Sykdommer i hjertet

Mitralventilen er plassert i venstre halvdel av hjertet mellom ventrikkelen og atriumet. Den består av ventiler, atrioventrikulær ring, papillære muskler og sene akkorder. Tendon akkorder og papillære muskler spiller rollen som fjærer, som holder ventene, og hindrer dem i å åpne seg i atriumet. Alle mitrale hjertefeil kan deles inn i mitral stenose, insuffisiens og prolaps.

Mitralventilinsuffisiens

En lignende form for hjertesvikt har fått karakter og er en lesjon av ventilfliker. I normal tilstand, etter frigjøring av blod, lukkes ventilen tett, slik at blodet ikke vender tilbake til atriumet. Fleksibilitet og mobilitet til ventiler gir sene akkorder. Når noen lesjon utvikler seg (inflammatorisk eller nekrotisk), oppstår unormale strukturelle endringer i bindevevene, noe som fører til løs passform av ventiler, som blodet kastes tilbake i atriumet. En slik hjertefeil i mitralventilen kalles mangel. En slik sykdom oppstår vanligvis mot bakgrunnen av organiske lesjoner i hjertevevet, noe som fører til hemodynamiske lidelser som forårsaker utvikling av hjertesvikt. Den vanligste årsaken til mitral insuffisiens er revmatisme, mindre sannsynlig å føre til sykdommen kan aterosklerose eller syfilis, endokarditt eller hjerteinfarkt, hjerteskader, etc.

Mitralventilssvikt betraktes som den vanligste mannlige hjertesykdommen, selv om denne patologien oftest forekommer i forbindelse med mitralstenose eller aortaklaffdefekter.

I kompensasjonsfasen, som kan vare i flere tiår, er symptomatiske symptomer typisk for patologi vanligvis fraværende. Noen ganger ser pasientene på kulde i bena og hender, svakhet og rask tretthet. Over tid utvikler de patologiske endringene i ventilventiler, og subkompensasjonstrinnet begynner. På dette stadiet manifesterer symptomatologien etter fysisk overbelastning, klatrer trappene eller løper. Pasientene føler ømhet i brystet til venstre, takykardi, dyspné, atrieflimmer, puffiness av føttene.

Hvis det ikke treffes tiltak for å behandle patologien, begynner et dekompenserende stadium, når klinikken får permanent karakter, og symptomene forstyrrer pasientene selv i ro. Pasienten plages av kvelende hoste, ofte med hemoptysis og angrep av kvelning. Leveren stagnerer blod, noe som gjør at magen vokser hos pasienter. Hele kroppen svulmer, og myokardiet er så utmattet at det ikke lenger kan gi blod til kroppen, noe som fører til utvikling av dystrofiske forandringer i indre organer. Behandling av mitral insuffisiens forutsetter å ta medisiner, og hvis medisiner er maktesløse, så er operativ ventilkorreksjon angitt. Med narkotikabehandling brukes narkotika:

 • β-adrenoblokere og ACE-hemmere som reduserer perifer vaskulær resistens (bisoprolol, carvedilol, fosinopril, perindopril, etc.).
 • For å redusere det totale blodvolumet og lindre en overdreven byrde fra hjertet, vises pasienter med bruk av diuretika (Veroshpiron, Indapamid).
 • For å redusere blodstrømmen til det forstørrede høyre atriumet, tildeles pasienter nitrater (nitroglyserin og dets derivater).
 • Hvis pasienten bekymret atrieflimmer, anbefales det å ta gjenopprette hjerterytme antiarytmika slike som prokainamid eller amiodaron og hjerteglykosider (Strofantin, Korglikon).
 • For å fortynne blod for å forhindre trombose, antikoagulantia og antiaggreganter som Warfarin, Plavix eller Trombo Ass, vises.
 • Et forebyggende tiltak mot reumatiske angrep er antibiotikabehandling med Bicillin, Amoxicillin og andre.

Kirurgisk behandling innebærer plastkorrigering av ventilen eller montering av proteser. Kardiologisk kirurgisk inngrep er indikert for alvorlig mangel i underkompensasjons- og dekompensasjonstrinnet. Med uttalt dekompensasjon er kirurgisk inngrep kontraindisert på grunn av den spesielle alvorlighetsgraden av den generelle tilstanden. I mangel av behandling er prognosen ikke særlig gunstig, men hvis operasjonen utføres i tide, vil personen leve i mange år.

Mitral stenose

Stenose innebærer å begrense mitralventilen. Når normalt vev er erstattet av arr, mellom flikene og i anulus fibrosus pigger vises, noe som fører til utvikling av denne defekten som mitralstenose. I en lignende sykdom er pasientene bekymret for det økte trykket i atriumet til venstre, på grunn av dets vegger tykkere. I kompensasjonsfasen kan kroppen fortsatt tilpasse seg endringer, så det er ingen klinisk symptomatologi. Hvis det begynner å forstyrre pasienten etter fysisk arbeid, betyr det at forekomsten av subcompensation stadiet hvor pasienter opplever kortpustethet, hjertesmerte, smerte mellom skulderbladene, hurtig hjerterytme, følsomhet for kalde ekstremiteter, cyanose i kinnene, nasolabiale trekant, fingre eller ører.

Med begynnelsen av dekompensasjon er hjertet utarmet, blod og stagnasjon oppstår i lungene og andre organer. Dyspné begynner å plage pasienten hele tiden, og han har ortopedi, når pasienten kan puste bare i semi-sittende stilling. Med uttalt dekompensasjon ser det ut som en hoste med blodig slem, føtter og skinn hevelse. Hjertecirrhose eller lungeødem som fører til pasientens død kan utvikle seg. I fravær av behandling skjer stadiet av irreversible patologiske forandringer i myokardiet. Som et resultat av brudd på metabolismen i hjertet og andre organer, oppstår døden.

Et karakteristisk trekk ved mitralstenose er diastolisk støy, som skyldes følgende: ventilåpningen er for smal, når blodet passerer gjennom det, oppstår et fenomen med turbulens med virvler og bølger. Det er bemerkelsesverdig at den diastoliske støyen øker med en reduksjon i diameteren av ventilhullet.

