Åreknuter av bena

Åreknuter i underekstremiteter, som også kalles åreknuter, manifesteres som en utvidelse av de overfladiske venene på beina, som følger med forstyrrelsen av blodstrømmen og ventilens svikt.

Med åreknuter av bena, blir blodårene av den sakkulære typen dannet. I denne tilstanden er det en økning i venenees lengde, deres slangete tortuositet,
Utilstrekkelige ventiler. For tiden er åreknuter svært vanlige: det er observert hos rundt 17-25% av mennesker.

I ung alder, før pubertet, utvikler denne sykdommen hos representanter for begge kjønn med samme frekvens. Imidlertid observeres åreknuter hos kvinner i voksen alder dobbelt så ofte som menn. Et slikt bilde kan forklares ved signifikante hormonelle endringer i menstruasjonsperioden under barnets svangerskap. Som et resultat, vener tonen svekkes, de ekspanderer, og det er et brudd på venøs sirkulasjon.

Årsaker til åreknuter i bena

I dag pleier spesialister å støtte mange teorier som indikerer hvorfor åreknuter utvikler seg på bena. Men det er imidlertid viktig å merke seg om hovedårsaken til denne sykdommen venøs ventil sykdom. Som en konsekvens hindrer ventilene blodbevegelsen i motsatt retning. Følgelig er bare blodstrømmen til hjertet fullt ut realisert. Utilstrekkelig venøs ventilfunksjon kan skyldes trombose, medfødt insuffisiens av ventiler, svakhet i venerveggene og andre årsaker.

Hvis vener ventiler er utilstrekkelig, aspirerer personen som stiger opp til føttene seg ned under påvirkning av tyngdekraften. Når du går, samles muskler i skaftet, som omgir de dype årene, kontrakt. Derfor blir venene tømt, og det er en økning venetrykk. Som et resultat går blod inn i overfladene, de strekkes og manifesteres åreknuter.

Det er også en rekke faktorer som direkte påvirker utviklingen av åreknuter. Hos kvinner utvikler åreknuter ofte som en konsekvens av graviditet. I løpet av denne perioden øker volumet av blod i kvinnekroppen betydelig. Den voksende livmoren presser sterkt på venene som kommer fra beina. I tillegg, i løpet av graviditeten, er tilstanden til venevæg påvirket av hormonelle forandringer i kroppen. I mange tilfeller er varicose under graviditeten reversibel, det er etter fødselen forsvinner det gradvis.

Svært ofte forekommer åreknuter i nedre ekstremiteter hos mennesker som under arbeidet blir tvunget til å stå lenge. En annen risikofaktor for åreknuter er fedme: Overvektige personer har økt intra-abdominal trykk og som følge av utvidelse av vener.

Ofte utvides blodårene også hos personer som er utsatt for regelmessig belastning. Dette skjer når kronisk forstoppelse, hoste, prostata adenom og andre forhold. Åreknuter kan noen ganger bli en konsekvens av kirurgiske operasjoner på bena.

En annen faktor som predisponerer for åreknuter er en persons alder. Som regel foregår alderen av ventiler og venerens vegger med tiden. Som et resultat er elasticiteten tapt, og venene strekkes ut.

Varicosity forekommer ofte hos pasienter som lider av dyp venetrombose, ha medfødte anomalier av blodkar.

Gitt de faktorene som direkte påvirker utviklingen av sykdommen, er det vanlig å skille mellom hoved~~POS=TRUNC og sekundær åreknuter.

Symptomer på å utvikle åreknuter i bena

Først og fremst er de synlige symptomene på åreknuter på bena utseendet på overflaten av huden på beina av et nettverk av tynne vener. Slike manifestasjoner forekommer hovedsakelig i hoftesonen. Et slikt varicose slør er lettest å vurdere hos mennesker som lider cellulitt. Noen ganger blir cellulitt en slags forløper for åreknuter. Ofte komprimerer fettavsetninger i cellulitt de venøse karene, og som et resultat blir blodstrømmen komplisert og varicose forekommer.

Kapillærnett på beina, som manifesterer seg i begynnelsen av åreknuter, kalles telangiectasia. Det skal imidlertid huskes at slike eksterne manifestasjoner kan være begge tegn på åreknuter og en manifestasjon av en midlertidig inflammatorisk prosess.

I noen tilfeller er utbruddet av åreknuter angitt med ødem på beina. Et slikt tegn kan imidlertid være et symptom på andre sykdommer (hjertesvikt, nyre nyresykdom). Derfor kan man i dette tilfellet ikke klart snakke om utviklingen av åreknuter før diagnosen er etablert.

Symptomet på åreknuter blir ofte manifestasjon av smerte i bena. Smertefornemmelser kan være akutte, og har også trekkskilt. Oftest, med varicose smerte i kalvene. Det skjer hovedsakelig i andre halvdel av dagen, etter en viss belastning på beina.

Således bør en person som observerer utseende av et kapillært nett, periodiske manifestasjoner av smerte og hevelse, konsultere en lege og ta nødvendige studier.

Ofte gir åreknuter pasienten et visst kosmetisk ubehag. Men i tillegg kan han få en følelse av alvorlig tyngde i bena, om natten, kramper, På underbena vises det gradvis trofiske endringer.

Visuelt kan åreknuter også manifesteres med ikke særlig merkbare "stjerner" av små fartøyer, og svært store knuter og plexuser, som er spesielt fremtredende når pasienten er i oppreist stilling.

Hvis palpering av vener utføres, bestemmes deres elastiske elastiske konsistens, de komprimeres lett. Huden over åreknuter kan ha høyere temperatur enn resten. Hvis en person tar en horisontal posisjon, senker spenningen i venene, og noderne blir mindre uttalt.

Hvis utviklingen av sykdommen folk ikke tenke på hvordan å behandle åreknuter, utvikler sykdommen, og etter hvert til de beskrevne symptomene blir følelsen tretthet, den konstante følelsen av tyngde i bena og hevelse i sine vev, noen ganger kramper kan forekomme. Hvis det er hevelse, forsvinner de etter en lang hvile om natten.

Komplikasjoner av åreknuter i bena

Svært ofte som en komplikasjon av åreknuter er manifestert akutt tromboflebitt av overfladiske vener. Noen ganger, som følge av skade, knuses varicose node og blødning oppstår. Når blod helles fra en knute som har bristet, er det svært stort blodtap mulig.

I tillegg, på grunn av økt trykk i blodårssystemet, reduseres arteriell blodstrøm. På grunn av dette, hypoksi og den etterfølgende oksygen sult. På grunn av utviklingen av en slik tilstand kan vævsstanser dø, noe som er en farlig prosess for kroppen. På grunn av den uttrykte stagnasjonen av blod i blodårene, samler toksiner i vevet.

Komplikasjoner av denne sykdommen er også blokkeringer av blodpropp, brudd på ernæring av benvev, utseende av pigmentering og mørkgjøring av huden.

Gradvis blir det mer tett lag av subkutant fett, oppstår dermatitt, venøse trofasår. I svært sjeldne tilfeller degenererer slike sår til ondartede formasjoner.

Hvis sykdommen fortsetter i lang tid, kan en person senere utvikle seg kronisk venøs insuffisiens.

Men den farligste komplikasjonen av åreknuter er lungeemboli. Denne sykdommen har et dødelig utfall.

Diagnose av åreknuter i bena

Diagnostisering av denne sykdommen er relativt enkelt. Spesialisten utfører nødvendigvis en undersøkelse og et spørsmål om pasienten, studerer anamnese. I prosessen med tilleggsforskning bestemmes tilstanden til ventiler i hoved- og kommunikasjonsårene, så vel som nivået på dype vener. Det finnes en rekke forskjellige tester som gjør at du kan vurdere tilstanden til venene og graden av utvikling av sykdommen.

Hvis pasienten har en ukomplisert varicose sykdom, brukes i de fleste tilfeller ikke instrumental diagnostiske metoder.

