Mitral ventil prolaps (PMC) i første grad

Det menneskelige hjerte består av flere (fire) kamre (to ventrikler og to aurikler). For at blodet skal bevege seg i en retning, er det ventiler mellom dem som hindrer tilbakestrømmen. Til høyre er en tricuspid ventil, og til venstre - en to-blad ventil, eller en mitral ventil. Den sistnevnte består av de fremre og bakre, snarere myke ventiler, hvor åpningen og lukking er regulert av papillarmuskulaturen. De er forbundet med hverandre ved hjelp av stive, uløselige akkorder.

Det er to typer endringer i strukturen til mitralventilen: stenose og insuffisiens. Samtidig blir dets funksjon brutt. I det første tilfellet oppstår en overdreven hindring for blodstrømmen, og i den andre går en betydelig del tilbake til atriumet. Prolapse er en ganske hyppig endring i ventiler, ledsaget av en mangel på mitralventilen.

Hvorfor det skjer

Forløpet av mitralventilen i 1. grad forekommer vanligvis med forskjellige patologier av bindevev. I dette tilfellet blir ventilene smidige og bøyes inn i atriumhulen med ventrikulær sammentrekning. Dermed strømmer en del av blodet tilbake, og derved reduseres utkastningsfraksjonen. Graden av fiasko bestemmes ved å måle volumet av regurgitasjon og forløpet av avstanden til avviket av ventiler. I første grad avviker ventilene med 3-6 mm.

Denne feilen forekommer oftere hos barn, spesielt hos jenter. I dette tilfellet snakker vi om en medfødt patologi som forårsaker en ufullkommen struktur av bindevev. På samme tid er basen av ventilflapper, samt akkordene, ansvarlige for stivheten i strukturen.

Blant de tilegnede årsakene til mitral ventil prolapse (PMC) på 1 grad er:

 1. Revmatisk skade, som utvikles som en autoimmun reaksjon på visse typer streptokokker. I dette tilfellet er nederlaget for andre ventiler, så vel som leddene.
 2. Iskemisk hjertesykdom som påvirker papillære muskler og akkorder, som selv kan sprekke når hjerteinfarkt oppstår.
 3. Traumatiske skader fører vanligvis til mer alvorlige manifestasjoner.

bevis

Symptomer på mitral prolaps av første grad er vanligvis uttrykt i mindre grad, og i enkelte situasjoner kan være fraværende helt. Ofte er denne tilstanden manifestert av smerte i venstre halvdel av brystet, ikke forbundet med myokardisk iskemi. Det kan vare i flere minutter, og kan fortsette hele dagen. Det er ingen forbindelse med fysisk aktivitet, men noen ganger er smertesyndromet provosert av følelsesmessige opplevelser.

Andre manifestasjoner er:

 • følelse av mangel på luft og manglende evne til å puste i full;
 • brudd på rytmen i hjertet (rask eller sakte hjerteblokk, avbrudd og ekstrasystole);
 • hyppig hodepine ledsaget av svimmelhet;
 • tap av bevissthet uten åpenbar grunn;
 • en liten økning i systemisk temperatur i fravær av smittsomme sykdommer.

Siden PMK ganske ofte kombinerer med vegeto-vaskulær dystoni, kan dess symptomer også festes.

diagnostikk

For å mistenke en prolaps av en mitralventil i første grad, er det nok å spørre pasienten om hans klager og lytte til hjerteslag med et stetoskop. Men siden oppblåsning av blod ikke er uttrykt, kan dette tegnet (støy i hjertet) være fraværende, så du må ty til mer nøyaktige undersøkelsesmetoder.

ECHO-kardiografi lar deg tydeligst vurdere status og drift av ventiler. Med en ekstra Doppler-studie er det mulig å estimere volumet av blod og hvor raskt det går tilbake til atriumet under systolen (ventrikulær sammentrekning). EKG er av hjelpemessig karakter, siden den ikke fullt ut reflekterer endringene som følger med PMP.

Metoder for behandling

Behandling av mitralventil prolaps grad 1 i noen tilfeller er ikke nødvendig. Dette gjelder gjenkjenning av slike endringer i ultralyd hos et barn som ikke opplever noen symptomer på sykdommen. Samtidig har barn ingen begrensninger for fysisk utdanning, men det er ikke ønskelig å engasjere seg i profesjonell sport.

Hvis det er symptomer på sykdommen, er det nødvendig å velge terapi for å redusere eller eliminere dem. I hvert tilfelle forskriver legen terapi, med tanke på individuelle egenskaper. Hovedgruppene av rusmidler som brukes til behandling av PMK inkluderer:

 • beroligende (beroligende), som brukes i forbindelse med sykdommene i det autonome nervesystemet;
 • Betablokkere er angitt for takykardi og ekstrasystol;
 • midler som forbedrer myokardnæringen (panangin, magnerot, riboksin), inneholder i deres sammensetning elektrolytter som er nødvendige for hjertearbeidet;
 • antikoagulantia foreskrives sjelden, bare ved samtidig trombose.

Det er veldig viktig samtidig å optimalisere livsstilen, fordi ofte manifestasjoner forverrer kronisk tretthet og nervøs overbelastning. Det er nødvendig:

 • å observere regimet om hvile og arbeid;
 • opprettholde motoraktivitet på et akseptabelt nivå (så langt som den generelle tilstand tillater)
 • regelmessig gå til spesialiserte sanatorier, hvor de utfører generelle styrkingskurs med massasje, akupunktur, slambehandling, etc.

I noen tilfeller anbefales fytoterapi, som inkluderer bruk av infusjoner fra forskjellige blandinger som inneholder motherwort, hagtorn, salvie, St. John's wort.

Kirurgisk inngrep ved den første graden av mitralventil-prolaps er ikke vist.

Profylakse og prognose

Forebygging kan kun utføres med en sekundær defekt, med rettidig behandling av foci der kronisk infeksjon er lokalisert, samt kampen mot hyperkolesterolemi. Med en primær ventilendring og et asymptomatisk forløb av sykdommen, er prognosen gunstig og man kan føre et normalt liv. Det er heller ikke kontraindisert å unnfange et barn og å føde uavhengig. Samtidig er det verdt hvert år å utføre ultralyd i hjertet, i tide for å identifisere mulige endringer.

Forlengelsen av mitralventilen er sagging av veggene i atriellhulen under sammentrekning av ventrikkene. I dette tilfellet oppstår den omvendte strømmen av blod, hvorav volumet bestemmer svikten av sviktet. Første grad er den mest grunnleggende og i de fleste tilfeller er asymptomatisk, men ofte ledsaget av en uorden i det autonome nervesystemet. Når PMK en grad kan være symptomatisk behandling, men det viktigste er å observere regime av dagen, utføre moderat trening og deretter en hjertefeil kan aldri ikke vise.

Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

Hvorfor utvikler patologien?

Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

Ervervede årsaker til PMC

 • Iskemisk hjertesykdom;
 • myokarditt;
 • Ulike idiomer av kardiomyopati;
 • Hjerteinfarkt;
 • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

Er PMC farlig?

Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

Komplikasjoner av mitral insuffisiens

 • Ruptur av hjerteflasker;
 • Infektiv endokarditt;
 • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
 • Hjertesvikt;
 • Plutselig død.

Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

Grader av prolapse

 • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
 • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
 • 3 grader - mer enn 9 mm.

Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

Hvordan manifesterer problemet

Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

De vanligste symptomene

 • Smerte i brystet;
 • Mangel på luft;
 • Kortpustethet
 • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
 • besvimelse;
 • Ustabil stemning;
 • Rask tretthet;
 • Hodepine om morgenen eller om natten.

Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

Hvordan er patologien diagnostisert?

Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

 • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
 • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
 • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

Hvordan er behandlingen

Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

Terapi foreskrevet for PMP

 • antiarytmisk;
 • antihypertensiv;
 • Stabiliserende nervesystem;
 • Toning.

I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

 • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
 • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
 • grad av regurgitation.

Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

Er forebygging mulig?

Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

Mitral ventil prolapse

Det forekommer i nesten hver femte person, men har sjelden alvorlige konsekvenser.

Hva er det

Mitralklaffprolaps (MVP) - en utbuling, fremspring av en eller begge mitral hjerteventil (som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel) inn i hulrommet i den venstre atrium under sammentrekning av den venstre ventrikkel. Det er en ganske vanlig sykdom - forekommer hos 15-25 prosent av mennesker. Kvinner er 9-10 ganger mer sannsynlig enn menn. Det er vanligvis funnet i ung alder (15-30 år).

For tiden utmerker primær og sekundær PMC seg. Årsakene til den primære prolapsen av mitralventilen er arvelighet eller medfødte bindevevssykdommer.

Årsakene til sekundær MVP er revmatisme, hjerteinfarkt, brystkreft og noen andre sykdommer.

Hvordan manifesterer dette seg

De fleste mennesker mistenker ikke forekomsten av prolapse - de har sykdommen asymptomatisk. Klager kan gjøres om smerte i hjertet, som vanligvis utvikler seg på bakgrunn av følelsesmessige opplevelser, ikke relatert til fysisk aktivitet og ikke fjernet av nitroglyserin. Smerte er vanligvis ikke intens, men langvarig, ledsaget av angst og hjertebank. Følelser av uregelmessigheter i hjertets arbeid er mulige.

