Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Er hjertearytmi og konsekvensene farlige?

Hver av oss er kjent med situasjonen når det ser ut som at hjertet nå kommer ut av brystet. Dette er en arytmi i hjertet, konsekvensene av dette kan være mest beklagelige. De skader ikke bare kardiovaskulærsystemet, men også hele kroppen. Tross alt er hjertet motoren som driver hele organismen, som sikrer sin livsviktige aktivitet. Og hjertets arbeid er avhengig av at nervesystemet fungerer riktig.

De fleste tar ikke alvorlig symptomene på arytmi, og tror at du bare trenger å hvile eller roe ned - og problemet skal avgjøre seg selv. En slik holdning til deres helse, forverrer de bare situasjonen, forverrer deres helse. Hvis tiden ikke er tatt for å eliminere de første symptomene, vil konsekvensene av hjertearytmi føre til alvorlige komplikasjoner.

Hvordan hjertet fungerer

På stedet der de hule venene strømmer inn i hjertet, er det en sinusknut som er ansvarlig for utseendet av nerveimpulser. Hjertets rytme avhenger av hvordan det fungerer. I hjertekontraksjoner forsvinner synkronitet, noe som fører til arytmi.

De viktigste konsekvensene av en slik synkroniseringssvikt er tromboembolisme, bradykardi, takykardi, fibrillasjon og hjertefladder.

Tromboembolisme oppstår hvis blodet begynner å stagnere i årene. Stasisen blir provosert av atriens svake arbeid, som krymper ganske svakt og ikke pumper blodet i riktig volum. Men hjertets ventrikler begynner å trekke seg oftere enn nødvendig. Så snart hjerterytmen er gjenopprettet og blodstrømmen går tilbake til det vanlige kurset, bryter de dannede blodproppene seg bort og går inn i sirkulasjonssystemet. De alvorligste konsekvensene i dette tilfellet kan være følgende fenomener:

 • trombose av lungearterien;
 • trombose av cerebral fartøy;
 • trombose av tarmens mesenteri;
 • trombose i venene på underekstremiteter.

Tromboembolisme og dens konsekvenser

Det første tilfellet er den farligste. Hvis en trombose kommer inn i arterien som foder lungene, slutter den å virke, pusten stopper og personen dør av kvelning. I mangel av rettidig assistanse fører slike tromboser til pasientens død.

Å få en stor sirkulasjon i blodsirkulasjonen i hjernen, fremkaller blodpropper utviklingen av et slag, og i sjeldnere tilfeller faller en person inn i koma. Situasjonen gir til behandling, men etter de overførte komplikasjonene forblir mange pasienter for alltid uføre. De er alvorlig forstyrret eller helt tapt tale, lammelammelse oppstår på den ene siden av kroppen eller det oppstår fullstendig immobilitet. For å gjenopprette de gamle ferdighetene og returnere personen til selvbetjening, er det nødvendig med langt og hardt arbeid, nøye omsorg for nære personer og interne krefter hos pasienten.

Trombose av tarmens mesenteri fører til at delene dør og forstyrrelsen av fordøyelsessystemet. Trombi fanget i ekstremitetens vener fører til utvikling av gangrene. Hvis du merker sykdommen til tiden, kan du utføre en operasjon for å trenge gjennom blodårene, men bare hvis vevnekrose ikke har begynt. Hvis døden oppstår, er det bare en vei ut - amputasjon.

En mer sjelden komplikasjon av hjertearytmi

Misbruk av hjertet kan føre til bradykardi. Denne reduksjonen i antall hjerteslag er mindre enn 40 slag per minutt med en sunn hastighet på 60-90 slag.

Faren for et slikt sjeldent hjerterytme er at blodet beveger seg sakte gjennom blodårene og arteriene, og dette fører til en reduksjon i produksjonen av næringsstoffer og oksygen av vev og organer i hele kroppen. Som et resultat - pre-stupor stater, svakhet, apati, tinnitus, svimmelhet og nedsatt synsstyrke. Det er tilfeller av fullstendig bevissthetstap, men før det kan en person varsle andre om forverringen av tilstanden deres.

Når denne tilstanden kommer for første gang, kan en person bli veldig redd. Hvis pasienten er klar over sykdommen, så for å eliminere manifestasjoner, kan du installere en pacemaker, som vil spørre hjertet riktig rytme. Med normal hjerterytme er denne enheten i "hvilemodus", men så snart hjertefrekvensen faller, slås den på.

Fare for takykardi

Den motsatte komplikasjonen av hjertearytmi er takykardi. Hun har en rask hjertefrekvens, mer enn 90 slag per minutt. Det er umulig å hoppe over en slik stat - hjertet begynner å knuse vilt i brystet, templene banker på templene, pulsen går av skalaen. I en normal tilstand føles en person ikke hjertet, og med en takykardi vil disse følelsene ikke passere ubemerket.

Takykardi er farlig fordi det kan føre til en slik alvorlig tilstand som et tilbakefall av arytmi og er en oppskrift for paroksysmal atrial tachycardia eller ventrikulær. Den andre formen av sykdommen er farligere. vanskelig å gi medisiner og behandlingsprosedyrer. Slike komplikasjoner fører til overbelastning av hjertemuskelen. Med hjelp av medisiner, kan hjertefrekvensen gjenopprettes til normal veldig raskt, men i en periode med funksjonsfeil blir den veldig sliten, og overbelastning fører til en økning i størrelsen. Hvis slike forhold forekommer svært ofte, vokser overbelastningen flere ganger, og hjertet begynner å hypertrofi. Jo større størrelsen på hjertemusklene er, desto mer oksygen trenger det å fungere riktig. Som et resultat er det oksygenmangel, senere - koronar hjertesykdom og til slutt - hjerteinfarkt.

En av manifestasjonene av takykardi er fibrillering og fladdring av hjertet. I denne tilstanden kan hjertefrekvensen pr. Minutt nå 200-400 i første omgang og 300-600 i andre. Disse nedskrittene er utilstrekkelige. Disse fenomenene er ekstremt farlige, medisiner kan ikke stoppe dem, så i tilfelle slike komplikasjoner er det nødvendig å kontakte legen for akuttintervensjon.

