Syndrom av portal hypertensjon

Liver - en av de mest varige likene av en mann: sin andel faller ildprøve mange - feil i kosthold, dårlige vaner, langvarig bruk av narkotika, men kompenserende potensialet er så stort at leveren er mulig i mange år for å takle all motgangen uten betydelige skader.

Mulighetene for leveren er gode, men de er ikke ubegrensede. Når på grunn av de utviklede patologiene på vei til blodstrømmen i fartøyene er det forskjellige hindringer, dette medfører økt press i dem. Denne tilstanden er kjent som portal hypertensjon - en livstruende tilstand av pasienter.

Anatomi av spørsmålet

Gjennom leveren passerer portvenen - et stort fartøy, gjennom hvilket blod kommer fra milt, mage, tarm og bukspyttkjertel. Det er en fusjon av tre år - øvre og nedre mesenteric og milt. Lengden på denne venous stammen er ca åtte centimeter, og diameteren er omtrent en og en halv.

Normalt varierer blodtrykket i portalvenen mellom 7-10 mm. Hg. Men i noen sykdommer stiger den til 12-20 millimeter: Slik utvikler portal hypertensjon - et komplekst syndrom som består av flere spesifikke symptomer.

Typer av hypertensjon

Skelne mellom prehepatisk, intrahepatisk og ekstrahepatisk hypertensjon: Ovennevnte klassifisering aksepteres i forbindelse med forskjeller i lokalisering av patologi.

Prehepatisk portalhypertensjon forekommer hos pasienter med anomalier i utviklingen av den dårligere vena cava eller dens trombose, samt ved trombose i leverenveiene. Budd-Chiari syndromet er et annet navn for denne patologien varianten.

Den intrahepatiske form av portalhypertensjonssyndrom er en konsekvens av kroniske leversykdommer - hepatitt og cirrhosis.

Den ekstrahepatiske form for hypertensjon oppstår ved kroniske inflammatoriske prosesser i vev, svulster og skrumplever. Også årsaken til økt trykk kan være medfødt obstruksjon av portalvenen.

Kliniske manifestasjoner og symptomer

Symptomene til syndromet er forskjellige og avhenger av lokalisering av patologi og utviklingsstadiet.

Symptomer på den første fasen

Det første (kompenserte) stadium av portalhypertensjon kan generelt ikke manifesteres eller utseendet av fordøyelsessykdommer. Pasientene klager over:

 • Oppblåsthet og flatulens;
 • Belching og kvalme;
 • Sårhet i den epigastriske regionen;
 • Avføringssvikt (diaré).

I biokjemiske leveranalyser er det ingen abnormiteter, selv om portalhypertensjonen når betydelige tall.

Den manifestasjoner av scenen av delvis kompensasjon

Uten behandling, manifesterer syndromet seg i en styrking av dyspeptiske fenomener som ble undersøkt viste også moderat åreknuter i den nedre øsofagus og cardia, og en svak forstørrelse av milten.

Klinikk og symptomer på dekompensert form for hypertensjon

Dette er det siste stadiet hvor syndromet manifesterer seg som de vanskeligste tilstandene:

 • Uttalte anemi;
 • Ascites (abdominal dropsy);
 • En kraftig økning i leveren og milten;
 • Blødning fra karene i mage og spiserør;
 • Fenomenene encefalopati.

Laboratorie dekompensert form av portal hypertensjon bekreftet av trombocytopeni og endringer i biokjemiske prøver - høye verdier av leveraminotransaminaser (ALT og AST) og bilirubin.

Hva skjer med levercirrhose

Cirrhosis er en alvorlig hepatisk patologi som utvikler seg av mange grunner: hos voksne er alkohol og narkotikamisbruk hoveddelen. Også levercirrhose begynner som et resultat av langvarig bruk av en rekke stoffer eller smittsomme lesjoner med hepatitt av forskjellig opprinnelse.

Syndrom av hypertensjon i portalen er en av de mest formidable komplikasjonene av cirrhosis, når det i grove brudd på strukturen i leveren er hindringer i sirkulasjonen. Disse hindringene, kombinert med økt blodgjennomstrømning i leverarterien, fører til en økning i trykk i portalvenen til 20-30 mm. Hg. Art.

Organismen, som forsøker å forhindre ruptur av fartøyet, starter systemet med "rundkjøring" blodsirkulasjon gjennom anastomoser - portalen innlegg med den mindreverdige vena cava.

Under blodtrykket blir veggene i esophaguskaret, kardia og andre deler av fordøyelseskanalen svakere, i de mest sårbare stedene danner de varicose nodules. Knottbruddene er fulle av kraftig blødning, noe som ofte fører til død av pasienter.

Faser og manifestasjoner

Den innledende fasen av syndromet i lever cirrhose er kjennetegnet dyspeptiske forstyrrelser, smerte i høyre og venstre hypochondria, ubehag i magen, følelse av tyngde i magen etter måltidet. Belching, ustabil avføring, kvalme er også blant de første symptomene på sykdommen.

Pasientene klager over mangel på appetitt, rask tretthet, døsighet og apati.

Siden dette settet av sensasjoner er ganske typisk for andre gastrointestinale sykdommer, matforgiftning, er pasientene sakte å vise seg til legen og komme til spesialister med andre klager:

 • Offensiv avføring av svart farge
 • Kaster opp skarlet blod eller melen (krøllet blod)
 • Forverring eller de første manifestasjoner av hemorroider

Huden til slike pasienter er tørket opp, kjøper en jordskygge. På den finner du små rupturer av fartøy i form av en tynn edderkoppbrikke eller asterisker. I navlenes område blir store, synkende fartøy synlige - "manetes hode".

Ascites (hevelse i magen) knytter seg til senere stadier av manifestasjonen av sykdommen, men for en stund er det forbigående, da det lett stoppes av passende medisinbehandling. Etterpå krever abdominal ødem kirurgisk fjerning av væske fra bukhulen, som ofte fører til utvikling av peritonitt og død av pasienter.

Ofte i begynnelsen av portalen hypertensjon, utvikler hypersplenisme hos pasienter - et spesielt syndrom karakterisert ved en signifikant reduksjon i antall bestemte blodelementer - blodplater og leukocytter. Hypersplenisme er en direkte konsekvens av en økning i milt-splenomegali, som alltid følger med hypertensjon hos portalen.

Neurologiske lidelser

Portal hypertensjon, ledsaget av blødning fra varicose nodules i spiserøret, mage og tarm, fører til absorpsjon av et stort antall toksiner fra tarmen. De forårsaker hjerneforgiftning, noe som resulterer i fremveksten av symptomer på encefalopati i dekompensert stadium.

De er klassifisert som følger:

 • Jeg grader - pasienter merker svakhet, tretthet, døsighet, skjelving av fingre og hender;
 • II grad - tap av evne til å orientere på plass og i tid, med verbal kontakt med pasienten vedvarer;
 • III grad - til manglende evne til å navigere i rom og tid, blir fravær av talekontakt lagt til, men reaksjonen på smerte vedvarer;
 • IV grad - kramper oppstår som følge av smertefull irritasjon.

