Sykdommer i hjertet

Komplikasjonene som fører til et angrep av hjerteinfarkt er ofte svært alvorlige, men det viktigste er at for et par måneder etter det er det en mulighet for tilbakefall. Gjentatt infarkt er mulig i nesten 30% av tilfellene, men det viktigste er at det er umulig å forutse forekomsten. Ofte skjer dette selv blant dem som vellykket går på endringen, iagttagelse av strenge reseptbelagte. Umiddelbart er det verdt å forklare at tilbakefallet av det gamle MI og, faktisk et nytt angrep, er utpekt. Den første inkluderer nye foci av nekrose, som dukket opp i den akutte perioden (i løpet av 2 måneder etter angrepet), og til sistnevnte - MI, som dukket opp etter denne perioden.

årsaker

Utseendet på et nytt nekrosested fremkalles av komplikasjonene som sykdommen medførte. De vanligste årsakene er deponering av aterosklerotiske plakk og aterosklerose. Gradvis er det blokkering, noe som forverres av det faktum at blodproppene kan slå seg ned på plakkene. Viktigst, hvis de er konsentrert i samme arterie som ble påvirket av den første MI, så kommer det nekrotiske vevet på det gamle arret.

Viktig! Diagnostikk av gjentatt myokardinfarkt er svært vanskelig, siden det er vanskelig å legge merke til på EKG-studien nye foci av ST-segmentene og Q-tannen. Derfor, sammen med elektrokardiogrammet, blir nivået av CF-CK, så vel som troponin, detektert.

En rekke sykdommer og uønskede faktorer inngår i en spesiell risikosone. Jo mer de er i pasienten, jo høyere er risikoen for atherosklerose. For å utelukke deg selv fra denne listen, les den:

 • fedme;
 • stress og kronisk, fordi overbelaste hjertet;
 • alkohol og tobakk røyking;
 • hypertensjon arteriell;
 • lav motoraktivitet;
 • økning i kolesterol, samt ernæring, noe som fører til økning;
 • genetisk predisposisjon.

I tillegg oppstår en større risiko for gjentatt myokardinfarkt hos hannkjønn. Alder er også tatt i betraktning. Jo lenger det er fra terskelen på 40 år, desto større er sannsynligheten for tilbakefall av angrepet.

Provoke et annet infarkt kan være det samme hvis du ikke følger instruksjonene gitt av legen, eller fortsett en ugunstig livsstil. For å fremme tilbakegang eller forverring av sykdommen er i stand til uro, hypertensiv krise, overdreven fysisk anstrengelse og noen ganger mangel på effektivitet av behandlingen.

symptomer

Symptomer på manifestasjon av MI er alltid liknende generelt, uavhengig av hva slags person han er og hva han teller. Smerte syndrom, som vanligvis varer i tide, noen ganger gitt i lemmer og ledsages av svette, generell svakhet, blanchering.

Ofte er de viktigste symptomene blandet med tegn på komplikasjoner av anfallet. For eksempel er det merkbar cyanose av integumentet, senking av blodtrykk, bevissthetstap, kvelning. Slike alvorlige manifestasjoner indikerer ofte et kardiogent sjokk, derfor bør bistand gis umiddelbart.

I sjeldne tilfeller skjer det at det ikke er smerter, bare svakhet og generell ulempe blir merkbar. Hvis det gjentatte infarktet refererer til den astmatiske formen, opplever pasienten åndedrettssvikt, opplever kortpustethet og noen ganger hoster med avvikende rosa sputum. Samtidig indikerer disse manifestasjonene også lungeødem, som gjentatte ganger forverrer pasientens tilstand.

En annen type er abdominal. Det adskiller seg i lokalisering av smerte i bukregionen, og det er derfor mange forvirrer det med manifestasjoner av magesykdommer og problemer. Det er ikke mulig å diagnostisere et slikt angrep på egen hånd på riktig måte, derfor forsinker ofte fører til ugunstige konsekvenser.

Den arytmiske formen med gjentatt infarkt er preget av forstyrrelser i hjertemuskulaturens funksjon, dets fading, hyppige hjertebank.

Viktig! Hvis du finner en langvarig smerte i hjertet ditt, så vel som om syndromet ofte gjentas, er det bedre å gå til sykehuset for å utelukke mulige negative konsekvenser.

behandling

I de første 12 timene (etter påfall av et nytt angrep) er ballongangioplastikk og trombolyse mest effektive. I sistnevnte tilfelle involverer terapi bruken av legemidler som fremmer trombusoppløsning, for å gjenopprette myokardets normale sirkulasjon.
Ballong angioplastikk er installasjonen av en ballong, som oppblåser fartøyet, som også bidrar til å oppnå en normal lumen på fartøyet. Noen ganger brukes denne metoden og noen dager etter hjerteinfarkt.

Medikamentterapi starter så snart pasienten blir transportert til sykehuset. Behandlingsregimet inkluderer beta-blokkere, kolesterolsænkende statiner, nitroglyserin eller analoger av dette legemidlet. Anvendt og antikoagulantia, antiaggreganter, ACE-hemmere.

En smalfokalinfarkt av gjentatt natur har som regel en positiv dynamikk, men store fokus av nekrose medfører langt mer alvorlige konsekvenser. I 20% av tilfellene kan det føre til døden. Derfor er det etter første MI alltid nødvendig å være oppmerksom på ens helse.

Gjentatt myokardinfarkt

En hjerteslags insidthet - både i konsekvensene og i risikoen for gjentatt infarkt, som kan skje med en person to eller flere ganger, med hvert nytt tilfelle forverres hjertemuskelen.

Ifølge åpne kilder gjentas et hjerteinfarkt i ca. 25-29% tilfeller.

Du kan ikke forutsi det andre infarkt med 100% nøyaktighet, selv om alle anbefalingene fra legen etter de første hjerteinfarktpasientene kan møte et tilbakefall eller gjentakelse av den patologiske tilstanden.

Det er viktig å skille mellom tilbakefall og gjenta - deres essens synes ligner, men kalles tilbakevendende angrepet, som skjedde etter 1,5-2 måneder med den forrige, og igjen - et hjerteinfarkt, som skjedde senere enn 2 måneder.

Et gjentatt infarkt er ofte den samme lokaliseringen som den første lesjonen. Det er omfattende og småfokal infarkt. Når det gjelder konsekvensene, kan de være forskjellige - hvis neste hjerteinfarkt har oppstått eksternt fra stedet for arret, forlatt fra et tidligere hjerteinfarkt, vil dette ikke i stor grad påvirke hjertearbeidet. Hvis området for vevskader er det samme, og nekrose klassifiseres som storfokal, så gjentas gjentatt myokardinfarkt oftere til et dødelig utfall.

Årsaker til et nytt hjerteinfarkt

Faktoren som provoserer det første og neste hjerteinfarkt er aterosklerose, en klynge av kolesterolplakk i blodkarene. Slike formasjoner i varierende grad dekker fartøyets lumen, forstyrrer blodsirkulasjonen, og etter hvert som blodproppene akkumuleres, kan arterien bli tilstoppet helt.