Alle manifestasjoner av takykardi fører til overbelastning av hjertet og gradvis reduseres dets grunnleggende funksjoner, vev og organer slutter å motta oksygen i riktig mengde. I noen tilfeller utfører det utvidede hjertet fortsatt de funksjonene som er tildelt det, men den vanlige belastningen blir gradvis uutholdelig, og dette fører til utvikling av hjertesvikt. Dens viktigste manifestasjoner er stagnasjon av blod i vev og organer av organer, som også har karakteristiske eksterne tegn. Dette er hevelse i kroppens nedre ekstremiteter, spesielt på slutten av dagen etter hardt arbeid eller langvarig stående.

Utvidelsen av leveren og milten på grunn av akkumulering av overskytende blod i dem fører til forstyrrelse av deres arbeid. Stagnerer blod og i lungene, som uttrykkes av kortpustethet, hoste, manglende evne til å ta dypt pust. Den sistnevnte tilstanden er den farligste, fordi etter en viss periode begynner stagnerende væske å trenge inn i omgivende vev og fører til utseende av ødemet. I denne komplikasjonen er det viktig å gjenkjenne sykdommen i tide og ta tiltak for å behandle den, for å fjerne trusselen mot pasientens liv. Hevelse i lungen er lett å behandle, men bare hvis det diagnostiseres i tide. Hvis sykdommen er funnet sent og tilstanden er kritisk, bør pasienten straks tas til sykehuset for å gi medisinsk behandling og gjenoppliving.

Konsekvenser av arytmi

Hjertearytmi er ikke en ufarlig reaksjon av kroppen til en stressende situasjon eller fysisk anstrengelse, og den første klokken er en alvorlig hjerteproblemer. Dette er en svært alvorlig og farlig manifestasjon av de eksisterende lidelsene i kardiovaskulærsystemet. Komplikasjoner, som det kan føre til, er svært vanskelig, det er helt umulig å gjenopprette pasientens helse etter dem. Konsekvensene kan være svært forskjellige, opp til et dødelig utfall. Derfor er det viktig å vende seg til kardiologen i tide, kontrollere hjertemuskelen og ta en riktig og rettidig diagnose.

Ikke prøv å eliminere manifestasjonene av arytmi selv. Alle behandlingsmetoder og medisiner bør bare bestemmes av den behandlende legen og tas under streng kontroll i visse doser.

Hvis noen andre behandlingsmetoder, spesielt folkemengder, blir brukt, bør de også bli informert til legen.

Med arytmi er selvmedisinering en svært farlig bane, ofte med det mest katastrofale utfallet.

Mulige konsekvenser av hjertearytmi

 • Hvordan denne kroppen fungerer
 • Overtredelse av rytme: konsekvenser
 • Sjeldne konsekvenser av sykdommen
 • Hva er farlig for takykardi
 • Oppsummering

Effektene av hjertearytmi kan skade hele kroppen. Dette er et ganske komplisert organ som gir nesten helt vitale aktiviteter i kroppen. Hjertet har sitt eget sirkulasjonssystem og innervering. Spesielt avhenger arbeidet av funksjonen av sitt eget nervesystem.

Hvordan denne kroppen fungerer

I området av sammenløpene til de hule venene er det en sinusknutepunkt - en generator av nerveimpulser. Basert på hans arbeid og bygger et hjerteslag. Den dannede puls passerer gjennom hjertets ledningssystem - fra sinusnoden til atrioventrikulæret, som ligger på grensen med ventrikkene. Fra sin spenning føres til strålen gren blokken, kommer til stedet for dets gaffeldeling inn i høyre og venstre grener, og fra dem i mindre fibre (Purkinjefibre) eksitasjon går til kardiomyocytter.
Dermed oppstår en normal hjerteslag.

Men noen ganger utvikler en slik situasjon når den normale hjerterytmen blir av, får hjertet til kontrakt begynner asynkront, som utvikler hjertearytmi (hjertefrekvens i feil).

Overtredelse av rytme: konsekvenser

En av de viktigste konsekvensene av hjertearytmi er tromboembolisme. Hvorfor utvikler det?

Vanligvis begynner trombi å være et resultat av stagnasjon av blod i non-contracting atria. Et slikt bilde kan observeres med blokkering av sinus og overdreven aktivitet av det atrioventrikulære veikrysset. Ventrikkene samtykker i en rask rytme, og atria står stille. Etter å ha gjenopprettet rytmen, trer trombdataene inn i store og små sirkler i sirkulasjonen.

Hjertearytmier kan ha slike store konsekvenser:

 1. Den største faren er trombose av pulmonal arterie (PE), spesielt trunken før bifurcation. Denne tilstanden er blant nødsituasjonen. Hvis du ikke gir hjelp i 100% av tilfellene, er utfallet dødelig.
 2. Tilstedeværelsen av blodpropper i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen bærer også en fare, spesielt hvis blodproppene kommer inn i hjernens kar. I dette tilfellet utvikler et slag, og i blokkaden av de store stammene i Willis-sirkelen, et koma. Strokes er farlig for å bryte sosiale funksjoner og menneskelige egenskaper. Mange pasienter som har overført dem mister sin evne til å snakke, selvbetjening. Det er mulig å gjenopprette disse tapte ferdighetene daglig med pasienten og riktig omsorg.
 3. Fare for trombose av tarmens mesenteri, noe som fører til nekrose.
 4. ekstremiteter tromboembolisme fører til utvikling av koldbrann, den eneste vei ut av denne situasjonen - eller nødstilfelle trombolyse (vevsdød hvis symptomene på ennå), eller amputasjon av lemmet (hvis irreversible endringer i vev og deres ikke-levedyktighet).

Sjeldne konsekvenser av sykdommen

Hjertearytmi har en så sjelden komplikasjon som bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til mindre enn 40 per minutt (normal hjertefrekvensreduksjon i rytmen på 60-90 slag).

