Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom - en gruppe av sykdommer, den kombinerte tilstedeværelse av anatomiske defekter i hjertet, dens klaffe apparat eller kar som har oppstått i løpet av fosterperioden, noe som fører til forandringer i intrakardial og systemiske hemodynamikk. Manifestasjoner av medfødt hjertesykdom avhenger av sin type; De mest karakteristiske symptomene er blår eller cyanotisk hud, lyder i hjertet, lag i fysisk utvikling, tegn på åndedretts- og hjerteinsuffisiens. Hvis du mistenker en medfødt hjertefeil er utført EKG, PCG, radiografi, ekkokardiografi, hjertekateterisering og aortography, ekkokardiografi, kardiale MRI, etc. Den vanligste i medfødte hjertesykdommer ty til hjertekirurgi -.. Av kirurgisk korrigering av feil.

Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom er en svært omfattende og heterogen gruppe av hjertesykdommer og store kar, sammen med endringer i blodstrøm, overbelastning og hjertesvikt. Forekomsten av medfødt hjertesykdom er høy, og varierer fra 0,8 til 1,2% blant alle nyfødte, ifølge ulike forfattere. Medfødte hjertesykdommer utgjør 10-30% av alle medfødte anomalier. Gruppen med medfødte hjerte sykdommer inkluderer både relativt milde brudd på utviklingen av hjerte og blodårer, samt alvorlige former for hjertepatologi som er uforenlige med livet.

Mange typer medfødte hjertefeil finnes ikke bare i isolasjon, men også i forskjellige kombinasjoner med hverandre, noe som betydelig kompliserer mangelstrukturen. Omtrent en tredjedel av tilfellene er hjerteavvik kombinert med ikke-kardiale medfødte mangler i sentralnervesystemet, muskuloskeletalsystemet, mage-tarmkanalen, genitourinary system etc.

De mest vanlige varianter av medfødt hjertefeil som opptrer i kardiologi omfatte ventrikkelseptumdefekter (VSD - 20%), atrialt septumdefekter (ASD), aortastenose, Koarktasjon, ductus arteriosus (PDA), transposisjon av de store store kar (TCS), stenos av lungearterien (10-15% hver).

Årsaker til medfødt hjertesykdom

Etiologien av medfødt hjertesykdom kan være forårsaket av kromosomale abnormiteter (5%), genmutasjon (2-3%), påvirkning av miljøfaktorer (1-2%), polygenic, multifaktoriell predisposisjon (90%).

Ulike typer kromosomavvik fører til kvantitative og strukturelle endringer i kromosomer. I kromosomomleggelser er det registrert flere polysystemiske utviklingsavvik, inkludert medfødte hjertefeil. I tilfelle av autosom trisomi er de hyppigste hjertefeilene feil i interatriell eller interventrikulær septa, så vel som deres kombinasjon; med anomalier av sexkromosomer er medfødte hjertefeil mindre vanlige og er hovedsakelig representert ved akaras koarctasjon eller en defekt av interventrikulær septum.

Medfødt hjertesykdom forårsaket av mutasjoner i enkeltgener, i de fleste tilfeller kombinert med uregelmessigheter i andre organer. I disse tilfellene hjertemisdannelser er en del autosomal dominant (Marfans syndromer, Holt-Oram, Crouzon syndrom, Noonan et al.), En autosomal recessiv syndrom (Kartagener syndrom, Carpenter, Roberts, Hurler et al.) Eller syndromer knyttet til X kromosom (Goltz syndrom, Aasee, Gunther et al.).

Blant de skadelige faktorene i miljøet til utviklingen av medfødte hjertesykdommer fører til virussykdommer hos den gravide, ioniserende stråling, noen medisiner, skadelige vaner hos moderen, produksjonsfarer. Den kritiske perioden med bivirkninger på fosteret er de første 3 månedene av graviditeten, når fosterorganogenese oppstår.

Intrauterin Foster rubella virus forårsaker oftest en triade av anomalier - glaukom eller katarakt, døvhet, medfødt hjertesykdom (tetralogy tetrade, transposisjon av de store arterier, patent ductus arteriosus, truncus arteriosus, ventilfeil, pulmonalstenose, VSD, etc.). Også vanligvis oppstår microcephaly, en utviklingsforstyrrelse av skallen bein og skjelett, tilbakestående mentale og fysiske utvikling.

Strukturen av embryofytisk alkoholssyndrom inkluderer vanligvis defekter av intervensjons- og interatrialseptum, en åpen arteriell kanal. Det viste seg at teratogene virkninger på det kardiovaskulære system av fosteret har resepsjon amfetamin, noe som resulterer i en transposisjon av store fartøyer og VSD; antikonvulsanter, forårsaker utvikling av stenose av aorta og lungearterien, aortisk coarctation, patent ductus arteriosus, tetralogy tetrade, hypoplastisk venstre hjerte; litiumpreparater som fører til tricuspidventil atresia, Ebstein-unormalitet, ASD; progestogener som forårsaker tetralogien av Fallot, andre komplekse medfødte hjertefeil.

Hos kvinner med pre-diabetes eller diabetes, fødes barn med medfødte hjertefeil oftere enn friske mødre. I dette tilfellet danner fosteret vanligvis VSD eller transponering av store fartøy. Sannsynligheten for et barn med medfødt hjertesykdom hos en kvinne med revmatisme er 25%.

I tillegg til umiddelbare årsaker er det risikofaktorer for dannelsen av hjerteavvik hos fosteret. Disse inkluderer en alder av den gravide kvinnen under 15-17 år og over 40 år, trimester jeg av toxicosis, trusselen om spontan avbrudd av svangerskapet, endokrine lidelser hos moren, dødfødsel historie, tilstedeværelse av barn i familien og andre nære slektninger med medfødt hjertesykdom.

Klassifisering av medfødt hjertesykdom

Det finnes flere varianter av klassifikasjoner av medfødte hjertesykdommer, som er basert på prinsippet om hemodynamikk. Med tanke på effekten av defekten på pulmonal blodstrøm,

 • medfødt hjertesykdom ved uendret (eller litt modifisert) blodstrøm i lungesirkulasjonen: aortaventilen atresien, aortastenose, lungeklaffen insuffisiens, mitral ventilfeil (ventil insuffisiens og stenose), voksen typen Koarktasjon, hjerte og trehpredserdnoe al.
 • medfødt hjertesykdom ved økt blodstrøm i lungene ikke fører til utvikling av tidlig cyanose (patent ductus arteriosus, atrieseptumdefekt, VSD, aortolegochny fistula, koarktasjon av barne typen aorta Lutembacher syndrom), som fører til utvikling av cyanose (atresi av Trikuspidalklaff med en stor VSD, åpen arterie kanal med pulmonal hypertensjon)
 • medfødt hjertefeil utarmet blod til lungene ikke fører til utvikling av cyanose (isolert pulmonalstenose), som fører til utvikling av cyanose (kompleks hjertefeil - en sykdom tetrade, hypoplastisk høyre ventrikkel, Ebsteins anomali)
 • Kombinert medfødt hjertesykdom, der brutt anatomiske forhold mellom de store kar og hjerte ulike avdelinger: innarbeiding av store arterier, truncus arteriosus, Taussig-Bing anomali utslipp av aorta og lunge stammen på et hjertekammer og så videre.

