Nødhjelp for hypertensiv krise: algoritme

Arteriell hypertensjon selv nå, når moderne teknologi er introdusert i moderne medisin, er en av de vanligste. Ifølge statistikken lider en tredjedel av hele den voksne befolkningen av denne sykdommen. Denne sykdommen krever spesiell behandling og konstant kontroll. Ellers er det fare for komplikasjoner, hvorav den ene er den hypertensive krisen (GK).

Hvorfor trenger du medisinsk hjelp?

Nødhjelp for hypertensive kriser bør sikres så snart som mulig, fordi Sannsynligheten for å utvikle alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjerteinfarkt eller hjerneslag og andre lesjoner av indre organer. Forklinisk behandling i slike situasjoner kan være pasientene selv eller deres slektninger. Pasienter med høyt blodtrykk bør vite om deres sykdom så mye som mulig. Til å begynne med bør pasienten og hans slektninger forstå hvilke symptomer som er karakteristiske for HA.

Hypertensiv krise. Førstehjelp. Symptomer. behandling

Den hypertensive krisen er en kraftig økning i blodtrykket. Den kan stige til svært høye verdier, for eksempel opptil 240/120 mm Hg. Art. og enda høyere. Samtidig opplever pasienten en plutselig forverring av trivsel. Det ser ut:

 • Hodepine.
 • Støy i ørene.
 • Kvalme og oppkast.
 • Hyperemi (rødhet) i ansiktet.
 • Tremor av ekstremiteter.
 • Tørrhet i munnen.
 • Hjertepalipitasjoner (takykardi).
 • Visuelle forstyrrelser (blinking av fluer eller hylle foran øynene).

Hvis du har disse symptomene, trenger du akutt hjelp med hypertensiv krise.

årsaker

Ofte utvikler den hypertensive krisen hos pasienter som lider av sykdommer, som er ledsaget av økt blodtrykk (BP). Men de kan også forekomme uten en foreløpig jevn økning.

Følgende sykdommer eller tilstander kan bidra til utvikling av HA:

 • hypertensiv sykdom;
 • overgangsalder hos kvinner;
 • aterosklerotisk lesjon av aorta;
 • nyresykdom (pyelonefrit, glomerulonephritis, nefroptose);
 • systemiske sykdommer, for eksempel lupus erythematosus, etc.;
 • nefropati under graviditet
 • feokromocytom;
 • Itenko-Cushings sykdom.

Under slike forhold kan eventuelle sterke følelser eller opplevelser, fysisk overbelastning eller meteorologiske faktorer, alkoholforbruk eller overforbruk av salt mat utløse utviklingen av en krise.

Til tross for så mange årsaker er den generelle situasjonen i denne situasjonen brudd på vaskulær tone regulering og arteriell hypertensjon.

Hypertensiv krise. Clinic. Førstehjelp

Det kliniske bildet med hypertensiv krise kan avvike noe, avhengig av form. Det er tre grunnleggende former:

 1. Neurovegetative.
 2. Vann-salt, eller edematous.
 3. Krampaktige.

Nødhjelp for hypertensiv krise av noen av disse skjemaene skal gis raskt.

Neurovegetativ form

Denne form for GK provoserer ofte en plutselig emosjonell overeksponering der det er en skarp utgivelse av adrenalin. Pasienter er godt uttrykt med angst, spenning. Det er hyperemi (rødhet) i ansikt og nakke, tremor (beving) i hendene, tørr munn. Serebrale symptomer blir med, for eksempel alvorlig hodepine, tinnitus, svimmelhet. Det kan oppstå forverring av syn og syn for øynene eller en lokk. Det er en sterk takykardi. Etter tilbaketrekking av angrepet har pasienten økt vannlating med separasjon av en stor mengde klar lysurin. Varigheten av en slik form for HA kan være fra en time til fem. Som regel utgjør denne form for HA ikke en trussel mot livet.

Vann-salt form

Denne form for HA er mest vanlig hos kvinner som er overvektige. Årsaken til angrepet er et brudd på renin-angiotensin-aldosteronsystemet, som er ansvarlig for nyreblodstrømmen, volumet av sirkulerende blod og vann-saltbalanse. Pasienter med edematøs form av GK er apatisk, inhibert, dårlig orientert i rom og tid, huden er blek, hevelse i ansikt og fingre blir observert. Før angrepet begynner, kan det være uregelmessige hjerterytmer, svakhet i musklene og en reduksjon i diuresen. Hypertensiv krise i denne form kan vare fra flere timer til dager. Hvis det gis øyeblikkelig gitt akuttvård for hypertensiv krise, har den et gunstig kurs.

Konvulsiv form

Dette er den farligste form for HA, det kalles også akutt arteriell encefalopati. Det er farlig for komplikasjoner: hjernesødem, utvikling av intracerebral eller subarachnoid blødning, parese. Slike pasienter har tonisk eller klonisk kramper, etterfulgt av bevissthetstap. Denne tilstanden kan vare opptil tre dager. Hvis den haster hjelp ikke er gitt i tide for hypertensive kriser i denne formen, kan pasienten dø. Etter tilbaketrekking av angrepet opplever pasienter ofte hukommelsestap.

Førstehjelp. Algoritme for handlinger

Så vi fant ut at hypertensive krisen er en alvorlig komplikasjon av hypertensjon og andre patologiske forhold. Nødhjelp - en algoritme til handlinger som må klart implementeres - må leveres øyeblikkelig. Først og fremst bør slektninger eller venner gi umiddelbar hjelp. Sekvensen av ytterligere handlinger er som følger:

 • Hvis det er mulig, må du roe en person, spesielt hvis han er veldig spent. Emosjonell spenning bidrar bare til økt blodtrykk.
 • Be pasienten om å flytte til sengs. Kroppens stilling er semi-sitting.
 • Åpne vinduet. Tilstrekkelig tilførsel av frisk luft skal gis. Fjern knekken på klærne. Pasientens pust skal være jevn. Det er nødvendig å minne ham om å puste dypt og jevnt.
 • Gi et antihypertensive stoff, som han stadig tar.
 • Under pasientens tunge legger du et nødhjelp for å redusere blodtrykk: "Kopoten", "Captopril", "Corinfar", "Nifedipin", "Cordaflex". Hvis legen ikke har kommet fram til en halv time, og pasienten ikke er bedre, kan du gjenta medisinen. I alt kan slike blodtrykksreduksjonsreduksjoner ikke gis mer enn to ganger.
 • Du kan tilby pasienten en tinktur av valerian, motherwort eller "Corvalol".
 • Hvis det forstyrrer smerten bak brystbenet, gi tabletten "Nitroglycerin" under tungen.
 • Hvis en person opplever kulderi, legger den over med varmeovner eller plastflasker med varmt vann og deksel med et teppe.

Da vil legene handle. Noen ganger, med diagnosen "hypertensive krise", beredskapsarbeide - algoritmen til handlinger tatt av slektninger og medisinske arbeidere som kom til utfordringen - er tilstrekkelig, og sykehusinnleggelse er ikke nødvendig.

Syke en hjemme. Hva skal jeg gjøre?

Hvis pasienten er hjemme alene, må han først ta et antihypertensive middel, og deretter åpne døren. Dette er gjort slik at brigaden som kom til samtalen, kunne komme inn i huset hvis pasienten blir verre og deretter hjelpe ham. Etter at dørlåsen er åpen, må pasienten ringe "03" selv og ringe til legen.

Medisinsk behandling

Hvis pasienten har en hypertensive krise, er den akutte hjelpen til en sykepleier intravenøs administrering av "Dibazol" og diuretika. Med ukomplisert GC er dette noen ganger nok.

Når det gjelder takykardi, gir betablokkende midler en positiv dynamikk, disse er preparater "Obzidan", "Inderal", "Rausedil". Disse legemidlene kan administreres både intravenøst ​​og intramuskulært.

I tillegg må pasientens språk legge til det antihypertensive legemidlet "Corinfar" eller "Nifedipin".

I tilfelle at den hypertensive krisen er komplisert, er nødhjelp gitt av legemidlene for gjenoppliving. Noen ganger er HA komplisert ved tegn på akutt venstre ventrikulær svikt. En god effekt i dette tilfellet har ganglion blokkere i kombinasjon med diuretika.

Med utviklingen av akutt koronarinsuffisiens er pasienten også plassert i intensivavdelingen og injisert med preparater "Sustak", "Nitrosorbite", "Nitrogen" og smertestillende midler. Hvis smerten ikke fjernes, kan narkotiske legemidler foreskrives.

De alvorligste komplikasjonene ved HA er utviklingen av hjerteinfarkt, angina pectoris, hjerneslag. I disse tilfellene behandles pasienten i intensivavdelingen og intensivavdelingen.

Forberedelser med HA

Når det diagnostiseres som en hypertensive krise, oppnås i hovedsak nødhjelp (standard) ved hjelp av visse legemiddelgrupper. Målet med behandlingen er å senke blodtrykket til de vanlige tallene for pasienten. Det bør huskes at denne nedgangen skal skje sakte, fordi Med en rask nedgang i det, kan du få pasienten til å kollapse.

 • Betablokkere utvider lumen av arterielle fartøy og lindrer takykardi. Preparater: Anaprilin, Inderal, Metoprolol, Obsidan, Labetolol, Atenolol.
 • ACE-hemmere har en effekt på renin-angiotensin-aldosteronsystemet (brukes til å redusere trykk). Forberedelser: Enam, Enap.
 • Legemidlet "Clofelin" brukes med forsiktighet. På sin eller hans mottak sannsynligvis skarpe fallende AD.
 • Miorelaxanter - slapp av i veggene i arteriene, og dermed redusere blodtrykket. Forberedelser: "Dibasol", etc.
 • Kalsiumkanalblokkere er foreskrevet for arytmier. Preparater: "Cordipin", "Normodipin".
 • Diuretika fjerner overflødig væske. Preparater: Furosemid, Lasik.
 • Nitrater utvider den arterielle lumen. Forberedelser: "Nitroprusside", etc.

Med rettidig medisinsk behandling er prognosen for HA gunstig. Dødsfall forekommer vanligvis i alvorlige komplikasjoner, som for eksempel lungeødem, hjerneslag, hjertesvikt, hjerteinfarkt.

For å hindre at GC bør jevnlig overvåke blodtrykket regelmessig tar foreskrevet antihypertensiva og følge anbefalinger fra en kardiolog og ikke overbelaste deg selv fysisk krevende, eliminere røyking og alkohol og begrense saltinntaket i mat som mulig.

Hva er Hypertensive krisen - symptomer og førstehjelp, komplikasjoner


I dag skal vi snakke om hypertensiv krise - en tilstand av skarp og imponerende økning i arteriell trykk, ledsaget av forbigående forringelse av hjernecirkulasjon, hjertesvikt og uttrykte autonome symptomer. På stedet alter-zdrav.ru vil vi fortelle om årsakene, hovedsymptomene og det første nødhjelp for hypertensive (hypertensive) kriser.

Hva er den hypertensive krisen, koden for ICD-10 og hvor farlig den er

I utgangspunktet er dette konsekvens av hypertensjon (som er utbredt i verden, når opptil 30% av den totale befolkningen), som er preget av en betydelig økning i blodtrykket, noen ganger til og med opptil 240 mm. hg

Ofte skjer denne situasjonen om morgenen og krever et presserende besøk av akuttmedisinsk behandling. Det økte trykket kan utvikle seg sakte eller lynrask og har en varighet fra et par timer til 2-3 dager.

Etter lindring av en akutt ukomplisert krise fortsetter kroppens gjenoppretting i minst 5 dager.

En eneste utvikling av et angrep av hypertensive kriser er årsaken til sykdommens gjenoppvekst.

Statuskoden for ICD 10 er oftest betegnet I10, med variasjoner mulig kode I11-I15.

Hva er farlig hypertensive krise? Med en tidlig gjengitt første akuttmedisinsk behandling og etterfølgende rasjonell behandling kan det være en masse katastrofale komplikasjoner, og til og med et dødelig utfall.

Årsaker til hypertensiv krise og predisponerende faktorer

 1. Økt mengde salt, spist i hvilken som helst form. Det fører til en økning i volumet av total blodstrøm og blodutstrømning fra hjertet, som følgelig øker trykket;
 2. Spasm av blodkar. Hormoner adrenalin, norepinefrin produseres av binyrene. Hvis disse hormonene kommer inn i blodet, øker tonen i karene og fører til en rask sammentrekning av hjertet. På grunn av innsnevring av fartøyene forblir mange organer uten blodtilførsel. Dette kan provosere alvorlige komplikasjoner;
 3. En slik patologi som hypertensjon;
 4. Sykdommer i det endokrine systemet (hypertyreoidisme og diabetes mellitus);
 5. Nerves patologi (forekomst av steiner, nedsatt nyrefunksjon, konstant manifestert pyelonefrit og glomerulonephritis, neoplasmer);
 6. Aterosklerotiske endringer i blodkar;
 7. Ulike hjertesykdommer (hjerteinfarkt, hjerteinfarkt);
 8. Feil i hormonsystemet. Generelt manifesterer denne patologien seg i kvinner;
 9. Craniocerebral skade;
 10. Manglende overholdelse av foreskrevet diett forårsaker gjentatte angrep;
 11. Vanlig psyko-emosjonell overbelastning, stressende situasjoner;
 12. vektig;
 13. Skadelige vaner (alkohol, sigaretter);
 14. Fysisk overstyring;
 15. Skarpt vær endrer seg i meteorologisk avhengighet;
 16. Uregelmessig bruk av medisiner foreskrevet av legen, normalisering av trykket eller det såkalte "tilbaketrekkssyndromet" (når pasienten abrupt abonnerer de mottatte tabletter selv).

Symptomer på hypertensiv krise - de første tegnene

 • Ved måling av blodtrykk er det en signifikant økning i blodtrykket;
 • ansiktet blir rødt;
 • Utseendet til usunn skinne i øynene;
 • hjertebanken over 90-100 slag per minutt;
 • tyngde i hjertet;
 • kortpustethet;
 • muskel tremor, kulderystelser;
 • svimmelhet;
 • en følelse av kvalme og oppkast;
 • Smerter i hjertet, eliminert ved bruk av beroligende midler;
 • det er en ikke-eksisterende ringing;
 • pulsering i templet;
 • frigjøring av klebrig kald svette;
 • en alvorlig hodepine i baksiden av hodet og hodet, vanligvis av voksende karakter;
 • krusninger foran øynene og andre synsforstyrrelser (flyr for øynene, skjuler, masker);
 • noen ganger kramper, økt spenning, en følelse av frykt;
 • Et bevissthetstap er mulig.

Typer av hypertensive kriser - klassifisering

Kriser hos hypertensive pasienter er vanligvis delt:

1. På vei for utvikling.

Hyperkinetisk. Den er preget av en økning i kun det øvre trykket (dvs. systolisk), på grunn av inntak av adrenalinhormon i blodet. Det observeres vanligvis hos pasienter med høyt blodtrykk i begynnelsen, og uttrykkes av en kraftig økning i trykk og generell svakhet. Angrepet varer i flere timer og er ikke tilbøyelig til å utvikle komplikasjoner.

Hypokinetisk. Denne økningen i bare diastolisk (lavere) trykk på grunn av frigjøring av norepinefrin. Den utvikler sakte, men varer i et par dager. Diagnostisert ved 2,3 stadier av hypertensjon og bidrar til alvorlige konsekvenser.

Eukinetisk type. Den dannes på grunn av en økning i to trykkverdier i samme grad. Utviklingen av en slik krise tar ikke mye tid, men det overføres lett.

2. Ved tilstedeværelse av komplikasjoner.

Ukomplisert type. Ikke forårsaker konsekvenser. Angrepet stoppes enkelt av narkotika. Varigheten er kort.

Komplisert type. Det manifesterer seg i mennesker som har høyt blodtrykk i lang tid (2,3 grader). Det starter sakte, men krever øyeblikkelig legehjelp. Legemidler er ikke alltid første gang å takle et angrep. Denne typen patologi bidrar til utviklingen av alvorlige sykdommer. Og hvis unødig hjelp er gitt, kan pasienten dø.

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Generelt, et alvorlig angrep av hypertensiv krise påvirker nervesystemet, forstyrrer nyrene og hjertet, kan føre til blodpropper i store blodårer.

 1. Akutt hypertensive encefalopati;
 2. hjerteinfarkt;
 3. slag;
 4. hjerte og nyresvikt;
 5. hevelse i lungene og hjernen;
 6. tromboembolisme;
 7. stratifisering eller brudd på aorta-aneurisme;
 8. iskemisk sykdom, angina pectoris;
 9. utvikling av lammelse / parese.

Hypertensiv krise - førstehjelp, hva du skal gjøre, hvordan du tar av

Først legevakt for hypertensive krise hjemme ofte spiller en avgjørende rolle på hastigheten på sin leveranse kan avhenge av en persons liv eller mengden av utviklet seg på grunn av sin irreversible effekter.

 1. Først og fremst skal den skadde sitte i en stilling - ligge og gi tilgang til frisk luft, frigjøre fra klær som komprimerer brystet.
 2. Ring et ambulanseteam.
 3. Offrets hode skal kastes litt, for å hindre overdreven blodgennemstrømning til hjernen.
 4. Det anbefales å bruke kaldt til det okkipitale området.
 5. Drikking er strengt kontraindisert for å redusere risikoen for irritasjon av emetisk refleks.
 6. Hvis diagnostisert type patologi som ukomplisert, for lindring av hypertensiv krise kan bruke følgende stoffer: 1 kaptopril tabletter eller hetten (fjerner vaskulær tone, forbedrer nyreblodstrømmen og blodtilførselen til hjertemuskelen, en diuretisk effekt) eller en tablett Nifedipin eller corinfar (stoffet blokkerer flusspat sammensatt, fremmer vasodilasjon og støtter myokardiums arbeid). Tabletter med hypertensive kriser bør tas under tungen. En halv time etter å ha tatt medisiner, er det nødvendig å måle blodtrykket. Hvis det ikke er noen effekt, må du ta en ny dose av legemidlet.
 7. For å lindre hjertesmerter, administreres Nitroglycerin under tungen 1 tablett. Det fjerner spasmen av blodkar og kjemper aktivt med angina.
 8. Med hurtig hjerterytme er 1 tablet metoprolol foreskrevet. Påvirker perifer blodstrøm, reduserer blodtrykket, forhindrer iskemiangrep og normaliserer rytmen av hjerteaktivitet.
 9. For en beroligende effekt av nervesystemet, kan du ta slike beroligende midler som:

Morwort har en positiv effekt på nervesystemet, arbeidet i hjertet og normaliserer blodtrykket. Inneholder tanniner og vitaminer E, A, B, C. Også gunstig påvirker søvn, eliminerer følelser av angst og frykt, støtter immunitet.

Valerian inneholder tilstrekkelig mengde essensielle oljer, tanniner, alkaloider, sukkerarter og annet. Virkningen av det medisinske anlegget er en smertestillende og beroligende effekt. I tillegg fjerner det perfekt spasmer av blodkar og reduserer blodstrømmen til hjernen.

Validol er en blanding av mentol og stoffer ekstrahert fra roten av valerianen. Ta medisiner påvirker nerveenden, hvorav følger utvidelsen av lumen i karene, fjerning av smertefulle opplevelser, reduksjon av nervespenning. Legemidlet er ganske vanlig og praktisk å bruke. For å unngå tilfeller av overdose, bør den daglige dosen ikke overstige 5-6 tabletter.

En reduksjon i blodtrykket er akseptabelt bare med 25-30% av de opprinnelige dataene. Neste dag etter angrepet, må du besøke en lege for diagnostiske studier eller justere den foreskrevne behandlingen.

Hypertensiv krise - diagnose

Diagnosen av HA er basert på:

 • måling av blodtrykk;
 • biokjemisk blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • elektrokardiogram;
 • ultralyd undersøkelse av nyrene;
 • ekkokardiografi;
 • Røntgenundersøkelse av brystorganer;
 • ophthalmoscopy;
 • anbefalinger fra en kardiolog, oftalmolog, nevropatolog og terapeut.

Behandling, medisiner for hypertensjon

 1. Adrenoblokere reduserer mengden dannelse av binyrene. Anaprilin, Carvedilol.
 2. ACE-hemmere normaliserer nyreblodstrømmen. Enalapril, Captopril.
 3. Kalsium tubal blokkere reduserer vasokonstriksjon, og forhindrer kalsiumstrømmen. Amlodipin.
 4. Diuretika, det vil si diuretika. Hydroklortiazid.
 5. Narkotika av sentral virkning blir sjelden brukt og virker i hjernens sentrum. Moxonidine.

Behandling for hypertensive kriser under sykehusinnleggelse er foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og individuelle indikatorer.

Urgent sykehusinnleggelse er obligatorisk i ineffektiviteten av narkotika som reduserer blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeødem eller systematiske trykkstifter i korte perioder. Lengden på oppholdet på sykehuset kan være 30-35 dager.

Forebygging av hypertensiv krise

Svært viktig er samsvar med dietten for hypertensjon og forebygging av hypertensive kriser i fremtiden.

 • Eliminer stressende situasjoner og dårlige vaner.
 • Bruk regelmessig medisiner, øvelser og utfør selvmåling av trykk, opptak av data i en spesiell notisbok.
 • Kosthold betyr avvisning av stekt, krydret og salt mat. Eliminering av slike drikkevarer som alkohol, sterk te eller kaffe, bør volumet av daglig væske ikke overstige en liter. Det er strengt forbudt å spise søtsaker og ferskt brød.

Første og førstehjelp for hypertensiv krise

Hypertensiv krise - en farlig tilstand, manifestert av en skarp og rask økning i trykket. Hvis tilstanden oppsto mot bakgrunnen av tilstedeværelsen av sekundær sykdom hos en person (infarkt, takykardi, cerebral encefalopati), dannes et komplisert sykdomsforløp. Andre taktikker for behandling av patologi i ukomplisert utvikling av sykdommen.

Hypertensiv krise med takykardi: beredskap

Behandling av hypertensive kriser med takykardi (økt hjertefrekvens) krever utnevnelse av følgende legemidler:

 1. Ikke-selektive beta-blokkere - propranolol i en dose på 20-40 mg. Etter å ha tatt medisinen, kommer den terapeutiske effekten på 30 minutter. Varigheten av handlingen er 6 timer. Det bør bemerkes at ikke-selektive beta-blokkere har en bivirkning i form av innsnevring av bronkiene. Kontraindikasjon for bruk av narkotika er blokkering og svakhet i sinuskoden. Legemidlet bør brukes med forsiktighet i kroniske og allergiske sykdommer i lungene, leversvikt, vaskulær sykdom;
 2. Det sentrale antihypertensive middelet - klonidin i en krise tas internt i en dose på opptil 150 mg. Varigheten av handlingen er opptil 12 timer, og de første effektene oppnås om en halv time. Bruk av klonidin provoserer bivirkninger: døsighet, tørr munn, svimmelhet, bradykardi, en reduksjon av magesekresjonen. Kontraindikasjon til bruk av klonidin er forskjellige typer hjerteblokkere og arteriosklerose i blodkar.

Hvis hypertensiv type oppstår, bør behandling ikke startes før hjertefrekvensen endres.

Nødhjelp for hypertensive pasienter uten takykardi

Legemidler foreskrevet for behandling av hypertensive kriser uten takykardi:

 • En kortvirkende antagonist (nifedipin) - administreres under tungen i en dose på 10 mg. Etter begynnelsen av medisinen kan den første antihypertensive effekten spores om 10-15 minutter, og virkningsperioden er opptil 6 timer. Bivirkningen av legemidlet manifesteres i kvalme, svakhet og en reduksjon i hyppigheten av myokardiske sammentrekninger. Ikke bruk nifedipin for hjerteinfarkt, hjertesvikt, mitral stenose;
 • Før du bruker captopril (under tungen i en dose på 25 mg), observeres de første effektene etter 20-40 minutter. Varighet av stoffet - opp til en dag. Etter å ha tatt en dose av legemidlet hos mennesker, kan det være bivirkninger: innsnevring av nyrene, diaré, hudutslett, hoste, protein i urinen. Kontraindikasjon for å ta captopril er graviditet, høy følsomhet mot ACE-hemmere, autoimmune sykdommer, kronisk nyresvikt, svakhet i benmargsundertrykkelse. For pasienter under 18 år, er stoffet ikke anbefalt, så vel som for personer med diabetes og kardiosklerose.

Taktikk for behandling av hypertensiv krise av ukomplisert type

Behandling av tilstanden av ukomplisert type utføres ved å ta legemidlene inne eller ved intramuskulær injeksjon. For å redusere det økte trykket i en krise bør ta nifedipin, klonidin, kaptopril.

Hvis trykkreduksjonen utføres hjemme, bør det huskes at optimal behandling krever en jevn reduksjon i vaskulær tone. Det vil være nok til å "slå ned" nivået med 10 mmHg per time.

Med hypertensjon uten komplikasjoner med systolisk trykk større enn 220 mm. Hg. st og diastolisk mer enn 120 mm. Hg. Art. Leger forventer en 15% reduksjon i nivået innen 12-20 timer. Effektiviteten av stoffet bør observeres etter 15-30 minutter. Hvis dette ikke skjer, må du legge til ett antihypertensivt middel.

Ukomplisert hypertensive krise bør begynne å behandle med ett legemiddel. I løpet av de første 24 timene vurderes effektiviteten av behandlingen. Hvis det var mulig å oppnå målverdiene for hypertensjon (160 per 110 mmHg) gjennom dagen, kan medisinen anses som vellykket for å forhindre krise hos en bestemt person.

Behandling for hjerteinfarkt

Hypertensiv krise med hjerteinfarkt er farlig rask utvikling av koronar syndrom. Urgent omsorg for denne patologien skal gis til en person innen de første 20 minuttene. Ved en akutt sykdom av sykdommen dannes myokardisk iskemi.

Det er åpenbart at en skarp og høy økning i hjertesykdommer uten tilstrekkelig hjelp vil føre til dødsfall. Derfor, utseendet av hypertensjon leger ikke bare bestemme hjertefrekvensen, men også betegne elektro stand åpen angina og myokardinfarkt.

Hypertensiv krise med hjerteinfarkt: behandling med piller

Behandling for hjerteinfarkt utføres av følgende tabletter:

 1. Sublingalt nitroglyserin (under tungen) i en dose på 0,5 mg;
 2. Propranolol - intravenøst, 1 ml av en 1% løsning;
 3. Enalaprinat - 1 250 mg intravenøst;
 4. Morfin - 1 ml 1% løsning i 0,9% oppløsning av natriumklorid;
 5. Ascorbinsyre 250 mg hver.

Førstehjelp for hypertensjon i krise

Førstehjelp for tre typer hypertensive kriser er annerledes, så behandling bør velges riktig.

Den første typen krise symptomene utvikler seg raskt i løpet av 3-4 timer, som er ledsaget av overdreven svetting, takykardi, smerter på baksiden av hodet, flimrende fluer, rødhet, sårhet i tinningene.

Den andre typen krise dannes sakte. Det er karakteristisk for hypertensive pasienter med erfaring.

Nødhjelp for hypertensiv krise hjemme:

 • Godta den horisontale posisjonen;
 • Fysisk og emosjonell hvile;
 • Kald til nakken som en komprimering;
 • Legg sennep på kalvene og på baksiden;
 • Ta straks stoffet fra trykket.

Ikke ta "improviserte" stoffer. Når en ambulanse kommer, vil en lege eller paramediker introdusere et antihypertensive stoff, men det er ikke kjent hvor lenge det vil ta for et kvalifisert team å nå pasienten.

Nødhjelp for alvorlig krise krever også eliminering av farlige symptomer på samtidige sykdommer:

 1. slag;
 2. hjerteinfarkt;
 3. Nyresvikt;
 4. Venstre ventrikulær feil;
 5. Lungeødem.

Som regel har personer med alvorlige sykdommer i arsenalen en liste over tabletter for effektiv behandling av sykdommen. Hvis du gir førstehjelp til en person med en komplisert hypertensiv krise, se i medisinens bryst. Der finner du ikke bare egnede preparater, men også på deres liste kan du anta hvilke sykdommer en person har.

Medisinske prosedyrer med komplisert hypertensive krise

Med en komplisert hypertensive krise anbefaler vi følgende prosedyrer:

 • Sanitæranlegg i luftveiene;
 • Tilførsel med oksygen (kunstig ventilasjon);
 • Eliminering av venøs trombi;
 • Behandling av komplikasjoner;
 • Antihypertensiv terapi.

For å redusere presset i en komplisert hypertensive krise, brukes følgende tabletter:

 • Nifedipin - under tungen (med hjertesvikt og lungeødem);
 • Clonidin - intravenøst ​​eller oralt;
 • Sodium nitroprusside - drypp;
 • Kaptopril - under tungen (med nyresvikt);
 • Fentolamin - intravenøst ​​(med feokromocytom);
 • Enalapril - intravenøst ​​(med kronisk hjertesvikt og encefalopati).

Terapeutiske tiltak utføres under tilsyn av legen, når pasienten blir vist hvile.

Nødhjelp for en komplisert krise

Nødhjelp kan begynne med å ta nifedipin i en dose på 15-20 mg under tungen. Valget av dette stoffet spesialister på grunn av det faktum at dets terapeutiske effekter er ganske forutsigbare. Etter 5-30 minutter å ta stoffet, observeres en gradvis reduksjon i trykket. Maksimal effekt vises etter 4-6 timer. Hvis det ikke er noen reduksjon i hypertensjonen med 15% innen 30 minutter, bør du tvile på stoffets effektivitet. I denne situasjonen kan du anbefale tilsetning av et annet legemiddel, men valget av dosering skal utføres av en lege med hensyn til tidligere behandling.

Det er også en motsatt oppfatning av leger med lav effektivitet av nifedipin på bakgrunn av den første dosen. Du må gjenta pillene i løpet av 30 minutter. En slik tilnærming er rasjonell ved et trykk over 180 mmHg. Studier av farmakologer har vist at bruken av legemidlet er mer rasjonelt ved høyt trykk.

Kontraindikasjoner til nifedipin:

 • hodepine;
 • døsighet;
 • Takykardi eller bradykardi;
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

Kapoten i en dose på 25-50 mg bidrar også til å bli kvitt hypertensive kriser. Dens mindre popularitet skyldes de mindre forutsigbare bivirkningene av legemidlet. Hvis du tar captopril under tungen, observeres den antihypertensive effekten etter 10 minutter. Dens varighet er omtrent en time. Hvis det ikke er noen effekt i denne perioden, kan du ta en annen tablett. I dette tilfellet øker sannsynligheten for bivirkninger betydelig:

 1. Tørr hoste;
 2. Økt urea;
 3. Bronkial spasme;
 4. hodepine;
 5. besvimelse;
 6. Protein i urin;
 7. Nyresvikt.

Oppmerksomhet vær så snill! ACE-hemmere er kontraindisert i svangerskapet. De provoserer giftoser.

Hyperkinetisk variant av krisen behandles med klonidin muntlig ved tungen i en dose på 0,075 mg. Den hypotensive effekten kan spores på 20-30 minutter, men det kan vises tidligere.

Bivirkning av klonidin (klonidin):

 • døsighet;
 • Tørr munn;
 • Vanskeligheter i muskelaktivitet.

Clonidin kan ikke brukes under følgende forhold:

 • Blokkering av hjertet;
 • Syndrom av svakhet i sinusnoden;
 • Hjerteinfarkt;
 • encefalopati;
 • Obliterating vaskulære sykdommer;
 • Depresjon.

Hvis en kraftig økning i trykket er forbundet med en økning i hjertefrekvensen, må du ta stoffet sublinguelt i en dose på 20 til 40 mg.

Hvis det er kontraindikasjoner for å ta betablokkere, kan du bruke magnesiumsulfat i en dose på 1500 til 2500 mg (intravenøs administrering). Legemidlet har følgende virkningsmekanismer:

 • vasodilator;
 • krampestillende;
 • Beroligende.

Bruken av magnesiumsulfat er indikert i hypertensive kriser med konvulsiv syndrom.

Bivirkninger av stoffet:

 1. bradykardi;
 2. Atrioventrikulær blokk.

Kontraindikasjoner for bruk av magnesium:

 • Nyresvikt;
 • bradykardi;
 • Atrioventrikulær blokk;
 • Myasthenia gravis;
 • bradykardi;
 • Blokkering av 2. grad.

Hypertensiv krise: Førstehjelp hjemme

Algoritme for beredskapstjeneste for en krise i hjemmet består av følgende elementer:

 • Ring en ambulanse;
 • Før brigaden kommer, ta en hvilende stilling og ro deg ned;
 • Etter hvert 15. minutt måles blodtrykket.
 • Ta et antihypertensive stoff. Det er bedre å bruke standardtablettene som personen tok for å behandle hypertensjon.
 • Med brystsmerter, er det nødvendig å sette en nitroglyserin tablett under tungen;
 • Ta Corvalolum og Valerian;
 • Be nær folk å ventilere rommet;
 • Lag stillhet;
 • Reduser lysstyrken i rommet.

Oppmerksom holdning er krevd av eldre mennesker. De har sekundære sykdommer, slik at sekundær patologi kan forverres ved bruk av antihypertensive stoffer.

Alle medisinske arrangementer før ankomst av en ambulanse bør avtales med legen. Før dette måler blodtrykket og rapporterer alle komplikasjoner for å velge et antihypertensivt stoff optimalt.

Forvent ikke at en akuttomsorg vil bli gitt av et medisinsk team. På bakgrunn av en krise er det fare for brudd på hjerneskarene (slag), som kan danne om noen få minutter.

Symptomer, konsekvenser og førstehjelp for hypertensive kriser

Hva er hypertensive krisen?

Hypertensiv krise - en plutselig økning i blodtrykk, noe som resulterer i en kraftig forverring av personens velvære. Forutsi utviklingen av krisen er svært vanskelig. For hver spesifikk pasient er den hypertensive krisen preget av et forhøyet blodtrykksnivå som er forskjellig fra det vanlige. Selv om det målte trykket er normalt for de fleste, kan denne personen være for høy for denne personen.

Hva er farlig hypertensive krise?

Den hypertensive krisen er farlig fordi den forårsaker alvorlige komplikasjoner - vitale organer er berørt: leveren, nyrene, hjertet og hjernen. I tillegg kan hypertensiv krise føre til nedsatt syn. Derfor, når symptomer på en krise dukker opp, er det viktig å sørge for rettidig og høy kvalitet. Det er å eliminere symptomer og forhindre komplikasjoner. Legemidler som raskt kan gjenopprette normalt blodtrykk, bør velges av en kvalifisert spesialist. Overdosering av medisiner eller for sterk en handling kan føre til ytterligere problemer med blodtilførselen. I dette tilfellet vil vev og organer bli fratatt den nødvendige mengden oksygen.

Legen velger stoffet, idet man tar hensyn til pasientens alder og kroppens egenskaper. Når du hjelper med hypertensive kriser, er det viktig å nøyaktig beregne frekvensen for å senke blodtrykket og det optimale nivået som skal oppnås som et resultat.

Risikofaktorer

Årsakene til denne tilstanden hos mennesker er:

stress eller følelsesmessig stress;

forandring i værforhold: skarp kjøling, oppvarming, vind;

forbruk av en stor mengde salt;

avskaffelsen av terapi hos de som lenge har tatt antihypertensive medisiner.

Imidlertid er den vanligste årsaken nevral overbelastning. Blant de viktigste manifestasjoner av hypertensive kriser - en følelse av frykt og angst, som du trenger for å bli kvitt i første omgang, slik at trykket kom tilbake til det normale.

Typer av hypertensiv krise

Krisen kan være av to typer, avhengig av graden av alvorlighetsgrad:

Hypertensiv krise av den første typen er lettere og raskere. Angrepet kan vare bare noen få timer. På denne tiden er pasienten nervøs, lider av hodepine, svimmelhet, opplever ubehagelige følelser i hjertet. Du kan rive i kroppen. Av de ytre skiltene er rødhet i ansiktets og halsens hud det lyseste. I den biokjemiske analysen av blod under den hypertensive krisen av den første typen, oppdages et økt antall leukocytter, og i urinen - et protein. Trykket stiger, pulsen blir raskere. Denne typen hypertensive krise kalles ofte ukomplisert. Dette betyr at målorganene (hjernen, hjertet, nyrene) under sykdommens forverring ikke lider. For å takle krisen må du hjelpe pasienten i løpet av dagen. Oftest er det nok medisiner og sengestøtter. Med en ukomplisert hypertensive krise er det ikke behov for sykehusinnleggelse;

Hypertensiv krise av den andre typen varer flere dager. Symptomer i dette tilfellet er de samme, men de er mer uttalt. Pasienten opplever svimmelhet, hjertesmerter, kvalme, oppkast, synshemming. Blant de viktigste komplikasjonene i dette tilfellet - hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeødem. Blodprøven viser en økning i graden av erytrocytsedimentering og et økt antall leukocytter. Denne typen krise er kjent som komplisert. I de fleste tilfeller må pasienten bli innlagt på sykehus, da det er fare for skade på målorganer. Bistand må gis umiddelbart, ellers kan alvorlige komplikasjoner ikke unngås før døden.

Den kompliserte hypertensive krisen blir vanligvis gjentatt i form av periodiske angrep. Pasienter som lider av kronisk arteriell hypertensjon er i fare. For å unngå kriser er det nødvendig å spore sykdomsforløpet. Blant pasienter med hypertensjon ble høy dødelighet på grunn av hypertensive kriser notert.

epidemiologi

I de fleste tilfeller kalles en brigade av akuttmedisinsk behandling på grunn av den hypertensive krisen. Avhengig av regionen får pasientene behandling av varierende kvalitet, og graden av komplikasjoner varierer. Den gunstigste situasjonen har utviklet seg i Vest-Europa. Der ble antall tilfeller av hypertensive kriser redusert på grunn av det høye nivået av medisinutvikling. Det er også knyttet til kvalitativ diagnostikk, slik at det i tide er mulig å avsløre forekomsten av sykdommen og forhindre forverring.

Russland er betydelig bak i denne indikatoren. Bare en fjerdedel av pasientene mottar rettidig behandling, så tilfeller av hypertensive kriser er mye mer vanlige. De er mer vanlige blant kvinner. Menn lider av hypertensive kriser sjeldnere. Frekvensen av sykdomsforsterkninger skyldes i stor grad det ufullkomne systemet til medisinske institusjoner i Russland og mangelen på samordnet arbeid av ambulanseteam, polyklinikker og pasientavdelinger.

Symptomer på hypertensiv krise

Symptomer på en hypertensive krise er:

En kraftig økning i blodtrykket. Det er generelt akseptert at med et hypertensive krise overstiger det systoliske trykket 150 mm Hg. Art. Den øvre grensen for verdien av blodtrykk er imidlertid i stor grad avhengig av kroppens individuelle egenskaper, så du bør vurdere hvilket nivå av trykk som er normalt for hver enkelt pasient. For noen, selv "øvre" trykk på 130 mm Hg. Art. kan bli kritisk;

Hodepine, som er lokalisert i occiput, og svimmelhet;

Kvalme, som resulterer i oppkast - dette symptomet er mer karakteristisk for en komplisert hypertensiv krise;

Problemer med syn - Noen pasienter klager over utseendet av prikker foran øynene, delvis blindhet er mulig;

Nystagmus er en ufrivillig sving i øyeeballet. Avhengig av bevegelsesretningen kan nystagmusen være vertikal, horisontal, roterende eller pendel;

Rødhet i huden i ansikt og nakke;

Skjelvende over hele kroppen;

Feil av frykt og panikk er vanlige symptomer på en hypertensive krise, da den ofte skyldes følelsesmessig stress eller stress.

Først og fremst bør den normale psykologiske tilstanden til pasienten gjenopprettes, som for gjenoppretting må takle frykt og panikk, noe som forårsaker følgende symptomer:

økt hjertefrekvens og rytmeforstyrrelser, kortpustethet;

brudd på koordinering av bevegelser, ustabilitet i gangarter.