Behandling av åreknuter i bena

Konservativ behandling av åreknuter er hovedsakelig foreskrevet for de som har klare kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep.

Også denne behandlingen er indikert hvis pasienten har en liten utvidelse av venene, som er en utelukkende kosmetisk defekt. Målet med konservativ terapi er også å forhindre videre progresjon av denne sykdommen. Til dette formål anbefales pasienten å påføre bandasje av bein påvirket av åreknuter, elastisk bandasje. I tillegg er kompresjonsstrikk for åreknuter vist. Folk som har en forkjærlighet for åreknuter eller er allerede syk med denne sykdommen, bør regelmessig sette føttene på høyden i løpet av dagen, hviler i noen minutter på denne måten. Det er også spesielle øvelser for skinne og fot, med sikte på å aktivere muskuløs venøs pumpe. Dette er en periodisk forlengelse og bøyning i ankles og kneledd.

Pasienten bør være forsiktig så du ikke tillater skinne og hofter å trekke sammen med ulike toalettartikler, da dette kan vesentlig hindre flyt av venøst ​​blod.

Ved hjelp av elastisk kompresjon er det mulig å aktivere blodstrømmen i dype årer, forhindre hevelse, redusere mengden blod i subkutane årer, fremme metabolske prosesser i kroppen og mikrosirkulasjonen.

Men for å oppnå positive resultater er det viktig å binde benet riktig. Denne prosessen må gjøres om morgenen, før du går ut av sengen. Bandasje begynner fra tæren til foten til låret, og en liten spenning av bandasjen bør følges. I forbindelse med bandasje må du ta tak i hælen og ankelleddet. Bandasje med hver tur rundt lemmen skal dekke halvparten av forrige runde. Du bør bare kjøpe sertifisert elastisk bandasje og komprimeringsstrikk.

Behandling av varicose innebærer også bruk av komfortable sko, som skal ha en lav hæl og en hardsål. Ikke stå lenge, la fysisk stress, opphold i et rom med høy temperatur og fuktighet i lang tid. I en drøm er det ønskelig å holde føttene høye.

Pasienter bør begrense bruken av væske og salt, forsøk å bli kvitt overflødig vekt. For behandling av varicose regelmessig er det nødvendig å ta medikamenter, diuretika, midler som forbedrer tonen i venene. I tillegg, i nærvær av indikasjoner, kan pasienten bli foreskrevet medikamenter som stimulerer mikrosirkulasjon i vev. Varicose sykdomsterapi kan også inkludere administrasjon av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Hvis pasienten har en ukomplisert form av sykdommen, viser han øvelsesbehandling. Veldig nyttig for svømming, andre vannprosedyrer, fotbad med varmt vann, hvor 5-10% natriumkloridoppløsning er tilsatt.

Svært ofte i behandling av åreknuter, brukes lokale terapier. Men slik behandling bør brukes sammen med andre medisinske metoder. Lokale midler for åreknuter frigjøres i form av geler, salver, kremer. De fleste av disse stoffene er tilstede heparin eller venoaktive komponenter. Salver fra varicose bidrar til normalisering av blodårene, kan korrigere brudd på lymfedrenering og mikrosirkulasjon. I enkelte lokale preparater er flere forskjellige aktive ingredienser tilstede. I noen av dem, i tillegg til heparin, rutin, D-panthenol.

Hvis det er i forbindelse med åreknuter, er sekundær infeksjon festet, anbefales det å bruke eksterne midler med antibiotika eller antiseptiske midler.

Siden antikken for behandling som brukes girudoterapiya med åreknuter. Bruken av leeches som frigjør hirudin, tillater flytning av blod, fremmer resorpsjon blodpropp, bli kvitt edderkopper og åreknuter. I tillegg kan hirudoterapi med varicose redusere smerte i beina, overvinne hevelse. Hirudoterapi er imidlertid viktig å bruke allerede i de tidligste stadier av åreknuter. Slike behandlinger skal ikke brukes hos personer med hemofili, anemi, hypotoni, gravide kvinner.

En kirurgisk operasjon er imidlertid en radikal behandlingsmetode for åreknuter. Det utføres for å eliminere venøs venøs tilbakeløp. En slik operasjon utføres ikke dersom pasienten har samtidig lungesykdommer, kardiovaskulær system, nyrer, lever. Det er umulig å utføre en slik operasjon for gravide, så vel som for personer som lider av purulente sykdommer. Moderne teknologier tillater bruk av endoskopisk teknikk for å utføre en slik operasjon.

Hvis en person kun har små grener utvidet, kan skleroterapi brukes. Denne operasjonen innebærer innføring av en skleroserende løsning i venen for å feste venene i venen. Etter dette injiseres venene i andre segmenter, og oppnår fullstendig utryddelse av venen.

Med åreknuter er kombinert operativ terapi også brukt, der store stammer av endrede årer fjernes og scleroterapi av små grener utføres. Etter operasjonen anbefales pasienten å fortsette å ha på seg elastisk bandasje i 8-12 uker.

Behandling av åreknuter av ben ved folkemetoder

I tillegg til standardmetoder for behandling, har tradisjonelle medisinske oppskrifter, som lenge har vært brukt til å behandle åreknuter, en god effekt. Behandling av åreknuter med folkemidlene kan praktiseres parallelt med tradisjonell terapi.

Med varicose gir en god effekt bruk av en massasjedusj. En slik massasje kan utføres under den daglige dusjen. Vannstråler bør rett og slett rettes mot de områder hvor manifestasjoner av varicose er sett. Massasje begynner med varme stråler, men over tid bør vannet bli stadig mer kaldt. Du kan også bruke kontrastmassasje, vekslende varmt og kaldt vann. Det er viktig at en slik massasje slutter med kalde bekker. Hvis massasjen utføres riktig, blir hudområdene som har gjennomgått massasje rød. Etter en slik massasje, gni bena og påfør en salve eller gel på dem.

I åreknuter anbefales det også at et fotbad er laget av urtedekk. Slike bad skal ikke være varme. En god effekt er gitt ved bruk av morgenbadene fra infusjonen av burdock, bjørkblader, nettle. For å forberede denne infusjonen, bør du ta en teskje hakkede urter og hell en liter kokende vann. Infusjonen skal vare i flere timer. Badet varer ca 290 minutter. For å øke vaskulær tone, er bruken av det samme infusjonsbadet av urter av nesle, kamille, sitronbalsam og oregano effektivt.

Forebygging av åreknuter i bena

Forebygging av åreknuter inkluderer en rekke tiltak for å forhindre tegn på sykdommen. Det er nyttig for hver person å periodisk holde bena forhøyet, ta pauser under stillesittende arbeid, ikke bruk slitasje på kroppen. En god metode for å forebygge åreknuter vil være en kontrastdusj, inkludering i dietten av produkter som er nyttige for blod, utførelsen av visse fysiske øvelser. Ved de første tegn på åreknuter bør du konsultere en lege for å forhindre sykdomsprogresjon.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter: ikke-medisinbehandling

Åreknuter i de nedre ekstremiteter - en kronisk sykdom i overfladiske venene i bena, som er kjennetegnet ved forlengelse og saccular misdannelse av blodkar og fører til kronisk venøs insuffisiens griper om seg. Dette er en svært vanlig patologi - det påvirker hver fjerde innbygger i Russland. Ifølge statistiske data fra kirurgiske sykehus er kvinner syke 6-7 ganger oftere enn menn. Men noen forfattere mener at den feilaktige informasjonen og anta at menn lider av åreknuter hos kvinner med lik grad, men mindre problemet de bryr seg mindre, så de går til legen sjeldnere - bare når det er merket symptomer på kronisk venøs insuffisiens.

Vår artikkel forteller om årsakene til starten, mekanismen for utvikling av denne patologien, symptomene, prinsippene for diagnose og behandling av den, inkludert fysioterapi.

Årsaker og mekanisme for sykdomsutvikling

Åreknuter er primære nedre ekstremiteter (på grunn av det noen medfødte lidelser i veneveggen eller klaffe insuffisiens er uavhengig sykdom) og sekundære (utvikler seg som en komplikasjon av dype venøse sykdommer, for eksempel, PTS).

En rekke faktorer er kjent som øker belastningen på vener, reduserer tonen i venøs veggen, og øker dermed sannsynligheten for å utvikle åreknuter. Disse er:

 • tung fysisk arbeidskraft;
 • hormonelle forandringer i kroppen (puberteten, overgangsalderen);
 • mottak av kombinert orale prevensjonsmidler;
 • lenge forbli i stående stilling;
 • barneperiode.

Under påvirkning av det hydrostatiske trykk av de forårsakende faktorer i venøse kar øker, noe som fører til en økning i deres diameter og progresjon av valvulær dysfunksjon. Som et resultat, blir blodstrømmen hindret av overflaten årer, blod fra dyp venøs kastet inn i overflaten - blir overflyt overdrevet strukket, vridninger og danne forskjellige utvidelse - sylindrisk, saccular blandet - form. Med utviklingen av sykdommen fører til blod stasis feilernæring (trofisme) nedre ekstremiteter stoffer - pigmentert hud tørker oppstår dermatitt, eksem, og i avanserte stadier - trofiske sår.

Forskere mener at åreknuter er en slags "payback" av en person for oppriktighet.

Hos 3 av 4 pasienter bestemmes utvidelsen av de viktigste subkutane venøse karene (stammen), mens de andre har en diffus utvidelse av vener (alle inkludert intradermale). I åtte av 10 tilfeller av sykdommen lesjon er definert i nedslagsfeltet til den store overflatevene, blir de andre 20% beseiret små overflatevene og blandet lesjon - like.

Kliniske manifestasjoner

Avhengig av alvorlighetsgraden av blodårene i løpet av åreknuter, er det tre stadier:

 • I - fase av relativ kompensasjon;
 • II - scenen av subkompensasjon;
 • III - dekompensasjonsstadiet.

I det første stadium av sykdommen, pasienter klager utelukkende for kosmetiske feil - edderkopp årer, serpentin deformasjon subkutane venøse trestammer, som vises i den vertikale posisjonen til en pasient, vanligvis etter fysisk eller statisk belastning og om kvelden. Subjektive følelser på dette stadiet hos pasienter er fraværende.

I den andre fasen av klager legges pasienter til, som alle er symptomer på regionale sirkulasjonsforstyrrelser. Pasienter notater:

 • tretthet,
 • tyngde i nedre ekstremiteter, spesielt etter en belastning på dem eller om kvelden;
 • prikkende følelse, krypende kryp i underbena;
 • hevelse av føttene og nedre tredjedel av skinnene;
 • smerte i disse delene av beina av medium intensitet, sprengende karakter;
 • kramper i musklene i foten og underbenet, spesielt om natten.

Etter at pasienten legger seg en stund med et forhøyet lem, bemerker han tilstandens lettelse - klagerne "går bort" eller blir mindre uttalt.

Visuelt, i det andre trinn blir bestemt variakøse bemerkelsesverdig utvidelse, overlesset saphenous årer maksimalt uttrykt i den stående stilling i pasienten, er at ved den høyeste belastning på vene apparat.

I tredje fase bestemmes visuell ekspansjon av venene konstant, det er stabil svelling av lemmer under stedet for patologisk lokalisering. Til disse symptomene legges til og lidelser av trofisk (næring) av huden - den er tørr, tynn, hyperpigmentert; muligens utseendet av ulcerative defekter, hovedsakelig på den antero-mediale (indre) overflaten av den nedre tredjedel av skinnen (ofte - over den indre ankelen).

Pasienter er opptatt av rask tretthet, alvorlig tyngde i lemmer, spesielt merkbar i oppreist stilling og turgåing, samt hevelse.

Leger-klinikere gjelder i sin praksis den internasjonale klassifikasjonen av kronisk venøs insuffisiens, som helt reflekterer symptomene på sykdommen:

 • klasse 0 - det er ingen tegn på kronisk svikt i blodårene;
 • klasse 1 - på hudens karspirer (telangiectasia) og retikulære vener er merkbare;
 • klasse 2 - krympede vener med pose deformiteter er definert;
 • Klasse 3 - åreknuter og ødem i ekstremiteter forekommer;
 • klasse 4 - trofiske hudsykdommer er definert - den har økt pigmentering, med tegn på dermatitt, eksem;
 • klasse 5 - endringer karakteristisk for klasse 4, pluss helbredet trofasår;
 • Klasse 6 - Endrer karakteristisk for Klasse 4, pluss et åpent trofasår.

Komplikasjoner av åreknuter

Som følge av skader på tynn, loddet med skadede åreknuter, kan huden åpne blødning. Samtidig fra bursted-knutepunktet blir blodet helt strømmet, noe som kan føre til signifikant blodtap.

Den andre formidable komplikasjonen er akutt tromboflebitt. Det ser ut rødhet av huden over den berørte venen, en smertefull snorlignende segl langs røret. Dette er en farlig tilstand, fordi en trombose eller en del av den kan komme ut av kargenes veggen og komme inn i lungene eller hjernens fartøy med blodstrøm, tette dem.

Prinsipper for diagnostikk

Å etablere diagnosen av åreknuter for en spesialist i de aller fleste tilfeller er ikke vanskelig. For å gjøre dette kan han allerede på bakgrunn av pasientens klager, livets og sykdommens historie, samt resultatene av vurderingen av objektiv status. Det er viktig ikke bare å akseptere faktumet av tilstedeværelsen av denne patologien, men også for å bestemme tilstanden til ventene i venene, patency av fartøyene - taktikken til den kommende behandlingen er helt avhengig av dette.

Evaluer tilstanden til ventiler vil hjelpe pasienter utført funksjonstester:

 • Troyanov-Trendelenburg rettssaken;
 • Gakkenbruch-testen;
 • Pratt-2 prøveversjon;
 • Talman test;
 • Sheis tre-munn-test.

Vurdere permeabiliteten til dype åre vil bidra til å prøve Pratt-1 og Del-be-Perthes.

Vi vil ikke beskrive implementeringsmetoden og prinsippet om å evaluere resultatene av disse testene, da dette vil forringe leseren fra emnet til artikkelen.

Ultralyd er av stor betydning i diagnosen av åreknuter. Det lar deg fullt ut karakterisere bildet av blodstrømmen. gjelde:

 • ultralyddopplerografi (ved hjelp av det dømer venenes patenter og tilstedeværelsen / fraværet av overføring av blod fra dype vener til overflaten);
 • tosidig skanning med farge-kartlegging (dette er den "gullstandard" diagnostisk som er lett å vurdere tilstanden til overflaten og dype venøse klaffer se, bestemme diameteren av beholderen og sikre nærværet eller fraværet av blodpropper i venen).

I avanserte tilfeller av åreknuter brukes radionuklidfleboscintigrafi til å vurdere tilstanden til muskelvene pumpe i underbenet.

Behandlingstaktikk

Det er 2 hovedtyper av behandling - konservativ og kirurgisk. Konservativ inkluderer normalisering av livsstil, kompresjonsterapi, rusmiddelbehandling og skleroterapi. Konservativ behandling vil ikke bidra til å kvitte seg med sykdommen, men tar sikte på å bremse prosessen med den videre utviklingen.

Og i sammensetningen av konservativ behandling, og på scenen av rehabilitering etter operasjonen, er fysioterapi mye brukt.

livsstil

Pasienten er forpliktet i alle ord for å beskytte hans årer:

 • unngå langvarig statisk stilling;
 • unngå tung fysisk anstrengelse;
 • Bruk sko som ikke komprimerer foten, komfortabel, med en hardsål, på en liten, stabil hæl;
 • hvis arten av pasientens aktivitet inkluderer langvarig opphold i sittende stilling, bruke vuggen under føttene for å gi bena opphøyde posisjon, så vel som hver 1-1,5 timer for å gjøre en pause i arbeidet, der like eller klatre på tærne 10-20 ganger.

