Mulige konsekvenser og komplikasjoner ved operasjon for varicocele hos menn. Hva kan ikke gjøres i gjenopprettingsperioden?

Operativ inngrep - den eneste måten å bli kvitt varicocele.

For å gjenopprette postoperasjonen var varicocele vellykket, det er viktig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen, føre en riktig livsstil og ikke overse dietten.

Funksjoner av prosedyren

Moderne medisiner tilbyr flere måter å kvitte seg med varicocele testikler. Et klassisk alternativ er en operasjon utført på et sykehus under lokalbedøvelse.

Prosedyren for Ivasevich og Palomo refererer til det åpne, gjennom et lite snitt er eggstokken blitt bandasjert.

Marmara-prosedyren innebærer små snitt på skrotet eller i lysken, hvorved de skadede delene av karene fjernes.

Deretter påføres en søm på såret, som må fjernes når sykehuset besøkes igjen. Gjenopprettingsperioden etter den klassiske operasjonen tar minst 1 måned, med komplikasjoner, forlenges denne perioden.

Mikrokirurgisk operasjon - et alternativ til klassisk reseksjon, utføres med minimal innsnitt og innføring av et laparoskopisk rør. Utført under lokalbedøvelse, gjenopprettingsperioden er utformet i 2-3 uker.

En annen variant av intervensjonen krever ikke sykehusinnleggelse og utføres på poliklinisk basis. De berørte fartøyene påvirkes av spesielle enheter, kuttene er ikke laget og sømmer er ikke overlappede og ingen.

Pasienten forlater sykehuset etter 2-3 timer, gjenopprettingsperioden tar bare noen få dager.

Metoder for behandling varikatsele vist i videoen:

Livsstilen i rehabilitering: hva du skal se etter

I den postoperative perioden har operasjoner på varicocele, pasienten må følge anbefalingen fra den behandlende legen.

I den klassiske teknikken, som involverer snitt og suturer, observeres sengen hvile i 2-3 dager.

Ved komplikasjoner kan pasienten forbli på sykehuset i en uke. Etter undersøkelsen er pasienten utladet, funksjonshemning beholdes i 2-4 uker.

I de første dagene etter reseksjon er næring begrenset, pasienten mottar svært lette måltider: grøt på vannet, supper på vegetabilsk buljong, dampet kjøtt.

Motoraktiviteten er begrenset til pasienten Det anbefales ikke å sitte eller stå lenge, bøye seg kraftig, løft vekter.

Om rehabiliteringsperioden etter operasjonen på varikakatsel, se på videoen:

Gjenoppretting etter operasjon varicocele: hva kan og kan ikke gjøres

I gjennomsnitt, utvinning etter varicocele tar 1 måned. På dette tidspunktet må pasienten nøye overvåke helsen, og henvise til legen i noen tvil og indisposisjoner.

Et svært viktig punkt i rehabilitering etter operasjonen av varicocele hos menn er riktig ernæring. Pasienten bør unngå forstoppelse og andre fordøyelsessykdommer, retter som irriterer magen og tarmen.

Fra kostholdet, er fett og stekt retter, søtsaker, røkt kjøtt og pickles, fete kjøtt, krydret sauser og krydder utelatt. Det er nødvendig å begrense drikker med koffein, noe som forårsaker væskeretensjon i kroppen. I stedet for sterk te og kaffe, er det bedre å drikke hjemmelagde fruktdrikker og kompotter, grønn te med soya melk, rent stillevann.

Under gjenopprettingsperioden helst 4-5 ganger om dagen, i små porsjoner. Mat bør være tilberedt og ikke for varmt. Grunnlaget for menyen er kokt, stewed og friske grønnsaker og frukt, sur melk, fullkorngrøt med en liten mengde vegetabilsk olje, fjærkerkjøtt, fisk og sjømat. Det er viktig å ikke overskride det nødvendige kaloriinnholdet, mens maten skal være næringsrik og lett å fordøye.

Drikke alkohol etter operasjon varicocele er strengt forbudt. I utvinningsperioden, noen alkoholholdige drikker, inkludert energi cocktails og øl. Etter en vellykket gjennomføring av restriksjonstiden er små doser alkohol tillatt (ikke mer enn 2 porsjoner per uke). Ideell - helt nykter livsstil. Etylalkohol forårsaker sterk vasodilasjon, noe som kan føre til at en varicocele gjenoppstår etter operasjonen.

