Hvorfor hjerterytmei?

På grunn av den store spredningen av denne sykdommen, er det i dag ingen som ikke hører om arytmi. Det er et vanlig symptom på vei til enda mer alvorlige sykdommer. Men hva er årsakene til arytmier?

Faktorer som forårsaker arytmi

Årsaken til dysfunksjonen i hjertet kan være en rekke effekter på kroppen vår. Det er en hel liste over faktorer som hovedsakelig avhenger av type arytmi. Det er også vanlige årsaker som i stor grad øker risikoen for sykdommen. Disse faktorene inkluderer:

 • Tilstedeværelse av diabetes;
 • fremveksten av mental overstyring;
 • diagnose av skjoldbrusk dysfunksjon;
 • høye indikasjoner på arteriell trykk (hypertensjon);
 • eventuelle endringer i hjertets fysiologi forårsaket av den overførte sykdommen;
 • påvirkning av et sterkt elektrisk støt;
 • konstant bruk av nikotin;
 • overdreven alkoholforbruk;
 • en bivirkning av å ta medisinen;
 • Overføring av et akutt hjerteinfarkt eller dannelse av arr som skyldes det.

Årsaken til arytmi kan være en rekke arrangementer, som strekker seg fra den overdrevent alkoholforbruk, svikt i hormonbalansen i kroppen, og slutter med en for stor belastning av fysisk eller følelsesmessig plan.

Behandling av arytmi er noen ganger svært vanskelig og krever kirurgisk inngrep. Derfor anbefales det å lede en sunn livsstil fra en ung alder.

I mer detalj kan du fortelle årsakene til sykdommen for hver type arytmi.

Arrhythmia klassifisering og faktorer av sin forekomst

Klassifiser arytmi i henhold til to tegn: opprinnelsesstedet og hyppigheten av hjertekontraksjoner. Tenk på alle typer sykdommer.

Takykardi og bradykardi

Takykardi, det vil si hjertebanken med hjertefrekvens (hjertefrekvens) på 90-100 og høyere slag per minutt, er ikke alltid et tegn på sykdommen, som bradykardi. Sistnevnte er en langsom hjertefrekvens med hjertefrekvens til 60-55 og under. Disse fenomenene kan være normale reaksjoner i kroppen. For eksempel, under søvn, hvile eller trent person, er hjertefrekvensen på 60 slag per minutt en tilstrekkelig figur. Også, som i fysiske og følelsesmessige belastninger, vil hjerteslag oftere enn 90 ganger i minuttet ikke være et avvik fra normen.

Takykardi oppstår ofte som følge av økt belastning, samt resultatet av forkjølelse eller smittsomme sykdommer. Bradykardi er oftest forbundet med en dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen. Behandlingen av disse diagnosene er hovedsakelig medisinert, men må kontrolleres av en lege uten feil.

Atrieflimmer eller atrieflimmer

Denne typen sykdom er preget av svake, men svært vanlige atriske sammentrekninger. Dette arbeidet med atria er langt fra normalt, fordi de i et sunt hjerte gjør en enkelt sterk press. I dette tilfellet manifesteres hjertesvikt i en ukoordinert "flimmer" av atriene. Opptil 700 reduksjoner kan oppstå per minutt. Årsaken til fibrillasjonen kan være en forandring i hjertets fysiologi, et brudd på skjoldbruskkjertelen, og det skjer en sterk forgiftning. Virusinfeksjoner, hypertensjon, diabetes mellitus eller aldersrelaterte endringer i kroppen kan provosere sykdommen.

Denne sykdommen anses veldig alvorlig, derfor bør behandlingen være haster og kontrolleres av en spesialist, da det kan føre til døden.

Atrieflimmer

Dette er hjertesvikt, nær den ovenfor beskrevne atrieflimmeringen. Det er imidlertid mindre kaotisk, og forårsaker så få som 350 atrielle aktiveringer per minutt. Denne tilstanden forårsaker de samme årsakene som fibrillering. Og også, som atriell fibrillasjon, skjelving er ekstremt farlig for en person. Hans behandling må nødvendigvis skje under tilsyn av en spesialist.

Nadzheludochnaya takykardi

Type sykdom preget av forekomst av spontane angrep med rask hjerterytme til 160-250 kutt per minutt. Denne tilstanden kan vare så lenge som bare et par sekunder, og veldig lang tid - noen timer. Årsakene til denne arytmen kan være:

 • Tilstedeværelse av unormale måter, medfødt eller anskaffet patologi av ledningen av hjertesystemet;
 • stressende situasjoner;
 • forgiftning av kroppen.

Wolff-Parkinson-White syndrom

Dette er en medfødt sykdom som oppstår ganske sjelden - bare 0,3% av befolkningen. Denne patologien kan forårsake episodiske angrep av arytmi. Imidlertid er det ikke nødvendig med behandling i normal livsstil, og sykdommen kan være asymptomatisk. Fremveksten av provoserende faktorer i form av overbelastning eller forgiftning kan føre til manifestasjon av syndromet.

Gastrisk takykardi

Sykdommen, ledsaget av akselerert (mer enn 200 ganger per minutt) elektriske impulser i ventrikkene. Dette fenomenet forårsaker unormalt akselerert hjerteslag. Gir en slik arytmi, som regel, enhver skade på hjertet.

Ventrikulær fibrillasjon

Det manifesterer seg som et brudd på hjerterytmen. Ventrikkene kontrakt uregelmessig, veldig raskt og kaotisk. Sykdommen er forårsaket av en endring i hjertets fysiologi.

Syndrom av kort eller langt QT-intervall

Dette er en dysfunksjon i hjertesystemet, noe som forårsaker raske, ukoordinerte hjerteslag. Dette gjenspeiles i navnet på syndromet, siden QT-intervaller viser hjerterytmer på hele kjente kardiogrammet. Noen ganger er det alvorlige avvik i hjertets arbeid, noe som fører til døden på grunn av kaotisk rytme. Årsakene til syndromet er ofte genetiske lidelser. Også sykdomsutbruddet kan skyldes bivirkninger av legemidler og mangel eller overskudd av kalsium og kalium.

Syndrom av svakhet i sinuskoden

En sinuskode er en utdannelse som letter overføring av momentum og sammentrekning av atria i en viss rytme. Svakhetssyndromet er en skade på den sinoaraterale noden, noe som fører til en svekkelse eller til og med tap av automatikk i sitt arbeid. Når det ikke fungerer bra, reduseres hjertefrekvensen til unormalt lave verdier. Sykdommen oppstår på grunn av forstyrrelsen av nodens struktur på grunn av sykdommene. Det skjer at syndromet av knute svakhet utvikler seg på grunn av en medfødt trekk i hjertet.