I tillegg, hvis kroppsvekten til pasienten er over normen, bør den reduseres. I ernæring anbefales det å begrense saltinntak og væskeinntak.

Kompresjonsbehandling

Elastisk komprimering forbedrer blodstrømmen i dype vener og reduserer antall i underkutane, tillater ikke utseende av ødem, aktiverer mikrosirkulasjon og metabolske prosesser i vev.

Påfør elastiske bandasjer og strømper. Det er viktig å velge et middel med den nødvendige kompresjonsgraden for en bestemt pasient. Det er like viktig for pasienten å kjenne teknikken for korrekt bandasje av lemmen. Begynn bandaging om morgenen, ikke å komme seg ut av sengen, i retning fra tærne til hoften, ta tak i hælen og ankelleddet. Bandasje bør være på en slik måte at hver etterfølgende snu bandasje halvveis over den forrige.

medisinering

Legen kan foreskrive pasientens bruk av slike legemidler:

 • venotoniki, eller forbedre tonen i venene (troxevasin, detraleks, eskuzan og andre);
 • forbedring av mikrosirkulasjon (pentoksifillin, agapurin);
 • hemmer dannelsen av trombi (acetylsalisylsyre);
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (meloksikam, diklofenak og andre).

sclerotherapy

Indikasjoner for phlebosclerosis terapi er:

 • Kategorisk avvisning av pasienten fra kirurgi
 • tilbakefall etter operasjon - individuelle åreknuter
 • den første fasen av åreknuter;
 • kontraindikasjoner til operasjonen.

Essensen av metoden er å introdusere i den berørte venen et stoff som ødelegger fartøyets indre skall og fører til utvikling av venøs betennelse etterfulgt av utblodning (okklusjon) av dens lumen. Det vil si etter behandling, venen slutter å fungere. De mest brukte stoffene er trombovar, varicicid, silnezol og andre.

Kirurgisk behandling

Drift er den viktigste metoden for behandling av åreknuter i underekstremiteter. Det kan utføres på et hvilket som helst stadium av det, forutsatt at det ikke foreligger kontraindikasjoner. Essensen av intervensjonen er å fjerne de endrede subkutane årene gjennom spesielt utførte individuelle innsnitt. I de siste årene har endoskopisk flebektomi blitt brukt - fjerning av den berørte venen ved hjelp av et endoskop - et fleksibelt rør med en optisk enhet og instrumenter på slutten.

Rehabilitering etter operasjon

For å minimere risikoen for post-fibrektomi syndrom, bør alle pasienter i den postoperative perioden rehabiliteres. Det viktigste er anvendelsen av en sink-gelatine bandasje til shin og fot. Gjør dette umiddelbart etter operasjonen eller, hvis pasienten har avløp, 24 timer etter den i 7-9 dager, fjern og fjern deretter stingene. Pasienten er foreskrevet en massasje, fysioterapi.

fysioterapi

Metoder for fysioterapi med åreknuter er rettet mot å styrke venøs veggen, øke tonen, forbedre blodets reologiske egenskaper og utstrømme den fra venene.

Øk tonen i veggen av venøse kar:

 • Elektroforese interstitielle venotonic medikamenter (ginkor-fort detraleks) - pasienten tar for tabletten form av stoffet eller mottar den ved injeksjon og deretter i de angjeldende kar elektrodene er anordnet på en tverrgående måte og utføre prosedyren, hvis varighet utgjør en Chasa; frekvens av økter - hver dag eller 1 gang om 2 dager; behandlingsforløp - opptil 10 eksponeringer;
 • barotherapy segmentell (pasienten setter lemmet i et trykk-kammer i hvilket de påvirkes av trykket til 113 kPa, tar fremgangsmåten opp til en halv time, gjennomføre økter hver dag eller en hver 2 dager i løpet av 20-25 virkninger).

Forbedre utstrømningen av blod og lymf fra ekstremiteter:

 • lavfrekvent magnetisk (lem anbragt i solenoiden blokken og påvirke det magnetiske felt; sesjon varighet - 20 minutter, den mangfoldighet - 1 ganger per dag behandling - 13-15 effekter);
 • elektroforese av proteolytiske enzymer (lidase, kollagenase, trypsin) - en prosedyre som varer fra 15 til 20 minutter, utføres i en tverrgående metode hver dag med et kurs på 12-15 eksponeringer;
 • massasje terapeutisk (det utføres i henhold til "aspirerende" metoden med sparsomme metoder innen patologi, utført en gang om dagen med et kurs på 12-15 eksponeringer).

Ikke bruk lymfodreteknikker, hvis essens er den termiske effekten på de skadede karene, og metodene for uttalt mekanisk virkning på dem. Dette kan føre til utvikling av komplikasjoner.

Reduser blodproppkapasiteten:

 • Elektroforese antiblodplate, antikoaguleringsmidler, fibrinolytiske midler (medikamenter administreres topisk kvadratur-prosedyre; økter er utført daglig i 15-20 min hastighet fra 10 til 15 eksponeringer);
 • laserbestråling av blod;
 • Magneto-terapi (stråling er rettet i en rett vinkel til overflaten vener eller utvidelser av soner dele dette området i flere felter, og bestrålt med hver for seg, for hvert felt for påvirkning av 1-4 minutter en gang per dag løpet av 12-14 prosedyrer).

De aktiverer prosessene reparasjon og regenerering i de berørte fartøyene:

Forbedre oksygentilførselen til vev ozonbad.

Kontraindikasjoner til fysioterapi for åreknuter er:

 • trombose av åreknuter
 • hemorragiske komplikasjoner.

Sanatoriumbehandling

Det er vist for alle pasienter med brudd på det venøse apparatet.

Med nederlaget av overfladiske årer, vil en ideell feriested være en med radon farvann. Som regel sendes pasienter til balneologiske alpinanlegg Pyatigorsk, Sergievsk Mineral Waters, Sochi, Tskhaltubo.

Med uttalt forstyrrelser av vev-trofisme er det mest passende alternativet alpinanlegg med hydrogensulfid og nitrogenholdige kiselholdige farvann.

Etter phlebektomi kan pasienten sendes til feriestedet for tidligere enn 4-6 uker.

konklusjon

Åreknuter sykdom er en ekstremt vanlig patologi som påvirker hver fjerde innbygger i Russland. Den mest effektive behandlingen for det er operasjonen - fjernelse av den syke delen av en vene, men i noen tilfeller konservativ behandling blir utført, og som selv ikke eliminere sykdommen, men hindrer videre progresjon av den patologiske prosess. En av komponentene av den omfattende behandling av åreknuter er et fysikalsk teknikker som bidrar til å forbedre tonen av vener, forbedrer metabolismen i veneveggen og tilstøtende vev for å gjenopprette blodstrømmen, og lymfe fra bena og redusere risikoen for trombose. Det kan foreskrives både som en del av konservativ behandling, og på scenen av rehabilitering etter phlebectomy kirurgi.

Hvis du har en klage som ligner på åreknuter, vennligst ikke vent på sykdomsprogresjonen, kontakt legen din i tide. I dette tilfellet vil effekten av behandlingen bli mye høyere, risikoen for komplikasjoner av sykdommen vil redusere, og kvaliteten på livet ditt vil tvert imot bli mye bedre.

GuberniaTV, helseskoleprogrammet "Varicose Disease: Symptoms and Treatment": "

GuberniaTV, overskriften "Housekeeping" på emnet "Komprimeringsstrikk i kampen mot åreknuter":

GuberniaTV, programmet "School of Health", temaet temaet "Gymnastikk i åreknuter":

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Overflatede åreknuter i begge benkroppene

Fartøy, gjennom hvilke blod går inn i hjertet - kalles årer. I deres struktur har de noen forskjeller fra arteriene som leverer blod fra hjertet til de indre organene.

Dette skyldes fremfor alt forskjellen i blodtrykk til veggene fra innsiden.

Mellomlaget av arteriene er representert av tette kollagenfibre, som hindrer rupturen av fartøyet.

