Ernæring for trombocytopeni, nyttige og skadelige produkter

Sykdommen i trombocytopeni er preget av en reduksjon i nivået av blodplater. Den normale verdien er 150 000 per 1 ml blod.

Hvis indikatorene er under dette nivået, kan det oppstå alvorlige problemer med blodkoagulasjon, og dette er farlig overdreven blødning.

Medisinsk sertifikat for trombocytopeni

Blodplater er biter av store beinmargceller. Normen er en konstant forandring i nivået i blodet. Deres minimumsinnhold blir observert om natten.

Nivået på blodplater i vårperioden reduseres, så vel som i kritiske dager hos kvinner. Likevel bør de ikke gå utover normer.

Rollen av blodplater i kroppen - slutte å bløde, ved å lime og stikke på skadestedet. De danner blodpropp, komprimerer den.

Derfor bør deres reduksjon tas i betraktning og håndtere problemet, fordi det er fare for ekstern og intern blødning.

Symptomer på trombocytopeni hos barn og voksne

Manifestasjoner av blodproppssykdom. Som kan bli lagt merke til:

Disse er eksterne manifestasjoner av sykdommen av blodplateendringer. Derfor, i tillegg til behandlingen foreskrevet av en lege, er det også nødvendig med diett for diagnostisering av trombocytopeni.

Produkter for diett med en reduksjon i blodplater

Kosthold for trombocytopeni hos voksne

Spesielt er ikke terapeutisk ernæring for trombocytopeni oppfunnet, men en enkelt regel - kroppen skal få tilstrekkelig ernæring, et tilstrekkelig antall proteiner, alle sporstoffer og vitaminer.

Kostholdet skal være forsiktig, som ikke utsetter kroppen for ekstra stress.

Ernæring i trombocytopeni har følgende særegenheter: Det er nødvendig å eliminere akutte retter og altfor varme matvarer for å unngå brannskader av slimhinner. Lær om ernæring i tromboflebitt.

Det er produkter med trombocytopeni, noe som gir utvetydig fordel for kroppen med et slikt brudd:

 • Bokhvete, bokhvete grøt
 • Nøtter av alle slag
 • mais
 • Oksekjøttlever
 • Yachka
 • havregrøt
 • Sprouted hvete

Fra kategorien frukt og grønnsaker - saft er veldig nyttig.

Men du kan ikke kjøpe ferdigpakket juice fra butikkene.

Det er bedre å lage ferskpresset juice fra et naturlig produkt:

Med blødende tannkjøtt, må du tygges forsiktig med currantbær, brombær, drikker infusjoner fra kvistene og bladene.

Ved diagnose av trombocytopeni, må voksne fullstendig eliminere alkohol, det undertrykker funksjonelle evner av benmarg

En positiv effekt vil være tilsetning av folsyre og vitamin B12 i dietten.

Derfor er produkter som inneholder produkter også nyttige:

Produkter som bør utelukkes fra kostholdet

Kostholdet for trombocytopeni hos voksne bør være ganske streng.

Farlige matvarer som bør utelukkes fra dietten når du behandler blod:

Hvis en person har trombocytopeni, hva kan ikke brukes til mat annet enn dette?

Med trombocytopeni er det verdt å merke seg narkotika og produkter som er beregnet på å fortynne blodet.

Kosthold i trombocytopeni ligner på ernæring i behandling av anemi. Det er liten forskjell i barns terapeutiske kosthold.

Kostholdet for trombocytopeni hos barn bør også bære en fullverdig fylling av kroppen med nyttige stoffer og ikke provosere en forverring av situasjonen.

Trombocytopeni: diett og behandling

Trombocytopeni er en sykdom ledsaget av en reduksjon i blodnivået av blodplater - blodceller som er ansvarlige for dets koagulering. Disse sykdommene kan være forårsaket av forskjellige grunner, bli født eller oppkjøpt. Felles for alle trombocytopenier er det ledende syndromet - blødning.
Blødning under trombocytopeni skjer spontant eller etter minimal skade, kan vare opptil flere dager. For trombocytopeni er også karakterisert ved utseendet av huden og slimhinnene i små blødninger - petekkier, og større - ecchymosis (blåmerker i dagligtale).

Den vanligste årsaken til trombocytopeni er immunforstyrrelser. Hos barn observeres patologiske immunreaksjoner vanligvis når kroppen kontakter eksterne faktorer - virus, bakterier, rusmidler. Hos voksne dominerer autoimmune varianter, når immunmekanismene er rettet mot kroppens egne celler. Den vanligste formen for trombocytopeni er idiopatisk trombocytopenisk purpura.

Behandling av trombocytopeni

Terapi trombocytopenisk purpura omfatter ikke tidligere behandlede glukokortikosteroid hormoner, fjerning av milten, anvendelse av immunsuppressiva, immunoglobulin, danazol, α2-interferon. Plasmaferese utføres, transfusjon av blodplatermasse. Ved utvikling av blødning brukes deres symptomatiske behandling.

Behandling med glukokortikosteroidhormoner

Bruken av glukokortikosteroider er en av de viktigste metodene for behandling av idiopatisk trombocytopenisk purpura (heretter ITP). Disse hormonene forstyrrer interaksjonen mellom blodplater og antistoffer mot dem, som et resultat av at deres ødeleggelse blir redusert. I tillegg reduserer disse stoffene intensiteten av ødeleggelse av blodplater i milten, noe som fører til en økning i antallet i blodet.
Behandling med glukokortikoider begynner umiddelbart etter diagnosen. Vanligvis brukes prednisolon eller metylprednisolon i en daglig dose på 1-1,5 mg / kg kroppsvekt av pasienten. Denne doseringen observeres vanligvis i 2 uker. Etter å ha økt antall blodplater til et visst nivå, reduseres dosen gradvis. Varigheten av glukokortikosteroidbehandling er 4-6 uker (noen ganger opptil 4 måneder).
I alvorlige former for ITP utføres en såkalt pulsbehandling når stoffet injiseres intravenøst ​​i store doser i 3 dager, og deretter skifter de til vedlikeholdsbehandling.
Effektiviteten av slik behandling kan bedømmes av resultatene fra første kurs. Hvis det var effektivt, så kan man i fremtiden med tilbakefall forvente samme positive effekt. Hvis glukokortikosteroider ikke hjalp i løpet av første kurset, er det fortsatt lite løfte om deres videre bruk.

Miltfjerning

Miltfjerning ved kirurgi eller splenektomi er indikert i følgende situasjoner:

 • Ineffektivitet av glukokortikosteroidbehandling. Denne operasjonen anbefales hvis sykdommens varighet er mer enn 1 år i nærvær av 2-3 eksacerbasjoner etter det første løpet av hormonbehandling.
 • Kontraindikasjoner til glukokortikosteroidbehandling eller alvorlige bivirkninger ved bruk.
 • Tilbakevendelser av trombocytopeni etter hormonavbrudd.
 • Alvorlig trombocytopeni med alvorlig hemorragisk syndrom, med blødninger i ansiktet, tungen, sclera; blødning i hjernen, øyets nese.