Diagnose av syndromet

Portal hypertensjon diagnostiseres på grunnlag av medisinsk undersøkelse, laboratorieundersøkelser, og også ved hjelp av instrumentelle og endoskopiske metoder.

Esophagogastroskopisk metode er den enkleste og mest tilgjengelige måten å oppdage blodkarens patologi i mage og spiserør. Under prosedyren identifiserer spesialisten de forstørrede årene i disse delene av fordøyelseskanalen, som blir et absolutt kriterium for å diagnostisere syndromet av portalhypertensjon.

Ved den første ekspansjonsgraden har venene en diameter på opptil 3 mm, den andre graden bestemmes ved å øke diameteren av karene til 5 mm. Omtrent den tredje graden sier de når lumen i magesårets spiser og esophagus overstiger 5 mm.

Endoskopisk undersøkelse kan nøyaktig bestemme ikke bare graden av vasodilasjon, men også forutsi sannsynligheten for blødning fra dem.

Forløpene for blødning er:

 • Økning i diameteren av karene i mage og spiserøret over 5 mm;
 • Spenning av åreknuter;
 • Sites av vaskulopati på slimhinnen;
 • Spredning (ekspansjon) av spiserøret.

Differensial diagnostikk

Til tross for det åpenbare bevis på portal hypertensjon syndrom og høy diagnostiske evner av moderne medisinsk utstyr, har spesialister noen ganger problemer med å identifisere denne vaskulære patologien.

Et slikt problem oppstår i de tilfellene når vedvarende ascites forblir det dominerende symptomet som en pasient går inn på et sykehus.

Hva er det nødvendig å skille mellom syndromet av portalhypertensjon? Vanligvis krever pasienter ytterligere konsultasjoner av smale spesialister for å utelate lignende i settet av symptomer på sykdommen:

 • Perifert perikarditt;
 • Ascetisk syndrom med tuberkulose;
 • Sprouted eggstokk cyster hos kvinner, ofte etterligner ascites;

Forstørrelse av milten, er alltid til stede i syndromet av portal hypertensjon kan være et tegn på svært ulike stater - blodsykdommer, men utnevnelsen av en endoskopi av spiserøret til magesekken og setter alt på sin plass: diagnostisering av portal hypertensjon er helt eliminert, dersom studien ikke oppdage endringer i blodårene.

Prognose og behandling

Prognosen for utfallet syndrom og portal hypertensjon avhenger av den underliggende sykdom, for eksempel, hvis årsaken til økningen i trykk i portvenen blir cirrhose, den videre utvikling grad bestemmes av hvor alvorlig leversvikt.

Behandling av portalhypertensjon utføres konservativt og kirurgisk. Medikamentterapi er kun effektiv i begynnelsen av sykdommen og inkluderer et kurs av vasopressin og dets analoger for å redusere trykket i portalvenen.

Blødnings episoder stoppes med en spesiell sonde som klemmer blødningsbeholderen. Skleroterapi brukes også - en injeksjon med en periodikk på 2-4 dager med en spesiell sammensetning som skleroserer esophagusårene. Effektiviteten av denne metoden er om lag 80 prosent.

I fravær av effekten av konservativ behandling utføres kirurgiske inngrep, hvis formål er:

 • Opprettelse av nye måter for utstrømning av blod;
 • Reduksjon av blodstrøm i portalsystemet;
 • Fjerning av væske fra bukhulen med ascites;
 • Blokkering av kommunikasjon mellom venene i spiserøret og magen;
 • Accelerasjon av regenerative prosesser i levervev og forbedring av blodstrømmen i dem.

Operasjoner utføres ikke av eldre pasienter, gravide kvinner, og også i nærvær av alvorlige sammenhengende sykdommer.

Hvordan og hvorfor det skjer med barn

Portal hypertensjon er en veldig "voksen" diagnose, men den er også satt på barn, selv om sykdommen er svært sjelden blant dem.

Hovedårsaken til utviklingen av så alvorlig vaskulær patologi hos barn er en medfødt anomali av portalvenen. Nylig har eksperter også snakket om effekten av navlestillende sepsis, født i nyfødte perioden. Blant de mulige årsaker til portal hypertensjon hos barn kalles også Omphalitis - infeksiøs betennelse i bunnen av navlestrengen sår, som utvikler seg i de første to uker av livet på grunn av avvik og hyppigheten av behandlingen av navlen.

Klinikk og symptomer

Sykdommen manifesterer seg på forskjellige måter: mye avhenger av alvorlighetsgraden av patologiske forandringer i portalvenen.

Lett for portal hypertensjon hos barn er observert i noe alvorlig vene anomali, og er karakterisert ved hjelp av milde symptomer, detektert ved en tilfeldighet i undersøkelsen om forstørrelse av milten, eller forandringer i antall blodlegemer (leukopeni).

Portal hypertensjon av moderat alvorlighetsgrad diagnostiseres tidlig i barndommen og manifesteres av en kraftig økning i miltens størrelse. Det kan være blødninger fra mage og spiserør.

Alvorlig form for portalhypertensjon er funnet selv i nyfødtiden, når barnet blir observert:

 • Serøs eller sutural utladning fra navlestrengen som skyldes omfalitt;
 • Økning i magen;
 • Brudd på avføringen, avføring med en blanding av grønt;
 • Redusert appetitt.

Disse barna utvikler tidlig mageblødning, samt blødninger fra spiserøret. Ascites og splenomegali observeres. En funksjon av abdominal dropsy hos små barn kan vurderes at det ikke blir betjent av medisinsk behandling.

Åpenbart kompenserer den voksende organismen delvis for den eksisterende mangelen på portalvenen, da gradvis ascites forsvinner, og dyspeptiske lidelser utjevnes.

Barn med portalhypertensjon har nedsatt appetitt. Magen og milten forblir betydelig forstørret, men de alvorligste problemene skaper esophageal-gastrisk blødning.

Under blødningen klager barn av svakhet, svimmelhet, kvalme. Hvis blodtapet er signifikant, kan det oppstå en kort synkope. Andre symptomer inkluderer takykardi, oppkast med blod.

behandling

Behandling av portalhypertensjon i barndommen utføres på konservative og kirurgiske måter.

Konservativ behandling er foreskrevet for å redusere trykket i portalvenen, samt å stoppe internblødning, som har vært og forblir den viktigste og farligste manifestasjonen av sykdommen. Narkotikabehandling utføres enten i en konvensjonell kirurgisk eller et spesialisert sykehus.

Operasjoner er angitt i de tilfeller der blødning ikke kan stoppes ved bruk av konservative metoder, samt når det gjenopptas en stund etter kuppingen. Kirurgisk behandling utføres for barn mellom 3 og 7 år, og noen ganger er det også en år gammel pasient.

Pasientene gjennomgår nødsituasjonshastighet. Denne formen for kirurgi har flere fordeler fremfor alle midler stoppe gjennombruddsblødninger, anvendt tidligere: det gjør det mulig å unngå langvarig sult, anemi, reduksjon av det sirkulerende blodvolum (hypovolemia), og mange andre alvorlige konsekvenser.

Et annet utvilsomt pluss av portokavalsjakt er fraværet av tilbakefall av blødning i fremtiden og behovet for gjentatte operasjoner.