Risikogruppen inkluderer røykere. Nikotin, tobaks tjære og forbrenningsprodukter presser blodstrømmen, ødelegger veggene til fartøyene, gjør dem sårbare og provoserer et tilbakefall av sykdommer. Med fullstendig opphør av røyking, gjenoppretter kroppen innen et år, er risikoen for re-utvidelse av venene betydelig redusert.

Hva kan ikke gjøres etter varicocele operasjonen? Innen en måned etter operasjonen, er sex ikke anbefalt. I fravær av komplikasjoner og minimalt invasive operasjonsprosedyrer, kan denne perioden reduseres til 3 uker. Alt avhenger av pasientens individuelle tilstand. Med normal libido er pasientens fysiske evner ikke begrenset. I gjenopprettingsperioden etter en operasjon er varicocele onani uønsket. Det beste alternativet etter slutten av rehabiliteringsperioden er klassisk vaginalsex med en konstant partner, med forståelse knyttet til mulige vanskeligheter.

Er det mulig å gå inn for sport etter varicocele kirurgi? Motoraktiviteten skal økes gradvis. Hvor mange sport kan jeg gjøre etter operasjonen? I den første måneden går det i et moderat tempo, morgenøvelser, yoga, pusteøvelser. Nat. Lasten etter varicocel-operasjonen skal øke gradvis. I fremtiden er det mulig å besøke treningsstudioet, svømming, løp, kampsport og andre sportsaktiviteter. I løpet av året bør overspenninger unngås: løfte vekter, utmattende trening, lagspill med høy traumatisk risiko.

Kontrasterende dusjer og andre herdingsprosedyrer skal utsettes. Etter utløpet av gjenopprettingsperioden fjernes restriksjonene, Det er imidlertid verdt å huske at termiske prosedyrer og varme bad kan provosere et tilbakefall av sykdommen.

Med det som ikke kan gjøres etter varicocele-operasjonen, sorterte vi det ut. Vi fortsetter til neste punkt i vår artikkel.

Hvordan oppføre seg etter operasjonen på varikatsele, lær av videoen:

Postoperative komplikasjoner

Ifølge statistikk, observeres komplikasjoner etter varicocele kirurgi hos 10% av pasientene. De er delt inn tidlig og sent, som oppstår i en måned eller mer. I de første dagene etter operasjonen for å fjerne de berørte områdene av blodkar Følgende symptomer er mulige:

 • smerte i lysken (trekke eller skarpe);
 • små hematomer;
 • sutural ekskresjon;
 • lymphostasis;
 • hydrocele (dropsy of testis);
 • ødem i lysken;
 • økning i temperaturen.

Men konsekvensene av varicocele på testikler er farlige? Senere komplikasjoner er: inguinal brokk, azospermi, endringer i testikelstørrelsen. Saker av impotens etter varicocele er ikke løst.

Små hematomer er forbundet med subkutan blødning, dannet når små fartøy er skadet. De krever ikke behandling og Oppløs etter 1-2 uker. Når sekresjonene er tildelt, er det nødvendig å overvåke tilstanden til leddene. Behandle dem med desinfeksjonsmiddelløsninger.

Ødem av testikkel etter kirurgi og en økning i temperatur indikerer stagnasjonen av lymfeventilatoriske prosesser. Noen ganger er det purulente sår fra sårene. Pasienten får injeksjoner av antibiotika, Etter 3-5 dager passerer komplikasjonene helt. Liten, smertefri ødem uten feber er en normal reaksjon av kroppen til kirurgi, de går i 2-3 dager uten spesiell behandling.

Hvis venstre testikkel gjør vondt etter operasjonen, og ubehagelige opplevelser blir gitt til underlivet eller sakrummet - Dette indikerer skade på nerveenden. Spesiell behandling etter operasjon er ikke nødvendig, ubehagelige opplevelser blir fjernet av anestetika i form av tabletter eller injeksjoner.