I praktisk bruk kardiologi divisjons medfødt hjertefeil i 3 grupper: mangler ved "blå" (cyanotic) type venoarterialnym shunt (triade tetrade, tetralogy tetrade, transposisjon av de store arterier, tricuspid atresia ventil); misdannelser av "blek" type med arteriovenøs utladning (septaldefekter, åpen arteriell kanal); skrustikker med hindringen til blodutløps fra ventriklene (stenose av aorta og lungearterien, aortisk coarctation).

Hemodynamiske lidelser i medfødt hjertesykdom

Som et resultat av de ovenfor nevnte grunnene i fosteret kan krenkes riktig dannelse av strukturer av hjertet, noe som resulterer i ufullstendig eller slutten av lukke membraner mellom ventriklene og atria ble et feil formasjonsventilene utilstrekkelig kurve primær hjerte rør og underutvikling ventrikulære avvikende arrangement fartøyer og t. D. Efter fødsels barns forbli åpen ductus arteriosus og patent foramen ovale, som in utero funksjon på en fysiologisk måte.

På grunn av beskaffenheten av svangerskaps hemodynamikk, blodsirkulasjon av fosteret med medfødt hjertefeil, som regel, ikke lide. Medfødt hjertefeil forekommer i barn umiddelbart etter fødselen, eller etter en viss tid, avhengig av tidspunktet for lukking av kommunikasjon mellom store og små opplag, pulmonal hypertensjon alvorlighetsgrad, trykket i lungearterien, retningen og den shunt volum, individuell tilpasning og kompenserende muligheter barnets organisme. Ofte fører en respiratorisk infeksjon eller annen sykdom til utvikling av brutto hemodynamiske lidelser i medfødte hjertesykdommer.

Med medfødte hjertefeil av blek type med arteriovenøs utladning på grunn av hypervolemi, utvikler hypertensjonen i det lille sirkulasjonssystemet; med defekter av den blå typen med en venoarteriell shunt, forekommer hypoksemi hos pasienter.

Omtrent 50% av barn med en stor shunt i lungesirkulasjonen dø uten hjertebehandling i det første leveåret fra virkningene av hjertesvikt. Barn som viste denne kritiske milepælen, blod utslipp av en liten sirkel avtar helse stabilisert, men gradvis fremgang stivnet prosesser i karene i lungene og forårsake pulmonal hypertensjon.

Når cyanotic medfødt hjerte venøs shunt eller en blanding fører til en stor overbelastning og hypovolemia lungekretsløpet, forårsaker en reduksjon i oksygenmetning i blodet (hypoksemi) og tilsynekomsten av cyanose i hud og slimhinner. For å forbedre ventilasjonen og perfusjon av organer som er utviklet sikkerhet sirkulasjonsnett, derfor, til tross for de kraftige hemodynamiske forstyrrelser, kan pasientens tilstand være en lang tid til å være tilfredsstillende. Som konsumpsjon av kompenserende mekanismer på grunn av langvarig myokardial hyperfunksjon, utvikle alvorlige irreversible degenerative forandringer i hjertemuskelen. Med cyanotisk medfødt hjertefeil er kirurgisk inngrep vist allerede i tidlig barndom.

Symptomer på medfødt hjertesykdom

Kliniske manifestasjoner og forløb av medfødte hjertefeil bestemmes av typen av anomali, arten av hemodynamiske lidelser og tidspunktet for utvikling av sirkulasjonsdekompensasjon.

Hos nyfødte med cyanotisk medfødt hjertefeil er cyanose (cyanose) i huden og slimhinner notert. Cyanose øker med det minste stresset: sugende, gråtende baby. Hvite hjertefeil manifesteres ved blanchering av huden, kalde ekstremiteter.

Barn med medfødte hjertefeil er vanligvis rastløse, gir opp brystene, blir raskt slitne under fôringsprosessen. De har svette, takykardi, arytmier, kortpustethet, hevelse og pulsering av halsens kar. Med kronisk svekkelse av blodsirkulasjonen svikter barn i vektøkning, vekst og fysisk utvikling. Med medfødte hjertefeil, blir hjertemuslinger vanligvis hørt på en gang fra fødselen. Videre finnes tegn på hjertesvikt (ødem, kardiomegali, kardiogen hypotrofi, hepatomegali, etc.).

Komplikasjoner av medfødt hjertesykdom kan være et bakteriell endokarditt, polycytemi, trombose av perifer vaskulær sykdom og cerebrovaskulær tromboembolisme, kongestiv lungebetennelse, synkope, odyshechno-Cyanotiske episoder, angina-syndrom eller hjerteinfarkt.

Diagnose av medfødt hjertesykdom

Identifikasjon av medfødt hjertesykdom utføres gjennom en omfattende undersøkelse. På eksamen, barnet si fargen på huden: tilstedeværelse eller fravær av cyanose, hans karakter (perifer, generalisert). Lytte på kroppslyd hjerte ofte detektert forandring (demping, amplifikasjon eller spalting) av hjertelyd, støy osv Fysisk undersøkelse for mistenkt medfødt hjertefeil er supplert Diagnostics -. EKG (ECG), phonocardiography (PCG), bryst radiografi, ekkokardiografi ( ekkokardiografi).

EKG viser forskjellige deler av hjertehypertrofi, patologisk avvik EOS, tilstedeværelse av arytmier og ledningsforstyrrelser, som sammen med data fra andre metoder for klinisk undersøkelse for å bedømme graden av medfødt hjertesykdom. Med daglig Holter EKG-overvåkning har oppdaget skjulte rytme og ledningsforstyrrelser. PCG gjennom mer nøye og grundig vurdert art, varighet og lokalisering av hjertelyder og lyder. Disse røntgenbilder av brystfullføre tidligere metoder ved å bedømme tilstanden i lungekretsløpet, beliggenhet, form og størrelse av hjertet, endringer i andre organer (lunge, pleura, ryggraden). Ved gjennomføring ekkokardiografi visualisert anatomiske defekter vegger og hjerteklaffer, er plasseringen av de viktigste fartøy beregnet myokardial kontraktilitet.

Ved komplekse medfødte hjertefeil, så vel som samtidig pulmonal hypertensjon, med henblikk på nøyaktig anatomisk og hemodynamisk diagnostikk, er det behov for å utføre en følelse av hjertehulene og angiokardiografien.

