Hjertesykdom hos et barn

Hvis barnet ditt er diagnostisert som å ha et hjertesvikt, bør du ikke fortvile. Hjertesykdommer behandles. I dag skal vi snakke om noen funksjoner ved omsorg for babyer med hjertefeil.

Hvordan oppdage et barns hjertesykdom? Vi vil minne deg om hvordan hjertet er ordnet. Han har fire kamre - to ventrikler og to atriumer, delt med en langsgående partisjon i to sammenkoblede kamre. Arterier bærer blod beriket med oksygen, fra hjertet til alle organer. Årene leverer blodet som ga oksygen, fra organene tilbake til hjertet.

Medfødte hjertefeil er forskjellige. De vanligste feilene er den interatriale og interventrikulære septum - en åpning vises i den, og en del av arterielt blod fra venstre side av hjertet går til høyre - den venøse. Dette fører til funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet. I den store sirkelen av blodsirkulasjonen kommer mindre blod enn det burde være, - oksygentilførselen til kroppen forverres. Jo mer arterielt blod går inn i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, jo vanskeligere sykdommen går.

Hos barn i alderen 5 til 12 år oppdager legene stenose - innsnevrer åpningen av lungearterien, på grunn av det, blir blodstrømmen fra høyre ventrikel inn i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen forstyrret. Barn med liten stenose vokser og utvikler seg normalt. På et alvorlig stadium av stenose har babyer kortpustethet, takykardi og hjertesmerter. Vesken behandles med en kirurgisk metode.

Den neste typen vice er en innsnevring av aorta. I dette tilfellet vokser barn uten smertefulle manifestasjoner. Men i en alder av 4 til 10 år, under fysisk stress, kan barn ha svimmelhet, hodepine, neseblod, smerte i bena. Et annet symptom er alltid kalde føtter. Diagnosen er basert på måling av puls og blodtrykk på armene og bena. Ved koartering er måleresultatene ikke det samme. Behandlingen er kirurgisk.

Den vanskeligste hjertesykdommen er tetotogen av Fallot. Cyanose av hud og kortpustethet forekommer i barnet i de første månedene av livet. Med en alvorlig sykdomsform, opplever barn angst, kramper og kortvarig bevissthetstap. Selv med litt fysisk anstrengelse, for eksempel når han går, klatrer trappene, klemmer babyen plutselig og legger seg selv på hans side, bena hans gjemt til brystet. Barn med tetralogi av Fallot krever kirurgi.

Symptomer på hjertesykdom

Hvordan oppdage et barns hjertesykdom? Hva skal varsle foreldre? Smerte i hjertet av et barn. De kan oppstå i tilfeller av sirkulasjonsforstyrrelser i hjertemuskelen, betennelse i perikardiet, men kan ikke være forbundet med hjertefeil.

For eksempel i sykdommer i lungene, neuralgi, muskelbetennelser og sykdommer i ryggraden.

Hvordan er disse smertene manifestert? Det er tritt - med rask gange eller kjører barnet klager at han har en "klaff i siden." Fra slike klager avviser foreldre ofte: "Voks opp - det vil passere." Enhver smerte i brystet er en unnskyldning for å vise barnet til legen. De nyfødte blir fortalt av hjertesykdom med angrep av urimelig angst, ledsaget av dårlig appetitt, sløvhet, pallor. Barn får også dårlig vekt, de har cyanotisk hud - spesielt rundt munnen, i hæler og negler.

Hjertebukt - hevelse i hjertet, som kan oppstå i 3-4 måneder. Foreldre bør vite hjertefrekvensen av barn. I ett års alder er det 125-130 slag per minutt, i alderen 5-7 år - 90-100, 8-10 år - 80-85, 11-14 år - 70-85 slag per minutt.

Se hjerteslag og pust av babyen. Økt palpitasjon skjer ved høy temperatur, fysisk aktivitet, i varmen, fra spenning. Men vedvarende hjertefrekvens er et tegn på hjerte-og karsykdommer. Problemene med hjertesvikt kan indikeres ved bradykardi. Det kan observeres selv hos barn som er aktivt involvert i sport.

Det er regler for å puste. I det første år av livet, gjør babyen 30-40 puster per minutt, senere reduseres antallet, på 5 år er antallet 25 puste. På 7-8 år gjør barnet 18-22 puste, på 10-14 år - 16-18 puste. Økt respirasjon og cyanose av huden er observert i tetralogi av Fallot.

Årsaker og behandling

Foreldre er overrasket: "Hvorfor er babyer født med hjertesykdom? I vår familie har ingen hjertesykdom. " Faktisk spiller ikke arvelighet i dette tilfellet en stor rolle.

Hos kvinner som lider av hjertesykdom, er bare 5% av barna født med samme sykdom. Barn kan også ha kjøpt hjertefeil.

Årsaken til patologien kan være ulike negative effekter på kvinnens kropp i den tredje til den åttende uken av graviditeten - det er på dette tidspunktet at babyens hjerte dannes. Det kan være influensa, rubella, herpes. Diabetes, neoplasmer, arbeid i skadelig produksjon, røyking påvirker også. Alkoholisme er veldig farlig - i 30% av tilfellene er barn med hjertesykdom født.

Oftest er grunnlaget for hjertesykdom en mutasjon eller genbrudd, kromosomale abnormiteter. Diagnose av medfødte hjertefeil bør utføres i barselshospitalet - ved fødselen av et barn. I 10-15% av tilfellene lukkes åpningen i interventricular septum spontant. Defekten i interventricular septum behandles med medisinering, prognosen er gunstig. Nå har barn med hjertefeil operert i det første år av livet, slik at de kan redde liv og unngå alvorlige endringer i hjerte og lunger.

Et barn med hjertesykdom skal overvåkes kontinuerlig av en kardiolog. De fleste barna som gjennomgikk hjerteoperasjon er praktisk talt sunne, fullfører videregående skoler, lager familier og glemmer at de var syke.

I hverdagen

Hvordan gi barn med hjertesykdom med passende omsorg? Det er viktig å organisere et sparsomt regime av dagen. Beskytt barnet ditt mot stress, lange turer, ikke laster krus og seksjoner.

Ikke utelukket fysisk utdanning - gode turer i frisk luft, gå, spill, lett gymnastikk. Se etter mat - tilbyr krummer av friske grønnsaker og frukt. Styrk immuniteten til krummer, beskytt mot forkjølelse. Myk herding med luftbad, tørking med kaldt vann er vist. Utvikle en rolig holdning til leger.

Hjertesykdom hos barn: symptomer og behandling

Hjertesykdom hos barn - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • Hjertebanken
 • Mørkere i øynene
 • Cyanose av huden
 • Raskt puste
 • Lyder i hjertet
 • Generell puffiness
 • slapphet
 • Hyppig oppblåsing
 • Brystkreft
 • Barnet svelger sårt brystet

Medfødt hjertesykdom hos nyfødte - dannelsen av anatomiske mangler av forskjellige slag i hjertets elementer. Vanligvis begynner slike patologier i prenatalperioden. Hos nyfødte identifiserer klinikere om lag 20 forskjellige typer vices.

