Narkotikabehandling for hjerneslag

I tilfeller av ONMC (akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon), kan et slag forekomme hos en person. Ifølge verdensstatistikken er han på andreplass i dødelighet, og de fleste av de som har lidd det, forblir deaktivert for livet. For å unngå dette, hjelp rettidig medisinsk hjelp, riktig medisinering.

Stroke omsorg

Vellykket rehabilitering av en person etter et slag beror ikke så mye på rusmidler som på å gi rettidig assistanse. Hvis en person fanger et slag i nærheten av deg, er det nødvendig å utføre enkle handlinger som betydelig øker suksessen til videre behandling:

 1. For å lette pusten, løs halsen: fjern skjerf, slips, genser, unbutton, og så videre.
 2. Sett pasienten komfortabelt.
 3. For å sikre utstrømning av blod fra hjernen, legg en pute under hodet, en pute.
 4. Hvis du har ferdighetene, må du måle trykket. Hvis det er høyt, gi deretter en kaptoprilpille eller ta en injeksjon. Du kan redusere med maksimalt 20 enheter. Uten disse ferdighetene er ytterligere manipulering forbudt.

Før alle de ovennevnte elementene, bør det oppfordres til nødhjelp. Ved pasienten skal pasienten få riktig medisinering, som som regel inneholder stoffer som lindrer hevelse, ødelegger blodpropper, som forstyrrer blodsirkulasjonen, hjernens funksjon. Under et angrep er det oksygen sult av cellene, pasienten har delvis lammelse, en forstyrrelse av taleforbindelsen, dysfunksjonen av de indre organene.

Antiaggreganter i slag

En av gruppene med legemidler som forhindrer vedheft av blodplater, danner blokkering - antiaggreganter. Midlene er akseptert uavhengig av type slag (hemorragisk eller iskemisk). Til effektive medisinske preparater bærer:

 1. Aspirin er et legemiddel som fortynner blod. Kan fungere som et forebyggende middel. Fordelen med denne medisinen er minst sjanse for bivirkninger.
 2. Tiklid - reduserer sjansen for å lime sammen blodplater, senker blodstrømmen.
 3. Clopidogrel er en effektiv, men dyr medisinering. Det anbefales ikke til bruk hos personer med tuberkulose, ulcerøs kolitt, magesår eller duodenalt sår.
 4. Pentoksifyllin - forbedrer blodsirkulasjonen i steder med forstyrret blodtilførsel, har antitrombotisk effekt.

Forberedelser fra blodkoagulasjon

Antikoagulanter - narkotika etter et slag, noe som reduserer sannsynligheten for en økning i den allerede dannede tromben, fremveksten av nye. Slike terapi gjør det mulig å unngå videre utvikling av tromboembolisme, nevrologiske symptomer. Det er forbudt å bruke dem i medisinsk behandling av slag, hvis en person har vært en predisposisjon for blødning eller hemoragisk syndrom, som er forårsaket av bruk av substitutter i de komplekse, rheopolyglucin, ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler. Blodkoagulasjon hindres av:

 1. Nadroparin kalsium, administreres subkutant.
 2. Heparin i ampuller.
 3. Enoxaparinnatrium.
 4. Warfarin er et middel til indirekte tiltak. Det brukes under tilsyn, fordi det kan føre til blødning.
 5. Phenylin - tabletter inni.

Vasoaktive stoffer

Narkotikabehandling ved hjelp av vasoaktive stoffer er rettet mot å forbedre cerebral sirkulasjon, vasodilatasjon, antihypoksisk virkning. Legene bruker ofte:

Gjenoppretting etter et slag hjemme

Nødhjelp under et angrep er gitt på sykehuset, men behandles senere etter et hjerneslag hjemme. Den viktige delen er restaureringen av motorfunksjoner, som foregår i form av å utføre spesielle øvelser. Nedenfor beskrives hvordan du behandler et slag med en medisinsk metode. Legen vil definitivt skrive et kurs som vil inkludere medisinene som er oppført nedenfor:

Gruppen

navnene

Normalisering i hjernens celler metabolske prosesser.

 • Ginkgo-fort;
 • solkoseril;
 • Cortexin;
 • Tserakson.
 • Noofen;
 • Lutset;
 • Piracetam.

Forbedring av cerebral blodtilførsel.

 • Cere;
 • pentoxifylline;
 • på grunnlag av aspirin;
 • Pentoxifylline.
 • Sirdalud - fjerner hypertoni, muskelspasmer;
 • Glycin - reduserer nervesystemets spenning
 • Adaptol, Gidazepam - antidepressiva som øker stressmotstanden.

Som et tilleggsverktøy i forbindelse med legemiddelbehandling for hjerneslag, kan kurativ gymnastikk brukes til oppskrifter av tradisjonell medisin. De kan ikke være en metode for monoterapi, men de bidrar til en rask gjenoppretting. De bruker folkemessige rettsmidler i form av:

 • avkok for bad fra furu nåler, bark av dogrose, salvie;
 • Drikker: Mørkens saft, Kjøttkjøtt av celandine, Pine nåler med sitron, Peon;
 • salver for lammede lemmer i tilfeller av iskemisk berøring.

Narkotika som forbedrer hukommelsen og hjernens sirkulasjon

Enhver type slag berører og forstyrrer hjernens funksjon, noe som fører til behovet for å ta medisiner for å forbedre cerebral sirkulasjon. Denne gruppen er representert ved nootropic medisiner - neuroprotectors. Slike medisinske behandlinger av slag er rettet mot å gjenopprette høyere funksjoner, prosesser i hjernen, forhindrer skade på nervesystemet, og har en antioksidant effekt. Ofte brukte behandlinger inkluderer:

 1. Thiocetam - lindrer hodepine, reduserer svimmelhet, tretthetstrøm.
 2. Encephabol - har en klar anti-iskemisk effekt. Har en positiv effekt på produksjonen av gamma-aminosmørsyre (GABA), som akselererer energiomsetningen i hjernen, aktiverer plastfunksjoner.
 3. Piracetam - den mest studerte av vitenskap og bevist medisin. Har en multifaktorisk effekt.
 4. Pikamilon er en analog av GABA.
 5. Tiotriazolin - har et bredt spekter av virkning, har en antioksidant, anti-iskemisk, membranstabiliserende effekt.

For å behandle den medisinske metoden for hjerneslag, ble nevroprotektorer av den nyeste tiden brukt. Nedenfor er en liste over stoffer som har bestått kontrollene og viser gode resultater i restaurering og behandling av sykdommen:

Narkotika for strekkforebygging

I tilfelle mistanke om et mulig slag, er det nødvendig å starte forebyggende medisinering. Stroke kan være hemorragisk og iskemisk, listen over preparater for forebygging er forskjellig:

 1. Beroligende, beroligende stoffer for å redusere nervøs excitabilitet: Phytosed, Persen, Valerian, Gidazepam.
 2. Medisiner for å redusere høyt blodtrykk: Liprazid, Metoprolol, Enalapril, Furosemid.
 3. Preparater for forebygging av aterosklerose, vaskulær styrke: Ginkgo forte, Ascorutin, Atorvastatin.
 4. Cerebroprotectors.
 1. Feltet av 45 år gamle antiplateletmidler: Clopidogrel, Cerebrolysin.
 2. Inntak av cerebroprotectors: Fezam, Cerebrolysin, Piracetam, Ceraxon, Lucetam.
 3. Kupirovanie utvikling av aterosklerose: Atoris, Cerebrolysin, Lovastatin, Atorvastatin.
 4. Normalisering av mikrosirkulasjonsprosesser: Vinpocetin, Trental, Actovegin.