Når milten er fjernet, reduseres blodpletters ødeleggelse, og levetiden øker.
Etter operasjonen stiger blodplatehøyde raskt, så det kan være reddet for pasienter med livstruende blødning.
Splenektomi er indikert når sykdommen forverres under graviditet, hvis det er alvorlige blødninger.

Behandling med ikke-hormonelle immunosuppressiva

Slike behandlinger utføres med ineffektivitet av hormonbehandling og splenektomi. Ved slik behandling hemmeres produksjonen av antistoffer mot egne blodplater, noe som fører til en reduksjon i ødeleggelsen og en økning i levetiden.
Winkristin, cyklofosfamid og azathioprin har blitt brukt i flere uker.
Behandling med cytostatika utføres med regelmessig overvåkning av blodprøven.
I mange ITP-pasienter, selv med lavt blodnivå, er hemorragiske fenomener fraværende. Det antas at i dette tilfellet er langvarig immunosuppressiv terapi uberettiget.

Behandling med danazol

Danazol undertrykker produksjonen av gonadotrope hormoner ved hypofysen. Mekanismen for sin handling i ITP er uklar, men med den lange mottakelsen er det en gradvis økning i blodplastinnholdets innhold. Denne metoden er mer effektiv hos pasienter over 45 år.

Behandling med immunoglobulin

Dette er en av de mest effektive metoder for immunterapi av autoimmune sykdommer. Immunoglobulin er hentet fra blodserum, dette stoffet inneholder hele spektret av immunoglobuliner G (antistoffer mot eksterne antigener, autoantigener og autoantistoffer).
Intravenøs immunoglobulin undertrykker syntesen av antistoffer mot egne blodplater (autoantistoffer) og undertrykker deres aktivitet. Det normaliserer funksjonen til T-lymfocytter.
Immunoglobulinpreparater forårsaker en rask, men kortvarig økning i antall blodplater i blodet. Deres administrasjon er spesielt indikert før kirurgi eller med alvorlig hemorragisk syndrom.

Behandling med α2 interferon

Det er kjent at a2 interferon ikke bare har en antiviral effekt, men hemmer også syntesen av antistoffer mot egne blodplater. Ved ITP brukes den i form av subkutane injeksjonskurs under kontroll av en blodprøve.
Behandling av α2 med interferon er tilrådelig å utføre i fravær av effekten av glukokortikosteroider.

plasmaferese

Med denne metoden blir antistoffene til egne blodplater fjernet fra pasientens blod. Plasmaferese utføres i kombinasjon med glukokrototeroidbehandling, noe som øker effektiviteten. Vanligvis utføres 2-4 økter, det fjernede plasmaet erstattes med frosset plasma.

Transfusjon av blodplate konsentrat

På grunn av det faktum at grunnlaget for ITP er dannelse av autoantistoffer mot blodplater, og deres ødeleggelse, er platetransfusjon utføres bare for helse (blødning under operasjoner i fødsel). Det er foretrukket å transfusere blodplater oppnådd fra nære slektninger.
Livstiden til transfuserte blodplater er svært liten, da de raskt ødelegges av virkningen av antiplateletantistoffer. Deres gjentatte transfusjon forårsaker en økning i dannelsen av disse antistoffene og øker trombocytopeni.

Symptomatisk behandling av hemorragisk syndrom

Ved utvikling av blødninger og blødninger gjelder aminokapronsyre, intravenøst ​​og lokalt. Utfør behandlingskurs Etamsylat. Dette stoffet øker styrken av kapillærveggen, reduserer dens permeabilitet, øker dannelsen av blodpropper på skadestedet.
Preparater av vitamin K (Vikasol) er ineffektive og kan føre til ytterligere forverring av blodplatefunksjonen.

Kosthold med trombocytopeni

Diettpasient med ITP skal være full. I mat bør du unngå matvarer som kan forårsake allergi i denne pasienten.
For en ytterligere effekt på blodkoagulasjon, kan du ta samlingen av medisinske planter, for eksempel, drikke avkoket i stedet for te.
Hemostatisk charge:. 20 g kamilleblomster, peppermynte blader 40 g, gress gjeter-pung 40 g 1 ss samling helle en kopp kokende vann, oppvarmet på et dampbad i 15 minutter, avkjøles i 45 minutter, filtrer, drikke ½ glass 2 ganger om dagen.
Det er også nyttig i ITP å spise frukt av viburnum, infusjon av neseblader, ekstrakt av vannpeper.
Disse urtepreparatene reduserer permillabiliteten til kapillærene, forbedrer blodkoagulasjonen. De er et ekstra middel for å forhindre blødning under trombocytopeni.

Til hvilken lege å søke

Hvis du finner trombocytopeni i en blodprøve eller utvikler et hemorragisk syndrom, bør du konsultere en hematolog. Om nødvendig utføres splenektomi av en abdominal kirurg. Sterk blødning bidrar til å stoppe de aktuelle spesialistene: nasal - ENT lege, uterine - gynekolog.

Spørsmål nummer 1 - Hva skal være mat for trombocytopeni?

Galina Smirnova spør spørsmålet:

Hvilke matvarer er nyttige for å spise med trombocytopeni? Hjelp, vær så snill, lag en meny for en uke.

Svar fra ekspert:

Trombocytopeni er en sykdom preget av en reduksjon av antall blodplater i blodet. Det er viktig for pasienten å spise riktig, for ikke å legge stress på kroppen. Spesiell medisinsk ernæring er ikke foreskrevet for denne sykdommen, men produkter med stor mengde protein, mikroelementer og vitaminer anbefales.

Det er nødvendig å utelukke varm og for varm mat, noe som irriterer slimhinnene. Det er bedre å utelukke kjøpt juice, produkter med fargestoffer og smaker, ferdige sauser. Enhver sykdom er en unnskyldning for å nekte hurtigmat, halvfabrikata, røykte produkter, alkohol. Ikke spis mat og medisiner som fortynner blod.

De mest nyttige produktene:

 • bokhvete;
 • korn;
 • Byg gryn;
 • havremel;
 • Sprouted hvete;
 • Biff leveren;
 • Alle nøtter.

Hver dag anbefales det å bruke ferskpresset juice fra:

 • mountain ash;
 • Dill og persille;
 • bananer;
 • Apple;
 • Jordbær og jordbær;
 • kål;
 • rødbeter;
 • Nype.

Meny for uken

Det er best å spise helt 3 ganger om dagen og ha en matbit med grønnsaker og frukt mellom måltidene. Husk at under sykdommen må du sikre maksimal hvile til kroppen: ikke trene, utelukke traumatiske aktiviteter, ikke la barna ut i gaten uten tilsyn av voksne.