Behandling av mitralstenose utføres analogt med insuffisiens. Ved kompensering skritt for å forhindre krovezastoya lungekar vanligvis utført legemiddelterapi, omfatter mottak av nitroglyserin langtids-virkende diuretika. Ved subkompensasjon og innledende dekompensasjonstrinn blir kirurgisk behandling vist i kombinasjon med medisinering. Ved alvorlig dekompensasjon forlenger kardiologisk kirurgisk inngrep pasientens liv, men dessverre, for en kort stund, så er det vanligvis ikke gjort. Når det er slutt-trinn, kjennetegnet ved et flertall av hemodynamiske forstyrrelser i indre organer, bare gjelder medikamenter rettet mot å lindre pasientens pine. Medikamentterapi omfatter hjerteglykosider og p-blokkere, diuretika og ACE-hemmere, antiblodplatemidler og nitrater, antikoagulanter og antibiotika, NSAIDs etc.

Kirurgiske behandlingsmetoder foreslår flere typer operasjoner:

 • ventilproteser - brukes i kombinasjon med form av mangel på mangel + stenose;
 • åpen commissurotomi - operativ inngrep med åpning av brystet;
 • Valvuloplasty ballong - Operasjonen utføres gjennom fartøyene ved hjelp av spesielle prober.

Ved akutt infarkt og andre kardiovaskulære patologier er operasjonen strengt forbudt. I fravær av terapi er prognosene ugunstige, men kardiologisk kirurgisk korrigering i kombinasjon med medisinbehandling øker livslangheten og kvaliteten på den.

Mitral ventil prolapse

Valvulær prolaps - det er oftere medfødt mitral hjertesykdom. Ordet "prolaps" betyr slakk, dvs. E. Kalt mitral prolaps forstyrrelser i det konnektive vev strukturer, som vises ufullstendig lukking av ventilene, noe som fører til regurgitasjon (tilbake krovezabrosu). Moderne medisin deler prolaps i en primær og sekundær form, hvor:

 • primær form - oppdages ved fødselen;
 • sekundær form - utvikles med overført myokarditt eller endokarditt, hjerteinfarkt eller brystkreft.

Den mitrale prolaps av den primære typen diagnostiseres hos 25-35% av befolkningen og har ingen særlig effekt på kardiovaskulære funksjoner. Til den primære mitralprolaps er moderne medisin mer som et medfødt trekk ved hjertets strukturelle struktur, i stedet for som en farlig patologisk tilstand. Men en slik holdning er bare tilstede når det ikke er kombinasjon med farlige hjerteformeringer, og det er ingen hemodynamiske forstyrrelser av kardiovaskulære funksjoner.

Selv om mitral prolaps og har en liten grad av regurgitasjon, ikke glem risikoen for komplikasjoner som endokarditt, mitral insuffisiens eller plutselig hjertedød.

M, hjertesviktet av denne typen er oftest forårsaket av nedsatt syntese av kollagen, proteinet hvor bindevevet dannes. Når formasjonen er forstyrret, taper bindevevet i hele kroppen styrken, ventilen svekkes, ventiler sitter inn i atriumet til venstre. Bidra til utvikling av mitral prolaps og skadelige faktorer som alkohol og tobakksmisbruk, narkotikamisbruk og bruk av giftige eller medisinske stoffer, stress eller dårlig ernæring. Ved medfødte former for prolaps er det ingen opphisselse eller er bare lite manifestert. I den sekundære formen av prolaps oppnår regurgitasjon en hemodynamisk verdi, siden reversering av blod inn i atriumet fører til brudd på hjerte- og lungefunksjoner. Hvis det ikke er noen oppstyr, så er det ingen kliniske manifestasjoner i det hele tatt. Hvis det motsatte blodsukkeret finner sted, kan pasienten etter fysisk eller psykomatisk overbelastning føle uregelmessigheter i hjertefunksjonene, en følelse av utilstrekkelig luft, hjertesmerter, etc.

I mangel av kliniske symptomer krever mitral prolaps ikke terapi. Pasienten anbefales å bli observert av en kardiolog, og jevnlig gjennomgå en ekkokardiogram, samt å gjennomføre restorative prosedyrer: rasjonelt å spise, for å gå mer i naturen, herdet, respekterer arbeids resten. Hvis bakgrunnen for mitral prolaps oppstår dystoni, skal det urtemedisiner sedering som vendelrot eller motherwort, og forbedre hjerte næringsmidler (Panangin, Riboksin, karnitin, etc.). Når uttalt takykardi pasienter oppnevnt av blokkere -. Bisoprolol, Inderal, atenolol, etc. Også vist er massasjebehandlinger, elektroforese, LFK.

Med mitral prolaps er det en gunstig prognose for livet, hvor sannsynligheten for komplikasjoner er minimal, og pasientens livskvalitet er høy.

Hvis progressiv mitralinsuffisiens, arytmi og andre komplikasjoner utvikler seg, er det angitt en operativ korreksjon eller valvulær protese. Men i en slik behandling krever heldigvis et lite antall pasienter med en lignende diagnose.

Hva er farlig for en mitralventil?

Hjertesykdom er en permanent forandring i organets struktur som forstyrrer sin funksjon. I de fleste tilfeller er de forårsaket av endringer i en eller flere hjerteventiler og tilhørende åpninger. Patologien til mitralventilen er mest kjent.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel. Det forhindrer omvendt strøm av blod fra ventrikkelen inn i atriet. Når et blemish oppstår, strømmer blodet tilbake til atriumet under hjertekontraksjon, noe som får det til å strekke seg og deformere. Som et resultat utvikler ofte arytmi, hjertesvikt og andre abnormiteter.

Mitralventilinsuffisiens

Den vanligste formen for hjerteventilforstyrrelser er mitral insuffisiens. Det er diagnostisert hos halvparten av pasientene som har mitral misdannelse eller aortaklafffeil. Denne sykdommen er ikke uavhengig, og manifesterer seg sammen med andre hjertefeil.

symptomer

Mitral insuffisiens har spesifikke tegn:

 • først tørr, deretter med tilsetning av slemhud, noen ganger med blodårer. Dette symptomet utvikler seg med økende alvorlighetsgrad av blodstagnasjon i lungene;
 • kortpustethet;
 • rask hjertefrekvens, en følelse av hjerte synkende, kupp i venstre halvdel av brystet. Slike manifestasjoner er forårsaket av hjerte traumer eller myokarditt;
 • redusert ytelse, sløvhet.

form

Avhengig av utviklingsgraden, er akutt og kronisk insuffisiens isolert.

