Kosthold i behandlingen av vaskulitt

Vaskulitt er en sykdom i sirkulasjonssystemet, nemlig et brudd på blodtilførselen til de indre organene, som påvirker hele menneskekroppen. Det er verdt å si at ofte blir vaskulitt dødsårsaken, så det er viktig å behandle behandlingen med all alvor. Kosthold med vaskulitt spiller en viktig rolle, så i tillegg til vanlig medisinering, må du endre dietten i samsvar med kravene til dietten.

Kosthold med vaskulitt

Kort om vaskulitt

Før du begynner en historie om ernæring for vaskulitt, snakke mer om sykdommen enn det er farlig, og hvorfor det er viktig å spise riktig for en snarlig forbedring av velvære. Som nevnt tidligere, påvirker sykdommen sirkulasjonssystemet, vanligvis kommer til å bekjempe flere indre organer, og er en konsekvens av at blodårene blir oppbrukt. Det første symptomet av sykdommen er et utslett som forekommer i nærheten av organet eller leddet som påvirket sykdommen. Imidlertid er det andre mindre åpenbare symptomer som indikerer at en person definitivt har problemer med blodårene. Det kan være en skarp stigning i temperatur, frysninger, oppkast, utslett på huden nær angrepne ledd eller legeme, hoste opp blod isolasjon, tilstedeværelse av sår i slimhinnene, tap av bevissthet og andre.

Av grunnene kan de også variere, og den valgte behandlingen vil avhenge av dem igjen. Vaskulitt kan skyldes:

 • Akutt lekkende smittsom prosess
 • Genetisk faktor
 • Bivirkninger etter vaccinering
 • Temperatureffekt på menneskekroppen og så videre.

Den vanligste formen for sykdommen er hemorragisk vaskulitt, dets andre navn, som også er mindre vanlig, allergisk og revmatisk purpura. Det er verdt å si at dette skjemaet er den farligste, som i tillegg til vaskulær skade utvikler trombose, som kan bli den umiddelbare dødsårsaken.

Behovet for en diett i behandlingen av vaskulitt

Det er viktig å forstå at vaskulitt ikke kan helbredes, det eneste å håpe på er en remisjon, det vil si introduksjonen av sykdommen i en passiv periode. Dette vil bidra til å stoppe ytterligere ødeleggelse av indre organer, samt minimere utviklingen av farlige komplikasjoner. Det er verdt å si at komplikasjoner høres utrolige, fordi vaskulitt kan provosere avvik i mental utvikling, forårsaker patologi i lungene og andre indre organer og så videre. T

Slike kolossale negative konsekvenser er forklart av det faktum at medisinene tatt av en syke person ikke tillater assimilering av mange nyttige sporstoffer, inkludert kalsium. Derfor er det første målet, som forfølges av dietten, å fylle underskuddet av slike komponenter.

Hvilke matvarer får lov til å spise med vaskulitt

Under overholdelse av kosthold er det anbefalt å fokusere på slike matvarer:

 • Kokte grønnsaker eller dampet
 • Klassisk supper og puré supper
 • En rekke frokostblandinger, tilberedt på vann eller melk
 • Fisk og kjøtt bør imidlertid bare foretrekkes for ikke-fete varianter
 • Kylling og vaktelegg, tilberedt ved koking eller damping
 • Eventuell frukt og bær
 • Ikke ferskt brød og kjeks fra det. Et unntak er konfekt og sort brød
 • Ferskpresset juice, kiseller og buljonger

Hvilke diettråd bør jeg følge?

I tillegg må du følge listen over anbefalte produkter, og du bør nøye vurdere den umiddelbare prosessen med matlaging. Hvis du er diagnostisert med en hemorragisk type vaskulitt, må du umiddelbart eliminere de matvarene som forårsaket allergisk reaksjon. Hvis du for øyeblikket er i akutte stadier av sykdommen, skal alle rettene slipes med en blender eller en vanlig kjøkkenrist. Også på dette stadiet er det viktig å ikke konsumere rå grønnsaker og frukt, de må nødvendigvis varmebehandles.

Hvis behandlingen innebærer å ta medisiner basert på glukokortikoider, bør du revurdere mengden salt som du bruker med mat, det bør reduseres. Til tross for at dietten viser bruken av fersk juice, må du gi opp juice fra grapefrukt, det påvirker sykdomsforløpet negativt. Også i listen over forbudte produkter er melk og svart sjokolade, krydder og krydder, alkohol og altfor fettstoffer.

Viktigheten av karbohydrater i ernæring med vaskulitt

Uansett hvilken type vaskulitt ble diagnostisert, en diett med vaskulitt hos barn (inkludert diett for hemoragisk vaskulitt hos barn), en diett for allergisk vaskulitt, kosthold for vaskulitt hos voksne, en diett i hemoragisk vaskulitt, vil være basert på de samme prinsipper - Høyt innhold av komplekse (treg) karbohydrater i mat.

En person i en kamp med vaskulitt bør få et daglig måltid som inneholder slike komponenter:

Komplekse karbohydrater - 400-500 gram

Energiverdien av mat per dag = ca. 3200 kcal.

Her er en liste over produkter hvor du kan selvstendig komponere din daglige meny, dele måltidet i tre hovedmåltider og 2 snacks. Så lærer vi av hvilke matvarer med høyt innhold av treg karbohydrater du kan gjøre opp med ditt daglige kosthold:

 • Mel - hvetemel, grovt mel, bokhvete mel, kokosmel
 • Kashi - Pasta bare fra harde varianter av mel, bokhvete grøt, perlebyg, risblanding;
 • Legumes - asparges, erter, kikærter;
 • For deilige og sunne snacks passer - sjokolade fra karob, helvete brød, sjetonger fra kokosnøtt;
 • Hva skal erstatte søtt stevia, sukker fra kokos, sirup og ekstrakt fra jordisk artisjokk;
 • Frukt som anbefales for å spise med hypoallergen diett for vaskulitt - eple og aprikos.

All mat skal være ordentlig forberedt, det er ønskelig å bare bruke de matlagingsmetoder som krever minimal tilsetning av fett. Så fra stek i en panne er det nødvendig å nekte. Det er også forbudt å spise for varm eller for kald mat.

Egenskaper av ernæring i hemorragisk vaskulitt

Hvis du har denne typen sykdom diagnostisert, innebærer dietten med hemorragisk vaskulitt avvisning av slike produkter:

 • Ekskluder alle typer citrusfrukter
 • Det er strengt forbudt å konsumere sjokolade, inkludert kakao
 • Fra menyen må du utelukke frukt som granateple, fersken, mango og ananas, samt bær
 • Det anbefales å slutte å spise egg på en stund til helsesituasjonen forbedres

Funksjoner av ernæring i vaskulitt av allergisk natur

Hvis diagnosen høres ut som en allergisk vaskulitt, er ernæring den første tingen å forandre på kortest tid. Det første du trenger å gi opp er fra fettstoffer. Deretter må du følge reglene for standard hypoallergen diett, som helt utelukker alle matallergene fra menneskelig ernæring. Således, i tillegg til de produktene, som ble skrevet tidligere, bør du også gi opp alt rødt, krydder, krydder, bær og så videre.