Til frokost er det best å spise grøt. De inneholder mange proteiner, vitaminer og treg karbohydrater. På grunn av dette er det en rask metning, og følelsen av sult bry ikke i flere timer. Du kan koke dem på melk eller vann, tilsett frisk frukt, bær, nøtter, honning. Med de nyeste produktene, bør du være forsiktig med allergier.

Til lunsj kan du tilberede en kostholdig kyllingsuppe, kokt eller stuvet kylling, bokhvete eller bakt grønnsaker. Lunsj bør være hovedmåltid, hvor du får en del protein, karbohydrater og fett i moderat mengde.

Til middag anbefales det å lage dampede koteletter fra fisk eller grønnsaker. Alle stekte og fete matvarer bør utsettes til utvinning. Du kan lage grøt eller bake grønnsaker i ovnen for garnering.

Folkets råd

Gode ​​fordeler gir infusjoner og te fra vinrommet og brombærbladene. I dietten må inkludere vitamin B12. Den inneholder belgfrukter, aprikoser, meloner, avokadoer.

Med økt blødning, bør du drikke avkjølelser av nesle, karpa eller svart-currant-vin. For å øke nivået av blodplater, anbefales det å konsumere 1 skje ses sesamolje hver dag. Øk hemoglobin vil hjelpe 3 valnøtter om dagen.

Behandling av trombocytopeni i hjemmet

Et lavt hemoglobininnhold i blodet er klart for alle. Det betyr en grad av anemi. Leukocytose er også et begrep kjent for mange mennesker. Men diagnosen "trombocytopeni" av mange fører til forvirring. Det betyr en nedgang i antall blodplater i blodet, som sammen med de røde blodlegemer og leukocytter er de ensartede elementene i blodet. Trombocytopeni kan være en uavhengig primær sykdom (oftest medfødt) eller sekundær (medfølgende andre sykdommer).

Rollen av blodplater og risikoen for trombocytopeni

Blodplater - små flate celler uten kjernen - spiller en avgjørende rolle for å opprettholde blodkarets integritet, forhindre blodtap og opprettholde normal blodpropp. De produserer rødt beinmarg, og prosessen med dannelsen er håndterbar.

Hos en sunn person bør blodplateantallet være i området 150.000-400.000 per μL. Når de ikke er nok, øker permeabiliteten til kapillærene, noe som uttrykkes ved et rødt utslag på huden - diapedesisblødning. Skipene forblir uten beskyttelse, hvorfor deres vegger er tynnet under påvirkning av skadelige faktorer. På kroppen vises utslett - små, mellomstore og store blåmerker, som kombineres i band og store flekker. Slik utvikler trombocytopenisk purpura.

En enkel grad av trombocytopeni er asymptomatisk. Det er en tendens til neseblod, utseendet på blåmerker med mindre blåmerker og mer omfattende og langvarig menstruasjon hos kvinner.

Redusert antall blodplater til 20-50 tusen per ml - gjennomsnittlig alvorlighetsgraden av sykdommen. Tegnet er utseendet på et rødt eller lilla utslett som oppstår uten tilsynelatende grunn. Med en trombocyttall på mindre enn 20.000 / μL, truer alvorlig indre blødning og organblødning pasienten.

Behandling av trombocytopeni

Valg av taktikk for behandling av trombocytopeni avhenger av opprinnelse, type og alvorlighetsgrad. Konservative metoder brukes - hormonbehandling, behandling med immunostimulerende midler, plasmaferese, for å rense blodet fra antistoffer og produktene av nedbrytning.

I autoimmune prosesser med trombocyttødeleggelse foreskrives legemidler som nedsetter immuniteten. Som en ekstra komponent behandles trombocytopeni med folkemidlene. Hvis terapien ikke gir resultater innen 4-6 måneder, utføres en kirurgisk operasjon for å fjerne milten.

Tradisjonell medisin mot trombocytopeni

Behandling med folkemidlene er rettet mot å styrke karveveggene, øke blodplatemassen i blodet og som en konsekvens redusere blødningen. En av de viktigste komponentene i hjemmebehandling er kostholdsterapi.

Riktig ernæring

Et spesielt diett designet for pasienter med trombocytopeni finnes ikke. I dietetics viser de et felles bord. Og likevel snakker leger om behovet for å endre matvaner. Kostholdet skal inneholde et tilstrekkelig antall dyr og vegetabilske proteiner. Derfor er vegetarisk mat med trombocytopeni utelukket.

Alvorlig sykdom forårsaker mageblødning. Dette må tas i betraktning når man velger type behandling og matlaging. Det bør knuses for å unngå å skade slimhinnene i mage-tarmkanalen. Kontraindikert varm, kald, krydret, røkt og feit mat. Du må gi opp mat som fortynner blod, og inkludere i menyen matvarer rik på vitamin B12 og folsyre. Maten skal være en brøkdel. Hva kan og kan ikke spises med trombocytopeni.

Kosthold med trombocytopeni bør være høyt i kalorier og mat - lett fordøyelig. Friskpresset juice fra bær (jordbær, jordbær, bringebær), grønnsaker (kål, rødbeter, greener, svart reddik), frukt (epler, bananer) er nyttige. Blødende tannkjøtt vil redusere solbær, brombær og avkok fra bladene sine. En slik diett vil forhindre anemi, som utvikles med langvarig blødning.

Medisinske urter for trombocytopeni

Hos mennesker, medisinske urter som øker nivået av blodplater kalles hemostatisk. Sammen og separat bidrar de til opphør av små blødninger, reduserer utseendet av trombocytopeni.

De vanligste og mest effektive oppskrifter er:

 1. Nettle juice med melk, blandet i et forhold 1: 1. Innen 7 dager, ta tre porsjoner med medisin (1 porsjon - 100 ml). Så gjør en ukes lang pause og gjenta kurset.
 2. Sesamfrøolje blir lagt til morgensalaten eller bare drikker en spiseskje av produktet om morgenen på tom mage.
 3. Rødjuice Grønnsaken gnides på en rive, insisterte på sukker i 8 timer, og deretter presset gjennom gasbind. For å drikke det er det nødvendig innen 14 dager om morgenen like før en frokost. Etter en måneds pause blir kurset gjentatt.
 4. Haemostatisk samling av peppermynte og hyrdepose (40 gram tørre råvarer) og kamille (20 g). Blandingen er infundert med et vannbad og tatt to ganger om dagen.
 5. Samling av verbena, nesel, hundrosen, jordbær og karasjevann i mengden 3 ss er strømmet med kokende vann (0,5 liter) og infunderes i en halv time. Denne mengden brygge er nok i 7 dager. Det kan ta flere måneder.

I tillegg til disse urter kan du brygge og daglig drikke te fra safran, blåbær, hvit misteltein, fuglklatring, valnøttpartisjoner. Eventuell urtebehandling bør avtales med behandlende lege.

Endringer i livsstil

Ved akutt trombocytopeni foreskrives pasienten en sengestøtte. Så snart mengden blodplater nærmer seg den nedre grensen til normen, anbefales pasienten lett gymnastikk og moderat fysisk aktivitet, lange turer, om mulig, ikke i den åpne solen.

Når trombocytopeni krever full natts søvn, sov minst 8 timer og dagtid - 1-2 timer. Årsaken til ødeleggelsen av blodplater kan være en virusinfeksjon, slik at kontakt med mennesker som lider av virale eller smittsomme sykdommer, er utelukket.

trombocytopeni

Generell beskrivelse av sykdommen

Dette er en smertefull tilstand, hvor nivået av blodplater i blodet faller under normen (mindre enn 150.000 per 1 milliliter blod). På grunn av denne nedgangen øker blødningen, og det kan være alvorlige problemer med å stoppe blødningen.

Årsakene til og former for trombocytopeni

Trombocytopeni forekommer medfødt og ervervet karakter. Mest vanlige er den oppkjøpte formen av sykdommen.

Ervervet form sykdommer kan være av forskjellige typer, som er differensiert avhengig av årsakene til utbruddet. Dermed kan trombocytopeni være:

 • Immun (den vanligste formen i hvilken antistoffer kommer fra en gravid kvinne til hennes foster);
 • dannet av undertrykking av celler som befinner seg i benmargen;
 • trombocytopeni av forbruk, som oppstår i nærvær av trombose og på grunn av blødninger av ekstrem type;
 • trombocytopeni, forårsaket av transformasjonen av beinmarg i en tumor;
 • en reduksjon i nivået av blodpropper som oppstår på grunn av skader på blodplater av mekanisk natur som oppstår med hemangiom.

Til arvelig form inkludere sykdommer med unormale skader (mangler) av blodplate membraner, som forårsaker uregelmessigheter i deres funksjon.

De viktigste faktorer som bidrar til utviklingen av trombocytopeni, er allergisk overfor de stoffer (allergiske eller medikament trombocytopeni), infeksjon og rus provosere utvikling av symptomatisk trombocytopeni (til utvikling årsaker inkluderer HIV, herpes, hepatitt, mononukleose smittsomme natur, influensa, akutt luftveisinfeksjoner, meslinger, vannkopper, systemisk lupus erythematosus). I tillegg kan Gauchers sykdom føre til redusert nivå av blodplater.

Det er også en idiopatisk type av denne sykdommen. I dette tilfellet kan årsaken til trombocytopeni ikke påvises.

Symptomer på trombocytopeni

De viktigste funksjonene i nærvær av problemet anses blødende tannkjøtt, vedvarende og overdreven blødning fra nesen, blåmerker på kroppen og ekstremiteter uten noen åpenbar grunn, er det vanskelig å stoppe blødning etter tann eller små skader i huden, blodårer i sekret ved vannlating, eller avføring, tilstedeværelse av alvorlig blødning hos kvinner under menstruasjon, utslett på kroppen og på bena (utslett vises som små røde tochechek).

Også blødninger på ansikt og lepper kan vises. Det kan snakke om blødning i hjernen.

Nyttige produkter med trombocytopeni

Med trombocytopeni er det ikke utviklet noen spesifikke dietter. Trenger du å spise riktig, det vil si, må kroppen gjøre riktig mengde protein, karbohydrater, fett og alle makro- og mikronæringsstoffer og vitaminer. Når anemi er nyttige produkter som inneholder jern (bokhvete, nøtter, korn, storfelever, bygg grøt havre, erter, Dogwood, hvetekim).

Hvis det er risiko for blødninger i magen eller tarmen, bør du observere et sparsomt kosthold, du kan ikke spise og drikke altfor varme og krydrede retter.

Det er nyttig å drikke ferskpresset juice fra bringebær, jordbær, jordbær, epler, rødbeter, kålblad og svart radise.

Hvis du lider av blødende tannkjøtt, må du spise rynker, drikke te fra kvister og blader av krus og brombær.

Tradisjonell medisin for trombocytopeni:

 • For å forbedre tilstanden til blod ved en hevet blødning skal drikke te med nesle, ryllik, rogn frukt (særlig Aronia), sikori, rue, rose, jordbær, dosering verbena vandig pepper.
 • Utmerkede slamstyringsegenskaper og økte blodproppegenskaper av sesamolje. For behandling trenger du bare å legge 10 ml denne oljen til maten flere ganger om dagen.
 • For å øke nivået av hemoglobin, må du spise tre valnøtter om dagen med en teskje honning.
 • For forebygging og sikkerhet må du avgi farlig sport og friluftsliv. Barn på gaten skal kun utgis under oppsyn av voksne og må bæres på kneputer, albuebukser og hjelm. Et slikt barn bør bli fortalt om kroppens særegenheter.

Farlige og skadelige produkter med trombocytopeni

 • fet, salt, krydret mat;
 • produkter med alle typer fargestoffer, tilsetningsstoffer, urenheter;
 • Røkt kjøtt, sauser, krydder;
 • fastfood restauranter;
 • halvfabrikata;
 • sure grønnsaker og frukt;
 • saltlake og alle retter som inneholder eddik;
 • alkohol;
 • alle matvarer som kan forårsake allergi.

Det er også strengt forbudt å følge vegetarismen. Det bør bli forlatt og ta medisiner som fortynner blod. Disse inkluderer "aspirin", "ibuprofen", "noshpa", "voltaren", "acetylsalisylsyre". Denne hele listen forstyrrer platelets funksjon.

Trombocytopeni. Hvordan heve blodplater? Produkter og urter.

Trombocytopeni. Hvordan heve blodplater? Produkter og urter.

trombocytopeni Er en patologisk tilstand av kroppen, som er preget av en reduksjon i antall blodplater under verdien av 150x109 / l. Personer med lavt blodplatetal har stor risiko for blødning selv etter mindre skader.

Menneskelig ernæring spiller en rolle i dannelsen av blodplater. Utilstrekkelig mengde av bestemte næringsstoffer i kroppen kan føre til en reduksjon i konsentrasjonen av disse blodcellene.

Hva påvirker reduksjonen i antall blodplater?

Trombocytopeni kan utvikle seg med mangel på følgende næringsstoffer i det menneskelige kostholdet:

Vitamin K. Har antiinflammatorisk effekt, forhindrer overdreven ødeleggelse av blodplater og normaliserer prosessen med koagulering.

Folsyre. Spiller en av nøkkelrollene i prosessen med celledeling. Stimulerer modning av blodplater i benmargen.

Vitamin B12. Spiller en av nøkkelrollene i prosessen med celledeling. Når det er mangel på folsyre, blir produksjonen av alle blodelementene, ikke bare blodplater, men også leukocytter og røde blodlegemer, forstyrret.

Vitaminer A og C. De spiller en viss rolle i opprettholdelsen av menneskelig immunitet, fremmer normalisering av metabolske prosesser. Disse vitaminene fungerer som antioksidanter, forhindrer lipidperoksydasjon og aggressive effekter av frie radikaler, noe som reduserer risikoen for ødeleggelse av blodplater.

Det blir således tydelig at for å øke antall blodplater i blodet, er det nødvendig å konsumere flere matvarer som inneholder de aktuelle næringsstoffene. I tillegg må du ikke glemme at det også er urter og medisinplanter som har egenskapen til å øke konsentrasjonen av blodplater. De brukes i folkemedisin.

Liste over nyttige produkter som fremmer blodplaterivåer

For produkter som skal økes i dietten for å øke konsentrasjonen av blodplater i blodet, er det nødvendig å tildele følgende:

- Grønnsaker - asparges, spinat, dill, persille og lignende. Alle er fortsatt en god kilde folsyre.

- Hvitkål og havkål, brokkoli, kyllingegg inneholder vitamin K.

- Havfisk, sjømat, valnøtter, linfrø og linfrøolje, sesamfrø og spesielt sesamolje - kilder omega-3- Fettsyrer, som har en god effekt på tilstanden til vaskemuren.

- Aprikoser, squash, belgfrukter (bønner, linser, erter), melon, rug og hele hvetemel er nødvendig for etterfylling vitamin B12.

- Rødt kjøtt, rødbeter, gulrøtter, squash, granatepler, epler, jordbær, biff og svinekjøtt leveren, slakteavfall, bokhvete - matvarer som er anbefalt for bruk av nesten alle pasienter som lider av ulike problemer med bloddannelse og mangel på blodplater.

Øke mengden av de ovennevnte produktene i dietten kan øke konsentrasjonen av blodplater.

Ytterligere tips i kampen mot trombocytopeni

I tillegg til bruk av passende produkter, bør man ikke glemme grunnleggende regler for rasjonell ernæring, noe som er viktig for trombocytopeni:

- Spise balansert på protein, fett og karbohydrater mat.

- Spis mer frukt og grønnsaker. De forblir kilden til mange vitaminer.

- Avvis alkohol.

- Spis fersk og naturlig mat.

Slike anbefalinger er relevante for mange sykdommer. De bidrar til å normalisere kroppens generelle tilstand, noe som bidrar til normal utvikling av blodceller.

Det er viktig å forstå at det mest sannsynlig ikke vil være nok til å bekjempe trombocytopeni ved å endre kostholdet alene. Forbedre blodtellingen vil hjelpe målrettede samlinger av urter og fyto-te eller individuelle urter.

Healing urter for å øke blodplater

I tillegg til produkter er det medisinplanter som brukes i folkemedisin for å bekjempe trombocytopeni. Fra dem forberede buljonger og infusjoner. Disse inkluderer:

- Highlander fugl (sporich)

- Kirsebær (fersk eller tørket bær)

- Aronia bjørnebær (bær)

- Mulberry (blader og bær)

Bruken av disse plantene både separat og i sammensetningen av urter vil bidra til å øke antall blodplater i trombocytopeni. Sammensetning av gebyrer for voksne og barn, metoder for infusjoner og varigheten av kurset er alltid individuelle, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og de tilhørende problemene.

Sammensetningen av samlingen for å øke blodplater for voksne:

- Gress i fjellklatret fugleøye 3 deler

- et nettleblad med dioecious 3 deler

- frukt av Aronia ashberry 3 deler

- roten av baddress 1 del

- Gresshunderhundpose 2 stk

- verbena urt 2 deler

Lag en samling urter i dette forholdet. Brew fra beregningen av 2 ss samling for 0,5 liter kokende vann, insistere på en termos i 30 minutter. Drikk all tilberedt infusjon i løpet av dagen mellom måltidene.

Samlingen av samlingen for å øke blodplater for barn 3-9 år:

- urt medisinsk urt 2 deler

- ark med mulberry 2 deler

- nøkkelblad 2 deler

- rose hofter 2 deler

- frukt av Aronia ashberry 1 del

Lag en samling. Brew fra beregningen av 1 spiseskjeppsamling for 300 ml kokende vann, insister 30 minutter, avløp. Å drikke i løpet av dagen all den resulterende infusjonen, fordeler seg i 3 mottakelser, uavhengig av mottak av mat.

Minimal behandling av urter Jeg anbefaler å gjøre minst 3-4 uker.

trombocytopeni

trombocytopeni - en patologi forbundet med en kraftig nedgang i antall røde blodlegemer eller blodplater. Blodplater har stor innvirkning på mekanismen for blodpropp, og derfor kan deres mangel føre til blødning eller skarpe blødninger i hulrommet i indre organer, noe som er en direkte trussel mot menneskers helse og liv.

Essensen av blodplaters morfologi er at de ikke har en kjerne, og de er deler av megakaryocytisk cytoplasma. Dannelsen skjer i det røde knoglemarv som et resultat av prosessen med frigjøring av fragmenter av modercellen. Blodplanter lever ikke mer enn 12 dager. Døde blodplater fordøyer makrofager i kroppens vev, og i stedet for at ungdommer blir modne fra beinmarg. Cellevegget er representert av en membran som inneholder en spesiell type molekyler, hvis funksjon er å gjenkjenne skadede seksjoner av arteriene og venene. Selv kapillær blødning starter prosessen med å plugge det berørte området med en blodplate, ved å sette inn en såkalt "lapp" i sårhulen til fartøyet. Ut fra dette er de viktigste funksjonelle oppgaver av blodplater: dannelsen av en primær blodplateplugg, opprettelsen av faktorer som fører til vasokonstriksjon, aktiveringen av et av blodkoaguleringssystemene.

Trombocytopeni årsaker

Fysiologiske egenskaper i livssyklusen av røde blodplater gir oss mulighet til å klassifisere faktorer som fører til trombocytopeni i:

- redusere dannelsen av blodplater

- økning av blodplättes død

- fører til omfordeling av blodplater.

Den første faktoren er i sin tur oppdelt i: trombotsitoneniyu indusert megakaryocytic hypoplasi av kimen, trombocytopeni, hvor årsaken er ineffektiviteten trombotsitopoeza og trombocytopeni som resultat av å erstatte en bakterie av megakaryocytter i epiphysis av lange ben, på stedet av benmargen.

Underutviklingen til megakaryocytkimen skyldes manglende evne til den inerte hjernen til å starte prosessen med daglig erstatning. Årsaken er også aplastisk anemi, noe som fører til total hypoplasi av leukocytter, blodplater og erytrocytter.

Ikke minst rolle i utviklingen av denne spesielle typen trombocytopeni spilles ved bruk av antibiotika, cytostatika, antityroidmidler og gullpreparater. Så gruppen av cytostatika presser benmarget, og antibiotika fører til en økning i følsomheten av benmarg til denne gruppen av legemidler. Hypoplasi er også forårsaket av alkohol, virusinfeksjon, rutinemessig vaksinasjon mot meslinger, utvikling av sepsis hos pasienter, langvarig oksygen sult av vev og organer i menneskekroppen av ulike etiologier og andre. Det er også tilfeller av medfødt hypoplasi, som et eksempel - konstitusjonell aplastisk anemi.

Trombocytopeni, forårsaket av inhibering av trombocytopoiesis, skyldes mange årsaker. En av dem er en utilstrekkelig mengde trombopoietin, manifestert som regel ved fødselen. Trombopoietin er et stoff som forbedrer modningen av blodplater fra megakaryocytspiret. Foreløpig er denne patologien godt diagnostisert og egnet til rask kur.

En annen årsak som forstyrrer dannelsen av blodplater er alvorlig jernmangelanemi. Dette skyldes at for å opprettholde normale nivåer av blodplater i sirkulasjonssystemet og cyanokobalamin eller vitamin B 12, trenger en viss mengde jern. I tillegg thrombocytopoiesis reduksjonsprosesser ofte forbundet med virusinfeksjon, alkoholforgiftning og med arvelige sykdommer, etiologien av disse er i modningsprosessen uegnet for den kvalitative blodplate hematopoesen.

Til erstatning av megakaryocytter av den røde beinmargeledningen: blodkreft med dannelse av metastaser i sitt siste stadium, spredning av fibrøst vev og granulomer som erstatter de normale cellene i det røde benmarg med egne celler. Disse patologiske forholdene forårsaker en reduksjon av det kvantitative innholdet av alle dannede elementer i blodet, inkludert blodplater.

Faktorer som øker dødsfallet til blodplater, kan betinges klassifiseres i immunologiske og ikke-immunologiske. Dette er den mest omfattende gruppen årsaker som skyldes trombocytopeni, siden den akselererte oppløsningen av blodplättene fører til en økning i innholdet i strukturelle elementer i sirkulasjonssystemet som følge av ukontrollert neoplasma.

Konvensjonelt kan en gruppe immunologiske faktorer deles inn i:

- forårsaket av produkter av en aploantibodies, eller isoimmun trombocytopeni;

- autoantikropp-induserte autoimmune produkter, eller autoimmun trombocytopeni;

- forårsaket av reseptbelagte legemidler eller immun trombocytopeni.

Isoimmune trombocytopeni oppstår som følge av inn i blodet uvanlige gitt organisme blodplater. Grunnen til dette er aploimmunnaya trombocytopenisk purpura nyfødte og motstand i blodoverføring mottakere. Purple nyfødt utvikles når plate antigener mor uforenlig blodplateantigener baby, noe som resulterer i barnets kropp får fremmed for sitt system av blod antistoffer som ødelegger blodplater. Denne sykdommen er ikke vanlig og har en direkte avhengighet av tilstanden til immunitet av en kvinne under svangerskapet. Årsakene til mottakere av motstand er dårlig forstått, men det er trygt å si at symptomene har en forbindelse til inkompatible blodoverføring i form av blodplater.

Autoimmun trombocytopeni oppstår med blodpleddes død på grunn av effekten av antistoffer på immunkomplekser. Dette fører til kronisk lymfocytisk leukemi, inflammatoriske sykdommer i mage-tarmkanalen, humant immundefektvirus og andre.

De faktorer som fører til utviklingen av immun trombocytopeni, omfatter antibiotika gruppe penicillin, sulfonamider, heroin, morfin og andre stoffer, med det formål å antiulcer-legemidler så som ranitidin eller cimetidin. Ved å avskaffe stoffet ved oppfordring av legen, pasienten selvhelbredende.

Årsakene er ikke beslektet ved immunitet - en sykdom som misdannelser i det kardiovaskulære systemet, kroppens blodårer i metastaser, utskifting av klaffe og innsnevring av arteriene aterosklerotisk plakk. Massiv blødning og infusjon av store mengder transfusjonsmedisiner er også inkludert i denne gruppen av faktorer.

Når omfordeling av blodplater i depotet til et organ som milten forstyrres, akkumuleres flere blodplater enn i normen. Dette fører til splenomegali. Sykdommene som forårsaker denne patologiske prosessen inkluderer: leverkreft, leukemi, lymfom, infeksjonssykdommer i luftveiene og andre.

Trombocytopeni symptomer

Sykdommen manifesterer seg uventet og er i noen tilfeller utsatt for eksacerbasjoner, mens i andre har det et forlenget kurs. Klassifiser trombocytopeni som en heteroimmun og autoimmun form. Den første form oppstår kraftig, den andre blir en kronisk patologi. Men denne divisjonen er vanligvis ansett som betinget, siden manifestasjonen av sykdommenes klinikk ikke alltid kan korreleres til den spesifikke formen for trombocytopeni.

Begynner trombocytopeni med karakteristiske hudblødninger og blødning i slimhinnene. Bildet av hudblødninger er oftest observert i lemmer og trunk-regionen. Noen ganger tar de grensen til ansiktet og leppene og møtes på injeksjonsstedet.

Blødning etter utvinning av tannen er sjelden, begynner umiddelbart etter fjerning og varighet fra flere timer til flere dager. I tilfelle en fullstendig stopp for tilbakefall er ikke tilbøyelig.

Et slikt klinisk tegn som splenomegali uttrykkes hos pasienter med samtidig patologi. Den inkluderer autoimmun hemolytisk anemi, lymfocytisk leukemi, kronisk hepatitt. Leveren trombocytopeni økes ikke, og i et lite antall pasienter, som en regel, blir betente cervikale lymfeknuter, som fører til en økning i kroppstemperaturen til subfebrile. Sammenføyning klinikk artralgicheskogo syndrom og økning i senkning tyder på tilstedeværelsen av pasienter med systemisk bindevevssykdommer som lupus.

Den generelle analysen av perifert blod avviker fra normen ved nærvær av en reduksjon i den kvantitative indeksen av blodplater. Plasma koagulasjonsfaktorer forblir innenfor grensene for akseptable figurer. Morfologien til blodplater varierer, de øker i størrelse, cellene vises blå, deres transformasjon blir observert. Antallet retikulocytter stiger og erytrocyter ødelegges. Noen ganger er det et skifte av leukocyttformelen til venstre. I de fleste pasienter med trombocytopeni er antall megakaryocytter i det røde benmarg høyere enn normalt på grunn av omfattende blødninger. Blodstrypbarhetstiden er lengre, sårbarheten i kapillærene er positiv, blodproppene minker.

Ved alvorlige kliniske symptomer er følgende grader av trombocytopeni utbredt: mild grad, moderat alvorlighetsgrad og alvorlig grad.

En enkel grad av trombocytopeni oppstår som følge av langvarig og kraftig kvinnelig menstruasjon, med neseblødninger og intradermale blødninger. På dette stadiet er det nesten umulig å diagnostisere en sykdom, det oppdages ved et uhell under rutinemessige undersøkelser eller på grunn av en blodprøve når du ringer til en lege for en annen sykdom.

Den gjennomsnittlige graden av trombocytopeni manifesteres av hemorragisk utslett, som har utseendet av en rekke pinblødninger på huden og på slimhinner.

Alvorlig gastrointestinal blødning forårsaker en alvorlig grad av trombocytopeni, som oppstår når blodplateantallet faller til 25.000 / μl.

Det bør bemerkes at det er sekundær trombocytopeni, som en slags denne patologien. Hennes klinikk gjentar fullstendig klinikken for samtidig sykdom. For eksempel, allergisk trombocytopeni, som følge av virkningen av allergiske antigener på blodplater, som fører til skade eller fullstendig oppløsning.

Trombocytopeni i svangerskapet

Det bemerkes at antall blodplater for graviditet varierer ujevnt, fordi den enkelte tilstanden til kvinnens organisme er av stor betydning her. Hvis den gravide kvinnen er frisk, kan det være en liten reduksjon i blodplater. Dette skyldes redusert levetid og økt deltakelse i perifer sirkulasjonsprosess. Med lave blodplate-teller forekommer forutsetninger for utvikling av trombocytopeni. Årsaken til dette er en nedgang i dannelsen av blodplater, en høy grad av død eller forbruk. Klinisk er sykdommen preget av blødning og subkutan blødning. Faktorer av trombocyttmangel er den utilstrekkelige ernæringen til en gravid kvinne, brudd på immunetiologien eller kronisk blodtap. Dermed blir ikke blodplater produsert, eller de opptar en uregelmessig form.

For diagnostisering av trombocytopeni utføres en blodkoagulasjonstest. Dette er en veldig informativ og nøyaktig metode. Betydningen av å få informasjon om blodplater i blodet er at det gjør det mulig å unngå alvorlige komplikasjoner ved fødsel. Så i et barn med en trombocytopeni av immune natur i fødsel, er utviklingen av intern blødning stor, den farligste som er cerebral blødning. I et slikt scenario bestemmer den behandlende legen å levere kirurgisk prosedyre kirurgisk. I de fleste tilfeller truer denne sykdommen ikke barnets helse.

Trombocytopeni hos barn

Statistikk viser at antall barn som trekker trombocytopeni hos friske barn, er 1 av 20 000 tilfeller. Hovedrisikogruppen inkluderer barnebarn, det maksimale antallet identifiserte pasienter blir observert i vinter og vår.

Trombocytopeni er oftest medfødt. Slike barn har ofte en akselerert funksjon av milten, eller hypersplenisme. Dette er mulig på grunn av organets fysiologiske egenskaper. Milten er et depot for utmattede trombocytter, hvor de dør og regenereres. I tillegg oppstår trombocytopeni hos nyfødte i en immunologisk konflikt, på grunn av mangelen på kompatibilitet mellom babyen og den gravide kvinnen på blodplanteantigener. En sensibiliserende materiell organisme danner antistoffer mot blodplater som penetrerer gjennom magevegget inn i blodet av fosteret og fører til ødeleggelse av egne blodplater. Årsakene til den oppkjøpte trombocytopenien er forgiftning av kroppen, narkotikaallergi, smittsomme sykdommer, høyt innhold av skjoldbruskhormoner.

Symptomatologi hos barn er ikke vesentlig forskjellig fra slike manifestasjoner hos voksne. For å beskytte foreldrene skal være permanent neseblødning, en liten prikkutslett i området på underkroppene i kroppen, umiddelbar manifestasjon av et hematom med mindre mekaniske effekter, hematuri. Men slike forhold fører ikke til bekymring, siden det ikke er smerte syndrom og signifikante kliniske tegn. Dette er en stor fare for ungdommers helse, fordi dette er den viktigste årsaken til alvorlig blødning i indre organer og hjernen, som kan ende opp med dødelig.

Hos barn er trombocytopeni delt inn i primær og sekundær oppstått. Den første form er preget av trombocytopenisk syndrom, ledsaget av fravær av en annen patologi. Den sekundære form for trombocytopeni manifesteres ved komplikasjoner av den underliggende sykdommen. For eksempel er det levercirrhose, infeksjon av det humane immunsviktviruset og leukemi.

Basert på graden av påvirkning av immunkomplekset på utviklingen av sykdommen hos barn, skiller mellom immun og ikke-immun trombocytopeni. Immun trombocytopeni er assosiert med massedød av blodplater som følge av eksponering for antistoffer. Tilstanden for barnets immunitet skiller ikke mellom blodplater og tar dem som fremmedlegemer, noe som fører til produksjon av antistoffer. Det er en allelisk, transimmun, heteroimmun og autoimmun variant av denne sykdoms kategorien. Ikke-immun trombocytopeni oppstår med mekanisk skade på blodplater.

Autoimmun trombocytopeni

Autoimmun trombocytopeni er preget av ødeleggelse av blodplater som et resultat av påvirkning av autoantistoffer. Hovedstedet for modning er milten. I det forbi dødsfallet av blodplater skadet av autoantistoffer. I tillegg ødelegger blodplater makrofager av organer som lever og lymfeknuter. Frekvensen av sykdommen, ifølge statistikk, er 1 i 15 000 tilfeller, og det er mer sannsynlig å påvirke kvinner i alderskategorien fra 25 til 55 år.

Autoimmun trombocytopeni har vanligvis en akutt start, men noen ganger kan det oppstå en langsom utvikling. Et typisk symptom på autoimmun trombocytopeni er hemoragisk petechial utslett, lokalisert i hud og slimhinne. Plettene er smertefri på palpasjon, det kliniske bildet av betennelse er fraværende. Hos pasienter observeres blødning fra nesen, fra de indre organene i mage-tarmkanalen og fra livmorhulen. Den mest alvorlige komplikasjonen av hemorragisk diatese er retinalblødning, noe som fører til tap av syn.

Alvorlighetsgraden av dette syndromet har en avhengighet av det kvantitative innholdet av trombocytter i blodet. Lavt antall indikatorer forårsaker spontan blødning. Men paradoksalt nok høres det ikke, høye priser med tilhørende feber eller generaliserte infeksjoner kan forårsake alvorlig blødning.

Klinikken for autoimmun trombocytopeni begynner med blødninger i munnslimhinnen og i kontakt med kroppen med klær. Blødninger i ansiktet og konjunktiv er et dårlig diagnostisk tegn.

For diagnostisering av autoimmun trombocytopeni utføres i tillegg til konvensjonelle tester (generell blodprøve, generell urinanalyse og andre) spesielle tester. Steffen-metoden refereres til den første testen. Den består i det kvantitative uttrykket av antiglobuliner. Testen er ufølsom, siden serumet til pasientens blod brukes til sin oppførsel.

En mer pålitelig studie av blodplater gir en Dickson-test. Dens essens ligger i tellingen av antistoffer på blodplatenes cellevegg. Normalt overstiger deres mengde ikke 15 × 10-15 g. Med denne økningen utvikler immun trombocytopeni. Metoden er informativ, men tidkrevende, og som et resultat fant den ikke bred praktisk anvendelse.