En sjelden, men ubehagelig komplikasjon er dropsy av testikelen etter operasjonen. I skallene akkumuleres væske, noe som forårsaker en økning i testikler i volumet, egget gjør vondt og en følelse av tyngde. Den nøyaktige diagnosen er laget etter ultralyd. Dropsy behandles med orale medisiner som regulerer utløpet av lymfekreft.

I dette tilfellet vil legen avgjøre hvor og når det vil være nødvendig å gjennomgå en ekstra undersøkelse, og deretter bestemme prosedyren for videre behandling.

I tilfelle, etter operasjonen ble varicocele vener igjen. For å klargjøre diagnosen Pasienten analyseres semen og dopplerografi. Ofte bekreftes de vanlige fartøyens normale funksjon. Hvis det oppdages en patologi, kreves en annen operasjon.

Postoperative effekter vises i videoen:

Hvordan unngå tilbakefall?

Hvis kosthold ikke blir respektert, dårlige vaner og feil livsstil tilbakefall varicocele er nesten uunngåelig. Berørt av andre fartøy som fôrer testiklene, mens sykdommen kan utvikles i et akselerert tempo.

Hvis den opererte pasienten overholder alle doktorgradsforskriftene, går gjenopprettingsperioden uten problemer. Fruktbarhet infertile menn er restaurert innen ett år. Ettergivelsesperioden varer minst 10 år, i mange tilfeller klarer pasienten helt å gjenopprette helse og ikke å huske problemet med venene.

Det viktigste er å følge alle legenes anbefalinger, som vil bidra til å forhindre tilbakefall av sykdommen, men også bidra til å forhindre andre sykdommer med en lignende natur: åreknuter, hemorroider, inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene. Den valgte livsstilen er ønskelig å holde seg så lenge som mulig, over tid vil begrensninger bli en vane og vil ikke forårsake ubehag.

Komplikasjoner og konsekvenser etter varicocele

Varicocele er preget av åreknuter i testiklene. Dette er et alvorlig problem, typisk for 10-15% av menn, kan forårsake infertilitet. Den vanligste venstre varicocele skyldes den anatomiske spesifisiteten i venen. Sykdom i utviklingen er 4 grader. Varicocele: Diagnose I en første grad kan sykdommen diagnostiseres ved et uhell under en undersøkelse på et spesielt instrument. De viktigste symptomene er...

Varicocele er en vanlig mannlig sykdom i genitourinary system, hvor venene vokser i testiklene og i spermatisk ledning (bildet er plassert under). Hvis testikkel har økt, er dette et klart tegn på sykdommens tilstedeværelse. Det ser oftest ut på venstre side. Dette er en ganske vanlig patologi blant den mannlige delen av befolkningen. Barn, så vel som voksne, er utsatt for varicocele.

I utgangspunktet kan du spore trekkesmerter i lyskeområdet. På et forsømt stadium blir ubehag mer uttalt, og det ledsages av flere akutte smerter som øker fysisk aktivitet, turgåing eller sportsaktivitet. Når du bestemmer symptomene på varicocele, bør du kontakte en urolog. En effektiv metode for å kvitte seg med sykdommen er kirurgisk inngrep.

I seg selv er sykdommen ikke farlig, men hvis den er startet, kan negative konsekvenser oppstå. Den vanligste er infertilitet eller komplisert oppfatning av barn. Dette skyldes en reduksjon i aktiviteten til spermatozoa og en signifikant reduksjon av antallet deres, på grunn av denne graviditeten kan ikke forekomme. Mangelen på mulighet til å få barn er et betydelig problem.

Postoperativ gjenoppretting

Hvor lenge gjenopprettingsperioden etter operasjonen varer, avhenger av pasientens alder. Jo eldre mannen, jo lenger dette tidsintervallet. I gjenopprettingsprosessen må du forlate sport, sex og trening.

 • Når du utfører en operasjon ved metoden av Ivanissevich eller Palomo, blir venen utskåret på testiklen. Rehabiliteringsprosessen er avsluttet i 1-3 uker. Det er imidlertid en mulighet for at det kan komme tilbakefall og uønskede konsekvenser.
 • Når en endovaskulær operasjon gjennomføres, foregår restaureringen innen en dag. En spesiell funksjon er blokkering av venen ved hjelp av spiraler og sylindere.
 • Med endoskopisk metode kan du gjøre uten kutt. Dette bevarer integriteten til venen. Rehabilitering er flere dager.
 • Ved bruk av mikrokirurgisk varikokelektomi oppstår utvinning etter 2-3 dager. Den er preget av en vene ligering av både dilatert og utvidet.