Behandling av medfødt hjertesykdom

Det vanskeligste problemet i pediatrisk kardiologi er kirurgisk behandling av medfødte hjertefeil hos barn i det første år av livet. De fleste operasjoner i tidlig barndom utføres for cyanotiske medfødte hjertefeil. I mangel av tegn på hjertesvikt i nyfødte, moderate manifestasjon av cyanose, kan operasjonen bli utsatt. En kardiolog og en cardiosurgeon overvåker barn med medfødte hjertefeil.

Spesifikk behandling i hvert tilfelle avhenger av variasjonen og alvorlighetsgraden av medfødt hjertesykdom. Operasjoner for medfødte mangler i hjertedelen (DMF, DMP) kan omfatte plast eller septal septum, røntgen-endovaskulær okklusjon av defekten. I nærvær av alvorlig hypoksemi hos barn med medfødt hjertefeil, utføres palliativ intervensjon i første fase, noe som innebærer påføring av ulike typer intersystem anastomoser. Denne taktikken forbedrer oksygeninntaket i blodet, reduserer risikoen for komplikasjoner, muliggjør radikal korreksjon under gunstigere forhold. Med aorta defekter, reseksjon eller ballong dilatasjon av koarctation av aorta, plast aorta stenose, etc. utføres. Med OAB utføres dets ligering. Behandling av pulmonal arterie stenose består i å gjennomføre åpen eller endovaskulær valvuloplasti, og så videre.

Anatomisk komplekse medfødte hjertefeil, hvor en radikal operasjon ikke er mulig, krever hemodynamisk korreksjon, dvs. separasjon av den arterielle og venøse blodstrømmen uten å eliminere den anatomiske defekten. I slike tilfeller kan Fontaine, Senning, Mastard og andre utføres. Alvorlige misdannelser som ikke reagerer på kirurgisk behandling krever hjerte-transplantasjon.

Konservativ behandling av medfødt hjertefeil kan omfatte symptomatisk terapi odyshechno-cyanotic episoder, akutt venstre ventrikkelsvikt (hjerte astma, lungeødem), kongestiv hjertesvikt, myokardiskemi, arytmi.

Prognose og forebygging av medfødt hjertesykdom

Medfødte hjertefeil opptar førsteplassen i strukturen av nyfødt dødelighet. Uten å gi kvalifisert kardiologisk kirurgi, dør 50-75% av barn i løpet av det første år av livet. I kompensasjonsperioden (2-3 år) reduseres dødeligheten til 5%. Tidligere deteksjon og korreksjon av medfødt hjertesykdom gjør det mulig å forbedre prognosen betydelig.

Forebygging av medfødte hjertefeil krever nøye planlegging av graviditet, utelukker virkningen av negative faktorer på fosteret av genetisk veiledning og oppsøkende til høyrisikogrupper av fødende kvinner til barn med hjertesykdom, ta opp spørsmålet om fosterdiagnostikk lyte (ultralyd, chorionic villus sampling, fostervannsprøve) og indikasjoner på abort. Ledelsen av svangerskapet hos kvinner med medfødt hjertesykdom krever større oppmerksomhet fra fødselslege-gynekolog og kardiolog.

Hjertesykdom hos barn: symptomer og behandling

Hjertesykdom hos barn - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • Hjertebanken
 • Mørkere i øynene
 • Cyanose av huden
 • Raskt puste
 • Lyder i hjertet
 • Generell puffiness
 • slapphet
 • Hyppig oppblåsing
 • Brystkreft
 • Barnet svelger sårt brystet

Medfødt hjertesykdom hos nyfødte - dannelsen av anatomiske mangler av forskjellige slag i hjertets elementer. Vanligvis begynner slike patologier i prenatalperioden. Hos nyfødte identifiserer klinikere om lag 20 forskjellige typer vices.

For enkelhets skyld ble de delt inn i tre grupper:

 • Medfødte hjertefeil hos barn av den "hvite typen". Denne gruppen inkluderer feil, som et resultat av dannelsen av hvilken det er blodfall i blodet fra blodet til blodet til venet blod. Disse inkluderer aorta defekter, en åpen arteriell kanal, defekter av interventricular og interatrial septum;
 • "Blå type". Et karakteristisk symptom på patologiene i denne gruppen er vedvarende cyanose. Den utvikler seg på grunn av avstøpning av venøst ​​blod inn i den arterielle blodbanen. Slike medfødte mangler inkluderer tetralogi av Fallot, transponering av hovedblodene, aorta-atresia, lungearteri og venøs munn (til høyre);
 • VPS, som indikerer dannelsen av en obstruksjon i banen for normal blodstrøm, men dette er ikke forbundet med en arteriovenøs shunt. Dette inkluderer stenoser, koarctasjon, ectopia av hjertet, hypertrofi av hjerteelementer og så videre.

etiologi

Hjertesykdom hos nyfødte kan utvikle seg på grunn av:

 • forskjellige mutasjoner på gennivået;
 • ugunstig økologisk situasjon i det området hvor den gravide kvinner
 • Tilstedeværelsen av en kvinne i en anamnese av aborter, miscarriages, samt dødfødte barn;
 • bruk av visse grupper av farmasøytiske legemidler under fødsel. Spesiell fare for fosteret er antibiotika, antivirale og andre legemidler med sterk effekt;
 • arvelig disposisjon. Risikoen for at barnet utvikler hjertesykdom, øker mange ganger hvis den gravide kvinnen har nære slektninger med samme patologi;
 • smittsomme sykdommer, som kvinnen led under barnebarnet. Spesielt farlig er cytomegali, rubella, herpes. Spesielt øker risikoen i tilfelle at disse patologiene rammer en kvinne i de tidlige stadiene av graviditeten. Faktum er at på dette tidspunkt foregår dannelsen av alle organer;
 • alder av den gravide kvinnen. Forskere har lagt merke til en slik tendens at jo eldre en kvinne, desto større er sannsynligheten for at hun vil få et barn med hjertesykdom. Nå inkluderer risikogruppen representanter for det rettferdige kjønn, som krysset den 35 år lange grensen;
 • sterk trening i røntgenstråler;
 • bruk av en kvinne under utførelsen av et barn med store doser alkoholholdige drikkevarer. Nylig er det denne grunnen som kommer frem i utviklingen av hjertefeil. Alkohol har en skadelig effekt, ikke bare på mors kropp, men også på kroppen av hennes ufødte baby.

symptomatologi

Symptomer som indikerer hjertesvikt hos nyfødte, er direkte avhengig av type mangel, samt på alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen. Små feil i størrelse manifesterer seg ikke på noen måte, noe som i stor grad kompliserer deres rettidige diagnose. Men det er verdt å merke seg at selv alvorlige former for anomalier kan være helt asymptomatiske, noe som ofte forårsaker død av en nyfødt i hans tidlige dager. Lagre livet til en baby med alvorlige defekter som ikke tillater at hjertet fungerer normalt, det er bare mulig gjennom operativ inngrep. Det kan ikke være spørsmål om konservativ terapi.

