Portal hypertensjon

Portal hypertensjon - et syndrom som utvikler seg på grunn av nedsatt blodstrøm og høyt blodtrykk i portvenen bassenget. Portal hypertensjon er karakterisert ved dyspepsi, åreknuter i spiserøret og maven, splenomegali, ascites, gastrointestinal blødning. I diagnostisering av portal hypertensjon ledende sted stråle-teknikker (røntgen av spiserør og mage, venacavography, portografi, mezenterikografiya, splenoportography, tseliakografiya), perkutan splenomanometriya, endoskopi, ultralyd, etc. Radikalet behandling av portal hypertensjon -.-Ledetekst (overlappe portocaval anastomose selektiv splenorenal anastomose mesentericoportal-cava anastomose).

Portal hypertensjon

Under portal hypertensjon (portal hypertensjon) refererer til en patologisk symptom på grunn av en økning i hydrostatisk trykk i portvenen og vene assosiert med svekket veneblodstrøm av forskjellig etiologi og lokalisering (på nivå med kapillarer eller store årer av portal-bassenget, leverblodårer, inferior vena cava). Portal hypertensjon kan komplisere løpet av mange sykdommer i mage og tarm, vaskulær kirurgi, kardiologi, hematologi.

Årsaker til portal hypertensjon

Etiologiske faktorer som fører til utvikling av portal hypertensjon er mangfoldig. Acts ledende årsak massiv skade leverparenkym på grunn av leversykdommer: akutt og kronisk hepatitt, cirrhose, leverkreft, parasittinfeksjoner (schistosomiasis). Portal hypertensjon kan utvikle seg i den patologi forårsaket av ekstra- eller intrahepatisk kolestase, sekundær biliær cirrhose, primær biliær cirrhose, og leversvulster choledoch gallegang gallestein, kreft i bukspyttkjertelen hode, intraoperativ skade eller gallegang ligering. Det spiller en rolle hepatotoksisitet med hepatotrope forgiftning giftstoffer (narkotika, sopp etc.).

Utviklingen av portalhypertensjon kan resultere i trombose, medfødt atresi, neoplastisk kompresjon eller stenose av portalvenen; trombose av leverenve i syndromet til Budd Chiari; økt trykk i høyre hjerte med restriktiv kardiomyopati, constrictive perikarditt. I noen tilfeller kan utvikling av portalhypertensjon være forbundet med kritiske forhold under operasjon, traumer, omfattende forbrenninger, DIC-syndrom, sepsis.

Tillater umiddelbar faktorene som gir impulser til utviklingen av det kliniske bildet av portal hypertensjon, ofte opptre infeksjoner, gastrointestinal blødning, massive terapi beroligende midler, diuretika, alkoholmisbruk, overskudd av animalsk protein i nærings drift.

Klassifisering av portal hypertensjon

Avhengig av området av høyt blodtrykk i portvenen utbredelsen skille total (som dekker hele vaskulatur portal system) og segmental portal hypertensjon (begrenset brudd på miltvenen blodstrømmen og samtidig opprettholde normal blodstrøm og trykk på portalen og mesentriske blodårer).

Ved lokalisering av venøsblokken isoleres pre-lever, intrahepatisk, post-hepatisk og blandet portal hypertensjon. Ulike former for portalhypertensjon har sine egne årsaker. Således har utviklingen predpechenochnoy portal hypertensjon (3-4%) assosiert med nedsatt blodstrømning i portvenen og milten på grunn av deres trombose, stenose, kompresjon og t. D.

I strukturen av intrahepatisk portal hypertensjon (85-90%) er en presynusoidal, sinusformet og postinusoidal blokk preget. I det første tilfelle oppstår en hindring intrahepatiske blodkapillarene før-sinusformer (som finnes i sarkoidose, schistosomiasis, Alveococcosis, cirrhose, polycystisk, tumorer, nodulær transformasjon av leveren); i den andre - i leveren sinusoider (årsaker - svulster, hepatitt, cirrhosis); i den tredje - utenfor leveren sinusoider (utvikler med alkoholisk leversykdom, fibrose, cirrhosis, veno-okklusiv leversykdom).

Postpechenochnaya portal hypertensjon (10-12%) er på grunn av Budd-Chiari syndrom, konstriktiv perikarditt, trombose og kompresjon av den nedre vena cava, og andre. Årsaker. Når blandet form av portal hypertensjon er et brudd av blodstrømmen som i ekstrahepatiske årer og i leveren seg selv, slik som i levercirrhose og portal venetrombose.

De grunnleggende patogene mekanismer som virker portal hypertensjon nærvær av hindringer for utstrømningen-portveneblod, økningen av portalblodstrømmen, økt motstand grener av portalen og hepatiske vene, portalblodstrømmen gjennom kollateralene system (potrtokavalnyh anastomose) i den sentrale vene.

I det kliniske kurset av portalhypertensjon kan fire stadier identifiseres:

 • innledende (funksjonell)
 • moderat (kompensert) - moderat splenomegali, mindre dilatasjon av spiserøret, ascites fraværende
 • uttrykt (dekompensert) - uttalt hemorragisk, edematøs-ascitisk syndrom, splenomegali
 • portal hypertensjon komplisert av blødning fra spiserør i spiserøret, mage, rektum, spontan peritonitt, leverinsuffisiens.

Symptomer på portal hypertensjon

De tidligste kliniske manifestasjoner av portal hypertensjon er dyspepsi symptomer: oppblåsthet, ustabil krakk, metthetsfølelse, kvalme, tap av appetitt, smerter i epigastriet, i øvre høyre kvadrant, hofte regionen. Utseendet til svakhet og rask tretthet, vekttap, utvikling av gulsott.

Noen ganger blir splenomegali det første tegn på portalhypertensjon, hvorav alvorlig avhenger av nivået av obstruksjon og mengden press i portalsystemet. Samtidig blir størrelsen på milten mindre etter gastrointestinal blødning og en reduksjon av trykket i portalveinbassenget. Splenomegali kan kombineres med hypersplenisme - et syndrom karakterisert ved anemi, trombocytopeni, leukopeni og utvikler seg som et resultat av økt ødeleggelse og delvis avsetning i milten av blodceller.

Ascites i portal hypertensjon er preget av vedvarende flyt og motstand mot pågående behandling. Samtidig er det en økning i bukets volum, hevelse av anklene, når man undersøker underlivet, er et nettverk av dilaterte vener sett i den fremre bukveggen i form av et "maneterhodet".

Karakteristiske og farlige manifestasjoner av portalhypertensjon bløder fra spiserør i spiserøret, magen og endetarmen. Gastrointestinal blødning utvikler plutselig, har en rikelig karakter, er tilbøyelig til å komme tilbake, fører raskt til utvikling av posthemorrhagisk anemi. Når blødning fra esophagus og mage ser blodig oppkast, melena; med hemorroide blødning - tildeling av skarlet blod fra endetarmen. Blødning under portalhypertensjon kan provoseres av mukosale sår, økt intra-abdominal trykk, nedsatt blodkoagulasjon og så videre.

