Kreatinin senket

Kreatinin er en metabolitt, et biprodukt av aminosyre-protein metabolisme i menneskekroppen. Det er produsert av kreatinmolekyler, som spiller en viktig rolle i arbeidet i muskelsystemet. Det bidrar til å utføre energi metabolisme i alle vev - spesielt muskuløs.

Kreatinin "er født i lyset" når proteinforbindelser ødelegges og energi frigjøres. Dette skjer oftest når man fordøyer mat, under fysisk arbeid, som alltid involverer muskler.

Etter sin "fødsel" går kreatinin inn i blodet, og det leverer det til nyrene. Der blir det filtrert, og forlater deretter kroppen med urin.

Leger, basert på data på nivået av kreatinin i blodet, lærer om metabolisme av protein og tilstanden til nyrene i pasienten. Med det kan du finne mange sykdommer i de tidlige stadiene.

Admissibel kreatininhastighet

Det tillatte nivået av kreatinin avhenger av kjønn, alder, livsstil, nivå av fysisk aktivitet og hormonelle prosesser, grunnlaget for menneskekroppen. I en sunn kropp forblir konsentrasjonen av metabolitten i blodet stabil døgnet rundt, bare stigende litt når musklene trekker seg sammen. Skarpe hopp med kreatinin - et tegn på alvorlige nyresykdommer.

Lavt kreatinin - årsaker

En lav konsentrasjon av kreatinin i blodet (hypokreatinemi) er et svært sjeldent fenomen. Dette er et tegn på problemer med proteinmetabolisme gjennom hele kroppen eller bare i ett muskelvev.

Nyresvikt har ingen særlig effekt på konsentrasjonen av denne metabolitten i blodet. Her er problemet annerledes: kroppens proteinrester, akkumulert i musklene, er utarmet.

I seg selv, lavt kreatinin til sykdommer gjelder ikke, det er ikke nødvendig å behandle det. Faktorer som reduserer konsentrasjonen, mye, og hos menn og kvinner, kan de være forskjellige. Her er de vanlige årsakene til at den senker for begge kjønn:

 • "Rationell" utmattelse på grunn av vegetarisk vegetarisk eller vegansk kosthold med lav proteininnhold;
 • kurativ fasting;
 • patologisk utmattelse (kakeksi), forårsaket av kroniske sykdommer i indre organer;
 • reduksjon i muskelmasse på grunn av utilstrekkelig fysisk anstrengelse;
 • utseendet av muskelatrofi med begynnelsen av alderdom;
 • langsiktig glukokortikosteroid farmakoterapi, hvilke leger tilskrives allergi og revmatisme;
 • det termiske (endelige) stadiet av onkologiske sykdommer;
 • edematøse fenomener;
 • Dehydrering (alvorlig dehydrering av kroppen);
 • mangel på antidiuretisk hormon på grunn av dehydrering
 • alvorlige smittsomme sykdommer, som ofte ledsages av alvorlige problemer med blodtilførsel til nyrene.

Årsaken gipokreatinemii kan også være et langt sengeleie på grunn av alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære systemet (slag, myokardialt infarkt, akutt hjertesvikt), eller immobilisering-indusert benbrudd av lemmer og lammelse.

Den psykologiske faktoren spiller også sin rolle. Dermed reduseres kreatinin i blodet med sjokkbetingelser, alvorlig stress og psykisk traumer.

Årsaker til redusert kreatinin, spesifikt for et bestemt kjønn

Kvinnelig kropp er forskjellig fra maskulin ved forekomst av østrogener, en mer skjøre konstitusjon, langsommere assimilering av proteiner. I tillegg er kvinner vanligvis mindre aktive enn menn, og gjør mindre vanskelig arbeid. Derfor har de senket kreatinin i blodet oftere. De spesifikke faktorene som fører til dette inkluderer:

 • Første trimester (første tre måneder) av graviditet. Det skjer at det går ned i andre trimester.
 • Alvorlige tilfeller av anoreksi, når en kvinne mister mer enn 30% av kroppens normale vekt.

I menn, nedsatt kreatinin er mindre vanlig enn hos kvinner, på grunn av bedre utvikling av muskler, raskere assimilering av proteiner, tilstedeværelsen av det mannlige hormonet testosteron, og viktigst, økt fysisk aktivitet. Vanligvis faller kreatinin hos menn på grunn av:

 • kroniske alvorlige leversykdommer (skrumplever, hepatitt, atrofiske prosesser);
 • problemer med blodstrømmen i leveren;
 • problemer med blodtilførsel til nyrene;
 • obstruksjon av urinalkanaler (steiner, neoplasmer);
 • sykdommer i Duchenne og Becker, som forårsaker muskeldystrofi. Disse sykdommene er vanligvis ikke forårsaket av en livsstil eller dårlig økologi og overføres utelukkende etter arv.

Hvordan forbedre

Øk konsentrasjonen av kreatinin i blodet er ikke vanskelig. For å gjøre dette trenger du bare:

 • Øk den fysiske belastningen til å bygge muskler, men prøv samtidig ikke å overbelaste kroppen;
 • Å observere en drømmemodus - å sove ikke mindre enn 7 timer, for å prøve å ikke legge seg for sent;
 • endre kostholdet ditt: flere matvarer med høyt proteininnhold. Disse inkluderer fisk, kjøtt, melk, pasta, nøtter og ris;
 • drikke rikelig med vann (minst 1,5 liter per dag);
 • ta vitamin-mineral komplekser for å fylle mangel på protein.

Når du må ta en analyse for kreatinin

Legene henvises til denne analysen dersom pasienten har:

 • arteriell hypertensjon;
 • nyresvikt
 • sepsis (blodforgiftning);
 • sjokkstatus.

Denne analysen må gis til pasienter før dialyseprosedyren (blodrensing ved nyresvikt) og inntak av nyreprøver.

Alle som går inn i intensivavdelingen og intensivavdelingen, kontrolleres også for kreatinin.

Før overlevering er det nødvendig:

 • i noen dager ikke fysisk overexerting kroppen din;
 • for å begrense inntaket av proteinmat, en dag før levering for å spise maksimalt 200 gram kjøtt eller fiskeprodukter;
 • ikke drikk kaffe og alkohol;
 • drikke nok vann (minst en og en halv liter om dagen).

Et lavt nivå av kreatinin i blodet kan både bety ingenting, og være en harbinger og et tegn på alvorlig sykdom. For å fastslå årsakene til hans demotion er legens virksomhet. Hvis det ikke er forårsaket av sykdommer, er det ikke vanskelig å returnere det normale nivået av denne metabolitten i blodet. Du trenger å trene mer, få nok søvn, spis godt og med kreatinin vil alt være bra igjen.

Årsaker til nedsatt kreatinin i blodet

Hvordan dannes kreatinin?

Proteiner er en av de viktigste strukturelle komponentene i kroppsvev. Det største antallet av disse forbindelsene er inneholdt i muskelvev (primært striated skjelettmuskler). Proteiner består av aminosyrer som inkluderer nitrogenatomer i deres sammensetning. Fordelingen av proteinmolekyler og aminosyrer er ledsaget av dannelsen av en vannløselig nitrogenholdig organisk kreatininforbindelse, som er det endelige produktet av proteinmetabolisme i menneskekroppen.

Siden det er en vannløselig organisk forbindelse, utføres utskillelsen av nyrene. Forandringen i nivået av denne forbindelsen er en indikator på nedsatt protein metabolisme i kroppen eller den funksjonelle tilstanden i urinsystemet. Det bestemmes i blodplasmaet under sin biokjemiske studie.

norm

Nivået av kreatinin i blodet bestemmes under en biokjemisk studie. Dens normale verdi varierer mellom 57 - 93 mikromolar per liter blod hos kvinner, 80 - 115 μmol / l hos menn. Hos barn er denne indikatoren mye lavere og avhenger av alder og vekt av barnet. Jo høyere normalrate for menn skyldes at muskelmassen er høyere enn kvinners. For differensial diagnose av nyre årsaker til endringer i nivået av denne indikatoren, er det bestemt å bestemme sin konsentrasjon i urinen, noe som avtar ved svikt i organets organer.

Hvorfor øker kreatinin?

Økningen i nivået av proteinbruddsproduktet i blodet er resultatet av to hovedgrupper av årsaker.

 • Økt oppløsning av proteiner, spesielt når en betydelig mengde muskelvev er skadet (traumer, nedsatt blodsirkulasjon i muskler). Også økningen i nedbrytningen av muskelproteinproteiner er mulig mot bakgrunnen av økt produksjon av skjoldbruskhormoner (hypertyreose).
 • Reduksjon i utskillelse fra kroppen i strid med funksjonell tilstand av urinsystemet (nyresvikt, polycystisk nyre, glomerulonephritis, pyelonefrit).

Normalt kan indikatoren øke hos personer med stor muskelmasse (idrettsutøvere), så vel som med overdreven inntak av protein fra mat (en stor mengde kjøtt i kostholdet til en person).

Årsakene til nedgangen

Redusert kreatinin er en diagnostisk verdifull biokjemisk indikator. Dette betyr at kreatinin i blodet senkes på grunn av en nedgang i proteinbrudd, som i de fleste tilfeller ikke er et resultat av en patologisk prosess. Det er flere hovedfaktorer som reduserer forfallet av strukturelle forbindelser av striated muskler:

 • Første og andre trimester av graviditet - under graviditeten i disse tider er det en endring i tilstanden til kvinnens kropp, som består i å omstrukturere sirkulasjonen og øke totalvolumet av vaskulærsengen, noe som fører til en relativ nedgang i konsentrasjonen av nitrogenholdige forbindelser.
 • Lavt inntak av humane proteiner med mat er i hovedsak observert med et lavt innhold av animalske produkter (kjøtt, meieriprodukter) i kostholdet, særlig blant folk som foretrekker vegetabilsk mat (vegetarianere).

En lav score kan også være et resultat av en patologisk nedgang i volumet av den striated muskel i menneskekroppen, spesielt i muskeldystrofi. Det er flere grunner for utviklingen av en slik patologisk tilstand:

 • Arvelig predisposisjon er en genetisk bestemt sykdom som er arvet (Duchenne og Becker muskeldystrofi hos menn).
 • Kronisk alvorlig infeksjonell patologi med høyt forgiftningsnivå og lang nedgang i motoraktiviteten til en person.
 • Ondartede neoplasmer i det terminale utviklingsstadiet, uansett lokalisering, forårsaker alvorlig rus, nedsatt muskelmasse og motoraktivitet.
 • Langvarig sengestøtte, forårsaket av alvorlig somatisk patologi (hjerteinfarkt, hjerneslag) eller alvorlige skader, ledsaget av knoglebrudd og behovet for å immobilisere menneskekroppen.

Å redusere nivået av kreatinin i disse tilfeller (unntatt arvelig medfødt muskeldystrofi) kan være midlertidig restaurering indeks kan øke etter hvert som volumet av det lagdelte skjelettmuskulatur og forbedre bevegelsesaktiviteten person.

Økningen i kreatinin bestemmes oftere enn reduksjonen i konsentrasjonen. Ved bestemmelse av lavt nivå av denne forbindelsen i blodet, utføres kompleks diagnostikk for å finne ut årsakene til denne tilstanden. Deretter ble en metabolsk korreksjon om nødvendig ved å øke mengden av bruken av produkter av animalsk opprinnelse, og fortrinnsvis øke lokomotorisk aktivitet for å rekruttere muskel.

Kreatinin i blod og urin: normal og patologisk årsak til abnormiteter i analyser

Biokjemisk blodanalyse inneholder ofte en slik indikator som kreatinin, som sammen med urea, kreatin og andre stoffer, er en viktig komponent av resterende nitrogen.

Før dannelse av kreatinin i musklene, passerer kreatin en ganske lang bane, som med deltakelse av enzymer begynner i renal parenkyma. Kreatin underkastes metylering i leveren, hvor avlevert til muskelen, hvor det omdannes til kreatin fosfat til hodet til myofibers (filamentøs muskelstruktur, og sikrer deres reduksjon) under virkningen av enzymet kreatinkinase (fosforylering). Det er det ødelagt, danner kreatinin, uorganisk fosfor rest og vann, men samtidig frigjør energi som benyttes kontraktile muskel.

ordningen for utveksling av kreatinin

Kreatinin fra muskelvev kommer inn i blodet. Siden det er en "ikke-terskel" substans, er det i nyrene filtrert fritt ved revers absorpsjon, eller noen ekstra behandling blir ikke eksponert, så den kan deretter frigjøres med urin fritt. Denne prosessen fortsetter kontinuerlig, derfor er svingninger i kreatinin i blodet ubetydelige, og innholdet, i tillegg til kjønn og alder, avhenger av hvor mye muskelmasse er utviklet hos en person og hvordan nyrene takler sin plikt. Økt nivå av kreatinin i blodet indikerer en reduksjon av nyrefunksjonen (glomerulær filtrering er svekket). I tillegg, ved å bruke denne indikatoren i blod og urin (kreatininkonsentrasjonen tildelt for en viss tid), kan du beregne hvor mye plasma som filtreres i nyreglomeruli per tidsenhet (Rebergs test).

Normen for alle er forskjellig

Hastigheten av kreatinin i blodet avhenger av kjønn og alder, og nivået, i tillegg til nyreaktivitet, på grunnloven (akkumulering av muskelmasse) og matpreferanser. I menneskeblod, bortsett fra endogene stoffer, er det fortsatt eksogene, kom med mat, så hvis serumkreatinin økt noe, og personen som leverer atletisk analyse og er ikke vegetarianer (og selv på terskelen til ingen blanke stemmer), du kan ikke skremme ham resultater.

Under undersøkelse av pasienten for å detektere nyresykdom bør anses som noen av funksjonene i de eldre, i legemet av eldre personer er det en reduksjon i kreatinin generasjon, og derfor analysen ikke nødvendigvis alvorlighetsgraden av prosessen, dvs, nyre tydelig lidelse, og Kretinin ujevne, ikke svært mye, og promo.

Men tilbake til normale verdier av denne indeksen, etter å merke seg at frekvensen av kreatinin hos kvinner er forskjellig fra menn. Dette er fordi det mannlige kjønns av naturen utrustet med mer muskelmasse (og hvis "gyngestol" for å delta?), Mens den kvinnelige halvdel av rundhet blir mer sannsynlig på grunn av fettlagrene som ikke er redusert, og denne energien er ikke nødvendig. Hos barn varierer graden av kreatinin med alderen, men du kan bekrefte dette ved å undersøke dataene i tabellen.