Hovedtegnene som kan indikere tilstedeværelse av anomalier i kardiovaskulærsystemet i babyen:

 • økt luftveisbevegelser per minutt;
 • dannelse av ødem (spesielt på bena);
 • svakhet;
 • apati;
 • Barnet svak suger brystet og kan til og med helt forlate det;
 • alvorlig takykardi
 • hyppig oppblåsning;
 • cyanose. Det er spesielt uttalt i lemmer og i regionen av den nasolabiale triangelen;
 • lyder i hjertet. De kan bare oppdages av en kvalifisert lege i løpet av auskultasjon.

grader

Graden av sykdom bestemmes avhengig av alvorlighetsgraden av de manifesterte symptomene. Totalt tildeler sine klinikere 4:

1 grad - tilstanden til babyen er relativt stabil. Hjerteaktivitet er innenfor normale grenser. Vanligvis krever denne graden ikke spesifikk behandling;

2 grader - symptomene øker gradvis. Det er problemer med fôring av barnet, og åndedrettsfunksjonen er svekket.

3 grad - klinikken komplementeres av nevrologiske manifestasjoner, siden hjernen ikke er tilstrekkelig tilført med blod;

4 grader - terminal. I tilfelle av progresjonen opplever pasienten undertrykkelse av respiratorisk og kardial aktivitet. Vanligvis slutter det med dødelig utgang.

diagnostikk

Hittil er den mest informative metoden, som gjør det mulig å identifisere tilstedeværelsen av anomalier i hjertets struktur, ECHO-kardiografi. Denne metoden gir legen en mulighet til å vurdere tilstanden til alle elementene i hjertet - kamre, skillevegger, ventiler, hull. Også, leger ofte ty til Doppler. Metoden gjør det mulig å oppnå informasjon om intensiteten av blodstrømmen, dens turbulens.

Ytterligere diagnostiske metoder:

Helbredende tiltak

Med hjertefeil er den eneste korrekte behandlingsmetoden kirurgisk inngrep. Medisinering kan bare dempe alvorlighetsgraden av symptomer. Nå ty til operasjoner av to typer: åpen og minimalt invasiv.

Minimalt invasive operasjoner er mer egnet for å eliminere anomalier av partisjoner mellom atria og ventrikler. Røntgen endovaskulær metode lar kirurgen å installere en okkluder som vil lukke den dannede feilen.

Åpen operativ intervensjon utføres i tilfelle deteksjon av alvorlige sammorbide vices. Under operasjonen åpnes brystbenet. Dermed har legen direkte tilgang til pasientens hjerte. Disse tiltakene, selv om de er traumatiske, er svært effektive.

Hvis du tror at du har det Hjertesykdom hos barn og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en barnelege, en kardiolog.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Hjertefeil er anomalier og deformasjoner av enkelte funksjonelle deler av hjertet: ventiler, skillevegger og åpninger mellom kar og kamre. På grunn av deres feilfunksjon er blodsirkulasjonen forstyrret, og hjertet stopper å oppfylle sin hovedfunksjon - tilførsel av oksygen til alle organer og vev.

Hypovolemi er en patologi preget av en reduksjon i volumet av blod som sirkulerer i menneskekroppen. Det indikerer utviklingen av noen patologiske prosesser. Denne tilstanden er livstruende, så akutt medisinsk hjelp er nødvendig. Kan forekomme hos noen, uavhengig av kjønn og alder.

Sykdommen som er iboende i dannelsen av pulmonær insuffisiens, presentert i form av en masse utgang transudate fra lungekapillærene inn i hulrommet og til slutt bidra til infiltrasjon av alveolene kalles lungeødem. I enkle ord, lungeødem - en posisjon hvor i lungen stillestående væske lekket gjennom blodårene. Sykdommen er karakterisert som en separat symptomer, og kan dannes på grunnlag av andre alvorlige plager av kroppen.

Kardiopulmonal insuffisiens er en patologi i luftveiene og kardiovaskulærsystemet, som utvikler seg på grunn av økt trykk i liten sirkulasjon. Som en konsekvens begynner hjertets høyre hjertekammer å fungere mer intensivt. Hvis sykdommen utvikler seg over en lang tidsperiode, og det ble behandlet, vil muskelstruktur av høyre hjerte gradvis øke dens masse (på grunn av hardt arbeid).

Pneumocystis lungebetennelse eller pneumocystis er en inflammatorisk lungeskade forårsaket av patogenet. Hovedrisikogruppen er spedbarn og personer med immunsvikt. Det patologiske stoffet kan trenge inn i menneskekroppen på flere måter, men oftest utføres infeksjonen av luftbårne dråper. I tillegg kjenner klinikere mange predisponerende faktorer som øker sannsynligheten for å utvikle en slik sykdom.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Hjertefeil hos barn

Hjertefeil hos barn, barn

Hjertesykdommer er en vanlig patologi hos barn. Frekvensen av mangler hos barn de siste årene øker. Konsultasjon og undersøkelse av barnets kardiolog - barnets polykliniske "Markushka".

Medfødt hjertesykdom hos barn, barn

frekvens medfødt hjertesykdom (CHD) hos nyfødte er 0,8%, de varierer mye når det gjelder anatomiske egenskaper og alvorlighetsgraden av kurset. Kliniske manifestasjoner av CHD hos barn er forskjellige og bestemmes av tre hovedfaktorer: anatomiske egenskaper ved defekten, kompensasjonsgraden og komplikasjonene som oppstår.

CHD barn kan være mistanke om han åpenbart: cyanose eller alvorlig blekhet, underernæring, hyppige forkjølelser, mangel på portabilitet av tilstrekkelig alder fysisk anstrengelse (tretthet under amming, da mobilspillet, utseendet av pustebesvær når klatring enda en trapp og et al.), er økningen i hjertestørrelse, en endring av hjertetoner, fremveksten av en hjerte bilyd, forandring av hjertehastighet på hånden, svak puls i den femorale arterie, eller mangel derav, forandringer i arterielt blodtrykk, deformeres sjon av brystet, hjerterytmeforstyrrelser, unormale EKG-forandringer, uvanlige endringer funnet på brystet røntgen og andre.

Medfødt hjertesykdom med berikelse av den lille sirkulasjonen

Atrial septal defekt (ASM) er en av de vanligste UPUene. I 10-20% av tilfellene er ASD kombinert med mitral ventil prolapse.

Hemodynamikk med ASD bestemmes arterieblod utslipp fra venstre til høyre, noe som fører til en økning i hjertets minuttvolum, lungesirkulasjonen. Ved dannelsen av shunt har en verdi av trykkforskjellen mellom høyre og venstre atrium, en høyere posisjon av sistnevnte, en stor forlengelse av høyre ventrikkel og arealet av de rette atrioventrikulær åpningene, motstand, lunge karseng volum. Utviklingen av pulmonal hypertensjon og lunge karseng fører til den motsatte omløps blodet og utseendet av cyanose. Med primære defekter blir mitral insuffisiens ofte observert.