I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen gunstig og har ingen effekt på livs- og arbeidskapasitet.

diagnose

Forløpet av mitralventilen forårsaker noen ganger mild systolisk murmur, hørbar under auskultasjon (lytting) over hjertepunktet og i fremspringet av mitralventilen. Men oftere blir forekomsten av PMC påvist ved en tilfeldighet under ekkokardiografi. Denne metoden tillater også å bestemme graden av prolaps og dets effekt på normal blodstrøm.

behandling

Med en lav grad av mitral ventil prolaps og ingen rytmeforstyrrelser, er aktiv behandling ikke nødvendig. Med uttalt prolaps, ledsaget av smerte, brukes rytmeforstyrrelser, betablokkere. I ekstremt sjeldne tilfeller er kirurgisk behandling nødvendig.

Metoden for behandling er valgt avhengig av graden av prolaps av mitralventilen og dens effekt på blodstrømmen. Overvåkingen av tilstanden utføres ved hjelp av ekkokardiografi, som utføres som regel en gang i året.

Mitral ventil prolapse

Mitralklaffen prolaps (MVP) - dette er den hyppigste klaffe patologi, i de fleste tilfeller ikke krever behandling og er ikke en trussel mot liv og helse. Mange spesialister vurderer generelt ikke ukomplisert prolaps av mitralventilpatologien. Det gjøres oppmerksom på leger vanligvis kompliserte utførelser PMK med Myxomatosis klaffer utvikling ventil insuffisiens (oppstøt), forstyrrelser i hjerterytmen og ledning, tilsetning av en sekundær infeksjon (endokarditt ventil).

I oversettelsen fra "medisinsk" prolaps er en avbøyning. I løpet av sammentrekningene (systolen) av det venstre ventrikulære (LV) blodtrykk Mitralklaff avbøyes inn i hulrommet i venstre atrium (LA), og i mer alvorlige tilfeller - er det en returstrøm av blod gjennom det atskilte prognuvshis ramma - oppgulp.

For øyeblikket, når et ekkokardiografi (ekkokardiografi) blir anvendt for diagnostisering av mitralklaffprolaps, MVP påvist i 1,6-2,4% av befolkningen, og kvinner i 2 ganger oftere enn menn. Grunn myxomatous forandringer av ventilklaffene er ofte oversett, men gitt kombinasjon av PMC med arvelig bindevev dysplasi, den mest uttalt med Ehlers-Danlos syndrom, Marfans, osteogenesis imperfecta, giipomastii kvinner, misdannelser i brystet, en høy sannsynlighet for genetiske forstyrrelser som årsaker til prolaps mitral ventil. I noen tilfeller kan en endring av myxomatous mitral kombinert med den samtidige involvering av andre bindevevsstrukturer i hjertet (strekkfasthet og rivesene akkorder, utvidelse av mitralannulus og aortaroten, aorta og tricuspide ventiler).

Diagnosen "mitralventil prolapse"

Diagnosen "mitralventil prolapse" oppdages som regel ved et uhell - når ekkokardiografi utføres for andre indikasjoner. Oftest er disse unge pasienter med asthenisk kroppsbygging (lav kroppsvekt, høyde over gjennomsnittet).

Grader av mitralventil prolapse

Det er tre grader av prolaps av mitralventilen i henhold til EchoCG. Forlengelse av I-graden: avbøyning av bladet med 3-5 mm; forlengelse av II-graden: avbøyning av bladet med 6-9 mm; prolapse av III grad: avbøyning av bladet mer enn 9 mm.

Mitralventil prolaps med og uten oppblåsing

Pasienter uten mitralregurgitering har vanligvis ingen symptomer, prognosen er gunstig. I nærvær av moderat og alvorlig mitralinsuffisiens hemodynamiske endringer skiller seg ikke fra mitralinsuffisiens en annen etiologi (f.eks mitralinsuffisiens). I dette tilfellet kan risikoen for kardiovaskulære komplikasjoner og dødelighet øke.

Leger anbefalt profylakse av infeksiøs endokarditt (lesjoner modifiserte bakterier ventilklaffer) - antibiotika i løpet av prosedyrer og intervensjoner i forbindelse med mulig inntrengning av bakterier i kroppen (for eksempel odontologi, hard forekommende virus og andre infeksjoner, traumer, kirurgi, etc.

Symptomer på MVP

Pasienter med mitral ventil prolapse (PMC) kan bli plaget av symptomer som hjerterytmeforstyrrelser. Subjektive følelser i arytmier - rask hjerterytme, "avbrudd", tremor, "fading". Symptomer som takykardi og ekstrasystole er ofte forbundet med en situasjon (spenning, mosjon, drikke te, kaffe).

Symptomer på prolaps med regurgitation

I nærvær av markerte nedbøyning klaffer og ventil insuffisiens, er mitralinsuffisiens manifestert, pasienter kan klage over symptomer slik som følelse hjertebank, tretthet, angst, smerter i brystet av forskjellig art. Mange har en predisposisjon til hjerte-og karsykdommer, kronisk tonsillitt og hyppig tonsillitt. De fleste av symptomene er uspesifikke og anbrakt i en klinikk syndrom autonome forstyrrelser (tidligere kjent som cardiopsychoneurosis, autonom dystoni).

Kvinner klager mer enn menn, har en tendens til det ekstreme manifestasjon av symptomer (autonome kriser som oppstår spontant eller situasjons, gjentatte minst tre ganger i tre uker, ikke forbundet med betydelige fysisk stress eller livstruende situasjoner, vanligvis ledsaget av levende emosjonelle og autonom anordning og stopper av seg selv eller i resepsjonen "hjertet" av legemidler (valokordin, Corvalol, validol).

Behandling av mitralventil prolaps

Medikamentbehandling av mitralklaffprolaps med klager på hjertebank eller brystsmerter involverer vanligvis administrering av beta-blokkere. Hvis for mitralklaffprolaps komplisert arytmier (for eksempel atrial fibrillering) - kan det anbefales narkotika, "fortynning" av blod, dvs. å forhindre dannelsen av blodpropper (aspirin, warfarin). Warfarin er å foretrekke hos pasienter med mitralklaffprolaps komplisert med utvikling av atrieflimmer, hvis de er eldre enn 65 år, er det mitralinsuffisiens, høyt blodtrykk, hjertesvikt. I alle andre tilfeller er det nok å ta aspirin.

Pasienter med alvorlig mitralventilinsuffisiens og alvorlig mitralregurgitasjon, ledsaget av symptomer på hjertesvikt, anbefales som en operativ behandling for hjertekateterisering. Når indikasjoner for kirurgi eller mistenkt brudd subvalvulær tendinous akkorder med utviklingen av akutt mitralinsuffisiens (en sjelden komplikasjon av alvorlig PLA) vist sykehusinnleggelse. Den hyppigste operasjonen med komplisert PMC - plastisk mitralventil, preges av lav driftsdødelighet og god langsiktig prognose.

Observasjon av pasienter med mitralventil prolaps inkluderer undersøkelser av en lege-terapeut eller kardiolog etter indikasjoner (med uttrykt PMK opptil 3-5 ganger per år). En forutsetning for behandling av PMC er normalisering av arbeid, hvile, daglig rutine, overholdelse av riktig regime med tilstrekkelig søvnlengde.

Spørsmålet om fysisk utdanning og idrett avgjøres individuelt etter at legen vurderer indikatorene for fysisk ytelse og tilpasningsevne til fysisk aktivitet. De fleste pasienter med PMC i fravær av mitral regurgitasjon og arytmier tolererer tilfredsstillende fysisk stress. Hvis det er medisinsk kontroll, har du lov til å lede en aktiv livsstil uten noen fysisk aktivitet begrensninger. Anbefal svømming, ski, skøyter, sykling. Vi anbefaler ikke sportsaktiviteter som er relatert til bevegelseskjærligheten (hopping, bryting, heving av stang, strømførere osv.).

Ved identifisering mitralinsuffisiens, ventrikulære hjertearytmier, forandringer i metabolske prosesser i myokard, forlenge QT-intervallet i elektrokardiogrammet (en risikofaktor for livstruende arytmier), anbefaler vi begrenser fysisk aktivitet og idrett.

Ut fra det faktum at med mitralventil prolaps er vegetativ vaskulær dystoni en spesiell manifestasjon, anbefales generell restorativ terapi. Hele komplekset av terapeutiske tiltak skal bygges under hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens personlighet og funksjonell tilstand i det autonome nervesystemet. En viktig del av kompleks behandling av PMC er ikke-medisinering. For dette formål er utnevnt terapi, auditiv trening, fysioterapi (elektroforese med magnesium, brom i den øvre nakkesøylen), vannbehandling, IRT, ryggmassasje. Mye oppmerksomhet bør behandles ved behandling av kronisk infeksjonsfokus, ifølge indikasjoner blir tonsiller fjernet (tonsillektomi). Ved moderate former for dystoni utnevnt urtemedisin urte beroligende, vendelrot skjær, motherwort, samle urter (salvie, rosmarin, johannesurt, motherwort, vendelrot, hagtorn), som har samtidig en svak vanndrivende effekt.

Graviditet med mitralventil prolaps er ikke kontraindisert.