Det er farlig fordi det reduserer blodtilførselen til mange organer, inkludert hjernen. Som et resultat kan besvimelse utvikle seg. De er preget av tilstedeværelse av aura (generell ubehag, svimmelhet), bevissthetstap og gjenopprettingstid. Pasienten har tid til å advare andre om tilstanden hans før han mister bevisstheten.

Noen ganger kan en person som ikke vet om denne egenskapen i kroppen, være veldig redd. Den eneste veien ut av denne situasjonen - med jobben å sette pacemaker viss puls (ikke mindre enn 60 ppm), forutsatt at det er inkludert reduksjon i hjertefrekvens under 30-40 slag.

Tilstand, det motsatte av bradykardi, takykardi. Den er preget av en hjertefrekvens over 90 slag per minutt. Pasienten kan føle at rytmen av sammentrekninger har blitt hyppigere, ifølge sin puls, når han legger hånden til hjerteområdet. Normalt føler en person ikke hjertet sitt arbeid.

Hva er farlig for takykardi

Ganske ofte mot bakgrunnen kan det forekomme tilbakefall av arytmier, noe som resulterer i utvikling av paroksysmal atriell eller ventrikulær takykardi. Den ventrikulære formen av takyarytmi er farligere, da det er vanskeligere å justere med medisiner og kardioversjon.

I tillegg utvikler hjertebelastning med takyarytmier. Hvis akselerasjonen av hjertefrekvensen raskt stoppes, er trusselen mot hjertet når det gjelder tretthet og økning i størrelse ikke. Men med hyppige tilfeller av hjertebanken, klare det ikke overbelastning og reagerer på det med hypertrofi av myokardiet. Fordi volumet av hjertet har økt, trenger han mer oksygenert blod for normal funksjon. Som et resultat begynner det å oppleve oksygenmangel, som uunngåelig fører til iskemi, og i det etterfølgende - til hjerteinfarkt.

Den største faren er utviklingen av fibrillering og fluttering av hjertet. Disse forholdene er preget av en hjertefrekvens på henholdsvis 200-400 og 300-600, men disse reduksjonene er utilstrekkelige. Stater er blant de farlige, i tilfelle deres utvikling er en uavhengig gjenopprettelse av tilstanden umulig, er det nødvendig med akutt medisinsk inngrep (defibrillering eller kardioversjon).

Hvis hjertemusklens overbelastning utvikler seg, mister den gradvis sin evne til å utføre sin grunnleggende funksjon (tilførsel av blod til vev og organer). Gradvis økende i størrelse, for en tid kan det fortsatt kompensere for mangel på blodsirkulasjon i organene. Men over tid slutter hjertet å takle den byrden som påføres det, noe som fører til utvikling av hjertesvikt.

Det manifesterer sig i stagnasjon av blod i vev og organer. De viktigste symptomene på dette er:

 • hevelse i ekstremiteter (nær slutten av arbeidsdagen);
 • fylde av leveren og milten;
 • stagnasjon av blod i lungekarrene.

Stagnerende væske i lungens fartøy svømmer til slutt fra karet inn i det omkringliggende vevet, noe som fører til utvikling av lungeødem.

Tilstanden er livstruende, så det er ekstremt viktig å bestemme graden av risiko og ta de nødvendige tiltakene i tide.

Lungeødem er lett å stoppe, men du trenger tid til å mistenke sin utvikling og iverksette nødvendige tiltak på akutten levering av en pasient på sykehuset eller intensivavdeling.

Oppsummering

Således er hjertearytmi et ganske formidabelt brudd på arbeidet i denne kroppen. Listen over mulige komplikasjoner som utvikles etter en forstyrret rytme er ganske imponerende. Det er på grunn av dette at det er ekstremt viktig å korrekt diagnostisere rytmeforstyrrelser og ta passende tiltak.

I tillegg, hvis det er en arytmi i hjertet, bør du ikke forsøke å stoppe det selv. Behandlingen bør koordineres med en lege som bestemmer den nødvendige dosen og kan forutsi mulige komplikasjoner. Selvmedisinering i dette tilfellet kan bare forverre tilstanden, så det er bedre å konsultere en spesialist.

Konsekvenser av hjertearytmi

En av de vanskeligste delene av kardiologi er arytmologi (en egen klinisk disiplin som omhandler korrigering av ulike hjertearytmier). Den patologiske tilstanden som oppstår ved en funksjonsfeil i hjertets ledningssystem, som sikrer organets evne til rytmiske sammentrekninger, kalles hjertearytmi. Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

De viktigste elektrofysiologiske funksjonene til hjertevev inkluderer automatikk, ledningsevne, spenning, kontraktilitet og refraktivitet. Når takle ledningsevne (cellers evne til å utføre elektriske impulser) eksitabilitet (evne til hjertet blir eksitert under påvirkning av impulser) og automatikk (automatisk generering av pulssignaler) hyppigheten av feil oppstår, og korrekt sekvens av hjerterytmen sammentrekninger, d.v.s. Det koordinerte arbeidet i kroppen er forstyrret. I klinisk praksis kalles denne patologiske tilstanden, som forekommer under påvirkning av en eller flere etiologiske faktorer, arytmi.

Årsakene til arytmier

Det er mange grunner som utløser utviklingen av hjertearytmier. De er ekstrakardiale (utkardiale), hjerte og idiopatiske.

Ekstrakardiale faktorer

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Stressfulle situasjoner;
 • Narkotikaforgiftning (hjerterytmeforstyrrelse, forårsaket av diuretika, hjerteglykosider, antiarytmiske og psykotrope legemidler, adrenomimetika av indirekte virkning);
 • Nikotin eller alkoholforgiftning;
 • Koffeinforgiftning;
 • Endokrine patologier (hypertyreose);
 • Organiske og funksjonelle lesjoner i sentralnervesystemet;
 • Elektrolytt ubalanse (diaré, oppkast, dehydrering av kroppen);
 • Overoppheting eller hypotermi i kroppen;
 • Dysfunksjon av det autonome nervesystemet;
 • PMS (premenstruelt syndrom);
 • Insekt biter;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Feokromocytom (binyretumor);
 • Elektriske og mekaniske skader;
 • Genetiske faktorer (arvelig kardiomyopati).