Daglig meny kan se slik ut, for eksempel:

 • Frokost - salat fra kokte grønnsaker, grønn te og brød
 • Den andre frokosten - noen frukt fra listen over tillatte produkter
 • Lunsj - suppe tilberedt på kylling, patties fra Tyrkia for damping
 • Ettermiddagsmat - et brød te
 • Middag - steames kjøttboller, gryte fra hytteost.

Funksjoner av en diett med kald vaskulitt

Det er en type sykdom hvor huden reagerer med et karakteristisk utslett på huden når det utsettes for lave temperaturer, en type vaskulitt som kalles kald.

I dette tilfellet er anbefalingene i næringsstoffet minimal og gjelder kun delvis avvisning av enkelte produkter:

 • På tidspunktet for forverring, avbryte forbruket av potensielle allergener
 • Under matlagingen er det verdt å ikke legge til salt, slik at du ikke bare forbedrer helsen din, men også lagrer et par dusin rubler under dietten
 • Prøv å bruke bare varmebehandlede matvarer

Funksjoner av dietten med vaskulitt

Kosthold med vaskulitt skal følge pasienten hele livet. Bare under utryddelse av symptomer kan du litt utvide kostholdet. Vaskulitt er assosiert med et brudd på immunforsvaret og er preget av allergisk utslett. Hypoallergen diett er hovedkomponenten i kompleks behandling.

Vaskulitt er en systematisk alvorlig sykdom som rammer mennesker i alle aldre og kjønn. Sykdommen rammer spesielt barn i alderen 4 til 12 år. Barnet kan klage på magesmerter. Det er konstant utslett på huden, blåmerker vises raskt. Kvinner lider av denne sykdommen sjeldnere enn menn. Ifølge statistikken forekommer toppen av vaskulitt på våren.

Nødvendighet av en diett

Årsaken til forekomsten er tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser i blodkarets vegger. Som følge av dette påvirkes hud, tarmkanal, nyrer, ledd. Feilen av flere formasjoner (mikrotrombi i leveren, nyrene, tarmene) er et svakt immunsystem. I en sunn organisme blir patogene celler nøytralisert og ødelagt. I de svake - det er mulig å utvikle inflammatoriske prosesser.

Utløseren er en allergisk reaksjon, og utløseren er et insektbit, en vaksine, et virus, bakterier, allergifremkallende mat.

Som et resultat øker permeabiliteten av blodårene. Utad dette manifesteres i blåmerker under huden, neseblod. Eksperter hevder at en allergisk reaksjon bare er en konsekvens. Hovedproblemet ligger i den genetiske predisposisjonen, utilstrekkelig respons av kroppen til et allergifremkallende produkt. Hvis virus og infeksjon legges til denne listen, begynner sykdommen å manifestere seg fullt ut.

Barn har ikke dannet immunforsvaret fullt ut, slik at tarmen oppfatter akutt mat. Det er ikke så mye kosthold, hvor mye riktig ernæring bør følge et barn hele tiden.

Riktig ernæring i tilfelle sykdom

Kosthold med vaskulitt har de strengeste restriksjonene, men å følge visse matvarer er nødvendig. Hver form for sykdommen har sine egne symptomer og graden av skade. På denne bakgrunn er dietten valgt hver for seg individuelt. For eksempel med hemorragisk vaskulitt, må du forlate svært allergifremkallende produkter. Det er også nødvendig å utelukke fra diettprodukter som det er en individuell intoleranse for. Samtidig er det nødvendig å konsumere mer frukt og grønnsaker med høyt innhold av vitamin C, spesielt for barn.

De generelle anbefalingene inkluderer avslag på alkoholholdige drikkevarer. I kombinasjon med medikamenter som tas under behandling, forårsaker de toksisitet. Stimulere utseendet og utviklingen av utslett.

Medisinske legemidler dikterer i større grad settet av nødvendige produkter:

 1. Glukokortikoider fører til økt blodtrykk, så du bør forlate salte matvarer.
 2. Mange medikamenter øker blodsukkeret og lipider. Maten i dette tilfellet skal være lavt kaloriinnhold.
 3. Medisinske produkter vasker ut kalsium fra tenner og negler. Bruk av fettfattige meieriprodukter blir obligatorisk.
 4. Det er mangel på kalium. På menyen er tørrfrukt introdusert: tørket aprikoser, svisker, rosiner. Imidlertid, i nærvær av nyresvikt, er produkter med kaliuminnhold strengt kontraindisert.
 5. Hvis vaskulitt er assosiert med anemi, bør økt oppmerksomhet tas på produkter som inneholder jern. Veldig nyttig vil være kjøtt.

Under bruk av narkotika er det flere endringer i kroppen. Mangel på noe nyttig stoff fører til en forverring av sykdommen.

Klassifisering av produkter etter allergenicitet

Kostholdet gir bruk av mat som er allergifremkaldende. Det er 3 grupper i graden av allergifremkallende: høy, medium og lav allergen.

 • flodfisk, sjømat, kaviar;
 • meieriprodukter;
 • egg;
 • røkt og marinert produkter;
 • hermetikk;
 • mat med høyt saltinnhold, syrer;
 • krydder;
 • honning;
 • grønnsaker med lyse rød, gul, mettet blå (tomat, aubergine, gulrot, bete);
 • frukt lyse farger i gule og røde farger (sitrusfrukter, meloner, ananas);
 • sjokolade søtsaker;
 • kaffe, sterk te, kakao;
 • sopp;
 • nøtter;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • rosiner, tørkede aprikoser, datoer;
 • mat tilsetningsstoffer;
 • grønnsaker og frukt, unkaracteristic for vårt område (avokado, mango).
 • hvete, bokhvete, mais;
 • frukt (fersken, banan, aprikos);
 • grønnsaker (poteter, belgfrukter, grønn paprika);
 • kjøtt (fett svinekjøtt, lam, hestekjøtt);
 • røde bær.
 • gjærte melkprodukter;
 • biprodukter (lever, tunge, nyrer);
 • grønn eple, pære, gul kirsebær, stikkelsbær;
 • sjøfisk;
 • frokostblandinger (ris, perlebyg, havregryn);
 • tørt brød;
 • fettfattig svinekjøtt, biff, kylling, kanin;
 • kål, agurk, courgette;
 • epler, pærer i form av tørkede frukter;
 • grønnsak og smør;
 • svak te, mineralvann fremdeles eller lavt karbonert.

I tillegg kan pasienten ha en individuell intoleranse mot et bestemt produkt. I dette tilfellet forårsaker allergifremkallende produkter en alvorlig utslett og forverring av sykdommen.

Hypoallergen diett observeres i perioden med eksacerbasjon. Et nytt produkt skal oppgis med tillatelse fra den behandlende legen, hver etterfølgende - etter 3-4 dager.

Funksjoner av å spise

Under sykdommens forverring er det ikke bare nødvendig å rengjøre allergifremkallende matvarer, men å ta maten riktig:

 1. For det første er det nødvendig å utelukke stekte matvarer. Du kan lage mat, småkoke, lage mat for et par. Begrens bruken av salt.
 2. For det andre, ta mat 5-6 ganger om dagen i små porsjoner. En slik diett vil utelukke overdreven stress på magen, tarmen. Retter skal være behagelig temperatur.
 3. For det tredje, unngå overeating. Rester av ufordøyd mat oppbevares i kroppen og provoserer en reaksjon i form av en allergi.

Til tross for de store restriksjonene i mat, bør maten være full og balansert.