I medisin kalles denne tilstanden okklusjon. Som et resultat blir myokard ikke tilført blod, og uten oksygenavgivelse dør myokardceller, kalles denne tilstanden nekrose. Gitt at aterosklerose, som han var, og fortsetter å skape problemer med hjertet og blodårene, er det ikke rart at i en tid med kolesterol plakk kan igjen blokkere blodkar og forårsake ødeleggelse av vev. Hvis den samme arterien er tilstoppet som første gang, vil nekrose lokaliseres på stedet for arret fra forrige angrep. Hvis en annen arterie er okkludert, kan nekrose lokaliseres på en annen vegg i hjertet.

Det er risikofaktorer som øker sannsynligheten for 2 hjerteinfarkt:

 • tilhører det mannlige kjønn. Den kvinnelige kroppen er utstyrt med sex hormoner som gir litt beskyttelse til en bestemt alder. Etter utbruddet av overgangsalderen hos kvinner og menn kommer risikoen for hjerteinfarkt til å balansere;
 • alder over 45 år på grunn av en reduksjon i organismens adaptive evner;
 • arvelighet. Hvis de nære slektningene hadde et gjentatt hjerteinfarkt, er det stor sannsynlighet for den samme utviklingen av hendelser;
 • vektig. Hvis midjen i volumet på mer enn 102 cm hos menn og 88 cm hos kvinner, og et BMI over 25, indikerer fedme. BMI - den såkalte masseindeksen til menneskekroppen er ikke vanskelig å beregne selvstendig, dersom massen i kg divideres med høyden i meter på torget. For eksempel, for en person som veier 70 kg og øker 1,7 m, vil BMI være lik 70 / (1,7 * 1,7) = 24,22;
 • diabetes mellitus. Sykdommen har en dårlig effekt på tilstanden til arteriene, aorta, vener, kapillærer;
 • økning av trykk. Hypertensjon forårsaker forverring av kontraktiliteten i hjertet, veksten av veggtykkelse, som et resultat, krever det mer oksygen enn før, og arterier dekker ikke slike behov;
 • kolesterol forhøyet, provoserer plakk på veggene i blodårene;
 • ubalansert ernæring. Forbruk av animalsk fett fremkaller økt kolesterol;
 • fysisk inaktivitet. Hvis du minimerer antall daglige bevegelser, fører dette til en økning i antall lipider, og hjertet og andre muskler i kroppen mister sin tone;
 • røyking og alkoholisme. Dårlige vaner ødelegger fartøyene;
 • kronisk stress. Nervesituasjon fører til økt trykk, takykardi.

Symptomer på et angrep

Gjentatt myokardinfarkt avslører seg ikke tidligere enn 2 måneder fra det første tilfellet. Eldre menn står overfor det oftere. Det andre hjerteinfarkt er vanskelig å tolerere, i de fleste tilfeller identifiserer arytmiske og astmatiske former. Det kliniske bildet er ikke så uttalt som i det første angrepet, siden de berørte områdene av myokardiet ikke er følsomme.

Generelt kan hvert følgende angrep ha et lignende kurs og symptomer som den forrige. Karakteristisk er smerte i hjertet, gir i venstre underarm og hele armen, venstre skulderblad, nakke og muligens underkjeve.

Angrepet av smerte kan presse eller sy, nitroglyserin kan bare forkorte smerten i en kort stund, og deretter - ikke alltid.

På grunn av ubehag i brystbenet er det hudens hud, økt svetting. Hver ny infarkt har en generell forverring av staten, konsekvensene. Snakk om symptomene, ikke glem at noen former for hjerteinfarkt går uten smerte. De er preget av: besvimelse, lungeødem, blåaktig hudfarge, pusteproblemer, trykkfall.

Førstehjelp

De som er i nærheten av en person som har symptomene ovenfor, bør gis førstehjelp så snart som mulig og klart:

 • forårsake en ambulanse;
 • plasser personen i en halv sittestilling, løsne trykk, åpne vinduene i rommet;
 • hver 10-15 minutter under pasientens tunge satt nitroglyserin;
 • gi nødvendigvis aspirin (1 tablett pasienten må tygge)
 • Hvis pasienten har mistet puls og pust, er det nødvendig å utføre lungeventilasjon og hjertemassasje. Hvordan stabilisere pasienten og prøv å ikke la han dø før ankomst av ambulanse - du kan lære av en annen artikkel.

Diagnose av gjentakelse

For å korrekt etablere en diagnose trenger legene et tidligere kardiogram for å sammenligne med den nåværende. Derfor er det viktig, hvis det tidligere var et hjerteinfarkt, for å redde EKG og gi legen etter behov. Det er ikke alltid mulig for leger å mistenke et angrep i en situasjon der nekrose er i arteriesonen som har blitt påvirket tidligere. Det er også vanskelig å diagnostisere tilstedeværelsen av atrieflimmer og noen andre forhold. Hvis legene blir mistenkelige for patologien til myokardial aktivitet, styres de av symptomene, og foretrekker å ta pasienten til kardiologi så snart som mulig, der det er mulig å gjennomføre en maskinvareundersøkelse.

Signaler om tilstedeværelse av hjerteinfarkt på kardiogrammet vil være:

 • tegn på nekrose av noen av myokardets vegger (på båndet manifestasjonen av en dyp og utvidet Q-bølge i de riktige lederene på bakgrunn av et hopp i segmentet ST, en negativ T-bølge);
 • tegn på et tidligere hjerteinfarkt kan forsvinne. Hvis infarkt er oppdaget på fremre veggen, blir ikke sporene av arret på bakveggen fastgjort på det siste kardiogrammet detektert;
 • Mangelen på data på et kardiogram ved tilstedeværelse av et gjentatt infarkt forvirrer ikke leger, om et angrep kan til og med snakke om en kortvarig økning i ST-segmentet som et signal om et akutt stadium av den patologiske prosessen.

I tillegg til de vanlige EKG, kan legene gjennomføre en mer informativ forskning - ekkokardiografi, som identifiserer områder med nedsatt myokardial kontraktivitet, gir et estimat av hjertet - studerer slagvolum og ejeksjonsfraksjon, et trykk i kammerne, kar, etc.

Basert på dataene fra laboratorietester, kan en kardiolog bestemme et gjentatt infarkt. Dette er studier på troponiner, LDH, Asat og KFK, ALT. Leger er interessert i bestemte data:

 • Parametrene for CK varierer i intervallet opp til 110 IE, men det må tas hensyn til at CK-MB stiger etter 3 timer fra begynnelsen av smerteangrep og vender tilbake til normal innen 48 timer.
 • Troponinindeksene er følgende: troponin I er ca. 0,07, og troponin T 0,2 er ca. 0,5 nmol / l. Den digitale data fra den første i blodet blir avslørt om 7 dager, og den neste - ca 2 uker;
 • LDH-indeksen er ca 250 U / l. Under et infarkt vil det vokse i ca 3 dager, deretter gå tilbake om 10 dager;
 • ASAT-indeksen - ca 41 U / l er typisk for hjertepatologier, og ALT-indikatoren indikerer problemer med leveren. Indikatorene øker innen 24 timer, og kommer tilbake til normal etter 7 dager. For å skille mellom patologi i hjerte og lever, beregne koeffisienten til Ritis - ActAm divisjon ved ALT. Digitale tall over 1,33 indikerer et mulig hjerteinfarkt, hvis det er lavere - sannsynligvis er patologien forbundet med leveren.