Ektopiske rytmer

Noen ganger oppstår ektopiske rytmer som følge av svekkelsen av sino-arteriell noden. Disse rytmene representerer sammentrekninger av hjertemusklene under påvirkning av automatikken til andre deler av ledersystemet eller myokardiet. De oppstår på grunn av forstyrrelser av sinusknudepunktet eller andre deler av hjertet. Økt arbeid i ektopisk senter kan forårsake en akselerert ektopisk rytme. Sykdommen kan være forårsaket av kardiovaskulære sykdommer, forstyrrelser i det endokrine systemet og smittsomme sykdommer. Behandling av ektopiske rytmer er nødvendig, siden sykdommen er livstruende.

Blokkering av hjertet

Noen ganger forårsaker den forsinkede aktiviteten til den ledende puls eller dens opphør en forstyrrelse i hjertesystemets funksjon. Blokkene i hjertet kan være forskjellige, avvikende i graden av retardasjon og opprinnelsesstedet. Det er mange grunner til denne dysfunksjonen. Men de viktigste faktorene som forårsaker sykdommen er: rus, iskemisk sykdom, overdosering av legemidler og betennelse i hjertemuskelen.

Tidlig behandling av denne sykdommen kan redde en persons liv.

beats

Noen ganger kommer en impuls utenfor sinusnoden, og derfor begynner for tidlig sammentrekning av hjertet. Magen har ikke nok tid til å fylle opp med blod, og muskelen har allerede blitt kontrakt. I følge sensasjonene ligner ekstrasystolen enten fading eller et trykk i hjerteområdet. Faktorer som provoserer forekomsten deres er ganske mye, men separat er det nødvendig å skille mellom effekten av narkotika, alkohol, nikotin, muskelfysiologi og psykomotisk overbelastning. Behandlingen kan medisineres, viktigst, under oppsyn av en lege.

arytmi

Årsaker, typer og profylakse av arytmi

Hva er en arytmi?

Arrhythmia er en feil i arbeidet med suksessive sammentrekninger av hjertemuskelen. I en person inngår hjertet i en viss rytme. Denne rytmen danner en slags ledende system av hjertet. Det representerer noder, bunter av nervevev, en klynge av disse nervecellene og fibrene som befinner seg i myokardiet, og der genererer det alle impulser i hjertet og utfører dem. Fra alt dette avhenger rytmen og frekvensen av sammentrekninger av hjertet. Når det er en feil i aktiviteten til en utdanning, så er det en arytmi.

Når forskjellige typer av arytmier feil oppstår i hyppigheten av kontraksjoner i hjertet, kan det føre til en økning (takykardi) eller omvendt, en reduksjon (bradykardi), mens reduksjonen kan forbli normal. Hos en sunn person er hjertefrekvensen omtrent 60-70 slag per minutt.

Årsaker til arytmi

Årsaken til arytmi kan være en sykdom av det kardiovaskulære systemet, så vel som hypertensjon, traumatisk hjerneskade, menopausal forandringer i kroppen, adrenal sykdom og skjoldbruskkjertelen.

Også fører arytmi kan være hyppige stress, overbelastning - nerven og fysisk misbruk av tobakk og alkohol, så vel som toksiske og medisinske stoffer. Svikt i hjerterytmen kan være ganske lang tid ikke manifestere seg, og kan dramatisk forverre helsetilstanden, hender det ofte at det er svært farlig for liv.

Typer av arytmi

Sinus takykardi. Det viktigste innen myokardium - dannelsen av elektroimpulser - er sinuskoden. Når en person er syk med sinus takykardi, overstiger frekvensen av sammentrekning av hjertemusklen noen ganger 90 slag per minutt. En person føles en slik avvik som et sterkt hjerterytme. Opprinnelsen til sinus takykardi skyldes en tung last, emosjonell spenning, feber med forkjølelse, ikke ofte, men likevel kan det oppstå fra hjertesykdom og alle de ovennevnte årsakene til arytmi.

Sinus bradykardi. Det manifesterer seg i form av en reduksjon i hjertefrekvens, ofte opptil 55 slag per minutt og enda mindre. Bradykardi kan også forekomme hos fysisk sunne, trente personer, under hvile eller søvn. Bradykardi kan være ledsaget av hypotensjon, hjertesykdom. Som regel oppstår bradykardi når funksjonene i skjoldbruskkjertelen minker. Bradykardi er følt som ubehag i hjertet, det kan være generell svakhet og svimmelhet.

Sinus arytmi. Karakterisert som en feilveksling av hjerteslag. Denne typen arytmi er oftest observert hos barn og ungdom. Sinusarytmi kan funksjonelt være assosiert med å puste. På inspirasjonstidspunktet blir hjertesammenheng hyppigere, og ved utandring reduseres. En slik respiratorisk arytmi påvirker ikke velvære og krever som regel ikke behandling. Ved diagnostisering av denne type arytmi brukes en forsinkelse i pusten, der arytmen forsvinner.

Arytmi. Dette er en ekstraordinær sammentrekning av hjertemuskelen. Hos friske mennesker kan sjeldne ekstrasystoler observeres, de kan skyldes ulike sykdommer, samt dårlige vaner. Føler i dette skjemaet, kan arytmi enten være sterke tremor i hjertet av muskel eller i form av fading.

Paroksysmal takykardi. Paroksysmal takykardi er det rette arbeidet i hjertet, men med en hyppig taktrytme. Dermed kan hjertefrekvensfrekvensen nå 140-240 slag per minutt. Denne typen takykardi oppstår og forsvinner plutselig. Symptomer: økt hjertefrekvens, økt svette og svakhet.

Atrieflimmer. Denne sykdommen er kalt blafrende fibrillering karakterisert som overdreven reduksjon i enkelte muskelfibre mens atrium ikke er fullstendig redusert, ventriklene begynne å trekke seg sammen uregelmessig med en frekvens på omtrent 100 til 150 slag per minutt. Med "flutter" av atriene begynner de å trekke seg raskere, frekvensen av sammentrekninger er fra 250 til 300 slag per minutt. Denne tilstanden blir ofte observert hos personer med sykdommer og hjertesykdom, så vel som sykdommer i skjoldbruskkjertelen og alkoholisme.

Symptomer kan være fraværende, pasienten kan ikke føle en endring i trivsel. De behandles oftest med klager av følelse av fladder i brystet, noen ganger smerte i hjertet, og klager over kortpustethet. Hovedsymptomet for flimrende arytmi er mangel på puls, det vil si den bestemte hjertefrekvensen under lytting er større enn pulsfrekvensen.

Atrieflutter og ventrikulær fibrillering er det mest alvorlige forstyrrelser, dette kan skje fra en hvilken som helst alvorlig hjertesykdom, på grunn av skade som følge av elektrisitet, med en overdose av enkelte medisiner.

Symptomatologi: Plutselig hjertestans, puls er ikke probet, bevissthet, hesende pust, kramper, dilaterte elever er mulige. Den første og akutte hjelp til en person i denne tilstanden er en umiddelbar ekstern indirekte massasje av hjertet og kunstig åndedrett.