PAnbefalinger for en pasient som er diagnostisert med PMC, kan kort presenteres:

Når diagnosen mitralventil prolapse er etablert, er det nødvendig å følge visse anbefalinger:
- Oppretthold en diett med høyt innhold av magnesium (belgfrukter, mandler, kakao, havregryn) og vitaminer;
- utføre fysisk trening uten overbelastning
- besøk legen en gang hvert 3-5 år, selv om det ikke er noen klager;
- kontakt legen dersom det oppstår en sammenbrudd i hjertet, kortpustethet;
Følg alle anbefalingene fra den behandlende legen.
- Informer fødselslege-gynekologen om det oppdagede prolapse av mitralventilen for å planlegge behandling av graviditet og fødsel.

Behandle hjertet

Tips og oppskrifter

Hva er PCM i kardiologi?

Mitral ventil prolapse

Hva er det

Mitralklaffprolaps (MVP) - en utbuling, fremspring av en eller begge mitral hjerteventil (som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel) inn i hulrommet i den venstre atrium under sammentrekning av den venstre ventrikkel. Det er en ganske vanlig sykdom - forekommer hos 15-25 prosent av mennesker. Kvinner er 9-10 ganger mer sannsynlig enn menn. Det er vanligvis funnet i ung alder (15-30 år).

For tiden utmerker primær og sekundær PMC seg. Årsakene til den primære prolapsen av mitralventilen er arvelighet eller medfødte bindevevssykdommer.

Årsakene til sekundær MVP er revmatisme, hjerteinfarkt, brystkreft og noen andre sykdommer.

Hvordan manifesterer dette seg

De fleste mennesker mistenker ikke forekomsten av prolapse - de har sykdommen asymptomatisk. Klager kan gjøres om smerte i hjertet, som vanligvis utvikler seg på bakgrunn av følelsesmessige opplevelser, ikke relatert til fysisk aktivitet og ikke fjernet av nitroglyserin. Smerte er vanligvis ikke intens, men langvarig, ledsaget av angst og hjertebank. Følelser av uregelmessigheter i hjertets arbeid er mulige.

I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen gunstig og har ingen effekt på livs- og arbeidskapasitet.

diagnose

Forløpet av mitralventilen forårsaker noen ganger mild systolisk murmur, hørbar under auskultasjon (lytting) over hjertepunktet og i fremspringet av mitralventilen. Men oftere blir forekomsten av PMC påvist ved en tilfeldighet under ekkokardiografi. Denne metoden tillater også å bestemme graden av prolaps og dets effekt på normal blodstrøm.

behandling

Med en lav grad av mitral ventil prolaps og ingen rytmeforstyrrelser, er aktiv behandling ikke nødvendig. Med uttalt prolaps, ledsaget av smerte, brukes rytmeforstyrrelser, betablokkere. I ekstremt sjeldne tilfeller er kirurgisk behandling nødvendig.

Metoden for behandling er valgt avhengig av graden av prolaps av mitralventilen og dens effekt på blodstrømmen. Overvåkingen av tilstanden utføres ved hjelp av ekkokardiografi, som utføres som regel en gang i året.

Mitral ventil prolapse

Forløpet av mitralventilen er en av de medfødte egenskapene til hjertestrukturen. For å gjøre det lettere å forstå hva denne funksjonen er, la oss kort vurdere noen av nyanser av anatomi og fysiologi i hjertet.

Så hjertet er et muskulært organ, funksjonen som er pumping av blod gjennom kroppen. Hjertet består av to atria og to ventrikler. Mellom atriene og ventriklene er anordnet hjerteklaffer, trikuspidal (tre-sidig) og mitral høyre (to-folding) til venstre. Ventilene består av bindevev og er lik en slags dør som lukker hullet mellom atriene og ventriklene til blodet i bevegelse i riktig retning - av normale blod beveger seg fra atria til ventriklene, bør forkammer i motsatt støpe ikke være. På tidspunktet for utvisning av blod fra atrium i ventrikkelen (atrial systole), er ventilen åpen, men når alt blodet kom inn i ventrikkelen, blir ventilklaffer lukket, og deretter det blod støtes ut fra hjertekammer i lungearterien og aorta (ventrikulær systole).

Fra venstre til høyre: 1. Den vanlige diastolen i hjertet - atriene og ventriklene er avslappet; 2. Atriell systole - atriene er kontraherte, ventriklene er avslappet; 3. Ventricular systole - atriene er avslappet, ventriklene er forkortet.

Dersom mitral ikke helt tett opp under utvisning blod fra hjertekammeret inn i aorta, og deretter snakke om det fremfall (sagging) i hulrommet i venstre atrium ved systole (sammentrekning av venstre ventrikkel).

Mitral ventil prolapse - Dette er et brudd på bindevevstrukturen, noe som fører til ufullstendig lukking av ventiler, som et resultat av at det kan være en dråpe blod tilbake i atriumet (regurgitasjon). Skille medfødt (primær) og utvikle seg på bakgrunn av endokarditt, myokarditt, brystskader med brudd av strengene, hjertesykdom, myokardialt infarkt (sekundær) prolaps. Primær prolaps forekommer hos ca 20-40% av friske mennesker, og har i de fleste tilfeller ikke en signifikant effekt på hjerte- og karsystemets funksjoner.

I moderne medisin primære mitralklaffprolaps er ansett for å være ganske en medfødt trekk ved konstruksjonen av hjertet i stedet for en alvorlig patologi, på betingelse av at han ikke kombineres med brutto misdannelser og forårsaker ingen signifikante hemodynamiske (av hjerte - karsystemet).

Årsaker til mitralventil prolaps

Nedenfor vil vi fokusere på primær mitralklaffen prolaps, som refererer til små uregelmessigheter med utvikling av hjerte. Hva kan forårsake denne anomali? Hovedårsaken til utviklingen av sykdommen er genetisk forårsaket nedsatt syntese av type 111 kollagen. Det er et protein som deltar i dannelsen av bindevev i alle organer, inkludert hjertet. Når den er dannet binde Abuse "skjelett" av ventilen mister sin styrke, blir ventilen sprø, mykere og kan derfor ikke gi tilstrekkelig motstand mot blodtrykket i venstre ventrikkel som fører til dets sagging flikene inn i venstre atrium.

Det er også nødvendig å ta hensyn til og skadelige faktorer som påvirker utviklingen av fosteret og bindevev under graviditet - røyking, alkohol, narkotiske og giftige stoffer, yrkesfare, dårlig ernæring, stress.

Symptomer og tegn på mitral ventil prolapse

Som regel er diagnosen etablert i prosessen med planlagt screening av nyfødte, inkludert metoden for ekkokardiografi (ultralyd i hjertet).

Forlengelsen av mitralventilen klassifiseres i henhold til graden av oppblåsing (retur av blodet), bestemt ved hjelp av et uzi-hjerte med en doppler. Fordel følgende grader:

- 1 grad - Bakstrømmen av blod i venstre atrium forblir på nivået av ventilflapper;

- 2 grader - blodet av blod går tilbake til halvdelen av atriumet;

- 3 grader - Tilbakelevering av blodet fyller alle atriene.

Hvis en pasient har medfødt prolaps, så er regurgitasjonen som regel ubetydelig (klasse 1), eller det er ingen i det hele tatt. Hvis ventilprolaps er sekundær, kan det oppstå hemodynamisk signifikant regurgitasjon, siden tilbakelevering av blod til atriumet har en negativ effekt på hjerte og lunger.

Med prolaps uten oppstyr, er det ingen kliniske symptomer. (. Tilleggs akkord patent foramen ovale) som andre små uregelmessigheter med utvikling av hjerte, mistenkt for sykdommen kan bare være basert på den planlagte undersøkelse av barnet og av ECHO - KG, som de siste årene er en obligatorisk metode for undersøkelse av alle barn i alderen 1 måned.

Hvis sykdommen er ledsaget av oppkast, så psyko-emosjonelle eller fysisk stress kan vises klager sølt smerter i hjertet, en følelse av forstyrrelse av hjertet, en følelse av "fading" av hjertet, kortpustethet, følelse kortpustet. Siden aktiviteten i hjertet og det autonome nervesystem (den del av nervesystemet som er ansvarlig for funksjon av indre organer) er uløselig knyttet sammen, kan pasienten forstyrre være svimmelhet, kvalme, en "klump i halsen", tretthet, umotivert svakhet, svetting, takykardi (rask puls ), en liten temperaturøkning. Alle disse er symptomer på autonome kriser, spesielt tydelig hos et barn med prolaps i ungdomsårene, når der er hurtig vekst og hormonelle endringer i kroppen.

I sjeldne tilfeller, når det er et oppgulp av grad 3, til de ovennevnte klager er sammen manifestasjoner karakteristiske av hemodynamiske forstyrrelser i hjerte og lungefunksjon - smerter i hjertet og kortpustethet ved normal hverdagslig aktivitet, gåing, trapper, på grunn av stagnasjon av blod i disse organene. De kan også delta sjelden hjertearytmier - sinus takykardi, atrieflimmer og atrieflutter, atrial og ventrikulære premature slag, syndrom en forkortet PQ. Det må huskes at noen ganger oppblåsning kan utvikle seg, det vil si graden av prolaps øker.