I tillegg til de oppgitte blodprøvene, er urinalyse, blodbiokjemi, ultralyd av organer, røntgen av brystbenet etc. foreskrevet.

Behandling av hjerteinfarkt

En ubestridelig tilstand i behandlingen av de første og påfølgende hjerteinfarktene er rask respons. Hvis du har tid til å levere pasienten til intensivavdelingen senest 12 timer fra begynnelsen av smerte symptomer i sternum, er det god effekt av legene planlegger å få fra trombolyse og ballong angioplastikk.

Trombolyse - bli kvitt blodpropp som forstyrrer blodsirkulasjonen i fartøyet, ved hjelp av spesialiserte stoffer. Medisiner (urokinase, alteplase) vil bidra til å gjenopprette blodtilførselen til høyre i myokardiet. Indikasjoner for utnevnelse av slike legemidler vil være akutt hjerteinfarkt, hvis responstiden ikke overskrider 24 timer. Kontraindikasjoner til trombolyse er blødninger som skjedde i pasientens kropp (livmor, mage og tarm, etc.). Trombolyse er ikke gitt for å holde dersom den detekterte tilstand: slag, hjernetumor, oppsto skade eller kirurgi i de siste 60 dagene, dissekerende aneurisme, dårlig blodpropper.

Ballongangioplastikk refererer til operasjonen av intravaskulær ballonginstallasjon, som under trykk oppblåser og gjenoppretter lumen i blodkaret. Innføringen av ballongen utføres under kontroll av røntgenstrålen.

Angioplastikk utføres på en nødssituasjon basis, hvis fra begynnelsen av smerten av et hjerteinfarkt gikk ikke mer enn en dag, eller i en forsinket modus, 5 dager etter trombolyse, og operasjonen kan utføres på en planlagt måte på lang sikt hvis legene løst problemet ved å løse plugg trombolyse. Indikasjonene for kirurgi trombolyse blir ineffektiv, som vist ved den vedvarende smerte etter 2 timer fra å ta medisiner og EKG. Kontraindikasjoner er individuelle.

Tabletter fra gjentatt infarkt

Medisinsk behandling er påbegynt av ambulansedokumenter under transport av pasienten til klinikken. Du trenger riktig kombinasjon av stoffer:

 • beta-adrenoblokere (metoprolol, carvedilol);
 • antikoagulantia og antiaggreganter (tabletter av aspirin, heparin, plavix, klopidogrel);
 • nitroglyserin og analoger (pektrol, nitrosorbid);
 • statiner, reduserer antall kolesterol (rosuvastatin og atorvastatin);
 • ACE-hemmere (narkotika enalapril og perindopril).

Forebygging av hjerteinfarkt

For å redusere risikoen for å utvikle angina etter et angrep og påfølgende hjerteinfarkt, kan du hvis du følger alle anbefalingene fra legen, nemlig:

 • Fortsett å ta foreskrevet medisiner - antiaggreganter, statiner, beta-adrenoblokere;
 • Endre veien for livet ditt slik at du kan kalle det sunt uten kvalifisering. Spesielt å gi opp røyking og alkohol i store mengder, for å balansere kostholdet ditt og berike med nyttige produkter, for å holde seg borte fra stress og overdreven fysisk anstrengelse;
 • I en akutt periode (2-3 dager) må du observere sengestue, i henhold til legenes tillatelse, er treningsrommet foreskrevet. Etter utløp fra sykehuset må du flytte hjem hver dag - gå på enkelte avstander for å unngå overbelastning, men trene gradvis hjertet og blodkarene;
 • det er bra hvis du kan gå til en sanatorium-og-spa-behandling;
 • De ansatte i den spesielle kommisjonen har ansvaret for å løse situasjonen med funksjonshemming eller gjenopprette pasienten i arbeidskapasitet. Ved gjentatt angrep blir sykefraværet utstedt i 3-4 måneder, og hvis en rekonstruktiv operasjon ble utført på hjertekarene, er sykefraværet gitt i et år. Selv om hjerte og karsystem er gjenopprettet, etter et nylig hjerteinfarkt, er det ikke tillatt å gå tilbake til jobb for sjåfører, piloter, flytrafikførere og representanter fra andre relevante yrker. Du kan ikke jobbe på en høyde, dager, på spesialiteter forbundet med å vandre i lange avstander. Den nøyaktige listen vil bli bedt om av den behandlende legen.

Mulige komplikasjoner

Ved ett ekstra infarkt er de forutsagte komplikasjonene enda mer alvorlige enn ved den første. Kan utvikle hjertesvikt, er kardiogent sjokk ganske sannsynlig, hevelse i lungene, uregelmessig hjerterytme, blokkering av lungearterien aneurismer sprekker i venstre ventrikkel. Komplikasjoner er tidlig og sent, identifiseres enkeltvis eller i et komplekst av ubehagelige forhold. Oppsummer dem er ikke fornuftig, vi kan bare si at leger har studert de sannsynlige alternativene og kan reagere i tide, hvis ikke glem å informere dem om endringen i deres tilstand.

For å minimere risikoen for komplikasjoner må du reagere i tide på endringer i kroppens tilstand, utseendet av smerte i hjertet. Regelmessig må du ta medisiner og besøke en lege med en spesifisert periodicitet.

outlook

Hvis den gjentatte infarkt er preget av en liten lesjon, er prognosen gunstig. Med et stort fokal (omfattende) infarkt, er prospektene ikke så trøstende, siden komplikasjoner i dette tilfellet utvikles ofte, er det dødelige utfallet i de første 2 ukene ca 20% av alle tilfeller. Ifølge statistikken dør årlig fra det som skjedde igjen hjerteinfarkt til 19% av kvinnene og 14-15% av menn i avanserte år.

For å redusere risikoen for et andre hjerteinfarkt og gjenopprette fra den forrige, må du ta de tiltakene som er beskrevet ovenfor. Kort sagt - dette er en korreksjon av dagens diett og regim, liv uten dårlige vaner, normalisert fysisk aktivitet og bruk av foreskrevet medisiner. I tillegg er det viktig å opprettholde stabiliteten til den følelsesmessige sfæren, for å lære å ikke bekymre seg for småbiter. Anbefalt av lege, regimet for midlertidig uførhet for arbeid bør observeres - det er ikke nødvendig å tvinge hendelser, kroppen trenger tid for restaurering og tilpasning til nye arbeidsforhold.

Oppsummering, det skal bemerkes at hjerteinfarkt oppdages ikke bare hos mennesker i alderen, men også yngre. Det er viktig å vurdere - plutselig vises ikke et hjerteinfarkt fra ingensteds, det er en akkumulering av uønskede faktorer, inkludert vaskulære sykdommer. Det vil si at hvis en person overvåker helsen og tar rettstendige tiltak, kan han ikke møte myokardinfarkt i det hele tatt.

Hvis angrepet skjer, hvert minutt på kontoen, hvis pasienten ikke får tilstrekkelig hjelp innen 6 timer, vil han dø. Derfor er det viktig å holde kontakten med slektninger, være oppmerksom på deres sykdommer, og regelmessig gå til legen.

