. Nedenfor er en liste over stoffer som kan ha bivirkninger på kroppen når de kombineres med diuretika:

 • anti-inflammatoriske stoffer reduserer kraftig effekten av et vanndrivende middel;
 • Blodfortynning medisiner kan forårsake blødning;
 • Mottakelsen av Digalalis påvirker hjerterytmen;
 • Anaprilin reduserer hjertefrekvensen;
 • Litium provoserer diaré og oppkast;
 • Probenecid reduserer effekten av diuretika;
 • midler fra diabetes vil sterkt redusere blodsukker.

Liste over narkotika. Dosering og administreringsvei

Furosemid - de mest kjente løkke diuretika, er tilgjengelig i tabletter og injeksjoner. Tabletter skal konsumeres om morgenen, starter ved 40 mg per dag (1 tablett), øker gradvis til 160 mg, om nødvendig. Legemidlet starter etter en halv time og siste 4 timer. Injeksjonen administreres på 20-40 mg per dag, handlingen begynner på 4-5 minutter og varer 8 timer.

Britomar er et vanndrivende middel i tabletter på 5-10 mg. Den brukes uansett mat på en praktisk tid på dagen, men helst ikke før du går i seng for ikke å løpe hele natten til toalettet. For fjerning av puffiness på bakgrunn av hjertesvikt, er Britomar full av 10-20 mg en gang daglig. Hvis hevelse skyldes nyrepatologi, er 20 mg en gang daglig foreskrevet. På bakgrunn av leversykdommer, blir ødem fjernet ved å ta 5-10 mg av legemidlet i kombinasjon med andre legemidler. Med hypertensjon er 5 mg Britomar per dag tilstrekkelig. Effekten er merkbar på en time, varer 10 timer.

Ektronsyre - en tablett med 50 mg aktiv ingrediens eller injeksjonsvæske. Begynn behandlingen med 50 mg per dag, og øk dosen gradvis etter behov. Intravenøs løkke diuretika foreskrives dersom en umiddelbar effekt er nødvendig. Den vanlige mottak av stoffet er følt etter en halv time, varer 8 timer.

Diver - tabletter 5-10 mg. Begynn å ta med 5 mg og øker gradvis til 40 mg etter behov. Hypertensjon anbefales å ta en halv tablett til 5 mg en gang daglig. Det er et vanndrivende stoff etter 2 timer etter inntak og effekten varer i 18 timer.

Bufenox-loop diuretika i tabletter og ampuller til injeksjoner. Tabletter foreskrives om morgenen på tom mage, kurset varer 3-5 dager. Injiseringer kan gjøres intravenøst ​​og intramuskulært. Effekten skjer innen 2 timer.

Lasix er tilgjengelig i tabletter på 40 mg og ampuller til infusjoner på 10 mg. Hvis puffiness ikke er for uttalt, kan du ta medisinen ved 20-40 mg per dag, og med lungeødem - 40 mg. Hypertensive pasienter er foreskrevet 80 g per dag, tabletter skal tas 2 ganger. Virkningen av vanndrivende stoffet begynner 2 timer senere.

Bivirkninger fra loop diuretika

Bivirkninger, som med andre legemidler, er det vanndrivende legemidler. Virkemekanismen for sløyfediuretika påvirker manifestasjonen av negative effekter. Dersom det ikke merkes bruker diuretika uten kjennskap til den behandlende lege, så merkes i kroppen kaliummangel, hyponatremi, redusert ekstracellulært væskevolum. Bivirkninger manifesteres av en nedgang i trykk opp til tilstanden av sjokk, tromboembolisme, hepatisk encefalopati. På grunn av overdreven natriuminntak i distalkanalen, er det mulig å øke renal utskillelse av hydrogen og kalium, som senere fører til hypokloremisk alkalose. Hvis dietten er lav i kalium, kan diuretika føre til hypokalemi, noe som provoserer arytmi hos personer som tar medisin fra hjertet. Den økte utskillelsen av kalsium og magnesium er fyldt med mangel på disse viktige elektrolyttene.

Det kan være støy i ørene, hørselstap, noen ganger døvhet. Pasienter kan bli svimmel, tett i ørene. Døvhet eller delvis hørselstap i de fleste tilfeller passerer når behandlingsforløpet med diuretika slutter. Ofte oppstår hørselsproblemer mot bakgrunnen av rask intravenøs administrering av legemidlet, sjelden - mot bakgrunnen av bruk av tabletter. Legene antyder at ototoksisiteten er provosert av etakrynsyre.