Diagnose av mitralventil prolaps

Basert på hva er diagnosen? Forløpet av mitralventilen kan mistenkes selv under klinisk undersøkelse av barnet. Hos små barn kan prolapse være ledsaget av navlestreng og inguinal brokk, hoftedysplasi (medfødt subluxasjon og dislokasjon av hoften). På undersøkelse av barn og unge trakk oppmerksomhet til utseendet av pasienten - høye, lange fingre, lange lemmer, unormal felles mobilitet, krumning av ryggraden, misdannelse av brystet.

Ved auskultasjon (lytting) høres enten isolerte systoliske lyder og klikk (forårsaket av spenningen i senekordene under forlengelse av ventilen ved lukking) eller deres kombinasjon.

Hovedmetoden for diagnose - ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) med Doppler-studie (lar deg vise ekkosignalet fra å flytte blodstrukturer). Direkte ultralyd kan vurdere tilstedeværelsen av ventil prolapse og graden av dens sagging, og Doppler avslører tilstedeværelsen og omfanget av regurgitasjon.

I tillegg kreves EKG og 24-timers EKG-overvåkning for å bestemme rytme og ledningsavvik (hjertearytmier).

Også røntgenstråler er vist for å avgjøre om hjerteskyggen er utvidet i diameter og om det er stagnasjon av blod i lungene, noe som kan tyde på utvikling av hjertesvikt.

Om nødvendig blir det tatt prøver med en last (tredemølle test - gå på tredemølle, veloergometri).

Behandling av mitralventil prolaps

I tilfelle at mitralventilens forlengelse ikke ledsages av tilstedeværelse av kliniske symptomer, er pasienten ikke foreskrevet medisinering. På sykehusinnleggelse på sykehuset er det heller ikke nødvendig. Det viser implementeringen av en rekke generelle styringsforanstaltninger og observasjon av en kardiolog med den årlige ECHO-KG.

De gjenopprettende tiltakene inkluderer: god ernæring, en rasjonell arbeidsmodus og hvile med tilstrekkelig søvn, utendørs spaserturer, generell herding av kroppen, moderat trening (tillatt av lege).

I manifestasjoner av vegetativ - vaskulær dystoni (vegetativ krise), spinalmassasje, fysioterapiøvelser, foreskrives elektroforese med magnesiumpreparater på kraftsonen. Viser urte beroligende midler (motherwort, Valerian, salvie, hagtorn, vill rosmarin), samt medikamenter som forbedrer ernæring i hjertemuskelen (magnerot, karnitin, riboksin, Panangin) og vitaminer.

Når uttrykt sanser avbrudd i hjertet, og enda mer da bekreftet av EKG-rytmeuregelmessigheter blir tildelt blokkere (carvedilol, bisoprolol, atenolol, propranolol, etc.).

I sjeldne tilfeller (med utvikling av hjertesvikt, arytmier, progressiv insuffisiens av mitralventilen), kan kirurgisk korreksjon av prolaps utføres. Kirurgiske behandlingsmetoder inkluderer rekonstruksjonsoperasjoner på ventilen (suturing av sagklappen, forkorting av den strakte akkorden) eller protesen til ventilen, og erstatte den med en kunstig. Kirurgisk behandling av isolert medfødt prolaps brukes ekstremt sjelden på grunn av den gunstige løpet av denne patologien.

Komplikasjoner av mitral ventil prolapse

Er komplikasjoner mulig? Til tross for at det i de fleste tilfeller forekommer mitralventilapapir med liten oppblåsthet, som ikke krever spesiell terapi, er det likevel risiko for komplikasjonsutvikling. Komplikasjoner er sjeldne (kun 2-4%) og inkluderer følgende livstruende forhold som krever behandling i et spesialisert sykehus:

- akutt mitral insuffisiens - en tilstand som oppstår som regel som følge av frigjøring av sene akkorder i brystskader. Det er preget av dannelsen av en "dangling" -ventil, det vil si at ventilen ikke støttes av akkorder, og bladene er i fri bevegelse, og utfører ikke sine funksjoner. Klinisk er det et bilde av lungeødem - uttalt dyspnø i ro, spesielt når du ligger ned tvunget sitteposisjon (orthopnea), boblende pust; stagnasjon hvesende i lungene.

- bakteriell endokarditt - en sykdom hvor de mikroorganismer som bryter inn i blodet fra infeksjonsfokuset i menneskekroppen bosetter seg på hjertens indre vegg. Oftest, endokarditt med valvulær hjertesykdom utvikler seg etter en sår hals hos barn, og tilstedeværelsen av innledningsvis modifisert ventil kan være en ytterligere faktor i utviklingen av denne sykdom. Etter to - tre uker etter den tidligere infeksjon pasienten har gjentatte feber, frysninger, kan være utslett, forstørrelse av milten, cyanose (blå fargen på huden). Det er en alvorlig sykdom som forårsaker hjertefeil, ujevn deformasjon av hjerteventilen dysfunksjon av hjerte - karsystemet. Profylakse av bakteriell endokarditt er riktig omstilling av akutt og kronisk infeksjon foci (karies tenner sykdom ENT - organer - adenoider, kronisk betennelse i mandlene), og profylaktisk administrasjon av antibiotika i slike prosedyrer som tannuttrekking, mandel fjerning.

- plutselig hjertedød - En formidabel komplikasjon, som tydeligvis er preget av fremveksten av idiopatisk (plutselig, årsaksløs) ventrikulær fibrillasjon, som refererer til dødelig rytmeforstyrrelser.

Prognose for mitralventil prolaps

Prognosen for livet er gunstig. Komplikasjoner er sjeldne, og pasientens livskvalitet lider ikke. Likevel har pasienten ikke lov til å trene litt sport (hopp, karate), samt yrker som forårsaker overbelastning av kardiovaskulærsystemet (dykkere, piloter).

Når det gjelder tjenesten i hæren, kan vi si at ifølge ordren er gyldigheten for militærtjenesten avgjort individuelt for hver pasient på den militære medisinske kommisjonen. Så hvis en ung manns mitralklaffprolaps uten oppstøt eller oppgulp av en grad, og pasienten er skikket til tjeneste. Hvis det er et oppgulp av klasse 2, er pasienten fit prøvetid (han ble ikke tilkalt i fredstid). I nærvær av regurgitasjon grad 3, rytmeforstyrrelser eller hjertesvikt funksjonsklasse 11 og over i hæren er kontraindisert. Således kan en pasient med en mitralventil prolapse med en gunstig kurs og i mangel av komplikasjoner tjene i hæren.

Leger terapeut Sazykina O.Yu.

Mitral ventil prolapse. Hjertesykdom. Diagnose av prolaps

Mitral ventil prolapse - Symptomer og påvisning av sykdommen.

En av hjertefeilene som kalles i medisinsk mitralventil prolaps. Bak dette fryktelige navnet ligger ikke mindre forferdelig sykdom. Og, som mange hjertesykdommer, kan mitralventil prolaps kanskje ikke følges i flere år. Om den forferdelige diagnosen lærer pasienten kun i resepsjonen hos kardiologen ved resultat av ferdig elektrokardiografi (EKG) og blodprøver.

Hva er denne sykdommen - mitral ventil prolapse

Menneskets hjerte består av fire kamre - to ventrikler og to aurikler. Under atriell sammentrekning overfører mitralventilen (septum mellom venstre atrium og venstre ventrikel) blod til ventrikkelen. Normalt, etter det, lukkes det tett, men med prolapse bøyes ventilen, noe som er årsaken til retur av en liten mengde blod til atriumet. I noen tilfeller er mengden av utstrømning av blod så høy at pasienten trenger en kirurgisk korreksjon av blemish.

Utviklingen av mitralventil prolaps påvirkes mest av kvinner mellom 14 og 30 år. Kardiologer kan fortsatt ikke si nøyaktig hva som er årsaken til denne hjertesvikt.

Symptomatologien som følger med sykdommen, er lik i manifestasjon av andre hjertesykdommer:

skarp eller verkende smerter i venstre side av brystet, som ikke er gjenstand for lindring av tradisjonelle medisiner og ikke-anstrengende trening, er det vanligvis om morgenen eller om natten, følelsen av mangel på luft, er det umulig å puste dypt, føler hjertebank, svimmelhet (øresus, mørkere i øynene, svimmelhet, bevissthetstap), en sjelden liten økning i temperaturen.

Det er to hovedmetoder for instrumentell diagnostikk. som nøyaktig kan diagnostisere mitral ventil prolapse - EKG og ekkokardiografi. For å kontrollere helsen til kroppen din, anbefaler kardiologer fra "Din lege" medisinske senter at pasienter skal undersøkes av medisinske spesialister minst en gang i året. Med regelmessig manifestasjon av sykdommen i form av smerte, rytme og hjertesykdommer, kan det være nødvendig med aktiv medisinering. Det meste av behandlingen kan gjøres under tilsyn av leger i dagens sykehus i medisinske senteret "Din lege". I sjeldne svimlende tilfeller kan det være nødvendig å utføre plastikk og protese reparasjon av ventilen.