Det er også kirurgiske metoder for behandling av portalhypertensjon hos barn, hvor bruk av tillater herding av pasienter før den første blødningen fra spiserøret og magen, noe som betydelig reduserer risikoen for barns død eller deres videre funksjonshemning.

Portal hypertensjon: syndrom, tegn, behandling

Hva er det Portal hypertensjon er en økning i trykket i portalen (portal) venen på grunn av forekomsten av en hindring for den normale strømmen av blod gjennom den.

Denne tilstanden er observert i visse sykdommer i karene og indre organer, hvor utløpet kommer inn i portalsystemet. Disse er oppløste organer i magehulen - spiserør, lever, tarm, milt, etc.

Syndrom av portalhypertensjon er en tilstand av kroppen, hvor en rekke spesifikke kliniske og morfologiske manifestasjoner utvikles som respons på dannelsen av portalhypertensjon.

For en bedre forståelse av hvilken portal hypertensjon er, dets manifestasjoner og behandlingsmetoder, la oss se på utviklingen av sykdommen. For dette må du kaste litt inn i anatomien og prosessene som skjer i kroppen.

Leveren er et organ med uvanlig, dobbeltblod. Den mottar både arterielt og venøst ​​blod, som blandes i tykkelsen av dette organet. Et slikt system er nødvendig for leverenes utførelse av sine komplekse og mangfoldige funksjoner.

Venøst ​​blod fra tarmen, milten og magen kommer inn i leveren gjennom portalvenen. I leveren grener denne venen i mindre fartøy, som danner et tett nett, det såkalte sinusformede kapillærnettverket.

Det grener inn i leverarterien, som fører arterielt blod til leveren fra aorta (oksygen og næringsstoffer leveres gjennom denne arterien). I sinusoider blandes arterielt og venøst ​​blod som sikrer det aktive arbeidet med leverceller (hepatocytter).

Senere blod fra sinusoidsene samles inn i leverenveiene, og de bærer i sin tur blod til den nedre vena cava. Og hun kommer allerede til hjerte. Dette lukker sirkulasjonssirkelen som involverer portalen (portal) venen (se bilde 2).

Portalvenen har en forbindelse med systemet med hule vener, ikke bare gjennom leveren, men også i form av kommunikasjonsfartøy - anastomoser, som spiller en viktig klinisk rolle. Brudd på permeabiliteten i portalvenen gjør at blodet søker andre utgangsmåter. Og de er - det er en anastomose.

Gjennom dem går blod inn i de hule årene i henhold til prinsippet om å kommunisere fartøyer. I dette tilfellet oppstår bestemte manifestasjoner som danner et bilde av denne tilstanden.

Det er 4 typer portal hypertensjon. Det avhenger av hvor stor hindringen befinner seg:

 1. Prehepatic, eller prehepatic, form. Det ser ut når obstruksjonen i karrene dannes før de kommer inn i leveren.
 2. Intrahepatisk - utvikler seg med dannelse av en hindring i leveren. Dette er det vanligste alternativet, som har en frekvens på 80-90%;
 3. Superhepatisk - med dette skjemaet skjer blokkering av blodstrømmen på nivået av karene som går ut av leveren, det vil si i leverenveiene;
 4. Blandet form. Det er en kombinasjon av en intrahepatisk variant med en superhepatisk eller prehepatisk form.

Årsaker til portal hypertensjon, effekten av levercirrhose

Årsakene til portalhypertensjon er avhengig av varianten av dette syndromet.

1. Den bakt form kan utvikle seg som et resultat av følgende årsaksmessige faktorer:

 • Medfødte forstyrrelser i portalvenen: cavernøs transformasjon, aplasi, hypoplasi, atresia i portalvenen.
 • Lukking av blodstrømmen ved trombus - trombose i portalvenen. Det er observert i inflammatoriske sykdommer slik som akutt blindtarmbetennelse med råte (destruktive), pankreatitt, purulent kolangitt, akutt kolecystitt, samt fremvisning av tromboembolisme.
 • Kompresjonen av portalvenen med en stor svulst eller cyste i bukspyttkjertelen, en parasittisk cyste under alveokokose. Også i disse tilfellene er sekundær trombose av både portal og miltåre mulig, som i tillegg danner portalhypertensjon.

2. Intrahepatisk form skyldes endringer i strukturen i levervevet, på grunn av sykdommer som forstyrrer den normale strukturen av hepatocytter.

Selv de tidlige stadiene er ledsaget av portalhypertensjon med levercirrhose. Dette er den hyppigste årsaken til utviklingen av utbruddskrenkelser i portalsystemet. Med denne sykdommen dannes regenerere noder. De representerer bindevev strukturer, som klemmer ut leveren celler eksternt.

 • Parasitter i leveren - ekkinokokker, schistosomiasis;
 • Polycystose, levertumorer, metastase av svulster;
 • Fibrose i leveren;
 • Giftig hepatitt, som oppstår når man tar en stor mengde vitamin A, akutt hepatitt;
 • Fattig degenerasjon av leveren - akkumulering av fettdråper i hepatocytter, som fører til cellestrekning og kompresjon av deres strukturer;
 • Sykdommer i benmarg
 • Sarcoidose, tuberkulose.

3. Den superhepatiske formen den sjeldeneste. Det oppstår når en hindring i blodet strømmer i karene som forlater leveren - leverveiene. Dette skjemaet kan oppstå under følgende forhold:

 • Chiari sykdom er betennelsen i den indre foringen av leveren, noe som fører til dannelse av trombi som blokkerer blodstrømmen;
 • Badda-Chiari-syndromet. I denne tilstanden er den dårligere vena cava blokkert fra innsiden, på grunn av dannelsen av bindevev i lumen i venen, eller når den klemmes av en svulst, cyste, arr fra utsiden;
 • Hjertesykdommer: Constrictive perikarditt, tricuspideventil insuffisiens, høyre ventrikulær svikt, etc.

4. Den blandede form kan oppstå når en kombinasjon av sykdommer. Med dette skjemaet er den verste prognosen, da muligheten for kirurgisk behandling er sterkt begrenset. De viktigste årsaksfaktorene er:

 • Fremveksten av portalveintrombose i kombinasjon med levercirrhose, som fører til samtidig eller sekvensiell dannelse av prehepatiske og intrahepatiske former.
 • Sekundær suprarenal cirrhose og portal hypertensjon første skape økt trykk i hepatiske årer, blod stasis i leverutviklings endringer i sin struktur, fulgt av dannelse av intrahepatisk portal hypertensjon.

5. Portal hypertensjon uten hindring for blodstrøm utvikler seg med dannelsen av en fistuløs overgang mellom arterien og venen, gjennom hvilken det er økt utslipp av blod inn i portalvenen.

Ofte er fistelen dannet mellom miltartarien og miltenvenen.

Tegn på portal hypertensjon, foto

bilde av karakteristiske tegn "lederen av maneter"

Anastomoser mellom portalen og hule vener, hvor blodet slippes ut i tilfelle en blokk i portalsystemet, befinner seg i 3 soner:

 1. Arealet av den nedre delen av spiserøret og den øvre delen av magen;
 2. Den nedre delen av endetarmen;
 3. Anterior bukvegg.