Akutt insuffisiens i mitralventilen manifesteres av flere årsaker:

 • bryte akkorder i ventilflapper. Det oppstår som et resultat av skader på brystet, infeksiøs endokarditt;
 • nederlag av papillære muskler i akutt myokardinfarkt;
 • en skarp utvidelse av fiberringen;
 • ruptur av mitralventilflikter under kommissurotomi.

Den kroniske formen oppstår som følge av følgende faktorer:

 • inflammatoriske sykdommer;
 • degenerative abnormiteter: myxomatøs degenerasjon, Marfan syndrom, etc.;
 • Smittsomme sykdommer, for eksempel betennelse i hjertets indre membran;
 • strukturelle patologier forårsaket av brudd av sene akkorder;
 • innfødte egenskaper av ventilens struktur.

Ved opprinnelsestidspunktet skiller de medfødt og ervervet mitral insuffisiens.

 1. Medfødt patologi fremkommer som følge av effekten på fosteret av uønskede faktorer under graviditeten.
 2. Ervervet mangel fremkommer i arbeidet med å påvirke kroppen av ugunstige faktorer.

Når det gjelder alvorlighet, skilles følgende grader:

 • 1 grad - ubetydelig;
 • 2 grad - moderat;
 • 3 grader - uttalt;
 • 4 grader - tung.

Når liten grad reversere bevegelsen av blod fra det venstre hjertekammer inn i venstre atrium (regurgitasjon prosess) observert i mitralklappen. Den andre graden er preget av regurgitation, som oppstår 1-1,5 cm fra ventilen. Med den uttrykte graden kommer returblodstrømmen til midten av atriumet, som et resultat av hvilken det utvider og endrer dimensjonene. Alvorlig form for svikt fører til fullstendig fylling av venstre atrium med blod som strømmer i motsatt retning.

årsaker

Det er flere alternativer for utviklingen av medfødt mangel på mitralventilen:

 • myxomatøs degenerasjon;
 • patologi av strukturen til mitralventilen;
 • spesifisitet av strukturen av akkorder i form av forkortelse eller forlengelse.

Ervervet mitral hjertesykdom oppstår av følgende grunner:

 • revmatisme;
 • infeksiv endokarditt;
 • kirurgisk inngrep med mitral stenose;
 • lukket trauma av hjertet med brudd på ventiler.

Ervervet funksjonell mitral insuffisiens resultat fra:

 • lesjoner av papillære muskler med hjerteinfarkt i venstre ventrikel;
 • bryte akkorder;
 • forstørrelse av fiberringen.

diagnostikk

Mitralfeil diagnostiseres på følgende måter:

 • analyse av pasientklager - hvor lenge siden dyspnø, hjertebanken, hoste opp med blod;
 • analyse av livets anamnese
 • fysisk undersøkelse. Når mitral insuffisiens fast cyanose av hud, lys rød farge i kinnene, pulsed- utvekst på venstre side av brystbenet. Mens rapping markert forskyvning av hjertet mot høyre, samtidig som hører til - støy i systolen i hjertets apeks;
 • en generell analyse av blod og urin for å identifisere den inflammatoriske prosessen;
 • biokjemisk blodprøve for å bestemme kvantitativt innhold av kolesterol, sukker, protein, urinsyre og kreatinin;
 • Immunologisk analyse av blod avslører tilstedeværelsen av antistoffer mot mikroorganismer og hjerte muskler;
 • ved hjelp av EKG, er rytmen av hjertesyklusen og tilstedeværelsen av dens patologi bestemt. Også størrelsene på hjertesplitene blir evaluert, i tilfelle av mitralventilinsuffisiens forstørres venstre atrium og venstre ventrikel;
 • Fonokardiogrammet viser tilstedeværelsen av systolisk murmur i projeksjonen av bicuspidventilen;
 • Ekkokardiografi er en kompleks metode for å studere mangler i mitralventilen.

behandling

Det er viktig å behandle sykdommen, noe som førte til utvikling av insuffisiens. I tilfelle komplikasjoner av patologi, indikeres medikamentbehandling, for eksempel behandling av rytmeforstyrrelser eller hjertesvikt.

Mitralventilinsuffisiens i moderat grad krever ikke spesifikk behandling. I alvorlig og alvorlig grad vises bare kirurgisk behandling, protese eller ventilplast.

Mitral ventil prolapse

På grunn av feil konstruksjon av hjerteapparatet utvikles mitral ventil prolaps hos mennesker. Ofte oppstår denne patologien hos barn, spesielt i ungdomsårene. Dette skyldes den krampete utviklingen av kroppen i denne perioden. Saker av overføring av sykdommen med arvelighet er ikke uvanlig. Den prolapse er sagging av mitralventilen. Årsaken til ukontrollert strøm av blod fra kammeret inn i hjertekammeret er en løs passform av ventilflikene til karenees vegger.

årsaker

Årsakene til mitral ventil prolapse er dannelsen av flap folding forårsaket av en endring i bindevev. Dette fenomenet er forårsaket av syndromene til Marfan, Ehlers-Danlo, et elastisk pseudo-xanthom og andre patologier.

Prolapse kan være:

 • medfødte eller primære. Utvikler som et resultat av medfødt patologi av bindevev eller giftige effekter på fosteret under graviditet;
 • ervervet, eller sekundær. Den utvikler seg mot bakgrunnen av revmatisme, iskemisk hjertesykdom, brystkreft og andre relaterte sykdommer.

symptomatologi

Med den medfødte typen av mitral prolaps, observeres sjelden symptomer forårsaket av abnormiteter av hemodynamikk. Slike mitrale hjertefeil registreres i magre høye personer med lange lemmer, økt kollagen og elastininnhold i huden, hyperplastisitet i leddene. Ofte er den samtidige sykdommen vegetovaskulær dystoni, hvor tegnene ofte tilskrives manifestasjon av hjertesykdom.