Forlengelsen av mitralventilen er sagging av en eller begge mitralventilflikene i det venstre atriumhulen under systol-ventrikulær kontraksjon. Mitralklaffearealet - formasjon som ligger mellom det venstre forkammer og venstre ventrikkel og ventilringen består av to klaffer, og støtte vindusrammen subvalvulær apparat - akkorder og papillære muskler. Under atriens systole (sammentrekning) er ventilen åpen, og blodet strømmer fritt inn i ventrikkelen. Så reiste han, og i løpet av ventrikkel systole, når blodet blir sendt til aorta og forhindrer tilbakestrømning av blod - oppstøt - fra ventrikkelen inn i atriet. Normalt skal ventiler på mitralventilen lukkes helt. Hvis dette ikke skjer, blir noe av blodet kastet inn i venstre atrium.

For å mistenke en prolaps av mitralventilen, kan legen etter å ha lyttet til en fonendoskop hos pasienten, vanligvis et barn eller en ung, systolisk murmur. Denne støyen er forskjellig i sin karakteristikk fra støy, lytter med hjertefeil, det er mer myk og ustabil, men likevel før, da var det ingen ekkokardiografi, disse pasientene er ofte diagnostisert med revmatiske hjerte ventil lesjoner.

Prolaps er en alvorlig sykdom som kan true komplikasjoner - Utseende av svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, dannelse av trombi på den endrede ventilen, noe som kan føre til utvikling av iskemisk slag i ung alder. Endring av ventilkonstruksjonen også fører til økt risiko for infeksjon med sin utvikling av infeksiøs endokarditt, derfor er slike pasienter er nødvendig før noen antibiotisk virksomhet kommende og til og med fjerne tennene.

Årsaker og manifestasjoner.

Forløpet av mitralventilen kan være primær (idiopatisk) eller sekundær. Sekundær prolaps - en manifestasjon av en rekke sykdommer, som fører til ødeleggelse av brosjyrer, chordae ruptur og papillemusklene: koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, misdannelser, inflammatoriske og degenerative sykdommer.

Årsakene til den primære eller idiopatiske prolaps kan være - arvelig svakhet i bindevevet (vev som hjerteventilene består av, samt leddbånd, sener som støtter apparatet i forskjellige organer, komponenter i vaskemuren, etc.). I slike pasienter er det som regel andre manifestasjoner av denne medfødte anomali.

Behandling av prolaps.

Prolapse av mild grad, det vil si mindre enn 10 mm, krever ingen spesiell behandling. Det oppdages som regel i barndom og ung alder, og da, med økende tetthet av bindevev, kan forsvinne. Behandling kan kreve de ovennevnte samtidig forhold som er forbundet med bindevevssvikt. For å forbedre sin struktur, samt å normalisere den funksjonelle tilstanden til kardiovaskulærsystemet, foreskriver ofte stoffer av kalium, magnesium, kobber, vitaminer og andre legemidler avhengig av de mange symptomene.

I markert prolaps kontra øvelsen som svimmelhet og besvimelse kan forekomme hos pasienter som ikke skyldes feil omfordeling vaskulær tone, men på grunn av liten utstøtnings syndrom forbundet med det faktum at når det er intens fysisk trening betydelig oppstøt, og det meste av blod fra det venstre hjertekammer i aorta er ikke, og tilbake til venstre atrium hulrom.

På grunn av risikoen for trombedannelse på modifisert myxomatous ventil for å hindre iskemisk slag, kan slike pasienter kreve et formål bestemt antitrombotisk behandling. Dessuten anbefales det å forhindre reseptbelagte antibiotika i god tid før eventuelle operasjoner og tannbehandling. Noen ganger er kirurgisk behandling nødvendig for å korrigere uttalt prolaps.

Komplikasjoner av mitral ventil prolapse inkluderer mitral insuffisiens, infektiv endokarditt, atrieflimmer. I god tid, besøk kardiologen og andre leger fra "Din lege" medisinske senter. I dette tilfellet kan komplikasjoner unngås.

Til en av anomaliene ved hjerteutvikling er prolapsen av mitralventilen (PMC). Det er preget av det faktum at dens Ventilene blir tvunget inn i det venstre atriumhulrum på det tidspunktet hvor venstre ventrikel er kontraherende (Systolisk). Denne patologien har et annet navn - Barlow syndrom, etter doktorens navn, som var den første som bestemmer årsaken til den sentrale systoliske apikale støyen som følger med PMC.

Betydningen av denne hjertesvikt har ennå ikke blitt studert nok. Men de fleste medisinske armaturer tror det for menneskelig liv utgjør det ikke en spesiell trussel. Vanligvis har denne patologien ikke uttalt kliniske manifestasjoner. Det krever ikke medisinsk behandling. Behovet for behandling oppstår når, som et resultat av PMP, utvikles hjerteaktivitet (for eksempel arytmi), som er ledsaget av visse kliniske manifestasjoner. Derfor er kardiologens oppgave å overbevise pasienten om ikke å få panikk og lære ham de grunnleggende øvelsene til muskelavslapping og automatisk trening. Dette vil hjelpe ham med å håndtere den fremvoksende tilstanden angst og nervøse lidelser, roe hjertets spenning.

Hva er mitral ventil prolapse?

For å forstå dette, er det nødvendig å forestille seg hvordan hjertet fungerer. Beriket oksygen fra lungene kommer inn i det venstre atriumhulen, som fungerer som en slags lagring (reservoar) for den. Derfra går hun inn i venstre ventrikel. Hensikten er å tvinge ut alt innkommende blod ved aortaens munn for å distribuere til organer i sirkelen i hovedsirkulasjonen (en stor sirkel). Strømmen av blod rushes igjen til hjertet, men allerede i høyre atrium, og deretter inn i hulrommet i høyre ventrikel. Samtidig forbrukes oksygen, og blodet er mettet med karbondioksid. Bukspyttkjertelen (høyre ventrikel) kaster den inn i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen (lungearterien), der en ny anrikning med oksygen finner sted.

Med normal hjerteaktivitet frigjøres atrielle systoler helt fra blodet ved begynnelsen, og mitralventilen lukker atrium inngangen, det motsatte av utstrømningen av blod forekommer ikke. Prolapse tillater ikke at de tette, strakte ventilene lukkes helt. Derfor, ved aortaens munn, under hjerteutgang, faller ikke hele blodet. En del av den vender tilbake til hulrommet til venstreatrium.

Prosessen med retrograd blodstrøm ble kalt regurgitasjon. Prolapse, ledsaget av en avbøyning mindre enn 3 mm, utvikler seg uten oppblåsing.

Klassifisering av PMC

På hvor sterk oppblåsning (fyllingsgrad av venstre ventrikel med gjenværende blod) utmerker seg:

1 grad

Minste avbøyning av begge ventiler er 3 mm, maksimum - 6 mm. Returblodstrømmen er ubetydelig. Det fører ikke til patologiske endringer i sirkulasjonen. Og forårsaker ikke forbundet med disse ubehagelige symptomene. Det antas at pasientens tilstand med PMC 1 grad er innenfor normale grenser. Denne patologien er oppdaget ved en tilfeldighet. Narkotikabehandling er ikke nødvendig. Men pasienten anbefales å besøke kardiologen med jevne mellomrom. Sport og kroppsopplæring er ikke kontraindisert. Godt styrker hjertemusklene som kjører, går, svømmer, skilter og skøyter. Kunstskøyter og aerobic er nyttige. Opptaket til sysselsetting av denne typen sport på profesjonelt nivå er gitt ut av den behandlende lege-kardiologen. Men det er begrensninger. Strengt forbudt:

Vektløfting i forbindelse med dynamisk eller statisk løfting av vekter; Klasser på makt simulatorer.

2 grader

Maksimal avbøyning av brosjyrene er 9 mm. Det er ledsaget av kliniske manifestasjoner. Det krever symptomatisk medisinering. Sport og fysisk utdanning er tillatt, men bare etter samråd med en kardiolog som velger den optimale belastningen.

3 grader

Den tredje graden av prolaps blir diagnostisert ved å bøye ventilene mer enn 9 mm. I dette tilfellet, alvorlige endringer i hjertets struktur. Kaviteten på venstre atrium utvides, ventrikulære vegger tykkere, unormale endringer i arbeidet i sirkulasjonssystemet blir observert. De fører til følgende komplikasjoner:

Insuffisiens MK; Utvikling av brudd på hjertefrekvensen.

Ved 3. grad er kirurgisk inngrep påkrevd: suturventilflapper eller proteser MK. Anbefalte spesielle gymnastikk øvelser, som velges av legen av terapeutisk fysisk trening.

Ved begynnelsen av prolaps er delt inn tidlig og sent. I en rekke europeiske land, inkludert Russland, er klassifiseringen av sykdommen tilstede:

hoved~~POS=TRUNC (idiopatisk eller isolert) prolaps av arvelig, medfødt og oppkjøpt genesis, som kan ledsages av myxomatøs degenerasjon av varierende alvorlighetsgrad; sekundær, innsendt udifferensiert bindevevsforandringer, og som følge av arvelige sykdommer (Ehlers-Danlos sykdom, Marfans sykdom) eller andre hjertesykdommer (revmatisme, komplikasjon, perikarditt, hypertrofisk kardiomyopati, atrial septal defekt).