I motsetning til dette, ventrikkelseptumdefekter, hvor tilbakestillings fører til en betydelig volum overbelastning av begge ventriklene, med ASD shunt mindre påvirker det høyre hjerte.

Ved uttrykt dump hos pasienter er det en tilbakeslag i vekt og tilbøyelighet til gjentatte respiratoriske sykdommer og pneumonier i de første årene av livet. Som regel er det i disse tilfellene klager på kortpustethet, tretthet, smerte i hjertet.

Defekt av interventricular septum (VSW) er en av de vanligste AMS. Det står for 17 til 30% av tilfellene av hjerteanomalier.

Er tildelt tre typer utvikling DMZHP avhengig av egenskapene til hemodynamikkdefekt (størrelsen på venstre-høyre shunt), bestemmelse av kliniske manifestasjoner og prognose av sykdommen.

Den første typen - Det er en liten defekt i septumet (mindre enn 0,5 cm2 / m2), en liten utslipp av blod (More

Hjertesykdom hos barn

Hjertesykdom hos barn er en patologi der deformerte ventiler, septa, åpninger mellom hjertekamrene og karene, provosere et brudd på blodsirkulasjonen gjennom indre hjertekar.

årsaker

Hovedårsakene til hjertesvikt i et barn:

 • arvelig predisposition;
 • graviditet gikk videre under påvirkning av negative eksterne faktorer: et dårlig miljø, røyking eller drikking av alkohol av moren eller noen stoffer;
 • "Kromosomal abnormitet", da et av generene gjennomgikk en mutasjon;
 • graviditet ble ledsaget av tilstedeværelse av smittsomme sykdommer (f.eks. rubella);
 • Fakta om abort eller dødfødsel, som skjedde tidligere.

klassifisering

Klassifisering av hjertepatologier utføres under hensyntagen til mange parametere, siden hjertet er et komplekst organ for studier. Fordel hovedtyper av hjertesykdom: medfødt (UPU) og oppkjøpt (PPP).

medfødt

Klassifisering av patologier av medfødt natur skiller dem i arter, avhengig av påvirkning på barnets utvikling. Dessverre har forekomsten av CHD hos bryst og for tidlig spedbarn i de senere år økt, og de anatomiske egenskapene til sykdommen har blitt modifisert.

Ifølge den enkleste og mest informative divisjonen, medfødte hjertefeil hos barn kommer i tre varianter:

 • hvitt;
 • blå;
 • EPS, hvor utstrømningen av blod er blokkert av blokkeringer.

Hvit type

WHRT av hvit type manifesterer blekhet av huden. Karakterisert ved frigjøring av blod fra arteriell blodstrøm inn i venet. Hvite EPS er en åpen arteriell kanal og er bestemt av nærvær av isolerte aorta lesjoner, septa.

Manglene i den hvite typen inkluderer defekten i interventricular septum, defekten i det interatriale septumet,

Blå type

Feil av den blå typen (blå EPS) visuelt skille cyanose av huden (vedvarende cyanose). Klassifiseringen av blå UPU skiller slike patologier:

 • transponering av hovedkarene (prosessen der aorta avviker fra høyre ventrikel og lungearterien tvert imot - fra venstre ventrikel);
 • triot av Fallot (et sett med flere forstyrrelser: innsnevring av lungearterien, defekt av interventricular septum, aorta og høyre ventrikulære defekter);
 • atresi av høyre venøs munn, lungearteri, aorta.

UPU med inngrep med utstrømning av blod

Medfødt misdannelse med blokkeringer er en slags patologi, en konsekvens av vanskeligheten ved korrekt utkastning av blod fra ventriklene. En gruppe sykdommer inkluderer:

 • Stenose av aorta - ofte manifesterer sykdommen seg ved sammenbrudd av aorta i ventilområdet;
 • aorta aorta - patologi, ledsaget av innsnevring eller fullstendig lukning av aorta lumen i et begrenset område;
 • Stenose i lungestammen er en lidelse der den høyre ventrikulære utløpsrøret smelter, og utfordrer hindringer for blodstrømmen fra den til lungearterien.

ervervet

Hovedårsakene til utvikling av PPP hos barn:

 • revmatisk endokarditt;
 • diffus bindevevssykdom;
 • infeksiøs endokarditt med ventilinnblanding;
 • i noen tilfeller - et traumer til brystet.

Ervervede hjertesykdommer hos barn er preget av konstante endringer i strukturen i kardiale divisjoner. De første endringene utføres etter fødselen av barnet, forårsaker dissosiasjonen av hjertets funksjon. I medisinsk praksis har kjøpt hjertefeil annerledes klassifisert.

Av opprinnelse:

 • revmatisme;
 • syfilitisk;
 • aterosklerotisk;
 • traumatisk og andre.

Med hensyn til mangel på mangel:

 • defekter uten signifikant innflytelse på intrakardial hemodynamikk;
 • Vices med moderat eller alvorlig grad av alvorlighetsgrad.

Staten av generell hemodynamikk er:

 • kompensert;
 • subcompensated;
 • dekompensert.

Det er også klassifiseringer for lokalisering av hjertesykdom og funksjonell form.

symptomer

Symptomer på hjertesykdom avslører ikke alltid i begynnelsen av utviklingen av patologi. Svært ofte manifesterer symptomene på barnets symptomer om noen måneder eller år. Hos nyfødte babyer, varierer symptomene på hjertesykdom avhengig av forekomsten av en spesifikk anomali, men symptomene kan generaliseres:

 • hjertesvikt;
 • utilstrekkelig tilførsel av næringsstoffer og oksygen inn i kroppen.

Hos barn fra 1 år til 2 år kan det oppstå angst og spenning. Barn som har fylt 3 år har følgende symptomer:

 • forstørret lever;
 • svak appetitt eller mangel på appetitt;
 • pustenes hurtighet
 • barn lider ofte av forkjølelse;
 • nedsatt hjertefrekvens;
 • vanskeligheter med å utføre fysiske øvelser.

Medfødt hjertepatologi, avhengig av sin type (hvit eller blå), er preget av fargen på huden.

Kliniske symptomer på PPP er ofte kun bestemt ved diagnose, idet man tar hensyn til type feil, graden av alvorlighetsgrad og utvikling. Symptomene manifesteres avhengig av lokaliseringsparametrene og antall berørte ventiler. Symptomene på overførte feil i et barn kan også variere avhengig av den funksjonelle formen for patologien.

De viktigste symptomene som bidrar til å gjenkjenne PPP er:

 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • Dyspné og smerte under trening;
 • følelse av tyngde og smerte i riktig hypokondrium;
 • blek hud og hevelse i beina;
 • tilfeller av besvimelse.

diagnostikk

Diagnose av hjertesykdom hos barn er en obligatorisk studie på stadium av intrauterin utvikling. For hver kvinne ved 14 ukers svangerskap foreskriver undersøkelseslegen å gjøre ultralyd i hjertet (ekkokardiografi).