Adgangsløslediuretika provoserer iblant hyperurikemi og deretter gikt, samt hyperglykemi, noe som fører til utbrudd av diabetes. Under behandling med diuretika kan blodkolesterolnivået endres. Andre bivirkninger: utslett på huden, følsomhet overfor ultrafiolett lys, svikt i mage-tarmkanalen. Med hensyn til bivirkninger er sløyfeuretika kontraindisert ved natriummangel, allergi mot sulfamidgruppe, anuria og andre forhold. Mer informasjon om kontraindikasjoner finnes i instruksjonene eller fra legen din.

Oppsummering kan det bemerkes at uavhengig bruk av diuretika er uønsket, siden det er risiko for komplikasjoner og forekomsten av bivirkninger. En kompetent spesialist kan ta en beslutning om hensikten med å foreskrive diuretika og velge et bestemt middel.

Loopback vanndrivende

Legg igjen en kommentar 14,995

Vanndrivende legemidler, hvis effekt faller på løkken av Henle (en del av nephronen som forbinder nær- og fjernrørene), kalles "loop diuretics". De har en effekt på nyrenes filtreringskapasitet, noe som gjør det mulig å fjerne væske og salt fra kroppen. Disse legemidlene har en rask og sterk vanndrivende effekt, oppretter ikke forutsetningene for utvikling av diabetes, påvirker ikke kolesterol og er middels sterke stoffer. Imidlertid er bivirkningene av loopdiuretika en signifikant ulempe for disse legemidlene.

vitnesbyrd

De viktigste indikasjonene for bruk av sløyfediuretika er:

 • ødem, provosert av overkapital av natrium i kroppen;
 • høyt blodtrykk;
 • hjertesvikt;
 • økt konsentrasjon av kalsium og kalium i blodplasma;
 • nyreinsuffisiens.
Tilbake til innholdet

Kontra

Legene bemerker følgende kontraindikasjoner for administrasjon av sløyfe diuretika:

 • Fravær av urin i blæren;
 • arytmi;
 • allergiske reaksjoner på medisiner av sulfonamidgruppen;
 • en reduksjon i volumet av sirkulerende blod;
 • graviditet og amming.
Tilbake til innholdet

Handlingsmekanisme

Virkemekanismen for vanndrivende legemidler er basert på avslapping av fartøyets muskulatur og økningen i nyreblodstrømmen, på grunn av at stoffene øker syntesen av prostaglandiner i endotelceller i karene. Effekten av stoffet begynner etter 0,5-1 time, men slutter ofte raskt - etter 4-6 timer. Loop-diuretika provosere svikt i retningen mot rotasjonsgear-sløyfe av Henle og øke glomerulær filtrering (filtrering av væske som inneholder ikke-proteinforbindelser), hvorved den diuretiske Virkningen er også forsterket.

I tillegg reduserer sløyfedriurene den inverse absorpsjonen av ioner av klor og natrium, og i Henle-sløyfen hemmer magnesiumabsorpsjonen, og øker mengden av utskillelsen sammen med urinen. Etter reduksjonen av magnesium i kroppen, reduseres produksjonen av hormonet som produseres av parathyroidkjertlene, og reduserer dermed reversering av kalsium. Loop diuretics påvirker nyreblodstrømmen, reduserer hjertelast og venøs tone og øker volumet av urin.

kompatibilitet

En pasient som begynte å ta et løpedrivende middel, bør være oppmerksom på at det er kompatibelt med andre stoffer. Mange kombinasjoner har kontraindikasjoner og forårsaker en negativ effekt:

 • antiinflammatoriske stoffer reduserer signifikant effekten av diuretika;
 • medisiner for flytende blod kan ofte føre til blødning;
 • digitalis, som er en medisinsk plante, er i stand til å påvirke hjerterytmen;
 • "Litium" forårsaker oppkast og diaré;
 • "Probenecid" reduserer effekten av loop diuretics;
 • Anaprilin reduserer hjertefrekvensen;
 • antidiabetika reduserer blodsukkernivået.
Tilbake til innholdet

Liste over narkotika og måte å bruke loop diuretika

De raskest virkende loop diuretika anses å være slike stoffer:

Andre stoffer

"Bufenox" presenteres i form av tabletter (1 milligram) og injeksjonsvæske (0,025%). Tabletter skal tas om morgenen på tom mage for 1 del i 3-5 dager, og etter 1-2 i ytterligere 3 dager. Løsningen administreres enten intravenøst ​​eller intramuskulært, ved 0,5-1,5 mg, neste injeksjon kan gjøres etter 4-8 timer. Behandlingsforløpet er 3-4 dager. Effekten skjer innen 2 timer.