Symptomer og behandling av hjerneslag

Et hjerneinfarkt eller slag er en livstruende tilstand forårsaket av en kraftig reduksjon eller opphør av blodtilførsel til strukturen til sentralorganet i sentralnervesystemet. Denne patologien er den viktigste dødsårsaken blant eldre befolkning og preges av et akutt utbrudd og raskt progressive symptomer som oppstår mot hjernecellernes dødsfall. Ved tidlig oppdagelse av sykdommen, mangel på terapi eller manglende følge av legenes anbefalinger, fører det til uopprettelig funksjonshemming hos pasienter, for å fullføre tap av fysisk og sosial aktivitet. Det er svært viktig å gi hjelp til en slik pasient, selv på prehospitalstadiet, noe som bidrar til å begrense prosessen og stoppe spredningen av hjerneslaget. Imidlertid er det også behov for støtte etter sykdommen: På dette stadiet er riktig omsorg og rehabilitering underlagt legens kontroll. For å hindre eller forhindre et sekundslag, er det nødvendig å vurdere årsakene som forårsaker det, metodene for narkotika- og folkebehandling og forebyggingsmetodene.

Varianter og viktigste manifestasjoner av slag

Avhengig av sykdomsmekanismen og karakteristiske symptomer, er det tre typer patologi:

Iskemisk slag

Denne typen oppdages hos 90% av pasientene. Dens utvikling er forbundet med innsnevring eller blokkering av cerebral fartøy, noe som fører til iskemi av dets strukturer på grunn av en kraftig nedgang i blodstrømmen. Celler i hjernen er følsomme for hypoksi, og fra de aller første minuttene av fravær eller kraftig begrensning av blodsirkulasjonen utløses prosessen med apoptose (celledød) i dem. Iskemisk berøring kan forekomme av 2 grunner:

 • Trombose av et av karene (arteriene) som fôrer hjernen. Ofte blir tilstanden provosert av en aterosklerotisk lesjon. Samtidig reduseres blodstrømmen, blodplater akkumuleres på plakk, til slutt fører det til obstruksjon av lumen på fartøyet med en trombose.
 • Blokkering med embolus. På grunn av hjerteinfarktens sammenheng (atriell fibrillasjon) dannes en trombose under cerebral fartøy, hvorpå den beveger seg opp til hjernen, hvor blodstrømmen er blokkert.

Hemorragisk slag

De resterende 10% av tilfellene er et hemorragisk slag, utseendet som forårsakes av arteriets brudd og påfølgende skade på hjernens strukturer ved akkumulert blod. Det er slike typer hemorragisk slag:

 • Blødning i hjernen. Karakteristisk skade på celler (blodsirkulasjonsdepresjon) på grunn av impregnering av vev med blødning.
 • Subaraknoid hematom. Denne typen lesjon er observert når arteriene er skadet, plassert nær hjernens overflate. Slike pasienter merker tilstedeværelsen av alvorlig hodepine.

Forløpende iskemisk angrep

I dette skjemaet er en kortvarig (ikke mer enn 5-10 minutter) påvisning av slagssymptomer og manifestasjoner (mikroinsult) karakteristisk. Iskemisk hjerneskade oppstår på grunn av passering av en trombose gjennom karet, det oppdages ikke signifikant skade. Ikke undervurder denne tilstanden, siden symptompåvirkningen indikerer en lesjon av hjerneskarene, er det derfor stor risiko for komplikasjoner av hemoragisk eller iskemisk berøring.

Alle typer patologi er preget av et enkelt klinisk bilde, som er representert ved følgende symptomer:

 1. Skarp svakhet.
 2. Lammelse eller nummenhet i ansiktsmuskler og lemmer (vanligvis ensidig). Dette manifesteres av dysartri (taleforringelse), manglende evne til å smile og stikke ut tungen i en rett linje.
 3. Visuell funksjonsnedsettelse (slag i øyet oppstår med blokkering av øyearterien).
 4. En sterk, skarp hodepine.
 5. Forringelse av minne og kognitive funksjoner.
 6. Svimmelhet.
 7. Forstyrret koordinering og balanse, vanskeligheter med å gå.

I tilfelle av en person nær unaturlig oppførsel (spesielt hvis det har blitt så plutselig), kan du ikke passere. Det bør tas hensyn til tilstedeværelsen av skiltene som presenteres i bildet:

Hvis slike symptomer på et slag oppstår, må du umiddelbart ringe en ambulanse og gi offeret en horisontal posisjon.

Varigheten av koma i slag

Omfattende lesjon av nevrocytene fører til koma, hvoretter en lang periode med rehabilitering er nødvendig. Avhengig av sværhetsgraden, kan tilstanden vare fra noen få timer til 2-4 uker. Lengden på pasientens opphold i koma er avhengig av omsorgens rettidighet og korrekthet, strekenes storhet og de berørte delene av hjernen, samt tilhørende patologier.

Hemorragisk slag, mot hvilket en koma utvikler, fører til dødelig utgang innen de første to dagene (på grunn av hjerneødem). Sjansene for å overleve hos slike pasienter er ekstremt små.

En pasient som kommer ut av koma med hjerneslag trenger en lang rehabilitering. Kun iskemiske områder i hjernen kan gjenopprettes, noe som forklarer umuligheten av fullstendig rehabilitering av pasienter med hjerneslag og tap av noen funksjoner. Det skal bemerkes at graden av utvinning avhenger av varigheten av koma.

Årsaker til sykdom

For korrekt å etablere diagnosen og bestemme slag og alvorlighetsgrad av et slag, er det nødvendig å identifisere den underliggende årsaken til patologien, som kan representeres:

 1. Arteriell hypertensjon.
 2. Iskemisk hjertesykdom eller aterosklerose.
 3. Dyslipidemi forårsaket av underernæring eller hormonell svikt.
 4. Skadelige vaner (røyking, alkoholisme).
 5. Stress.
 6. Svakhet.
 7. Bruk av orale prevensjonsmidler.
 8. Arvelig disposisjon.

Utviklingen av hemorragisk slag er oftest forbundet med følgende sykdommer:

 • systemisk vaskulitt og kollagenose (Wegeners granulomatose, periarteritt, hemorragisk vaskulitt);
 • amyloidose av blodkar;
 • angiitt på bakgrunn av å ta medisiner;
 • arteriovenøs misdannelse;
 • trombocytopeni og hemofili.

Ifølge statistikken er årsaken til cerebral infarkt hos kvinner i de fleste tilfeller fedme. I dette tilfellet er hovedfaktoren hos menn bruk av alkohol.

Videoen forteller om iskemisk slag:

diagnostikk

Algoritmen for å undersøke en pasient med mistenkt slag inkluderer slike metoder:

 1. En undersøkelse med innsamling av en anamnese av sykdommen (når og hvordan den begynte, de viktigste manifestasjoner og klager).
 2. Konsultasjon av en nevrolog for å bestemme cerebrale og fokale sykdommer (endring eller undertrykkelse av motor-, tale- og kognitive funksjoner), grunnleggende reflekser.
 3. KLA.
 4. CT og MR er den mest nøyaktige metode for å diagnostisere og brukt til å bestemme typen, plasseringen, infarktstørrelse, så vel som for å fremkalle en ødem og forskyvning av hjernestrukturer eller innsnevring, tilstopning eller plassering av fartøyet brudd.
 5. UZDG-fartøy i hodet.
 6. Arteriografi.
 7. Echoencefalografi (ECHO-EG) bidrar til å identifisere forskyvning av medianstrukturer).
 8. Lumbar punktering er informativ for hemorragisk slag. Samtidig er det et økt trykk på cerebrospinalvæsken, tilstedeværelsen av blod i det og et økt proteininnhold.

behandling

Liste over narkotika og deres korte egenskaper

Pasienter med hjerneslag er underlagt umiddelbar sykehusinnleggelse og akutt medisinsk behandling for å:

 • normalisering av metabolisme i hjernevevet ("Cerebrolysin" "Piracetam", "Cortexin");
 • restaurering av blodtilførsel, økning av resistens av nevrocyter til skadelige faktorer og eliminering av hypoksi (Actovegin, Vinpocetine, Mexidol);
 • stimulering av aktivitet av vev og hjerneceller, forbedring av impulsoverføring mellom neurocytter (nootropic drugs - "Noofen", "Mexidol");
 • Vedlikehold av vann-saltbalanse (Trisol, Ringers løsning);
 • eliminering av symptomer - gjenoppretting av pust, nedsatt temperatur ("Papaverin"). Antihypertensive midler ("Lizinopril", "Bisoprolol") er indikert ved et økt arterielt trykk. Det er også stoffer som stimulerer hjertets kontraktile aktivitet;
 • reduksjon og gjenoppretting av intracerebralt trykk og kampen mot hjerneødem (Mannitol, Furosemide, Lasik - diuretika som bidrar til å fjerne væske fra vevet).