Ultralyd er den viktigste metoden for å oppdage CHD og PPS. Diagnose ved hjelp av ultralyd kan bidra til å visualisere hjertets strukturelle rom, samt beregne trykk og tilleggsparametere.

Hvis det er mistanke om hjertesykdom, vil kardiologen foreskrive ytterligere diagnostiske metoder som bidrar til å bestemme de medfølgende patologiene:

 • Elektrokardiografi (EKG) - Diagnostisering av medfødte og anskaffe mangler i alle aldre. Også fikserer arytmi, forskyvning av den elektriske akse, forstyrrelser i det ledende systemet. EKG er inkludert i listen over obligatoriske undersøkelser av spedbarn av månedlig alder.
 • Røntgenundersøkelse Det viser brystet på skjermen og brukes til å bestemme hjertens nåværende tilstand.

behandling

Spesialister velger en behandlingsmetode, med tanke på typen patologi, utviklingsstadiet og kompleksiteten i hvert enkelt tilfelle. En viktig rolle i valg av optimal terapi-alternativ spilles av tilstanden og alderen til det syke barnet. Et entydig svar, hvordan å behandle hjertesykdom eksisterer ikke.

Den vanligste måten å behandle hjertefeil er kirurgi, men noen ganger nok konservative terapier.

konservative

Konservativ terapi inkluderer ofte diett, generell hygiene og fysisk trening. Det anbefales at syke barn forbruker proteinrike matvarer, begrenser seg til drikkevann og salt og utelukker mat før sengetid. Du må gjøre spesielle øvelser (for eksempel å gå), som bidrar til å trene hjertemuskelen.

kirurgi

Drift i 72% av tilfellene blir en sjanse for fullstendig gjenoppretting av babyen. Suksessen med implementeringen avhenger av aktualiteten. Takket være utviklingen av moderne kirurgi, er det mulighet for tidlig korrigering av UPD selv i små og for tidlige babyer.

Kirurgisk inngrep for å fjerne hjertesykdom vil besøke to typer:

 • Åpent operasjon, hvor hjertet hulrom er utsatt;
 • en lukket operasjon når kirurgi utføres på store blodkar nær hjertet, mens organet selv ikke påvirkes av kirurgen.

Under operasjonen blir hjertet og lungene koblet fra blodsirkulasjonen, hvoretter anrikningen av blodet med oksygen sprer seg over hele kroppen. Hvis saken er komplisert, er det nødvendig med ekstra kirurgisk inngrep med en pause fra den forrige i tidsintervallet fra flere måneder til 1 år.

Mange foreldre er interessert i kostnaden for å redde sitt barns liv. Kostnaden ved drift avhenger av arten av patologien og klassen til den valgte klinikken. For eksempel, i hjemmeklinikker vil prisen for en radikal erstatning av tetralogi fra Fallot være fra 110.000 til 130.000 rubler. I utenlandske klinikker varierer prisen på hjertekirurgi fra 12 000 til 22 000 euro.

 • Les også: Mangel på mitralventilen i barnet

Operated barn krever en spesiell høyt kalori diett, og spesielt de trenger intensiv omsorg. Foreldre må gjøre alt for å beskytte barnet mot infeksjoner. Riktig omsorg er et klart regime av dagen, et langt opphold i friluft og en økning i barns immunitet.

funksjonshemming

Tilordne funksjonshemming hos barn med en fast diagnose av hjertesykdom, som trenger sosial beskyttelse, ta hensyn til konsekvensene av helsefare og nedsattelse av vitale funksjoner hos en person.

Invaliditet gis til barnet dersom følgende faktorer er tilstede:

 • vedvarende forstyrrelse av kroppens funksjon
 • Begrenset livsaktivitet (undertrykkelse i bevegelse, kommunikasjon, orientering, selvkontroll);
 • Behov for sosial beskyttelsesforanstaltninger.

Hjertehemmeligheter. Hjertefeil hos barn

Hjertesykdom hos barn: symptomer, diagnose, utvikling og behandling

Medfødte hjertefeil hos spedbarn er sjeldne og kan i utgangspunktet ikke oppstå. Derfor betaler barnelegger og foreldre noen ganger ikke riktig oppmerksomhet mot denne patologien, men krever ofte akutt hjelp. Å vite om medfødte hjertefeil er nødvendig for å hjelpe til med krummer.

Medfødte hjertefeil er hjertets anatomiske defekter, dets valvulære apparat eller fartøy som har oppstått i utero, før barnets fødsel. De forekommer med en frekvens på 6-8 tilfeller per tusen fødsler, og opptar førsteplassen i dødeligheten av nyfødte og barn i det første år av livet.

Det er trist, men faktum er at selv med nøye overvåkning av graviditet, savner leger ofte medfødte hjertefeil. Dette skyldes ikke bare mangelen på tilstrekkelig kvalifisering av spesialister på dette feltet (patologi er sjeldne - liten erfaring) og ufullkommen utstyr, men også med den særegne føtale blodstrømmen.

Derfor, selv om graviditeten gikk gunstig og alle nødvendige undersøkelser ble gjennomført, er det nødvendig å sjekke babyens hjerte etter fødselen. Dessverre er kun elektrokardiografi innenfor klinisk undersøkelse omfattet av obligatoriske screeningsmetoder for undersøkelsen i løpet av 1 måned. Imidlertid kan et elektrokardiogram i denne alderen ikke endres, selv med komplekse medfødte hjertefeil. I tillegg har ikke alle polyklinikker ansatte som er trent til å ta EKG-film fra spedbarn. Til 100% kan tilstedeværelsen av medfødt hjertesykdom utelukkes ved å benytte seg av en slik undersøkelse som ekkokardiografi eller ultralydundersøkelse av hjertet. Men under en betingelse: hvis det utføres, vil det være en erfaren lege. Ikke alle klinikker har en slik enhet og en høyt kvalifisert spesialist. Hvis det er mistanke om medfødt hjertesykdom, retter barnelege barnet til å gjennomføre denne studien til et annet polyklinisk eller kardiologisk kirurgisk senter. Imidlertid er noen medfødte hjertefeil i de første månedene av livet asymptomatiske, dvs. har ingen manifestasjoner, eller de er svært ubetydelige. For å være trygg på babyens helse kan foreldrene gjøre denne studien uten henvisning, betalt i medisinske senter.

Hva kan varsle lege og foreldre?