I gjennomsnitt domineres vene laget av glatte muskelfibre som ligger spiralformet. I tillegg er enkelte muskelfibre tilstede i det indre laget av venen og danner sammen med endotelens spesielle brettventiler. Ventilene er hovedsakelig definert i venene på nedre ekstremiteter.

Den egenartede strukturen til blodårene bidrar til å omfordele blod under fysisk anstrengelse og ikke å reversere blodstrømmen.

Tapet av elastisitet av det venøse kar veggen type med utvidelse av dets lumen, med utviklingen av vaskulær insuffisiens ventiler som fører til avbrytelse av normal blodstrøm - mottatt nosologisk separat enhet i form av sykdommen kalt åreknuter eller varicer fra det latinske varix (slyngethet).

I veggene til de berørte karene utvikles sklerotisk degenerative forandringer på grunn av deres strekk, tynning og etterfølgende dannelse av sfæriske forlengelser (knuter) langs deres lengde. Ventilventiler i begynnelsen av sykdommen er fortsatt bevart, men fullstendig lukking av lumen av fartøyet med deres hjelp, skjer ikke lenger. I fremtiden, med tillegg av lokal betennelse og trombose, forsvinner ventilene, og forverrer det kliniske bildet av venøs insuffisiens.

Sykdommen er ganske vanlig: gjennomsnittlig "dekning" av befolkningen er 10-18%, med overvekt hos kvinnelige personer (2-3 ganger oftere).

Åre i underekstremiteter er mest påvirket av åreknuter. Imidlertid kan varicosity observeres i karene av veggene i det store og små bekkenet. Praktisk sett forekommer denne sykdommen ikke i karene i de øvre ekstremiteter.

Utvidelse lumen som manifestasjon og forverring av andre sykdommer i de indre organer, kan observeres i de submukosale esophageal årer for lever, rektal mukosa hemorroider i vener seminiferøs tubulære og testikkel Varicocele. Overlappende lumen av et stort venøst ​​fartøy med en voksende svulst fra naboorganer kan også forårsake åreknuter, med en lokalisering som ikke er karakteristisk for denne sykdommen.

Årsakene til åreknuter og risikofaktorer

1. arv.

Det observeres i den genetisk betingede, overført i slekten, funksjonell umodenhet i ventilåreapparatet og underutvikling av bindevevskomponenten av karvegveggen. Dette fører til økt trykk inne i fartøyene og utviklingen av åreknuter allerede i tidlig barndom, med utseendet på den første fysiske anstrengelsen.

2. Krenkelse av blodpropp.

Denne gruppen inkluderer medfødte faktorer forbundet med hyperkoagulabilitet. Dannes i disse tilfellene, trombi, skaper hindringer for den normale blodstrømmen, med den påfølgende ekspansjon av fartøyets lumen.

3. Endre den hormonelle bakgrunnen.

Denne faktoren er tydeligst hos kvinner på grunn av endring i nivået av kjønnshormoner under graviditet og i overgangsalder. Redusert østrogen med samtidig økning i progesteron, med fysiologiske og dysfunksjonelle forhold, øker produksjonen av koagulasjonsfaktorer. I tillegg fører en slik hormonell bakgrunn til endringer i protein-lipidmetabolismen med en reduksjon i syntesen av elastiske og kollagenfibre, etterfulgt av en nedgang i tonen i veggen av venøs fartøy. Det totale resultatet er en reduksjon av blodstrømmen med dannelse av trombi og mangel på ventilapparatet.

4. Økt kroppsvekt.

Generell fedme har en mekanisk effekt på venenees vegger, spesielt dette observeres med sin buktype, og forårsaker en økning i venetrykk under klemningszonen. I tillegg forstyrrer pågående dysmetabole og dyshormonale endringer i ekstreme grader av fedme de normale reologiske egenskapene til blodet. Dette igjen fører til mekanisk hindring av fartøyene fra innsiden (trombose). En stillesittende livsstil med fedme bidrar også til å senke blodsirkulasjonen.

5. diabetes mellitus

Som et resultat av komplekse forstyrrelser av metabolisme, på grunn av hyperglykemi, med relativ insulinmangel - reduseres elasticiteten til venevæggen med den påfølgende ekspansjon av dens lumen.

6. Alkoholisme.

Konstant dehydrering, observert med alkoholisme, øker koagulerbarheten av blodet med etterfølgende brudd på blodstrømmen.

7. Profesjonelle faktorer knyttet til økt fysisk aktivitet og en langvarig vertikal stilling.

Dette gjelder flyttemaskiner, ledere, selgere, kirurger, frisører, vedlikeholdsarbeidere for produksjonslinjer, etc. Risikoen for å utvikle åreknuter i disse menneskene skyldes stagnasjon av blod i nedre ekstremiteter på grunn av det konstant høye intra-abdominaltrykket som forhindrer levering av blod til hjertet.

8. Mekanisk kompresjon av vener i tett linne.

Observeres med konstant bruk av denne typen klær.

9. Hyppig forstoppelse.

De fører til en økning i intra-abdominal trykk under belastning, etterfulgt av en logisk kjede av utvikling av åreknuter.

10. Bruk sko med høye hæler.

Det er farlig, først og fremst, begrensning av bevegelser i en ankelleddet, og så og reduksjon av muskler av en anticnemion som hjelper fremover av blod oppover.

11. Klimatiske faktorer.

Oppholder seg under forhold med høy omgivelsestemperatur uten tilstrekkelig påfylling av væsketap - blir årsaken til trombose med etterfølgende brudd på venøs utstrømning.

12. Urimlig forskrivning og ukontrollert mottak av medisiner med hoved- eller bivirkning i form av akselerasjon av blodpropp.

13. Tidligere transplantert abdominal kirurgi.

Farlig for økt risiko for dannelse av liten og stor venøs trombi, noe som fører til brudd på blodutløp fra ekstremiteter.

14. Alvorlige kardiovaskulære sykdommer med sirkulasjonsfeilfenomener, som en konsekvens av en reduksjon i myokardiums kontraktile funksjon.

15. Tidligere skadede lemmer og kirurgiske inngrep på dem.

Her er cicatricial prosesser som forhindrer utstrømning av blod, viktige.

16. Konstitusjonelle funksjoner.

Det er en predisponering for åreknuter hos høye mennesker, spesielt i kombinasjon med overdreven kroppsvekt.

17. Race.

Utviklingen av åreknuter er i hovedsak observert i kaukasoidløpet.

18. Kroniske betennelsesprosesser i bekkenhulenes organer.

Som regel gjelder dette sykdommer i de indre kjønnsorganene (prostatitt hos menn og betennelse i vedleggene hos kvinner). Mekanismen er forårsaket av involvering av små venoler i den inflammatoriske prosessen. Den resulterende ødem i deres indre foring kompliserer utstrømningen av blod, tvinger åpningen av kommunikative fartøy som forbinder arteriell og venøs kanal. Blod i blodårene kommer med en betydelig økning i intravaskulært trykk og volum. Etter dette gjentas mekanismen som er beskrevet tidligere: utvidelse av lumen i venene og utilstrekkelighet av venøse ventiler.

Åreknuter i nedre ekstremiteter: symptomer

1. Eksterne endringer i subkutane årer.

Den mest slående manifestasjonen av åreknuter er en forandring i form og kontur av de intradermale og subkutane karene i nedre lemmer.

Årene får en fokaluniform eller sekkformet fortykning av diameteren, med dannelse av spesielle knuter og tangles av fartøy. Skiftede fartøy er farget i mørk lilla eller blå. Små, tidligere uidentifiserte årer, ser konturer i form av intradermalt venøst ​​"mesh".

Ofte er slike endringer utsatt for fotenes og underbenets vener. Etter hvert som prosessen utvikler seg, blir det vist et lignende mønster i lårets venøse kar.

2. smerte.