Blokkering av hjertet. Ved denne type arytmi bremser og stopper impulser i alle strukturer i myokardiet. Et karakteristisk trekk ved blokkeringer er det periodiske tapet av puls, blokkene kan være enten komplette eller ufullstendige. Fullstendig blokkering følger ofte med en reduksjon i hjertefrekvensen. De har ofte besvimelse og kramper. En komplett transversal blokkering kan forårsake hjertesvikt og til og med plutselig død.

Diagnose av arytmi

arytmi diagnose er i form av pasientens undersøkelse, er tallene: utseende, farge, sondering puls, bestemmelse av grensene til hjertet målt puls, pust, gjort elektrokardiogram, med hvilken man kan ganske nøyaktig bestemme den type arytmi og velge den riktige behandlingsmetoden.

Forebygging av arytmier

Hvis arytmen er forårsaket av hjertesykdom, er det nok å kurere denne sykdommen. Noen typer arytmi krever et daglig inntak av visse medisiner som kan eliminere angrep av unormalt hjerteslag.

arytmi

arytmi - eventuelle brudd på regelmessigheten eller frekvensen av normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet. Noen ganger er arytmier ledsaget av svimmelhet, besvimelse, smerte i hjertet, en følelse av mangel på luft. Arytmier detektert i løpet av de fysiske og instrumentelle diagnostikk (kardial auskultasjon, elektrokardiogram, CHPEKG, Holter-overvåkning, stresstester). Ved behandling av alle typer arytmier bruker medikamentterapi og hjerte teknikker (RFA, installasjon av pacemakeren, kardioverterdefibrillator).

arytmi

Begrepet "arytmi" kombinerer ulike mekanismer for forekomst, manifestasjoner og prognose av sykdomsforstyrrelsen og kjennetegning av elektriske impulser i hjertet. De oppstår som følge av brudd på hjertesystemet, noe som gir konsekvente og regelmessige sammentrekninger av myokardiet - en sinusrytme. Arytmier kan forårsake alvorlig dysfunksjon i hjertet eller funksjonene til andre organer, samt seg selv komplikasjoner av ulike alvorlige patologier. De manifesteres av hjertebank, avbrudd, hjertesvikt, svakhet, svimmelhet, smerte eller trykk i brystet, kortpustethet, svimmelhet. I fravær av rettidig behandling, er arytmier forårsaket av angina angrep, lungeødem, tromboembolisme, akutt hjertesvikt, hjertestans.

Ifølge statistikk er brudd på ledning og hjertefrekvens hos 10-15% av tilfellene dødsårsaken fra hjertesykdom. Den spesialiserte delen av kardiologi, arytmologi, omhandler studien og diagnosen av arytmier. Skjemaer arytmier tachykardi (rask puls som er større enn 90 slag per minutt..), bradykardi (reduksjon i hjertefrekvensen mindre enn 60 slag per minutt..), arrythmia (ekstraordinære hjertesammentrekninger), atrieflimmer (kaotisk reduksjons enkelte muskelfibre), blokade av ledningssystemet og et al.

Rhythmic sekvensiell sammentrekning av hjertet er gitt av spesielle muskelfibre i myokardiet, som danner hjertets ledende system. I dette system er den første orden pacemakeren sinusknuten: det er i sin spede begynnelse med eksitasjonsfrekvensen av 60-80 ganger per minutt. Gjennom hjertemuskelen av høyre atrium strekker det i knuten, men det er mindre opphisset og gir en forsinkelse, slik at atriene å begynne med reduseres, og deretter, som utbredelsen av eksitasjonsstrålen av hans og øvrige delene av ledende system, i ventriklene. Dermed gir det ledende systemet en viss rytme, frekvens og sekvens av sammentrekninger: første atria, og deretter ventrikler. Nederlag ledende infarkt system fører til utvikling av arytmier (arytmier), og dens enkelte ledd (knuten, grenblokk eller ben) - til ledningsforstyrrelse (sperringene). Samtidig kan det koordinerte arbeidet mellom atriene og ventrikkene bli alvorlig forstyrret.

Årsaker til arytmi

På årsaker og mekanismene for arytmier er delt inn i to kategorier: har forbindelse med hjertesykdommer (organisk), med tilhørende (ikke-organisk eller funksjonell). Forskjellige former av organiske arytmier og blokkader er hyppige ledsagere av kardiale sykdommer: koronar hjertesykdom, myokarditt, kardiomyopati, medfødte misdannelser og hjerteskader, hjertesvikt og komplikasjoner med hjertekirurgi.

Hjertet i utviklingen av organiske arytmier er skade (iskemisk, inflammatorisk, morfologisk) i hjertemuskelen. De hindrer den normale forplantningen av den elektriske puls gjennom hjertens ledningssystem til de forskjellige avdelingene. Noen ganger påvirker skaden sinusnoden - den viktigste driveren til rytmen. I dannelsen av kardiosklerose forhindrer arrvæv den ledende funksjon av myokardiet, noe som bidrar til forekomsten av arytmogene foci og utviklingen av lednings- og rytmestørrelser.

Gruppen av funksjonelle arytmier inkluderer nevogene, diselekoloid, iatrogene, mekaniske og ideopatiske rytmeforstyrrelser.

Utvikling simpatozavisimyh arytmier nevrogen opprinnelse bidrar til overdreven aktivering av tonen i det sympatiske nervesystemet under stress, sterke følelser, intens mental eller fysisk aktivitet, røyking, alkohol, sterk te og kaffe, krydret mat, nevroser og så videre. D. aktivering av det sympatiske tone også føre til sykdom skjoldbruskkjertelen (hypertyroidisme), rus, feber, blodsykdommer, virale og bakterielle toksiner, industri- og annet rus, hypoksi. Kvinner som lider av premenstruelt syndrom kan oppleve sympatiske arytmier, smerte i hjertet, fornemmelser av kvelning.

Vagependant neurogene arytmier er forårsaket av aktivering av det parasympatiske systemet, spesielt vagusnerven. Vagozavisimye arytmier oppstår vanligvis om natten og kan være forårsaket av sykdommer i galleblæren, tarmer, magesår 12 duodenal ulcus og mage, blære sykdommer, i hvilke den økte aktiviteten av vagusnerven.

Disferrolytiske arytmier utvikler seg i tilfeller av elektrolytbalanseforstyrrelser, spesielt magnesium, kalium, natrium og kalsium i blodet og myokardiet. Iatrogen rytmeforstyrrelser forekommer som et resultat av den arytmogene effekten av visse legemidler (hjerteglykosider, p-blokkere, sympatomimetika, diuretika, etc.).

Bidra til utvikling av arytmier mekanisk brysttraume, fallende, sjokk, elektrisk støt og skade m. G. idiopatisk arytmier muligens arytmier installeres uten grunn. I utviklingen av arytmier spiller den arvelige forutsetningen en rolle.

Klassifisering av arytmier

Etiologisk, patogenetisk, symptomatisk og prognostisk heterogenitet av arytmier forårsaker diskusjoner om deres ensartede klassifisering. I henhold til det anatomiske prinsippet er arytmier delt inn i atriell, ventrikulær, sinus og atrioventrikulær. Med tanke på frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, foreslås det å skille tre grupper av rytmeforstyrrelser: bradykardi, takykardi og arytmi.