I henhold til klassifiseringen og avhengig av symptomer og årsaker, utmerker seg flere typer hypertensive kriser:

Den første typen er knyttet til et neurovegetativt syndrom. Årsaken til krisen i dette tilfellet er psykologisk stress, alvorlig stress. De viktigste symptomene: svimmelhet, kvalme, oppkast, hodepine. Alle manifestasjoner av denne typen hypertensive krise finner sted etter flere timer. Hospitalisering av pasienten er ikke nødvendig, siden det ikke er noen trussel om livet hans;

Den andre typen hypertensive krise er vann-salt. Renin-angiotensin-aldosteronsystemet i menneskekroppen opprettholder det indre miljøets konstantitet. Når det oppstår feil i hennes arbeid, er det en vann-salt hypertonisk krise. Pasienter opplever samtidig kvalme, hodepine, mister orientering i rommet, deres syn er svekket, inkludert nystagmus. Forverringen av sykdommen i dette skjemaet varer i flere dager, og går da forbi;

Den mest alvorlige typen krise er akutt hypertensiv encefalopati. I dette tilfellet er sykehusinnleggelse av pasienten påkrevd, fordi på grunn av en signifikant økning i blodtrykket er hjernesirkulasjonen forstyrret og alvorlige komplikasjoner utvikler, for eksempel kramper, forvirring, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Konsekvenser av hypertensive kriser

Mangelen på rettidig medisinsk behandling for hypertensiv krise kan føre til alvorlige konsekvenser - nyre, kar, hjerte og hjerneskade, lungeødem, myokardinfarkt, angina pectoris. Ofte utvikler sykdommer i sentralnervesystemet, som hjerneslag eller koma.

svimmelhet

Etter en hypertensiv krise opplever mange pasienter vanskeligheter med orientering i rommet og følelsen av kroppens stilling i den, føler seg veldig svimmel. Det er nødvendig å konsultere en lege for å fastslå den nøyaktige årsaken til dette fenomenet.

Sannsynligvis har det oppstått eller medført en hypertensiv krise og annen sykdom. Under et angrep som vanligvis fanger seg unødvendig, trenger du ikke å panikk, sitte ned og ikke lukke øynene, og prøv å fokusere på noe.

Hvis hodepinen...

Hodepine er det vanligste symptomet i hypertensiv krise og en av de mulige konsekvensene. Angrepet går forbi, men ubehagelige opplevelser i et neses felt forblir. I dette tilfellet er bruk av medisiner nødvendig, som kun kan foreskrives av den behandlende legen.

Mange stoffer som brukes til hypertensive kriser, er sterke, så doseringen skal beregnes nøyaktig. I rehabiliteringsperioden etter et angrep anbefales det å observere hvilerom, noe som vil bidra til å lette konsekvensene i form av hodepine. Det er imidlertid ikke verdt det, det er nødvendig å kontakte en spesialist som vil anbefale et bedøvelsesmiddel.

Algoritme for handlinger for hypertensiv krise

Før du begynner behandling for hypertensiv krise og bruk av sterke stoffer, bør du hjelpe pasienten til å takle frykten og angsten som uunngåelig oppstår i slike tilfeller.

Eliminere det psykologiske ubehaget muliggjør tinktur valerian, corvalolus, motherwort. Pasientens pust skal være jevn. Flere dype pust og ekspirasjoner vil bidra til å gjenopprette det. Det er også viktig å gi frisk luft til rommet og sette pasienten på sengen eller sitte på en stol.

Reduser trykket før ankomst av en ambulanse kan være ved hjelp av en medisin foreskrevet av behandlende lege. Hvis pasienten opplever alvorlig smerte i brystområdet, brukes nitroglyserin. Hvert kvartal, må trykket måles. Hvis det ikke er noen forbedringer innen et par timer, må du ringe til en lege.

For å gi kvalifisert hjelp, må legen oppnå fullest mulig informasjon om arten av pasientens sykdom og finne ut følgende:

hvor lenge siden har hypertensjonen utviklet seg

hvilket press for pasienten anses å være forhøyet og som senkes

hvor lenge angrepet varer

om pasienten tar medisiner regelmessig

Hvilke medisiner har blitt brukt siden begynnelsen av denne hypertensive krisen;

om pasienten lider av kroniske sykdommer, for eksempel diabetes mellitus.

Jo mer en lege vet om egenskapene til pasientens kropp, desto raskere vil han kunne yte den nødvendige hjelpen. I tillegg skal spesialisten avgjøre hvilken type hypertensive krise, avhengig av hvilken behandling som skal foreskrives.

Den første type hyperkinetiske hypertensive krisen - er forbundet med økt intensitet i hjertet, mot hvilken det øker systolisk blodtrykk, samtidig har disse prosessene ingen effekt på diastolisk trykk. Pasienten svetter svært, takykardi. Etter flere timer går den hypertensive krisen.

Den andre typen krise er hypokinetisk. Det manifesterer seg i en endring i både diastolisk og systolisk blodtrykk. Den hypertensive krisen oppstår innen få dager, pasienten opplever generell svakhet, merkbar rødme av huden, flekker opptrer på den. Ofte påvirkes målorganene. For å velge medisiner for å hjelpe pasienten, må en ambulansedoktor avgjøre hvilken type hypertensive krise i henhold til denne klassifiseringen. Medisiner administreres intravenøst ​​eller tas oralt avhengig av om hypertensive krisen er komplisert eller ikke komplisert.

Kupirovanie ukomplisert hypertonisk krise innebærer en gradvis reduksjon av blodtrykket. I tilfelle av en hyperkinetisk krise er det tilstrekkelig å bruke ett legemiddel, med hypokinetisk behandling bør være komplisert.

Velg elementet du trenger:

Legemidler til intravenøs administrering med en komplisert hypertensive krise

Medikamenter for behandling av ukomplisert hypertensive krise

For behandling av ukomplisert hypertensiv krise, hovedsakelig brukte rusmidler tatt oralt: klonidin, nifedipin eller kaptopril.

Klofen (klonidin)

Den største fordelen med dette stoffet er at den kan brukes til å behandle pasienter med takykardi. En rekke stoffer som brukes til å stoppe hypertensiv krise, kan øke hjerteutgangen. Clopheline har ikke denne egenskapen. Hurtigst muliggjør du å redusere trykket med intramuskulær injeksjon. Oral mottakelse sikrer den ønskede effekten i en time. Hvis trykket ikke faller etter første søknad, gjentas prosedyren igjen etter 60 minutter.

Mottak klonidin kontraindisert i komplisert arbeid og behovet for konstant konsentrasjon av oppmerksomhet. Dette skyldes den sterke beroligende effekten som stoffet har på kroppen. Klonidins beroligende effekt kan være overdreven, noe som gjør det vanskelig å vurdere pasientens tilstand tilstrekkelig. Derfor, hvis årsaken til den hypertensive krisen er en psykisk lidelse, er det nødvendig å bruke et annet middel. Inntaket av stoffet bør heller ikke kombineres med bruk av alkoholholdige drikker.

nifedipin

Dette stoffet slipper raskt blodårene og letter blodstrømmen. Nifedipin er tilgjengelig i tabletter, som først tygges, og deretter svelges. Maksimal tidsperiode, slik at du kan oppnå ønsket effekt - en halv time. Vanligvis faller trykket enda raskere. Lagre det oppnådde resultatet er mulig innen få timer.

Ifølge amerikanske forskere, kan regelmessig bruk av nifedipin føre til negative resultater og bidra til utvikling av iskemi. Dette skyldes den for høye frekvensen av å senke blodtrykket under virkningen av legemidlet. Siden noen pasienter etter administrering av nifedipin følte sterk hodepine, kan du bruke dette verktøyet for hypertensive krise er mulig bare for dem som allerede har blitt behandlet av ham og ikke kolliderte med bivirkningene.

kaptopril

Det er et billig, men effektivt stoff som lar deg raskt senke blodtrykket under en hypertensiv krise. Blant de viktigste fordelene er sikkerhet for eldre pasienter. I tillegg, etter administrasjonen, er det ingen forringelse av cerebral blodstrøm. Captopril anbefales ikke bare i nødstilfeller med hypertensiv krise, men også for normalisering av blodtrykk.

Komplisert hypertensive krise krever bruk av legemidler som administreres intravenøst. Dette gjør at du raskt kan redusere trykket til ønsket nivå.

Narkotika for beredskapsbehandling - en oversikt

Natrium nitroprussid

Dette stoffet reduserer blodtrykket raskt, dessuten kan handlingen kontrolleres. For å oppnå ønsket effekt kan det være noen få minutter etter injeksjonen av natrium nitroprussid. Når du tar stoffet, bør du hele tiden overvåke blodtrykket.

Bruken av natriumnitroprussid forårsaker vasodilasjon og en reduksjon i hjertefrekvensen. Alt dette provoserer en omfordeling av blodstrømmen, og i koronar hjertesykdom - forverring av den koronare blodstrømmen. Legemidlet forblir i blodet i lang tid, så når du tar det i store doser, er giftig forgiftning mulig. Det manifesterer seg i form av kvalme og svakhet.

nitroglyserin

Nitroglyserin brukes ofte i form av tabletter, men injeksjonene er mer effektive. Det har en rask effekt på kroppen, som også raskt stopper. Juster hastigheten til å senke blodtrykket, gradvis øke doseringen.

Nitroglyserin er mye som natriumnitroprussid, men det har en betydelig fordel fordi den ikke øker blodstrømmen til visse områder av hjertemuskelen hos pasienter med koronar hjertesykdom.

diazoksid

I dag brukes dette stoffet sjelden i sammenligning med andre legemidler fra samme gruppe. Dette skyldes de ulike bivirkningene som det forårsaker. Reduksjon av trykk med diazoksid er ledsaget av rødhet av huden, svimmelhet og alvorlig hodepine.

For å minimere bivirkninger, bør legemidlet administreres ved å kombinere det med andre legemidler eller ved å benytte seg av en dryppmetode. I de fleste tilfeller administreres injeksjoner i små doser med korte intervaller.

hydralazine

Intravenøs eller intramuskulær injeksjon av hydralazin bidrar til å slappe av arterier og senke blodtrykket. Dette fører til takykardi. Også i de fleste tilfeller forårsaker bruken av dette stoffet hodepine, da intrakranielt trykk øker.

Hydralazin er ikke egnet for pasienter med iskemisk hjertesykdom og aorta-aneurisme. Men dette er et effektivt middel for hypertensive kriser for gravide kvinner som lider av eclampsia, da det er helt trygt for både mor og barns helse.

Trimetapan-camsylat

Injiserbare legemidler administreres intramuskulært. Effekten er av kortsiktig karakter, og hastigheten på BP reduksjon kan enkelt styres. Trimetaphan-camsilat reduserer kraften i hjertet, slik at den passer for pasienter med aorta-aneurisme. I dag er det oftere erstattet av mer moderne stoffer, men det brukes fortsatt i noen tilfeller.

Etter flere måneders regelmessig opptak er trimetifan camsilat vanedannende, noe som bidrar til å redusere effekten som det utøver på kroppen. I dette tilfellet må stoffet byttes ut, siden det ikke lenger lar deg senke blodtrykket til ønsket nivå.

Azamethoniumbromid

Akutt ventrikulær svikt krever en spesiell tilnærming når man håndterer den hypertensive krisen. I dette tilfellet kommer aande-toniumbromid til redning. Det administreres intravenøst ​​og varer i lang tid - effekten varer opptil 7 timer.

Ofte, leger prøver å bruke andre stoffer, siden det er vanskelig å nøyaktig oppta den nødvendige dosen av aande-toniumbromid. Ved overdosering kan trykket falle til en kritisk verdi.

phentolamine

Hvis en betydelig mengde katecholaminer blir årsaken til den hypertensive krisen, anbefales det å bruke phentolamin. Senking av trykket med phentolamin kan være opptil en kvart time. Blant bivirkningene av stoffet svimmelhet, takykardi, hodepine.

labetalol

Labetalol er et effektivt legemiddel som har nesten ingen kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å ta seg til sin hjelp bare i tilfeller der pasienten har en akutt hjertefrekvens i venstre ventrikkel. Legemidlet begynner flere minutter etter intravenøs injeksjon. Effekten kan vare opptil 6 timer.

esmolol

Dette stoffet er giftfritt på grunn av rask ødeleggelse i blodet. Av samme grunn stopper effekten etter en halv time etter injeksjonen. Derfor er bruk av esmolol kun tilrådelig for pasienter med aorta-aneurisme.

enalaprilat

Redusering av blodtrykk med enalaprilata er ikke ledsaget av en reduksjon av blodtilførselen til hjernen, slik at legemidlet er egnet for pasienter som lider av hjertesvikt. Effekten er forbedret når den kombineres med enkelte antihypertensive stoffer.

Nicaradipin og andre kalsiumantagonister

Blant kalsiumantagonister er de mest populære nikardipin, nimodipin og verapamil. Nikardipin er godt tolerert, men i noen tilfeller svett, hodepine og kvalme er mulig. Det anbefales ikke til bruk i alvorlig hjertesvikt.

Nimodipin fra alle andre kalsiumantagonister er annerledes fordi den har en sterk effekt på blodtilførselen til hjernen. Verapamil kan brukes både i nødssituasjoner for å senke blodtrykket og for å forebygge arytmier og angina pectoris.

fenoldopam

Effekten av fenoldopam ligner effekten av natriumnitroprussid. Det er imidlertid en mye lavere risiko for bivirkninger. Dette legemidlet anbefales å bli foreskrevet til pasienter som lider av nyresvikt, da fenoldopam øker utskillelsen av væske fra kroppen.

Diuretika for behandling av hypertensive kriser

Legemidler fra gruppen av diuretika brukes i tilfeller der pasienten har væskeretensjon under hypertensive krisen. Hvis volumet av sirkulerende blod ikke samsvarer med normen, er bruk av slike legemidler kontraindisert. De er i stand til å forårsake alvorlig oppkast eller nedsatt urinering.

Magnesiumsulfat

Magnesiumsulfat er kjent for sin antispasmodiske, antikonvulsive og dehydrerende virkning. Intramuskulær eller intravenøs injeksjon forårsaker depresjon av det vasomotoriske senteret, som et resultat av hvilket trykket avtar.

Forfatteren av artikkelen: Doctor of Medical Sciences, terapeut Mochalov Pavel Alexandrovich

Les Mer Om Fartøyene