For enkelhets skyld ble de delt inn i tre grupper:

 • Medfødte hjertefeil hos barn av den "hvite typen". Denne gruppen inkluderer feil, som et resultat av dannelsen av hvilken det er blodfall i blodet fra blodet til blodet til venet blod. Disse inkluderer aorta defekter, en åpen arteriell kanal, defekter av interventricular og interatrial septum;
 • "Blå type". Et karakteristisk symptom på patologiene i denne gruppen er vedvarende cyanose. Den utvikler seg på grunn av avstøpning av venøst ​​blod inn i den arterielle blodbanen. Slike medfødte mangler inkluderer tetralogi av Fallot, transponering av hovedblodene, aorta-atresia, lungearteri og venøs munn (til høyre);
 • VPS, som indikerer dannelsen av en obstruksjon i banen for normal blodstrøm, men dette er ikke forbundet med en arteriovenøs shunt. Dette inkluderer stenoser, koarctasjon, ectopia av hjertet, hypertrofi av hjerteelementer og så videre.

etiologi

Hjertesykdom hos nyfødte kan utvikle seg på grunn av:

 • forskjellige mutasjoner på gennivået;
 • ugunstig økologisk situasjon i det området hvor den gravide kvinner
 • Tilstedeværelsen av en kvinne i en anamnese av aborter, miscarriages, samt dødfødte barn;
 • bruk av visse grupper av farmasøytiske legemidler under fødsel. Spesiell fare for fosteret er antibiotika, antivirale og andre legemidler med sterk effekt;
 • arvelig disposisjon. Risikoen for at barnet utvikler hjertesykdom, øker mange ganger hvis den gravide kvinnen har nære slektninger med samme patologi;
 • smittsomme sykdommer, som kvinnen led under barnebarnet. Spesielt farlig er cytomegali, rubella, herpes. Spesielt øker risikoen i tilfelle at disse patologiene rammer en kvinne i de tidlige stadiene av graviditeten. Faktum er at på dette tidspunkt foregår dannelsen av alle organer;
 • alder av den gravide kvinnen. Forskere har lagt merke til en slik tendens at jo eldre en kvinne, desto større er sannsynligheten for at hun vil få et barn med hjertesykdom. Nå inkluderer risikogruppen representanter for det rettferdige kjønn, som krysset den 35 år lange grensen;
 • sterk trening i røntgenstråler;
 • bruk av en kvinne under utførelsen av et barn med store doser alkoholholdige drikkevarer. Nylig er det denne grunnen som kommer frem i utviklingen av hjertefeil. Alkohol har en skadelig effekt, ikke bare på mors kropp, men også på kroppen av hennes ufødte baby.

symptomatologi

Symptomer som indikerer hjertesvikt hos nyfødte, er direkte avhengig av type mangel, samt på alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen. Små feil i størrelse manifesterer seg ikke på noen måte, noe som i stor grad kompliserer deres rettidige diagnose. Men det er verdt å merke seg at selv alvorlige former for anomalier kan være helt asymptomatiske, noe som ofte forårsaker død av en nyfødt i hans tidlige dager. Lagre livet til en baby med alvorlige defekter som ikke tillater at hjertet fungerer normalt, det er bare mulig gjennom operativ inngrep. Det kan ikke være spørsmål om konservativ terapi.

Hovedtegnene som kan indikere tilstedeværelse av anomalier i kardiovaskulærsystemet i babyen:

 • økt luftveisbevegelser per minutt;
 • dannelse av ødem (spesielt på bena);
 • svakhet;
 • apati;
 • Barnet svak suger brystet og kan til og med helt forlate det;
 • alvorlig takykardi
 • hyppig oppblåsning;
 • cyanose. Det er spesielt uttalt i lemmer og i regionen av den nasolabiale triangelen;
 • lyder i hjertet. De kan bare oppdages av en kvalifisert lege i løpet av auskultasjon.

grader

Graden av sykdom bestemmes avhengig av alvorlighetsgraden av de manifesterte symptomene. Totalt tildeler sine klinikere 4:

1 grad - tilstanden til babyen er relativt stabil. Hjerteaktivitet er innenfor normale grenser. Vanligvis krever denne graden ikke spesifikk behandling;

2 grader - symptomene øker gradvis. Det er problemer med fôring av barnet, og åndedrettsfunksjonen er svekket.

3 grad - klinikken komplementeres av nevrologiske manifestasjoner, siden hjernen ikke er tilstrekkelig tilført med blod;

4 grader - terminal. I tilfelle av progresjonen opplever pasienten undertrykkelse av respiratorisk og kardial aktivitet. Vanligvis slutter det med dødelig utgang.

diagnostikk

Hittil er den mest informative metoden, som gjør det mulig å identifisere tilstedeværelsen av anomalier i hjertets struktur, ECHO-kardiografi. Denne metoden gir legen en mulighet til å vurdere tilstanden til alle elementene i hjertet - kamre, skillevegger, ventiler, hull. Også, leger ofte ty til Doppler. Metoden gjør det mulig å oppnå informasjon om intensiteten av blodstrømmen, dens turbulens.

Ytterligere diagnostiske metoder:

Helbredende tiltak

Med hjertefeil er den eneste korrekte behandlingsmetoden kirurgisk inngrep. Medisinering kan bare dempe alvorlighetsgraden av symptomer. Nå ty til operasjoner av to typer: åpen og minimalt invasiv.

Minimalt invasive operasjoner er mer egnet for å eliminere anomalier av partisjoner mellom atria og ventrikler. Røntgen endovaskulær metode lar kirurgen å installere en okkluder som vil lukke den dannede feilen.

Åpen operativ intervensjon utføres i tilfelle deteksjon av alvorlige sammorbide vices. Under operasjonen åpnes brystbenet. Dermed har legen direkte tilgang til pasientens hjerte. Disse tiltakene, selv om de er traumatiske, er svært effektive.

Hvis du tror at du har det Hjertesykdom hos barn og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en barnelege, en kardiolog.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Hjertefeil er anomalier og deformasjoner av enkelte funksjonelle deler av hjertet: ventiler, skillevegger og åpninger mellom kar og kamre. På grunn av deres feilfunksjon er blodsirkulasjonen forstyrret, og hjertet stopper å oppfylle sin hovedfunksjon - tilførsel av oksygen til alle organer og vev.

Hypovolemi er en patologi preget av en reduksjon i volumet av blod som sirkulerer i menneskekroppen. Det indikerer utviklingen av noen patologiske prosesser. Denne tilstanden er livstruende, så akutt medisinsk hjelp er nødvendig. Kan forekomme hos noen, uavhengig av kjønn og alder.

Sykdommen som er iboende i dannelsen av pulmonær insuffisiens, presentert i form av en masse utgang transudate fra lungekapillærene inn i hulrommet og til slutt bidra til infiltrasjon av alveolene kalles lungeødem. I enkle ord, lungeødem - en posisjon hvor i lungen stillestående væske lekket gjennom blodårene. Sykdommen er karakterisert som en separat symptomer, og kan dannes på grunnlag av andre alvorlige plager av kroppen.

Kardiopulmonal insuffisiens er en patologi i luftveiene og kardiovaskulærsystemet, som utvikler seg på grunn av økt trykk i liten sirkulasjon. Som en konsekvens begynner hjertets høyre hjertekammer å fungere mer intensivt. Hvis sykdommen utvikler seg over en lang tidsperiode, og det ble behandlet, vil muskelstruktur av høyre hjerte gradvis øke dens masse (på grunn av hardt arbeid).