Diagnostikk av portal hypertensjon

Å avsløre portalhypertensjon gjør det mulig å studere historisk og klinisk bilde nøye, samt gjennomføre et sett med instrumentelle studier. Ved undersøkelse pasienten ta hensyn til tilstedeværelsen av sivile sirkulasjon tegn: bukveggen skjøte årer, vaskulær tilgjengelighet krympet rundt navlen, ascites, hemorroider, navlebrokk og andre.

Forskyvning laboratoriediagnostisering i portal hypertensjon Studien omfatter klinisk analyse av blod og urin, koagulering, biokjemiske indikatorer av antistoffer mot hepatitt virus, serum immunoglobuliner (IgA, IgM, IgG).

I komplekset med røntgendiagnostikk brukes kavografi, portografi, angiografi av mesenteriske kar, splenoportografi og celiacografi. De oppgitte undersøkelsene tillater å avsløre et nivå av blokkering av en portalblodstrøm, for å estimere muligheter for påføring av vaskulære anastomoser. Tilstanden av leverblodstrømmen kan evalueres under statisk leverscintigrafi.

Ultralyd i bukhulen er nødvendig for påvisning av splenomegali, hepatomegali, ascites. Ved hjelp av dopplerometri av leverskarene vurderes størrelsen på portalen, milt og overordnede mesenteriske vener, utvidelsen som tillater å dømme tilstedeværelsen av portalhypertensjon. For å registrere trykk i portalsystemet, brukes perkutan splenometonomi. Med portalhypertensjon, kan trykket i miltenvenen nå 500 mm vann. mens det i norm ikke overskrider 120 mm vann. Art.

Undersøkelse av pasienter med portalhypertensjon sørger for obligatorisk esofagoskopi, FGD, sigmoidoskopi, som gjør det mulig å oppdage spiserør i mage-tarmkanalen. Noen ganger, i stedet for endoskopi, utføres røntgen i spiserøret og magen. Leverbiopsi og diagnostisk laparoskopi benyttes når det er nødvendig å oppnå morfologiske resultater som bekrefter sykdommen som førte til portal hypertensjon.

Behandling av portal hypertensjon

Terapeutiske fremgangsmåter for behandling av portal hypertensjon kan være aktuelt bare under fasen av funksjonelle endringer intrahepatiske hemodynamiske. Ved behandling av portal hypertensjon som anvendes nitrater (nitroglycerin, isosorbid), p-blokkere (atenolol, propranolol), ACE-hemmere (enalapril, fosinopril), glykosaminoglykaner (sulodeksid), og andre. Ved akutte utviklet blødninger fra åreknuter i spiserøret eller mage tydd til deres endoskopiske ligering eller sclerosing. Med ineffektivitet av konservative intervensjoner vist blinkende åreknuter modifisert gjennom mukosa.

De viktigste indikasjoner for kirurgisk behandling av portal hypertensjon er gastrointestinal blødning, ascites, hypersplenisme. Operasjonen består i å legge portocaval vaskulær anastomose, som tillater å skape en bypass anastomose mellom portvenen og dens sideelver (mesenteriske, milt vene) og inferior vena cava eller nyrevenen. Avhengig av formen av portal hypertensjon operasjoner kan utføres direkte portocaval bypass graf mesocaval selektiv splenorenal bypass transyugulyarnogo intrahepatisk Porto shunt reduksjon av milten arterieblodstrøm, splenektomi.

Palliative tiltak for dekompensert eller komplisert portalhypertensjon kan omfatte drenering av bukhulen, laparocentese.

Prognose for portal hypertensjon

Prognosen for portalhypertensjon bestemmes av naturen og kursen til den underliggende sykdommen. Med intrahepatisk form for portalhypertensjon er utfallet i de fleste tilfeller ugunstig: pasientens død kommer fra massiv gastrointestinal blødning og leversvikt. Ekstrahepatisk hypertensjon har et mer gunstig kurs. Overlegning av vaskulære porcostalanastomoser kan forlenge livet noen ganger med 10-15 år.

Portal hypertensjon: forekomstfaktorer, tegn, kurs, eliminering

Portal hypertensjon (økning i blodtrykk i portalvenen) er dannet i tilfelle når bevegelsen av blod fra portalen til portalvenen ser ut som barriere - lavere, innsiden eller over leveren. Trykknormen i portalsystemet er ca. 7 mm Hg. søyle, med en økning på over 12 - 20 mm, utvikler stagnasjon i venøse kar, de ekspanderer. Tynne venøse vegger, i motsetning til arterier, har ikke en muskuløs del: de er lett strukket og revet. Med levercirrhose, i nesten 90% av tilfellene, blir det dannet varicose forstørrelse i spiserøret, magen, tarmen, magen, spiserøret. En tredjedel er komplisert av alvorlig blødning, opptil 50% - død etter det første blodtapet.

Topografi av vaskulær seng

abdominal blodtilførsel

Gate Wien (. Portal Wien, latin vena portale) - samler venøst ​​blod nesten alle organer som ligger i bukhulen: den nedre tredjedel av spiserøret, tarmen og milt, bukspyttkjertel, mage. Unntaket er den nedre tredjedel av endetarmen, hvor det venøse blodet strømmer gjennom hemorrhoid plexus. Videre strømmer portalvenen inn i leveren, fordeler seg i flere grener, og desintegrerer seg i små venules - kar med mikroskopisk tynne vegger.

Deretter strømmer det venøse blodet gjennom hepatiske celler (hepatocytter), hvor der med enzymer blir "rensing" av giftige stoffer, blir gamle blodlegemer bortkastet. Avløp går mot konsolidering av skip, til slutt, alt de samles i en enkelt hepatiske vene, som munner ut i den nedre vena cava (lat. Vena cava inferior) og gjennom den blodet passerer inn i den høyre ventrikkel i hjertet.

portalvenen systemet kommuniserer med den nedre vena cava, og går forbi leveren og danner Porto-CAVAL og Recto-cava anastomoser - opprinnelige "sidespor", som opptrer i utviklingen av portal hypertensjon syndrom. Venøs anastomose åpnes bare ved forhøyet trykk (hypertensjon) i portalveinsystemet, som bidrar til å tømme blod og redusere belastningen på leveren. Som et midlertidig fenomen skjer med skader på magen og normalt, for eksempel med konvensjonell forstoppelse.

Årsakene til syndromet av portalhypertensjon (PG)

Nivå av lokalisering av blokken av utstrømning av blod: det kan være under leveren, innsiden eller over - i området i den hule venen. Klassifiseringen er akseptert av årsaker (etiologi) av sykdommen, og deler portalen hypertensjon i grupper, det er tre av dem.

 1. Høy (nadpechonochnaya) strømningsblokkeringen er mer vanlig i hepatisk venetrombose (Chiari sykdom) og inferior vena cava over dem (Budd-Chiari syndrom), luminal innsnevring vena cava inf. når komprimert av en svulst eller arrvev. Perikardiale betennelse (hjerte poser) med en "klebing" av sine plater (konstriktiv perikarditt) kan forårsake økt trykk i det hule vene og hindrer utstrømningen fra leveren.
 2. Obstruksjoner i blodet i leveren - leverform av PG, observeres på grunn av cirrhose, kronisk betennelse i leveren, svulstvekst og med flere adhesjoner etter traumer eller kirurgi. Giftige stoffer (arsen, kobber, vinylklorid, alkohol) ødelegger hepatocytter, som cytostatika (methotrexat, azathioprin), økende motstand mot blodstrøm.
  Leverceller er overraskende levedyktige og kan gjenopprettes selvstendig: selv om en hel brøkdel er ødelagt, vokser de gjenværende delene av orgelet og dets funksjon er fullstendig normalisert. En annen ting - en konstant forgiftning, kronisk betennelse eller en systemisk sykdom (for eksempel revmatisme). I slutten fører de til erstatning av aktivt vev av en binde, danner fibrose og eliminerer nesten leveren fra blodbanen.
 3. Obstruksjoner i leveren (ekstrahepatisk blokkering) kan være betennelse i bukhulen, noe som fører til kompresjon eller fullstendig blokkering av portalens grener; medfødte anomalier av utviklingen av vener og komplikasjoner etter mislykket operasjon i leveren og galdeveiene. Isolert trombose v.portae blir ofte observert hos barn som følge av intra-abdominal infeksjon (eller navlestangssept) hos nyfødte, eller - uansett alder, med smittsomme sykdommer i fordøyelsessystemet.

Symptomatologi og utvikling av problemet

Primær tegn og patogenesen av PG er forbundet med en sykdom som ble den primære årsaken til økt trykk i portalvenen. Etter hvert som prosessen utvikler seg, oppstår kliniske symptomer som er de samme for alle former for syndromet av hepatisk hypertensjon:

 • Økt milt (splenomegali), redusert antall blodplater, erytrocytter og leukocytter, nedsatt blodkoagulasjon (hypersplenisme);
 • Åreknuter i mage, spiserør og endetarm;
 • Venøs blødning og anemi
 • Ascites (væske i bukhulen);

Kliniske stadier av PG:

 1. Stage preklinisk - pasienter føler tyngde på høyre under ribbeina, magen er hovent, ubehag.
 2. Ekspresserte tegn: smerter på toppen av magen og under ribbeina til høyre økte ubalansen i fordøyelsen, leveren og milten.
 3. Alle symptomene på PG er tilstede, det er ascites, men det er ingen blødning ennå.
 4. Fase med komplikasjoner, inkludert alvorlig blødning.

symptomer på signifikant portal hypertensjon

Den prehepatiske formen begynner ofte i barndommen, går ganske forsiktig, prognosen er positiv. Anatomisk portal Wien erstattet Cavernomas (konglomerat og tynne blodkar), er hyppige komplikasjoner - blødninger fra venene i den nedre tredjedel av spiserøret, blokkerer hulrommet i portvenen, endringer i blodlevring.

For hepatisk PG blir symptomene på levercirrhose den ledende. Dynamikken avhenger av aktivitetsnivået, årsaken til utviklingen av hypertensjon. Karakteristisk primær og tilbakevendende blødning, det er ascites. Gulsott av hud og slimhinner vitner til dype problemer med leverfunksjon som blir leversvikt. De første tegn på yellowness er bedre synlige under tungen, på håndflatene.

Den superhepatiske form av PG-syndrom er hovedsakelig forbundet med Chiari's sykdom (eller Badda-Chiari syndrom). Alltid - akutt: plutselig og meget sterke smerter ved toppen av magesekken (midten av magesekken) og øvre høyre kvadrant, øker raskt i leveren (hepatomegali), kroppstemperaturen stiger, blir ascites. Dødsårsaken er blødning og akutt leversvikt.

Årsaker til blødning

Trykket i portalveinsystemet er høyere enn i hule vener: Normalt er det 175-200 mm vannkolonne. Når det er blokkert, senker blodstrømmen, trykket stiger og kan nå 230 - 600 mm. Økningen i venetrykk (med levercirrhose og ekstrahepatisk PG) er forbundet med utviklingsgraden av blokkene og dannelsen av porto-kavale venøse kanaler.

Vesentlige kategorier av anastomose, som et resultat, fører de til en lokal dilatasjon av vener og blødninger:

 • Mellom mage og spiserør (gastroøsofageal) er åreknuter av den nedre tredjedel av spiserøret og en del av magen gitt. Blødning fra dem er farlig, i nesten halvparten av tilfellene - dødelig.
 • Mellom perigeposkoper og den dårligere vena cava. Subkutane vener på magen, som divergerer fra navlen til sidene, ser ut som vriende slanger: de kalles "hodet til Medusa" (caput medusae). Dette refererer til heltinnen av greske myter - Medusa Gorgona, som i stedet for hår på hodet hennes var levende slanger. Et symptom karakteristisk for levercirrhose.
 • Mellom hemorrhoid plexus (nedre tredjedel av endetarmen) og inferior vena cava, danner en lokal varicose (hemorroider).
 • Årsakene til splenomegali: Stagnasjon av blod i bassenget vena portae fører til økt fylling av milten med blod og øker den i størrelse. Vanligvis inneholder milten 30-50 ml blod, med splenomegali - mer enn 500 ml.

Ascites (fluidakkumulering i magen): hovedsakelig observert i hepatisk skjema PG, kombinert med reduserte nivåer av albumin (en proteinfraksjon) i plasma, lever funksjonssvikt og forsinket utskillelse av natrium fra nyrene.

Komplikasjoner av portal hypertensjon

Blødninger fra åreknuter, manifestasjoner:

 1. Rvota med rødt blod, uten en foreløpig følelse av smerte - med blødning fra spiserøret.
 2. Oppkast, fargen på "kaffegrenene" - blødning fra mageårene eller strømmer (fra spiserøret) med kraftig blødning. Saltsyre, som finnes i magesaft, påvirker hemoglobin, noe som gir den en brunaktig farge.
 3. Melena - avføring av svart farge, støtende.
 4. Isolering av skarlet blod med avføring - blødning fra rektumets hemorrhoide knuter.

Hepatisk encefalopati er et kompleks av sykdommer i nervesystemet, med tiden - irreversibel. Konsekvensen av dekompensert portalhypertensjon, observeres med levercirrhose og akutt leverinsuffisiens. Årsaken er i giftige nitrogenholdige stoffer, de er vanligvis inaktivert av leverenzymer. Kliniske stadier, i henhold til symptomene, samsvarer med alvorlighetsgraden av sykdommens manifestasjon:

 • Problemer relaterer seg til søvnforstyrrelser (søvnløshet), det er vanskelig for pasienten å konsentrere seg. Stemningen er ujevn, tilbøyelighet til depresjon og irritabilitet, manifestasjonen av angst på de minste anledninger.
 • Konstant døsighet, reaksjon på omgivelsene er inhibert, bevegelser er sakte og motvillige. Pasienten er disorientert i tid og rom - kan ikke nevne den nåværende datoen og bestemme hvor han er. Oppførselen er utilstrekkelig til situasjonen, uforutsigbar.
 • Bevissthet er forvirret, gjenkjenner ikke andre, minneforstyrrelser (amnesi). Angst, galne ideer.
 • Coma - bevissthetstap, i fremtiden - et dødelig utfall.

Bronkial aspirasjon - innånding av oppkast og blod; kan kveles som følge av overlappende bronkial lumen eller utvikle aspirasjon lungebetennelse (betennelse i lungene) og bronkitt.
Nyresvikt - som et resultat av den utbredte stagnasjonen av blod og giftig nyreskade med nitrogenholdige produkter av metabolisme.
Systemiske infeksjoner - sepsis (generell infeksjon i blodet), tarmbetennelse, lungebetennelse, peritonitt.

Hepatorenal syndrom med portal hypertensjon

Tegn på hepatorenalsyndrom:

 1. Feil av svakhet, mangel på energi, forvrengning av smak (dysgeusi)
 2. Reduksjon av urinutgang, i løpet av dagen - mindre enn 500 ml
 3. Dataene fra pasienten undersøkelsen: forandre form av fingre og tær - "trommestikker", spiker krumme og ser ut som "timeglass" sclera ikteriske, på håndflatene av røde flekker over hele kroppen "stjerne" av utvidelsen av subkutane blodkar, xanthelasma - gulaktige clustere under huden og slimhinner.
 4. Ascites, forstørrelse av subkutane årer på magen ("Medusa's head"), brokk rundt navlen, uttalt ødem i bein og hender.
 5. Utvidelse av leveren, milt.
 6. Hos menn - veksten av brystkjertlene (gynecomastia).

Diagnostiske tiltak

 • Diagnose i henhold til den generelle analysen av blodet: en reduksjon i nivået av hemoglobin og jern - en indikator på total blødning under blødning; få erytrocytter, leukocytter og blodplater - manifestasjoner av hypersplenisme.
 • Biokjemisk blodprøve: Påvisning av enzymer, som normalt bare finnes i leverceller - Bevis på ødeleggelse av hepatocytter. Markører av virale antistoffer - med viral hepatitt, autoantistoffer - med systemiske reumatiske sykdommer.
 • Esofagografi: Røntgenundersøkelse av spiserøret ved bruk av kontrastmedium (bariumsulfat), du kan se endringen i veggene på veggene på grunn av dilaterte vener.
 • Gastroduodenoskopi: Ved hjelp av en fleksibel enhet med optikk - en gastroskopi, introdusert gjennom spiserøret i magen, erosjon og sår, blir åreknuter funnet.
 • Rekto-manoskopi: En visuell undersøkelse av rektum, hemorroider er synlige.
 • Ultralydundersøkelse: ultralydsclerotiske endringer i leveren er bestemt, diametrene til portalen og miltårene blir evaluert, tromboser av portalsystemet diagnostiseres.
 • Angiografi og venografi: Et kontrastmedium injiseres i karene, deretter tas en rekke røntgenstråler. Etter hvert som kontrasten utvikler seg, blir endringer i topografi og mønster av arterielle og venøse konturer merkbar.

behandling

Handlingene av leger i behandlingen av portalhypertensjon i klinikken er først og fremst rettet mot eliminering av livstruende komplikasjoner (blødninger, ascites, hepatisk encefalopati). For det andre er de engasjert i de viktigste sykdommene som fremkalte stagnasjon i portalveinsystemet. Hovedoppgavene er å redusere venetrykk, stoppe og forhindre blødning, kompensere for volumet av blodtap, normalisere blodproppssystemet og behandle leversvikt.

De tidlige stadier av portalhypertensjon behandles konservativt. Kirurgisk behandling blir hovedstadiet med markerte symptomer og komplikasjoner. Umiddelbare inngrep utføres med alvorlig blødning fra spiserør og mage, og planlagt operasjon for pasienter med spiserør i grad 2-3, ascites, splenomegali med symptomer på hypersplenisme.

Kontraindikasjoner til kirurgi: avansert alder, sent stadium av tuberkulose, dekompenserte sykdommer i indre organer, graviditet, ondartede svulster. Midlertidige kontraindikasjoner: Aktiv stadium av betennelse i leveren, akutt tromboflebitt i portalveinsystemet.

 1. Preparater av propanolol, somatostatin, terlipressin (redusere sjansen for blødning med halvparten), kombinere med åreknuter eller skleroterapi. Somatostatin kan redusere nyreblodstrømmen og forstyrre vann-saltbalansen, med ascites, blir midlene administrert med forsiktighet.
 2. Endoskopisk skleroterapi - introduksjon ved hjelp av et endoskop (gastroskop) av somatostatin i spiserørets endrede årer, mage. Resultatet er en blokkering av venerens lumen og "liming" (skleroserende) av veggene. Effektiviteten er høy - 80% av tilfellene refererer metoden til "gullstandarden" for behandling.
 3. Tamponade (kompresjon inne) spiserøret: en sonde-håndjern ballong blir innført i magen, blir ballongen oppblåst, det komprimerer de ekspanderte fartøyene i magen og den nedre øsofagus, blødningen stopper. Varighet kompresjon - ikke mer enn en dag, eller kan danne defekter i veggene (liggesår) organer komplikasjon - avstanden lag og utvikling av peritonitt.
 4. Endoskopisk ligering av venene (spiserør og mage) ved hjelp av elastiske ringer (legering). Effekten er 80%, men praktisk gjennomføring er vanskelig i tilfelle fortsettelse av blødning. God forebygging av gjentatt blødning.
 5. Kirurgi for behandling av åreknuter: bare ved stabilisering av pasientens tilstand og normal leverfunksjon, med ineffektive terapeutiske og endoskopiske metoder. Etter kirurgisk behandling reduseres forekomsten av hepateralsyndrom, ascites og peritonitt (betennelse i peritoneum).
 6. Levertransplantasjon: indikasjoner - bare med levercirrhose, etter to overførte blødninger med behov for transfusjon av donorblod.

Prognosen avhenger av løpet av den underliggende sykdommen som forårsaket portalhypertensjon, graden av utvikling av leverinsuffisiens og effektiviteten av behandlingsmetodene valgt av legen.

Årsaker til oppstart og utvikling av portal hypertensjon

Med hensyn til hva det er - portal hypertensjon kalles vanligvis symptomkomplekset, som består i å øke trykkstallene i portalveinsystemet. Det skal bemerkes at denne manifestasjonen ikke anses som en selvstendig nosologi. I hvert fall er tilstedeværelsen av symptomkomplekset av portalhypertensjon en manifestasjon av noen alvorlig patologi. Disse sykdommene er som regel:

System av portalvein

 1. Hepatitt er en smittsom eller ikke-smittsom natur;
 2. Onkologiske prosesser;
 3. Levercirrhose;
 4. Eventuelle andre patologier som fører til en blodstrømningsforstyrrelse i det forgrenede systemet av venae portae.

Igjen, alt dette er en sykdom som ligger til grunn for fremveksten av portalen hypertensjon. I tillegg er det også faktorer som bidrar på en eller annen måte til fremveksten av denne patologien - alkoholmisbruk, langvarig bruk av steroid medisiner, ulike kroniske smittsomme sykdommer.

Utvikling av portal hypertensjon

Progresjonsmekanismen for den patologiske prosessen som behandles er de viktigste patogenetiske prosessene.

Patogenetisk faktor ledende utvikling portal hypertensjon, er forekomsten av eventuelle hindringer returnerblodstrømmen fra portvenen (som forekommer før den strømmer inn i leveren eller etter varesymbol). For en bedre forståelse av spørsmålet - er de normale trykkstallene i venae portae-systemet ca. 7 mm Hg. Art. I tilfelle det er noen hindringer for utstrømningen av blod, stiger denne verdien til 12-20 mm Hg. st., noe som resulterer i utvidelse av blodårer under blodtrykk. Naturligvis fører denne prosessen til en utvidelse av vaskulære vegger. Gitt at, til tross for deres elastisitet, kan det forekomme brudd, er det stor sannsynlighet for blødning, som faktisk er dødsårsaken.

Portal hypertensjon (nærmere bestemt konsekvensene) er den vanligste dødsårsaken hos mennesker som lider av hepatobiliars kroniske patologi.

Symptomer på portal hypertensjon

Typiske symptomer på portal hypertensjon (ikke forveksles med hypertensiv sykdom).

Manifestasjonene av denne prosessen bestemmes hovedsakelig av klinisk stadium:

Symptomer på portal hypertensjon

 1. I de tidlige stadiene av de typiske tegn på merket dyspeptic syndrom - en følelse av kvalme, episodisk oppkast, ikke bringe forenkling, oppblåsthet, villskap, luft i magen, tap av appetitt, redusert kroppsvekt, smerter i høyre øvre mageområdet. I lys av det faktum at i de tidlige stadiene av portal hypertensjon har ingen patognomonisk skilt for sin diagnose er fundamentalt viktig historie datainnsamling.
 2. Litt senere, det er icterus av huden og slimhinner - mest merkbare i øyelokkene og under tungen. Syndromet av hypertensjon i systemet venae portae systemet under slike manifestasjoner er nesten irreversibel.
 3. Palpatorisk og perkutan hepatosplenomegali. Problemer med blodkoagulasjonssystemet, leukocytopeni, trombocytopeni, erytrocytopeni.
 4. Uttalt ascites (akkumulering av ekssudat i bukhulen).
 5. Spiseår i mage-tarmkanalen.
 6. Blødning fra fartøyene som leverer spiserøret, magen og tarmene. I det første tilfellet oppdages brekninger med en blanding av blod, i de gjenværende tilfeller blir blod utskilt med avføring. Disse tegnene på portal hypertensjon er terminal - når de oppstår, er sjansene for et vellykket resultat er minimal (spesielt hvis pasienten ikke er i et sykehus, og det vil ikke legevakt).
 7. Dødelig utfall - hvis det er symptomer fra forrige avsnitt, skjer det nesten alltid.
  Ovennevnte symptomatiske stadium er karakteristisk for syndromet av portalhypertensjon, uavhengig av årsaken til syndromet.

Klassifisering av portal hypertensjon

På hva det er bygget klassifisering av portal hypertensjon og hva er dens kliniske betydning.

Avhengig av hvor hindringen befinner seg, som ikke tillater normal blodstrøm, skiller fire former for den patologiske tilstanden seg ut:

 • Predpechenochnaya (ekstrahepatisk) - dvs. oppstår sperring ovenfor samløpet portvenen til leveren (en ganske sjelden form, er ikke mer enn 4% av alle rapporterte tilfeller).
 • Hepatisk portalhypertensjon - påvirker leverparenchyma direkte (utgjør de aller fleste kliniske varianter av sykdomsforløpet - 86% av tilfellene).
 • Superhepatic - er 10% av tilfellene.
 • Blandet - det er situasjoner når det er en kombinert effekt av noen grunner. De er de mest ugunstige.

Årsaker og faktorer for utvikling av portalhypertensjon

Forholdet mellom formen av hepatisk hypertensjon og faktorene som bidrar til utviklingen av denne tilstanden.

De umiddelbare årsakene til portalhypertensjon ble indikert i begynnelsen av artikkelen. Det er imidlertid også såkalte risikofaktorer som eksisterer parallelt med patologiene som bidrar til utviklingen av dette symptomet.

Ekstrahepatisk portalhypertensjon utløses vanligvis av følgende faktorer:

 1. Enhver betennelse av bukhulen som har en tendens til å kroniske, ved hvilken de overlappende grener av portvenen, og i tillegg til - postoperative komplikasjoner når det utføres tiltak i leveren og galleblæren.
 2. Stenose eller trombose i portalvenen.
 3. Ulike smittsomme sykdommer i fordøyelseskanalen (i de fleste tilfeller blir de virale hepatitt B og C).

De vanligste årsakene til hepatisk portal hypertensjon er:

 1. Levercirrhose, noe sjeldnere - giftig hepatitt;
 2. Onkologiske neoplasmer;
 3. Schistosomiasis og sarkoidose er svært sjeldne.

De etiologiske faktorene som fører til utviklingen av superhepatisk form er:

 1. Kompresjon av den dårligere vena cava;
 2. Badda-Chiari syndrom;
 3. Konstruktivt perikarditt (svært sjeldne).

Eksempel på blandet form

Trombose av portalvenen, kombinert med levercirrhose.

Hva er stadiene i utviklingen av portal hypertensjon?

 1. Den første fasen er utseendet på primære tegn (ulike varianter av dyspeptisk og asthenovegetativ syndrom).
 2. Moderat (kompensert) - ubetydelig hepatosplenomegali, dilatasjon av spiserøret. Symptomer på portalhypertensjon bestemmes allerede med objektiv forskning.
 3. Utskrevet (dekompensert) - signifikant hepatosplenomegali, ascites (opphopning av væske i bukhulen).
 4. Blødning fra spiserør i esophagus, mage og tarm, manifestasjoner av leverinsuffisiens, hepatisk encefalopati.

Hvordan kan du mistenke fremveksten av portalen hypertensjon

I alle fall begynner etableringen av en slik diagnose med innsamling av klager og anamnese. En slik pasient vil klage på mangel på kvalme, oppkast og andre, svært ubehagelige øyeblikk forbundet med fordøyelsessykdommer. I dette tilfellet, hvis det er en pasient som lider av portal hypertensjon i mer utpreget form, er det allerede mulig å diagnostisere hepatosplenomegali, ascites, visualisering av den venøse mønster på mage (dette symptom kalles "Head of Medusa").
Karakteristiske data av anamnesen vil være alkoholmisbruk, kroniske inflammatoriske leversykdommer og kirurgiske inngrep på bukorganene. For å identifisere diagnosen og bestemme taktikken til pasientstyring, vil det imidlertid være nødvendig å gjennomføre en rekke instrumentelle og laboratorieundersøkelser.

 1. En generell blodprøve - du kan merke anemi, trombocytopeni, erytrocytopeni, leukocytopeni.
 2. Biokjemisk blodprøve - nyre- og leverkompleks, bestemmelse av nivået av elektrolytter, serumimmunoglobuliner, autoantistoffer. Karakteristisk vil være en økning i nivået av ALT og AST, en positiv timol-test.
 3. Esophagogastroscopy - gjør det mulig å bestemme spiserøret. Gastroduodenoscopy - vil vurdere tilstanden til magesekken. Rektomanoskopi - bestemmelse av tilstedeværelsen av forstørrede hemorroider.
 4. Splenomanometri er en måling av nivået på portaltrykket for å bestemme graden av portal hypertensjon (ved en normal verdi på 120 mm H2O, er det mulig å øke denne verdien til 500 mm H2O).
 5. Splenoportografiya - forskningsplenportalnogo kanal.
 6. Ultralyd i bukhulen - viser de morfologiske endringene i leveren og milten, tilstedeværelsen av væske i bukhulen.
 7. Angiografi, venografi - lar deg diagnostisere trombose i blodårene.
 8. Dopplerografi av leverenes blodkar - gjør det mulig å bestemme tilstedeværelse eller fravær av vener.
 9. Rheogepatografi, intravenøs radiogenekatografi - dataene som ble oppnådd i løpet av denne studien, vil tillate å evaluere intrahepatisk sirkulasjon.
 10. En leverbiopsi er den mest nøyaktige, men samtidig - en kompleks, invasiv studie.

Hva er farlig patologi i dette tilfellet, hvilke komplikasjoner kan oppstå i dette tilfellet?

Det er nødvendig å forstå at et dødelig utfall ikke kan oppstå fra den meget økte pressen i portalsystemet, men fra konsekvensene som oppstår derfra.

De vanligste nosologiene vil bli oppført nedenfor:

 1. Blødning fra åreknuter i mage-tarmkanalen;
 2. Hepatisk encefalopati;
 3. Hepatolienalt syndrom;
 4. Aspirasjon lungebetennelse.

Behandling av en pasient

Hvordan behandle en pasient med tegn på portal hypertensjon (hypertensjon av venae portae systemet).

I dette tilfellet vil behandlingen innebære ikke bare behandling av sykdommen, som var den primære årsaken til utviklingen av syndromet under vurdering, men også eliminering av dets manifestasjoner. Effektiv behandling av portalhypertensjon er ekstremt allsidig. Med portal hypertensjon er behandlingen foreskrevet både etiologisk og symptomatisk - i dette tilfellet er det svært vanskelig å si hvilken del av behandlingen som er av større betydning. Kanskje i senere stadier er eliminering av symptomer enda viktigere enn behandlingen av den underliggende årsaken, siden den utgjør en umiddelbar trussel mot menneskelivet. Narkotikastøtte er hovedsakelig rettet mot normalisering av blodpropp - mangel på koagulasjonsfaktorer er en av de mest karakteristiske konsekvensene av leverskade.

Taktikk for behandling av slike pasienter

Hva bør være oppmerksom på klinikken først. Grunnleggende viktige poeng.

Under alle omstendigheter må pasienten med mistanke om utvikling av denne patologiske tilstanden gjennomgå en omfattende undersøkelse og konsultasjon av mange spesialister i en smal profil (kirurg, gastroenterolog). Bare å holde en medisinsk konsultasjon med involvering av spesialister fra ulike spesialiteter vil gjøre det mulig å nøyaktig diagnostisere, bestemme den etiologiske faktoren av patologien i spørsmålet og bestemme den nødvendige taktikken for å administrere pasienten.

Portal hypertensjon er en svært farlig tilstand som krever umiddelbar intervensjon - slike pasienter er på behandling i avdelingen for sykehuset i magesekretæren. I henhold til etablerte standarder for medisinsk behandling utført operasjon, som tar sikte på å suturering av unormale blodkar, i tillegg - gi medisinsk støtte, som tar sikte på å være hovedsakelig på normalisering av funksjon av blodkoagulasjonssystemet, så vel som for å utføre detoksifiseringsterapi. Det er viktig å forstå at jo senere en person som lider av den aktuelle patologien og de tilhørende problemene blir profesjonell medisinsk hjelp, jo mindre sjanse har han for et vellykket resultat.

Syndromet av portal hypertensjon er en ekstremt farlig tilstand, som er fryktet av både terapeuter og kirurger.

Andelen dødsfall i dette tilfellet er dessverre veldig høy. Spesielt ofte kommer det død på grunn av syndromet av portalen hypertensjon hvis symptomene er i blødning fra øvre gastrointestinale kanaler.

funn

Syndromet av portal hypertensjon er en tilstand som ikke utvikler seg i en kort periode. I hvert fall er det antatte patologiske symptomet en følge av en langvarig sykdom. Det vil si at den manifesterte prosessen oppstår på grunn av at den riktige diagnosen ikke ble gjort i tide. I det overveldende flertallet av tilfellene er det en bortseelse for pasienten av tegn på sykdommen som har skjedd og utilsiktet bruk av medisinsk behandling.

Med tiden kan diagnostisert portalhypertensjon elimineres - igjen, ikke i alle tilfeller, avhengig av sykdommen, som var den umiddelbare årsaken til denne tilstanden.
Så det er mulig å mistenke forekomsten av syndromet av portalhypertensjon (symptomer på en primær sykdom) på scenen når det er sjanser til å redde pasienten.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Portal hypertensjon: symptomer og behandling

Portal hypertensjon er de viktigste symptomene:

 • kvalme
 • Tap av appetitt
 • Økt milt
 • Smerte i den epigastriske regionen
 • abdominal oppblåsthet
 • Smerte i riktig hypokondrium
 • Oppkast med blod
 • Økt magevolum
 • Redusert blodpropp
 • gulsott
 • Mage fylde
 • Svart tarry avføring
 • Utseendet på et nettverk av blodårer på magen
 • Svimmelhet i anklene

Under en slik sykdom er portal hypertensjon, menes et syndrom som følge av dårlig blodstrøm i forbindelse med økningen i portvenen blodtrykk. Portal hypertensjon, symptomene som er basert på de karakteristiske manifestasjoner av dyspepsi, ascites, splenomegali, åreknuter i spiserøret og maven og intestinal blødning, for eksempel et radikal behandlingsmetode innbefatter behovet for kirurgisk inngrep.

Generell beskrivelse

I tillegg til det faktum at portal hypertensjon har lang symptom, forårsaker en økning i blodtrykket kanal portvenen (big vein, på hvilken ved intestinal blod til leveren), mens brudd av veneblodstrøm, karakterisert ved hjelp av forskjellige etiologier og konsentrasjon, sykdommen kan også fungere som en faktor, kompliserer en annen type sykdom. Spesielt portal hypertensjon komplikasjoner kan provosere dem i hematologi, vaskulær kirurgi, gastroenterologi og kardiologi.

Når det gjelder årsakene som fører til utviklingen av den aktuelle sykdommen, er de ekstremt varierte. Som en ledende årsak er en massiv lesjon identifisert som påvirker hepatisk parenchyma på grunn av en slags leversykdom. Disse inkluderer spesielt hepatitt (i akutt eller kronisk form av kurset), levertumorer, skrumplever, parasittiske infeksjoner, etc.

Utvikling av portal hypertensjon og kan også resultere i patologiske tilstander som forårsaker kolestase (intrahepatisk eller extrahepatic form). I tillegg fremmer utviklingen av sykdommen primær / sekundær biliær cirrhose, gallestein, galle tumor levergang, felles gallegang tumorer, cancer i bukspyttkjertelen hode, ligering eller intraoperativ skade på gallegangene. Noen rolle i utviklingen av den aktuelle sykdommen foreligger, samt også toksisk sjokk, som underkastes leveren som et resultat av forgiftning hepatotrope gift type (sopp, medisinske preparater etc.).

Isolert i utviklingen av portal hypertensjon og slike patologiske prosesser i kroppen, som medfødt atresi form og trombose, stenose eller tumor kompresjon, konsentrert i den umiddelbare område av portvenen, det økte trykket av høyre hjerte (det faktiske patologi konstriktiv perikarditt og restriktiv kardiomyopati). Noen ganger utvikler portal hypertensjon som følge av de prosesser som skjer i bakgrunnen av kritiske tilstander - i sepsis, traumer, brannsår, drift og omfattende skala.

Som avgjørende faktorer i form av utstikkende skyve særegne ved dannelse av klinisk sykdom, ofte bestemme infeksjon terapi og massive karakter basert på diuretika og beroligende midler, blødning i mave-tarmkanalen, et overskudd av animalsk protein i kosten og alkoholmisbruk. En funksjon av mekanismen til sykdommen vi vurderer er en økning i hydromekanisk motstand. Generelt har de funksjonene opprinnelse portal hypertensjon, samt trekk ved utviklingen er undersøkt hittil utilstrekkelig.

Funksjoner i løpet av portalen hypertensjon

Portalens hypertensjon i sin egen strøm kan korrespondere med funksjonell fase og organisk fase. Funksjonsfasen karakteriseres av toneegenskapen til perifere kar, regulatoriske trekk ved blodstrømmen i leveren og de reologiske karene i portalsystemet. Når det gjelder den organiske scenen, er den preget av å klemme sinusoider og deres ødeleggelse, utseendet på porto-hepatiske kar og spredning av bindevev i de lobulære centrolobulære områdene. La oss utelukke hovedprosessene som karakteriserer hele patologien:

 • forekomsten av en mekanisk hindring som forstyrrer utstrømningen av blod;
 • økning i portalens blodårer
 • økt motstand fra portalfartøyene;
 • dannelse mellom den systemiske blodstrømmen og portalenes sikkerhetsårer;
 • utvikling av ascites, som fungerer som en av de viktigste symptomene på sykdommen;
 • splenomegali (dvs. forstørrelse av milten), som oppstår som en konsekvens av portal hypertensjon og kongestiv karakterisert ved kompleks med hyperplasi av celler i det retikulo-histiocytisk system og proliferasjon av bindevev i milten;
 • hepatisk encefalopati er en tilstand hvor portalen hypertensjon går inn i utviklingen av porto-kavale anastomoser.

Portal hypertensjon: klassifisering

Basert på forekomsten, typisk for zonen der blodtrykksøkningen øker, kan portalen ha total portalhypertensjon eller segmenthypotensjon. I det første tilfellet omfatter det vaskulære karet sykdom som hører til portalsystemet fullstendig, i det andre tilfellet er det en tilsvarende begrensning av blodstrømsforstyrrelser langs miltvenen, og samtidig opprettholde i ferd med normalt trykk og blodstrøm i portalen og mesentriske blodårer.

I samsvar med lokaliseringen som er spesiell for venøsblokken, er pre-hepatisk og intrahepatisk portalhypertensjon, samt blandet hypertensjon, bestemt. Forskjellen i sykdomsformene forutsetter tilstedeværelsen av sine egne årsaker, noe som bidrar til deres forekomst. For eksempel, portal hypertensjon predpechenochnaya, trekker omtrent 4% av tilfellene, er dannet som et resultat av nedsatt blodstrøm i milt og portal årer, noe som forklarer deres klemme, trombose, stenose og andre patologiske symptomer, etc.

Struktur intrahepatisk formen av sykdommen kan ha presinusoidalnym, sinusformet og postsinusoidalnym blokker. Den første utførelsesform forhindrer faktor er før sinusformer (i tilfelle av polycystisk, schistosomiasis, sarkoidose, neoplastisk og nodulære levertransformasjoner), i den andre - i hepatiske sinusformer (cirrhose, tumor, hepatitt), den tredje - utover de hepatiske sinusformer (fibrose, alkoholisk sykdom, levercirrhose, veno-okklusiv sykdom).

Subhepatiske portal hypertensjon, trekke ca 12% av tilfellene er forårsaket av relevans Budd-Chiari syndrom, kompresjon eller trombose i den nedre vena cava, konstriktiv perikarditt, eller andre grunner.

Basert på tidligere nevnte prosesser, karakteristisk for patologi og de tilhørende egenskapene til symptomene, er følgende stadier skilt ut:

 • funksjonelle stadium (innledende);
 • kompensert stadium (moderat) -Splenomegali karakteriseres av moderate manifestasjoner, det er ingen ascites, esophagus venene er gjenstand for en liten utvidelse;
 • dekompensert stadium (uttrykt)- Splenomegali, edematøse ascites og hemorragiske syndromer har en uttalt karakter av manifestasjoner;
 • hypertensjon portal med komplikasjoner -Spesielt blødninger som skyldes åreknuter i mage, spiserør og endetarm, samt manifestasjoner i form av leverinsuffisiens og spontan peritonitt, utmerker seg som sistnevnte.

Portal hypertensjon: symptomer

De tidligste symptomene på portal hypertensjon har en dyspeptic karakter, som henholdsvis blir uttrykt i slike former som oppblåsthet, kvalme, ustøhet krakk (forstoppelse, diaré), en følelse av metthet, øvre abdominal smerte, ileum og høyre ribben. Det er også bemerket utseendet på tap av matlyst og svakhet, pasienten taper vekt dramatisk og raskt sliten, i tillegg utvikle gulsott.