Den mest komplette klassifiseringen er basert på de elektrofysiologiske parametrene for rytmeforstyrrelser, ifølge hvilke arytmier er isolert:

 • I. Den elektriske impulsen forårsaket av brudd på formasjonen.

Denne gruppen av arytmier inkluderer nomotopiske og heterotopiske (ektopiske) rytmeforstyrrelser.

Nomotopisk arytmier er forårsaket av en brudd på den automatiske funksjonen til sinusnoden og inkluderer sinus takykardi, bradykardi og arytmi.

Separat i denne gruppen er syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU) isolert.

Heterotopiske arytmier kjennetegnes ved dannelsen av passive og aktive ektopiske excitasjonskomplekser i myokardiet, plassert utenfor sinusnoden.

Med passive heterotopiske arytmier er utseendet til en ektopisk puls forårsaket av en bremsing eller brudd på hovedpulsens oppførsel. Passive ektopiske komplekser og rytmer inkluderer atrielle, ventrikulære, atrioventrikulære væskeforstyrrelser, migrasjon av den supraventrikulære pacemakeren, popping sammentrekninger.

Når aktiv heterotopi oppstår ektopisk puls eksiterer myokard tidligere puls hovedsakelig pacemakeren ektopisk og å redusere "interrupt" sinusrytme av hjertet. De aktive komplekser og rytmer omfatter: arytmi (atrial, ventrikulær opprinnelse fra atrioventrikulær forbindelser), og paroksysmal takykardi neparoksizmalnuyu (som stammet fra atrioventrikulær forbindelsen atrial og ventrikulær form), atrieflutter og flimmer (fibrillering) atriene og ventriklene.

 • II. Arrytmier forårsaket av nedsatt intrakardiell ledningsfunksjon.

Denne gruppen av arytmier oppstår på grunn av en minskning eller opphør av pulsen forplantning langs ledningssystemet. ledningsforstyrrelser inkluderer sinoatrialnuyu, intraatrial, atrioventrikulær (I, II og III grad) blokkade ventrikulær preexcitation syndrom, intraventrikulær grenblokk (en-, to-, og tre-stråle).

 • III. Kombinert arytmier.

Arrytmier som kombinerer lednings- og rytmeforstyrrelser inkluderer ektopiske rytmer med blokkad av utgangs-, parasystol- og atrioventrikulær dissosiasjon.

Symptomer på arytmi

Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

De viktigste manifestasjonene av arytmier er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertets arbeid. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Hjertebank er vanligvis forbundet med sinus takykardi, svimmelhet og besvimelse - med sinus bradykardi eller sinus-syndrom, kardial fading og ubehag i hjerteområdet - en sinus-arytme.

Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.

Komplikasjoner av arytmier

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

Diagnose av arytmi

Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier. I neste fase utføres instrumentelt ikke-invasiv (EKG, EKG-overvåking) og invasiv (CHEPI, VEI) forskningsmetoder:

Et elektrokardiogram registrerer hjertefrekvens og frekvens i flere minutter, derfor er det kun permanent, stabile arytmier registrert ved EKG. Rytmeforstyrrelsene, som er paroksysmale (midlertidige), er diagnostisert ved metoden til Holter daglig overvåking av EKG, som registrerer hjerteens daglige rytme.

For å identifisere de organiske årsakene til arytmi, utføres Echo-CG og Echo-CG stress. Invasive diagnostiske metoder tillater kunstig utvikling av arytmi og bestemmer mekanismen for dens forekomst. I løpet av intrakardiell elektrofysiologisk undersøkelse blir kateterelektroder som registrerer det endokardiale elektrogrammet i ulike deler av hjertet, ført til hjertet. Endokardial EKG sammenlignes med resultatet av innspilling av et eksternt elektrokardiogram utført samtidig.

Tilt-testen blir utført på en spesiell bord og ortostatisk simulerer betingelser som kan føre til arytmi. Pasienten plasseres på et bord i en horisontal stilling, puls og blodtrykk ble målt, og deretter etter injeksjonen tabellen er skråstilt i en vinkel på 60-80 ° i 20 - 45 minutter, bestemmelse av avhengighet av blodtrykket, frekvens og rytme av hjerte kontraksjoner ved å endre kroppsstilling.

Ved hjelp av metoden for transesophageal elektrofysiologisk studie (CHEPI), utføres elektrisk stimulering av hjertet gjennom spiserøret og et transesofagealt elektrokardiogram registreres, som korrigerer hjerterytmen og konduktiviteten.

Flere hjelpe diagnostisk test innbefatter en prøve med lasten (trinn tester, prøven med knebøy, marching, kulde, etc. Eksempel), farmakologiske tester (med izoproterinolom med dipiridomolom med ATP og al.), Og utført for å diagnostisere koronar hjertesykdom og muligheten dommer en belastning på grunn av hjertearytmi.

Behandling av arytmier

Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

Noen ganger for behandling av arytmier er spesiell medisinsk eller kardiologisk kirurgisk behandling nødvendig. Utvelgelse og administrering av antiarytmisk terapi utføres under systematisk EKG-overvåking. Ved eksponeringsmekanismen tildeles fire klasser av antiarytmiske legemidler:

 • 1 klasse - membranstabiliserende legemidler som blokkerer natriumkanaler:
 • 1A - øke repolarisasjonstiden (prokainamid, kinidin, aymalin, disopyramid)
 • 1B - redusere repolarisasjonstiden (trimecaine, lidokain, mexiletin)
 • 1C - ikke utøve sterk innflytelse på repolarisering (flekainid, propafenon, enkinid, etatsizin, moracizin, lappaconitinhydrobromid)
 • 2 klasse - p-adrenoblokere (atenolol, propranolol, esmolol, metoprolol, acebutolol, nadolol)
 • Grad 3 - forleng repolarisering og blokkere kaliumkanaler (sotalol, amiodaron, dofetilid, ibutilid, bBretiliumtosylat)
 • 4 klasseklokke kalsiumkanaler (diltiazem, verapamil).

Ikke-medisinske behandlinger for arytmier inkluderer elektrokardiostimulering, implantering av en cardioverter-defibrillator, radiofrekvens ablation og åpen hjerteoperasjon. De utføres av kardiokirurger i spesialiserte avdelinger. Implantasjon av pacemaker (ECS) - kunstig pacemaker er rettet mot å opprettholde en normal rytme hos pasienter med bradykardi og atrioventrikulære blokker. Implantert defibrillator profylaktisk sutureres til pasienter som har høy risiko for plutselig innsettende ventrikkeltakykardi og utfører automatisk pacing og defibrillering umiddelbart etter sin utvikling.

Ved bruk av radiofrekvensablation (RFA av hjertet) gjennom små punkteringer, brukes et kateter til å cauterize hjertet område som genererer ektopiske impulser, som kan blokkere impulser og forhindre utviklingen av arytmi. Kirurgiske operasjoner på det åpne hjertet utføres med hjertearytmier forårsaket av en aneurisme i venstre ventrikel, hjerteventilfeil, etc.