Hjertefaktorer

 • Hjertesvikt;
 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • Arteriell hypertensjon;
 • Medfødte og anskaffe hjertefeil;
 • Myokarditt er smittsom og ikke-smittsom;
 • Kirurgiske inngrep og diagnostisk manipulering av hjertet.
 • Aldersrelaterte sklerodegenerative forandringer i myokardiet og hjertets ledningssystem (erstatning av muskelceller i hjertemuskulaturen med fibrøst vev).

Mekanismen for arytmi

Det ledende hjertesystemet, som består av spesialiserte celler som produserer og utfører elektriske impulser, sikrer at organet fungerer som det skal. I sinusnoden (rytmestyreren som befinner seg i den øvre delen av høyre atrium), produseres et pulsignal som utløser sammentrekningen av hjertet. Videre strekker den seg til atriumet, og deretter til henholdsvis ventriklene, som forårsaker deres sammentrekning. På grunn av det faktum at hver cardiomyocyte (celle ledningssystemet) har evnen til periodisk å generere elektriske pulser, er det en mulighet for å få over pacemakeren pulser. Det er imidlertid tilfeller når ikke alle pulsene fører til reduksjon i hjertet, eller et pulsignal forårsaker flere sammenføyninger. Alle disse situasjonene forårsaker ulike brudd på hjerterytmen.

Kliniske former for arytmi

 1. Takykardi (ventrikulær og supraventrikulær).
 2. Bradykardi.
 3. Arytmi.
 4. Brudd på intraventrikulær og atrioventrikulær ledningsevne.
 5. Dysfunksjon av sinuskoden.

Av naturen til det kliniske kurset, er hjertearytmier permanent og forbigående, kan være akutte og kroniske.

Symptomer på takyarytmier (takykardi)

Avhengig av lokalisering av kilden til hjertearytmier, er takyarytmier delt inn i ventrikulær og supraventrikulær.

Kliniske tegn på atrieflimmer

Atrieflimmer, eller atrieflimmer, er den vanligste lidelsen karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen til 600 slag per minutt. Det kan være vedvarende, vedvarende og paroksysmal. De mest karakteristiske symptomer på atrieflimmer hjertebank, kortpustethet, ubehag, stikkende smerte eller i hjertet, øket svetting, hyppig vannlating og muskelsvakhet. Pasienter klager over å føle urimelig frykt, en tilstand av panikk, svimmelhet og svimmelhet observeres ofte.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en patologisk tilstand ledsaget av paroksysmer (hjertebank) med en hjertefrekvens på 140-220 slag per minutt. Plutselig utvikling og plutselig redusert forstyrrelse av hjertepulsering, karakterisert ved en bevaret regelmessig rytme, kan ha en annen varighet (fra flere sekunder til flere dager).

Avhengig av lokaliseringsstedet for fokuset på excitasjon, er paroksysmal takykardi delt inn i 3 former: preeksentrisk, ventrikulær og atrial-ventrikulær. Angrep av arytmi er ledsaget av svimmelhet, følelse av nummenhet og sammentrekning i brystet, i hjerteområdet, støy i ørene. Noen pasienter kan oppleve nevrologiske symptomer (svekkelse av frivillige bevegelser (hemiparese), taleforstyrrelser). Også karakteristiske tegn på paroksysmal takykardi inkluderer en liten økning i kroppstemperatur, kvalme, akkumulering av gasser i tarmen, økt svette. Etter et angrep utvikler pasienten polyuria (frigjøringen av en stor mengde urin med lav tetthet). Med langvarig supraventrikulær arytmi, er det en dråpe i blodtrykket, en sterk svakhet utvikler seg, og synkope er mulig.

Symptomer på sinus bradykardi

Denne typen arytmi er preget av en hjertefrekvens som ikke overstiger 60 slag per minutt. Oftest utvikler bradykardien mot bakgrunnen av organiske lesjoner i hjertet. Uregelmessig hjerterytme (puls under 40 slag per minutt) er ledsaget av svakhet, klebrig kaldsvette, smerter i hjertet, svimmelhet, blodtrykk ustabilitet, mulig kortvarig tap eller forvirring, svekket hukommelse og konsentrasjon, kortvarige synsforstyrrelser. Den farligste tilstanden med bradykardi er kramper (angrep av Morgani-Adems-Stokes), som varer i et minutt. I fravær av rettidig medisinsk behandling, kan angrepet bli forlenget og føre til en pusteopphør.

Symptomer på ekstrasystolen

Extrasystole er et brudd på hjerterytmen, preget av forekomst av en eller flere ekstraordinære sammentrekninger av hjertemuskelen. De mest karakteristiske symptomene på sykdommen inkluderer hjerteslag, et kortvarig stopp og en påfølgende spenning. Ofte klager pasienter på brystsmerter, mangel på luft, en følelse av frykt og urimelig angst, økt svetting. Avhengig av lokalisering av eksitasjonsfokus er ekstrasystoliske lidelser i hjerterytmen atrielle, ventrikulære og atrioventrikulære (atrioventrikulære).

Diagnose av arytmi

Den første fasen av diagnosen hjerterytmeforstyrrelser inkluderer innsamling av anamnese og fysisk undersøkelse av pasienten.

Instrumentelle diagnosemetoder inkluderer ikke-invasive og invasive undersøkelsesmetoder. Pasienten er tildelt:

 • EKG (elektrokardiografi) av hjertet;
 • Holter overvåking (EKG, utført i løpet av dagen eller flere dager);
 • ekkokardiografi;
 • ultralyd;
 • transesofageal elektrofysiologisk studie (CHEPI) av hjertet;
 • intrakardiell elektrofysiologisk studie (VEI);
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • test med fysisk aktivitet (under kontroll av EKG, blodtrykk, puls og generell helse til pasienten);
 • en generell blodprøve;
 • blodprøve for INR (internasjonalt normalisert forhold);
 • biokjemisk blodprøve

Arrytmi behandling

Valget av terapeutisk taktikk utføres under hensyntagen til årsaken, forstyrrelsen av hjerterytmen og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Medisinsk behandling av arytmi

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Pasienter med kronisk kardiovaskulær sykdom (iskemisk hjertesykdom, kronisk hjertesvikt, hypertensjon) i tillegg til antiarytmika anbefales å motta ACE-hemmere og statiner, diuretika, midler som reduserer blodtrykket, kombinasjonsterapimidler og så videre.