Gjentatt og gjentatt myokardinfarkt: forskjeller og likheter, konsekvenser og behandling

Ved gjentatt myokardinfarkt er det en koagulering av en trombose hos en av arteriene som leverer hjertemuskelen med blod. Samtidig dør cellene og i fremtiden et arr som består av bindevev former i deres sted. En slik sykdom oppstår etter at et eller flere hjerteinfarkt er blitt overført som en manifestasjon av en pågående aterosklerotisk prosess.

Les i denne artikkelen

Årsaker til gjentatt myokardinfarkt

Infarction er en av manifestasjonene av hjertesykdom (IHD). I veggene i hjertets arterier forekommer forekomster av kolesterol-aterosklerotiske plakk. De begrenser vaskulær clearance og begrenser tilførselen av hjertemuskelen.

Leger redder ofte liv med pasienter med hjerteinfarkt, men de kan ikke eliminere årsaken til sykdommen - aterosklerose. Medisiner, kosthold, fornuftig fysisk aktivitet bidrar til å senke, men ikke kurere denne tilstanden. Kolesterol innskudd fortsetter derfor å vises på vegger av ikke-infiserte fartøy, noe som til slutt fører til et andre infarkt.

Årsaker til et annet hjerteinfarkt:

 • progressjon av aterosklerose;
 • flere lesjoner av koronararteriene;
 • manglende overholdelse av medisinske anbefalinger for behandling og livsstil;
 • utilstrekkelig effektivitet av medisiner, for eksempel antikoagulantia og antiplatelet midler;
 • en trombus blokkert av en stent- eller aortokoronær shunt installert i fartøyet, dersom slike operasjoner ble utført for å behandle det første hjerteinfarkt;
 • inkonsekvens av de siste kliniske anbefalingene utnevnt etter første infarkt;
 • tilknyttede sykdommer - hypertensjon, diabetes, fedme, røyking, alkoholisme.

Således, selv med alle anbefalinger fra legene, kan noen pasienter ikke unngå et annet hjerteinfarkt. Derfor er en av de viktigste måtene å unngå en slik alvorlig sykdom primær forebygging i ung og middelalderen, når aterosklerose ikke har utviklet seg ennå.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om hjerteinfarkt. Fra det vil du lære om patologi, dets årsaker og symptomer, diagnose og behandling, og påfølgende rehabilitering.

Og her handler det mer om kardiosklerose etter infarkt.

Typer av patologi

Det er nødvendig å skille mellom gjentatt og gjentatt infarkt.

Tilbakevendelsen skjer mot bakgrunnen av et nylig hjerteinfarkt, når arrdannelsesprosessen ikke er ferdig, og er dens komplikasjon. Det vurderes betinget at hvis angrepet skjedde innen en måned etter at den første er et tilbakefall. Denne sykdommen er ledsaget av en tyngre strøm, og prognosen er verre.

Et gjentatt hjerteinfarkt oppstår når den forrige har helbredet, noen ganger mange år senere. En annen region i hjertet lider, som ikke erstattes av bindevev. I dette tilfellet er hjertet vanligvis allerede tilpasset slike endringer, så et annet hjerteinfarkt har en bedre prognose enn en tilbakevendende.

Imidlertid, med betydelige cicatricial endringer, komplisert løpet av postinfarction cardiosklerose (aneurysm dannelse, hjertesvikt, rytmeforstyrrelser), kan denne varianten også føre til et dødelig utfall. Forutsetningen er det antatt at et annet angrep skjer en måned eller mer etter den første.

Gjentatt infarkt er klassifisert på samme måte som den primære, avhengig av dybden på skaden og egenskapene til EKG-mønsteret. Diagnosen indikerer også beliggenheten.

Ved tilbakefall blir denne diagnosen gjort som en komplikasjon av det primære angrepet: "IHD, akutt Q-forming myokardinfarkt av fremre vegg fra 1. august 2017, tilbakefall fra 8. august 2017".

Se på videoen om hjerteinfarkt, dets konsekvenser og komplikasjoner:

Forstyrrende symptomer

Mulige forgjengere av gjentatt myokardinfarkt:

 • økende svakhet, rask tretthet;
 • utseendet eller frekvensen av angrep av brystsmerter;
 • en økning i antall Nitroglycerin tabletter eller Nitrospray inhalasjoner tatt per dag.

Situasjoner der det er nødvendig å mistenke et gjentatt eller gjentatt infarkt hos en person med stabil helse som allerede har gjennomgått en slik sykdom:

 • alvorlig kontinuerlig brystsmerte i løpet av 30 til 60 minutter eller mer;
 • bestråling av smerter i nakken, skulderen, kjeften, venstre arm, albue;
 • tegn på smerte: alvorlig press, kompresjon, brenning;
 • smerte i magen, kvalme, tyngde i magen;
 • økt hjertefrekvens;
 • uregelmessig hjerterytme, uregelmessig rytme;
 • økt blodtrykk;
 • økt respirasjon, angst;
 • utseendet av hoste, hvesenhet, slim i form av skum med en rosa fargetone, manglende evne til å ligge ned;
 • ineffektiv mottak under tungen av tre tabletter Nitroglycerin 1 tablett med et intervall på 5 minutter.

Hvis slike tegn har oppstått for første gang eller for en pasient som har hatt et hjerteinfarkt, ring umiddelbart en ambulanse.

Førstehjelp

Før ambulansen kommer, er det nødvendig med slik hjelp:

 • å gi pasienten stilling til å ligge
 • Tapp klærne, åpne vinduet, sørg for tilstrømning av frisk luft;
 • gi en tygge aspirin tablett;
 • Gi tre Nitroglycerin-tabletter under tungen ett stykke i 5 minutter, gjenta deretter 1 tablett hver halve time (med normalt eller høyt blodtrykk);
 • å måle blodtrykket
 • alltid vær nær pasienten, ro han;
 • ta vare på ambulansbrigaden, åpne dørene til inngangen, send noen til å gå inn i gårdsplassen;
 • Forbered medisinsk rekord, tidligere gjort EKG (dette er veldig viktig!), pas, pasientpolitikk, siden med et annet hjerteinfarkt, blir han innlagt på sykehus.

Diagnostiske metoder

Den første metoden som en ambulans lege kan mistenke for en gjentatt infarkt er elektrokardiografi. EKG-film er viktig å sammenligne med den forrige. Identifiserte nye endringer vil være den primære bekreftelsen på diagnosen.

Sykehuset bruker de vanlige diagnosemetodene:

 • blodprøver med bestemmelse av tegn på hjerteinfarkt - troponiner;
 • generelle og biokjemiske blodprøver;
 • gjentatt gjentatt EKG for å avsløre prosessens dynamikk.

I mange moderne sentre utføres en nødangiografi, hvor kirurgisk behandling av et gjentatt infarkt, for eksempel angioplastikk, kan utføres.

Etter stabilisering blir pasienten tilordnet ekkokardiografi (ultralyd i hjertet), daglig overvåking av EKG. I rehabiliteringsperioden gjennomføres EKG-testing.