Prognose for arytmier

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Forebygging av arytmier

Hovedretningen for forebygging av arytmier er behandling av hjertepatologi, som nesten alltid er komplisert av et brudd på hjertets rytme og konduktivitet. Det er også nødvendig å utelukke ekstrakardiale årsaker til arytmi (tyrotoksikose, rusmidler og febertilstander, autonom dysfunksjon, elektrolytt ubalanse, stress, etc.). Det anbefales å begrense inntaket av stimulanter (koffein), ekskludering av røyking og alkohol, det uavhengige utvalg av antiarytmiske og andre legemidler.

Hvorfor hjertearytmi?

Arrytmi etter å ha spist årsaker

Til og med mennesker med utmerket helse møter tidligere eller senere ulike sykdommer, blant de vanligste helseproblemene i utgangspunktet - brudd på hjertets arbeid, spesielt arytmi. Det vurderes at patologiske endringer i styrke, frekvens og regelmessighet av sammentrekninger av kroppens hovedmuskel forekommer bare hos de som har opplevd hjerteinfarkt, lider av iskemisk hjertesykdom eller andre kroniske sykdommer.

Imidlertid er det andre situasjoner når du plutselig føler deg ubehagelig, og det ser ut til at hjertet ditt er i ferd med å stikke ut av brystet, og arytmi begynner ofte etter å ha spist. Årsakene til den kraftige økningen i hjertefrekvensen kan være forskjellige, samt metoder for å forhindre takykardi eller atrieflimmer. For å forstå hvorfor arytmi begynner etter å ha spist, og hvordan å spise for ikke å utsette hjertet for unødvendig risiko, vil vår artikkel hjelpe.

ADVARSEL! I seg selv kan manifestasjoner av faste eller forsinkede hjerteslag ikke bære faren for livet, men med en regelmessig økning i byrden på hjertet, er det stor sandsynlighet for å utvikle mer alvorlige og vanskelige å behandle sykdommer. Derfor, med den minste mistanke om bradykardi eller takykardi, er det fornuftig å konsultere en lege eller i det minste vurdere kostholdet.

De viktigste symptomene på hjerterytmeforstyrrelser etter å ha spist

Antallet personer som har en arytmi etter å ha spist, begynner å vokse raskt, men bare noen få av dem oppdager at det er ubehagelige forandringer med kroppen sin, og det er behov for medisinsk behandling. Faktisk, noen er seriøst tenker på et besøk til en kardiolog, hvis de er ute etter et tungt måltid eller en festmiddag der kortpustethet eller hjerteslag kan høres i ørene. Selv om faktisk nøyaktig hva arytmi manifestert etter måltidet, men noen knapt merkbar ubehag, mens andre lider av kraftig forverring av helse og lenge kan ikke gjenopprette. Ekstremt sjelden arytmi som oppstår etter å ha spist, fører til uopprettelige konsekvenser som for eksempel hjertesvikt, men ofte fører til besvimelse og ubehag, lik de karakteristisk for matforgiftning.

VIKTIG! Til tross for at hovedrisikogruppen - middelaldrende og eldre, samt de som lider av kroniske hjertesykdommer, er det tilfeller der etter å ha spist enda en sunn person, begynner arytmi.

De kjente tegnene på tilstedeværelsen av "feil" eller rask hjertefrekvens er:

 • smertefulle opplevelser i hjertet av hjertet som overgis til venstre;
 • illusjonen om å stoppe hjerterytmen;
 • kvalme og følelse av full mage;
 • kortvarig bevissthetstap
 • økt intensitet av svettekjertler;
 • feber og tørr munn
 • muskel svakhet og svimmelhet.

INTERESSANT! Ifølge statistikk, i tillegg til "kjernen" er som oftest en feilrate etter inntak av forskjellige næringsmidler sett i mennesker med overdreven kroppsvekt, så vel som de som er utvinne fra behandling av sykdommer assosiert med dysfunksjon i fordøyelseskanalen.

Hvorfor starter arytmen etter et måltid?

For å forstå hvorfor etter å ha spist noen mennesker, begynner arytmi, er det først og fremst å understreke at intensiteten i hjerteslaget er avhengig av tilstanden til organismen som helhet, og spesielt det ledende systemet. Bare under betingelse av normal overføring av impulser og metning av en organisme med nødvendig mengde oksygen kan man være sikker på at "motoren" vil bli redusert ikke oftere enn 100 slag per minutt.

Fordøyelsesprosessen fremkaller i sin tur en økning i aktiviteten til vagusnerven, noe som forårsaker inhibering av sinusknutepunktets funksjon, der impulser som forårsaker hjertesammensetninger dannes. I tillegg utvikler noen arytmi etter å ha spist, av samme grunn som overdreven trykk på membranen, noe som medfører økning i luftveiene og mangel på oksygen. For å hindre oksygen sult og gjenopprette balansen, begynner hjertet automatisk å slå oftere, men på grunn av belastningen er sammentrekningene ujevne.

VIKTIG! En kraftig økning i antall slag per minutt kan i noen tilfeller føre til panikk eller vag angst, som kun kan styres etter gjenopprettelse av hjerterytmen.

Sammenheng mellom alkohol og hjertebanken

Tatt i betraktning arytmen, som registreres etter måltider, ikke glem at ofte anfall blir provosert ikke så mye av mengden eller kvaliteten på maten som ved forbruk av alkohol sammen med dem. Det er bevist at alkohol forårsaker paroksysmer av atrieflimmer, som i enda alvorligere tilfeller kan føre til sykehusinnleggelse og dødelig utgang. Faktum er at under ledelse av alkoholholdige substanser, reduserer hjertets ledende mekanisme gradvis sin evne til å overføre bioelektriske impulser til myokardiet.

INTERESSANT! Selv om måltidet ikke var for rikelig, men en person drakk en betydelig mengde alkohol, er det fare for å utvikle hjertesvikt. Kronisk mottak av alkoholholdige drikker forårsaker irreversible degenerative endringer i hjertesviktens pumpesystem.

Ernæringsregler for personer som lider av arytmi

 1. ikke spis mye mat på en gang
 2. Ikke gå til sengs umiddelbart etter lunsj eller middag - det er bedre å først lage en liten strandpromenade eller i det minste bare sitte;
 3. Det er bedre å spise ofte, men litt etter litt, og overholder prinsippene om et balansert kosthold.

arytmier

Hva er en arytmi?

Det er kjent at med hvert hjerteslag er det en konsekvent reduksjon i delene - første atria, og deretter ventrikler. Forkortelser følger hverandre med jevne mellomrom. flimmer kalt brudd på frekvens, rytme og sekvens av sammentrekninger av hjertet. Statistikk for hjertesykdom og dødelighet indikerer at hjerterytmeforstyrrelser, som dødsårsak, utgjør om lag 10-15 prosent av alle hjertesykdommer.

Ha en sunn person provosere arytmi kan rikelig mat, forstoppelse, stramt klær, insektbiter, noen medisiner, stress. Høy risiko for utvikling arytmi hos personer med diabetes, spesielt hvis det kombineres med fedme og høyt blodtrykk. arytmier kan oppstå og for mer uskyldige grunner: For eksempel er premenstruelt syndrom hos kvinner ofte ledsaget av arytmier, smerter i hjertet, fornemmelse av kvelning.

Predisposisjon til arytmier kan overføres ved arv, og kan være en komplikasjon etter en kirurgisk operasjon på hjertet. I tillegg, arytmi kan være et symptom på en rekke sykdommer:

 • hypertensjon,
 • hjertefeil, hjertesvikt, iskemisk hjertesykdom,
 • mitral ventil prolapse,
 • skjoldbruskkjertel sykdommer og en rekke andre hormonelle lidelser.

Hva skjer når arytmi ?

Konsistens av hjertet er gitt av et spesielt kardial ledningssystem. Disse er spesialiserte celler som produserer og utfører elektriske impulser som styrer en konsekvent sammentrekning av hjertemuskelen.

En impuls som utløser en sammentrekning av hjertet, produseres i høyre atrium, i den såkalte sinusnoden (rytmestyreren). Det er denne knuten som er ansvarlig for det faktum at hjertet trekker sammen med en frekvens på 60-90 slag per minutt. Deretter sprer signalet til gjenværende atria, noe som får dem til å trekke seg sammen, og deretter til ventrikkene. Krenkelser i dette systemet fører til forstyrrelser i hjertets rytme (arytmier ).

Avhengig av hvor bruddene oppstår, alt arytmi delt inn i atrielle og ventrikulære.

Hvis hjertefrekvensen overstiger 90 slag per minutt, snakker de om takykardi. Hjertefrekvensen kan øke med fysisk eller følelsesmessig stress (dette er en normal reaksjon av et sunt hjerte). En økning i kroppstemperaturen forårsaker også takykardi. Det antas at en økning i kroppstemperaturen med 1 grad fører til en økning i hjertefrekvensen med 10 slag. Takykardi kan være et tegn på så mange sykdommer, men det kan være en variant av normen.

Hvis pulsfrekvensen er mindre enn 60 slag per minutt, sier de bradykardi. Bradykardi kan også være for helt friske mennesker. Som regel blir det feiret blant idrettsutøvere. Moderat bradykardi skaper gunstige forhold for blodtilførsel til hjertemuskelen, siden blodet kun kan komme til det når det er i en tilstand av avslapning (dvs. mellom sammentrekninger).

Fra bradykardi er det nødvendig å skille mellom bradisphigma - en sjelden puls med normal hjertefrekvens. Bradisphigia er notert om hjertets sammentrengninger ikke produserer fornuftige pulsbølger.

Hvis den rette rytmen til hjerteslagene er sammenflettet for tidlig sammentrekning, snakk om ekstrasistolii. De hyppigste årsakene til ekstrasystolen er vegetativ-vaskulær dystoni, myokarditt, galleblæresykdom, røyking eller stress.

På en av de vanligste - ciliary arytmi En av faser av hjertesyklusen forsvinner, nemlig atriell sammentrekning. Deres muskelfibre mister evnen til å jobbe synkront. Som et resultat er atriene bare chaotically rykker - de flimmer. Fra dette og ventriklene begynner å kontrakt uregelmessig.

Det er også såkalte paroksysmale rytmeforstyrrelser (paroksysm - et angrep, plutselig oppsto tilstand). Eksternt friske mennesker har plutselig et ekstremt hyppig hjerterytme - rytmisk eller uregelmessig, et forsøk på å beregne pulsen er rett og slett umulig for en uerfaren person, frekvensen overstiger 150-200 slag per minutt. Hvis angrepet varer lengre enn en og en halv time, er det kortpustethet og smerte i hjertet. Ofte går hjertebanken så plutselig som de begynte. Palpitasjonen stopper, personen er presset på å tømme blæren, og mye urin slippes ut. Hvis vi antar arytmi et signal av fare, så er paroksysmale brudd de mest alvorlige av dem.

Hjerte rytmeforstyrrelser i snorking og obstruktiv søvnapné syndrom er svært spesifikke. På tidspunktet for åndedrettsstansen utvikler bradykardi (senker rytmen i hjertet), og takykardi (akselerasjon av hjerterytmen) er notert i ventilasjonsfasen etter apné. Noen ganger er vibrasjonsområdet 30-40 slag per minutt, og disse hoppene kan gjentas hvert minutt, og enda oftere.

de arytmi. som kjennetegnes av en rask forandring i hjerterytmenes frekvens og regelmessighet eller en kraftig oppbremsing av det, er hele hjerteets arbeid brutt betydelig, så mye at blodvolumet som kommer ut i aorta, senkes. Og siden den mest følsomme for "blodsøvn" er hjernen, kan en person oppleve plutselig alvorlig svimmelhet eller til og med miste bevisstheten.

arytmi - Dette er ikke en uavhengig sykdom, men et symptom på sykdommen. I prinsippet kan det passere seg selv. Men hvis arytmi det er flere timer eller komplikasjoner, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Men selv om arytmi forsvinner av seg selv, ikke utsette besøket til kardiologen. Gjentatte rytmeforstyrrelser kan oppstå når som helst og slutter veldig tragisk.

De viktigste symptomene arytmi er følelsen av overflødig eller savnet hjerteslag, for fort eller sakte hjerteslag. Det kan også være følelser av svakhet, tretthet, dyspné; personen pales, det er smerter i hjertet, etc.

For å finne årsaken arytmi den arytmiske kirurgen utfører ECG-atropinanalyser er en metode basert på fjerning av et kardiogram etter innføring i åren av atropin, et stoff som forårsaker en økning i hjertets rytme. Parallelt undersøker metoden for fonokardiografi hjertetoner og støy. I tillegg er det vanlige innspillingen av det menneskelige elektrokardiogrammet (EKG), EKG i tilstanden fysisk aktivitet, EKG-overvåkning i løpet av dagen og ultralydsundersøkelse av hjerte-ekkokardiografi.

Gjør en avtale: tlf. +38 (044) 360-25-74 +38 (066) 228-04-39

Hvorfor er det atriell fibrillasjon, symptomer og moderne metoder for behandling av patologi

Atrieflimmer, eller atrieflimmer - en spesiell type av hjerterytmeforstyrrelser, som er basert på ukoordinert kontraksjon av muskelfibre i den atriene med en frekvens på 350-600 per minutt. I det 19. århundre ble denne sykdommen kalt galskap i hjertet.

Hvorfor oppstår det?

Slike store tall betyr ikke at personens puls vil være 400 per minutt. For å forstå sykdommens mekanisme, er det nødvendig å dykke litt inn i grunnlaget for hjertemuskulaturens fysiologi.

Myokardiet er en kompleks struktur gjennom hele tykkelsen gjennomsyret med elektriske fibre. Den viktigste elektriske noden, sinus, befinner seg ved punktet av den øvre vena cava inn i høyre atrium, og det er han som setter den rette hjertefrekvensen med en frekvens på 60-80 slag per minutt.

Med en rekke sykdommer i myokardiet oppstår atriske kaotiske elektriske bølger som forstyrrer passasjen av impulser fra sinuskoden til hjertemuskelen. Derfor begynner atria å trekke seg i sin rytme med en enorm frekvens på opptil 600 per minutt. Men disse sammentrengningene er ufullstendige, myokardiet er raskt utarmet, så atriens vegger bare svinger eller "blinker".

En stor strøm av elektriske impulser fra atria beveger seg til ventriklene, men møter på sin vei et "kontrollpunkt" - en atrio-ventrikulær knutepunkt.

Det filtrerer impulser og overgår til ventrikkene bare halvparten av dem - opp til 150-200 per minutt. Ventricles begynner å trekke seg i uenighet, så pasienten føler seg uregelmessig hjerterytme.

Hva forårsaker arytmi?

Atrial fibrillering er en svært vanlig patologi, ifølge amerikanske forskere lider 1% av verdens befolkning av denne sykdommen.

Forekomsten av sykdommen øker jevnt hvert år. Hvis det i 2004 ble funnet om lag to millioner pasienter med atrieflimmer i USA, da i løpet av 50-tallet i dette århundret, skulle antallet slike pasienter vokse med nesten 2,5 ganger.

Konvensjonelt kan årsakene til atrieflimmer deles inn i hjerte og ikke-kardiale:

Hvorfor arrythmia oppstår og hvordan å bekjempe det?

Hva er hjertearytmen? Denne patologiske tilstanden, som bryter frekvensen, rytmen og sekvensen av eksitasjon og organreduksjon. Med andre ord, hvis hjerterytmen er forskjellig fra normal sinus, kan denne tilstanden kalles en arytmi. Korrekt sinusrytme har en frekvens på 60 til 90 slag / min, intervallet mellom slag er fast - 0,12-0,20 sekunder.

Hjertarytmi er ikke en sykdom, men en stor gruppe av hjertefrekvensavvik, det vil si at frekvensen kan være mindre, større enn normen, eller i form av en uordnet sammentrekning. Med denne patologien blir muskelfiberkontraksjoner, abnormiteter, ledning og dannelse av elektriske impulser brutt, noe som alltid fører til forskjellige hjertekomplikasjoner. Isolasjon flimmer som en selvstendig nosology grunn av det faktum at noen ganger også økologiske endringer i kroppens muskler ikke gi arytmi, foruten ofte patologi kan være assosiert med fysiologi.

Årsaker til en patologisk tilstand

Ved 50 år forekommer hjertearytmi hos 1 person av 100, med alder, øker frekvensen: i 10 år er den allerede til stede hver tiende, det vil si de levede årene er også viktig. Menn er utsatt for denne patologien, nesten en og en halv ganger flere kvinner.

Blant de etiologiske faktorene er hjertesykdommer ledende:

 1. oppkjøpte og medfødte misdannelser og patologier, ulike betennelser, et brudd på sinusknutens automatisme.
 2. pulmonal hjertesvikt.

Det er også indirekte faktorer:

 1. endokrine lidelser (hyper- og hypothyroidisme, diabetes, fedme);
 2. hormonelle menopausale endringer;
 3. graviditet;
 4. CNS sykdom;
 5. hjernens iskemi
 6. craniocerebral traumer og okklusjon av den sentrale arterien av retina;
 7. stress,
 8. rus;
 9. elektrolytt ubalanser;
 10. alder;
 11. elektrisk støt;
 12. narkotika;
 13. røyking,
 14. alkohol;
 15. anemi.

Sykdommen kan skyldes mental overstyring, hyppige infeksjoner, misbruk av stimulanter, arvelighet, overdreven fysisk anstrengelse. Noen ganger er hjertearytmi en forbigående tilstand, i andre tilfeller er den permanent.

Pathogenese av arytmi

I hjertets muskel er det nodale steder for akkumulering av celler i det ledende system. De genererer og sender impulser til nervefibrene, som deretter aktiverer og kontraherer muskelvevet. Foruten dem er det en sinusnode med lokalisering i høyre atrium, som er ansvarlig for riktig rytme, det regulerer hjertefrekvensen.

Denne knutepunktet genererer også elektriske signaler, leder dem videre inn i de mottakende buntbuntfibre, som overfører dem direkte til ventrikkene. Når det oppstår feil i lederne, blir de berørte områdene skiftet ujevnt, og rytmen forstyrres derfor. Enhver arytmi truer med alvorlige funksjonsnedsettelser, da tilførselen av kroppens celler med mat og oksygen svikter (med bremsing av rytmen); Ved akselerasjon, ikke hjertemuskelen slapper av, det er ingen dilatasjon, utløsningskraften minker, oppstår hypoksi igjen. Tilstedeværelsen av rytmeforstyrrelser trenger alltid behandling.

Klassifisering av patologi

For å sikre en sinus hjerterytme, er det nødvendig med en jevn funksjon av pulsgenerering i sinusnoden, spenning og ledelse av hjertemuskelen. I tilfelle brudd på noen komponenter, ser arytmier i hjertet uunngåelig.

Klassifisering er også basert på følgende prinsipp:

 1. forstyrret arbeidet i sinusnoden - manifestert sinus brady-, takykardier og arytmier, asystol av atriene;
 2. svikt i spenning - forårsaker alle slags ekstrasystoler;
 3. Bevegelsespatologien - dens forlengelse, reduksjonen er forårsaket av blokkater, syndromet for tidlig polarisering av ventrikkene;
 4. Blandede typer forstyrrelser - mer komplekse og alvorlige arytmier, flimrende og fladdring av hjertehulene.

Symptomatiske manifestasjoner

Hjertesykdom og arytmi - en kombinasjon av hyppige. Det kan manifestere seg på forskjellige måter: en følelse av angst, en pasients følelse av økt hjertefrekvens, et organfading.

Det kan være en asymptomatisk arytmi - "dum", det manifesterer bare på EKG. Et signifikant symptom på patologien er en plutselig trykkøkning i hjerteslaget i en rolig tilstand, da - en plutselig opphør av det.

Ofte er dette kombinert med symptom på kortpustethet: først forekommer det under trening, da - i ro. Utseendet viser vanligvis en reduksjon i hjertepumpens evne til å pumpe. Med vekting av denne typen blir pasientene ofte våken om natten fra mangel på luft.

Takyarytmier forårsaker ofte brystsmerter som ikke er avhengige av stress. Det er reduksjoner i blodtrykk, kortvarig deaktivering av bevissthet (synkope). Før dem vises presinkop - et tegn på svimmelhet.

Så, avhengig av type årsaker til hjertearytmi, observeres følgende symptomer:

 • Sinus bradykardi - puls 55 slag / min eller mindre, kan det være en reduksjon i blodtrykket, flyr før den øyne, svakhet, svimmelhet, blackout, begrensning av fysisk ytelse, verkende cardialgia, svimmelhet (jeg ønsker å holde på ikke å falle). Farlig hvis bradykardi er et plutselig tap av bevissthet i noen sekunder til 5-10 minutter ( "go-go, hodet var varmt, og plutselig våknet opp på gulvet").
 • Sinus takykardi - hjertefrekvens på 90 slag / min og mer, pasienten føler seg rask i rytmen, det er kortpustethet, svakhet, en følelse av "koke", tretthet, svakhet. Noen typer alvorlig takykardi kan forårsake hjertesvikt.
 • Ved angrep av en paroksysmal takykardi forblir rytmen riktig, men betydelig hyppigere opptil 140 og mer ut / min. Det ser alltid ut og stopper plutselig, det kan vare et minutt, sjelden noen dager. Pasienten svetter tungt under angrepet, det virker som at hjertet "hopper ut", det er generell svakhet, hyppig vannlating. Senere, kardialgi, bevissthetstap, fall av blodtrykk bli med. Ofte forårsaker tilstanden en overgang til ventrikulær fibrillasjon.
 • Sinus arytmier i hjertet - mens under innåndingen blir puls kuttet, og når den utåndes, er den del. Passerer uavhengig, det er ingen forstyrrelser i helse, det skjer i prepubertate og hos gravide kvinner.
 • Som en obligatorisk symptom på hjertearytmi laster alltid oppstår her ofte snakker vi om en atrial patologi: atriene ikke fungerer, og ventriklene raskt - opp til 150 slag / min. Symptomer - kardialgi, forskjellen og forsinkelsen av pulsen fra hjertefrekvensen, skjelvende i brystet.
 • Extrasystole - Enkelte følelser forårsaker ikke, trykk i hjertet kan forsterkes, arytmen følges så som en fading. Manifestasjoner blir hyppigere med forverring av sykdommer.

Atrial ventrikkelflimmer, asystole, blokade (deres utvikling er ensbetydende med å plutselig hjertestans) - dette er de mest truende arytmier. Deres tegn: pasienten vanligvis er bevisstløs, kan være inkontinent, fremveksten av beslag, apnea, mangel på puls, støyende pusting hes inkonsekvent, mydriasis, klinisk død. I mangel av nødopplæring, dør en person.

Diagnostiske tiltak

Diagnostikk omfatter følgende testmetoder:

 • Den første undersøkelsen på legekontoret - auskultasjon, puls telling, hjertefrekvens, utnevnelse av EKG, ekkokardiografi. Med inkonsekvens overvåkes arytmier ved Holter - EKG-opptak i løpet av dagen. Med midlertidige arytmier og fravær av klinikk utføres provokasjon av tilstanden i form av forskjellige tester. Transesofageal elektrofysiologisk studie (CHEPI) - stimulering av hjertet ved pulser gjennom spiserøret, deretter registrering av arbeid på EKG.
 • Stille invasiv elektrofysiologisk undersøkelse hjerte (EPE) - elektroder er holdt rett i hjertet hulrom i visse deler av det studeres passering av pulsen på myokard, lokalisering forekommende arytmi.
 • Tiltprøve - pasienten legges på et spesialtabell, innledende data for puls og blodtrykk registreres, og bordet er vippet i forskjellige vinkler i en halv time, mens pulsdataene endres. Verifikasjonen utføres og bordets vertikale posisjon. Laster noen ganger med hjelp av en motorsykkel, en tredemølle.

Mulige komplikasjoner

Arytmier er farlige plutselig hjertedød aktivitet i andre, mindre alvorlige tilfeller - komplikasjoner av hjertesvikt, lungeødem, forverring arytmier selv, provoserende angrep av angina, hjerteinfarkt, slag. Alvorlige former av atrieflimmer, bidrar til dannelse av blodpropper, hjerteblokk forårsake anfall av Morgani-Adams-Stokes, hvis det er en komplett AV-blokk, fører dette til at pasienten dør.

Hvordan behandle hjertebanken?

Gjennomføring av behandling av arytmi omfatter forskjellige blokkere: Ca, Na, Mg-kanaler glykosider, betablokkere, Pananginum, Asparkama, adenosin. De bør tas i lang tid, under oppsyn av en lege.

Ofte er det nødvendig å sette inn en pacemaker, spesielt hvis det er kontraindikasjoner for å ta medikamenter eller deres ineffektivitet.

Implantering av en pacemaker er en populær metode, dens aktivitet er beregnet i mer enn 10 år. Med svakheten i sinuskoden, ser det ut til å erstatte den, selv som genererer de nødvendige impulser. Implantering av defibrillatoren bruker det samme handlingsprinsippet, regulerer rytmen selv og utelukker sviktet i ventrikkene. Ofte hjelper det bedre medisiner.

Radiofrekvensablation (RFA) brukes til langvarig atrieflimmering. Dens essens ligger i det faktum at radiobølger med et spesielt kateter er cauterized av problemområdene i det ledende system. Effektiviteten av metoden er 95%.

Forebygging av patologi

Advarsel arytmi - er først og fremst eliminering av årsakene til sykdommen, eliminering av stress, læring avspenningsteknikker, vekt normalisering, moderat regelmessig trening, blodtrykkskontroll, adhesjon til den optimale modus av dagen og slappe av.

Hvis sykdommen er ekstrakardiell, så er behandlingen obligatorisk.

 1. endokrine lidelser primært;
 2. infeksjon;
 3. VVD;
 4. brudd på forholdet mellom kalium, magnesium og natrium.

Jeg må gi opp røyking, sterk konsentrert drikke, tonics og koffeininntak. Selvmedisinering er strengt forbudt.

Førstehjelp

Når paroksysmal takykardi angriper, er det viktig å stimulere vagusnerven, den mest effektive samtidig er å strekke pasienten på høyden av en dyp inspirasjon. Du kan massere halsen fra begge sider i en sirkulær bevegelse, som virker på sino-karoten sone. Pasienten ligger, mens du trykker på høyre halspulsårer. Mindre effektiv er trykket på øyebollene.

Du kan prøve å puste dypt inn i luften og puste ut med overfladiske bevegelser eller fremkalle brekninger. Disse enkle manipulasjonene skaper en bryter i hjernen for seg selv, "distraherende" fra hjertet. Det skal bemerkes at slike manipulasjoner ikke kan brukes av eldre, med MI, IHD, CAC.

I alle andre tilfeller må pasienten umiddelbart legges i sengen, unbuttoned skjorte krage, med kortpustethet for å gi en semi-sittende stilling: denne posisjonen av kroppen avlaster noen ganger et arytmiangrep. Det er nødvendig å drikke Valokordin, 1 ss. l. vendelrot. Med dagens resept av hjerte medisiner, ta denne dosen. Hvis pasienten har mistet bevisstheten, er det nødvendig å begynne en indirekte hjertemassasje og kunstig åndedrett før brigaden kommer.

Les Mer Om Fartøyene