Behandlingen er veldig alvorlig og lang. I noen tilfeller må du følge en streng diett for 1 år. På en enkel grad av sykdom - 2 måneder. Selvløpssykdom har ingen klare grenser, kan manifestere seg i form av revmatisme, en svulst, allergier. Årsakene til primær vaskulitt er fortsatt et mysterium til denne dagen. Sekundær forårsaker flere faktorer.

Årsakene til sekundær vaskulitt:

 1. Hyppige akutte sykdommer og forekomst av kroniske sykdommer.
 2. Behandling av kreft ved bruk av biologiske giftstoffer.
 3. Vaksine.
 4. Kontinuerlig påvirkning av lave og høye temperaturer: Frostbit, overoppheting.
 5. Sol- og termiske forbrenninger i huden.
 6. Skade.
 7. Genetisk predisposisjon.
 8. Tilstedeværelsen av allergier.
 9. Svak immunitet.

Gjentatt vaskulitt kan ikke være, hvis du følger visse regler:

 1. Styr immunsystemet. Det er ansvarlig for kroppens beskyttende funksjoner. Sparer seg fra virus, bakterier, neoplasmer. Det er nødvendig å lede en riktig livsstil: full søvn, hvile, opphold i frisk luft, små fysiske aktiviteter, fravær av dårlige vaner.
 2. Maten skal være balansert. Etterfyllingen av kroppen med vitaminer og mineraler er direkte relatert til tilstanden av immunitet. Derfor bør dietten overholdes ikke bare under sykdommen, men også i fraværet.

Vaskulitt er vanskelig å diagnostisere, siden den har likheter med andre sykdommer. Ofte kan forekomsten av sykdommen ikke gjettes i mange år. Ikke undervurder kompleksiteten av sykdommen. Kosttilskudd i vaskulitt er hovedkomponent i vellykket behandling av sykdommen.

Kosthold med vaskulitt

Vaskulitt er en hel gruppe sykdommer som er preget av betennelse i blodkarets vegger. Med en slik sykdom forstyrres blodtilførselen til organer og vev, noe som til slutt fører til deres død.

For å redusere og forhindre denne prosessen, er det ikke bare nødvendig å ta medisiner foreskrevet av legen, men også å følge et spesielt diett.

Funksjoner av ernæring i vaskulitt hos voksne og barn ^

Totalt utmerker seg flere former for vaskulitt avhengig av lesjonens område:

 • Arteritt: arterielle vegger er involvert;
 • Flebitt: de venøse veggene lider
 • Arteriolitis: små arterier er skadet;
 • Kapillaritt: Betennelsen konsentrerer seg på kapillærene.

Også vaskulitt er delt inn i primær og sekundær. I det første tilfellet har årsakene til forekomsten ennå ikke blitt avklart, og i andre tilfelle kan sykdommen være en konsekvens av andre faktorer:

 • Smittsomme akutte prosesser;
 • Arvelig predisposition;
 • Negativ respons på introduksjonen av vaksinen;
 • Intoxicering av kroppen;
 • Langvarig bolig ved lav eller omvendt - høye temperaturer;
 • Solbrenthet og mekanisk skade på huden.

Symptomene på vaskulitt manifesterer seg i utgangspunktet på samme måte:

 • feber,
 • økt kroppstemperatur,
 • rask tretthet,
 • svakhet
 • tap av appetitt,
 • psykiske lidelser,
 • oppkast,
 • hoste med blod,
 • besvimelse,
 • redusert synsstyrke,
 • sår på kjønnsorganene.

Trenger du en diett med vaskulitt?

Det viktigste målet med behandling og diett for pasienter med vaskulitt er å forlenge remisjon, for å hindre skade på indre organer og redusere sannsynligheten for komplikasjoner at denne sykdommen er full av:

 • mental retardasjon,
 • lungesår, lever, nyrer og andre vitale organer.

Noen stoffer bidrar til å vaske kalsium fra kroppen, så et terapeutisk kosthold for vaskulitt hos barn og voksne bidrar også til å forhindre en slik negativ prosess.

I kostholdet av terapeutisk diett ernæring i systemisk vaskulitt anbefales det å inkludere følgende produkter:

 • Kokte eller dampede grønnsaker;
 • supper;
 • grøt;
 • Fettfattige varianter av fisk og kjøtt;
 • Vegetabilske oljer;
 • Kokt, mykt kokt egg eller damp omeletter;
 • Søte bær og frukt;
 • Gårsbrød eller kjeks i går;
 • Juice, smoothies, gelé, kompotter.

Kosthold for vaskulitt: Meny og egenskaper av terapeutisk ernæring ^

Slik spiser du riktig med vaskulitt: legenes meninger og pasientens resultater

Regler for dietten for vaskulitt

 • Under den akutte scenen skal alle rettene varmebehandles og i malet form. Etter hvert som tilstanden forbedrer, kan du slutte å gni mat;
 • Med hemorragisk vaskulitt må alle allergifremkallende mat fjernes fra kostholdet;
 • Når du tar glukokortikoider, må du begrense mengden salt
 • Du kan ikke bruke grapefruktjuice med vaskulitt og andre matvarer som kan provosere en forverring: krydder, sjokolade, sprit og for fet mat.

Diet - tabell nummer 1 med vaskulitt: meny

I begynnelsen ordinerer legene vanligvis dette hypoallergene dietten med vaskulitt, som gir følgende næringsprinsipper:

 • Mat bør serveres i revet form, og bakte retter skal være uten skorpe;
 • Ikke spis for kaldt eller varmt.
 • I løpet av dagen skal organismen få 400 g sakte karbohydrater, 90 g protein, 100 g fett og opptil 3000 Kcal.

Kosthold med hemorragisk vaskulitt

Det er ingen spesielle begrensninger for en slik diett, men det finnes en rekke produkter som må utelukkes:

 • Sitrusfrukter;
 • Kakao og sjokolade;
 • Mango, granatepler, ananas, fersken;
 • egg;
 • Søte bær.

Kosthold for allergisk vaskulitt

Hvis denne sykdomsformen ble diagnostisert, er det nødvendig å fjerne alt kosthold og matvarer som er oppført ovenfor, fra kostholdet, og planlegg menyen som denne:

 • Vi har frokost med vegetabilsk salat, te og kjeks;
 • Vi spiser en frukt til lunsj;
 • Vi har lunsj med suppe med fettfattig kjøtt, dampkoteletter og grønnsaker;
 • For en om morgenen drikker vi en rosen hofter;
 • Vi spiser med kjøttboller, bakte grønnsaker og et glass kefir.

Kosthold med kald vaskulitt

Hvis vaskulitt ledsages av utseendet av kaldt urticaria, er det nok å observere enkle regler for ernæring:

 • Ikke bruk mat allergener;
 • Prøv å ikke bruke salt når du lager mat
 • Berik dietten med varmebehandlede grønnsaker.

Kosthold for vaskulitt hos barn

Hos barn med vaskulitt er næringsprinsippene lik voksne:

 • Mat bør serveres i et renset form;
 • Fra kostholdet er nødvendig å rengjøre rips, jordbær, jordbær, persimmons, sitrusfrukter, egg, melk, kondensert melk, ost, svinekjøtt, kylling, honning, godteri, sjokolade, kaker, te og saft smaker.