Behandling av gjentatt myokardinfarkt

Terapi utføres i henhold til generelle prinsipper. Pasienten er på sykehus i avdelingen for hjerteutvinning, hvor de begynner anestesi, innføring av oksygen og nitrater. I fremtiden brukes medisiner av forskjellige grupper:

 • antiaggreganter og antikoagulantia;
 • nitrater;
 • beta-blokkere;
 • ACE-hemmere, angiotensin II-reseptorblokkere, aldosteronantagonister;
 • statiner.

Allerede på den første dagen får pasienten snu seg i sengen. Med normal helse fra den andre dagen av sykdommen, får han komme seg ut av sengen. På den første dagen blir pasientens appetitt vanligvis redusert, så han blir tilbudt et lett måltid, og deretter foreskrive et diett nummer 10.

Pasienten kan gå på toalettet fra 2. dag. For å lette avføring, kan du bruke en mild avføringsmiddel eller microclyster.

I behandlingen er mye brukt gjenoppretting av blodtilførsel til myokardiet:

 • oppløsning av trombus med spesielle medisiner;
 • perkutan koronar intervensjon og angioplastikk.

Med gjentatt myokardinfarkt, er det gitt preferanse for kirurgisk inngrep - stenting av arterien i de første timene av sykdommen.

Konsekvenser og prognose for pasienten

Gjentatt og tilbakevendende myokardinfarkt oftere enn primære forårsaker slike komplikasjoner:

 • akutt hjerteinsuffisiens, lungeødem, kardiogent sjokk;
 • brudd på myokardiet;
 • akutt aneurisme (ekspansjon) av venstre ventrikel;
 • hjerneslag
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • perikarditt;
 • alvorlige forstyrrelser av hjerterytmen.
Perikarditt er en av komplikasjonene ved gjentatt myokardinfarkt

Slike alvorlige komplikasjoner reduserer overlevelsen av pasienter etter gjentatt infarkt. Dødelighet i den første måneden etter et slikt angrep når 20%. Utfallet av sykdommen avhenger av alvorlighetsgraden av den tidligere hjertesykdommen, størrelsen og plasseringen av det gjentatte infarkt og tilstedeværelsen av komplikasjoner. På forhånd er det nesten umulig å gjøre noen prognose for en slik sykdom.

Hvor mange gjentatte hjerteinfarkt kan en person lide

Det er umulig å si hvor mange hjerteinfarkt en bestemt pasient kan tolerere. Oftest forekommer 1 til 2 gjentatte hjerteinfarkt.

forebygging

For å hindre gjentakende hjerteinfarkt, anbefaler leger følgende:

 • nekte å røyke, inkludert passiv
 • normalisering av blodtrykk til nivået 110 - 139/90 mm Hg. Artikkel.;
 • normalisering av vekt med oppnåelse av kroppsmasseindeks på 18,5-24,9 kg / m 2, midjeomkrets hos menn opp til 102 cm eller mindre, hos kvinner - opptil 88 cm eller mindre;
 • moderat fysisk aktivitet i 30 minutter minst 5 dager i uken;
 • konstant mottak av statiner, oppnåelse av et nivå på LDL 1,8 mmol / l og mindre;
 • behandling av diabetes, hvis noen, med et glykosylert hemoglobinnivå på 7% eller mindre;
 • et konstant inntak av Aspirin eller Clopidogrel, og innen det første året etter et hjerteinfarkt - en kombinasjon av dem;
 • langvarig bruk av antikoagulantia, beta-blokkere, ACE-hemmere eller angiotensin II-reseptorblokkere, i noen tilfeller - aldosteronantagonister.

Overholdelse av disse anbefalingene garanterer ikke at gjentatt myokardinfarkt ikke skjer, men reduserer sannsynligheten eller forsvinner utviklingstiden.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om komplikasjonene av hjerteinfarkt. Fra det vil du lære om stadiene av infarkt og klassifisering av tidlig og sen komplikasjoner, behandlingsmetoder og forebyggende tiltak.

Og her er det mer detaljert om heparin ved et infarkt.

Gjentatt myokardinfarkt er en alvorlig manifestasjon av IHD, ledsaget av nekrose av hjertemuskelen på bakgrunn av dens cicatricial endringer. Pasienten har langvarig smerte i brystet, noe som medfører komplikasjoner, inkludert lungeødem og alvorlige arytmier. Den viktigste behandlingsmetoden er perkutan koronar intervensjon og stenting av den berørte arterien.

Avhengig av tidspunktet for begynnelsen, så vel som kompleksiteten, er det slike komplikasjoner av hjerteinfarkt: tidlig, sen, akutt, hyppig. Deres behandling er ikke lett. For å hindre dem, unngå komplikasjoner.

Det er ikke lett å forstå hvilket press som er forårsaket av et hjerteinfarkt hos kvinner og menn, siden hjerteskade kan være ved høyt, lavt og normalt blodtrykk. Hva er pulsen av et hjerteinfarkt? Ved hvilket arteriell trykk kan et hjerteinfarkt eller slag forekomme?

En aneurisme i hjertet etter et infarkt regnes som en alvorlig komplikasjon. Prognosen forbedrer seg betydelig etter operasjonen. Noen ganger er behandlingen medisinert. Hvor mange lever med postinfarkt aneurisme?

De oppgir et transmuralt infarkt ofte på EKG. Årsakene til den akutte, fremre, nedre, bakre veggen av myokardiet ligger i risikofaktorer. Behandling er nødvendig for å begynne umiddelbart, fordi jo senere den er gitt, jo verre er prognosen.

Det er ganske ofte en kardioklerose etter kardiovaskulær behandling. Det kan være med en aneurysm, iskemisk hjertesykdom. Anerkjennelse av symptomer og rettidig diagnose kan bidra til å redde liv, og EKG tegn - etablere riktig diagnose. Behandlingen er lang, rehabilitering er nødvendig, det kan være komplikasjoner, selv funksjonshemming.

Årsakene til småfokalt myokardinfarkt ligner alle andre arter. Ganske vanskelig å diagnostisere det, skarp på EKG har et atypisk bilde. Konsekvensene med rettidig behandling og rehabilitering er mye enklere enn med et konvensjonelt hjerteinfarkt.

Konsekvensene av myokardinfarkt, omfattende eller overført på bena, vil være deprimerende. Det er nødvendig å gjenkjenne symptomene i tide for å få hjelp.

Diagnose av bakre basal infarkt er ikke lett på grunn av spesifisitet. Ett EKG kan ikke være nok, selv om tegnene er korrekt uttrykt når de er riktig dekodet. Hvordan behandles myokard?

Det er ganske vanskelig å diagnostisere, da subendokardial myokardinfarkt ganske ofte har et unormalt kurs. Vanligvis oppdages det ved hjelp av EKG og laboratoriemetoder for undersøkelse. Akutt hjerteinfarkt truer døden til pasienten.

Gjentatt myokardinfarkt

Risikoen for hjerteinfarkt, ikke bare i det faktum at det fører til alvorlige konsekvenser, men også i det faktum at det kan forekomme hos samme pasient for to eller flere ganger, hver gang fører til nye problemer med det kardiovaskulære systemet. Ifølge statistikk utvikler gjentatt infarkt i 25 - 29% av alle tilfeller.