Kirurgiske behandlingsmetoder

 1. ECS (elektrokardiostimulering).
 2. Implantasjon av en cardioverter-defibrillator.
 3. Radiofrekvens (kateter) ablation.

Forebygging av arytmier

For å hindre utvikling av hjerterytmeforstyrrelser, bør følge alle medisinske anbefalinger om behandling av den underliggende sykdom (hypertensjon, hypertyroidisme, koronar hjertesykdom, aterosklerose Cardiosclerosis, medfødt og ervervet hjertesykdom, mitralstenose, etc.).

For å forhindre atrieflimmer anbefales det at pasienten balanserer kostholdet, nekter sterk kaffe, te og brennevin. En viktig faktor for å hindre og hemme utviklingen av sykdommen er moderat fysisk aktivitet, gå utendørs, avvisning av dårlig praksis å oppnå indre ro (mottak sedativer, motiverende), opprettholdelse av kroppsvekt i en stabil tilstand, kontinuerlig overvåking av blodsukker og kolesterol i blodet, høyverdig hvile og en drøm.

Opprinnelse av arytmi, konsekvenser og anbefalinger for behandling

Med normal funksjon reduseres hjertet kraftig og rytmisk, vi tar ikke engang oppmerksomhet på sitt arbeid, fordi vi ikke merker det. Men når det er noen endringer i hjertets arbeid, går det ikke ubemerket. Noen ganger kan endringer i hjerte muskelfunksjonen være forbundet med tilstanden av arytmi.
Arrhythmia er en tilstand av hjertet der hjertemuskelen slutter å fungere rytmisk, og begynner å trekke seg sammen og slappe av uten rytme, raskere eller langsommere enn normalt. Når en arytmi tilstand, spesielt atriell arytmi, kan uregelmessig hjerterytme variere fra mindre enn 50 hjerteslag pr minutt til mer enn 400 slag per minutt.
Svært ofte føles en person ikke syk, og bare på det mottatte elektrokardiogrammet (EKG) er det et klart brudd på hjerterytmen.

Opprinnelse til arytmi

Arrytmi i opprinnelsen er: medfødt, oppkjøpt og idiopatisk. Medfødt arytmi i hjertet er kjent fra fødselsmålet, og idiopatisk er en arytmi av ukjent opprinnelse. Og nettopp kjøpt, vanligvis atrieflimmer kan oppstå i løpet av en persons liv som en konsekvens av slike farlige og livstruende sykdommer som: koronar hjertesykdom, høyt blodtrykk og diabetes. Andre sykdommer kan ikke føre til atrieflimmer. Og selv de listede sykdommene fører ikke alltid til arytmi, selv om de øker risikoen for utseende.

Konsekvenser av arytmi

Med arytmi pumper hjertet fremdeles blod gjennom seg selv, som i en sunn tilstand. Likevel er arytmi ekstremt farlig på grunn av konsekvensene.

Konsekvenser av arytmi (komplikasjoner):

 • tromboembolisme;
 • Hjertesvikt.

tromboembolisme Det oppstår på grunn av arytmi på grunn av det faktum at med hyppig rytme av hjertet blodet ikke blir pumpet gjennom hjertet på samme måte som den pumpe og som en mikser pisker blodet i atria. Konsekvensen av dette er dannelsen i visse områder av hjertet av trombi, som til slutt bryter seg bort. En avskåret klump emboliserer (klosser den frittliggende partikkelen), som fører til angina, et hjerteinfarkt og et dødelig utfall, og en hjerne som fører til et slag og død.

Hjertesvikt, som oppstår på grunn av arytmi, manifesteres i en utilstrekkelig reduksjon av hjertemuskelen og manglende evne til å utføre sine funksjoner på å pumpe blod. Som et resultat begynner alle deler av kroppen å lide av mangel på ernæring og oksygen, noe som kan føre til en rekke alvorlige sykdommer.
Dermed er arytmi, med sin tilsynelatende harmløshet, en alvorlig sykdom. Umiddelbart etter diagnosen "arytmi", som vanligvis oppstår etter fjerning av elektrokardiogrammet (EKG), kommer pasienten under tilsyn av en kardiolog.

Anbefalinger for diagnosen "arytmi"

 1. Først av alt er konstant overvåking nødvendig for kardiologen for hele sykdomsperioden.
 2. Det er ekstremt viktig å følge alle foreskrevne medisiner. Selv i tilfelle at sykdommen er trukket tilbake og følt seg. Inntil det er fare for manifestasjon av konsekvensene (komplikasjoner) av arytmi, kan du ikke stoppe behandlingen. Konklusjoner om sykdomsavbrudd skal utføres av en kardiolog.
 3. Når arytmi er det viktig å redusere fysisk aktivitet. Når fysisk handling øker belastningen på hjertet. Dette resulterer i økt forekomst av hjerte-kar-sammentrekninger, som i sin tur kan bidra til å fremveksten av fenomener av hjertesvikt: kortpustethet, redusert utholdenhet under fysisk aktivitet, tretthet, hevelse av nedre lemmer og andre kroppsdeler. For å unngå dette bør lasten være forsiktig.
 4. Du kan ikke selvmedisinere og ta dine egne biologisk aktive kosttilskudd (BAA) og urter. Inntaket av slike legemidler bør godkjennes av kardiologen.
 5. fordi tilstedeværelsen av arytmier er ofte ikke følt av mennesker, er det nødvendig å foreta periodisk inspeksjon ved kardiolog (elektrokardiogram (EKG), kontrollere nivået av kolesterol og blodsukkernivået. Det er spesielt viktig periodisk gjennomgå slik behandling i en alder av 40 år og eldre. De tidligere diagnose "Arrhythmia", jo flere sjanser for vellykket behandling, og jo mindre er risikoen for komplikasjoner.

