post-trombotisk sykdom

post-trombotisk sykdom - kronisk obstruksjon av venøs utstrømning fra nedre ekstremiteter, utvikling etter overføring av dyp venetrombose. Klinisk kan posttromboflebitisk sykdom forekomme flere år etter akutt trombose. Pasienter opplever en sprengende følelse i det berørte lemmet og smertefulle nattlige kramper, ringformet pigmentering og hevelseform, som til slutt oppnår en fibrøs tetthet. Diagnostikk av posttromboflebitisk sykdom er basert på anamnestiske data og resultatene av ultralyd av vener i nedre ekstremiteter. Den økende dekompensasjonen av venøs sirkulasjon tjener som indikasjon på kirurgisk behandling.

post-trombotisk sykdom

post-trombotisk sykdom - kronisk obstruksjon av venøs utstrømning fra nedre ekstremiteter, utvikling etter overføring av dyp venetrombose.

Årsaker til posttromboflebitt

Ved trombose i fartøyets lumen dannes en trombose. Etter stifling av den akutte prosessen, blir trombotiske masser delvis lysert, delvis erstattet av bindevev. Hvis lysis dominerer, skjer recanalisering (gjenoppretting av lumen i venen). Når bindestoffelementene erstattes, forekommer okklusjon (forsvinner av fartøyets lumen).

Restaurering av lumen i venen følger alltid med ødeleggelsen av ventilapparatet på stedet for lokalisering av trombuset. Derfor, uavhengig av utbredelsen av en bestemt prosess, blir utfallet av flebotrombose et vedvarende brudd på blodstrømmen i dype venesystemet.

Økt trykk i dype vener fører til ekspansjon (ektasi) og svikt i perforering av vener. Blod fra systemet av dype vener slippes ut i overflatebeholderne. De subkutane årene utvides og blir også uholdbare. Som et resultat er alle vener i nedre ekstremiteter involvert i prosessen.

Deponering av blod i nedre lemmer forårsaker mikrocirkulasjonsforstyrrelser. Brudd på huden ernæring fører til dannelsen av trofasår. Bevegelsen av blod gjennom venene skyldes i stor grad muskelkontraksjon. Som et resultat av iskemi svekkes kontraktiliteten til muskler, noe som fører til en videre utvikling av venøs insuffisiens.

Klassifisering av posttromboflebitisk sykdom

Det er to varianter av kurset (edematøse og edematøse varicose former) og tre stadier av post-tromboflebitisk sykdom.

 1. forbigående ødem, "alvorlig bein syndrom";
 2. vedvarende ødem, trofiske lidelser (hudpigmenteringsforstyrrelser, eksem, lipodermatosklerose);
 3. trophic ulcers.

Symptomer på posttromboflebitisk sykdom

De første tegnene på posttromboflebitisk sykdom kan forekomme flere måneder eller til og med år etter akutt trombose. I de tidlige stadier klager pasientene om smerte, en følelse av bristning, tyngde i det berørte benet når de går eller står. Når du lyver, gir lemmen en forhøyet posisjon, reduseres symptomene raskt. Et karakteristisk tegn på posttromboflebitt er smertefulle kramper i muskler i det syke lemmet om natten.

Moderne studier i phlebology viser at i 25% av tilfellene er posttromboflebitt ledsaget av en varicoseforstørrelse av overfladene på det berørte lemmet. Ødem av varierende grad av alvorlighetsgrad er observert hos alle pasienter. Noen få måneder etter utviklingen av vedvarende ødem, opptrer forandret bløtvevsendringer. I hud og subkutant vev utvikler fibrøst vev. Myke vev blir tette, huden kjøler med subkutan fett og mister mobilitet.

Et karakteristisk tegn på posttromboflebitt er ringformet pigmentering, som begynner over anklene og dekker den nedre tredjedel av skinnen. Senere utvikler dermatitt, tørr eller våt eksem ofte i dette området, og i de senere periodene av sykdommen utvikler dårlig helbredende trofasår.

Forløpet av posttromboflebitisk sykdom kan være forskjellig. Hos noen pasienter kan sykdommen i lang tid er svake eller moderate symptomer, mens andre utvikle seg raskt, noe som fører til utvikling av trofiske lidelser og varig uførhet.

Diagnose av posttromboflebitisk sykdom

Hvis du mistenker en post-tromboflebitisk sykdom, finner legen ut om pasienten har hatt tromboflebitt. Noen pasienter med tromboflebitt ikke gjelde for phlebologist, så hvis historie er viktig å ta hensyn til episoder av uttalt ødem og langvarig metthetsfølelse av de berørte lem.

For å bekrefte diagnosen, utføres ultralyd av vener i nedre ekstremiteter. Radionukleoidflebografi, ultralyd angioskanning og reovasografi av nedre ekstremiteter brukes til å bestemme skjemaet, lokalisering av lesjonen og graden av hemodynamiske lidelser.

Behandling av posttromboflebitisk sykdom

Under tilpasningsperioden (det første året etter overført tromboflebitt) foreskrives pasienter konservativ behandling. Indikasjon for kirurgisk inngrep er den tidlige progressive dekompensasjonen av blodsirkulasjonen i den berørte lemmen.

Ved slutten av tilpasningsperioden avhenger behandlingstaktikken av form og stadium av posttromboflebitisk sykdom. I kompensasjonsstadiet og underkompensasjon av sirkulasjonsforstyrrelser (CVI 0-1), er en fysisk terapi anbefalt ved konstant bruk av elastiske kompresjonsmidler. Selv i mangel av tegn på sirkulasjonsforstyrrelser, er tungt arbeid kontraindisert hos pasienter, arbeider i varme butikker og i kulde, arbeid knyttet til langvarig opphold på føttene.

Når de administreres til en pasient sirkulasjons dekompensasjon antiblodplatemidler (dipyridamol, pentoksifyllin, acetylsalisylsyre), fibrinolytika, stoffer som reduserer betennelse i veneveggen (hest kastanje-ekstrakt, hydroxyethylrutoside, Troxerutin tribenozid). Trofiske forstyrrelser illustrerer pyridoksin, multivitaminer, desensibiliserende midler.

Kirurgisk inngrep kan ikke helbrede en pasient helt etter tromboflebitisk sykdom. Operasjonen bidrar kun til å forsinke utviklingen av patologiske forandringer i venøsystemet. Derfor utføres kirurgisk behandling bare med ineffektiv konservativ behandling.

Følgende typer operasjoner utmerker seg for posttromboflebitisk sykdom:

 • Rekonstruktive inngrep (reseksjon og plastikkirurgi av vener, omkjøring)
 • Korrigerende operasjoner (flebektomi og miniflebektomi - fjerning av dilaterte subkutane vener, dressing av kommunikasjonsårer).