Derfor har portalhypertensjon symptomer som består av endringer i blodkar i disse områdene:

 • Utvidelse av spiserøret;
 • Hemorroider - dilaterte vener i endetarmen;
 • "Jellyfishs leder" - utvidelse av venene i den fremre bukveggen;
 • Utvidelsen av milten som følge av økt blodpåfylling - splenomegali, og som et resultat av spredning av sitt vev - hypersplenisme. Den sistnevnte tilstanden ledsages av aktivering av miltfunksjoner for ødeleggelse av blodceller, slik at det ofte følger med anemi og en reduksjon i antall perifere blodplater;
 • Akkumulering av væske i bukhulen er ascites.

Også med den intrahepatiske blokken blir en del av blodet utladet fra portalvenen, omgå leveren - i leverenveiene.

Blodet ikke nå frem til leveren, ikke blir utsatt for rensing, alle skadelige produkter av metabolismen kommer til hjernen, og utvikler encefalopati og andre symptomer på forgiftning syndrom.

Syndrom av portal hypertensjon vil manifestere et kompleks av symptomer. Så i generell tilstand er det svakhet, ubehag, tretthet.

Opplev dyspeptiske klager - kvalme, oppkast, ubehag, smerte i mage og lever. Hos pasienter reduseres appetitten, ned til å nekte mat - en anoreksi. Konsekvensen av dette vil være en betydelig reduksjon i vekt på grunn av tap av fett og muskel.

Syndrom av portal hypertensjon foto

På huden er det kløe (på grunn av et stort inntak av gallsyrer i blodet, irriterende følsomme nerveender). Huden blir icteric farge kan oppstå plutselige blåmerker og beholdere oppstå ved brudd spontan blødning munn eller perianal regionen.

Vis ødem på beina, og med utseende av ascites - kraftig økning i volumet av magen. Årsaken til disse tegnene er en nedgang i proteinets proteinsyntetiseringsfunksjon. Som et resultat går væsken lett ut i det interstitielle rommet (det onkotiske blodtrykket avtar).

 • Urinen mørkner. Dette skyldes inngangen til bilirubin, som blir urobilin.
 • Med utviklingen av hepatisk encefalopati, blir søvn forstyrret, den riktige rytmen av søvn og våkenhet er tapt, minne, tankeaktivitet forverres. Det kan være brudd på atferd og personlighetsendringer, opp til et selvmord som går forbi.
 • Seksuell dysfunksjon og impotens utvikles, noe som forenkles ved et brudd på utvekslingen av kjønnshormoner i leveren. Det kan være muskelkramper, muskelatrofi, utvikling av Dupuytren's kontraktur - "vridning" av fingrene.

Manifestasjoner av portal hypertensjon hos barn vil være minimal og generelt er løpet av dette syndrom mer gunstig.

Dette skyldes at trykket i portalvenen ikke øker betydelig, blodet går rundt hindringen langs de fysiologiske bypassveiene (ennå ikke lukket hos barn), det er ingen markante forstyrrelser i leverfunksjonsendringer, ascites er sjeldne.

Men i fravær av behandling begynner sykdommen å utvikle seg, til tross for de store kompenserende evner i barnets kropp. Det er nødvendig å raskt etablere årsaken og eliminere den.

Diagnostikk av portal hypertensjon

Første fase består av en undersøkelse og undersøkelse, identifisering av tegn på dette syndromet, leversykdommer og andre sykdommer. Laboratorieundersøkelsen består i å gjennomføre en generell og biokjemisk analyse av blod og urin. Resultatene endres som følger:

 • Portal hypertensjon i levercirrhose viste en nedgang i antall blodplater, i et sent stadium - anemi og en reduksjon i andre blodceller.
 • I hypersplenisme vil det bli oppdaget en reduksjon i alle cellulære elementer, pancytopeni.
 • Når hemokromatose - en økning i hemoglobin i kombinasjon med en lav fargeindeks.
 • Ved alkoholisk cirrhose avsløres en signifikant økning i enzymene AsAT, AlAT, GGTP (gamma-glutamyltranspeptidase).
 • Primær biliær levercirrhose manifestert ved en økning av bilirubin, redusert albumin, en betydelig økning i alkalisk fosfatase, i det siste trinn er det en reduksjon av ASAT og ALAT, noe som indikerer ødeleggelse av hepatocytter.
 • Reduksjon av protrombinindeksen, hvis indeksen er under 60% - prognosen er ugunstig.
 • I blodet bestemmer nivået av albuminer, kreatinin, elektrolytter, urea. De oppnådde resultatene blir sammenlignet med spesielle skalaer for evaluering av sykdomsstadiet.
 • I analysen av urin: erytrocytter, leukocytter, protein, urinsyre, kreatinin. I ascites og ødem er det nødvendig å bestemme mengden 24-timers urin.

Instrumentalstudien består i å utføre en ultralyd, som er veldig informativ i dette syndromet. Det kan brukes som en screeningsmetode. Når en ultralyd oppdages:

 • endringer i volumet av blodkar;
 • nærvær av bypass fartøyer;
 • ascites;
 • endringer i størrelse og indre struktur av leveren og milten;
 • Tilstedeværelsen av trombi og blodstrømningshastighet.

Også kan utføres: CT, MR, radioisotop skanning.

Metoden, som gjør det mulig å se det sanne bildet av blodstrømforstyrrelser, er angiografi - Røntgenundersøkelse av fartøy med innføring av kontrastmedium.

For å undersøke esophagusårene, utøves øvelsen. For å klargjøre årsakene til portalhypertensjon, utføres en leverbiopsi med en etterfølgende mikroskopisk undersøkelse av vevet, samt laparoskopi.

Behandling av portal hypertensjon

Komplekset med medisinske tiltak består i behandling av sykdommen som forårsaket hindringen, samt ved eliminering av økt intraportaltrykk. I portalhypertensjon er behandlingen delt inn i konservativ og kirurgisk.

I den konservative behandlingen av portal hypertensjon brukes narkotika som reduserer trykket i portalsystemet:

 1. Vasopressin fører til en reduksjon i arterioles, noe som reduserer blodstrømmen i tarmene og reduserer trykket i portalvenen. Før introduksjonen er det nødvendig å fjerne et elektrokardiogram, da det har en smalende effekt på hjertets kar.
 2. Somatostatin - øker motstanden av arterier, som påvirker glatte muskler, noe som fører til en nedgang i trykket i portalsystemet. Syntetisk analog av dette hormonet er octreotid.
 3. Betablokkere er ikke-selektive: propranolol, nadolol, timolol. Hos 30% av pasientene er ineffektive. I tillegg har de en bivirkning i form av impotens.
 4. Nitrater: isosorbid-5-mononitrat, etc. De er en effektiv utvider av vener. Denne gruppen brukes i kombinasjon med vasopressin.

Kirurgisk behandling av portalhypertensjon består i den kunstige dannelsen av bypass-måter for drenering av blod fra portalvenen. Med en intrahepatisk obstruksjon utføres kirurgisk behandling først etter at hovedprosessen i leveren avtar, i mangel av manifestasjoner av leverinsuffisiens.

De følgende operasjoner: Porto shunt, miltarterien embolisering, omentorenopeksiya (podshivanie oment i lever og nyre, for utvikling av nye skip til å omgå portvenen).