Kosthold for forebygging av vaskulitt

For å forhindre vaskulitt eller forlate remisjon for de som allerede er syke, er det nok å begrense bruken av produkter som kan forverre:

Oppskrifter for en diett med vaskulitt

Oppskriften på dampede koteletter:

 • Vi lager biff, bland det med hakkede løk, revet gulrøtter og greener;
 • Tilsett litt mel, bland alt med rå egg til uniform, legg i en halv time i kjøleskapet;
 • Vi danner runde koteletter, kok i et par 45 minutter.

Oppskrift på salat fra kokte grønnsaker:

 • Vi koker poteter, rødbeter og gulrøtter, skrell og kutt i terninger;
 • Dryss med urter, bruk olivenolje til dressing.

Oppskrift på fruktsalat:

 • Fint hakket skrelt apple, pære og banan;
 • Alle fruktene blandes, fylles med usøtet yoghurt uten tilsetningsstoffer.

Resultatene, anbefalinger og anbefalinger fra leger om riktig ernæring i vaskulitt ^

Denne sykdommen reagerer vanligvis godt til behandling hvis det ikke er noen komplikasjoner, foruten diett resultater i hemoragisk vaskulitt ser lovende: betennelser og utslett begynner å skje i en uke etter at den begynte, og etter en måned vil du merke betydelig lindring av symptomer.

Tips om hvordan du unngår vaskulitt

 • Ikke overopphet eller overkjøle;
 • Beskytt huden mot brannskader;
 • Riktig å spise.

Enkel profylakse av vaskulitt bidrar også til å forhindre at den kommer tilbake, så det er nødvendig for alle som allerede har hatt en slik sykdom.

Anmeldelser av leger om kosthold med vaskulitt

Olga, 39, terapeut:

"Kostholdet bør velges individuelt, fordi det avhenger av sykdommens form. I de fleste tilfeller er allergenprodukter ekskludert, men generelt er kostholdet ikke strenge "

Ekaterina, 35 år gammel, reumatolog:

"Behandling av vaskulitt bør være omfattende og utføres under tilsyn av flere leger: en dermatolog, en reumatolog og en nevrolog hvis sykdommen har en primær form. Uansett området av lesjonen, er det nødvendig med en diett, uansett fordi det forbedrer effektiviteten av narkotika og forhindrer komplikasjoner "

Daria, 43 år gammel, hudlege:

"Vaskulitt manifesterer oftest seg på huden, og i dette tilfellet anbefales det ikke bare å drikke tabletter, men også å overholde dietten. Folkets rettsmidler basert på skader hjelper også godt, men en slik behandling bør samordnes med en lege. "

Hovedtrekkene til en diett med vaskulitt

Ernæring for vaskulitt er svært viktig for helbredelsesprosessen. Men før vi begynner å se nærmere funksjonene i menyen på denne patologi er svært viktig å forstå hvordan sykdommen arter seg som regel, fordi noen ganger folk ikke fullt ut forstår nøyaktig når du vil ha til å justere sin livsførsel.

Karakteristiske trekk ved patologi

Vaskulitt er en inflammatorisk prosess som samtidig påvirker veggene i mange blodårer.

I dette tilfellet, og de tilstøtende vev og organer kan bli påvirket på grunn av dette. På grunn av den konstante betennelse av karveggen mister sin elastisitet, kan denne bakgrunn å begrense karlumenet og blodtilførselen til organer og vev, som han må mate, forringes betydelig.

Årsaker til sykdommen

Vaskulitt er av to typer, og årsakene til forekomsten avhenger av denne parameteren.

Primær vaskulitt utvikler seg selv uten noen åpenbare forutsetninger.

Sekundær vaskulitt oppstår fra noen sykdommer, mot hvilke fartøyets vegger er skadet:

 • alvorlig hypotermi eller overoppheting av kroppen, brannskader;
 • traumer av varierende kompleksitet og lokalisering;
 • arvelig predisposition;
 • individuelt svar på vaksinasjon
 • smittsomme sykdommer;
 • effekten på kroppen av ulike kjemikalier;
 • tar stoffer som inneholder farlige stoffer (oftest slike stoffer brukes til behandling av kreftpasienter).

karakteristiske symptomer

Manifestasjoner av vaskulitt ligner på noen måter symptomene på andre patologier, og det er derfor ikke alltid mulig å diagnostisere umiddelbart. Men samtidig forblir de mest karakteristiske manifestasjonene av sykdommen:

 • økning i temperaturen. I dette tilfellet svinger det oftest om dagen, og ikke hele tiden holder seg på et høyt nivå;
 • alvorlig svakhet, tretthet
 • utslett på huden. Utseendet til nye lesjoner sammenfaller ofte med en økning i kroppstemperaturen;
 • coryza, hoste;
 • kvalme, oppkast;
 • hodepine;
 • overdreven spenning, rask temperament;
 • tap av appetitt eller periodiske forstyrrelser;
 • sårholdig betennelse i kjønnsorganene;
 • betennelse i øynene, rødhet, hevelse i øyelokkene, forringelse av syn.

Disse symptomene kan oppstå separat eller kombinert med hverandre, men utseendet på utslett på huden er fortsatt et uunnværlig tegn på denne patologien.

Også vaskulitt er preget av blødninger. I første fase påvirker de bare hud og små kar. I fremtiden kan de forekomme i leddene, indre organer og vev.

Et karakteristisk tegn på sykdommen er også at den har en periode med forverring og en periode med remisjon. Vanligvis har sykdommen en kronisk karakter og endres periodisk til en akutt form.

Funksjoner av ernæring

Det må forstås at vaskulitt er en inflammatorisk prosess, og derfor bør pasienten ta hensyn til det faktum at absolutt alle produkter må være helt hypoallergene når de velger riktig diett.

Det er allergiske reaksjoner som i stor grad påvirker kroppen, noe som fører til ulike negative reaksjoner i den.

Derfor er det så viktig at dietten til en pasient med en slik patologi skal være så mild og nøytral som mulig.

Grunnleggende regler

Først er kostholdet for vaskulitt basert på følgende regler:

 • Innføring av nye produkter bare etter rådgivning til en lege.
 • i perioden med forverring er det tillatt å bruke bare hypoallergeniske produkter;
 • i hele livet bør være forsiktig med allergifremkallende matvarer, unngå å være farlig for dem (sjokolade, sitrus);
 • røkt, stekt, saltet er helt utelatt fra kostholdet i perioden med forverring. Det er bedre å gi preferanse til retter tilberedt med damp eller kokt;
 • redusere saltinntaket;
 • spis 4-5 ganger om dagen i små porsjoner, ikke overmål;
 • noe produkt anbefales ikke å bruke oftere enn 1 gang om 3 dager;
 • i kostholdet hver dag er verdt å inkludere forskjellige produkter fra listen over tillatte.

Det er strengt forbudt å bruke grapefrukt og juice fra det! Dette skyldes det faktum at grapefrukt nøytraliserer effekten av legemidler.

Menykrav

Først av alt er det verdt å ta hensyn til det punktet at veldig ofte vaskulitt ledsaget av alvorlige allergiske reaksjoner, noe som er grunnen til at maten bør være tenkt ut i strengt samsvar med distribusjon av produkter på vysokoallergennye og lav allergi.