Pasienter noterer tidlig tretthet, tyngde i beina. Det er en kjedelig smerte av et sprengende tegn i kalvemuskulaturen. Over tid blir smerten mer intens, med mulig forekomst av muskelkramper i skinnen. Det er lagt merke til at etter å ha funnet litt tid på bein i en horisontal stilling, vil den beskrevne symptomatologien i noen tid avta, som da vil fortsette når den går i vertikal tilstand (ortostatisk krotalgi). Smerte er verre når shin er palpated. I fravær av endringer fra overfladiske årer, i denne situasjonen, er det nødvendig å mistenke tilstedeværelsen av åreknuter i ekstremitetens vener.

3. Hevelse av det subkutane vevet.

Vises ødem i foten (pastoznost) med spredningen til den nedre tredjedel av skinnen, ledsaget av kløen i huden i utsprøytningen av lesjonen. Dersom perkjøtt fra underkutan vev på ankelnivået i ankelleddet ikke går bort, bør man tenke at fenomenet venøs insuffisiens har gått til dekompensasjonsstadiet. I slike situasjoner bør tillegg av sekundær infeksjon og debut av trofasår også utelukkes.

4. Kløe på huden.

Det kan vises før manifestasjonen av en klar klinisk symptomatologi av åreknuter, men forekommer oftest allerede med fenomenene uttalt brudd på utstrømningen av venøst ​​blod.

5. Hyperpigmentering.

Oppstår allerede i det utviklede kliniske bildet av sykdommen. Huden blir mørkere i løpet av de endrede årene og perifokalno fra dem, i steder av mekanisk skade med blåmerker. I fremtiden får hele huden i de distale delene av lemmen en cyanotisk farge (indurasjon). Det overfladiske epitelet er fortynnet, subkutan strukturatrofi.

6. Hypotermi i ekstremitetens ekstremiteter.

Ved palpasjon er huden på ekstremiteter kald. Pasienter føler også den konstante "frysing" av lemmer.

7. Trofiske sår.

En del av klinikerne anser dette symptomet som en komplikasjon av åreknuter. Den andre delen vurderer utseendet av mangler i huden i form av åpne sår mot bakgrunnen av industrielt endrede steder - sist stadium av sykdommen.

Komplikasjoner av åreknuter:

 1. Tromboflebitt.
 2. Tilgang av sekundær infeksjon (oftest erysipelas) til eksisterende trophic ulcers og med utvikling av fuktig gangrene i ekstremiteten.
 3. Dyp venetrombose med etterfølgende dødelig lunge-venøs tromboembolisme.
 4. Eksem (dermatitt).
 5. Blødning fra skadede åreknuter.

Klassifisering av åreknuter

1. Primær.

Endringene vedrører primært overfladiske årer. Brudd på strukturen av dype vener og en endring i ytelsen til funksjonene som er tildelt dem, er i utgangspunktet fraværende.

2. Sekundær.

Det utvikler seg som en komplikasjon av de primære sykdommene i dypårene, etter hvilke endringer forekommer i overfladene på underekstremiteter. Dette skjer i nærvær av medfødte defekter i utviklingen av venøsystemet (vaskulære dysplasier, fistler), samt utfallet av tidligere dyp venøs flebotrombose. Årsakene til dannelsen av trombi i venene ble diskutert ovenfor.

I tillegg er det adskillelse av åreknuter i henhold til kliniske former.

 1. Åreknuter av laterale (laterale) vener i lår og underben.
 2. Retikulære åreknuter.
 3. Varicose telangiectasia.

Varicose sykdom i de lateralt lokaliserte venene i underbenet forekommer både alene og kombinert med andre kliniske varianter. Omvendt utslipp av venøst ​​blod utføres i lårets dype vene gjennom de subkutane og omgivende årene.

Retikulær (retikulert) og i form av telangiektasier (noduler av intradermale kapillærkar), varicosity, i isolerte varianter, fører ikke til utvikling av venøs insuffisiens. Disse former for åreknuter gir bare kosmetisk ubehag.

Nylig begynte angiosurger å tildele også idiopatisk venøs insuffisiens (IVN). Årene i denne sykdommen, i motsetning til andre former for sykdommen, har en opprinnelig forhøyet venetone uten tilsynelatende grunn. Symptomatologien med IVN er ikke forskjellig fra de klassiske manifestasjonene av åreknuter.

En bred fordeling av vurderingen av stadium av åreknuter ble klassifisert i henhold til VS. Savelyev.

Kompensasjonstrinn.

Smerten er minimal eller ikke-eksisterende. Ubehaget i beina bestemmes med en lang sitte eller vertikal stilling. I overflateområdene i huden er det identifisert små karspirer. Periodisk er det små svulmer i føttene og anklene. De passerer raskt etter å ha akseptert den endelige horisontalposisjonen.

Fase av subkompensasjon.

Selv med et overfladisk blikk på lemmer, tiltrekker nærværet av vener med forstørret lumen oppmerksomhet.

Klager på pasienter samtidig er mer spesifikke: smerte i bein av en bringebærkarakter, økt tretthet. Om natten forekommer krammuskelkramper plutselig eller mot bakgrunnen av en følelse av "gåsebud" (parestesi). Ødem i den nedre tredjedel av shin og på føttene er mer uttalt, men etter en natts søvn forsvinner de.

Dekompensasjonsstadiet.

Det kliniske bildet forverres av lokale forandringer i huden: Det tar form av en tørr og glatt overflate, hårtap, hyperpigmentering av huden etterfulgt av induksjon av den underliggende fiberen.

Ødem tar karakteren av permanent, stiger høyere.

Hyppige små intradermale blødninger gjør pigmenteringen mer mettet på grunn av tap av hemosiderin (blodets pigment). Mindre sår og slitasje heler veldig lenge, og blir gradvis til ulcerative defekter.

I 2000 foreslo russiske phlebologists en patogenetisk klassifisering av åreknuter. Og hun fikk også bred anerkjennelse.

 1. Delvis (segment) endringer i de subkutane og intradermale venene i lemmen uten omvendt strømning (tilbakeløp).
 2. Segmental ekspansjon av vener med tilbakeløp på kommunikative og / eller overflatefartøy.
 3. Total varicose med tilbakeslag av blod i overfladiske og kommunikative årer.
 4. Åreknuter med tilbakeslag av blod gjennom de dype venene i ekstremiteter.

Grad av kronisk venøs insuffisiens

0 - manifestasjoner avsløres ikke.

Jeg - hevelse som oppstår med symptomer på utmattelse av beina.

II - permanent ødem med tegn på hudpigmentering, fortykkelse av konsistensen av subkutant vev, utseendet av eksem.

III - dannelsen av ulcerative defekter i huden av en trofisk genese.

Samme klassifisering krever en separat omtale av komplikasjonene som har oppstått.

CEAP-klassifisering, brukt over hele verden, tar hensyn til de kliniske indikatorene for sykdomsstadiet (C), dets årsaker (E), anatomiske lesjoner (A), utviklingsmekanismen (P).

C0 - Ved undersøkelse av huden ble det ikke funnet noen endringer.

C1 - endringer i intradermale årer, uttrykt i dannelsen av vaskulære "stjerner" (telangiectasia), kapillær "mesh" (retikulær type) bestemmes.

C2 - utvidelsen av lumen av dypere, subkutane årer bestemmes, med dannelsen av store noder.

C3 - symptomatologien er assosiert med hypodermisk hypodermisk vev.

C4a - hyperpigmentering av huden rundt de endrede karene med endringer i egenskapene til overflaten: tørre sprekker ledsaget av en obsessiv kløe (aka: venøs eksem).

C4b - misfarvning av huden rundt karene, samtidig som den underliggende subkutane vevet komprimeres (aka: lipodermatosklerose, hvit hudatrofi).

C5 - sammen med de beskrevne endringene i huden, bestemmes et helbredet sår.

C6 - tilgjengelige sår uten tegn på helbredelse.

E-etiologi (opprinnelse).

Ep er en primær varicose sykdom som har skjedd uten tilsynelatende årsak og tidligere trombose i venene.

Øk-medfødte åreknuter.