 • Støy i hjertet. Det avsløres av legen når du lytter til babyens hjerte. Ekkokardiografi er obligatorisk i dette tilfellet. Støy er organisk, som er forbundet med hjertesykdom, og uorganisk eller funksjonell.
  Funksjonell støy hos barn er normen. Som regel er de forbundet med veksten av hjertekamrene og karene, samt tilstedeværelsen av en ekstra akkord eller trabeculae i hulrommet til venstre ventrikel (kammeret i hjertet). En akkord eller trabecula er en ledning som strekker seg fra den ene veggen til ventrikkelen til den andre. En turbulent blodstrøm oppstår rundt den, noe som resulterer i hørsel av karakteristisk støy. I dette tilfellet kan du si: "Mye støy ut av ingenting", siden denne funksjonen ikke er en medfødt hjertesykdom og ikke fører til hjertesykdom.
 • Dårlig vektøkning. Hvis du er i de første månedene av livet babyen legger til mindre enn 400 gram, er det en anledning til å referere til en pediatrisk kardiolog for en grundig inspeksjon, som mange hjertesykdommer manifestere seg er forsinket fysisk utvikling av barnet.
 • Dyspné (brudd på frekvens og dybde i pusten) og økt tretthet. For å se mild dyspné er legens privilegium, da dette krever tilstrekkelig erfaring. Mamma kan legge merke til utmattingen av babyen under suging, den lille er spiser av og til, og ofte trenger han en pust for å samle styrke.
 • takykardi (hjertebank).
 • cyanose (cyanose av huden). Det er karakteristisk for komplekse, såkalte "blå" hjertefeil. I de fleste tilfeller, på grunn av det faktum at i den arterielle blod, oksygenrikt (rød), som går gjennom fartøyene på hud og andre organer, er blandet på grunn av mangelen veneblod, oksygenfritt (mørk, nærmere lilla farge), som må falle i lungene for å berike med oksygen. Cyanose kan uttrykkes litt, så det er vanskelig å legge merke til enda en lege, og kan være intens. Med moderat cyanose får leppene en fiolett nyanse, blå blir huden under neglene av barnet, hælene er blå.

Jeg vil gjerne legge til at i nærvær av hjertesykdom kan det ikke være noen av disse tegnene, eller de vil bli uttrykt svært ubetydelig i de første månedene av barnets liv, derfor er det ønskelig å utføre ekkokardiografi for alle barn. Det er umulig å fortelle om alle medfødte hjertesykdommer i en artikkel, det er omtrent 100 av dem. La oss dvele på de hyppigst oppstått. Disse inkluderer den åpne arterielle kanalen, defekten i interventrikulær septum.

Åpen arteriell kanal

Et fartøy som forbinder aorta (stort fartøy, avløpet fra hjertet og bærer arterielt blod) og lungearterien (fartøyet som strekker seg fra den høyre ventrikkel og bærer venøst ​​blod til lungene).

Normalt eksisterer den åpne arterielle kanalen i intrauterin perioden og bør lukkes i løpet av de to første ukene av livet. Hvis dette ikke skjer, sier de at det er en hjertefeil. Tilstedeværelsen eller fraværet av eksterne manifestasjoner (dyspné, takykardi, etc.) avhenger av feilens størrelse og form. Eksterne manifestasjoner, synlige for moren, er kanskje ikke i en ettårig baby, selv med store kanaler (6-7 mm).

Den åpne arterielle kanalen har en lydsymptomatologi, og legen som regel lytter lett til støyen i hjertet. Graden av intensitet avhenger av kanalens diameter (jo større kanal, jo høyere er lyden), og også i barnets alder. I de første levedager selv store kanaler er vanskelig å høre, fordi på dette tidspunkt trykket i lungearterien er vanlig hos barn er høy, og derfor er det et stort utslipp av blod fra aorta til lungearterien (som bestemmer støy), som blodet trykkforskjellen mellom små fartøyer. Ytterligere trykk i lungearterien minker og blir 4-5 ganger mindre enn i aorta, utslipp av blod øker, og støy øker. Derfor kan leger på sykehuset ikke høre lyd, det kommer til å sees senere.

Således, som et resultat av drift av ductus arteriosus i lunge blodkar faller mer enn normalt med den økte belastning over tid sine vegger endres irreversibelt blir mindre smidig, mer tett begrenser deres lumen, noe som resulterer i dannelsen av pulmonal hypertensjon (en betingelse som øker trykket i lungene i lungene). I begynnelsen av denne sykdommen, når endringer i lungekarrene fortsatt er reversible, kan man hjelpe pasienten ved å utføre operasjonen. Personer med de siste stadier av pulmonal hypertensjon har lav levealder og dens dårlig kvalitet (åndenød, tretthet, markert begrensning av fysisk aktivitet, hyppige inflammatoriske sykdommer bronkopulmonare, besvimelse, etc). Pulmonal hypertensjon dannes kun med store kanaler (over 4 mm), og dets irreversible stadier - vanligvis til ungdomsårene. Når en liten mengde av strømning pulmonal hypertensjon ikke blir dannet, men det er en risiko for bakteriell endokarditt - hovedsakelig på grunn av det faktum at den stråle av blod under høyt trykk "treff" veggen i lungearterien, noe som over tid under denne påvirkning varierer og er avhengig av betennelse i større grad, enn sunt vev. Bakteriell endokarditt - en spesiell type av blodforurensning, som påvirkes endokardium (det indre lag av hjertet og blodårer) og ventiler. Forebygging av denne sykdommen er å bekjempe kroniske foci av infeksjon, som omfatter: karies tenner, kronisk betennelse i mandlene (betennelse i mandlene), kroniske polyppene (betennelse i nese-svelg-mandel), inflammatorisk nyresykdom, skrubbsår, etc. Selv med slike tiltak som for eksempel tannutvinning, er det nødvendig å "dekke" med antibiotika (disse legemidlene er foreskrevet av en lege).

I det første år av livet er det mulig å redusere stor og spontan lukning av små kanaler. Når det kommer til kirurgi, møter foreldrene et valg. Operativ inngrep kan være av to typer. I ett tilfelle forbindes kanalen, åpner thoraxen ved bruk av kunstig ventilasjon (det vil si at apparatet "puster" for barnet). I andre tilfelle er kanalen lukket endovaskulært. Hva betyr dette? Gjennom lårbenet til den åpne arterielle kanalen blir det innført en leder, i enden av hvilken det er en lukkeanordning, er den festet i kanalen. I små kanaler (opptil 3 mm) blir spiraler vanligvis brukt, med store - okklusjoner (de ligner en sopp eller spiral, avhengig av endringen). En slik operasjon utføres som regel uten kunstig ventilasjon, barn slippes hjem 2-3 dager etter det, selv sømmen forblir ikke. Og i det første tilfellet blir vanligvis utslippet gjort på den sjette og åttende dagen, og det er en søm på den posterolaterale overflaten av ryggen. Med alle de åpenbare fordelene ved endovaskulær intervensjon har også ulemper: det er vanligvis ikke utført for barn med svært store kanaler (7 mm), er denne operasjonen for foreldre å betale, fordi, i motsetning til den første, Helsedepartementet det ikke betale mer enn det, som og etter noen inngrep kan det være komplikasjoner, hovedsakelig på grunn av det faktum at gjennom små barns fartøy må du bruke en ganske stor diameter enhet. De hyppigste av disse er tromboser (blodproppdannelse) i lårarterien.

Atrial septal defekt

Det er en kommunikasjon mellom to atria (kamre i hjertet, hvor blodtrykket er lavt). En slik melding (et åpent ovalt vindu) er i utero i det hele tatt. Etter fødselen stenger den: mer enn halvparten - i den første uken i livet, resten - opp til 5-6 år. Men det er folk som har et åpent ovalt vindu for livet. Hvis størrelsen er liten (opptil 4-5 mm), påvirker det ikke hjertets og menneskers helse. I dette tilfellet anses det åpne ovale vinduet ikke som en medfødt hjertesykdom, krever ikke kirurgisk behandling. Hvis størrelsen på defekten er over 5-6 mm, er det allerede en hjertesykdom - en defekt av det interatriale septumet. Svært ofte finnes det ingen eksterne manifestasjoner av sykdommen til 2-5 år, og med små defekter (opp til 1,0 cm) - og mye lenger. Da begynner barnet å ligge bakover i fysisk utvikling, det er økt tretthet, hyppig forkjølelse, bronkitt, lungebetennelse (lungebetennelse), dyspné. Sykdommen skyldes det faktum at blodkarene kommer inn i det "ekstra" blodet gjennom defekten, men siden trykket i begge atria er lavt, er utslipp av blod gjennom hullet liten. Pulmonal hypertensjon dannes langsomt, vanligvis bare i voksen alder (i hvilken alder dette skjer, avhenger av størrelsen på defekten og pasientens individuelle egenskaper). Det er viktig å vite at mangler i det interatriale septumet kan reduseres betydelig eller nær spontant, spesielt hvis de er mindre enn 7-8 mm i diameter. Deretter kan kirurgisk behandling unngås. Og som regel er personer med små defekter i interatrialseptum ikke forskjellige fra friske personer, risikoen for bakteriell endokarditt er lav - det samme som hos friske. Operativ behandling er også mulig på to måter. Den første - med kunstig sirkulasjon, hjertestans og patching, eller suturering av defekten i det interatriale septumet. Den andre er en endovaskulær lukning ved hjelp av en okkluderer, som settes inn i hjertehulen ved hjelp av en leder gjennom karene.

Defekt av interventricular septum

Denne kommunikasjonen mellom ventriklene (hjerte kammer), i hvilke, i motsetning til atria, høyt blodtrykk og i venstre ventrikkel - i 4-5 ganger mer enn i den høyre. Tilstedeværelsen eller fraværet av kliniske manifestasjoner avhenger av størrelsen på defekten og fordi i hvilket område av inngrepsseptumet det er plassert. For denne vice er en høy lyd i hjertet karakteristisk. Pulmonal hypertensjon kan danne seg raskt, begynner med andre halvdel av livet. Det skal bemerkes at dannelsen av pulmonal hypertensjon og hjertetrykkøkning i de riktige deler av støyen i hjertet begynner å synke, da avløpet gjennom defekten blir mindre. Det er ofte behandlet av en lege som en reduksjon i feil størrelse (dens overvekst), og fortsette å overvåke barnets bosted, uten å henvise til et spesialisert byrå. Med utviklingen av pulmonal hypertensjon til sin irreversible trinn, idet trykket i det høyre kammer blir større enn på venstre, og venøst ​​blod fra det høyre hjerte (fører blod til lungene for oksygenering) begynner å gå inn i venstre (som oksygenrikt blod blir sendt til alle organer og vev). Pasienten har cyanose i huden (cyanose), fysisk aktivitet reduseres. I denne tilstanden kan pasienten bare hjelpe hjerte- og lungetransplantasjon, som i vårt barn ikke gjør barn.

På den annen side er defektene i interventrikulær septum utsatt for spontan lukning, som er knyttet til egenskapene ved vekst av intrakardiale strukturer i babyen, slik at de vanligvis ikke skynder seg å bli eliminert av kirurgiske metoder umiddelbart etter fødselen. I nærvær av hjertesvikt, symptomene på som bestemmer legen foreskrevet medisiner for å støtte arbeidet til hjertet og følge dynamikken i utviklingsprosessen, ser på babyen hver 2-3 måneder og ekkokardiografi. Hvis størrelsen på defekten er redusert til 4-5 mm eller mindre, fungerer slike feil som regel ikke, da de ikke påvirker helsen, ikke forårsake lungehypertensjon. Hvis det kommer til kirurgi, så lukk defektene i interventricular septum i de aller fleste tilfeller ved hjelp av kunstig sirkulasjon, stoppe hjertet med en lapp. Imidlertid, i en alder av 4-5 år, med liten defektstørrelse og en bestemt lokalisering, er endovaskulær lukning mulig med en okkluderer som styres gjennom karene. Det bør bemerkes at det er bedre sett i sentrum av kardiovaskulær kirurgi (der leger, inkludert leger, ehokardiografistov, som er svært viktig, er opplevelsen mer). Hvis størrelsen på defekten er redusert til 4-5 mm eller mindre, fungerer slike feil som regel ikke, da de ikke påvirker helsen, ikke forårsake lungehypertensjon.

Hjertesykdom i spørsmålet

Hvis et barn mistenkt hjertesykdom, med et barn så snart som mulig for å gjøre en avtale for en pediatrisk kardiolog eller pediatrisk hjertekirurgi, er det ønskelig - midt i hjerte-kirurgi, hvor de kan tilbringe kvalitetstid ekkokardiografisk og elektrokardio studere og undersøke barnet erfaren kardiolog. Indikasjonene og varigheten av operasjonen er alltid satt individuelt. I nyfødtiden og opptil seks måneder er risikoen for komplikasjoner etter operasjon hos barn høyere enn i eldre alder. Derfor, hvis barnets tilstand tillater det, er det lov til å vokse ved å utnevne eventuelt medikamentell behandling, økende vekt i løpet av denne tiden blitt mer modne nervøse, immunsystemet og andre systemer i kroppen, og noen ganger lukket defekter, og barnet er ikke lenger nødvendig å operere.

I tillegg er det i nærvær av medfødt hjertesykdom nødvendig å undersøke barnet for tilstedeværelse av anomalier og forstyrrelser fra andre organer, som ofte kombineres. Ofte forekommer medfødte hjertefeil hos barn med genetisk og arvelig patologi, så det er nødvendig å konsultere en genetiker. Jo mer informasjon om et spedbarns helse før operasjonen, desto mindre er risikoen for postoperative komplikasjoner.

I konklusjonen, ser vi at hvis alt babyen med de feilene, vi snakket om, kan du ikke unngå kirurgisk behandling, i de fleste tilfeller, etter operasjonen barnet er utvinne, er ikke forskjellig fra sine jevnaldrende, tåler trening, vil han ikke ha noen restriksjoner på jobb, i skolen og i familielivet.

Ekaterina Aksenova, barnelege, Cand. honning. Vitenskap, NTSTSH dem. AN Bakaleva RAMS, Moskva

Les Mer Om Fartøyene