Hvis det ikke er tilbakefall, viser alle slags komplikasjoner, samt spermogram forbedrede resultater, dette indikerer en korrekt gjenoppretting av pasienten etter operasjonen.

Komplikasjoner etter operasjon

I forbindelse med en ganske avansert medisin, er det i vår tid redusert sannsynlighet for komplikasjoner etter varicocele-operasjonen til et minimum. En kvinne kan ha graviditet fra en mann som har lidd en sykdom. Men likevel må vi ikke glemme at det kan være uønskede konsekvenser. Komplikasjonene etter varicocele inkluderer:

 • Hevelse i skrot og testikler. Dette medfører betydelig ubehag for pasienten. Ødem oppstår på grunn av skade på de små lymfatiske kapillærene.
 • Smerter i det geniturinære systemet av menn. De er forårsaket av skade på den femorale genitalnerven. Smerter kan vare opptil seks måneder eller mer.
 • Dropsy, påvirker testiklene (foto på Internett). Avhenger av metoden for behandling av sykdommen. En dråpe gjør vanligvis vondt. Et tegn er hevelse i kjertlene eller en forskjell i størrelsen på pungen. Med dette problemet foreskrives en pumpe rutine, hvor dropsy forsvinner, eller en operasjon utføres for å gjenopprette lymfatisk drenering.
 • For alvorlige konsekvenser av operasjon er det mulig å bære en atrofi av en testikkel (et bilde på Internett). Det kan oppstå hvis integriteten til arterien er ødelagt.
 • Postoperativ tilbakefall. Det avhenger fullt ut av metoden for behandling av sykdommen. Med åpen kirurgisk inngrep, den mest sannsynlige sjansen for gjentakelse av varicocele. Med mikrokirurgi reduseres tilbakefall til et minimum.

For å forhindre komplikasjoner etter operasjon, er det nødvendig å huske følgende:

 1. må være den rette fysiske aktiviteten
 2. Det er forbudt å gå inn for sport
 3. Det er nødvendig å overvåke stolen slik at det ikke er forstoppelse
 4. gjennomgå periodisk undersøkelse av en urolog

Infertilitet etter varicocele operasjonen er forårsaket av følgende faktorer:

 • Infertilitet oppstår på grunn av utstrømning og blodstrøm i testikkel. I forbindelse med dette er termoregulering brutt, noe som reduserer aktiviteten og antall spermatozoer. Samtidig forringes kvaliteten på spermier og infertilitet oppstår.
 • Når varicocele cellene i immunsystemet trer inn i testiklen. Eggceller er anerkjent av immunsystemet som fremmed. I dette tilfellet oppstår en autoimmun inflammatorisk prosess som forårsaker infertilitet.
 • Årene er sterkt dilatert rundt testiklen, og dette medfører en økning i temperaturen og en forverring av funksjonaliteten til det genitourinære systemet. Det forårsaker også infertilitet.

Hvorfor det er smerter etter operasjonen

Lymphostasis i venstre del av pungen er en av de tidligste komplikasjonene etter operasjon for sykdommen. Dette skjer på grunn av ligering av lymfekarene, så vel som deres lesjoner.

<> Det er også mulig forekomsten av slike patologier som:

Reduksjon og forsvunnelse av smerte etter operasjon forekommer hos mer enn 90% av pasientene. Rehabiliteringsperioden løper uten komplikasjoner. Resten kan spores til forekomsten av smerte i testikkel og spermatisk ledning.

For ikke å utvikle et ødem og for å forhindre blødning, påføres en boble med is inne på snittet i et par timer. I tillegg anbefaler legene et par dager å ha en suspensjon som gir den nødvendige beskyttelsen (foto på Internett).

Etter operasjonen kan suturer fjernes ikke tidligere enn en uke. Fysisk aktivitet, sport og sex etter behandling er kontraindisert i en måned. Imidlertid anbefaler mange leger å utsette alle lastene i en lengre periode for fullstendig restaurering av funksjonene i genitourinary systemet. Du kan spille sport bare etter fullstendig gjenoppretting, for ikke å forårsake et tilbakefall.

