Postkardiell cardiosklerose: Det er lettere å forebygge enn å kurere

Når vi hører begrepet "hjertesykdom", så er det vanligvis foreninger - arteriosklerose av karene, økt kolesterol, alder og stress.

Det er imidlertid slike hjertesykdommer som ikke har noe å gjøre med alle disse konseptene. Disse inkluderer posiokardisk cardiosklerose.

For bedre å forstå hva det er - postkardiell cardiosklerose, må du først forklare vilkårene - myokarditt og kardiosklerose.

utvikling

Myokarditt i kardiologi kalles betennelse i hjertemuskelen. Kardiosklerose - patologiske lesjoner av hjertets muskulære vev, erstatning av bindevevet. Dermed er postkardiell cardiosklerose kardiosklerose, som utviklet seg som et resultat av myokarditt. Et synonymt kortere navn for denne sykdommen er myokardiosklerose.

Årsaker og risikofaktorer

Årsakene til myokarditt, som kan føre til denne sykdommen, er godt studert og har et meget bredt spekter. Disse inkluderer følgende faktorer:

smittsomme:

 • viral (ARVI, influensa, chicken pox, rubella);
 • bakteriell (scarlet feber, tonsillitt, difteri, lungebetennelse).

Slike mikroorganismer som protozoer, helminter, spiroketter, sopp kan også forårsake inflammatoriske hjerteskader.

allergisk (etter vaksinering og legemiddelbehandling).

Sannsynligheten for immunresponsrespons er bruk av antibiotika, cytostatika, anti-tuberkulose og antikonvulsive midler, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

system.

Som et resultat av vanlige sykdommer i bindevev av hele kroppen (revmatisme, polyartrit, systemisk lupus erythematosus, etc.).

idiopatisk.

Uforklarlig av moderne medisin, årsakene, som har karakteristiske kliniske manifestasjoner.

Hurtig utvikling av sklerotiske endringer er forskjellig myokarditt, forårsaket av allergiske og systemiske årsaker.

Det er også akutt, subakutt, latent, tilbakevendende og kronisk (som varer mer enn seks måneder) sykdomsforløpet. Det er kronisk betennelse i hjertet fører ofte til forekomsten av myokardiosklerose.

den Alle aldersgrupper er gjenstand for sykdommen, inkludert barn og ungdom. En spesiell risikogruppe bør tildeles barn og eldre.

klassifisering

Kardiokardiokardiosklerose kan forekomme i to former - fokal og diffus.

Fokal (cikatrisk) form mest karakteristiske for denne sykdommen. Hennes hjerte muskel er delvis påvirket. Individuelle fokus på forandring kan ha en rekke former og steder.

I diffus, mest alvorlig form fordeles sklerotiske endringer i hjerteets vev jevnt.

Farer og komplikasjoner

Sunt muskelvev har god elastisitet og kontraktilitet. Bytte den med elementer av arr vev som ikke deltar i sammentrekning fører til økt hjertebelastning.

Fokal myokardiosklerose i hjertet kan være asymptomatisk. Selv om små enkeltsteder av det berørte vevet befinner seg på de ledende seksjoner eller nær sinusnoden, medfører dette imidlertid muligheten for arytmi.

Utviklingen av sklerotiske endringer medfører kompensasjon hypertrofi og myokardial dilatasjon. Når hypertrophied reserve er utmattet, reduseres kontraktiliteten og hjertesvikt utvikler seg.

Cicatricial prosesser i ventiler fører til utvikling av mangel og deformasjon av hjerteventilene. Jo større området av hjertemuskelen er påvirket av den patologiske prosessen, desto større er risikoen for hjerteavvik.

Symptomer og tegn

Med milde former for myokarditt, kan kroppen selv takle sykdommen uten å forårsake noen kliniske manifestasjoner. Egenartet symptomatologi, som ligner mange hjertesykdommer, vises hos pasienten allerede i utviklingsstadiet av sklerotiske lesjoner i myokardiet.

I første fase, arytmi, lavt blodtrykk, hjertelyd og dårlig ledningsevne. Med utviklingen av sykdommen, når graden av spredning av arrvæv i forhold til sunt vev øker, begynner symptomatologien å øke.

Pasienten kan bli forstyrret av:

 • Kortpustethet og en følelse av mangel på luft under treningen,
 • rask tretthet og systematisk svakhet,
 • økt svette,
 • smerte i hjertet,
 • ulike arytmier (atrieflimmer og ekstrasystole),
 • takyk- eller bradykardi,
 • lavt trykk,
 • systolisk murmur (når du lytter til en lege),
 • hoste etter dyspné (ofte manifestert om natten),
 • ødem i ekstremiteter og bukhule,
 • blep av huden,
 • kalde ekstremiteter,
 • pre-okklusiv tilstand.

Siden mange av symptomene ofte oppstår med andre hjertesykdommer, Det er veldig viktig å oppdage denne sykdommen i tide. Kun en erfaren doktor, etter å ha utført en serie spesielle tester og undersøkelser, kan diagnostisere kardiokardiosklerose etter kardiokardi. Derfor er det viktig for et systematisk utseende av disse symptomene å konsultere en kardiolog.

diagnostikk

Når du lytter til en pasient, svekket toner og hjertemormer. Blodtrykk kan være normalt eller redusert.

Ytterligere laboratorie- og kliniske forskningsmetoder bidrar til å skille myokardiosklerose med andre hjertesykdommer med lignende symptomer:

 • radiografi Brystet viser en jevn økning i hjertestørrelsen.
 • På Hjerte ultralyd bestemme fortykning av myokardets vegger i hele hjertet eller i separate områder. Hjulets hulrom (oftere på høyre side) forstørres. I senere stadier overlapper ikke ventilene de kommuniserende hulrommene, når det er nødvendig, og blodet bakover, som også kan bestemmes ved ekkokardiografi.
 • Et elektrokardiogram avslører hjerteimpulsforstyrrelser på forskjellige nivåer av forekomst og ledning. Diffuse endringer er notert, oftere uttrykt i høyre ventrikel.
 • Ved metoden for radionukliddiagnostikk Det er mulig å identifisere områder av ikke-myggbar myokardium (arrvev).
 • Biokjemiske indikatorer på blod forblir normalt normalt. For å skille mellom kardiokardiell kardiosklerose fra etterfarging og aterosklerotisk tillater fraværet av en økning i indeksene av lipoproteiner og kolesterol i den biokjemiske analysen av blod.

Behandlingstaktikk

De første symptomene på sykdommen vises på scenen når strukturen av myokardvevet allerede er endret. Regresjon av denne prosessen er umulig å oppnå. Terapi for myokardiosklerose er rettet mot å bremse prosessen med dannelse av bindevev og forbedre hjertearbeidet.

Det viktigste med hensyn til behandling bør være deteksjon og eliminering av faktorer som forårsaket betennelse i myokardiet. Hvis årsaken er i en smittsom sykdom, brukes antibiotika eller antiviral terapi, avhengig av type patogen. Ved systemiske manifestasjoner behandles den underliggende sykdommen. Allergiske årsaker krever obligatorisk fjerning av allergenet.