Til dags dato kan ingen type behandling, inkludert kirurgiske inngrep, stoppe den videre utviklingen av sykdommen i sin ugunstige kurs. I løpet av 10 år fra diagnosetiden av posttromboflebitisk sykdom oppstår uførhet hos 38% av pasientene.

Hoved manifestasjoner og moderne metoder for behandling av posttromboflebitisk syndrom

Post-tromboflebitisk syndrom i nedre ekstremiteter er en sykdom som påvirker beinets dype vener. Konsekvensene er innsnevring av disse fartøyene, og forhindrer normal blodsirkulasjon. Avhengig av hvor det patologiske stedet er plassert, er det forskjellige manifestasjoner - fra milde symptomer (smerte eller tretthet i beina) til alvorlig hevelse og trofiske sår (sår), som bryter med muligheten for å gå. Det mest forferdelige er at selv moderne behandlingsmetoder ikke alltid garanterer fullstendig gjenoppretting dersom endringer i årer blir irreversible. Hvorfor er denne sykdommen så komplisert og listig? Hva må du gjøre for å bli kvitt det?

Post-tromboflebitisk syndrom i nedre ekstremiteter

Med begrepet "posttromboflebitisk syndrom" menes et kompleks av patologiske forandringer av de dype venene i ekstremitetene i form av:

 • Tilstedeværelse av trombi i blodets lumen;
 • betennelse i karetveggene på steder som blodpropper
 • innsnevring av venøs lumen, forårsaket av betennelse og trombi, forhindrer normal blodstrømning;
 • stagnasjon av blod under nedbrytningsstedet, noe som fører til en forstyrrelse i strukturen og funksjonen av alle vev i det berørte lemmeregmentet.

Sykdommen oppstår 4 uker etter en alvorlig akutt inflammatorisk prosess i dyp venene - flebotrombose (tromboflebitt).

Tromboflebitt - hovedårsaken til posttromboflebitisk syndrom

Ofte påvirker slike endringer nedre ekstremiteter, men det er også mulig at øvre lemmer påvirkes. Derfor, i praksis, må man komme over en diagnose - posttromboflebitisk syndrom (PTFS) i nedre ekstremiteter. Det er flere andre navn:

 • post-flebitisk syndrom;
 • posttrombotisk sykdom;
 • posttrombotisk venøs insuffisiens.

Det er interessant å vite! Ifølge moderne ideer er det mest hensiktsmessige navnet posttromboflebitisk sykdom, eller PTF på nedre lemmer. Dette skyldes det faktum at den patologiske prosessen har et kronisk kurs karakterisert ved en gradvis endring av stadier som tilsvarer arten av endringene i de dype årene. Og dette er mer enn bare et syndrom (et sett av samme type symptomer og manifestasjoner).

Klassifisering av sykdommen

En enkelt generelt akseptert klassifisering av PTFB er ennå ikke utviklet. Vaskulære kirurger og phlebologer av den eldre generasjonen skildret flere former for sykdommen:

 • edematous;
 • smerte;
 • varicose;
 • magesår;
 • blandet (en kombinasjon av forskjellige former, for eksempel edematøs varicose ulcerativ).

Men for å klassifisere det i henhold til symptomene som pasienten har, som det var gjort før, er det ikke helt riktig. Diagnosen, bygget på dette prinsippet, gjenspeiler ikke alle patologiens egenskaper.

Den moderne oppfatningen av spesialister er basert på fordelingen i det posttromboflebitiske syndromet i nedre ekstremiteter av tre hovedtrekk.

Klassifisering av posttromboflebitisk syndrom - tabell

 • tibia;
 • popliteal;
 • lår;
 • iliaca;
 • lavere hul.
 • okklusjon - markert innsnevring av lumen på grunn av blodpropp og betennelse;
 • rekanalisering - delvis eller fullstendig restaurering av venetens lumen.
 • 0 - ingen symptomer;
 • 1 - ødem og tyngde i beina;
 • 2 - uttalt hudendringer på tibia (brune flekker, rødhet, tetthet) mot en bakgrunn av alvorlig ødem;
 • 3 - Tilstedeværelsen av et trofasår (sår) mot bakgrunnen for endringer som er karakteristiske for 1-2 grader.

Hvorfor det er en sykdom

PTF er en sekundær sykdom. Dette betyr at det er en konsekvens og videreføring av en annen patologi - akutt phlebothrombosis. Bare denne sykdommen kan virke som en etiologisk faktor - den eneste årsaken til posttromboflebitisk syndrom.

For å utløse de patologiske endringene i de dype årene må de først dannes blodpropper. Denne prosessen skjer alltid veldig raskt og plutselig (innen få timer). En slik sykdom kalles akutt flebotrombose eller dyp venetromboflebitt. Det er preget av de samme endringene i venøs veggen som i tilfelle PTFs - betennelse og trombi, men de begynner bare og kan reversibel.

Dannelsen av trombi i dype årer - årsaken til PTFs

Det antas at akutt flebotrombose (dyp venetromboflebitt) oppstår i 4 uker. Etter denne tiden er den patologiske prosessen allerede ansett som post-tromboflebitisk sykdom eller syndrom.

Hva skjer med venene - mekanismer for sykdomsutvikling

Blodet strømmer ned i de nedre ekstremitetens dype vener i retning fra fot til lår og deretter til hjerte. Hvis et hinder oppstår i noen del av dette systemet, opplever fartøyene som ligger under det økt trykk. Over tid kan de ikke beholde og transportere blod, noe som får det til å spre seg til subkutane årer. Som et resultat spoler og ekspanderer de i form av varicose nodules.

Hvis trykket fortsetter å holde, svømmer stillestående blod gjennom venøs veggen, forårsaker betennelse i vevet - huden, musklene, senene. Over tid mister de sin normale struktur, deres nekrose (nekrose) oppstår, med dannelsen på disse stedene av store og dype, ikke-helbredende sår - trofiske sår.

PTFE-strømmen avhenger av flere faktorer:

 1. Diameteren og plasseringen av den berørte venen - jo større er den, jo mer venøs insuffisiens (stagnering av blod) vil spre seg til den største delen av lemmen.
 2. Volumet og lengden på steder med betennelse med trombi - jo mer de er, jo mer sakte de løser, lumenet blir bedre restaurert, blir cicatricial innsnevring av venen sterkere.
 3. Engasjement av venøse ventiler. Dette truer en irreversibel brudd på blodsirkulasjonen, uttrykt av venøs insuffisiens.
 4. Involvering av perforerende vener, gjennom hvilke blodet slippes ut i det subkutane systemet for å skape omveier og forenkle utstrømning.
 5. Tilstedeværelse av treg betennelse i venen. I dette tilfellet fortsetter trombi å danne seg, og strekker seg til friske områder av venøs veggen i begge sider av den primære lesjonen (opp og ned). Under slike omstendigheter vil venenes vene aldri komme seg.