Fjerning av milten reduserer trykket i portalsystemet, men som en selvstendig operasjon brukes den bare med hypersplenisme.

Ved behandling av portalhypertensjon i levercirrhose har donororgantransplantasjonen en god effekt, med utvikling av irreversible forandringer i leveren med cirrhose.

komplikasjoner

Komplikasjoner av portalhypertensjon er alvorlige nok. De er representert av følgende liste:

Årsaker til oppstart og utvikling av portal hypertensjon

Med hensyn til hva det er - portal hypertensjon kalles vanligvis symptomkomplekset, som består i å øke trykkstallene i portalveinsystemet. Det skal bemerkes at denne manifestasjonen ikke anses som en selvstendig nosologi. I hvert fall er tilstedeværelsen av symptomkomplekset av portalhypertensjon en manifestasjon av noen alvorlig patologi. Disse sykdommene er som regel:

System av portalvein

 1. Hepatitt er en smittsom eller ikke-smittsom natur;
 2. Onkologiske prosesser;
 3. Levercirrhose;
 4. Eventuelle andre patologier som fører til en blodstrømningsforstyrrelse i det forgrenede systemet av venae portae.

Igjen, alt dette er en sykdom som ligger til grunn for fremveksten av portalen hypertensjon. I tillegg er det også faktorer som bidrar på en eller annen måte til fremveksten av denne patologien - alkoholmisbruk, langvarig bruk av steroid medisiner, ulike kroniske smittsomme sykdommer.

Utvikling av portal hypertensjon

Progresjonsmekanismen for den patologiske prosessen som behandles er de viktigste patogenetiske prosessene.

Patogenetisk faktor ledende utvikling portal hypertensjon, er forekomsten av eventuelle hindringer returnerblodstrømmen fra portvenen (som forekommer før den strømmer inn i leveren eller etter varesymbol). For en bedre forståelse av spørsmålet - er de normale trykkstallene i venae portae-systemet ca. 7 mm Hg. Art. I tilfelle det er noen hindringer for utstrømningen av blod, stiger denne verdien til 12-20 mm Hg. st., noe som resulterer i utvidelse av blodårer under blodtrykk. Naturligvis fører denne prosessen til en utvidelse av vaskulære vegger. Gitt at, til tross for deres elastisitet, kan det forekomme brudd, er det stor sannsynlighet for blødning, som faktisk er dødsårsaken.

Portal hypertensjon (nærmere bestemt konsekvensene) er den vanligste dødsårsaken hos mennesker som lider av hepatobiliars kroniske patologi.

Symptomer på portal hypertensjon

Typiske symptomer på portal hypertensjon (ikke forveksles med hypertensiv sykdom).

Manifestasjonene av denne prosessen bestemmes hovedsakelig av klinisk stadium:

Symptomer på portal hypertensjon

 1. I de tidlige stadiene av de typiske tegn på merket dyspeptic syndrom - en følelse av kvalme, episodisk oppkast, ikke bringe forenkling, oppblåsthet, villskap, luft i magen, tap av appetitt, redusert kroppsvekt, smerter i høyre øvre mageområdet. I lys av det faktum at i de tidlige stadiene av portal hypertensjon har ingen patognomonisk skilt for sin diagnose er fundamentalt viktig historie datainnsamling.
 2. Litt senere, det er icterus av huden og slimhinner - mest merkbare i øyelokkene og under tungen. Syndromet av hypertensjon i systemet venae portae systemet under slike manifestasjoner er nesten irreversibel.
 3. Palpatorisk og perkutan hepatosplenomegali. Problemer med blodkoagulasjonssystemet, leukocytopeni, trombocytopeni, erytrocytopeni.
 4. Uttalt ascites (akkumulering av ekssudat i bukhulen).
 5. Spiseår i mage-tarmkanalen.
 6. Blødning fra fartøyene som leverer spiserøret, magen og tarmene. I det første tilfellet oppdages brekninger med en blanding av blod, i de gjenværende tilfeller blir blod utskilt med avføring. Disse tegnene på portal hypertensjon er terminal - når de oppstår, er sjansene for et vellykket resultat er minimal (spesielt hvis pasienten ikke er i et sykehus, og det vil ikke legevakt).
 7. Dødelig utfall - hvis det er symptomer fra forrige avsnitt, skjer det nesten alltid.
  Ovennevnte symptomatiske stadium er karakteristisk for syndromet av portalhypertensjon, uavhengig av årsaken til syndromet.

Klassifisering av portal hypertensjon

På hva det er bygget klassifisering av portal hypertensjon og hva er dens kliniske betydning.

Avhengig av hvor hindringen befinner seg, som ikke tillater normal blodstrøm, skiller fire former for den patologiske tilstanden seg ut:

 • Predpechenochnaya (ekstrahepatisk) - dvs. oppstår sperring ovenfor samløpet portvenen til leveren (en ganske sjelden form, er ikke mer enn 4% av alle rapporterte tilfeller).
 • Hepatisk portalhypertensjon - påvirker leverparenchyma direkte (utgjør de aller fleste kliniske varianter av sykdomsforløpet - 86% av tilfellene).
 • Superhepatic - er 10% av tilfellene.
 • Blandet - det er situasjoner når det er en kombinert effekt av noen grunner. De er de mest ugunstige.

Årsaker og faktorer for utvikling av portalhypertensjon

Forholdet mellom formen av hepatisk hypertensjon og faktorene som bidrar til utviklingen av denne tilstanden.

De umiddelbare årsakene til portalhypertensjon ble indikert i begynnelsen av artikkelen. Det er imidlertid også såkalte risikofaktorer som eksisterer parallelt med patologiene som bidrar til utviklingen av dette symptomet.

Ekstrahepatisk portalhypertensjon utløses vanligvis av følgende faktorer:

 1. Enhver betennelse av bukhulen som har en tendens til å kroniske, ved hvilken de overlappende grener av portvenen, og i tillegg til - postoperative komplikasjoner når det utføres tiltak i leveren og galleblæren.
 2. Stenose eller trombose i portalvenen.
 3. Ulike smittsomme sykdommer i fordøyelseskanalen (i de fleste tilfeller blir de virale hepatitt B og C).

De vanligste årsakene til hepatisk portal hypertensjon er:

 1. Levercirrhose, noe sjeldnere - giftig hepatitt;
 2. Onkologiske neoplasmer;
 3. Schistosomiasis og sarkoidose er svært sjeldne.

De etiologiske faktorene som fører til utviklingen av superhepatisk form er:

 1. Kompresjon av den dårligere vena cava;
 2. Badda-Chiari syndrom;
 3. Konstruktivt perikarditt (svært sjeldne).

Eksempel på blandet form

Trombose av portalvenen, kombinert med levercirrhose.

Hva er stadiene i utviklingen av portal hypertensjon?

 1. Den første fasen er utseendet på primære tegn (ulike varianter av dyspeptisk og asthenovegetativ syndrom).
 2. Moderat (kompensert) - ubetydelig hepatosplenomegali, dilatasjon av spiserøret. Symptomer på portalhypertensjon bestemmes allerede med objektiv forskning.
 3. Utskrevet (dekompensert) - signifikant hepatosplenomegali, ascites (opphopning av væske i bukhulen).
 4. Blødning fra spiserør i esophagus, mage og tarm, manifestasjoner av leverinsuffisiens, hepatisk encefalopati.

Hvordan kan du mistenke fremveksten av portalen hypertensjon

I alle fall begynner etableringen av en slik diagnose med innsamling av klager og anamnese. En slik pasient vil klage på mangel på kvalme, oppkast og andre, svært ubehagelige øyeblikk forbundet med fordøyelsessykdommer. I dette tilfellet, hvis det er en pasient som lider av portal hypertensjon i mer utpreget form, er det allerede mulig å diagnostisere hepatosplenomegali, ascites, visualisering av den venøse mønster på mage (dette symptom kalles "Head of Medusa").
Karakteristiske data av anamnesen vil være alkoholmisbruk, kroniske inflammatoriske leversykdommer og kirurgiske inngrep på bukorganene. For å identifisere diagnosen og bestemme taktikken til pasientstyring, vil det imidlertid være nødvendig å gjennomføre en rekke instrumentelle og laboratorieundersøkelser.

 1. En generell blodprøve - du kan merke anemi, trombocytopeni, erytrocytopeni, leukocytopeni.
 2. Biokjemisk blodprøve - nyre- og leverkompleks, bestemmelse av nivået av elektrolytter, serumimmunoglobuliner, autoantistoffer. Karakteristisk vil være en økning i nivået av ALT og AST, en positiv timol-test.
 3. Esophagogastroscopy - gjør det mulig å bestemme spiserøret. Gastroduodenoscopy - vil vurdere tilstanden til magesekken. Rektomanoskopi - bestemmelse av tilstedeværelsen av forstørrede hemorroider.
 4. Splenomanometri er en måling av nivået på portaltrykket for å bestemme graden av portal hypertensjon (ved en normal verdi på 120 mm H2O, er det mulig å øke denne verdien til 500 mm H2O).
 5. Splenoportografiya - forskningsplenportalnogo kanal.
 6. Ultralyd i bukhulen - viser de morfologiske endringene i leveren og milten, tilstedeværelsen av væske i bukhulen.
 7. Angiografi, venografi - lar deg diagnostisere trombose i blodårene.
 8. Dopplerografi av leverenes blodkar - gjør det mulig å bestemme tilstedeværelse eller fravær av vener.
 9. Rheogepatografi, intravenøs radiogenekatografi - dataene som ble oppnådd i løpet av denne studien, vil tillate å evaluere intrahepatisk sirkulasjon.
 10. En leverbiopsi er den mest nøyaktige, men samtidig - en kompleks, invasiv studie.

Hva er farlig patologi i dette tilfellet, hvilke komplikasjoner kan oppstå i dette tilfellet?

Det er nødvendig å forstå at et dødelig utfall ikke kan oppstå fra den meget økte pressen i portalsystemet, men fra konsekvensene som oppstår derfra.

De vanligste nosologiene vil bli oppført nedenfor:

 1. Blødning fra åreknuter i mage-tarmkanalen;
 2. Hepatisk encefalopati;
 3. Hepatolienalt syndrom;
 4. Aspirasjon lungebetennelse.

Behandling av en pasient

Hvordan behandle en pasient med tegn på portal hypertensjon (hypertensjon av venae portae systemet).

I dette tilfellet vil behandlingen innebære ikke bare behandling av sykdommen, som var den primære årsaken til utviklingen av syndromet under vurdering, men også eliminering av dets manifestasjoner. Effektiv behandling av portalhypertensjon er ekstremt allsidig. Med portal hypertensjon er behandlingen foreskrevet både etiologisk og symptomatisk - i dette tilfellet er det svært vanskelig å si hvilken del av behandlingen som er av større betydning. Kanskje i senere stadier er eliminering av symptomer enda viktigere enn behandlingen av den underliggende årsaken, siden den utgjør en umiddelbar trussel mot menneskelivet. Narkotikastøtte er hovedsakelig rettet mot normalisering av blodpropp - mangel på koagulasjonsfaktorer er en av de mest karakteristiske konsekvensene av leverskade.

Taktikk for behandling av slike pasienter

Hva bør være oppmerksom på klinikken først. Grunnleggende viktige poeng.

Under alle omstendigheter må pasienten med mistanke om utvikling av denne patologiske tilstanden gjennomgå en omfattende undersøkelse og konsultasjon av mange spesialister i en smal profil (kirurg, gastroenterolog). Bare å holde en medisinsk konsultasjon med involvering av spesialister fra ulike spesialiteter vil gjøre det mulig å nøyaktig diagnostisere, bestemme den etiologiske faktoren av patologien i spørsmålet og bestemme den nødvendige taktikken for å administrere pasienten.

Portal hypertensjon er en svært farlig tilstand som krever umiddelbar intervensjon - slike pasienter er på behandling i avdelingen for sykehuset i magesekretæren. I henhold til etablerte standarder for medisinsk behandling utført operasjon, som tar sikte på å suturering av unormale blodkar, i tillegg - gi medisinsk støtte, som tar sikte på å være hovedsakelig på normalisering av funksjon av blodkoagulasjonssystemet, så vel som for å utføre detoksifiseringsterapi. Det er viktig å forstå at jo senere en person som lider av den aktuelle patologien og de tilhørende problemene blir profesjonell medisinsk hjelp, jo mindre sjanse har han for et vellykket resultat.

Syndromet av portal hypertensjon er en ekstremt farlig tilstand, som er fryktet av både terapeuter og kirurger.

Andelen dødsfall i dette tilfellet er dessverre veldig høy. Spesielt ofte kommer det død på grunn av syndromet av portalen hypertensjon hvis symptomene er i blødning fra øvre gastrointestinale kanaler.

funn

Syndromet av portal hypertensjon er en tilstand som ikke utvikler seg i en kort periode. I hvert fall er det antatte patologiske symptomet en følge av en langvarig sykdom. Det vil si at den manifesterte prosessen oppstår på grunn av at den riktige diagnosen ikke ble gjort i tide. I det overveldende flertallet av tilfellene er det en bortseelse for pasienten av tegn på sykdommen som har skjedd og utilsiktet bruk av medisinsk behandling.

Med tiden kan diagnostisert portalhypertensjon elimineres - igjen, ikke i alle tilfeller, avhengig av sykdommen, som var den umiddelbare årsaken til denne tilstanden.
Så det er mulig å mistenke forekomsten av syndromet av portalhypertensjon (symptomer på en primær sykdom) på scenen når det er sjanser til å redde pasienten.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Portal hypertensjon: symptomer og behandling

Portal hypertensjon er de viktigste symptomene:

 • kvalme
 • Tap av appetitt
 • Økt milt
 • Smerte i den epigastriske regionen
 • abdominal oppblåsthet
 • Smerte i riktig hypokondrium
 • Oppkast med blod
 • Økt magevolum
 • Redusert blodpropp
 • gulsott
 • Mage fylde
 • Svart tarry avføring
 • Utseendet på et nettverk av blodårer på magen
 • Svimmelhet i anklene

Under en slik sykdom er portal hypertensjon, menes et syndrom som følge av dårlig blodstrøm i forbindelse med økningen i portvenen blodtrykk. Portal hypertensjon, symptomene som er basert på de karakteristiske manifestasjoner av dyspepsi, ascites, splenomegali, åreknuter i spiserøret og maven og intestinal blødning, for eksempel et radikal behandlingsmetode innbefatter behovet for kirurgisk inngrep.