"Diver" er en tablett på 5 og 10 milligram. Med en rekke ødemer, bør legemidlet tas 5 mg en gang om dagen, om nødvendig, gradvis øke doseringen til 40 mg. Ved høyt blodtrykk, bruk halvparten av 5 mg tabletter en gang daglig. Sløyfebestandigheten starter etter 2 timer og varer opptil 18 timer.

"Lasix" er tilgjengelig i form av en løsning for infusjoner (10 milligram) og tabletter (40 milligram). Løsningen administreres intravenøst. Ved moderat hevelse gjelder 20-40 mg per dag, i tilfelle lungeødem - 40 mg. Ved økt arteriell trykk - 80 mg per dag i 2 delte doser. Oralt brukes det med mildt ødem i en dose på 20-80 mg per dag, med et økt arterielt trykk på 80 mg per dag i 2 delte doser. Vanndrivende stoffet begynner å virke 2 timer etter inntak.

Det er viktig å huske at kun en spesialist kan foreskrive den riktige dosen medikamenter, basert på de individuelle egenskapene til pasientens kropp.

Bivirkninger

Det finnes en rekke uheldige virkninger, noe som forårsaker en løkke diuretikum menneskekroppen: dehydrering, redusert innhold av ioner av natrium, kalium, i plasma kalsium og magnesium, redusere mengden av klorider, høye nivåer av urinsyre i kroppslige utseende gikt - smerte hevelser i ledd primært på tommelen ben, inhibering av insulinsekretjon, skade på det auditive og vestibulære apparatet.

Loop diuretics. Virkningsmekanisme, legemidler, indikasjoner

Forfatter: Sinitsky V.А. · Publisert 2017/03/19 · Oppdatert 2018/01/04

Loop diuretics er den mest potente av alle diuretika tilgjengelig i klinisk praksis. Ofte brukes sløyfedriurika ved behandling av ødem av forskjellig opprinnelse.

Alle løkke diuretika, i tillegg til etakrynsyre, er sulfanilamidderivater i kjemisk struktur.

"Data-medium-file =" https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/640px-Loop_diuretics.svg.png?fit=300%2C187ssl=1 "data- stor-file = "https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/640px-Loop_diuretics.svg.png?fit=640%2C399ssl=1" class = "wp- bilde-14631 "src =" data: bilde / gif, base64, R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP /// yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 "data-src =" https://i0.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/ 640 piksler-Loop_diuretics.svg-300x187.png? endre størrelsen = 600% 2C374 "alt =" Den kjemiske struktur av loop-diuretika "width =" 600 "height =" 374 "data-srcset =" https://i1.wp.com/optimusmedicus.com / wp-content / uploads / 2017/03 / 640 piksler-Loop_diuretics.svg.png? resize = 300% 2C187ssl = en 300W, https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/ 2017/03 / 640 piksler-Loop_diuretics.svg.png w = 640ssl = 1 640w "data-størrelser =" (max-bredde: 600 piksler)? 100vw, 600 piksler "data-tcjp-Recalc-dempes =" 1 "/>

Den kjemiske strukturen av loop diuretics

Loop diuretics liste over narkotika

Liste over narkotika i Europa

I Europa er følgende sløyfediuretika vanlige:

 • Bumex generisk: bumetanid;
 • Edekrin generisk: etakrynsyre;
 • Demadex generisk: torsemid;
 • Lasix generisk: furosemid;
 • Natrium Edecrin Generisk: Etakrynsyre.

Liste over narkotika i Russland og Hviterussland

De vanligste loopdiuretika er:

 • Britomar (Oral tabletter)
 • Bufenox (orale tabletter)
 • Bufenox injeksjon for 0,025% (injeksjonsvæske)
 • Diower (Oral Tablets)
 • Lasix (infusjonsvæske)
 • Lasix (Oral tabletter)
 • Furosemid (løsning for intravenøs og intramuskulær administrering)
 • Furosemid (injeksjonsvæske)
 • Furosemid (substans)
 • Furosemid (substans-pulver)
 • Furosemid (orale tabletter)
 • Furosemid Lannacher (injeksjonsvæske)
 • Furosemid Lannacher (Oral Tablets)

Sammenligning av narkotika

Til tross for fremveksten av andre sløyfediuretika forblir det mest populære stoffet i denne gruppen furosemid (lasix). Ektronsyre er mindre effektiv enn furosemid (spesielt hvis nyrefunksjonen er svekket) og er den mest giftige for alle løkke diuretika. For eksempel er risikoen for ototoksisitet høyere enn furosemids. Derfor brukes det mindre ofte enn alle stoffer i denne gruppen, vanligvis bare når pasienten er allergisk mot andre sløyfe og tiaziddiuretika (fordi den ikke inneholder en sulfonamidgruppe). Bumetanid og torsemid (torasemid) avviger fra furosemid ved sterkere og (torsemid) forlenget virkning.