Forutsi om et gjentatt infarkt eller ikke hos en bestemt pasient er umulig. Noen pasienter observerer et strengt beskyttelsesregime etter det første hjerteinfarkt, og fortsatt overtar denne patologien dem, til tross for alle forholdsregler. Noen, tvert imot, fortsatte å opprettholde tidligere levemåte, med samme belastning, ikke alltid ta medisiner, men reinfarkt de ikke har. Det samme kan sies om konsekvensene av gjentatte hjerteinfarkt - noen pasienter små foci av nekrose oppstår i hjertemuskelen fjernt fra den første post-infarkt arr, og det kan ikke ha en negativ innvirkning på hjertefunksjonen generelt. I dette tilfellet kan pasienten leve dusinvis av år etter det andre eller tredje infarkt, og for noen pasienter kan det andre hjerteinfarkt være dødelig.

Det er gjentatt og gjentatt myokardinfarkt. Tilbakevendende er et hjerteinfarkt, utviklet i løpet av de to første månedene etter det forrige, det vil si i en akutt periode. Gjentatt er utviklingen av et hjerteinfarkt to måneder eller mer etter den forrige.

Gjentatt infarkt er småfokus og storfokal (omfattende), og kan være på samme sted som den tidligere, eller være av en annen lokalisering.

Årsaker til gjentatt myokardinfarkt

Den vanligste årsaken til myokardinfarkt er aterosklerose av karene og avsetning av aterosklerotiske plakk på veggene i kranspulsårene. Dette fører til lukningen av fartøyets lumen, og når plakkene bygger opp og blodproppene slår seg på det, oppstår en fullstendig blokkering av lumeneklusjonen. Myokardium slutter å motta blod, celler får ikke oksygen og dør. Nekrose av hjertevævet utvikler seg. Ved gjentatt infarkt ligger grunnen til at aterosklerose ikke forsvinner hvor som helst, plakkene fortsetter å eksistere i koronararteriene og kan føre til okklusjon. I dette tilfellet forekommer celledød i periferien til den gamle cicatrixen hvis den samme arterien er skadet igjen som i det første infarkt eller på den andre veggen i hjertet hvis en blokkering av en annen arterie oppstår.

Aterosklerose og myokardinfarkt utvikles hos personer med følgende risikofaktorer:

- Mannlig kjønn. Menn er utsatt for hjertesykdom mer enn kvinner, på grunn av den "beskyttende" effekten av kvinnelige kjønnshormoner. Men dette forholdet er aktuelt opptil en viss alder, etter at overgangsalder kvinner er like utsatt for kranspulsår og hjerteinfarkt, samt menn. Etter 70 år er forekomsten blant dem det samme.
- Alder over 45 - 50 år. Etter hvert som kroppen blir eldre, reduseres den adaptive kapasiteten.
- Genetisk predisposisjon. Tilstedeværelsen av hjertesykdom hos nære slektninger.
- Fedme - Midjeomkretsen er over 102 cm for menn og mer enn 88 cm for kvinner, eller kroppsmasseindeksen er mer enn 25. Beregnet av formelen: BMI = høyde i meter / (kroppsvekt i kg) 2
- Diabetes mellitus påvirker negativt aorta, koronararterier og små kar.
- Arteriell hypertensjon forverrer hjertets kontraktilitet, forårsaker en fortykkelse av veggene, noe som fører til økt oksygenbehov, og kranspulsårene kan ikke tilfredsstille dette behovet.
- Høyt kolesterol i blodet er hovedårsaken til plakkavsetning.
- Feil diett fører til økt kolesterol.
- En stillesittende livsstil bidrar til overvekt, kroppens og hjerteets totale detenitet.
- Kronisk stress fremmer psykogen økning av arteriell trykk, konstant takykardi og andre problemer med hjertet.
- Tobaksrøyking og alkoholmisbruk skader alle fartøyene fra innsiden.

Inflammatoriske faktorer:

- brudd på doktors anbefalinger og opprettholdelse av tidligere feil livsstil (røyking, alkoholmisbruk)
- mangel på overholdelse (overholdelse av behandling)
- hyppig følelsesmessig uro
- ekstrem fysisk anstrengelse
- hypertensive krise

Symptomer på gjentatt myokardinfarkt

I de fleste tilfeller manifesterer gjentatt infarkt seg med de samme tegn som den forrige. Hovedklagen er et sterkt smertesyndrom i brystet, i hjertet eller brystområdet som oppstår etter stress, stress eller i ro, et langvarig mønster (15-20 minutter til flere timer). Smerter kan gi i armen, interscapular plass, i kjeve og nakke, ikke forsvinner når du tar nitroglyserin, eller effekten av det er kortvarig. Smerte er ledsaget av generell svakhet, lakk, svette.

Klager kan være mer uttalt enn i den foregående myokardinfarkt, og i kombinasjon med manifestasjoner av komplikasjoner, for eksempel uttrykt ved astma og blålig farge på huden i lungeødem, tap av bevissthet, plutselig trykkfall og den generelle tilstand av hjertesvikt og kardiogent sjokk.

Noen ganger kan et annet infarkt skje i smertefri form, og pasienten merker bare generell ubehag og svakhet. Det er også arytmiske, astmatiske og abdominale varianter.

for arytmisk form gjentatte hjerteinfarkt kjennetegnes av klager på en følelse av rask hjerterytme, forstyrrelser og fading i hjertets arbeid. Slike symptomer er ventrikulær ekstrasystol, atrieflimmer, blokkering av buntens ben og andre rytmeforstyrrelser i infarkt.

Astmatisk variant Kan ikke bli ledsaget av smerter i hjertet, men manifestert som kortpustethet, en følelse av mangel på luft, en kvelende hoste med rosa skumaktig ekspektorering. Disse symptomene korresponderer med lungeødem, noe som er en ugunstig form for infarkt.

Abdominal form karakterisert ved klager på magesmerter og forveksles ofte et problem med magen og tarmene som følge av ledsagende kvalme og oppkast, slik at pasienten går til legen senere som også reduserer sannsynligheten for at et positivt resultat i tilbakevendende myokardialt infarkt betydelig.

Nødhjelp for mistanke om hjerteinfarkt

Når symptomene oppstår, må du gjøre følgende:

- sett pasienten i forhøyet stilling, slipp brystet og nakken fra klemme klærne, åpne vinduet for oksygen tilgang;
- ring en ambulanse;
- ta nitroglyserin under tungen av en tablett i intervaller på 5-10 minutter to ganger;
- tygge aspirintabletten (aspirin kardio, kardiomagnet, tromboas og andre);
- Når pusten er stoppet og det ikke er puls, start kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje til legen kommer.