Videre avhenger den foreskrevne medisinen av slagslaget. Dermed trenger pasienter med iskemiske lesjoner (innen 2-6 timer fra de første symptomene) utnevnelse av fibrinolytika, nevroprotektorer, antikoagulantia og antiplatelet. En slik taktikk bidrar til å forhindre død av nevrocyter i umiddelbar nærhet av nekrosisonen.

Tilstedeværelsen av hemorragisk slag er en indikasjon på streng sengestøtte (3 uker) med minimal belastning. Den resulterende psykomotoriske agitasjonen behandles med Seduxen, en økning i blodkoagulabilitet (forebygging av gjentatt blødning) oppnås ved bruk av aminokapronsyre og Etamsilat. For å ekskludere DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon) bruk medisiner basert på enzymer - "Kontrast", "Gordoks". Ved hemorragisk hjerneslag utføres operasjoner for å isolere hematom og blodpropper fra hjerneområdene.

Behandling av slag er effektiv i løpet av bruk av midler og deres korrekte kombinasjon, så uavhengig behandling og valg av medisiner er ikke mulig.

Folk rettsmidler for å gjenopprette helse

Følgende hjemmelagde oppskrifter har en god helbredende og gjenopprettende effekt:

 1. Infusjon fra roten av roten (1 ss tørrstoff per 1 kopp kokende vann) ta tre ganger om dagen for 50 ml.
 2. Tinktur fra samlingen av urter med misteltein og Sophora japansk (ifølge en skje av begge planter blandes med 500 ml vodka). Oppbevar legemidlet i en glassbeholder i en måned og ta en dose på 1 ss. l. 3 ganger om dagen.
 3. Mamma med propolis. Behandlingen starter med fjellvoks (2 ganger daglig før måltider, 0,2 g) i 2 uker, hvoretter mummien erstattes med 20% propolis (30 dråper per glass melk tre ganger om dagen). Effekten oppstår etter 3 sykluser av slik behandling.
 4. Tinktur av nåletræer (stå i 2 uker). Ta stoffet om morgenen på en tom mage på en spiseskje i seks måneder.
 5. Sage infusjon hjelper raskt å gjenopprette tale. For å forberede produktet trenger du 1 ss. skje av substans på et glass kokt vann. Slik te er full opp til 10 ganger om dagen, uansett mat. Forbedringer identifiseres etter noen måneder fra starten av prosedyren.
 6. Sitrus (1 sitron og oransje, slipt på kjøttkvern) med honning (4 ss). Legemidlet bør tas på 1 ss. skje to ganger om dagen. Her kan du legge til noen hakkede hvitløksnøkler.
 7. Infusjon av celandine (10 gram per halv kopp kokt vann). Drikk tre ganger om dagen for 1 ss. skjeen.
 8. Salve. Nålene (0,5 v. L.) og laurbærblad (3 ss. L.) blandes med smør (6 ss. L.) og deretter straks midler paralysert lem gnidd to ganger om dagen.

Folk rettsmidler ikke kurere et slag. De brukes kun i gjenopprettingsfasen for å eliminere de negative effektene og overordnet styrking av kroppen.

rehabilitering

Grunnlaget for rehabiliteringsperioden etter et slag er fysioterapi, som inkluderer fysisk trening og massasje. I dette tilfellet anbefales pasienten slike metoder:

 • medisinsk stilling (det er viktig å plassere pasienten riktig på sengen, avhengig av overført hjerneinfarkt);
 • gymnastikk eller gymnastikk (med sikte på å gjenopprette blodsirkulasjon og nevrale forbindelser i muskler);
 • massasje (vann, oksygen) og manuell terapi. Med sløret lammelse er kinesitherapy foreskrevet (ved hjelp av fin motilitet for å gjenopprette selvbetjening) med en gradvis økning i belastningen. Massasje med utvikling av motoraktivitet skjer først i de store leddene med overgangen til små (tildelt ved spastisk parese). En stor rolle er gitt til selvmassasje hjemme, prinsippene som lege-fysioterapeut bør forklare for pasienten;
 • Med tap av talefunksjon administreres et kurs av rehabilitering under kontroll av taleterapeuter, psykoneurologer. Det er viktig å gjennomføre stimulerende klasser (lese høyt, skrive, tegne, snakke med pasienten). Gjenopprette minne etter et slag er en arbeidskrevende prosess og er rettet mot å stimulere denne funksjonen av hjernen (historier, fotografier, navn).

Rehabiliteringsperioden er nødvendig i løpet av de første 2-3 årene etter et slag. I dette tilfellet er prognosen for gjenoppretting av tapte funksjoner gunstigere.

forebygging

Reduser risikoen for å utvikle hjerneinfarkt for første gang, eller gjenta følgende aktiviteter:

 1. Bekjempe overvekt og hyperlipidemi.
 2. Unngå stress og depresjon.
 3. Riktig å spise, inkludert i en diett mer grønnsaker og frukt.
 4. Begrens bruken av salt.
 5. Å lede en sunn livsstil og bli kvitt dårlige vaner.
 6. Vær oppmerksom på hvilemodus (8 timer).
 7. Behandle tilknyttede patologier (høyt blodtrykk, blod, hjerte og blodkar) i tide.
 8. For å kontrollere nivået av sukker (diabetikere) og lipider i blodet.

Stroke - Behandling og gjenoppretting etter hjerneslag hjemme

Folk rettsmidler for forebygging av hjerneslag.

Pine kjegler fra et slag
Pine cones akkumulere over sommeren en masse medisinske stoffer og bevare dem inne i seg selv. I disse "hermetiske" blir alt bevart i sin naturlige form, og vitaminer og phytoncides og en spesiell type tanniner, som effektivt forhindrer hjerneceller. Under hjerneslag dør hjernecellene på grunn av en sirkulasjonsforstyrrelse i dem. Men selv etter dette fortsetter celledød, til tross for gjenoppretting av blodstrøm. Dette skyldes enzymet PRAG, men stoffene som finnes i pinjekegler er i stand til å blokkere dette celleenzymet, og de slutter å bryte ned. Når du bruker tanniner som finnes i furuskegler, dør 4 ganger mindre hjerneceller enn normalt. Alt dette gjør furu kjegler et effektivt folkemedisin for slagbehandling.
Tradisjonell medisin gir et enkelt og rimelig resept mot hjerneslag:
5 modne pinjekegler skyll, hell 200 ml alkohol, insister 2 uker, avløp. Ta 1 ts. i et glass med svak varm te 1 gang om dagen etter måltider.
For de som ikke tåler alkohol, vil bidra avkok av kongler: 5 kjegler hell 500 ml vann, kok opp, la det småkoke på svak varme i 5-7 minutter. Ta 1/4 kopp etter måltider 4 ganger om dagen. (HOOO 2002, nr. 3, side 10)

Sitron for forebygging av hjerneslag
2 sitroner og 2 appelsiner for å passere gjennom kjøttkvern, og levere bein. Bland med 2 ss. l. honning. På en dag, ta 2-3 ts i 30 minutter før du spiser. Kurset er en måned, da pause er 2 uker, så kan kurset gjentas. (HOOO 2002, nr. 9, side 20)

Samling av urter for å forebygge stroke og utvinning etter et slag
Dette folkemedisinet rydder veggene i blodårene og bidrar til å forhindre stroke og hypertensive kriser.
Ta 100 g immortelle, kamille, bjørkpopper, St. John's wort. Smør alt i en kaffekvern og bland.
1 ss. l. bland 50 ml kokende vann, insister, pakket inn i 30 minutter. Etter 1 time etter middagen, drikk 1 glass infusjon med 1 ts. kjære, etter at ikke spise eller drikke noe.
I morgen, 30 minutter før frokost, drikk denne infusjonen i varm form, så vel som med honning. Behandlingsforløpet er ca 2 måneder, til blandingen er over. Det neste kurset kan kun gjennomføres etter 5 år. (Oppskrift på HLS 2005, nr. 2, side 4)

Den samme oppskriften ble brukt av en kvinne en måned etter et hjerneslag. Han tror at han hjalp henne til føttene. (HLS 2005, nr. 8, side 27)

Granete hjelper med slag
Friske eller tørkede gran kvister med nåler i en brygge kjele: 1 liter av nålene 3 liter vann, kokt i 15 minutter, og bruker til duft kan tilsettes forskjellige urter (knotweed, rips blad, mynte, bringebær). Drikk denne infusjonen i stedet for te som du vil, med søtsaker, syltetøy, honning, men med en sitron. På dagen, spis 5-6 fedd hvitløk. Dette er en utmerket forebygging av slag. Drikken renser kardiovaskulærsystemet, gjenoppretter hele kroppen. Hele løpet av behandlingen er 4-5 måneder. (Oppskrift på HLS 2002, nr. 24, side 17)

Folk rettsmidler for forebygging av hjerneslag
Rull gjennom kjøttkvernet 1 kg tranebær, 1 kg løk og 0,5 kg sitroner. Tilsett 1 liter honning, bland godt. Ta 2 ganger daglig for 1 ss. l. Før du spiser, vask med varmt vann. Dette verktøyet renser kroppen for fett og vann innskudd, forhindrer hjerteinfarkt, slag, aterosklerose, bedre syn (HLS 2009, №13, s. 28)

Drops VKPB.
I folkemidlene for behandling av vaskulære sykdommer, planter som Valerian "B" (utvider koronarbeholdere, normaliserer blodsirkulasjonen, beroliger), hestkastanje - "K" (øker blodkarets styrke, reduserer blodets viskositet, forbedrer kolesterol metabolisme), pustyrnik - "P" (hjelper med angina pectoris, hypertensjon), hagtorn - "B" (forbedrer koronar og cerebral sirkulasjon, lindrer arytmi, beroliger hjertemuskelen, normaliserer blodtrykket, sover). Fra disse plantene, lage alkohol tinkturer eller, i ekstreme tilfeller, kjøpe dem i et apotek. Bland dem i like store mengder, søk om 1 ts. (50 dråper hver) 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider.
Disse dråpene er en god forebygging av hjerteinfarkt og hjerneslag, øker immuniteten, lindrer depresjon, forbedrer søvnen. (HOLL 2010, nr. 10, side 8)

Hvordan behandle konsekvensene av et hjerneslag hjemme.

Behandling av svimmelhet etter hjerneslag.
Her er en annen lignende oppskrift med furu nåler. Nåler - et flott folkemidlet for behandling av konsekvensene av hjerneslag, spesielt svimmelhet. Dette middelet fjerner hjernens kar. Håndfull friske furu nåler brygge 1 liter kokende vann, insisterer natt. På morgenen tilsatt den skivede sitronen og la den gå i to timer. Ta 3-4 ganger om dagen for et glass 1 time før måltider. (HLS 2005, nr. 13, side 31)

Var det et slag? Tygge kjeften
Alle de som har hatt et slag er nyttige tyggegummi så ofte som mulig. Chewing driver muskler i hodet, noe som igjen forbedrer blodtilførselen til hjernen. Dette rådet ble gitt til pasienten av en lege, det hjalp mye. (2003, nr. 19, side 11)

Sophora japansk for behandling av konsekvensene av hjerneslag
Sophora japonica effektivt behandle etter slag tilstand og de forstyrrelser i kroppen, som følge pasienten etter slag lammelse, hypertensjon, cerebrovaskulære sykdommer, ischemisk hjerte smerte. For å gjøre dette, bruk alkoholtinktur på 56% alkohol: i forholdet 1: 1 med frisk frukt og i et forhold på 1: 2 - med tørr. Insister 3 uker. Behandlingsforløpet er seks måneder. I den første måneden: 10 dråper 4-5 ganger om dagen, uansett mat; i den etterfølgende - 40 dråper, 4-5 ganger om dagen.
Den samme tinkturen gnides inn i de lammede delene av kroppen om natten.
Hjelp og komprimerer. På baksiden av hodet området på natten lagret komprimere: foldet i 6-8 lag av gas fuktet med fortynnet skjær (1: 3), den øverste komprimere papir og sikret med en myk klut. Komprimerer gjør 2-3 ganger i uken. Hvis kompresjonen forårsaker en forbrenning av sensitiv hud, bør huden smøres med babykrem.
Opptak til 0,5 g per dag askorbinsyre vil akselerere behandlingen av slagtilfelle. Askorbinsyre kan erstattes med en rose hip-drink i stedet for te.
Etter tre måneder, trykket normaliserer, svimmelhet forsvinner. Lammede medlemmer vil etter hvert få tak i tapte funksjoner. Iskemisk smerte i hjertet vil stoppe. (2004, nr. 5, s. 22-23.) Fra samtaler med herbalist Clara Doronina)

Behandling av konsekvensene av hjerneslag - hvordan å takle lammelse etter et slag
Kurere konsekvensene av hjerneslag vil hjelpe følgende folk rettsmidler:
1. 2/3 kopp hakket laurbærblad hell 1 kopp vegetabilsk olje. Infusere på et mørkt sted i 10 dager. Gni den resulterende salven inn i de lammede lemmer etter varme bad.
2. Bland 100 gram smeltet fett med 1 ss. l. Bordsalt, smør den lammede armen og benet, pakk den med bomullstoff, deretter film. Gjør disse komprimerer om natten (HLS 2008, nr. 15, side 33)

Mumiyo i behandling av hjerneslag av folkemessige rettsmidler
Mumiye fremmer blodproppresorpsjon og gjenoppretter skadede celler. Derfor er mumiene mye brukt i behandling av hjerneslag av folkemessige rettsmidler.
5 gram mamma fortynnet i 150 ml aloe juice. Ta 1 ts. 2 ganger om dagen før frokost og om natten. Behandlingsforløpet - 10 dager, deretter en pause på 4 dager og et nytt kurs. (HOLL 2011, nr. 22, side 7)

Hvordan behandle konsekvensene av et slag med pollen
Blomst pollen stimulerer vekst og restaurering av skadet vev, styrker kapillærene og karene, reduserer kolesterolet. Pollen tar 1 ts. 3 ganger daglig før måltider. (HOLL 2011, nr. 22, side 7)