Det er interessant å vite! Omtrent 10% av pasientene med PTFs hevder at de aldri tolererte akutt flebotrombose. Dette er mulig med latent løpet av denne sykdommen med moderat ødem i smertestillende ben.

Utvikling av sykdommen - fotogalleri

De vanligste symptomene og manifestasjonene hos menn og kvinner

Det kliniske bildet i posttromboflebitisk syndrom er representert ved symptomer på kronisk venøs insuffisiens. De er de samme for kvinner og menn og er bare avhengig av graden av forstyrrelser i venøs sirkulasjon.

Omtrent 15% av pasientene rapporterer alvorlige symptomer i det første året med utvikling av PTF. Etter 5 år økes denne tallet til 60%. 10% av dem klarer allerede å utvikle trofasår.

Symptomer på PTF er tabellen.

 • tretthet, tyngde og følelse av "bomullsfødder" (mer etter en belastning, forblir i stående stilling);
 • lys ødem i underbenet og foten;
 • muskelkramper (reduserer muskler i underbenet);
 • utseendet på vaskulære retikuler og stjerner i form av edderkopper på huden av den berørte beinet.
 • Uttalt ødem i skinne og fot, ikke bare etter masse, men også i ro, passerer ikke etter hvile;
 • tyngden av beina, ledsaget av smerter, muskelkramper;
 • åreknuter i subkutane årer - de blir innviklede, anstrengt, ta form av fremspringende noder;
 • huden på den indre overflaten av tibia, overveiende i den nedre tredjedel, blir cyanotisk, deretter brun, komprimert, som om det går i en blokk med subkutant fett (dette fenomenet kalles lipodermatosklerose);
 • Det er røde flekker med grunne små sår, utslett, en våt overflate.
 • alvorlig smerte i beinet og vedvarende ødem;
 • På bakgrunn av lipodermatosklerose vises trophic ulcer - et dypt sår av rund eller uregelmessig form, gjennomtrengende hele tykkelsen av huden, og muligens til musklene. Sårets størrelse kan være forskjellig - fra 1 cm til massive sirkulære sår. Favoritt lokalisering - den indre overflaten av shin like over ankelleddet;
 • hvis det trophic ulcer helbreder, på sitt sted forbli grovt tett arr av hvit farge;
 • Segmentområdet av tibia i den nedre eller midtre tredjedel blir kraftig redusert i volum sammenlignet med de overliggende og nedre delene på grunn av komprimering og arrdannelse av myke vev.

Symptomer på sykdommen - fotogalleri

Metoder for diagnose - hvor pålitelig de er

For å diagnostisere PTFB er det tilstrekkelig å identifisere de karakteristiske tegn og symptomer under en rutinemessig undersøkelse. Men ytterligere forskning er nødvendig.

 1. Ultralyddopplerografi. Det gir deg mulighet til å finne ut nøyaktig hvilken vene trombi er oppstått, hvor mye de blokkerer lumen, og hvor lenge den innsnevrede delen er.
 2. Ultralyd duplex angioscanning (fargekartlegging) - enda mer detaljert enn med Dopplerography, er studiet av strukturen av dype vener på skjermen ikke i svart og hvitt, men i farger. Det bestemmer funksjonene og hastigheten til blodstrømmen, tilstedeværelsen av blodutløp gjennom perforeringsårene som forbinder dype vener med overflaten, tilstanden til ventiler.
 3. Koagulogram er en studie av blodet, bestemmer hvor tykt det er, hvor raskt koagulasjon oppstår, tendensen til å danne blodpropper og blodpropper.
 4. Røntgenkontrastflebografi (venografi) - fyller venene på underdelene med stoffer som er synlige for røntgenstråler. Etter å ha tatt et bilde, kan du få et bilde av alle venene, som studerer funksjonene i det venøse mønsteret, lokaliseringen av innsnevringen, dens grad og andre detaljerte egenskaper.
 5. Radioisotopisk flebografi (scintigrafi av venene i nedre ekstremiteter) er en spesiell metode for å skaffe bildet av et venøst ​​mønster ved hjelp av introduserte radioisotoppreparater. De avgir svak stråling, som er fanget av spesielle sensorer, og bildet vises på en digital skjerm.

De viktigste metodene for å diagnostisere posttromboflebitisk syndrom er ultralyd (dopplerografi og tosidig skanning). De kan gjennomføres et ubegrenset antall ganger, helt ufarlig for pasienten, gi uttømmende informasjon om tilstanden til venøsystemet i underdelene og evnen til å overvåke effektiviteten av behandlingen.

Metoder for diagnose - galleri

Metoder for behandling

En integrert tilnærming til behandling av posttromboflebitisk sykdom innebærer:

 • diettoverholdelse
 • korreksjon av livsstil;
 • medisinsk behandling;
 • kompresjon og lokal behandling;
 • Øvelse terapi og fysioterapi.

Funksjoner av ernæring

Pasienter med PTFE bør holde seg til diett nummer 10, hvis essens er i:

 • begrensning av væske og salt;
 • utelukkelse av krydret retter, krydder, krydder og krydder;
 • begrensning av høyt kalori, fettstoffer av animalsk opprinnelse;
 • berikende dietten med mat av vegetabilsk opprinnelse, fiskeretter, vegetabilske oljer og andre kilder til Omega-3.

En slik diett skaper de gunstigste forholdene for blodsirkulasjon og gir samtidig kroppens behov for næringsstoffer og energi.

Korreksjon av en livsstil

Hver pasient av PTF kan påvirke sykdomsforløpet, etter anbefalingene for en livsstil.

Egenheter av livsstil hos pasienter med PTF-tabeller

 • alkohol;
 • røyking,
 • tung fysisk arbeidskraft;
 • langvarig opphold på beina;
 • badestamp;
 • vektig.
 • lett fysisk arbeid, ikke forbundet med store belastninger på beina;
 • Periodisk losningsgymnastikk og forhøyet posisjon for beina i løpet av arbeidsdagen;
 • vaske i dusjen med kaldt vann, kontrastdusj;
 • daglig ytelse av fysioterapi øvelser for underlivet.

Medisineringsterapi

Å eliminere tegn på sykdom og lindre tilstanden til pasienten ved hjelp av en rekke medisiner.

Phlebotonics: Detralex, Normoven, Troxevasin og andre

Phlebotonics er medisiner som styrker og gjenoppretter strukturen i venøs veggen:

 • detraleks;
 • Venodiol;
 • flebodia;
 • Cycloth 3 fort;
 • Normoven;
 • Troksevazin.

Det er viktig å huske! En av phlebotonics preparatene bør tas minst 3 måneder i kurs 2-3 ganger i året. Om nødvendig, oftere og lengre, men bare på anbefalingen fra den behandlende legen.

Antikoagulantia: Heparin, Cardiomagnum, Warfarin og andre

Antikoagulanter er stoffer som fortynner blod. I den akutte fasen av sykdommen foreskrives sterke injeksjoner (injeksjoner):

For å opprettholde koagulasjon på det optimale nivået, bør man ta en av tablettene for livet:

 • cardiomagnil;
 • Aspirin Cardio;
 • Magnikor;
 • klopidogrel;
 • Trombonet;
 • Warfarin.

Det siste stoffet er den kraftigste antikoagulanten. Behandlingen bør derfor kontrolleres av blodkoagulasjon.

Metabolske produkter: Mildronate, Trental, Sokloseril og andre

Narkotika som forbedrer mikrosirkulasjon (blodtilførsel) og ernæring av nedre ekstremiteter vev:

 • pentoxifylline;
 • Trental;
 • cytoflavin;
 • mildronat;
 • aktovegin;
 • Sokloseril.

Ekstra medisiner: Diklofenak, Augmentin, Venitan, Furosemid og andre

Forberedelser av forskjellige grupper:

 1. Anti-inflammatoriske stoffer: Revmoxicam, diklofenak, Dexamethason.
 2. Antibiotika i nærvær av trofasår: Cefoperazone, Ciprofloxacin, Augmentin.
 3. Vitaminer er antioksidanter (E, A, C).
 4. Salver og geler for topisk påføring på underdelens hud: Lyoton, Troxevasin, Venitant, Cremegen, Gepatrombin.
 5. Salver og geler som fremmer helbredelse av sår: Levosin, Oflokain, Pantestin, Actovegin, Nysgerlig.

Det er viktig å huske! Diuretika med PTF (Lasix, Furosemide, Veroshpiron) kan brukes kort tid (2-3 dager) bare med uttalt ødem. Permanent mottakelse vil forverre tilstanden på grunn av dehydrering av kroppen og fortykning av blodet.

Post-tromboflebitisk syndrom: Hva er PTF i nedre ekstremiteter og hvordan å kurere patologien

Post-tromboflebitisk syndrom diagnostiseres hos 10% av arbeidsstyrken, særlig i utviklede land. Det regnes som den vanligste sykdommen i perifere kar. PTF er en type sekundær venøs insuffisiens på forskjellige steder, men venene på nedre ekstremiteter påvirkes oftere.

Hva er PTF i nedre ekstremiteter

Post-tromboflebitisk syndrom (PTFS) er en patologi som utvikler seg hos pasienter som har hatt dyp venetrombose. Syndromet oppstår som en sekundær manifestasjon av sykdommen. Etter avslutning av trombusdannelse (under påvirkning av behandling eller uavhengig av hverandre), gjenopprettes den venøse utstrømningen i karet, noe som fører til ødeleggelse av veneventiler eller skade på veggene av gjenstander av trombi.

Begrepet "post-tromboflebitisk syndrom" ble først brukt i begynnelsen av det 20. århundre. Til dags dato har det mange navn - posttrombotisk symptomkompleks, kronisk venøs insuffisiens, posttrombotisk sykdom.

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

Det antas at den post-trombotisk syndrom - et samlebegrep som kombinerer de hemodynamiske forstyrrelser i varierende grad av kompleksitet og ulike lokalisering (bekken vener, venøs intrarenal vaskulær separert, vener femur og tibia). Det oppstår som et resultat av trombose, og etter betennelse i indre veggen av dype vener i underdelene.

Utviklingen av syndromet skjer i to trinn:

 1. Okklusjon (tilstopping av fartøyet). Det er en ekstra sklerosering av fartøyet og en spredning av bindevev.
 2. Rekanalisering (gjenoppretting av utstrømning). Kanaler med forskjellig diameter og form dannes, trombuset blir ikke omkanalisert helt. Dette øker ikke bare dannelsen av bindevev, men i tillegg fører til ødeleggelse av venene i venene.
Skjema for utvikling av posttromboflebitisk syndrom: En trombus som dannes, provoserer spredning av bindevev rundt seg og ødeleggelse av beholderens ventil

Klassifisering av sykdommen

Det er følgende former for syndromet:

 • åreknuter;
 • edematous;
 • induratum;
 • induratum-sår.

I følge graden av hemodynamiske lidelser kan syndromet være i scenen:

 • kompensasjon (uten å forstyrre tilførsel av bløtvev og sårdannelse);
 • dekompensasjon (det er trofiske endringer).

Årsaker og utviklingsfaktorer

Hovedårsaken til post-tromboflebitt syndrom er en trombose. Det er hans tilstedeværelse i en dyp åre, for eksempel den riktige poplitealen, som fører til deformasjon av fartøyet, endringer i blodstrømmen og økt intravenøst ​​trykk. Slike brudd etter en stund forårsaker symptomer på sykdommen og forverring av pasientens tilstand.

Et klart klinisk bilde oppstår 5-6 år etter akutt flebotrombose. Bare hos 10% av pasientene oppstår symptomene på PTFD om et år.

Blant de faktorene som fører til utviklingen av PTF er:

 • graviditet og fødsel;
 • skader på indre organer og brudd på lemmer;
 • kirurgiske inngrep;
 • åreknuter i underekstremiteter;
 • blodsykdommer, som er preget av et økt antall blodplater;
 • fedme.

Hva er og hva er farlig phlebothrombosis - video

Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

Symptomatisk av posttromboflebitisk syndrom hos menn og kvinner

Nesten en av fem, som lider av PTF, oppstår de første stadiene av sykdommen uten noen åpenbare manifestasjoner. Deretter er det subjektive følelser av venøs insuffisiens:

 • følelse av tyngde i beina og rask tretthet, spesielt etter å ha bodd i stående eller sittende stilling;
 • en følelse av smerte og dilating i lemmen, som avtar i liggende stilling med det opphøyde benet;
 • ødem, i stand til å spre seg til hele lemmen;
 • kramper;
 • tilstedeværelse av et forstørret og deformert venøst ​​nettverk i regionen av underben eller lår, pubic region, fremre bukvegg;
 • Tilstedeværelse av dermatitt, pigment flekker, trophic ulcers og deres ømhet;
 • alvorlig kløe og flaking.

Intensiteten av hevelse avhenger av nivået på fysisk aktivitet.

I kompensasjonsperioden kan alle disse symptomene være tilstede, bortsett fra sår, siden trofiske forandringer (spiseforstyrrelser) allerede snakker om dekompensering av prosessen. Tegn på sykdommen er det samme for menn og kvinner, men styrken i manifestasjonen avhenger av patologens form.

Åreknuter

Denne form for post-tromboflebitisk syndrom er preget av forekomst av åreknuter i underekstremiteter, som er årsaken til utviklingen av syndromet. observert:

 • tyngde i beina etter fysisk anstrengelse;
 • mindre endringer i huden (huden blir blek, tørr);
 • hår tap i regionen av bena;
 • ødem i nedre lemmer;
 • smerte og følelse av raspiraniya, passerer etter hvile, når beina blir hevet.

Ofte begynner sykdommen på bakgrunn av åreknuter og akutt venetrombose, ikke merket av pasienten.

Varicose form av PTF er en av de vanligste varianter av syndromet

Pith form

Med denne formen av syndromet er det fortsatt ingen forstyrrelser i næringen av vevet. Typisk for det er ødem av forskjellig lokalisering og smerte, selv i ro. På dette stadium av sykdommen er det en ufullstendig gjenoppretting av venøs utstrømning, som i fremtiden vil føre til deformasjon av valvulærapparatet og utvikling av mer alvorlige manifestasjoner av sykdommen.

Ødem med PTF fører til forstyrrelser i tilførselen av bløtvev og oppstår ved stagnasjon i venøs seng

Indurativ form

Hudindurasjon manifesteres av mørke flekker, skalering, komprimering av varicose nodules på bakgrunn av utprøvde ødemer og smerteopplevelser. Den trofiske (fôring) av bløtvev er forstyrret, tegn på betennelse (rødhet, lokal økning i temperatur) vises, og det subkutane fettvevet blir tynnere. Pasienter klager ofte over kramper. Ventilapparatet deformeres, og derfor opptrer disse endringene.

Skade på lemmer manifesteres av en forstyrrelse i tilførselen av bløtvev og utvikling av betennelse

Indurativ-ulcerativ form

Den indurative formen av posttromboflebitisk syndrom forvandles jevnt til et inducerende ulcerativt syndrom. Den konstante betennelsesprosessen i det myke vevet og omvendt absorpsjon av toksiner på grunn av stagnasjon av det venøse blodet bidrar til utviklingen av trofasår på innsiden av ankler eller tibia. De er utsatt for sekundær bakteriell infeksjon og et langvarig sykdomsforløp. I tillegg til lokale endringer, kan den inducerende ulcerative formen av PTF være ledsaget av et kompleks med symptomer på generell forgiftning: økt kroppstemperatur, svakhet, alvorlig smerte.

Den indurative og ulcerative form av PTF er karakterisert både ved lokale forandringer i form av trofasår og ved vanlige symptomer

Langtidsforløp av posttromboflebitisk syndrom, uavhengig av sykdommens form, kan bli komplisert ved nedsatt lymfestrøm og dannelsen av lymfødem.

Lymphedema er et tett ødem som fører til erysipelas i ekstremiteten.

En av årsakene til lymfødem er posttromboflebitisk syndrom

Differensiell diagnose av PTFer

Post-tromboflebitisk syndrom må skilles fra sykdommer som har lignende symptomer:

 1. Medfødte arteriovenøse fistler. De skiller seg fra den PTS økningen i volum lem og i lengde, inneholder flere åreknuter og endringer i mykt vev tilførsel fører til dannelsen av mørke flekker på leggene av typen "geografisk kart". Med medfødte arteriovenøse fistler, observeres overdreven vekst av hår på ekstremitetens hud.
 2. Primære åreknuter. Pasienten klager derfor ikke over tidligere overført eller gjennomført akutt flebotrombose eller tromboflebitt.
 3. Hjerte- eller nyresvikt. Med disse patologiene er det ødem på to ekstremiteter samtidig, det er ingen smertesyndrom og trofiske forandringer på beina.

Diagnostiske studier med PTFer

Diagnosen etter tromboflebitisk syndrom bekreftes etter en generell undersøkelse, funksjonstester og en rekke instrumentelle prosedyrer.

Funksjonsprøver - bord

Instrumental diagnostiske metoder

For å mer nøyaktig diagnostisere sykdommen og bestemme lokaliseringen av den patologiske prosessen, brukes andre metoder for forskning:

 1. Røntgenkontrastflebografi er den mest pålitelige undersøkelsesmetoden. Kontraststoffet injiseres i venen og fordelingen vurderes gjennom hele nettverket, de indre konturene til venøs fartøy, fyllingsfeilene og lokaliseringen av stedene med trombi bestemmes.
 2. Radionuklidflebografi - et radionuklidelement, trygt for pasientens kropp, blir introdusert i venesystemet. Metoden gjør det mulig å estimere hastigheten og karakteren av venøs utstrømning.
 3. Ultralyd angioscanning - ved hjelp av ultralyd vurdere graden av lesjon på stedet, tilstedeværelsen og arten av trombotiske masser, ventilens tilstand og patologisk refluks (retur av blod) i en venøs beholder.
 4. Phlebomanometry - en ekstra diagnostisk metode som lar deg måle intravenøst ​​trykk.

Behandling av posttromboflebitisk syndrom

Terapeutiske taktikk i denne sykdommen innebærer ikke bare medisiner, men også bruk av fysioterapi, livsstilsendringer, gjennomføring av en rekke fysiske øvelser som vil bidra til å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner og behovet for kirurgi.

Medisineringsterapi

Ta medisiner bidrar til å forbedre tilstanden til venøse kar, lindre smerte og redusere blodkoagulasjon.

For å gjøre dette, bruk:

 • disaggregeringsmidler er midler som reduserer risikoen for trombocytter og trombusdannelse (Aspirin, Cardiomagnolo, Curantil);
 • phlebotonics - legemidler som forbedrer tilstanden til venøs veggen og dens ventiler (Detraleks, Fleobody, Vasoket);
 • antikoagulantia - sammen med disaggreganter forhindrer dannelsen av trombi og forbedrer hastigheten på blodstrømmen i karene (Warfarin, Heparin, Enoxiparin);
 • steroide anti-inflammatoriske legemidler - er betydelig redusert smerte og inflammasjon hos berørte (Ibuprofen Nimesil, Ketoprofen, Diclofenac, Voltaren);
 • diuretika - bidra til å redusere ødem og venøs overbelastning (furosemid, lasix);
 • lokale rettsmidler i form av salver og geler som bidrar til eliminering av symptomer og lindring av pasientens tilstand (Heparinsalve, Lyoton, Indovazin, Troxevasin).

Siden diuretika fører til utskillelse av kalium fra blodet, er det nødvendig å drikke dem sammen med legemidler som fyller opp bestandene av dette sporelementet i kroppen (Asparka, Panangin).

Legemidler til behandling av PTFer - foto

Korreksjon av en livsstil

Livsstil påvirker også løpet av posttromboflebitisk syndrom. Personer med denne diagnosen trenger:

 1. Spis diett mat, gi opp fettstoffer, mel og alkohol, og ikke ta avkok av chokeberry og rosehip, slik at de øker blodproppene. Kostholdet skal domineres av grønnsaker og frukt, du bør gi preferanse til sjømat, olivenolje, nøtter.
 2. Dosering av fysisk anstrengelse, og når man velger en jobb, bør man huske på at en pasient med PTFS ikke kan holde seg til fots i lang tid eller i sittestilling, så vel som i høye og lave temperaturer.
 3. Nekter å røyke.
 4. Regelmessig gjennomgå undersøkelse med en vaskulær kirurg.

Kompresjonsbehandling

Bruken av kompresjonsstrømper (bandasjer, sokker, strømper) reduserer venøs hypertensjon i overfladiske vev av legg og fot, og påvirker det lymfatiske dreneringsfunksjon. Kompresjonsmaterialer presenteres i to former - forebyggende og kurativ. Når du velger terapeutiske sokker eller strømper, må du være oppmerksom på kompresjonsklassen, som er merket i mm. Hg. artikkel, ikke i pengene. I nesten 100% av pasientene forbedrer kompresjonsbehandling tilstanden til vener og helbredelsen av trofasår. Klassen av komprimering av strikkevarer bør velges basert på manifestasjoner av venøs insuffisiens.

Kompresjons elastisk klær bidrar til normalisering av blodårene og akselerasjonen av helbredelse av trofasår

Utvalg av komprimeringsstrikk - bord

 • initial skade på subkutane årer (vaskulære "stjerner", retikulære åreknuter);
 • et syndrom av "tunge ben".
 • åreknuter uten trofiske lidelser
 • venøs insuffisiens under graviditet.
 • posttromboflebitisk sykdom;
 • lymfatisk insuffisiens
 • trofiske forstyrrelser i underbenets hud.
 • medfødte anomalier i venøsystemet;
 • sekundær lymfødem.

Fysioterapi og fysioterapi med PTFer

Terapeutisk trening er indisert for varicose og ødematøse former for post-trombotisk syndrom bare under medisinsk tilsyn, siden induratum og induratum-sår stadium pasienter er strengt forbudt trening.

Fysioterapeutiske prosedyrer er rettet mot:

 • forbedring av tilstanden til blodveggene - elektroforese med venotonikere;
 • forbedring av utstrømning av lymfelymfedreneringsmassasje, vakuumbehandling, LF-magnetoterapi;
 • en reduksjon i intensiteten i dannelsen av bindevev - radonmedisinske bad, ultralydsbehandling, elektroforese;
 • forbedring av blodstrømningshastigheten - elektroforese med antikoagulantia, infrarød bestråling, hydrogensulfidbad;
 • styrking av det muskulære laget og valvulære apparatet - impulsiv magnetoterapi, diadynamisk terapi.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er indikert for restaurering av ventilapparatet og eliminering av trombotisk prosess. Avhengig av graden av skade på bløtvev, utføres enten kirurgisk eller mikrokirurgisk inngrep. Men de blir ikke utnevnt før tre måneder etter eliminering av trofiske lidelser og sår.

Dersom etter ultralyd fartøy etablert at blodstrømmen oppstår på grunn leverer den inn i overfladiske vener, blir de fjernet og det dype venesystemet shunt, redusert blodstrøm og skadede ventiler.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Tradisjonelle medisinmetoder kan bare brukes som et ekstra behandlingsalternativ for å redusere symptomene på PTF i begynnelsen av sykdommen. For eksempel:

 1. For å forbedre frekvensen av venøs flyt og mikrosirkulasjon, bruk hirudoterapi (behandling med leeches). Hirudin, som utskilles med spytt med en bite av en tåke, reduserer blodkoagulasjon og ødelegger seg på en trombose.
 2. For å redusere ødem og smerteopplevelser bruk lotion med havsalt i forholdet mellom 1 ss. l. for 1 liter vann, som bør skiftes 3-4 ganger om dagen.
 3. Kilden til naturlig Aspirin er bringebær, så du kan bruke den som frisk eller som syltetøy for te.
Med en bit gir emmen hirudin, som kommer inn i blodet og reduserer evnen til å kaste seg

Prognose, komplikasjoner og konsekvenser med PTF

Prognosen for absolutt gjenoppretting er ugunstig. Sykdommen gir seg ikke til å fullføre kur. Men riktig utvalgt terapi gjør implementeringen av alle anbefalingene deg til en stabil remisjon.

Post-tromboflebitisk syndrom med trofasår kan kompliseres ved vedlegg av en bakteriell infeksjon. Ikke så ofte, men det er venøs gangren. Tilstedeværelsen av fokus på kronisk betennelse i kroppen fører til brudd i immunsystemet og allergi.

Over tid utvikler posttrombotisk sykdom og fører til vedvarende funksjonshemning.

Forebygging av PTFer

Forebygging av posttromboflebitisk syndrom er å forhindre dannelsen av flebotrombose. For å gjøre dette trenger du:

 • avstå fra dårlige vaner (røyking, alkohol, overspising);
 • rettidig behandling av åreknuter;
 • å kjempe med en stillesittende livsstil
 • overholde anbefalingene fra den behandlende legen.

Den beste behandlingen for posttromboflebitisk syndrom er dens forebygging: rettidig kontroll av trombose, aktiv livsstil og riktig ernæring. Pasienter som har fått trombose i dyp venet, trenger trombocyter og antikoagulantia. Varigheten av kurset bestemmes av den behandlende legen. Det tar hensyn til ko-morbiditeter og ytterligere risikofaktorer for å forhindre utvikling av PTF.

Post-tromboflebitisk syndrom: tegn, kurs, diagnose, behandling

Post-tromboflebitisk syndrom er en ganske vanlig venøs sykdom, som er vanskelig å behandle. Derfor er det viktig å diagnostisere utviklingen av sykdommen på et tidlig stadium og ta betimelig handling.

Post-tromboflebitisk sykdom utvikler i de fleste tilfeller mot bakgrunnen av trombose av hovedårene i nedre ekstremiteter. Dette er en av de vanligste alvorlige manifestasjonene av kronisk venøs insuffisiens. Forløpet av sykdommen er preget av tilstedeværelsen av vedvarende ødem eller trofiske forstyrrelser av det kutane integumentet i shin. Ifølge statistikken påvirker post-tromboflebitisk sykdom ca 4 prosent av verdens befolkning.

Hvordan er post-tromboflebitt syndrom?

Utviklingen av sykdommen er helt avhengig av trombusens oppførsel, som dannes i lumen av den berørte venen. Trombose av noen dype åre avsluttes oftest ved delvis eller absolutt gjenoppretting av det tidligere nivået av venøs patency. I mer alvorlige tilfeller er imidlertid en fullstendig lukning av venøs lumen mulig.

Fra den andre uken etter dannelse av trombus utføres prosessen med gradvis resorption og erstatning av lumen med bindevev. Snart slutter denne prosessen med en fullstendig eller i det minste delvis restaurering av den skadede delen av venen og varer som regel fra to til fire måneder til tre eller flere år.

Som et resultat av manifestasjoner av inflammatoriske dystrofiske lidelser i vevstrukturen, blir venen selv omdannet til et maladaptivt sklerotisert rør, og dets ventiler gjennomgår fullstendig ødeleggelse. Rundt selve venen fortsetter utviklingen av klemmefibrose.

En rekke bemerkelsesverdige organiske endringer fra ventiler og tette vegger i venene kan føre til slike uønskede konsekvenser som en patologisk omdirigering av blod "fra toppen ned". I dette tilfellet øker det venøse trykket i shin-området markant, ventilene utvides og akutt venøs insuffisiens av de såkalte perforeringsårene utvikles. Denne prosessen fører til en sekundær transformasjon og utvikling av dypere åreinsuffisiens.

Post-trombotisk syndrom i underekstremitetene er farlig rekke negative endringer, bærere noen ganger irreversible. Det er en utvikling av statisk og dynamisk venøs hypertensjon. Dette har en svært negativ effekt på lymfesystemet. Lymfeknisk mikrosirkulasjon forverres, kapillærpermeabiliteten øker. Vanligvis lider pasienten alvorlig hevelse av vev, venøs eksem utvikler sklerose med hud underhud lesjon. På det berørte vevet forekommer ofte trofiske sår.

Symptomer på sykdommen

Hvis symptomer på sykdommen er identifisert, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra spesialister som vil gjennomføre en grundig undersøkelse for å etablere en nøyaktig diagnose.

Hovedtrekkene til PTF er:

 • Sterk og ikke hevelse i lang tid;
 • Vaskulære stjerner (masker);
 • Utseende i form av små subkutane tuberkler i stedet for individuelle deler av vener;
 • kramper;
 • Tretthet, en følelse av tyngde i bena;
 • Nummenhet, nedsatt lem følsomhet;
 • Følelse av "bomullsfødder", spesielt etter et lengre opphold "på føttene", intensiverer om ettermiddagen, om kvelden.

Klinisk bilde av sykdommen

Grunnlaget for det kliniske bildet av PTFB er direkte kronisk venøs insuffisiens av varierende alvorlighetsgrad, utvidelse av de fleste subkutane årer og utseendet av en lys fiolett, rosa eller sinus vaskulær gaze på det berørte området.

Det er disse fartøyene som tar hovedfunksjonen for å sikre en full strøm av blod fra vevene i nedre lemmer. Men i ganske lang tid kan sykdommen ikke kreve seg selv.

Ifølge statistikken, forekommer symptomene på PTF på undersiden bare i 12% av pasientene allerede i det første året av sykdommen. Denne tallet øker gradvis nærmere seks år og når 40-50 prosent. I tillegg har ca. 10 prosent av pasientene allerede en trofasår.

Sterkt ødem i underbenet er et av de første og viktigste symptomene på posttromboflebitisk syndrom. Det oppstår som regel fra tilstedeværelsen av akutt venøs trombose, når prosessen med å gjenopprette permeabiliteten av venene og dannelsen av sikkerhetsbanen er i gang.

Over tid kan puffiness redusere noe, men sjelden helt forsvinner. I tillegg kan ødem over tid bli lokalisert både i de distale delene av ekstremiteter, for eksempel i underbenet og i de proximale, for eksempel i låret.

Puffiness kan utvikle seg:

 • Ved hjelp av en muskelkomponent, kan pasienten derfor se en viss økning av gastrocnemius muskler i volumet. Dermed er dette tydeligst sett i vanskeligheter når du fester glidelåsen på oppstart, etc.
 • På grunn av forsinkelsen i utløpet av væsker i de fleste myke vev. Dette vil etter hvert føre til en forvrengning av de anatomiske strukturer av de menneskelige lemmer. For eksempel er det en utjevning av dimples plassert på begge sider av ankelen, hevelse på fotens bakside, etc.

I samsvar med tilstedeværelsen av visse symptomer, er fire kliniske former for PTFB preget:

Det er bemerkelsesverdig at dynamikken i hevelse syndrom med PTFB har noen likhet med ødem som oppstår med progressive åreknuter. Hevelsen av det myke vevet intensiveres om kvelden. Pasienten merker ofte dette ved den tilsynelatende "nedgangen i skoenes størrelse", som han bare hadde i formiddag. I dette tilfellet påvirkes venstre underbenet oftest. Ødem på venstre ben kan manifestere seg i en mer intens form, heller enn til høyre.

Også huden forblir og blir ikke glatt over lang tid ved trykk, fra gummibandene til sokker og golf, samt fra tette og ubehagelige sko.

Om morgenen, svelling, som regel, reduseres, men går ikke bort i det hele tatt. Han er ledsaget av en konstant følelse av tretthet og tyngde i bena hans, et ønske om å "trekke" et lem, en shackling eller vondt smerte som øker med langvarig bevaring av en stilling i kroppen.

Smerten er kjedelig aching. Det er heller ikke for intens å trekke og spyle ut smerte i ekstremiteter. De kan bli noe lettere hvis du tar en horisontal posisjon og løfter bena over bunkenivået.

Noen ganger kan smerter bli ledsaget av en lem spasm. Oftere kan det skje om natten, eller hvis pasienten blir tvunget til å bo i lange perioder i ubehagelige stillinger, skaper en stor belastning på det berørte området (stå, gå, osv). Også smerte, som sådan, kan være fraværende, vises bare ved palpasjon.

Med progressivt posttromboflebitisk syndrom som påvirker nedre ekstremiteter, utvikler ikke mindre enn 60-70% av pasientene gjentatte åreknuter. For et større antall pasienter er et løs utseende av utvidelsen av sidegrenene karakteristisk, dette gjelder hovedbenkene i shin og foten. Mye sjeldnere er et brudd på strukturen av fatene til MPV eller BPV.

Post-trombotisk syndrom - en av grunnene for den videre fordeling av alvorlige og raskt utvikle trofiske forstyrrelser, som kjennetegnes ved de tidlige opptreden av trofiske venøse sår.

Sår er vanligvis plassert på den indre overflaten av underbenet, så vel som på innsiden av anklene. Før øyeblikkelig utseende av sår, er det noen ganger betydelige, visuelt merkbare forandringer fra siden av huden.

 • Mørking, misfarging av huden;
 • Tilstedeværelsen av hyperpigmentering, som forklares av lekkasje av erytrocyter etterfulgt av deres degenerasjon;
 • Tetning på huden;
 • Utvikling av den inflammatoriske prosessen på huden, så vel som i dypere lag av subkutant vev;
 • Utseende av hvite, atrofiske vevssteder;
 • Umiddelbart utseende av et sår.

Video: uttalelse fra en spesialist på trombose og dens konsekvenser

Diagnose av sykdommen

Diagnosen av PTF kan kun utføres av lege, etter en grundig undersøkelse av pasienten og nødvendig undersøkelse.

Vanligvis er pasienten foreskrevet:

 1. Flebostsintigrafiyu,
 2. Rengencontrast undersøkelse,
 3. Passasje av differensialdiagnostikk.

Noen år tidligere, i tillegg til det generelle kliniske bildet, ble funksjonstester i stor grad brukt til å etablere og vurdere pasientens tilstand. Men i dag er dette allerede i fortiden.
Diagnose av PTF og dyp venetrombose utføres ved hjelp av ultralyd angioscanning ved hjelp av fargekartlegging av blodstrøm. Det gjør det mulig å tilstrekkelig vurdere tilstedeværelsen av vener, for å avdekke deres obstruksjon og tilstedeværelsen av trombotiske masser. I tillegg bidrar denne studien til å vurdere funksjonens tilstand av blodårene: hastigheten på blodstrømmen, tilstedeværelsen av patologisk farlig blodgass, ventilens effektivitet.

Av resultater fra ultralydforskning er det mulig å avsløre:

 • Tilstedeværelse av hovedtegnene for trombotisk utvikling;
 • Tilstedeværelse av rekanalisering av prosessen (gjenoppretting av veneres frie passabilitet);
 • Karakter, tetthet og graden av resept av trombotiske masser;
 • Tilstedeværelsen av utryddet - nesten fullstendig fravær av lumen, samt manglende evne til å utføre blodgennemstrømning;
 • Økning i tettheten av venene og paravasalvevet;
 • Tilstedeværelsen av tegn på valvulær dysfunksjon, etc.

Blant hovedmålene for USAS i PTFB:

 1. Initial fiksering av periodicitet og tilstedeværelse av posttrombotisk ødeleggelse i vev;
 2. Diagnostikk av dynamikken i pågående prosesser;
 3. Overvåking av endringer i venøsengen og prosessen med faset restaurering av venetilstanden;
 4. Eliminering av tilbakefallende sykdom;
 5. Generell vurdering av tilstanden til vener og perforatorer.

Behandling av posttromboflebitisk syndrom

Behandlingen av posttromboflebitisk syndrom utføres hovedsakelig ved konservative metoder. Til dags dato er følgende metoder for behandling av denne sykdommen mye anvendelige:

 • Kompresjonsterapi;
 • Korreksjon av en livsstil,
 • Komplekser av fysioterapi og gymnastikk,
 • En rekke fysioterapi prosedyrer,
 • farmakoterapi,
 • Kirurgisk inngrep (ektomi),
 • Lokal behandling.

For å bli kvitt posttromboflebitisk syndrom, er konservativ behandling mest attraktiv. I tilfelle der det ikke gir det ønskede resultatet, er behandling av PTF ved rekonstruktiv kirurgi eller ektomi aktuelt. Dermed utføres fjerning av fartøy som ikke er involvert i prosessen med blodstrømning, eller som har en funksjonsfeil i driften av ventilene.

I hjertet av konservative metoder for behandling av PTFB er kompresjonsterapi, som er rettet mot å redusere venøs hypertensjon. Dette refererer hovedsakelig til overfladiske vev av skinne og fot. Vene-kompresjon oppnås også ved bruk av spesielt sengetøy, som kan være elastiske strømper eller strømper og bandasjer med varierende utvidbarhet, etc.

Samtidig med kompresjonsmetoder anvendelig medikament PTFs dyp venetrombose, som er rettet direkte mot å øke tonen i blodårene, lymfedrenering utvinning sekresjon og eliminering av eksisterende mikrosirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for å undertrykke den inflammatoriske prosessen.

Forebygging av tilbakefall av sykdommen

Pasienter etter vellykket behandling av trombose og post-flebitis syndrom er vist et kompleks av antikoagulant terapi ved bruk av direkte eller indirekte antikoagulantia. På denne måten, aktuell bruk: heparin, fraktiparin, fondaparinux, warfarin, etc.

Betegnelsen for denne terapien kan bare bestemmes på individuell basis, idet det tas hensyn til årsakene som førte til utviklingen av sykdommen og tilstedeværelsen av bevaring av risikofaktoren. Hvis sykdommen ble utløst av et traumer, en operasjon, en akutt sykdom, en langvarig immobilisering, så varierer behandlingsbetingelsene vanligvis fra tre til seks måneder.

Kompresjonsterapi, spesielt ved bruk av enkle strikkevarer, er en av de viktigste øyeblikkene i kompensasjonen for alle typer CVI

Hvis vi snakker om idiopatisk trombose, bør varigheten av antikoagulasjon være minst seks til åtte måneder, avhengig av individuelle kjennetegn ved pasienten og risikoen for tilbakefall. I tilfelle av tilbakevendende trombose og en rekke vedvarende risikofaktorer, kan behandlingen av medisiner være ganske lang, og noen ganger livslang.

sammendrag

Så er diagnosen postflebitisk syndrom gjort i tilfelle av en kombinasjon av hovedtegnene på kronisk funksjonell venøs insuffisiens i nedre lemmer. Det manifesterer seg i form av: smerte, rask tretthet, ødem, trofiske lidelser, kompenserende åreknuter, etc.

Som regel utvikler postflebitt etter at en tromboflebitt har blitt rammet i nederlaget av dype årer, eller mot bakgrunnen av selve sykdommen. Ifølge statistikken har mer enn 90% av slike pasienter tromboflebitt eller dyp venetrombose.

Årsaker til postflebiticheskogo syndrome: tilstedeværelse av grove morfologiske endringer i dype vener, manifestert i form av en delvis gjenvinning av blodgjennomstrømning, så vel som ødeleggelse av ventiler og blodstrømmen obstruksjon. Dermed oppstår en rekke sekundære endringer: i utgangspunktet funksjonelle og etter-organiske forandringer som påvirker lymfesystemet og myke vev i ekstremiteter.

Les Mer Om Fartøyene