Diagnose av gjentatt myokardinfarkt

For å diagnostisere et tilbakevendende hjerteinfarkt er det svært viktig å sammenligne EKG-filmer som er registrert tidligere og for tiden. Derfor, hver pasient med hjerteinfarkt, er det ønskelig å ha alltid med deg et elektro tape gjort i løpet av siste besøk til legen. Men det er ikke alltid mulig å mistenke en andre hjerteinfarkt, spesielt hvis den nye sonen av nekrose ble dannet i det berørte området av samme arterie som forrige gang, eller om tegn på nekrose på EKG maskert atrieflimmer eller fullstendig blokkering av venstre grenblokk. Derfor, i diagnostisk usikre tilfeller trenger å bli veiledet, først og fremst på de kliniske manifestasjoner, og hvis legen finner det nødvendig sykehus avdeling med mistanke om reinfarkt, bedre, selvfølgelig, bli undersøkt på sykehuset.
EKG - tegn på hjerteinfarkt:

- tegn på myokardskader (nekrose) av en bestemt hjertevegg (dyp bred Q-tann i de tilsvarende lederne med ST-segmenthøyde eller negativ T-bølge);
- tegn på postinfarkt arr kan bli redusert eller helt eliminert. For eksempel forsvinner tegn på et arr på bakveggen, med forankret tilbakevendende infarkt, fast på det forrige kardiogrammet, og omvendt - den såkalte "forbedringen" av EKG forårsaket av et annet infarkt;
- i fravær av pålitelige tegn på gjentatt infarkt, bør et indirekte tegn anses å være en kortvarig økning av ST-segmentet som et tegn på et akutt stadium av prosessen.

Videre EKG tungtveiende ekkokardiografi har diagnostisk verdi, siden det gjør det mulig å bestemme den sone hypo- og akinesi, dvs. deler av svekket myokardial kontraktilitet og for å vurdere hjertefunksjon generelt, slik som ejeksjonsfraksjon, slagvolum, blodstrøm og trykknivået i kamrene i hjertet, aorta og pulmonal arterie.

fra laboratoriediagnostikk Tilstedeværelsen av hjerteinfarkt kan pålidelig bestemmes ved blodprøver på nivået av kreatinfosfokinase (CK og CFC-MB), troponiner, laktatdehydrogenase (LDH), AlAT og AsAT.

Normen for CK - 10 - 110 IE eller CK - MB er ikke mer enn 4-6% av den totale CK. Det skal huskes at aktiviteten til CK-MB øker etter 3 til 4 timer fra begynnelsen av smerte i hjertet og vender tilbake til et nesten normalt nivå etter 48 timer.

Normen av troponiner i blodet - troponin I 0,07 nmol / l, troponin T 0,2 - 0,5 nmol / l. Troponin I er definert i blodet opptil 7 dager, troponin T - opp til 14 dager.

Norm LDH - opptil 250 U / l. Den vokser i løpet av 2-3 dager fra begynnelsen av et hjerteinfarkt, det går tilbake til det opprinnelige nivået på den tiende til den 14. dagen.

Normen for ASAT er opptil 41 U / l (mer spesifikk for hjerteskader, og ALT for leverskade). Den vokser om dagen, reduseres med 7 dager etter et hjerteinfarkt.

For differensial diagnose av skade på myokard og lever, brukes Rytis koeffisienten - forholdet mellom ASAT og ALAT. Hvis det er mer enn 1,33, er sannsynligheten for et hjerteinfarkt høyere, hvis det er mindre enn 1,33 - leversykdommer.

Den største cardiospecificity er besatt av CF-CK og troponin test. I tillegg til disse metodene foreskrives generelle blod- og urintester, en biokjemisk blodprøve, en intern ultralydsskanning, en røntgenstråle og andre metoder som er fastsatt av legen.

Behandling av gjentatt myokardinfarkt

Hvis pasienten er brakt til klinikken innen 12 timer etter begynnende smerte angrep (eller EKG-forandringer på stille skjema), den størst mulige effekt i behandling observert under trombolyse og nødstilfelle PTCA.

trombolyse Er bruk av narkotika som kan "oppløse" en trombose i kransløpens lumen og gjenopprette blodstrømmen til den avdøde delen av myokardiet. Streptokinase, urokinase, alteplase blir brukt.

Indikasjoner - akutt, inkludert gjentatt myokardinfarkt med unormal Q-tenner og ST-segmenthøyde, senest 12-24 timer.

Kontra - blødninger på hvilket som helst sted i de siste seks måneder (i mage, tarm, blære, uterus, etc.), slag i akutt og subakutt periode, dissekere aorta-aneurisme, intrakranial tumor, blødningsforstyrrelser, alvorlig kirurgi eller traume i de siste seks uker.

Ballong angioplastikk - endovaskulær (intravaskulær) administrasjon og installasjon av en ballong oppblåst under trykk og gjenoppretting av beholderens lumen. Teknikken utføres under kontroll av røntgen-fjernsynet.

Tilføres enten straks i 12 - 24 timer fra start av infarkt (nødsituasjon angioplastikk) eller etter 5 - 7 dager etter trombolyse (forsinket angioplastikk), eller rutinemessig når den vellykkede eliminering av okklusjon trombolyse.

Indikasjoner - vedvarende for en og en halv til to timer etter trombolyse av smerte og tegn på hjerteinfarkt ved EKG (trombolyse er ikke effektiv).

Kontraindikasjoner - bestemmes individuelt, fordi selv med en alvorlig tilstand hos pasienten, for eksempel med utvikling av kardiogent sjokk, er det å foretrekke å utføre akutt angiografi og angioplastikk.

Narkotikabehandling for gjentatt myokardinfarkt

Det begynner på transport av pasienten av ambulansbrigaden. Følgende legemidler brukes i kombinasjon:
- beta-adrenoblokker - metoprolol, carvedilol;
- antiplateletmidler og antikoagulantia - aspirin, klopidogrel, heparin, plavix;
- nitroglyserin og dets langvirkende analoger - nitroglyserin intravenøst, pektrol, nitrosorbid eller monokinquin i tabletter;
- ACE-hemmere - enalapril, perindopril;
- statiner, senke nivået av kolesterol i blodet - atorvastatin, rosuvastatin.

Livsstil med gjentatt myokardinfarkt

For å forebygge angininfarkt og gjentatte hjerteinfarkt, følg legenes anbefalinger:

- permanent, kontinuerlig, livslang mottak av beta adrenoblokker, antiplateletmidler og statiner
- modifikasjon av livsstilen - avvisning av dårlige vaner, riktig ernæring, eliminering av betydelig fysisk anstrengelse og stress
- i den akutte perioden av infarkt (2 - 3 dager) strengt sengestil (opptil 7 - 10 dager), deretter terapeutisk trening, utpekt av legen. Etter uttak fra sykehuset er det nødvendig med daglig motoraktivitet, men uten overdreven belastning, for eksempel langsom gange på korte avstander
- under utvinning fra et hjerteinfarkt, er spa-behandling indikert (indikasjoner og kontraindikasjoner bestemmes av legen mens du er på sykehus)
- spørsmålet om rehabilitering eller uførhet avgjøres på klinisk - ekspert provisjon på bosted, avhengig av graden av sirkulasjonsforstyrrelser. Midlertidig nedsatt funksjonsevne (sykmeldt) tilgjengelig periode med gjentatte hjerteinfarkt ikke mer enn 90 - 120 dager, og i løpet av rekonstruksjonsinngrep på koronar fartøy - opp til 12 måneder. Avkastningen på jobb selv om den gode tilstanden cardio - vascular system er kontraindisert for slike ansatte, som ansatte i sosialt viktige yrker (drivere, piloter, manager på jernbane, flytrafikk kontrolleren, etc.), en natt eller daglige skift, i en høyde (kran), ansiktet, hvis arbeid er forbundet med lang gangavgang (postmann, kurér), etc.