I analysen i andre tilfeller brukes andre måleenheter: mikromol per liter (μmol / l). deretter Verdiene i området 44,0 til 97,0 μmol / L regnes som normen hos kvinner, og fra 44,0 til 115,0 μmol / liter for menn. I tillegg er denne indikatoren trolig oftere enn andre biokjemiske studier i urin, så det er verdt å huske at en sunn voksen fjerner den fra kroppen til 2 gram per dag (N - 1-2 g / dag).

Hvorfor er nivået av kreatinin i blodet økt eller redusert?

Årsaken til å øke nivået av kreatinin er dets forbedrede formasjon på grunn av visse omstendigheter eller en reduksjon i utskillelsen av denne komponenten fra kroppen. For forhøyet kreatinin kan det resultere i mange patologiske forhold:

 1. Vesentlig (uttalt!) Endringer i leverens funksjonelle evner (akutt gul atrofi i leveren, mekanisk gulsott).
 2. Redusere eller dekompensere kardiovaskulær aktivitet.
 3. Patologi av lungene av en inflammatorisk natur, feberiske forhold;
 4. Tarmobstruksjon.
 5. Krenkelser av funksjonen til ekskresjonssystemet (nyresvikt, alvorlige progressive diffuse nyresår).
 6. Blokkering av urinveiene med steiner eller hevelse.
 7. Akromegali, gigantisme (økt syntese av somatotropin).
 8. Alvorlig sykdom av diabetes mellitus (som et resultat av en dyp hormonell ubalanse).
 9. Et sulten kosthold.
 10. Intensiv arbeid av det muskulære apparatet.
 11. Graviditet.
 12. Redusert binyrefunksjon.
 13. Muskeltumor i akutt nedbrytningstrinn.
 14. Effekter av legemidler som har en nefrotoksisk effekt.

I mellomtiden kan det bli funnet at i noen tilfeller i den biokjemiske analysen av blod kreatinin senkes. Årsakene til dette fenomenet kan være:

 • graviditet;
 • Langvarig fasting;
 • Langtidsbehandling med kortikosteroider.

Hvis leseren har lagt merke til, da graviditet og fasting kan gi både en økning og en reduksjon i konsentrasjonen av restkvoten.

Om nyrene - separat

I lys av at årsaken til økningen av kreatinin i blodet oftest er nyrepatologi, noe som fører til brudd på nyres funksjonelle evner, brukes denne analysen oftest til å diagnostisere disse sykdommene. Det skal imidlertid bemerkes at reservekapasiteten til nyresirkulasjonen er ganske høy, så kreatinin i singularet er usannsynlig å løse de diagnostiske søkeproblemer i de første stadiene. Han er ikke så følsom for øyeblikkelig å merke seg at noe er galt, så i avtaler er det ofte to indikatorer: kreatinin og urea (sistnevnte er mer følsom for nedsatt ekskresjonssystemfunksjon). Forresten, naturen av mat (spise kjøttprodukter) har også en effekt på ureainnholdet.

Med nyreinsuffisiens økes kreatinin i blodet regelmessig og det er ansett som et viktig kriterium i diagnosen, men igjen - økning av konsentrasjonen av kreatinin og urea er ikke observert i de første timene av akutt nyresvikt, og når mer enn halvparten av nyrefunksjonen av strukturelle enheter (nephrons) har kommet ned.

I akutt nyresvikt (ukompliserte tilfeller) kreatinin stiger til 40-80 mol / l pr dag, men for store lesjoner ledsaget av en betydelig dysfunksjon, karakterisert ved svært høye tall (800-900 mmol / l, og noen ganger når opp til 2600 mikromol / l). Alvorlig skade muskelsystemet (polytrauma) og den samtidige utviklingen av OPN gir en kraftig økning i kreatinin nivå på grunn av den forbedrede utdanning.

På denne måten, en økning i nivået av kreatinin og urea kan ikke alltid tilskrives de tidligste tegn på nyreskade, Selv om det i noen autoritative kilder finnes en lignende setning som sannsynligvis refererer til kronisk form av sykdommen, hvor kreatinin faktisk anses som hovedindikatoren for klinisk laboratoriediagnose for klassifisering av CRF.

Kreatinin i urinen

I lys av at ekskresjonssystemet spiller en viktig rolle i svingningene av denne indikatoren, bestemmes kreatinin ofte i urin, som samles innen 24 timer, men bare 20 ml tas til analyse.

Årsaken til økt utskillelse av kreatinin i urinen kan kalles følgende sykdommer:

 1. Akutte infeksjoner;
 2. Gigantisme og akromegali (hyperproduksjon av veksthormon);
 3. Diabetes mellitus, redusert skjoldbruskfunksjon;
 4. Crash syndrom (knusing av muskelvev);
 5. Strålingssykdom.

Et høyt nivå av kreatinin i urinen kan gi intens fysisk aktivitet (økt oppløsning av kreatinfosfat og dannelse av kreatinin), som, som kjent, ikke gjelder for patologi.

Et lavt nivå av kreatinin i urinen kan observeres når:

 • Atrofiske forandringer i det muskulære apparatet;
 • Omfattende muskelskade som følge av skader av ulike opprinnelser og kirurgiske inngrep;
 • Langvarig knusing av vev;
 • Akutt dermatomyositis;
 • Hematologisk patologi (anemi, leukemi, leukemi);
 • Degenerasjon og amyloidose av nyrene;
 • Danner nyresvikt
 • Økt skjoldbruskfunksjon
 • Bruk av rusmidler med en uttalt giftig virkning (kvikksølvforbindelser, sulfonamid-stoffer, antibiotika, barbiturater, hormoner, tiaziddiuretika);
 • Ved begynnelsen av bruk av adrenokortikotrop hormon (ACTH).

Hvordan ta analysen og hva skal jeg gjøre med et forhøyet nivå av kreatinin?

De tar analysen som alle andre LHC (biokjemisk blodprøve). Kom på tom mage om morgenen til laboratoriet, venter kø gi en blodåre i albuen og litt lidelse (mens "myggstikk"), vil resten være eksperter som studerte det. Resultatet vil være klart på samme dag (studien av kreatinin begynner umiddelbart, han liker ikke tomgangstid).

Med hensyn til urinanalyse blir pasienten instruert hvordan man monterer den (for en dag, to, tre...). Vanligvis oppsamles urin om 24 timer, kostholdet er normalt, hvis en person ikke er en god kjøtt-eater, en arbeidsolsk eller en olympisk mester (masse kjøtt, fysisk anstrengelse - høyt kreatinin).

Ganske uforståelig er argumentene til pasienter som har mottatt et svar som ikke tilfredsstiller dem, og som prøver å redusere kreatinin uavhengig av hverandre. Det eneste som en person kan være oppmerksom på, er mat og arbeidsbelastning. Kanskje de forårsaket en feil analyse, så må bare revidere livsstilen. Hvis dette er ok, så er det bedre å gå direkte til legen.

Nesten eksperter på nettstedet vårt kan gi råd om konkrete nasjonale midler eller medisinen som er til salgs i et apotek. Det er nødvendig å finne og eliminere årsaken, da forhøyet kreatinin i seg selv vil gå bort. Sannsynligvis fra artikkelen kan det konkluderes med at denne komponenten er en indikator på alvorlige brudd i kroppen (med unntak av aktiv arbeidsaktivitet og predileksjon for kjøttprodukter), inkludert utvikling av nyresvikt. Derfor vil pasienter med dette problemet først og fremst anbefale å besøke legen, finne ut årsaken og omfanget av lesjonen, og deretter redusere konsentrasjonen, etter anbefaling fra spesialisten og ta den foreskrevne behandlingen.

Sankning av kreatinin i blodet: årsaker hos kvinner, menn og barn

Senking av kreatinin i blodet kan ikke ignoreres, fordi kreatinin sikkert kan kalles en av faktorene som bestemmer nyrene. Nivået av dette stoffet i blodet viser hvor godt nyrene fungerer riktig og om det er noen unormaliteter i deres arbeid.

Følgende faktorer påvirker nivået av kreatinin i humant blod:

Den generelle tilstanden til alle pasientens muskelgrupper.

Aktiviteten av ekskretorisk funksjon av nyrene.

Den største verdien av nivået av kreatinin er observert i det menneskelige muskelsystemet. Selv om noe av det er funnet selv i hjernen.

Hva er det

Kreatinin er et resultat av muskelmetabolisme. Hovedprosentdelen av det forekommer i musklene, som står ut under sammenbrudd av proteinforbindelser. Neste ting er nyrene der kreatininen er filtrert. Nesten alt går ut av kroppen med urin.

I lys av den konstante muskelmassen til en person i løpet av dagen, endres mengden av stoffet i blodet praktisk talt ikke.

Det er tilfeller der mengden kreatinin, tvert imot, av en eller annen grunn reduseres. For å forstå essensen av situasjonen, er det nødvendig å forstå årsakene til forekomsten.

Norm for nivået av kreatinin og årsakene til depresjon

På en gravid kvinne

For kvinner er normalverdien 53-97 μmol / l. Ved graviditet må pasienten bestå test for å kontrollere nivået av kreatinin i blodet. Dette vil hjelpe spesialisten å evaluere arbeidet til pasientens nyrer.

Kreatinin i svangerskapet reduseres ofte til tallene 35-70 μmol / l, som er en variant av normen. Denne avviket fra de vanlige verdiene skyldes et betydelig økt blodvolum og økt arbeid av nyrene.

Forbedre situasjonen og øke resultatene i analysen, og øk konsentrasjonen av kreatinin vil hjelpe vektøkning opp til verdiene anbefalt av graviditetstiden.

barn

Hos barn varierer normalverdien av stoffet i blodet avhengig av alder og omfang av vekst. Den største verdien (som i en voksen) er observert i de to første ukene av livet, noe som skyldes en alvorlig belastning på kroppen ved fødselen.

Hvordan forstå at kreatinin er senket: årsakene og symptomene

Kreatinin tilhører en gruppe molekylære proteinstrukturer, er det endelige produktet av oppløsning etter å ha passert metabolisme i muskelvevet.

Hva er responsen av kreatinin i kroppen?

Et stoff er dannet fra enzymet av kreatin, som gir musklene energi. Hver dag i kroppen behandles opptil 2% kreatin til sluttproduktet av nedbrytning. Deretter utløser det sirkulasjonssystemet som det transporteres til urinsystemet.

Kreatinin er det endelige produktet av proteinreaksjoner i muskelvev. Du kan finne ut hvilken rolle kreatin spiller i menneskekroppen, hvordan å forberede seg på analysen, og hvordan kreatin er relatert til bilirubin i en artikkel om betydningen av kreatinin for kroppen.

I nyrene filtreres kreatinin og utskilles sammen med urin. Den daglige dosen av stoffer i normen er på et visst nivå. Eventuelle avvik fra standardindeksene indikerer mindre lidelser eller alvorlige patologier. Nedgangen i kreatinin, som økningen, indikerer noen funksjonsfeil i celler og vev.

Nivået av kreatinin er nært knyttet til alderskategorien og kjønn. Hos barn varierer enzymfrekvensen betydelig fra voksne. For å dekke indikatorene, benyttes spesielle tabeller.

Kreatinin Nomader

Mengden av det endelige enzymet aminosyre-protein metabolisme i blodet refererer til en konstant verdi. Mindre avvik utenfor den nedre grensen er bestemt med visse hormonelle tilstander, endringer i kroppsvekt og endringer i næringsstoffets natur.

Hos kvinner er kreatininpoengene alltid lavere enn menns, og barna har det laveste innholdet. Denne faktoren skyldes forskjellen i volumet av muskelmasse.

Mannlige kreatinintabletter

Kvinnelig kreatinintabell

Årsaker til nedsatt kreatinin

En lavere mengde kreatinin er ikke relatert til indeksen for nyrebeskadigelse eller alvorlig funksjonsfeil i viktige prosesser. Tilstanden av enzymet i blodet bestemmes av visse faktorer som lett kan korrigeres.

Spesielle terapeutiske tiltak er ikke nødvendig. Unntak er alvorlig utmattelse eller anoreksi (en patologisk mangel på appetitt). Betingelser forårsaket av nedsatt kreatinin er mindre vanlige enn med økninger.

Hypoproteinemi er ikke et diagnostisk kriterium for tilstanden til nyrene. Filtreringsarbeidet forblir uendret.

Det er andre grunner:

 • Metabolske prosessforstyrrelser

Faktoren av denne lidelsen kan være endringer i kostholdssystemet hos menn og kvinner. Det er ofte forbundet med strenge dietter, der det er en kraftig reduksjon i kroppsvekt. Etter normalisering av dietten, kommer alle indikatorene raskt tilbake til normal. Hvis årsaken til metabolsk lidelse er en kronisk sykdom, må du gjennomgå en test.

 • Utslettelse av energireserver

Kroppen har visse energiressurser. Fra konstant tung fysisk arbeidskraft eller økt last under idrett, kan de være oppbrukt. Den viktigste etterfyllingen av proteinbutikker kommer fra muskelvev. Pasienten har en viss nedgang i kroppsvekt og en endring i kreatininverdiene på undersiden. Like manifestet i menn og kvinner.

 • Dystrofiske prosesser i muskler

Endringer kan skyldes en avvik mellom produktets næringsverdi og tap av energi under arbeidet. Dystrofi er også årsaken til funksjonshemning, noe som fører til atrofi av muskelfibre. Dette observeres ofte i liggende pasienter etter et slag og med uhelbredelige kroniske sykdommer.

 • Langvarig terapi med glukokortikosteroider

Hormonbehandling kan undertrykke noen metabolske prosesser. Dette skyldes den sterke effekten av rusmidler.

 • Spesifikk reduksjon av kreatinin

Denne endringen i enzymparametrene forbundet med kjønn:

 1. Hos kvinner Kroppen opprettholder en økt mengde østrogener, som påvirker protein metabolisme. Forfatningen av kroppen er mer skjøre, og den gjennomsnittlige aktiviteten er mye mindre enn den mannlige kjønn.
 2. Under graviditet. Reduksjonen i kreatinin er direkte relatert til føtale bærer i første trimester. I utgangspunktet er det en massiv restrukturering, og kroppen bruker kolossale ressurser på utviklingen av systemene og organene til det ufødte barnet. Energikostnadene øker, men forårsaker ikke angst. Forandringen i enzymetivået i denne tilstanden er normen.
 3. Hos menn Reduksjon i produktet av oppløsning går ganske ofte i kombinasjon med leverenes patologi. Hepatitt og cirrhose er resultatet av en feil livsstil, som ifølge statistikk blir hyppigere etterfulgt av menn. Røyking, alkoholisme og dårlig ernæring fører til brudd i arbeidet til mange organer og systemer.
 4. Hos barn. For lavt kreatinin i barndommen indikerer noen ganger abnormiteter som er farlige for en skjøre organisme. Fra fødselen kan babyer ha hjertefeil som vokser til mangel. Ulike infeksjoner, stillesittende livsstil og diabetes mellitus provoserer en nedgang i stoffet. Det er nødvendig å følge barnets tilstand nøye og overvåke nivået av kreatinin ved hjelp av tester.

Symptomer på lavt kreatinin i blodet

Spesifikke manifestasjoner med redusert enzym er relatert til tilstanden til organismen.

 • nedsatt tarmfunksjon (frustrasjon, fordøyelsesbesvær av mat);
 • smerte og følelse av tyngde i riktig hypokondrium;
 • Kollapsen av styrker av ukjente grunner;
 • synlig emaciering, nedsatt aktivitet;
 • smerte i hjertet.

Kontroller nivået av kreatinin anbefales etter traumer, alvorlig nervøsitet og graviditet.

Hvordan øke kreatinin?

Hvis laboratorietester viste en reduksjon i kreatinin, indikerer dette utilstrekkelig energi i musklene og deres svekkelse. Det anbefales at enzymparametrene normaliseres, fordi eventuelle avvik tyder på brudd på metabolske prosesser. Økningen i nedbrytingsproduktet er kombinert med langvarig terapi, men når den er redusert, er det lett å få det tilbake til normal:

 1. Øk belastningen på muskelvev på et økende prinsipp. fysisk trening bør utføres daglig uten overbelastning av kroppen.
 2. For å gjenopprette energiressursene i kroppen må det justeres sovemodus. Stor utmattelse og mangel på hvile fører til kronisk tretthet og nedsatt arbeidsevne.
 3. Strenge dietter og kostholdsbegrensninger er utelukket. Kostholdet suppleres med proteinmat (kjøtt, fisk, meieriprodukter, alle slags spiselige nøtter, retter fra ris og pasta).
 4. Med en reduksjon i proteinbutikker, vannutveksling. Justering av væskeinntaket vil gjenopprette natrium-kaliumbalansen. En dag anbefales å konsumere minst 1,5 liter renset vann.
 5. Ved akselerasjon av metabolske reaksjoner involvert vitamin- og mineralkomplekser. De forbedrer metabolske prosesser på mobilnivå, hjelper til med restaurering av energiressurser.
 6. Sedentary livsstil er erstattet av aktive utendørs turer. For en seng-pasient utvikle spesielle rehabiliteringsøvelser.

Noen foreldre siden barndommen vant barnet til en sunn mat, og oversetter dem bare på vegetative produkter. Å gjøre dette er forbudt, siden vegetarisme fører til mangel på proteinforbindelser og mangel på tilstrekkelig energi. Mangelen på muskelmasse er forårsaket av stress på grunn av barnets ustabile psyke.

Hvor korrekt å passere analysen på en kreatinin?

Pålitelige resultater av blod og urin oppnås bare om morgenen på tom mage. Kreatinin er nært knyttet til nyrens arbeid og etterfylling av ressurser, så dets indikatorer vil bekrefte et organskader eller indikere mangel på energi.

For å sikre at resultatene ikke forvrenges, anbefales det:

 1. å forlate tunge eller svekkende belastninger 48 timer før leveransen av ett biologisk materiale eller bestemmelse av clearance (forholdet mellom enzymet i urin og blod);
 2. alkoholholdige drikkevarer aksepteres ikke 24 timer før laboratorietester, da det påvirker blodsammensetningen;
 3. For å bestemme nøyaktig nivået av kreatinin om to dager, er det nødvendig å redusere forbruket av proteinmat og te, for å nekte kaffe helt.
 4. Normalt er det siste måltidet gjort senest kl. 7.00 den foregående analysedagen, det er tillatt å bruke renset vann uten gass;
 5. 20 minutter før inngangen til behandlingsrommet, anbefales pasienten å sitte og slappe av rolig.

Endringen i nivået av kreatinin i undersiden av en voksen person er i de fleste tilfeller ikke forbundet med patologier. Gravide kvinner gjenoppretter vanligvis til andre trimester. Hvis denne tilstanden er funnet i barnet, er det nødvendig med en omfattende undersøkelse. Reduksjon av enzymet i lang tid kan være en konsekvens av skjulte patologier, inflammatoriske prosesser, utviklingsforsinkelse og psykiske lidelser.

Flere detaljer om kreatin, hvorfor vi trenger det, hovedindikatorene i analysen du kan lære av denne videoen.

Hvorfor trenger jeg kreatinin og hvor farlig er blodnivåendringer

Kreatinin, CT (fra engelsk kreatinin) er en ganske viktig komponent, som er karakterisert som en av metabolske produkter, biokjemiske reaksjoner av metabolisme i blodet i menneskekroppen under samspillet mellom aminosyrer og protein.

Enkelt sagt er det en viktig komponent av resterende nitrogen. Dens dannelse er ikke avbrutt, og er forbundet med metabolske prosesser i muskelvev.

Bestemmelse av normale kreatininverdier, forekommer hovedsakelig i den biokjemiske analysen av blod, og det er fast bestemt på å kontrollere nyrene. En økning i normen indikerer et klart problem med nyres funksjonelle funksjon.

Og sin norm varierer fra ulike individuelle parametere til pasienten, som bør tas i betraktning ved dekoding.

Det er derfor definisjonen av kreatininstandarder skal overlates til en kvalifisert spesialist.

Kreatinin, hva er det og hva er det ansvarlig for?

Dannelsen av kreatinin foregår av ganske mange tiltak, med opprinnelse i renal parenkyma. CT i leveren, som deretter transporteres til muskelvev, transformeres til kreatinfosfat under kreatinkinasens virkning.

Etter transformasjonen går han til muskelvevet, som er ansvarlig for å redusere all muskelmasse. Å nå dem, deformer, resulterer i utseende av kreatinin. Parallelt er det en frigjøring av energi, som kreves for normal muskelkontraksjon.

Fra muskelvevet tilføres kreatinin i sirkulerende blod. I nyrene blir det filtrert ut og utskilles rolig i urinen.

Prosessen skjer kontinuerlig, slik at nivået av kreatinin holdes i en pore.

For personer med forskjellig struktur av kroppsstruktur, forskjellig aldersgruppe og kjønn, kan indikatorene variere, men ikke en patologisk tilstand.

Økningen i kreatinins grenser indikerer en feil i normal funksjon av nyrene. I medisin kan mengden blod som er filtrert i nyrene, beregnes på en separat tid. En slik beregning er gjort på CT-markørene i urin og blod, og refereres til som Rebergs sammenbrudd.

normer

Parametrene for de normale grensene for kreatinin avhenger av kjønn, aldersgruppe, og derfor er betydningen av nivået avhengig av pasientens sammensetning og de anvendte matvarene.

Resultatene kan øke med atletisk hudfarge av pasientens kropp, så vel som med mye forbruk av kjøtt, spesielt på tvers av analysen for kreatinin.

Ved dekoding av analysen er det nødvendig å ta hensyn til alderen der CT-poengsummen senkes, noe som ikke er en patologisk tilstand for denne alderen.

Også de normale grensene for kreatinin hos kvinner varierer fra grensene til menn av samme alder. Dette er lett å forklare - menn har hovedsakelig et stort antall muskler, mens hos kvinner er den større vekten oftere på grunn av fete akkumuleringer som ikke påvirker kreatininscore.

Indikatoren for kreatinin i barndommen endres når barnet vokser opp.

Normale grenser for kreatinin i blodet registreres i tabellen under.

Det er nødvendig å vite at når du sender urin eller blod for analyse, kan enheter som mmol / L brukes.

Med disse måleenhetene skal normer i tabellen nedenfor overholdes.

Som det fremgår av tabellens resultater, kan indikatoren for kvinner og menn nå den marginale forskjellen, nesten 2 ganger, som må tas i betraktning av behandlende lege.

Priser for kvinner

Konsentrasjonen av kreatinin bør alltid være lavere enn hos hannen. Dette forklares av de fysiologiske mekanismene i dens dannelse, samt fordelingen av blod gjennom hele kroppen og blodsirkulasjonen.

Forskjeller i de lavere nivåene av kreatinin hos kvinner er som følger:

 • Volumet av muskler i kvinnene er i de fleste tilfeller mindre enn mannens;
 • Mindre fysisk anstrengelse;
 • Aktiviteten av metabolske prosesser hos kvinner er lavere enn hos menn;
 • Mat som forbrukes av kvinner er oftere mettet med færre CT-avlere.
 • Virkningen av kjønnshormoner og perioden med å bære et barn.
Hos kvinner bør kreatininkonsentrasjonen være lavere enn hos mannlige kjønn.

Priser på kreatinin hos menn

Hos menn er store grenser for kreatinin notert, fordi de oftere har mer muskelvolum. Gym, aktiv sport, sportsnæring, som inneholder kreatin, alt dette påvirker grensene til CT, som bør tas i betraktning når deklarerer analysene.

Normal CT-score hos barn

Metning av blod med kreatinin i barndommen, avhenger hovedsakelig av barnets alderskategori. De viktigste avvikene i indikatorene skyldes aktiviteten av vekst og graden av økning i muskelmasse over en tidsperiode.

Spedbarn kan ha en kreatininscore som tilsvarer en voksen person hvis fødselen var vanskelig, og barnet opplevde en tung belastning.

Grensen til voksne er litt større enn i skolebarn. til innholdet ↑

Symptomer når kreatinin er forhøyet

Ved å bestemme metaboliske prosesser av kreatinin, er det i de fleste tilfeller nødvendig å oppleve en økning i CT-konsentrasjonen. Hvis du finner høye karakterer, må du ta hensyn til alle seksuelle og aldersfaktorer, samt strukturen i den menneskelige strukturen.

Hyperkreatininemi er en tilstand som preges av økning i konsentrasjonen av kreatinin i blodplasmaet. Høye CT-score fører ikke til alvorlige komplikasjoner, da kreatinin i seg selv er praktisk talt giftfri.

Det skjer at alvorlige konsekvenser kan oppstå med en skarp og betydelig økning i indikatorer. Oftest forekommer et brudd på konsentrasjonen av kreatinin mot bakgrunnen av progressive sykdommer, noe som indikerer deres kurs i kroppen.

Derfor er et separat avvik av kreatinin nesten ikke åpenbart.

Manifestasjoner av det oppstår sammen med andre symptomer på en sykdom som utvikler seg i kroppen.

Den mest åpenbare er:

 • Smerte i musklene;
 • Lav fysisk utholdenhet og svakhet i muskler;
 • hevelse;
 • En kraftig reduksjon, eller en økning i mengden 24-timers frigjort urin;
 • Påvisning av patologiske abnormiteter i urinen analysert;
 • Manifestasjoner av leverforstyrrelser (gulsott);
 • Tarmobstruksjon.
Kreatinin i plasma til innholdet ↑

Hva er farlig forhøyet kreatinin?

For å vite hva som betyr å normalisere kreatininindeksen til normen, er det nødvendig å vite fra hva CT øker.

Veksten av indikatorer som går forbi biokjemi, kan indikere følgende tilstander:

 • Økt forbruk av mat, med metning av kreatin og proteiner;
 • Høyt innhold av muskelmasse, eller for rask vekst;
 • Sterk fysisk aktivitet;
 • Deformasjon av muskelvev;
 • Den normale balansen mellom vann er forstyrret;
 • Feil i nyrefunksjon, og avvisning av utskillelse av CT;
 • Effekter på kroppen av toksiske midler;
 • Unnlatelse av å produsere hormoner som regulerer metabolismen.

Økningen i kreatininnivå kan skyldes både fysiologisk og patologisk påvirkning. I sistnevnte tilfelle er hovedårsaken til økt kreatinin nyresvikt og noen av deres lesjoner, og øker frekvensen flere ganger.

Fysiologiske faktorer kan ikke vesentlig avlede indikatorer.

Normen for CT økes med økt dannelse av kreatinin, under påvirkning av visse forhold i kroppen. Fremdriften av høy kreatinin påvirkes av tilstedeværelsen av følgende forhold som påvirker menneskekroppen.

Faren for høy CT er i de progressive sykdommene i kroppen som fremkaller veksten.

Alle av dem er oppført i tabellen under.

Verdien av CT i nyrepatologier

Konsekvensen av at nivåene av kreatinin i blodet er hevet, er hovedsakelig patologier av nyrene, noe som fører til funksjonsfeil i nyrene. Derfor er analysen av kreatinin foreskrevet for diagnostisering av nyresykdom.

Reservatet for blodsirkulasjon er høyt nok, og økningen av kun kreatinin de gir grunnlag for diagnostisering.

Det er ikke så følsomt å indikere sykdom i begynnelsen, derfor har avtaler ofte CT og urea (som er mer følsomme for funksjonsfeil i ekskresjonssystemet).

Konsumet av mat (kjøtt) påvirker nivået av urea, i tillegg til kreatinin.

Ved nyresvikt øker kreatinin regelmessig, og er en svært viktig parameter for diagnose.

Veksten i CT er ikke observert i første gang progresjon av nyresvikt, mens de fleste funksjonelle muskelvev ikke lenger fungerer.

Ved nyresvikt CT øker fra ca. 40 til 80 mmol / l pr dag, men med sterke lesjoner, med samtidige vesentlige funksjonalitet avvik indikeres ni sifre mol / l, og i noen tilfeller opp til to tusen.

Derfor er veksten av merket av kreatinin og urea ikke alltid tilskrives de tidligste lesjonene av nyrene.

Men noen medisinske kilder sier at kreatinin og urea er hovedindikatorene for å diagnostisere nyresvikt av en kronisk type.

Hvordan senke CT i blodet?

For å redusere mengden av kreatinin i blodet, brukes en bestemt liste over tiltak for å gjenopprette pasientens tilstand.

Når det oppdages patologiske forhold og komplikasjoner på organene, er det nødvendig med akutt sykehusinnleggelse, med videre bestemmelse av den patologiske tilstanden gjennom laboratorie- og instrumentstudier.

Basert på resultatene av diagnosen foreskriver legen behandling som er rettet mot å gjenopprette et bestemt organ.

Bruk av rusmidler, for å gjenopprette proteinmetabolisme, fjerning av produkter med giftig nedbrytning av proteiner. De hjelper til med å gjenopprette normal tilstand av kreatinin, gjenopprette proteinmetabolisme og det normale forholdet mellom proteinfraksjoner.

I de fleste tilfeller utnevner: Ketosteril, Lesindfull, Lespenefril.

Det er nødvendig å gjenopprette den normale vannbalansen, noe som vil føre til en reduksjon av konsentrasjonen av kreatinin og hjelp som forebygging av nyresykdommer.

Det er nødvendig å justere livsstilen og trening. De velges individuelt, avhengig av pasientens personlige indikatorer. Belastning bør ikke være veldig svak, men ikke for tung.

I alvorlige tilfeller brukes hemodialyse (behandling av akutt og kronisk nyresvikt ved hjelp av apparatet "kunstig nyre"), samt analogene.

Bruk av denne typen behandling er kun anbefalt i alvorlige former for økt kreatinin, forårsaket av nyresvikt og giftige lesjoner.

For kvalitativ og effektiv behandling, kontakt sykehuset med kvalifiserte spesialister. Ikke medisinske.

Reduser uten dialyse

Dialyse er prosessen i medisin, hvor filtrering av blod som går gjennom et spesielt apparat, finner sted. Under dialysebehandling kan det bidra til å fjerne noen giftstoffer, for eksempel kreatinin og urea nitrogen, og dette kan bidra til å redusere nivået av kreatinin umiddelbart etter dialyse.

Bruk av dialyse eller nyretransplantasjon er en effektiv metode, men den er forbundet med høye monetære kostnader, stor stress for pasienten, å finne en donor og konstant trøtthet.

Etter tjuefem års forskning fant kinesiske medisinske leger et alternativ behandlingsalternativ. De er mikro-kinesisk medisin "Osmoterapiya."

Denne urtebehandlingen, som kan gjenopprette skader på nyrene og forbedre funksjonaliteten. Når det brukes, kan du ikke gjøre dialyse.

Dens viktigste fordeler er:

 • Hjelper å redusere kreatinin mer;
 • Krever ikke kirurgisk inngrep;
 • Krever ikke søken etter en giver
 • Redusere frekvensen og absolutt avslag på dialyse;
 • Reduksjon av blodtrykk;
 • Redusere symptomene på oppkast, smerte, blod og protein i urinen;
 • Forbedrer søvn og appetitt
 • De skadede delene av nyresviktene blir restaurert, og deres funksjonalitet er forbedret.
Osmoterapiya skyldes bruk av moderne medisin med bruk av medisinske urter.

I utgangspunktet en komplett diagnose av pasienten, og definisjonen av den nødvendige for behandling av urter.

Etter dette sendes ekstraktet til urtplantet, der de er malt i pulver, plassert i spesielle poser som tåler oppvarming.

Etter at urter er oppvarmet til ønsket temperatur, som tilsvarer den marginale effektiviteten, blir pakken påført på baksiden. Urter penetrerer huden og kommer til skade på nyrevev.

Reduksjon av creenatenum ved folkemessige rettsmidler

Bruken av tradisjonell medisin er hensiktsmessig, men det er kun tillatt etter samråd med behandlende lege. Ellers kan allergiske reaksjoner og andre komplikasjoner oppstå.

De vanligste måtene er:

 • vanndrivende drikker er en enkel og effektiv metode som påvirker reduksjonen i kreatinin. Urtete kan stimulere nyrene og provosere økt urinutgang, noe som vil øke utskillelsen av CT fra kroppen. Drikker to store kopper te om dagen;
 • To spiseskjeer eikebark og urtbærbærbær helles et glass vann, ble kokt, filtrert. Klar til å koke ta seks ss, flere ganger om dagen;
 • Blade og bær av hund rose. Denne samlingen brygges 1: 1 med hagtornsløv, fennikelfrø, persillerot og laurbærblad. To teskjeer i samlingen helle et glass kokende vann, insistere på tre timer eller hele natten. Drikk fem spiseskjeer 7 ganger om dagen;
 • Blomster av calendula, blader av nettle og sporer brygges sammen. To spiseskjeer av blandingen helles i et glass kokende vann. Det er nødvendig å insistere det i en termo og filtrere det. Ta et halvt glass om dagen;
 • Bark og bjørk knopper, eik bark. Samlingen fylles med et glass vann, kokes, filtreres. Etter det brukes opptil seks spiseskjeer et par ganger om dagen;
 • Pomegranate kaker og hund rose blader helles fem hundre milliliter kokende vann, insisterte i en halv time, filtrert og full i løpet av dagen;
 • St. John's wort, violet, celandine og løvetannrot. Blandingen helles i 500 ml vann, kokes, infunderes i en time. Etterpå blir te filtrert og full på en kvart kopp 3 ganger om dagen, før måltider i 30 minutter;
 • Cowberry forlater i mengden av seksti gram Hell 200 ml varmt vann og kok i et vannbad i en halv time. Infusjonen avkjøles til romtemperatur og full.
Før du bruker noen tradisjonell medisin, bør du konsultere legen din.til innholdet ↑

Kosthold med økt kreatinin

Når du gjenoppretter et normalt nivå av kreatinin, er det svært viktig å følge en diett. Kostholdet bør utelukke proteinfôr, salt og kalium og mer mettet med produkter som renser kroppen.

Følgende produkter bør utelukkes:

 • Stekt og røkt mat;
 • Gjærdeig;
 • Drikker som inneholder koffein (sterk te, kaffe, energi, brus);
 • Krydret retter og krydder;
 • Fet fisk;
 • Fett kjøtt (gås, kalvekjøtt, lam, and, svinekjøtt).

Følgende retter kan forbrukes, men i svært små mengder:

 • Salt og sukker;
 • Fisk (anbefalt, spis det på bestemte dager, som kjøtt);
 • Kyllingegg (opptil 3 stk per uke).

Det anbefales å inkludere flere produkter i kostholdet:

 • Grønnsaker og frukt (fersk) i store mengder;
 • Retter kokt dampet eller kokt;
 • bær;
 • nøtter;
 • honning;
 • Forskjellige grader av frokostblandinger (spesielt ris);
 • Høst ost;
 • jam;
 • ost;
 • Smør og vegetabilske oljer;
 • Mineral og renset vann er ikke mindre enn 1 liter per dag.
Kosthold med økt kreatinin

Korrekt velg et effektivt kosthold, i henhold til de enkelte pasientens individuelle behov og egenskaper, vil den behandlende legen hjelpe.

CT i urinen

Mens ekskresjonssystemet er svært viktig for abnormaliteter av kreatinin, bestemmes det ofte av urinanalyse, hvorav samlingen skjer innen 24 timer. For analysen er det bare tatt 20 milliliter av det totale materialet.

Faktorer som fremkaller økt utskillelse av CT i urinen, er som følger:

 • Smittsomme sykdommer av akutt natur;
 • Overdreven produksjon av veksthormon og gigantisme;
 • Strålingssykdom;
 • Syndromet av langvarig komprimering;
 • Senke funksjonaliteten til skjoldbruskkjertelen og diabetes;
 • Sterk fysisk aktivitet.

Det reduserte nivået av kreatinin i urinen er notert når:

 • Overdreven produksjon av hormoner av skjoldbruskkjertelen;
 • Syndromet av langvarig komprimering;
 • Storskala muskelskader, på grunn av traumatiske situasjoner og kirurgiske operasjoner;
 • Muskelatrofi
 • Bruk av visse legemidler (hormoner, diuretika, antibiotika, barbiturater, etc.);
 • Patologiske tilstander av blod (blodkreft, erytrocytmangel, etc.);
 • Ved begynnelsen av adrenokortikotrop hormonbruk;
 • Dermatomyositis av akutt form (en systemisk sykdom hvor skjelett- og glattmuskelmusklene, samt hudintegritene er involvert i den patologiske prosessen).
Kreatinin i urin til innhold ↑

Årsaker til nedsatt kreatinin

Betingelser der det kreves å øke nivået av kreatinin, er notert i svært sjeldne tilfeller. Deres utseende handler om sviktet i metabolske prosesser, forbundet med alvorlige proteinmetabolismeforstyrrelser, eller metabolske forstyrrelser i muskelvev.

Lavt kreatinin er ikke avhengig av funksjonaliteten til nyrene. Ofte senkes figuren hos menn og kvinner med utmattelse av kroppen, ettersom vevene tar proteinressurser fra musklene for ernæring.

Reduksjon i nivået av kreatinin, under normalt, skjer av følgende årsaker:

 • Ekstrem utmattelse av kroppen;
 • Deportjon med vegetarisme, eller strenge dietter;
 • Tap av stor vekt, med sterk fysisk anstrengelse og dårlig ernæring;
 • Dystrofi av muskler i patologiske forhold;
 • De tre første månedene av svangerskapet;
 • Glukokortikoidbehandling.

Det er ikke nødvendig å lure på hvordan man skal øke kreatinin, da dette bare vil bidra til dagens normale regime med moderat belastning og overholdelse av tilstrekkelig ernæring.

Ordning med kreatininutveksling for innhold ↑

Hvordan forberede dere på analysen?

Hvis du mistenker en patologisk tilstand av nyrene, så vel som åpenbare avvik fra kreatinin, foreskrives det å ta en biokjemisk blodprøve, som er veldig informativ, i motsetning til den kliniske analysen som gir generell informasjon. Biokjemi gir bevis på tilstanden til nesten alle organer, inkludert nyrer.

For å utelukke påvirkning av fysiologiske faktorer på resultatene av analysen, må blodet fremstilles før levering. Dette gjøres for å forhindre falske resultater.

Til handlinger som er obligatoriske for implementering, når de forbereder seg på analyse for kreatinin og urea, er:

 • Blod er overgitt tidligere om morgenen, på tom mage. For å unngå avvik i blodindikatorer forårsaket av ulike matvarer som påvirker blodsammensetningen, er matinntaket begrenset minst 8 timer (fortrinnsvis mer enn ti) til blodprøvetidspunktet. Det er derfor analysen sendes om morgenen, fordi om natten vil en person ikke føle sult. Det er også forbudt å drikke noen drinker (te, kaffe, brus, energi, etc.);
 • Overgi bruk av fett, høyt salt, krydret, overcooked, tung mat til kroppen ikke mindre enn tjuefire timer (helst førtifire timer). De bryter med individuelle blodtall, noe som kan føre til falsk diagnose;
 • For å slutte å spille sport og, til det maksimale, unngå sterk fysisk anstrengelse, Det anbefales, i to dager, siden fysiske effekter på kroppen også påvirker sluttresultatene;
 • Å besøke badstuen, bad, varmt bad dagen før, kan føre til svingninger i normal ytelse;
 • Begrens mottak av alkoholholdige drikkevarer, bruk av sigaretter ikke mindre enn en dag før den kommende analysen;
 • Stopp bruk av narkotika, ikke mindre enn to dager før analysen. Legemidler av bestemte grupper kan påvirke den biokjemiske blodprøven. Hvis du slutter å bruke medisiner, er det ikke mulig, må du informere legen din om medisinering. Legen vil gjøre korreksjonen av resultatene, i samsvar med kontoen for effekten av dette eller det aktuelle legemidlet på humant blod;
 • Kom på bloddonasjon på forhånd, i 10-15 minutter. Dette er nødvendig for å sikre at kroppen beroliger seg, har gått ut av pusten, og akklimatisering av organismen til temperaturforholdene i rommet (spesielt etter den kalde gaten) skjedde.

Når du analyserer urin for kreatinin, blir pasienten pålagt å samle inn materialet ordentlig. Etter å ha utført alle handlingene, kommer glasset av materiale til laboratoriet samme dag. Kosthold og livsstil kan ikke endres.

forebygging

Forebyggende tiltak, slik at kreatininverdiene ikke er økt, er rettet mot bekjempelse av mange sykdommer.

Det anbefales å følge disse trinnene:

 • Bli kvitt overflødig vekt og fedme (hvis noen);
 • Normaliser tilstanden i nervesystemet;
 • Vær oppmerksom på dagens regime, og balansen mellom arbeid og full søvn;
 • Overvåk blodtrykksnivåer;
 • Spis riktig;
 • Å lede en mer aktiv og sunn livsstil;
 • Avvis fra røyking og alkohol.

Listen over anbefalinger er ikke vanskelig, men det vil bidra til å redusere risikoen for kreatininforstyrrelser betydelig.

Video: Hva er studien av kreatinin i blodet?

outlook

Ytterligere spådommer for abnormiteter i kreatininnivået avhenger av hvor mye ytelsen har økt kvantitativt.

Hvis nivået heves litt, indikerer dette i de fleste tilfeller ikke en patologisk tilstand, og oftere skyldes fysiologiske faktorer og individuelle egenskaper hos organismen.

Slike økninger er godt justert ved bruk av forebyggende tiltak, overholdelse av kosthold og balansert fysisk anstrengelse.

Ved en gjennomsnittlig økning i kreatinin brukes medisinsk behandling i kombinasjon med overholdelse av diett og livsstil. Også mer forskning er nødvendig for å oppdage patologier som utløste en økning i kreatinin.

Når alle kravene til legen er oppfylt, og rettidig bruk av legemidlene, normaliseres kreatininen og vender tilbake til normal.

Hvis du ikke bruker foreskrevne medisiner, eller deres ineffektivitet, så vel som ikke etter en diett og en sunn livsstil, er det byrder.

Nivået på kreatininnivåene blir det høyeste, hvilket indikerer en alvorlig tilstand av nyrene. Sykdommer med høyt nivå av kreatinin er alvorlige, noe som kan kreve nyretransplantasjon og kostbar terapi.

Les Mer Om Fartøyene