Pneumocystis lungebetennelse eller pneumocystis er en inflammatorisk lungeskade forårsaket av patogenet. Hovedrisikogruppen er spedbarn og personer med immunsvikt. Det patologiske stoffet kan trenge inn i menneskekroppen på flere måter, men oftest utføres infeksjonen av luftbårne dråper. I tillegg kjenner klinikere mange predisponerende faktorer som øker sannsynligheten for å utvikle en slik sykdom.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Hjertesykdom hos barn: symptomer

Enhver barndoms sykdom forårsaker bekymring hos foreldrene, og når det gjelder hjertesykdom, lyder en slik diagnose som en dødsdom. Hvor farlig er hjertefeil i barnet, hva er symptomene på sykdommen til hovedorganet i menneskekroppen, er det en sjanse for utvinning - du kan lese alt om dette og mange andre ting i materialene i denne artikkelen.

Hva er hjertesykdom?

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet hos barn opptar nesten det første stedet blant alle barndomssykdommer forbundet med utviklingsforstyrrelser. En av dem er hjertesykdom.

Medisin kjenner mange forskjellige lidelser i hjertet, men diagnosen "hjertesykdom" kombinerer en gruppe fysiologiske lidelser.

Eventuelle skader på arbeidet til hjerteventiler av organisk natur er relatert til hjertefeil. Med denne patologien kan blod ikke transporteres normalt gjennom kar eller i selve hjertet. Avhengig av graden av brudd, vil tiden da selve kroppen til slutt svikter og slutter å fungere, også variere.

I tillegg kan årsaken til utviklingen av patologi være:

 • brudd på strukturen av hjertemurene;
 • brudd på strukturen av hjerte septa;
 • forstyrrelse av strukturen til store fartøy.

På grunn av den karakteristiske symptomatologien for denne sykdomsgruppen er det ikke bare mulig å skille mellom hjertesykdommer, men også å bestemme utviklingsstadiet. Det bør bemerkes at medfødte patologier er preget av mer alvorlige symptomer, er det umulig å legge merke til umiddelbart når et barn blir født, og de overførte sykdommene har tvert imot mer skarpe tegn.

Typer hjertefeil

typer hjertesykdommer forskjellig i deres mangfold, men alle av dem er delt inn i to skriv blå og hvit.

Blå type Det er en uttalt cyanose av vevene (cyanose), for hvitt karakteristisk blek av huden gjennom inngangen til en stor sirkel av blodsirkulasjon av venøst ​​blod. Den farligste er den blå feilen, fordi det med det opplever kroppen oksygenmangel.

Hjertefeil er delt inn i medfødt og oppkjøpt.

Medfødte misdannelser hjertet er dannet i fosteret lenge før fødselen, under sin intrauterin utvikling. Årsaken til forstyrrelse av utviklingen kan tjene som:

 • genetisk predisposisjon;
 • genmutasjoner;
 • hormonelle lidelser hos føtale foreldre;
 • mottak av illegale rusmidler;
 • mors sykdom under svangerskapet;
 • dårlig økologi.

Erfarne feil Hjerter er dannet hos barn og voksne i alle aldre. Årsaken til slike lidelser kan betjene ulike sykdommer, som hypertensjon, revmatisme, kardiosklerose og mange andre.

"Blå" vices og deres symptomer

Følgende sykdommer er klassifisert som "blå" hjertefeil.

 1. Mitralventilinsuffisiens. Denne typen anomali har tre underarter (relativ insuffisiens, organisk insuffisiens, funksjonell insuffisiens). Årsaken til utviklingen av denne patologien er den anatomiske forstyrrelsen av bicuspidventilens funksjon.
  Symptomer på en defekt er preget av et barns utseende:
  • akrocyanose, cyanose av leppene og kinnene;
  • kortpustethet, takykardi;
  • skjelving sternum;
  • forstørrelse av leveren;
  • hevelse av årer på nakken.
 2. Fallot sykdom - inkluderer fire patologier: pulmonal arterie stenose, høyre ventrikulær hypertrofi, interventrikulær septal defekt og aorta dextrase.
  Under fosterutvikling Denne patologien har ingen negativ innvirkning på det. Barn er vanligvis født til tiden, med normal vekt og andre fysiologiske indikatorer. Men etter fødselen av babyen begynner sykdommen å manifestere seg med følgende symptomer:
  • cyanose av vev når gråt;
  • cyanose av vev i ro (fra 2-3 måneders levetid);
  • anfall av kortpustethet;
  • gråaktig hudfarge;
  • barns angst;
  • kramper, tap av bevissthet.

For eldre barn Et tegn på patologi kan være en forsinkelse i mental utvikling, brystsmerter etter fysisk anstrengelse eller mat, for å lette tilstanden barnet prøver å klemme inn i en klump, trekker knærne til haken.

 • Atresi i lungearterien - karakterisert ved mangel på lumen, - er fraværet av hull eller lumen på nivået av ventiler i lungearterien. Essensen av sykdommen ligger i fravær av kommunikasjon mellom høyre atrium og ventrikel, for kompensasjon som blodet er tvunget til å komme inn i lungene, omkaster banene (hullets dreining i det interatriale septumet). Ventrikken forsvinner nesten fra sirkulasjonsprosessen.
  Symptomer inkluderer cyanose av vev (først delvis, paroksysmal, så uttalt permanent). Dessverre, i fravær av rettidig kirurgisk behandling, overlever barn ikke å ha en lignende patologi.
 • Innføring av hovedskipene - regnes som den mest alvorlige patologien av denne typen. Det er preget av en rekke anomalier av den anatomiske strukturen og tidlig hjertesvikt. Dette er en feil der kommunikasjonen mellom de små og store sirkler i blodsirkulasjonen er ødelagt. En slik vice er uforenlig med livet, siden det med lungearterien og aorta ser ut til å forandre sine funksjoner, som ikke kan tas opp for organismenes virkelige funksjon. I en ren form er en slik patologi svært sjelden.

  Kanskje eksistensen av barn med denne patologien, men bare hvis de har et åpent ovalt vindu, dvs. Tilstedeværelsen av en defekt av interatriell og interventrikulær septa, eller med en åpen arteriell kanal. Ved diagnostisering av patologi under intrauterin utvikling av fosteret og akutt kirurgi umiddelbart etter fødselen, er et gunstig utfall mulig.

  Slike barn krever kirurgisk behandling, ellers overlever bare en fjerdedel av disse babyene.

  "Hvite" vices og deres symptomer

  Til denne gruppen av hjertefeil er de patologiene der det venøse blodet ikke kommer inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, eller blodet går gjennom den venstre delen av hjertet inn i høyre del av hjertet.
  Til typen "hvite" vices inkluderer følgende brudd.

  1. Defekt av interventricular septum. I denne patologien mangler barnet mellom høyre og venstre ventrikler helt eller delvis en septum. Beriket oksygen arterielt blod flyter fra venstre ventrikel til høyre, hvor det blandes med venøst ​​blod. Som et resultat er det overvekst av lungene, og lungene i seg selv er hovne på grunn av overdreven tilførsel av blod til den. Et hjerte som er tvunget til å jobbe med overdreven trening, er hypertrophied (økning i størrelse), hjertesvikt utvikler seg.
   Symptomer på patologi er avhengig av feilens størrelse. Med mindre forstyrrelser, kan denne type blemish ikke manifestere seg i lang tid, og i noen tilfeller, med barnets vekst og veksten av muskler i hjerte septum, kan den helt lukke seg av. I dette tilfellet kan det kun gjenkjennes med ultralydundersøkelse eller med auskultasjon av hjertet (ved hjelp av et fonendoskop). I det første tilfellet vil ultralyd se endringer i blodstrømmen, i andre - lyder vil bli lyttet.