Trombocytopeni behandling

Behandling av trombocytopeni begynner med utslipp av hormoner, spesielt foreskrive prednisolon. Dosen er valgt individuelt basert på beregning av 1 ml per 1 kg kroppsvekt av pasienten per dag. Hvis sykdommen utvikler seg, økes denne dosen med 2 ganger. Effektiviteten av behandling av trombocytopeni er umiddelbart åpenbar. For det første, det kliniske bildet av hemorragisk syndrom reduseres, og den kvantitative indeksen for blodplater øker. Ta stoffet til full effekt er oppnådd. Umiddelbart deretter korrigeres dosen til fullstendig eliminering.

Resultatet av bruk av glukokortikosteroider i 90% av tilfellene er positivt, men i gjenværende andel av pasientene er det bare blødningstopp, og trombocytopeni gjenopptrer.

Innen tre til fire måneder etter initiering av terapi er det et presserende behov for rask fjerning av milten. Effekten av splenektomi har vist seg hos 80% av pasientene. Med positiv dynamikk fra glukokortikosteroidbehandling oppstår forutsetninger for fullstendig kur. Operasjon, som regel, utføres parallelt med økning av doser Prednisolon i 3 og flere ganger. Hvis før kirurgi ble det administrert intramuskulært, så før og etter operasjonen er det nødvendig å bytte til intravenøse injeksjoner. Det er bare mulig å si nøyaktig hvor vellykket splenektomi gikk etter minst to år. Behandlingen med hormoner fortsetter, men dosene reduseres betydelig.

Den vanskeligste i den generelle terapeutiske forstand er tilstedeværelsen av pasienter som operasjonen ikke har gitt betydelige resultater. Slike pasienter foreskrives immunosuppressiv kjemoterapi med cytostatika som varer opptil to måneder. De inkluderer azathioprine, vincristinsulfat. Tilstedeværelsen av systemisk lupus erythematosus eller andre diffuse bindevevssykdommer fører til behovet for tidligere bruk av immunosuppressive midler. Dette gjelder for alvorlige former for systemisk sykdom. Hvis pasienten er ung og graden av lesjon er ubetydelig, brukes bare glukokortikosteroider.

Ikke rasjonelt ta cytostatika og før operasjon fordi immunoundertrykkende terapi er nødvendig for å velge medikament med den størst mulige effektivitet for et bestemt individ, og beviser at virkningen av medikamentet er avhengig av hva kriterier eller ikke. I tillegg på grunnlag av praktisk kunnskap, leger foreskrive pasienter høye doser av kjemoterapi og hormon, noe som fører til umuligheten av kirurgi for å fjerne milten. Det skal også bemerkes at denne terapien forårsaker mutasjoner, infertilitet eller patologi, arvet.

Ervervet trombocytopeni er ikke et immunkarakter som behandles symptomatisk. Så når hemorragisk syndrom utpeker hemostatika, generell og lokal betydning. Den første inkluderer 5% aminokaprosyre, østrogener, progestinon, androxon og andre. Den andre gruppen består av en svamp av hemostatisk, oksidert cellulose, lokal kryoterapi.

Hvis årsaken til trombocytopeni er massiv blødning, utfør blodtransfusjon. Transfusjoner er underlagt "rene" røde blodlegemer, som velges under hensyntagen til organismens individuelle egenskaper. Autoimmun trombocytopeni tjener som en kontraindikasjon for transfusjon av blodsubstitusjonsløsninger på grunn av at patogenesen av denne type sykdom er oppløsningen av blodplaten. Og dette forverrer trombocytolyse. En forutsetning for vellykket behandling er avskaffelsen av narkotika som forstyrrer blodplaternes evne til å danne en blodpropp, slik som acetylsalisylsyre, Ibuprofen, Warfarin og mange andre.

Pasienter blir plassert på dispensarregister etter bekreftelse av diagnosen ved å gjennomføre alle nødvendige kliniske og laboratorietester. Med all forsiktighet samlet arvelig anamnese, bestemme de morfologiske tegnene på blodplater i nærmeste familie.

Barns former for sykdommen behandles ganske godt av hormonelle stoffer, og sekundær trombocytopeni krever symptomatisk behandling.

Det er mulig å bruke folkemidlene. En avkok av neseblader, hofter av villrose og jordbær hjelper mye. Med målet om forebygging, drikk juice av birk, bringebær og rødbeter. Et godt resultat er med honningsanemi med valnøtter.

Ernæring for trombocytopeni

En spesiell diett for pasienter med en historie med gjest trombocytopeni, omfatter en gruppe av produkter som inneholder komponentene involvert i konstruksjonen av bærekonstruksjonen av blodceller i delingen og dannelsen av blodceller. Svært viktig er avvisningen av stoffer som hemmer graden av påvirkning på stadium av hematopoiesis.

Matrasjonen skal være rik på protein i større grad av planteliv, cyanokobalomin eller vitamin B 12, og matvarer må inneholde folsyre og askorbinsyrer. Årsaken til dette er at med denne patologien er det et brudd på purinmetabolismen. Dette fører til en nedgang i forbruket av produkter av animalsk opprinnelse. Proteinet erstatter vegetabilsk mat som inneholder soya: bønner, erter og andre. Mat for trombocytopeni bør være kosthold, inkludere en rekke grønnsaker, frukt, bær og greener. Animalfett bør være begrenset og bedre erstattet av solsikke, oliven eller noen annen slags oljer.

En indikativ liste over retter inkludert i menyen til pasienter med trombocytopeni:

- kjøttkraft kylling, noe som fører til økt appetitt

- bakervarer laget av rug eller hvetemel

- Den første parabolen skal være suppe;

- Salater i vegetabilsk olje med greener;

- fiskeretter fra fettfattige varianter av fisk;

- kjøttprodukter fra fjørfe kjøtt underlagt ulike varmebehandlinger;

- Garnishes er tilberedt av frokostblandinger, pasta;

- Det er ingen begrensninger for å drikke.

For at det terapeutiske dietten skal være til nytte og hjelpe til med terapi av trombocytopeni, er det viktig å følge visse regler. For det første er det nødvendig å kontrollere utslipp av nye blodceller fra milten, tiamin og nitrogenholdige produkter. For det andre krever støttestrukturen av blodceller tilstrekkelig inntak av lysin, metionin, tryptofan, tyrosin, lecitin og kolin, som tilhører gruppen av essensielle aminosyrer. For det tredje er adskillelsen av blodceller umulig uten slike sporstoffer som kobolt, B-vitaminer, stoffer som inneholder ascorbinsyre og folsyre. Og den fjerde, er kvaliteten på hematopoiesis avhengig av tilstedeværelsen av bly, aluminium, selen og gull i blodet. De har en giftig effekt på kroppen.

Les Mer Om Fartøyene