Anatomi av inferior vena cava, funksjon

Sirkulasjonssystemet i menneskekroppen har en kompleks struktur. En viktig del av det er årer, som er utviklet for å samle brukt blod. Den største av disse er den ringere vena cava.

Krenkelser i arbeidet kan føre til alvorlige helsekonsekvenser. Derfor er det viktig å kjenne den normale strukturen til dette fartøyet og dets mulige anomalier.

Tiltenkt bruk og plassering av den dårligere vena cava

Den nedre hule venen er det største fartøyet i kroppen. Det er ingen ventiler i den. Svaret på spørsmålet, hvor dette fartøyet befinner seg, er utvetydig.

Denne venen har sin opprinnelse mellom den fjerde og femte ryggraden i lumbale ryggraden. Stedet for dets dannelse er foreningen av venstre og høyre iliac ader. Fartøyet stiger på forsiden av lumbale muskler.

Den strekker seg videre langs den bakre overflate av duodenum, sporet er lokalisert i leveren, trenger gjennom en spesiell åpning i membranen og er i perikardium. Fra dette blir det klart hvor venen kommer inn, sin ende ligger i høyre atrium. Venstre side er i kontakt med aorta.

Under åndedrettsprosessen endres fartøyets diameter. Ved innånding krymper venen noe, men utvides som den utånder. Oscillasjoner av diameter er i området fra 2 til 3,4 cm, dette er normen.

Hovedformålet med fartøyet er innsamling av søppelblod fra hele kroppen. Det overføres direkte til hjertet.

struktur

Anatomien til den dårligere vena cava er ikke komplisert. Den har to typer bifloder: visceral og parietal.

Viscerale bifloder av den dårligere vena cava er designet for blodoppsamling fra indre organer. Blant dem er følgende årer:

 1. Leveren. De går inn i den nedre vena cava i området som går langs leveren. Disse sidene er korte. Oftere har de ikke en enkeltventil.
 2. Adrenal. Det er et lite fartøy som ikke har ventiler. Det starter fra binyrene. Fordel venstre og høyre vener. Det avhenger av hva slags binyrene de kommer fra.
 3. Nyre. Hver faller inn i et fartøy på nivået mellom mellomrommet 1 og 2. Det venstre fartøyet er litt lengre enn det høyre.
 4. Eggstokk eller eggstokk. Hos menn kommer fartøyet til den bakre veggen av testiklen. Det er en lobular plexus av flere små fartøy, som er inkludert i spermatisk ledning. Hos kvinner blir kilder eggstokker.

Parietale bifloder ligger i bekkenet og bukhulen. Inkluder følgende årer:

 1. Korsrygg. De er innebygd i veggene i bukhulen. Som regel overstiger deres antall ikke fire. Inneholder ventiler.
 2. Nedre membran. Tilordne høyre og venstre. De er koblet til den dårligere vena cava i sonen av utgangen fra leveren i leveren.

Komplekse system av den nedre vena cava fører til det faktum at enhver patologi påvirker menneskers helse negativt.

Syndrom av inferior vena cava

Mer vanlig er syndromet til den dårligere vena cava hos gravide kvinner. Denne tilstanden kan ikke kalles en sykdom, men det er et brudd på prosessen med å tilpasse kroppen til den økte størrelsen på livmoren, samt endringer i blodsirkulasjonen.

I de fleste tilfeller manifesterer denne avviket fra normen seg hos kvinner som har for stort et foster eller flere babyer på samme tid. Siden veggene på fartøyet er for myke, og blodstrømmen i det er lavt trykk, blir det lett presset.

Syndromet kan skyldes følgende årsaker:

 1. Endring i blodsammensetningen.
 2. Arvelighet.
 3. Økt koagulerbarhet av blod.
 4. Smittsomme sykdommer i årer.
 5. Tilstedeværelse av en svulst i bukhinnen.

Ordningen av sykdomsforløpet er i stor grad avhengig av egenskapene til en bestemt organisme. Oftest er det en blokkering av grunnen til den dårligere vena cava, en trombus dannes.

Symptomatologien til problemet er i stor grad avhengig av omfanget av lesjonen. Oftere vises de første tegnene i tredje trimester. De blir verre når kvinnen ligger på ryggen. Blant hovedtrekkene er:

 1. Følelse av liten prikken i underdelene.
 2. Svimmelhet.
 3. Hevelse av føttene.
 4. Åreknuter.
 5. Smertefornemmelser i lemmer, svakhet.

I de fleste tilfeller forårsaker kompresjonssyndromet ingen spesiell helsehelse. Men i noen tilfeller kan en collapoid tilstand utvikle seg. Hvis kompresjonen under graviditeten er signifikant, kan den påvirke fosteret negativt. Noen ganger fører dette til placentaavløsning, åreknuter eller trombose.

Fartøy depresjon fører til en reduksjon i hjerteproduksjon, dermed mindre næringsstoffer og oksygen inn i vevet. Hypoksi kan utvikle seg.

Behandling er valgt av en lege individuelt, basert på pasientens egenskaper. Siden bruk av rusmidler i svangerskapet kun er mulig i ekstremt vanskelige tilfeller, anbefaler eksperter deg å gjennomføre behandling ved å justere atferd og ernæring.

Følgende regler må overholdes:

 1. Du kan ikke sove i en stilling på ryggen. Dette fører til en økning i ubehagelige symptomer.
 2. Det er forbudt å utføre øvelser som involverer å være på baksiden, og også involvere musklene i bukpressen.
 3. I løpet av resten er det best å bosette seg på venstre side eller i semi-sittende stilling. Du kan bruke spesielle puter, som legges under ryggen og bena.
 4. Normaliser blodstrømmen, hjelper til med å gå. Det fører til aktiv sammentrekning av beinmuskulaturen, som hjelper blodet til å stige opp.
 5. En god effekt gir svømming. Mens det er i vannet, opprettes en komprimeringseffekt som fjerner blod fra nedre lemmer.
 6. Bruken av økte mengder askorbinsyre og vitamin E.

Overholdelse av slike anbefalinger vil bidra til å gjenopprette normal blodstrøm og forbedre helse.

trombose

Konstruksjonen av den dårligere vena cava er enkel. Patologier i dette området er sjeldne. Noen ganger observeres en blokkering av lumen. Det kan oppstå på grunn av følgende grunner:

 1. Problemer med blodkoagulasjon.
 2. Skader på venen veggen.
 3. Reduksjon av blodstrømningshastighet.

Slike faktorer fører til dannelse av en trombus. For å forverre situasjonen kan infeksjonssykdommer, traumer, ondartede svulster, langvarig opphold i immobilisert tilstand.