Sammen med dette, foreskrive stoffer som normaliserer hjerteaktiviteten. I medisinering av den mest forferdelige komplikasjonen av kardiosklerose, hjertesvikt, følgende betyr - Diuretika, hjerteglykosider, vasodilatorer, antioksidanter.

Sammen med medisinering for å redusere byrden på hjertet anbefalt begrensning av trening og spesiell diett.

Med hjelp av antiarytmiske stoffer hjertearytmier korrigeres.

Ved alvorlig bradykardi er det nødvendig med en implantering av en pacemaker, en spesiell enhet som setter rytmen til hjertet ved hjelp av elektriske impulser. Hvis det er en aneurisme i hjertet, kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep.

Den vanskeligste varianten av utviklingen av kardiokardose i postkardiokardi er en indikasjon på hjertetransplantasjon. Interessant vitenskapelig forskning gjennomføres i dag i behandling av kardiosklerose med stamceller, men på grunn av den høye kostnaden og tvetydigheten av resultatene er den brede anvendelsen av denne teknikken fortsatt aktuelt.

Prognose og forebyggende tiltak

For å forhindre kardiokardiosklerose i postkardiokardose, bør det huskes det Når alvorlige smittsomme sykdommer oppstår, er deres rettidig og riktig behandling nødvendig metoder for tradisjonell medisin. Manglende overholdelse av forskrifter foreskrevet av lege eller selvmedisinering kan føre til komplikasjoner i kardiovaskulærsystemet.

Stor betydning er knyttet til Vaksineprofylakse mot slike smittsomme sykdommer som influensa, rubella, difteri. Med hyppige katarralsykdommer, som indikerer en reduksjon i immunitet og allergiske manifestasjoner, anbefales en test fra en allergist immunolog. Når det oppdages immunforstyrrelser, brukes immunmodulatorer, vitaminer og antioksidanter.

Vesentlig erstatning av muskelvev ved hjelp av ledende ledninger til funksjonshemning og progressjon av hjertesvikt.

Hvis sykdommen ikke forårsaker brudd på rytmen i hjertet og blodsirkulasjonen, er kurset mer gunstig.

Prognosen forverres med utseendet av atrieflimmer, sirkulasjonsmangel, og tilstedeværelsen av hjertets aneurisme.

Det asymptomatiske kurset i begynnelsen og umuligheten av regresjon av arrvæv legger først og fremst ikke rettidig behandling, men nødvendig forebygging av denne sykdommen.

Postmiokarditichesky cardiosklerose er det slik

Postmiokardichesky cardio (kardio postmiokarditichesky, myocardiosclerosis) - en patologisk tilstand i hvilken de skadede hjertemuskelcellene er erstattet av bindevevsfibre. Myokardiocytter gjenopprettes ikke. Bindevevsceller, i motsetning til muskler, kan ikke kontrakt, ikke utføre en elektrisk impuls. Derfor, sammen med en reduksjon i hjertefunksjon er det ulike komplikasjoner som arytmier, i alvorlige tilfeller - utvikling av hjertesvikt eller død. Vi kan si at dette er en aterosklerotisk kardiosklerose, som utviklet seg som følge av myokarditt - betennelse i hjertemuskelen.

Årsaker til sykdommen

I motsetning til andre kardiovaskulære sykdommer, blir denne patologien ofte diagnostisert hos unge under 30 år og eldre og hos barn. Denne sykdommen kan med rette kalles en typisk sykdom av ung alder. Derfor er det alltid spørsmål: postkardiell cardiosklerose - hva er det, hva er prognosen for livet og evnen til å jobbe og om de tar det til hæren med en slik diagnose.

Etiologien og patogenesen av den adskiller seg fra årsakene til og utviklingen av aterosklerose i IHD. I henhold til ICD 10 har sykdommen koden 120,0 -120,9. Ved opprettelse av en diagnose, hvor krypteringen er innenfor disse grensene på ICD, utstedes en militær billett, men muligheten for service vurderes individuelt i hvert enkelt tilfelle, med tanke på hjertets alvor.

Årsakene som fører til myokarditt kan være svært forskjellige:

 1. Infeksjonssykdommer forårsaket av virale patogener (SARS, herpes, vannkopper, hepatitt), bakterier (betennelse i mandlene, difteri, skarlagensfeber), sopp, ormer, protozoer står for ca 60 - 70% av alle tilfeller.
 2. Allergiske prosesser som oppstår etter å ha tatt visse legemidler eller vaksinasjoner.
 3. Giftige virkninger av alkohol eller andre skadelige stoffer.
 4. Systemiske sykdommer, hvor det er tap av bindevev og blodkar (systemisk lupus erythematosus, sklerodermi, hemoragisk vaskulitt, revmatisk feber, periarteritis nodosa) - myokardium blir påvirket når 35 - 45%.
 5. Uidentifiserte årsaker, når det utviklet myokarditt (idiopatisk) og senere postkardisk cardiosklerose, var ikke mulig å etablere risikofaktoren.

Ifølge WHO utvikler utviklingen av kardiokardose etter kardiokardi hos omtrent halvparten av pasientene som gjennomgikk myokarditt.

Pathogenese av myokardiosklerose

Som det er etablert, blir myokardiocytter ødelagt under påvirkning av noen patologisk faktor, i deres sted dannes bindevev - områder av sklerose. Ved antall og forekomst av sklerose lesjoner kan sykdommen være:

 • brennpunkt - når små deler av sklerose forekommer i myokardiet;
 • diffus - prosessen fanger jevnt myokardiet i alle deler av hjertet.

I dette tilfellet forekommer det ikke endringer i strukturen på veggene i koronarbeinene: koronararteriene påvirkes ikke, men kapillærene i hjertemuskelen. Derfor, i koronararteriene på undersøkelse av endringer i form av kolesterol plakk kan ikke være, og ifølge International Classification of Diseases, dette patologi relatert til dette attributtet kategorier i andre sykdommer ikke har aterosklerotisk opprinnelse.

Kliniske manifestasjoner

I det kliniske bildet av postmiokardisk cardiosklerose er hovedsymptomer manifestasjoner av hjertesvikt forbundet med nedsatt myokardnæring og utvikling av hypertrofi. Behovet for oksygen på grunn av hypertrofi øker, men på grunn av en reduksjon i alle hjertefunksjonene øker dens mangel. Spesifikke symptomer er fraværende, det er kliniske manifestasjoner av hjertesvikt, ikke forskjellig fra slike i kroniske hjertesykdommer. Unge mennesker kan ikke umiddelbart ta hensyn til slike manifestasjoner, eller koble deres tilstand med andre årsaker: med intens arbeid, utilstrekkelig hvile. Videre at av hjerteinfarkt noen ganger går ubemerket i bakgrunnen av den underliggende sykdom som forårsaket det, og tempoet cardio postmiokardichesky lang tid asymptomatiske.

Dens første tegn:

 • alvorlig svakhet;
 • umotivert tretthet;
 • reduksjon i den vanlige terskelen av belastninger;
 • en følelse av mangel på luft;
 • ubehag og smerte i hjertet, hovedsakelig uten bestråling;
 • føler seg kald i brystet.

I de tidlige stadiene av sykdommen er det en tendens til å senke blodtrykket, forbigående forringelse av puls.

Fra begynnelsen til dannelsen av myokarditt postmiokarditicheskogo Cardiosclerosis avholdt 3 - 6 måneder, sykdommen oppdages tilfeldig under en baseline medisinsk undersøkelse eller å se en lege for en annen grunn.

Ved sen diagnostikk vises:

 • betydelig permanent svakhet;
  en kraftig reduksjon i fysisk og mental aktivitet på grunn av økende svakhet og økt tretthet fra enhver aktivitet;
 • smerte i brystet;
 • ødem på føttene og kortpustethet; i fremtiden ødem øker, ascites utvikler, dyspnø øker - det kan vises med mindre fysisk anstrengelse;
 • besvimelse;
 • smerte i hjertet av en stenokardisk karakter;
 • forskjellige sykdommer i rytmen: takykardi, bradykardi, arytmi.

I tillegg til disse endringene, er det kalde ekstremiteter, alvorlig blekhet med lepper cyanose og acrocyanosis (spissen av nesen, fingre), lavt blodtrykk, auscultation - unormal hjerterytme, bilyder.

Symptomer i ulike former for patologi

For småfokale former for myokardiosklerose er karakteristiske

 • følelse av mangel på luft, økende i liggende stilling;
 • dyspné med mosjon
 • takykardi - rask hjerterytme;
 • skrotkrok (små ødemer);
 • hodepine og svimmelhet.

Diffus lesjon i postkardiell cardiosklerose er en farlig form for hjertepatologi. Etter hvert som prosessen sprer seg i myokardiet, øker symptomene også:

 • det er kortpustethet i hvile og angrep av kvælning om natten - utvikler seg i forsømte tilfeller av hjertestimme;
 • forstyrrelser i hjertets arbeid er ofte følte;
 • hjertebanken ledsages av smerte;
 • smerte og tyngde oppstår i riktig hypokondrium;
 • Forverring av tilstanden er enda større om kvelden;
 • Det er en natthud, ledsaget av kulderystelser og svette.

Diagnose av sykdommen

myocardiosclerosis diagnose er ganske komplisert, så i det kliniske bildet ikke har -.. egenskaper og typisk for mange hjertesykdommer som oppstår med utvikling av hjertesvikt, særlig i hennes senere stadier, når det er kortpustethet og ødem.

For å diagnostisere posmiokarditicheskogo Cardiosclerosis, i tillegg til generelle kliniske og biokjemiske analyser, røntgenundersøkelse av brystet og EKG blir ekkokardiografi utføres, om nødvendig - Holter-overvåkning. EKG og ekkokardiografi er dokumentasjon for forekomst av muskelmassevekst i myokardiet. Radiografi viser en økning i hjertet på grunn av hypertrofi i venstre ventrikel.

 1. EKG viser tenn med lavt breddegrad, tegn på dilatasjon (ekspansjon) av høyre atriell kavitet og venstre ventrikulær hypertrofi, ulike rytme- og ledningsforstyrrelser. Rytmeforstyrrelser manifesteres oftest av sinusarytmi, ventrikulære og atriale ekstrasystoler. Konduktivitetsforstyrrelser vises på EKG i form av en atrioventrikulær blokade: dette manifesteres ved en forlengelse av PQ-intervallet. Også endringer i T-bølgen observeres: spenningsreduksjon, bifasisk eller inversjon. Diagnostisk verdi er bestemmelsen av den elektriske aksen i hjertet (EOS) i dynamikk.
 2. I henhold til ekkokardiografi estimerte tilstand av atriene og ventriklene, deres størrelse, kontraktilitet, og utvikling av patologiske forandringer i hjerteklaffenes funksjon (ofte - svikt i mitral, som er vist på auscultation systolisk bilyd, og trikuspidal). Ultralyd, som er den ekkokardiografi, tilveiebringer en nøyaktig objektive data om størrelsen av ventilen og tykkelsen av hjerteveggen, det viser egenskapene i hulrommene av atriene og ventriklene, samt informasjon om myokardial kontraktil funksjon (definert ved partier sklerose som ikke kan reduseres, estimert hastighet og volumreduksjon, utslippsfraksjon og andre indikatorer). Vanligvis når ekkokardiografi postmiokarditicheskom cardiosclerosis ser ut til at den utvidede hulrom i hjertet, en stor rett til sine avdelinger. I noen tilfeller er MR tilordnet - magnetisk resonansavbildning. Dette er en svært sensitiv og effektiv diagnosemetode. Det er trygt, det bruker et magnetfelt og radiofrekvenspulser. Det kan hjelpe deg med å finne de minste lommer av aterosklerotiske forandringer i hjertemuskelen, som ikke kunne bli funnet i de tidlige stadiene av undersøkelsen.
 3. For å bekrefte resultatene av rutinestudier, utføres en koronar angiografi, som ble tildelt som en tilleggsstudie. Metoden består i å introdusere et kontrastmedium i karene og bestemme patologien for deres patency med ytterligere røntgenundersøkelse. Dersom blodårene i hjertet ikke bestemmes av aterosklerotiske plakk, tyder det på at tilstedeværelse av postmiokardicheskogo Cardiosclerosis, men - ingen aterosklerotiske forandringer i koronar hjertesykdom eller annen patologi.
 4. Siden myocardiosclerosis forekommer endringer i tykkelsen av myokardium (hjertemuskelen i seg selv), og utvikling av hjertesvikt på høyre ventrikkel typen, for å bestemme den sklerose i veggene av høyre hjerte holdt radioisotop diagnose.

Profylakse av sykdommen og prognosen

På dagens stadium av medisinutviklingen er forebygging av myokardiosklerose mer effektiv enn behandlingen.

Forebyggende tiltak av denne sykdommen er i overensstemmelse med strenge sengeleie med mottak av komplekset av alle nødvendige medisiner foreskrevet av legen din, hvis noen av forkjølelse, samt betennelse i mandlene, lungebetennelse, ulike infeksjoner. Et slikt behandlingsregime gjelder alvorlige allergiske tilstander, toksiske forgiftning stoffer (vanligvis oppstår når toksinet gjennom huden eller luftveiene) i forverring av systemiske sykdommer. Strengt kontra bære sykdom "på beina", uten å få antibiotika, antivirale medikamenter eller andre etiotropic, i håp om at alt vil gå uten behandling. Hvis du følger disse reglene, i stedet for å fortsette å jobbe i en sykdomstilstand, er det mulig å unngå komplikasjoner i form av patologi av det kardiovaskulære systemet eller minimere utvikle komplikasjoner.

For tiden er det ingen enkelt tilnærming til behandling av myokardiosklerose. I starten er behandlingen rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket det. Dette avsløres etter en omfattende undersøkelse, og allergisk reaksjon, inflammatorisk prosess blir fjernet ved medisinske metoder, og infeksjonelle komplikasjoner blir kontrollert.

Hvis postmiokardichesky cardio utviklet, men ikke klarte å identifisere ham senere, etter at virkningene av betennelse, forårsaket myocardiosclerosis forsvant, behandling og prognose av sykdommen avhenger av hvor mye avanserte i hjertemuskelen av bindevev og lokalisering av disse endringene.

Med brentokardiokardiokortiosklerose er prognosen gunstig.

Behandling av myokardiosklerose

Vesentlig erstatning av myokardiet av bindevevs celler fører fremover til utvikling av alvorlig hjertesvikt og funksjonshemning. Endringer i hjertemuskelen kan bli så voluminøse at den eneste behandlingsmetoden vil være hjerte-transplantasjon.

Hvis postkardiell cardiosklerose har påvirket områder som genererer en elektrisk impuls og videre trekker hjertet, oppstår forskjellige rytmeforstyrrelser. I slike tilfeller, avhengig av utviklingen av arytmier, foreskrives antiarytmiske legemidler av forskjellige klasser. Deres mottak skal være konstant, under kontroll av en kardiolog eller terapeut, med gjentatt EKG, konstant overvåking av puls og blodtrykk. Suksessen avhenger i stor grad av pasientens forpliktelse til behandling: hvor korrekt og punktlig utføres alle legenes resept. I alvorlige tilfeller er det noen ganger nødvendig å implantere en pacemaker - en spesiell enhet som genererer den riktige elektriske impulsen og setter normal rytme for hjertekontraksjoner.

medisinering

Behandling av myokardiosklerose bør være kompleks. Oppnevnt av antioksidanter, metabolske medikamenter, vasodilatorer, multivitaminer, om nødvendig, i form av kampen med hjertesvikt - diuretika, hjerteglykosider på vitnesbyrd, i nærvær av hypertensjon - antihypertensiva. Alle anbefalinger om behandling utføres av legen. Selvmedisinering vil føre til enda større dekompensering av prosessen, og prognosen kan bli ugunstig.

Nylig har storskala studier blitt utført for å studere bruken av stamceller for å danne nytt muskelvev i hjertet. Men denne metoden er på scenen for klinisk testing og har ennå ikke blitt brukt i hjertepraksis.

I tillegg til narkotikabehandling er dietten justert:

 • reduksjon av bordsalt og væske (i nærvær av ødemer og høyt blodtrykk);
 • Avvisningen av produkter som fører til stress på hjertearbeidet: kaffe, sterk te, tonic drikkevarer, krydder;
 • nektelse eller skarp restriksjon av stekte og fete matvarer, noe som fører til økt blodkolesterol.

Behandling av denne sykdommen er ganske lang. Til de syke. Myokarditt, som var komplisert ved kardiokardose i postkardiokardi, ble vist å bli forlenget i kardiologisk rehabilitering i sanatorier.

De generelle virkemidlene for å forhindre myokarditt aterosklerotiske endringer inkluderer:

 • nekte å røyke
 • moderat fysisk aktivitet
 • streve etter en sunn livsstil.

Etter overført verifisert myokarditt, er det viktig å besøke legen regelmessig, overvåke EKG, blodtrykk og puls, og om nødvendig - en grundig undersøkelse. Siden myokardiosklerose er en svært alvorlig sykdom for barn og unge, er det nødvendig, med det minste symptomet på hjerteproblemer, å søke lege fra lege. Terapeuten vil identifisere tegn på sykdommen og sende dem til en spesialist - kardiolog eller hjertekirurg. Det er viktig å ikke gå glipp av øyeblikket når det fortsatt er mulig å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Postkardiell cardiosklerose

Symptomer og behandling av kardiokardiosklerose

Den viktigste årsaken til sykdommen er myokarditt

Kardiokardiosklerose utvikles som et resultat av myokarditt. Husk at myokarditt er en betennelsessykdom i hjertemuskelen, som oppstår av ulike årsaker. Det kan være både smittsomt og inflammatorisk. Selv til tross for at det kan skje uten åpenbare symptomer, bør gjennomføre en undersøkelse etter noen inflammatorisk prosess som skjer i kroppen vår, med andre komplikasjoner kan oppstå.

Så, komplikasjon av myokarditt, som vi allerede har sagt, er kardiosklerose. Saken er at på grunn av den overførte sykdommen kan et myokards vev erstattes med et forbindelsesvev. En slik prosess som skjer i vårt hjerte kalles kardiosklerose, som er av to slag.

 1. Diffus kardiosklerose. Det er preget av en ensartet lesjon av myokardiet. Ordet diffus brukes også fordi foci av bindevev distribueres gjennom hjertemuskelen diffust. Dette skjemaet blir oftest observert med iskemisk hjertesykdom.
 2. Fokalisert kardiosklerose. I dette tilfellet er hjertevevet delvis påvirket. Foci har forskjellig lokalisering og form.

Viktigste symptomer

Siden kardiokardiell kardiosklerose er direkte relatert til hjertet, kan mange av symptomene lignes på andre plager. En erfaren lege vil kunne gjenkjenne og skille dem fra. Det bør tas hensyn til at med utvikling av foci på enkelte områder, kan symptomene nesten ikke manifesteres.

 • Hjertepasning, arytmi. Dette symptomet kan oppstå uten tilsynelatende grunn eller med liten spenning.

Noen symptomer ligner på andre sykdommer

 • Kortpustethet. Når sykdommen begynner å utvikle seg, er det ubehag, som er forbundet med mangel på luft. Hvis i begynnelsen karakteren av dette symptomet er periodisk, så senere kan den erstattes av en vanlig. Anfall av dyspné kan oppstå selv under hviler eller søvn.
 • Smerte i brystet, angina pectoris angrep.
 • Svakhet, systematisk.
 • Hoste. Hosteangrep kan spesielt oppstå om natten. Vises dette symptomet er ikke umiddelbart, før det ofte starter kortpustethet. Deretter blir heshet og sputum tilsatt.
 • Hevelse i ekstremiteter, bukhule. Dette skyldes det faktum at væske stagnerer i kroppens vev.
 • Svimlende tilstander.
 • Blekhet.
 • Kolde ekstremiteter.
 • Redusert mental og fysisk aktivitet.
 • Gitt at disse symptomene kan forveksles med andre sykdommer, er det viktig å gjennomføre en grundig diagnose. Det inkluderer ekkokardiografi, elektrokardiografi og andre laboratorietester. I prosessen med deres påvisning, slike brudd som høyt blodtrykk, hjertestøy, hjerterytme og ledningsforstyrrelser.

  Behandling av sykdommen

  Narkotika grunnlaget for behandling av sykdommen

  Behandlingen er rettet mot å kurere eksisterende sykdommer, på grunn av hvilken kardiosklerose begynte. Et svært viktig punkt er restaureringen av ledning og rytme i hjertet. Siden det karakteristiske fenomenet er puffiness, er pasienten foreskrevet medikamenter som bidrar til å fjerne fra kroppsoverskudd, stillestående væske.

  Siden metabolisme spiller en viktig rolle i hjertets arbeid, brukes verktøy som bidrar til å gjenopprette eller forbedre det.

  Hvis saken er dårlig utløst, er det nødvendig å gripe inn på en operativ måte og anvende en elektrokardiostimulator. Legen vil også anbefale begrensende trening, men dette betyr ikke at de må fjernes helt.

  Tradisjonelle behandlingsmetoder inkluderer:

  Spesiell oppmerksomhet bør tas på kostholdet. Det eliminerer stekt mat, salt, en stor mengde koffein, produkter med kolesterol og provoserende flatulens. Faktisk er ikke alt så begrenset som det virker. For eksempel, i stedet for kaffe eller te, kan du drikke compote fra tørket frukt, som også har en positiv effekt på hjertet eller morsmålet. I stedet for grillet kjøtt kan du spise stews med grønnsaker. Det er viktig at det daglige kostholdet inneholder naturlige grønnsaker og frukt og urter. Det skal bemerkes at alt dette vil ha en positiv effekt på kroppens generelle tilstand, spesielt på mage-tarmkanalen.

  Hvis du ikke starter hjertesykdom i begynnelsen, vil du unngå enda større komplikasjoner, for eksempel hjertesvikt. Bruken av flere elementer, som for eksempel vitaminkomplekser, vil også være svært nyttig. Ikke vær så redd for diagnosen. Bare trenger å følge råd fra en lege og holde seg til en sunn livsstil.

  Hva er postkardiell cardiosklerose

  Skrevet av Tasha på lør, 01/07/2012 - 22:26

  Myokarditt er en inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen - myokardiet. Det kan oppstå av ulike grunner. Dette kan være inflammatoriske og smittsomme sykdommer, og myokarditt kan utvikle seg som et resultat av allergier. Diagnostisering og behandling av myokarditt er svært viktig. Selv om denne sykdommen kan oppstå noen ganger nesten asymptomatisk, men vi trenger å bli undersøkt etter slike inflammatoriske sykdommer, spesielt influensa.

  En av komplikasjonene av myokarditt er postkardisk cardiosklerose. Myokardial vev kan erstattes av bindevev på grunn av sykdommen. Det er resultatet av denne prosessen som kalles kardiosklerose.

  Typer av kardiovaskulær cardiosklerose

  Moderne leger skiller to typer av denne sykdommen - diffus og fokal.

  • Diffus kardiosklerose er preget av en jevn erstatning av myokardial vev. Hjertemuskelen er jevnt påvirket.
  • Fokal kardiosklerose er preget av et delvis nederlag av hjertevevet, og disse foci har en annen form og lokalisering.

  Symptomer og diagnose

  Symptomer på postkardisk cardiosklerose:

  • Konstant svakhet;
  • Redusert fysisk og mental aktivitet;
  • Sannsynligvis hoste. Økt om natten og ledsaget av kortpustethet;
  • Periodisk oppstår smerter i brystet;
  • Ødem i ekstremiteter og i bukregionen, forårsaket av stagnasjon av væsken;
  • Kaldhet i lemmer;
  • Svimlende tilstander;
  • blekhet;
  • Angrep av angina pectoris.

  De viktigste diagnostiske metodene er elektrokardiografi og ekkokardiografi, standard laboratorietester.

  I dette tilfellet avsløres følgende under eksamen:

  • Endringer i hjertefrekvensen;
  • Hjerte lyder;
  • Konduktivitetsforstyrrelser;
  • Høyt blodtrykk.

  Behandling av kardiokardiosklerose

  En omfattende tilnærming brukes til behandling av kardioklerose etter kardiokardi. Det viktigste er å eliminere den opprinnelige årsaken til denne sykdommen.

  Hovedbehandlingen er rettet mot å senke blodtrykket. eliminering av rytmeforstyrrelser og ledning. Når du går med kronisk hjertesvikt, er det nødvendig å stoppe manifestasjoner. Det er nødvendig og den første restaureringen av metabolisme.

  Blant legemidler er slike legemidler som antioksidanter, antiarytmika, normaliserende metabolske prosesser i hjertet av vev, vitaminer, hjerteglykosider obligatoriske.

  I de senere år har en veldig god effekt blitt vist ved behandling med egne stamceller.

  Med ineffektiviteten til konservativ terapi og sykdomsprogresjonen er kirurgisk behandling indikert.

  Tradisjonelle behandlingsmetoder

  • For å bli kvitt hodepine og støy i ørene, bruk en alkoholisk infusjon av kløver. 40 gram kløver insisteres i et glass vodka i 2 uker. Ta en teskje 1 gang per dag.
  • Hvitløk normaliserer blodsirkulasjonen og renser blodårene. 40 gram hvitløk insisterer på et halvt glass vodka. Ta 10 dråper i en halv time før måltider.
  • Broth av dogrose hjelper med iskemisk hjertesykdom. 1 spiseskje brygget 0,5 liter kokende vann. Ta en halv kopp før måltider.
  • Leeches, voksmot larver og andre midler viser også noen ganger effektive resultater.

  komplikasjoner

  En farlig komplikasjon av kardiokardiosklerose er deformitet og mangel på hjerteventiler. I dette tilfellet, i henhold til undersøkelsens resultater, er kirurgisk inngrep foreskrevet. Men det kan være andre komplikasjoner. For eksempel, en aneurisme av hjertemuskelen. I dette tilfellet har noen behandlingsmetoder bare en støttende karakter i påvente av et passende implantat for hjerte-transplantasjon.

  forebygging

  For å forhindre sykdomsutbrudd og komplikasjoner, må en person som har gjennomgått myokarditt regelmessig besøke en terapeut, en kardiolog og gjennomgå egnede undersøkelser.

  Hvis selv små første symptomer på kardiokardose forekommer, bør det tas hensyn til smale spesialister. Selvmedisinering eller ignorering av symptomene på sykdommen kan føre til farlige konsekvenser.

  Riktig ernæring, overholdelse av en foreskrevet diett er en garanti for at sykdommen ikke vil utvikle seg. Det er nødvendig å helt komme vekk fra å røyke, bruke stoffer.

  Kardiokardiokardiosklerose kan behandles fullt ut. Du kan ikke starte denne sykdommen. Den tidligere kardiosklerosen oppdages, jo tidligere behandles behandlingen, og den maksimale positive effekten oppnås. Selv om fullstendig gjenopprette fra denne sykdommen er umulig, men det er ganske skikkelig å stoppe det og føre et fullt liv.

  Ta vare på deg selv og vær frisk!

  Kardiokardittkardiosklerose

  Myokardial vev etter myokarditt er erstattet av bindevev, utvikler seg postmyokarditt cardiosklerose med hjertesvikt, hjerterytmeforstyrrelser. Og med hjerteinfarkt, vises brennpunktene for erstatning med bindevev, postmyokardiell cardiosklerose. Brudd på intrakardiell ledning, EKG endringer er satellitter postmyokardiell cardiosklerose.

  Behandling av postkardisk cardiosklerose

  Vi påminner deg om at ingen artikkel eller nettsted vil kunne levere riktig diagnose. Trenger en lege konsultasjon!

  Kardiokardiosklerose: Utviklingsmekanisme, symptomer, diagnose, hvordan å behandle, prognose

  Kardiosklerose, eller utviklingen av bindevev i hjertemuskelen, er en irreversibel prosess som gradvis forstyrrer hjertets kontraktilitet. Kardiosklerose kan forekomme ikke bare etter hjerteinfarkt, men også på grunn av myokarditt. I denne forbindelse er det nødvendig å vite i hvilke tilfeller dannelsen Cardiosclerosis mer sannsynlig, og hvordan du kan hindre disse prosessene.

  Myokarditt er en ganske alvorlig sykdom som kan ikke bare føre til farlige hjertefeil, men også utløse utvikling av alvorlige komplikasjoner og langtidsvirkninger.

  Å snakke om fremveksten av komplikasjoner myokarditt, både akutt og på lang sikt, må vi forstå hva en gitt nosologisk form.

  Myokarditt - en inflammatorisk patomorfologisk forandring i tykkelsen av hjertemuskelen, forårsaker forstyrrelser i aktiviteten av hjertemuskelmuskelceller (kardiomyocytter) på molekylivå, samt forårsaker visse kliniske manifestasjoner.

  Årsaker til myokarditt og mekanismer for dannelse av kardiosklerose etter det

  Myokarditt, som enhver inflammatorisk prosess, kan oppstå som følge av innføring av normale virus, bakterier, sopp og protozoa mikroorganismer (Toxoplasma). Ethvert smittsomt middel fører til frigjøring av mediatorer av betennelse, med andre ord, septisk smelting av normalt vev dannes. På grunn av det faktum at kardiomyocytter ikke kan regenereres og gjenopprettes til normale størrelser, blir de gradvis erstattet av bindevev - i første ømme og finkornet og deretter grov cicatricial.

  I denne forbindelse mister hjertets muskulære ramme gradvis sin elastisitet og elastisitet, noe som medfører tap av kontraktilitet i hjertet. I tillegg til at under påvirkning av relativt høye blodtrykket, noe som presser blodet fra den venstre ventrikkel inn i aorta, hvert dannet i ekspansjonskamrene i hjertet, fordi det er i stand til å tåle trykket eneste muskelvev, men ikke noe arr. Som et resultat utvikler pasienten kronisk hjertesvikt, vanligvis som følge av utvidet kardiomyopati på grunn av diffus kardiosklerose.

  Utviklingen av CHF kan vare i mange år og tiår, og kan raskt fortsette, med noen få måneder, med utviklingen av alvorlig dekompensering av CHF og den raske utviklingen til terminale stadier.

  unntatt smittsomme midler, til utvikling av betennelse kan føre til innføring i myokardiet immunkomplekser og autoantistoffer, dannelsen av som er forårsaket av revmatisme, reumatoid artritt, systemisk lupus erythematosus, sklerodermi og noen andre reumatologiske sykdommer. I dette tilfellet, pasienten, samt skade på andre indre organer utvikler autoimmun myokarditt, og i stand til å føre til utviklingen av bindevev i hjertemuskelen.

  Andre årsaker som kan utløse starten av akutt ikke-smittsom myokarditt kan være eksponering kjemoterapeutiske legemidler, brukes til behandling av ondartede svulster, samt stråling som brukes i strålebehandling av tumorprosesser.

  Eksempel på endringer i hjertemuskelen i kardiosklerose

  Avhengig av hvor mye skade som oppstår i hjertemuskelen, blir brennpunkt og diffus kardiosklerose gjenkjent. I det første tilfellet kan pasienten ha både singel og multippel sklerose i myokardiet, i løpet av det andre dannes en sirkulær uniform erstatning med arrvæv. Fokal cardio lagt et enkelt ildsted, selvfølgelig, er mer prognostisk gunstig, i det tilfelle som ikke forårsaker signifikante arytmier, som i seg selv kan ha ført til slitasje på hjertemuskelen med utvikling av akutt eller kronisk hjertesvikt.

  Symptomer på postkardisk cardiosklerose

  Som tidligere beskrevet ovenfor er kardiosklerose et patomorfologisk konsept, slik at eventuelle symptomer hos en pasient etter en tidligere myokarditt oppstår hvis han allerede utvikler kronisk hjertesvikt. Derfor er alle symptomer på kardiokardose etter kardiokardose forårsaket av følgende symptomer på CHF, som for eksempel:

  • Paroksysmal dyspné i løpet av fysisk aktivitet, med den første store, for eksempel, når han går på en lang avstand, eller ved kjøring på stiger høyeste etasje, deretter med mindre - ved bevegelse inn i huset, når knytte lissene ved koking og så videre,.
  • Puffiness av huden på skinnene, føttene, og i senere stadier - magesekken, perineum, brystkjertlene,
  • Akkumuleringen av væske i kroppens indre hulrom - i pleural (hydrothorax) og i buken (ascites)
  • En følelse av avbrudd av hjertet, utløst av en rekke arytmier, mer premature slag og atrieflimmer.

  I tilfeller der pasienten har små lommer Cardiosclerosis i hjertemuskelen, eller har ennå ikke utviklet alvorlig symptomatisk hjertesvikt, kan pasienten også føler i mange år, og bare i den grad av forekomsten av disse symptomene å vite at han postmiokarditichesky cardio. Derfor må alle pasienter etter akutt myokarditt besøke distriktslegen regelmessig og undersøkes ved polyklinikken på bostedet minst en gang i året.

  Hvordan diagnostiseres myokardisk cardiosklerose?

  Diagnose Cardiosclerosis grunn myokarditt kan være ganske vanskelig i nærvær av små isolerte områder med arrvev i hjertemuskelen, men alle pasienter diagnostisert etter myokarditt nødvendig for å gjennomføre den årlige undersøkelsen, særlig EKG og ekko-SCH.

  Hos pasienter med diffuse cardiosclerosis diagnose er mye enklere å installere, fordi det er nesten i et par måneder etter at den akutte myokarditt de kan være tegn på hjertesvikt innledende, særlig små og svak kortpustethet hevelse i føttene i ettermiddag.

  Så, for diagnostisering av kardiokardose etter kardiokardi er følgende diagnostiske metoder brukt:

  1. Elektrokardiogrammet, Cardiosclerosis grunnleggende trekk som er fokal (i en eller to ledninger) eller diffundere (i alle avledninger) forandringer, som manifesterer seg i en lav amplitude R-bølge eller dyp tann Q (siste praktisk talt umulig å skille fra hjerteinfarkt),
  2. Ekkokardioskopi (ultralyd i hjertet) - kan ikke bare visual lokalisering av post-inflammatoriske endringer i hjertemuskelen, men også for å klargjøre arten av brudd på den kontraktile funksjon av hjertet, samt for å evaluere venstre ventrikkel ejeksjonsfraksjon
  3. Radiografi av brystorganer Den utføres for å øke diagnose (dilatasjon) av hjertekamrene og tilstedeværelsen av venøs stase i skåler av lungen ved sene stadier av kronisk hjertesvikt.

  Eksempel EKG pasient med fokal smittende-allergisk myokarditt og cardiosclerosis: jogging supraventrikulær takykardi, ventrikulær ekstrastistoliya, episoder med AV-blokk (stanse mer enn 3 sekunder)

  I tillegg til disse metoder for instrumentell undersøkelse av en pasient, vanligvis tildelt generell klinisk blodprøver og urinprøver, blod biokjemisk analyse, spesielt på scenen for progresjon av kronisk hjertesvikt, hvor start- endringer i leveren og nyrene som følge av venøs kongestion i disse organene.

  Behandling og forebygging

  Forebyggende tiltak for å forebygge utvikling av kardiosklerose, er uadskillelige fra rett tid, startet så tidlig som mulig behandling av akutt og subakutt myokarditt.

  Jo tidligere betennelsen går tapt i hjertemuskelen, desto større er sannsynligheten for at myokarditt vil gå uten negative konsekvenser i form av progressiv hjertesvikt på grunn av kardiosklerose.

  Ved behandling av akutt myokarditt, som er obligatorisk på et hjerte- eller terapeutisk sykehus, brukes vanligvis:

  • middel for etiotropisk terapi (antivirale legemidler, antibiotika),
  • symptomatiske midler (ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer - nimesulid, aspirin og steroidhormoner - prednisolon, dexametason).

  NSAID og steroider kan minimere de inflammatoriske patogenetiske prosessene i myokardiet.

  I tilfelle at en pasient først se en lege, er det allerede tegn på primær Cardiosclerosis han utnevnt restorative legemidler og vitaminer. Antioksidanter er også mye brukt antihypoxants - mildronat preduktal mexidol og aktovegin. Denne gruppen gjør at det maksimale hjertemuskelen anriket med næringsstoffer og oksygen og for å eliminere de prosesser av lipidperoksydasjon (LP) produkter som er ødeleggende for de gjenværende normale muskelceller.

  Med fremveksten og utviklingen av kronisk hjertesvikt pasientforeskrivere for å lette reduksjon av belastning på hjertet (diuretika - torasemid, veroshpiron, indapamid, nitrater - Nitromintum, monocinque og beta-reseptorantagonister - Bisoprolol, metoprolol, nebivalol, etc.).

  I tillegg kan pasienter med symptomatisk hjertesvikt og hjertesykdom med tilhørende utpekt symptomatiske medikamenter cardiotropic - nitrater for angina, hjerterytmen når antiarytmika misbruk (ofte atrieflimmer, arrythmia), antihypertensiver for hypertensjon.

  Komplikasjoner og prognose

  Kardiosklerose på grunn av myokarditt er en ganske alvorlig sykdom, hvor prognosen avgjøres ikke bare av tilstedeværelsen av komplikasjoner, men også av graden av progresjon av kronisk hjertesvikt.

  Av komplikasjonene, bør det bemerkes brudd på hjertefrekvensen, noen ganger kan forårsake plutselig hjertedød. Disse inkluderer ventrikulær takykardi og ventrikulær fibrillasjon.

  Av de mindre alvorlige er atriell fibrillering, supraventrikulær takykardi og ekstrasystol og ventrikulær ekstrasystol vanligere. Mekanismen for forekomsten av arytmier skyldes det faktum at det normale hjertevevet, gjennom hvilket impulser utføres i en fysiologisk rytme, erstattes av et arrvev, som ikke kan utføre impulser. Som et resultat kan impulser sirkulere på ett sted, da de ikke kan "omgå" arret, noe som fører til en unormal sammentrekning av hjertemuskelen. Under alle omstendigheter krever hjertekardiokardiosklerose med rytmestørrelse nøye oppmerksomhet hos den behandlende legen, da arytmen ofte opptrer.

  Hvis vi snakker om prognosen, bør det bemerkes at jo tidligere behandlingen startes de første stadiene av myokarditt og hjertesvikt, er prognosen gunstig for pasientens liv og arbeid. Omvendt, i alvorlig kronisk hjertesvikt på grunn til å diffundere eller macrofocal Cardiosclerosis, dårlig prognose som hjertesvikt utvikler seg raskt til sluttstadiet.

  Kardiokardiokardiosklerose: årsaker og behandling av sykdommen

  Kardiovaskulær (postmikardittisk) kardiosklerose er en spesiell patologisk tilstand hvor muskelceller i hjertevævet begynner å bli erstattet av arr. Dette fører senere til økning i bindevev og økning i hjertevolum. Reduserer kontraktilitet, det er mange brudd og komplikasjoner. I det aller siste stadiet er det ofte et dødelig utfall.

  Så, postkardiell cardiosklerose: hva er det, tar de i hæren med en slik diagnose, og hvordan å bli kurert av en sykdom?

  Egenskaper av sykdommen

  Kardiosklerose påvirkes ikke bare av voksne, men også av barn. Hver alder har sine egne særegenheter av sykdommens manifestasjon, som først og fremst uttrykkes i årsakene til utbruddet.

  • Barns form for en sykdom utvikler oftere under påvirkning av smittsomme prosesser og betennelser i myokardiet.
  • Hos voksne er årsakene til kardiosklerose en størrelsesorden større.

  I nærvær av postkardisk cardiosklerose er det mulig å skaffe en militærbillett, men det vil avhenge av det komplette kliniske bildet av sykdommen. Så, hvis det er patologisk påvirket av hjertet, er ikke service i hæren antatt.

  klassifisering

  Av graden av utbredelse av prosessen

  Patologien kan klassifiseres i henhold til graden av utbredelse av prosessen på hjertemuskelen:

  • Med en fokalform på myokardiet dannet et arr med forskjellige størrelser. Den vanligste årsaken er hjerteinfarkt, men myokarditt kan også provosere det. Du kan skille mellom en stor fokal og småfokaltype av sykdommen.
   • For den første typen patologi er preget av tilstedeværelsen av et omfattende arr, som senere vokser mye med bindevev. Fullstendig overgrowth blir impulsen for en hjertes hjertesorg.
   • Småbrennstoffet utvikler seg som følge av mangel på oksygen. Små hvite vev dekker hjertemuskelen og bidrar til den etterfølgende død av cellene.
  • Ved diffus kardiosklerose oppstår en jevn fordeling av bindevev. Denne typen sykdom manifesterer seg mest i iskemisk hjertepatologi.

  Andre typer patologi

  I tillegg til postkardisk cardiosklerose er det mulig å identifisere andre typer patologi:

  1. Aterosklerotisk form. Ifølge navnet oppstår på grunn av aterosklerose. Alle hovedsymptomene manifesteres på grunn av dårlig blodtilførsel og etterfølgende atrofi. Patologien til denne arten er veldig alvorlig, siden den kan provosere utviklingen av hjertesykdom.
  2. Kardioklerose er en av komplikasjonene ved et hjerteinfarkt. Døde celler i myokardiet, selv etter trombus eliminering, kan ikke gjenopprette. Grove arr fra bindevev spredt over muskelen og forårsaker hypertrofi eller aneurisme.
  3. Den postmyokardiske formen forekommer ofte hos middelaldrende pasienter, og årsaken til sykdommen er ulike kroniske prosesser i kroppen, infeksjoner, betennelser og allergier. Det har en diffus karakter.

  Som den siste typen postkardisk cardiosklerose, kan medfødt patologi skiller seg ut. Fenomenet er ikke så ofte, men uregelmessigheter i utviklingen av hjertet og blodårene i prenatalperioden kan føre til utseende.

  årsaker til

  Ovenfor er det allerede nevnt flere årsaker til sykdomsbegyndelsen. En svært alvorlig innvirkning på utviklingen av sykdommen har en rekke prosesser:

  • betennelse i myokardiet,
  • kardiodistrofiya,
  • ischemi,
  • bakterielle infeksjoner,
  • aterosklerose,
  • allergi (inkludert stoff og serum).

  Dette er hovedårsakene til utseendet av kardiosklerose, men det er mulig å sette ut en spesiell risikogruppe. Folk som kommer inn i det er mest sannsynlig å få sykdommen i fremtiden hvis de ikke tar noen medisinske tiltak. Faktorer som provoserer patologi inkluderer:

  1. beriberi;
  2. forgiftning, spesielt hyppig (inkludert giftig og alkoholisk);
  3. tung fysisk arbeidskraft;
  4. vedvarende og langvarig stress;
  5. brudd på metabolske prosesser;
  6. hemosiderose (akkumulering av jern i hjertehulene);
  7. passiv livsstil;
  8. anemi,
  9. overspising;
  10. akkumulering i hjertet av amyloid (gelatinøs masse).

  For å provosere utseendet på patologi kan ikke bare alvorlige sykdommer, men heller ikke så farlige, ved første øyekast prosessere. Men de har en felles funksjon - de fører alle til mangel på oksygen. På denne bakgrunn begynner dødsfallet av myokardceller og deres erstatning. Gradvis dekker prosessen hele hjertemuskelen. I dette tilfellet forverres prognosen betydelig.

  Symptomer på kortiokarditt (postmiokardi) cardiosklerose

  Symptomatologien er avhengig av hvilken form lesjonen har. For eksempel gir småfokale og diffuste typer sykdommer ikke et tydelig klinisk bilde, og de kan bare bestemmes etter en komplett diagnose.

  Grunt form

  Med den etterfølgende utviklingen av sykdomsfokuseringsformen kan følgende symptomer oppstå:

  • mangel på luft, spesielt når du ligger ned
  • kortpustethet;
  • smerte og svimmelhet;
  • hjertebanken;
  • hevelse i beina.

  Diffus utseende

  Diffus utseende av sykdommen er en av de farligste. Etter gradvis spredning av lesjonen til de omfattende områdene i hjertet, forverres symptomene også. Dyspnø manifesterer seg i hvile, og om natten er det også mulig å angripe kvelninger. Funksjonene i hjertemuskelen blir merkbare, og med tiden begynner det raske hjerterytme å bli ledsaget av smerte. Det forekommer i riktig hypokondrium, som forklares av den høye belastningen på leveren

  Lysere enn alle manifesterer symptomer om kvelden. Identifikasjon av tegn skal umiddelbart føre til øyeblikkelig legehjelp for å forhindre videre utvikling av patologi. Kardiovaskulær cardiosklerose er ledsaget av hoste og kortpustethet, svakhet, svimmelhet, takykardi, lemmer blir kaldt. På tidspunktet for angrepet føler pasienten noen ganger kuldegysninger, svette.

  diagnostikk

  Diagnostiske metoder er basert på kliniske symptomer, på grunnlag av hvilken den påfølgende undersøkelsen begynner. For å bestemme årsaken til sykdommen.

  En spesiell rolle i diagnosen patologi spilles av EKG. Kardiosklerose er notert på studien i form av anomalier av følgende form:

  1. ekspansjonen av hulrommet til høyre auricle,
  2. på intervallet ST er det anomalier av tennene,
  3. QRS lavspente komplekser.

  På neste stadium blir pasienten gitt en radiograf, som viser størrelsen på hjertet og dets volum. Ekkokardiografi brukes til å undersøke hulrommene i ventriklene. Om funksjoner ved behandling av kardiosklerose etter kardiokardi (postmiokardisk), se nedenfor.

  behandling

  terapeutisk

  Kardinalt er det nødvendig å forandre livet, derfor fra begynnelsen av avsløringen av en patologi er den fulle interdiction pålagt tobakk og alkoholholdige produkter. Unngå og ha skadelige produkter, fordi maten ikke skal være rikelig, men full.

  medisinering

  Først etter å ha utført en nøyaktig diagnose, velges passende stoffer. Forvandle prosessen og vikle den vil ikke fungere, så behandlingen tar sikte på å forhindre forverring av prosessen og utvikling av komplikasjoner.

  Terapi vil vare i livet, fordi preparatene må velges med presisjon.

  • Grunnlaget er sammensatt av legemidler fra gruppen av beta-blokkere, hjerteglykosider, diuretika og analoger av nitroglyserin.
  • Vitaminer og ulike stoffer brukes også til å forbedre metabolske prosesser i hjertet.

  drift

  Kirurgisk inngrep utføres med rask utvikling av sykdommen. I slike tilfeller er det beste alternativet hjertetransplantasjon.

  Folkemetoder

  Folkeknikker kan også brukes til å behandle kardiokardose etter kardiokardi, dersom legen tillater bruk av visse oppskrifter. Den mest effektive er:

  • Blomstene av hagtorn skal senkes og forlates i et mørkt sted, bukt med alkohol. Etter 10 dager daglig ta 1 ts. betyr.
  • Karvefrø blandes med hagtorns røtter. De er strømmet med kokende vann, og deretter insistert i ca 7 timer. Slike avkok er full flere ganger om dagen i et glass.
  • Opp til et pulver gni av en rowanbark og koker den i vann ikke mindre enn 1,5 timer. Etter filtrering deles drikken i flere porsjoner (for en dag, drikke ikke mer enn 60 ml), som tas etter et like antall timer.

  Populære metoder for behandling av denne sykdommen bidrar til å kvitte seg med noen manifestasjoner av sykdommen, og bidrar også til å styrke musklene.

  Forebygging av sykdom

  • Reduser risikoen for sykdom er enkel nok hvis du overvåker din egen tilstand, slik at livet ditt ikke blir dårligere.
  • Moderat arbeidsbelastning og tilstrekkelig ernæring spiller også ofte en spesiell rolle.
  • Du må kontrollere trykket og vekten, så vel som ikke ignorere de planlagte besøkene til terapeuten og kardiologen.

  komplikasjoner

  • Hypertrofi av muskelen (det vil si økning i størrelse) er en litt fjern, men veldig ekte komplikasjon. Hjertet trenger å utføre sin funksjon, selv i forhold til en stor mengde bindevev, og det er derfor det øker. På den mest forsømte scenen, på grunn av mangel på behandling, vil utfallet av denne sykdommen være et dødelig utfall.
  • Aneurisme. Veksten av celler skjer på venstre ventrikel, på grunn av hvilken veggene rager ut. Denne komplikasjonen observeres i nesten alle tilfeller uavhengig av omfanget av lesjonen. Også kardiokardiosklerose kan forårsake hjertesvikt, angina pectoris.

  outlook

  • Gunstig vil være prognosen forutsatt at det er liten skade på hjertecellene.
  • Funksjonshemming kan skyldes omfattende utskifting av bindevev.

  Jo tidligere patologien oppdages og behandlingen påbegynnes, jo færre risikoer for et ugunstig utfall av sykdommen. Sterk for deg, helse og god helse!

  Les Mer Om Fartøyene