Adskillelsen utføres vanligvis i henhold til følgende regler:

Lowallergenic produkter inkluderer:

Fermenterte melkprodukter

 • sur-melkeprodukter uten tilsetningsstoffer (hytteost, kefir). Yoghurt kan bare tilskrives denne gruppen hvis den inneholder ingen tilsetningsstoffer og smaker;
 • brød og brød;
 • marine produkter (abbor);
 • ikke sterkt sterk te, vann uten fargestoffer og ikke glitrende;
 • havremel og risgrøt;
 • fettfattig kjøtt. Det er bedre å velge en kanin eller kalkun;
 • frukt og grønnsaker er ikke røde eller andre lyse farger.

For produkter som oftest forårsaker allergi er det vanlig å inkludere:

 • sterk te, kaffe, sjokolade, kakao;
 • sitrusfrukter og røde grønnsaker;
 • fett kjøtt og fisk;
 • sjømat;
 • kyllingegg;
 • røkt, krydret, krydret;
 • marinader, hermetikk;
 • produkter med konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer
 • søtsaker (bakevarer, søtsaker, honning);
 • tørket frukt;
 • noen produkter som ikke er typiske for området;
 • noen form for alkoholholdige drikkevarer.

Med spesiell forsiktighet bør det tas hensyn til forbruket av slike produkter:

 • bønner;
 • svinekjøtt;
 • bær;
 • bokhvete og maisgrøt;
 • poteter.

Disse matene bør konsumeres i små mengder etter å ha smakt en del av slik mat.

Dietten bør utgangspunktet bare være basert på produkter som er lite allergifremkaldende. Produkter som er i stand til å provosere allergiske reaksjoner, er bedre å ekskludere helt fra kostholdet for å hindre mer alvorlig utvikling av vaskulitt. Selv om effektiv terapi er riktig valgt, men pasienten vil konstant provosere utviklingen av allergiske prosesser i kroppen, vil sykdommen vises igjen hver gang.

Avslutningsvis skal det bemerkes igjen at mange mennesker helt feilaktig tror at med vaskulitt mat spiller ingen rolle. Faktisk er riktig diett et av de viktigste stadiene av terapi. Det er takket være normal ernæring at kroppen kan opprettholdes på riktig nivå. Ellers kan sykdommen komme tilbake og fremgang igjen selv etter behandlingsforløpet.

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hva er denne sykdommen og hvordan å behandle, klassifisering og symptomer på sykdommen hos barn og voksne

Hvorfor det er en sykdom

Underarter av vaskulitt

Alle former for vaskulær betennelse er like i naturen, men det er noen forskjeller. Noen patologier fører til irreversible konsekvenser og et dødelig utfall, mens andre bare påvirker huden. Klassifisering av vaskulitt i henhold til graden av vaskulær skade:

 1. stor:
 • tropisk aortitt;
 • Kogans syndrom;
 • sarkoidose;
 • gigantisk celle arteritt;
 • Takayasu's sykdom (ikke-spesifikk aortoarteriitt).
 1. gjennomsnitt:
 • familiær innlandsfeber;
 • lepromatøs arteritt;
 • striatal vaskulopati
 • nodular polyarteritis;
 • Kawasaki sykdom.
 1. Liten (kryoglobulinemisk form):
 • Urtisk vaskulitt;
 • Dego sykdom;
 • pigmentlilla av Shemberg;
 • kutan leukocytoklastisk angiitt;
 • utløsende tromboangiitt;
 • Cherdja-Strauss syndrom (eosinofil granulomatose);
 • Wegeners granulomatose;
 • Behcet's sykdom;
 • Sjenlaine-Genokos sykdom.

Avhengig av størrelsen på blodkarene, er betennelsens betennelse delt inn i flere grupper:

 • flebitt (betennelse er konsentrert i venøs veggen);
 • kapillær (kapillærene er involvert);
 • arteriolitis (arterioler er skadet);
 • arteritt (arterieveggene er involvert i den patologiske prosessen).

Mangfoldet av sykdommen gjorde det mulig å dele vaskulitt i henhold til forskjellige tegn. Blant de primære systemiske former, gir klassifisering av vaskulitt det primære kaliber av berørte kar:

 • aorta og andre store grener, dette inkluderer Takayasu sykdom, Horton sykdom (temporal arteritt);
 • arterier av middels og liten diameter, inkluderer nodulær periarteritt, granulomatose, nekrotiserende vaskulitt, lymfatisk syndrom;
 • små arterier, kapillærer, eksempel, utrydding av tromboangiitt eller Buerger's sykdom, kryoglobulinemisk vaskulitt;
 • blandet form.

Sekundær vaskulitt er forskjellig i henhold til det antigene prinsippet:

 • Infeksjoner (med syfilis, tuberkulose, sepsis, soppsykdommer);
 • å ha på grunnlag en lesjon av bindevev (revmatisme, rheumatoid vaskulitt, kutan og leddendringer i lupus erythematosus);
 • forårsaket hypersensitivitet (ondartede svulster, serumsyke, sjeldne patologi cryoglobulinemia, Henoch-Schönleins sykdom).

Kryoglobulinemisk vaskulitt påvirker små kar (venler, arterioler, kapillærer), hovedsakelig manifestert på huden. Det utmerker seg ved selektiv skade på nyreglomeruli.

I dette tilfellet finner pasienten i blodserumet kryoglobuliner - spesielle proteinkomplekser som reagerer på temperaturer under 37 grader.

Komplementsystemet er et kompleks av komplekse proteiner som deltar i kroppens humorale forsvar fra virkningen av "utenlandske agenter". Disse proteinene spiller en rolle i autoimmune forstyrrelser, inkludert når hudvaskulitt manifesteres, spesielt med urticium, spiller de en dominerende rolle. Så hva er manifestasjonene av sykdommen?

Standard komplementær

Denne typen HC er diagnostisert når kutan vaskulitt manifesterer seg som hovedsymptomene i kombinasjon med normale nivåer av C1q-komplement. Som regel har det et gunstig kurs i forhold til andre former for HC, nesten alltid hud symptomer er funnet, systemiske manifestasjoner av sykdommen er ekstremt sjeldne.

Årsaker til vaskulitt

Moderne medisiner har ennå ikke fullt ut studert alle årsakene til vaskulitt. Nå er det flere meninger om opprinnelsen til sykdommen.

Ifølge en teori utvikler patologi mot bakgrunnen for virus- eller smittsomme sykdommer. Fartøy er spesielt ofte betent etter hepatitt, når en unormal immunrespons på patogenet oppstår.

Den andre versjonen er den autoimmune naturen til sykdommen. Legene mener at patologien er provosert av det menneskelige immunforsvaret selv når det ikke kjenner igjen sine celler og reagerer på dem som et fremmedlegeme.

Den tredje teorien er knyttet til genetisk natur. Ifølge denne versjonen øker arvelighet i kombinasjon med ugunstige ytre faktorer sjansene for sykdommen.

Allergi mot mat kan forårsake urticaria vaskulitt.

Hovedårsakene som kan provosere utviklingen av urticaria vaskulitt:

 • Smittsomme sykdommer, inkludert de som foregår i kronisk form;
 • tar narkotika;
 • allergi mot mat eller andre stoffer.

Under påvirkning av disse faktorene skjer endringer i små fartøyers vegger, som først øker permeabiliteten, og ødelegger dem deretter.

Det er to varianter av urticaria vaskulitt:

 • Primær, som bare påvirker huden.
 • Sekundær. I dette tilfellet er kutane manifestasjoner en konsekvens av en eller annen systemisk sykdom. Årsaken til utviklingen av sekundær urticarial vaskulitt kan bli smittsomme sykdommer (hepatitt, mononukleose, etc.), onkologi, glomerulonephritis. Noen ganger kan symptomene på urticarial vaskulitt manifestere seg når man tar ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Årsakene til vaskulitt er ikke klargjort til dags dato. Sykdommen manifesterer seg ved den aggressive "oppførsel" av det menneskelige immunsystemet til noen antigener. Denne reaksjonen bryter kroppens beskyttelsesregler, overskrider grensene for "selvforsvar" og forårsaker død av egne celler.

Hjem allergener kan forårsake systemisk vaskulitt

En rekke faktorer som kan aktivere en slik autoimmun reaksjon er uthevet. Disse inkluderer:

 • Vanlige allergener (husstøv, plantepollen, poppelluft, fuglfjær og dyrehår, lukt av blomster);
 • medisinske preparater;
 • infeksjon med langvarig kronisk prosess (tonsillitt, bihulebetennelse, adnexitt hos kvinner, sopphudssår, dental karies);
 • ultrafiolett stråling, langvarig eksponering for solen, selv lokal bruk av rør-kvarts i terapi;
 • vaksiner og whey som inneholder fremmede proteiner;
 • arvelig predisposisjon (selv om arvet ikke overføres).

Årsakene til vaskulitt kan være forskjellige faktorer, men oftest er det smittsomme allergiske midler. Med langvarig sensibilisering av kroppen med noe allergen (bokstøv, medisiner, pollen av planter, fluff).

Eller med en langvarig infeksjonsprosess (kronisk tonsillitt, otitis, adnexitt, tannskader, soppinfeksjoner).

Noen forskere peker på mulig provokasjon av de første symptomene på vaskulitt ved langvarig eksponering for direkte sollys, noe som er en ekte parallergisk (allergisk fremmende) faktor.

Det er tilfeller av utseende av vaskulitt etter behandling av tonsillitt med tubus-kvarts hos mennesker med arvelig disposisjon.

I tillegg bør det tas hensyn til allergiske manifestasjoner etter administrering av visse vaksiner, serum. Et vesentlig sted bør gis til utveksling av biologisk aktive stoffer (mediatorer av betennelse og allergier), samt til alle mulige brudd på funksjonen av blodplasma og koagulasjonskomponent av hemostase.

Når man etablerer årsakene til vaskulitt, er det nødvendig å ta hensyn til tilstanden av cellulær og humoristisk immunitet, fordi noen immunbristtilstander kan føre til vaskulitt. Dessverre er det ikke alltid mulig å fastslå årsakene til organismenes aggresjon mot vevene i fartøyets vegger.

Urtikaria vaskulitt er en velstudd dermatologisk sykdom, slik at leger i løpet av laboratorieundersøkelser har identifisert følgende årsaker til hudutslett:

 • Tilstedeværelse av foki av kronisk infeksjon i kroppen;
 • sirkulasjonsforstyrrelser;
 • bruk av steroid medisiner på hormonell basis;
 • allergiske reaksjoner på de fleste matvarer;
 • diabetes mellitus med svært høye glukose nivåer;
 • hypertensiv sykdom;
 • hepatittvirusinfeksjon, uavhengig av genotype;
 • Tilstedeværelse av mononukleosepatogener i blodet.

Urtisk vaskulitt, i henhold til utviklingstypen, er delt inn i primær og sekundær. Klassifiseringen er avhengig av det kliniske bildet av hudtilstanden. Primær urticaria utslett er en multippel formasjon på pasientens hud, som bare påvirker det øvre laget av epidermale vev.

Årsaken til dette er ofte en allergi mot mat eller klær laget av syntetiske materialer.

Sekundær vaskulitt er mer farlig for helsen, fordi dens utvikling forårsake kroniske infeksjoner, bakterielle patogener som befinner seg i kroppen til pasienten for over en lang tidsperiode.

Disse inkluderer hepatitt, mononukleose, Staphylococcus aureus, streptokokker. I dette tilfellet kan ikke bare det øvre lag av huden påvirkes, men også dypere vev.

Symptomer på sykdommen

Som hudvaskulitt har symptomene på urtikaria en tendens til å manifestere seg først på huden og er preget av utseende av blærende papiller og plakk. Visualisert urtikaria ( "elveblest") lagres lenger enn 24 timer, ikke "ripete" og "brenner" normalt tillatt med rest fenomener - rest purpura eller hyperpigmentering (garving av huden).

Vaskulitt - symptomer

Avhengig av type patologi, varierer symptomene. Primær vaskulitt ledsages av symptomene som er typiske for de fleste sykdommer: muskel og hodepine, en liten temperaturøkning.

I fremtiden vises tegn på organskader, hvor fartøyene begynner å gjennomgå en patologisk prosess. De viktigste symptomene på vaskulitt:.

 • hudutslett;
 • tap av appetitt;
 • vekttap;
 • svakhet, tretthet;
 • feber.

Urtisk vaskulitt simulerer som regel det kliniske bildet av tilbakevendende urtikaria. De viktigste symptomene er:

De første symptomene på vaskulitt er vanlige for de fleste sykdommer, nemlig svakhet, økt tretthet, en liten økning i kroppstemperatur, hodepine og muskelsmerter.

Imidlertid, etter en tid med den videre utviklingen av auto-aggresjon av kroppen, begynner symptomene på lesjonen av organet hvis kar er utsatt for den patologiske prosessen.

I mange tilfeller kan disse symptomene behandles feilaktig før du utfører en bestemt diagnose av vaskulitt.

Vaskulitt er delt inn i primær og sekundær.

Primær vaskulitt er betennelse i fartøyet, noe som forårsaker skade på organet eller vevet som leveres med blod av dette fartøyet.

Sekundær vaskulitt er en konsekvens av en sykdom (sarcoidose, diabetes, systemisk lupus erythematosus) og ses som et symptom.

Med allergisk vaskulitt i huden, blødninger, knuter, eksudative elementer med hemorragisk innhold, opptrer. Mulige utslett uten hemorragiske elementer, som erytematøse flekker, blærer, vesikler.

Slike manifestasjoner kompliserer i stor grad diagnosen. I tilfelle av utslett, kan du noen ganger se en svart skorpe - et hudinfarkt.

Dette symptomet på vaskulitt skaper en imaginær likhet med papulær nekrotisk hudt tuberkulose. I noen pasienter er en slik manifestasjon som en blødning under tennene på tærne ganske sjelden.

Vanligvis påvirker utslett i vaskulitten bena, nemlig: underbenet, baksiden av føttene, hofter. I generalisert form av vaskulitt, selv om det er manifestasjoner på underarmenes hud, vil stammen, huden på underekstremiteter fortsatt være mest berørt.

Allergisk vaskulitt, foruten de viktigste kliniske manifestasjoner, bringer mye ubehag for pasientene - leddsmerter, klemme eller brennende smerte, sjelden - kløe på stedet av skader.

Det ble registrert tilfeller av pasienters klager om urimelig leddsmerte noen måneder før utseendet av de første utslettene.

Allergisk knottende vaskulitt

Denne gruppen av vaskulider inkluderer akutt og kronisk erytem nodosum og Bazen erytem.

Erythema nodosum akutte inflammatoriske forskjellig danner noder i de fremre og bakre overflater av de nedre ben, kan hudfarge være over dem skifter fra lys rød til blå og gul-grønn (som i resorpsjon blåmerke).

Knuter finnes i forskjellige tall, størrelsen kan overstige valnøtten, tett. Med typiske knuter er sjeldne blemmer, papler, kviser, men ikke forekommer sårdannelse, nekrose, arrdannelse.

Prosessen fullføres ved fullstendig resorpsjon av formasjonene.

Behcets sykdom er en uspesifikk vaskulitt, årsakene til hvilke er fortsatt ukjente. Det påvirker primært slimhinnene i øynene, munnen og huden (oftere i kjønnsområdet). Denne vaskulitten er preget av dannelse av sår og erosjoner.

Temporal angiitt er vaskulitt, som er ledsaget av langvarig hodepine i templet. Det er oftest funnet hos eldre kvinner, derav det andre navnet - senil arteritt (senil indikerer overvekt av sykdomsskader hos eldre).

bilde av allergisk vaskulitt

diagnostikk

Diagnose av vaskulitt er vanskelig på grunn av forskjellige kliniske manifestasjoner, mangel på enighet om årsakene til sykdommen, vanskeligheter ved bruk av immunologiske tester i laboratorier av klinikker.

En tynn del er fremstilt fra biopsiematerialet, farget med en spesiell teknikk, og sammensetningen av cellene undersøkes under et mikroskop

Vaskulitt i huden er endelig bekreftet av en biopsi av materialet i utslettene.

For undersøkelse av pasientens materie:

 • blodprosent (anemi normochromic, leukocytose, øket erytrocytt sedimenteringshastighet, eosinofili, økt kreatinin, forhøyet kreatinfosfokinase), obligatorisk urin;
 • om infeksjonens rolle sier blodsåing;
 • tester for HIV og syfilis;
 • Kryoglobulinemisk vaskulitt kan bekreftes ved definisjonen av kryoglobuliner;
 • påvisning av markører av hepatittvirus, cytomegalovirus, parvovirus, HIV.

Instrumental forskning hjelper i diagnosen:

 • ultralyd dopplerografi;
 • magnetisk resonans angiografi og tomografi;
 • bryst radiografi;
 • bronkoskopi;
 • funksjonell spirometri.

Diagnostisering av cerebral vaskulitt er en tidkrevende oppgave. I tillegg til disse metodene må laboratorietester fokusere på resultatet av hormonbehandling.

Diagnose "cryoglobulinaemic vaskulitt" kan bare gjøres i identifisering av pasientserum spesifikt immunoglobulin løst opp ved oppvarming.

Evaluering av pasienter med mistanke om HC omfatter medisinsk historie, medisinsk undersøkelse, noen laboratoriestudier, og noen ganger krever konsultasjon av spesialister som en revmatolog, øyelege, pulmonologist, nefrolog, nevrolog, kardiolog og andre.

Blodprøver viser ofte forbedring av "C-reaktivt protein" og "ESR" (senkning), noe som indikerer at betennelse i kroppen.

Testing for C1q, anti-C1q, bestemmelse av blodinnhold i C3 og C4 komplement er viktig for å bestemme typen av HC.

Noen ganger utføres en antinuclear antistoff-test (ANA), som er positiv i 30 til 50% tilfeller, og antistoffer mot dsDNA (dobbeltstrenget DNA) oppdages også.

Mange hudvaskulitt, spesielt urtikaria, krever for den endelige diagnosen av ytelsen til en hudbiopsi, som er "gullstandarden" av diagnosen i denne patologien.

Diagnose av vaskulitt som en uavhengig sykdom eller som følge av systemisk skade på kroppen, står overfor visse vanskeligheter. For å forhindre feilfortolkning av eksterne (ofte maskerte) manifestasjoner, har mange diagnostiske tester blitt utviklet.

Hovedmetoden i den nøyaktige diagnosen av vaskulitt er histopatologisk undersøkelse. For å identifisere den allergiske karakteren av vaskulitt, allergiske tester, intradermale allergiske tester og immunologiske tester utføres.

For å fastslå sykdommen for virus, bakteriell eller sopp i sykdommen i spesialiserte laboratorier, utføres en PCR-test, en polymerasekjedereaksjon.

For å utelukke streptokoksenhetens sensitivitet bestemmes anti-streptolysin-O-titeren. Immunologisk (enzymimmunoassay), komplementfiksering (RSK), RPGA og andre laboratorietester benyttes også.

Pass på å gjøre en immunogramstudie, studie av immunkomplekser. Ifølge nyere studier, i den akutte fase av vaskulitt, er det en kraftig økning i mengden av kininogen i blodet, så det er tilrådelig å foreta en analyse som bestemmer aktiviteten til BAS i blodet.

Prediktive tester ved behandlingens slutt - Flere analyser av urin og blod, flere studier av kardiovaskulære og respiratoriske systemer.

Vaskulittbehandling

Den mest effektive terapien av denne patologien blir observert når man diagnostiserer det på et tidlig stadium. Behandling av vaskulitt utføres på sykehus eller hjemme, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Medikamentbehandling med mild sykdom varer 2-3 måneder, med gjennomsnittlig - seks måneder, med alvorlig - i opptil et år. Kronisk patologi behandles med kurs fra 4 til 6 måneder med samme pause.

Hjelper i helbredelsen av sykdommen plasmaferese, hemosorpsjon, fytoterapi, diett. Med rusmiddelbehandling er pasientene foreskrevet :.

 • antikoagulantia og antiaggreganter: Warfarin, heparin;
 • vasodilatorer: Dipyridamol, Thetamon;
 • glukokortikoider: kortison, triamcinolon;
 • ACE-hemmere: Captopril, Perindopril;
 • antiinflammatoriske ikke-steroide preparater: Ketoprofen, Acetaminophen.
 • cytostatika: Leflunomid, metotreksat.

Hensikten med behandling med urticaria vaskulitt er undertrykkelsen av den inflammatoriske prosessen som griper inn i veggene på karene.

Pasienter vil bli foreskrevet antihistaminer, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Hvis effekten av behandlingen ikke overholdes, kan glukokortikoider foreskrives.

Når du utfører behandling for urticarial vaskulitt, er de første nivåene legemidler:

 • Doxepin (forskrive 10-25 mg 2-3 ganger daglig) i kombinasjon med cymidin (300 mg tre ganger daglig).
 • Ranitidin (150 mg to ganger daglig) i kombinasjon med NVP (indomethacin, naproxen, ibuprofen).

Nivåene på narkotika inkluderer:

I fravær av effekten av behandlingen, vil pasienter bli foreskrevet prednison, azathiopyrin eller cyklofosfamid.

Ikke-medisinering med urticaria vaskulitt

Pasienter med urticarial vaskulitt blir tildelt plasmaferese - en metode for rensing av blodet fra immunkomplekser som ødelegger veggene i blodårene. Andre fysioterapiprosedyrer kan også foreskrives.

Behandling av urticaria vaskulitt ved bruk av tradisjonell medisin

I tillegg til narkotikabehandling kan du også bruke fytoterapi (etter å ha konsultert en lege). For å bli kvitt urticaria vaskulitt brukes planter som har antiinflammatoriske, anti-allergiske og immunostimulerende effekter.