Sykdommen kan være asymptomatisk. Blant hovedtrekkene er: rødhet og hevelse i ekstremiteter, rask tretthet, døsighet. I sjeldne tilfeller er det sprekker smerte.

Behandlingen av en slik sykdom er rettet mot å forebygge tromboembolisme stoppe videre utvikling av trombose, redusere graden av svelling av vev, restaurering av årehulrommet. Flere metoder brukes til dette formålet:

 1. Narkotika terapi. Det inkluderer bruk av antikoagulantia - legemidler som fortynner blodet, samt midler beregnet på å oppløse blodproppen. Hvis sykdommen ledsages av alvorlig smerte, foreskriver legen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. I løpet av perioden når sykdommen oppstår i den akutte fasen, vises en spesiell elastisk bandasje.
 2. Kirurgisk inngrep. Det anbefales i tilfelle når det er stor sannsynlighet for tromboembolisme. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen og pasientens tilstand utføres endovaskulær intervensjon eller plikasjon.

Komplekset av terapeutiske tiltak inkluderer obligatorisk kosthold. Kostholdet bør inkludere så mange produkter som mulig med vitaminer K og C. Når du kompilerer menyen, må den inkludere hvitløk og grønn pepper.

Endovaskulær inngrep

Endovaskulær utvidelse innebærer installasjon av et cava filter. Det er en liten enhet laget av wire dannet i form av en timeglass, en paraply eller en rede.

Slike strukturer er motstandsdyktige mot korrosjon og har ingen ferromagnetiske egenskaper. Det er ikke vanskelig å installere dem. På den måten jobber de godt. De er laget av titan, nitinol eller stål av høy kvalitet.

Et slikt filter velges individuelt for hver pasient. Dette tar hensyn til funksjonene i strukturen til den dårligere vena cava og dens diameter. Cava filtre er delt inn i tre hovedgrupper:

 1. Permanent. Du kan ikke slette dem etterpå. De er tett festet til veggene på fartøyet ved hjelp av spesielle antenner.
 2. Avtagbart. Når de har fullført oppgaven, blir de fjernet.

Indikasjoner for installasjon av filtre er: umuligheten av å bruke terapi med antikoagulantia, en større sannsynlighet for tilbakefall av tromboembolisme. Ikke installer en slik enhet hvis innsnevringen av lumen er kritisk eller det er ingen fri tilgang til fartøyet.

bruksområde

Klemming av den underfargede vena cava er å danne et lumen av karet ved hjelp av spesielle U-formede stifter. Som et resultat er lumen delt inn i flere kanaler. Diameteren på en kanal overstiger ikke 5 mm. Denne mengden er tilstrekkelig til å gjenopprette normal blodstrøm, mens trombi ikke kan passere videre.

Det anbefales å gjennomføre plication når installasjonen av cava filtre er umulig av en eller annen grunn. Under prosedyren fjernes tromben som er dannet i karet. Indikasjon for en slik operasjon er tilstedeværelsen av en svulst i bukhulen eller retroperitonealrommet.

En slik intervensjon kan utføres selv i sen graviditet. Men før det blir kvinnen nødt til å lage en keisersnitt og trekke ut frukten.

Den nedre vena cava er en viktig del av sirkulasjonssystemet. Hennes sykdommer er ofte asymptomatiske, så du må periodisk gjennomgå en medisinsk undersøkelse.

Nedre hule venen

Nedre vena Wien - et fartøy dannet ved sammenslåing av venstre og høyre iliaca vene på nivå med den fjerde eller femte lumbalcolumna. Diameteren til den dårligere vena cava varierer fra 20 til 34 mm. Lengden på thoraxdelen er 2-4 cm, ventral 17-18 cm.

Struktur av den nedre vena cava

Wien ligger i retroperitoneum, bak de indre organene, til høyre for aorta. Den passerer bak den øvre delen av tolvfingertarmen, bak mesenterytoten og hodet (spissen) i bukspyttkjertelen og går inn i leverfaren, og absorberer leverenes liv.

Passerer gjennom det samme hullet i seneområdet i membranen, strømmer venen inn i bakre delen av brysthulen. I dette tilfellet blir de elastiske, kollagen- og muskelfibrene i venvevegget vevd inn i membranen.

Etter å ha kommet til hjertehulen, tråkker venen inn i høyre atrium. På stedet ved inngangen til høyre atrium er den hule venen litt tykkere. Det er ingen ventiler i denne venen.

Diameteren til den dårligere vena cava endres i løpet av pustesyklusen. Når du puster ut, øker venen, og når du inhalerer den kontrakter. Forandringen i diameteren til den dårligere vena cava letter dens anerkjennelse og differensiering fra andre store årer.

System med dårligere vena cava

Systemet med den dårligere vena cava refererer til det kraftigste systemet i menneskekroppen. Den står for om lag 70% av den totale venøse blodstrømmen.

Systemet med den dårligere vena cava er dannet av fartøy som samler blod fra bukhulen, veggene og organene i bekkenet, underlempene.

Denne venen har parietal (parietal) og indre (viscerale) sidebygninger.

Veggtilskuddene inkluderer:

 • lumbar vener (tre til fire på hver side) - oppsamlet blod fra musklene og huden på ryggen, på veggen i magesekken og også på rygg plexus;
 • membranårer - stammer fra den nedre overflaten av membranen;
 • iliac-lumbal, lateral sakral, nedre og øvre gluteal vener - samle blod fra muskler i mage, hofte og bekken.

Viscerale bifloder inkluderer:

 • gonadale årer - ovarie og testiske årer som samler blod fra eggstokken (testikkel);
 • nyreneår - koble sammen på brusknivå med den nedre vena cava mellom lumbale vertebrae (første og andre). Venstre renalven er mye lengre enn den høyre renalvenen. Det krysser aorta foran.
 • vener i binyrene - den riktige venen trenger inn i den dårligere vena cava, og venen vender kobles til renalvenen.
 • leverveier - bære blod fra leveren.

Alle årer (unntatt de største) danner mange plexuser i og utenfor organene for omfordeling av blod. I tilfelle skader på noen vener, blir blodstrømmen rettet mot collaterals (bypasses).

Trombose av dårligere vena cava

På trombose av den dårligere vena cava er det ca. 11% av det totale antall tromboser i bekkenårene og nedre lemmer. Vene trombose kan være primær og sekundær (avhengig av utviklingsårsaken).

Primær trombose utvikler seg som følge av en ondartet eller godartet svulst, fødselsdefekter, venetreuma. Årsakene til sekundær trombose kan være veksten av venen ved svulsten eller dens kompresjon. Ofte øker sekundær trombose av den nedre vena cava stigende fra andre årer (mindre).

I medisin er trombose av den distale delen av venen, så vel som av nyre- og leverstedene, isolert. Trombose av den distale delen av venen manifesteres i cyanose og ødem i nedre ekstremiteter, den nedre halvdel av magen, lumbalområdet. Noen ganger sprer hevelse til begynnelsen av brystet. Øvre grense for cyanose og hudødem beror på graden av spredning av trombose.

Ved trombose i et nyresegment er det alvorlige generelle brudd som kan føre til et dødelig utfall.

Utviklingen av trombose i leverenes del av venen er oftest ledsaget av et brudd på leverfunksjonens grunnleggende funksjoner og etterfølgende trombose i portalvenen. Symptomene på leveren område av trombose inkluderer magesmerter, forstørrelse av milten, leveren, ascites, dyspepsi, misfarging av huden.

Depresjon av inferior vena cava

Kompresjonen av den dårligere vena cava kan skyldes en økning i lymfeknuter, så vel som i retroperitoneal fibrose og levertumorer.

Kompresjonen av den nedre vena cava og aorta med forstørret livmor hos gravide kvinner (i den bakre stilling) er årsaken til utviklingen av arteriell hypotensjonssyndrom og forekomsten av forstyrrelser i uteroplacental sirkulasjon.

Kompresjonen av venen under graviditet kan føre til utvikling av flebitt, utseende av ødem i nedre ekstremiteter og venøs overbelastning.

Øvre og nedre hulve: deres system og anatomi, patologi av hule vener

Den øvre og nedre vena cava er blant de største karene i menneskekroppen, uten hvilken det er umulig å operere det vaskulære systemet og hjertet. Kompresjonen, trombose av disse karene er fyldt ikke bare med ubehagelige subjektive symptomer, men også med alvorlige forstyrrelser i blodstrøm og hjerteaktivitet, og derfor fortjener nøye oppmerksomhet fra spesialister.

Årsakene til kompresjon av vena cava trombose, eller meget forskjellige, slik at de står overfor patologien til forskjellige spesialister - onkologer, Phthisiopneumology, hematologi, gynekologer, kardiologer. De behandler ikke bare konsekvensen, det vil si det vaskulære problemet, men også årsaken - sykdommer i andre organer, svulster.

Blant pasienter med lesjoner i superior vena cava (SVC) mer enn menn, mens den nedre vena Wien (NEG) påvirker ofte den kvinnelige halvparten i forbindelse med svangerskap og fødsel, obstetrisk og gynekologisk patologi.

Leger for forbedring av venøs utstrømning tyder på konservativ behandling, men det er ofte nødvendig å ty til kirurgiske operasjoner, spesielt med trombose.

Anatomi av øvre og nedre hule vener

Fra high school anatomi kurset, mange husker at begge hule vener bærer blod til hjertet. De har en ganske stor diameter av lumen, som setter alt det venøse blodet som strømmer fra vev og organer i kroppen vår. Kommer til hjertet av begge halvdeler av legemet, er venene koblet til den såkalte sinus gjennom hvilket blod kommer inn i hjertet, og deretter sendt til lunge krets for oksygenering.

System av nedre og øvre hule vener, portalvein - forelesning

Øvre vena cava

system av overlegne vena cava

Den overlegne hule venen (VPV) er et stort fartøy omtrent to centimeter bredt og ca 5-7 cm langt, med blod fra hodet og overkroppen og ligger i den fremre delen av mediastinum. Det er blottet for ventilapparatet og dannes ved å knytte to brakiocephalic vener bakfra fra stedet der den første ribben er koblet til brystbenet til høyre. Fartøyet går nesten vertikalt ned til brusk av den andre ribben, hvor den kommer inn i hjerteposen, og deretter i fremspringet av den tredje ribben kommer inn i høyre atrium.

Foran ERW er det en tymus og områder av høyre lunge, til høyre er den dekket med et medianblad av serøs membran, til venstre - det ligger ved siden av aorta. Baksiden av den er fremre for lungens rot, bak og litt til venstre er luftrøret. I cellulosen bak fartøyet passerer vagusnerven.

ERW samler blodstrømmer fra hodet, nakken, armene, brystet og magen, esophagus, intercostal vener, mediastinum. I det faller uberørte vener bakfra og fartøy som bærer blod fra mediastinum og perikardium.

Video: øvre hulvein - formasjon, topografi, tilstrømning

Nedre hule venen

Den nedre hule venen (LIP) er blottet for ventilapparatet og har størst diameter blant alle venøse kar. Det begynner ved å kombinere to vanlige iliacer, munnen er plassert til høyre enn sonen for forgrening av aorta i iliac arterier. Topografi av begynnelsen av fartøyet er i projeksjonen av den intervertebrale disken på 4-5 lumbale vertebrae.

LEL er rettet vertikalt opp til høyre for abdominal aorta, fra baksiden ligger den faktisk på den store lumbale muskelen i høyre halvdel av kroppen, forsiden dekket med et blad av den serøse membranen.

Kommer til det høyre atrium, er plassert bak NIP 12 duodenal ulcus, rot mesenteriet og hodet av bukspyttkjertelen, er det samme navnet som inngår i den fure av leveren, der det er forbundet til den hepatiske venøse kar. Deretter ligger banen vene diafragma, som har sin egen åpning for den nedre vena cava, gjennom hvilken den sistnevnte går opp og går til den bakre mediastinum, kardial når skjorten og koblet til hjertet.

NIP samler blod fra vene i midjen, de nedre membran- og viscerale grener som løper fra indre organer - eggstokk- og testikkel hunn hann (til høyre strømme direkte inn i vena cava, venstre - i den venstre nyre), nyre (renal går horisontalt fra porten), høyre adrenal Wien (venstre forbundet direkte med nedsatt), leverfunksjon.

Den nedre hule venen tar blod fra beina, bekkenorganene, magen, membranen. Væsken beveger seg langs den fra bunnen oppover, til venstre for fartøyet, for hele lengden ligger aorta. Ved inngangen til høyre atrium er den dårligere vena cava dekket med et epikardium.

Video: Nedre hule venen - formasjon, topografi, tilstrømning

Patologi av hule årer

Endringer i vena cava ofte er sekundære, og er assosiert med sykdommer i andre organer, slik at de er referert til som syndrom enten den øvre eller den nedre vena cava, og peker på mangel på uavhengighet av patologien.

Syndrom av den overlegne vena cava

Syndrom av inferior vena cava er vanligvis diagnostisert blant mannlige befolkningen av både ung og alder, gjennomsnittlig alder av pasienter er ca 40-60 år.

I hjertet av syndromet til den overlegne vena cava er kompresjon fra utsiden eller trombose på grunn av sykdommer i mediastinum og lungene:

 • Bronkopulmonal kreft;
 • Lymfogranulomatose, forstørrede lymfeknuter av mediastinum på grunn av metastaser av kreft i andre organer;
 • Aorturisme av aorta
 • Smittsomme og inflammatoriske prosesser (tuberkulose, perikardial betennelse med fibrose);
 • Trombose på bakgrunn av et kateter eller en elektrode som ligger i karet i lang tid under hjertestimulering.

kompresjon av den overlegne vena cava med lungesvulster

Når kompresjonen av fartøyet eller et brudd på terrenget er en kraftig hindring av veneblodstrømmen fra hodet, halsen, armene, skuldrene til hjertet, er resultatet en venøs stase og alvorlig hemodynamisk uorden.

Lysstyrke symptomer på vena cava superior-syndrom er bestemt av hvor raskt i blodet var et brudd, og hvor godt utviklet løsninger blodtilførsel. Når plutselig overlapp vaskulært lumen venøs dysfunksjon fenomen vil øke raskt og forårsake akutt svekkelse av sirkulasjonssystemet i vena cava superior, ved en forholdsvis langsom utvikling av en patologi (forstørrede lymfeknuter og lunge tumorvekst), og sykdommen er langsomt progressiv.

Symptomer som følger med utvidelse eller trombose av ERW er "stablet" i den klassiske triaden:

 1. Hevelse av ansikt, nakke, hender.
 2. Cyanose av huden.
 3. Utvidelse av de subkutane årene i øvre halvdel av kroppen, hender, ansikt, hevelse i nakkestikkene i nakken.

Pasienter klager over problemer med å puste selv i fravær av fysisk aktivitet, stemmen kan bli hes, svelger, en tendens til å popperhivaniyam, hoste, smerte i brystet. En kraftig økning i trykket i den overlegne vena cava og dens sidestykker fremkaller brudd på veggene på fartøyene og bløder fra nesen, lungene, spiserøret.

En tredjedel av pasientene står overfor strupe i larynx mot en bakgrunn av venøs stasis, noe som er manifestert av støyende, stridende pust og farlig asfyksi. Økt venøs insuffisiens kan føre til hjernesødem - en dødelig tilstand.

For å lindre symptomene på patologien har pasienten en tendens til å vedta en sittende eller semi-sittende stilling, hvor utstrømningen av venøst ​​blod til hjertet er noe lettere. I den bakre stilling er tegnene på venøs stasis beskrevet forbedret.

Brudd på utstrømningen av blod fra hjernen er fulle av slike tegn som:

 • hodepine;
 • Konvulsivt syndrom;
 • døsighet;
 • Forstyrrelser av bevissthet opp til besvimelse;
 • Hørsels- og synshemming
 • Giktpine (på grunn av hevelse av cellulose bak øyebolene);
 • rennende øyne;
 • Gum i hodet eller i ørene.

For å diagnostisere den øvre vena cava syndrom anvende lys radiografi (svulster viser endringer i mediastinum, fra hjertet og hjerteposen), datamaskin og magnetisk resonansavbildning (neoplasme studie lymfeknute), er flebografi vist for å bestemme lokaliseringen og omfanget av vaskulær okklusjon.

I tillegg til de beskrevne studiene refereres pasienten til en oftalmolog som vil oppdage stillestående fenomener på fundus og ødem, og ultralyd av karene i hodet og nakken for å vurdere efflukseffektiviteten. Med patologi i brysthulen, kan biopsier, thoracoscopy, bronkoskopi og andre studier være nødvendig.

Før årsaken venøs stase vil bli klart, er pasienten tildelt en diett med et minimum innhold av salt, diuretika, hormoner, begrenset drikkevann regime.

Hvis patologien til den overlegne vena cava skyldes kreft, vil pasienten ha kjemoterapi-kurser, bestråling, kirurgi på et onkologisk sykehus. Med trombose er trombolytika foreskrevet og en versjon av operativ restaurering av blodstrømmen i fartøyet er planlagt.

Absolutte indikasjoner på kirurgisk behandling av lesjoner av den dårligere vena cava er akutt trombusobstruksjon eller en raskt økende tumor med sikkerhetssirkulasjonsfeil.

stenting av den overlegne vena cava

Ved akutt trombose kan du ta bort trombus (trombektomi), hvis årsaken til svulsten - det er skåret ut. I alvorlige tilfeller, når vevets vifte er irreversibelt endret eller overgrodd med en svulst, er reseksjon av fartøyets sted mulig, med erstatning av defekten med pasientens eget vev. En av de mest lovende metodene er stenting av venen på stedet for den største vanskeligheten ved blodstrømmen (ballongangioplastikk), som brukes til svulster og arr deformasjon av mediastinum vev. Som en palliativ behandling brukes shunt-operasjoner for å sikre blodutslipp, omgå den berørte avdelingen.

Syndrom av inferior vena cava

Syndrom av inferior vena cava betraktes som en ganske sjelden patologi, og den er vanligvis forbundet med tilstopping av lumen av karet med en trombus.

klemming av den dårligere vena cava hos gravide kvinner

En spesiell gruppe av pasienter med dysfunksjon av vena cava blodet strømme opp gravide kvinner som har skapt forutsetninger for økning av livmorsammenpressing av beholderen, samt omfattende endringer i blodpropper med hyperkoagulasjonsreaksjonen side.

Gjennom kurset vurderes arten av komplikasjoner og utfall, trombose av vena cava blant de mest alvorlige varianter av venøs sirkulasjon, fordi en av de største årene i menneskekroppen er involvert. Vanskelighetene ved diagnose og behandling kan ikke bare være knyttet til den begrensede bruken av mange undersøkelsesmetoder hos gravide kvinner, men også med sjeldenhet i selve syndromet, som ikke engang er skrevet i spesialisert litteratur.

Årsakene til den nedre vena cava syndrom kan være en trombose, som oftest er kombinert med okklusjon av de dype beinet årer, lår- og bekken årer. Nesten halvparten av pasientene har en oppadgående trombosevei.

Brudd på blodstrømmen gjennom vena cava kan være forårsaket av målrettet binding av venen for å unngå lungeemboli, arterier med lesjoner i underekstremitetene. Maligne neoplasmer i retroperitoneale avdelingen, fremkaller abdominale organer blokkering av LIP i omtrent 40% av tilfellene.

I svangerskapet, blir betingelsene for kompresjon av IVC stadig økende uterus, noe som er spesielt merkbart når fruktene av to eller flere, diagnostisering av polyhydramnion eller fosteret er stor nok. Ifølge enkelte rapporter, kan tegn på venøs utstrømning i vena cava inferior bli funnet i halvparten av vordende mødre, men symptomene bare forekommer i 10% av tilfellene, og uttrykte former - en kvinne ut av 100, med svært sannsynlig en kombinasjon av graviditet forstyrrelser i hemostasen og somatiske sykdommer.

Kliniske tegn på trombose av den nedre vena cava bestemmes av sin grad, hastigheten av obstruksjon av lumen og nivået ved hvilken okklusjon oppstod. Avhengig av nivået av blokkering er trombose distal, når et parti av venen rammes under det sted hvor nyrene vender inn i det, i andre tilfeller er nyrer og lever-segmenter involvert.

Hovedtegnene på trombose av den dårligere vena cava er:

 1. Smerter i magen og under ryggen, muskler i bukveggene kan være anstrengt;
 2. Hevelse i beina, lyske, kjønn, buk;
 3. Cyanose under okklusjonssonen (bein, nedre del, underliv);
 4. Kanskje utvidelsen av subkutane årer, som ofte kombineres med gradvis nedgang i ødem som følge av etablering av sikkerhetssirkulasjon.

Med nyresvulster er sannsynligheten for akutt nyresvikt høy på grunn av uttalt venøs overflod. Samtidig forverres organets filtreringskapasitet raskt, mengden urin dannes kraftig til den er helt fraværende (anuria), og konsentrasjonen av nitrogenmetabolitter (kreatinin, urea) øker i blodet. Pasienter med akutt nyresvikt mot venetrombose klager over ryggsmerter, tilstanden deres forverres gradvis, forgiftning utvikler seg og bevisstheten kan forstyrres av typen uremisk koma.

Trombose i vena cava inferior ved samløpet av sideelvene til leveren hennes er manifestert av sterke smerter i magen - epigastriet, under høyre kyst buen, er preget av gulsott, den raske utviklingen av ascites symptomer på forgiftning, kvalme, oppkast, feber. Ved akutt okklusjon av karet symptomer meget hurtig, har høy risiko for akutt lever eller nyresvikt med en høy dødelighet.

Nedsatt blodstrøm i vena cava på nivået av lever- og nyreelver er blant de mest alvorlige typer av sykdom med høy dødelighet, selv i mulighetene for moderne medisin. Okklusjon av vena cava inferior under tuftene av nyre årer forgreninger inntektene mer gunstig fordi vitale organer samtidig fortsette å utføre sin funksjon.

Når lumen av underverdige vena cava er stengt, er nederlaget på beina alltid tosidig. Typiske symptomer på sykdommen kan bli betraktet som en smerte som påvirker ikke bare den kurs, men lysken, mage, sete, og hevelse, sprer seg jevnt over hele foten, den fremre veggen av magen, lysken og pubis. Under huden blir forstørrede venetropper synlige, og tar rollen som forbikoblinger av blodstrøm.

Mer enn 70% av pasientene med trombose av den dårligere vena cava lider av trofiske sykdommer i beinets myke vev. På grunn av alvorlig hevelse er det ikke-helbredende sår, de er ofte flere, og konservativ behandling gir ikke noe resultat. I de fleste pasienter med menn med en lesjon av den dårligere vena cava, forårsaker blodstasis i bekkenorganene og skrotum impotens og infertilitet.

Hos gravide kvinner med kompresjon av vena cava fra utsiden av livmorhulen, kan symptomene være lite eller ikke-eksisterende med tilstrekkelig sikkerhetsblodstrøm. sykdomssymptomer vises ved det tredje trimester, og kan bestå i hevelse av ben, alvorlig svakhet, svimmelhet, og synkope i liggende stilling, når livmoren faktisk ligger på den nedre vena cava.

I alvorlige tilfeller i svangerskapet, kan syndromet til den dårligere vena cava manifesteres ved episoder av bevissthetstab og alvorlig hypotensjon, noe som påvirker utviklingen av fosteret i uterus, som gjennomgår hypoksi.

For å oppdage okklusjoner eller komprimering av den dårligere vena cava, er flebografi brukt som en av de mest informative diagnostiske metoder. Det er mulig å bruke ultralyd, MR, blodprøver for koagulabilitet og urinalyse er nødvendige for å utelukke nyrepatologi.

Video: Trombose av den nedre vena cava, flotasjonstromb på ultralyd

Behandling av den nedre vena cava syndrom kan være konservativ i en destinasjon antikoagulanter, trombolytisk terapi, korrigering av metabolske forstyrrelser ved infusjon av en legemiddeloppløsning, men med massive og høyt vaskulære okklusjoner anordnet operasjoner kan ikke gjøre uten. Thrombectomy utført, reseksjon av vaskulære områder, bypass-kirurgi, rettet mot utslipp av blod i en rundkjøring måte, utenom blokkeringen. spesielle cava filtre er montert for forebygging av tromboembolisme i lungearterien.

Gravide kvinner med symptomer på kompresjon av vena cava er anbefalt å sove eller ligge på siden, unngå trening i liggende stilling, og erstatte dem med tur- og vannbehandlinger.

Nedre og øvre vena cava - anatomi, årsaker til syndromet i hule vener

Vena cava (i latin - vena cava inferior) er hoveddelen av hele systemet med venøs kommunikasjon i kroppen. De hule venene består av flere trunker - øvre og nedre, som tjener til å samle blod gjennom hele kroppen. Blodet flyter gjennom venene til hjertet. Avvik i venene kan provosere en rekke sykdommer.

Hva er inferior vena cava (LEL)?

Dette er den største venen i menneskekroppen.

Det er ingen ventiler i sin struktur.

Kort om omfanget av den mindreverdige vena cava:

 1. Den nedre hule venen begynner i regionen mellom 4-5 ryggvirvler i lumbalområdet. Det dannes mellom høyre og venstre iliac ader;
 2. Deretter går den nedre hule venen langs lumbale muskler, eller rettere den fremre delen av dem;
 3. Så følger hun 12 tolvfingertarmen (fra baksiden);
 4. Videre ligger den nedre hule venen i levekjertelen.
 5. Passerer gjennom membranen (den har et hull for venen);
 6. Endes i perikardiet, så alle komponentene faller inn i høyre atrium, og til venstre kommer de i kontakt med aorta.

Når en person puster, har den nedre hule venen egenskapen ved å endre diameteren. Under innånding skjer kompresjonsprosessen og venen reduseres i størrelse, øker med utånding. Forandringen i størrelse kan være fra 20 til 34 mm, og dette er normen.

Formålet med den dårligere vena cava er å samle blod som allerede har gått gjennom kroppen og har gitt bort sine nyttige egenskaper. Det brukte blodet strømmer direkte inn i hjertemuskelen.

Arrangement av vener og arterier til innholdet ↑

struktur

Anatomien til den dårligere vena cava er godt studert, og på grunn av dette er det nøyaktig informasjon om dens struktur. Den består av 2 store sidestykker - parietal og visceral.

Den parietale kanalen ligger i bekkenpartiet og i bukhinnen.

Systemet i parietalkanalen inneholder slike vener:

 • Korsrygg. De befinner seg i veggene i hele kaviteten i bukhinnen. Antall fartøy overstiger nesten aldri 4 stk. Det er ventiler i venen;
 • Diafragmatiske nedre årer. Her er de delt inn i 2 deler - venstre og høyre del av blodet. De faller i en hule vene i området der den kommer fra furgen i leveren.

Viscerale bifloder, deres hovedoppgave, er utstrømningen av blod fra forskjellige organer. Adskil venene, avhengig av organet som de strekker seg fra.

Ordning om visceral tilstrømning:

 • Nyre. Alt faller i en blodåre omtrent på nivået på 1. og 2. kveg. Lengden på venstre fartøy er litt større;
 • Leveren. De kobler seg til den dårligere vena cava hvor leveren er plassert. På grunn av passasje av fartøyet langs leveren, er bifloder svært små. Ventiler i bygningen er fraværende;
 • Adrenal. Strukturen har kort lengde, ventiler er fraværende. Den stammer ved inngangen til binyrene. Med tanke på at orgelet er parret, er det flere fartøy fra binyrene, en fra hver. Årene samler blod fra venstre og høyre binyrene;
 • Eggstokk / eggstokk eller kjønnsår. Fartøyet er tilstede uansett kjønnsdeling, men kommer fra forskjellige steder. Hos menn begynner den i regionen på baksiden av testiklen. I utseende ligner venen en krans av vinranker fra små grener som knytter seg til spermatisk ledning. For kvinner, en karakteristisk begynnelse innen eggstokkene.

På grunn av den enorme mengden tilstrømning og struktur av venen, som har lengde for det meste av kroppen, er diagnosen av patologier vanskelig. På grunn av det faktum at den nedre hule venen er dannet ved sammensmeltning av en rekke fartøy, kan nederlaget til et hvilket som helst område føre til alvorlige problemer.

Nedre og øvre vena cava til innholdet ↑

Syndrom av inferior vena cava

Risikoen for dette syndromet er gravid. Denne patologien kan ikke betraktes som en sykdom, men det er en viss avvik. Organismen tilpasser seg ubehagelig utvikling av livmoren, samt den tvunske forandringen i blodets forlengelse.

Syndromet er oftest kjent hos kvinner som enten har et ganske stort foster eller flere barn samtidig. I svangerskapet kan den nedre vena cava presses, noe som forårsaker klemming. Dette skyldes lavt trykk i venen.

Medisinske kilder rapporterer at noen tegn på patologi i den venøse blodstrømmen i NIP-avdelingen kan oppdages hos mer enn 50% av gravide, men bare 10% har merkbare symptomer. Et klart klinisk bilde vises bare hos 1 av 100 kvinner.

Ordning av den dårligere vena cava til innholdet ↑

Årsaker til syndromet

Årsaker til syndromet:

 • Blodsammensetningen gjennomgikk en forandring;
 • Som følge av kroppens anatomi forårsaket av en arvelig faktor;
 • Høyt blodplateantal i blodet;
 • Vene sykdom av en smittsom natur;
 • Utseendet til en svulst i bukregionen.

Patologi manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av strukturen til et bestemt individ. Det vanligste problemet er å tette fartøyet på grunn av dannelsen av en trombus.

Trombose, der karene på beina er tette, er vanligvis dype. Nesten halvparten av pasientene har en stigende måte å utvikle trombose på. Ondartede svulster som befinner seg i området bak bukhinnen eller på bukhulenes organer, fremkaller dannelsen av blokkering av NVP i omtrent 40% av alle situasjoner.

Ytterligere informasjon om SVC for korrekt diagnose:

 • Kreft i bronkus eller lunger;
 • Aorturisme av aorta
 • Utvidelse av mediastinale lymfeknuter på grunn av metastaser fra kreftvulster i andre organer;
 • Organs nederlag av smittsomme stoffer, som en konsekvens av betennelse. Dette inkluderer tuberkulose og en inflammatorisk reaksjon i perikardiet;
 • Dannelsen av en trombose skyldes den langsiktige plasseringen av kateteret, elektroden.

Syndrom av dårligere vena cava hos gravide kvinner

Gravide kvinner har ofte et syndrom av den dårligere vena cava. Dette skyldes økt uterus og endringer i venøs sirkulasjon. Oftest forekommer dette syndromet når en kvinne har to eller flere barn.

Et farlig øyeblikk er situasjonen med utbruddet av et mildt sammenbrudd, som skjer under keisersnitt. I tilfelle at den dårligere vena cava komprimeres av livmoren, er det ofte et brudd på blodutveksling i uterus og nyrer. Dette truer barnet, fordi det kan provosere alvorlige konsekvenser, som for eksempel friksjon av morkaken.

Forløpet av sykdommen, arten av komplikasjonene og utfallet av blodproppene er blant de farligste og komplekse forholdene, da blodsirkulasjonen i kroppens største vene er svekket. Syndromet er komplisert av det faktum at en rekke restriksjoner pålegges bruk av undersøkelser på grunn av graviditet.

En ekstra komplikasjon er at problemet er ganske sjeldent, og spesiell litteratur inneholder begrenset informasjon om sykdommen.

Congestion av den dårligere vena cava hos gravide kvinner til ↑

Hva er det øvre kjønn i venen (ERW)?

Den øvre venen i venen er en kort åre som kommer fra hodet og samler venøst ​​blod fra kroppens øvre del. Den går inn i høyre atrium.

ERW utfører blod fra nakken, hodet, hendene og transporterer også gjennom de spesielle bronkialårene blod fra bronkiene og lungene. Fra delen bærer blodet bukets vegger. Dette oppnås ved å innføre det en uparret vene.

ERW dannes ved sammensmelting av venstre med høyre brakiocephalic vener. Beliggenheten er i den øvre delen av mediastinum.

Syndrom av den overlegne vena cava

Dette syndromet er mer relevant for menn i alderen 40 til 65 år. I sentrum av syndromet er det en utadvendt kompresjon eller en trombusdannelse som oppstår på grunn av forskjellige lungesykdommer.

Blant dem er:

 • Lungekreft;
 • Fordeling av metastaser og forstørrede lymfeknuter;
 • Aorturisme av aorta
 • koagulering;
 • tuberkulose;
 • Infeksiøs perikardial betennelse.

Syndrom av inferior vena cava uttrykkes avhengig av forstyrrelsen av blodstrømsprosessen, samt nivået på utviklingen av blodsirkulasjonsveiene i blodtilførselen.

De viktigste symptomene i syndromet til den overlegne vena cava:

 • Cyanotisk hudfarge;
 • Puffiness av ansikt og nakke, sporadiske hender;
 • Hevelse av venøse trunker i nakkeområdet.

Pasienter klager over heshet i stemmen, tung pusting selv i fravær av belastninger, en urimelig hoste og smerte i brystet. Syndromet til en vena cava behandles mer eller mindre avhengig av årsakene som provoserte det, samt omfanget av sykdommen.

Øvre vena cava

patogenesen

Patogenesen av uorden - retur av blod til hjertet skjer med visse forandringer, hovedsakelig med redusert trykk eller i mindre mengder. På grunn av en nedgang i NVPs transportfunksjon, oppstår et stillestående fenomen i underbenet og bekkenet. Venøs transport arterier blir overfylt, og hjertet får utilstrekkelig blod.

På grunn av mangel på blod, er hjertet ikke i stand til å gi lungene blod, og dermed er mengden oksygen i kroppen betydelig redusert. Det er hypoksi, og kasting i arteriell sengen er betydelig redusert.

Organismen er på utkikk etter løsninger for utstrømning av blod beregnet på den dårligere vena cava. På grunn av denne symptomatologien kan det være en svak uttrykt form. Sværheten av lesjonen på grunn av trombose eller eksternt trykk er svekket.

Hvis trombose involverer nyreavdelingen, øker risikoen for en akutt form for nyresvikt betydelig som følge av overflod i venene. Filtreringen av urin og dens mengde reduseres betydelig, når periodisk anuria (ingen urinutgang). På grunn av manglende tildeling av avfallskomponenter, oppstår en høy konsentrasjon av nitrogenprosessprodukter, kan dette være kreatinin, urea eller alt sammen.

Patologien i blodet passerer med alvorlige komplikasjoner, spesielt utviklingen av syndromet, som påvirker nyre- og leverinnstrømningen.

I sistnevnte tilfelle er sannsynligheten for dødelighet høy, selv om man tar hensyn til moderne behandlingsmetoder. Hvis okklusjonen skjedde tidligere enn stedet for inntreden av disse årene, er syndromet for livet ikke en alvorlig fare.

symptomer

Nivået på venøs okklusjon påvirker direkte graden av symptomatologi. Symptomer på syndrom hos gravide er mest merkbare i 3. trimester, når fosteret når en stor størrelse. Det kliniske bildet forverres når en kvinne ligger på ryggen.

Symptomer på tette den dårligere vena cava avhenger av graden av dimensjon av lumen, noen ganger er det enda forstørret, og bare ett segment påvirkes. Også nivået av kliniske symptomer påvirkes av blokkeringshastigheten og plasseringen av problemet.

Gitt nivået av blokkering, er syndromet distalt, når problemet er funnet under det sted hvor nyrene vender inn, ellers innebærer problemet nyre- og leverområder.

De viktigste symptomene er:

 • En prikkende følelse føles i bena;
 • Ødem i nedre lemmer;
 • svimmelhet;
 • Deteksjon av åreknuter;
 • Leger med jevne mellomrom skadet;
 • Generell svakhet i kroppen.

Overveiende, syndromet der kompresjon er notert, forårsaker ikke betydelig skade på menneskers helse. Symptomer avhenger av kompresjonsnivået, i alvorlige former, tilstanden er i stand til å skade fosteret, opp til løsningen av morkaken. Periodisk er det varicose på beina eller dannelse av trombi.

Klemme den dårligere vena cava provoserer en utilstrekkelig hjerteutgang. Som en konsekvens oppstår noe stagnerende fenomen i kroppen, og organer og andre vev mangler en nyttig substans og oksygen. Situasjonen kan føre til hypoksi.

Hvis nyresvikt har nådd en akutt form og trombose i den dårligere vena cava er blitt tilsatt, klager pasientene ofte på smerter i lumbaleområdet av varierende intensitet.

Hos pasientene forverres tilstanden av helse kraftig, en forgiftning utvikler seg veldig raskt. Til slutt er det en mulighet for å falle inn i uremisk koma.

Hvis funksjonen til den dårligere vena cava er ødelagt ved krysset med leverinnstrømmen, klager pasientene om smerte i buk- eller epigastriske regionen. Periodisk går smertesyndromet inn i høyre ribbebue. Denne tilstanden er preget av utseendet av gulsott, fremgangen av ascites er skarp type. Kroppen lider sterkt av økende rusmidler.

Ofte er det kvalme, oppkast og febertilstand. I den akutte form av syndromet forverres symptomene veldig raskt. Risiko for akutt utbrudd av lever- eller nyreinsuffisiens (ofte sammen). Denne tilstanden fører til høy risiko for død.

Når lumen er blokkert, virker den nedre vena cava alltid på beina og provoserer komplikasjoner av bilateral type.

Problemet er preget av utseendet av symptomer:

 • Smertefornemmelser i underekstremiteter, skinker, lyske, mage;
 • I tillegg er utseendet av ødem, som er jevnt fordelt gjennom beinet, underlivet, i lysken og puben;
 • Årene blir synlige på huden. Ekspansjonen av årsaken er åpenbar - på grunn av blokkering av den normale strømmen av den dårligere vena cava, overtager fartøyene delvis funksjonen av blodstrømmen.
Hevelse i venene

Omtrent 70% av alle kliniske tilfeller av trombusdannelse i den dårligere vena cava er assosiert med trofiske forandringer i det myke vevet i nedre ekstremiteter. Parallelt med et sterkt ødem, er det sår som ikke helbreder, og ofte er det mange utbrudd. Konservative behandlingsmetoder er maktløse mot sykdommen.

De fleste menn med patologi av den dårligere vena cava ansiktet stagnasjon i bekkenet organer, samt i skrotum. For det sterkere kjønn truer dette med impotens og infertilitet.

Gravide kvinner står ofte overfor trykket på den nedre vena cava på grunn av utviklingen av uterus. I dette tilfellet er symptomatologien minimal eller helt fraværende.

Overvei vises tegn på problemer med den dårligere vena cava i 3. trimester:

 • Hevelse av føttene;
 • Sterk og voksende svakhet;
 • svimmelhet;
 • Svimmel tilstand.

Med den bakre posisjonen på ryggen er det en forverring av alle de beskrevne symptomene, da livmoren bare blokkerer blodstrømmen.

Alvorlige tilfeller av lavere vena cava problemer ledsages av bevissthetstap, et symptom av denne typen er episodisk. I tillegg er det uttalt hypotensjon, noe som påvirker utviklingen av fosteret.

diagnostikk

For å detektere okklusjon eller eksternt trykk på den nedre vena cava (dette gjelder det øvre og nedre systemet), benyttes flebografi. Phlebography er en av de mest informative måtene å oppdage og diagnostisere NIP. Det er obligatorisk å supplere studien med urin og blodprøver.

Blodet teller antall blodplater som er ansvarlige for koagulering og blodpropper. I urinen bestemmes tilstedeværelsen av nyrepatologi.

Ytterligere undersøkelser kan utføres ved hjelp av ultralyd, MR, røntgen, CT.

behandling

Metoder for terapi bør velges individuelt for hver pasient, siden kurset avhenger sterkt av egenskapene til organismen og plasseringen av okklusjon. Bruk av medisinering er kun mulig i ekstreme tilfeller når behandling er haster. Hvis symptomatologien er svakt uttrykt, anbefaler leger at de pleier å normalisere livets rytme og normalisere ernæring.

Grunnleggende regler for behandling

 • Det er strengt forbudt å sove på ryggen. På grunn av dette blir symptomatologien gjentatte ganger forsterket;
 • Du kan ikke utføre ulike øvelser som krever å ligge på baksiden, samt alle handlinger som involverer bruk av pressens muskler;
 • Hvile anbefales å ligge på venstre side eller litt heklet på en stol. Det er verdt å bruke puter til å sette under ryggen og nedre lemmer;
 • For å forbedre blodsirkulasjonen, bør du trene. På grunn av lav belastning vil kroppen til en gravid kvinne kunne klare øvelsen, og muskelkontraksjon fører til aktivering av blodstrømmen oppover. Dette gjør at du kan fjerne hevelse og stagnasjon, og blodet i større mengder stiger gjennom venen;
 • Sett den positive effekten av svømming. Vann gir noen kompresjonseffekt;
 • Legene anbefaler å bruke mer askorbinsyre, så vel som vitamin E.

Hvis du overholder de beskrevne anbefalingene, kan du vesentlig gjenopprette strømmen av vena cava og lindre symptomene.

Behandling av trombose er hovedsakelig rettet mot å forhindre dannelsen av tromboembolisme, hindre ytterligere vekst av tromben, eliminere en høy grad av ødem og lukse lumen i karet.

For å oppnå disse målene brukes flere viktige teknikker:

 • Bruk av medisiner. Den overveiende konservative behandlingen innebærer bruk av narkotika for fortynning av blod (antikoagulantia), samt midler for å eliminere tromben ved dets resorpsjon. I tillegg kan ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler foreskrives, de brukes i tilfelle smerte. I perioden med forverring anbefales det å bruke elastisk bandasje;
 • Kirurgisk inngrep. Hvis sannsynligheten for tromboembolisme er høy, utføres en operasjon. Det finnes flere typer kirurgiske inngrep: plikering og endovaskulær prosedyre.
til innholdet ↑

bruksområde

Dette er en reduksjon av vena cava ved kirurgisk inngrep. I prosessen på veggene i den hule venen, horisontale sømmer

I løpet av operasjonen dannes et lumen ved bruk av de U-formede stifter. Lumen er således delt inn i flere deler. Diameteren til hver kanal er innenfor 5 mm. Denne størrelsen er nok til å gjøre blodstrømmen normalisert, og trombosen kunne ikke passere videre. Det er tilrådelig å gripe inn når en svulst blir funnet i bukhulen eller plassen bak brysthinnen.

Plikasjon kan utføres når sannsynligheten for komplikasjon øker på grunn av sen graviditet, men det er behov for keisersnitt. til innholdet ↑

Endovaskulær kirurgi

Takket være bruken av operasjonen er det mulig å utvide fartøyene. Dette oppnås ved å installere et cava filter, som er en ledningsenhet i form av en paraply. Prosedyren har ingen enkle og negative effekter. Høy effektivitet av operasjonen på vena cava er notert.

Cava filtre velges individuelt i størrelse.

De kommer i følgende typer:

 • Permanent. De vil ikke bli fjernet og fast installert i veggene ved hjelp av anker i endene;
 • Avtagbart. De er satt for en stund, og når behovet for dem forsvinner, fjernes filtrene.
til innholdet ↑

Video: Nedre hule venen og dens sidestykker

konklusjon

Den nedre vena cava er en av de viktigste karene i kroppen. Sinnheten i problemene med den ligger i det faktum at syndromet kan være asymptomatisk og alvorlig skade helsen, opp til provokasjonen av dødsfall.

Les Mer Om Fartøyene