Kjønn etter behandling av sykdommen

Seksuelt liv er mulig både i nærvær av sykdommen og etter behandling. Forutsatt at operasjonen var på et godt nivå, og det ikke var tilbakefall eller komplikasjoner, forblir kjønn på samme nivå som før kirurgi.

Selvfølgelig er tiden for rehabilitering nødvendig. I utgangspunktet varer det i 2-3 uker, avhengig av egenskapene til pasientens kropp. I løpet av denne perioden er det forbudt å ha sex (i tillegg til sport), siden det er mulig smertefulle opplevelser og uønskede konsekvenser.

For å være sikker på gjenopprettelsen av funksjonene i genitourinary systemet, brukes et spermogram. På den er det mulig å spore en grad av restaurering av reproduktiv evne til mannen. Spermogrammet vil gi tillit til at tilbakefallet er fraværende.

Graviditet etter varicocele

Mange spesialister urologer og andrologi og kan ikke på dette tidspunktet svare på spørsmålet "Er graviditet etter operasjon varicocele eller truer ufruktbarhet?". De stoppet ved at dette er individ, og det er umulig å forutse komplikasjonene, nemlig om en mann kan få barn etter kirurgiske inngrep. Gjennom hvor mange mulige oppfatninger av barn avhenger pasientens kropp.

Når en mann mistenker å ha en sykdom, må han se en lege for rettidig hjelp. Diagnosen "varicocele" er ikke en dom og det kan herdes. Etter behandlingen er graviditet svært sannsynlig. For en mer nøyaktig undersøkelse foreskrives ultralyd, noe som gjør det mulig å identifisere ulike komplikasjoner, som ufruktbarhet, komplisert oppfatning av barn og forverring av funksjonene i genitourinary systemet.

Dessverre, etter operasjonen med varicocele, er det ikke alltid mulig for en mann å ha barn. Hvis sykdommen er i et forsømt stadium eller operasjonen ikke har vært vellykket nok, kan det ikke oppstå en kvinnes graviditet fra en slik mann.

Konsekvensene av varicocele behandling hos menn, rehabilitering etter operasjon

Varicocele representerer ikke en klar trussel mot menns helse. Noen kan leve med denne sykdommen i flere tiår og opplever ikke ubehagelige symptomer.

Problemer begynner med utseende av smerte, eller med sannsynlighet for å utvikle mannlig infertilitet.

Drift med varicocele er et av de mest effektive alternativene for å eliminere patologi. Men før du legger deg ned på kirurgisk bord, bør du være klar over alle mulige konsekvenser og komplikasjoner som kan oppstå hos menn etter operasjonen mot varicocele.

Hva er operasjonene

Gjenopprettingsperioden etter operasjon og mulige komplikasjoner er i stor grad avhengig av den valgte behandlingsteknikken. For tiden er det flere måter å eliminere varicocele:

Operasjon på Ivanissevich. Under denne prosedyren blir det kuttet i abdominalveggen til pasienten, gjennom hvilken den dilaterte venen av testiklen fjernes.

Prosedyren er ganske komplisert, etter at pasienten kan oppleve smerte i lang tid, derfor, etter det, må ofte ta smertestillende midler, samt antibiotika for å hindre infeksjon.

Denne operasjonen har følgende komplikasjoner: hydrocele, hyppig tilbakefall, infeksjon, nerveskade eller iliac arterie.

Marmara-metoden. Mindre traumatisk prosedyre, som fjerner det berørte området av venen gjennom et to-centimeter snitt.

Pasienten behøver ikke å være på sykehuset i lang tid - han blir sendt hjem et par timer etter prosedyren. Drift med varicocele Marmara-metoden regnes som en av de lettest overførte, med nesten ingen risiko for komplikasjoner eller tilbakefall.

sclerotherapy. Under denne prosedyren injiseres et spesielt stoff i den berørte venen, som lukker (skleroten) fartøyet, som følge av at blodstrømmen over det opphører.