Folkebehandling av stroke lofant tinktur
Lofant tibetansk - en unik plante som har en enorm helbredende kraft, er en sterk biostimulator. Det har ingen bivirkninger, så det kan brukes i lang tid.
Lofant letter pasientens tilstand i hypertensjon, atherosklerose, etter å ha hatt et hjerneslag, hjerteinfarkt, senker kolesterol i blodet. For alle disse formål er følgende tinktur utarbeidet:
50 g tørkede blomster eller 200 g frisk fyll 500 ml god vodka, insister 3 uker på et mørkt sted, risting 2 ganger om dagen.
Ta 30 minutter før måltider 2 ganger om dagen for 1 ts, fortynning i 30 g vann. Behandlingsforløpet er 30 dager. Bryt deretter 1 uke. De som har hatt et slag bør ha minst 3 slike kurs. (HLS 2012, nr. 12, side 35)

Folk rettsmidler for de som har hatt et slag
Disse midlene er effektive for rehabilitering av en pasient etter et slag.
1. celandine. 1 ss. l. urter hell 1 kopp kokende vann, insistere 15 minutter, avløp. Drikk 2 ss. l 3 ganger daglig før måltider. Behandlingsforløpet er 3 uker.
2. Maryinrot 1 ss. l. tørrrødder peony dodging hell 1 kopp kokende vann, insistere på en termos i 1 time. Ta 1 ss. l. 4-5 ganger om dagen. Behandlingsforløpet for et slag er 1 måned.
3. salvie Denne planten fungerer bra for de som har hatt et slag. Tar det til nyttig og som et skjær, og gjøre ham et bad (200 g salvie koke 10 liter vann 5 minutter, 1 time og hell i et bad ta et bad i 15-20 minutter, løpet av behandlingen -.. 20-25 bad)
4. Bay leaf. Det bør insisteres på vegetabilsk olje 2 måneder (30 g per 1 glass olje). Rist daglig. Da blir denne oljen gnidd inn i de lammede lemmer flere ganger om dagen.
5. Tinktur av en enebær. Forbered en tinktur av enebær 100 g bær og 5 ss. l. strimlet enebror for 500 ml vodka, insisterer 2 uker. Gni tinkturen inn i nummen av pasientens kropp
(HLS 2012, nr. 6, side 7)

Dioscorea kaukasisk
Tinktur av røttene til Dioscorea Caucasian vil bidra til å komme seg fra et slag.
For å forberede tinkturen må du tørke de tørre røttene og helle vodka i forholdet 1: 5. Infiser 10 dager på et mørkt sted.
Ta 1 ts, oppløs i litt vann, 3 ganger daglig i 30 minutter før du spiser. Kurset er 3 måneder. Deretter bryter du 1 uke og et nytt behandlingsforløp. Totalt er det nødvendig å bruke 3-4 kurs. (HLS 2012, nr. 2, side 40)

Hvordan behandle konsekvensene av hjerneslag ved folkemessige rettsmidler - tips travnitsy
Cure stroke vil hjelpe følgende folkemessige rettsmidler

 1. Kanel. Ta 2-3 gram kanel med vann 3 ganger om dagen /
 2. Pine kjegler fra et slag. Plukk opp furu kjegler i høst. Hell 5-6 kjegler med 500 ml vann, kok opp, 10-15 minutter. Denne buljongen drikker etter å ha spist 50 til 100 ml. Du kan ta og tincture av furu kjegler: 5-6 kjegler per 500 ml vodka, insisterer 2 uker. Ta 1 ts. for 1 glass svak te.
 3. egg. I løpet av måneden, spis om morgenen og kvelden for 2 rå egg.
 4. Peony tinktur (marinrot). På 1-2 ss. l. 3 ganger daglig før måltider.

(HLS 2007, nr. 10, side 32)

Gjenoppretting etter hjerneslag hjemme ved hjelp av folkemessige rettsmidler.

Behandling av stroke med en blanding av Shevchenko
Etter et slag, vred en kvinnes ansikt, hennes venstre øye lukkes nesten. Hun begynte å drikke en blanding av Shevchenko (vodka med smør 30g30g) tre ganger om dagen. Etter 10 dager begynte å gå, begynte mine hender å adlyde. Blandingen ble tatt tre ganger daglig i seks måneder, og deretter byttet til en gang om dagen. (Oppskrift for de friske ferien 2003, nr. 23, side 11)

Mange historier om å overvinne konsekvensene av et slag i denne artikkelen "Restaurering av tale og bevegelser etter et slag"

Behandling etter hjerneslag med honningbad
En 37 år gammel mann led av hjerneslag. En halv og en halv lå på sykehuset, men behandling av spesielle resultater brøt ikke. Etter sykehuset var følgende konsekvenser av hjerneslag: kraftig svimmelhet, sløret tale, det vil si til språket ble halv lammet, ble det også lammet på venstre side av kroppen - føtter og hender var ikke fungerer, koordinering av bevegelsen ble brutt...
Etter å ha lest boken om behandling av bi-produkter, begynte pasienten umiddelbart å bruke honningbad. De første prosedyrene ga et positivt resultat, og etter et halvt år ble det fullstendig restaurert etter et slag.
Her er oppskriften: vannet helles i badekaret slik at hjerteområdet ligger over vannoverflaten, vanntemperaturen er strengt 37-37, 5 grader. I vann, oppløs 3 ss. l. god naturlig honning. Badetiden er 20-30 minutter. Etter badet må du ikke skylle og tørke ikke, bare forsiktig klapp kroppen med et håndkle. Så tar det 40-60 minutter å legge seg ned, så det er bedre å gjøre prosedyren før du går i seng. Honningbad tar en dag, kurs på 10 prosedyrer, med en pause mellom kurs på 10 dager. (2005, nr. 13, s. 12-13)

Medisinske planter for utvinning etter et slag.
Mannen gikk på jobb, til slutt våknet på den tredje dagen i intensivvitenskap med en diagnose av "Stroke og hjerteinfarkt". I seks måneder var det en kontinuerlig kamp, ​​først for livet, deretter for restaurering. Som følge av dette fikk den offisielle behandlingen av hjerneslag ikke resultater, mennene ble tatt til funksjonshemning.
Pasienten begynte å behandle stroke ved folkemessige rettsmidler. Jeg prøvde forskjellige oppskrifter. Den mest effektive var følgende:
Sett i en termos 1 ss. l. hofter, 1 ss. l. hagtorn, 1 ss. l. peppermynte, 1 ts. blomster av calendula. Hell 3 kopper kokende vann. Insistere på 3 timer, stamme, tilsett 30 dråper 10% tinktur av propolis. Ta en halv kopp 3 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser. Behandlingsforløpet for et slag er 1 måned.
Resultatet av mannen følte en uke etter behandlingsstart - nå klarte han å klatre til andre etasje uten å stoppe uten å ha kortpustethet før han hvilte på midtveien. En uke senere følte jeg at mitt hjerte klare seg lettere. Etter en morgenøvelse var pulsfrekvensen ikke så høy som før. Før opptak økte pulsen etter trening med 30%, og etter en måneds behandling ble kun 15%
(HLS 2008, nr. 10, side 10)

Gjenoppretting etter hjerneslag med blå jod
Denne oppskriften ble testet av mannen til forfatteren av brevet. For 8 år siden led en mann et hemorragisk slag. Høyre side ble lammet. Cure effekten av slag hjalp folkemedisin - en blanding av jod og gelé.
Slik forbereder du det: fortynn i 30 ml vann 1 ts. stivelse. Hell blandingen i 200 ml kokende vann, bland godt. Når den resulterende geléen avkjøles til 30 grader, legg til 1 ts. 5% jod. Drikk om morgenen 40 minutter etter frokost i henhold til følgende skjema:
1. dag - 4 ts.
Dag 2 - 5 ts.
Dag 3 - 6 ts.
Dag 4 - 7 ts.
Dag 5 - 8 ts.
Deretter en 5-dagers pause, og et nytt kurs av slagbehandling langs samme mønster. Totalt 3 slike kurs. Siden da, i 8 år etter et slag, en mann, når han en gang føler at ansiktsmuskulaturene ikke virker, tar det igjen dette middelet (HLS 2012, nr. 17, s. 30)

Her er et annet lignende tilfelle av strokebehandling med blått jod
Mannen hadde et slag på jobben. Den høyre side av kroppen ble fjernet, svelgingsfunksjonene forsvant. Han bodde på sykehuset, etter 10 dagers behandling var det ingen forbedring. Da tok kone, som bestemte seg for å behandle konsekvensene av hjerneslag med folkemidlene, sin jobb. Hun ga hver morgen 8 teskjeer blå jod på en kissel. Som et resultat, 4 dager senere, begynte han å svelge uavhengig. Etter behandling med blått jod og et massasjekurs klarte mannen å fullstendig komme seg og gå på jobb. (Sunn ferie 2000, nr. 24, side 7)

Stroke - behandling og utvinning hjemme ved hjelp av bønner.
Kvinnen var 70 år gammel da hun ble lammet etter hjerneslag. Hånden beveget seg ikke, halve ansiktet vred, munnen lukket ikke, talen var borte.
Sammen med medisiner foreskrevet av legen din, kvinnen så i et ubegrenset antall bønne kjøttkraft, altså. Å. Det relative antydet at en effektiv folk rette for behandling av effektene av hjerneslag. Planter (stengler, røtter, bøtter, blader) vasket, strømmet med kokende vann, insisterte i varme. Innen tre uker begynte pasienten å gå, bare det skjevete ansiktet ble stående, men seks måneder senere passerte han. All denne gangen fortsatte behandlingen med infusjonen av bønner, om vinteren tørkede planter ble brukt. (Oppskrift på HLS 2000, nr. 13, side 19)

Recovery etter slag: retninger, tilnærminger, forebygging av tilbakefall

Til tross for at forekomsten av akutte vaskulære lidelser i hjernen (slag) og dødelighet fra dem er ganske store, har moderne medisin de nødvendige behandlinger som tillater mange pasienter å overleve. Hva da? Hvilke forhold og krav står overfor pasienten i sitt fremtidige liv etter et slag? Som regel er de fleste av dem permanent deaktivert, og Graden av utvinning av tapte funksjoner avhenger helt av rettidig, kompetent og omfattende rehabilitering.

Som kjent, i strid med cerebral sirkulasjon med hjerneskade i tap av forskjellige egenskaper av en organisme i forbindelse med en lesjon i en del av det sentrale nervesystemet. I de fleste pasienter blir motorfunksjon og tale ofte forstyrret. I alvorlige tilfeller kan pasienten ikke stå opp, sitte, spise mat alene og kontakte medarbeiderne. I denne situasjon, muligheten for i det minste delvis tilbake til tidligere tilstand er direkte relatert til rehabilitering etter slag, som er nødvendig for å starte så langt som mulig fra de første dagene etter utbruddet av sykdommen.

Veiledning og stadier av rehabilitering

Det er kjent at antall nevroner i hjernen er større enn vårt daglige behov, men i form av problemer og ødeleggelse av deres slag kan "slå" tidligere tidligere ledig celle, etablering av koblinger mellom dem og dermed gjenopprette enkelte funksjoner.

For å begrense størrelsen på lesjonen på den tidligste dagen foreskrevet slike legemidler etter et slag som er i stand til:

 • Reduser hevelsen rundt det berørte vevet (diuretika - mannitol, furosemid);
 • Gi en nevrobeskyttende effekt (actovegin, cerebrolysin).

Jo mer det vil være mulig å holde nervecellene rundt lesjonen i den tidlige post-slagperioden, jo mer effektive vil være videre behandling og rehabilitering.

Restorative tiltak bør velges og utføres individuelt, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden og arten av bruddene, men de utføres til alle pasientene i følgende hovedområder:

 1. Bruk av terapeutisk fysisk trening og massasje for korrigering av motoriske lidelser;
 2. Tale- og minneutvinning;
 3. Psykologisk og sosial rehabilitering av en pasient i familien og samfunnet;
 4. Profylakse av forsinkede komplikasjoner etter slag og gjentatt slag, med tanke på eksisterende risikofaktorer.

Iskemisk hjerneslag eller infarkt ledsages av nekrose og død av nevroner med brudd på funksjonen til den delen av sentralnervesystemet der den utviklet seg. Som regel har cerebrale infarkt med små dimensjoner og hemispherisk lokalisering en ganske gunstig prognose, og gjenopprettingstiden kan fortsette raskt og veldig effektivt.

Hemoragisk slag tar livet av de fleste av sine overlevende og de overlevende fører ofte til brudd på vedvarende forskjellige funksjoner uten mulighet for en helt eller delvis erstattet. Dette skyldes det faktum at under en blødning ødelegges en betydelig mengde nervevev, blir interaksjoner mellom de resterende nevronene ødelagt som følge av cerebralt ødem. I denne situasjonen gir selv årlige vanlige og vedvarende studier ikke alltid det forventede resultatet.

Gjenoppretting etter et slag kan vare lenge nok, så Effektiviteten av tiltakene som tas på dette tidspunktet, avhenger av tålmodigheten og utholdenheten til slektninger, slektninger og pasienten selv. Det er viktig å innpode en følelse av optimisme og tro på det positive resultatet, å rose pasienten og oppmuntre, som mange av dem er utsatt for manifestasjoner av apati og irritabilitet.

Med tap av noen av hjernen er spesielt utpreget asthenic-depressive syndrom, så ikke bli fornærmet hvis du stryke en elsket en er ikke i humør, brummende familiemedlemmer, og nekter å utøve eller massasje. Insisterer på obligatorisk å holde dem ikke nødvendig, kanskje det vil være nok bare å snakke og på en måte distrahere pasienten.

Invaliditet etter et slag er fortsatt et betydelig medisinsk og sosialt problem, fordi selv de mest grundige og rettidige behandling og rehabilitering, gjenoppretter de fleste pasienter ikke helt sine tapte evner.

Terapi, som vil hjelpe pasienten til å komme seg raskere, bør startes tidlig i perioden. Som regel kan du starte den på stadium av pasientbehandling. I dette vil betydelig hjelp bli gitt av de kurative fysioterapeuter, rehabiliterende leger og massasje terapeuter i avdelingen for nevrologi eller vaskulær patologi i hjernen. Når pasientens tilstand er stabilisert, er det nødvendig å oversette det til Institutt for rehabilitering for videreføring av restorativ behandling. Etter uttømming fra sykehuset observeres pasienten i klinikk på bosattestedet, hvor han utfører de nødvendige øvelsene under veiledning av en spesialist, deltar på fysioterapi, massasje, terapeut eller tale terapeut.

Restaurering av motorfunksjoner

Blant effektene av hjerneslag, bevegelsesforstyrrelser okkupere en av de viktigste stedene, fordi de er uttrykt i varierende grad, nesten alle pasienter uavhengig av hjerteinfarkt eller blødning skjedde i hjernen til å være. De uttrykkes i skjemaet pareser (delvis tap av bevegelse) eller lammelse (fullstendig immobilisering) i arm eller ben. Hvis både armen og beinet på den ene siden av kroppen er begge slått, snakker de om hemiparese eller hemiplegi. Det skjer at endringene i lemmer ikke er like i alvorlighetsgrad, men det er mye vanskeligere å gjenopprette håndens funksjon på grunn av behovet for å etablere gode motoriske ferdigheter og skrive.

Det er forskjellige metoder for gjenopprettelse av motorfunksjon:

 • Øvelse terapi;
 • Elektrisk stimulering;
 • Bruk av biofeedback-metoden.

Terapeutisk fysisk trening

Den viktigste og mest tilgjengelige måten å gjenopprette ved lammelse - treningsbehandling (kinesitherapy). Dens oppgaver omfatter ikke bare utviklingen av forrige styrke, volumet av bevegelser i de berørte lemmer, men også restaureringen av evnen til å stå, gå, holde balansen og også oppfylle vanlige husholdningsbehov og selvbetjening. Slike vanlige handlinger for oss som dressing, vasking, spising kan føre til alvorlige vanskeligheter i nederlaget til enda et lem. Pasienter med alvorlige sykdommer i nervøsitet kan ikke selvstendig sitte i sengen.

Volumet og arten av øvelsene som utføres, avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. I tilfelle av dype brudd, først passiv gymnastikk: LFK-instruktør eller slektninger utfører bevegelseshelmer som ligger i pasienten, gjenoppretter blodstrømmen i musklene og utvikler leddene. Etter hvert som trivselet forbedrer, lærer pasienten å sitte på egenhånd, og deretter - stå opp og gå alene.

Passive øvelser for rehabilitering etter et slag

Hvis nødvendig, bruk en støtte - en stol, en rygg på sengen, en pinne. Hvis det er tilstrekkelig balanse, blir det mulig å gå først gjennom menigheten, deretter gjennom leiligheten og til og med langs gaten.

Noen pasienter med små områder av hjerneskader og en god reduksjonspotensial begynner å stå opp og selv vandre rundt på avdelingen så tidlig som den første uken av datoen for hjerneslag. I slike tilfeller er opprettholdelse av arbeidskapasitet mulig, noe som er svært viktig for unge.

Med en gunstig forlengelse av post-strokeperioden, blir pasienten tømt fra sykehuset for rehabilitering hjemme. Nøkkelen rolle overtas, vanligvis slektninger, tålmodighet, som er helt avhengig av videre rehabilitering. Ikke slett pasienten med hyppige og langvarige øvelser. Deres varighet og intensitet skal gradvis øke etter hvert som en eller annen funksjon gjenopprettes. For å lette bevegelsen av pasientens hjem, en brønn for å gi sine spesielle rekkverk i dusjen, toalettet vil ikke bli overflødige og små stoler for ekstra støtte.

Video: Et sett med aktive øvelser etter et slag

Spesiell oppmerksomhet bør gis for å gjenopprette håndens funksjon med evnen til å utføre små bevegelser og skrive. Det er nødvendig å utføre øvelser for å utvikle musklene i hånden, og returnere koordinasjonen av fingerbevegelser. Det er mulig å bruke spesielle simulatorer og penselutvidelser. Det vil også være nyttig, sammen med gymnastikk, å bruke en håndmassasje, noe som forbedrer trofismen i musklene og reduserer spasticitet.

Arbeid og lek terapi for restaurering av motoriske ferdigheter av børster

Denne prosessen kan ta mye tid og utholdenhet, men resultatet blir ikke bare de enkleste manipulasjonene, for eksempel kamme, barbering, binde skoene og til og med selvlaging og spising.

Hvis rehabiliteringsperioden er gunstig, er det nødvendig å utvide sirkelen av kommunikasjon og husholdningsoppgaver av pasienten. Det er viktig at en person føles som et fullstendig medlem av familien, og ikke en hjelpeløs ugyldig. Ikke forsøm og snakk med en slik pasient, selv om han ikke fullt ut kan svare på spørsmålene. Dette vil bidra til å unngå mulig apati, depresjon og lukning av pasienten med motvilje mot ytterligere utvinning.

Måter å "røre" pasienten fra utsiden

Elektrostimuleringsmetode muskelfibre er basert på virkningen av pulserende strømmer av forskjellige frekvenser. Dette forbedrer trofismen i det berørte vevet, øker muskelkontraktiliteten, normaliserer tonen med spastisk parese og lammelse. Det er spesielt tilrådelig å bruke elektrostimulering for langsiktige pasienter, i hvem aktiv restorativ gymnastikk er vanskelig eller umulig. For tiden er det mange forskjellige enheter som tillater å bruke denne metoden hjemme under tilsyn av behandlende lege klinikker.

Når du bruker biofeedback metode Pasienten utfører visse oppgaver og samtidig, sammen med legen, mottar hørbare eller visuelle signaler om ulike funksjoner i organismen hans. Denne informasjonen er viktig for legen å vurdere dynamikken i utvinning, og pasienten gir deg også mulighet til å øke reaksjonshastigheten, hastigheten og nøyaktigheten av handlinger, samt observere positive resultater fra øvelsene. Metoden er som regel realisert ved hjelp av spesielle dataprogrammer og spill.

Rehabilitering ved hjelp av biofeedback-metoden (BFR)

Sammen med passiv og aktiv kinesitherapi gir en god effekt også en applikasjon etter en slagmassasje, spesielt med tilbøyelighet til spasticitet og langsiktig rehabiliteringsrehabilitering. Det utføres ved hjelp av konvensjonelle teknikker og har ingen signifikante forskjeller fra det i andre nevrologiske sykdommer.

Det er mulig å starte en massasje på sykehuset tidlig i post-strokeperioden. Dette vil hjelpe en massør på et sykehus eller rehabiliteringssenter. I fremtiden kan en massasje hjemme også bli betrodd til en spesialist, eller slektninger kan mestre sine grunnleggende prinsipper.

Gjenopprette tale- og minnefunksjonen

Restaurering av tale etter et slag er et viktig stadium, først og fremst, sosial rehabilitering av pasienten. Jo raskere kontakten er etablert, desto raskere blir det mulig å komme tilbake til det normale livet.

Tale kapasitet lider i de fleste av dem som har hatt et slag. Dette kan skyldes ikke bare en funksjonsfeil i ansiktsmuskulaturen og artikulasjonen, men også å skade talesenteret som ligger i høyrehåndede mennesker på venstre halvkule. Med nederlaget til de relevante delene av hjernen, kan evnen til å reprodusere meningsfulle setninger, telle og også forståelse av omvendt tale forsvinne.

For å hjelpe pasienten i tilfelle slike forstyrrelser, vil spesialisten - talet terapeut - aphasiologen komme. Ved hjelp av spesielle teknikker og konstant trening vil han ikke bare hjelpe pasienten, men gi også råd til sin familie og venner om videre utvikling av tale. Å gjennomføre øvelser for å gjenopprette tale bør starte så tidlig som mulig, klasser skal være vanlige. Familiens rolle i tilbakevending av evnen til å snakke og kommunisere med andre kan ikke overemphasized. Selv om det virker som pasienten ikke forstår noe, må du ikke ignorere ham og isolere ham fra kommunikasjon. Kanskje, selv uten evne til å si noe, er han godt klar over den talte talen. Over tid vil han begynne å uttale enkelte ord, og deretter hele setninger. Restaureringen av tale bidrar også til å returnere evnen til å skrive.

Flertallet av pasientene som har hatt et slag, er minnet ødelagt. De husker ikke de siste hendelsene i deres liv, slektninger til slektninger kan virke ukjente for dem. For å gjenopprette minnet må du kontinuerlig trene den med enkle øvelser og teknikker. På mange måter kan disse øvelsene minne deg om klasser med små barn. Så, med pasienten er det mulig å lære barnehagerymer, som lett blir husket og reprodusert. Først er det nok å huske en setning, så en hel stanza, gradvis komplisere og øke mengden av lagret materiale. Når du gjentar setningene, kan du bøye fingrene, danner ekstra assosiative forbindelser i hjernen.

I tillegg til rim kan du huske hendelser fra pasientens liv, hvordan dagen gikk, hva skjedde et år eller en måned siden, og så videre. Som minne blir tal og kognitive funksjoner gjenopprettet, man kan fortsette å løse kryssord, og huske ulike tekster.

Klasser for gjenopprettelse av minne er nyttige for å tilbringe hele tiden: for mat, når du rengjør huset, på tur. Det viktigste er at de ikke skal gi pasienten angst og forårsake negative følelser (minner om ubehagelige hendelser fra fortiden).

Video: øvelser for å gjenopprette tale med afferent afasi

Psykologisk og sosial rehabilitering

I tillegg til å ta vare på pasienten etter et slag, gjenopprettelse av motoriske og kognitive funksjoner, spiller psykologisk og sosial tilpasning en viktig rolle. Det er spesielt viktig hos unge og dyktige pasienter med en liten mengde hjerneskade, som sannsynligvis kommer tilbake til deres tidligere livsstil og arbeid.

Gitt det mulig smertesyndrom, manglende evne til å utføre de vanlige handlingene, delta i det offentlige liv, og behovet for konstant hjelp fra andre, er slike pasienter utsatt for depresjon, irritabel og tilbaketrukket. Oppdrag av slektninger er å gi et støttende psykologisk miljø i familien, støtte og oppmuntre pasienten.

Noen ganger er det hallusinasjoner etter et slag, og pasienten kan beskrive dem til deres slektninger. I slike tilfeller, vær ikke redd: for å eliminere dem, er det tilstrekkelig å foreskrive spesielle medisiner.

De utførte rehabiliteringstiltakene bør svare til den virkelige funksjonelle evnen til organismen, idet man tar hensyn til dybden av nevrologiske lidelser. Ikke isoler pasienten, med henvisning til tap av evnen til ordinær tale eller glemsomhet - det er bedre å fortelle ham det riktige ordet eller instruere en ukomplisert lekser. For mange for effektiv utvinning og optimistisk holdning til øvelser, er det viktig å føle seg nødvendig.

I tillegg til å skape et hjem av psykologiske komfort, gir god effekt klasser med terapeuten, og når det er nødvendig - reseptbelagte legemidler (sedativa, antidepressiva).

Sosial tilpasning spiller en viktig rolle i retur til det normale livet. Det er bra når det er en mulighet til å gå tilbake til det forrige arbeidet eller å utføre en annen, enklere. Hvis en person allerede er pensjonert eller hvis det er uregelmessigheter som ikke tillater ham å jobbe, må du se etter andre sosialiseringsmetoder: å besøke teater, utstillinger, hobbyer.

Spesialisert sanatorium er en annen metode for sosial tilpasning. I tillegg til fysioterapi, økter med ulike spesialister, mottar pasienten noen ganger en nødvendig forandring av miljøet og ytterligere kommunikasjon.

Forebygging av sen komplikasjoner og gjentatte slag

De fleste pasienter og deres slektninger er interessert i spørsmålet: hvordan å unngå tilbakefall av en forferdelig sykdom og dens komplikasjoner i fremtiden? Hva er behandlingen etter et slag? For dette er det tilstrekkelig å observere enkle forhold:

 1. Fortsettelse av de initierte rehabiliteringsmåtene (treningsbehandling, massasje, minne og taletrening);
 2. Bruk av fysioterapeutiske metoder for påvirkning (magneto-, laserterapi, varmebehandling) for å bekjempe økt muskelton i de berørte lemmer, tilstrekkelig analgesi;
 3. Normalisering av blodtrykk (med blødningshistorie og tilstedeværelse av hypertensjon), utnevnelse av antiaggreganter (med iskemisk hjerneskade);
 4. Normalisering av en livsstil med unntak av dårlige vaner, overholdelse av diett etter et slag.

Generelt er det ingen strenge begrensninger og betydelige egenskaper i ernæring, så det er alt etter et slag som ikke kan skade en sunn person.

Imidlertid er det nødvendig å ta hensyn til den samtidige patologien og arten av endringene. Hvis funksjonen til bekkenorganene er forstyrret, er pasientens løgnestilling tilrådelig å utelukke matvarer som bidrar til å redusere tarminnholdet, men øker andelen av grønnsaksalat, frukt og korn. For å unngå forstyrrelser fra urinsystemet, er det bedre å ikke bli involvert i surt, saltt og også retter fra sorrel.

Kosthold i hjerneslag beror på mekanismen for akutt cerebrovaskulær ulykke og tidligere årsaker. Så med blødninger på grunn av hypertensjon, er det bedre å ikke spise salt mat, rikelig med drikke, sterk kaffe og te.

Det er nødvendig å følge et anti-arterosklerotisk diett etter et iskemisk slag (hjerneinfarkt). Med andre ord er det ikke nødvendig å gi preferanse til fete, stekte retter, lett tilgjengelige karbohydrater, noe som bidrar til utviklingen av aterosklerotisk lesjon i de vaskulære veggene. Det er bedre å erstatte dem med fettfattig kjøtt, grønnsaker og frukt.

Stroke og alkohol er uforenlige ting, uavhengig av om infarkt eller blødning forekom hos pasienten. Bruk av selv små doser alkohol fører til økning i hjertefrekvens, økt blodtrykk, og kan også bidra til vaskulær spasme. Disse faktorene kan forårsake et gjentatt slag med forverring av nevrologiske lidelser og til og med dødelig.

Mange pasienter, spesielt unge, er interessert i om sex er tillatt etter et slag. På grunn av ulike undersøkelser har forskere ikke bare vist at det ikke er skade, men også fordelene ved rehabilitering. Det er imidlertid visse nyanser forbundet med en alvorlig sykdom:

 • Mulig forstyrrelse av funksjonen til det urogenitale systemet, redusert følsomhet og styrke;
 • Inntak av antidepressiva, irritabilitet og apati med nedsatt seksuell lyst;
 • Motorforstyrrelser som gjør seksuell kontakt vanskelig.

Med en gunstig nåværende gjenopprettingsperiode er det mulig å vende tilbake til normale ekteskapelige forhold, så snart pasienten føler seg sterk og lyst. Den moralske støtten og varmen til ektefellen vil også bidra til forbedring av den psyko-emosjonelle tilstanden. Moderat fysisk aktivitet og positive følelser vil ha en ekstremt gunstig effekt på videre utvinning og tilbake til et fullt liv.

Konsekvensene av slag for total menneskelig helse er direkte avhengig av volum og lokalisering av lesjonen i hjernen. I alvorlige og omfattende slag er komplikasjoner fra andre organer uunngåelige, de vanligste som er:

 1. Inflammatoriske prosesser i luftveiene (kongestiv lungebetennelse hos pasientene i sengetøy);
 2. Krenkelse av bekkenorganens funksjon med sekundær infeksjon (blærebetennelse, pyelonefrit);
 3. Bedsores, spesielt med feil omsorg;
 4. Minske peristaltikk i tarmene med å senke innholdet langs den, noe som er fulle av utviklingen av kronisk betennelse, forstoppelse.

Å ta vare på en pasient som har hatt et slag, må huskes at en person som plutselig mistet sin tidligere livsstil, evnen til å jobbe og kommunisere i sitt vanlige miljø, krever ikke bare moralsk støtte, men også kjærlighet og godhet.

Generelt skjer rehabilitering etter et iskemisk hjerneslag raskere og lettere enn etter blødning. Mange pasienter kommer tidlig tilbake til sin vanlige livsstil tidlig nok, og unge og ufrivillige mennesker gjenoppretter selv ferdigheter i sitt tidligere arbeid. Utfallet og konsekvensene av sykdommen er avhengig av tålmodighet, utholdenhet og ønske om utvinning, ikke bare hos pasienten, men også av hans slektninger. Det viktigste er å tro på et vellykket resultat, så et positivt resultat vil ikke ta lang tid å vente.

Les Mer Om Fartøyene