Indikasjoner for bruk av loop diuretika


Loop diuretika brukes i medisin hovedsakelig for behandling av hypertensjon og ødem av forskjellig opprinnelse, oftere med kongestiv hjertesvikt eller nyresvikt.

Loop diuretics brukes når:

 • ødem av forskjellig opprinnelse (lever, hjerte og spesielt nyre), for eksempel med ødem assosiert med hjertesvikt, skrumplever, nyresvikt og nefrotisk syndrom;
 • ved akutt nyresvikt - øke nyreblodstrømmen og stimulere separasjonen av urin i anuria (fortynne pasienten);
 • hyperkalcemi (intensivt fjern kalsium fra kroppen);
 • for tvungen diuresis ved forgiftning med ulike kjemiske stoffer, inkludert medisiner;
 • løkke diuretika brukes til akuttbehandling for hevelse i lungene og ødem i hjernen;
 • med arteriell hypertensjon - foreskrives kun med alvorlig hjertesvikt, i andre tilfeller på grunn av langvarig virkning, er tiaziddiuretika mer foretrukket.

En systematisk gjennomgang av Cochrane Hypertension gruppen, evaluering av antihypertensive effektene av loop diuretics, fant bare en beskjeden reduksjon i blodtrykk sammenlignet med placebo. Gjennomgangen vektlegger behovet for flere randomiserte testkontroller.

Farmakokinetikk av sløyfe diuretika

Loop diuretics er raske, men absorberes bare delvis i mage-tarmkanalen og elimineres raskt fra kroppen. For eksempel er biotilgjengeligheten av furosemid ved inntak ca 60%. Torsemid registreres raskt (to til tre ganger raskere enn furosemid) absorbert i mage-tarmkanalen. De fleste loop-diuretika skilles ut i form av metabolitter (for eksempel binder furosemid til glukuronsyre i nyrene, bumetanid metaboliseres i leveren). I motsetning til introduksjonen gjennom munnen, med innføring av en vene, oppstår effekten av sløyfediuretikk veldig raskt, men det er kortvarig.

Det langeste diuretikumet er torsemid - 2 ganger lengre enn furosemid (så det er det beste av gruppen med diuretika for behandling av hypertensjon).

Virkningsmekanismen for sløyfediuretika

Loop-diuretika virker på Na-K-2 Cl symporter (bærer) i det rørformede epitel luminale delen stigende del av Henle sin sløyfe. Konsekvensen av denne tiltak er bremsing av fellestransporten Na, K, Cl. Blockadene av klortransport senker den elektrokjemiske gradienten langs overflaten av epitelmembranene i nefronen og, som et resultat, hemmer reabsorpsjonen av natrium.

En sterk vanndrivende effekt er forklart av det faktum at det er i den stigende delen av løkken at hoveddelen av natrium, og dermed vann blir reabsorbert. Loop diuretics ved aktiv sølvdannelse kommer inn i lumen av proksimale tubuli og konkurrerer med urinsyre for utskillelse, noe som fører til forsinkelse og hyperkurikemi.

Virkningsmekanismen for sløyfediuretika

"Data-medium-file =" https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/1463131361_petlevye-diuretiki.jpg?fit=300%2C199ssl=1 "data-stor- file = "https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/1463131361_petlevye-diuretiki.jpg?fit=650%2C432ssl=1" class = "aligncenter wp-image-14640 "src =" data: bilde / gif, base64, R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP /// yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 "data-src =" https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/1463131361_petlevye-diuretiki -300x199.jpg? endre størrelsen = 501% 2C332 "alt =" virknings~~POS=TRUNC mekanismen~~POS=HEADCOMP av loop-diuretika "width =" 501 "height =" 332 "data-srcset =" https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp- innhold / opplasting / 2017/03 / 1463131361_petlevye-diuretiki.jpg? endre størrelsen = 300% 2C199ssl = 1 300 w, https://i1.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/1463131361_petlevye-diuretiki JPG w = 650ssl = 1 650W "data-størrelser =" (max-bredde: 501px)? 100vw, 501px "data-tcjp-Recalc-dempes =" 1 "/>

Loop diuretics har også en sekundær effekt. Den sekundære effekten av denne gruppen medikamenter er en økning i produksjonen av prostaglandiner, noe som fører til vasodilasjon og forbedret blodtilførsel til nyrene. NSAIDer blokkerer cyclooxygenaser, som er involvert i syntese av prostaglandiner, slik at NSAID kan redusere effektiviteten av diuretika.