  Med mangler av middels størrelse kan symptomene på patologi begynne å manifestere seg fra slutten av den første måneden av barnets liv og ha en progressiv dynamikk.

  Røntgenbilder visualiserer en økning i høyre side av hjertet, ultralyd og EKG viser tegn på overbelastning av de høyre delene av orgelet. Konsekvensene av defekten er permanent lungebetennelse, arytmi og reumatisme.

  Den åpne arterielle kanalen blir årsaken til lavtrykksutvikling i barnet, og reduserer blodtilførselen til organer og kroppssystemer, ettersom blodet passerer en stor sirkel.
  Med en liten feil har mangelen ingen signifikante symptomer, Ofte blir det kun kjent med en mer komplett studie av samtidige sykdommer. Slike barn er mer sannsynlig å lide av forkjølelse enn andre, og i auskultasjon er det en støy i hjertet.
  For store kanalstørrelser Barn lider ofte av forkjølelse og sykdommer i øvre og nedre luftveier, blir raskt trette, faller bak i mental utvikling fra jevnaldrende, har kortpustethet, lys hud. Ved inspeksjon lavt lavtrykk, asymmetri av puls, er støy på hjerteområdet markert.

 • Lunge arterie stenose. En lignende utvikling av utviklingen er at på vei av blodstrømmen fra høyre ventrikel til en liten sirkel av blodsirkulasjon oppstår en viss obstruksjon i form av en innsnevring av lungearterien. I dette tilfellet kan lokaliseringen av innsnevringen være i ventilstedet, både foran og bak den. Som et resultat stagnerer blodet i ventrikkelen, og i en liten sirkel går det til et mindre volum. Ventrikken blir hypertrofisk, mister sin evne til rytmiske sammentrekninger, og hjertesvikt oppstår.
  Tegn på en defekt avhenger av størrelsen på hullet i lungearterien. Med en liten innsnevring er det en støy i hjerteområdet når man lytter med et phonendoskop, med sterkere innsnevring:
  • kortpustethet;
  • rask tretthet;
  • smerte i hjertet (med belastninger);
  • en reduksjon i blodtrykket;
  • bølgen i hjertet av brystet.

  Cyanose av vev er ikke kjent.

  Hjertefeil hvor hemodynamikk ikke forstyrres

  Hjertefeil, hvor hemodynamikk ikke forstyrres, blir oftest dannet lenge før babyens fødsel, i den andre uken med perinatal utvikling. Årsakene til utviklingen av denne patologien ved medisin er ikke fullt ut forstått. Det er en antagelse at den utvikler seg på grunn av dårlig arvelighet, genmutasjoner, bruk av forbudte legemidler som har en teratogen effekt.

  Kardiale defekter i denne gruppen er preget av et brudd på hjerteposisjonen, som er hovedårsaken til spedbarns dødelighet av medfødt natur.

  I stedet for å konkludere

  Enhver endring i fargen på ansiktshuden, nasolabial trekant, fingre og tær, føtter og hender skal føre til bekymring hos foreldrene. Dette er de første tegn på at barnets hjerte arbeider i en nødmodus. Hvis disse symptomene er ledsaget av dyspnøhet, smerter i brystet, er det ingen tid for utsettelse. Andelen barnedødelighet på grunn av hjertesvikt øker hvert år.

  Hvis du merker noen av de ovennevnte tegnene i barnet, er det bedre å forsikre deg selv og ta kontakt med barnelege for veibeskrivelse til en pediatrisk kardiolog eller kardiothorematolog.

  Hjertesykdom hos barn

  Hjertesykdom hos barn er en patologi der deformerte ventiler, septa, åpninger mellom hjertekamrene og karene, provosere et brudd på blodsirkulasjonen gjennom indre hjertekar.

  årsaker

  Hovedårsakene til hjertesvikt i et barn:

  • arvelig predisposition;
  • graviditet gikk videre under påvirkning av negative eksterne faktorer: et dårlig miljø, røyking eller drikking av alkohol av moren eller noen stoffer;
  • "Kromosomal abnormitet", da et av generene gjennomgikk en mutasjon;
  • graviditet ble ledsaget av tilstedeværelse av smittsomme sykdommer (f.eks. rubella);
  • Fakta om abort eller dødfødsel, som skjedde tidligere.

  klassifisering

  Klassifisering av hjertepatologier utføres under hensyntagen til mange parametere, siden hjertet er et komplekst organ for studier. Fordel hovedtyper av hjertesykdom: medfødt (UPU) og oppkjøpt (PPP).

  medfødt

  Klassifisering av patologier av medfødt natur skiller dem i arter, avhengig av påvirkning på barnets utvikling. Dessverre har forekomsten av CHD hos bryst og for tidlig spedbarn i de senere år økt, og de anatomiske egenskapene til sykdommen har blitt modifisert.

  Ifølge den enkleste og mest informative divisjonen, medfødte hjertefeil hos barn kommer i tre varianter:

  • hvitt;
  • blå;
  • EPS, hvor utstrømningen av blod er blokkert av blokkeringer.

  Hvit type

  WHRT av hvit type manifesterer blekhet av huden. Karakterisert ved frigjøring av blod fra arteriell blodstrøm inn i venet. Hvite EPS er en åpen arteriell kanal og er bestemt av nærvær av isolerte aorta lesjoner, septa.

  Manglene i den hvite typen inkluderer defekten i interventricular septum, defekten i det interatriale septumet,

  Blå type

  Feil av den blå typen (blå EPS) visuelt skille cyanose av huden (vedvarende cyanose). Klassifiseringen av blå UPU skiller slike patologier:

  • transponering av hovedkarene (prosessen der aorta avviker fra høyre ventrikel og lungearterien tvert imot - fra venstre ventrikel);
  • triot av Fallot (et sett med flere forstyrrelser: innsnevring av lungearterien, defekt av interventricular septum, aorta og høyre ventrikulære defekter);
  • atresi av høyre venøs munn, lungearteri, aorta.

  UPU med inngrep med utstrømning av blod

  Medfødt misdannelse med blokkeringer er en slags patologi, en konsekvens av vanskeligheten ved korrekt utkastning av blod fra ventriklene. En gruppe sykdommer inkluderer:

  • Stenose av aorta - ofte manifesterer sykdommen seg ved sammenbrudd av aorta i ventilområdet;
  • aorta aorta - patologi, ledsaget av innsnevring eller fullstendig lukning av aorta lumen i et begrenset område;
  • Stenose i lungestammen er en lidelse der den høyre ventrikulære utløpsrøret smelter, og utfordrer hindringer for blodstrømmen fra den til lungearterien.

  ervervet

  Hovedårsakene til utvikling av PPP hos barn:

  • revmatisk endokarditt;
  • diffus bindevevssykdom;
  • infeksiøs endokarditt med ventilinnblanding;
  • i noen tilfeller - et traumer til brystet.

  Ervervede hjertesykdommer hos barn er preget av konstante endringer i strukturen i kardiale divisjoner. De første endringene utføres etter fødselen av barnet, forårsaker dissosiasjonen av hjertets funksjon. I medisinsk praksis har kjøpt hjertefeil annerledes klassifisert.

  Av opprinnelse:

  • revmatisme;
  • syfilitisk;
  • aterosklerotisk;
  • traumatisk og andre.

  Med hensyn til mangel på mangel:

  • defekter uten signifikant innflytelse på intrakardial hemodynamikk;
  • Vices med moderat eller alvorlig grad av alvorlighetsgrad.

  Staten av generell hemodynamikk er:

  • kompensert;
  • subcompensated;
  • dekompensert.

  Det er også klassifiseringer for lokalisering av hjertesykdom og funksjonell form.

  symptomer

  Symptomer på hjertesykdom avslører ikke alltid i begynnelsen av utviklingen av patologi. Svært ofte manifesterer symptomene på barnets symptomer om noen måneder eller år. Hos nyfødte babyer, varierer symptomene på hjertesykdom avhengig av forekomsten av en spesifikk anomali, men symptomene kan generaliseres:

  • hjertesvikt;
  • utilstrekkelig tilførsel av næringsstoffer og oksygen inn i kroppen.

  Hos barn fra 1 år til 2 år kan det oppstå angst og spenning. Barn som har fylt 3 år har følgende symptomer:

  • forstørret lever;
  • svak appetitt eller mangel på appetitt;
  • pustenes hurtighet
  • barn lider ofte av forkjølelse;
  • nedsatt hjertefrekvens;
  • vanskeligheter med å utføre fysiske øvelser.

  Medfødt hjertepatologi, avhengig av sin type (hvit eller blå), er preget av fargen på huden.

  Kliniske symptomer på PPP er ofte kun bestemt ved diagnose, idet man tar hensyn til type feil, graden av alvorlighetsgrad og utvikling. Symptomene manifesteres avhengig av lokaliseringsparametrene og antall berørte ventiler. Symptomene på overførte feil i et barn kan også variere avhengig av den funksjonelle formen for patologien.

  De viktigste symptomene som bidrar til å gjenkjenne PPP er:

  • hodepine;
  • svimmelhet;
  • Dyspné og smerte under trening;
  • følelse av tyngde og smerte i riktig hypokondrium;
  • blek hud og hevelse i beina;
  • tilfeller av besvimelse.

  diagnostikk

  Diagnose av hjertesykdom hos barn er en obligatorisk studie på stadium av intrauterin utvikling. For hver kvinne ved 14 ukers svangerskap foreskriver undersøkelseslegen å gjøre ultralyd i hjertet (ekkokardiografi).

  Ultralyd er den viktigste metoden for å oppdage CHD og PPS. Diagnose ved hjelp av ultralyd kan bidra til å visualisere hjertets strukturelle rom, samt beregne trykk og tilleggsparametere.

  Hvis det er mistanke om hjertesykdom, vil kardiologen foreskrive ytterligere diagnostiske metoder som bidrar til å bestemme de medfølgende patologiene:

  • Elektrokardiografi (EKG) - Diagnostisering av medfødte og anskaffe mangler i alle aldre. Også fikserer arytmi, forskyvning av den elektriske akse, forstyrrelser i det ledende systemet. EKG er inkludert i listen over obligatoriske undersøkelser av spedbarn av månedlig alder.
  • Røntgenundersøkelse Det viser brystet på skjermen og brukes til å bestemme hjertens nåværende tilstand.

  behandling

  Spesialister velger en behandlingsmetode, med tanke på typen patologi, utviklingsstadiet og kompleksiteten i hvert enkelt tilfelle. En viktig rolle i valg av optimal terapi-alternativ spilles av tilstanden og alderen til det syke barnet. Et entydig svar, hvordan å behandle hjertesykdom eksisterer ikke.

  Den vanligste måten å behandle hjertefeil er kirurgi, men noen ganger nok konservative terapier.

  konservative

  Konservativ terapi inkluderer ofte diett, generell hygiene og fysisk trening. Det anbefales at syke barn forbruker proteinrike matvarer, begrenser seg til drikkevann og salt og utelukker mat før sengetid. Du må gjøre spesielle øvelser (for eksempel å gå), som bidrar til å trene hjertemuskelen.

  kirurgi

  Drift i 72% av tilfellene blir en sjanse for fullstendig gjenoppretting av babyen. Suksessen med implementeringen avhenger av aktualiteten. Takket være utviklingen av moderne kirurgi, er det mulighet for tidlig korrigering av UPD selv i små og for tidlige babyer.

  Kirurgisk inngrep for å fjerne hjertesykdom vil besøke to typer:

  • Åpent operasjon, hvor hjertet hulrom er utsatt;
  • en lukket operasjon når kirurgi utføres på store blodkar nær hjertet, mens organet selv ikke påvirkes av kirurgen.

  Under operasjonen blir hjertet og lungene koblet fra blodsirkulasjonen, hvoretter anrikningen av blodet med oksygen sprer seg over hele kroppen. Hvis saken er komplisert, er det nødvendig med ekstra kirurgisk inngrep med en pause fra den forrige i tidsintervallet fra flere måneder til 1 år.

  Mange foreldre er interessert i kostnaden for å redde sitt barns liv. Kostnaden ved drift avhenger av arten av patologien og klassen til den valgte klinikken. For eksempel, i hjemmeklinikker vil prisen for en radikal erstatning av tetralogi fra Fallot være fra 110.000 til 130.000 rubler. I utenlandske klinikker varierer prisen på hjertekirurgi fra 12 000 til 22 000 euro.

  • Les også: Mangel på mitralventilen i barnet

  Operated barn krever en spesiell høyt kalori diett, og spesielt de trenger intensiv omsorg. Foreldre må gjøre alt for å beskytte barnet mot infeksjoner. Riktig omsorg er et klart regime av dagen, et langt opphold i friluft og en økning i barns immunitet.

  funksjonshemming

  Tilordne funksjonshemming hos barn med en fast diagnose av hjertesykdom, som trenger sosial beskyttelse, ta hensyn til konsekvensene av helsefare og nedsattelse av vitale funksjoner hos en person.

  Invaliditet gis til barnet dersom følgende faktorer er tilstede:

  • vedvarende forstyrrelse av kroppens funksjon
  • Begrenset livsaktivitet (undertrykkelse i bevegelse, kommunikasjon, orientering, selvkontroll);
  • Behov for sosial beskyttelsesforanstaltninger.

  Symptomer på hjertesykdom hos barn

  Hjertesykdom: hva er det?

  Hjertesykdom - En endring i hjertets anatomiske strukturer (kamre, ventiler, skillevegger) og karene som forlater det, som fører til brudd på hemodynamikk. Alle hjertefeil er delt inn i to grupper: medfødt og oppkjøpt. I barndommen oppdages det som regel medfødte hjertefeil (CHD). De kommer i to typer:

  • "Blå", hvor venet blod går inn i arteriene, slik at huden blir blåaktig. Denne gruppen av CHD er den farligste, fordi barnets organer og vev på grunn av blanding av arterielt og karbonrikt venøst ​​blod får mindre oksygen. Den vanligste "blå" EPS-atresi i lungearterien, Falo tetrad, transponering av blodkar.
  • "Hvit", preget av utslipp av blod i høyre hjerte og blek hud. Feil av denne typen tolereres lettere av pasienter, men til slutt fører de til utvikling av hjertesvikt og utseendet av problemer med lungene. Eksempler er atriell septal defekt, åpen arteriell kanal, etc.

  årsaker

  Medfødt hjertesykdom hos barn utvikler seg i livmor, og det skjer når hjertet dannes - i løpet av de første 2 månedene av svangerskapet. Hvis kvinnekroppen i denne perioden påvirkes av negative faktorer, øker risikoen for UPD hos barnet betydelig. Faktorer som fører til utvikling av hjertesykdom hos fosteret inkluderer:

  • Alkohol, nikotin, narkotika.
  • Stråling.
  • Noen medisiner (inkludert sulfonamider, aspirin, antibiotika).
  • Rubella virus.
  • Ufordelaktig økologi.

