Koagulogram: Evaluering av tilstanden til blodkoagulasjonssystemet

koagulasjon (hemostasiogram) er en type blodprøve utført for å studere dens koagulasjonsevne.

Dette er nødvendig dersom det antas at pasienten vil miste noe blod, for eksempel under fødsel eller under kirurgisk inngrep. Analyse av blodkoagulasjon (hemostase) kreves både under graviditet og etter en operasjon, samt ved påvisning av leverersykdommer, blodkar, patologier i immunsystemet.

Hemostasiogram er en kompleks undersøkelse som involverer flere implementeringsmetoder, som følge av at antall parametere kan variere.

Typisk inkluderer koagulogrammet å bestemme følgende faktorer:

 • blødningstid (koagulasjon);
 • protrombintid
 • trombintid;
 • fibrinogen;
 • lupus antikoagulant;
 • D-dimer;
 • antitrombin III;
 • aktivert partiell tromboplastintid (APTT).

For denne typen blodprøve er protrombin og APTT de viktigste indikatorene, så de bestemmes hver gang.

for evaluering av tilstanden til blodkoagulasjonssystemet bruk blodet tatt fra ulnar venen på tom mage. Klumpetiden beregnes som følger: huden er punktert og deretter er tidsintervallet løst, hvorefter blødningen stopper (i normalt er dette intervallet 2-3 minutter).

Hvis tiden var mer enn 2-3 minutter, indikerer det mangel på blodplater i blodet, et brudd på funksjonene som kan oppstå på grunn av sykdommer i blod, lever og nyrer.

En annen indikator - protrombintid - innebærer overgangen til enzymet protrombin til aktiv form - trombin. Den for høye protrombintiden indikerer en mangel i kroppen av vitamin K, om mulige leversykdommer.

Trombintid indikerer graden av omdannelse av fibrinogenprotein til uoppløselig form (fibrin) under påvirkning av trombin.

Overflødig mengde fibrinogen indikerer tilstedeværelse av inflammatoriske prosesser, og årsaken til dette kan være inntak av kvinnelige hormoner eller graviditet.

Hvis et lavt nivå av fibrinogen i blodet oppdages etter haemostasiogrammet, kan man snakke om forstyrrelser i syntesen og blodets intravaskulære koagulasjon.

Tilstedeværelsen av lupus antikoagulant i blod, og spesielt dets økte innhold, kan forårsake trombose.

Hvis D-dimeren er funnet i blodet, er dannelsen og ødeleggelsen av det trombusdannende fibrinproteinet normalt. APTT-verdien er normalt 30-40 sekunder, og hvis denne tiden økes, er det en koagulasjonsforstyrrelse som kan føre til utvikling av hemofili.

Eventuelle problemer i blodpropp kan føre til ubehagelige konsekvenser: med høy hemostasehastighet ser blodpropper ut, noe som resulterer i hjerteinfarkt og slag, og en reduksjon i blodkoagulasjon fører til langvarig blødning.

På råd fra en spesialist er det nødvendig å lage et koagulogram og kontrollere kvaliteten på blodkoagulerbarheten, siden hemostaseforstyrrelser ikke kan oppstå eksternt.

Koagulogram av blod: transkripsjon, normer, årsaker til abnormiteter

Koagulogram (gemostaziogramma) er en blodprøve som utføres for å studere koagulasjonsindeksen. Dekoding av blodkoagulogrammet er av stor betydning under forberedelsen av pasienten for operasjonen. Det bidrar til å forhindre alvorlige komplikasjoner, for eksempel trombose og blødning. Studien av koagulasjon er obligatorisk under graviditet, så vel som i tilfelle av en historie med lever, hjerte og blodårer. Tilstedeværelsen av autoimmune patologier er også en indikasjon for å studere blodkoagulogrammet. Analyse lar deg bestemme årsaken til blødning.

blodkoagulasjonssystemet (hemostase) for å beskytte mennesker mot farlige blødninger i strid med integriteten til karvegger i bakgrunnen av traumatiske skader og kirurgiske inngrep. For tilstrekkelig hemostase i kroppen, svarer de nervøse og endokrine systemene. Til blodet tilstrekkelig utføre sin grunnleggende funksjon (tilførsel av vev med oksygen og næringsstoffer, og regulering av kroppstemperatur), må den ha reologiske egenskaper for normal, dvs. E. Flow. Hypokoagulering (reduksjon av koagulabilitet) på bakgrunn av ulike patologier kan føre til livstruende blodtap. Hyperkoagulasjon er årsaken til dannelsen av blodpropper (trombi), tilstopping av blodkarets lumen. Som et resultat av trombose utvikler vevsekemi, som fører til hjerteinfarkt og slag.

Hovedkomponentene til hemostase systemet er:

 • endotelceller i vaskulærveggen;
 • plater;
 • plasmafaktorer.

Hvordan donere blod til et koagulogram

Blodprøvetaking utføres fra venen i armbuefeltet. For å unngå forvrengninger og feilfortolkning av resultatene, må analysen utarbeides tilsvarende.

De grunnleggende regler som er viktige for pasienten:

 • 8-12 timer før testen ikke kan spises;
 • dagen før du ikke bør overtale om natten;
 • alkohol, te, juice og andre drikker er ekskludert - du kan bare drikke rent vann;
 • personer med nikotinavhengighet bør ikke røyke minst en time før analysen;
 • Det er viktig å utelukke fysisk og psykisk stress 15 minutter før analysen.

Det er viktig å: Hvis pasienten tar farmakologiske midler-antikoagulantia, bør han informere legen om det! Hvis det oppstår svimmelhet eller svimmelhet i prosessen med å ta blodkoagulogrammateriale, bør du straks varsle helsepersonell om endringen i helsetilstanden din.

Når er et blodkoagulogram nødvendig?

Indikasjoner for analyse:

 • økt tendens til trombose;
 • tidligere hjerteinfarkt og slag;
 • Vaskulær patologi;
 • patologi av leveren;
 • graviditet;
 • forberedelse til kirurgisk inngrep.

Blod tas med en steril sprøyte eller med et spesielt vakuumsystem. Selen er ikke overlappet på armen. Punktet bør være ikke-traumatisk for å unngå forvrengning av dataene på grunn av inngrep av en stor mengde vevstromboplastin i materialet. Blodet er fylt med to reagensrør, men bare det andre røret brukes til forskningen. Det sterile røret inneholder et antikoagulant - natriumcitrat.