Bivirkninger av loop diuretics

Generell informasjon bivirkninger av loop diuretics:

 • hypovolemi,
 • hypokalemi (det øker dramatisk økningen av hjerteglykosider),
 • hyponatremi,
 • Hyperuricemia (kan provosere et giktangrep),
 • hypokalsemi,
 • hyperglykemi,
 • hypomagnesemi - tap av magnesium regnes som en mulig årsak til pseudogout (kondrokalsinose),
 • svimmelhet,
 • besvimelse,
 • hypotensjon.

noen bivirkninger av loop diuretics:

 • dyslipidemi,
 • øke serumkreatininkonsentrasjonen,
 • hypokalsemi,
 • utslett.

Ototoksisitet (øreskade) er en alvorlig, men sjelden, bivirkning av loopdiuretika. Tinnitus og svimmelhet kan oppstå, men i alvorlige tilfeller kan det føre til døvhet.

Kryss allergiske reaksjoner

Siden loop-diuretika så som furosemid, bumetanid og torasemide er teknisk sulfapreparater (se bildet i henhold til den kjemiske struktur av sløyfediuretika), så er det en teoretisk risiko for at pasienter som er følsomme for sulfonamider og kan være følsomme for loop-diuretika. Denne risikoen er angitt i pakningsinnsatsene. Imidlertid er den faktiske risikoen for kryss-reaktivitet ikke kjent, og det er noen kilder som bestrider at det foreligger et slikt kryss-reaktivitet. I en studie ble det funnet at bare 10% av pasientene med allergi overfor antibiotika sulfonamider er kryss allergier og loop-diuretika. Imidlertid er det uklart hvorvidt dette er en sann kryssreaktivitet eller arten av en slik reaksjon er forskjellig.

Etacrynsyre er det eneste stoffet i denne klassen av diuretika, som ikke er sulfonamid. Det har imidlertid en uttalt komplikasjon forbundet med toksiske effekter på mage-tarmkanalen.

Drug Interaksjoner

Loop diuretika når kombinert med aminoglykosid antibiotika øker risikoen for alvorlig ototoxicitet (irreversibel døvhet) dramatisk; antikoagulantia - øke risikoen for blødning; hjerte glykosider - øke risikoen for arytmier; antidiabetika fra gruppen av sulfonylurea - øke risikoen for hypoglykemi; NSAIDs - redusere effekten av sistnevnte. Loop diuretika øker effekten av propranolol og litiumpreparater.

Loop diuretika og tiazid

loop diuretika og tiazid

"Data-medium-file =" https://i2.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/slide_10.jpg?fit=300%2C225ssl=1 "data-large-fil = "https://i2.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/slide_10.jpg?fit=960%2C720ssl=1" class = "aligncenter wp-image-14641" src = " data: bilde / gif, base64, R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP /// yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 "data-src =" https://i2.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/slide_10-300x225.jpg?resize = 502% 2C377 "alt =" tiazider og loop-diuretika "width =" 502 "height =" 377 "data-srcset =" https://i2.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/ 03 / slide_10.jpg? resize = 300% 2C225ssl = en 300W, https://i2.wp.com/optimusmedicus.com/wp-content/uploads/2017/03/slide_10.jpg?w=960ssl=1 960w " data-størrelser = "(max-bredde: 502px) 100vw, 502px" data-tcjp-Recalc-dempes = "1" /> Varighet av effekt i de fleste av sløyfediuretika (unntatt med lang-t rsemida) er betydelig mindre enn for tiazider.

Loop diuretics har en sterk effekt. En sterk effekt betyr en svært høy risiko for bivirkninger (primært elektrolytbalanse og syrebasebalanseforstyrrelser). Dette setter loop diuretics i en taperende stilling før tiazid diuretika, når den ikke er for sterk, men langsiktig handling er nødvendig (spesielt ved behandling av hypertensjon).

Tiaziddiuretika er mer effektive enn loopdiuretika hos pasienter med normal nyrefunksjon, og loopdiuretika er mer effektive hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Ikke miste aktivitet ved akutt nyreskade.

Les Mer Om Fartøyene