Arrytmi er en farlig sykdom, fremfor alt, dens konsekvenser. Likevel er det godt behandles. Det viktigste er å starte det så tidlig som mulig med problemene som er identifisert. Og påvisning av disse problemene blir sterkt tilrettelagt ved fjerning av elektrokardiogrammet (EKG).
Ta vare på hjertet, ta vare på det, og det vil krympe rytmisk og kraftig.

Konsekvenser av hjertearytmi

Konsekvenser av hjertearytmi

Hvis hjertet ditt begynner å slå hardere før et forretningsmøte eller før første date, så er dette normalt. Men plutselig uforklarlig føler svakhet, levende pust, svimmel, og hjertet begynte å slå så, som du kjører klokken tre uten å stoppe. Du trenger ikke å ta selvmord, ta en avtale med en kardiolog, da det er sannsynlig at du har hjertearytmi. Hvis du ikke tar medisiner, vil konsekvensene av hjertearytmi i hjertet som ikke er behandlet, være den mest uforutsigbare.

Risikoen for arytmi

Graden av arytmifare er avhengig av sin type:

- sinusarytmi. Denne formen av sykdommen skjer vanligvis hos unge mennesker, og hvis vi snakker jo farligere arytmi slik type hjerte, så er det stor fare. Noen spesiell behandling er ikke nødvendig, men noen ganger er det sagt at en alvorlig sykdom, som for eksempel anemi, ulike infeksjoner, hjernesvulst, eller dårlig sirkulasjon. I dette tilfellet er det nødvendig å bli undersøkt;

- atrieflimmer. Det skjer oftest. Denne sykdomsformen truer utviklingen av iskemisk slagtilfelle. Et alvorlig angrep av hjerteblokken kan forårsake hjernens iskemi. Hjertets arbeid er forstyrret så mye at blodvolumet som kommer ut i aorta, reduseres betydelig. Den mest følsomme for oksygen sult er hjernen, en person føler seg veldig svimmel og mister bevisstheten. Hvis angrepet varer mer enn fem minutter, kan en person dø;

- typer arytmi, sterkt redusere kontraktiliteten i hjertet. Hele kroppen begynner å lide av mangel på oksygen, og dette fører til lungeødem. Tromboembolisme kan oppstå fordi blod under og hjertefrekvens ikke bare pumpes gjennom pumpen, og pisket i atriene som mikser. Konsekvensen av dette fenomenet er dannelsen i et bestemt sted i hjertet av en trombose, som til slutt kan komme seg ut. En avbrutt trombus tresker hjertet og dette kan forårsake myokardinfarkt. Hvis trombosen sitter fast i nedre ekstremiteter, kan det være trombose av karene i nedre ekstremiteter etterfulgt av deres amputasjon.

Årsaker til arytmier:

- brudd som har oppstått i hjertet. Det kan være hjertesykdom, hjertesvikt, angina med hjerteinfarkt og mange andre lidelser;

- effekter på hjertet av giftige stoffer - alkohol og røyking;

- overskudd eller mangel på kalsium og kalium i blodet

- tar visse medisiner, spesielt ukontrollert, for eksempel stoffer som stimulerer vannlating.

Hvilken behandling kreves for arytmi og hvordan å forhindre utseende?

1. Det første trinnet er å finne årsaken som forårsaket hjerterytmeforstyrrelser og eliminere det. Pasienten skal ligge i ro og legge seg til hvilerommet. Enhver fysisk belastning er kontraindisert. Behandlingen er utpekt av legen. Prescribe medikamenter som normaliserer hjertefrekvensen og forbedrer hjertefunksjonen, generelt.

2. Ikke stole på en medisinsk hjelp. Du må ta vare på ditt hjerte. Avslutt røyking, begrens bruk av kaffe og alkohol. Må ikke ligge hel helg foran TV, svømming, yoga vil være veldig nyttig. Eller bare gå og ta en tur. Hjertet elsker frukt og grønnsaker, så du må spise mat som er rik på kalium: bananer, tørkede aprikoser, rosiner og bakt poteter. Prøv å ikke undergrave for stress, da de også legger deres negative avtrykk på hjertets arbeid.

Hjerte rytmeforstyrrelser: konsekvensene av arytmi, opprinnelsen til sykdommen og anbefalinger

Sykdommer som påvirker hjertearbeidet, påvirker tilstanden til hele kroppen negativt. Spesielt vanlig er ulike hjerteslag uregelmessigheter forbundet med strukturelle og funksjonelle sykdommer i orgel. Konsekvensene av arytmi er avhengig av opprinnelsen og funksjonene i sykdomsforløpet.

Arbeidet med kardiovaskulærsystemet

Patologiske endringer i hjertets rytme kan oppstå på grunn av ulike strukturelle og funksjonelle lidelser

Hjertet er en slags muskelpumpe, takket være arbeidet som blodet beveger seg gjennom fartøyene og nærer alle kroppens vev. Organets muskelaktivitet er organisert ved hjelp av interne og eksterne faktorer, men hovedrollen er spilt av ledende strukturer. Sekvensen av excitasjon og sammentrekning av hjertet kalles hjerterytmen.

Normalt avtaler ulike deler av kroppen på forskjellige tidspunkter. Mellom sammentrekningen av atria og ventriklene er det en liten pause, som blodet overføres helt fra en avdeling til en annen.

I begynnelsen opptrer impulsen i atriums sinusknudepunkt, hvorfra den senere sprer seg gjennom ledningselementene inn i ventrikkelens muskelvev. Det er sinusnoden som setter hovedparametrene til kroppen: frekvens, konsistens og rytme.

Kontraktil funksjonen til myokardiet er helt autonom. Den elektriske impulsen, som fører til at muskelcellene trekkes sammen, oppstår i sinusnoden uavhengig og passerer passivt inn i tykkelsen av hjertevevet. Eksterne hormonelle og nervefaktorer bare akselerere eller bremse kroppen for å tilpasse seg ulike funksjonelle behov i kroppen.