Generell beskrivelse

I tillegg til det faktum at portal hypertensjon har lang symptom, forårsaker en økning i blodtrykket kanal portvenen (big vein, på hvilken ved intestinal blod til leveren), mens brudd av veneblodstrøm, karakterisert ved hjelp av forskjellige etiologier og konsentrasjon, sykdommen kan også fungere som en faktor, kompliserer en annen type sykdom. Spesielt portal hypertensjon komplikasjoner kan provosere dem i hematologi, vaskulær kirurgi, gastroenterologi og kardiologi.

Når det gjelder årsakene som fører til utviklingen av den aktuelle sykdommen, er de ekstremt varierte. Som en ledende årsak er en massiv lesjon identifisert som påvirker hepatisk parenchyma på grunn av en slags leversykdom. Disse inkluderer spesielt hepatitt (i akutt eller kronisk form av kurset), levertumorer, skrumplever, parasittiske infeksjoner, etc.

Utvikling av portal hypertensjon og kan også resultere i patologiske tilstander som forårsaker kolestase (intrahepatisk eller extrahepatic form). I tillegg fremmer utviklingen av sykdommen primær / sekundær biliær cirrhose, gallestein, galle tumor levergang, felles gallegang tumorer, cancer i bukspyttkjertelen hode, ligering eller intraoperativ skade på gallegangene. Noen rolle i utviklingen av den aktuelle sykdommen foreligger, samt også toksisk sjokk, som underkastes leveren som et resultat av forgiftning hepatotrope gift type (sopp, medisinske preparater etc.).

Isolert i utviklingen av portal hypertensjon og slike patologiske prosesser i kroppen, som medfødt atresi form og trombose, stenose eller tumor kompresjon, konsentrert i den umiddelbare område av portvenen, det økte trykket av høyre hjerte (det faktiske patologi konstriktiv perikarditt og restriktiv kardiomyopati). Noen ganger utvikler portal hypertensjon som følge av de prosesser som skjer i bakgrunnen av kritiske tilstander - i sepsis, traumer, brannsår, drift og omfattende skala.

Som avgjørende faktorer i form av utstikkende skyve særegne ved dannelse av klinisk sykdom, ofte bestemme infeksjon terapi og massive karakter basert på diuretika og beroligende midler, blødning i mave-tarmkanalen, et overskudd av animalsk protein i kosten og alkoholmisbruk. En funksjon av mekanismen til sykdommen vi vurderer er en økning i hydromekanisk motstand. Generelt har de funksjonene opprinnelse portal hypertensjon, samt trekk ved utviklingen er undersøkt hittil utilstrekkelig.

Funksjoner i løpet av portalen hypertensjon

Portalens hypertensjon i sin egen strøm kan korrespondere med funksjonell fase og organisk fase. Funksjonsfasen karakteriseres av toneegenskapen til perifere kar, regulatoriske trekk ved blodstrømmen i leveren og de reologiske karene i portalsystemet. Når det gjelder den organiske scenen, er den preget av å klemme sinusoider og deres ødeleggelse, utseendet på porto-hepatiske kar og spredning av bindevev i de lobulære centrolobulære områdene. La oss utelukke hovedprosessene som karakteriserer hele patologien:

 • forekomsten av en mekanisk hindring som forstyrrer utstrømningen av blod;
 • økning i portalens blodårer
 • økt motstand fra portalfartøyene;
 • dannelse mellom den systemiske blodstrømmen og portalenes sikkerhetsårer;
 • utvikling av ascites, som fungerer som en av de viktigste symptomene på sykdommen;
 • splenomegali (dvs. forstørrelse av milten), som oppstår som en konsekvens av portal hypertensjon og kongestiv karakterisert ved kompleks med hyperplasi av celler i det retikulo-histiocytisk system og proliferasjon av bindevev i milten;
 • hepatisk encefalopati er en tilstand hvor portalen hypertensjon går inn i utviklingen av porto-kavale anastomoser.

Portal hypertensjon: klassifisering

Basert på forekomsten, typisk for zonen der blodtrykksøkningen øker, kan portalen ha total portalhypertensjon eller segmenthypotensjon. I det første tilfellet omfatter det vaskulære karet sykdom som hører til portalsystemet fullstendig, i det andre tilfellet er det en tilsvarende begrensning av blodstrømsforstyrrelser langs miltvenen, og samtidig opprettholde i ferd med normalt trykk og blodstrøm i portalen og mesentriske blodårer.

I samsvar med lokaliseringen som er spesiell for venøsblokken, er pre-hepatisk og intrahepatisk portalhypertensjon, samt blandet hypertensjon, bestemt. Forskjellen i sykdomsformene forutsetter tilstedeværelsen av sine egne årsaker, noe som bidrar til deres forekomst. For eksempel, portal hypertensjon predpechenochnaya, trekker omtrent 4% av tilfellene, er dannet som et resultat av nedsatt blodstrøm i milt og portal årer, noe som forklarer deres klemme, trombose, stenose og andre patologiske symptomer, etc.

Struktur intrahepatisk formen av sykdommen kan ha presinusoidalnym, sinusformet og postsinusoidalnym blokker. Den første utførelsesform forhindrer faktor er før sinusformer (i tilfelle av polycystisk, schistosomiasis, sarkoidose, neoplastisk og nodulære levertransformasjoner), i den andre - i hepatiske sinusformer (cirrhose, tumor, hepatitt), den tredje - utover de hepatiske sinusformer (fibrose, alkoholisk sykdom, levercirrhose, veno-okklusiv sykdom).

Subhepatiske portal hypertensjon, trekke ca 12% av tilfellene er forårsaket av relevans Budd-Chiari syndrom, kompresjon eller trombose i den nedre vena cava, konstriktiv perikarditt, eller andre grunner.

Basert på tidligere nevnte prosesser, karakteristisk for patologi og de tilhørende egenskapene til symptomene, er følgende stadier skilt ut:

 • funksjonelle stadium (innledende);
 • kompensert stadium (moderat) -Splenomegali karakteriseres av moderate manifestasjoner, det er ingen ascites, esophagus venene er gjenstand for en liten utvidelse;
 • dekompensert stadium (uttrykt)- Splenomegali, edematøse ascites og hemorragiske syndromer har en uttalt karakter av manifestasjoner;
 • hypertensjon portal med komplikasjoner -Spesielt blødninger som skyldes åreknuter i mage, spiserør og endetarm, samt manifestasjoner i form av leverinsuffisiens og spontan peritonitt, utmerker seg som sistnevnte.

Portal hypertensjon: symptomer

De tidligste symptomene på portal hypertensjon har en dyspeptic karakter, som henholdsvis blir uttrykt i slike former som oppblåsthet, kvalme, ustøhet krakk (forstoppelse, diaré), en følelse av metthet, øvre abdominal smerte, ileum og høyre ribben. Det er også bemerket utseendet på tap av matlyst og svakhet, pasienten taper vekt dramatisk og raskt sliten, i tillegg utvikle gulsott.