Etter denne prosedyren kan smerte, nummenhet i lemmer, ødemer forekomme, og noen ganger, hvis mengden av sklerosant som er administrert, er feil beregnet, kan vevnekrose forekomme med den etterfølgende dannelsen av trofasår.

komplikasjoner

Til tross for den traumatiske naturen til enkelte typer operasjoner, er komplikasjoner etter dem sjeldne.

Hva vet du om hypertrofi i høyre atrium og igjen? Hva er forskjellen mellom disse sykdommene og hva er likhetene? Er du i fare? Finn ut alle detaljene!

Hva er dekoding av hjertets ultralyd hos en voksen? Vi snakker om det! Du vil heller ikke bli forhindret i å lære om hva det handler om og på hvilket tidspunkt å gjøre ultralyd av føtale hjertet under graviditeten.

postoperativ

Ofte problemer i den postoperative perioden kan bare vises i tilfelle at under det kirurgiske inngrep ble uforutsette komplikasjoner dannet, eller selve prosedyren ble utført unøyaktig.

De vanligste konsekvensene er:

 • rødhet i huden;
 • blåmerker og hevelse i snittet;
 • dannelse av tette strukturer nær såret;
 • korte utskillelser fra et sår av rød eller gjennomsiktig farge.

fjern

Uansett hvor godt prosedyren er utført for å fjerne den utvidede venen, noen fysiologiske egenskaper hos pasienten, eller manglende følge av legenes instruksjoner, kan det føre til alvorligere konsekvenser:

 • Dropsy testis (hydrocele). Denne tilstanden er preget av en økning i testikkel i størrelse. Det oppstår hvis lymfekarene ble skadet under operasjonen, noe som resulterte i at væske begynte å samle seg i skallet. Et lignende problem er observert hos ca 10% av pasientene.
 • Hypertrofi eller testikkelatrofi, så vel som brudd på spermatogenese. Disse fenomenene er ekstremt sjeldne. Spermaproduksjonen kommer tilbake til normal senest tre måneder etter prosedyren.
 • Smertefulle opplevelser, som kan fortsette etter en uke eller en måned. De oppstår fordi det venøse blodet strekker eggendringene.
 • Femoral nerveskade. Dette problemet er svært sjeldent og er preget av følelsesløp i huden på lårets indre overflate.
 • Krenkelser i produksjonen av testosteron.

Relapses av sykdommen - Den vanligste typen komplikasjoner som kan være etter operasjonen.

Rehabilitering: Det du trenger og ikke kan gjøre

Perioden i den postoperative perioden avhenger av type operasjon, pasientens alder og de individuelle karakteristikkene til varicoceleen. Pasienten blir vanligvis utladet neste dag, hvorefter han må være hjemme for en uke, observere spesifikk modus:

 • moderat fysisk aktivitet
 • tar anti-inflammatoriske, smertestillende eller antibakterielle stoffer;
 • forbud mot å løfte vekter
 • midlertidig utestenging fra kostholdet av tung mat - fett, stekt, krydret, røkt, etc.

Under gjenoppretting fra kirurgi til pasienten Det er nødvendig å besøke legen flere ganger - En uke etter fjerning varikotsele, en måned, 6 måneder og et og et halvt år.

Under undersøkelsen undersøker legen pasienten, undersøker spermogrammet, og gir også råd om livsstil, ernæring og forebyggende tiltak.

Mange menn som har gått gjennom en kirurgisk måte å eliminere venøs patologi i testikelen, er interessert i spørsmål om seksuelt liv, militærtjeneste og idrett etter operasjonen.

 • Sex og onani etter varicocele. De første dagene etter behandling er nødvendig for å eliminere sex liv eller onani. Senere, når leger får sex på første intimitet kan forårsake lett smerte, men de er kortvarige, og snart forsvinner sporløst. Erektil funksjonen verken selve sykdommen eller operasjonen for å behandle den har ingen effekt.
 • Militær tjeneste. Etter noen prosedyre for eliminering av venøs patologi, får alle pasienter en utsattelse fra hæren i seks måneder.
 • sport. Umiddelbart etter prosedyren for fjerning av den dilaterte venen, er det strengt forbudt å bruke kraftsporter, spesielt vektløfting. Kroppsbygging øker dramatisk intra-abdominal press, noe som er fulle av forekomsten av en tilbakefall av varicocele.

tilbakefall

Re-utvikling av varicocele oppstår vanligvis, Hvis den indre venen i testiklen beholder blodstrømmen, Det er, etter operasjonen, noen dilaterte år igjen.

Tilbaketrukket er også mulig på grunn av utvidelse av tynne sikkerhetsfartøy ved siden av den berørte venen, som ikke kan gjenkjennes uten spesielle instrumenter.

For å unngå tilbakefall av sykdommen er det også nødvendig å velge riktig behandlingsmetode. Den største risikoen for gjentakelse av varicocele eksisterer ved en cicatricial operasjon, så det er i de fleste tilfeller hensiktsmessig å overgi det og gi preferanse til minimalt invasive teknikker - for eksempel scleroterapi eller varicocelectomy.

Valget av behandlingsmetode bør diskuteres med behandlende lege. Til slutt, se på en nyttig video om konsekvensene av denne sykdommen:

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

Mulige konsekvenser etter operasjonen varicocele

Hver pasient frykter at det kan være konsekvenser etter varicocele operasjonen. Og hva er denne sykdommen? Og hvorfor disse konsekvensene kan være?

Sykdommen er ikke så sjelden og påvirker det sterkere kjønn. Det er en åreknuter i spermatisk ledning. En vesentlig trussel mot livet bærer ikke, så ofte menn, uten å oppleve noen symptomer, i lang tid ikke søke om medisinsk hjelp.

Men operasjonen er fortsatt nødvendig, slik at virkningen av varicocele ikke utvikler seg. Den viktigste av dem er infertilitet.

Funksjoner av utvikling og behandling varicocele

Vanligvis kan sykdommen oppstå i en ganske ung alder, når puberteten oppstår. Varicocele utvikler seg raskt, hvorefter det etter å ha oppnådd en bestemt tilstand, opphører det å øke. Mange menn kan ikke vite at problemet eksisterer. De lærer om sykdommen ganske ved et uhell under en generell fysisk undersøkelse.

Denne tilstanden kommer fra det faktum at sykdommen ikke er forbundet med smerte og er asymptomatisk. Det eneste symptomet kan være en liten endring i pungen, for eksempel utvidelsen eller utelatelsen av en eller to deler, avhengig av hvor varicocelen har oppstått.

I sjeldne tilfeller kan det være en trekkfølelse i lysken. Slike følelser kan forsterkes ved å gå, seksuell kontakt, fysisk aktivitet.

Operasjonen kan anbefales i følgende tilfeller:

 1. I en testikkel eller en gang i to begynte å oppstå smerter.
 2. Utvikling av infertilitet. Dette skyldes at spermatozoa ikke kan lage en fri bane.
 3. Utseende på pungen blir uestetisk.
 4. Under puberteten stopper den berørte testikelen i utvikling.

Moderne operasjonsmetoder:

 1. Åpen drift. Årene som fører til testiklene er bandasert fra inngangsringen. En operasjon av denne typen er i ferd med å bli gjort sjelden, som det kan ha tilbakefall, så vel som en rekke komplikasjoner.
 2. Endoskopisk operasjon. Behandlingsprinsipper er de samme som i den åpne metoden for behandling, men traumer til vev er mye mindre. Hvis varikotse er dobbeltsidig, så er denne operasjonen den mest optimale.
 3. Drift fra mini-tilgangen. Det er gjort hvis sykdommen er asymptomatisk. I bukveggen er det ingen snitt som gjør at pasienten kan komme seg raskere. Gjentakelse av varicocele kan forekomme hos 1 av 10 opererte pasienter på denne måten. Og dette er en god indikator.
 4. Mikrokirurgisk revaskularisering. Denne operasjonsmetoden brukes hvis spermogrammet gir et negativt resultat, så vel som med ømhet i testiklene.

Alle operasjonelle tiltak er primært rettet mot å forhindre infertilitet hos menn.

Infertilitet som en mulig konsekvens av varicocele

Etter at operasjonen ble utført, begynner endringer i kroppen innen et halvt år. På mange menn på dette tidspunktet er det en fullstendig restaurering av seksuelle funksjoner. Hvis operasjonen ikke utføres, observeres ufruktbarhet hos en stor prosentandel av pasientene. Slike varianter av infertilitet er:

 1. Endocrine. Varicocele kan provosere utviklingen av andre sykdommer. Som et resultat blir spermatogenese lav, og kvaliteten på spermien forverres. Spermatozoons er dårlig mobil og med dårlig morfologi.
 2. Ufruktbarhet av en immunitet. I en mannlig pasient er immunsystemet involvert i produksjon av antistoffer mot spermatozoer, og behandler dem som utenlandske mikroorganismer. Et slikt brudd forekommer i sen fase varicocele.

Perioden etter operasjonen for å fjerne varicocele

Etter operasjonen vil pasienten kunne forlate det medisinske anlegget innen få timer, i noen tilfeller neste dag. Dette er begrunnet av at operasjonen er relativt ukomplisert.

10 dager etter operasjonen, bør en mann være hjemme i fullstendig hvile, fortrinnsvis etter hvilerom. Etter 1 måned foretas en obligatorisk undersøkelse med en lege. Re-undersøkelse skal gjøres etter 6 måneder og etter 1 år. Hvert besøk til legen utføres spermogram, slik at legen klart kan se endringene som skjer i mannen. Ikke glem at du kun kan trene 30 dager etter operasjonen.

En liten andel opererte pasienter forblir dilaterte årer. I tilfelle at de dilaterte venene er igjen, utføres en andre korreksjon.

Menn tenker ofte at varicocele operasjon påvirker senere libido, men dette er misvisende: snarere selve sykdommen kan påvirke produksjonen av testosteron.

Mulige komplikasjoner etter operasjon varicocele

Komplikasjoner etter operasjonen er sjeldne. Konsekvensene etter operasjonen, som regnes som normen, er som følger:

 1. Midlertidig ødem av muskuloskeletale vev i snittet.
 2. En liten blåmerke i stedet for arret.
 3. En skatt som kan danne seg i såret.
 4. Ikke lys rød hudfarve.

Men det kan være andre tegn på betennelse i såret som krever umiddelbar behandling til legen:

 1. Økt temperatur.
 2. Utbrudd av smerte, alvorlig hevelse, eller, hvis veksten har økt, hematomer.
 3. På stedet av arr oppstod gule inneslutninger med en ubehagelig lukt.

Svært sjelden kan andre sykdommer vises på bakgrunn av en operasjon som har skjedd etter noen år:

 1. Hydrocele (dropsy av testikler). Sykdommen er alvorlig og preget av væskeretensjon. Dette skjer hvis lymfekarene er skadet. I begynnelsen manifesterer sykdommen seg i form av liten hevelse i testiklene. Deretter øker hevelsen, noe som gir alvorlig smerte til en mann. Denne komplikasjonen er observert i 5% tilfeller.
 2. Hypotrofi av kjønnene. Samtidig er deres funksjonsforstyrrelse forstyrret, ofte forekommer testikulær atrofi. Denne patologien oppstår imidlertid i isolerte tilfeller. Ofte, etter bare tre måneder, er spermatogenese fullstendig restaurert.

Seksuelt liv etter varicocele

Seksuelt liv i den postoperative perioden kan gjenopptas fra 3 uker. Men det er bedre å spørre legen om dette. Siden operasjonsmetoden og pasientens individuelle egenskaper også påvirker denne situasjonen. Hvis du ignorerer råd fra en lege, så under samleie, kan du begynne å få smerte i skrotområdet.

Forebyggende tiltak

Selv om en mann ikke har varicocele, bør alle forebyggende tiltak treffes. Tross alt, på grunn av sykdommens asymptomatiske natur, er mange uvitende om sin tilstedeværelse. Hos tenåringer under 10 år kan varicocele bli observert i 6% av tilfellene. Fra 13 til 17 år når denne prosentandelen 13. I noen barn er varicocele medfødt.

Fra 18-20 år er det anbefalt å besøke en urolog og gjennomgå en generell undersøkelse. På denne tiden er puberteten på ferdigstillingsstadiet. Og hvis varicocele ikke er identifisert, er det ikke sannsynlig at det er videre utseende. De viktigste anbefalingene inkluderer sunn matinntak, mosjon og vanlig medisinsk undersøkelse.

Les Mer Om Fartøyene