Pasienter rapporterer smerte i brystet, som skyldes nervesjokk eller følelsesmessig stress. Brukes med vondt eller prikker. Varigheten av smerte varierer fra noen få sekunder til flere dager. Når det er kortpustethet, svimmelhet, økt smerte og utseendet av en pre-fainting tilstand, er det nødvendig å konsultere en kardiolog.

Hos pasienter er det angitt ytterligere symptomer:

 • magesmerter;
 • hodepine;
 • en årsakssammenheng i temperatur til 37,9 ° C;
 • hyppig vannlating
 • følelse av mangel på luft;
 • rask tretthet og lav utholdenhet til høye belastninger.

Svimmelhet med medfødt mitral ventil prolapse er ekstremt sjelden og er forårsaket av alvorlig stress. For å eliminere dem, er det nødvendig å sikre tilstrømning av frisk luft, roe pasienten og stabilisere temperaturforholdene.

Ofte observeres pasienter:

 • skjeling;
 • nærsynthet eller hyperopi;
 • brudd på holdning, etc.

Disse sykdommene er forårsaket av bindevevs patologi, som indikerer sannsynligheten for tilstedeværelsen av en medfødt misdannelse av mitralventilen.

Basert på intensiteten av opphissingen er de viktigste stadiene av sykdommen preget:

 • I det første trinnet faller ventilen mindre enn 5 mm;
 • i andre etasje dannes et gap på opptil 9 mm;
 • mer komplekse tredje og fjerde fase er preget av en avvikelse fra bladet fra sin normale posisjon med mer enn 10 mm.

En fantastisk funksjon av prolaps er at regurgitasjon med betydelig avvik i ventiler kan være mye mindre enn i begynnelsen.

diagnostikk

Når du lytter til hjertet, merker kardiologen en karakteristisk støy. Hvis det er nødvendig, foreskriver legen EKG og holter-EKG, som viser endringer i hjertet. Halter-EKG registrerer hjertefrekvensdata i 24 timer.

stenose

Stenose av mitralventilen i 80% av tilfellene utvikler seg på grunn av revmatisk feber. I andre tilfeller er årsakene til:

 • infeksiøs endokarditt;
 • syfilis;
 • aterosklerose;
 • genetisk predisposisjon;
 • traumer til hjertet;
 • atrial myxoma;
 • systemisk lupus erythematosus, etc.

Mitralventilen har en traktlignende form, består av ventiler, fibrøs ring og papillære muskler. Når ventilen er innsnevret, øker belastningen på venstre atrium, som et resultat av dette øker trykket i det og utvikler sekundær lungehøyt blodtrykk. Som et resultat er det en høyre ventrikulær svikt som fremkaller tromboembolisme og atrieflimmer.

Følgende stadier av stenoseutvikling er notert:

 • Stage I er preget av en innsnevring av atrioventrikulær åpning opp til 4 kvadratmeter. cm;
 • på stadium II er det hypertensjon, venetrykk øker, men det er ingen uttrykte symptomer på mitral ventil patologi. Den atrioventrikulære åpningen er redusert til 2 kvadratkilometer. cm;
 • Trinn III viser tegn på hjertesvikt i pasienten, økning av hjertestørrelser, økt venetrykk, økning i leverstørrelsen. Den atrioventrikulære åpningen reduseres til 1,5 kvadrat. cm;
 • IV-stadiet er preget av forverring av tegn på hjertesvikt, stagnerende sirkulasjonsfenomener er notert, leveren kondenseres, den atrioventrikulære åpningen smalker til 1 kvadratkilometer. cm;
 • På V-scenen er det et terminal stadium av hjertesvikt, atrioventrikulær åpning er praktisk talt lukket.

symptomatologi

I lang tid fortsetter stenose uten uttalt tegn. Siden det første alvorlige angrepet på hjertet til utseendet til de første spesifikke symptomene, går det noen ganger i 20 år. Siden utseende av dyspnø i hvilemodus før pasientens død er 5 år.

Hvis pasienten har mild stenose, er det ingen klager om helsetilstanden. Bare med en maskinvareundersøkelse er følgende tegn:

 • økt venetrykk
 • innsnevring av lumen mellom venstre ventrikel og atrium.

En kraftig økning i venetrykket skyldes overdreven stress, samleie, feber og manifesterer seg som en hoste og kortpustethet. Som et resultat av progresjon av stenose reduserer pasienten utholdenhet mot fysisk anstrengelse, begrenser aktivitet. Ofte registrert:

 • angrep av hjerteastma
 • takykardi;
 • arytmi;
 • utvikling av lungeødem.

Progresjon av hypoksisk encefalopati forårsaker utbrudd av svimmelhet og svimmelhet forårsaket av fysisk anstrengelse. Utviklingen av konstant atrieflimmer er et kritisk øyeblikk som følger med blodpresperasjon og økt dyspné. Pulmonal hypertensjon fører til dannelse og progresjon av høyre ventrikulær svikt.

Pasienten observeres:

 • hevelse;
 • alvorlig svakhet;
 • tyngde i høyre hypokondrium;
 • smerte i hjertet;
 • ascites;
 • høyresidet hydrothorax.

Under inspeksjonen er det bestemt:

 • cyanose av leppene;
 • mitral sommerfugl (en blålig-rosa rødme på kinnene).

Når perkusjon og lytter til hjerte lyder er bestemt:

 • blande organets grenser til venstre;
 • en forsterkende flapping tone og en ytterligere III tone;
 • forsterkning og bifurcation av den andre tonen;
 • systolisk murmur, forsterket på toppen av inspirasjonen.

Pasienter med stenose blir ofte diagnostisert med:

 • bronkitt;
 • lungebetennelse;
 • tromboembolisme av ekstremiteter, nyrer eller milt.

Stenose av mitralventilen er komplisert av tilbakefall av revmatisme og tromboembolisme i lungearterien, som fører til døden.

Diagnostisering og behandling av mitralventilfeil

Diagnostikk av patologier i mitralventilen og hjertet utføres ved hjelp av følgende metoder:

 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • Doppler;
 • X-stråler;
 • hjerte kateterisering;
 • auskultasjon.

Mitralfeil betyr medisinsk og kirurgisk behandling. Medikamentmetoden brukes til å korrigere pasientens generelle tilstand som forberedelse til kirurgi eller i kompensasjonsfasen. Terapi med medisiner inkluderer følgende stoffer:

 • diuretika;
 • antikoagulanter;
 • beta-blokkere;
 • antibiotika;
 • cardioprotectors;
 • hjerte glykosider;
 • ACE-hemmere;
 • anti-traumatiske midler, etc.

Hvis pasienten ikke kan gjennomgå kirurgi, brukes legemiddelbehandling.

For kirurgisk behandling av subkompenserte og dekompenserte, kjøpte mitrale misdannelser, utføres følgende typer intervensjoner:

 • plast;
 • ventilproteser;
 • klapanosohranyayuschie;
 • erstatning av ventiler i kombinasjon med shunting og bevaring av sub-valvulære strukturer;
 • restaurering av roten av aorta;
 • rekonstruksjon av hjernens sinusrytme
 • atrioplastikk av venstre atrium.

Etter kirurgisk behandling blir pasienter tildelt et kurs for rehabilitering, som inkluderer:

 • Øvelse terapi;
 • respiratorisk gymnastikk;
 • tar medisiner for å opprettholde immunitet og hindre re-utvikling av vices;
 • Vanlige kontroller for å evaluere effektiviteten av behandlingen.

outlook

Effektiviteten av behandling av mitral hjertefeil er avhengig av følgende faktorer:

 • pasientens alder;
 • grad av utvikling av pulmonal hypertensjon;
 • samtidige sykdommer;
 • graden av utvikling av atrieflimmer.

Den kirurgiske metoden med mitralstenose gjenoppretter ventilens normale tilstand hos 95% av pasientene, men de fleste pasienter anbefales å utføre en annen mitral recomussorotomi.

forebygging

For å forhindre dannelse av ventilerte defekter anbefales det at pasienten behandles i tide patologier som forårsaker skade på hjerteventiler, fører en sunn livsstil og utfører følgende:

 • som det ser ut, behandle smittsomme og inflammatoriske prosesser;
 • opprettholde immunitet
 • gi opp koffein og nikotin;
 • overvåke vedlikehold av normal kroppsvekt;
 • lede en aktiv livsstil.

Mitral hjertefeil: diagnose og behandling

Mitralventilen er plassert i venstre halvdel av hjertet: mellom det samme atriumet og ventrikkelen. Den består av to ventiler, og hovedfunksjonen er å ikke gi blod under sammentrekning av venstre ventrikel for å komme tilbake til atriumet. Hvis det er en forstyrrelse av den normale blodstrømmen, på grunn av deformasjon av ventilene selv eller den fibrøse ringen som disse ventilene er festet til, snakker de om utviklingen av mitral misdannelse.

Hva er defektene i mitralventilen?

Medfødte misdannelser av mitralventilen dannes fortsatt i utero på grunn av embryoutvikling eller infeksjon. I dag er disse feilene diagnostisert med ultralyd før fødselen som gjør at hjerte kirurger å ta rettidige og riktige tiltak, for eksempel ved hjelp av en spesiell endovaskulær utstyr for å operere på fosteret i livmoren eller kort tid etter fødselen.

Ervervet mitralventilfeil med løpet av menneskelivet. De vanligste årsakene til overførte feil er revmatisme (kronisk revmatisk hjertesykdom i henhold til klassifiseringen av 2003), samt bakteriell endokarditt.

Typer av mitral misdannelser

Mitral stenose. Ventilflikene er delvis limt til hverandre, noe som resulterer i blod fra venstre atrium inn i ventrikkelen gjennom en smalere åpning. Hvis innsnevringen av ventilens lumen er liten, blir den praktisk talt ikke påvirket av menneskers helse. Med betydelig innsnevring må atriumet tvinge "det nødvendige blodvolumet", noe som fører til en økning i dette organet.

Med tidenes forlengelse øker resten av blodet i atriumet, trykket i lungekarene øker, noe som er fulle av utviklingen av lungeødem. Som svar på det økende blodtrykket, er blodkarene smale, i begynnelsen er denne prosessen reversibel (Kitaevs refleks), og så irreversibel. Noen av blodet begynner å trenge inn i alveolene, så i sputumet er det såkalte "celler av hjerteformet misdannelser".

Gradvis spredte stillestående fenomener seg til høyre hjerte, forårsaker utvikling av ødem gjennom hele kroppen. Intensitetsstillestående forandringer avhenger av evnen av høyre ventrikkel og atria pumpe blod mer: med en minskning i disse funksjoner kan være hevelse i bena, hvesing i lungene, øker lever, mage.

Mitral insuffisiens. I dette tilfelle er ventilen er ikke fullstendig inngrep med hverandre klaffer, slik at i løpet av sammentrekning av venstre ventrikkel blod inn ikke bare inn i aorta, men omvendt, å øke volumet av blod i atrium: den føres oksygenrikt blod fra lungene og inn i "flyter" hull, fra venstre ventrikel. Over tid begynner atriumet å strekke seg og forårsaker stillestående forandringer i lungene og høyre hjerte.

Sammenlignet med stenose er mitral insuffisiens en mer "enkel" defekt, så ødem i hele kroppen utvikler seg mye senere.

Mitral ventil prolapse. Strengt sett er det fortsatt ikke en skrue, men bare en "sagging" av ventiler på mitralventilen. Det forekommer mye oftere enn mitral insuffisiens eller stenose, og har ingen alvorlig effekt på personens velvære.

Kan jeg mistenke en mitral misdannelse hjemme?

Dersom staten til en voksen eller barn med mitral feil, ikke brutt, er det mistanke om sykdommen vanskelig på egenhånd, men bør ta hensyn til det tilgjengelige klage eller spesiell oppførsel på en riktig måte å vise en mann fagmann.

barn Tilstedeværelsen av mitral misdannelse kan ses umiddelbart etter fødselen, så vel som i perioder med den mest intense veksten, for eksempel i det første år av livet eller hos ungdom.

Småbarn tar et svakt bryst, tregt sug, de kan ha blåse i fingertuppene. Bli litt eldre, disse barna foretrekker ikke å spille mobile spill generelt eller ofte, hekke, hvile. Hoste, spesielt om natten, og ikke gjennom behandling med konvensjonelle midler, noe lag i vekst og fysisk utvikling kan også indikere en flamme.

I ungdomsårene forverres toleranse laster på fysisk trening, spesielt løping og andre sportsøvelser, er det økt puls, hjertebank, kortpustethet, hoste, tretthet og økt behov for fysisk hvile.

Hos voksne mistenkt mitral mulig like rødme på kinn ( "mitral rødme"), dyspné, nokturnal hoste og tilbakevendende anfall av åndenød (bilde kan eksternt ligne et anfall av astma, med den eneste forskjellen er at det ikke er noen fløyte, og bronkokonstriksjon). Utseendet av ødem på beina er en annen alvorlig grunn til å umiddelbart konsultere en lege.

Hvordan diagnostiserer eksperter mitral misdannelse?

For det første lytter leger til hjertet med et phonendoskop. Og mitralstenose, mitral oppstøt, og ledsages av et bestemt lydbilde, på grunnlag av hvor legen kan mistenke sykdommen, selv om på den tiden pasienten føler seg bra.

Etter dette vil det bli nødvendig å gjennomgå en ekkokardiografisk studie som gjør det ikke bare mulig å avsløre feilen med høy grad av nøyaktighet, men også å vurdere alvorlighetsgraden av den hemodynamiske forstyrrelsen.

I tillegg er røntgenstråler, EKG, generelle kliniske og biokjemiske blodprøver, urin, fonokardiogram og lignende foreskrevet.

Hvilke typer operasjoner brukes til mitralfeil?

Korrigering av en intravaskulær defekt: Et spesielt kateter ledes inn i lårarterien eller et annet stort fartøy, guidet langs fartøyet til mitralventilen under kontroll av røntgenutstyret. Deretter, ved hjelp av spesialverktøy, utvider kirurgen ventilåpningen under stenose eller gjennomfører plast i tilfelle mangel. Denne operasjonen kan utføres i et foster som fortsatt er i livmorhulen, og legger et kateter gjennom de tilsvarende blodkarene i navlestrengen.

Åpent hjerteoperasjon med sirkulasjonsarrest. På denne måten plastiserer du den fibrøse ventilringen, installerer en kunstig protese eller et biologisk implantat.

Hvordan behandles mitral ventil sykdom hjemme?

Kirurgi er den ledende måten å behandle medfødte og anskaffe hjertefeil. Men en person kan hjelpe sitt hjerte ved å følge noen prinsipper:

 1. Begrensning av salt. Som du vet, fører salt til væskeretensjon i kroppen, noe som skaper en ekstra byrde på hjertet.
 2. Hovedsakelig vegetabilsk-melk diett. Bør forlate kolesterol-rike animalske produkter: for en hjertesykdom, og så føles et visst press, hvorfor ville han selv lagt problemene ved å stimulere til utvikling av aterosklerose og utseendet av plakk i koronararteriene? En tilstrekkelig mengde av frukt, grønnsaker, korn og belgfrukter, moderat forbruk av magert kjøtt, magre meieriprodukter og en kraftig begrensning av fett av animalsk opprinnelse - det er hva hjertet sier "takk".
 3. Skarp start eller stopp bevegelse. For en person med hjertesykdom, er det ønskelig å unngå slike situasjoner når du trenger å kjøre kraftig, og deretter stoppe, fordi i denne perioden, kan hjertet ikke takle den økte arbeidsmengden. Skynd deg å løpe til bussen, raskt klatre opp trappene, for sent til et møte - det er ikke for en mann som har problemer med hjerteklaffene. Start og avslutt bevegelsen sakte, slik at hjertet bedre kan tilpasse seg.
 4. Avslag på kaffe, sterk te og andre drinker, stimulerende hjerte-vaskulært system. Det er veldig enkelt: Under subcompensation en person med mitralklaffen hjerte og så kan jobbe fortere, og disse drikkene akselerere pulsen enda mer, noe som fører til mangel på næringsstoffer i hjertemuskelen og raskere slitasje.
 5. Moderering i utførelsen av fysiske øvelser. Det likevel skulle være som sykdommen utvikler seg fysisk aktivitet bli redusert basert på en reell mulighet for endring av hjertefeil, selv om de kryss på seg selv ikke bør settes. Historien kjenner mange kjente og dyktige mennesker som har oppnådd betydelig suksess i sin yrkesaktivitet og idrett, til tross for at de hadde en medfødt eller ervervet defekt: den legendariske hockeyspiller Valery Kharlamov, to OL-bronse medalist syklist Olga Zabelinskaja, en multippel mester i fart racing på båter Donald Campbell, fysiker Andrei Sakharov, amerikanske presidenter Warren Harding, Dwight David Eisenhower, Lyndon Johnson, og mange andre.
 6. Et positivt syn på livet. Positiv holdning, med fokus på hva du gjør bra, hjelper overvinne depresjon og finne sted under solen, uten å føle deg som en fiasko.

Til hvilken lege å søke

En pasient med hjertefeil er vanligvis sett hos en kardiolog. I barndommen oppdages det oftest av barneleger, og i alvorlige medfødte misdannelser, neonatologer. Pasienten må informeres av en reumatolog og hjertekirurg.

Mitral hjertesykdom har blitt identifisert: årsakene til utseende, symptomer, behandling og forebygging

Mitralventilen er dannet av to klaffer festet til en tett ring. Over ligger det venstre atrium, under - venstre ventrikel. Atriet mottar oksygenrikt blod fra den pulmonale sirkel, da den trenger inn gjennom ventilåpningen inn i ventrikkelen, og deretter - i aorta.

Det er ventilsvikt og stenose. Valve prolaps refererer ikke til mangler, men til mindre hjerteanomalier, og de fleste pasienter trenger ikke medisinske tiltak.

Les i denne artikkelen

Medfødte og anskaffe mangler

De fleste av mitral misdannelsene er relatert til overførte sykdommer. Intrauterin anomalier i utviklingen av denne ventilen står for 0,4% av alle medfødte hjertefeil. De er vanligvis kombinert med andre anatomiske lidelser og spiller ikke en betydelig rolle i det samlede bildet. Årsakene til slik patologi kan skyldes genetiske abnormiteter, intrauterin infeksjoner, men ofte er deres etiologi ukjent.