I noen tilfeller, som hovedkarakteristikk som utvises av en av de første symptomer på sykdommen, splenomegali rager, med graden av dens alvorlighetsgrad nivå bestemt obstruksjon karakteristikker i forbindelse med trykkverdi som karakteriserer portalsystemet. Milt etter fullførelse av blødning i fordøyelseskanalen blir redusert i størrelse, noe som også bidrar til trykkfallet som er relevant for portalen systemet i det generelle i disse prosessene.

Mulig er også en kombinasjon av splenomegali og hypersplenisme, som er syndromet, de viktigste manifestasjoner som er anemi, leukopeni og trombocytopeni. Utvikling av syndromet fremmer økt grad av ødeleggelse av dannede elementer i blodet når deres milt delvis innskudd (dvs. tidspunktet for frakobling fra sirkulasjonen og metabolske prosesser i kroppen når den lagres i lengre tid).

Forskjellen på ascites i løpet av den sykdommen som vurderes, er persistensen av manifestasjon i den, samt motstand mot terapien som er anvendt på den. I tillegg til dette er det et symptom, hvor magevolumet øker, puffiness er ankel. Undersøkelse av underlivet viser tilstedeværelsen av et nettverk av dilaterte vener, konsentrert i bukveggen, mens i utseende er en slik manifestasjon lik "manetes hode".

Tilstrekkelig farlig og inneboende for portal hypertensjon manifestasjoner er blødning som oppstår i åreknuter i mage, spiserør og endetarm som påvirkes av åreknuter. Blødning i mage-tarmkanalen har et plutselig utseende, med en særegen egenskap er overflod og tilbøyelighet til å komme tilbake.

På grunn av disse funksjonene blir fremveksten av posthemorrhagisk anemi observert ganske raskt. I tilfelle av blødning fra mage og spiserør, bløder oppstår fra mage og spiserør (en svart avføring-lignende avføring med fetid lukt), samt blodig oppkast.

Hemorroide blødning karakteriseres av utseendet av sekreter fra endetarmen i form av skarlet blod. Det skal bemerkes at blødningen som oppstår med portalhypertensjon kan utløses av slimete sår, redusert blodkoagulasjon, økt intra-abdominal trykk og andre faktorer.

Diagnostikk av portal hypertensjon

Metodene for å diagnostisere den aktuelle sykdommen inkluderer følgende:

 • generell blodprøve (bestemmer tegnene som svarer til hypersplenisme: anemi, leukopeni, trombocytopeni);
 • biokjemisk studie av sammensetningblod (utført for tegn på tegn på leverskade);
 • sigmoidoskopi (bestemmer den tilsynelatende tilstedeværelsen av varicose-dilaterte vener i regionen sigmoid og endetarm under slimhinnen);
 • esophagoscopy (gjør det mulig å avsløre venene i mage og spiserør, utsatt for varicose dilatasjon);
 • Ultralyd av milten, leveren (bestemmer muligheten for å vurdere diameteren til milten og portalårene, og tillater også å identifisere tilstedeværelsen av collaterals og å diagnostisere tromboseporten);
 • Beregnet tomografi og magnetisk resonansbilder tomografi (det er mulig å visualisere leverenes blodkar);
 • Doppler (bestemmer hastighetskarakteristikken for portalblodstrømmen);
 • angiografi(indikerer tilstedeværelsen av store formasjoner i leveren);
 • gepatomanometriya,splenomanometriya (bestemmer intrahepatisk trykk, så vel som graden som er iboende i løpet av portalen hypertensjon).

Behandling av portal hypertensjon

Som et terapeutisk tiltak for å redusere presset i portalen, brukes hypotensive stoffer.

Utseendet på blødning krever nødhjelp, som består i intravenøs administrering av legemidler som reduserer blodtrykk (oktreotid, vasopressin). I noen tilfeller er også blodtransfusjon nødvendig, noe som kompenserer for blodtap.

Å stoppe blødning med endoskopiske metoder er følgende:

 • vene ligering eller injeksjon, som tillater å stoppe blødning;
 • Innføringen av et kateter utstyrt med en ballong på enden. Deretter blir det oppblåst, noe som fører til komprimering av spiserør-dilaterte årer og dermed til blødningstopp.

Bypass kirurgi brukes som kirurgisk behandlingsmetode. I dette tilfellet består kirurgisk inngrep i å skape en shunt (by-pass) i området mellom portalsystemet og venesystemet. På grunn av denne handlingen er det sikret en reduksjon av trykket i portalen, fordi det i det vanlige venesystemet er en størrelsesorden lavere. Shunting-metoden er den mest anvendelige i praksis, men det finnes en rekke andre operative metoder som også viser seg med en ganske effektiv side.

Portal hypertensjon: prognose

Siden den første blødningen dødelighet er ca 40-70% av tilfellene, de overlevende pasienter (de resterende 30%) senere drept på grunn av ny blødning, som vanligvis oppstår i en periode fra noen få dager til seks måneder etter at den første episoden.

Med symptomer som indikerer muligheten for å ha en sykdom som portal hypertensjon, er behandling kreves raskt. Av denne grunn anbefales det sterkt at du besøker en gastroenterolog, samt en kirurg.

Hvis du tror at du har det Portal hypertensjon og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en gastroenterolog, en kirurg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Levercirrhose er en kronisk sykdom forårsaket av den progressive utskifting av leverparenkymvevet ved det fibrøse bindemiddelet, som følge av at strukturen er omstrukturert og de faktiske funksjonene blir brutt. De viktigste symptomene på cirrhosis er gulsott, økt lever og milt, smerte i høyre øvre kvadrant.

Gastrisk kreft er en onkologisk sykdom ledsaget av utseende av ondartet svulstdannelse, som dannes på grunnlag av epitel av mageslimhinnen. Magekreft, som oftest symptomene forekomme hos pasienter i alderen 40-45 år (selv om tillatt og den tidligere aldersgrense - 30-35 år), sykelighet og påfølgende dødelighet er på andre plass, etter, og dermed bak lungekreft slike sammenligningskriterier.

Cholecystitis er en betennelsessykdom som oppstår i galleblæren og er ledsaget av merkede manifestasjoner av symptomer. Cholecystitis, hvis symptomer er funnet, som selve selve sykdommen, i størrelsesorden 20% av voksne, kan strømme i akutt eller kronisk form.

Bøyningen av galleblæren er en anomali av strukturen til dette organet, under hvilket orgelet deformerer. På denne bakgrunn er det en endring i HPs normale form, som bør ha et pæreformet utseende. I tillegg er det et brudd på dets funksjon og stagnasjon av galle, noe som medfører utvikling av komplikasjoner.

Fascioliasis er en ekstraintestinal helminthias forårsaket av parasittens patologiske innflytelse på leverparenchyma og gallekanaler. En lignende lidelse tilhører kategorien av de vanligste helminthiske invasjoner av menneskekroppen. Kilden til sykdommen er det årsaksmessige middelet, som kan være en hepatisk fluke eller gigantisk fluke. I tillegg identifiserer klinikere flere infeksjonsveier med en slik mikroorganisme.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene