Hvilke fysiske aktiviteter vises etter et hjerteinfarkt?

Mange kardiologer er sikre på at fysisk aktivitet etter et hjerteinfarkt er et av hovedtrinnene for utvinning og begynnelsen av et normalt liv.

Myokardinfarkt er en ganske alvorlig sykdom som hver dag blir kjent med et økende antall mennesker. Etter sykdommen, mister folk helt sin styrke og med frykt forventer neste angrep. Derfor snakker de svært sjelden om normal fullverdig liv uten å ta hensyn til sport og alle slags fysiske aktiviteter. Derfor er det nødvendig å forstå den fysiske aktiviteten til en person som har håndtert hjerteinfarkt, hvilke belastninger kan utføres og hva er funksjonene i deres oppførsel etter myokardinfarkt.

Anbefalinger fra leger

Ved behandling av mange sykdommer knyttet til kardiovaskulærsystemet, hadde rehabiliteringsmetoder i gammel tid et helt annet utseende enn nå. Derfor er det ikke overraskende at moderne moderne medisin etter et massivt hjerteinfarkt gir helt forskjellige effektive metoder for utvinning enn tidligere.

Tidligere, etter denne sykdommen, ble folk foreskrevet en svært streng sengestue, som varte en betydelig tid. Nå er mange kardiologer sikre på at selv etter et hjerteinfarkt, bør en normal og fullverdig livsstil opprettholdes. Derfor er det ikke overraskende å møte en person som har lidd av en sykdom og allerede gjør normal sport.

Når det gjelder tilstedeværelse av fysisk kultur hos personer som har hatt hjerteinfarkt, må det være tilstede. Naturligvis bør all fysisk aktivitet være moderat. For dette formål har mange kardiologer utviklet en spesiell terapeutisk øvelse, som forkortes LFK. Derfor er treningsbehandling med hjerteinfarkt et av trinnene for rask gjenoppretting. I tilfelle at en person som har hatt denne sykdommen ikke har en moderat og veldig vanlig fysisk belastning, kan dette føre til noen konsekvenser. Slike komplikasjoner inkluderer:

 • brudd på hjertets rytme;
 • lidelser forbundet med leddets mobilitet;
 • forekomst av perikarditt;
 • utseendet av venøs trombose;
 • utvikling av hjertesvikt;
 • plutselig utseende av kardiogent sjokk.

Nyttige egenskaper til treningsbehandling

Hvis du ser på statistikken, kan du med sikkerhet si at folk som er engasjert i idrett eller fysiske aktiviteter, er mindre tilbøyelige til å få et annet angrep av denne smittsomme sykdommen.

I tilfelle at du er involvert i terapeutisk fysisk trening på et minimum, fra kroppen kan du få:

 • betydelig økning i blodstrømmen i hele kroppen;
 • betydelig styrking av hjertemuskulaturen og forbedring av deres sammentrekninger;
 • reduksjon av muligheten for dannelse av blodpropper;
 • en signifikant reduksjon i nivået av kolesterol i blodet.

Det er selvsagt umulig å utøve selvstendig etter en sykdom. Kun din behandlende lege bør bestemme det mulige treningsnivået og selvstendig engasjere seg i reguleringen av treningsbehandling ved hjerteinfarkt. Det skal forstås at alle de foreskrevne øvelsene utføres uten å være hjemme, og i spesialutviklede skap av treningsbehandling og rehabiliteringssentre.

Kompleks av øvelser

Naturligvis, etter at en person gjennomgikk et omfattende hjerteinfarkt, foreskriver den behandlende legen umiddelbart et bestemt sett med øvelser for treningsterapi. Men etter fullstendig rehabilitering, bør vi ikke glemme at tilstedeværelsen av fysiske øvelser er hovedbetingelsen for fullstendig gjenoppretting. Ja, og som praksis viser, er mange som er involvert i sport etter et hjerteinfarkt mindre utsatt for gjentatte angrep. Derfor, når du kommer hjem, må du utføre visse fysiske øvelser. Tenk komplekset av foretrukket gymnastikk etter et hjerteinfarkt:

 1. Den første øvelsen skal utføres i en sittestilling. Hendene bør være helt senket, benene samlet sammen. Ved innånding, vekselvis øke begge hender. Ved utånding bør de senkes. Hvert av hendene må du løfte ca 5 ganger.
 2. Den andre øvelsen utføres i stående stilling. Benene kommer sammen. Hendene bør bøyes i albuene til maksimum og løftes på bredden av skuldrene parallelt med gulvflaten. Deretter skal du utføre omtrent 5 sirkulære bevegelser mot urviseren og samme antall bevegelser, men allerede med klokken.
 3. For neste øvelse må du holde bena sammen, og armene dine trekker ut i begge retninger. Deretter må du bøye venstre ben på hvert kne i kneet og trykke det mot bryst og mage, mens du kan hjelpe deg med hendene. Ved utånding bør benet falle til startposisjon. Med ett ben bør denne øvelsen gjentas ca. 3-5 ganger. De samme handlingene må gjentas med høyre fot.
 4. For neste øvelse er det nødvendig å plassere bena på skulderbredden, og legg hendene i livet. Ved hver innånding er det nødvendig å utføre kroppens bakker til sidene. Ved utånding er det nødvendig å returnere stammen til startposisjonen. I hver retning må du lage ca 3-5 bakker.
 5. Neste øvelse skal utføres på føttene, avstanden mellom skuldrene. Hendene står i begge retninger. På hver innånding, løft begge hender og senk dem jevnt rett til knærne. I dette tilfellet må du sørge for at hodet er plassert i kroppen på en linje. Ved hver utånding skal hendene returneres til sin opprinnelige posisjon. Utfør øvelsen omtrent 5 ganger.
 6. Da må du stå i startposisjon mens du står. Hendene senket og føttene plassert på skuldrene. Ved hver inspirasjon trenger du høyre arm og ben til å forsiktig trekke til side, mens du holder dem i en posisjon, er minst 2-3 sekunder. Ved utånding, returner beinet og hånden til startposisjonen. På høyre og venstre side skal øvelsen gjentas 5 ganger.

Hvilke fysiske aktiviteter er tillatt etter et infarkt

innhold

Fysisk stress etter et hjerteinfarkt er nødvendig for hver pasient. Takket være en ordnet ordning kan du raskt komme i form. Mange anser denne diagnosen å være den mest seriøse og er engstelig for et annet slag. Så det om fysisk anstrengelse kan ikke engang gå og snakke. Men eksperter sier det motsatte. Eksperimenter viste at pasienter som forsømte yrker var mer utsatt for gjentatte angrep.

Kontrollert gymnastikk etter et hjerteinfarkt

Hver pasient som har hatt en så forferdelig sykdom som et hjerteinfarkt, er forpliktet til å overvåke sin tilstand og fysiske anstrengelse. I de fleste tilfeller bestemmer legen selv den nødvendige treningsintensiteten. Det er veldig enkelt å gjøre dette. Etter en og en halv måned blir pasienten lagt på tredemølle. Det er etter en slik test det vil bli klart hvilket gymnastikkompleks som passer.

Hver pasient som har gjennomgått hjerteinfarkt, må følge visse regler:

 • Gradvis inkludere flere øvelser som er rettet mot å utvikle store muskler. De gjentas opp til fire ganger på en uke. En leksjon bør ikke vare lenge, bare en halv time.
 • Når pasienten godt tolererer den tildelte belastningen, kan de gradvis økes - om gangen ikke mer enn fem minutter.
 • Svømming er verdt å ta med ekstrem forsiktighet. Slike øvelser påvirker veldig kraftig hjertemuskelen. Etter hver belastning utfører legen en pasientundersøkelse. Diagnose av hjertet er et viktig stadium.
 • Hver anbefaling bør vurderes. Sterke belastninger er ikke tillatt. Gymnastikkøvelser kan ikke gjøres etter et måltid, så vel som i varme eller frost.
 • Du kan ikke gjøre øvelser der hodet er nederst. Hvis du føler smerte i brystet, bør du avbryte øvelsene. Ikke glem den obligatoriske kontrollen av blodtrykket.

Mange eksperimenter ble gjennomført, blant annet ble det undersøkt atleter involvert i løping. Resultatene var svært overraskende: de fleste idrettsutøvere har problemer med kardiovaskulærsystemet. Men det var ingen klager.

Tillatte øvelser etter hjerteinfarkt

Fysisk stress etter hjerteinfarkt bør kontrolleres av erfarne leger. Du kan ikke selvstendig utpeke et kompleks av gymnastikk. Løpet av helseforbedrende kostnad er helt uttalt hos legen. Bare i dette tilfellet kan du få en positiv effekt.

Ikke så lenge siden var rehabilitering av mennesker etter et hjerteinfarkt en streng sengestøtte. Men nå kom medisinen til den konklusjonen at denne dommen er feilaktig. For å gjøre dette, i lang tid utviklet gymnastic kurs for hver pasient, ble alle komplikasjoner og andre faktorer tatt i betraktning.

Mangelen på fysisk aktivitet kan føre til mange komplikasjoner:

 • patologi av leddene;
 • svikt i hjertets arbeid;
 • skade på blodkarene;
 • betennelse i den serøse membranen i hjertemuskelen;
 • akutt hjertesvikt.

Statistikk viste at pasienter som gjennomgått hjerteinfarkt, er mye mindre sannsynlig å bli diagnostisert med gjentatte slag hvis de er engasjert i gymnastikk.

Rasjonal belastning bidrar til:

 • forbedre arbeidet i hjertet;
 • den rette blodstrømmen;
 • reduksjon av kolesterolplakk;
 • minimal risiko for blodpropper.

Hver øvelse som en pasient gjør under et hjerteinfarkt, bør diskuteres med den behandlende legen. For eksempel bør nært folk forbudt å løfte pasienten. Overtalelse av leger her påvirker ikke. Det er viktig å fortelle hvor kjære og kjære personen er. Det er derfor at omsorg og oppmerksomhet er vist.

Primær anbefalinger for klasser kan hentes på spesialiserte sentre. Deretter kan de samme øvelsene utføres hjemme. Kontrollen av en spesialist etter et hjerteinfarkt er svært viktig, hvorfor pasienten ofte foreskrives rutinemessige undersøkelser.

Grunnleggende om kurativ gymnastikk etter et hjerteinfarkt

Forbudt taktikk for øvelser - uten pauser. For folk etter et hjerteinfarkt, er de nødvendige, ellers blir det ingen positiv dynamikk. Pause må være minst 15 minutter. Så kan du fortsette til neste øvelse.

Hjemmearbeid bør være basert på flere regler:

 • tilhørende diett;
 • avvisning av dårlige vaner
 • konstant overvåkning av den generelle tilstanden;
 • kontroll av blodtrykk.

Pasienter har ikke lov til å løpe etter et hjerteinfarkt. Det er bedre å starte klasser med hendene oppe. Også du kan ikke lene seg på tyngdekraften. Løftevekten for menn bør ikke overstige ti kilo, og for kvinner fem kilo.

Normal gang er den aller første øvelsen som er foreskrevet til pasienter etter et hjerteinfarkt. Den starter fra noen få minutter, og øker til en kvart time. På denne tiden styrer behandlende lege pasientens tilstand, pulsens rytme.

Hvis det er en positiv dynamikk, blir øvelsen forlatt og videreført til utnevnelsen av en ny.

Reglene som hver pasient må følge etter et hjerteinfarkt

Personen som har hatt et slag, starter et nytt liv, det vil si, det endres kategorisk. Alle bør forstå ansvaret for sin egen helse. Det første skrittet til suksess er akselerasjonen av rehabiliteringsperioden. Alt er i pasientens hender. Hvis dette ikke forstås, vil veien til utvinning bli kjedelig og lang.

Terapeutisk gymnastikk er rettet mot å forbedre tilstanden og rask kur. Men løpet av øvelsene velges individuelt for hver pasient.

I fravær av kontraindikasjoner kan en lege utpeke en bestemt sport: sykling, aktiv gange, løping, svømming, du kan oppregne uendelig. Hvis pasienten strever etter normalt liv, vil det sikkert oppnå suksess.

Flere regler som en pasient må følge etter et hjerteinfarkt:

 1. Selv i fravær av klager, kan du ikke dramatisk øke belastningen. Kroppen kan ikke stå fast.
 2. Øyeblikkelig opphør av yrker hvis du føler deg ubehagelig.
 3. Hvis det ikke er noen forbedring etter treningsstudioet, bør du ringe til nødhjelp.
 4. Klasser skal starte ikke før tre timer etter å ha spist.
 5. Hjertefrekvenskontroll. Under treningen må indikatoren ikke overstige 120 enheter.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt: ernæring, mosjon og intimt liv

Det er koagulering av kranspulsårene ved en trombose som provoserer forekomsten av myokardinfarkt, ettersom metningen av enkelte deler av hjertet med oksygen stopper. Hvis du ikke gir medisinsk hjelp til rett tid, dør celler og dannelsen av arr i henholdsvis deres hjerte, og stopper hjertet med å utføre alle sine funksjoner.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

Nesten hver pasient som gjennomgått et hjerteinfarkt angrep, er interessert i om det er mulig å gå tilbake til den gamle, normale livsstilen etter slutten av behandlingsforløpet på sykehuset, og hvor lenge utvinningen etter en så alvorlig sykdom vil vare.

Det er ganske vanskelig å gi et entydig svar på disse spørsmålene, fordi varigheten og kvaliteten på pasientens rehabilitering kan påvirke mange faktorer: tilstedeværelse av infarktskomplikasjoner, alvorlighetsgrad, alder, samtidige sykdommer, yrke og andre.

Personer som har hatt et angrepet av et hjerteinfarkt, må gjennomgå en lang og kvalifisert rehabilitering, noe som bidrar til å gjenopprette sin vitale aktivitet og forhindre tilbakefall, og de forekommer i 20-40% av tilfellene.

Infarkt er en patologisk tilstand som følger med vevnekrose, som følge av forstyrrelser i blodtilførselen av kroppen. Patologi, til tross for latterlige vrangforestillinger, kan ikke bare påvirke hjertet, men også andre vev og organer. Det er imidlertid hjertemuskelvevinfarkt (myokard), som er den farligste og dessverre den vanligste manifestasjonen av sykdommen.

Basert på medisinsk klassifisering er myokardinfarkt delt inn i to typer: storfokal og småfokus. Den andre typen betraktes som en relativt enkel lidelse, og den karakteristiske egenskapen til den første er en alvorlig tilstand som i noen tilfeller fører til et fullstendig tap av arbeidsevne. Likevel, i begge tilfeller øyeblikkelig medisinsk eller kirurgisk inngrep, innlagt behandling, og så er det nødvendig med lang gjenoppretting.

Rehabilitering spiller en primær rolle i hevdet av pasienten, henholdsvis, og i sin tilbake til sitt tidligere fulle liv.

Pasienten må nødvendigvis revidere dietten og dietten, gi opp skadelige vaner, delta i den terapeutiske fysiske kulturen. Restorative prosedyrer kan betydelig forlenge pasientens liv, i tillegg reduserer sannsynligheten for tilbakefall av anfall.

Hvordan å leve etter hjerteinfarkt

Livet etter hjerteinfarkt skal måles. Rehabilitering av en pasient som har gjennomgått et myokardinfarkt er ment å gjenopprette fysisk aktivitet hos en person og hans psykiske helse. Etter behandling på sykehuset spiller etterlevelse av alle reseptene hos den behandlende legen en viktig rolle.

Dessuten bør slektninger ta alvorlig overholdelse av visse regler i forhold til pasienten.

Selvfølgelig vil innfødte mennesker redde en elsket fra opplevelsen og på alle måter prøve å beskytte ham mot fysisk anstrengelse. Ikke glem at det i løpet av rehabiliteringsperioden er veldig viktig å bevege seg, og til og med utføre et terapeutisk kompleks av øvelser.

Pasienten som overlevde et angrep av hjerteinfarkt, må overholde de grunnleggende reglene for utvinning:

 • Du bør gradvis utvide fysisk aktivitet;
 • Følg dietten;
 • Undergå medisinsk profylakse;
 • Kur mot fedme;
 • Forhindre tretthet og stressende situasjoner;
 • Si "Nei!" dårlige vaner;
 • Gjør litt arbeid med en psykolog;
 • Observeres i dispenseren.

Rehabiliteringstiltak av pasientens kropp i de tidlige dager

Det viktigste stadiet i å gjenopprette den fysiske aktiviteten til en pasient som har gjennomgått hjerteinfarkt er treningsbehandling. Legen vil fortelle deg når det er bedre å starte treningsbehandling, alt avhenger av pasientens tilstand og grad av myokardiell skade.

Hvis patologien har en gjennomsnittlig grad av alvorlighetsgrad, bør gymnastikken startes etter to til tre dager, med en alvorlig grad vil det ta en uke. Prinsipper for gjenopptakelse av pasientens fysiske aktivitet er følgende:

 • i de første dagene er det nødvendig å observere ulastelig sengestil;
 • i 4-5 dager kan du gradvis sette seg ned;
 • På den syvende dagen, i tilfelle en gunstig situasjon, kan pasienten begynne å gå bort fra sengen;
 • Etter 14 dager kan du allerede gå litt i menigheten;
 • tre uker etter angrepet lar legen deg vanligvis gå langs korridoren og under oppsyn fra instruktøren å gå ned trappene.

Avstanden overvinnes av pasienten skal øke hver dag.

Etter å ha lest, måler legen nødvendigvis puls og trykk på pasienten. Belastningen reduseres dersom indikatorene er langt fra normale. Med en gunstig gjenoppretting kan pasienten imidlertid henvises til et rehabiliteringskardiologisenter der han sikkert vil fortsette sin rehabilitering under tilsyn av fagpersoner.

Kjønn etter hjerteinfarkt

Ifølge statistikk påvirker et angrep av hjerteinfarkt en økende andel av den unge befolkningen hvert år. Så, en av de viktige problemene for pasienter er tidspunktet for gjenopptakelse av seksuelt liv. Kontraindikasjoner i dette tilfellet kan være for høyt blodtrykk og angina. Først av alt, alltid konsultere en behandlende kardiolog.

I fravær av komplikasjoner kan du gjenoppta intim intimitet en og en halv til to måneder etter angrepet av et infarkt.

I begynnelsen anbefales pasienten å velge en stilling for samleie, noe som vil redusere den fysiske belastningen for ham til et minimum (for eksempel på hans side). I tillegg kan legen gi råd til 30-40 minutter før sex, og ta nitroglyserin.

Under samleie anbefales følgende anbefalinger:

 • Hold alltid tabletter av nitroglyserin;
 • Det anbefales å ha sex utelukkende med en bevist partner;
 • Ikke la romtemperaturstigningen øke;
 • stillinger bør ikke forårsake unødvendig fysisk anstrengelse, for eksempel utelukke seksuelle handlinger i oppreist stilling;
 • før sex ikke drikker alkohol, energidrikker eller fettstoffer, ikke ta et varmt bad;
 • betyr at økt potens bør tas med stor forsiktighet. De fleste av dem har en negativ effekt på hjertets arbeid.

Fysisk aktivitet

Den viktigste rollen i rehabilitering av en pasient som led av hjerteinfarkt, spilles av gjenopptakelsen av fysiske evner. Legen utpeker en fysioterapi klasse, hvilke klasser holdes direkte under veiledning av en spesialist.

Profesjonell restaurering av fysisk helse hos pasienter med "hjerte" er i dag den viktigste spesifisiteten til kardiologiske sentre, som generelt ligger langt fra en persons bostedssted. Derfor må de fleste pasientene etter uttak fra sykehuset selv utføre terapeutisk gymnastikk selv og observere doktorgradsrepresjonen.

Selvfølgelig ble pasienter som gjorde øvelser hjemme raskt rehabilitert og glemte sykdommen på kortest mulig tid.

Det er imidlertid svært viktig i dette tilfellet å ikke overdrive det. Det er viktig å lytte til kroppen din og overvåke tilstanden. Det er nødvendig å måle blodtrykk og puls.

Allerede etter flere (2-3) dager etter den akutte fasen av infarkt, kan pasienten komme seg ut av sengen, og når tilstanden stabiliseres og pasienten overføres til en vanlig menighet - det er tillatt å ta de første trinnene og gjøre små turer. Avstanden for å gå bør gradvis øke, og slikt bør ikke føre til tretthet og ubehagelige opplevelser, for eksempel smerte i hjertet av hjertet, dyspnø og andre.

I tillegg foreskriver legen øvelsesbehandling for pasienter på sykehuset, og i de tidlige dager skal de overvåkes av en erfaren fysioterapeut. Videre lignende øvelser kan pasienten fortsette å utføre og i huset - legen vil nødvendigvis lære riktig å øke intensiteten av belastninger og å overvåke statusen.

LFK-øvelser er nødvendige for normalisering av hjertefunksjonen, stimulering av blodsirkulasjon, aktivering av respirasjon, forbedring av tarmkanalen i tarmkanalen og kroppens nervesystem.

De gunstige indikatorene for vellykket rehabilitering inkluderer pulsfrekvensen etter pasientens fysiske anstrengelse. For eksempel, hvis etter en første tur til fots er pulsen omtrent 120 slag per minutt, deretter etter et par uker med samme intensitet i gang, vil pulsfrekvensen være lik 90-100 slag.

Også i rehabilitering av personer som gjennomgikk hjerteinfarkt, kan ulike fysioterapeutiske prosedyrer, som pusteøvelser og massasje, foreskrives.

Etter at pasientens tilstand har stabilisert, kan legen anbefale sport som bidrar til å øke effektiviteten til hjertemuskelen, dets styrke og anrikning med oksygen. Det kan sykle, svømme eller gå.

Funksjoner av diett i rehabiliteringsperioden

Kosthold er av stor betydning. Det menneskelige dietten bør inkludere produkter som fremmer fornyelsen av hjertemuskelenes full aktivitet. For dette må du alltid spise brød, frukt og grønne grønnsaker. Slike produkter er mettet med stoffer og vitaminer som normaliserer metabolske prosesser i kroppen.

I sin tur vil det være nødvendig å begrense bruken av produkter som fremkaller dannelsen av aterosklerotiske plakker dannet som følge av en økning i blodnivået av kolesterol.

Kosthold og kostholdsregler i første og neste dag

 1. Bruk deg selv til fraksjonær næring med små porsjoner;
 2. kaloriinnholdet i mat bør reduseres;
 3. begrense mel, fett og søtt mat
 4. Minimer saltinntaket, ikke> 5 g per dag;
 5. nekte krydret og krydret mat;
 6. daglig er det nødvendig å konsumere om en og en halv liter væske.

Så hva skal være et daglig kosthold etter et hjerteinfarkt?

Sørg for å inkludere i diettprodukter som inneholder vitaminer P og C, fiber, kalium, fett flerumettede syrer W-6 og W-3, samt nødvendige Omega-3 og Omega-6.

Følgende matvarer er tillatt:

Ved pasientens smittsomme sykdom anbefales det å følge medisinsk diett tabell nummer 10, som inkluderer 3 alternativer:

Jeg legen utpeker en diett av den angitte dietten i en akutt periode med en ulempe (i den første uken). Tilberedte retter fra tillatt produkter skal dampes eller tilberedes uten tilsetning av salt. Mat bør tørkes og brukes fraksjonalt, 6-7 ganger om dagen. På en dag får pasienten å drikke ca. 0,8 liter fri væske.

II diett diett: gitt for den andre og tredje uken av sykdommen. Mat, som i første diett, blir tilberedt for et par eller fordøyd, uten tilsetning av salt, men du kan ikke bruke den i formet form, men i knust. Mat er også tatt på en delt måte - 5-6 ganger om dagen. Mengden væske som en pasient skal bruke er 1 liter.

III-rasjon: beregnet på pasienter som har en arrdannelse i infarktssonen (tre uker etter angrepet). Mat bør også tilberedes uten tilsetning av salt og alle samme kokemetoder, men kan serveres i pulverform eller i stykker. Fraksjonell mat stopper ikke, dietten består av 5-6 måltider i små porsjoner. På en dag kan pasienten drikke 1,1 liter væske. Med legens tillatelse kan salt administreres i mengden på ca. 4 g.

Liste over produkter anbefalt for I-III-rasjon

 • Korn og grønnsaksuppe i forvrengt form (innenfor rammen av III-rasjonen er det lov å tilberede supper til den andre kjøttbuljongen);
 • kalvekjøtt;
 • fettfattig fisk
 • kylling kjøtt, hud og fett fri;
 • damp omelett uten eggeplommer;
 • slike korn som ris, bokhvete og havremel;
 • sur melk drikker;
 • smør, øker mengden forbruk gradvis, opptil 10 g til III ration;
 • skummet rømme for servering som supper;
 • skummet melk for tilsetning til frokostblandinger og te;
 • breadcrumbs og hvete brød;
 • frukt og grønnsaker: først kokt, deretter innføring av salater og potetmos;
 • raffinerte vegetabilske oljer;
 • avkok av rose hofter;
 • kompotter,
 • fruktdrikker;
 • løs te;
 • gelé;
 • honning.

En pasient med hjerteinfarkt bør utelukke følgende produkter fra menyen:

 • baking og baking;
 • ferskt brød;
 • kjøttfettretter;
 • hermetikk;
 • kaviar og slakteavfall;
 • pølse produkter;
 • eggeplommer;
 • helmelk og fett meieriprodukter;
 • perle bygg og korn korn, hirse;
 • hvitløk;
 • bønner;
 • hvitkål;
 • agurker;
 • reddiker og roser;
 • pickles og krydder;
 • margarin;
 • fett av animalsk opprinnelse;
 • sjokolade;
 • kaffe og kakao;
 • drue juice og drue selv;
 • alkoholholdige drikker.

Bare vegetabilske oljer kan legges til mat, og de mest nyttige av dem er rapsolje, selv om solsikkeolje også er utmerket til matlaging.

Hovedprinsippet for postinfarkt dietten er å redusere mengden salt som forbrukes, noe som lett kan provosere blodtrykksendringer.

Si nei! dårlige vaner

Overført angrepet av hjerteinfarkt bør være en god nok grunn til å gi opp dårlig, det er ikke nødvendig vaner. Røyking, alkohol og medikamenter er meget negativ innvirkning på helsen og medfører en rekke toksiske effekter på hjertemuskelen og blodårene, derav avvisning av dem vil beskytte pasienten fra gjentatte anfall med hjertesykdom.

Røyking er spesielt farlig for folk som er disponert til myokardialt infarkt, fordi nikotin kan føre til utvikling av generaliserte aterosklerose og vaskulær innebærer utvikling av sklerose av koronarkarene og en krampe.

Dette er en veldig god grunn kan være en utmerket motivasjon for å slutte å røyke, og mange kan selvstendig forlate sigaretter. I flere problematiske tilfeller kan du kvitte seg med en slik forferdelig vane ved hjelp av tilgjengelige midler:

 1. koding;
 2. hjelp av en kvalifisert psykolog
 3. akupunktur.

Videre må det forstås at personer som har opplevd et angrep av hjerteinfarkt, for alltid bør glemme røyking. Tobaksprodukter fremkaller angrep av smertefulle opplevelser i hjertet, og ganske ofte forårsaker de et gjentatt angrep.

Behandling av fedme

Faktisk utvikler mange sykdommer på grunn av fedme, som direkte påvirker hjertemuskelen, som er tvunget til å gi ytterligere kroppsvekt til blodet. Dette er nettopp det som blir hovedårsaken til at etter et hjerteinfarkt må alle overvektige pasienter begynne å kjempe overvektige.

Pasienter som er utsatt for overvekt og fedme, anbefales ikke bare å følge reglene for kostnæring vist for rehabiliteringsstadiet etter et hjerteinfarkt, men også å følge det terapeutiske kostholdstabellen nummer 8:

 • kalori daglig meny bør reduseres på grunn av lette karbohydrater, gi opp søtsaker og mel;
 • mengden salt og fri væske er begrenset;
 • utelukke fra diett mat som forårsaker sult;
 • lag mat i en dobbel kjele eller kok, stew eller bake i ovnen.
 • sukker erstatning med sukker erstatter.

For å fastslå normen for vekten av kroppen din, må du beregne kroppsmasseindeksen ved å beregne delingen av vektindeksen med vekstindikatoren kvadratet, for eksempel: 86 kg: (1,63 × 1,63) = 31,9). På vei for å bli kvitt overflødig vekt må du streve for en kroppsmasseindeks på ikke mer enn 26.

Medisinsk og medisinsk kontroll

Medisinsk behandling er hovedforebygging av mulige tilbakefall. Pasienter som gjennomgår en post-infarktperiode får følgende legemidler:

 • Midler som reduserer viskositeten til blodet: Tikild, Aspirin, Plavix.
 • Midler for behandling av hypertensjon, angina, aretmii, avhengig av typen av sykdom fremkalt myokardiale: nitrater, beta-blokkere, inhibitorer angiotenziprevraschayuschego enzym, kalsiumantagonister.
 • Preparater for forebygging av aterosklerose: nikotinsyre, gallsyresekventer, statiner, fibrater.
 • Preparater som forbedrer metabolske prosesser i vev: Pyracetam, Mildronate, Actovegin, Solcoseryl.
 • Antioxidanter: vitamin E og riboksin.

I tillegg kan legen foreskrive kurs av multivitaminkomplekser som bidrar til å styrke kroppen og forhindre skadelige effekter av eksterne faktorer på kardiovaskulærsystemet.

Psykologens hjelp

Etter et hjerteinfarkt, kan pasientene trenge hjelp av en psykolog, fordi de ofte utvikler en depressiv tilstand.

Etter et patologisk angrep føler de fleste pasienter, med utseende av all slags smerte i hjertet, alle slags negative følelser, sinne, frykt for døden, forvirring, følelser av underlegenhet og stor spenning. I denne tilstanden kan pasienten være ca 2-6 måneder etter sykdomsangrep, men snart normaliseres det gradvis og personen begynner å leve i den vanlige livrytmen.

Eliminere hyppige angrep av angst og frykt under smerte i hjertet kan være hvis du forklarer årsaken til disse symptomene for personen.

I et mer komplekst tilfelle kan han anbefale å jobbe med en psykolog eller ta beroligende midler.

I en slik periode er støtten til slektninger og slektninger viktig for pasienten, de bør oppmuntre til forsøk på normal fysisk aktivitet og ikke behandle ham som alvorlig syk og funksjonshemmet.

Ofte fører tilstanden til pasienten etter et angrep av lidelse til depresjon. Det er forårsaket hovedsakelig av frykt, følelser av underlegenhet, følelser om hva som skjedde og fremtiden. I lang tid trenger en person kvalifisert medisinsk hjelp, tilstanden kan eliminere autogen trening, økter av psykisk stress og kommunikasjon med en psykolog eller psykoanalytiker.

Etter et angrep av hjerteinfarkt for en pasient, er det svært viktig å lære å ordne, eller rettere kontroll på følelsene dine. Slik tilpasning til negative situasjoner vil bidra til å forebygge stressende situasjoner, noe som vanligvis fører til etterfølgende hjerteinfarkt og en kraftig økning i blodtrykket.

Mange pasienter med denne patologien er interessert i spørsmålet om å gå tilbake til deres tidligere, favoritt arbeidssted. Rehabiliteringskurset etter et hjerteinfarkt kan vare fra 1 til 3 måneder, og etter ferdigstillelse er det nødvendig å diskutere med behandlende lege emnet for muligheten for å fortsette en karriere. Når man skal løse et slikt problem, må man starte med karakteren av pasientens yrke: nivået av fysisk og følelsesmessig stress og dermed timeplanen. Etter å ha vurdert disse parametrene, kan legen gi deg en passende og optimal løsning på problemet:

 • når du kan gå tilbake til den vanlige arbeidsaktiviteten
 • om det er nødvendig å overføre til enklere arbeid
 • Om det er nødvendig å bytte handel;
 • nødvendighet av funksjonshemmede registrering.

Poliklinisk overvåking

Etter pasientbehandling og utskrivning fra sykehuset, bør pasienten regelmessig besøke den behandlende kardiologen og overvåke blodtrykket og puls hver dag ved å måle. En oppfølging av en lege inkluderer følgende undersøkelser:

Avhengig av resultatene fra de ovennevnte diagnostiske studiene, kan en kardiolog endre foringsinntaket og gi anbefalinger om mulig fysisk anstrengelse. i noen tilfeller må pasientene gjennomgå behandling i et sanatorium, der følgende kan foreskrives:

 • massasje;
 • Øvelse terapi;
 • mineral, og også gassbad;
 • fysioterapi;
 • sov i friluft og så videre.

Hvis du følger noen enkle anbefalinger raeabilitologa og kardiolog, for å gjøre nødvendige justeringer til livsstil og regelmessig gjennomføre undersøkelser etter å ha opplevd et angrep av hjerteinfarkt - pasienten er i stand til å tilstrekkelig passere en full rehabilitering kurs, noe som vil bidra til effektiv utvinning etter sykdom og hindre utvikling av uønskede, alvorlige komplikasjoner. Alle aktivitetene som legen foreskriver, tillater pasienter:

 • Stopp fremdriften av IHD;
 • hindre mulige komplikasjoner;
 • tilpasse hjerte-systemet til en ny tilstand av myokardiet;
 • bli kvitt ekstra pounds;
 • øke utholdenhet til stressende situasjoner og fysisk stress;
 • forbedre helsen betydelig.

Kan jeg gå tilbake til arbeid eller trenger funksjonshemning?

Pasientens arbeidsevne bestemmer visse parametere:

 • elektrokardiogramdata;
 • Resultater av klinisk undersøkelse;
 • resultater av laboratorietester;
 • Resultater av veloergometrisk forskning.

Personer med nedsatt funksjonsevne er de som er utsatt for daglige angina angrep som ikke er mottagelige for behandling, og til og med i nærvær av kongestiv hjertesvikt.

En fullstendig restaurering av arbeidskapasiteten er avhengig av de rent individuelle karakteristikkene ved sykdomsforløpet. Det er den spesielle kommisjonen som bestemmer muligheten for å engasjere seg i en bestemt arbeidsaktivitet.

Etter opplever menneskelig hjerteinfarkt angrep er det strengt forbudt å utøve visse yrker, det er arbeid, assosiert med alvorlige anstrengelses bilkjøring, nattaktive og dagaktive plikt, samt hvilke typer jobber som krever spesiell oppmerksomhet eller utsette pasienter til mental og følelsesmessig stress.

Øvelsesbehandling og fysisk aktivitet ved hjerteinfarkt

innhold

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt

Endring i livsstil

Medisinsk og medisinsk tilsyn

Er funksjonshemming gitt?

Post-infarktgjenopprettingstid tar lang tid. Etter den overførte sykdommen trenger pasienten full rehabilitering for å gjenopprette tidligere livsaktivitet. Myokardinfarkt (MI) - et brudd på muskelkontraherende muskel, er preget av nekrose av en stor del av muskelvevet. For å forhindre tilbakefall av MI, bør terapi velges. Rehabiliteringsforløpet omfatter behandling av medisiner, kosthold og mosjon.

Et spesielt utvalgt treningsprogram i tilfelle hjerteinfarkt vil bidra til å få blodårene til å tone og normalisere blodtrykket. Ved dårlig levert behandling kan følgende komplikasjoner forekomme:

 • akutt hjertesvikt;
 • hjertesvikt;
 • trombose av indre organer;
 • aneurisme;
 • forstyrrelse av fordøyelsessystemet;
 • brudd på hjerterytmen, som følge av myokardskader
 • kardiogent sjokk.

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt

Etter overført MI-rehabilitering begynner. Det foregår i flere faser:

 1. Stasjonært stadium. Pasienten, som er etter et hjerteinfarkt på sykehuset, tar de første skrittene for utvinning. Avhengig av graden av den berørte myokardskade, velges en individuell behandlingsplan. Som regel, på sykehuset er det medisinsk behandling, restaurering av grunnleggende fysiske ferdigheter. Legene utfører konstant overvåking av pasientens vitale tegn og arbeidet i alle indre organer. Når tilstanden er stabilisert, blir pasienten utladet fra helsesystemet og gir ytterligere instruksjoner om rehabilitering, inkludert kosthold og mosjon. Varigheten av innleggetrinnet går sjelden over 3 uker.
 2. Poststasjonært stadium. Lytt til råd fra en lege, det vil bidra til å raskt komme tilbake til livets gamle rytme. Rehabilitering kan skje:
  1. Hjemme - det beste alternativet for en rask gjenoppretting. Å være hjemme omgitt av slektninger, får en person fysisk og psykologisk støtte, tilpasning er lettere. Noen ganger utfører slektninger sammen med pasienten foreskrevne fysiske øvelser med hjerteinfarkt. Men i forhold til vedlikehold av hjemmet er det vanskelig å gi konstant kvalifisert kontroll over helse, analyse og undersøkelse av en kardiolog.
  2. I spesielle rehabiliteringssentre - slike sentre er svært lik hospitaler i situasjonen. Til tross for den høyt kvalifiserte behandlingen er tilpasning på et psykologisk nivå vanskelig. Under oppholdet i re-senteret mottar pasienten den nødvendige omsorg, og doktorer ser hele tiden på ham.
  3. I sanatorier - behandling og hvile samtidig. Det er spesialiserte kardiologiske sanatorier hvor personer med lignende diagnoser behandles. En treningslærer er tildelt en avgift som kan gjøres med noen for selskapet. Den utvilsomt fordelen av sanatoriet i å gjenskape atmosfæren av hvile. Pasienten føles som på spaet, samtidig passerer de nødvendige medisinske prosedyrer, øvelser og undersøkelser.
 3. Støttefasen. På dette stadiet blir resultatet konsolidert og videre opprettholdt av vital aktivitet. Dette inkluderer å opprettholde riktig livsstil, slanking, de nødvendige øvelsene etter et hjerteinfarkt, og ta medisiner. Fra tid til annen må du vise legen din for å kontrollere prosessen med utvinning og EKG i myokardiet. Du kan gå på jobb.

LFK (terapeutisk fysisk kultur) er et kompleks av øvelser, utnevnt for bedre utvinning etter de overførte sykdommene.

Myokardinfarkt er en sykdom som plutselig kan komme til alle, og sannsynligheten for tilbakefall når 40%.

Endring i livsstil

For å redusere risikoen for å oppleve en slik diagnose, må man følge med på følgende:

 • gi opp skadelige vaner - røyking, alkohol og energidrikker, minimere kaffekonsumet;
 • Velg riktig, balansert kosthold - ikke spis fett, stekt, røkt og for salt mat;
 • Søk rettidig, kvalifisert behandling for alle sykdommer forbundet med sirkulasjonssystemet;
 • Unngå stressende situasjoner, de forstyrrer utvinning;
 • holder seg til den daglige rutinen, ikke overarbeid, fullstendig hvile;
 • trening, treningsterapi med hjerteinfarkt reduserer muligheten for tilbakefall;
 • Vær oppmerksom på endringer i blodtrykket ditt.
 • Ikke løft tyngdekraften, byrden av den fortsatt skjøre organismen vil bare gjøre mye skade;
 • se etter endringer i normale blodtall, spesielt nivået av sukker og kolesterol;

Se på helsen din, IHD er mye lettere å hindre enn å behandle konsekvensene. Fortsett å overvåke frekvensen av hjerteslag, blodtrykk, fordi avviket fra disse indikatorene er grunnen til å ringe legen din.

En tidlig retur til fysisk anstrengelse bidrar til en raskere utvinning, økt utholdenhet i hjertet og anrikning med oksygen. Likevel er det viktig å ikke overdrive det og konsultere lege før kroppsopplæring. Komplekset av øvelser LFK etter et hjerteinfarkt rekrutteres individuelt, med tanke på evnen til personen og alvorlighetsgraden av sykdommen. Gjenopprettelse av motorfunksjoner blir spesielt oppmerksom, selv på det stasjonære stadium av rehabilitering.

Etter den alvorlige myogenesen anbefales det første gang å holde sengestøtten, og etter at den allerede er aktiv: sett deg ned, stå opp, ta skritt. Alle øvelser etter et hjerteinfarkt skal forekomme under streng doktorgrad. Over tid øker belastningen gradvis: fra flere bestått trinn for å gå gratis gjennom rommet. Etter mer behandling og utslipp, er mer iverfulle fysiske aktiviteter tillatt. Utgang til arbeid etter en slik kompleks sykdom er strengt forbudt.

Mer aktiv gymnastikk etter et hjerteinfarkt - svømming, sykling og lange turer - er bare mulig med doktors tillatelse. Perioden for fysisk gjenoppretting bestemmes avhengig av graden av arrdannelse i det berørte område av hjertet. Hvis det er kraftig å overbelaste et myokardium, kan han på et øyeblikk ikke opprettholde.

IM skjer oftere hos unge mennesker, dette skyldes det ofte stilte spørsmålet om muligheten for å gå tilbake til det vanlige seksuelle livet. I dag er doktorgrads mening forskjellig. Noen mener at en gradvis tilbakevending til seksuell aktivitet kan føre til en tilbakevending av angrepet. De fleste leger er overbevist om at kjønn har en positiv effekt på gjenopprettings- og behandlingsprosessen.

Det antas at 2 måneder etter et massivt hjerteinfarkt, kan du begynne å lede et intimt liv. Samtidig bør en sunn partner ta en aktiv stilling. Som LFK etter hjerteinfarkt er sex viktig for fysisk og psykologisk gjenoppretting. Vær oppmerksom på helsetilstanden og endringer i blodtrykk før, etter og under intimitet. Kontraindikasjon kan være angina og latent iskemisk hjertesykdom. I dette tilfellet er det verdt å vente litt med sexlivet, for å få deg inn i riktig form. I mellomtiden ta øvelsene som legen har foreskrevet.

For ytterligere 2-3 dusin år siden var leger overbevist om at det etter den overførte MI kategorisk er kontraindisert å gå tilbake til arbeid. I dag er denne utsagnet helt refused. Tilbake til livets rytme påvirker positivt resosialisering, restaurering av pasientens psykologiske helse og behandling generelt. Selvfølgelig er det først og fremst verdt å beskytte deg mot stress og nervespor i forbindelse med arbeidsprosessen.

Den gradvise avkastningen til arbeid betraktes som optimal. Fra og med utførelsen av ikke de vanskeligste oppgavene, besøk et arbeidssted hver annen dag eller en halv dag, og hvis du føler deg verre, ta den nødvendige dagen av.

Og likevel vurderes hvert tilfelle av legen individuelt. Legen, for eksempel, kan forby adgangen til arbeid i forbindelse med konstant fysisk aktivitet. Og pasienten har også rett til å bestemme om han trenger arbeid.

Kosthold er obligatorisk, uten det, vil rehabilitering etter hjerteinfarkt og stenting ikke ha den rette effekten. I de første dagene etter opplevelsen av hjerteinfarkt, inneholder rasjonen bare usaltede kyllingbøtter, porrer og frynsete matvarer med høyt karbohydratinnhold.

Et endelig forbud mot visse produktkategorier blir introdusert. Å spise uten salt og lavt kolesterol reduserer betydelig byrden på hjertet. Prøv å drikke mer væsker, men ikke mer enn 1,5 liter per dag. Forhøyet kolesterol er hovedårsaken til hjerteinfarkt, og deretter tilbakefallet. Spis mindre raffinerte karbohydrater. Hvis du har ekstra vekt, må du bli kvitt det raskt, kosthold og regelmessig mosjon vil hjelpe deg i dette.

Endre strømmen:

 • se etter kaloriinnholdet i mat og ikke spis mer enn den etablerte prisen;
 • Reduser mengden salt som forbrukes til 3 g / dag;
 • Unntatt sauser, krydder, krydder, alt krydret;
 • Spis oftere, men i små porsjoner, slik at kroppen er mye lettere å takle fordøyelsen av matvarer, og forbedrer fordøyelsen av næringsstoffer.

Åndedrettsøvelser er et universelt system med fysiske øvelser, det virker for å styrke hjertemuskelen og kardiovaskulærsystemet som helhet. Å engasjere seg i en slik fysisk utdanning trenger du ikke å gå til stadion eller til treningsstudioet, i tillegg trenger du ikke ekstra utstyr. Det eneste kravet - pusteøvelser bør utføres i frisk luft. Som et resultat forbedrer blodsirkulasjonen, blir celler intenst forsynt med oksygen.

Åndedrettsøvelser etter et hjerteinfarkt bidrar til en tidlig gjenoppretting av vaskulær tone. Over tid ser pasientene på en forbedring i helbred og merkbar fremgang ved å gjenopprette myokardfunksjonen. Eventuell arbeidsbelastning skal doseres, og pusteøvelser er ikke noe unntak, så sørg for å konsultere lege.

Medisinsk kontroll er systematisk, fra det stasjonære stadiet og gjennom hele rehabiliteringen. Leger utfører de nødvendige testene, overvåker dynamikken i gjenoppretting, vurderer korrektheten til den valgte behandlingspakken. Leger ser også på at alle nødvendige øvelser utføres med hjerteinfarkt. Dette bidrar til å gjenopprette myokardiums muskelvev så effektivt som mulig og på kort tid.

Medisinsk og medisinsk tilsyn

Selv etter utslipp og tilbake til normalt liv, bør pasienten som overførte MI komme til rutinemessig undersøkelse. Om nødvendig, i tillegg til en kardiolog, lege LFK og en nevrolog, er spesialister fra andre felt involvert: en terapeut, en endokrinolog, og så videre.

Alle pasienter som gjennomgikk MI er delt inn i 4 klasser. Denne delingen er basert på en spesifikk kombinasjon av indikasjoner og karakteristika av sykdomsforløpet. Pasienter som tilhører grad 3 og 4 får funksjonshemming og er begrenset fra sysselsetting. Invaliditet er utnevnt i samsvar med skader mottatt. Oftere er det mulig å holde en person på jobb. Noen ganger for rehabiliteringsperioden anses pasienten for å være formell ugyldig, og etter avbestilling av denne statusen har han rett til utbetalinger på sykefraværet.

Er funksjonshemming gitt?

Pasienter som tilhører 1 og 2 klasser mottar ikke funksjonshemningsgrupper og får lov til å jobbe, om enn med noen begrensninger. Sysselsetting og opptak til utøvelse av offisielle oppgaver foregår bare gjennom en spesiell medisinsk kommisjon. Hun vurderer pasientens fysiske og mentale tilstand, graden av behandling, arbeidets art. Hvis det er alvorlige kontraindikasjoner, blir pasienten tilordnet en annen stilling som svarer til hans evner. Men terapeutisk fysisk trening for alle klasser og grupper av funksjonshemminger bør alltid ta et spesielt sted i den daglige rutinen.

Fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt

Hvis du allerede er kjent med risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer, selvfølgelig, vet du at en stillesittende livsstil og mangel på tilstrekkelig fysisk aktivitet fører til opphopning av overvekt, forstyrrelse av normal funksjon av alle organer og systemer. Med hypodynamien er det ingen fullstendig nedbrytning av fett og kolesterol. Du vet også at tilstrekkelig fysisk aktivitet bidrar til å bekjempe aterosklerose og høyt blodtrykk. Spesiell oppmerksomhet mot fysisk aktivitet bør gis etter et hjerteinfarkt under rehabilitering.

Hva er bruk av fysisk aktivitet?

 • Med vanlig fysisk aktivitet er du alltid i god fysisk tilstand.
 • Fysisk aktivitet øker de "gode" lipidene i blodet, og bidrar derfor til å bekjempe aterosklerose.
 • Fysisk aktivitet reduserer blodets tendens til å koagulere.
 • Fysisk aktivitet bidrar til normalisering av blodtrykk og reduserer risikoen for hjerneslag.
 • Fysisk aktivitet bidrar til normalisering av vekt og forhindrer utvikling av diabetes.
 • Fysisk aktivitet beskytter mot stress, forbedrer stemning og søvn.
 • Fysisk aktivitet reduserer risikoen for osteoporose og dermed brudd hos eldre.

Som du ser, er det mange fordeler, du kan fortsette å fortsette listen. Men for pasienter med hjerteinfarkt, er ikke alle typer trening egnet.

Når en atherosklerotisk plakk smaler lumen av en arterie som leverer blod til hjertet, med mer enn 50%, reduseres blodsirkulasjonen i oksygen til hjertemuskelen. Spesielt til tider når hjertet krever mer oksygen - med fysisk anstrengelse og psyko-emosjonell stress. Oksygen sult begynner, utvikler iskemi. Intensivt arbeid i hjertet blir umulig, og hjertet gir et nødsignal, et smertefullt angrep utvikler seg - angina pectoris.

Fysisk aktivitet etter hjerteinfarkt

Angina angrep begrenser en persons fysiske aktivitet sterkt. Det krever medisiner og ofte kirurgisk behandling for å eliminere smertefulle angrep. Men hvordan å være, hvis det mest forferdelige hjerteinfarkt overføres - hjerteinfarkt? Mange pasienter har frykt for stress, de prøver å "spare" hjertet, noen ganger til og med nekte å gå.

Fysisk stress hos pasienter med angina pectoris, inkludert de som har et hjerteinfarkt, er av to typer:

 • overdreven aktivitet og høy intensitetsbelastning er farlig fordi de kan provosere smerteangrep; de bør unngås;
 • moderat fysisk aktivitet, som må utføres regelmessig (innen 30-40 minutter 3-5 ganger i uken), tvert imot, er nyttige. De kan ikke bare øke nivået av "gode" kolesterolet (dette er viktig for å forebygge videre utvikling av aterosklerose), men betydelig forbedre tilstanden av det kardiovaskulære systemet og hindre sosuditsoy rask progresjon av hjertesvikt.

Ifølge medisinsk forskning er pasienter som er fysisk aktive etter hjerteinfarkt 7 ganger mindre tilbøyelige til å lide gjentatte infarksjoner og 6 ganger mindre sannsynlig å dø, sammenlignet med pasienter som signifikant reduserte belastninger etter hjerteinfarkt.

Pasienter som hadde et hjerteinfarkt, må nødvendigvis utføre vanlige husholdningsbelastninger (betjen deg selv, gjør en enkel daglig jobb rundt huset). Det er veldig godt at pasienten etter utskrivning fra sykehuset blir sendt til rehabilitering til en kardiologisk klinikk hvor han kan gjennomgå fysisk rehabilitering under tilsyn av leger.

Rehabilitering hjemme

Men hvis du ikke kommer inn i sanatoriet, kan fysisk rehabilitering gjør og skal gjøres på egen hånd. Den enkleste måten er å gå til fots hver dag. Det er nødvendig å velge en behagelig rytme for deg, sakte eller moderat, og gå ut på tur minst 5 ganger i uken i 30-60 minutter. Hvis du føler deg trøtt eller svak - sett deg ned for å hvile eller gå hjem. Om noen dager vil du kunne gå mer.

Lasten bør ikke føre til utvikling av angina angrep eller alvorlig kortpustethet og hjertebank, er det kun mild dyspnø tillatt. Se på puls, under belastningen må hjertefrekvensen nødvendigvis øke. I det første trinnet oppnår du en liten økning - med 20-30% (for eksempel med 15-20 slag per minutt). I fremtiden, hvis belastningen er godt tolerert, fortsett å overvåke pulsen og ikke overskride 200-alderen din (for eksempel er du 56 år gammel: det er uønsket å overskride hjerterytmen 200-56 = 144).

Ifølge anbefalingene fra den ledende russiske ekspert på rehabilitering av pasienter med hjertesykdom, professor D.M. Aronova, avhengig av alvorlighetsgraden av angina (funksjonsklasse), er det forskjellige tillatte typer og volumer av fysisk aktivitet.

Nedenfor er tabellene utviklet av prof. DM Aronov, som du kan se muligheter for fysisk aktivitet du ønsker å minne om at angina er delt inn i fire funksjonelle klasser, jeg av FK - enklest når angina utvikle kun ved høy intensitet belastninger, IV av FK den mest alvorlige - et angrep kan utvikle seg med den minste fysiske anstrengelsen og selv i ro. Tegnet (-) indikerer belastninger som ikke er tillatt. (+) - aktivitet er tillatt, tallet (+) reflekterer volumet eller intensiteten av lasten.

Les Mer Om Fartøyene