  I tillegg spiller genetikk en viktig rolle i dannelsen av hjertefeil. Mutasjonen av visse gener forårsaker et brudd på syntese av proteiner, hvorfra hjertepartisjonene dannes. Genetiske mutasjoner kan overføres ved arv, og kan oppstå på grunn av bruken av en kvinnes narkotika, alkohol, virkningen av stråling etc.

  Hvordan bestemme defekten i hjertet?

  For å diagnostisere hjertesykdommen kan opplevd lege ultralyd diagnose fortsatt i utero. Derfor anbefaler gynekologer sterkt at alle fremtidige mødre gjennomgår planlagt ultralyd. Intrauterin deteksjon av alvorlig EPS i et foster gir kvinnen rett til å velge: å føde eller ikke å føde et alvorlig sjukt barn. Hvis en kvinne ønsker å bære svangerskapet til slutten - for å ordne levering, slik at den nyfødte ble umiddelbart gitt nødvendig helsehjelp (vanligvis en gjenoppliving) og operasjonen ble utført på kortest mulig tid.

  Det skjer ofte at i hjertefeil ikke oppdages, blir barnet ved første øyekast helt friskt, og problemene oppstår senere. Derfor, for å ikke gå glipp av UPU, for å forhindre patologiens utvikling og utvikling av komplikasjoner, blir hvert nyfødt nøye undersøkt på sykehuset. Det første som indikerer en mulig vice er en støy, bestemt ved å lytte til hjertet. Hvis dette er funnet, sendes barnet umiddelbart til en spesialisert klinikk for videre undersøkelse (EchoCG, EKG og andre studier).

  Men for å påvise hjertesykdom hos nyfødte i de første dagene av livet er ikke alltid mulig (støy kan rett og slett ikke å høre), slik at foreldrene er det viktig å vite hva symptomene indikerer at et barns hjerte at noe ikke er i orden å raskt kunne søke legehjelp. Slike tegn inkluderer følgende:

  • Blek eller cyanotisk hud (spesielt rundt leppene, på håndtakene, på hælene).
  • En dårlig vektøkning.
  • Svært sugende, hyppig pustplass under fôring.
  • Rapid hjertefrekvens (normen hos nyfødte er 150-160 UDP per minutt).

  På noen UPU ser de uttrykte tegnene på en patologi ikke ut i det første året av livet, og senere. I slike tilfeller kan forekomsten av hjertets patologi bli mistenkt ved følgende indikasjoner:

  • Lagging fra jevnaldrende i fysisk utvikling.

 • Dyspné med fysisk anstrengelse.
 • Barneklager for hodepine, svimmelhet.
 • Periodisk besvimelse.
 • Hyppige katarralsykdommer, komplisert av langvarig bronkitt og lungebetennelse.
 • I tillegg må foreldrene jevnlig kjøre barnet til barnelege eller fastlegen (i det første året av livet - en måned senere - i året), fordi bare en lege kan høre et hjerte bilyd og oppdager noe som ikke betaler oppmerksomhet til mor og far.

  Hvis i familien noen har CHD eller graviditet skjedde i bakgrunnen av skjerpende faktorer (endokrine og autoimmune sykdommer i kvinner, sterke toxicosis, truet abort, smittsomme sykdommer, tar narkotika, røyking og alkoholmisbruk, etc.), barn Det er ønskelig å undersøke hjertet med ekkokardiografi selv i fravær av noen patologiske symptomer.

  Behandling og prognose

  Tilnærmingen til behandling av UPU er alltid individuell. I en pasient utføres operasjonen umiddelbart etter fødselen, en annen - etter seks måneder, og de tredje legene behandler konservativt uten kirurgiske inngrep. Medfødte misdannelser som er godt tolerert av pasienter og ikke alltid krever kirurgisk korreksjon (siden de ofte er spontant stengt) inkluderer følgende:

  • Små brister i septum mellom ventrikler og atria.
  • Åpne arteriellkanalen.
  • Mindre deformasjoner av hjerteventilene.

  Prognosen med disse CHD er vanligvis gunstig, selv om kirurgisk behandling er nødvendig.
  Situasjonen med de fleste "blå" vices er mye verre. Disse lastene er mer komplekse og farligere. De tyngste UPUene er:

  • Transponering (bytte av steder) av aorta og lungearterien.
  • Avgang av både aorta og lungearterien fra høyre ventrikel.
  • Tetradu Falu (inkluderer umiddelbart 4 uregelmessigheter i utviklingen av hjertet og hovedkarene).
  • Grovfeil i ventiler.
  • Hypoplasi (underutvikling) av hjertet. En særlig farlig feil er underutviklingen til venstre divisjoner. På spørsmålet om hvor mange som bor hos ham, kan du svare på statistiske data - med en slik vice er nesten 100% dødsløshet notert.
  • Atresia (infeksjon) av lungearterien.

  Med brutto CHD øker hjertesvikt raskt, barn umiddelbart etter fødselen blir svært alvorlige og krever umiddelbar kirurgisk inngrep. Suksessen med slik behandling avhenger direkte av hvor raskt den nyfødte blir levert til en spesialisert kardiokirurgisk klinikk og hvordan behandlingsmetoden er riktig valgt. Overholdelse av disse to forholdene er kun mulig i ett tilfelle - hvis defekten oppdages før barnets fødsel. Intrauterin diagnostisering av CHD tillater leger alle linker (og fødselsleger og hjertekirurgi) for å forberede seg til den kommende fødselen og plan kirurgi på hjertet av den nyfødte.

  Hjertehemmeligheter. Hjertefeil hos barn

  Hjertesykdom hos barn: symptomer, diagnose, utvikling og behandling

  Medfødte hjertefeil hos spedbarn er sjeldne og kan i utgangspunktet ikke oppstå. Derfor betaler barnelegger og foreldre noen ganger ikke riktig oppmerksomhet mot denne patologien, men krever ofte akutt hjelp. Å vite om medfødte hjertefeil er nødvendig for å hjelpe til med krummer.

  Medfødte hjertefeil er hjertets anatomiske defekter, dets valvulære apparat eller fartøy som har oppstått i utero, før barnets fødsel. De forekommer med en frekvens på 6-8 tilfeller per tusen fødsler, og opptar førsteplassen i dødeligheten av nyfødte og barn i det første år av livet.

  Det er trist, men faktum er at selv med nøye overvåkning av graviditet, savner leger ofte medfødte hjertefeil. Dette skyldes ikke bare mangelen på tilstrekkelig kvalifisering av spesialister på dette feltet (patologi er sjeldne - liten erfaring) og ufullkommen utstyr, men også med den særegne føtale blodstrømmen.

  Derfor, selv om graviditeten gikk gunstig og alle nødvendige undersøkelser ble gjennomført, er det nødvendig å sjekke babyens hjerte etter fødselen. Dessverre er kun elektrokardiografi innenfor klinisk undersøkelse omfattet av obligatoriske screeningsmetoder for undersøkelsen i løpet av 1 måned. Imidlertid kan et elektrokardiogram i denne alderen ikke endres, selv med komplekse medfødte hjertefeil. I tillegg har ikke alle polyklinikker ansatte som er trent til å ta EKG-film fra spedbarn. Til 100% kan tilstedeværelsen av medfødt hjertesykdom utelukkes ved å benytte seg av en slik undersøkelse som ekkokardiografi eller ultralydundersøkelse av hjertet. Men under en betingelse: hvis det utføres, vil det være en erfaren lege. Ikke alle klinikker har en slik enhet og en høyt kvalifisert spesialist. Hvis det er mistanke om medfødt hjertesykdom, retter barnelege barnet til å gjennomføre denne studien til et annet polyklinisk eller kardiologisk kirurgisk senter. Imidlertid er noen medfødte hjertefeil i de første månedene av livet asymptomatiske, dvs. har ingen manifestasjoner, eller de er svært ubetydelige. For å være trygg på babyens helse kan foreldrene gjøre denne studien uten henvisning, betalt i medisinske senter.