Symptomer på MVP

Første og andre grader av PMC er oftest asymptomatiske og sykdommen oppdages ved et uhell, når en person gjennomgår en obligatorisk medisinsk undersøkelse. Ved tredje graden er følgende symptomer på mitral ventil prolaps notert:

Det er svakhet, ubehag, langvarig lavfrekvent feber (37-37,5 ° C); Det er en økning i svette; Om morgenen og om natten har hodet vondt; Det er en følelse av at det ikke er noe å puste og en person prøver instinktivt å absorbere så mye luft som mulig, og tar et dypt pust; Nye smerter i hjertet, fjernes ikke av hjerteglykosider; En stabil arytmi utvikler seg;

Ved auskultasjon høres tydelig lyd i hjertet (midtsystoliske klikk som skyldes en stor spenning av akkordene, som før det var sterkt avslappet). De kalles også syndromet til flapping ventilen.

Når du utfører ultralyd i hjertet med doppler, er det mulig å oppdage omvendt blodstrøm (regurgitasjon). PMC har ikke karakteristiske EKG-tegn.

Video: PMC på ultralyd

1 grad, en gutt på 13 år, vegetasjon i enden av ventilene.

etiologi

Det antas at i dannelsen av PMC spiller en avgjørende rolle av to grunner:

Medfødte (primære) patologier overført ved å arve den unormale strukturen av fibrene som danner grunnlaget for ventilflappene. I dette tilfellet øker akkordene som forbinder dem med myokardiet gradvis. Ventilene blir myke og lett strukket, noe som bidrar til deres avbøyning. Kurset og prognosen for medfødt MVP er gunstige. Det forårsaker sjelden komplikasjoner. Det var ingen tilfeller av utvikling av hjertesvikt. Derfor er det ikke ansett som en sykdom, men bare tilskrives anatomiske egenskaper. Ervervet (sekundær) prolaps av hjertet. Det er forårsaket av en rekke grunner, basert på den inflammatorisk degenerative prosessen med bindevev. Slike prosesser inkluderer reumatisme, ledsaget av skade på ventiler i mitralventilen, med utvikling av betennelse og deformitet i dem.

Behandling av PMC

Behandling av prolaps av mitralventilen avhenger av graden av oppblåsthet, årsakene til patologien forårsaker og komplikasjonene som oppstår,I de fleste tilfeller gjør pasienter uten behandling. Slike pasienter må forklare essensen av sykdommen, roe seg og om nødvendig foreskrive sedativer.

Ikke mindre viktig er normaliseringen av regimet av arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, fravær av stress og nervesjokk. Til tross for at tung fysisk aktivitet er kontraindisert til dem, anbefales det å holde moderate gymnastikkøvelser, å gå, tvert imot.

Fra medisinske preparater utpeker pasienter PMK:

Med takykardi (rask hjerterytme), kan betablokkere brukes (Propranolol, Atenolol, etc.); Hvis PMC er ledsaget av kliniske tegn på autonom dystoni bruk magnesium-holdige preparater (Magne-B6) adaptageny (Eleutherococcus, Ginseng et al.); Det er nødvendig å ta vitaminer fra gruppe B, PP (Neurobeks Neo); PMC klasse 3 og 4 kan kreve kirurgisk behandling (suturing ventilene eller protesen til ventilen).

PMK hos gravide kvinner

PMC utvikles oftere i den kvinnelige halvdelen av befolkningen. Dette er - en av de mest vanlige hjertesykdom, påvist ved obligatorisk testing av gravide kvinner (ekkokardiografi, ultralyd av hjertet), som mange kvinner, som har en PLA grad 12, kan ikke være klar over sine eksisterende anomalier. Forløpet av mitralventilen under graviditet kan reduseres, noe som er forbundet med økt hjerteutgang og redusert perifer vaskulær motstand. Under graviditet i de fleste tilfeller prolaps oppstår gunstig, men gravide kvinner mer sannsynlig å ha hjertearytmier (paroksysmal takykardi, ventrikulære premature slag). PMK under svangerskapet blir ofte ledsaget av gestose, som er fulle av hypoksi av fosteret med en forsinkelse i veksten. Noen ganger slutter graviditeten med for tidlig fødsel, eller svakheten i arbeidskraft er mulig. I dette tilfellet er det angitt en keisersnitt.

Medisinsk behandling av PMC hos gravide kvinner utføres kun i unntakstilfeller med moderat eller alvorlig grad av flyt med høy sannsynlighet for arytmi og hemodynamiske lidelser. Det er ledsaget av fire store syndromer.

Vegetativ-vaskulær dysfunksjon:

Smerte i brystet i hjertet; Hyperventilering, symptomet som sentrum er uttrykt i akutt mangel på luft; Krenkelse av hjerterytmen; Følelse av kulderystelser eller økt svette på grunn av redusert termoregulering; Fordøyelsessykdommer (mage-tarmkanalen).

Syndrom av vaskulære lidelser:

Hyppig hodepine; hevelse; Senking av temperatur i lemmer (ishender og føtter); Gåsehud.

hemoragisk:

Utseende av blåmerker med minste trykk, Hyppig nese- eller gingivalblødning.

Psykopatologisk syndrom:

Følelse av angst og frykt, Hyppig endring av humør.

I dette tilfellet er en gravid kvinne i fare. Det bør observeres, behandles og fødes i spesialiserte perinatale sentre.

En fremtidig mor med diagnose av første-graders PMC kan føde naturlig under normale forhold. Det må imidlertid overholde følgende anbefalinger:

Det bør unngå langvarig eksponering for varme eller kulde, i tunge rom med høy luftfuktighet, der det er kilder til ioniserende stråling. Det er kontraindisert å sitte for lenge. Dette fører til stagnasjon av blod i det små bekkenet. Hvile (lese bøker, lytte til musikk eller se på TV) er bedre enn å ligge.

Kvinnen som avslørte mitralklaffprolaps med oppgulp, bør hele perioden av svangerskapet bli sett av en kardiolog for å utvikle komplikasjoner ble oppdaget i tide og rettidig tiltak for å eliminere dem.

Komplikasjoner av prolaps MK

De fleste komplikasjoner av mitral ventil prolapse utvikles med alderen. En ugunstig prognose for utviklingen av mange av dem er gitt hovedsakelig til eldre. De alvorligste komplikasjonene som truer pasientens liv, inkluderer følgende:

Forskjellige typer arytmi forårsaket av en dysfunksjon av vegetative-vaskulære system, økt aktivitet av kardiomyocytter, strakte seg over papillemusklene, brudd antrioventrikulyarnoy impulsledning. Mangel på MK forårsaket av retrograd (i motsatt retning) blodstrøm. Infeksiv endokarditt. Denne komplikasjonen er farlig fordi det kan føre til at gapet akkorder som forbinder med MK ventrikkel vegger eller løsgjøring av ventilen, så vel som forskjellige typer av emboli (mikrobiell, trombose, emboli ventil fragment). Komplikasjoner av nevrologisk karakter assosiert med emboli av cerebrale kar (hjerneinfarkt).

Prolapse i barndommen

I barndommen er MK prolaps mer vanlig enn hos voksne. Dette fremgår av statistiske data basert på resultatene av pågående forskning. Det er bemerket at PMC i ungdomsår er dobbelt så sannsynlig å bli diagnostisert hos jenter. Klager av barn er av samme type. I utgangspunktet er dette en akutt mangel på luft, tyngde i hjertet og brystsmerter.

Den vanligste er prolapse av den fremre ventilen i 1. grad. Det ble oppdaget i 86% av undersøkte barn. Sykdom i 2. grad finnes bare i 11,5%. PMK III og IV med gradoppfylling er svært sjeldne, med ikke mer enn 1 barn ut av 100.

Symptomer på PMS manifesteres hos barn på forskjellige måter. Noen føler nesten ikke unormalt arbeid i hjertet. I andre manifesterer seg det ganske sterkt.

Så smerte i brystet oppleves av nesten 30% av ungdomsbarnene, som har identifisert PSMC (prolaps av mitralventilflapper). Det er forårsaket av ulike årsaker, blant hvilke de vanligste er følgende: for stramme akkorder; emosjonelt stress eller fysisk overstyring som fører til takykardi; oksygen sult. Ved så mange barn oppstår hjertebanken. Ofte tenåringer som bruker mye tid på datamaskinen, foretrekker mental aktivitet til fysisk stress, er utsatt for rask tretthet. De har ofte kortpustethet i kroppsopplæring eller når man gjør fysisk arbeid. Hos barn diagnostisert med PMC, vises i mange tilfeller symptomer på en nevropsykologisk natur. De er utsatt for hyppige humørsvingninger, aggressivitet, nervøse sammenbrudd. Med følelsesmessig stress kan de ha kortsiktige faints.

Kardiologen bruker ulike diagnostiske tester under undersøkelsen av pasienten, hvorved det mest nøyaktige bildet av PMC blir avslørt. Diagnosen er etablert dersom det er støy under auskultasjon: holosystolisk, isolert sent systolisk eller i kombinasjon med klikk, isolerte klikk (klikk).

Da er sykdommen diagnostisert ved ekkokardiografi. Det gjør det mulig å bestemme funksjonelle avvik i myokardiet, strukturen av MK-foliene og deres prolaps. De definerende tegnene til PIC for ekkokardiografi er som følger:

Ventilene forstørres med 5 mm eller mer. Venstre ventrikel og atrium er forstørret. Med reduksjon av ventrikulære folder MK bøy på atrial kammeret. Mitralringen er forstørret. Akkorder er langstrakte.