I løpet av aktiv fysisk aktivitet skal hjertet dermed levere blod raskere til skjelettmuskulaturen, slik at nervesystemet stimulerer en økning i hyppigheten av sammentrekninger.

Ved hvile kan kroppen også reduseres av ytre påvirkninger. Imidlertid kan ulike strukturelle og funksjonelle lidelser forårsake en patologisk forandring i kontraktil aktivitet.

Hva er en arytmi

I strid med kontraktil aktivitet i hjertet, lider kroppens vev av mangel på oksygen og næringsstoffer

Arrhythmia er en funksjonsforstyrrelse i hjertemuskelen, preget av unormal hjerteslag. Dette kan være et brudd på rytmen, sekvensen eller frekvensen av sammentrekning av hjertemuskelen. Kardiologer spesifiserer ofte at enhver rytme annet enn sinusrytme kan betraktes som en arytmi.

I de fleste tilfeller er unormal hjerteslag forårsaket av funksjonelle eller strukturelle patologier i myokardiet. I dette tilfellet er de kliniske manifestasjonene av sykdommen avhengig av patologens type og plassering. De viktigste formene av sykdommen er:

 1. For hurtige sammentrekninger (takykardi)
 2. For sakte sammentrekninger (bradykardi)
 3. For tidlig reduksjon
 4. Chaotisk reduksjon

Samtidig påvirker forstyrrelsen av kontraktilitet nesten alltid pumpefunksjonen til hjertet. Hvis sammentrekningen av ventriklene oppstår for tidlig, har blodet ikke tid til å strømme helt inn i arteriene, og kroppens vev lider av mangel på oksygen og næringsstoffer.

Det kaotiske arbeidet med hjertemuskelavdelingene er en farligere tilstand som kan føre til asystole. Likevel er mange former for sykdommen forårsaket av milde og ustabile lidelser, som ikke forårsaker alvorlige komplikasjoner.

Opprinnelsen til sykdommen

Fedme er en risikofaktor for arytmi

Etiologien til en kontraktil aktivitetsforstyrrelse kan være relatert til eksterne og interne faktorer. På dette stadiet er det nødvendig å skille klart mellom fysiologiske (normale) og patologiske forandringer i hjerterytme, da de førstnevnte er på grunn av myokardial tilpasning til belastninger på kroppen.

En kopp kaffe kan forårsake ekstrasystoler (ekstra hjerterytme) og økt hjertefrekvens, men dette er en naturlig reaksjon av en sunn kropp. Med arytmi er det tilfeldig feil i hjerteaktivitet forårsaket av strukturelle og funksjonelle patologier.

Hovedårsakene til sykdommen:

 • Iskemisk hjertesykdom er en patologi som er preget av utilstrekkelig blodtilførsel til organets celler. Iskemi er som regel en komplikasjon av koronararterien aterosklerose.
 • Endokarditt - en inflammatorisk lesjon av hjertets muskelvev
 • Elektrolyttblod ubalanse. Den kontraktile aktiviteten er avhengig av innholdet, natrium, kalium, kalsium og andre stoffer i den flytende delen av blodet.
 • Strukturelle endringer i muskelvev forårsaket av smittsomme sykdommer, hjerteinfarkt og andre faktorer
 • Medfødte og anskaffe avvik fra organets struktur. En spesiell rolle spilles av feil utvikling av ledende baner.
 • Valvulær patologi - forstyrrelse av strukturene som adskiller atriene fra ventriklene
 • Konsekvenser av å ta medisiner. Bivirkninger av glykosider og diuretika forårsaker ofte hjerteforstyrrelser.
 • Giftig skade på hjertevævet under røyking, alkoholisme og narkotikamisbruk

Som med enhver annen kardiovaskulær sykdom er utviklingen av patologi også forbundet med risikofaktorer. I tilfelle av arytmi, kjennetegnes følgende hovedfaktorer:

 • Eventuell historie med hjertesykdom
 • Kroniske sykdommer i luftveiene (bronkial astma, obstruktiv lungesykdom)
 • Utsatt hjertekirurgi
 • fedme
 • Høyt blodtrykk og høyt kolesterolkonsentrasjon i blodet
 • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen - redusere eller øke i syntesen av hormoner
 • Diabetes mellitus
 • Obstruktiv søvnapné er en lidelse der respiratorisk aktivitet stopper i en kort periode
 • Koffein misbruk

Det er viktig å forstå at risikofaktorer bare øker sannsynligheten for at sykdommen utvikler seg hos en bestemt pasient. De fleste av disse faktorene kan også påvirke utviklingen av andre kardiovaskulære patologi.

effekter

Ved en arytmi lider først og fremst hjernevæv

Arrytmi kan påvirke helsen til hele organismen, men vanligvis er konsekvensene av en rytmeforstyrrelse direkte relatert til myocardiums pumpefunksjon. Så, til de direkte konsekvensene av sykdommen, bør tilskrives det utilstrekkelige volumet blod som skyves i arterien, noe som fører til hjertesvikt.

For det første påvirkes hjernevev, siden nevroner trenger en konstant tilførsel av oksygen og næringsstoffer med blod. Selv en kort pause i blodtilførselen til hjernen kan forårsake svimmelhet eller svimmelhet.

Sykdommen endrer ikke bare myokardets vanlige kontraktile aktivitet, men også de fysiske egenskapene til blodstrømmen. På grunn av det kaotiske og ustabile arbeidet i kroppen dannes en turbulent blodstrøm, hvor fare forbundet med dannelsen av blodpropper.

Blodpropper, i sin tur, tetter arterier som fôrer cellene, og forårsaker iskemisk skade. Den farligste komplikasjonen er iskemisk slag, hvor blodtilførselen til hjernen er alvorlig avbrutt.

Typer av lidelse

En av hjerterytmeforstyrrelsene er takykardi - rask hjertefrekvens

Typer av rytmeforstyrrelser er klassifisert etter opprinnelse og type innflytelse på kontraktil aktivitet. I de fleste tilfeller begynner hjertet å virke for raskt eller for sakte, men isolerer også mer komplekse typer patologi.