I noen tilfeller, som hovedkarakteristikk som utvises av en av de første symptomer på sykdommen, splenomegali rager, med graden av dens alvorlighetsgrad nivå bestemt obstruksjon karakteristikker i forbindelse med trykkverdi som karakteriserer portalsystemet. Milt etter fullførelse av blødning i fordøyelseskanalen blir redusert i størrelse, noe som også bidrar til trykkfallet som er relevant for portalen systemet i det generelle i disse prosessene.

Mulig er også en kombinasjon av splenomegali og hypersplenisme, som er syndromet, de viktigste manifestasjoner som er anemi, leukopeni og trombocytopeni. Utvikling av syndromet fremmer økt grad av ødeleggelse av dannede elementer i blodet når deres milt delvis innskudd (dvs. tidspunktet for frakobling fra sirkulasjonen og metabolske prosesser i kroppen når den lagres i lengre tid).

Forskjellen på ascites i løpet av den sykdommen som vurderes, er persistensen av manifestasjon i den, samt motstand mot terapien som er anvendt på den. I tillegg til dette er det et symptom, hvor magevolumet øker, puffiness er ankel. Undersøkelse av underlivet viser tilstedeværelsen av et nettverk av dilaterte vener, konsentrert i bukveggen, mens i utseende er en slik manifestasjon lik "manetes hode".

Tilstrekkelig farlig og inneboende for portal hypertensjon manifestasjoner er blødning som oppstår i åreknuter i mage, spiserør og endetarm som påvirkes av åreknuter. Blødning i mage-tarmkanalen har et plutselig utseende, med en særegen egenskap er overflod og tilbøyelighet til å komme tilbake.

På grunn av disse funksjonene blir fremveksten av posthemorrhagisk anemi observert ganske raskt. I tilfelle av blødning fra mage og spiserør, bløder oppstår fra mage og spiserør (en svart avføring-lignende avføring med fetid lukt), samt blodig oppkast.

Hemorroide blødning karakteriseres av utseendet av sekreter fra endetarmen i form av skarlet blod. Det skal bemerkes at blødningen som oppstår med portalhypertensjon kan utløses av slimete sår, redusert blodkoagulasjon, økt intra-abdominal trykk og andre faktorer.

Diagnostikk av portal hypertensjon

Metodene for å diagnostisere den aktuelle sykdommen inkluderer følgende:

 • generell blodprøve (bestemmer tegnene som svarer til hypersplenisme: anemi, leukopeni, trombocytopeni);
 • biokjemisk studie av sammensetningblod (utført for tegn på tegn på leverskade);
 • sigmoidoskopi (bestemmer den tilsynelatende tilstedeværelsen av varicose-dilaterte vener i regionen sigmoid og endetarm under slimhinnen);
 • esophagoscopy (gjør det mulig å avsløre venene i mage og spiserør, utsatt for varicose dilatasjon);
 • Ultralyd av milten, leveren (bestemmer muligheten for å vurdere diameteren til milten og portalårene, og tillater også å identifisere tilstedeværelsen av collaterals og å diagnostisere tromboseporten);
 • Beregnet tomografi og magnetisk resonansbilder tomografi (det er mulig å visualisere leverenes blodkar);
 • Doppler (bestemmer hastighetskarakteristikken for portalblodstrømmen);
 • angiografi(indikerer tilstedeværelsen av store formasjoner i leveren);
 • gepatomanometriya,splenomanometriya (bestemmer intrahepatisk trykk, så vel som graden som er iboende i løpet av portalen hypertensjon).

Behandling av portal hypertensjon

Som et terapeutisk tiltak for å redusere presset i portalen, brukes hypotensive stoffer.

Utseendet på blødning krever nødhjelp, som består i intravenøs administrering av legemidler som reduserer blodtrykk (oktreotid, vasopressin). I noen tilfeller er også blodtransfusjon nødvendig, noe som kompenserer for blodtap.

Å stoppe blødning med endoskopiske metoder er følgende:

 • vene ligering eller injeksjon, som tillater å stoppe blødning;
 • Innføringen av et kateter utstyrt med en ballong på enden. Deretter blir det oppblåst, noe som fører til komprimering av spiserør-dilaterte årer og dermed til blødningstopp.

Bypass kirurgi brukes som kirurgisk behandlingsmetode. I dette tilfellet består kirurgisk inngrep i å skape en shunt (by-pass) i området mellom portalsystemet og venesystemet. På grunn av denne handlingen er det sikret en reduksjon av trykket i portalen, fordi det i det vanlige venesystemet er en størrelsesorden lavere. Shunting-metoden er den mest anvendelige i praksis, men det finnes en rekke andre operative metoder som også viser seg med en ganske effektiv side.

Portal hypertensjon: prognose

Siden den første blødningen dødelighet er ca 40-70% av tilfellene, de overlevende pasienter (de resterende 30%) senere drept på grunn av ny blødning, som vanligvis oppstår i en periode fra noen få dager til seks måneder etter at den første episoden.

Med symptomer som indikerer muligheten for å ha en sykdom som portal hypertensjon, er behandling kreves raskt. Av denne grunn anbefales det sterkt at du besøker en gastroenterolog, samt en kirurg.

Hvis du tror at du har det Portal hypertensjon og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en gastroenterolog, en kirurg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Levercirrhose er en kronisk sykdom forårsaket av den progressive utskifting av leverparenkymvevet ved det fibrøse bindemiddelet, som følge av at strukturen er omstrukturert og de faktiske funksjonene blir brutt. De viktigste symptomene på cirrhosis er gulsott, økt lever og milt, smerte i høyre øvre kvadrant.

Gastrisk kreft er en onkologisk sykdom ledsaget av utseende av ondartet svulstdannelse, som dannes på grunnlag av epitel av mageslimhinnen. Magekreft, som oftest symptomene forekomme hos pasienter i alderen 40-45 år (selv om tillatt og den tidligere aldersgrense - 30-35 år), sykelighet og påfølgende dødelighet er på andre plass, etter, og dermed bak lungekreft slike sammenligningskriterier.

Cholecystitis er en betennelsessykdom som oppstår i galleblæren og er ledsaget av merkede manifestasjoner av symptomer. Cholecystitis, hvis symptomer er funnet, som selve selve sykdommen, i størrelsesorden 20% av voksne, kan strømme i akutt eller kronisk form.

Bøyningen av galleblæren er en anomali av strukturen til dette organet, under hvilket orgelet deformerer. På denne bakgrunn er det en endring i HPs normale form, som bør ha et pæreformet utseende. I tillegg er det et brudd på dets funksjon og stagnasjon av galle, noe som medfører utvikling av komplikasjoner.

Fascioliasis er en ekstraintestinal helminthias forårsaket av parasittens patologiske innflytelse på leverparenchyma og gallekanaler. En lignende lidelse tilhører kategorien av de vanligste helminthiske invasjoner av menneskekroppen. Kilden til sykdommen er det årsaksmessige middelet, som kan være en hepatisk fluke eller gigantisk fluke. I tillegg identifiserer klinikere flere infeksjonsveier med en slik mikroorganisme.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene