Vaskulær rengjøring fra kolesterolplakk

Høyt kolesterol fører til funksjonsfeil hos hele organismen, og dens mangel er også full av konsekvenser. For å normalisere mengden av dette vitale stoffet, som finnes i alle cellulære vev, bør du ikke umiddelbart kjøpe dyre apoteksprodukter.

Det er verdt å lese informasjonen nedenfor for å finne ut hvordan du rengjør blodkar fra kolesterol med folkemidlene.

Ernæring med overskytende kolesterol

Det finnes matvarer som ikke kan konsumeres i store mengder når det øker kolesterolnivået, og det er bedre å redusere sin daglige norm, de inkluderer:

 1. Fet av fugler (and og gås);
 2. Melk mat: rømme, kremost, smør, hard ost og helmelk;
 3. Egg av kylling og vaktel;
 4. Svinekjøtt fett.

Kroppen produserer 80% av den nødvendige mengden kolesterol, de resterende 20% får det med mat. Ovennevnte produkter bidrar til akkumulering i det av unødvendig kolesterol, som danner plakk og forhindrer normal blodgass i karene.

Hvis du ekskluderer skadelige produkter, er problemet med kolesterol ikke løst, fordi mangelen i kroppen vil bli følt, så du må spise så mye mat som mulig, noe som gir det riktige kolesterolet.

Den må inneholde cellulose, poly- og enumettede fettsyrer, samt pektin, som bidrar til å kvitte seg med overskytende kolesterol og skape den manglende mengden.

For å kjøpe "nyttig" kolesterol må du bruke:

 • Fet fisk. For elskere av tunfisk eller makrell, vil dette produktet være lett å introdusere i dietten i store mengder. Det vil være nødvendig å spise minst 200 gram havfisk i uka. En slik mengde sikrer reduksjon av blodpropper på grunn av fortynning av blod.
 • Vegetabilske oljer kan forbrukes i tilfelle økt kolesterol er ikke alt, det er bedre å gi preferanse til linfrø, soya, oliven og sesam. De listede oljene er ikke egnet til steking, de skal fylle salater eller legge til den tilberedte parabolen. I tillegg er det mulig å kompensere for mangel på oljeprodukter ved hjelp av oliven eller soyaprodukter, men når du kjøper dem, må du kontrollere at de ikke inneholder GMO.
 • Nøtter har en gunstig effekt på produksjonen av "riktig" kolesterol, men vi må ta hensyn til at de er veldig fete, og i flertallet er enumettet. De trenger å spise litt, men fem dager i uka. Til behandling kan du bruke tre, greske og brasilianske nøtter, cashewnøtter, mandler og pistasjenøtter. Med dem er det nyttig å spise frø av sesam, solsikke og hør.
 • Grønn te jobber umiddelbart i to retninger: reduserer innholdet av "dårlig" kolesterol og kompenserer for mangelen på "god".
 • Fiber bidrar til fjerning av overskytende skadelig substans. Det bør spises en dag i mengden 35 gram. Det finnes i belgfrukter, frø, helkorn, grønnsaker og frukt. Hvis valget falt på klanen, bør de spises på tom mage og vaskes med 200 ml vann.
 • Pektin finnes i bete, frukt, solsikke, vannmelonskorps. Det normaliserer stoffskiftet, lindrer kroppen av giftige og skadelige stoffer.
 • Mineralvann med vanlig inntak renser også godt blodkarene fra kolesterol.
 • Vegetabilske og fruktjuicer skiller ut overflaten av plakkdannende substans. Du kan drikke daglige sitrusvarianter: grapefrukt, mandarin og appelsin, i hver av dem må du legge til litt sitronsaft. Også egnet bete, tomat, eple og gulrot. Grønnsaksjuice skal være full med forsiktighet til de som har problemer med magen. Det er nødvendig å starte en teskje, og deretter øke dosen gradvis.

For å opprettholde kolesterol i normen må du finne den optimale balansen mellom de matvarene som øker den og de som senker den. Spesielt bør du være forsiktig med fettstoffer, når du lager kylling eller annen fugl, må du først fjerne huden fra den, med fettet under det.

Etter å ha kokt kjøttbuljongen etter å ha kokt, fjern fettskummet, eller sett til side såsekaret og fjern deretter det frosne fettet, kan det forårsake plakkdannelse.

Urter som reduserer kolesterol og rensing fartøy

Rensing av karplater fra kolesterol ved planter brukes av mange. Hovedinnholdet med slik behandling er å finne en passende oppskrift for seg selv, urtekomponentene vil ikke påvirke de andre organene.
Du kan ikke bare rense kolesterolkarbonene med folkemidlene, men også normalisere aktiviteten til leveren, magen og nyrene.

Samling av urter

Ta i like mengder yarrows, bjørk knopper og kamille, kan du 1 teskje, og bland ingrediensene.
På kvelden må du ta en ts fra denne blandingen. og hell den 500 ml kokende vann. Denne buljongen skal infunderes i 20 minutter, da må den filtreres gjennom en tynn klut Det er nødvendig å klemme væsken godt, slik at en kake forblir i materialet.

Hent 200 ml av stoffet fra det oppnådde volumet og tilsett 1 ts. honning. Drikk formelen for natten, etter å ha tatt den, kan du ikke ta noe fra mat og drikke. Resten av buljongen skal være full i morgen. Det må være forberedt: ta det i et vannbad, og legg deretter til 1 ts. honning. Om morgenen drikke en avkok 20 minutter før du spiser.

En slik oppskrift blir behandlet til den forberedte blandingen av blomster er over. Rensing av kar med denne metoden er ønskelig å utføres hvert femte år.

Blå cyanose

Dens røtter brukes, som bør tas i mengden 1 ss. skje og hell dem 300 ml vann, kok deretter over brannen i en halv time, etter at kjøttboks kjøler, må den filtreres. Ta urtemedisin 3-4 ganger om dagen for 1 ss. skje etter å ha spist, ventet et par timer, og alltid før sengetid. Rensingen er 3 uker.

Cyanose blå har en beroligende effekt på kroppen, det reduserer ikke bare kolesterolinnholdet, men har også anti-stress-virkning, eliminerer søvnløshet og hoste.

kløver

Drikken er tilberedt fra 1 teskje l. tørr blomsterstand av blomsten, de må plasseres i en beholder og hell 1 ss. kokende vann, kok deretter i fem minutter i et vannbad, la det brygge i 40 minutter, deretter press og bruk 1 ss. skje minst fire ganger om dagen i en halv time før måltider.

Infusjon av kløver skal være full i 21 dager, og deretter gjøre en ukes lang pause. Gjenta deretter kurset to ganger.

Spirituøs tinktur på kløver hjelper med overflødig kolesterol, så vel som med progressiv sklerose. Den er laget av to kunst. l. tørre blomster som må fylles med et glass vodka og la seg infuse på et mørkt sted. Drikk 30 dråper hver dag, og for bedre absorpsjon må du fortynne med en liten mengde vann. Ta 40 minutter før du spiser.

alfalfa

For de som ikke vet hvordan man kan rense kolesterolkarbonene med folkemidlene, kan man vedta en resept med denne planten. For ham må du plukke friske alfalfablad, helst små skudd. De blir skåret, vasket og spist. Du kan også klemme juice og drikke det tre ganger om dagen for 2 ss. skjeen. Behandling bør gjøres innen en måned.

Alfalfa hjelper fra sprø negler og håravfall, når det brukes i kombinasjon med andre produkter, brukes til å behandle osteoporose og leddgikt.

løvetann

Dens røtter brukes, som må tørkes og males i pulver. For å rense kolesterolkarbonene med denne planten, er det tilstrekkelig å ta 1 ts før du spiser. oppnådd pulver. Behandling utføres i seks måneder, det er ingen kontraindikasjoner for dette.

selleri

Oppskriften sørger for bruk av plantestammer, som må kappes friskt, og deretter kokes i to minutter. Etter at du trenger å få dem, og dryss med sesamfrø, legg det til en klype salt og sukker, og så krydret med solsikke eller olivenolje.

Denne salaten er både lett og solid. Det spises når som helst, men det er kontraindisert for de som har senket blodtrykket.

The Golden Dog

Det bidrar til å normalisere kolesterol når det brukes som en tinktur. Fra anlegget må du kutte flere ark som allerede har vokst til 20 cm, kuttes i små biter, og deretter blir den resulterende plantemassen strømmet med en liter kokende vann, vikle beholderen med planten og la en dag være påkrevd. For videre bruk lagres den oppnådde infusjonen på et mørkt sted.

Mottak av preparert medisin består i bruk av 1 ss. skje stoffet tre ganger om dagen før du spiser. Uttrykket av denne metoden for utskillelse av kolesterol er tre måneder.

lakris

Som i hostemedisiner bruker denne planten røtter. De må ta 2 ss. l. og kombiner med 0,5 liter kokende vann, kok på brannen i 10 minutter, og deretter belastning. Ta en slik avkok etter å ha spist 4 ganger om dagen i en mengde på 1/3 kopp. Drikk medisinen i en hel måned, og ta en pause på samme tid, hvorpå mottakelsen av buljongen gjentas.

Rensing av blodkar fra kolesterol ved folkemessige rettsmidler

Ikke alltid hjemme kan du finne urter for raskt å redusere mengden av dette stoffet, og inntektene kommer fra gamle oppskrifter, der konvensjonelle produkter brukes.

Flere effektive og tidsbestemte oppskrifter:

 • Sitron og oransje slip med en blender eller kjøttkvern, etter å ha fjernet beinene fra dem. Legg til 3 ss. skjeer av honning. Den resulterende sitrusblandingen skal stå en dag i en glassbeholder, og så må den flyttes til kjøleskapet. Ta medisin for å rengjøre kolesterolkarene en måned for 2 ss. skjeer tre ganger om dagen. Det kan brukes til forebygging.
 • Kartoffelmedisin bør tilberedes fra 4 stykker rotgrønsaker, som du trenger å vaske og rengjøre, bør du prøve å skrelle et tynt lag, dette er viktig. Klippeskinnet helles med 0,5 liter vann og koker på lav varme i en kvart time. Deretter filtreres buljongen, og den er full før måltidet i 30 minutter på halvparten av et glass daglig.
 • Frisk melk (hjemmelaget) og ferskt tilberedt te vil hjelpe deg med å lære å rengjøre kolesterolkaretene i lang tid. For å gjøre dette må du legge til 5 deler svartblåttete til en del av meieriproduktet. Den mottatte drikke er full hver annen time. Terapi med melkemedisin utføres i fem dager, etter at du har spist drikken, er det ønskelig at du ikke spiser eller drikker noe. Hvis drikken er full i ettermiddag, så kan du legge til sukker.
 • Frø av dill, valerianrot og honning kombineres og helles i en to-liters termos, som er fylt til overflaten med kokende vann og infundert i 24 timer. En halv time før et måltid, drikk 1 ss. l. medikamenter.
  Valnøttpartisjonene, så vel som deres kjerner, vil hjelpe dem som ikke vet hvordan de skal rense karene fra kolesterol. For medisinen må du samle septa fra 30 kjerner av en nøtt og hell i 0,5 liter vodka. Tinkturen varer 10 dager. Før du tar nøtter i ett m. En skje med vann dråper fra 15 til 20 dråper tinktur. Opptak skjer innen 2 uker, og etter noen dager gjenopptas det.
 • Valnøtter brukes også med tørket frukt. Alle ingrediensene er tatt i like store mengder. I denne oppskriften er tilgjengelig: tørkede aprikoser, sitron, nøtter og rosiner. De blir sendt gjennom en kjøttkvern, og deretter blandet med honning. Hold fruktmedisinen i en glassburk på et kjølig sted. Ta det i en halv time for 1 ss. skjeen.
 • Hvitløk og sitron er en inkongruøs blanding, men det gjør en utmerket jobb med "dårlig" kolesterol. For å gjennomgå en behandlingstid på 40 dager i lengden, er det nødvendig å tilberede 16 sitroner og samme antall hvitløkhoder. For hver 10 dag lagre en separat blanding. Det er nødvendig å ta 4 deler av hvert produkt. Hvitløk rent og sitron skylles grundig. Slip dem deretter og sett i en 3-liters glassflaske, og fyll den deretter med avkjølt kokende vann. Den sitron-hvitløk blandingen holdes i tre dager, med konstant omrøring, og deretter lagres i kulde. Det neste behandlingsforløpet utføres etter et år.
 • Rødbettsjuice er uunnværlig for rensing av blodkar i hjernen. Det er nødvendig å tilberede bete kvass fra 1 kg renset sukkerroer og 3 liter vann, og tilsett deretter et stykke brød, helst rug, sukker og salt. Den resulterende blandingen blir satt i tre dager. Etter belastning av kvass må du ta en halv kopp før måltider. Det skal lagres i kjøleskapet.

Folk rettsmidler for å rense blodkar fra kolesterol er ganske effektive og uten tillegg i form av medisiner. Nesten alle de gitte formuleringene har ingen kontraindikasjoner og gir håndgripelig hjelp.

Hvordan rense blodårene fra kolesterolplakk

Legene sier: svekket fettmetabolismen og kolesterolplakk er fienden nummer 1 for hjerte og karsykdom. Ifølge statistikken har 30 til 45% av de undersøkte over 50 år et høyt kolesterolnivå i blodet. Mer enn halvparten av dem er allerede observert av legen og er registrert for hjertesykdom eller angina pectoris. Annet, mest sannsynlig, vil det være i nær fremtid. Derfor er spørsmålet om hvordan du rengjør kolesterolkaretene mer akutt enn noensinne.

Fakta er skuffende: økningen i kolesterol før eller senere fører til avsetning av aterosklerotiske plakk på karetveggene, som hovedsakelig består av kolesterol og bindevev. Over tid øker kolesterolplakkene i størrelse, og strømmen av blod gjennom karene forstyrres. Tilførsel av oksygen og næringsstoffer til organer og vev blir uregelmessig, og kroniske iskemiske endringer begynner å forekomme i dem. Over tid utvikler tilstanden, og pasienten kan utvikle slike farlige komplikasjoner av forhøyet kolesterol, for eksempel et slag eller et hjerteinfarkt.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol innskudd er en lang og komplisert prosess. Men for å hindre et slag og bli kvitt kolesterolplakk under allas kraft. Det er viktig å kjenne til de grunnleggende prinsippene for sykdomsbehandling og følge dem.

diett

Normalisering av ernæring er et viktig prinsipp for behandling av aterosklerose. I dette tilfellet oppstår rengjøring av karene fra kolesterol på grunn av en signifikant reduksjon i inntaket av animalsk fett med mat.

Det er nødvendig å vite at opptil 80% av kolesterolet dannes i den menneskelige leveren. Denne form for kolesterol kalles endogen, og det er hun som deltar i biologisk viktige prosesser i kroppen:

 • konstruksjon av cytoplasmiske cellemembraner;
 • syntese av steroidhormoner i binyrene (inkludert kjønn);
 • syntese av vitamin D, nødvendig for mineralmetabolisme og immunforsvar av kroppen.

De resterende 20% av kolesterol kommer med mat og tjener som reserve. Kolesterol sirkulerer i blodet sammen med spesielle proteinbærere (apolipoproteiner). Slike komplekser kalles lipoproteiner. Avhengig av forholdet mellom fett- og proteindeler, er lipoproteiner:

 • LDL, VLDL-kolesterol er lavt, svært lav tetthet. Innholdet av kolesterol i slike lipoproteiner kan nå 45-50%, de har en utbredt atherogen effekt. Disse LPene øker med feil i ernæring, fremmer utseendet på plakk og krever rengjøring;
 • HDL-kolesterol er et høyt tetthetskolesterol. De har en anti-atherogen effekt og er i stand til å fjerne kolesterolplakkene i karene.

For å rense karene av kolesterolplakkene var vellykket, er det nødvendig å redusere innholdet av uønskede kolesterolfraksjoner (LDL) og øke konsentrasjonen av nyttig HDL. Følg følgende matregler:

  1. Ekskluder fra dietten (eller begrense så mye som mulig) matvarer med høyt kolesterol. Alle er presentert i tabellen under.

Den daglige kolesterolinntaket for personer som ønsker å rense arterielle kar skal ikke overstige 200 mg per dag.

 1. Reduser forbruket av matvarer som er rike på lett fordøyelige karbohydrater (sukker, godteri, industrielt konditori, pasta og poteter). Overdreven fascinasjon med søtsaker fører til overvekt og metabolske forstyrrelser, som igjen er faktorer i utviklingen av aterosklerose.
 2. Inkluder i din daglige diett mat rik på nyttige flerumettede fettsyrer. Disse inkluderer vegetabilske oljer (solsikke, sesamfrø, gresskarfrø, etc.), nøtter, fisk, spesielt marine.
 3. Lag en daglig diett, hvis grunnlag skal være grønnsaker i form av salater kledd med olje, supper, magert kjøtt og fisk, frokostblandinger (bokhvete, havregryn, ris), belgfrukter, frukt.
 4. Begrens saltinntaket til 1,5-2 g per dag: prøv å ikke spise røkt mat, syltet grønnsaker, sjetonger, industriell hermetikk. Forbered under saltet mat. Salt kan holde vann og forårsake økt blodtrykk. I dette tilfellet er fartøyene i konstant tone og lett skadet. Dette er en annen faktor i dannelsen av kolesterolplakk.

En omtrentlig meny av folk som vil bli kvitt kolesterolplakk i blodkarene:

 • Omelett av 2 proteiner;
 • Havregryn på vannet med tørket frukt og nøtter eller en vegetabilsk grønn salat, tomater og agurker, kledd med vegetabilsk olje og strø med sesamfrø - 150 g
 • Te / kaffe med melk.

Andre frokost (10.00):

 • Høstost med sesongens frukt - 100 g;
 • Kompis av epler og rosen hofter uten sukker.
 • Vegetabilsk vegetarisk suppe av courgetter, blomkål, brokkoli - 250 ml (½ porsjoner);
 • Oksekjøtt kokt - 50-60 g;
 • Grønnsakspott (uten poteter) - 150 g;
 • Sesongfrukter - 100 g.
 • Lean fisk kokt på dampet eller kokt - 150 g;
 • Salat av friske grønnsaker, krydret med vegetabilsk olje - 150 g;
 • Frukt pilaf - 150-200 g;
 • Te med melk.

Feeding denne måten, kan du rense fartøyene og bli kvitt kolesterolplakk.

Korreksjon av en livsstil

Livsstil - det andre viktige stadiet, som bør være oppmerksom når du rengjør kolesterolkarbonene. Først og fremst må du forlate dårlige vaner: Nikotin og alkohol kan forårsake skade på veggene i blodårene. Deretter dannes molekyler av LDL-kolesterol "pinne" til disse mikrotraumene, og kolesterolplakkene blir gradvis dannet.

I tillegg prøver du å bruke tiden mer aktivt: en stillesittende livsstil og hypodynami - faktorer av metabolsk avmatning og kolesterolvekst. Daglige turer og moderat trening normaliserer stoffskiftet, gir en levetid og hjelper til med å rengjøre kolesterolforekomstene. Når aterosklerose, anbefaler leger:

 • Atletisk gange;
 • Kjører i frisk luft;
 • bading,
 • danser;
 • Yoga.

Type fysisk aktivitet med forhøyet kolesterol bør alltid velges individuelt, med tanke på helsetilstanden og pasientens innledende vekt. I lyse kliniske manifestasjoner av myokardisk iskemi kan sport være kontraindisert.

Et annet viktig prinsipp for ikke-medisinering for aterosklerotiske plakk er korreksjonen av kroppsvekt. Overvekt reduserer ikke bare betydelig metabolisme, men øker også konsentrasjonen av kolesterol i blodet. De mest effektive kiloene går bort hvis du følger en diett og tilstrekkelig fysisk aktivitet, men dette kan ta tid. Hvis kroppsmasseindeksen overskrider normen med 2-3 ganger (henholdsvis den andre og tredje grad av fedme), er det nødvendig med en lege for å identifisere og behandle mulig endokrin patologi.

Hvis det er mulig, må du begrense stress og psyko-emosjonelle erfaringer. Under den lyse manifestasjonen av følelser i binyrene frigjøres hormonet kortisol, som syntetiseres fra kolesterol og øker konsentrasjonen i blodet. I tillegg er det nødvendig å nasjonalisere dagens regime, nok tid (minst 8 timer) til å betale søvn.

Medisineringsterapi

Hvis korreksjonen av en livsstil ikke fører til en nedgang i kolesterol og rensing av blodkar fra plakkene, så pleier leger å ordinere medisiner. Den farmasøytiske industrien produserer flere stoffer fra aterosklerose.

statiner

Statiner er de mest populære lipidsenkende medisinene. Rensing av blodkar fra kolesterol oppstår på grunn av en nedgang i produksjonen av dette stoffet i leveren. Statiner blokkerer arbeidet med enzymet HMG-CoA reduktase, som er nøkkelen til transformasjonen av forløperen i kolesterol. På grunn av dette:

 • Reduserer konsentrasjonen av totalt kolesterol og farlige atherogene lipoproteiner;
 • Kolesterolplakkene reduseres i størrelse og oppløses gradvis fullstendig.
 • Ustabil øker nivået av nyttig HDL-kolesterol, som også bidrar til å rengjøre fartøyene.

Til dags dato er det fire generasjoner statiner:

 • Jeg generasjon - lovastatin, simvastatin;
 • Den andre generasjonen er fluvastatin;
 • III generasjon - atorvastatin;
 • IV-generasjon - rosuvastatin.

De vanligst foreskrevne legemidlene er atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvacard) og rosuvastatin (Crestor, Mortenil, Rosulip). Utnevnelsen av statiner, som regel, er inkludert i standardbehandlingstilbudet for IHD og varer lenge. Bivirkninger av rusmidler inkluderer økte transaminaser (leverenzymer), myalgi og myopati, magesmerter, forstoppelse.

fibrater

Fibre (fenofibrat, klofibrat) er stoffer som kan rense karene ved å senke konsentrasjonen av LDL-kolesterol og triglyserider og øke HDL-kolesterolet. Deres handling er basert på aktiveringen av lipoprotein lipase enzymet. På grunn av dette fjernes "skadelige" lipoproteiner fra blodet og brukes av leveren. Rengjøring av fartøyene er forsiktig og smertefri.

Gallsyresekvestranter

Sequestants av gallsyrer bidrar også til rensing av kar fra aterosklerotiske plakk ved å senke konsentrasjonen av kolesterol. Legemidlene øker sekresjonen av gallsyrer i kroppen og forstyrrer gjenabsorpsjonen av skadelige lipoproteiner i tarmene.

Nikotinsyre og dets derivater

I midten av det tjuende århundre ble effekten av høye doser nikotinsyre (2-3 g) på lipidmetabolisme funnet: vitaminet reduserer nivået av OX og TG betydelig. I tillegg øker stoffet nivået av anti-atherogen HDL, og rengjøring av blodårer fra kolesterolinntak er raskere. For tiden er nikotinsyre praktisk talt ikke brukt på grunn av det store antall bivirkninger. Den forlengede analogen av vitamin РР - enduracin ble mer utbredt.

Andre forberedelser til rengjøringsbeholdere

Hvis ingen av de nevnte legemiddelgruppene, av en eller annen grunn, er egnet for pasienter til å rense blodårene fra kolesterolplakk, kan legen foreskrive:

 • Probucol, som isolerer redusert nivå av totalt kolesterol, uten å påvirke triglyseridets konsentrasjon i blodet. Også rensing av arteriene skjer biomekanisk: stoffet fremmer syntesen av transportproteinet, som beveger lipidmolekylene fra vaskulærvev til leveren, der deres behandling og utnyttelse finner sted.
 • Omega-3-glycerider er på grunn av det høye innhold av flerumettede syrer som er nyttige: fraksjoner som low density farlig kolesterol blir redusert og rengjøring av karene i aterosklerotisk plakk er raskere. Midler basert på omega-3 er en metode for ekstra terapi.
 • Ezetemibe er et legemiddel som tidligere kun var ment for å korrigere kroppsvekten for fedme. Effekten er basert på en reduksjon i fettabsorpsjon i tarmen: nesten alle lipider går "i transitt", står ut uendret, og konsentrasjonen av kolesterol er markert redusert. Fartøyets rengjøring Ezetemibom skal utføres strengt under oppsyn av en lege, da langvarig bruk av stoffet er uønsket.

Kardiovaskulære metoder for vaskulær rengjøring

Dersom pasienten allerede har slått til leger med klare tegn på ischemi organ eller aterosklerose og lipid-senkende midler terapi ikke fungerer, kan fremgangsmåten for rensing av fartøyene fra kolesterol plakk være kirurgi.

Noen ganger hører pasienter først diagnosen "aterosklerose" når de blir innlagt på et sykehus med progressiv angina eller hjerteinfarkt. I dette tilfellet er blodkarene tilstoppet med kolesterolplakk, slik at blodet ikke praktisk talt passerer gjennom de trange arteriene, og det er en signifikant mangel på blodtilførsel til hjertet. Etter at pasientens tilstand er stabilisert, bør spørsmålet om planlagt kirurgisk inngrep for å gjenopprette blodstrømmen og rense fartøyene løses. Ellers, hvis du ikke renser karene fra kolesterol, kan hovedårsaken til iskemi, et hjerteinfarkt snart utvikles igjen.

Det er flere kardiologisk kirurgiske metoder for rensing av fartøyene. Hver av dem er beskrevet mer detaljert nedenfor.

plasmaferese

Plasmaferese er en ekstrakorporeal metode for vaskulær rensing fra aterosklerotiske plaques, basert på filtrering av plasmaet (væskedelen av blodet) til pasienten gjennom en spesiell installasjon. På grunn av dette oppstår massiv rensing av kar med kolesterolinntak, i tillegg til:

 • Korrigere forstyrrelser av fettmetabolismen;
 • Blodets koagulasjonspotensial reduseres;
 • Forbedrer vevstrømmen;
 • Vaskulær (arteriell og venøs) dysfunksjon elimineres;
 • Øker motstanden mot fysisk og psykomatisk stress;
 • Hos pasienter med iskemisk hjertesykdom reduseres den nødvendige dosen nitrater;
 • Blodtrykk er normalisert;
 • Gradvis er trophic ulcers cicatrized hos pasienter med aterosklerose i nedre lemmer.

For best effekt er det nødvendig å gjennomgå 4-5 prosedyrer av plasmaferese med intervallet fastsatt av legen. Det fullstendige behandlingsforløpet gir deg mulighet til å rengjøre overskuddskolesterolet fra de fleste "problem" -karrene i hjertet og hjernen, så vel som underkroppene. Forbedringer siste 1-2 år. Da, uten korreksjon av diett, livsstil og lipidsenkende terapi, kan kolesterolplakkene returnere.

angioplastikk

Angioplastikk er en endoskopisk, minimal invasiv metode for terapi av aterosklerose, noe som gjør det mulig å rense den indre veggen av arterien fra kolesterol og gjenopprette blodstrømmen. Kjernen i prosedyren er introduksjonen av et spesielt ballonkateter til innsnevringsstedet, luftinjeksjon og ekspansjon av fartøyets lumen. Operasjonen utføres med suksess på hjertene i hjernen, hjernen og nedre lemmer.

Rengjøring av arteriene skjer mekanisk: plakkens komponenter blir forskjøvet til periferien, og fartøyets lumen gjenopprettes. Den største ulempen ved angioplastikk er den midlertidige effekten av prosedyren. Deretter returneres kolesterolinntaket, og blodtilførselen av organer og vev kan igjen forstyrres. Derfor blir det oftest gjennomført med stenting.

stenting

Stenting er en metode for å behandle aterosklerose og gjenopprette blodtilførselen til orgelet ved å introdusere et spesielt metallramme inn i det smalte karet. Prosedyren er vellykket utført både på koronar og cerebrale arterier, og på karene i nedre lemmer.

Stenting utføres etter en fullstendig undersøkelse, inkludert angiografi (radiografi av arteriene med innføring av kontrastmedium). En spesiell ballong leveres til sammentrekningsområdet, som oppblåses, og fartøyets lumen ekspanderer. I tillegg kan pasienter med risikofaktorer for økt trombose være utstyrt med et spesielt filter som ikke tillater blodpropper å gå inn i systemisk sirkulasjon.

For å sikre at arterien lumen ikke smalter etter å ha fjernet ballongen, leveres en spesiell stent til den - en metallstruktur som ligner en finmasket stålramme. Stenten holder fartøyets indre vegger og hindrer dem i å falle av.

Fordelene ved stenting for rengjøringsfartøy fra kolesterolplakk er:

 • Rapid recovery etter prosedyren: stenting - minimal invasiv kirurgi, som ikke krever lang innlagt sykehusinnleggelse;
 • Det utføres under lokal ledende anestesi;
 • Malotraumatisk operasjon: Kirurgen må bare gjøre 2-3 snitt;
 • Minimal risiko for komplikasjoner;
 • Lav pris sammenlignet med omfattende kavitoperasjoner.

I dette tilfellet er slik rensing av blodkar fra kolesterol kontraindisert når:

 • Kritisk innsnevring av arterien på grunn av kolesterol, når dets lumen blir mindre enn 2,5-3 mm;
 • Lav blodpropp;
 • Alvorlig mangel på organer og systemer;
 • Diffus (utbredt) innsnevring av arterien;
 • Individuell intoleranse mot jod - en av komponentene i den radioaktive substansen.

bypass

Shunting er en mer komplisert operasjon som utføres for å skape alternativ blodsirkulasjon. Grovt sett oppstår ikke rengjøring av fartøyet fra kolesterolavsetninger i dette tilfellet, men den forstyrrede blodsirkulasjonen gjenopprettes.

Ofte utføres shunting på koronararteriene som foder hjertet, men behandlingsmetoden er også vellykket påført på de perifere karene i nedre, øvre ekstremiteter. For å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjertet, er kirurgen tvunget til å utføre sternotomi - brystdisseksjon. Deretter danner doktoren under kunstig sirkulasjon et alternativt kar, som direkte forbinder aorta og koronararterien over innsnevringsstedet. Kilden til vaskulærvegg er oftest stedet for lårbenen.

Fordeler med aortokoronary shunting for rengjøringsfartøyer fra kolesterol innskudd:

 • Fullstendig restaurering av nedsatt blodgass;
 • Muligheten til å danne flere shunts under en operasjon;
 • Etter operasjonen og gjenopprettingsperioden kan pasienten gå tilbake til aktivt liv med nesten ingen restriksjoner;
 • Redusert risikoen for koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt betydelig;
 • Operasjonen har en lang kurativ effekt.

Tradisjonell medisin for rensing av blodkar

Det er mange metoder for tradisjonell medisin som brukes til å rense de sentrale og perifere arteriene fra kolesterolplakk. Det er verdt å si at disse metodene vil være effektive for behandling av de første stadier av aterosklerose, når kolesterolplakk bare dannes, og rengjøring av karene vil bli lettere. Som "medisiner" i folkemedisin brukes som velkjente produkter (hvitløk, sitron, valnøtter) og samlingen av urter.

Sitron-hvitløk blanding fra kolesterol

Hvitløk - et kjent anti-sklerotisk produkt, som er i stand til å redusere nivået av kolesterol og dets skadelige fraksjoner. Sitronsaft, som har tonic og antioksidant egenskaper, forbedrer effekten av hvitløk og hjelper den til å rense karene av kolesterol innskudd.

Hele løpet av behandlingen vil kreve:

 • 16 store hoder (ikke denticles!) Av hvitløk;
 • 16 sitroner.

Skrell hvitløk, og bla tennene gjennom en kjøttkvern. Der sendes også ristede sitroner sammen med skallet. Det er mest hensiktsmessig å dele alle komponenter av fremtidig medisin inn i 4, og forberede dem gradvis.

Så, for å forberede den første batchen av sitron-hvitløksblanding, slip 4 store sitroner og 4 hode hvitløk. Sett inn en tre-liters krukke og hell kokt varmt vann. 72 timer insisterer på et tørt sted ved romtemperatur. Deretter spenne og oppbevar den resulterende infusjonen i kjøleskapet. Ta medisinen på 100 ml tre ganger daglig, før du spiser. Mens du drikker den første batchen av sitron-hvitløk infusjon fra kolesterol, forberede den andre, etc. Totalt for behandlingsforløpet skal være drukket 4 tre-liters bokser med infusjon. Slike rengjøring av blodårer fra kolesterol innskudd kan gjennomføres årlig.

Rensing av kar med valnøtter

Valnøtter, som hvitløk, har lenge vært vant til å rense blodårene fra kolesterolplakk. Spesielt effektivt er den grønne delen av anlegget: mange vet at umodne nøtter dekket med tett grønn masse, som senere blir kskorlupoy. Så hvordan du får de grønne nøtter - et stort problem for innbyggerne i sentrale og nordlige deler av Russland, for rensing av fartøy fra kolesterol kan brukes og valnøttkjerner: de er enkle å kjøpe i hvilken som helst butikk.

Slike terapi vil lindre blodtrykk og hodepine, styrke blodkarene og rense dem av ferske fettinnsatser.

 • 1500 g skrælte nøtter.

Rull nøtene i en kjøttkvern, brett den i en glassburk og oppbevar den på et kjølig tørt sted, for eksempel en kjøleskapsdør. Ta en ernæringsmessig formel mot høyt kolesterol i 1 spiseskje på en tom mage om morgenen og før middagen, og drikk et halvt glass kokt vann.

Hele volumet av banken er utformet for et fullstendig behandlingsløp, som tar ca 2 måneder. Ikke bruk denne folkemetoden mer enn en gang i året.

Tinktur på hvitløk fra kolesterol

Rensing av kar med alkoholholdig hvitløktinktur er metoden som kom til oss fra det gamle Tibet. Det antas at det årlige løpet av terapi normaliserer blodtrykk og kolesterolnivå, eliminerer myokardial iskemi og hjerne. Det er best å rengjøre innskudd av kolesterol i høst, når modne friske høstinger av hvitløk.

 • Renset hvitløksklær - 150 g;
 • Alkohol (kan erstattes med vodka, men effektiviteten av stoffet mot kolesterol er noe redusert): 150 ml.

Hvitløk finhakket eller hakket gjennom en presse. Kjøtt med juice legger i en glassburk og heller alkohol. Vik det i en mørk klut slik at sollys ikke kommer på væsken, og la det stå i 10 dager i et kjølig rom (men ikke et kjøleskap). Deretter tinktur (det blir grønn) drenering, hell i en ren krukke og la den oppbevares i ytterligere tre dager. Etter 72 timer fjerner du krukken og forsyner forsiktig innholdet, slik at det kommer en overskyet væske dannet på bunnen. Sedimentet skal helles, og selve tinkturen skal tas i henhold til ordningen, blande det med en liten mengde vann eller melk.

 • 1. dag (morgen, ettermiddag, kveld en halv time før måltider): 1, 2, 3 dråper tinktur fra kolesterol;
 • Dag 2: 4, 5, 6 dråper;
 • 3: 7, 8, 9 dråper;
 • 4: 10, 11, 12;
 • 5: 13, 14, 15;
 • 6: 15, 15, 15;
 • 7: 15, 14, 13;
 • 8: 12, 11, 10;
 • 9: 9, 8, 7;
 • 10: 6, 5, 4;
 • 11: 3, 2, 1;
 • 12-30: 15, 15, 15.

Forløpet med å rense karene med tinktur av hvitløk fra kolesterol bør vare mer enn 1 måned. Under behandlingen er følgende bivirkninger mulige: en følelse av hjerteslag, søvnløshet, kløe, halsbrann. Uønskede virkninger av stoffet er forbundet med høy aktivitet og irriterende effekter på mage og sentralnervesystemet. Hvis ubehagelige symptomer oppstår, reduser dosen av hvitløkstinktur med halvparten eller nekter å ta det: bivirkningene forsvinner om noen dager.

Blått jod

Blått jod er en av de mest uvanlige oppskrifter som brukes til å rense arterier fra kolesterol innskudd. Denne metoden for tradisjonell medisin har kontraindikasjoner (individuell intoleranse, skjoldbruskkjertel sykdommer, feber, SARS, etc.).

Før du bruker blå jod for å rense karene med kolesterol innskudd, er det nødvendig med en lege.

 • Potetstivelse - en teskje;
 • Sukker - 10 g;
 • Sitronsyre - noen få korn;
 • Kokende vann - 150 ml;
 • Alkoholholdig jodtinktur - 5 ml.

Bland alle tørre ingrediensene og hell dem med ferskt kokt vann. Bland godt. Etter at væsken er helt avkjølt, tilsett 5 ml av en 5% løsning av jod. Oppbevar legemidlet i en tett lukket glassbeholder ved romtemperatur. Ta hvis det ikke er kontraindikasjoner for 35 ml om morgenen i henhold til ordningen: 5 dagers inntak, 5 dagers avbrudd. Hele volumet av forberedt blått jod er utformet for hele løpet av inntaket. Hvis bivirkninger (svakhet, svakhet, kaldt symptomer, økt hjertefrekvens, høy feber, etc.) oppstår, bør medisiner stoppes.

Urtepreparater for rengjøringsbeholdere

Å rengjøre fartøyene fra aterosklerotiske plakk og kolesterol kan være ved hjelp av medisinske urter. Det er mange oppskrifter for å bekjempe kolesterolinnsatser:

 • Tørkede røtter av løvetann: tørk og slip i en kaffekvern, røttene til en løvetann, ta 1 ts. 2 r / d i 6 måneder;
 • Infusjon av hagtorn blomster: hell 2 ss. samlet blomster med en liter kokende vann, insistere på 20 minutter. Drikk 1 ss hver. før hvert måltid.
 • Juice av alfalfa: rive av friske blad av alfalfa frø og bruk direkte i mat, eller klem ut juice fra dem og ta 2 ss. 3 r / d.

Oppmerksomhet vær så snill! Bruk noen av de ovennevnte oppskriftene for å rense fartøyene bare etter å ha konsultert en lege.

For å bekjempe høyt kolesterol og rense blodårene fra aterosklerotiske plakk er det således mange metoder, både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. Hovedprinsippet for atherosklerosebehandling er en kompleks tilnærming, anvendelse av de nyeste vitenskapelige prestasjonene og oppskrifter testet av tiden. Dette er den eneste måten å kvitte seg med kolesterol innskudd, helse og lang levetid.

Les Mer Om Fartøyene