Urteinfusjon for oral administrasjon

Behandling av vaskulitt avhenger av aktiviteten. Allokere faser av sykdommen:

 • remisjon - tegn på aktivitet er fraværende;
 • lavt (vedvarende) - symptomene stoppes av en liten økning i dosen av legemidler;
 • "Stor" forverring - hvis vitale organer er involvert i prosessen;
 • forverring "liten" - korreksjon av medisinsk dosering av medisiner er nødvendig.

Behandlingen av vaskulitt med folkemidlene under en forverring er uakseptabel.

Sekundær vaskulitt trenger en kur for den underliggende sykdommen: bihulebetennelse, karies, mykose, adnexitt og andre. Med tuberkulose er spesifikke legemidler foreskrevet.

I dietten må pasienten unngå matvarer som har økt allergenicitet. Diett for vaskulitt utelukker krydret retter, stekt og røkt kjøtt, fisk, saltholdighet, krydder, egg, sitrusfrukter.

Disse produktene er oftest observert allergiske reaksjoner

Det er nødvendig i dietten å opprettholde et tilstrekkelig antall proteiner og karbohydrater på grunn av meieriprodukter, kokt kjøtt og fisk, grønnsaker, frukt.

For å behandle de ytre manifestasjoner av dermale former for vaskulitt, anbefales salver av Levosin, Procopium. Gode ​​vurderinger om helbredelsen av lokale sår kommer med bruk av kjent Troxevasin og Metiluracil.

Når huden og leddene påvirkes, er preparatene fra gruppen av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer effektive. De er utnevnt til kurs med avbrudd.

Til tross for at sykdommen manifesterer seg i form av kutan patologi, bør man først og fremst ta kontakt med hudlege, men terapeuten. Han spesialiserer seg ikke på behandling av vaskulitt, men han utpeker primære tester, som han sender til riktig spesialist, nemlig en revmatolog.

Hvis du involverer de indre organene i den inflammatoriske prosessen, må du kanskje konsultere en lege.

Medisineringsterapi

Grunnlaget for behandling av urticaria vaskulitt er inntaket av medisiner. Behandlingsregime er laget individuelt i hvert enkelt tilfelle, med spesiell oppmerksomhet til de foreskrevne legemidlene ved behandling av barn. Den behandlende legen kan foreskrive medisiner fra følgende grupper:

Antihistaminer og NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) brukes vanligvis i milde former. Kortikosteroider (for eksempel prednisolon) brukes til mer alvorlige hudsymptomer.

Behandling av vaskulitt, hvor hudkomponenten er kombinert med nederlaget i indre organer, krever en kombinert tilnærming. I tillegg til kortikosteroider, brukes immunosuppressive midler som azathioprin, cyklofosfamid, eller mykofenolatmofetil (Cellcept).

Når sykdommen ikke reagerer på terapi, er det mulig å bruke immunoglobuliner og anticytokin monoklonale antistoffer eller rituximab.

Ved svært alvorlige forhold gir store doser metylprednisolon i kombinasjon med plasmaferese gode kliniske resultater. Etter at symptomene "visne", bytter de til vedlikeholdsterapi, ved bruk av mindre giftige stoffer (azathioprin, metotrexat), som vanligvis kombineres med lave doser prednisolon.

Behandling av ulike former for vaskulitt har betydelige egenskaper. Således, med langsomt flytende kronisk kapillaritt, er det mulig å gjøre uten intensiv generell behandling.

Men med så alvorlige patologiske forhold som nodulær periarteritt, er en kompleks generell og lokal behandling med glukokortikosteroider nødvendig.

Det første stadiet av terapi består i å eliminere den inflammatoriske prosessen inne i kapillærene og fjerne ødemet i veggene sine. For dette er pasienten foreskrevet antihistaminer.

De reduserer rødhet, hevelse og gjør utslett mindre uttalt. I kombinasjon med disse legemidlene brukes ikke-hormonelle antiinflammatoriske legemidler.

Hvis den rette terapeutiske effekten ikke observeres, kan den behandlende legen ty til bruk av steroidmedikamenter som er utformet for å undertrykke betennelse av annen opprinnelses natur.

Generelt er det vanskelig å sette ut et bestemt stoff som kan brukes. Urticaria utslett krever en individuell tilnærming til behandling, så bare en lege som utfører terapi kan bestemme hvilken type medisin som brukes, basert på resultatene av testene og det kliniske bildet av sykdommen. Hyppigst brukt i behandlingen av slike legemidler som:

 • doxepin;
 • Tsimedin;
 • indometacin;
 • ibuprofen;
 • prednisolon;
 • cyklofosfamid;
 • Naproxen.

For ikke-medisinsk behandling er det mulig å bære en plasmaphorese. Det består i det faktum at pasienten blir fjernet med blodplasma ved hjelp av spesialmedisinsk utstyr.

Som et resultat av denne prosedyren blir immunkomplekser som er bygget av blodceller under påvirkning av forskjellige stimuli ødelagt. Det er de som ofte blir provokere av hudens utslett av huden.

Alternativ medisin for behandling av urtisk vaskulitt antyder bruk av en salve som er tilberedt hjemme under denne resept:

 1. Det vil ta 500 gr. fett nutria, marmot eller badger.
 2. Minst et halvt glass birkeknopper, som samles om våren, når de øker i størrelse, men de skal ikke blomstre ennå.
 3. Fett og bjørkeknopper blandes grundig til homogen grøt.
 4. Den resulterende massen legges ut i en leirepot eller glassbeholder og sendes til ovnen i 1 time. I henne bør den fremtidige medisinen smelte ved en temperatur på 100-120 grader. Etter matlaging trekk du ut beholderen og la den avkjøles.
 5. Oljegryn skal brukes som en salve for påføring på berørte områder av huden.

Behandling med bruk av denne folkemidlet varer i 10-15 dager. Den terapeutiske effekten av hjemme salve er at bjørk knopper har en sterk anti-inflammatorisk egenskap, og fett av disse dyrene inneholder i sin sammensetning et stort antall vitaminer og mineraler som bidrar til rask gjenoppretting av epitelvev.

Konsekvenser og prognoser

Nekrotiske forandringer i vaskemuren fører til blødning, selv om fartøyet er middels og lite. Det kan være alvorlig gastrointestinal blødning, hemorragisk slag. Prognosen for lesjonen avhenger av:

 • graden av dekning av lag i vaskulærveggen med betennelse;
 • utbredelse av patologiske forandringer;
 • individuelle betingelser for immunreaksjon
 • Tilstedeværelse av andre sykdommer.

Tidlig diagnose og intensiv behandling gjør det mulig å oppnå en stabil remisjon med kutane former. Det mest komplekse er vaskulitt av karene i hjernen og nyrene. Sykdommen er ledsaget av fysiske, psykiske funksjonshemninger.

Med ofte gjentatt hudfare er mobiliteten svekket på grunn av irreversible endringer. Forløpet av antiretroviral behandling gjør det mulig å opprettholde fartøyene i arbeidsmessig rekkefølge.

Pasienten bør observeres hos en terapeut eller reumatolog og forhindre aktivering av vaskulitt med terapi.

Les Mer Om Fartøyene