Sakte hjerteaktivitet kalles bradykardi. Et karakteristisk trekk ved tilstanden er sammentrekningen av hjertemuskelen mindre enn 60 ganger per minutt, noe som ikke stemmer overens med sinusrytmen.

Det kan være en fysiologisk (adaptiv) eller patologisk tilstand. I dette tilfellet er skadet av patologisk bradykardi mangel på blodstrøm til vevet.

Følgende typer patologi utmerker seg:

 1. Bradykardi på grunn av nedsatt sinus node funksjon. Sykdommen kan oppstå på grunn av traumer, infeksjoner eller andre patologiske effekter.
 2. Bradykardi på grunn av forstyrrelse av den ledende banen. Denne typen patologi er karakterisert ved en avmatning i arbeidet med individuelle organstrukturer (for eksempel bare ventriklene).

En rask hjerterytme kalles takykardi. En funksjon av denne lidelsen er hjertefrekvensen på mer enn 100 slag per minutt. Det finnes følgende typer takykardi:

 1. Nadzheludochkovaya takykardi - en økning i kroppens hastighet, som kommer opp over ventrikkene
 2. Atrieflimmer - rask kaotisk aktivitet av atriell muskelvev
 3. Ventrikulær takykardi - en økning i hyppigheten av sammentrekninger som oppstår i ventrikkene
 4. Ventrikulær fibrillasjon er den farligste form for takykardi, noe som kan føre til blodtrykksfall og til og med asystol

Andre typer sykdommer:

 1. For tidlig sammentrekning (ekstrasystol) av atria - forekomst av ekstra sammentrekning etter systole
 2. For tidlig ventrikulær kontraksjon er den vanligste typen rytmeforstyrrelse som oppstår på grunn av stress, koffeinmissbruk, bivirkninger av narkotika og hjertesykdommer.
 3. Atriell eller ventrikulær fladder er en mildere form for fibrillering, ofte etter kardiologisk kirurgisk inngrep
 4. Paroksysmal takykardi - en kraftig kortsiktig økning i hjertefrekvensen

Utviklingsmekanismen for noen former for patologi kan ikke fastslås, derfor blir idiopatisk arytmi også noen ganger lagt til klassifiseringen.

symptomer

Brystsmerter kan være et symptom på arytmi

Mange former for rytmeforstyrrelse er preget av et asymptomatisk kurs. Ofte forstyrres ikke myocardiums pumpefunksjon. Mer farlige former for patologi manifesterer seg ofte med følgende symptomer:

 • Følelse av palpitasjon i ro, ledsaget av en følelse av ubehag i brystet
 • Svimmelhet og svimmelhet
 • Inkonsekvent pust
 • Svakhet og tretthet
 • Brystsmerter
 • Intensiv svetting

Ofte feiler myokardial aktivitet forårsaker symptomer på angina pectoris, manifestert av alvorlig retrosternal smerte og en følelse av frykt.

Diagnose og behandling

For å oppdage en rytmeforstyrrelse er det nødvendig å undersøke hjertens elektriske aktivitet. Før dette vil legen intervjue pasienten og gjennomføre en fysisk undersøkelse, hvis formål er å identifisere symptomene på sykdommen. Anamnese data er også viktig for diagnose, siden allerede identifiserte patologier kan være årsaken til sykdommen.

Instrument diagnostiske metoder:

 • Elektrokardiografi - Studien av myokardiums elektriske aktivitet ved hjelp av sensorer plassert på ulike deler av kroppen. Det resulterende kardiogrammet vil hjelpe legen med å oppdage eventuelle abnormiteter av kontraktilitet.
 • Holter-overvåkning er en daglig registrering av et elektrokardiogram ved bruk av en bærbar enhet festet til pasientens kropp. Under opptak av kardiogrammet skal pasienten holde en dagbok for trivsel og angi tidspunktet for utbruddet av ubehagelige opplevelser.
 • Ekkokardiogram er en ikke-invasiv metode for ultralydundersøkelse som gjør det mulig å evaluere strukturelle og funksjonelle egenskaper av organet
 • En belastningstest er innspillingen av et kardiogram under trening. Metoden gjør det mulig å avdekke den ustabile formen for en rytmeforstyrrelse.

Behandlingens taktikk er avhengig av type sykdom og sekundære faktorer. Følgende kirurgiske og terapeutiske metoder er mest effektive:

 • Drogbehandling - antiarytmika og blodfortynnere
 • Implantering av subkutane enheter for normalisering av hjerteaktivitet
 • Raskt fjerning av kilden til sykdommen ved kateterisering
 • Koronar bypass i tilfelle en iskemisk naturforstyrrelse

Medisinske tiltak kan primært være rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen, da arytmi selv er en vanlig komplikasjon av forskjellige former for myokardieskade.

I den neste videoen, se den moderne kirurgiske behandlingen av arytmi:

Sjeldne konsekvenser av arytmi og anbefalinger

En utmerket profylakse av arytmi er en aktiv livsstil

Sjeldne komplikasjoner av patologi av kontraktil aktivitet inkluderer akutt hjertesvikt, lungeødem og asystol.

Slike konsekvenser observeres i alvorlige former for sykdommen. Dannelsen av trombi kalles også noen ganger som en sjelden komplikasjon, men hvis det er en historie med aterosklerose, øker risikoen for blokkering av arteriene betydelig.

Patologien til myokardial aktivitet blir ofte et utilsiktet diagnostisk funn på bakgrunn av komplett klinisk velvære. Ved å oppdage sykdommen kan leger anbefale forebyggende tiltak for å hindre mulige komplikasjoner.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til følgende anbefalinger:

 • Sunt kosthold (mindre kolesterol) og en aktiv livsstil
 • Kroppsviktskontroll
 • Nekte å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer
 • Avslag på koffein
 • Håndterer stress og angst
 • Tidlig behandling av kroniske kardiovaskulære patologier
 • Normalisering av blodtrykk
 • Behandling av smittsomme sykdommer før komplikasjoner

Kompetente forebyggende tiltak vil bidra til å holde hjertemuskulaturens funksjonelle aktivitet og unngå farlige konsekvenser av sykdommen.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Les Mer Om Fartøyene