  Hva kan varsle lege og foreldre?

  • Støy i hjertet. Det avsløres av legen når du lytter til babyens hjerte. Ekkokardiografi er obligatorisk i dette tilfellet. Støy er organisk, som er forbundet med hjertesykdom, og uorganisk eller funksjonell.
   Funksjonell støy hos barn er normen. Som regel er de forbundet med veksten av hjertekamrene og karene, samt tilstedeværelsen av en ekstra akkord eller trabeculae i hulrommet til venstre ventrikel (kammeret i hjertet). En akkord eller trabecula er en ledning som strekker seg fra den ene veggen til ventrikkelen til den andre. En turbulent blodstrøm oppstår rundt den, noe som resulterer i hørsel av karakteristisk støy. I dette tilfellet kan du si: "Mye støy ut av ingenting", siden denne funksjonen ikke er en medfødt hjertesykdom og ikke fører til hjertesykdom.
  • Dårlig vektøkning. Hvis du er i de første månedene av livet babyen legger til mindre enn 400 gram, er det en anledning til å referere til en pediatrisk kardiolog for en grundig inspeksjon, som mange hjertesykdommer manifestere seg er forsinket fysisk utvikling av barnet.
  • Dyspné (brudd på frekvens og dybde i pusten) og økt tretthet. For å se mild dyspné er legens privilegium, da dette krever tilstrekkelig erfaring. Mamma kan legge merke til utmattingen av babyen under suging, den lille er spiser av og til, og ofte trenger han en pust for å samle styrke.
  • takykardi (hjertebank).
  • cyanose (cyanose av huden). Det er karakteristisk for komplekse, såkalte "blå" hjertefeil. I de fleste tilfeller, på grunn av det faktum at i den arterielle blod, oksygenrikt (rød), som går gjennom fartøyene på hud og andre organer, er blandet på grunn av mangelen veneblod, oksygenfritt (mørk, nærmere lilla farge), som må falle i lungene for å berike med oksygen. Cyanose kan uttrykkes litt, så det er vanskelig å legge merke til enda en lege, og kan være intens. Med moderat cyanose får leppene en fiolett nyanse, blå blir huden under neglene av barnet, hælene er blå.

  Jeg vil gjerne legge til at i nærvær av hjertesykdom kan det ikke være noen av disse tegnene, eller de vil bli uttrykt svært ubetydelig i de første månedene av barnets liv, derfor er det ønskelig å utføre ekkokardiografi for alle barn. Det er umulig å fortelle om alle medfødte hjertesykdommer i en artikkel, det er omtrent 100 av dem. La oss dvele på de hyppigst oppstått. Disse inkluderer den åpne arterielle kanalen, defekten i interventrikulær septum.

  Åpen arteriell kanal

  Et fartøy som forbinder aorta (stort fartøy, avløpet fra hjertet og bærer arterielt blod) og lungearterien (fartøyet som strekker seg fra den høyre ventrikkel og bærer venøst ​​blod til lungene).

  Normalt eksisterer den åpne arterielle kanalen i intrauterin perioden og bør lukkes i løpet av de to første ukene av livet. Hvis dette ikke skjer, sier de at det er en hjertefeil. Tilstedeværelsen eller fraværet av eksterne manifestasjoner (dyspné, takykardi, etc.) avhenger av feilens størrelse og form. Eksterne manifestasjoner, synlige for moren, er kanskje ikke i en ettårig baby, selv med store kanaler (6-7 mm).

  Den åpne arterielle kanalen har en lydsymptomatologi, og legen som regel lytter lett til støyen i hjertet. Graden av intensitet avhenger av kanalens diameter (jo større kanal, jo høyere er lyden), og også i barnets alder. I de første levedager selv store kanaler er vanskelig å høre, fordi på dette tidspunkt trykket i lungearterien er vanlig hos barn er høy, og derfor er det et stort utslipp av blod fra aorta til lungearterien (som bestemmer støy), som blodet trykkforskjellen mellom små fartøyer. Ytterligere trykk i lungearterien minker og blir 4-5 ganger mindre enn i aorta, utslipp av blod øker, og støy øker. Derfor kan leger på sykehuset ikke høre lyd, det kommer til å sees senere.

  Således, som et resultat av drift av ductus arteriosus i lunge blodkar faller mer enn normalt med den økte belastning over tid sine vegger endres irreversibelt blir mindre smidig, mer tett begrenser deres lumen, noe som resulterer i dannelsen av pulmonal hypertensjon (en betingelse som øker trykket i lungene i lungene). I begynnelsen av denne sykdommen, når endringer i lungekarrene fortsatt er reversible, kan man hjelpe pasienten ved å utføre operasjonen. Personer med de siste stadier av pulmonal hypertensjon har lav levealder og dens dårlig kvalitet (åndenød, tretthet, markert begrensning av fysisk aktivitet, hyppige inflammatoriske sykdommer bronkopulmonare, besvimelse, etc). Pulmonal hypertensjon dannes kun med store kanaler (over 4 mm), og dets irreversible stadier - vanligvis til ungdomsårene. Når en liten mengde av strømning pulmonal hypertensjon ikke blir dannet, men det er en risiko for bakteriell endokarditt - hovedsakelig på grunn av det faktum at den stråle av blod under høyt trykk "treff" veggen i lungearterien, noe som over tid under denne påvirkning varierer og er avhengig av betennelse i større grad, enn sunt vev. Bakteriell endokarditt - en spesiell type av blodforurensning, som påvirkes endokardium (det indre lag av hjertet og blodårer) og ventiler. Forebygging av denne sykdommen er å bekjempe kroniske foci av infeksjon, som omfatter: karies tenner, kronisk betennelse i mandlene (betennelse i mandlene), kroniske polyppene (betennelse i nese-svelg-mandel), inflammatorisk nyresykdom, skrubbsår, etc. Selv med slike tiltak som for eksempel tannutvinning, er det nødvendig å "dekke" med antibiotika (disse legemidlene er foreskrevet av en lege).

  I det første år av livet er det mulig å redusere stor og spontan lukning av små kanaler. Når det kommer til kirurgi, møter foreldrene et valg. Operativ inngrep kan være av to typer. I ett tilfelle forbindes kanalen, åpner thoraxen ved bruk av kunstig ventilasjon (det vil si at apparatet "puster" for barnet). I andre tilfelle er kanalen lukket endovaskulært. Hva betyr dette? Gjennom lårbenet til den åpne arterielle kanalen blir det innført en leder, i enden av hvilken det er en lukkeanordning, er den festet i kanalen. I små kanaler (opptil 3 mm) blir spiraler vanligvis brukt, med store - okklusjoner (de ligner en sopp eller spiral, avhengig av endringen). En slik operasjon utføres som regel uten kunstig ventilasjon, barn slippes hjem 2-3 dager etter det, selv sømmen forblir ikke. Og i det første tilfellet blir vanligvis utslippet gjort på den sjette og åttende dagen, og det er en søm på den posterolaterale overflaten av ryggen. Med alle de åpenbare fordelene ved endovaskulær intervensjon har også ulemper: det er vanligvis ikke utført for barn med svært store kanaler (7 mm), er denne operasjonen for foreldre å betale, fordi, i motsetning til den første, Helsedepartementet det ikke betale mer enn det, som og etter noen inngrep kan det være komplikasjoner, hovedsakelig på grunn av det faktum at gjennom små barns fartøy må du bruke en ganske stor diameter enhet. De hyppigste av disse er tromboser (blodproppdannelse) i lårarterien.

  Atrial septal defekt

  Det er en kommunikasjon mellom to atria (kamre i hjertet, hvor blodtrykket er lavt). En slik melding (et åpent ovalt vindu) er i utero i det hele tatt. Etter fødselen stenger den: mer enn halvparten - i den første uken i livet, resten - opp til 5-6 år. Men det er folk som har et åpent ovalt vindu for livet. Hvis størrelsen er liten (opptil 4-5 mm), påvirker det ikke hjertets og menneskers helse. I dette tilfellet anses det åpne ovale vinduet ikke som en medfødt hjertesykdom, krever ikke kirurgisk behandling. Hvis størrelsen på defekten er over 5-6 mm, er det allerede en hjertesykdom - en defekt av det interatriale septumet. Svært ofte finnes det ingen eksterne manifestasjoner av sykdommen til 2-5 år, og med små defekter (opp til 1,0 cm) - og mye lenger. Da begynner barnet å ligge bakover i fysisk utvikling, det er økt tretthet, hyppig forkjølelse, bronkitt, lungebetennelse (lungebetennelse), dyspné. Sykdommen skyldes det faktum at blodkarene kommer inn i det "ekstra" blodet gjennom defekten, men siden trykket i begge atria er lavt, er utslipp av blod gjennom hullet liten. Pulmonal hypertensjon dannes langsomt, vanligvis bare i voksen alder (i hvilken alder dette skjer, avhenger av størrelsen på defekten og pasientens individuelle egenskaper). Det er viktig å vite at mangler i det interatriale septumet kan reduseres betydelig eller nær spontant, spesielt hvis de er mindre enn 7-8 mm i diameter. Deretter kan kirurgisk behandling unngås. Og som regel er personer med små defekter i interatrialseptum ikke forskjellige fra friske personer, risikoen for bakteriell endokarditt er lav - det samme som hos friske. Operativ behandling er også mulig på to måter. Den første - med kunstig sirkulasjon, hjertestans og patching, eller suturering av defekten i det interatriale septumet. Den andre er en endovaskulær lukning ved hjelp av en okkluderer, som settes inn i hjertehulen ved hjelp av en leder gjennom karene.

  Defekt av interventricular septum

  Denne kommunikasjonen mellom ventriklene (hjerte kammer), i hvilke, i motsetning til atria, høyt blodtrykk og i venstre ventrikkel - i 4-5 ganger mer enn i den høyre. Tilstedeværelsen eller fraværet av kliniske manifestasjoner avhenger av størrelsen på defekten og fordi i hvilket område av inngrepsseptumet det er plassert. For denne vice er en høy lyd i hjertet karakteristisk. Pulmonal hypertensjon kan danne seg raskt, begynner med andre halvdel av livet. Det skal bemerkes at dannelsen av pulmonal hypertensjon og hjertetrykkøkning i de riktige deler av støyen i hjertet begynner å synke, da avløpet gjennom defekten blir mindre. Det er ofte behandlet av en lege som en reduksjon i feil størrelse (dens overvekst), og fortsette å overvåke barnets bosted, uten å henvise til et spesialisert byrå. Med utviklingen av pulmonal hypertensjon til sin irreversible trinn, idet trykket i det høyre kammer blir større enn på venstre, og venøst ​​blod fra det høyre hjerte (fører blod til lungene for oksygenering) begynner å gå inn i venstre (som oksygenrikt blod blir sendt til alle organer og vev). Pasienten har cyanose i huden (cyanose), fysisk aktivitet reduseres. I denne tilstanden kan pasienten bare hjelpe hjerte- og lungetransplantasjon, som i vårt barn ikke gjør barn.

  På den annen side er defektene i interventrikulær septum utsatt for spontan lukning, som er knyttet til egenskapene ved vekst av intrakardiale strukturer i babyen, slik at de vanligvis ikke skynder seg å bli eliminert av kirurgiske metoder umiddelbart etter fødselen. I nærvær av hjertesvikt, symptomene på som bestemmer legen foreskrevet medisiner for å støtte arbeidet til hjertet og følge dynamikken i utviklingsprosessen, ser på babyen hver 2-3 måneder og ekkokardiografi. Hvis størrelsen på defekten er redusert til 4-5 mm eller mindre, fungerer slike feil som regel ikke, da de ikke påvirker helsen, ikke forårsake lungehypertensjon. Hvis det kommer til kirurgi, så lukk defektene i interventricular septum i de aller fleste tilfeller ved hjelp av kunstig sirkulasjon, stoppe hjertet med en lapp. Imidlertid, i en alder av 4-5 år, med liten defektstørrelse og en bestemt lokalisering, er endovaskulær lukning mulig med en okkluderer som styres gjennom karene. Det bør bemerkes at det er bedre sett i sentrum av kardiovaskulær kirurgi (der leger, inkludert leger, ehokardiografistov, som er svært viktig, er opplevelsen mer). Hvis størrelsen på defekten er redusert til 4-5 mm eller mindre, fungerer slike feil som regel ikke, da de ikke påvirker helsen, ikke forårsake lungehypertensjon.

  Hjertesykdom i spørsmålet

  Hvis et barn mistenkt hjertesykdom, med et barn så snart som mulig for å gjøre en avtale for en pediatrisk kardiolog eller pediatrisk hjertekirurgi, er det ønskelig - midt i hjerte-kirurgi, hvor de kan tilbringe kvalitetstid ekkokardiografisk og elektrokardio studere og undersøke barnet erfaren kardiolog. Indikasjonene og varigheten av operasjonen er alltid satt individuelt. I nyfødtiden og opptil seks måneder er risikoen for komplikasjoner etter operasjon hos barn høyere enn i eldre alder. Derfor, hvis barnets tilstand tillater det, er det lov til å vokse ved å utnevne eventuelt medikamentell behandling, økende vekt i løpet av denne tiden blitt mer modne nervøse, immunsystemet og andre systemer i kroppen, og noen ganger lukket defekter, og barnet er ikke lenger nødvendig å operere.

  I tillegg er det i nærvær av medfødt hjertesykdom nødvendig å undersøke barnet for tilstedeværelse av anomalier og forstyrrelser fra andre organer, som ofte kombineres. Ofte forekommer medfødte hjertefeil hos barn med genetisk og arvelig patologi, så det er nødvendig å konsultere en genetiker. Jo mer informasjon om et spedbarns helse før operasjonen, desto mindre er risikoen for postoperative komplikasjoner.

  I konklusjonen, ser vi at hvis alt babyen med de feilene, vi snakket om, kan du ikke unngå kirurgisk behandling, i de fleste tilfeller, etter operasjonen barnet er utvinne, er ikke forskjellig fra sine jevnaldrende, tåler trening, vil han ikke ha noen restriksjoner på jobb, i skolen og i familielivet.

  Ekaterina Aksenova, barnelege, Cand. honning. Vitenskap, NTSTSH dem. AN Bakaleva RAMS, Moskva

  Les Mer Om Fartøyene