Komplikasjoner av sykdommen

Påfølgende hjerteinfarkt er ofte komplisert på grunn av utvikling av akutt hjertesvikt, lungeødem, kardiogent sjokk, hjertearytmier, ruptur av en aneurisme av venstre ventrikkel, lungeemboli. Forebygging av komplikasjoner er betimelig å søke medisinsk hjelp for smerter i hjertet, kronisk administrering av medisiner, samt jevnlige besøk til legen med registrering av EKG.

outlook

Prognosen for småfokalreinfarkt er gunstig. For stor brennvidde, eller utbredt, hjerteinfarkt utsiktene er ikke så optimistisk, fordi i denne formen ofte utvikle komplikasjoner, og dødeligheten i de første 10 - 14 dager er 15 - 20%. Dødelighet hos menn over 60 år med gjentatt infarkt er 14% og hos kvinner over 70 år - 19%.

Gjentatt myokardinfarkt

Ifølge statistikk er kardiovaskulære sykdommer først og fremst når det gjelder antall dødsfall. Dette er trist, fordi hjertet er det viktigste menneskeorganet. Overtredelser i hans arbeid er alltid svært alvorlige og bære alvorlige konsekvenser. Myokardinfarkt tar årlig 430 menn og 146 kvinner. Det faktum at det oppstår i samme pasient flere ganger forverrer situasjonen. Sannsynligheten for gjentatt myokardinfarkt er 30% av alle tilfeller, og det er nesten umulig å forutse dette. Så hva er faren for gjentatt hjerteinfarkt, og hvordan håndteres det i denne artikkelen.

Gjentatt myokardinfarkt

Årsaker til gjentatt myokardinfarkt

Myokardinfarkt oppstår når hjertemuskelenes celler dør, kalt myokardiet. I et fartøy på grunn av fete avsetninger eller på grunn av koagulerbarhet av blod dannes en trombose. Han tetter det og blir et hinder for blodet. Det kan normalt ikke sirkulere og bære oksygen til hjertet.

Slike oksygen sult forstyrrer arbeidet med celler og etter en viss tid dør de. Årsaker til gjentatt myokardinfarkt er først og fremst ikke trofast etter legenes instruksjoner etter det første hjerteinfarkt. Oppsigelse av kostholdet, en retur til dårlige vaner, avvisning av medisiner har konsekvenser.

Tegn på gjentatt myokardinfarkt

Dette fenomenet oppstår etter minst 2 måneder etter det første tilfellet. Hvis det skjedde tidligere, så har vi å gjøre med en gjentakende infarkt. Du må være veldig forsiktig, fordi symptomene på et andre infarkt ikke sammenfaller med det vanlige. Først er det en skarp smerte i brystet, noe som gir i nedre rygg og nakke. Det varer ca 10-15 minutter. I tillegg kan kvalme, oppkast, klissete hud, plager og svimmelhet forekomme. Det er tilfeller der pasienten bare føler seg ubehag, døsighet og svakhet, men dette kan også indikere en avvik. Hvis du observerer disse tegnene, bør du umiddelbart konsultere en lege. Han vil foreskrive de nødvendige tester og kunne nøyaktig diagnostisere.

Behandling av hjerteinfarkt

Myokardinfarkt hos menn

Typen av behandling av gjentatt myokardinfarkt avhenger av følgende faktorer:

 • tidligere behandling,
 • pasientens alder og kjønn,
 • tilstedeværelsen av komplikasjoner,
 • Antall overførte operasjoner.

Hovedmålet med legene er å gjenopprette oksygenstrømmen til musklene igjen. For dette brukes i tillegg til medisinsk behandling ballongangioplastikk og trombolyse. Den første operasjonen er rettet mot å utvide fartøyene med et rør og en ballong. Trombolyse, i sin tur, er vant til å bryte en trombose som har tett fartøyet. Disse to metodene er rettet mot direkte fysisk eliminering av problemet og er den mest effektive. Behandlingen varer lenge. Generelt virker narkotika på elasticiteten til fartøyene og forbedrer hjertearbeidet.

Rehabilitering etter et infarkt

En person som har hatt hjerteinfarkt har en sjanse til å gå tilbake til sitt normale liv. Tidspunktet og intensiteten av rehabilitering avhenger av pasientens individuelle egenskaper. Leger skiller fire grader av alvorlighetsgrad av infarkt, noe som kan forårsake ulike komplikasjoner. Minimumsperioden for rehabilitering varer seks måneder. Det vil være nødvendig å gjenopprette ikke bare fysisk, men også psykologisk helse. Infarction påvirker ikke bare kroppen, men også modusen til ditt daglige liv. Rehabiliteringsperioden er delt inn i etapper, som hver har sine egne nyanser.

De viktigste stadiene av rehabilitering av pasienter

Akutt gjentatt hjerteinfarkt i bakre veggen på venstre ventrikel

Hovedkomponentene i gjenopprettingsprosessen er:

 • psykologisk hjelp,
 • medisinbehandling,
 • kosthold,
 • fysisk aktivitet.

Husk at alle punkter i gjenopprettingsprosessen må avtales med legen din!

Endring i livsstil

Definitivt må endre livsstilen din. Først av alt, bli kvitt dårlige vaner. Røyking, alkohol og narkotika påvirker hjertet og blodkarene negativt. De provoserer oksygen sult. Over tid vil alkohol bli tillatt, men i små mengder. I ditt liv må du også inkludere hvile og en sunn, fullverdig søvn.

En viktig komponent i rehabiliteringsprosessen vil være kosthold og riktig ernæring. Det er nødvendig å redusere kaloriinnholdet i det daglige dietten. Reduser mengden fett, stekt, krydret og salt liv. Mat bør være hyppige og små porsjoner. Den daglige mengden rent vann som forbrukes må være minst to liter. Soyaprodukter, grønnsaker og frukt bør seire i dietten. Fullstendig eliminere kaffe, rødt kjøtt og søtsaker. Spesielt streng ernæring observeres i den første måneden av utvinning. I den første uken skal pasienten bare spise den frynsete maten.

Fysisk aktivitet

Førstehjelp for hjerteinfarkt

Feil tro at folk etter et hjerteinfarkt er forbudt fysisk aktivitet. Det er forbudt å løfte vekter og intens styrketrening, men ikke terapeutisk gymnastikk. Avhengig av graden av hjerteinfarkt, foreskriver legene et sett med øvelser for utvinning. Overgangen fra en fullstendig liggende stilling til et aktivt liv er gradvis. Første uker, anbefaler eksperter å avstå fra belastninger. Etter den første uken går det med en daglig økning i avstand. Under treningen er det svært viktig å kontrollere pulsen.

Seksuelt liv

En måned etter hjerteinfarkt, kan du begynne å ha sex. Hovedtipsene for denne delen av livet vårt:

 • pålitelig seksuell partner,
 • ikke prippen rom,
 • stillinger som ikke krever sterk fysisk aktivitet,
 • Før dette må du ikke ta alkohol eller varme bad.

Gå tilbake til arbeid

Pasienten kan gå tilbake til sin familieoppgave etter en måned med rehabilitering. Hvis arbeidet ditt er veldig nervøst og krever både fysisk og mental innsats, er det bedre å utsette det til fullstendig gjenoppretting.

Les Mer Om Fartøyene