Tilleggsfunksjoner inkluderer:

Aneurysm av septum mellom atria; Roten av aorta er forstørret.

På en røntgen ses det som:

Bildet av lungene er ikke endret; Utbulingen av lungearterien er moderat; Myokardet ser ut som et "hengende" hjerte med mindre størrelse.

EKG viser i de fleste tilfeller ingen endringer i hjerteaktivitet knyttet til PMK.

Forlengelsen av hjerteventilen i barndommen utvikler seg ofte mot bakgrunnen av mangel på magnesiumioner. Magnesiummangel forstyrrer produksjonen av kollagen av fibroblaster. Sammen med en reduksjon i magnesium i blod og vev, er det en økning i beta-endorfin i dem og et brudd på elektrolyttbalansen. Det ble notert at barn diagnostisert med PMC er undervektige (utilstrekkelig til vekst). Mange av dem er diagnostisert med myopati, flate føtter, skoliose, dårlig utvikling av muskelvev og dårlig appetitt.

For å behandle PMC med høy grad av oppblåsthet hos barn og ungdom anbefales det å ta hensyn til aldersgruppe, kjønn og arvelighet. Basert på i hvilken grad kliniske manifestasjoner av sykdommen uttrykkes, velges metoden for behandling, medisiner foreskrives.

Men hovedvekten er å endre barns levekår. Det er nødvendig å justere sin mentale belastning. Det må nødvendigvis skifte med fysisk. Barn bør besøke rommet med fysioterapiøvelser, hvor en kvalifisert spesialist vil velge det optimale sett med øvelser, idet man tar hensyn til de individuelle egenskapene ved sykdomsforløpet. Svømming anbefales.

Ved metabolske endringer i hjerte muskel kan barnet utnevnes fysioterapeutiske prosedyrer:

Galvanisering av refleks-segmentet, med intramuskulær administrering av tiotriazolin minst to timer før prosedyren. Elektroforese med kalsium under vagotoniske lidelser. Elektroforese med bromid i sympatikotoniske dysfunksjoner. Arsonvalisasjon.

Følgende medisiner brukes:

Cinnarizine - for å øke blodmikrocirkulasjonen. Behandlingsforløpet er fra 2 til 3 uker. Kardiometabolitter (ATP, Riboxin). Beta-andrhenoblokatora - med PMK, ledsaget av sinus takykardi. Dosering er strengt individuell. Antiarytmiske legemidler med vedvarende arytmi, medfølgende PMC i 3. grad. Vitamin-mineralske komplekser.

Fytoterapi medisiner er også brukt: avkok av horsetail (det inneholder silisium), ginseng ekstrakt og andre midler med beroligende (beroligende) effekt.

Alle barn med IPC bør være på dispensarrekord med kardiolog og regelmessig (minst to ganger i året) gjennomgå en undersøkelse rettet mot rettidig oppdagelse av alle hemodynamiske endringer. Avhengig av graden av PMC, er muligheten for trening bestemt. Med forlengelsen av 2. grad trenger noen barn en overføring til en sportsgruppe med redusert belastning.

Anbefalinger for sport

Med prolapse er det en rekke begrensninger for å utøve på profesjonelt nivå med deltakelse i ansvarlige konkurranser. Du kan bli kjent med dem i et spesialdokument utviklet av All-Russian Society of Cardiology. Det kalles "Anbefalinger for opptak av idrettsutøvere med brudd på SS-systemet til trenings- og konkurranseprosessen." Hovedkontraindikasjonen for intensiv trening av idrettsutøvere og deres deltagelse i konkurranser er prolapse, komplisert:

Arrhythmia, registrert Holter-overvåking (daglig EKG); Tilbaketrekk av ventrikulær og supraventrikulær takykardi; Oppstanden er høyere enn 2. grad, registrert på ekkokardiografi; En stor reduksjon i blodutløsningen - opptil 50% og lavere (det vises på ekkokardiografi).

Til alle personer med prolaps av mitral og tricuspid ventiler, er følgende sport kontraindisert:

I det er det nødvendig å utføre rykkete bevegelser - skyve kjernen, kaste en plate eller spyd, ulike typer slåss, hoppe osv. Heavy-atletikk, assosiert med løftevekter (vekt, etc.).

Video: Treningstreningens mening om PMK

Forløp i opptaksalder

Mange unge menn i vernepliktig alder med en diagnose av prolaps av mitral eller trikuspidalklaffen reiser spørsmålet: "Ta hvis fra en slik diagnose i hæren?" Svaret på dette spørsmålet er tvetydig.

Med PMK 1 st og 2 nd uten oppblåsing (eller med regurgitation 0-I-II grad), som ikke forårsaker krenkelse av kardial aktivitet, anses rekrutteringen egnet til tjeneste i hæren. Siden prolaps av denne arten refererer til de anatomiske egenskapene til hjertets struktur.

Basert på kravene i "Sykdomsplanen" (artikkel 42) anses beskjeden uegnet til militærtjeneste i følgende tilfeller:

Han har skal diagnostiseres: "Primær forlengelse av MK 3. grad. Hjertesvikt i I-II funksjonell klasse ». Bekreftelse av diagnosen ved ekkokardiografi, Holter-overvåking. De bør registrere følgende indikatorer: hastigheten på forkortelse av fibrene i myokardiet under blodsirkulasjonen reduseres; Flammene av oppkast forekommer over aorta- og mitralventiler; atriene og ventriklene forstørres, både under systol og diastol; Utløsningen av blod under sammentrekning av ventrikkelen er betydelig redusert. Indeksen for toleranse for fysisk belastning på resultatene av veloergometri bør være lav.

Men her er det en nyanse. Tilstanden kalt "hjertesvikt" er klassifisert av 4 funksjonsklasser. Av disse kan bare tre gi unntak fra militærtjeneste.

Jeg f.k. - Draftee anses egnet for bruk i RA, men med få restriksjoner. I dette tilfellet kan avgjørelsen til militærutkastet bli påvirket av symptomene som følger med sykdommen, noe som medfører intoleranse mot fysisk anstrengelse. Ved II f.k. Rekrutteringen er tildelt en "B" -kategori. Dette betyr at han er egnet til å tjene i hæren bare i krigstid eller i nødstilfeller. Og bare III og IV f.k. gi en full og ubetinget avskrivning fra militærtjenesten.

Mitral prolaps, tricuspid, aorta og menneskers helse

Hjerteventiler er ventiler som regulerer bevegelsen av blod gjennom hjertekamrene, som hjertet har fire. To ventiler er anordnet mellom ventriklene og blodkar (aorta og lungearterien) og de andre to er på banen for blodstrømmen fra atria til ventriklene venstre - mitral høyre - trikuspidal. Mitralventilen består av fremre og bakre ventiler. Patologi kan utvikle seg på noen av dem. Noen ganger skjer det umiddelbart på begge sider. Svakheten i bindevevet tillater ikke å holde dem i lukket tilstand. Under blodtrykket begynner de å bøye seg inn i det venstre atriumkammeret. Samtidig begynner en del av blodstrømmen å bevege seg i motsatt retning. Retrograd (omvendt) strøm kan forekomme med patologi på enda ett blad.

Utviklingen av PMC kan følge forlengelsen av tricuspidventilen (tricuspid), plassert mellom høyre ventrikel og atrium. Han beskytter det rette atriumet fra retur av venøst ​​blod inn i cellen. Etiologi, patogenese, diagnose og behandling av PTC er lik prolaps MK. Patologien, der fortapningen av to ventiler umiddelbart oppstår, betraktes som en kombinert hjertesykdom.

Prolapse MK av liten og moderat grad avsløres ganske ofte og i helt friske mennesker. Det er ikke helseskadelig hvis det oppdages opphiss av 0-I-II grad samtidig. Primær forlengelse av 1 og 2 grader uten oppstyr refererer til små anomalier av hjerteutviklingen (MARS). Når det er oppdaget, er det ikke nødvendig å panikk, fordi i motsetning til andre patologier av PMC-progresjon og opphisselse ikke forekommer.

Årsaken til bekymring er oppkjøpt eller medfødt PMK med opphisselse av III og IV grad. Det refererer til alvorlige hjertefeil som krever kirurgisk behandling, som når den utvikler seg på grunn av en økning i volumet av gjenværende blod, strekkes LP-kammeret, tykkelsen av ventrikulærveggen øker. Dette fører til betydelig overbelastning i hjertet, noe som forårsaker hjertesvikt og en rekke andre komplikasjoner.

Til sjeldne hjertepatologier inkluderer prolaps av aortaklappen og lungeartreventilen. De har også vanligvis ikke alvorlige symptomer. Behandlingen er rettet mot å eliminere årsakene til disse anomaliene og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Hvis du er diagnostisert med prolaps av mitral eller annen hjerteventil, ikke ta panikk. I de fleste tilfeller introduserer denne anomali ikke alvorlige endringer i hjerteaktiviteten. Så, du kan fortsette den vanlige livsstilen. Er det bare en gang for alle å forlate de dårlige vanene som forkorter livet til enda en helt sunn person.