Ervervede mitralventilfeil utvikler seg hos unge mennesker, men er ofte diagnostisert bare hos eldre. Siden hovedårsaken til sykdommen er revmatisme, blir mitral misdannelser nylig blitt mindre vanlige, da forekomsten av revmatisme er redusert. Mitral hjertesykdom er ca 1/10 av alle tilfeller av hjertesykdom.

Typer av hjertefeil på hjertehinne

Innsnevringen av den fibrøse ringen, er grunnlaget for ventilen, kan det blokkere blodstrømmen - stenose.

Mitral stenose

Når ventilflappene deformeres, er deres fullstendige lukking umulig. Når ventrikelen trekker seg, går et visst volum blod inn i atriumet. Ventilen er utilstrekkelig.

Med valvulær insuffisiens oppstår regurgitasjon, betegner leger det med bokstavene MR. Dette er returstrømmen av blod inn i atriumet, som kan ha en annen intensitet (fra minimum jeg til maksimalt III grad).

Det er relativ valvulær stenose og insuffisiens. De utvikler seg med en betydelig strekking av hjertekamrene, for eksempel med alvorlig hypertensjon eller utvidet kardiomyopati. Hvis den fibrøse ringen er svak, strekker den seg også, og ventilene begynner å lukke tett. Det er en relativ mitral insuffisiens.

Hvis ringen ikke er strukket, kan den ikke håndtere det store volum av blod som passerer gjennom forstørret kameraer. Således dannes en relativ mitral stenose.

Årsaker til mitral hjertefeil

Det er 2 hoved etiologiske faktorer med oppkjøpte mitrale misdannelser - revmatisme og endokarditt.

Akutt revmatisk feber, vanligvis en komplikasjon av normal angina, fører til betennelse i ventilen - valvulitt. I utfallet av den inflammatoriske prosessen vises deformitet og forkorting av ventiler. Det er en ventilfeil. Ofte forkalkes ventilåpningen samtidig og smalker, stenose utvikler seg. En kombinert mitral defekt dannes.

Et gjentatt revmatisk angrep, som ofte forekommer nesten asymptomatisk, øker sværhetsgraden av defekten. Dens manifestasjoner dannes langsomt, i mange år, som et resultat av en kronisk svak inflammatorisk prosess.

Revmatisme kan forårsake sjeldne sykdom - Lyutembashe syndrom (defekt ventil i kombinasjon med medfødt interatrial septum defekt).

Med endokarditt oppstår hurtig ødeleggelse av ventiler. Utviklet isolert ventilfeil.

Sjeldne årsaker til stenose av bicuspideventilen:

 • myxoma (godartet tumor) av atriumet;
 • en stor trombus inne i det;
 • alvorlig aorta insuffisiens.

Sjeldne årsaker fører til valvulær insuffisiens:

 • systemiske sykdommer (lupus, sklerodermi);
 • ventil prolaps med degenerativ lesjon av ventiler og holde bindevevstrådene;
 • hjerteinfarkt, aneurisme i hjertet med skade på musklene som holder venteventilene;
 • hypertrofisk kardiomyopati (obstruktiv variant);
 • Marfan syndrom;
 • alvorlig hypertensjon, aorta insuffisiens, utvidet kardiomyopati.

Hemodynamiske lidelser

Det normale åpningsområdet til bicuspidventilen er 4 cm2.

Mitral stenose

Hvis stenosen minsker mer enn to ganger, fungerer atriumet med overbelastning, dens vegger tykkere, og deres hypertrofi vises. Økt trykk i lungene, noe som gradvis blir irreversibelt. Som et resultat, har de rette hjertecellene, som ikke klarer å skyve blod inn i lungesirkulasjonen, også utsatt for overbelastning av trykk.

Personer med mitralstenose tolererer ikke en rask økning i hjertefrekvensen, som oppstår når temperaturen, graviditeten eller belastningen øker.

Stagnasjon i lungebærene kan bli komplisert av lungeødem. I tillegg opprettes forhold for permanente infeksjoner av bronkiene og lungene.

I den utvidede atrial lett dannes klumper som kommer inn i hjernen, koronararteriene, karene i andre organer, forårsaker dem til hjerteinfarkt. I tillegg er intrakardiell ledning forstyrret og atrieflimmer oppstår.

Siden få blod strømmer gjennom stenosed ventilåpningen, er dens mangel følt i alle arterier i kroppen. Det er svakhet, ekstremhetens kulde, en nedgang i presset.

Hemodynamiske lidelser i mitral stenose

Mitral insuffisiens

Ved løst lukking av ventiler under sammentrekning av ventrikkelen, presses noe av innholdet tilbake i atriumet, danner et ekstra volum og legger inn hjertemuskelen. Utløpet av blodet i aorta forblir normalt i lang tid, blodtilførselen til andre organer lider ikke.

På grunn av overløpet av de venstre kamrene med blod strekker de seg gradvis, noe som medfører utviklingen av mitralinsuffisiens.

Økningen i trykk i den lille sirkelen skjer bare i de siste stadiene av patologi, og det er mindre uttalt enn i stenose.

Grunner til å ringe til en lege

Mitral misdannelse av moderat alvorlighetsgrad har vært asymptomatisk i mange år. Deretter er det klager:

 • kortpustethet når det utøves, mot feber eller når det er følelsesmessig spent
 • nattangrep av kvelning, tvinge pasienten til å sitte i sengen;
 • hoste med blodårer, tyngde i brystet;
 • svimmelhet, besvimelse
 • rask tretthet.

Klager for ventilfeil:

 • gradvis økende svakhet, kortpustethet;
 • nattpust i pusten;
 • noen ganger utseendet av blod når hoste.

Diagnostikk av patologi

En forsiktig samling av anamnesis utføres med avklaring, om personen var syk med revmatisme. Ved ekstern undersøkelse hos pasienter med stenose av ventilen, kan en blåaktig rødme ses.

Å mistenke en patologi er mulig ved forsiktig auskultasjon. Blod, med støy som passerer gjennom stenotisk ventilåpning eller retur fra ventrikkelen inn i atriumhulen, skaper forskjellige lydfenomener.

Diagnostikk av mitral misdannelse er basert på resultatene av ytterligere metoder. Først av alt er det ekkokardiografi (ultralyd av hjertet) med dopplerografi. Studien gjør det mulig å visualisere ventiler, vurdere tilstanden til ventiler, bestemme ventilringsområdet, blodstrømshastighet, oppblåsning til atriumet og mange andre egenskaper.

Ekkogram: mitralventilfeil

EKG identifiserer ikke alltid sykdommen. Noen ganger med stenose er det tegn på økning i venstre atrium, høyre ventrikel og atrieflimmer.

Noen ganger er det behov for røntgen i spiserøret med sin kontrast (gjør det mulig å bestemme utvidelsen av hjertet) eller angiografi når du forbereder pasienten til kirurgi.

Behandling av mitral hjertesykdom

Når stenose er nødvendig for å utelukke store belastninger og stress. Med moderat alvorlighetsgrad av patologi kan en kvinne bli gravid og føde. Med alvorlig grad av stenose er graviditet kontraindisert.

Fosterabort er avbrutt dersom komplikasjoner forekommer i testisene:

 • atrieflimmer;
 • hjerteinfarkt, hjerneslag eller andre tromboemboliske komplikasjoner;
 • akutt hjertesvikt.

Hvis en kvinne gjennomgår operasjon på ventilen, kan hun bli gravid ett år etter inngrepet.

Behandling med medisiner utføres med komplikasjoner: atrieflimmer, hjertesvikt, tromboembolisme. Betablokkere, digoksin (med fibrillering), antiaggreganter, antikoagulanter brukes.

Spesiell oppmerksomhet til forebygging av gjentatte revmatiske episoder.

Alle pasienter bør undersøkes av hjerte kirurg. Med mitral stenose er slike tiltak foreskrevet:

 • commissurotomy - separering av delvis tilkoblede klaffer;
 • valvuloplasty - Gjenopprette formen på ventilflapper;
 • protetikk ved hjelp av et biologisk eller mekanisk implantat
 • ballongvalvuloplastikk - Spredning av sammenlåsningsventilene ved å sette inn i ventilringen av inflasjonsballongen.

Med mitral insuffisiens, valvuloplasty og valvular protese utføres.

I de siste stadiene av patologien er kirurgiske inngrep ineffektive.

På hvordan å utføre en operasjon for å erstatte mitralventilen når den er mangelfull, se i denne videoen:

Prognose for pasienter med stenose

Selv mindre mitralstenose utvikler seg gradvis på grunn av gjentatte revmatiske episoder. Senere kommer pasientens død fra tromboemboliske komplikasjoner (hjerteinfarkt, hjerneslag), samt på bakgrunn av hjertesvikt. En rettidig operasjon forbedrer overlevelse av slike pasienter.

Mitralfeil i mange år forstyrrer ikke pasienten, og utvikler seg sakte. Dødsårsaken er hjertesvikt.

forebygging

Hovedårsakene til mitral misdannelse er revmatisme og endokarditt. derfor forebyggende vedlikehold av sykdommen reduseres til forebygging av disse forholdene:

 • rettidig behandling av sykdommer i mandler, nasopharynx, tannkaries;
 • herding, ernæring, styrking av beskyttende krefter, siden barndommen;
 • nektelse av røyking og misbruk av alkoholholdige drikkevarer.

For å forhindre komplikasjoner av patologi er det nødvendig å regelmessig observere en kardiolog eller reumatolog, ta foreskrevet medisiner (disse kan være antikoagulantia eller et middel for å bekjempe hjertesvikt).

Mitralfeil varer lenge i symptom, men i fremtiden fører til irreversibel forstyrrelse av hjertet. Derfor er rettidig kirurgisk korreksjon av slike forstyrrelser nødvendig.

For å redde et liv kan prostetiske hjerteventiler, for eksempel mitral og aorta. Operasjoner for implantering av protesen utføres selv på et slagende hjerte. Det kan være komplikasjoner, rehabilitering er nødvendig.

Det er en svikt i hjerteventilene i ulike aldre. Den har flere grader, begynner med 1, samt spesifikke funksjoner. Hjertefeil kan være med mangel på mitrale eller aorta ventiler.

På grunn av deformasjon, forstyrrelse, kan mitralventilen regurgitate, som senere fører til tetting av ventiler, dysfunksjon og mangel. Det kan være flere grader av progresjon av patologi.

Noen kjøpte hjertefeil er relativt sikre for voksne og barn, sistnevnte krever medisinsk og kirurgisk behandling. Hva er årsakene til og symptomene på misdannelser? Hvordan blir diagnose og forebygging gjort? Hvor mange lever med hjertesykdom?

Kombinert hjertesykdom er ikke vanlig. Det kan være mitral, aorta, reumatisk og kombinert. Behandlingen er lang og komplisert. Det er bedre at pasienter fra risikogruppen utfører forebygging.

Detektere prolaps av mitralventilen i hjertet er ikke lett, dets symptomer i utgangspunktet er implisitte. Hvis imidlertid forekomsten av mitralventilhøyden med regurgitasjon er funnet hos ungdommen, hva skal behandlingen være? Kan jeg bli med i hæren og spille sport?

Den avslørte aorta hjertesykdom kan være av flere typer: medfødt, kombinert, oppkjøpt, kombinert, med overvekt av stenose, åpen, aterosklerotisk. Noen ganger er medisinsk behandling gitt, i andre tilfeller bare kirurgi vil spare.

Hvis det er kombinert hjertesykdom hos fosteret, blir svangerskapet ofte avbrutt. Hvis den er kjøpt, er det nødvendig å operere. Kombinert hjertesykdom kan være med overvekt av stenose, aorta og mitral, så vel som kombinert.

Fibrene i hjerteventiler utvikles etter overførte smittsomme sykdommer, revmatisme. Kan skade aorta, mitralventilen. Diagnose begynner med analyse av blod, urin, EKG. Behandling er ikke alltid nødvendig.

Les Mer Om Fartøyene