Koagulogramindekser: dekoding

I standardanalysen av koagulogrammet studeres en rekke indikatorer som evalueres i aggregat.

Stengetid Er tidsintervallet mellom blødningens begynnelse og dets stopp under dannelsen av en fibrinprop. Kapillærblod foldes på 0,5-5 minutter, og venøst ​​blod - for 5-10. Varigheten av blødning øker i trombocytopeni, hypovitaminosis C, hemofili, hepatiske sykdommer og mottak fra gruppen av medikamenter antikoagulanter (i t. H. Acetylsalisylsyre, warfarin og Trental). Varigheten av koagulering reduseres etter massiv blødning, og for kvinner - og på bakgrunn av anvendelse av orale prevensjonsmidler.

PTI (protrombinindeks) reflekterer forholdet mellom varigheten av blodkoagulering i norm til koagulasjonstiden i faget. Referanseverdiene (varianter av normen) er fra 97 til 100%. Hos gravide øker indikatoren (opptil 150% og høyere), som ikke er en patologi. Tallene av PTI tillater å avsløre tilstedeværelsen eller fraværet av patologier i leveren. Indeksen stiger på bakgrunn av å ta hormonelle prevensjonsmidler. En økning i verdier i forhold til normen indikerer en risiko for å utvikle trombose, og en reduksjon i risikoen for blødning.

Det er viktig å: at protrombinindeksen var normal, trenger kroppen et konstant inntak av vitamin K.

Trombintid gjenspeiler konverteringshastigheten av fibrinogen til fibrin. Det normale intervallet er 15-18 sek. Forkortelsen av tidsintervallet med høy sannsynlighet indikerer et overskudd av fibrinogen, og dets forlengelse handler om en lav konsentrasjon av denne proteinforbindelsen i serum eller alvorlig funksjonell leversvikt mot hepatitt eller cirrhose.

Vennligst merk: regelmessig overvåking av denne indikatoren for blodkoagulogram er svært viktig for heparinbehandling!

APTT (aktivert partial tromboplastintid) Er en indikator som reflekterer varigheten av koagulasjonsdannelsen etter tilsetning av CaCl2 (kalsiumklorid) til plasmaet. De normale verdiene er innen 30-40 sekunder. Endringer er notert i avviket fra de resterende indikatorene for blodkoagulogram innen 30%. Forlengelse av dette tidsintervallet kan indikere en leverpatologi eller hypovitaminose K.

ATS (aktivert omkalkningstid) i en sunn person er fra 50 til 70 sekunder. Indikatoren gjør det mulig å evaluere løpet av et av stadier av koagulasjon. Redusere ATS er et tegn på trombofili, og forlengelse er observert når trombocytopeni mottak antikoagulantia (heparin), alvorlige skader, omfattende brannskader og utvikling av sjokk. En lav ATS indikator indikerer en økt risiko for å utvikle massiv og livstruende blødning.

GRP (plasmarekalifikasjonstid) Er en koagulogramindeks som korrelerer med ATS og reflekterer koaguleringstiden for citrert serum etter tilsetning av kalsiumsaltpreparater. Normal tid er fra 1 til 2 minutter. Reduksjonen indikerer økt aktivitet av hemostase.

Innholdet av fibrinogen i fravær av patologier varierer fra 2 til 4 g / l. Denne proteinforbindelsen syntetiseres i leveren, og under påvirkning av koagulasjonsfaktorer blir den omdannet til fibrin, hvor filamentene er det strukturelle grunnlag for trombi.

Hvis et blodkoagulogram viser en signifikant reduksjon i indikatoren, kan dette være et tegn på følgende patologier:

 • brudd på hemostase;
 • alvorlig leverskade;
 • giftose i perioden av svangerskapet;
 • hypovitaminose i gruppe B og mangel på ascorbinsyre.

Nivået faller med terapi med antikoagulantia og anabolics, og også mot bakgrunnen av forbruket av fiskeolje.

Forhøyede fibrinogennivåer er festet i hypotyroidisme, store brannsår på område av akutte sirkulasjonsforstyrrelser (hjerneslag og hjerteinfarkt), akutte infeksjoner, etter operasjonen, på bakgrunn av hormonbehandling og kvinner - i den periode i fruktbar.

Fibrinogen B I norm er det ikke avslørt.

Konsentrasjon av fibrinogen i en sunn person - 5,9-11,7 μmol / l. Dens reduksjon er kjent med problemer med leveren, og en økning i ondartede svulster og hypothyroidisme av skjoldbruskkjertelen.

RFMK-indeksen (oppløselige fibrinmonomerkomplekser) karakteriserer endringen i strukturen av fibrinproteinet på molekylivå under påvirkning av koagulasjonsfaktor II (trombin) og plasmin. Den normale verdien er ikke mer enn 4 mg / 100 ml. Indikatorens variabilitet skyldes de samme årsakene som forandringen i konsentrasjonen av fibrinogen.

Vær oppmerksom på: RFMK er en markør som gir tidlige tiltak for å forhindre utvikling av DIC-syndrom.

Fibrinolytisk aktivitet - dette er en indikator på koagulogrammet som reflekterer pasientens blodevne til oppløsning av dannet trombi. Ansvarlig for denne funksjonskomponenten i antikoagulant systemet i kroppen - fibrinolysin. Ved sin høye konsentrasjon øker hastigheten for oppløsning av trombi henholdsvis, blødningen øker.

Trombotest tillater visuelt å bestemme volumet av fibrinogen i materialet som er studert. Normen er en trombotetest på 4-5 grader.

Plasmatoleranse til heparin Er en egenskap som reflekterer dannelsen av en fibrinklump etter tilsetning av heparin til testmaterialet. Referanseverdien er fra 7 til 15 minutter. Analysen avslører nivået av trombin i blodet. Nedgang i indeksen med høy sannsynlighet indikerer leverskade. Hvis intervallet er mindre enn 7 minutter, kan du mistenke kardiovaskulære patologier eller tilstedeværelsen av ondartede neoplasmer. Hyperkoagulasjon er karakteristisk for sen graviditet (III trimester) og postkirurgiske tilstander.

Tilbaketrekking av blodproppen karakteriserer reduksjonen i volumet av blodpropp med fullstendig separasjon fra plasmaet. Referanseverdiene er fra 44 til 65%. En økning i verdier er observert med ulike former for anemi (anemi), og en reduksjon er en konsekvens av trombocytopeni og erytrocytose.

Duke blødningstid - Dette er en egen analyse, hvor det ikke-venøse og kapillære blodet undersøkes. Fingerputen er dypt gjennomboret (med 4 mm) ved hjelp av en spesiell lansett. Fortsatt fra punkteringsblodet fjernes med spesialpapir hver 15-30 sekunder (uten kontakt med huden). Etter hvert blotting vises tiden til neste dråpe. Tiden for å stoppe blødning fra små blodkar er normalt mellom en og en halv til to minutter. Denne indikatoren påvirkes spesielt av serotoninmediatornivået.

Koagulogram av blod hos barn

Normen for blodkoagulogrammet hos barn varierer vesentlig fra normale verdier hos voksne pasienter. Så hos nyfødte barn er det normale nivået av fibrinogen fra 1,25 til 3,0 g / l.

Indikasjoner for studiet av et barns koagulogram er:

 • mistanke om hemofili;
 • Diagnose av hematopoietiske systempatologier;
 • Kommende kirurgisk inngrep.

Koagulogram av blod under graviditet

Det er viktig å: Under graviditeten utføres studien av blodets koagulogram minst tre ganger (i hver av trimesterene).

Under graviditet hemostase normalt variere på grunn av betydelige hormonelle endringer i den kvinnelige kroppen, en generell økning i blodvolum og danne ytterligere mengder (føtal) sirkulasjon.

I trimester koaguleringstiden vanligvis øker betydelig, og III - er betydelig forkortet, for derved å mulig kvinnen beskyttelse mot mulig blodtap under levering. Et koagulogram av blod kan avsløre trusselen om spontan abort eller for tidlig fødsel på grunn av dannelsen av trombi. Krenkelser fra koagulasjonssystemet til en gravid kvinne har negativ innvirkning på sentralnervesystemet hos det ufødte barnet.

Det er viktig å: tilstedeværelsen av blod koagulasjon data og deres sammenligning med norm tillater obstetricians ta nødvendige forholdsregler for å hindre alvorlig blødning under levering.

Obligatorisk blodkoagulogram undersøkelse er nødvendig hvis en kvinne har vaskulær sykdom (spesielt - åreknuter) eller leversvikt diagnostiseres. Et koagulogram av blodet undersøkes også med en reduksjon i immunitet og en negativ Rh-faktor.

Referanseverdiene for individuelle blodkoagulasjonsindikatorer hos gravide kvinner:

 • trombintid - 11-18 sek.
 • APTTV - 17-20 sekunder;
 • fibrinogen - 6 g / l;
 • protrombin - 78-142%.

Det er viktig å: hevelsen av protrombinnivået fra normale indekser kan tyde på en plasentabrudd!

Alexander Lotin, medisinsk observatør

24,172 visninger totalt, 2 visninger i dag

Koagulogram: essensen og indikasjonene på forskning, parametere, hvordan og hvor du skal ta

Slike analyser som coagulogram er kjent, men med vanlig medisinsk undersøkelse er det ikke foreskrevet. Derfor blir pasientene noen ganger overrasket på forslag fra legen om å gjennomføre denne studien. Den vanligste blodkoagulering utføres pasienter som har unormalt i det kardiovaskulære systemet, så vel som før elektiv kirurgi eller graviditet. I sistnevnte tilfelle er det gjort i hver trimester uten å feile.

Hva er skjult under et mystisk begrep? Koagulogram (et annet navn for studien - hemostasiogram) utføres for å studere koaguleringen av pasientens blod. Analysen skjer grunnleggende og utvidet. Vanligvis er en grunnleggende studie først tildelt. Det hjelper å forstå hvor i systemet er det en avvik fra normen. Og hvis patologi avsløres, utføres en omfattende undersøkelse, som ikke bare er kvalitative endringer, men også kvantitative.

Hovedindikasjoner for analyse

 • Planlagte operasjoner. Det er alltid risiko for blødning under operasjonen. Derfor er kunnskap om tilstanden til blodkoaguleringssystemet viktig.
 • Graviditet. I denne perioden kan det forekomme endringer i kvinnekroppen, både positive og negative. Det holdes vanligvis en gang en trimester. Hvis fetoplacental insuffisiens eller gestose er diagnostisert - oftere.
 • Vaskulære lidelser (økt trombose, varicose sykdom).
 • Leversykdommer
 • Autoimmune patologier.
 • Krenkelse av blodpropp.
 • Kardiovaskulær patologi (infarkt, hjerneslag, IHD).
 • Ved utnevnelse av antikoagulantia.
 • For riktig valg av en dose acetylsalisylsyre og preparater basert på den.
 • Utnevnelse av prevensjonsmidler. I dette tilfellet er analysen utført hver 3. måned.
 • Behandling med leeches (hirudoterapi). Koagulogram brukes til å forhindre blødninger.

Naturlig system av hemostase

I en sunn kropp, et normalt fungerende system hemostase - Naturlig beskyttelse mot overdreven blodtap i strid med integrasjonen av vaskemuren. Mange vet om farene for menneskers liv og helse for blodpropp, men naturen skaper ingenting forgjeves: trombedannelse er selve beviset på blodtap. La oss prøve å finne ut hvordan det naturlige systemet med hemostase virker.

Blodet er konstant i flytende tilstand. Og dette væsken har en viss sammensetning og fysiske parametere. Kroppssystemene opprettholder utholdelig denne tilstanden gjennom livet. Imidlertid er det forskjellige situasjoner: for eksempel, som følge av skade på fartøyets vegg, åpner blødning. Det første stoffet som utskilles i blodet - tromboplastintid. Han starter arbeidet med koaguleringssystemet: aktiverer proteiner, som vanligvis er tilstede i blodet. Disse proteiner og danner en koagulasjon i stedet for brudd på fartøyets integritet. Det er en kjede som fører til trombose: fra protrombin en trombin syntetiseres som aktiverer fibrinogen, som igjen er dannet fibrin. Det er i fibrin, som insekter på nettet, at blodplater blir sittende fast og danner en trombose. Fibrinkluten "patcherer" såret i karet, blødningen stopper.

I en sunn organisme er begge systemer - koagulerende og antikoagulerende - i balanse. Men det er også et tredje system - resorpsjon (fibrinolyse). Det er hun som sikrer oppløsning av blodpropp etter restaurering av fartøyets integritet. Koagulogramindeksene tillater oss å konkludere med tilstanden til alle systemer.

Grunnleggende parametere for hemostasiogram

 1. fibrinogen. Den viktigste testen av tilstanden til koaguleringssystemet.
 2. Protrombintid indeks (PTI), INR (internasjonal normalisert ratio), PTV (protrombintid). Vanligvis utføres en av disse testene, basert på utstyr som er tilgjengelig i laboratoriet. Den mest universelle testen er MNO. Alle disse studiene viser en ekstern måte å koagulere på.
 3. Aktivert partiell tromboplastintid. I testen kan du finne en forkortelse - APTT.
 4. Trombintid.

Ytterligere parametere av hemostasiogrammet

 • Protein C. Utilstrekkelig mengde av denne parameteren fører til trombose.
 • antitrombin. Som protein C refererer til faktorene i antikoaguleringssystemet.
 • D-dimer. Den dannes som et resultat av ødeleggelsen av blodproppen.
 • Lupus antikoagulant.
 • Plasmatoleranse til heparin.
 • ATS (Aktivert omkalkingstid).
 • RFMK (oppløselige fibrinmonomerkomplekser).
 • Tid for plasma-omkalking.

Konduksjon av koagulogram i svangerskapet

Hvem er helt sunn, går gjennom det meste av forskningen? Utvilsomt er disse gravide kvinner. Tallrike ultralyd, tester, tester, undersøkelser - alle disse testene må gå gjennom fremtidens mamma for fødsel av et sunt barn. En liste over nødvendige studier av gravide inkluderer et koagulogram. Analysedataene karakteriserer hemostase og tillater tidlig påvisning av abnormiteter i dette systemet. I fremtidens mor er det mange prosesser som går galt, som før graviditet. Spesielt øker aktiviteten til hemostase, noe som er normalt.

Det er imidlertid avvik fra normen. Og dette blir allerede farlig for moren og barnet. Brudd på blodsystemer kan føre til uopprettelige konsekvenser. For å oppdage og nøytralisere alle mulige problemer i tide, utføres et hemostasiogram.

Hva er aktiveringen av hemostasesystemet under graviditet?

 1. For det første endres den hormonelle bakgrunnen til en kvinne.
 2. For det andre vises et nytt (uteroplacental) sirkulasjonssystem.
 3. For det tredje forbereder kroppen til en gravid kvinne på det uunngåelige blodet under fødselen av et barn.

Hvis det er en koagulasjonsforstyrrelse under graviditeten, er det alltid fare for å utvikle et såkalt DIC-syndrom (Disseminert intravaskulær koagulasjon), som er kjennetegnet ved hyperkoagulabilitet i det første trinn og antikoagulasjon - den andre, det vil si, fører til massiv blodtap. DIC regnes som en av de mest alvorlige komplikasjoner i obstetrikk, ofte ukontrollerte og bærer risikoen for ikke bare frukten av livet, men også en kvinnes liv.

Den motsatte situasjonen er mulig. Blod på grunn av et brudd i antikoagulantsystemet er sterkt fortynnet. Som et resultat øker risikoen for blødning, spesielt under fødsel. For å gjenopprette hemostase utføres en analyse og videre tolkning av koagulogrammet. Basert på resultatene av studien, er behandling foreskrevet.

Normalt utføres denne analysen i hver trimester av graviditeten. Uplanlagt hvis:

 • Kvinnen hadde miscarriages.
 • Observerte symptomer preeklampsi: arteriell hypertensjon, hevelse i ekstremiteter, protein i urinen.
 • Hypertensjon av uterus er diagnostisert (trussel om abort).

Årsakene til hemostaseforstyrrelser er mange, men spesiell oppmerksomhet bør gis til kvinner hvis slektninger hadde hjerteinfarkt, hjerneslag, trombose, åreknuter og blodsystemssykdommer.

Viktig! Blant gravide kvinner, er en felles mening om farene ved medisin for et fremtidig barn. Men du kan ikke joke med systemet med hemostase. Med tiden vil en studie og tar nødvendige medisiner hjelpe en kvinne til å bære og føde et sunt barn.

Studie av hemostasiogrammer

Etter blodprøven deklareres koagulogrammet. Hvilke indikatorer kan ses i laboratoriekonklusjonen, og hva mener de?

1. Fibrinogen

Dette enzymet syntetiseres i leveren. Normalt er denne figuren fra 2 g / l til 4 g / l. Det anses normalt for gravide kvinner å øke det, men innholdet av fibrinogen, selv i III trimesteren, bør ikke overstige 6 g / l. Dette er en svært sensitiv faktor. Dens reaksjon på betennelse, nekrose av vev er etablert. Økningen kan også snakke om infeksjoner, akutte inflammatoriske prosesser (lungebetennelse), utbruddet av et hjerteinfarkt eller en hjerne, hypothyroidisme, brannskader, prevensjon. Hvis mengden fibrinogen reduseres, kan du mistenke mangel på vitaminer (C, B 12), hepatitt, giftose, inntak av visse medisiner, cirrhose. Og selvfølgelig det beryktede DIC-syndromet.

2. APTTV

Tiden på dannelsen av blodpropp undersøkes. Denne indikatoren reagerer skarpt på endringer i andre koagulasjonsfaktorer. Normen for APTTV er fra 30 til 40 sekunder. En økning i parameteren kan indikere hemofili, mangel på vitamin K, leversykdom.

3. Prothrombin

Fra dette proteinet i leveren med virkningen av vitamin K, syntetiseres trombin. Ved å endre verdien av denne faktoren, vurderes tilstanden i mage-tarmkanalen og leveren.

4. Lupus antikoagulant

Dette måles hovedsakelig i løpet hemostasiogram i tilfelle av mistanke om antifosfolipid syndrom, systemisk lupus erythematosus eller andre autoimmune sykdommer. I blodet blir antistoffer IgM og IgG produsert til fosfolipider (vanligvis de er fraværende), noe som bidrar til en økning i APTT-indeksen. Deres utseende indikerer gestose eller autoimmune sykdommer. Vanligvis slutter denne situasjonen ynkelig: en kvinne mister sitt barn.

Tabell: Normale indekser for grunnleggende koagulogrammet

5. Trombintid

Viser tidspunktet for konvertering av fibrinogenprotein til fibrin. Den normale parameteren er 11 til 18 sekunder. Siden mengden fibrinogen øker under svangerskapet, er det logisk å anta at trombintiden er forlenget. Men det samme gjør indikatoren ikke grensen til normen. Hvis dataene blir avvist fra normen, kan dette tyde på mangel eller overskyting i blodet av fibrinogen.

6. Prothrombintid

Denne indikatoren betyr tidspunktet for dannelse av trombin fra dets inaktive form (protrombinprotein). Trombin er nødvendig for å danne en trombose, noe som bidrar til å stoppe blødningen. Hvis denne indikatoren økes, er det mulig å diagnostisere hypovitaminose K, mangel på koagulasjonsfaktorer, leversykdom.

7. Prothrombin indeks

En av de viktigste indikatorene. Klumpetiden til plasmaet blir normalisert til samme tid i pasienten. Andelen PTI uttrykkes. Den normale indikatoren skal ligge i området 93-107%. Endringen i PTI kan signalere en leversykdom, risikoen for trombose. En økning i indikatoren kan noteres under graviditet, mottak av prevensjonsmidler. Hvis blodets koagulerende egenskaper forverres, blir PTI senket. Som protrombin-indeksen er direkte relatert til vitamin K, angir reduksjon av mangel på vitamin eller dårlig absorpsjon i tarmen (for eksempel tarm plager). Ta aspirin eller diuretika også senker PTI.

8. Blodplater

Blodceller som er mest direkte involvert i å opprettholde hemostase. Normen i blodet av disse cellene er fra 150.000 til 400.000 per μl. Med en nedgang i indeksen, diagnostiseres trombocytopeni. Dette kan tyde på underernæring av moren. Blodplater syntetiseres i benmargen.

9. Antitrombin III

Det er av protein natur og er en antagonist av trombinenzymet. Dens rolle er å undertrykke virkningen av koagulasjonssystemet. Denne parameteren er uttrykt som en prosentandel. Normen er fra 71 til 115 prosent. Hvis parameteren reduseres med halvparten, øker risikoen for trombose. Med økt koagulering av blod foreskrives antikoagulantia. I dette tilfellet er det også nødvendig å overvåke indikatoren.

10. DIC-syndrom

Normalt er koagulasjons- og antikoaguleringssystemene i likevekt. Hvis noen av faktorene i disse systemene blir brutt, er det en ubalanse for alle hemostaser. Spesielt er det farlig hos gravide kvinner. Den mest formidable komplikasjonen er formidlet intravaskulær koagulasjon. Aktivering av koagulasjonssystemet og fibrinolyse stimulerer utviklingen av DIC-syndrom. Som et resultat av utviklingen av patologi hos en gravid kvinne, kan plasentabrudd, endometrit, emboli med fostervann forekomme.

11. D-dimer

Som et resultat av det ufullstendige forfall av fibrinfibrene, opptrer ganske store "fragmenter" -D-dimerer. Dette er en av hovedindikatorene for koagulasjon for gravide kvinner. Den generelle norm er mindre enn 500 ng / ml. Imidlertid vurderes andre parametere som gravide hos gravide. Allerede i begynnelsen av graviditeten begynner indikatoren å vokse, og før fødselen overgår normen flere ganger. Også økningen kan observeres hos pasienter med diabetes mellitus, med nyresykdom, med komplisert graviditet (gestose), i alderen.

standard tomt ikke-sammenleggbart koagulogram

12. Antistoffer mot fosfolipider (antifosfolipid syndrom)

Sykdommen er autoimmun. I kroppen begynner antall antistoffer mot fosfolipider å øke. Dette er en serie symptomer som karakteriserer arterielle og venøse tromboser. Gravide kvinner som har en ASD er i fare for å miste et barn på grunn av en fetoplacental insuffisiens.

13. Recalcification time of plasma

Indeksen for dannelse av en fibrinproteinprotein. Denne parameteren gjenspeiler sammenleggingsprosessen som helhet.

14. Plasmatoleranse mot heparin

Denne testen utføres samtidig med den forrige. Heparin blir tilsatt til plasmaet, og plasmarekalifikasjonstiden er notert. Hvis denne indikatoren er mindre enn normen, er også andre faktorer i koaguleringssystemet mulig. Mistanke om levercirrhose, hepatitt. Med en økning i parameteren kan det antas at kroppen har slike sykdommer som hjertesvikt, tilstanden av prothrombose og ondartede svulster. Den normale økningen i indeksen kan imidlertid oppstå i den siste graviditetsperioden.

Viktig! Det skal bemerkes at dekoding av koagulogrammet i svangerskapet (som for øvrig for alle andre pasienter) kun kan utføres av en spesialist. Det er uakseptabelt for en gitt data å foreta en diagnose og foreskrive en behandling.

Hvor er undersøkelsen og hvor mye koster det?

Alle som ønsker kan passere en slik blodprøve som et hemostasiogram i en av de nærmeste medisinske sentrene dersom han har til rådighet det nødvendige utstyret og reagensene. Kostnaden for et koagulogram avhenger av komplekset av tjenester og utstyr til senteret. utgangspunktet Prisen på grunnpakken varierer fra 700 til 1300 rubler (i Moskva). Utvidet koagulasjon er ca 3500 rubler.

For gravide kvinner inngår imidlertid et koagulogram i en rekke obligatoriske studier og utføres gratis. På grunnlag av MHI-systemet er det også mulig å foreta en komplett analyse gratis, etter at den tidligere har fått veiledning fra den behandlende legen.

Hvordan ta?

Spørsmålet "hvordan overleveres" i tilfelle analysen på koagulogrammet er ikke overflødig. Resultatene av studien avhenger av riktig forberedelse av pasienten. Denne analysen er in vitro (in vitro - utenfor kroppen). Blod er tatt fra venen.

Blod skjules på tom mage. Det siste måltidet skal være senest 8-12 timer før analysen. Du kan ikke drikke noen drinker (kaffe, te og enda mer alkohol). Bare rent vann er tillatt. Godkjente medisiner - spesielt de som påvirker prosessen med blodkoagulasjon - må angis ved levering av analysen. Svært viktig er pasientens følelsesmessige tilstand. Vi må prøve å ikke være nervøs, være rolig, balansert. Overbelastning i muskler påvirker også resultatene av studien negativt. Det er nyttig å drikke et glass kaldt vann direkte før testen utføres. Tolkning av resultater utføres bare (!) Av en spesialist.

Magazine seksjoner

Et koagulogram er en blodprøve for indikatoren for dens koagulabilitet. Det er viktig for leger å vite dette resultatet når du forbereder en pasient for operasjon. Det er nødvendig å ha dataene på blodlevring i det tilfelle, dersom en person blir brutt dersom en leversykdom, kardiovaskulær og autoimmune system, åreknuter i de lavere ekstremiteter. Ved hjelp av et koagulogram bestemmer de årsakene til blødning og observerer tilstanden til kvinnens blod under svangerskapet.

Hvordan bestå en blodprøve for et koagulogram riktig - råd om levering av analyse

Et blodkoaguleringssystem kalles hemostase og beskytter menneskekroppen mot overdreven blodtap.

En analyse som bekrefter operasjonen av dette systemet kalles hemostasiogram eller koagulogram.

Den korrekte funksjonen av hemostasen er kroppens endokrine og nervøse funksjoner. Slik at blodet med hell kan takle sine grunnleggende funksjoner, Det må være tilstrekkelig væske. Gjennom blodsirkulasjonen gjennom fartøyene blir vevene matet, alle nyttige stoffer transporteres til alle organer, immunsystemet er i virkeligheten, kroppen har normal termoregulering.

Redusert koagulasjon resulterer i å overdrive blodtap i tilfelle av blødning av forskjellig opprinnelse.

Hyperkoagulasjon, tvert imot - til dannelsen av blodpropper, det vil si blodpropper.

Siden koagulogramanalyse er viktig, vil legen alltid få nøyaktige analysedata.

For korrekt levering av blod til koagulogrammet, bør analysen være riktig forberedt. Det er en rekke treningsregler, overholdelse av hvilke garanterer de utrolige resultatene:

 • Ikke spis i 8-12 timer før levering av analysen.
 • Anbefales dagen før om kvelden å spise bare en lett kveldsmat.
 • Før testen kan du drikke, men bare vanlig drikkevann.
 • Det er forbudt å drikke kaffe eller te, juice eller alkoholholdige drikkevarer før analysen.
 • Det anbefales også Avstå fra å røyke innen en time før du donerer blod.
 • Umiddelbart før du tar blod koagulogrammet skal være drikke et glass rent vann.
 • 15 minutter før bloddonasjon ikke anbefales å overbelaste følelsesmessig eller fysisk.
 • Før du tar blod, må du være rolig, balansert og avslappet, ikke spent.
 • En pasient som tar medisiner som påvirker koagulasjon, bør varsle medisinsk yrke om dette.

Pasienter som opplever symptomer på svimmelhet eller besvimelse under blodprøvetaking, bør advares om dette av en spesialist som tar analysen!

Alle indikatorer for blodkoagulogram - som betyr at hver indikator, dekoding

Standard blodprøve for koagulasjon inneholder mange indikatorer. Profesjonell tolkning av dataene håndteres av kvalifiserte spesialister, og analyserer alle parametere i aggregatet.

Spesielt nyttig er blodkoagulogrammer hvis pasienten:

 1. Det er en tendens til å danne blodpropper.
 2. Postoperativ, livmor eller annen blødning startet.
 3. Behandling med antikoagulantia er i gang.
 4. En historie med hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 5. Det er vaskulære sykdommer.
 6. Det er leversykdommer.

Hovedindikatorene for koagulogrammet er som følger:

 • Stengetidbetyr tidsintervallet mellom hvordan blodet begynte å strømme fra såret, for eksempel i fingeravskåret, og i det øyeblikket blodet stopper, fordi en fibrinklump dannes i den. Dette intervallet er normalt for kapillærblod fra 30 sekunder til 3-5 minutter. Venøs blod brettes lenger - i 5-10 minutter. Denne indikatoren viser hvordan blodplater takler sitt arbeid.

Varigheten av blødning fra såret kan være større, Dersom blodplatetallet er redusert til en hvilken som helst grunn, hvis det er en mangel på vitamin C eller en person tar medisiner langs antikoagulanter, slik som aspirin, så vel som i hemofili eller leversykdom. Hurtigere blodkretser etter å ha hatt omfattende blødninger og ved bruk av hormonell prevensjon.

 • Prothrombin indeks (PTI)målt som forholdet mellom koaguleringstidspunktet for blodplasmaet til en sunn person, det såkalte kontrollblod, til koaguleringstiden til pasientens blod, hvor analysen er tatt. Verdien av PTI indikerer tilstanden til den menneskelige leveren. Ved graviditet øker denne indikatoren - dette er normalt. Det patologiske skiftet på den større siden av protrombinindeksverdien skjer ved bruk av orale prevensjonsmidler, og hvis det er risiko for blodpropper. Når RTI reduseres, er det fare for blødning.

Når man analyserer et blodkoagulogram, ligger normen for protrombin-indeksen mellom 93-107%. For å opprettholde den normale tilstanden til denne indikatoren trenger kroppen K-vitamin.

 • Trombintid, lik i norm 15-18 sekunder, måler intervallet for konvertering av fibrinogen til fibrin. Hvis trombintiden er mindre enn normalt, er det sannsynligvis et overskudd av fibrinogen i blodet. Forlengelsen av trombingapet er forbundet med en arvelig mangel på dette proteinet eller med alvorlig leverinsuffisiens.

Når du bruker heparin til behandling av en pasient, må denne indikatoren være strengt kontrollert!

 • Aktivert partiell tromboplastintid (APTT)- Den mest sensitive indikatoren for blodkoagulasjon, som indikerer tidspunktet for dannelse av blodpropp etter tilkoblingen med plasmakalsiumklorid og med en rekke andre komponenter. Normalt viser koagulogrammet til acutv et intervall på 30-40 sekunder. Indikatoren er følsom for endringer i andre komponenter i koagulogrammet innen 30 eller 40 prosent. Økningen i APTT er observert med mangel på vitamin K og leversykdommer.
 • Aktivert omkalkingstid (ATS) bidrar til å forstå hvordan et av stadiene av blodkoagulasjon fortsetter. Normalt varierer indikatoren fra 50 til 70 sekunder. Hvis koagulogrammet avr er kortere enn det normative i analysen, kan du snakke om tilstanden av trombofili. Når tiden varer lengre, er det fare for kraftig blodtap ved blødning. Økningen i omkalkingstiden skyldes en reduksjon i antall blodplater i blodet, ved heparinbehandling, under kritiske forhold som forbrenninger, traumer og sjokk.
 • Konsentrasjon av fibrinogen er i området fra 5,9 til 11,7 μmol / l. Indikatoren minker i sykdommer som påvirker leveren. Øker - med ondartede neoplasmer, med mangel på skjoldbruskhormoner, akutte smittsomme sykdommer.
 • Oppløselige fibrinmonomerkomplekser (RFMC) vise endringen i fibrinmolekyler under virkningen av plasmin og trombin. Den øvre grensen for RFMC-norm per 100 ml er 4 mg. Ved undersøkelse av koagulogrammet til rfmk, fungerer dekodingen av indikatoren som en markør for intravaskulær koagulasjon. Endringen avhenger av de samme årsakene som variasjonen av fibrinogen.
 • Trombotestlar deg visuelt se mengden fibrinogen inneholdt i blodet. Normen er trombotest 4 eller 5 grader.
 • Plasmatoleranse til heparinviser mengden trombin i blodet. Analysen bestemmer tidspunktet for hvilken fibrin dannes i blodplasmaet etter administrering av heparin til det. I normalt blod av en sunn person oppstår dette i 7-15 minutter. Nedgangen i blodets motstand mot virkningen av heparin er indikert med et toleranseintervall på mer enn en kvart time. Redusert heparinresistens i leversykdommer. Mindre enn syv minutter, vil toleransen være med hyperkoagulabilitet karakteristisk for graviditet, krefttumorer, postoperative perioder, sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 • Fibrinolytisk aktivitetkarakteriserer blodets evne til å oppløse selvstendig blodproppene som har oppstått. For denne faktoren korresponderer i plasmafibrinolysinet, som er i stand til å dele opp trombusens struktur. Hvis blodpropper oppløses raskere enn normalt, så har en person økt blødning.
 • Duke blødningstidkarakteriserer blødningstiden når fingeren er prikket med en spesiell lansett. Injeksjonen gjøres på en bestemt dybde - 4 mm. Deretter fjernes en dråpe hver 15-30-30 sek ved hjelp av spesialpapir fra såret. I dette tilfellet berører ikke papiret fingeren. Etter fjerning av en dråpe blod registreres tiden når den neste vises fra såret. Dermed er tiden for å stoppe kapillærblødning kontrollert. Normalt er det omtrent 1,5 til 2 minutter. Resultatet av denne testen er påvirket av serotonin og blodplater.
 • fibrinogenEr et protein syntetisert av leveren. Ved visse faktorer blir den omdannet til et hematopoietisk system i et høymolekylært proteinfibrin. Fibrinfibre tjener som grunnlag for dannelsen av trombi. Innholdet av fibrinogen i friskt blod bør ligge innen 2-4 g / l.

En farlig nedgang i nivået av fibrinogenkoagulogram viser når:

 1. Giftig under graviditet.
 2. Feil i arbeidet med hemostase.
 3. Leverbeten.
 4. Alvorlig form for hepatitt.
 5. Ulempen med B-vitaminer og askorbinsyre.
 6. Vedta fiskeolje.
 7. Bruk av anabole, antikoagulantia.

Øker innholdet av fibrinogen i blodet lungebetennelse, akutte infeksjoner og forskjellige inflammatoriske prosesser, etter fødselen, under graviditet, etter kirurgi og brannskader, hypotyroidisme, hjerteinfarkt eller slag, som en konsekvens av hormonelle preparater.

 • Fibrinogen B- i analysen av sunt blod bør denne markøren være negativ.
 • Tilbaketrekking av blodproppen - Det normale nivået i prosent varierer fra 44 til 65. Dette er en indikator på en reduksjon i volumet av blodproppen, dets sammentrekning med frigjøring av serum. En økning i tilbaketrekning er karakteristisk for anemi. Reduksjon oppstår på grunn av økning i antall røde blodlegemer og reduksjon i blodplater.
 • Tiden for plasma-omkalking (GRP) Normalt varierer fra 60 til 120 sekunder. Dette er en av de viktige indikatorene for hemostase, som ekko ABP og korrigerer koaguleringstiden for oksalat og sitratplasma, som oppdages fra øyeblikket av innføringen av kalsiumsalter inn i den. Reduksjon av omkalkingstiden indikerer hyperaktiviteten til koaguleringssystemet.

Koagulogram av blod - et bord med normer for indikatorer for voksne og barn

Hovedindikatorene for koagulogrammet er tabellen over standarder:

Hos barn, indikatorer er noe annerledes. Spesielt for foster er normen av fibrinogen 1,25-3,00 g / l.

En blodprøve av et koagulogram til et barn er gjort før noen kirurgisk inngrep, med mistanke om hemofili eller annen anomali i det hematopoietiske systemet, med hyppig neseblødning.

Hva er betydningen av indikatorene for koagulering under graviditet - normer og årsaker til avvik fra normer

Kvinner er koagulogrammer av blod i svangerskapet tre ganger, i løpet av hver trimester. Under påvirkning av hormonelle forandringer i hele organismen under graviditet, endrer systemet for hemostase av en kvinne. Men disse endringene er ikke patologiske, men normale, fysiologiske. I den kvinnelige kroppen dannes det tredje utero-placentale sirkulasjonssystemet. Mengden blod som beveger seg i fremtiden, øker.

Normalt, under graviditetens første trimester, kan tiden for blodkoagulasjon hos en kvinne øke betydelig. Når vi nærmer oss fødselen, er denne indikatoren tvert imot betydelig redusert. Dette skyldes det faktum at kroppen begynner å beskytte seg mot det forestående blodtap ved fødselen.

En studie som et koagulogram i svangerskapet er nødvendig for rettidig oppdagelse av trusselen om tidlig fødsel eller abort som et resultat av trombose. Brudd på hemostasen til en kvinne kan ha negativ innvirkning på hjerneaktiviteten til det utviklende fosteret.

I tillegg, kan det hende at det er mulig å forhindre overdreven blodtap og hjelp med plutselig abnorm blødning ved å ha data om blodpropper som en kvinne som fødes.

Når du mottar forskningsindikatorer med farlige avvik fra normen, Legene foreskriver en ekstra blodprøve for en gravid kvinnes koagulogram. Dette behovet oppstår som oftest i nærvær av en vordende mor, vaskulær sykdom, åreknuter, leversykdom, eller immunsystem, hvis en gravid kvinne er Rh negativ, eller er utsatt for økt blodlevring.

Her er noen vanlige indikatorer på en gravid kvinnes koagulogram:

Prothrombin er en av de viktigste indikatorene for koagulering under graviditet. Dens avvik fra normen signalerer en for tidlig abnorm placentaavbrudd!

Gjerdsanalysen er utført fra en vene på tom mage.

koagulasjon

Generell informasjon

Hver kvalifisert lege vet at behandlingen av en pasient best starter med en anamnese, noe som bare er en samling informasjon om tilstanden for menneskers helse.

Som regel begynner noen medisinsk undersøkelse ved å spørre pasienten om tidligere hjerteinfarkt sykdommer eller kirurgiske inngrep, en allergisk reaksjon eller en genetisk predisposisjon for visse sykdommer og så videre.

Deretter utpeker legen en rekke laboratorieundersøkelser eller bare tester som vil bidra til å supplere historien med informasjon om sykdomsutviklingen, samt informasjon som er nødvendig for å velge en behandlingsmetode eller ytterligere diagnose.

Koagulasjonsstudier (i forkortet form coagulogram) opptar et viktig sted blant laboratorieblodprøver, som må utføres som forberedelse til kirurgisk inngrep, for eksempel med en planlagt keisersnitt eller under av graviditet.

Koagulogram - hva er det?

Mange pasienter forglemmelig begynner å bekymre seg når de hører fra behandlende lege slike uvanlige ord, ved første øyekast, hvordan coagulogram eller på annen måte hemostasiogram. Så hva er denne analysen av koagulogrammet og hva er det tatt for?

Først av alt er det verdt å merke seg at dette er en ganske vanlig metode for å studere arbeid i moderne medisin hemostatiske systemer menneskekroppen, som er ansvarlig for slike viktige funksjoner i livet som: stopper blødning ved skade blodpropp eller fartøy, så vel som å opprettholde blodets normale væskeform.

Derfor svaret på spørsmålet om hva det er hemostasiogram - En studie som bestemmer hvor godt det hemostatiske systemet i kroppen fungerer. En blodprøve på et koagulogram bidrar til å studere en så viktig blodfunksjon som evnen til å koagulere, i. E. dannelsen av blodpropp.

Etter å ha oppnådd resultatene koagulasjon, Den behandlende legen kan på forhånd forutsi utfallet av operasjonen eller leveransen. Informasjon om blodpropp er viktig i nødssituasjoner, for eksempel når en person er skadet, når tellingen går for et sekund og må stoppes så snart som mulig blødning.

Derfor er det ikke verdt å bekymre seg for hvor mye studien koster. Tross alt, sammenligner prisen på hemostasiogrammet seg ikke med sikkerheten om at pasienten vil være i live og godt.

Indikasjoner for utnevnelsen av en slik analyse som hemostasiogram er tilstedeværelsen av følgende sykdommer hos pasienten:

 • intestinal trombose;
 • slag;
 • tromboembolisme;
 • vaskulær tromboseog åreknuter nedre lemmer;
 • skrumplever kronisk form;
 • preeklampsi;
 • inflammatoriske prosesser i akutt stadium;
 • hemorragiske patologier, for eksempel trombocytopeni, hemofilieller von Willebrand sykdom.

I tillegg er en slik analyse nødvendigvis foreskrevet for å bestemme graden av blodkoagulering som forberedelse for å utføre rutinemessige operasjoner, for eksempel keisersnitt, og også under graviditet for å vurdere statusen for hemostase og før uavhengig fødsel. I utvekslingsskjemaet for hver kvinne i arbeid, er det bare en blodprøve som et koagulogram.

Humant hemostase system

Etter å ha funnet ut at dette er en analyse av hemostase, er det verdt å se nærmere på et slikt konsept som blodkoagulerbarhet. For å begynne, kanskje, er det nødvendig med definisjonen. Så, hemostasisystemet til menneskekroppen er det viktigste biologiske systemet, hvis hovedfunksjoner kan betraktes som bevaring av de grunnleggende parametrene i blodet, samt å stoppe blødningen.

Menneskekroppen er ikke for ingenting kalt hele universet og sammenlignet med en kompleks mekanisme. Og hemostasisystemet kan tjene som bare et levende eksempel på hvordan geni folk er organisert. Blod er et unikt biologisk væske som bokstavelig talt kan utføre mirakler i kroppen vår.

Det sirkulerer ikke bare gjennom fartøy, men også umerkelig for en person gjenoppretter årer og arterie gjennom hele sitt liv på grunn av hans evne til å danne seg blodpropp eller tette koagler, dvs. curdle.

Det er tre hovedkomponenter i det humane hemostasisystemet:

 • Vaskulære celler endotelet (det indre lag som består av flate celler som liner lymfene og blodkarene, så vel som hjertehulen), som, når de bryter opp vaskulære vegger eller andre skader, kan frigjøre slike biologiske aktive komponenter som prostasyklin, trombomodulin og nitrogenoksid. De igjen utløse dannelsen av blodpropper.
 • blodplater eller blodplater som har evne til å "limes sammen" med hverandre for å ytterligere danne primæren hemostatisk plugg.
 • Plasmafaktorer (15 plasmafaktorer i alle, de fleste er enzymer), som dannes på grunn av kjemiske reaksjoner fibrinprop, som definitivt bør stoppe blødningen.

Oppsummering av alle de ovennevnte, du kan utvilsomt svare på spørsmålet om hvilken analyse av blod på hemostase under graviditet, når du forbereder deg til en rutinemessig operasjon eller i løpet av diagnosen, viser. Denne analysen gir en ide om hvor godt eller dårlig pasientens blod koagulerer. Med andre ord, hvor raskt kan leger stoppe blødning når det oppstår.

Dekoding av blodkoagulogram

Blodprøven for koagulogrammet inneholder mange forskjellige indikatorer som du trenger for å kunne lese riktig, dvs. forstå og analyser, med andre ord, dechifrere. Dessverre vet ikke hver lege ferdighetene med å dechiffrere hemostasiogramindikatorer. Og bare en høyt kvalifisert spesialist kan korrekt tolke disse eller andre parametere i denne analysen.

Etter å ha gjennomført laboratorietester av pasientens blod og oppnådd resultatene, sammenligner den behandlende legen koderingen av koagulogrammet med normen etablert for voksne pasienter, samt barn. Det er viktig å huske at normen for et koagulogram for et barn, en mann eller en gravid kvinne er veldig forskjellig. Dette skyldes først og fremst de spesielle egenskapene til organismen av forskjellige kjønn i ulike aldersgrupper.

Koagulogramindekser

Vurder parametrene for analysen for blodpropp, nemlig de normale parametrene til hemostasiogrammet. Da vil vi dvele mer detaljert på hver av dem, og vi vil også snakke om det utvidede eller utvidede koagulogrammet.

Det er verdt å merke seg at i tabellen nedenfor er flere alternativer for de normale parametrene for slike parametere for hemostasiogrammet som blødningstid og koaguleringstid. Dette skyldes de ulike tolkninger av normen for disse parametrene av spesialister involvert i studien.

Les Mer Om Fartøyene