Es er en sekundær åreknute etter en flebotrombose.

En - grunnen kan ikke klargjøres på grunn av utilstrekkelige anamnese data.

A - lokalisering av åreknuter.

An - ingen endringer i venøs fartøy ble oppdaget.

Som - endringer observert i overfladene.

As1 - kapillære (retikulære) intradermale vener påvirkes.

As2 - varicosity av den store subkutane lårbenen.

As3 - endringer i den store saphenøsvenen.

As4 - kort subkutan vene påvirkes.

As5 - en stor, men ikke en trunk, venen påvirkes.

Ad - varicose nederlaget dyp vene (kroppens hulrom og underekstremitetene): inferior vena cava, iliaca, bekken (inkludert livmor og gonadal), lår og leggen og føtter.

Ap - åreknuter av perforerende (kommunikative) vener av lår og underben.

P - ved mekanismen for patofysiologiske endringer.

Pn - endringer i blodstrømmen avsløres ikke.

Po - Obturation (blokkering) av venen ved en trombus.

Pr - gjenkjenning av reversblodstrømmen (refluks) på grunn av svikt i ventilventilapparatet.

Pr, o - en kombinasjon av tilbakeløp og trombose. Dette skjer ved langvarig venøs trombi, når det som følge av inflammatorisk-sklerotiske prosesser fremkommer små gjennomgående kar som forbinder lumen i venen før og etter okklusjon.

I tillegg er metodene for å diagnostisere åreknuter med indeks L

LI - den eksterne inspeksjonen og / eller den produserte dopplerografien av venøse fartøy ble grunnlaget.

LII - grunnlaget for diagnosen var inspeksjon og ultralyd dupleksskanning.

LIII - en grundigere studie av strålingsmetoder (ved hjelp av kontrasterende flebografi, CT, MR, etc.).

Åreknuter i underekstremiteter: diagnose

1. Inspeksjon med påvisning av eksterne tegn.

2. Forhør med spesifikasjon av subjektive følelser, tidligere sykdommer og forhold som kan bidra til utviklingen av sykdommen.

Det skal også klargjøre tilstedeværelse av andre sykdommer med ben (ryggsmerter, hælspore, artrozoartrit, flat), samt et forbindelsessystem (systemisk kollagen, pannikulitt). De kan ikke bare føre til slike klager og lokale forandringer, men også indirekte, gjennom reduksjon av fysisk aktivitet og andre mekanismer som bidrar til åreknuter.

3. Funksjonstester.

Brody-Troyanov-Trendelenburg-testen. Med hjelpen avgjør den funksjonelle tilstanden til ventilårene. Pasienten ligger på en sofa med et hevet ben. Etter en stund, når det venøse blodet forlater lemmet, blir en stor subkutan ven klemmet i den øvre tredjedel av låret. Du kan bruke fingeren, men du kan bruke en tett, venøs tourniquet. Da tilbys pasienten å stå opp. Tourniquet slapper av. Hvis det ikke er nok venøs ventiler, kan du tydelig observere strømmen av blodbølger i blodårene i retning av de distale delene av lemmen.

En rekke prøver tillater vurdering av patenen av de dype venene i lemmen.

Ivanovs test.

Pasienten i liggende stilling øker sakte sin rettete ben oppover. Som regel, før vinkelen når 45 °, avtar konturen til venene. Det er nødvendig å huske denne indikatoren. Videre, allerede i vertikal stilling av motivet, etter å ha fylt venene, er en venøs tourniquet plassert på grensen av øvre og midtre tredjedeler av låret for å klemme lumen på overfladene. Pasienten tilbys igjen å okkupere en horisontal stilling og sakte øke benet. Hvis dypere vener er tilstrekkelig utført, faller de subkutane og intradermale venene på omtrent samme nivå som vinkelen.

Trial Delier - Pertesa.

I den stående posisjonen, i den øvre tredjedel av låret, legges en veneturnikkel eller en mansjett fra tonometeret over på pasienten med en liten luftoppbygging. Etter dette tilbys pasienten å gå på bakken eller rundt i rommet. Ved normal patency av dype og kommunikative årer - etter en stund vil de forstørrede overfladiske venene avta.

Mayo-Pratt-testen. Den elastiske bandasjen legges over hele lemmen av ganske tette turer. For tilstrekkelig permeabilitet av dype vener er det faktum at det ikke er klager på utslett fra utslag og tegn på hevelse av subkutant vev i 30 minutter. På denne tiden skal pasienten stå i vertikal stilling, og gjør den vanlige lasten eller gå.

Å identifisere mangel på kommunikative årer og avgjøre lokaliseringen, vil bidra til tre-kjeveprøven av VI Sheinis.

Harnesses legges på låret i øvre og midtre tredjedel. Den siste tourniquet er fast i popliteal regionen. Etter dette blir pasienten invitert til å stå opp og gå rundt i rommet. Ved suksessiv fjerning av turniquets kan man bestemme mangelen på kommunikasjon ved karakteristisk fremspring av venene under klemssonene. Utgangen av de berørte store kommunikative årene kan fastslås pålidelig hvis pasienten tilbys å strekke muskler i underbenet (bli "på tuppet").

4. Ultralyd diagnose.

De brukes i to variasjoner: Doppler phlebography og duplex skanning.

Ultralyd Doppler phlebography gjør det mulig å spesifisere:

 • Patenen av de dype venene i lemmen;
 • funksjonell bruk av ventiler;
 • tilstedeværelse av berørte kommunikative årer og avklare deres plassering;
 • muligheten for tilbakeløp i overfladisk vene;
 • Manglende ventil av ostialventilen (i stedet for anastomose i de store femorale og subkutane årene).

Under normale forhold kan vi begrense oss til denne studien for å bestemme nivået på kirurgisk inngrep.

Ultralyd dupleksskanning gir deg mulighet til å få mer detaljert informasjon om ventiler i lårbenen (lokalisering, form). I tillegg kan du få informasjon om endringer i vascularvegen i lårbenen, diameteren av lumen, mulig tilstedeværelse av trombi. Den spesielle verdien av denne studien ved å oppnå nøyaktige parametere for hemodynamikk: frekvensen av retrograd bølge og varigheten av retrograd blodstrømning, lineær og volumetrisk strømningshastighet.

Indikerer introduksjonen av intravenøst ​​røntgenkontrastmedium, etter hvilket, med noen mellomrom, flere radiografiske skudd blir tatt.

Ytelse til ultralyd, på grunn av tilstedeværelse av foreløpig forberedelse av pasienten og utførelse av allergiske tester for kontrastmiddel, er fortsatt flebografi relevant for å tydeliggjøre tilgjengeligheten:

 • åreknuter i underbenet (stigende flebografi);
 • svikt i ventiler i lårbenen (bekkenet venografi);
 • diagnose av medfødt hypoplasia og dyp ader aplasi (stigende og bekkenflebografi);
 • diagnose av posttromboflebitisk syndrom (stigende og bekkenflebografi).

I motsetning til ultralyd gir flebografi samtidig en generell romlig arkitektonikk av den berørte lemkrudten.

6. Radionuklidflebografi.

For tiden har denne metoden mer historisk betydning, siden det i sammenligning med klassisk flebografi og ultralyddata ikke er noen fundamentalt ny informasjon. I organisatorisk forstand (arbeider med radionuklider og holder pasienten i et gammakamera), gir denne metoden også visse vanskeligheter. Prinsippet er basert på observasjon av passeringen av en isotop som er satt inn i venen langs venøs lemmer. Overflate og dype kar er godt visualisert, noe som gir en representasjon av venøs utstrømning.

7. Metoder som reografi, plethysmografi, laserstrømmetri og flebomanometri har allerede mistet sin praktiske betydning og brukes bare til vitenskapelige formål og til spesielle indikasjoner.

Åreknuter i nedre ekstremiteter: behandling

Konservativ behandling

Inkluderer medisinering og komprimeringskorreksjon.

1. Bruk kompresjons strikker (golf, strømpebukser, strømper).

Skille mellom terapeutisk og forebyggende komprimeringsstrikk. Varmt klær er merket i fire klasser, hvor hver deling indikerer et visst nivå av ensartet kompresjon av lemmen i mm. Hg. Art. og avhenger av klinisk stadium av sykdommen:

1 klasse - ubehag og smerte i lemmer uten visuelle manifestasjoner.

2 klasse - de første visuelle endringene av overfladiske årer.

3 klasse - utseendet av vaskulære plexuser (noder).

Grad 4 - fase av komplikasjoner.

Forebyggende vask anbefales sterkt for personer som opplever langvarig fysisk anstrengelse, så vel som å være i en sitteposisjon for det meste av arbeidsdagen. For disse formålene bruk kompresjonstøper og strømper.

Ensartet kompresjon av nedre lemmer med kompresjonslinne, bidrar til å opprettholde blodsirkulasjonen i nivå med fysiologiske parametere, som bidrar til å tømme ut. Hovedprinsippet er opprettelsen av et eksternt rammeverk for å opprettholde tonen i de svekkede veggene i venøse kar.

Profylaktiske kompressive strikkvarer utsettes, og til og med fullstendig nøytraliserer risikoen for åreknuter. I tilfeller der de første kliniske manifestasjonene av varicose allerede har begynt å bli forstyrret, anbefales det å kontakte en lege umiddelbart i en klinikk eller et spesialisert medisinsk senter.

Med den allerede utviklede sykdommen reduserer medisinsk sengetøy risikoen for å utvikle trombose og emboli, reduserer manifestasjoner av venøs insuffisiens, og stabiliserer dermed pasientens tilstand.

2. Legemidler.

For tiden er det ingen ideell medisin som påvirker alle de patogenetiske forbindelsene i utviklingen av åreknuter. Du trenger deres kombinasjon. Delvis suspensjon av prosessen i innledende faser ved hjelp av medikamenter er mulig, men omvendt utvikling av allerede eksisterende noder med isolert medikamentbehandling observeres ikke.

Oftest leger fore på følgende måte: Troxevasin, Troxerutin Venorutin, Venitan, Phlebodia 600 Detraleks, Antistax, Lioton gel. Deres hovedhandling er rettet mot å bringe venøs veggen til en skikkelig tone, fjerne venøs stasis og deretter forbedre mikrosirkulasjonen i vev. Hver av de listede produktene har sine klare indikasjoner på bruk og en viss dose av opptak. Deres bruk bør kontrolleres av helsepersonell. Selvmedikasjon her er uakseptabelt, siden komplikasjoner i form av dermatitt og allergiske reaksjoner, forårsaker ekstra lidelse og behandles med vanskeligheter.

Andre legemidler foreskrevet for åreknuter er rettet mot å endre blodets reologiske egenskaper, for forebygging og behandling av tromboser. Dette er slike kjente stoffer som Trental, Acetylsalicylsyre, Curantil. I samme Lyoton-gel, Trombofob, går Venolife inn i heparin og fortynner blodet helt.

Med sikte på bedøvelse, fjerning av ødem og undertrykking av inflammatoriske fenomener, bruk ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, oftere diclofenak i form av en gel.

Former for påføring av preparater er forskjellige: tabletter, injeksjonsløsninger, salver.

3. Folk rettsmidler i behandling av åreknuter.

Det er viktig å forstå at deres søknad, for det meste rettet mot fjerning av symptomer på komplikasjoner, spesielt tromboflebitt, og ikke til behandling av den underliggende sykdommen. Anvendelsen av disse metodene på det nåværende stadiet bør ikke være en erstatning for medikamentell behandling i de tidlige stadier av utviklingen av åreknuter og spesielt kirurgisk behandling på fullskala kliniske bildet.

Vurder og list noen av de mest hensiktsmessige folkemidlene.

Hirudoterapi - behandling ved å bruke medisinsk leeches til åreknuter. Det brukes kun med tromboflebitt. Metoden er farlig på grunn av risikoen for sekundære infeksjoner og utvikling av blødning fra noder. Et utmerket alternativ kan være bruk av en medisinsk analog - en heparinsalve i begynnelsen av sykdommen. For å forebygge trombose kan den brukes i de senere stadiene, og unngår inntrengning av trofasår.

Brukes i form av gnidning eller innpakning av bena med en klut fuktet i en oppløsning eller gasbind.

Hest Kastanje Tinktur.

Bruk fruktene skrelles fra den grønne huden. Foreløpig er de krummende, hell vodka fra beregningen av 10 gr. (to teskjeer) kastanje for 100 ml. av vodka. Det insisteres for to uker på et mørkt sted og ca 30 dråper blir brukt om en måned 3 ganger om dagen.

Tinktur av Kalanchoe.

Halv liters boks er fylt med knuste blader av colanchoe til midten, deretter i en separat beholder fylles den med vodka i volumet av halv liter. Etter 3-4 uker blir den resulterende løsningen triturert over natten i berørte områder.

Kirurgisk behandling.

1. Klassisk driftsfordel.

 • med dannelse og spredning av åreknuter med involvering av store og små subkutane årer;
 • kommunikasjon med åreknuter og påvisning av dyp venøs insuffisiens valvulær femur og tibia ved vedvarende, ikke korrigerbare manifestasjoner av venøs insuffisiens, eller manifestasjon av komplikasjoner av åreknuter (blødning, tromboflebitt).

Hvis manifestasjoner av venøs insuffisiens er minimal, blir klassisk kirurgisk inngrep utført med profylaktiske formål, som pasienten burde vite.

Operasjonens omfang bestemmes ut fra resultatene fra ultralydstudiet. I tillegg til mekanisk fjerning av åreknuter endret, oppgaven med normalisering av blodsirkulasjonen ved å fjerne den lem forhøyet veneblod utskrivning fra overflatefartøyer i dypet. Ellers vil det bli nødvendig med gjentatte kirurgiske manipulasjoner.

2. Kombinasjon av skleroserende terapi med minimal kirurgisk manipulasjon.

Brukes for varikøse overflatevener i de lavere ekstremiteter inntil dannelsen av vaskulære enheter: I trinn telangiectasic, endringer i segment vene tibia ved retikulærceller varicer, i tillegg til operativ behandling av vaskulære forandres igjen etter fjerningen av årer botryoidal endringer.

Teknikken: fjerning av årer fra sirkulasjonen ved fullstendig lukking av hulrommet med sin påfølgende substitusjon på bindevevet under påvirkning av kjemikalier (etoksisklerol, fibroveyn).

3. Isolert flebosklerose behandling.

I de endrede fartøyene administreres et stoff ved hjelp av ulike tekniske tilnærminger, punktering eller ved hjelp av venøse katetre. Deretter er limmen bandert med tette elastiske bandasjer. Etter en stund kommer fartøyet "av" fra sirkulasjonen.

4. Radiofrekvens ablation.

Med denne teknologien er fartøyet termisk sveiset med en spesiell intravaskulær sonde som avgir radiofrekvensbølger. Under deres handling er det en isolert oppvarming av karossens vegger og deres kompresjon. Etter operasjonen fortsetter slitasje på kompresjonsstrikkslitasje i noen tid.

5. Endovenøs laserbehandling.

Det spesielle venetiske kateteret med stråling av energiimpulser, som forårsaker "tetting" av fartøyets lumen, virker på vegger av fartøyet.

6. Transluminal phlebectomy.

Fjerning av de modifiserte fartøyene med en spesiell sugemekanisme under optisk kontroll, gjennom en spesiell kutt i huden.

Det er nødvendig å huske og vite at enhver kirurgisk behandling har klare indikasjoner. Fordi, i tillegg til gjenvinning, bærer hver kirurgisk prosedyre visse generelle risiko (komplikasjoner ved anestesi, sekundær infeksjon, etc.) og den spesifikke naturen assosiert med en bestemt operasjon.

I denne forbindelse er viktigheten av å forebygge åreknuter.

Les Mer Om Fartøyene