Hjertesykdom hos et barn

Hvis barnet ditt er diagnostisert som å ha et hjertesvikt, bør du ikke fortvile. Hjertesykdommer behandles. I dag skal vi snakke om noen funksjoner ved omsorg for babyer med hjertefeil.

Hvordan oppdage et barns hjertesykdom? Vi vil minne deg om hvordan hjertet er ordnet. Han har fire kamre - to ventrikler og to atriumer, delt med en langsgående partisjon i to sammenkoblede kamre. Arterier bærer blod beriket med oksygen, fra hjertet til alle organer. Årene leverer blodet som ga oksygen, fra organene tilbake til hjertet.

Medfødte hjertefeil er forskjellige. De vanligste feilene er den interatriale og interventrikulære septum - en åpning vises i den, og en del av arterielt blod fra venstre side av hjertet går til høyre - den venøse. Dette fører til funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet. I den store sirkelen av blodsirkulasjonen kommer mindre blod enn det burde være, - oksygentilførselen til kroppen forverres. Jo mer arterielt blod går inn i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, jo vanskeligere sykdommen går.

Hos barn i alderen 5 til 12 år oppdager legene stenose - innsnevrer åpningen av lungearterien, på grunn av det, blir blodstrømmen fra høyre ventrikel inn i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen forstyrret. Barn med liten stenose vokser og utvikler seg normalt. På et alvorlig stadium av stenose har babyer kortpustethet, takykardi og hjertesmerter. Vesken behandles med en kirurgisk metode.

Den neste typen vice er en innsnevring av aorta. I dette tilfellet vokser barn uten smertefulle manifestasjoner. Men i en alder av 4 til 10 år, under fysisk stress, kan barn ha svimmelhet, hodepine, neseblod, smerte i bena. Et annet symptom er alltid kalde føtter. Diagnosen er basert på måling av puls og blodtrykk på armene og bena. Ved koartering er måleresultatene ikke det samme. Behandlingen er kirurgisk.

Den vanskeligste hjertesykdommen er tetotogen av Fallot. Cyanose av hud og kortpustethet forekommer i barnet i de første månedene av livet. Med en alvorlig sykdomsform, opplever barn angst, kramper og kortvarig bevissthetstap. Selv med litt fysisk anstrengelse, for eksempel når han går, klatrer trappene, klemmer babyen plutselig og legger seg selv på hans side, bena hans gjemt til brystet. Barn med tetralogi av Fallot krever kirurgi.

Symptomer på hjertesykdom

Hvordan oppdage et barns hjertesykdom? Hva skal varsle foreldre? Smerte i hjertet av et barn. De kan oppstå i tilfeller av sirkulasjonsforstyrrelser i hjertemuskelen, betennelse i perikardiet, men kan ikke være forbundet med hjertefeil.

For eksempel i sykdommer i lungene, neuralgi, muskelbetennelser og sykdommer i ryggraden.

Hvordan er disse smertene manifestert? Det er tritt - med rask gange eller kjører barnet klager at han har en "klaff i siden." Fra slike klager avviser foreldre ofte: "Voks opp - det vil passere." Enhver smerte i brystet er en unnskyldning for å vise barnet til legen. De nyfødte blir fortalt av hjertesykdom med angrep av urimelig angst, ledsaget av dårlig appetitt, sløvhet, pallor. Barn får også dårlig vekt, de har cyanotisk hud - spesielt rundt munnen, i hæler og negler.

Hjertebukt - hevelse i hjertet, som kan oppstå i 3-4 måneder. Foreldre bør vite hjertefrekvensen av barn. I ett års alder er det 125-130 slag per minutt, i alderen 5-7 år - 90-100, 8-10 år - 80-85, 11-14 år - 70-85 slag per minutt.

Se hjerteslag og pust av babyen. Økt palpitasjon skjer ved høy temperatur, fysisk aktivitet, i varmen, fra spenning. Men vedvarende hjertefrekvens er et tegn på hjerte-og karsykdommer. Problemene med hjertesvikt kan indikeres ved bradykardi. Det kan observeres selv hos barn som er aktivt involvert i sport.

Det er regler for å puste. I det første år av livet, gjør babyen 30-40 puster per minutt, senere reduseres antallet, på 5 år er antallet 25 puste. På 7-8 år gjør barnet 18-22 puste, på 10-14 år - 16-18 puste. Økt respirasjon og cyanose av huden er observert i tetralogi av Fallot.

Årsaker og behandling

Foreldre er overrasket: "Hvorfor er babyer født med hjertesykdom? I vår familie har ingen hjertesykdom. " Faktisk spiller ikke arvelighet i dette tilfellet en stor rolle.

Hos kvinner som lider av hjertesykdom, er bare 5% av barna født med samme sykdom. Barn kan også ha kjøpt hjertefeil.

Årsaken til patologien kan være ulike negative effekter på kvinnens kropp i den tredje til den åttende uken av graviditeten - det er på dette tidspunktet at babyens hjerte dannes. Det kan være influensa, rubella, herpes. Diabetes, neoplasmer, arbeid i skadelig produksjon, røyking påvirker også. Alkoholisme er veldig farlig - i 30% av tilfellene er barn med hjertesykdom født.

Oftest er grunnlaget for hjertesykdom en mutasjon eller genbrudd, kromosomale abnormiteter. Diagnose av medfødte hjertefeil bør utføres i barselshospitalet - ved fødselen av et barn. I 10-15% av tilfellene lukkes åpningen i interventricular septum spontant. Defekten i interventricular septum behandles med medisinering, prognosen er gunstig. Nå har barn med hjertefeil operert i det første år av livet, slik at de kan redde liv og unngå alvorlige endringer i hjerte og lunger.

Et barn med hjertesykdom skal overvåkes kontinuerlig av en kardiolog. De fleste barna som gjennomgikk hjerteoperasjon er praktisk talt sunne, fullfører videregående skoler, lager familier og glemmer at de var syke.

I hverdagen

Hvordan gi barn med hjertesykdom med passende omsorg? Det er viktig å organisere et sparsomt regime av dagen. Beskytt barnet ditt mot stress, lange turer, ikke laster krus og seksjoner.

Ikke utelukket fysisk utdanning - gode turer i frisk luft, gå, spill, lett gymnastikk. Se etter mat - tilbyr krummer av friske grønnsaker og frukt. Styrk immuniteten til krummer, beskytt mot forkjølelse. Myk herding med luftbad, tørking med kaldt vann er vist. Utvikle en rolig holdning til leger.

Hjertesykdom hos barn: symptomer

Enhver barndoms sykdom forårsaker bekymring hos foreldrene, og når det gjelder hjertesykdom, lyder en slik diagnose som en dødsdom. Hvor farlig er hjertefeil i barnet, hva er symptomene på sykdommen til hovedorganet i menneskekroppen, er det en sjanse for utvinning - du kan lese alt om dette og mange andre ting i materialene i denne artikkelen.

Hva er hjertesykdom?

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet hos barn opptar nesten det første stedet blant alle barndomssykdommer forbundet med utviklingsforstyrrelser. En av dem er hjertesykdom.

Medisin kjenner mange forskjellige lidelser i hjertet, men diagnosen "hjertesykdom" kombinerer en gruppe fysiologiske lidelser.

Eventuelle skader på arbeidet til hjerteventiler av organisk natur er relatert til hjertefeil. Med denne patologien kan blod ikke transporteres normalt gjennom kar eller i selve hjertet. Avhengig av graden av brudd, vil tiden da selve kroppen til slutt svikter og slutter å fungere, også variere.

I tillegg kan årsaken til utviklingen av patologi være:

 • brudd på strukturen av hjertemurene;
 • brudd på strukturen av hjerte septa;
 • forstyrrelse av strukturen til store fartøy.

På grunn av den karakteristiske symptomatologien for denne sykdomsgruppen er det ikke bare mulig å skille mellom hjertesykdommer, men også å bestemme utviklingsstadiet. Det bør bemerkes at medfødte patologier er preget av mer alvorlige symptomer, er det umulig å legge merke til umiddelbart når et barn blir født, og de overførte sykdommene har tvert imot mer skarpe tegn.

Typer hjertefeil

typer hjertesykdommer forskjellig i deres mangfold, men alle av dem er delt inn i to skriv blå og hvit.

Blå type Det er en uttalt cyanose av vevene (cyanose), for hvitt karakteristisk blek av huden gjennom inngangen til en stor sirkel av blodsirkulasjon av venøst ​​blod. Den farligste er den blå feilen, fordi det med det opplever kroppen oksygenmangel.

Hjertefeil er delt inn i medfødt og oppkjøpt.

Medfødte misdannelser hjertet er dannet i fosteret lenge før fødselen, under sin intrauterin utvikling. Årsaken til forstyrrelse av utviklingen kan tjene som:

 • genetisk predisposisjon;
 • genmutasjoner;
 • hormonelle lidelser hos føtale foreldre;
 • mottak av illegale rusmidler;
 • mors sykdom under svangerskapet;
 • dårlig økologi.

Erfarne feil Hjerter er dannet hos barn og voksne i alle aldre. Årsaken til slike lidelser kan betjene ulike sykdommer, som hypertensjon, revmatisme, kardiosklerose og mange andre.

"Blå" vices og deres symptomer

Følgende sykdommer er klassifisert som "blå" hjertefeil.

 1. Mitralventilinsuffisiens. Denne typen anomali har tre underarter (relativ insuffisiens, organisk insuffisiens, funksjonell insuffisiens). Årsaken til utviklingen av denne patologien er den anatomiske forstyrrelsen av bicuspidventilens funksjon.
  Symptomer på en defekt er preget av et barns utseende:
  • akrocyanose, cyanose av leppene og kinnene;
  • kortpustethet, takykardi;
  • skjelving sternum;
  • forstørrelse av leveren;
  • hevelse av årer på nakken.
 2. Fallot sykdom - inkluderer fire patologier: pulmonal arterie stenose, høyre ventrikulær hypertrofi, interventrikulær septal defekt og aorta dextrase.
  Under fosterutvikling Denne patologien har ingen negativ innvirkning på det. Barn er vanligvis født til tiden, med normal vekt og andre fysiologiske indikatorer. Men etter fødselen av babyen begynner sykdommen å manifestere seg med følgende symptomer:
  • cyanose av vev når gråt;
  • cyanose av vev i ro (fra 2-3 måneders levetid);
  • anfall av kortpustethet;
  • gråaktig hudfarge;
  • barns angst;
  • kramper, tap av bevissthet.

For eldre barn Et tegn på patologi kan være en forsinkelse i mental utvikling, brystsmerter etter fysisk anstrengelse eller mat, for å lette tilstanden barnet prøver å klemme inn i en klump, trekker knærne til haken.

 • Atresi i lungearterien - karakterisert ved mangel på lumen, - er fraværet av hull eller lumen på nivået av ventiler i lungearterien. Essensen av sykdommen ligger i fravær av kommunikasjon mellom høyre atrium og ventrikel, for kompensasjon som blodet er tvunget til å komme inn i lungene, omkaster banene (hullets dreining i det interatriale septumet). Ventrikken forsvinner nesten fra sirkulasjonsprosessen.
  Symptomer inkluderer cyanose av vev (først delvis, paroksysmal, så uttalt permanent). Dessverre, i fravær av rettidig kirurgisk behandling, overlever barn ikke å ha en lignende patologi.
 • Innføring av hovedskipene - regnes som den mest alvorlige patologien av denne typen. Det er preget av en rekke anomalier av den anatomiske strukturen og tidlig hjertesvikt. Dette er en feil der kommunikasjonen mellom de små og store sirkler i blodsirkulasjonen er ødelagt. En slik vice er uforenlig med livet, siden det med lungearterien og aorta ser ut til å forandre sine funksjoner, som ikke kan tas opp for organismenes virkelige funksjon. I en ren form er en slik patologi svært sjelden.

  Kanskje eksistensen av barn med denne patologien, men bare hvis de har et åpent ovalt vindu, dvs. Tilstedeværelsen av en defekt av interatriell og interventrikulær septa, eller med en åpen arteriell kanal. Ved diagnostisering av patologi under intrauterin utvikling av fosteret og akutt kirurgi umiddelbart etter fødselen, er et gunstig utfall mulig.

  Slike barn krever kirurgisk behandling, ellers overlever bare en fjerdedel av disse babyene.

  "Hvite" vices og deres symptomer

  Til denne gruppen av hjertefeil er de patologiene der det venøse blodet ikke kommer inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, eller blodet går gjennom den venstre delen av hjertet inn i høyre del av hjertet.
  Til typen "hvite" vices inkluderer følgende brudd.

  1. Defekt av interventricular septum. I denne patologien mangler barnet mellom høyre og venstre ventrikler helt eller delvis en septum. Beriket oksygen arterielt blod flyter fra venstre ventrikel til høyre, hvor det blandes med venøst ​​blod. Som et resultat er det overvekst av lungene, og lungene i seg selv er hovne på grunn av overdreven tilførsel av blod til den. Et hjerte som er tvunget til å jobbe med overdreven trening, er hypertrophied (økning i størrelse), hjertesvikt utvikler seg.
   Symptomer på patologi er avhengig av feilens størrelse. Med mindre forstyrrelser, kan denne type blemish ikke manifestere seg i lang tid, og i noen tilfeller, med barnets vekst og veksten av muskler i hjerte septum, kan den helt lukke seg av. I dette tilfellet kan det kun gjenkjennes med ultralydundersøkelse eller med auskultasjon av hjertet (ved hjelp av et fonendoskop). I det første tilfellet vil ultralyd se endringer i blodstrømmen, i andre - lyder vil bli lyttet.

  Med mangler av middels størrelse kan symptomene på patologi begynne å manifestere seg fra slutten av den første måneden av barnets liv og ha en progressiv dynamikk.

  Røntgenbilder visualiserer en økning i høyre side av hjertet, ultralyd og EKG viser tegn på overbelastning av de høyre delene av orgelet. Konsekvensene av defekten er permanent lungebetennelse, arytmi og reumatisme.

  Den åpne arterielle kanalen blir årsaken til lavtrykksutvikling i barnet, og reduserer blodtilførselen til organer og kroppssystemer, ettersom blodet passerer en stor sirkel.
  Med en liten feil har mangelen ingen signifikante symptomer, Ofte blir det kun kjent med en mer komplett studie av samtidige sykdommer. Slike barn er mer sannsynlig å lide av forkjølelse enn andre, og i auskultasjon er det en støy i hjertet.
  For store kanalstørrelser Barn lider ofte av forkjølelse og sykdommer i øvre og nedre luftveier, blir raskt trette, faller bak i mental utvikling fra jevnaldrende, har kortpustethet, lys hud. Ved inspeksjon lavt lavtrykk, asymmetri av puls, er støy på hjerteområdet markert.

 • Lunge arterie stenose. En lignende utvikling av utviklingen er at på vei av blodstrømmen fra høyre ventrikel til en liten sirkel av blodsirkulasjon oppstår en viss obstruksjon i form av en innsnevring av lungearterien. I dette tilfellet kan lokaliseringen av innsnevringen være i ventilstedet, både foran og bak den. Som et resultat stagnerer blodet i ventrikkelen, og i en liten sirkel går det til et mindre volum. Ventrikken blir hypertrofisk, mister sin evne til rytmiske sammentrekninger, og hjertesvikt oppstår.
  Tegn på en defekt avhenger av størrelsen på hullet i lungearterien. Med en liten innsnevring er det en støy i hjerteområdet når man lytter med et phonendoskop, med sterkere innsnevring:
  • kortpustethet;
  • rask tretthet;
  • smerte i hjertet (med belastninger);
  • en reduksjon i blodtrykket;
  • bølgen i hjertet av brystet.

  Cyanose av vev er ikke kjent.

  Hjertefeil hvor hemodynamikk ikke forstyrres

  Hjertefeil, hvor hemodynamikk ikke forstyrres, blir oftest dannet lenge før babyens fødsel, i den andre uken med perinatal utvikling. Årsakene til utviklingen av denne patologien ved medisin er ikke fullt ut forstått. Det er en antagelse at den utvikler seg på grunn av dårlig arvelighet, genmutasjoner, bruk av forbudte legemidler som har en teratogen effekt.

  Kardiale defekter i denne gruppen er preget av et brudd på hjerteposisjonen, som er hovedårsaken til spedbarns dødelighet av medfødt natur.

  I stedet for å konkludere

  Enhver endring i fargen på ansiktshuden, nasolabial trekant, fingre og tær, føtter og hender skal føre til bekymring hos foreldrene. Dette er de første tegn på at barnets hjerte arbeider i en nødmodus. Hvis disse symptomene er ledsaget av dyspnøhet, smerter i brystet, er det ingen tid for utsettelse. Andelen barnedødelighet på grunn av hjertesvikt øker hvert år.

  Hvis du merker noen av de ovennevnte tegnene i barnet, er det bedre å forsikre deg selv og ta kontakt med barnelege for veibeskrivelse til en pediatrisk kardiolog eller kardiothorematolog.

  Hjertesykdom hos barn: symptomer og behandling

  Hjertesykdom hos barn - de viktigste symptomene:

  • svakhet
  • Hjertebanken
  • Mørkere i øynene
  • Cyanose av huden
  • Raskt puste
  • Lyder i hjertet
  • Generell puffiness
  • slapphet
  • Hyppig oppblåsing
  • Brystkreft
  • Barnet svelger sårt brystet

  Medfødt hjertesykdom hos nyfødte - dannelsen av anatomiske mangler av forskjellige slag i hjertets elementer. Vanligvis begynner slike patologier i prenatalperioden. Hos nyfødte identifiserer klinikere om lag 20 forskjellige typer vices.

  For enkelhets skyld ble de delt inn i tre grupper:

  • Medfødte hjertefeil hos barn av den "hvite typen". Denne gruppen inkluderer feil, som et resultat av dannelsen av hvilken det er blodfall i blodet fra blodet til blodet til venet blod. Disse inkluderer aorta defekter, en åpen arteriell kanal, defekter av interventricular og interatrial septum;
  • "Blå type". Et karakteristisk symptom på patologiene i denne gruppen er vedvarende cyanose. Den utvikler seg på grunn av avstøpning av venøst ​​blod inn i den arterielle blodbanen. Slike medfødte mangler inkluderer tetralogi av Fallot, transponering av hovedblodene, aorta-atresia, lungearteri og venøs munn (til høyre);
  • VPS, som indikerer dannelsen av en obstruksjon i banen for normal blodstrøm, men dette er ikke forbundet med en arteriovenøs shunt. Dette inkluderer stenoser, koarctasjon, ectopia av hjertet, hypertrofi av hjerteelementer og så videre.

  etiologi

  Hjertesykdom hos nyfødte kan utvikle seg på grunn av:

  • forskjellige mutasjoner på gennivået;
  • ugunstig økologisk situasjon i det området hvor den gravide kvinner
  • Tilstedeværelsen av en kvinne i en anamnese av aborter, miscarriages, samt dødfødte barn;
  • bruk av visse grupper av farmasøytiske legemidler under fødsel. Spesiell fare for fosteret er antibiotika, antivirale og andre legemidler med sterk effekt;
  • arvelig disposisjon. Risikoen for at barnet utvikler hjertesykdom, øker mange ganger hvis den gravide kvinnen har nære slektninger med samme patologi;
  • smittsomme sykdommer, som kvinnen led under barnebarnet. Spesielt farlig er cytomegali, rubella, herpes. Spesielt øker risikoen i tilfelle at disse patologiene rammer en kvinne i de tidlige stadiene av graviditeten. Faktum er at på dette tidspunkt foregår dannelsen av alle organer;
  • alder av den gravide kvinnen. Forskere har lagt merke til en slik tendens at jo eldre en kvinne, desto større er sannsynligheten for at hun vil få et barn med hjertesykdom. Nå inkluderer risikogruppen representanter for det rettferdige kjønn, som krysset den 35 år lange grensen;
  • sterk trening i røntgenstråler;
  • bruk av en kvinne under utførelsen av et barn med store doser alkoholholdige drikkevarer. Nylig er det denne grunnen som kommer frem i utviklingen av hjertefeil. Alkohol har en skadelig effekt, ikke bare på mors kropp, men også på kroppen av hennes ufødte baby.

  symptomatologi

  Symptomer som indikerer hjertesvikt hos nyfødte, er direkte avhengig av type mangel, samt på alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen. Små feil i størrelse manifesterer seg ikke på noen måte, noe som i stor grad kompliserer deres rettidige diagnose. Men det er verdt å merke seg at selv alvorlige former for anomalier kan være helt asymptomatiske, noe som ofte forårsaker død av en nyfødt i hans tidlige dager. Lagre livet til en baby med alvorlige defekter som ikke tillater at hjertet fungerer normalt, det er bare mulig gjennom operativ inngrep. Det kan ikke være spørsmål om konservativ terapi.

  Hovedtegnene som kan indikere tilstedeværelse av anomalier i kardiovaskulærsystemet i babyen:

  • økt luftveisbevegelser per minutt;
  • dannelse av ødem (spesielt på bena);
  • svakhet;
  • apati;
  • Barnet svak suger brystet og kan til og med helt forlate det;
  • alvorlig takykardi
  • hyppig oppblåsning;
  • cyanose. Det er spesielt uttalt i lemmer og i regionen av den nasolabiale triangelen;
  • lyder i hjertet. De kan bare oppdages av en kvalifisert lege i løpet av auskultasjon.

  grader

  Graden av sykdom bestemmes avhengig av alvorlighetsgraden av de manifesterte symptomene. Totalt tildeler sine klinikere 4:

  1 grad - tilstanden til babyen er relativt stabil. Hjerteaktivitet er innenfor normale grenser. Vanligvis krever denne graden ikke spesifikk behandling;

  2 grader - symptomene øker gradvis. Det er problemer med fôring av barnet, og åndedrettsfunksjonen er svekket.

  3 grad - klinikken komplementeres av nevrologiske manifestasjoner, siden hjernen ikke er tilstrekkelig tilført med blod;

  4 grader - terminal. I tilfelle av progresjonen opplever pasienten undertrykkelse av respiratorisk og kardial aktivitet. Vanligvis slutter det med dødelig utgang.

  diagnostikk

  Hittil er den mest informative metoden, som gjør det mulig å identifisere tilstedeværelsen av anomalier i hjertets struktur, ECHO-kardiografi. Denne metoden gir legen en mulighet til å vurdere tilstanden til alle elementene i hjertet - kamre, skillevegger, ventiler, hull. Også, leger ofte ty til Doppler. Metoden gjør det mulig å oppnå informasjon om intensiteten av blodstrømmen, dens turbulens.

  Ytterligere diagnostiske metoder:

  Helbredende tiltak

  Med hjertefeil er den eneste korrekte behandlingsmetoden kirurgisk inngrep. Medisinering kan bare dempe alvorlighetsgraden av symptomer. Nå ty til operasjoner av to typer: åpen og minimalt invasiv.

  Minimalt invasive operasjoner er mer egnet for å eliminere anomalier av partisjoner mellom atria og ventrikler. Røntgen endovaskulær metode lar kirurgen å installere en okkluder som vil lukke den dannede feilen.

  Åpen operativ intervensjon utføres i tilfelle deteksjon av alvorlige sammorbide vices. Under operasjonen åpnes brystbenet. Dermed har legen direkte tilgang til pasientens hjerte. Disse tiltakene, selv om de er traumatiske, er svært effektive.

  Hvis du tror at du har det Hjertesykdom hos barn og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en barnelege, en kardiolog.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Hjertefeil er anomalier og deformasjoner av enkelte funksjonelle deler av hjertet: ventiler, skillevegger og åpninger mellom kar og kamre. På grunn av deres feilfunksjon er blodsirkulasjonen forstyrret, og hjertet stopper å oppfylle sin hovedfunksjon - tilførsel av oksygen til alle organer og vev.

  Hypovolemi er en patologi preget av en reduksjon i volumet av blod som sirkulerer i menneskekroppen. Det indikerer utviklingen av noen patologiske prosesser. Denne tilstanden er livstruende, så akutt medisinsk hjelp er nødvendig. Kan forekomme hos noen, uavhengig av kjønn og alder.

  Sykdommen som er iboende i dannelsen av pulmonær insuffisiens, presentert i form av en masse utgang transudate fra lungekapillærene inn i hulrommet og til slutt bidra til infiltrasjon av alveolene kalles lungeødem. I enkle ord er ødemet i lungene en situasjon der væsken som har suget gjennom blodårene stagnerer i lungene. Sykdommen er karakterisert som et uavhengig symptom og kan dannes på grunnlag av andre alvorlige plager i kroppen.

  Kardiopulmonal insuffisiens er en patologi i luftveiene og kardiovaskulærsystemet, som utvikler seg på grunn av økt trykk i liten sirkulasjon. Som en konsekvens begynner hjertets høyre hjertekammer å fungere mer intensivt. Hvis sykdommen utvikler seg over en lang tidsperiode, og det ble behandlet, vil muskelstruktur av høyre hjerte gradvis øke dens masse (på grunn av hardt arbeid).

  Pneumocystis lungebetennelse eller pneumocystis er en inflammatorisk lungeskade forårsaket av patogenet. Hovedrisikogruppen er spedbarn og personer med immunsvikt. Det patologiske stoffet kan trenge inn i menneskekroppen på flere måter, men oftest utføres infeksjonen av luftbårne dråper. I tillegg kjenner klinikere mange predisponerende faktorer som øker sannsynligheten for å utvikle en slik sykdom.

  Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

  Hjertehemmeligheter. Hjertefeil hos barn

  Hjertesykdom hos barn: symptomer, diagnose, utvikling og behandling

  Medfødte hjertefeil hos spedbarn er sjeldne og kan i utgangspunktet ikke oppstå. Derfor betaler barnelegger og foreldre noen ganger ikke riktig oppmerksomhet mot denne patologien, men krever ofte akutt hjelp. Å vite om medfødte hjertefeil er nødvendig for å hjelpe til med krummer.

  Medfødte hjertefeil er hjertets anatomiske defekter, dets valvulære apparat eller fartøy som har oppstått i utero, før barnets fødsel. De forekommer med en frekvens på 6-8 tilfeller per tusen fødsler, og opptar førsteplassen i dødeligheten av nyfødte og barn i det første år av livet.

  Det er trist, men faktum er at selv med nøye overvåkning av graviditet, savner leger ofte medfødte hjertefeil. Dette skyldes ikke bare mangelen på tilstrekkelig kvalifisering av spesialister på dette feltet (patologi er sjeldne - liten erfaring) og ufullkommen utstyr, men også med den særegne føtale blodstrømmen.

  Derfor, selv om graviditeten gikk gunstig og alle nødvendige undersøkelser ble gjennomført, er det nødvendig å sjekke babyens hjerte etter fødselen. Dessverre er kun elektrokardiografi innenfor klinisk undersøkelse omfattet av obligatoriske screeningsmetoder for undersøkelsen i løpet av 1 måned. Imidlertid kan et elektrokardiogram i denne alderen ikke endres, selv med komplekse medfødte hjertefeil. I tillegg har ikke alle polyklinikker ansatte som er trent til å ta EKG-film fra spedbarn. Til 100% kan tilstedeværelsen av medfødt hjertesykdom utelukkes ved å benytte seg av en slik undersøkelse som ekkokardiografi eller ultralydundersøkelse av hjertet. Men under en betingelse: hvis det utføres, vil det være en erfaren lege. Ikke alle klinikker har en slik enhet og en høyt kvalifisert spesialist. Hvis det er mistanke om medfødt hjertesykdom, retter barnelege barnet til å gjennomføre denne studien til et annet polyklinisk eller kardiologisk kirurgisk senter. Imidlertid er noen medfødte hjertefeil i de første månedene av livet asymptomatiske, dvs. har ingen manifestasjoner, eller de er svært ubetydelige. For å være trygg på babyens helse kan foreldrene gjøre denne studien uten henvisning, betalt i medisinske senter.

  Hva kan varsle lege og foreldre?

  • Støy i hjertet. Det avsløres av legen når du lytter til babyens hjerte. Ekkokardiografi er obligatorisk i dette tilfellet. Støy er organisk, som er forbundet med hjertesykdom, og uorganisk eller funksjonell.
   Funksjonell støy hos barn er normen. Som regel er de forbundet med veksten av hjertekamrene og karene, samt tilstedeværelsen av en ekstra akkord eller trabeculae i hulrommet til venstre ventrikel (kammeret i hjertet). En akkord eller trabecula er en ledning som strekker seg fra den ene veggen til ventrikkelen til den andre. En turbulent blodstrøm oppstår rundt den, noe som resulterer i hørsel av karakteristisk støy. I dette tilfellet kan du si: "Mye støy ut av ingenting", siden denne funksjonen ikke er en medfødt hjertesykdom og ikke fører til hjertesykdom.
  • Dårlig vektøkning. Hvis du er i de første månedene av livet babyen legger til mindre enn 400 gram, er det en anledning til å referere til en pediatrisk kardiolog for en grundig inspeksjon, som mange hjertesykdommer manifestere seg er forsinket fysisk utvikling av barnet.
  • Dyspné (brudd på frekvens og dybde i pusten) og økt tretthet. For å se mild dyspné er legens privilegium, da dette krever tilstrekkelig erfaring. Mamma kan legge merke til utmattingen av babyen under suging, den lille er spiser av og til, og ofte trenger han en pust for å samle styrke.
  • takykardi (hjertebank).
  • cyanose (cyanose av huden). Det er karakteristisk for komplekse, såkalte "blå" hjertefeil. I de fleste tilfeller, på grunn av det faktum at i den arterielle blod, oksygenrikt (rød), som går gjennom fartøyene på hud og andre organer, er blandet på grunn av mangelen veneblod, oksygenfritt (mørk, nærmere lilla farge), som må falle i lungene for å berike med oksygen. Cyanose kan uttrykkes litt, så det er vanskelig å legge merke til enda en lege, og kan være intens. Med moderat cyanose får leppene en fiolett nyanse, blå blir huden under neglene av barnet, hælene er blå.

  Jeg vil gjerne legge til at i nærvær av hjertesykdom kan det ikke være noen av disse tegnene, eller de vil bli uttrykt svært ubetydelig i de første månedene av barnets liv, derfor er det ønskelig å utføre ekkokardiografi for alle barn. Det er umulig å fortelle om alle medfødte hjertesykdommer i en artikkel, det er omtrent 100 av dem. La oss dvele på de hyppigst oppstått. Disse inkluderer den åpne arterielle kanalen, defekten i interventrikulær septum.

  Åpen arteriell kanal

  Et fartøy som forbinder aorta (stort fartøy, avløpet fra hjertet og bærer arterielt blod) og lungearterien (fartøyet som strekker seg fra den høyre ventrikkel og bærer venøst ​​blod til lungene).

  Normalt eksisterer den åpne arterielle kanalen i intrauterin perioden og bør lukkes i løpet av de to første ukene av livet. Hvis dette ikke skjer, sier de at det er en hjertefeil. Tilstedeværelsen eller fraværet av eksterne manifestasjoner (dyspné, takykardi, etc.) avhenger av feilens størrelse og form. Eksterne manifestasjoner, synlige for moren, er kanskje ikke i en ettårig baby, selv med store kanaler (6-7 mm).

  Den åpne arterielle kanalen har en lydsymptomatologi, og legen som regel lytter lett til støyen i hjertet. Graden av intensitet avhenger av kanalens diameter (jo større kanal, jo høyere er lyden), og også i barnets alder. I de første levedager selv store kanaler er vanskelig å høre, fordi på dette tidspunkt trykket i lungearterien er vanlig hos barn er høy, og derfor er det et stort utslipp av blod fra aorta til lungearterien (som bestemmer støy), som blodet trykkforskjellen mellom små fartøyer. Ytterligere trykk i lungearterien minker og blir 4-5 ganger mindre enn i aorta, utslipp av blod øker, og støy øker. Derfor kan leger på sykehuset ikke høre lyd, det kommer til å sees senere.

  Således, som et resultat av drift av ductus arteriosus i lunge blodkar faller mer enn normalt med den økte belastning over tid sine vegger endres irreversibelt blir mindre smidig, mer tett begrenser deres lumen, noe som resulterer i dannelsen av pulmonal hypertensjon (en betingelse som øker trykket i lungene i lungene). I begynnelsen av denne sykdommen, når endringer i lungekarrene fortsatt er reversible, kan man hjelpe pasienten ved å utføre operasjonen. Personer med de siste stadier av pulmonal hypertensjon har lav levealder og dens dårlig kvalitet (åndenød, tretthet, markert begrensning av fysisk aktivitet, hyppige inflammatoriske sykdommer bronkopulmonare, besvimelse, etc). Pulmonal hypertensjon dannes kun med store kanaler (over 4 mm), og dets irreversible stadier - vanligvis til ungdomsårene. Når en liten mengde av strømning pulmonal hypertensjon ikke blir dannet, men det er en risiko for bakteriell endokarditt - hovedsakelig på grunn av det faktum at den stråle av blod under høyt trykk "treff" veggen i lungearterien, noe som over tid under denne påvirkning varierer og er avhengig av betennelse i større grad, enn sunt vev. Bakteriell endokarditt - en spesiell type av blodforurensning, som påvirkes endokardium (det indre lag av hjertet og blodårer) og ventiler. Forebygging av denne sykdommen er å bekjempe kroniske foci av infeksjon, som omfatter: karies tenner, kronisk betennelse i mandlene (betennelse i mandlene), kroniske polyppene (betennelse i nese-svelg-mandel), inflammatorisk nyresykdom, skrubbsår, etc. Selv med slike tiltak som for eksempel tannutvinning, er det nødvendig å "dekke" med antibiotika (disse legemidlene er foreskrevet av en lege).

  I det første år av livet er det mulig å redusere stor og spontan lukning av små kanaler. Når det kommer til kirurgi, møter foreldrene et valg. Operativ inngrep kan være av to typer. I ett tilfelle forbindes kanalen, åpner thoraxen ved bruk av kunstig ventilasjon (det vil si at apparatet "puster" for barnet). I andre tilfelle er kanalen lukket endovaskulært. Hva betyr dette? Gjennom lårbenet til den åpne arterielle kanalen blir det innført en leder, i enden av hvilken det er en lukkeanordning, er den festet i kanalen. I små kanaler (opptil 3 mm) blir spiraler vanligvis brukt, med store - okklusjoner (de ligner en sopp eller spiral, avhengig av endringen). En slik operasjon utføres som regel uten kunstig ventilasjon, barn slippes hjem 2-3 dager etter det, selv sømmen forblir ikke. Og i det første tilfellet blir vanligvis utslippet gjort på den sjette og åttende dagen, og det er en søm på den posterolaterale overflaten av ryggen. Med alle de åpenbare fordelene ved endovaskulær intervensjon har også ulemper: det er vanligvis ikke utført for barn med svært store kanaler (7 mm), er denne operasjonen for foreldre å betale, fordi, i motsetning til den første, Helsedepartementet det ikke betale mer enn det, som og etter noen inngrep kan det være komplikasjoner, hovedsakelig på grunn av det faktum at gjennom små barns fartøy må du bruke en ganske stor diameter enhet. De hyppigste av disse er tromboser (blodproppdannelse) i lårarterien.

  Atrial septal defekt

  Det er en kommunikasjon mellom to atria (kamre i hjertet, hvor blodtrykket er lavt). En slik melding (et åpent ovalt vindu) er i utero i det hele tatt. Etter fødselen stenger den: mer enn halvparten - i den første uken i livet, resten - opp til 5-6 år. Men det er folk som har et åpent ovalt vindu for livet. Hvis størrelsen er liten (opptil 4-5 mm), påvirker det ikke hjertets og menneskers helse. I dette tilfellet anses det åpne ovale vinduet ikke som en medfødt hjertesykdom, krever ikke kirurgisk behandling. Hvis størrelsen på defekten er over 5-6 mm, er det allerede en hjertesykdom - en defekt av det interatriale septumet. Svært ofte finnes det ingen eksterne manifestasjoner av sykdommen til 2-5 år, og med små defekter (opp til 1,0 cm) - og mye lenger. Da begynner barnet å ligge bakover i fysisk utvikling, det er økt tretthet, hyppig forkjølelse, bronkitt, lungebetennelse (lungebetennelse), dyspné. Sykdommen skyldes det faktum at blodkarene kommer inn i det "ekstra" blodet gjennom defekten, men siden trykket i begge atria er lavt, er utslipp av blod gjennom hullet liten. Pulmonal hypertensjon dannes langsomt, vanligvis bare i voksen alder (i hvilken alder dette skjer, avhenger av størrelsen på defekten og pasientens individuelle egenskaper). Det er viktig å vite at mangler i det interatriale septumet kan reduseres betydelig eller nær spontant, spesielt hvis de er mindre enn 7-8 mm i diameter. Deretter kan kirurgisk behandling unngås. Og som regel er personer med små defekter i interatrialseptum ikke forskjellige fra friske personer, risikoen for bakteriell endokarditt er lav - det samme som hos friske. Operativ behandling er også mulig på to måter. Den første - med kunstig sirkulasjon, hjertestans og patching, eller suturering av defekten i det interatriale septumet. Den andre er en endovaskulær lukning ved hjelp av en okkluderer, som settes inn i hjertehulen ved hjelp av en leder gjennom karene.

  Defekt av interventricular septum

  Denne kommunikasjonen mellom ventriklene (hjerte kammer), i hvilke, i motsetning til atria, høyt blodtrykk og i venstre ventrikkel - i 4-5 ganger mer enn i den høyre. Tilstedeværelsen eller fraværet av kliniske manifestasjoner avhenger av størrelsen på defekten og fordi i hvilket område av inngrepsseptumet det er plassert. For denne vice er en høy lyd i hjertet karakteristisk. Pulmonal hypertensjon kan danne seg raskt, begynner med andre halvdel av livet. Det skal bemerkes at dannelsen av pulmonal hypertensjon og hjertetrykkøkning i de riktige deler av støyen i hjertet begynner å synke, da avløpet gjennom defekten blir mindre. Det er ofte behandlet av en lege som en reduksjon i feil størrelse (dens overvekst), og fortsette å overvåke barnets bosted, uten å henvise til et spesialisert byrå. Med utviklingen av pulmonal hypertensjon til sin irreversible trinn, idet trykket i det høyre kammer blir større enn på venstre, og venøst ​​blod fra det høyre hjerte (fører blod til lungene for oksygenering) begynner å gå inn i venstre (som oksygenrikt blod blir sendt til alle organer og vev). Pasienten har cyanose i huden (cyanose), fysisk aktivitet reduseres. I denne tilstanden kan pasienten bare hjelpe hjerte- og lungetransplantasjon, som i vårt barn ikke gjør barn.

  På den annen side er defektene i interventrikulær septum utsatt for spontan lukning, som er knyttet til egenskapene ved vekst av intrakardiale strukturer i babyen, slik at de vanligvis ikke skynder seg å bli eliminert av kirurgiske metoder umiddelbart etter fødselen. I nærvær av hjertesvikt, symptomene på som bestemmer legen foreskrevet medisiner for å støtte arbeidet til hjertet og følge dynamikken i utviklingsprosessen, ser på babyen hver 2-3 måneder og ekkokardiografi. Hvis størrelsen på defekten er redusert til 4-5 mm eller mindre, fungerer slike feil som regel ikke, da de ikke påvirker helsen, ikke forårsake lungehypertensjon. Hvis det kommer til kirurgi, så lukk defektene i interventricular septum i de aller fleste tilfeller ved hjelp av kunstig sirkulasjon, stoppe hjertet med en lapp. Imidlertid, i en alder av 4-5 år, med liten defektstørrelse og en bestemt lokalisering, er endovaskulær lukning mulig med en okkluderer som styres gjennom karene. Det bør bemerkes at det er bedre sett i sentrum av kardiovaskulær kirurgi (der leger, inkludert leger, ehokardiografistov, som er svært viktig, er opplevelsen mer). Hvis størrelsen på defekten er redusert til 4-5 mm eller mindre, fungerer slike feil som regel ikke, da de ikke påvirker helsen, ikke forårsake lungehypertensjon.

  Hjertesykdom i spørsmålet

  Hvis et barn mistenkt hjertesykdom, med et barn så snart som mulig for å gjøre en avtale for en pediatrisk kardiolog eller pediatrisk hjertekirurgi, er det ønskelig - midt i hjerte-kirurgi, hvor de kan tilbringe kvalitetstid ekkokardiografisk og elektrokardio studere og undersøke barnet erfaren kardiolog. Indikasjonene og varigheten av operasjonen er alltid satt individuelt. I nyfødtiden og opptil seks måneder er risikoen for komplikasjoner etter operasjon hos barn høyere enn i eldre alder. Derfor, hvis barnets tilstand tillater det, er det lov til å vokse ved å utnevne eventuelt medikamentell behandling, økende vekt i løpet av denne tiden blitt mer modne nervøse, immunsystemet og andre systemer i kroppen, og noen ganger lukket defekter, og barnet er ikke lenger nødvendig å operere.

  I tillegg er det i nærvær av medfødt hjertesykdom nødvendig å undersøke barnet for tilstedeværelse av anomalier og forstyrrelser fra andre organer, som ofte kombineres. Ofte forekommer medfødte hjertefeil hos barn med genetisk og arvelig patologi, så det er nødvendig å konsultere en genetiker. Jo mer informasjon om et spedbarns helse før operasjonen, desto mindre er risikoen for postoperative komplikasjoner.

  I konklusjonen, ser vi at hvis alt babyen med de feilene, vi snakket om, kan du ikke unngå kirurgisk behandling, i de fleste tilfeller, etter operasjonen barnet er utvinne, er ikke forskjellig fra sine jevnaldrende, tåler trening, vil han ikke ha noen restriksjoner på jobb, i skolen og i familielivet.

  Ekaterina Aksenova, barnelege, Cand. honning. Vitenskap, NTSTSH dem. AN Bakaleva RAMS, Moskva

  Medfødt hjertesykdom hos nyfødte

  Hjertesvikt hos nyfødte

  Medfødt hjertesykdom hos nyfødte eller CHD er anatomiske feil som observeres i kroppens viktigste organ, vaskulære forbindelser, ventilapparater og andre avdelinger. Til dags dato er det mange varianter av hjertesykdom som utvikler seg selv i mors livmor.

  Hva provoserer forekomsten av sykdommen

  Årsaker til hjertesykdom, observert hos nyfødte, kan være som følger:

  • Barnets mor hadde tidligere aborter, erfarne spontanaborter, fødselen av en død baby eller fødsel før målet dato, generelt, knyttet til hennes graviditet med sterke negative følelser;
  • Årsaker til UPU kan gjemme seg i infeksjoner som har penetrert den gravide kvinnens kropp i de tidligste stadiene av svangerskapet, når babyens kar og hjerte plasseres og dannes;
  • Tilstedeværelse av en gravid kvinne med helseproblemer, å overvinne som krever opptak av alvorlige rusmidler;
  • Siden medfødt hjertesykdom har en arvelig natur, risikoen for utseendet på hvert ekstra barn i tilfelle at en av hans slektninger har allerede en lignende problem.

  Som vist av en medisinsk praksis er en hjertefeil hos nyfødte vanligvis lagt på 3-8 uker med intrauterin liv, når fosteret begynner å utvikle hjerte- og vaskulære forbindelser som serverer den.

  Hvis fremtidsfødsel har hatt en virussykdom i første trimester av svangerskapet, øker risikoen for å oppnå en arving med CHD flere ganger. Den mest lumske i denne forbindelse er virusene av herpes og rubella, selv om den negative effekten kan ha hormoner, smertestillende midler og andre "alvorlig "Av medisiner.

  Hvordan kan du identifisere sykdommen?

  Vanligvis er de første tegnene på patologien gjenkjent allerede i barselsavdelingen, men med den oljede patologien kan babyen til og med sendes hjem.

  Det er der som årvåkne foreldre selv kan merke følgende tegn på medfødt hjertesykdom hos nyfødte:

  • Barnet suger neppe brystet sitt;
  • Hyppig regurgiterer han ofte;
  • Barnets frekvens øker som hjerte muskel sammentrekning reduseres til 150 slag per minutt;
  • På den nasolabiale triangelen vises armer og ben blå, mer kjent som cyanose;
  • Symptomer på hjertesykdom, vanligvis observert hos nyfødte. begynner gradvis å utvikle seg til en respiratorisk og hjerteliv, der det er en svak økning i vekt, hevelse og kortpustethet;
  • Barnet blir sliten veldig fort;
  • Barnet kaster brystet for å hvile, og over overleppen ser svette ut;
  • Ved undersøkelse av en barnelege, blir slike symptomer tydelige. som hjertemormer. I en slik situasjon er det obligatorisk å ha EKG og konsultere en kardiolog.

  Prosessen med avklaring og diagnose

  Hvis et barn mistenker hjertesvikt, sendes han øyeblikkelig for å se en kardiolog eller umiddelbart til et kardiologisk kirurgisk senter. Hans stab nok en gang vist alle symptomene og identifisere dem med alle typer hjertefeil, for å vurdere innholdet i puls og blodtrykk, studere status for alle systemer og organer, gjennomføre relevante studier og analyser.

  Hvis feilen forårsaker tvil, må babyen gjennomgå en kateterisering - innsetting av sonden gjennom karene.

  Foreldre selv er ofte indignert at patologien ikke ble etablert i svangerskapet, da det var mulig å avgjøre om svangerskapet ble avsluttet.

  Årsakene til denne situasjonen kan være flere:

  • mangel på profesjonalitet av kvinnelige rådgivere;
  • Utilstrekkelig utstyr som brukes til å gjennomføre standard og planlagt forskning;
  • naturlige egenskaper av strukturen i hjertet og fosterets kar, som forhindrer å se tilstedeværelsen av anomalier.

  Mulige metoder for kur

  Radikal behandling av hjertesykdom oppdaget hos nyfødte. består bare i kirurgisk inngrep, siden behandling med medisiner gjør det mulig bare å lindre intensiteten av symptomer og midlertidig forbedre livskvaliteten til en liten person.

  Vanligvis brukes medisiner for å forberede barnets kropp til etterfølgende kirurgisk vold.

  Åpne operasjoner utføres om nødvendig behandling alvorlige vices av en kombinert type, når du trenger å utføre en stor mengde kirurgisk inngrep umiddelbart.

  Slike prosedyrer utnevnes:

  • pasienter hvis helsetilstand tillater dem å vente på sin tur ved operasjonen, som kan vare et år eller mer;
  • barn som må rette feilen i de neste seks månedene;
  • pasienter som trenger behandling i maksimalt et par uker
  • barn med alvorlig UPU som kan dø i de neste 12-24 timer.

  Det er uheldig, men det er babyer som kun har en ventrikel siden fødselen, ikke hjerte septum eller en underutviklet ventil. disse babyer kan bare regne med palliative inngrep, hvor helsetilstanden forbedres midlertidig.

  I tilfelle av mindre hjertesvikt, anbefaler leger at foreldrene holder seg til taktikken for å vente. Så, for eksempel, en helt åpen arteriell kanal er ganske i stand til selvlukkende noen måneder etter at babyen ble født.

  Og en slik anomali som aortaklaff med to ventiler, og viser ikke sin tilstedeværelse i det hele tatt, noe som helt avviser behovet for medisinsk eller kirurgisk inngrep.

  Hva er fulle av en slik sykdom?

  Konsekvenser av medfødt hjertesykdom hos nyfødte kan være de mest beklagelige hvis de ikke diagnostiseres i tide og ikke starter behandling.

  Ellers er det all sjanse for at et barn kan leve et normalt liv, bare periodisk å besøke en kardiolog og gjennomføre forebyggende studier.

  Det er sannsynlig at av hensyn til konsekvensene av operasjoner igjen gjort seg gjeldende, måtte lære arving til behovet for å gjennomføre mulig trening, mye å være utendørs, spise berikede matvarer og unngå avhengighet til alkohol, tobakk og søtsaker.

  Medfødt hjertesykdom hos nyfødte: årsaker, symptomer, behandling

  Bilde fra lori.ru

  Medfødt hjertesykdom kalles anatomiske defekter av forskjellige slag i hjertekonstruksjonene som oppstår under intrauterin periode med fosterutvikling. Hos barn utsettes medfødte hjertefeil hos de "blå" og "hvite" gruppene, avhengig av anrikning av blodet med karbonsyre eller uttømming av blod ved oksygen.

  klassifisering

  Den første gruppen inkluderer:

  • Fallots tetrade (pulmonalstenose, defekten i skilleveggen mellom ventriklene, aorta og øke forskyvning mot høyre på grunn av alle de høyre ventrikkel);
  • transposisjon av store fartøy, når arterier og årer forandrer steder
  • atresi (når lumen vokser) lungearterien.

  Den andre gruppen inkluderer:

  • defekt av septum mellom atria;
  • defekt av inngrepsseptum.

  Valvulære defekter inkluderer feil på ventilene:

  • stenose (innsnevring) eller utilstrekkelig (overdreven ekspansjon) av aortaklappen;
  • stenose eller mangel på mitral- eller tricuspid-ventilen.

  Årsaker til medfødt hjertesykdom hos nyfødte

  Hjertet er dannet fra den andre til den åttende uka med graviditet, og hvis barns skadelige faktorer i løpet av denne perioden utvikler medfødte hjertefeil. Av årsaker inkluderer - gen- og kromosommutasjoner, alder på en kvinne, dårlige vaner, arvelighet, påvirkning av narkotika og infeksjoner, økologi og kjemiske effekter.

  symptomer

  Nyfødte har visse symptomer som antyder en vice. Dette er først og fremst støy i hjertet på grunn av forstyrret blodgjennomstrømning gjennom hjertets kar og kamre. Imidlertid er de ikke alltid, særlig hos små barn. Støy kan vises på dag 3-4 og senere. Cyanose av huden kan oppstå på grunn av oksygenutmattelse og karbondioksidberikning. Det kan være på ansikt, lemmer og kropp. Hos barn med medfødte hjertefeil er det tegn på hjertesvikt med økt hjertefrekvens, puste, forstørret lever, hevelse. Det er en spasme av blodkar med kjøling av hender og føtter, lyshet, elektrokardiografiske egenskaper av hjertet.

  Nyfødte barn med hjertefeil er slap, suger sårt i brystene, ofte regurgitate og blir blå når de gråter, fôrer. De slår veldig ofte hjerte.

  diagnostikk

  I utgangspunktet kan hjertesykdom bli sett på ultralyd i svangerskapet, fra 14 uker, mange av dem kan allerede bli anerkjent, og forberede seg på denne moren. Fødsel utfører på en spesiell måte og driver barnet omgående, om mulig.

  Etter en fødsel med mistanke om en veske blir hjertet undersøkt med ultralyd og elektrokardiografiske metoder, vil fonokardiografi avsløre hjerteklump. For å klargjøre blemish og utvikle en strategi, utføres operasjoner med ekstravaskulær kateterisering, måling av trykket i hjertehulene, kontrasterende og utførelse av røntgenstråler. Om nødvendig brukes tomogrammer og magnetisk resonansbilde (MR) til å diagnostisere medfødt hjertesykdom.

  behandling

  Lyse grader krever observasjon av en kardiolog og regelmessige undersøkelser.

  Sterke laster opereres på forskjellige tidspunkter, men vanligvis jo tidligere, desto bedre. Operasjoner utføres på det åpne hjertet med et apparat av kunstig sirkulasjon, men i de siste årene har endoskopiske operasjoner blitt omfattende innført for behandling.

  Noen ganger operasjoner er gjort i flere stadier, i utgangspunktet lindre tilstanden, og deretter forberede seg på en radikal operasjon for å fullstendig eliminere vices. Med et støttende mål før eller etter operasjonen, er kardiotoniske legemidler, antiarytmika og blokkere foreskrevet. Prognosen for en rettidig drift er gunstig, med forsømte eller alvorlige laster - prognosen er usikker.

  Forfatter: Alena Paretskaya, barnelege

  Årsaker til hjertesykdom hos nyfødte

  Medfødt hjertesykdom er et vanlig navn på flere hjertefeil forårsaket av brudd på intrauterin utvikling. Vesken kan oppdages ved fødselen eller kan forbli ubemerket i flere år. Hjertefeil kan være enslige fødselsskader eller manifest i komplekse kombinasjoner. Hos nyfødte er det mer enn 35 kjente medfødte hjertefeil, men færre enn ti er vanlige. Årlig er 8 fødsler av spedbarn med medfødt hjertesykdom per 1000 nyfødte registrert i USA. To til tre av disse åtte lider av potensielt farlige hjertefeil.

  I USA, av de ca. 25 000 babyer født årlig med medfødt hjertesykdom, lider også 25% av andre lidelser, inkludert kromosomale abnormiteter. For eksempel har 30 til 40% av alle barn med Downs sykdom medfødt hjertesykdom.

  Fremtiden for et barn med medfødt hjertesykdom avhenger av alvorlighetsgrad av mangelen, på aktualitet og suksess for behandlingen. Hvis noen barn har alvorlig hjertesykdom uten behandling, kan døden oppstå snart etter fødselen. I de fleste tilfeller er defekten liten eller kan gjenopprettes kirurgisk, slik at barnet kan leve et langt liv for en sunn person med liten eller ingen restriksjoner.

  Feil (ikke-helbredende) av septum i hjertet

  Den vanligste hjertesykdommen hos nyfødte er skiltet i septumet - en unormal åpning i septum (veggen som adskiller hjerteets venstre og høyre hulrom). Nesten 20% av alle tilfeller av medfødt hjertesykdom - defekter av interventricular septum - åpninger i veggen mellom hjertets overkamre.

  Mange av manglene i septum er små og kan spontant lukke i barnets første år. Vanligvis kompliserer disse små feilene ikke utviklingen av barnet. Når det gjelder større mangler, er gjenopprettingsoperasjon oftest nødvendig for utvinning.

  Åpen arteriell kanal

  Før fødsel fosterets kardiovaskulære systemet er utformet slik at blodet omgår den ødelagte føtale lungene, passerer gjennom en spesiell kanal (ductus arteriosus) mellom lungearterien som fører blod til lungene, og aorta, dvs. arterien som fører blod til kroppen.

  Vanligvis lukker denne kanalen innen noen få dager eller uker etter barnets fødsel. Hvis kanalen ikke lukker, kalles denne tilstanden en tilstand med en åpen arteriell kanal. Da kanalen ikke lukkede, blodet allerede mettet med oksygen i lungene pumpes ubrukelig tilbake gjennom lungene, noe som skaper en ekstra belastning på hjertet.

  I USA, mindre enn 10% av alle barn født hvert år med hjertefeil, patent ductus arteriosus åpen, denne defekten er oftest sett hos premature barn og barn født med lav fødselsvekt.

  For øyeblikket, for å lukke den åpne arterielle kanalen, anvendes kirurgiske behandlingsmetoder, ledsaget av bare mindre komplikasjoner. Ved premature spedbarn kan de åpne kanalene lukkes ved hjelp av en serum-intravenøs behandling.

  En mindre vanlig, men mer alvorlig misdannelse er en tilstand som kalles tetotogi av Fallot - en kombinasjon av fire forskjellige hjertesykdommer. Et barn født med en slik visum har:

  - Hole mellom hjernens nedre venstre og høyre kamre (kjent inngrep i interventricular septum);

  - Fordeling av aorta - arterien som bærer blod gjennom hele kroppen

  - Redusert blodgjennomstrømning til lungene (kalt stenose i lungestammen);

  - Utvidelse av høyre ventrikel (nedre høyre kammer).

  Etter denne defekten griper inn i blodstrømmen til lungene, er en del av venøst ​​blod inn i kroppen sendes tilbake uten valg av oksygen, og en babyens hud får en blåaktig fargetone. Fallotens tetralogi er hovedårsaken til utseendet til "blåaktige" barn.

  Uten operasjon i begynnelsen av livet, lever barn med tetralogi av Fallot sjelden til ungdomsårene. Imidlertid tillater de utviklede moderne kirurgiske behandlingsmetodene i nesten alle tilfeller å kvitte seg med denne feilen. Gjennomføring av store arterier

  Noen barn har lungearteri fra venstre ventrikel og aorta fra høyre. Det motsatte er imidlertid normalt. Transponering av to store arterier i et barns kropp er den vanligste årsaken til alvorlig cyanose hos nyfødte. Uten behandling dør slike babyer nesten alltid i de første dagene av livet. Urgent kirurgisk inngrep er nødvendig. Utsiktene for barn som får behandling er utmerket.

  En annen vanlig hjertesykdom hos nyfødte er coarctation av aorta - innsnevring av hovedarterien, gjennom hvilken blodet bæres fra hjertet gjennom hele kroppen. Denne feilen, observert dobbelt så ofte hos gutter enn hos jenter, påvirker blodsirkulasjonen i barnets kropp og fører til en sterk økning i blodtrykket (arteriell hypertensjon). Før metodene for rekonstruktiv kirurgi ble utviklet, kunne de fleste babyer med en slik tilstand ikke overleve. For tiden kan koagulering av aorta herdes ved hjelp av operasjonsmetoder.

  Stenose av aorta og pulmonal stamme munn

  Andre vanlige hjertefeil inkluderer unormalt innsnevrede ventiler mellom hjørnets nedre kamre og to store arterier som kommer fra hjertet. Hvis den innsnevrede ventilen er mellom venstre ventrikel og aorta, blir denne sykdommen kalt stenose av aortaåpningen. Hvis den innsnevrede ventilen er mellom høyre ventrikel og lungearterien som bærer blodet til lungene, blir denne sykdommen kalt stenose i lungekroppen. Ofte er innsnevring liten, og det kreves ingen spesiell behandling, og det er ikke nødvendig å begrense barnet på noen måte. For barn med strengere stenoser, kirurgisk, med lav risiko, har behandlingsmetoder blitt utviklet.

  Hvis hjertet av fosteret eller dets hovedfartøy, som ligger nær hjertet (aorta), ikke kan utvikle seg riktig før fødselen, fører det til utseende av medfødte hjertefeil. Leger kjenner ikke årsakene til 90% av alle tilfeller av medfødt hjertesykdom. Årsakene som er identifisert inkluderer infeksjonssvikt hos mødre under graviditet, genetiske mutasjoner, arvelighet og overdreven eksponering, som røntgenstråler. Medfødt hjertesykdom kan også være en arvelig sykdom.

  Det ble funnet at unormal fosterhjerteutvikling er forbundet med en mors sykdom i de tre første månedene av svangerskapet med sykdommer som rubella, cytomegalia, herpes. Ofte lider barn født med intrauterin alkohol syndrom, som skyldes bruk av overdreven mengder alkohol av moren under graviditeten, av medfødte hjertesykdommer. Hvis moren tar graviditetstabletter eller antikonvulsive medisiner under graviditeten, kan utviklingen av hjertet endre seg.

  Tegn og symptomer

  Symptomer på medfødt hjertesykdom er forskjellige. Mange barn med mindre mangler har ingen symptomer; andre har bare svake symptomer. Hvis kirurgi ikke utføres, kan spedbarn med alvorlige vices dø i løpet av de første dagene eller ukene i livet. De viktigste symptomene på hjertesvikt er rask pust og cyanose. Barn, selv de som har alvorlige vices, lider sjelden av hjerteinfarkt. Hos unger er det vanligste symptomet på hjertesykdom tretthet, kortpustethet, blåaktig hudtone. De vokser også dårlig.

  Medfødt hjertesykdom kan diagnostiseres av en lege som overvåker barnet, hans vekst og utvikling. Spesialisten lytter til barnets hjerte med et stetoskop. Hvis det er mistanke om at barnet har en medfødt hjertesykdom, blir barnet vanligvis henvist til et medisinsk senter som behandler hjertepasienter. Eksistensen av hjertefeil kan bekreftes ved hjelp av elektrokardiogrammer, røntgen-, ultralyd og andre diagnostiske studier, hvor strukturen av barnets hjerte studeres og resultatene måles.

  En av de viktigste metodene for å diagnostisere hjertefeil, utviklet i løpet av de siste førti årene, er hjertekateterisering. Tynne plastrør med små elektroniske følsomme enheter på endene blir introdusert gjennom vener og arterier av hender og føtter og blir tømt inn i hjertets og aortas kamre. Følsomme elementer tar lesingen av hjertet. Blodprøver blir trukket gjennom rørene, og en spesiell substans injiseres i hjertet slik at informasjon om bevegelse av blod gjennom kamre og ventiler kan oppnås ved hjelp av røntgenstråler. Slike opplysninger gjør det mulig for kardiologen (kardiologen) å vite nøyaktig hjernens indre syn, inkludert eventuelle strukturelle feil, deres størrelse, plassering og alvorlighetsgrad.

  Barn med medfødt hjertesykdom bør beskyttes mot utseendet av infektiv endokarditt - infeksjon og betennelse i det indre laget av hjertevev. En slik infeksjon kan forekomme hos barn med medfødt hjertesykdom etter å ha utført de fleste tannbehandlinger, inkludert tannrengjøring, fiksering av tetningene og behandling av rotkanalen. Kirurgisk behandling av halsen, munn og prosedyrer eller undersøkelse av mage-tarmkanalen (spiserør, magesekk og tarm) eller urinveiene kan også føre til infeksiøs endokarditt. Infeksiøs endokarditt kan utvikles etter operasjon på det åpne hjertet. En gang i blodet, bakterier eller sopp som vanligvis trekkes inn mot sentrum, hvor de infiserer unormal hjertevevet er utsatt for den turbulente virvelstrømning, særlig ventiler. Selv om årsaken til infeksiøs endokarditt kan være mange mikroorganismer, oftest infeksiøs endokarditt forårsaket av stafylokokk og streptokokkbakterier.

  Mange ungdommer med hjertefeil lider også av krumning i ryggraden (skoliose). Hos barn med kortpustethet kan skoliose komplisere forløpet av luftveissykdommer.

  Behandlingen av sykdommen varierer i henhold til egenskapene til feilen og dens alvor, barnets alder og den generelle tilstanden av hans helse. Barn med små hjertefeil kan ikke behandles. Barn med alvorlige hjertefeil kan trenge operasjoner i barndom og oppfølging av legen. Nesten 25% av alle barn født med hjertefeil trenger kirurgisk inngrep i deres tidligste barndom. For å bestemme hvor feilen befinner seg og alvorlighetsgraden i løpet av de første ukene av livet, må disse barna gjøre en kateterisering av hjertet.

  Nylige fremragende prestasjoner i pediatrisk tillater pediatrisk hjerteoperasjon selv for nyfødte. Tidligere har spedbarn med kompliserte, men utvinnbare hjertefeil som krever en åpen hjerteoperasjon, vanligvis gitt to operasjoner. For tiden, i mange sentre, kan et barn gjennomgå en enkelt operasjon på det åpne hjertet i løpet av det første år av livet; og dermed redusere risikoen som et barn blir utsatt for under to operasjoner, og nesten normal vekst, aktivitet og utvikling av barnet er garantert.

  Den grunnleggende operasjonen i hjertet av babyen kan utføres ved en metode basert på bruk av sterk forkjølelse kalt metoden for dyp hypertensjon. Denne metoden består i en kraftig reduksjon av kroppstemperaturen, ved å redusere prosessene som skjer i kroppen, for å redusere kroppens behov for oksygen, noe som gjør det mulig for hjerte-kar-systemet å hvile. Under slike forhold er hjertet roligt, blodløst, og dette gir kirurgen et rent felt for operasjonen. Hjertets vev slapper av, og det er mulig å gjøre en kompleks rekonstruktiv operasjon på et følsomt organ, som i nyfødte er størrelsen på en valnøtt.

  Et barn med smittsom endokarditt skal innlegges for antibiotikabehandling. Hvis barnet er alvorlig syk eller nylig har gjennomgått hjerteoperasjon, kan antibiotika resepteres før blodprøver indikerer tilstedeværelsen av en bestemt mikroorganisme som forårsaker den smittsomme sykdommen i den. Vanligvis er antibiotikabehandling foreskrevet i fire uker.

  De fleste barn med hjertefeil er ikke begrenset i sine fysiske evner. Legen skal etablere en last som er akseptabelt for barnet i skolen. Barn bør oppfordres i deres ønske om å jobbe på grunn av deres fysiske evner, for å delta i skolens fysiske sysler, selv om de kanskje må hoppe over noen av de mest intense sysler. Det er nødvendig å opprettholde en balanse slik at kravene og etterspørselen etter barn er normale, men ikke overstiger deres fysiske evner.

  Barn med hjertefeil bestemmer vanligvis for seg selv en akseptabel belastning. Med fysisk aktivitet tvinger kroppen deres til hvile når de når sine fysiske grenser.

  For barn som har gjennomgått hjerteoperasjon, kan problemet være ideen om sin egen organisme; barn trenger å bidra til å utvikle en positiv oppfatning av seg selv og tilby dem situasjoner der de fysisk vil lykkes.

  Barn med hjertefeil kan ofte være fraværende fra skolen. De bør oppfordres og oppfordres til å holde tritt med sine jevnaldrende. Siden noen barn med alvorlige hjertefeil ikke kan utføre slik manuell arbeid som voksne, trenger de spesiell og profesjonell opplæring.

  For tiden kan det meste av medfødt hjertesykdom ikke forhindres.

  Det eneste unntaket er hjertefeil, forårsaket av rubella, som bæres av moren under graviditet (hvis moren ikke er vaksinert mot denne sykdommen minst tre måneder før graviditeten). I en mor som under graviditet avstår fra å ta medisiner og alkohol og ikke blir utsatt for bestråling, reduseres risikoen for et barns medfødt hjertesykdom. Det er svært viktig å forhindre utvikling av infeksiv endokarditt hos barn med organisk hjertesykdom. Før du utfører dental- og kirurgiske prosedyrer, bør du varsle legen eller tannlegen om tilstanden til barnets hjerte. Et slikt barn bør gis antibiotika før og etter å utføre dental- og kirurgiske prosedyrer som kan forårsake blødning. For å forebygge endokarditt bør barn med organisk hjertesykdom ikke delta i skolens tannlege screeningsprogrammer uten antibiotisk behandling. Forebygging av sykdommen bør også omfatte nødvendig tannhygiene og tannpleie.

  Et ungdomspar som bestemmer sannsynligheten for å få barn med medfødt hjertesykdom, kan være nyttig for å få en genetikeres råd. Dette gjelder spesielt for de som tenker på faderskap eller morskap, og som har medfødte hjertefeil eller arvelige familiesykdommer, som Downs sykdom eller muskeldystrofi.

 • Les Mer Om Fartøyene