Video: mitralventil prolapse i programmet "Live Healthily!"

Trinn 1: Betal for konsultasjon ved hjelp av skjemaet → Trinn 2: Etter betalingen still spørsmålet ditt på skjemaet under ↓ Trinn 3: Du kan i tillegg belønne spesialisten med en ekstra betaling for et vilkårlig beløp ↑

Mitralklaffen prolaps (MVP) - dette er den hyppigste klaffe patologi, i de fleste tilfeller ikke krever behandling og er ikke en trussel mot liv og helse. Mange spesialister vurderer generelt ikke ukomplisert prolaps av mitralventilpatologien. Det gjøres oppmerksom på leger vanligvis kompliserte utførelser PMK med Myxomatosis klaffer utvikling ventil insuffisiens (oppstøt), forstyrrelser i hjerterytmen og ledning, tilsetning av en sekundær infeksjon (endokarditt ventil).

I oversettelsen fra "medisinsk" prolaps er en avbøyning. I løpet av sammentrekningene (systolen) av det venstre ventrikulære (LV) blodtrykk Mitralklaff avbøyes inn i hulrommet i venstre atrium (LA), og i mer alvorlige tilfeller - er det en returstrøm av blod gjennom det atskilte prognuvshis ramma - oppgulp.

For øyeblikket, når et ekkokardiografi (ekkokardiografi) blir anvendt for diagnostisering av mitralklaffprolaps, MVP påvist i 1,6-2,4% av befolkningen, og kvinner i 2 ganger oftere enn menn. Grunn myxomatous forandringer av ventilklaffene er ofte oversett, men gitt kombinasjon av PMC med arvelig bindevev dysplasi, den mest uttalt med Ehlers-Danlos syndrom, Marfans, osteogenesis imperfecta, giipomastii kvinner, misdannelser i brystet, en høy sannsynlighet for genetiske forstyrrelser som årsaker til prolaps mitral ventil. I noen tilfeller kan en endring av myxomatous mitral kombinert med den samtidige involvering av andre bindevevsstrukturer i hjertet (strekkfasthet og rivesene akkorder, utvidelse av mitralannulus og aortaroten, aorta og tricuspide ventiler).

Diagnose av mitralventil prolaps

Diagnostisering av "mitralklaffprolaps" vis, vanligvis ved et uhell - under ekkokardiografi for andre indikasjoner. Oftest er disse unge pasienter med asthenisk kroppsbygging (lav kroppsvekt, høyde over gjennomsnittet).

Grader av mitralventil prolapse

Det er tre grader av prolaps av mitralventilen i henhold til EchoCG. Forlengelse av I-graden: avbøyning av bladet med 3-5 mm; forlengelse av II-graden: avbøyning av bladet med 6-9 mm; prolapse av III grad: avbøyning av bladet mer enn 9 mm.

Mitralventil prolaps med og uten oppblåsing

Pasienter uten mitralregurgitering har vanligvis ingen symptomer, prognosen er gunstig. I nærvær av moderat og alvorlig mitralinsuffisiens hemodynamiske endringer skiller seg ikke fra mitralinsuffisiens en annen etiologi (f.eks mitralinsuffisiens). I dette tilfellet kan risikoen for kardiovaskulære komplikasjoner og dødelighet øke.

Leger anbefalt profylakse av infeksiøs endokarditt (lesjoner modifiserte bakterier ventilklaffer) - antibiotika i løpet av prosedyrer og intervensjoner i forbindelse med mulig inntrengning av bakterier i kroppen (for eksempel odontologi, hard forekommende virus og andre infeksjoner, traumer, kirurgi, etc.

Symptomer på MVP

Pasienter med mitral ventil prolapse (PMC) kan bli plaget av symptomer som hjerterytmeforstyrrelser. Subjektive følelser i arytmier - rask hjerterytme, "avbrudd", tremor, "fading". Symptomer som takykardi og ekstrasystole er ofte forbundet med en situasjon (spenning, mosjon, drikke te, kaffe).

Symptomer på prolaps med regurgitation

I nærvær av markerte nedbøyning klaffer og ventil insuffisiens, er mitralinsuffisiens manifestert, pasienter kan klage over symptomer slik som følelse hjertebank, tretthet, angst, smerter i brystet av forskjellig art. Mange har en predisposisjon til hjerte-og karsykdommer, kronisk tonsillitt og hyppig tonsillitt. De fleste av symptomene er uspesifikke og anbrakt i en klinikk syndrom autonome forstyrrelser (tidligere kjent som cardiopsychoneurosis, autonom dystoni).

Kvinner klager mer enn menn, har en tendens til det ekstreme manifestasjon av symptomer (autonome kriser som oppstår spontant eller situasjons, gjentatte minst tre ganger i tre uker, ikke forbundet med betydelige fysisk stress eller livstruende situasjoner, vanligvis ledsaget av levende emosjonelle og autonom anordning og stopper av seg selv eller i resepsjonen "hjertet" av legemidler (valokordin, Corvalol, validol).

Behandling av mitralventil prolaps

Medikamentbehandling av mitralklaffprolaps med klager på hjertebank eller brystsmerter involverer vanligvis administrering av beta-blokkere. Hvis for mitralklaffprolaps komplisert arytmier (for eksempel atrial fibrillering) - kan det anbefales narkotika, "fortynning" av blod, dvs. å forhindre dannelsen av blodpropper (aspirin, warfarin). Warfarin er å foretrekke hos pasienter med mitralklaffprolaps komplisert med utvikling av atrieflimmer, hvis de er eldre enn 65 år, er det mitralinsuffisiens, høyt blodtrykk, hjertesvikt. I alle andre tilfeller er det nok å ta aspirin.

Pasienter med alvorlig mitralventilinsuffisiens og alvorlig mitralregurgitasjon, ledsaget av symptomer på hjertesvikt, anbefales som en operativ behandling for hjertekateterisering. Når indikasjoner for kirurgi eller mistenkt brudd subvalvulær tendinous akkorder med utviklingen av akutt mitralinsuffisiens (en sjelden komplikasjon av alvorlig PLA) vist sykehusinnleggelse. Den mest vanlige kirurgi i kompliserte PLA - plast mitralklappen har en lav operativ dødelighet og god langtidsprognose.

Observasjon av pasienter med mitralventil prolaps inkluderer undersøkelser av en lege-terapeut eller kardiolog etter indikasjoner (med uttrykt PMK opptil 3-5 ganger per år). En forutsetning for behandling av PMC er normalisering av arbeid, hvile, daglig rutine, overholdelse av riktig regime med tilstrekkelig søvnlengde.

Spørsmålet om fysisk utdanning og idrett avgjøres individuelt etter at legen vurderer indikatorene for fysisk ytelse og tilpasningsevne til fysisk aktivitet. De fleste pasienter med PMC i fravær av mitral regurgitasjon og arytmier tolererer tilfredsstillende fysisk stress. Hvis det er medisinsk kontroll, har du lov til å lede en aktiv livsstil uten noen fysisk aktivitet begrensninger. Anbefal svømming, ski, skøyter, sykling. Vi anbefaler ikke sportsaktiviteter som er relatert til bevegelseskjærligheten (hopping, bryting, heving av stang, strømførere osv.).

Ved identifisering mitralinsuffisiens, ventrikulære hjertearytmier, forandringer i metabolske prosesser i myokard, forlenge QT-intervallet i elektrokardiogrammet (en risikofaktor for livstruende arytmier), anbefaler vi begrenser fysisk aktivitet og idrett.

Ut fra det faktum at med mitralventil prolaps er vegetativ vaskulær dystoni en spesiell manifestasjon, anbefales generell restorativ terapi. Hele komplekset av terapeutiske tiltak skal bygges under hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens personlighet og funksjonell tilstand i det autonome nervesystemet. En viktig del av kompleks behandling av PMC er ikke-medisinering. For dette formål er utnevnt terapi, auditiv trening, fysioterapi (elektroforese med magnesium, brom i den øvre nakkesøylen), vannbehandling, IRT, ryggmassasje. Mye oppmerksomhet bør behandles ved behandling av kronisk infeksjonsfokus, ifølge indikasjoner blir tonsiller fjernet (tonsillektomi). Ved moderate former for dystoni utnevnt urtemedisin urte beroligende, vendelrot skjær, motherwort, samle urter (salvie, rosmarin, johannesurt, motherwort, vendelrot, hagtorn), som har samtidig en svak vanndrivende effekt.

Graviditet med mitralventil prolaps er ikke kontraindisert.

Anbefalinger for en pasient som er diagnostisert med PMC, kan kort presenteres:

Når diagnosen mitralventil prolapse er etablert, er det nødvendig å følge visse anbefalinger:
- Oppretthold en diett med høyt innhold av magnesium (belgfrukter, mandler, kakao, havregryn) og vitaminer;
- utføre fysisk trening uten overbelastning
- besøk legen en gang hvert 3-5 år, selv om det ikke er noen klager;
- kontakt legen dersom det oppstår en sammenbrudd i hjertet, kortpustethet;
Følg alle anbefalingene fra den behandlende legen.
- Informer fødselslege-gynekologen om det oppdagede prolapse av mitralventilen for å planlegge behandling av graviditet og fødsel.

Les Mer Om Fartøyene